Szilágyi Áron. Korunk hőse. klasszikus stílusban. Garri Kaszparov Budapesten járt a sakkzseni. Sastin Marianna sporttörténelmet írt.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szilágyi Áron. Korunk hőse. klasszikus stílusban. Garri Kaszparov Budapesten járt a sakkzseni. Sastin Marianna sporttörténelmet írt."

Átírás

1 Dombi Tibor Húsz éve az NB I-ben Mocsai Lajos Nem középiskolás fokon Rudolf Péter Fociőrültként várja a csodát Garri Kaszparov Budapesten járt a sakkzseni Sastin Marianna sporttörténelmet írt Szilágyi Áron Korunk hőse klasszikus stílusban 495 Ft 1. évfolyam 2. szám 2013

2 Egyedi gépek fejlesztése, tervezése, gyártása,kivitelezése, értékesitése, üzembe helyezése, karbantartása. Célszerszámok, termelési segédeszközök, idomszerek és magas pontosságú darabok gyártása. Cím: Stefani Hungária gépgyártó Kft. H-9027 Gyó r, Tó u. 2. Elérhetó ségek: Tel.: Fax.:

3 Büszkék vagyunk szponzorált női kézilabda Bajnokok Ligája győztes csapatunk, a GYŐRI AUDI ETO KC sikereire, valamint munkatársunk testvérének, Jakabfi Zsanett Bajnokok Ligája győztes válogatott labdarúgó eredményeire, kit évről évre örömmel látunk vendégül cégünk telephelyén. Gratulálunk!

4 előszó limpiai bajnok. Ízlelgetem e rövidke tőmondatot. Tetszik. Nagyon. Utánozhatatlan, páratlan hangulata van. Hogy trendibb legyek: feelingje... A magamfajta földi halandó számára hiába töltöttem el két évtizedet a tatamin be nem teljesült szép álom, hogy az ötkarikás játékokon a dobogó tetején végezzem el az arany harapáspróbáját. Nálam külön polc jár az olimpiai bajnokoknak. Hősök ők az én szememben. Hegedűs Csabát gyermekként, még a fekete-fehér televíziónkon láttam birkózni a müncheni olimpián, szövetségi kapitányként elért edzői sikereit azonban már Keresztút eszmélésem teljes birtokában süvegeltem meg, már szó szerint színes élmény volt. Úgy fanatizálta versenyzőit, mint tán senki más: embereket át tudok küldeni a falon is, ha kell de a karfiolfülű bajnok ma is izzó szenvedéllyel beszél sportágáról, életéről. Címlapsztorink főszereplője, a kardvívó olimpiai aranyérmes Szilágyi Áron, teljesen más karakter. A nyugodt erő képviselője, a legnehezebb londoni helyzetekben is kordában tartotta indulatait. Úgy ment át a mezőnyön, mint kés a vajon. Pedig ebben a műfajban mindkettő kuriózumnak számít... A szemtelenül jóképű fiatalember a magánéletben is visszafogott, ám tökéletesen tudja, mit akar az élettől. Nincs tuti recept a sikerre, hőseink is más-más úton jutottak el a csúcsra az olimpiai bajnokok keresztútján, no meg a mi magazinunkban találkoznak... Balogh Zoltán szerkesztő Felelős szerkesztő: Benkő Péter / Tel.: 70/ / Szerkesztő: Balogh Zoltán / Tel.: 70/ / Főmunkatárs: Kovács Kokó István Kiadó: Pentacool Kiadó és Szolgáltató Kft. / 1108 Budapest, Újhegyi út 14. Ügyvezető: Nagy György / Tel.: 70/ / Website: / Tel.: 70/ / Marketing koordinátor: Szepesi Viktor / Tel.: 70/ / Korrektúra és terjesztés-ellenőrzés: Lángtan Szolgáltató Kft. Tel.: 70/ / Hirdetésfelvétel: Budapest: Tel.: 70/ / / Kelet-Magyarország: Kincses Róbert / Tel.: 70/ / Nyugat-Magyarország: Papp Árpád / Tel.: 70/ / Capital Invested & Marketing Kft. / 1088 Budapest, Bródy Sándor u. 30/A / / Tel.: 20/ Formatervezés, gyártás, alternatív terjesztés: PELAGOS KFT. / 1117 Budapest, Budafoki út 183. Felelős vezető: Fricska János / Tel.: 20/ / Tördelés, grafikai munkák: Capital Invested & Marketing Kft. / 1088 Budapest, Bródy Sándor u. 30/A / / Tel.: 20/ Veszprémi Fesztiváliroda Kft. / 8200 Veszprém, Cserhát ltp. 4/d fsz. 3. Sokszorosítás: KORREKT NYOMDA / Ügyvezető: Barkó Imre / Terjesztés: MAGYAR LAPTERJESZTŐ ZRT Budapest, Táblás u. 32. / MAGYAR POSTA ZRT Budapest, Dunavirág u Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazgatóság. Postacím: 1900 Budapest. Előfizethető az ország bármely postáján, a hírlapot kézbesítőknél, valamint megrendelhető -en: és telefonon: 06-80/ Előfizetés: 1 hónap 450 Ft. Előfizetés: 1 év 5400 Ft. Előfizetés: 1/2 év 2700 Ft. Előfizetés: 1/4 év 1350 Ft 4 presztízs sport /2.

5

6 tartalom Pattog a labda Legek Kicsije 8 Dombi Tibor most jubilál: éppen húsz esztendeje mutatkozott be a hazai élvonalban. A Debreceni VSC színeiben eddig 431 meccsen lépett pályára, tagja volt valamennyi bajnoki érmes csapatnak ban játszott az atlantai olimpián, s 24 alkalommal az A-válogatottban is. Pattog a labda Két éve nincs Császárunk október 31. a magyar labdarúgás gyásznapja: 70 éves korában elhunyt a Császár, a magyar foci egyetlen Aranylabdása, Albert Flórián. Fia, ifjabb Albert Flórián ápolja édesapja emlékét és szellemi hagyatékát. Világszinten Capello szerint Dzsudzsák világsztár lehet 20 Kapott már magyar felkérést is, most éppen az orosz válogatott szövetségi kapitányaként dolgozó Fabio Capello szerint nem a Premjerliga hibája, hogy Husztinak, Dzsudzsáknak és Komannak sem igazán jött be a keleti nyitás. Címlapsztori Áron, a nyugodt erő 30 A barátaim, a közvetlen környezetem segített abban, hogy még véletlenül se szálljak el. Maradtam, aki voltam: egy introvertált, zárkózott személyiség, aki ennek ellenére nagyon szereti a jó társaságot és nyitott a világ dolgaira. A kardvívó olimpia bajnok Szilágyi Áronnal Serényi Péter beszélgetett. Fonákröpte Értelmező szótár a magyar futballhoz I. rész 38 Rekop György elmagyarázza a laikusoknak, mit is jelent valójában, amikor egy edző vagy játékos közhelyekkel dobálózik. A klasszis örök Győzelemre született 44 Olimpiai, világ- és Európa-bajnok, túlélt egy súlyos autóbalesetet, sikeres szövetségi kapitány volt, húsz éve a Magyar Birkózó Szövetség elnöke. Dr. Hegedűs Csaba 65 esztendős, de változatlanul a húszévesek hevülete feszül benne. 6 presztízs sport /2.

7 tartalom Mester emberek Nem középiskolás fokon 56 A Tanár úr. Mindenki csak így emlegeti a balatonboglári Urányi János Sport és Szabadidő Központban, a Nemzeti Kézilabda Akadémia székhelyén. Ott, ahol egy álom megvalósult. Ott, ahol a sportág jövője épül. Új generáció Rióig tekint a miskolci tini 70 Gercsák Szabina idén három korosztály világversenyén is érmes vagy pontszerző volt: az ifjúságiak, a juniorok és a felnőttek között egyformán kitűnően szerepelt. Vágtatempóban Bronzérmes a kör közepén 86 A negyvenkét év szünet után ismét hazánkba érkező négyesfogathajtó kontinensviadalon az érmet egyéniben mindenki ifjabb Lázártól remélte. Ha akart volna, akkor sem szabadulhatott a nyomás alól... Bokszkesztyű és klaviatúra Mrozek borítékja 64 A sportban is csak az a csapat tud eredményes lenni, ahol az edző személyiségével, tudásával meg tudja teremteni az egységet, csak az juthat messzire, merthogy a kvalitás itt van, az nem kérdés állítja a színészrendező Rudolf Péter. Élvonalban Menekülni előre, a sikerért ősze óta igyekszünk az EBEL-ben vitézkedni. Mindig megpróbáltuk emelni a lécet, az volt a stratégiánk, hogy menjünk előre, és ez sokszor előre menekülés volt fogalmaz a fehérvári hoki örökmozgó motorja, Ocskay Gábor. Soha nem adják fel Kék szemében ott a szenvedély 92 Dani Gyöngyi tőrben világranglista-vezető, kétszeres paralimpiai ezüstérmes. Szó szerint a semmiből robbant be a világ élvonalába. Kitartásával, akaratával a paralimpiai dobogóig jutott. presztízs sport /2. 7

8 Legek Kicsije Most jubilál: éppen húsz esztendeje mutatkozott be a hazai élvonalban. A Debreceni VSC színeiben eddig 431 meccsen lépett pályára, tagja volt valamennyi bajnoki érmes csapatnak ban játszott az atlantai olimpián, s 24 alkalommal az A-válogatottban is. Dombi Tibor (futballberkekben: Kicsi) közel a negyvenhez néhány dologban biztosan változott sok mindenben pedig pontosan ugyanolyan, mint 1993-ban volt Szöveg: Nehéz Attila Az első szezonra sokkal jobban emlékszem, mint a későbbiekre kezdte Dombi Tibor. Például a feljutás megünneplése után a Csónakázó-tóból rendőrök halásztak ki minket biztos azért, nehogy megfázzunk... Átköltöztünk az Oláh Gábor utcai stadionba: épültek a lelátók, edzés alatt hegesztették a kerítéseket. Az egész város felbolydult, mindenki a magáénak érezte a csapatot. Többnyire saját nevelésű focisták voltunk, akiket nagyon szeretett a közönség. Ráadásul korán kijelentetted, hogy Magyarországon nem akarsz máshol játszani. Hülye voltam 19 évesen elég bátor dolog ilyesmit mondani, hogy így vagy úgy lesz, mert az élet másképpen működik. Hála Istennek, sikerült betartanom az ígéretemet, most pedig már nyugodtan mondhatom: nem focizok máshol. Anno az Eintracht Frankfurtba igazoltam, majd egy németországi szezon után hazajöt- 8 presztízs sport /2. Fotó / Czeglédi Zsolt

9 presztízs sport /2. 9

10 Húsz éve az NBI-ben tem, utána két idényt az Utrechtnél töltöttem. Ott jobban éreztem magam, de egyedül voltam. Aztán az akkor Izraelben focizó Sándor Tamás felhívott: mi lenne, ha hazajönnénk bajnokságot nyerni? Elsőre azt gondoltam, agyára ment a hőség. Mégis megtettük, és jöttek is az aranyak, Magyarés Ligakupa-győzelmek, BL- és Európa Liga-csoportkör sosem gondoltam volna, hogy mindez sikerül. Nem negatív vagyok, csak realista: régóta látom, mi van a magyar fociban. Tele a hócipőm a sablondumákkal, a kincstári optimizmussal, mert ott vagyunk, ahol a part szakad Két évtized alatt alig csökkent a különbség köztünk és Európa között. Ennek elviseléséhez is kell a rád jellemző humor Komolyan csinálom a dolgaimat, de saját magamat nem veszem túlságosan komolyan. Ugyanolyan egyszerű fickó vagyok, mint bárki más. A Lokistadionban talán éppen ezért viseli a nevemet az egyik szektor, a drukkerek a magukénak éreznek, ami hihetetlenül jólesik. Biztosan szerepet játszik benne a foci, de legalább ennyire az emberi oldala. Decemberig van szerződésed a DVSC-vel: folytatnád még? Egyértelműen igen. Még legalább egy félidőig bírom az élvonalunk iramát. De nem megtűrt vendég szeretnék lenni az öltözőben, hogy hagyjuk szegényt, elfér. Amikor legutóbb szerződést hosszabbítottunk, megkérdeztem erről Kondás Elemért, ő azt mondta, örül, hogy itt vagyok és segítek. Tavasszal gólt rúgtam, gólpasszt adtam: jól érzem magam. Amúgy is a barátod az időközben pályaedzővé előlépett Sándor Tamás: tuti a jövőd Összejártok? Mindig kétszer annyi pálinkát kap, ha vendégül látom (nevet) Az amerikaifoci-mániánk 2006-ban kezdődött. Először Fejes Tomival, a Tankcsapda dobosával néztük a Super Bowl-döntőt, aztán kialakult egy tízfős brigád (benne S.T.), mindig nálam jövünk össze mecs- Dombi Tibor gyorsasága mit sem kopott, ma is nehezen tartják az ellenfél játékosai 10 presztízs sport /2.

11 Komolyan csinálom a dolgaimat, de saját magamat nem veszem túlságosan komolyan. Ugyanolyan egyszerű fickó vagyok, mint bárki más. A Loki-stadionban talán éppen ezért viseli a nevemet az egyik szektor, a drukkerek a magukénak éreznek, ami hihetetlenül jólesik. Kicsi a DVSC-vel megjárta a BL- és az Európa Liga-csoportkörét is cset nézni, hozzák a kaját, én adom az innivalót. Emellett játszunk egy fantázialigát, mi választunk játékosokat a csapatainkba, azokat menedzseljük. Már volt szerencsém élőben is látni meccset: kedvencem a New England Patriots, az egyik volt csapattársam pedig épp Washingtonban lakik. Most is szervezünk egy év végi amerikai túrát: lakóbusszal megyünk majd egyik városból a másikba. Foglalkoztat, hogy mi lesz a profi pályafutásod után? Több mint tíz éve kérdezik ezt tőlem, de most sem tudok válaszolni. Talán ha vége lesz és kész tények előtt állok, kénytelen leszek eldönteni, hogyan tovább. Csak olyasmit fogok csinálni, amit szeretek: maratonit például biztosan fogok futni. Jó lenne a fociban maradni, mégiscsak ez az életem. Igaz, a vezetőedzőé nem nyugdíjas állás, szerintem alkatilag sem vagyok rá alkalmas; egy erőnléti edzőnek szinte orvosi tudással kell rendelkeznie, az irodai munkához meg túl gyakorlatias vagyok. És gyerekekkel se szeretnék foglalkozni. Ez meglepően hangzik, hiszen imádod a kislányod. Kamilla hét és fél éves, régóta nem élünk együtt az anyukájával. Mostanáig naponta találkoztunk, sokat voltunk együtt, de nemrégiben Pestre költöztek. Nehéz feldolgozni, hogy hétvégi apuka lettem Persze belegondolva, hogyan élnek sokan, ezt nem nevezném problémának: inkább megoldandó feladatként fogom fel. A szívemben alapvetően boldogság van, nem tudok haragudni senkire, kevésnek is tudok örülni, elfogadom a dolgokat és igyekszem jól érezni magam. presztízs sport /2. 11

12 Narancsuralom Rotterdamtól Amszterdamig: 58 kilométer, 29 év alatt M Labdarúgó-válogatottunk október 17-én, Rotterdamban 2-1-re nyert vb-selejtezőn október 11-én, Amszterdamban már 8-1-re kikapott Hollandiától. A 29 év alatt alig 60 kilométert tettünk volna meg? Dehogy! A világfutball padlógázzal elrobogott mellettünk, míg mi komótosan tettünk pár vargabetűt Irapuato, Izland, Jugoszlávia és Málta felé. inőségellenőrzést tartottak narancsfronton, és a zamatos, lédús, szemre is tetszetős holland Oranje mellett különösen siralmas volt a magyar narancs. Az utóbbi évtizedek legjobb mérlegét produkáló szövetségi kapitánya, Egervári Sándor minden idők legsúlyosabb válogatott veresége után mondott le a posztjáról. Magasból lehet nagyot esni A pótselejtezőt érő második helybe kapaszkodó nemzeti tizenegynéhányunk balszerencséjére, a már biztos vb-résztvevőként, brazil szambatáncosokkal és gólzáporral ünneplő hollandok nem a kímélő programra állították a gépezetüket. Korábbi szakvezetőnk, Erwin Koeman a meccs előtt azt mondta rólunk, magyarokról: rákfenénk, hogy csak két végletben gondolkodunk. Minden vagy semmi, menny vagy pokol, fehér vagy fekete. Focira lefordítva: csodacsapat vagy kutyaütők társasága. Amint a korábbinál megbízhatóbb teljesítményt nyújtott a válogatott, elhittük, hogy továbbjuthat. A telki edzőtáborban járva, a futballistákkal beszélgetve úgy tűnt, ezt ők is elhitték. Csak a románok és a hollandok nem értesültek az esélyeinkről, akikkel szembetalálkoztak a pályán. szöveg: Hanti Gábor / Fotó: MTI Futballmohácsok sora Nézzük hát az árnyalatokat! Hoztuk az Andorra és Észtország elleni kötelezőt nem volt mindig így, a nívósabb, gazdagabb labdarúgásra építő riválisok közül pedig Törökország ellen sikerült összegyűrni a papírformát, Romániával szemben már nem. Volt tehát fehér is, fekete is, az összkép pedig túl szürke. Elnézve Robbenék könnyed játszadozását, szerencsésnek éreztem magam, hogy nem csak az Izland, Málta, Jugoszlávia elleni futballmohácsokat láthattam, de a 84-es győzelmet is. Amott Rijkaarddal, Gullittal, Van Bastennel, emitt Garabával, Détárival, Nyilasival. Akkor mesés és az új generációk számára tán mesének tűnő sorozattal, csoportelsőként jutott ki a Mezey-csapat a világbajnokságra. Öt győzelem után csak a számunkra már tét nélküli magyar-holland betlije csúfított a makulátlan mérlegen. Feketelevesből lefőtt lötty Azóta a mostani, tizennegyedik nekifutásig mindannyiszor buktunk. Igaz, 1986 óta csak egy pótvizsgán hasaltunk el (a jugoszlávok elleni 1-12-vel), miként a hollandok is de ők a többit csont nélkül vették! Rotterdam után jött a brazilverés, a vb-láz, titkos esélyesnek kikiáltott magyarokkal, a focistáink tiszteletére írt Dolly Roll-slágerrel. A végén pedig a menny után a pokol: Irapuatóban következett a majdnem feketelevest írtam, de ha a szovjetek elleni 0-6 keserű kávé volt, akkor mi az a tizennégyszer lefőtt, langymeleg, szürke lötty, aminek a levét azóta is isszuk?! 12 presztízs sport /2.

13 A h u m á nt ő k e gazdaság alapja. a tudásra épülő Segíthetünk? Velünk elkötelezett, versenyképes, minőségi munkaerő gárdát építhet. Szolgáltatások: oktatást kiegészítő tevékenységek (szakértés, szaktanácsadás, felnőttképzés) üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadás konferencia-, rendezvényszervezés PR kommunikáció hírügynökségi és egyéb kiadói tevékenység személybiztonsági tevékenység egyéb szálláshely szolgáltatás Lángtan Szolgáltató Kft. Cím: 8600 Siófok, Szűcs u Telefon/mobil: 0684/ , 0670/

14 A legenda tovább él Két éve nincs Császárunk Kis Flóri: Nem engedtem el aput október 31. a magyar labdarúgás gyásznapja: 70 éves korában elhunyt a Császár, a magyar foci egyetlen Aranylabdása, Albert Flórián. Fia, ifjabb Albert Flórián ápolja édesapja emlékét és szellemi hagyatékát. A kis Flóri megosztotta velünk az elmúlt két év megpróbáltatásait, mesélt saját küldetéséről, meg arról, miért nem lenne még a Fradi vezetőedzője, de kifejti azt is, hogy idén miért a zöld-fehéreknek kell megnyerniük a bajnokságot. Szöveg: Privacsek András FotÓ: MTI, Patyus Ferenc, Burger Barna, Privacsek András, családi archívum Albert Flórián - az eddigi egyetlen magyar Aranylabdás 14 presztízs sport /2.

15 Az utód az Albert Alapítvány ereklyékkel és az elődről készült korabeli fotókkal teli népligeti irodájába invitál. Ezt én csináltattam apuék házassági évfordulójára - mutat a szoba sarkában található vitrinre, amelyben rengeteg serleg, fénykép és érem található. Amikor ide költözött az alapítvány, elhoztam ezeket a szülői házból, így mindennap velem vannak presztízs sport /2. 15

16 A legenda tovább él remélem, nagypapa látta A pályán és a magánéletben is mindig nagyon határozott és kemény fiatalember szemlátomást elérzékenyül, amikor szóba kerül, hogy mi történt két évvel ezelőtt. Szinte kérdezni sem kell, magától mondja, mit érez ennyi idővel édesapja elvesztése után. Nem szégyellem, apu halála után a nővérem volt az erősebb, nekem egy hét teljesen kiesett, a családom tartotta bennem a lelket, meg a régi csapattársaim és barátaim sóhajt nagyot. Tudtam, hogy fel kell állnom, hiszen ő sem örülne, ha szomorúnak látna. Még nem engedtem el aput és azt hiszem, nem is fogom soha, továbbra is úgy élek, mintha itt lenne velem, a számát sem töröltem ki a telefonomból A születésnapját a mai napig megünnepeljük, egy szál gyertyát gyújtunk, egy fröccsöt teszünk az asztalra, így emlékezünk. Szerencsére a két fiam sem felejtette el őt. Axel, a kisebbik, focizik, és amikor gólt lő, mindig megjegyzi: remélem, nagypapa látta Tovább kell vinnem a varázst... Ma már vándorkiállítás és alapítvány őrzi a Császár nevét, melyeket természetesen a fia felügyel. Apu régi barátai mondták, hogy tovább kell vinnem azt a varázst, amit az Albert név jelent az embereknek. Megpróbálom ápolni apu emlékét, kitaláltuk a vándorkiállítást, amelyen a személyes tárgyait mutatjuk be, az érdeklődők megnézhetik például az általános iskolai bizonyítványait, az első fradis igazolását és persze az Aranylabdát is. A nyolcadik állomásnál járunk, rengeteg helyre hívnak, és nem csak a határokon innen, már Erdélyben is voltunk, de hamarosan megyünk a Felvidékre és a Vajdaságba is. Az alapítvány pedig a szellemi hagyatékát ápolja apunak, a szociálisan rászorult tehetséges gyerekeket és a Ferencváros arra érdemes utánpótláskorú sportolóit támogatjuk ösztöndíjakkal. Flóri, aki jelenleg a Fradi játékosmegfigyelője, egyszer szívesen lenne a csapat vezetőedzője: Még nem jött el az én időm, jelenleg jó kezekben van a szakmai irányítás, a keret nagyon erős, minden adott ahhoz, hogy bajnokok legyünk. Ha most nem sikerül, nem tudom, mikor fog. Egy kis hiányérzetem azért van, mert a Fradi múltja és tradíciói miatt jobb lenne, ha több hazai játékost tudnánk magunkhoz csábítani. Idővel százalékát kellene alkotniuk a keretünknek, és kellene három-négy saját nevelésű fiatal is. Biztos vagyok benne, hogy apu is ennek örülne igazán ott fent... Cruyff is az ő cseleit leste A Császár fia beszélt arról is, kit tart a világ legjobb edzőjének: Számomra régóta Johan Cruyff az etalon. Ő teremtette meg az új, totális futball alapjait a kilencvenes évek elején. Pedig sehol nem tanulta, zsigerből ráérzett. Ezzel kapcsolatban van egy sztorim. Amikor télen Marbellára utaztunk edzőtáborozni, Ricardo Moniz, a Fradi edzője Cruyff önéletrajzi kötetét olvasta, odahívott magához és megkérdezte, tudom-e, hogy Cruyffnak ki volt a példaképe. Természetesen nem tudtam, mire közölte, hogy Di Stefano után az édesapám volt a legnagyobb kedvence, az ő cseleit, mozgását leste. Szívmelengető érzés volt ezt hallani Az albertizmus lényege: szerénység és alázat Annak ellenére, hogy a világ legjobb játékosaiközé tartozott, mindig az alázat és a szerénység volt rá jellemző, erre nevelt minket is emlékszik a kis Flóri. Az edzéseimet és a meccseimet mindig egy fa mögül nézte, hogy senki ne lássa őt, aztán hazafelé menet fél percig dicsért, aztán hosszú ideig sorolta, hogy mi nem volt jó, miben kell még javulnom. Soha nem mondta, de éreztem, hogy büszke rám...

17 Proserv P a r t y s e r v i c e A rendezvényszervezés nehéz téma, sokrétűsége, sokszínűsége, egyediségre való törekvése miatt. Saját kereteink között azonban megpróbálunk ehhez alkalmazkodni, egy olyan szolgáltatási csomaggal, amelyben mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet, a legeredetibbet. egyen szó koktél partyról, fogadásról, nő napi rendezvényről, cégavatásról, bal lagási ebédről, focimeccs társasági élvezetéről, esküvőről egy születésnapi buliról. Hogy megkönnyítsük az Ön dolgát, igény esetén biztosítjuk a rendezvényre a műsort, hangosítást, a dekorációt, a virágokat és a zenét is. Ha Ön úgy kívánja, főzünk előre vagy a helyszínen, tálalunk, felszolgálunk és kényelmet nyújtunk. Mindezt akár büfé rendszerben (álló- vagy ültetett-fogadás, az ételek külön büféasztalon), akár tányérszervizes kiszolgálási formában. SzolgáltatáSunk minőségi, áraink versenyképesek. keressen minket, tegyen próbár a! Vendéglátóipari és Kereskedelmi Betéti Társaság Mosonmagyaróvár Telefon: +36 (30) , +36 (30)

18 CSAK LAZÁN A Presztízs Sport olvasói minden hónapban megismerhetik egy-egy válogatott labdarúgónkat lazább, könnyedebb megközelítésből. Ezúttal a kisebb megszakítással 15 éve Németországban légióskodó Hajnal Tamás válaszol a kérdéseinkre. Többek között kiderül, hogy az Ingolstadt 168 centiméteres középpályása milyen gyakran fejel gólt, elmondja, miért csak két meccset kapott a Fradiban, és elárulja azt is, tényleg jobban beszél-e németül, mint magyarul. Tízből hétszer Szöveg: Privacsek András Fotó: Sas Gábor Vanczák Vili fejére varázsolom a labdát Tízből hányszor tudod Vanczák Vili fejére varázsolni a labdát? Könnyű feladatom van, mivel Vili fantasztikusan mozdul ezekre a labdákra a tizenhatoson belül, olyan érzéke van ehhez, mint nagyon keveseknek. Tíz alkalomból hétszer biztosan ő fejel a beadásom után. Ki a magyar válogatott leghasznosabb tagja? Király Gabi még úgyis nagyon aktív, hogy nincs a pályán. Tapasztalata, emberi tulajdonságai sokat jelentenek a csapatnak. Rengeteg tanácsot ad, sokat beszél nekünk, sokszor túl sokat, néha még a csatároknak is meg akarja mondani, hogy mit csináljanak. Jó, hogy velünk van Szerinted a Fradinál hányszor bánták meg, hogy 16 évesen lemondtak rólad? Abban az időben voltak olyan emberek a Fradinál, akik nem tartottak tehetségesnek és nem látták bennem annak a karriernek a lehetőségét, amit végül befutottam. Összesen kétszer 45 percet játszottam a Fradi-felnőttben, de nincs tervbe véve, hogy gyarapítsam az NB I-es meccseim számát. Igaz, hogy már jobban beszélsz németül, mint magyarul? Úgy gondolom, hogy jól beszélek magyarul is Sokszor németül gondolkodom, és lehet, hogy egyes focival kapcsolatos kifejezések előbb jutnak eszembe németül, mint magyarul. A német ismerőseim szerint nincs akcentusom, azt viszont nem tudom, hogy a magyarok miként vélekednek minderről Hány gólt fejeltél pályafutásod során? Kettőre emlékszem. Egyet még a Schalke amatőrcsapatában, egyet pedig Belgiumban. A közelmúltban viszont biztosan nem volt erre példa, az én erényeim másban rejlenek. Nekem tökéletesen megfelel, ha Vanczák Vili fejére tudom varázsolni a labdát, és ő fejel a kapuba Tudtad-e, hogy Hajnal a mindössze két NB I-es meccsét az azóta már a süllyesztőbe került III. kerületi TVE és a BVSC ellen játszotta, míg a válogatottban már 59 alkalommal szerepelt? 1997-ben Varga Zoltán edzősködése idején eltanácsolták a Fradiból, mivel nem tartották elég tehetségesnek a profi focihoz? a legeredményesebb Bundesliga-szezonja a 2007/2008-as volt, amikor a Karslruhe színeiben 8 gólt szerzett, itthon meg magyar Aranylabdás lett? 18 presztízs sport /2.

19 útszóró zeolit Osztályozott zeolit mechanikai csúszásmentesítésre Előnyei: természetes és környezetbarát nyomelem tartalma kimondottan előnyős a növényeknek hóolvadás után kertészeti célokra is használható. Csomagolás: 10 kg-os hegesztett műanyag, 25 kgos papírzsák. Javaslat a felületre kijuttatandó mennyiségre (m 2 ): g. sikostop kálci-nit+ Jégmentesítő zeolitos anyagkeverék hozzáadott adalékkal Előnyei: kis mennyiségben talajjavító környezetbarát, kalcium-, és nitrogéntartalma miatt a növényeket tekintve kifejezetten tápláló, nem tartalmaz kloridot, állatbarát, nem irritálja az állatok talpát. Csomagolás: 10 kg-os és 25 kg-os műanyag zsák. Felhasználása javasolt ott, ahol a klorid negatív hatása kerülendő, fontos a növények kalcium-, és nitrogén utánpótlása, a megfelelő ár/érték arány megtartása mellett. Engedélyszám: ÉME 44/2010. Javaslat a felületre kijuttatandó mennyiségre (m 2 ): -6 C: g; -9 C: g; -11 C: g sikostop eko+ Jégmentesítő zeolitos anyagkeverék hozzáadott adalékkal Előnyei: kedvező ár, aránylag dinamikus jégolvasztó hatás, az útszóró sóval ellentétben kevésbé káros a növényzetre. Csomagolás: 10 kg-os és 25 kg-os hegesztett műanyag zsák. Felhasználása általánosságában javasolt, a termék legkiemelkedőbb tulajdonsága a megfelelő ár/érték arány. Engedélyszám: ÉME 46/2010. Javaslat a felületre kijuttatandó mennyiségre (m 2 ): -6 C: g; -9 C: g; -14 C: g. a jégolvasztás mestere A csúszásmentesítés új generációja Téli viszonyok között az utak, járdák és járófelületek jegesedés okozta közlekedési problémák kezeléséhez kínáljuk útszóró anyagainkat. Termékkínálatunkban megkülönböztetjük az útszóró zeolitot, a SikoSTOP zeolitot és a KálciSó granulátumot. Az útszóró zeolit kiváló tapadást biztosít a csúszós felületen. A SikoSTOP zeolit jégmentesítésre alkalmas kettős hatású nemesített zeolit, amelyben az egyik összetevő a síkosság elleni mechanikus akadályoztatást biztosítja, a másik alkotó a jégolvasztást hivatott elvégezni. A KálciSó granulátum nem tartalmaz hordozóanyagot (zeolit), így teljes mértékben oldódik. A közutak kivételével a belterületi köztereken nem lehet olyan anyaggal csúszásmentesítést végezni, ami kárt okoz fáknak és fás szárú növényeknek. Ennek megfelelően szeretnénk Önnel megismertetni jégmentesítő termékcsaládunkat, mely a jövőbe mutat komplex hatásával! 1173 Budapest, Határhalom u. 2. Tel.: / Fax: / sikostop rapid Jégmentesítő zeolitos anyagkeverék hozzáadott adalékkal Előnyei: gyors jégolvasztó hatás, az útszóró sóval ellentétben kevésbé káros a növényzetre, jégolvasztó hatás nagyon alacsony hőmérsékletig. Csomagolás: 5 kg-os műanyag vödör (auto-pack), 10 kg-os és 25 kg-os hegesztett műanyag zsák. Felhasználása javasolt ott, ahol a gyors és nagyon alacsony hőfokon történő jégmentesítés a cél. Engedélyszám: ÉME 42/2010. Javaslat a felületre kijuttatandó mennyiségre (m 2 ): -6 C: g; -9 C: g; -14 C: g; -20 C: g kálcisó Zeolit mentes jégoldó granulátum Előnyei: teljes mértékben feloldódik, gyors jégolvasztó hatás, gazdaságos, kis mennyiség is elegendő az útszóró sóval ellentétben nem tartalmaz nátriumot, jégolvasztó hatás nagyon alacsony hőmérsékletig. Csomagolás: 10 kg-os, és 25 kg-os műanyag zsák. Felhasználása javasolt ott, ahol a csúszásmentesítést biztosító zeolit nem fontos, illetve ahol a zeolit elkerülése a cél. Magas hatóanyagtartalma miatt gazdaságos, kevés anyag kijuttatása is elegendő, illetve gyorsan és nagyon alacsony hőfokig fejti ki jégolvasztó hatását. Javaslat a felületre kijuttatandó mennyiségre (m 2 ): -6 C: 4-6 g; -9 C: 8-10 g; -14 C: g; -20 C: g sikostop AntikloriD+ Jégmentesítő zeolitos anyagkeverék hozzáadott adalékkal Előnyei: kis mennyiségben talajjavító környezetbarát, kalcium- és nitrogéntartalma a növényeket tekintve tápláló nem tartalmaz kloridot állatbarát, nem irritálja az állatok talpát Csomagolás: 10 kg-os és 25 kg-os hegesztett műanyag zsák. Felhasználása javasolt ott, ahol a klorid negatív hatása kerülendő, illetve fontos a növények kalcium-, és nitrogén-utánpótlása. Engedélyszám: ÉME 43/2010. Javaslat a felületre kijuttatandó mennyiségre (m 2 ): -6 C: g; -9 C: g; -11 C: g; -15 C: g.

20 Talján az oroszoknál Capello: Dzsudzsák világ Az olasz edzőguru szerint most már a legmagasabb szintre kell lépnie a magyar futballistának Szöveg: Füzi Boldizsár Fotó: Unicredit, MTI, Sas Gábor Kapott már magyar felkérést is, most éppen az orosz válogatott szövetségi kapitányaként dolgozó Fabio Capello szerint nem a Premjer-liga hibája, hogy Husztinak, Dzsudzsáknak és Komannak sem igazán jött be a keleti nyitás. Az örökifjú szakember szerint a magyar futball a holland és a német mintát követve támadhat csak fel. Signore Capello! Tízből kilenc kortársa biztosan megirigyelné a fittségét, mégis mennyire hiányzik még 67 évesen is a futballal óhatatlanul együttjáró stressz? Kedves, de miért nem mind a tíz? A viccet félretéve, azért, hogy ne hagyjam el magam, tenni kell nap mint nap, ha éppen nem fáj a térdem vagy a derekam, jólesik a kocogás és az úszás is. Most még maga a futball hiányozna, a stressz meg tényleg vele jár, nincs mit tenni. Az oroszok edzője vagyok, és köszönöm, jól érzem magam Moszkvában. Szövetségi kapitánynak lenni azért más, klubfutballban már biztosan nem dolgoznék, sőt valószínű, hogy itt fejezem be, ahol most vagyok. Akkor azok, akik abban reménykednek, hogy Lothar Matthäus és Erwin Koeman után újra külföldi szakember kezébe kerül a magyar nemzeti csapat, hiába is álmodnak az ön érkezéséről? Vagy létezhet azért olyan ajánlat, amire rábólintana? Nincs mit tenni, a stressz együtt jár a futballal. 20 presztízs sport /2.

Hosszú Katinka: Szeretnék többször a dobogón állni Budapesten

Hosszú Katinka: Szeretnék többször a dobogón állni Budapesten https://www.fina-budapest2017.com/hu/hirek/252/hosszu-katinka-szeretnek-tobbszor-a-dobogon-allni-budapesten Hosszú Katinka: Szeretnék többször a dobogón állni Budapesten 2017.01.13. 11:57 CET A háromszoros

Részletesebben

Fiatal tehetségek beépítése a profi csapatba

Fiatal tehetségek beépítése a profi csapatba Fiatal tehetségek beépítése a profi csapatba Mönks tehetségmodellje Kreativitás ISKOLA TÁRSAK Feladat iránti elkötelezettség Átlagon felüli képességek CSALÁD Játékossá válás GENETIKA EDZŐ KÉPZÉS CSALÁD

Részletesebben

OLIMPIAI KVÍZ. Athéntól Londonig. A helyes megfejtők között értékes ajándékokat sorsolunk ki. A pályázó adatai. Név:.. E-mail cím:... Postacím:...

OLIMPIAI KVÍZ. Athéntól Londonig. A helyes megfejtők között értékes ajándékokat sorsolunk ki. A pályázó adatai. Név:.. E-mail cím:... Postacím:... OLIMPIAI KVÍZ Athéntól Londonig Kérdések az újkori olimpiák magyar vonatkozású eseményeiről Jelölje meg a helyes válaszokat, majd 2012. augusztus 3-án, pénteken 16 óráig dobja be a kölcsönzőpultnál elhelyezett

Részletesebben

Dabasi. helyzet. Bajnokcsapat! A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehetőséget kínál. 2016. április 3.

Dabasi. helyzet. Bajnokcsapat! A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehetőséget kínál. 2016. április 3. Dabasi - helyzet Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványa I. évfolyam. 8. szám Bajnokcsapat! A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehetőséget kínál. 2016. április 3. bajnokcsapataink Bajnok

Részletesebben

A Winter Classic hősei nyáron a vizes vb hőseit ünneplik

A Winter Classic hősei nyáron a vizes vb hőseit ünneplik https://www.fina-budapest2017.com/hu/hirek/242/a-winter-classic-hosei-nyaron-a-vizes-vb-hoseit-unneplik A Winter Classic hősei nyáron a vizes vb hőseit ünneplik 2016.12.30. 17:34 CET A mi hőseink a jégen

Részletesebben

Mesélnél általános iskolai tanulmányaidról? Már ott is érdekelt az iskolán kívüli kulturális élet?

Mesélnél általános iskolai tanulmányaidról? Már ott is érdekelt az iskolán kívüli kulturális élet? Szalai-Bordás Gergő a Földes Ferenc Gimnázium volt diákja, jelenleg az ELTE ÁJK jogász hallgatója. Középiskolás évei során magyar nyelv és irodalom tantárgyból ért el kimagasló eredményeket, valamint az

Részletesebben

Phoenix Fireball Sport Egyesület

Phoenix Fireball Sport Egyesület Phoenix Fireball Sport Egyesület Egyesületünk 2005 júliusában alakult meg. Fő célunk, melyet az elkövetkezendő években is szeretnénk képviselni, hogy egy Európa-szerte igen népszerű sportágat, a FLOORBALL*-t

Részletesebben

Dabasi. helyzet. Továbbra is 1. helyen az FC Dabas II. A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehetőséget kínál. 2016. április 3.

Dabasi. helyzet. Továbbra is 1. helyen az FC Dabas II. A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehetőséget kínál. 2016. április 3. Dabasi - helyzet Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványa I. évfolyam. 4. szám Továbbra is 1. helyen az FC Dabas II A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehetőséget kínál. Csapataink, játékosaink

Részletesebben

Kétszer a világbajnoki ezüstérmes ellen

Kétszer a világbajnoki ezüstérmes ellen 2011 március 25. Flag 0 Értékelés kiválasztása nincs Give Kétszer értékelve a világbajnoki Mérték Még 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Pénteken a Puskás Ferenc stadionban tizennegyedszer, jövő kedden az Amsterdam Arenában

Részletesebben

Pintér: Én is a Fradinak szurkoltam

Pintér: Én is a Fradinak szurkoltam 2014 február 02. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Értéke: 1/5 Értéke: 2/5 Mérték Értéke: 3/5 Értéke: 4/5 Értéke: 5/5 Pintér Attila nem tagadja, hogy a Ferencváros élete meghatározó klubja.

Részletesebben

Sorsoltak: íme, a világbajnoki vízilabdatornák csoportbeosztása

Sorsoltak: íme, a világbajnoki vízilabdatornák csoportbeosztása http://fina-budapest2017.com/hu/hirek/319/sorsoltak-ime-a-vilagbajnoki-vizilabdatornak-csoportbeosztasa Sorsoltak: íme, a világbajnoki vízilabdatornák csoportbeosztása 2017.02.24. 12:28 CET A budapesti

Részletesebben

Märcz Tamás: A világbajnokságon nem ismerünk majd lehetetlent

Märcz Tamás: A világbajnokságon nem ismerünk majd lehetetlent https://www.fina-budapest2017.com/hu/hirek/235/marcz-tamas-a-vilagbajnoksagon-nem-ismerunk-majd-lehetetlent Märcz Tamás: A világbajnokságon nem ismerünk majd lehetetlent 2016.12.25. 09:40 CET Sydney olimpiai

Részletesebben

I. KI MIBEN? London 2012

I. KI MIBEN? London 2012 I. KI MIBEN? London 2012 A feladat az, hogy gyűjtsétek össze a 2012-es londoni olimpián egyéni érmeseinket, és írjátok a táblázatba, hogy melyik sportágban, versenyszámban nyerték egyéni érmüket? Minden

Részletesebben

Bói Anna. Konfliktus? K. könyvecskék sorozat 1.

Bói Anna. Konfliktus? K. könyvecskék sorozat 1. Bói Anna Konfliktus? K könyvecskék sorozat 1. Tartalom: Üdvözölöm a kedves Olvasót! Nem lehetne konfliktusok nélkül élni? Lehet konfliktusokkal jól élni? Akkor miért rossz mégis annyira? Megoldás K Összegzés

Részletesebben

Éles József: Így lettem pillanatok alatt bukott edző!

Éles József: Így lettem pillanatok alatt bukott edző! Éles József: Így lettem pillanatok alatt bukott edző! Éles József klub gólrekordja egyelőre nem forog veszélyben. Az egykori kétszeres világválogatott kézilabdázó 2548 találatával megelőzi a veszprémi

Részletesebben

POLGÁRMESTERE. Készült a 2013. december 11-i képviselő-testületi ülésre! Készítette: dr. Varga Dorina önkormányzati referens

POLGÁRMESTERE. Készült a 2013. december 11-i képviselő-testületi ülésre! Készítette: dr. Varga Dorina önkormányzati referens BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI POLGÁRMESTERE ÖNKORMÁYZAT Készült a 2013. december 11-i képviselő-testületi ülésre! Készítette: dr. Varga Dorina önkormányzati referens Tárgy: Javaslat az Összefüggések Alapítvány

Részletesebben

REKLÁMAJÁNLAT. Az Alba Fehérvár NB I-es férfi kosárlabda csapata Székesfehérvár egyik legrégebbi, s egyben legsikeresebb, legnépszerűbb együttese.

REKLÁMAJÁNLAT. Az Alba Fehérvár NB I-es férfi kosárlabda csapata Székesfehérvár egyik legrégebbi, s egyben legsikeresebb, legnépszerűbb együttese. REKLÁMAJÁNLAT Az Alba Fehérvár NB I-es férfi kosárlabda csapata Székesfehérvár egyik legrégebbi, s egyben legsikeresebb, legnépszerűbb együttese. A csapat négyszeres magyar bajnok, háromszoros Magyar Kupa

Részletesebben

Nem lehet elég korán kezdeni! Ahhoz, hogy megtanuljunk játszani, gyakorolnunk kell!

Nem lehet elég korán kezdeni! Ahhoz, hogy megtanuljunk játszani, gyakorolnunk kell! Nem lehet elég korán kezdeni! Ahhoz, hogy megtanuljunk játszani, gyakorolnunk kell! Az edzéseken fontos a fegyelem. Ha végrehajtjuk az edző kérését, akkor lehetünk egyre ügyesebbek. Pista bácsi megtanít

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁYZAT POLGÁRMESTERE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁYZAT POLGÁRMESTERE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁYZAT POLGÁRMESTERE 5 8/&/5~ Készült a 2015. április 1. napján tartandó képviselő-testületi Készítette: dr. Sulcz Andrea jegyzői kabinetvezető ülésre! Tárgy: Javaslat

Részletesebben

Az U11-es csapat nyerte Kaposváron a "Tavaszi Kupát"

Az U11-es csapat nyerte Kaposváron a Tavaszi Kupát Az U11-es csapat nyerte Kaposváron a "Tavaszi Kupát" U9 1 / 8 Helyszín: Paks Dátum: 2014.05.08. Értékelés: ASE BAJA 4 : 12 A mérkőzés előtti cél az volt, hogy mindenki játéklehetőséghez jusson, többet-kevesebbet

Részletesebben

Phoenix Fireball Sport Egyesület

Phoenix Fireball Sport Egyesület Phoenix Fireball Sport Egyesület Egyesületünk 2005 júliusában alakult meg. Fő célunk, melyet az elkövetkezendő években is szeretnénk képviselni, hogy egy Európa-szerte igen népszerű sportágat, a FLOORBALL*-t

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az Ózdi Kézilabda Club tevékenységéről

TÁJÉKOZTATÓ az Ózdi Kézilabda Club tevékenységéről TÁJÉKOZTATÓ az Ózdi Kézilabda Club tevékenységéről Ó z d, 2014. június 26. Előterjesztő: Ózdi Kézilabda Club Elnöke Az Ózdi Kézilabda Club nevében szeretnénk Önöket tájékoztatni egyesületünk működéséről.

Részletesebben

Húsz év a Vasas birkózók élén - Bódi Jenő előbbre lép. Az elmúlt két évtizedben Bódi Jenő neve vezetőedzőként, majd

Húsz év a Vasas birkózók élén - Bódi Jenő előbbre lép. Az elmúlt két évtizedben Bódi Jenő neve vezetőedzőként, majd Húsz év a Vasas birkózók élén - Bódi Jenő előbbre lép Az elmúlt két évtizedben Bódi Jenő neve vezetőedzőként, majd szakosztály-igazgatóként összeforrt a Vasas birkózásával, idén mégis búcsút int a Fáy

Részletesebben

Részvétel a évi Riói Nyári Olimpiai Játékokon

Részvétel a évi Riói Nyári Olimpiai Játékokon Részvétel a 2016. évi Riói Nyári Olimpiai Játékokon Előterjesztő: Komáromi Tibor szakmai igazgató Az előterjesztést az MBSZ Elnöksége 2016. július 6-i ülésén 30/2016. számú határozatával elfogadta. 1 A

Részletesebben

Dabasi. helyzet. Dabason az U-11, U-13 megyeválogatott. A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehető séget kínál.

Dabasi. helyzet. Dabason az U-11, U-13 megyeválogatott. A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehető séget kínál. Dabasi - helyzet Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványa I. évfolyam. 16. szám Dabason az U-11, U-13 megyeválogatott A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehető séget kínál. Csapataink,

Részletesebben

Coerver Magyarország

Coerver Magyarország Coerver Magyarország A Modern Játék Sok fiatal játékos érkezik a felnőtt futball világába és küzdenek a rájuk nehezedő óriási nyomással, idővel, a térrel, és a fizikai kihívásokkal. Sokan közülük egyszerűen

Részletesebben

Rétság Városi Sport Egyesület

Rétság Városi Sport Egyesület - Rétság Városi Sport Egyesület - Részlet az alapszabályból: A Rétság Városi Sport Egyesület az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény alapján önállóan m köd társadalmi szervezet. Az egyesület a

Részletesebben

Büszkék vagyunk nemzetiségi származású magyar olimpikonjainkra!

Büszkék vagyunk nemzetiségi származású magyar olimpikonjainkra! A MAGYARORSZÁGON ÉLŐ NEMZETISÉGEK JOGAINAK VÉDELMÉT ELLÁTÓ BIZTOSHELYETTES AZ ENSZ NEMZETI EMBERI JOGI INTÉZMÉNYE Büszkék vagyunk nemzetiségi származású magyar olimpikonjainkra! a Nemzetiségi Ombudsmanhelyettes

Részletesebben

Úszó ob: Cseh László két egyéni aranya, Késely Ajna nagy bravúrja

Úszó ob: Cseh László két egyéni aranya, Késely Ajna nagy bravúrja https://www.fina-budapest2017.com/hu/hirek/416/uszo-ob-cseh-laszlo-ket-egyeni-aranya-kesely-ajna-nagy-bravurja Úszó ob: Cseh László két egyéni aranya, Késely Ajna nagy bravúrja 2017.04.20. 19:04 CET Nagy

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó T Á J É K O Z T A T Ó az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club tevékenységéről Ózd, 2011. április 21. Előterjesztő: Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság Elnöke Club Előkészítő: Ózdi Súlyemelő és Fitness Ügyvezető

Részletesebben

A FELNŐTT MAGYAR KUMITE VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI TERVE

A FELNŐTT MAGYAR KUMITE VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI TERVE 2014. ELŐSZÓ Bátran állíthatjuk, hogy 2013. a magyar karate egyik legsikeresebb éve volt. A korosztályos Európa- és világbajnokságokról rendre 4-5 éremmel térhetett haza csapatunk, a főiskolás Eb-n négyen

Részletesebben

DocuCom PDF Trial. www.pdfwizard.com. Zeon PDF Driver Trial. www.zeon.com.tw. Magyar BMX Cross-Triál Szövetség 2008. ÉVI PEKINGI OLIMPIA

DocuCom PDF Trial. www.pdfwizard.com. Zeon PDF Driver Trial. www.zeon.com.tw. Magyar BMX Cross-Triál Szövetség 2008. ÉVI PEKINGI OLIMPIA Magyar BMX Cross-Triál Szövetség 2008. ÉVI PEKINGI OLIMPIA SZEMPONTOK AZ OLIMPIAI JÁTÉKOK FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJÁHOZ I. Olimpiai célkitűzések: A Magyar BMX Cross szövetség a BMX cross kerékpáros versenyeken

Részletesebben

Aki kivívta magának a sikert

Aki kivívta magának a sikert Aki kivívta magának a sikert Másodszor nyerte el az Emberi Erőforrások Minisztériuma Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjat a 21 éves Csaba Márton Bence, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. A TÁPIÓSZECSŐI U7, U9 és U11-es KOROSZTÁLYOK 2010. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL. (korosztályos edző)

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. A TÁPIÓSZECSŐI U7, U9 és U11-es KOROSZTÁLYOK 2010. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL. (korosztályos edző) SZAKMAI BESZÁMOLÓ A TÁPIÓSZECSŐI U7, U9 és U11-es KOROSZTÁLYOK 2010. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL Tápiószecső, 2011.01.28. Készítette: Tábori Zoltán (korosztályos edző) 1 A Tápiószecső FC legfiatalabb játékosaiból

Részletesebben

Úszó ob: Gyurta-tripla, Milák Kristóf Cseh Lászlót legyőzve a vb-n

Úszó ob: Gyurta-tripla, Milák Kristóf Cseh Lászlót legyőzve a vb-n http://fina-budapest2017.com/hu/hirek/421/uszo-ob-gyurta-tripla-milak-kristof-cseh-laszlot-legyozve-a-vb-n Úszó ob: Gyurta-tripla, Milák Kristóf Cseh Lászlót legyőzve a vb-n 2017.04.22. 20:09 CET Véget

Részletesebben

tovább örökítő város legyen!

tovább örökítő város legyen! K Ö R M E N D I F Ó R U M 3 tovább örökítő város legyen! kampányról, tervekről, a város jövőjéről hogy milyen szakokra lenne még szükség a mezőgazdasági képzések mellett, így például a fémipari szakmák

Részletesebben

SOPRONI FOCIÉLET HAJRÁ VASÚT! Soproni VSE Szeged 2011 Grosics Akadémia. 2015. november 07. www.svse.hu

SOPRONI FOCIÉLET HAJRÁ VASÚT! Soproni VSE Szeged 2011 Grosics Akadémia. 2015. november 07. www.svse.hu SOPRONI FOCIÉLET 2015. november 07. www.svse.hu Soproni VSE Szeged 2011 Grosics Akadémia HAJRÁ VASÚT! Hotel Sopron TORKOS AKCIÓ VASÁRNAPI BÜFÉEBÉD Kedvezményes itallap! Torkos lakoma időpontok: Márton

Részletesebben

A Fradi dicső múltja, 27.rész - 1928-29

A Fradi dicső múltja, 27.rész - 1928-29 2009 június 01. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Értéke: 1/ Értéke: 2/ Mérték Értéke: 3/ Értéke: / Értéke: / A tények ismeretében kimondható, a professzionalizmus kezdeti időszaka a Ferencvárosról

Részletesebben

A TOP EDZŐ PROFILJA /THE PROFILE OF THE TOP COACH/

A TOP EDZŐ PROFILJA /THE PROFILE OF THE TOP COACH/ A TOP EDZŐ PROFILJA /THE PROFILE OF THE TOP COACH/ Készült: Jacques Crevoisier előadása alapján (UEFA, Nyon, 2013) A labdarúgás környezete megváltozott Európában Új befektetők Új tulajdonosok A költségvetés

Részletesebben

MagyarOK A2+ munkalapok 1

MagyarOK A2+ munkalapok 1 1. Ismerkedünk munkalap / Kérdés Válasz 1. Jól hallom, hogy nem vagy magyar? Jól hallom, hogy nem magyar? 2. Hol dolgozol? Hol dolgozik? 3. Hol élsz? Hol él? 4. Mivel foglalkozol / foglalkozik? Milyen

Részletesebben

A boldogság benned van

A boldogság benned van Halász Emese A boldogság benned van 50 lépés a boldogság felé Előszó Kedves Olvasó! Levelem hozzád, azzal kezdeném, hogy el kell mondanom pár dolgot Neked! Nagyszerű híreim vannak ugyanis. Képzeld, a boldogság

Részletesebben

SZABÓ LÁSZLÓ HEINRICH PÉTER NAGY LÁSZLÓ NAGY KRISZTIÁN BERKES TAMÁS

SZABÓ LÁSZLÓ HEINRICH PÉTER NAGY LÁSZLÓ NAGY KRISZTIÁN BERKES TAMÁS SZABÓ LÁSZLÓ HEINRICH PÉTER NAGY LÁSZLÓ NAGY KRISZTIÁN BERKES TAMÁS Születési hely, idő Várpalota, 1958. 12. 24. Zirc, 1987. 04. 13. Zirc, 1975. 11. 05. Zirc, 1978. 04. 30. Zirc, 1979. 08. 06. Foglalkozás

Részletesebben

.a Széchenyi iskoláról

.a Széchenyi iskoláról Negyedikesek írták....a Széchenyi iskoláról 7 éves koromban, szüleimmel azért választottuk ezt az iskolát, mert itt német nyelvet lehet tanulni. Én már óvodás korom óta tanulom a németet, így ragaszkodtunk

Részletesebben

SOPRONI FOCIÉLET HAJRÁ VASÚT! SVSE-GYSEV FC Ajka. 2015. február 21. www.svse.hu

SOPRONI FOCIÉLET HAJRÁ VASÚT! SVSE-GYSEV FC Ajka. 2015. február 21. www.svse.hu SOPRONI FOCIÉLET 2015. február 21. www.svse.hu SVSE-GYSEV FC Ajka Skála János: Fontos a minőségi labdarúgás Sopronban A Soproni Vasutas Sportegylet elnöke szerint jó úton jár az SVSE-GYSEV labdarúgócsapata,

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága 2015. március 24-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága 2015. március 24-i ülésére Tárgy: Előkészítette: A Békési TE Asztalitenisz Szakosztály 2014. évi munkájáról szóló tájékoztató Balogh József vezető-edző Békési Torna Egylet Asztalitenisz Szakosztály Sorszám: 3 Döntéshozatal módja:

Részletesebben

Miért nem hív?! Hisz elkérte a számod, és megígérte

Miért nem hív?! Hisz elkérte a számod, és megígérte Miért nem hív?! Hisz elkérte a számod, és megígérte Miért nem hív?! 10/2. Képzeld el ezt a szituációt: Megismerkedtél egy nagyon vonzó pasival. Úgy érezted magad vele, mintha már ezer éve ismernétek egymást.

Részletesebben

Azt akarod mondani, hogy szeretnéd, ha más szülné meg a gyerekünket? Paul elkerekedett szemmel bámult rá, de a tekintetében Teri a döbbenet mellett

Azt akarod mondani, hogy szeretnéd, ha más szülné meg a gyerekünket? Paul elkerekedett szemmel bámult rá, de a tekintetében Teri a döbbenet mellett 16 Azt akarod mondani, hogy szeretnéd, ha más szülné meg a gyerekünket? Paul elkerekedett szemmel bámult rá, de a tekintetében Teri a döbbenet mellett mást is felfedezni vélt. Dühöt, talán. Kétségbeesést.

Részletesebben

2014.Május.10 Rallycross Super 1600 Interjú

2014.Május.10 Rallycross Super 1600 Interjú 2014.Május.10 Rallycross Super 1600 Interjú Auerbach András Karimo: - Szia, András. Az ősz időd nem volt annyira rossz a többiekhez képest. Futamok során lett két 2. helyed. Hogy érezted a futamokat, illetve

Részletesebben

Szita Szilvia - www.magyarora.com 2004. II. Biztatás, bátorítás

Szita Szilvia - www.magyarora.com 2004. II. Biztatás, bátorítás I Biztatás, bátorítás I Biztatás, bátorítás Beszédpanelek és mintadialógusok - Ne izgulj, menni / sikerülni fog! - Ne butáskodj, menni / sikerülni fog! - Ne hülyéskedj, menni / sikerülni fog! - Ne félj,

Részletesebben

Weekend Driver Fiesta Cup

Weekend Driver Fiesta Cup Weekend Driver Fiesta Cup 2014.09.21 Rapai Zoltán Karimo: Szia Rapus! Mid Ohio-ba értünk. Már szabadedzésen látszott, hogy izgalmas futam lesz, és szoros időmérő. Sikerült menned egy 2. időt előtted Gombár

Részletesebben

Én ezt nem így látom. Minden választás szól valamiről. Mindegyiknek saját tétje van.

Én ezt nem így látom. Minden választás szól valamiről. Mindegyiknek saját tétje van. KELEMEN HUNOR: Az erős közösség hangja! Kampányindító beszéd Hölgyeim és uraim, tisztelt kollegák, kedves barátaim! Három év alatt immár ötödször járulnak az urnákhoz Románia választói. Négy választás

Részletesebben

Történelem 3 földrészen - 1956

Történelem 3 földrészen - 1956 1956, Melbourne Az 1956. december 6-ai melbourne-i vérfürdő legendájával az olimpiatörténet egyik legismertebb fejezetének főszereplője lett a magyar vízilabda csapat. Történelem 3 földrészen - 1956 Három,

Részletesebben

Vérengzés, majd eltiltás, kapus-bakik és végtelenül gyenge játék így jellemezhető a 2010-es angolai Afrika Kupa, mely alaposan felborzolta a

Vérengzés, majd eltiltás, kapus-bakik és végtelenül gyenge játék így jellemezhető a 2010-es angolai Afrika Kupa, mely alaposan felborzolta a 76 Vérengzés, majd eltiltás, kapus-bakik és végtelenül gyenge játék így jellemezhető a 2010-es angolai Afrika Kupa, mely alaposan felborzolta a futball-társadalom idegeit, vélhetően megtorpantva egy sokat

Részletesebben

A Varga Trans-FER UKSE hírlevele - 7.szám - 2005.02.27 10 éves az egyesület

A Varga Trans-FER UKSE hírlevele - 7.szám - 2005.02.27 10 éves az egyesület 10 éves az egyesület A rendszerváltozás első éveit, sőt inkább már a 80-as évek végét is az jellemezte, hogy a sportegyesületek többsége nagyon komoly anyagi problémákkal küzdött, nem egy közülük meg is

Részletesebben

Vízilabda: a vb szele megérintette Budapestet

Vízilabda: a vb szele megérintette Budapestet http://www.fina-budapest2017.com/hu/hirek/302/vizilabda-a-vb-szele-megerintette-budapestet Vízilabda: a vb szele megérintette Budapestet 2017.02.14. 10:20 CET Egy kis ízelítőt kaphatott a budapesti közönség

Részletesebben

BEMUTATKOZÁS

BEMUTATKOZÁS www.zmkba.hu BEMUTATKOZÁS Az egyesület névadója Zrínyi Miklós VI. danos mesteredző. 35 éves pályafutása során több rangos tisztséget töltött be és számos kitüntetésben részesült, valódi ikonja a kick-box

Részletesebben

SOPRONI FOCIÉLET HAJRÁ VASÚT! SVSE-GYSEV Békéscsaba 1912 Előre. 2015. március 6. www.svse.hu

SOPRONI FOCIÉLET HAJRÁ VASÚT! SVSE-GYSEV Békéscsaba 1912 Előre. 2015. március 6. www.svse.hu SOPRONI FOCIÉLET 2015. március 6. www.svse.hu SVSEGYSEV Békéscsaba 1912 Előre HAJRÁ VASÚT! Szántó Csaba: Kemény meccsre, de győzelemre számítok a Békéscsaba ellen Egy izgalmas, fordulatos hazai döntetlen,

Részletesebben

Lázár Éva AJÁNDÉK. regény

Lázár Éva AJÁNDÉK. regény Lázár Éva AJÁNDÉK regény Az élet furcsa játéka, a beletörődés és a küzdelem. A belső és külső lélek harca. A féltés, a halál, a megértés, a szeretet és az elfogadás játéka. Egy lány lelki tusája, a család

Részletesebben

Akárki volt, Te voltál!

Akárki volt, Te voltál! Mindenkinek annyi baja van, az annyi bajnak annyi baja van, hogy annyi baj legyen. A. E. Bizottság: Vaníliaálomkeksz Előszövegelés De sok gyerekfilmet meg kellett néznem a gyerekeimmel! Micsoda időpocsékolás

Részletesebben

E D V I N Írta Korcsmáros András

E D V I N Írta Korcsmáros András E D V I N Írta Korcsmáros András A színen a Fiú, aki egy padon ül, majd előveszi a telefonját. Szia! Én vagy az, Dávid! Most hallasz? Nem? Na és most? Nagyszerű! Minden rendben. Nem, nincs baj. Éppen ebédszünetem

Részletesebben

Az UEFA EURO 2020 hivatalos logójának budapesti bemutatója sajtóanyag

Az UEFA EURO 2020 hivatalos logójának budapesti bemutatója sajtóanyag Az UEFA EURO 2020 hivatalos logójának budapesti bemutatója sajtóanyag A brand, ami inspirál EGY KÜLÖNLEGES RENDEZÉS TÖRTÉNETE Az Európa-bajnokságok történetének 60. évfordulóját ünnepelhetjük 2020-ban.

Részletesebben

Köröstarcsa Labdarúgó Szakosztály évi beszámolója

Köröstarcsa Labdarúgó Szakosztály évi beszámolója Köröstarcsa Labdarúgó Szakosztály 2013-2014. évi beszámolója Szakosztályunkat 2013-2014 évben a nyugodt, kiegyensúlyozott szakmai munka jellemezte. Egy felnőtt csapat és hat utánpótlás csapat versenyeztetését

Részletesebben

Szerző: Horváth-Lukács Judit

Szerző: Horváth-Lukács Judit Örömteli családi ünnepségre készülünk! Bendegúz, legidősebb unokám, 6. születésnapja lesz a vasárnap. A szülinapi torta kapcsán jutottak eszembe a következő gondolatok. Kedves Olvasóm! Hadd meséljek el

Részletesebben

Valódi céljaim megtalálása

Valódi céljaim megtalálása Munkalap: Valódi céljaim megtalálása Dátum:... - 2. oldal - A most következő feladat elvégzésével megtalálhatod valódi CÉLJAIDAT. Kérlek, mielőtt hozzáfognál, feltétlenül olvasd el a tanfolyam 5. levelét.

Részletesebben

Dobrovitz József NÉGYESFOGATHAJTÁS

Dobrovitz József NÉGYESFOGATHAJTÁS Dobrovitz József 2009 NÉGYESFOGATHAJTÁS LEGEREDMÉNYESEBB HAJTÓINK A Magyar Lovassport kétségkívül legeredményesebb szakága évtizedek óta a fogathajtóké, hisz sikert sikerre halmoztak az egykori szövetségi

Részletesebben

Sajtófigyelés a 11. Életút Nap kapcsán

Sajtófigyelés a 11. Életút Nap kapcsán Sajtófigyelés a 11. Életút Nap kapcsán 2016. április 25., hétfő A 11. Életút Nap rendezvény kapcsán ez idáig összesen 69 megjelenést regisztráltunk. A megjelenések közel ötöde elektronikus médiumokban

Részletesebben

HÁLA KOPOGTATÁS. 1. Egészség

HÁLA KOPOGTATÁS. 1. Egészség HÁLA KOPOGTATÁS 1. Egészség Annak ellenére, hogy nem vagyok annyira egészséges, mint szeretném, teljesen és mélységesen szeretem és elfogadom a testemet így is. Annak ellenére, hogy fizikailag nem vagyok

Részletesebben

Eredetileg a szerző honlapján jelent meg. Lásd itt.

Eredetileg a szerző honlapján jelent meg. Lásd itt. Eredetileg a szerző honlapján jelent meg. Lásd itt. Andrassew Iván A folyó, a tó és a tenger A platón ültünk Avrammal, a teherautót egy szerzetes vezette. A hegyoldalból a menekülttábor nem tűnt nagynak.

Részletesebben

Utánpótlásnevelés az FC Barcelonánál Felépítés módszerek. Albert Puig FC. Barcelona Ifjúsági divizió Szakmai Igazgató

Utánpótlásnevelés az FC Barcelonánál Felépítés módszerek. Albert Puig FC. Barcelona Ifjúsági divizió Szakmai Igazgató Utánpótlásnevelés az FC Barcelonánál Felépítés módszerek Albert Puig FC. Barcelona Ifjúsági divizió Szakmai Igazgató A BARCELONA KÉPZÉS FILOZÓFIA ALAPJAI Nevelés Értékek Tanulás Tisztelet A BARCELONA FILOZÓFIA

Részletesebben

Az Asztalitenisz-szakosztály beszámolója

Az Asztalitenisz-szakosztály beszámolója 2012 Az Asztalitenisz-szakosztály beszámolója Megyei ranglista-versenyeredmények Újonc egyéni 2001 Czémán Róbert 1999 Raposa Roland 1. helyezett Szalai Anna 1. helyezett Serdülő egyéni 1997/98 Raposa Roland

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. az Ózdi Kézilabda Club tevékenységéről

TÁJÉKOZTATÓ. az Ózdi Kézilabda Club tevékenységéről TÁJÉKOZTATÓ az Ózdi Kézilabda Club tevékenységéről Ó z d, 2015. november 25. Előterjesztő: Ózdi Kézilabda Club Elnöke Tájékoztató Az Ózdi Kézilabda Club tevékenységéről és jövőbeni terveiről Az Ózdi Kézilabda

Részletesebben

budomagazin.hu: Sensei Marossy: A karatés más, mint a többi ember

budomagazin.hu: Sensei Marossy: A karatés más, mint a többi ember 2012-06-19 12:00:00 budomagazin.hu: Sensei Marossy: A karatés más, mint a többi ember budomagazin.hu: Sensei Marossy: A karatés más, mint a többi ember Sensei Marossy Károly harca - egyelőre pontozásos

Részletesebben

BEKK Európai Uniós Vetélkedő 2015

BEKK Európai Uniós Vetélkedő 2015 BEKK Európai Uniós Vetélkedő 2015 Az olimpiák, a labdarúgó világbajnokságok és egyéb sportesemények a mai Európai Unió s államok történetében 1) Párosítsák össze a sportolókat és a sportágakat! Nevezzék

Részletesebben

Színbe hozunk! Találd meg magadban Te is az önkéntest!

Színbe hozunk! Találd meg magadban Te is az önkéntest! Színbe hozunk! Találd meg magadban Te is az önkéntest! Szia! A Faipari Tudományos Alapítvány saját profiljába vágó önkéntes programot indított ZuzmóKa néven. Az egy éven át tartó rendezvénysorozat önkéntesek

Részletesebben

MAGYAR VÍVÓ SZÖVETSÉG Elnökségi ülés -2015. 10. 27. 9/2015. ELNÖKSÉGI EMLÉKEZTETŐ

MAGYAR VÍVÓ SZÖVETSÉG Elnökségi ülés -2015. 10. 27. 9/2015. ELNÖKSÉGI EMLÉKEZTETŐ MAGYAR VÍVÓ SZÖVETSÉG Elnökségi ülés -2015. 10. 27. 9/2015. ELNÖKSÉGI EMLÉKEZTETŐ Készült az MVSZ elnökségének 2015. 10. 27. napjára, a Magyar Sport Háza IV. emeleti tárgyalójában (XIV. Budapest, Istvánmezei

Részletesebben

BEMUTATJUK A SZÉKESFEHÉRVÁRI KODOLÁNYI FŐISKOLAI RÖPLABDA KLUB EGYESÜLETET. LÁTVÁNY, IZGALOM, SZENVEDÉLY mindez egy remek olimpiai sportágban!

BEMUTATJUK A SZÉKESFEHÉRVÁRI KODOLÁNYI FŐISKOLAI RÖPLABDA KLUB EGYESÜLETET. LÁTVÁNY, IZGALOM, SZENVEDÉLY mindez egy remek olimpiai sportágban! BEMUTATJUK A SZÉKESFEHÉRVÁRI KODOLÁNYI FŐISKOLAI RÖPLABDA KLUB EGYESÜLETET LÁTVÁNY, IZGALOM, SZENVEDÉLY mindez egy remek olimpiai sportágban! MI IS AZ A RÖPLABDA? A röplabda csapatsport, amelyet két, egymástól

Részletesebben

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com Korrektúra: Egri Anikó 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 3 Az összefogás döbbenetes ereje... 4 Depressziós helyett bajnok... 6 Na

Részletesebben

SOPRONI FOCIÉLET HAJRÁ VASÚT! Soproni VSE Soroksár SC. 2015. november 28. www.svse.hu

SOPRONI FOCIÉLET HAJRÁ VASÚT! Soproni VSE Soroksár SC. 2015. november 28. www.svse.hu SOPRONI FOCIÉLET 2015. november 28. www.svse.hu Soproni VSE Soroksár SC HAJRÁ VASÚT! Hotel Sopron FOGLALJA LE BORHÁZUNKAT! Családi vagy céges rendezvény? Borházunk kis létszámú (max. 40 fő) esküvők, találkozók,

Részletesebben

A GOMBFOCI JÁTÉKSZABÁLYAI

A GOMBFOCI JÁTÉKSZABÁLYAI A GOMBFOCI JÁTÉKSZABÁLYAI A gombfoci szabályai szinte megegyeznek a futball szabályaival. Les nincs. A játékban két ember vesz részt. A versenyzők tíz-tíz darab mező ny játékosgombbal, egy-egy darab kapusgombbal

Részletesebben

2010. 06. 10. csütörtök. Az élet megoldja magát. Interjú Spilák Klárával

2010. 06. 10. csütörtök. Az élet megoldja magát. Interjú Spilák Klárával 2010. 06. 10. csütörtök Az élet megoldja magát Interjú Spilák Klárával "Ha nem jártam volna be ezt az utat, abba belehaltam volna, de megismertem, tudom milyen, és nem kérem" - mondja a színészetről Spilák

Részletesebben

Hosszú böjt után öröm- és futballünnep az Albert stadionban

Hosszú böjt után öröm- és futballünnep az Albert stadionban 00 szeptember 0. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Értéke: / Értéke: / Mérték Értéke: / Értéke: / Értéke: / Másodosztályú száműzetése utáni visszatérését követően úgy istenigazából szerda

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KER. ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KER. ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE (hsjsqaz- BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KER. ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Készült a 2013. március 27-i Képviselő-testületi Készítette: Nagy József Sport referens ülésre Tárgy: Javaslat az Atlétikai Reménységekért

Részletesebben

Takács Gergő Haladás VSE. Pályázat a régióvezetői tisztség betöltésére. Légy Te magad a változás, amit látni szeretnél a világban.

Takács Gergő Haladás VSE. Pályázat a régióvezetői tisztség betöltésére. Légy Te magad a változás, amit látni szeretnél a világban. Takács Gergő Haladás VSE Pályázat a régióvezetői tisztség betöltésére Légy Te magad a változás, amit látni szeretnél a világban. 1. Bemutatkoza s Név: Takács Gergő Születési dátum: 1987. 03. 16 Lakhely:

Részletesebben

Kocsis György. Családi hétvége gyermekotthonban nevelkedő gyerekek és családtagjaik részére

Kocsis György. Családi hétvége gyermekotthonban nevelkedő gyerekek és családtagjaik részére Kocsis György Családi hétvége gyermekotthonban nevelkedő gyerekek és családtagjaik részére Az oroszlányi gyermekotthon 1967 óta áll a fővárosi gyermekvédelem szolgálatában. Kezdetben csak lány növendékei

Részletesebben

Péterfy Bori: zseniális zenészek vesznek körül. 2014. 04. 05. Szerző: Szimpatika

Péterfy Bori: zseniális zenészek vesznek körül. 2014. 04. 05. Szerző: Szimpatika Péterfy Bori: zseniális zenészek vesznek körül 2014. 04. 05. Szerző: Szimpatika Péterfy Bori színész- és énekesnő. A Krétakör Színháznak, majd 2008-tól Alföldi menesztéséig a Nemzeti Színház társulatának

Részletesebben

Streetball challenge. Tájékoztató anyag

Streetball challenge. Tájékoztató anyag Streetball challenge Tájékoztató anyag 2011 Adidas Streetball Challenge 2011. Néhány szó a játékról, amely rövid idő alatt meghódította a világot és Magyarországot is. A Streetball, a kosárlabdázás őshazájából,

Részletesebben

Mióta él Békéssámsonon? Melyek a legkorább emlékei, első benyomásai a faluról?

Mióta él Békéssámsonon? Melyek a legkorább emlékei, első benyomásai a faluról? (Interjú 2.) Pleskonics Istvánné 2014. január 4-én, egy esős, borongós szombat délutánon három órát beszélgettünk Irénke nénivel előzetes egyeztetés után Alkotmány utcai lakásában. Délután kettőtől délután

Részletesebben

A Verseny. Helyszín: Balatonfüred

A Verseny. Helyszín: Balatonfüred A Verseny Jelentős mérföldkő volt a hazai assozás történetében, amikor a Detre testvérek 2008. októberében a németországi Chiemseen rendezett Asso Európa Bajnokságon 22 hajó közül bizonyultak a legjobbnak.

Részletesebben

A kötőszók. Mindenki jól ismeri a DE szócskát, amivel ellentétet fejezünk ki. Gyakori, jól és könnyen használható:

A kötőszók. Mindenki jól ismeri a DE szócskát, amivel ellentétet fejezünk ki. Gyakori, jól és könnyen használható: A kötőszók Előhang (prelúdium): DE Mindenki jól ismeri a DE szócskát, amivel ellentétet fejezünk ki. Gyakori, jól és könnyen használható: Vera csak 2 éves, de már 100-ig tud számolni. Ez az étterem kitűnő,

Részletesebben

GRASSROOTS AZ EDZŐ-PEDAGÓGUS

GRASSROOTS AZ EDZŐ-PEDAGÓGUS GRASSROOTS AZ EDZŐ-PEDAGÓGUS AZ EDZŐ-PEDAGÓGUS Azok az emberek, akik részt vesznek a Grassroots tevékenységekben. Edzők, tanárok, közösségi vezetők-szervezők, stb. AZ EDZŐ-PEDAGÓGUS jellemzői Szenvedélyes

Részletesebben

Negyven nap Dél-Amerikában Zöld-fehér útinapló (1980) 1. rész

Negyven nap Dél-Amerikában Zöld-fehér útinapló (1980) 1. rész Negyven nap Dél-Amerikában Zöld-fehér útinapló (1980) 1. rész 2010 november 20. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Értéke: 1/5 Mérték Értéke: 2/5 Értéke: 3/5 Értéke: 4/5 Értéke: 5/5 Karácsony

Részletesebben

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása Gratulálok a döntésedhez! Kalló Melinda vagyok és üdvözöllek az első leckén! Ez egy kicsit rendhagyó tanítás lesz,

Részletesebben

Molnár Katalin A rendészettudósok új generációja? Kiemelkedő szakdolgozatok a Rendőrtiszti Főiskola MA szakának első évfolyamán

Molnár Katalin A rendészettudósok új generációja? Kiemelkedő szakdolgozatok a Rendőrtiszti Főiskola MA szakának első évfolyamán Molnár Katalin A rendészettudósok új generációja? Kiemelkedő szakdolgozatok a Rendőrtiszti Főiskola MA szakának első évfolyamán Sikeresen befejezték tanulmányaikat a Rendőrtiszti Főiskola mesterszakának

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Dobossy Bea tájékoztatja a jelenlévőket, hogy a közgyűlésről hangfelvétel készül.

JEGYZŐKÖNYV. Dobossy Bea tájékoztatja a jelenlévőket, hogy a közgyűlésről hangfelvétel készül. JEGYZŐKÖNYV A Magyar Biliárd Szövetség Pool Szakágának 2015. május 30. napján, 1145 Budapest, Szugló utca 65. szám alatt (Tájfun Biliárdszalon és Étterem ) 16.00 órai kezdettel megtartott közgyűléséről.

Részletesebben

Tájékoztató a magyar kajak-kenu válogatott olimpiai felkészüléséről /vázlat/

Tájékoztató a magyar kajak-kenu válogatott olimpiai felkészüléséről /vázlat/ Magyar Kajak-Kenu Szövetség Közgyűlése Tájékoztató a magyar kajak-kenu válogatott olimpiai felkészüléséről /vázlat/ Budapest, 2012. április 4. Készítette: Storcz Botond szövetségi kapitány Helyzetelemzés

Részletesebben

Világjátékok 2009 - Tajvan, a magyar sikersziget. Világjátékok 2009 - Tajvan, a magyar sikersziget. The World Games 2009. The World Games 2009

Világjátékok 2009 - Tajvan, a magyar sikersziget. Világjátékok 2009 - Tajvan, a magyar sikersziget. The World Games 2009. The World Games 2009 6 7 8 9 10 Csodálatos sziget, ezüstös stranddal Velünk ébredt Kaohsiung. Gépünk hajnalra ért a dél-tajvani városba, ahol a hosszú repülôút után nyitogattuk szemeinket az új világra. A repülôtértôl a szállásunkig

Részletesebben

A holdfényben repülő bicikli

A holdfényben repülő bicikli A holdfényben repülő bicikli Páros interjú Mindketten rövid ideig tudhatták magukénak különleges biciklijüket, és vendéglátós művészi karrierjük sem tartott sokáig. Marozsán Erika színésznő épp túl egy

Részletesebben

Fehérvár Rugby Club 2012. évi. Beszámolója.

Fehérvár Rugby Club 2012. évi. Beszámolója. Fehérvár Rugby Club 2012. évi. Beszámolója. 2012. január: Iskolai csoportedzések, István Király ált iskola, minden hétfő 14 órától Gyolcsos Ferenc vezetésével 15 fő. Táncsics Mihály Általános iskola kedd

Részletesebben

KIMUTATÁS A KULTURÁLIS ÉS SPORT ALAP SPORT PÁLYÁZATAINAK 2012. ÉVI TÁMOGATÁSÁRÓL

KIMUTATÁS A KULTURÁLIS ÉS SPORT ALAP SPORT PÁLYÁZATAINAK 2012. ÉVI TÁMOGATÁSÁRÓL KIMUTATÁS A KULTURÁLIS ÉS SPORT ALAP SPORT PÁLYÁZATAINAK 2012. ÉVI TÁMOGATÁSÁRÓL A tevékenység meghatározása 2012. évben az Oktatási, Kulturális és sorsz. A pályázó neve és az összeg rendeltetése Sport

Részletesebben

A társadalmi szemléletváltozás szükségessége a fogyatékkal élők sportterületén

A társadalmi szemléletváltozás szükségessége a fogyatékkal élők sportterületén A társadalmi szemléletváltozás szükségessége a fogyatékkal élők sportterületén G Ö M ÖRI Z S O LT, E L N Ö K M AGYA R PA R A L I M P I A I B I Z OT T S ÁG Fogyatékosok sportját érő társadalmi hatások összetevői

Részletesebben