Szilágyi Áron. Korunk hőse. klasszikus stílusban. Garri Kaszparov Budapesten járt a sakkzseni. Sastin Marianna sporttörténelmet írt.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szilágyi Áron. Korunk hőse. klasszikus stílusban. Garri Kaszparov Budapesten járt a sakkzseni. Sastin Marianna sporttörténelmet írt."

Átírás

1 Dombi Tibor Húsz éve az NB I-ben Mocsai Lajos Nem középiskolás fokon Rudolf Péter Fociőrültként várja a csodát Garri Kaszparov Budapesten járt a sakkzseni Sastin Marianna sporttörténelmet írt Szilágyi Áron Korunk hőse klasszikus stílusban 495 Ft 1. évfolyam 2. szám 2013

2 Egyedi gépek fejlesztése, tervezése, gyártása,kivitelezése, értékesitése, üzembe helyezése, karbantartása. Célszerszámok, termelési segédeszközök, idomszerek és magas pontosságú darabok gyártása. Cím: Stefani Hungária gépgyártó Kft. H-9027 Gyó r, Tó u. 2. Elérhetó ségek: Tel.: Fax.:

3 Büszkék vagyunk szponzorált női kézilabda Bajnokok Ligája győztes csapatunk, a GYŐRI AUDI ETO KC sikereire, valamint munkatársunk testvérének, Jakabfi Zsanett Bajnokok Ligája győztes válogatott labdarúgó eredményeire, kit évről évre örömmel látunk vendégül cégünk telephelyén. Gratulálunk!

4 előszó limpiai bajnok. Ízlelgetem e rövidke tőmondatot. Tetszik. Nagyon. Utánozhatatlan, páratlan hangulata van. Hogy trendibb legyek: feelingje... A magamfajta földi halandó számára hiába töltöttem el két évtizedet a tatamin be nem teljesült szép álom, hogy az ötkarikás játékokon a dobogó tetején végezzem el az arany harapáspróbáját. Nálam külön polc jár az olimpiai bajnokoknak. Hősök ők az én szememben. Hegedűs Csabát gyermekként, még a fekete-fehér televíziónkon láttam birkózni a müncheni olimpián, szövetségi kapitányként elért edzői sikereit azonban már Keresztút eszmélésem teljes birtokában süvegeltem meg, már szó szerint színes élmény volt. Úgy fanatizálta versenyzőit, mint tán senki más: embereket át tudok küldeni a falon is, ha kell de a karfiolfülű bajnok ma is izzó szenvedéllyel beszél sportágáról, életéről. Címlapsztorink főszereplője, a kardvívó olimpiai aranyérmes Szilágyi Áron, teljesen más karakter. A nyugodt erő képviselője, a legnehezebb londoni helyzetekben is kordában tartotta indulatait. Úgy ment át a mezőnyön, mint kés a vajon. Pedig ebben a műfajban mindkettő kuriózumnak számít... A szemtelenül jóképű fiatalember a magánéletben is visszafogott, ám tökéletesen tudja, mit akar az élettől. Nincs tuti recept a sikerre, hőseink is más-más úton jutottak el a csúcsra az olimpiai bajnokok keresztútján, no meg a mi magazinunkban találkoznak... Balogh Zoltán szerkesztő Felelős szerkesztő: Benkő Péter / Tel.: 70/ / Szerkesztő: Balogh Zoltán / Tel.: 70/ / Főmunkatárs: Kovács Kokó István Kiadó: Pentacool Kiadó és Szolgáltató Kft. / 1108 Budapest, Újhegyi út 14. Ügyvezető: Nagy György / Tel.: 70/ / Website: / Tel.: 70/ / Marketing koordinátor: Szepesi Viktor / Tel.: 70/ / Korrektúra és terjesztés-ellenőrzés: Lángtan Szolgáltató Kft. Tel.: 70/ / Hirdetésfelvétel: Budapest: Tel.: 70/ / / Kelet-Magyarország: Kincses Róbert / Tel.: 70/ / Nyugat-Magyarország: Papp Árpád / Tel.: 70/ / Capital Invested & Marketing Kft. / 1088 Budapest, Bródy Sándor u. 30/A / / Tel.: 20/ Formatervezés, gyártás, alternatív terjesztés: PELAGOS KFT. / 1117 Budapest, Budafoki út 183. Felelős vezető: Fricska János / Tel.: 20/ / Tördelés, grafikai munkák: Capital Invested & Marketing Kft. / 1088 Budapest, Bródy Sándor u. 30/A / / Tel.: 20/ Veszprémi Fesztiváliroda Kft. / 8200 Veszprém, Cserhát ltp. 4/d fsz. 3. Sokszorosítás: KORREKT NYOMDA / Ügyvezető: Barkó Imre / Terjesztés: MAGYAR LAPTERJESZTŐ ZRT Budapest, Táblás u. 32. / MAGYAR POSTA ZRT Budapest, Dunavirág u Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazgatóság. Postacím: 1900 Budapest. Előfizethető az ország bármely postáján, a hírlapot kézbesítőknél, valamint megrendelhető -en: és telefonon: 06-80/ Előfizetés: 1 hónap 450 Ft. Előfizetés: 1 év 5400 Ft. Előfizetés: 1/2 év 2700 Ft. Előfizetés: 1/4 év 1350 Ft 4 presztízs sport /2.

5

6 tartalom Pattog a labda Legek Kicsije 8 Dombi Tibor most jubilál: éppen húsz esztendeje mutatkozott be a hazai élvonalban. A Debreceni VSC színeiben eddig 431 meccsen lépett pályára, tagja volt valamennyi bajnoki érmes csapatnak ban játszott az atlantai olimpián, s 24 alkalommal az A-válogatottban is. Pattog a labda Két éve nincs Császárunk október 31. a magyar labdarúgás gyásznapja: 70 éves korában elhunyt a Császár, a magyar foci egyetlen Aranylabdása, Albert Flórián. Fia, ifjabb Albert Flórián ápolja édesapja emlékét és szellemi hagyatékát. Világszinten Capello szerint Dzsudzsák világsztár lehet 20 Kapott már magyar felkérést is, most éppen az orosz válogatott szövetségi kapitányaként dolgozó Fabio Capello szerint nem a Premjerliga hibája, hogy Husztinak, Dzsudzsáknak és Komannak sem igazán jött be a keleti nyitás. Címlapsztori Áron, a nyugodt erő 30 A barátaim, a közvetlen környezetem segített abban, hogy még véletlenül se szálljak el. Maradtam, aki voltam: egy introvertált, zárkózott személyiség, aki ennek ellenére nagyon szereti a jó társaságot és nyitott a világ dolgaira. A kardvívó olimpia bajnok Szilágyi Áronnal Serényi Péter beszélgetett. Fonákröpte Értelmező szótár a magyar futballhoz I. rész 38 Rekop György elmagyarázza a laikusoknak, mit is jelent valójában, amikor egy edző vagy játékos közhelyekkel dobálózik. A klasszis örök Győzelemre született 44 Olimpiai, világ- és Európa-bajnok, túlélt egy súlyos autóbalesetet, sikeres szövetségi kapitány volt, húsz éve a Magyar Birkózó Szövetség elnöke. Dr. Hegedűs Csaba 65 esztendős, de változatlanul a húszévesek hevülete feszül benne. 6 presztízs sport /2.

7 tartalom Mester emberek Nem középiskolás fokon 56 A Tanár úr. Mindenki csak így emlegeti a balatonboglári Urányi János Sport és Szabadidő Központban, a Nemzeti Kézilabda Akadémia székhelyén. Ott, ahol egy álom megvalósult. Ott, ahol a sportág jövője épül. Új generáció Rióig tekint a miskolci tini 70 Gercsák Szabina idén három korosztály világversenyén is érmes vagy pontszerző volt: az ifjúságiak, a juniorok és a felnőttek között egyformán kitűnően szerepelt. Vágtatempóban Bronzérmes a kör közepén 86 A negyvenkét év szünet után ismét hazánkba érkező négyesfogathajtó kontinensviadalon az érmet egyéniben mindenki ifjabb Lázártól remélte. Ha akart volna, akkor sem szabadulhatott a nyomás alól... Bokszkesztyű és klaviatúra Mrozek borítékja 64 A sportban is csak az a csapat tud eredményes lenni, ahol az edző személyiségével, tudásával meg tudja teremteni az egységet, csak az juthat messzire, merthogy a kvalitás itt van, az nem kérdés állítja a színészrendező Rudolf Péter. Élvonalban Menekülni előre, a sikerért ősze óta igyekszünk az EBEL-ben vitézkedni. Mindig megpróbáltuk emelni a lécet, az volt a stratégiánk, hogy menjünk előre, és ez sokszor előre menekülés volt fogalmaz a fehérvári hoki örökmozgó motorja, Ocskay Gábor. Soha nem adják fel Kék szemében ott a szenvedély 92 Dani Gyöngyi tőrben világranglista-vezető, kétszeres paralimpiai ezüstérmes. Szó szerint a semmiből robbant be a világ élvonalába. Kitartásával, akaratával a paralimpiai dobogóig jutott. presztízs sport /2. 7

8 Legek Kicsije Most jubilál: éppen húsz esztendeje mutatkozott be a hazai élvonalban. A Debreceni VSC színeiben eddig 431 meccsen lépett pályára, tagja volt valamennyi bajnoki érmes csapatnak ban játszott az atlantai olimpián, s 24 alkalommal az A-válogatottban is. Dombi Tibor (futballberkekben: Kicsi) közel a negyvenhez néhány dologban biztosan változott sok mindenben pedig pontosan ugyanolyan, mint 1993-ban volt Szöveg: Nehéz Attila Az első szezonra sokkal jobban emlékszem, mint a későbbiekre kezdte Dombi Tibor. Például a feljutás megünneplése után a Csónakázó-tóból rendőrök halásztak ki minket biztos azért, nehogy megfázzunk... Átköltöztünk az Oláh Gábor utcai stadionba: épültek a lelátók, edzés alatt hegesztették a kerítéseket. Az egész város felbolydult, mindenki a magáénak érezte a csapatot. Többnyire saját nevelésű focisták voltunk, akiket nagyon szeretett a közönség. Ráadásul korán kijelentetted, hogy Magyarországon nem akarsz máshol játszani. Hülye voltam 19 évesen elég bátor dolog ilyesmit mondani, hogy így vagy úgy lesz, mert az élet másképpen működik. Hála Istennek, sikerült betartanom az ígéretemet, most pedig már nyugodtan mondhatom: nem focizok máshol. Anno az Eintracht Frankfurtba igazoltam, majd egy németországi szezon után hazajöt- 8 presztízs sport /2. Fotó / Czeglédi Zsolt

9 presztízs sport /2. 9

10 Húsz éve az NBI-ben tem, utána két idényt az Utrechtnél töltöttem. Ott jobban éreztem magam, de egyedül voltam. Aztán az akkor Izraelben focizó Sándor Tamás felhívott: mi lenne, ha hazajönnénk bajnokságot nyerni? Elsőre azt gondoltam, agyára ment a hőség. Mégis megtettük, és jöttek is az aranyak, Magyarés Ligakupa-győzelmek, BL- és Európa Liga-csoportkör sosem gondoltam volna, hogy mindez sikerül. Nem negatív vagyok, csak realista: régóta látom, mi van a magyar fociban. Tele a hócipőm a sablondumákkal, a kincstári optimizmussal, mert ott vagyunk, ahol a part szakad Két évtized alatt alig csökkent a különbség köztünk és Európa között. Ennek elviseléséhez is kell a rád jellemző humor Komolyan csinálom a dolgaimat, de saját magamat nem veszem túlságosan komolyan. Ugyanolyan egyszerű fickó vagyok, mint bárki más. A Lokistadionban talán éppen ezért viseli a nevemet az egyik szektor, a drukkerek a magukénak éreznek, ami hihetetlenül jólesik. Biztosan szerepet játszik benne a foci, de legalább ennyire az emberi oldala. Decemberig van szerződésed a DVSC-vel: folytatnád még? Egyértelműen igen. Még legalább egy félidőig bírom az élvonalunk iramát. De nem megtűrt vendég szeretnék lenni az öltözőben, hogy hagyjuk szegényt, elfér. Amikor legutóbb szerződést hosszabbítottunk, megkérdeztem erről Kondás Elemért, ő azt mondta, örül, hogy itt vagyok és segítek. Tavasszal gólt rúgtam, gólpasszt adtam: jól érzem magam. Amúgy is a barátod az időközben pályaedzővé előlépett Sándor Tamás: tuti a jövőd Összejártok? Mindig kétszer annyi pálinkát kap, ha vendégül látom (nevet) Az amerikaifoci-mániánk 2006-ban kezdődött. Először Fejes Tomival, a Tankcsapda dobosával néztük a Super Bowl-döntőt, aztán kialakult egy tízfős brigád (benne S.T.), mindig nálam jövünk össze mecs- Dombi Tibor gyorsasága mit sem kopott, ma is nehezen tartják az ellenfél játékosai 10 presztízs sport /2.

11 Komolyan csinálom a dolgaimat, de saját magamat nem veszem túlságosan komolyan. Ugyanolyan egyszerű fickó vagyok, mint bárki más. A Loki-stadionban talán éppen ezért viseli a nevemet az egyik szektor, a drukkerek a magukénak éreznek, ami hihetetlenül jólesik. Kicsi a DVSC-vel megjárta a BL- és az Európa Liga-csoportkörét is cset nézni, hozzák a kaját, én adom az innivalót. Emellett játszunk egy fantázialigát, mi választunk játékosokat a csapatainkba, azokat menedzseljük. Már volt szerencsém élőben is látni meccset: kedvencem a New England Patriots, az egyik volt csapattársam pedig épp Washingtonban lakik. Most is szervezünk egy év végi amerikai túrát: lakóbusszal megyünk majd egyik városból a másikba. Foglalkoztat, hogy mi lesz a profi pályafutásod után? Több mint tíz éve kérdezik ezt tőlem, de most sem tudok válaszolni. Talán ha vége lesz és kész tények előtt állok, kénytelen leszek eldönteni, hogyan tovább. Csak olyasmit fogok csinálni, amit szeretek: maratonit például biztosan fogok futni. Jó lenne a fociban maradni, mégiscsak ez az életem. Igaz, a vezetőedzőé nem nyugdíjas állás, szerintem alkatilag sem vagyok rá alkalmas; egy erőnléti edzőnek szinte orvosi tudással kell rendelkeznie, az irodai munkához meg túl gyakorlatias vagyok. És gyerekekkel se szeretnék foglalkozni. Ez meglepően hangzik, hiszen imádod a kislányod. Kamilla hét és fél éves, régóta nem élünk együtt az anyukájával. Mostanáig naponta találkoztunk, sokat voltunk együtt, de nemrégiben Pestre költöztek. Nehéz feldolgozni, hogy hétvégi apuka lettem Persze belegondolva, hogyan élnek sokan, ezt nem nevezném problémának: inkább megoldandó feladatként fogom fel. A szívemben alapvetően boldogság van, nem tudok haragudni senkire, kevésnek is tudok örülni, elfogadom a dolgokat és igyekszem jól érezni magam. presztízs sport /2. 11

12 Narancsuralom Rotterdamtól Amszterdamig: 58 kilométer, 29 év alatt M Labdarúgó-válogatottunk október 17-én, Rotterdamban 2-1-re nyert vb-selejtezőn október 11-én, Amszterdamban már 8-1-re kikapott Hollandiától. A 29 év alatt alig 60 kilométert tettünk volna meg? Dehogy! A világfutball padlógázzal elrobogott mellettünk, míg mi komótosan tettünk pár vargabetűt Irapuato, Izland, Jugoszlávia és Málta felé. inőségellenőrzést tartottak narancsfronton, és a zamatos, lédús, szemre is tetszetős holland Oranje mellett különösen siralmas volt a magyar narancs. Az utóbbi évtizedek legjobb mérlegét produkáló szövetségi kapitánya, Egervári Sándor minden idők legsúlyosabb válogatott veresége után mondott le a posztjáról. Magasból lehet nagyot esni A pótselejtezőt érő második helybe kapaszkodó nemzeti tizenegynéhányunk balszerencséjére, a már biztos vb-résztvevőként, brazil szambatáncosokkal és gólzáporral ünneplő hollandok nem a kímélő programra állították a gépezetüket. Korábbi szakvezetőnk, Erwin Koeman a meccs előtt azt mondta rólunk, magyarokról: rákfenénk, hogy csak két végletben gondolkodunk. Minden vagy semmi, menny vagy pokol, fehér vagy fekete. Focira lefordítva: csodacsapat vagy kutyaütők társasága. Amint a korábbinál megbízhatóbb teljesítményt nyújtott a válogatott, elhittük, hogy továbbjuthat. A telki edzőtáborban járva, a futballistákkal beszélgetve úgy tűnt, ezt ők is elhitték. Csak a románok és a hollandok nem értesültek az esélyeinkről, akikkel szembetalálkoztak a pályán. szöveg: Hanti Gábor / Fotó: MTI Futballmohácsok sora Nézzük hát az árnyalatokat! Hoztuk az Andorra és Észtország elleni kötelezőt nem volt mindig így, a nívósabb, gazdagabb labdarúgásra építő riválisok közül pedig Törökország ellen sikerült összegyűrni a papírformát, Romániával szemben már nem. Volt tehát fehér is, fekete is, az összkép pedig túl szürke. Elnézve Robbenék könnyed játszadozását, szerencsésnek éreztem magam, hogy nem csak az Izland, Málta, Jugoszlávia elleni futballmohácsokat láthattam, de a 84-es győzelmet is. Amott Rijkaarddal, Gullittal, Van Bastennel, emitt Garabával, Détárival, Nyilasival. Akkor mesés és az új generációk számára tán mesének tűnő sorozattal, csoportelsőként jutott ki a Mezey-csapat a világbajnokságra. Öt győzelem után csak a számunkra már tét nélküli magyar-holland betlije csúfított a makulátlan mérlegen. Feketelevesből lefőtt lötty Azóta a mostani, tizennegyedik nekifutásig mindannyiszor buktunk. Igaz, 1986 óta csak egy pótvizsgán hasaltunk el (a jugoszlávok elleni 1-12-vel), miként a hollandok is de ők a többit csont nélkül vették! Rotterdam után jött a brazilverés, a vb-láz, titkos esélyesnek kikiáltott magyarokkal, a focistáink tiszteletére írt Dolly Roll-slágerrel. A végén pedig a menny után a pokol: Irapuatóban következett a majdnem feketelevest írtam, de ha a szovjetek elleni 0-6 keserű kávé volt, akkor mi az a tizennégyszer lefőtt, langymeleg, szürke lötty, aminek a levét azóta is isszuk?! 12 presztízs sport /2.

13 A h u m á nt ő k e gazdaság alapja. a tudásra épülő Segíthetünk? Velünk elkötelezett, versenyképes, minőségi munkaerő gárdát építhet. Szolgáltatások: oktatást kiegészítő tevékenységek (szakértés, szaktanácsadás, felnőttképzés) üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadás konferencia-, rendezvényszervezés PR kommunikáció hírügynökségi és egyéb kiadói tevékenység személybiztonsági tevékenység egyéb szálláshely szolgáltatás Lángtan Szolgáltató Kft. Cím: 8600 Siófok, Szűcs u Telefon/mobil: 0684/ , 0670/

14 A legenda tovább él Két éve nincs Császárunk Kis Flóri: Nem engedtem el aput október 31. a magyar labdarúgás gyásznapja: 70 éves korában elhunyt a Császár, a magyar foci egyetlen Aranylabdása, Albert Flórián. Fia, ifjabb Albert Flórián ápolja édesapja emlékét és szellemi hagyatékát. A kis Flóri megosztotta velünk az elmúlt két év megpróbáltatásait, mesélt saját küldetéséről, meg arról, miért nem lenne még a Fradi vezetőedzője, de kifejti azt is, hogy idén miért a zöld-fehéreknek kell megnyerniük a bajnokságot. Szöveg: Privacsek András FotÓ: MTI, Patyus Ferenc, Burger Barna, Privacsek András, családi archívum Albert Flórián - az eddigi egyetlen magyar Aranylabdás 14 presztízs sport /2.

15 Az utód az Albert Alapítvány ereklyékkel és az elődről készült korabeli fotókkal teli népligeti irodájába invitál. Ezt én csináltattam apuék házassági évfordulójára - mutat a szoba sarkában található vitrinre, amelyben rengeteg serleg, fénykép és érem található. Amikor ide költözött az alapítvány, elhoztam ezeket a szülői házból, így mindennap velem vannak presztízs sport /2. 15

16 A legenda tovább él remélem, nagypapa látta A pályán és a magánéletben is mindig nagyon határozott és kemény fiatalember szemlátomást elérzékenyül, amikor szóba kerül, hogy mi történt két évvel ezelőtt. Szinte kérdezni sem kell, magától mondja, mit érez ennyi idővel édesapja elvesztése után. Nem szégyellem, apu halála után a nővérem volt az erősebb, nekem egy hét teljesen kiesett, a családom tartotta bennem a lelket, meg a régi csapattársaim és barátaim sóhajt nagyot. Tudtam, hogy fel kell állnom, hiszen ő sem örülne, ha szomorúnak látna. Még nem engedtem el aput és azt hiszem, nem is fogom soha, továbbra is úgy élek, mintha itt lenne velem, a számát sem töröltem ki a telefonomból A születésnapját a mai napig megünnepeljük, egy szál gyertyát gyújtunk, egy fröccsöt teszünk az asztalra, így emlékezünk. Szerencsére a két fiam sem felejtette el őt. Axel, a kisebbik, focizik, és amikor gólt lő, mindig megjegyzi: remélem, nagypapa látta Tovább kell vinnem a varázst... Ma már vándorkiállítás és alapítvány őrzi a Császár nevét, melyeket természetesen a fia felügyel. Apu régi barátai mondták, hogy tovább kell vinnem azt a varázst, amit az Albert név jelent az embereknek. Megpróbálom ápolni apu emlékét, kitaláltuk a vándorkiállítást, amelyen a személyes tárgyait mutatjuk be, az érdeklődők megnézhetik például az általános iskolai bizonyítványait, az első fradis igazolását és persze az Aranylabdát is. A nyolcadik állomásnál járunk, rengeteg helyre hívnak, és nem csak a határokon innen, már Erdélyben is voltunk, de hamarosan megyünk a Felvidékre és a Vajdaságba is. Az alapítvány pedig a szellemi hagyatékát ápolja apunak, a szociálisan rászorult tehetséges gyerekeket és a Ferencváros arra érdemes utánpótláskorú sportolóit támogatjuk ösztöndíjakkal. Flóri, aki jelenleg a Fradi játékosmegfigyelője, egyszer szívesen lenne a csapat vezetőedzője: Még nem jött el az én időm, jelenleg jó kezekben van a szakmai irányítás, a keret nagyon erős, minden adott ahhoz, hogy bajnokok legyünk. Ha most nem sikerül, nem tudom, mikor fog. Egy kis hiányérzetem azért van, mert a Fradi múltja és tradíciói miatt jobb lenne, ha több hazai játékost tudnánk magunkhoz csábítani. Idővel százalékát kellene alkotniuk a keretünknek, és kellene három-négy saját nevelésű fiatal is. Biztos vagyok benne, hogy apu is ennek örülne igazán ott fent... Cruyff is az ő cseleit leste A Császár fia beszélt arról is, kit tart a világ legjobb edzőjének: Számomra régóta Johan Cruyff az etalon. Ő teremtette meg az új, totális futball alapjait a kilencvenes évek elején. Pedig sehol nem tanulta, zsigerből ráérzett. Ezzel kapcsolatban van egy sztorim. Amikor télen Marbellára utaztunk edzőtáborozni, Ricardo Moniz, a Fradi edzője Cruyff önéletrajzi kötetét olvasta, odahívott magához és megkérdezte, tudom-e, hogy Cruyffnak ki volt a példaképe. Természetesen nem tudtam, mire közölte, hogy Di Stefano után az édesapám volt a legnagyobb kedvence, az ő cseleit, mozgását leste. Szívmelengető érzés volt ezt hallani Az albertizmus lényege: szerénység és alázat Annak ellenére, hogy a világ legjobb játékosaiközé tartozott, mindig az alázat és a szerénység volt rá jellemző, erre nevelt minket is emlékszik a kis Flóri. Az edzéseimet és a meccseimet mindig egy fa mögül nézte, hogy senki ne lássa őt, aztán hazafelé menet fél percig dicsért, aztán hosszú ideig sorolta, hogy mi nem volt jó, miben kell még javulnom. Soha nem mondta, de éreztem, hogy büszke rám...

17 Proserv P a r t y s e r v i c e A rendezvényszervezés nehéz téma, sokrétűsége, sokszínűsége, egyediségre való törekvése miatt. Saját kereteink között azonban megpróbálunk ehhez alkalmazkodni, egy olyan szolgáltatási csomaggal, amelyben mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet, a legeredetibbet. egyen szó koktél partyról, fogadásról, nő napi rendezvényről, cégavatásról, bal lagási ebédről, focimeccs társasági élvezetéről, esküvőről egy születésnapi buliról. Hogy megkönnyítsük az Ön dolgát, igény esetén biztosítjuk a rendezvényre a műsort, hangosítást, a dekorációt, a virágokat és a zenét is. Ha Ön úgy kívánja, főzünk előre vagy a helyszínen, tálalunk, felszolgálunk és kényelmet nyújtunk. Mindezt akár büfé rendszerben (álló- vagy ültetett-fogadás, az ételek külön büféasztalon), akár tányérszervizes kiszolgálási formában. SzolgáltatáSunk minőségi, áraink versenyképesek. keressen minket, tegyen próbár a! Vendéglátóipari és Kereskedelmi Betéti Társaság Mosonmagyaróvár Telefon: +36 (30) , +36 (30)

18 CSAK LAZÁN A Presztízs Sport olvasói minden hónapban megismerhetik egy-egy válogatott labdarúgónkat lazább, könnyedebb megközelítésből. Ezúttal a kisebb megszakítással 15 éve Németországban légióskodó Hajnal Tamás válaszol a kérdéseinkre. Többek között kiderül, hogy az Ingolstadt 168 centiméteres középpályása milyen gyakran fejel gólt, elmondja, miért csak két meccset kapott a Fradiban, és elárulja azt is, tényleg jobban beszél-e németül, mint magyarul. Tízből hétszer Szöveg: Privacsek András Fotó: Sas Gábor Vanczák Vili fejére varázsolom a labdát Tízből hányszor tudod Vanczák Vili fejére varázsolni a labdát? Könnyű feladatom van, mivel Vili fantasztikusan mozdul ezekre a labdákra a tizenhatoson belül, olyan érzéke van ehhez, mint nagyon keveseknek. Tíz alkalomból hétszer biztosan ő fejel a beadásom után. Ki a magyar válogatott leghasznosabb tagja? Király Gabi még úgyis nagyon aktív, hogy nincs a pályán. Tapasztalata, emberi tulajdonságai sokat jelentenek a csapatnak. Rengeteg tanácsot ad, sokat beszél nekünk, sokszor túl sokat, néha még a csatároknak is meg akarja mondani, hogy mit csináljanak. Jó, hogy velünk van Szerinted a Fradinál hányszor bánták meg, hogy 16 évesen lemondtak rólad? Abban az időben voltak olyan emberek a Fradinál, akik nem tartottak tehetségesnek és nem látták bennem annak a karriernek a lehetőségét, amit végül befutottam. Összesen kétszer 45 percet játszottam a Fradi-felnőttben, de nincs tervbe véve, hogy gyarapítsam az NB I-es meccseim számát. Igaz, hogy már jobban beszélsz németül, mint magyarul? Úgy gondolom, hogy jól beszélek magyarul is Sokszor németül gondolkodom, és lehet, hogy egyes focival kapcsolatos kifejezések előbb jutnak eszembe németül, mint magyarul. A német ismerőseim szerint nincs akcentusom, azt viszont nem tudom, hogy a magyarok miként vélekednek minderről Hány gólt fejeltél pályafutásod során? Kettőre emlékszem. Egyet még a Schalke amatőrcsapatában, egyet pedig Belgiumban. A közelmúltban viszont biztosan nem volt erre példa, az én erényeim másban rejlenek. Nekem tökéletesen megfelel, ha Vanczák Vili fejére tudom varázsolni a labdát, és ő fejel a kapuba Tudtad-e, hogy Hajnal a mindössze két NB I-es meccsét az azóta már a süllyesztőbe került III. kerületi TVE és a BVSC ellen játszotta, míg a válogatottban már 59 alkalommal szerepelt? 1997-ben Varga Zoltán edzősködése idején eltanácsolták a Fradiból, mivel nem tartották elég tehetségesnek a profi focihoz? a legeredményesebb Bundesliga-szezonja a 2007/2008-as volt, amikor a Karslruhe színeiben 8 gólt szerzett, itthon meg magyar Aranylabdás lett? 18 presztízs sport /2.

19 útszóró zeolit Osztályozott zeolit mechanikai csúszásmentesítésre Előnyei: természetes és környezetbarát nyomelem tartalma kimondottan előnyős a növényeknek hóolvadás után kertészeti célokra is használható. Csomagolás: 10 kg-os hegesztett műanyag, 25 kgos papírzsák. Javaslat a felületre kijuttatandó mennyiségre (m 2 ): g. sikostop kálci-nit+ Jégmentesítő zeolitos anyagkeverék hozzáadott adalékkal Előnyei: kis mennyiségben talajjavító környezetbarát, kalcium-, és nitrogéntartalma miatt a növényeket tekintve kifejezetten tápláló, nem tartalmaz kloridot, állatbarát, nem irritálja az állatok talpát. Csomagolás: 10 kg-os és 25 kg-os műanyag zsák. Felhasználása javasolt ott, ahol a klorid negatív hatása kerülendő, fontos a növények kalcium-, és nitrogén utánpótlása, a megfelelő ár/érték arány megtartása mellett. Engedélyszám: ÉME 44/2010. Javaslat a felületre kijuttatandó mennyiségre (m 2 ): -6 C: g; -9 C: g; -11 C: g sikostop eko+ Jégmentesítő zeolitos anyagkeverék hozzáadott adalékkal Előnyei: kedvező ár, aránylag dinamikus jégolvasztó hatás, az útszóró sóval ellentétben kevésbé káros a növényzetre. Csomagolás: 10 kg-os és 25 kg-os hegesztett műanyag zsák. Felhasználása általánosságában javasolt, a termék legkiemelkedőbb tulajdonsága a megfelelő ár/érték arány. Engedélyszám: ÉME 46/2010. Javaslat a felületre kijuttatandó mennyiségre (m 2 ): -6 C: g; -9 C: g; -14 C: g. a jégolvasztás mestere A csúszásmentesítés új generációja Téli viszonyok között az utak, járdák és járófelületek jegesedés okozta közlekedési problémák kezeléséhez kínáljuk útszóró anyagainkat. Termékkínálatunkban megkülönböztetjük az útszóró zeolitot, a SikoSTOP zeolitot és a KálciSó granulátumot. Az útszóró zeolit kiváló tapadást biztosít a csúszós felületen. A SikoSTOP zeolit jégmentesítésre alkalmas kettős hatású nemesített zeolit, amelyben az egyik összetevő a síkosság elleni mechanikus akadályoztatást biztosítja, a másik alkotó a jégolvasztást hivatott elvégezni. A KálciSó granulátum nem tartalmaz hordozóanyagot (zeolit), így teljes mértékben oldódik. A közutak kivételével a belterületi köztereken nem lehet olyan anyaggal csúszásmentesítést végezni, ami kárt okoz fáknak és fás szárú növényeknek. Ennek megfelelően szeretnénk Önnel megismertetni jégmentesítő termékcsaládunkat, mely a jövőbe mutat komplex hatásával! 1173 Budapest, Határhalom u. 2. Tel.: / Fax: / sikostop rapid Jégmentesítő zeolitos anyagkeverék hozzáadott adalékkal Előnyei: gyors jégolvasztó hatás, az útszóró sóval ellentétben kevésbé káros a növényzetre, jégolvasztó hatás nagyon alacsony hőmérsékletig. Csomagolás: 5 kg-os műanyag vödör (auto-pack), 10 kg-os és 25 kg-os hegesztett műanyag zsák. Felhasználása javasolt ott, ahol a gyors és nagyon alacsony hőfokon történő jégmentesítés a cél. Engedélyszám: ÉME 42/2010. Javaslat a felületre kijuttatandó mennyiségre (m 2 ): -6 C: g; -9 C: g; -14 C: g; -20 C: g kálcisó Zeolit mentes jégoldó granulátum Előnyei: teljes mértékben feloldódik, gyors jégolvasztó hatás, gazdaságos, kis mennyiség is elegendő az útszóró sóval ellentétben nem tartalmaz nátriumot, jégolvasztó hatás nagyon alacsony hőmérsékletig. Csomagolás: 10 kg-os, és 25 kg-os műanyag zsák. Felhasználása javasolt ott, ahol a csúszásmentesítést biztosító zeolit nem fontos, illetve ahol a zeolit elkerülése a cél. Magas hatóanyagtartalma miatt gazdaságos, kevés anyag kijuttatása is elegendő, illetve gyorsan és nagyon alacsony hőfokig fejti ki jégolvasztó hatását. Javaslat a felületre kijuttatandó mennyiségre (m 2 ): -6 C: 4-6 g; -9 C: 8-10 g; -14 C: g; -20 C: g sikostop AntikloriD+ Jégmentesítő zeolitos anyagkeverék hozzáadott adalékkal Előnyei: kis mennyiségben talajjavító környezetbarát, kalcium- és nitrogéntartalma a növényeket tekintve tápláló nem tartalmaz kloridot állatbarát, nem irritálja az állatok talpát Csomagolás: 10 kg-os és 25 kg-os hegesztett műanyag zsák. Felhasználása javasolt ott, ahol a klorid negatív hatása kerülendő, illetve fontos a növények kalcium-, és nitrogén-utánpótlása. Engedélyszám: ÉME 43/2010. Javaslat a felületre kijuttatandó mennyiségre (m 2 ): -6 C: g; -9 C: g; -11 C: g; -15 C: g.

20 Talján az oroszoknál Capello: Dzsudzsák világ Az olasz edzőguru szerint most már a legmagasabb szintre kell lépnie a magyar futballistának Szöveg: Füzi Boldizsár Fotó: Unicredit, MTI, Sas Gábor Kapott már magyar felkérést is, most éppen az orosz válogatott szövetségi kapitányaként dolgozó Fabio Capello szerint nem a Premjer-liga hibája, hogy Husztinak, Dzsudzsáknak és Komannak sem igazán jött be a keleti nyitás. Az örökifjú szakember szerint a magyar futball a holland és a német mintát követve támadhat csak fel. Signore Capello! Tízből kilenc kortársa biztosan megirigyelné a fittségét, mégis mennyire hiányzik még 67 évesen is a futballal óhatatlanul együttjáró stressz? Kedves, de miért nem mind a tíz? A viccet félretéve, azért, hogy ne hagyjam el magam, tenni kell nap mint nap, ha éppen nem fáj a térdem vagy a derekam, jólesik a kocogás és az úszás is. Most még maga a futball hiányozna, a stressz meg tényleg vele jár, nincs mit tenni. Az oroszok edzője vagyok, és köszönöm, jól érzem magam Moszkvában. Szövetségi kapitánynak lenni azért más, klubfutballban már biztosan nem dolgoznék, sőt valószínű, hogy itt fejezem be, ahol most vagyok. Akkor azok, akik abban reménykednek, hogy Lothar Matthäus és Erwin Koeman után újra külföldi szakember kezébe kerül a magyar nemzeti csapat, hiába is álmodnak az ön érkezéséről? Vagy létezhet azért olyan ajánlat, amire rábólintana? Nincs mit tenni, a stressz együtt jár a futballal. 20 presztízs sport /2.

Gyurta Dániel. a célokért. Hittel, munkával GEORGE F. HEMINGWAY AZ ÖRDÖGGEL NEM KÖT KOMPROMISSZUMOT KISTELEKIEK CSALÁD MINDÖRÖKKÉ

Gyurta Dániel. a célokért. Hittel, munkával GEORGE F. HEMINGWAY AZ ÖRDÖGGEL NEM KÖT KOMPROMISSZUMOT KISTELEKIEK CSALÁD MINDÖRÖKKÉ www.presztizssport.com KISTELEKIEK CSALÁD MINDÖRÖKKÉ PAPP LACI AZ IDŐTÁLLÓ PÉLDAKÉP HUNYADY EMESE SZÍVÉBEN MAGYAR MARADT GEORGE F. HEMINGWAY AZ ÖRDÖGGEL NEM KÖT KOMPROMISSZUMOT KŐBÁN RITA AZ ERŐ VELE VAN

Részletesebben

2011/4 MAGYAR EDZŐ 3. Telitalálatnak bizonyult az V. Országos

2011/4 MAGYAR EDZŐ 3. Telitalálatnak bizonyult az V. Országos 2011/4 MAGYAR EDZŐ 3 Néhány sorban... Az év utolsó negyede igazán bôvelkedett eseményekben, még akkor is, ha ezek jelentôs hányada nem a nemzetközi, illetve hazai sportpályákon, hanem üléstermekben, hivatalokban,

Részletesebben

Bagatell étterem: csekélység

Bagatell étterem: csekélység I. évfolyam, 1. szám Kecskemét és térsége közéleti magazinja 2009. november 6 CSEKE PÉTER A szellemi élet központja is legyen a színház! 20 Magánóvodát nyitok! 14 VERSEGI JÁNOS Exkluzív! KTE-Ereco riportok

Részletesebben

Értékteremtés felelősséggel

Értékteremtés felelősséggel B. Braun Magyarország Értékteremtés felelősséggel CSR-beszámoló 2012 Bevezető Bevezető Cégcsoportunk 174 éves múltja úgy hisszük, önmagáért beszél. E közel két évszázad alatt a B. Braun egy német kisvárosi

Részletesebben

AZ ÁLTALÁNOS Á VÁLLALKOZÁSI Á FŐISKOLA Ő XVII. ÉVFOLYAM 2. SZÁM DECEMBER HOL A HATÁR?!

AZ ÁLTALÁNOS Á VÁLLALKOZÁSI Á FŐISKOLA Ő XVII. ÉVFOLYAM 2. SZÁM DECEMBER HOL A HATÁR?! IKSZIKSZÍ AZ ÁLTALÁNOS Á VÁLLALKOZÁSI Á FŐISKOLA Ő LAPJA 2012 12 DECEMBER XVII. ÉVFOLYAM 2. SZÁM HOL A HATÁR?! BELSŐSÉGEK BELSŐSÉGEK Pálizs Szőke Brigitta Szilvia Továbbtanulás korlátok nélkül! NEM CSAK

Részletesebben

MÁJUS XV. ÉVFOLYAM 6. SZÁM ÚT A TEHETSÉGTŐL A SIKERIG

MÁJUS XV. ÉVFOLYAM 6. SZÁM ÚT A TEHETSÉGTŐL A SIKERIG IKSZIKSZÍ AZ ÁLTALÁNOS Á VÁLLALKOZÁSI Á FŐISKOLA Ő LAPJA 2011 MÁJUS XV. ÉVFOLYAM 6. SZÁM ÚT A TEHETSÉGTŐL A SIKERIG BELSŐSÉGEK Fekete Pálizs Brigitta Regina A tehetség sokszínű! Az e havi lapszámunk témája

Részletesebben

tavaszi energiamegtakarítási 2012. tavasz www.getenergy.hu Tóth Zoltán, Varga Ádám Kovácsné Csorba Jolán, Mizsák Péter

tavaszi energiamegtakarítási 2012. tavasz www.getenergy.hu Tóth Zoltán, Varga Ádám Kovácsné Csorba Jolán, Mizsák Péter 1 2012. tavasz www.getenergy.hu hírgetmondó o n l i n e h í r ú j s á g Interjú: Tóth Zoltán, Varga Ádám Sikertörténet: Kovácsné Csorba Jolán, Mizsák Péter AKTUALITÁSOK: Get Energy Akadémia 2012 Virtuális

Részletesebben

ÖTLETGAZDAG ÜNNEPEK. Az Általános Vállalkozási Fõiskola lapja. XI. évfolyam, 3. szám (2006. december)

ÖTLETGAZDAG ÜNNEPEK. Az Általános Vállalkozási Fõiskola lapja. XI. évfolyam, 3. szám (2006. december) A legkedvesebb ajándékok nincsenek a fa alatt. Senki nem láthatja őket, nincsen rajtuk díszcsomag. De a fényben, csomagok közt, mindenkinek ott van már a legkedvesebb ajándék, amit a karácsonytól vár.

Részletesebben

Pohl Anette. Hyundai ix35. Mammutok és titánok. Discount coupons HEVES MEGYEI PORTRÉ TESZT KÁVÉHÁZI KEREKASZTAL IN THE MAGAZINE

Pohl Anette. Hyundai ix35. Mammutok és titánok. Discount coupons HEVES MEGYEI PORTRÉ TESZT KÁVÉHÁZI KEREKASZTAL IN THE MAGAZINE HEVES MEGYEI 2012. augusztus Üzleti Magazin Pohl Anette PORTRÉ Hyundai ix35 TESZT Mammutok és titánok KÁVÉHÁZI KEREKASZTAL Discount coupons IN THE MAGAZINE www.volkswagen.hu Most valóra válthatja régi

Részletesebben

Már 2013-ra készül a város az idei költségvetéssel

Már 2013-ra készül a város az idei költségvetéssel Visszatekinto Már 2013-ra készül a város az idei költségvetéssel Múltunkat, gyökereinket nemcsak ismerni érdemes, hanem emlékeznünk is rá. Ennek a gondolatnak a jegyében indítjuk útjára Visszatekintő rovatunkat,

Részletesebben

ALBACOMP FEHÉRVÁR 2011-2012

ALBACOMP FEHÉRVÁR 2011-2012 ALBACOMP FEHÉRVÁR 2011-2012 Fedezze fel a zöld kávé világát! A NESCAFÉ egyedülálló újdonsága, a NESCAFÉ Green blend egyesíti magában a válogatott és gondosan pörkölt kávészemek gazdag aromáját és a zöld

Részletesebben

AZ EGÉSZ VILÁG. Az Általános Vállalkozási Fõiskola lapja. XI. évfolyam, 4. szám (2007. március)

AZ EGÉSZ VILÁG. Az Általános Vállalkozási Fõiskola lapja. XI. évfolyam, 4. szám (2007. március) Gondolom abból, hogy a decemberi szám címlaplevelében Ignácz Szilvi alias Sziszkó elköszönt Tõletek, a szemfülesebb ÁVF-es rájött, hogy változások várhatóak az Ikszikszí háza táján. Nos ezt megerõsíti

Részletesebben

Baba néni köszöntése. Köszöntõ

Baba néni köszöntése. Köszöntõ 2009. március Magyar Sportlövész 3 Köszöntõ Baba néni köszöntése Kedves eseményre került sor a Magyar Sportlövõk Szövetségének irodájában: a legidõsebb örökifjú lövésznõnket köszönthettük 95.(!) születésnapja

Részletesebben

Dzsudzsák Balázs: Ne felejtsd el, honnan jöttél!

Dzsudzsák Balázs: Ne felejtsd el, honnan jöttél! Vegye a lapot! Segítse a gyermekhospice-t! 150 FORINT Kárász Róbert begyùjtötte a jótékony macikat Az evés gyakran vigaszt, gyakran átkot hoz Egy babaarcú nô nyugvó ösztönöket képes ébreszteni Dzsudzsák

Részletesebben

Edző. Csúcsteljesítmény az Eb-n! Olimpia. Edzôképzés. Labdarúgás. Jubileum. Végsô tisztelgés. Módszertani és továbbképzô szaklap

Edző. Csúcsteljesítmény az Eb-n! Olimpia. Edzôképzés. Labdarúgás. Jubileum. Végsô tisztelgés. Módszertani és továbbképzô szaklap M Edzo 2012-1/1-60 2012/03/10 09:02 Page 1 Módszertani és továbbképzô szaklap /1 2012 Olimpia MOB átalakuló közgyûlés Mi, hol, mikor? Edzôképzés A Pécsi Kongresszuson Magyar Edző A Magyar Edzôk Társaságának

Részletesebben

Ebbe érdemes belelapozni? erre érdemes 30 forintot áidozmiü!

Ebbe érdemes belelapozni? erre érdemes 30 forintot áidozmiü! * Felgyorsult az integráció (3. oldal) * Gyakorlat teszi a mestert... (4. oldal) * Szemle-való (5. oldal) * Tanáraink négy keréken (7. oldal) * Interjú 1997 legnépszerűbb jászberényi főiskolai hallgatójával

Részletesebben

Gyáli. Újság. Advent Gyálon. Gyál Város Önkormányzatának közéleti és információs lapja

Gyáli. Újság. Advent Gyálon. Gyál Város Önkormányzatának közéleti és információs lapja Új Gyáli 2008. december Újság Gyál Város Önkormányzatának közéleti és információs lapja Puskás Katalin és Bácsi Péter megyei kitüntetést kapott December 4-én, a Pesti Vármegyeházán tartotta megyenapi ünnepségét

Részletesebben

[ A CSÍKI TERÜLETI RMDSZ IDŐSZAKOS KIADVÁNYÁNAK KÜLÖNSZÁMA ]

[ A CSÍKI TERÜLETI RMDSZ IDŐSZAKOS KIADVÁNYÁNAK KÜLÖNSZÁMA ] 2 Félmillió Ámen Csíksomlyón Eredményt hozott 10 az összefogás 113 Csak az elso helyezettre emlékeznek A CSÍKI TERÜLETI RMDSZ IDŐSZAKOS KIADVÁNYÁNAK KÜLÖNSZÁMA ] 2012. NOVEMBER ] 2 3 A csíksomlyói búcsú

Részletesebben

I. évfolyam, 4. szám 2007. december. ingyenes kulturális havilap NICK GRABOWSKI KIS KÁVÉ, SOK TEJ, CUKOR NÉLKÜL.

I. évfolyam, 4. szám 2007. december. ingyenes kulturális havilap NICK GRABOWSKI KIS KÁVÉ, SOK TEJ, CUKOR NÉLKÜL. I. évfolyam, 4. szám 2007. december ingyenes kulturális havilap I N G Y E N E S NICK GRABOWSKI KIS KÁVÉ, SOK TEJ, CUKOR NÉLKÜL. TARTALOM T A KORSZERÛ SZÍNHÁZ KELL 4 Jordán Tamás, a Nemzeti Színház leköszönô

Részletesebben

Debreceni Atlétabarátok Fóruma A Debreceni Atlétabarátok Lapja II. évfolyam 2. szám 2010. szeptember

Debreceni Atlétabarátok Fóruma A Debreceni Atlétabarátok Lapja II. évfolyam 2. szám 2010. szeptember Debreceni Atlétabarátok Fóruma A Debreceni Atlétabarátok Lapja II. évfolyam 2. szám 2010. szeptember Mottó: Hit nélkül sem alkotni, sem élni nem lehet. www.atletikadaf.hu A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG 115. ORSZÁGOS

Részletesebben

AZ ÁLTALÁNOS VÁLLALKOZÁSI FŐISKOLA LAPJA XVII. ÉVFOLYAM 4. SZÁM JÚNIUS. Ízek útján

AZ ÁLTALÁNOS VÁLLALKOZÁSI FŐISKOLA LAPJA XVII. ÉVFOLYAM 4. SZÁM JÚNIUS. Ízek útján IKSZIKSZÍ AZ ÁLTALÁNOS VÁLLALKOZÁSI FŐISKOLA LAPJA 2013 06 JÚNIUS XVII. ÉVFOLYAM 4. SZÁM Ízek útján BELSŐSÉGEK Pálizs Szőke Brigitta Szilvia OTDK-s büszkeségeink A 31. Országos Tudományos Diákköri Konferencián

Részletesebben

Az Általános Vállalkozási Fõiskola lapja

Az Általános Vállalkozási Fõiskola lapja Az életünket befolyásoló fontos tényezõk egyike az, hogy milyen is a világ, ami körülvesz bennünket, hogy néz ki, milyenre formáljuk tárgyait, és benne magunkat. Amióta világ a világ, azóta szeret az ember

Részletesebben

DECEMBER XV. ÉVFOLYAM 3. SZÁM SZERENCSÉS SZÁM

DECEMBER XV. ÉVFOLYAM 3. SZÁM SZERENCSÉS SZÁM IKSZIKSZÍ AZ ÁLTALÁNOS Á VÁLLALKOZÁSI Á FŐISKOLA Ő LAPJA 2010 DECEMBER XV. ÉVFOLYAM 3. SZÁM SZERENCSÉS SZÁM BELSŐSÉGEK Fekete Pálizs Brigitta Regina Légy a szerencséd kovácsa! A szerencse mindenkinek más

Részletesebben

A NYÁR TITKAI. Nagy Eszter (nagy.eszter@lapcom.hu) Fábián György (fabian.gyorgy@kisalfold.hu) Presztízs 1.oldal. Presztízs 2007.

A NYÁR TITKAI. Nagy Eszter (nagy.eszter@lapcom.hu) Fábián György (fabian.gyorgy@kisalfold.hu) Presztízs 1.oldal. Presztízs 2007. Presztízs 1.oldal Presztízs 2007. július 1 A NYÁR TITKAI Nyaralni indul az ország. A legtöbb ismerôsünk, üzletfelünk és barátunk már éppen csomagolás közben kaphatja kézbe a Presztízs Magazint. (Reméljük,

Részletesebben

Kötodés. Mottó: Az emberek egymásnak születtek: oktasd őket, vagy viseld el őket! Marcus Aurélius

Kötodés. Mottó: Az emberek egymásnak születtek: oktasd őket, vagy viseld el őket! Marcus Aurélius Kötodés Mottó: Az emberek egymásnak születtek: oktasd őket, vagy viseld el őket! Marcus Aurélius Az írásokat összegyűjtötte: Gyöngyösi Olga Kedves Pedagógustársam! Tisztelt Olvasó! A 2009. év pedagógusnapjára

Részletesebben

Erasmus infó. demoscene. A MÁV-story. Kairói beszámoló

Erasmus infó. demoscene. A MÁV-story. Kairói beszámoló Erasmus infó demoscene A MÁV-story Kairói beszámoló 0010 //beta verzio v2.1; Begin; Hol van már a vizsgaidõszak kellemes elnyûttsége, a zsibbadó agy, sorozatnézés reggeltõl estig, tanulás estétõl reggelig,

Részletesebben

Rövid iskolatörténet

Rövid iskolatörténet 55. szám Jubileumi ünnepség December 17-én fél tizenkettőkor a zsúfolásig megtelt aulában Révay Lili köszöntötte a Bolyai János Gimnázium alapításának 20. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepség vendégeit,

Részletesebben

saját lányával kapcsolatban éli meg ezt... - Milyen emlékeket viszel magaddal?

saját lányával kapcsolatban éli meg ezt... - Milyen emlékeket viszel magaddal? Hirdessen az Izsáki Hírekben és az Izsáki Televízióban XVI. évfolyam 5. szám Két évtized Izsák egészségügyében Két évtizedes izsáki gyógyító munka után, május 1-jével nyugdíjba vonult dr. Pap Gyula ügyvezetõ

Részletesebben

Ingyenes. II. évfolyam, 23. szám 2008. november 21. Ceglédi ANNO 2007. Mit kapnak karácsonyra? 3. oldal

Ingyenes. II. évfolyam, 23. szám 2008. november 21. Ceglédi ANNO 2007. Mit kapnak karácsonyra? 3. oldal Ingyenes Ceglédi II. évfolyam, 23. szám 2008. november 21. P A N O R Á M A ANNO 2007 Mit kapnak karácsonyra? 3. oldal minden raktárkészleten levõ Zalakerámia mázas gres burkolólapot! S hogy a jó kedv is

Részletesebben

Fasori Örökdiák. AFasorban végzett, tanult diákok döntô többsége nagy szeretettel. Visszatekintés, javaslatok

Fasori Örökdiák. AFasorban végzett, tanult diákok döntô többsége nagy szeretettel. Visszatekintés, javaslatok Fasori Örökdiák A BUDAPESTI EVANGÉLIKUS GIMNÁZIUM VOLT NÖVENDÉKEINEK EGYESÜLETE TIMOR DOMINI PRINCIPIUM SCIENTIÆ AZ ÚRNAK FÉLELME FEJE A BÖLCSESSÉGNEK 2013. SZEPTEMBER 6. SZÁM Visszatekintés, javaslatok

Részletesebben