BAOFENG UV-5R RÖVID KEZELÉSI ÚTMUTATÓ VASÚTI HASZNÁLATOZ. Készítette: Gersey Zoltán verzió: 3 1.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BAOFENG UV-5R RÖVID KEZELÉSI ÚTMUTATÓ VASÚTI HASZNÁLATOZ. Készítette: Gersey Zoltán verzió: 3 1."

Átírás

1 BAOFENG UV-5R RÖVID KEZELÉSI ÚTMUTATÓ VASÚTI HASZNÁLATOZ Készítette: Gersey Zoltán verzió: 3 1.

2 1. Az akkumulátor: Csak a gyártó által biztosított töltőt használd. A töltőn lévő led jelzi a töltési folyamat állapotát. TÖLTÉS ÁLLAPOTA Készenlét (nincs terhelés) Töltés Teljesen feltöltött Hiba LED JELZÉSE A vörös led villog, a zöld halványan világít A piros led folyamatosan világít A zöld led folyamatosan világít A vörös led villog, a zöld halványan világít Kövesd a következő lépéseket: 1. Ellenőrizd hogy a hálózati töltő adapter és vezetéke nem sérült -e meg 2. Csatlakoztasd a hálózati töltő adaptert egy hálózati falicsatlakozó aljzathoz 3. A adapter kábelén lévő dugót dugd a töltő hátulján lévő csatlakozó aljzatba 4. Helyezd az akkumulátort a rádióval együtt, vagy csak az akkumulátort a töltőbe 5. Győződj meg róla hogy az akkumulátor és a töltő csatlakozói jól érintkezzenek. A töltés megindulását jelenti ha a töltőn lévő led folyamatos piros fényre vált. 6. Körülbelül 4 óra múlva a led fénye zöldre vált. Ez azt jelzi hogy az akkumulátor teljesen feltöltődött. Ha a töltés befejeződött vedd ki a készüléket (akkumulátort) a töltőből. Információk az akkumulátorról: Az új akkumulátort a gyár nem tölti fel teljesen. Töltsd az új akkumulátort 5 órán keresztül mielőtt használatba vennéd. A maximális akkumulátor kapacitás 3 töltés/lemerítés ciklus után érhető el. Ha észreveszed hogy az akkumulátor lemerült, kérjük töltsd fel. Figyelem: Bármiféle sérülés kockázatának csökkentése érdekében csak a gyártó által szállított akkumulátort tölts a töltővel. Más akkumulátor töltése robbanást okozhat, ez sérülést vagy kárt okozhat. - Sérülés és kár elkerülése végett ne tedd az akkumulátort tűzre. - A rossz akkumulátort a hulladékkezelési előírásoknak megfelelően kezeld. - Ne tedd háztartási hulladékba. - Soha ne próbáld szétszerelni az akkumulátort Készítette: Gersey Zoltán verzió: 3 2.

3 Akkumulátor tippek: 1. Az akkumulátort csak szobahőmérsékleten töltsd. A megadott hőmérséklet tartományon kívüli töltés az akkumulátor folyásához, meghibásodásához vezethet. 2. Ha az akkumulátort a rádión töltöd, a rádiót kapcsold ki hogy teljesen feltöltődhessen 3. Töltés közben ne vedd ki az akkumulátort, ne húzd ki a töltőadaptert vagy a vezetékét 4. Soha ne töltsd az akkumulátort ha nedves. Töltés előtt finoman töröld szárazra egy ruhával 5. Az akkumulátor egy idő után elhasználódik. Ha a működési idő (beszéd idő és készenléti idő) észrevehetően rövidebb a megszokottól akkor itt az ideje új akkumulátort vásárolni. Akkumulátor élettartamának meghosszabítása: 1. Az akkumulátor teljesítménye nagymértékben csökken 0 oc alatt. Hideg időben elkerülhetetlen a pótakkumulátor. A hideg akkumulátor képtelen működni, szobahőmérsékleten később újra használhatóvá válik. 2. Az akkumulátor érintkezőinek szennyeződése rendellenes működést vagy elégtelen töltést eredményezhet. Egy száraz ruhával tisztítsd meg a szennyezett érintkezőket mielőtt az akkumulátort csatlakoztatnád a készülékhez vagy a töltőhöz. Akkumulátor tárolása: 1. Teljesen töltsd fel az akuumulátort ha hosszabb ideig nem akarod használni, hogy ezzel elkerüld az akkumulátor mélykisülésével járó meghibásodást. 2. Töltsd újra az akkumulátort néhány hónap tárolás után (Li-Ion akkumulátor esetén: 6 havonta) elkerülendő az akkumulátor mélykisülése miatti kapacitásvesztést. 3. Tárold az akkumulátort száraz hűvös helyen az önkisülés csökkentése miatt Készítette: Gersey Zoltán verzió: 3 3.

4 2. A készülék részei, működtető és beállító gombjai, használata: 1. Antenna 6. MONI: Elemlámpa / Zajzár nyitás 11. SP: fülhallgató, MIC: mikrofon csatlakozó 16. Akkumulátor 2. Zseblámpa 7. PTT: Adás gomb 12. A/B: Felső / Alsó sor választó 17. Akkumulátor töltőérintkező 3. BE / KI kapcsoló és hangerő szabályozó 8. VFO/MR: Memória / Frekvencia választó gomb 13. BAND: Sáv választó 18. Akkumulátor rögzítő kioldógomb 4. LCD kijelző 9. Jelző led 14. Számbillentyűzet 5. CALL: FM rádió 10. Csuklópánt helye 15. Hangszóró / Mikrofon Utasítások/billentyű funkciók: [PTT] gomb: (készülék án) - Nyomd be és tartsd benyomva a [PTT] gombot az adásra kapcsoláshoz, engedd el a vételhez. [CALL] gomb: (készülék án) - Nyomd meg a [CALL] gombot az FM műsorvevő bekapcsolásához, majd nyomd meg még egyszer a kikapcsolásához. - Nyomd meg és tartsd benyomva a [CALL] gombot a riasztófunkció bekapcsolásához, majd nyomd meg a [CALL] gombot röviden a riasztófunkció kikapcsolásához (Lehetőleg kerüljétek ezt a funkciót, mert aki hallja az kiesik a székből ijedtében). [MONI] gomb: (készülék án) - Nyomd meg a [MONI] gombot az elemlámpa bekapcsolásához, nyomd meg újra a kikapcsolásához. - Nyomd meg és tartsd benyomva a [MONI] gombot a zajzár nyitásához. Készítette: Gersey Zoltán verzió: 3 4.

5 [VFO/MR] gomb: - Nyomd meg a [VFO/MR] gombot a frekvencia vagy csatorna mód kiválasztásához (Szinte minden frekvencia be van állítva a memóriába, ahol szövegesen meg is jelenik, ha valami esetleg hiányzik, azt jelezzétek). [A/B] gomb: - Nyomd meg az [A/B] gombot a kijelző alsó vagy felső sorának kiválasztásához (A rádiók úgy vannak beállítva, hogy két csatorna látszik egyszerre, de abból csak egy aktív vételben és adáskor is. Az aktív csatorna előtt egy kis háromszög látszik: ). [BAND] gomb: - Nyomd meg a [BAND] gombot a kijelző aktív sorának sávváltásához ( / MHz) (Itt nem - Ha az FM műsorvevő be van kapcsolva nyomd meg a [BAND] gombot a vételi sáv kiválasztásához (65-75 / MHz) [*SCAN] gomb: (Itt nem - Nyomd meg a [*SCAN] gombot az adási és a vételi frekvencia felcseréléséhez (reverse mód) - Nyomd meg és tartsd benyomva a [*SCAN] gombot 2 másodpercig az automatikus állomáskereséshez (az aktuális frekvenciatartományban vagy a csatornák között) - Ha az FM műsorvevő be van kapcsolva Nyomd meg a [*SCAN] gombot a műsorszóró állomások kereséséhez - Ha a vételi CTCSS/DCS be van állítva nyomd meg a [*SCAN] gombot a vételi CTCSS/DCS kódok automatikus kereséséhez [# ] gomb: - Memória módban nyomd meg a [# ] gombot az adóteljesítmény átkapcsolásához - Nyomd meg és tartsd benyomva 2 másodpercig a [# ] gombot a billentyűzár be vagy kikapcsolásához bármelyik módban Funkció billentyűk: [MENU] gomb: - Belépés a készülék menüjébe és a beállítások megerősítése (mentése) [ ] [ ] gombok: - Nyomd meg és tartsd benyomva a [ ] vagy [ ] billentyűt a frekvencia gyors növeléséhez vagy csökkentéséhez - Nyomd meg automatikus állomáskereséskor a [ ] vagy [ ] billentyűt a keresési irány meghatározásához [EXIT] gomb: - visszavonás/kihagyás vagy kilépés a menüből Számbillentyűzet: - Használd információbevitelre a rádió programozásához, frekvencia beírásra, memória eléréséhez, szabványos és nem szabványos CTCSS kódok beírására - Adáskor a számbillentyűzet megnyomására kódolt jel kerül küldésre. (a kódot számítógépen keresztül kell programozni) Kiegészítő tartozékok JACK csatlakozója: - Ezt az aljzatot használd az audió kiegészítők (mikrofon, hangszóró, stb.) vagy egyéb kiegészítők (programozókábel) csatlakoztatására. Készítette: Gersey Zoltán verzió: 3 5.

6 3. Az LCD kijelző: Készítette: Gersey Zoltán verzió: 3 6.

7 4. Alap működés: Rádió BE/KI kapcsolása, hangerőszabályozás: Győződj meg róla hogy az akkumulátort és az antennát megfelelően csatlakoztattad a készülékhez, és hogy az akkumulátor fel van töltve. Forgasd az ábra szerinti forgatógombot az óramutató járásának megfelelő irányba (jobbra) a rádió bekapcsolásához. A rádió kikapcsolásához forgasd a gombot teljesen az óramutató járásával ellentétes irányba (balra) amíg egy kis kattanást nem hallasz. Bekapcsolt rádiónál forgasd jobbra a forgatógombot a hangerő növeléséhez, balra a hangerő csökkentéséhez. Frekvencia vagy csatorna kiválasztása: - Nyomd meg a [ ] vagy a [ ] gombot a kívánt frekvencia kiválasztásához. A kijelző mutatja a kiválasztott frekvenciát / csatornát. - Nyomd meg és tartsd benyomva a [ ] vagy a [ ] gombot a frekvencia gyors növeléséhez vagy csökkentéséhez. 5. További műveletek: A menüből az igényeid szerint programozhatod, beállíthatod az adóvevődet, de ha nem vagy biztos a dolgodban, inkább ne tedd! Pár funkcióval viszont érdemes megismerkedni, pl. a zajzár állításával. A beállítások elvégzése az alábbiak szerint lehetséges: 1. Nyomd meg a [MENU] gombot majd a [ ] vagy [ ] gombot a kívánt menü kiválasztásához, vagy a billentyűzeten a kívánt gyors gombot (Pl.: SQL = 0, TXP = 2) 2. Nyomd meg a [MENU] gombot újból a paraméter beállításához 3. Nyomd meg a [ ] vagy [ ] gombot a kívánt paraméter kiválasztásához 4. Nyomd meg a [MENU] gombot a megváltozott paraméter mentéséhez, majd nyomd meg az [EXIT] gombot, hogy a kilépj a menüből A következő akon az így elérhető beállítások (OFF: KI, ON: BE): Készítette: Gersey Zoltán verzió: 3 7.

8 Menü Név Elérhető beállítások Tanácsok 0 SQL 0-9 Ezzel tudjátok állítani a rádió zajzár érzékenységét. Ha nagyon sistereg, valami zavarja, érdemes az értéket növelni, de figyelni kell rá, hogy túl magas értéknél gyengébb adásokat a rádió nem fog meghallani! Gyári érték: 3 1 STEP 2,5/5/6,25/10/12,5/25 khz frekvencia lépésköz (Itt nem 2 TXP HIGH/LOW (4W/1W) 3 SAVE 1:1/1:2/1:3/1:4 4 VOX OFF/ W/N WIDE/NARROW Rádió kimenő teljesítménye. Alapból a magason (high) van, így nő a hatótávolság. akkumulátor kímélő funkció, gyárilag ki van kapcsolva (Szerintem itt értelme nem sok van) hangvezérelt adás érzékenység (Itt nem szélessáv/keskenysáv (Itt nem használt funkció) 6 ABR OFF/1/2/3/4/5 másodperc kijelző megvilágítási idő 7 TDR OFF/ON kettős figyelés/kettős vétel (Itt nem használt funkció, ki van kapcsolva, ne is kapcsoljátok be, mert balesetveszélyes lehet) 8 BEEP OFF/ON billentyűzethang 9 TOT 15/30/45/60 /585/600 mp 10 R-DCS OFF/D023N D754I 11 R-CTS 67.0Hz 254.1Hz 12 T-DCS OFF/D023N D754I 13 T-CTS 67.0Hz 254.1Hz megszakítás nélküli maximális adási idő másodpercben (1 perc van beállítva) digitálisan kódolt zajzárnyitás vételhez (Itt nem hanggal kódolt zajzárnyitás vételhez (Itt nem digitálisan kódolt zajzárvezérlés adáskor (Itt nem hanggal kódolt zajzárvezérlés adáskor (Itt nem 14 VOICE OFF/ANGOL/KÍNAI menühangok (Kikapcsolva) 15 ANI automatikus számazonosítás a rádióból (Itt nem 16 DTMFST OFF/DT-ST/ANY-ST/DT+ANY leadott DTMF kód (Itt nem 17 S-CODE 1 15 csoport kódolt jelzés (Itt nem 18 SC-REV TO/CO/SE automata állomáskeresési módszer (Itt nem 19 PTT-ID OFF/NYOMÁSRA/ ELENGEDÉSRE/ MINDKETTŐRE kódolt jelzés küldése a PTT megnyomására, elengedésére (Itt nem Készítette: Gersey Zoltán verzió: 3 8.

9 20 PTT-LT 0 50 ms 21 MDF-A 22 MDF-B FREKVENCIA/CSATORNA/ NÉV FREKVENCIA/CSATORNA/ NÉV kódolt jelzés küldésének késleltetése (Itt nem A felső kijelző kijelzési módja csatorna módban. (Itt nem Az alsó kijelző kijelzési módja csatorna módban. (Itt nem 23 BCL OFF/ON adás letiltása foglalt csatornán 24 AUTOLK OFF/ON automatikus billentyűzár 25 SFT-D OFF/+/- frekvencia eltolás iránya frekvencia módban (Itt nem 26 OFFSET MHz 27 MEMCH DELCH frekvencia eltolás adás és vétel között (Itt nem frekvencia beírása memóriacsatornába (Itt nem frekvencia törlése memóriacsatornából (Itt nem 29 WT-LED OFF/KÉK/NARANCS/BÍBOR kijelző világítás színe készenlétben 30 RX-LED OFF/KÉK/NARANCS/BÍBOR kijelző világítás színe vételkor 31 TX-LED OFF/KÉK/NARANCS/BÍBOR kijelző világítás színe adáskor 32 AL-MOD HELYI/SZIRÉNA/KÓD riasztási módok 33 BAND VHF/UHF sáv választás (Itt nem 34 TX-AB OFF/A/B 35 STE OFF/ON 36 RP_STE OFF/1,2, RPT_RL OFF/1,2,3 10 adás kiválasztása kettős figyelés/vétel esetén (Itt nem zajzár utóhang [zajzárfarok] kiküszöbölése (Itt nem zajzár utóhang vezérlés átjátszón keresztül (Itt nem átjátszóból jövő zajzárvezérlés késleltetése (Itt nem 38 PONMGS TELJES/ÜDVÖZLÉS bekapcsolási kijelzés (Itt nem 39 ROGER OFF/ON adás vége jelzőhang (Itt nem 40 RESET VFO/MINDEN gyári alapbeállítások visszaállítása (Itt nem Készítette: Gersey Zoltán verzió: 3 9.

10 6. Csatorna lista: Csatorna Név Frekvencia (MHz) Megjegyzés 0 MAVC UIC C rádiócsatorna 1 MAVC UIC C rádiócsatorna 2 MAVC UIC C rádiócsatorna 3 MAVC UIC C rádiócsatorna 4 MAVC UIC C rádiócsatorna 5 MAVC UIC C rádiócsatorna 6 MAVC UIC C rádiócsatorna 7 MAVC UIC C rádiócsatorna 8 MAVC UIC C rádiócsatorna 9 MAVC UIC C rádiócsatorna 10 MAVC UIC C rádiócsatorna 11 MAVC UIC C rádiócsatorna 12 MAVC UIC C rádiócsatorna 13 MAVC UIC C rádiócsatorna 14 MAVC UIC C rádiócsatorna 15 MAVC UIC C rádiócsatorna 16 MAVC UIC C rádiócsatorna 17 MAVC UIC C rádiócsatorna 18 MAVC UIC C rádiócsatorna 19 MAVC UIC C rádiócsatorna 20 MAVC UIC C rádiócsatorna 21 MAVC UIC C rádiócsatorna 22 MAVC UIC C rádiócsatorna 23 MAVC UIC C rádiócsatorna 24 MAVC UIC C rádiócsatorna 25 MAVC UIC C rádiócsatorna 26 MAVC UIC C rádiócsatorna 27 MAVC UIC C rádiócsatorna 28 MAVC UIC C rádiócsatorna 29 MAVC UIC C rádiócsatorna 30 MAVC UIC C rádiócsatorna 31 MAVC UIC C rádiócsatorna Készítette: Gersey Zoltán verzió: 3 10.

11 Csatorna Név Frekvencia (MHz) Megjegyzés 32 MAVC UIC C rádiócsatorna 33 MAVC UIC C rádiócsatorna 34 MAVC UIC C rádiócsatorna 35 MAVC UIC C rádiócsatorna 36 MAVC UIC C rádiócsatorna 37 MAVC UIC C rádiócsatorna 38 MAVC UIC C rádiócsatorna 39 MAVC UIC C rádiócsatorna 40 MAVC UIC C rádiócsatorna 41 MAVC UIC C rádiócsatorna 42 MAVC UIC C rádiócsatorna 43 MAVV MHz-es rádió csatornák 44 MAVV MHz-es rádió csatornák 45 MAVV MHz-es rádió csatornák 46 MAVV MHz-es rádió csatornák 47 MAVV MHz-es rádió csatornák 48 MAVV MHz-es rádió csatornák 49 MAVV MHz-es rádió csatornák 50 MAVV MHz-es rádió csatornák 51 MAVV MHz-es rádió csatornák 52 MAVV MHz-es rádió csatornák 53 MAVV MHz-es rádió csatornák 54 MAVV MHz-es rádió csatornák 55 CEFTH Celldömölk fűtőház (bakter) 56 CEST Celldömölk személy tolatási körzet 57 CERT Celldömölk rendező tolatási körzet 1 58 CERT Celldömölk rendező tolatási körzet 2 59 CERT Celldömölk rendező tolatási körzet 3 60 CEMEN Celldömölk menesztő körzet 61 ZEG Zalaegerszeg tolatási körzet 1 62 ZEG Zalaegerszeg tolatási körzet 2 63 PAPA Pápa 64 GVTK Győr tolatási körzet 1 65 GVTK Győr tolatási körzet 2 Készítette: Gersey Zoltán verzió: 3 11.

12 Csatorna Név Frekvencia (MHz) Megjegyzés 66 GVTK Győr tolatási körzet 3 67 AJKA Ajka tolatási körzet 1 68 AJKA Ajka tolatási körzet 2 69 VESZP Veszprém tolatási körzet 1 70 VESZP Veszprém tolatási körzet 2 71 VARP Várpalota tolatási körzet 1 72 VARP Várpalota tolatási körzet 2 73 VARP Várpalota tolatási körzet 3 74 TAPOL Tapolca tolatási körzet 1 75 TAPOL Tapolca tolatási körzet 2 76 TAPOL Tapolca tolatási körzet 3 77 GV Győr környékén beszélgetős rádiós csatorna 78 BAL Balaton környékén beszélgetős rádiós csatorna 79 CEL Celldömölk környékén 146 MHz-es beszélgetős rádiós csatorna 80 CEL Celldömölk környékén 446 MHz-es beszélgetős rádiós csatorna 81 PMR PMR (Walkie-talkie) rádió csatorna 82 PMR PMR (Walkie-talkie) rádió csatorna 83 PMR PMR (Walkie-talkie) rádió csatorna 84 PMR PMR (Walkie-talkie) rádió csatorna 85 PMR PMR (Walkie-talkie) rádió csatorna 86 PMR PMR (Walkie-talkie) rádió csatorna 87 PMR PMR (Walkie-talkie) rádió csatorna 88 PMR PMR (Walkie-talkie) rádió csatorna Készítette: Gersey Zoltán verzió: 3 12.

BAOFENG UV-5R KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

BAOFENG UV-5R KEZELÉSI ÚTMUTATÓ BAOFENG UV-5R KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Figyelem! Ez egy nem hivatalos fordítás! A fordítási hibákból keletkező károkért felelősséget nem vállalok, ezért mindenki csak saját felelősségre használja! Ez a kezelési

Részletesebben

Weierwei Viv 1000 Használati utasítás

Weierwei Viv 1000 Használati utasítás Weierwei Viv 1000 Használati utasítás verzió Robika1001 weierwei v 1000 HU 1 Első Lépések Antenna : Ha összeszereltük a rádiót, ellenőrizzük hogy megfelelően a helyére csatlakoztattuk e az antennát. Rádió

Részletesebben

Baofeng UV-5R Használati útmutató

Baofeng UV-5R Használati útmutató ! Baofeng UV-5R Használati útmutató A szállító elérhetősége: SHX Trading s.r.o. V Háji 15, 170 00 Praha 7 1. oldal www.kemtech.hu 1. Kezdetek Csavarja az antennát az adóvevőre Erősítse a klipszet az adóvevőhöz

Részletesebben

A dokumentum Ingyenes Pénzt ne kérj érte SOHA! Köszönet A lelkes Puxing felhasználóknak Az ötletekért és tanácsokért. Használati utasítás

A dokumentum Ingyenes Pénzt ne kérj érte SOHA! Köszönet A lelkes Puxing felhasználóknak Az ötletekért és tanácsokért. Használati utasítás Puxing 777p A magyar nyelvű fordítás saját felhasználásra készült, nem hivatalos Ezért ha lennének benn hibák és az esetleges külalaki formákért elnézést. A fordítás szerkesztése Az ingyenes OpenOffice

Részletesebben

Walkie talkie adó-vevő készülék PNI PMR R8. Haználati útmutató

Walkie talkie adó-vevő készülék PNI PMR R8. Haználati útmutató Walkie talkie adó-vevő készülék PNI PMR R8 Haználati útmutató Figyelmeztetések: Ne használják az adóvevőt kinti területen zivatar esetén Ne adják az adóvevőt a gyerekek kezébe Ne ejtse le vagy ne sérítse

Részletesebben

Motorola TLKR T50 magyar nyelvű használati útmutató

Motorola TLKR T50 magyar nyelvű használati útmutató Motorola TLKR T50 magyar nyelvű használati útmutató Az adóvevő használata előtt olvassa át a termék rendeltetésszerű használatáról szóló kézikönyvet, melyet a rádió dobozában talál. FIGYELEM! Mielőtt használni

Részletesebben

XTR446 Használati útmutató

XTR446 Használati útmutató XTR446 Használati útmutató A készülék bemutatása Az ön új rádiója: A Motorola XTN446 készülék PMR446 frekvencián működik. Használható bármely országban (a fennálló szabályozásoknak megfelelően), ahol a

Részletesebben

Használati útmutató. Autós CB rádió PNI Escort HP 9001

Használati útmutató. Autós CB rádió PNI Escort HP 9001 Használati útmutató Autós CB rádió PNI Escort HP 9001 1. Figyelem: Használat előtt kérjük olvassa el figyelmesen a használati útmutatót, és kérjük őrizze meg az útmutatót későbbi használatra. a készülék

Részletesebben

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék bemutatása 1 REC - Felvétel gomb 2 Stop/Kikapcsolás gomb 3 UP - FEL/Visszatekerés 4 DOWN LE/Előretekerés 5 HOLD - Billentyűzár 6 VOL + (hangerő

Részletesebben

B MR200 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

B MR200 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ B MR200 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Antenna PTT (Push to talk) gomb Jelek továbbításához, és fogadásához. FEL/LE gomb: csatornák váltása, hangerő beállítása, beállítások kiválasztása Power gomb: A készülék be-

Részletesebben

TLKR T6 Használati útmutató

TLKR T6 Használati útmutató TLKR T6 Használati útmutató 1 2 Funkciók 8 PMR-csatorna 121 alkód (38 CTCSS kód, 83 DCS kód) 8 km hatótávolságig* VOX funkció 5 féle választható hívóhang Kijelző háttérvilágítás Fülhallgató aljzat (opcionális

Részletesebben

TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 40404 V1.0

TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 40404 V1.0 TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 40404 V1.0 Készlet tartalma: M Távirányító D,I 2 /16 Ohmos hangszóró E Vezérlő egység R Infra vevő Csatlakozó pontok F Tápellátás 230V N Tápellátás 230V I Bal hangszóró ( piros vezeték

Részletesebben

A Készülék főbb részei és kezelő szervei

A Készülék főbb részei és kezelő szervei Puxing 777p A magyar nyelvű fordítás saját felhasználásra készült, nem hivatalos Ezért ha lennének benn hibák és az esetleges külalaki formákért elnézést. A fordítás szerkesztése Az ingyenes OpenOffice

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv ACR Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum:

Felhasználói kézikönyv ACR Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: ACR-3280 Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: http://hu.akai-atd.com/hasznalati-utasitas 1 1. ON/OFF: Készülék ki/bekapcsolása vagy AM/FM mód váltás. 2. Set: Idő beállítása

Részletesebben

MAXON CM10 CB rádió használati utasítás

MAXON CM10 CB rádió használati utasítás MAXON CM10 CB rádió használati utasítás 1. AM / FM választó Ez a gomb 0, hogy kiválassza az AM vagy FM üzemmódot (RX és TX). Az AM / FM üzemmód kiválasztása csak úgy lehetséges, ha engedélyezve van a programozott

Részletesebben

Biztonsági és általános információk:

Biztonsági és általános információk: Biztonsági és általános információk: TÖLTŐ BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK Mielőtt használná az akkumulátor töltőt, olvassa el az összes utasítást és figyelmeztető jelzést: 1. Az akkumulátoron 2. Az akkumulátortöltőn

Részletesebben

BDMv3 használati útmutató v1.1 2013-04-03. Használati útmutató. BDMv3 / BDMv3O

BDMv3 használati útmutató v1.1 2013-04-03. Használati útmutató. BDMv3 / BDMv3O Használati útmutató Egység neve: BDMv3 / BDMv3O Egység tartalma: Külső modul / Kültéri külső modul, ami egyben az érzékelő is (1) Töltő adapter (5V 2A) (opcionális) Külső csatlakozások: Töltő csatlakozó

Részletesebben

Digitális karóra rögzítő. Felhasználói kézikönyv. (felvevő, kamera, mobil érzékelés, infravörös éjszakai karóra)

Digitális karóra rögzítő. Felhasználói kézikönyv. (felvevő, kamera, mobil érzékelés, infravörös éjszakai karóra) Digitális karóra rögzítő Felhasználói kézikönyv (felvevő, kamera, mobil érzékelés, infravörös éjszakai karóra) Profil: - Mikrofon - Infravörös éjszakai lámpa - USB interfész - HD kamera - Bekapcsolás/Kikapcsolás,

Részletesebben

VEVŐTÁJÉKOZTATÓ. 6. Kizárólag száraz kendővel tisztítsa a készüléket.

VEVŐTÁJÉKOZTATÓ. 6. Kizárólag száraz kendővel tisztítsa a készüléket. Fontos biztonsági előírások VEVŐTÁJÉKOZTATÓ 1. Olvassa el az alábbi előírásokat 2. Jegyezze meg az előírásokat. 3. Tartsa be az utasításokat. 4. Kövessen minden utasítást. 5. Ne használja a készüléket

Részletesebben

PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás

PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás Permanent Kft ver.20130502 Műszaki adatok Hálózati feszültség 220-240V AC / 50Hz Működési hőmérséklettartomány -30 ~ +65 C Maximális relatív

Részletesebben

JABRA MOVE WIRELESS. Használati útmutató. jabra.com/movewireless

JABRA MOVE WIRELESS. Használati útmutató. jabra.com/movewireless Használati útmutató jabra.com/movewireless 1. ÜDVÖZÖLJÜK...3 2. A DOBOZ TARTALMA... 4 3. A FEJHALLGATÓ VISELÉSE...5 3.1 A MAGASSÁG BEÁLLÍTÁSA 4. A FEJHALLGATÓ FELTÖLTÉSE... 6 4.1 AKKUMULÁTOR TÖLTÖTTSÉGJELZŐ

Részletesebben

ConCorde FX-332 Walky Talky Használati útmutató

ConCorde FX-332 Walky Talky Használati útmutató ConCorde FX-332 Walky Talky Használati útmutató 1.LCD kijelző Csatornák száma. 1-től 8-ig választható CTCSS alcsatorna. 1 38 között választható. Az akkumulátor töltöttségi szintjének kijelzése. TX RX Jeltovábbítás

Részletesebben

NannyCam V24. Felhasználói 1 Kézikönyv

NannyCam V24. Felhasználói 1 Kézikönyv NannyCam V24 Felhasználói 1 Kézikönyv A csomag tartalma: Szülő egység (kijelzővel) + hálózati adapter Gyermek egység (kamerával) + hálózati adapter Felhasználói kézikönyv Gyermek egység felépítése: 1.

Részletesebben

S2302RF vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát

S2302RF vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 1 1 Programozhatóság: 7 napos előre programozhatóság Kijelezhető hőmérséklet tartomány 0 C~40 C (0.1 C-os

Részletesebben

C2RF Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát

C2RF Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 1 Kijelezhető hőmérséklet tartomány: 0 C - 40 C (0,1 C lépésekben) Hőmérséklet állítási tartomány:

Részletesebben

FM/MW/SW1-7-MINI 9 SÁVOS DIGITÁLIS RÁDIÓ ÉBRESZTŐÓRÁVAL

FM/MW/SW1-7-MINI 9 SÁVOS DIGITÁLIS RÁDIÓ ÉBRESZTŐÓRÁVAL Kezelési útmutató FM/MW/SW1-7-MINI 9 SÁVOS DIGITÁLIS RÁDIÓ ÉBRESZTŐÓRÁVAL VÁZLATOS MEGJELENÉS ÉS RENDELTETÉS 1. Sávkapcsoló 2. Kijelző 3. Órát beállító gomb 4. Tápkijelző 5. Kézi hordszíj 6. Megvilágítás

Részletesebben

BAOFENG UV-3R Kezelési utasítás. 18 menüs verzió! Javított kiadás V1.1

BAOFENG UV-3R Kezelési utasítás. 18 menüs verzió! Javított kiadás V1.1 BAOFENG UV-3R Kezelési utasítás 18 menüs verzió! Javított kiadás V1.1 FIGYELEM! Nem ragaszkodtam az eredeti szöveghez, mivel szeretném egyúttal pár hiányosságra is felhívni a figyelmet, mert abból is van

Részletesebben

G10. "Használati útmutató. PMR 446 kézi adó-vevõ

G10. Használati útmutató. PMR 446 kézi adó-vevõ G10 "Használati útmutató PMR 446 kézi adó-vevõ Tartalomjegyzék Program szoftver (szabad felhasználású) 2 Tartalom 2 Jellemzõk 3 Lefedettség/hatótávolság 3 Fõ kezelõ elemek és a PMR adó-vevõ készülék felépítése

Részletesebben

Használati Útmutató V:1.25

Használati Útmutató V:1.25 Használati Útmutató V:1.25 Vezérlés egységei: Kulcsos kapcsoló BAT LED Biztosíték Csatlakozók Kijelző START/MENU Ok gomb FL.YEL - gomb RED + gomb Memória Akkumulátor Modem Készülék Üzembe helyezése: 1.

Részletesebben

XIAOMI NDZ-03-GA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

XIAOMI NDZ-03-GA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ XIAOMI NDZ-03-GA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Bevezetés Köszönjük, hogy Xiaomi terméket választott! Kérjük, használatba vétel előtt olvassa el figyelmesen ezt a használati utasítást, hogy a készüléket könnyen és

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. F-sorozat

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. F-sorozat 1 A MÉRLEG LEÍRÁSA tálca Ki/Be gomb nulla kijelző tára kijelző NET stabil súly kijelző LCD vízszintjelző direkt memória billentyűk numerikus billentyűzet beállító gomb és kommunikációs csatlakozó TELECOM

Részletesebben

PET916 utasítás Tölthető és vízálló Nyakörv üzemeltetési útmutató

PET916 utasítás Tölthető és vízálló Nyakörv üzemeltetési útmutató PET916 utasítás Tölthető és vízálló Nyakörv üzemeltetési útmutató Kérjük, olvassa el a teljes útmutatót, mielőtt kezdetét veszi a termék használatának Fontos biztonsági információk Figyelem Nem agresszív

Részletesebben

KX-TG7100HG/KX-TG7102HG

KX-TG7100HG/KX-TG7102HG TG7100_7120HG(hg-hg)_QG.fm Page 1 Friday, May 12, 2006 11:38 AM 1 Csatlakoztatások Bázisállomás Digitális zsinórnélküli telefon Típus KX-TG7100HG/KX-TG7102HG Digitális zsinórnélküli üzenetrögzítős telefon

Részletesebben

Wally1/2/3/4/4 PLUS. Programozási leírás. 1, 2, 3, és 4 csatornás rádiós vevő

Wally1/2/3/4/4 PLUS. Programozási leírás. 1, 2, 3, és 4 csatornás rádiós vevő 1.oldal Wally1/2/3/4/4 PLUS 1, 2, 3, és 4 csatornás rádiós vevő Programozási leírás 2.oldal 3.oldal Fő jellemzők Az alap típus 240 kód tárolására képes. A 4 csatornás PLUS típusok 1008 kódot képes tárolni

Részletesebben

Rádió/DVD lejátszó. Kezelési útmutató

Rádió/DVD lejátszó. Kezelési útmutató Figyelem Rádió/DVD lejátszó Kezelési útmutató Menet közben ne próbálja konfigurálni a készüléket. Ha gépjárművével napsütésen parkol, a készülék bekapcsolása előtt várja meg, amíg a készülék lehűl. Esős,

Részletesebben

TÁVSZABÁLYZÓ. Kezelési útmutató. KJR-90 típushoz

TÁVSZABÁLYZÓ. Kezelési útmutató. KJR-90 típushoz Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ KJR-90 típushoz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

T201W/T201WA 20 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv

T201W/T201WA 20 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv T201W/T201WA 20 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv Tartalom A csomag tartalma... 3 Telepítés... 4 A monitor csatlakoztatása a számítógéphez... 4 A monitor csatlakoztatása az áramforráshoz...

Részletesebben

--- PUXING PX-888 Menütérkép ---

--- PUXING PX-888 Menütérkép --- --- PUXING PX-888 Menütérkép --- A rádiókészülék menürendszere 22 pontból áll. A menürészbe a MENU gomb megnyomásával léphetünk be.kiválasztjuk a kívánt menüpontot a jobb felsı forgatógomb segítségével,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Audio Baby monitor PNI B6000 wireless

Felhasználói kézikönyv. Audio Baby monitor PNI B6000 wireless Felhasználói kézikönyv Audio Baby monitor PNI B6000 wireless A készülék első bekapcsolása vagy használata előtt, kérjük olvassa el figyelmesen ezeket az utasításokat és tartsa meg ezt a kézikönyvet a későbbi

Részletesebben

Mini mikrofon Használati útmutató

Mini mikrofon Használati útmutató Mini mikrofon Használati útmutató TARTALOM Megjelenés.......................................... 3 Üzembe helyezés.................................... 4 Be- és kikapcsolás....................................

Részletesebben

Magyar. BT-03i használati útmutató

Magyar. BT-03i használati útmutató BT-03i használati útmutató 1 Tartalomjegyzék Áttekintés Az első lépések Hogyan fogadja a telefonhívásokat Termékleírás 2 1. Áttekintés A B E D F 1-1 Funkció gombok: C A B C D E F Szilikon fülrögzítő Power

Részletesebben

MIDLAND ALAN 52 < Kézikönyv

MIDLAND ALAN 52 < Kézikönyv Kézi adó-vevő CB rádió MIDLAND ALAN 52 < Kézikönyv 1 TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS...2 A CSOMAG TARTALMA...2 FUNKCIÓK ÉS KONTROLLOK ELHELYEZKEDÉSE...3 ALAN 52 MULTI HASZNÁLATA...5 HULLÁMHOSSZ VÁLASZTÁS......5

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv. Rii K18. Multimédiás Billentyűzet és Touchpad , Fax: Mobil: ,

Felhasználói Kézikönyv. Rii K18. Multimédiás Billentyűzet és Touchpad , Fax: Mobil: , Felhasználói Kézikönyv Rii K18 Multimédiás Billentyűzet és Touchpad 1141 Budapest, Fogarasi út 77. 1095 Budapest, Mester u. 34. Tel.: *220-7940, 220-7814, 220-7959, Tel.: *218-5542, 215-9771, 215-7550,

Részletesebben

Használati Utasítás 0828H

Használati Utasítás 0828H Használati Utasítás 0828H Digitális heti időkapcsoló vízmenetes kivitel IP 44 0828H Rendeltetésszerű használat Lámpák és elektromos készülékek automatikus kapcsolására kül- és bel térben. Technikai adatok

Részletesebben

ConCorde FX-132 Walky Talky Használati útmutató

ConCorde FX-132 Walky Talky Használati útmutató ConCorde FX-132 Walky Talky Használati útmutató Antenna LCD kijelző Aktuális csatorna és egyéb rádiójelek kijelzése. Power gomb: hosszan nyomva a készülék be-, kikapcsolása PTT gomb Jelek továbbítása (hosszan

Részletesebben

FX-400 TWIN PMR 446 Walkie-talkie Használati utasítás

FX-400 TWIN PMR 446 Walkie-talkie Használati utasítás FX-400 TWIN PMR 446 Walkie-talkie Használati utasítás Köszönjük, hogy termékünket választotta. Az elsı használat elıtt javasoljuk, hogy olvassa el a használati utasítást a biztonságos használat érdekében.

Részletesebben

A Midland G8 típusú adó-vevő Rendelési szám: 93 04 48

A Midland G8 típusú adó-vevő Rendelési szám: 93 04 48 Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 A Midland G8 típusú adó-vevő Rendelési szám: 93 04 48 Köszönjük,

Részletesebben

Kézi adó-vevő rádió. DTMF kódolás és dekódolás Távoli sürgősségi riasztás funkció CTCSS / D.C.S. - VOX Elsőbbségi scan

Kézi adó-vevő rádió. DTMF kódolás és dekódolás Távoli sürgősségi riasztás funkció CTCSS / D.C.S. - VOX Elsőbbségi scan Wouxun KG833! Felhasználói kézikönyv! 1 Kézi adó-vevő rádió DTMF kódolás és dekódolás Távoli sürgősségi riasztás funkció CTCSS / D.C.S. - VOX Elsőbbségi scan Wouxun KG833! Felhasználói kézikönyv! 1 Wouxun

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ 50302, 50332, 50342 készletekhez V1.0. 1. oldal

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ 50302, 50332, 50342 készletekhez V1.0. 1. oldal KEZELÉSI ÚTMUTATÓ 50302, 50332, 50342 készletekhez V1.0 1. oldal Biztonsági figyelmeztetés A készülék telepítéséhez figyelmesen olvassa el a mellékelt Telepítési útmutatót, és az abban leírtak szerint

Részletesebben

FX-22. 8 csatornás 2- irányú hordozható rádiókészülék (PMR) VOX

FX-22. 8 csatornás 2- irányú hordozható rádiókészülék (PMR) VOX HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FX-22 8 csatornás 2- irányú hordozható rádiókészülék (PMR) VOX 1 Tartalom Tartalom...2 Bevezetés...3 A csomag tartalma...3 A rádió részei...3 Magyarázó ábra...4 Az akkumulátorok behelyezése...5

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ 40505, 40535, 40545 készletekhez V1.0. 1. oldal

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ 40505, 40535, 40545 készletekhez V1.0. 1. oldal KEZELÉSI ÚTMUTATÓ 40505, 40535, 40545 készletekhez V1.0 1. oldal Biztonsági figyelmeztetés A készülék telepítéséhez figyelmesen olvassa el a mellékelt Telepítési útmutatót, és az abban leírtak szerint

Részletesebben

MOTOROLA TLKR-T7 PMR használati utasítás

MOTOROLA TLKR-T7 PMR használati utasítás MOTOROLA TLKR-T7 PMR használati utasítás A rádió A Motorola T7 URH rádiók a PMR446 frekvenciákon működnek, így minden olyan országban, ahol ezek a frekvenciák engedélyezettek, használhatja a rádiókat.

Részletesebben

Motorola TLKR T80 /T80EXTREME magyar nyelvű használati útmutató

Motorola TLKR T80 /T80EXTREME magyar nyelvű használati útmutató Motorola TLKR T80 /T80EXTREME magyar nyelvű használati útmutató HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Az adóvevő használata előtt olvassa át a termék rendeltetésszerű használatáról szóló kézikönyvet, melyet a rádió dobozában

Részletesebben

Kezelési útmutató. Vezérlő egység Folyadékhűtőhöz

Kezelési útmutató. Vezérlő egység Folyadékhűtőhöz Kezelési útmutató Vezérlő egység Folyadékhűtőhöz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

--- WOUXUN KG-UVD1 Beállítások ---

--- WOUXUN KG-UVD1 Beállítások --- --- WOUXUN KG-UVD1 Beállítások --- A készülék kijelzıje: Negatív SHIFT Pozitív SHIFT DCS kód Átjátszó fölmenı figyelés (Reverse) Dual Band mód VOX funkció Széles / keskeny FM mód (N/W) CTCSS kód A / B

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK TERMÉK LEÍRÁSA TELEPÍTÉS HASZNÁLATI ÚTASÍTÁS MŰSZAKI ADATOK. M-Mini Használati útmutató

TARTALOMJEGYZÉK TERMÉK LEÍRÁSA TELEPÍTÉS HASZNÁLATI ÚTASÍTÁS MŰSZAKI ADATOK. M-Mini Használati útmutató MAGYAR TARTALOMJEGYZÉK TERMÉK LEÍRÁSA TELEPÍTÉS HASZNÁLATI ÚTASÍTÁS MŰSZAKI ADATOK M-Mini lehet használni mint egy hordózható adóvevő a járművekben vagy egy alap adóvevő ha egy megfelelő áramforrást biztosítanak

Részletesebben

Gyors használati útmutató Bluetooth fejhallgató mikrofonnal PNI BT-MIKE 7500 PTT-vel, dual channel

Gyors használati útmutató Bluetooth fejhallgató mikrofonnal PNI BT-MIKE 7500 PTT-vel, dual channel 1 HU Gyors használati útmutató Bluetooth fejhallgató mikrofonnal PNI BT-MIKE 7500 PTT-vel, dual channel PNI BT-MIKE 7500 Bluetooth fejhallgató a Bluetooth V3.0 technológiát használja, amely bizotsítja

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK TERMÉK LEÍRÁSA TELEPÍTÉS HÁLÓZATI CSATLAKOZÁS ANTENNA TELEPÍTÉSE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÜLSŐ HANGSZORÓ FREKVENCIASÁV KIVÁLASZTÁSA

TARTALOMJEGYZÉK TERMÉK LEÍRÁSA TELEPÍTÉS HÁLÓZATI CSATLAKOZÁS ANTENNA TELEPÍTÉSE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÜLSŐ HANGSZORÓ FREKVENCIASÁV KIVÁLASZTÁSA CB RÁDIÓ AM/FM MAGYAR TARTALOMJEGYZÉK TERMÉK LEÍRÁSA ELŐLAP HÁTLAP MIKROFON TELEPÍTÉS HÁLÓZATI CSATLAKOZÁS ANTENNA TELEPÍTÉSE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÜLSŐ HANGSZORÓ FREKVENCIASÁV KIVÁLASZTÁSA FREKVENCIASÁV

Részletesebben

használati útmutató Apache középmotoros átalakító szettel szerelt elektromos kerékpárokhoz

használati útmutató Apache középmotoros átalakító szettel szerelt elektromos kerékpárokhoz használati útmutató Apache középmotoros átalakító szettel szerelt elektromos kerékpárokhoz www.ambringa.hu Az Apache átalakító szettek többféle akkumulátorral érhetőek el, ezen használati útmutató végigveszi

Részletesebben

ES-S6A Beltéri sziréna. www.etiger.com

ES-S6A Beltéri sziréna. www.etiger.com ES-S6A Beltéri sziréna www.etiger.com HU Jellemzők Az ES-S6A használható kiegészítő szirénaként a riasztó rendszerhez csatlakoztatva, vagy önálló szirénaként távirányítóhoz és / vagy vezeték nélküli érzékelőkhöz

Részletesebben

ŠKODA FÉMHÁZAS POWERBANK mah. Használati útmutató

ŠKODA FÉMHÁZAS POWERBANK mah. Használati útmutató ŠKODA FÉMHÁZAS POWERBANK 10000 mah Használati útmutató Első lépések: A ŠKODA fémházas powerbank előzetesen feltöltött és használatra kész. A powerbank bekapcsolásához nyomja meg az oldalán lévő gombot.

Részletesebben

AT8502D FORRASZTÓÁLLOMÁS KÉZIKÖNYV

AT8502D FORRASZTÓÁLLOMÁS KÉZIKÖNYV AT8502D FORRASZTÓÁLLOMÁS KÉZIKÖNYV Az Atten AT8502D egy intelligens digitális forrasztó állomás és Forró levegős kiforrasztó állomás egy készülékben. Könnyen kezelhető, tartós, hosszan tartó használatra

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÜLSŐ AKKUMULÁTOR PNI mAh

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÜLSŐ AKKUMULÁTOR PNI mAh HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÜLSŐ AKKUMULÁTOR PNI 1014 10000mAh Utasítások: Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a terméket. Az első használat előtt, kérjük olvassa el ezt a kézikönyvet, a termék megfelelő használata

Részletesebben

MYJACK AUX-IN BLUETOOTH KONVERTER FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. Kérjük, hasznosítsa újra a csomagolást

MYJACK AUX-IN BLUETOOTH KONVERTER FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. Kérjük, hasznosítsa újra a csomagolást Kérjük, hasznosítsa újra a csomagolást Minden itt említett védjegy a megfelelő tulajdonosok tulajdonát képezi. Hacsak másképp nem jelezzük, a védjegyek használata nem jelenti, hogy azok tulajdonosa kapcsolatban

Részletesebben

VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez

VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. A kezdő képernyő...4 4. Alap funkciók működése...4 5. Belső hívások...5

Részletesebben

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések Kezdő lépések 1. Csomag tartalma 1. ekönyv olvasó főegység 2. Tápadapter 3. USB-kábel 4. Rövid használati útmutató 5. Garancialevél 6. Hordozótok 2. A készülék áttekintése 7 ekönyv olvasó HU - 1 1 2 3

Részletesebben

FX-25 TWIN PMR 446. Használati útmutató SC DCM VOX

FX-25 TWIN PMR 446. Használati útmutató SC DCM VOX FX-5 TWIN PMR 446 Használati útmutató TX RX SC DCM VOX DCM VOX 1. Kezelöegység és kijelzö Beszéd gomb Fülhallgató és töltés csatlakozó BTECH LCD kijelzö www.btech.hu Fel/Le gomb Be/Ki gomb TX SC RX MENÜ

Részletesebben

RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Figyelmeztetés Hogy elkerülje a tűz vagy elektromos sokk veszélyét, ne vegye le a készülék borítóját (vagy hátát)! Hiba esetén forduljon a szerviz szakképzett

Részletesebben

2015 myphone. Minden jog fenntartva. myphone Iron. Kezelési útmutató

2015 myphone. Minden jog fenntartva. myphone Iron. Kezelési útmutató 2015 myphone. Minden jog fenntartva. myphone Iron Kezelési útmutató Technikai specifikáció: RAM Memória: 1GB Dual Core Cortex A7 1.3GHz processzor 3,5 kapacitív érintőkijelző 320 x 480 px felbontással

Részletesebben

www.pmr.hu Az alábbi óvintézkedéseket mindig e kell tartani a készülék működtetése és javítása közben!

www.pmr.hu Az alábbi óvintézkedéseket mindig e kell tartani a készülék működtetése és javítása közben! www.pmr.hu info@pmr.hu www.pmr.hu Az alábbi óvintézkedéseket mindig e kell tartani a készülék működtetése és javítása közben! - A készüléket csak szakember szervizelheti, javíthatja. - Ne módosítsa ok

Részletesebben

UR8600 MAGYAR. Gyártó Wörlein GmbH Gewerbestrasse 12 D Cadolzburg NÉMETORSZÁG

UR8600 MAGYAR. Gyártó Wörlein GmbH Gewerbestrasse 12 D Cadolzburg NÉMETORSZÁG MAGYAR Gyártó Wörlein GmbH Gewerbestrasse 12 D 90556 Cadolzburg NÉMETORSZÁG Tel.: +49 9103/71670 Fax.: +49 9103/716712 Email. info@woerlein.com Web: www.woerlein.com UR8600 1 1. Kivetítő BE/KI 180 -os

Részletesebben

T52WA 15 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv

T52WA 15 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv T52WA 15 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv Tartalom A csomag tartalma... 3 Telepítés... 4 A monitor csatlakoztatása a számítógéphez... 4 A monitor csatlakoztatása az áramforráshoz...

Részletesebben

RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Figyelmeztetés Hogy elkerülje a tűz vagy elektromos sokk veszélyét, ne vegye le a készülék borítóját (vagy hátát)! Hiba esetén forduljon a szerviz szakképzett

Részletesebben

Kezelési útmutató PLANTRONICS SAVI GO HEADSET SYSTEM. Quantum-R Kft. Importőr:

Kezelési útmutató PLANTRONICS SAVI GO HEADSET SYSTEM. Quantum-R Kft. Importőr: PLANTRONICS SAVI GO HEADSET SYSTEM Kezelési útmutató Importőr: Quantum-R Kft. 1094. Budapest, Tűzoltó u. 79. Tel: 456-2060 Fax: 456-2069 quantumr@quantumr.hu www.quantumr.hu Doboz tartalma A hálózati (220V)

Részletesebben

VDP-616 Használati útmutató

VDP-616 Használati útmutató VDP-616 Használati útmutató TARTALOM Tulajdonságok 1 A kültéri egység..2 A beltéri egység..3 A kijelzőn megjelenő információk.4-5 Kezelési útmutató..6 Szerelési útmutató. 7-8 Műszaki adatok... 8 Tartozékok,

Részletesebben

Element BEAM. Hordozható Bluetooth hangszóró

Element BEAM. Hordozható Bluetooth hangszóró Element BEAM Hordozható Bluetooth hangszóró 2017 WayteQ Europe Kft. Minden jog fenntartva Importőr: WayteQ Europe Kft. 1097 Budapest, Gubacsi út 6. info@wayteq.eu / www.wayteq.eu / +36 1 21 73 632 1 Bevezetés

Részletesebben

AKO ELECTRONICA AKO-14721 ELEKTRONIKUS TERMOSZTÁTHOZ 1 PT-100 ÉRZÉKELŐ ÉS 2 RELÉ +600 0 C HASZNÁLATI UTASÍTÁS

AKO ELECTRONICA AKO-14721 ELEKTRONIKUS TERMOSZTÁTHOZ 1 PT-100 ÉRZÉKELŐ ÉS 2 RELÉ +600 0 C HASZNÁLATI UTASÍTÁS AKO ELECTRONICA HASZNÁLATI UTASÍTÁS AKO-14721 ELEKTRONIKUS TERMOSZTÁTHOZ 1 PT-100 ÉRZÉKELŐ ÉS 2 RELÉ +600 0 C MŰSZAKI ADATOK: Hőmérséklet tartomány: -50 0 C...+600 0 C Bemenet: PT-100 típusú érzékelők:

Részletesebben

DRÓTNÉLKÜLI FEJHALLGATÓ STEREO

DRÓTNÉLKÜLI FEJHALLGATÓ STEREO DRÓTNÉLKÜLI FEJHALLGATÓ STEREO Használati útmutató Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. A használati útmutatót olvassa el és őrizze meg késõbbi áttekintésre is. Műszaki jellemzők Jeladó készülék Frekvencia

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv Rii i25 Vezetéknélküli Billentyűzet

Felhasználói Kézikönyv Rii i25 Vezetéknélküli Billentyűzet Felhasználói Kézikönyv Rii i25 Vezetéknélküli Billentyűzet 1. Bevezetés Ez egy kisméretű, vezetéknélküli, multifunkciós QWERTY billentyűzet, egér kurzorral kombinálva. Kiválóan alkalmas e-mailek írásához,

Részletesebben

Mini DV Használati útmutató

Mini DV Használati útmutató Mini DV Használati útmutató Készülék leírása 1: Akasztó furat 2: Bekapcsoló 3: Mód 4:Klipsz 5:Micro SD 6:Tartó 7: Mini USB 8: Kamera 9:Felvétel 10: Státusz indikátor 11: Mikrofon Tartozékok 12: Állvány

Részletesebben

Calisto USB-s kihangosító. Használati útmutató

Calisto USB-s kihangosító. Használati útmutató Calisto 7200 USB-s kihangosító Használati útmutató Tartalomjegyzék Leírás 3 Csatlakoztatás számítógéphez 4 Mindennapi használat 5 Bekapcsolás 5 Hangerő 5 Némítás és a némítás kikapcsolása 5 Hívás fogadása

Részletesebben

Programozó Meta riasztókhoz és Activepark parkolásérzékelőhöz

Programozó Meta riasztókhoz és Activepark parkolásérzékelőhöz Programozó Meta riasztókhoz és Activepark parkolásérzékelőhöz - 2 - A készülék felépítése RS232 soros csatlakozó Dugaszolóaljzat hálózati töltő részére Csatlakozóaljzat a készülékek csatlakoztatásához

Részletesebben

Szünetmentes áramforrások. Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA

Szünetmentes áramforrások. Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA Szünetmentes áramforrások Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA 1. Bemutatás Az UPS más néven szünetmentes áramforrás megvédi az ön elektromos berendezéseit, illetve a hálózat kimaradása

Részletesebben

DICHIARAZIONE DI CONFORMITA

DICHIARAZIONE DI CONFORMITA Pocket Radio AE1506 1 AERIAL DIAL LENS TUNING BAND (FM/MW or LW) 2 VOLUME/ POWER OFF p BATTERY COMPARTMENT 2x R6/UM3/AA Minõségtanúsítás A garanciajegyen feltüntetett forgalombahozó vállalat a 2/1984.

Részletesebben

MT-543Ri plus/04 DIGITÁLIS HŐFOKSZABÁLYZÓ, IDŐZÍTŐVEL, HANGJELZÉSSEL HŰTÉS-FŰTÉSTECHNIKAI ÉS EGYÉB, IDŐZÍTÉST IGÉNYLŐ IPARI ALKALMAZÁSOKHOZ

MT-543Ri plus/04 DIGITÁLIS HŐFOKSZABÁLYZÓ, IDŐZÍTŐVEL, HANGJELZÉSSEL HŰTÉS-FŰTÉSTECHNIKAI ÉS EGYÉB, IDŐZÍTÉST IGÉNYLŐ IPARI ALKALMAZÁSOKHOZ MT-543Ri plus/04 DIGITÁLIS HŐFOKSZABÁLYZÓ, IDŐZÍTŐVEL, HANGJELZÉSSEL HŰTÉS-FŰTÉSTECHNIKAI ÉS EGYÉB, IDŐZÍTÉST IGÉNYLŐ IPARI ALKALMAZÁSOKHOZ Méréshatár: NTC -50 +105 C Pt100-99 - +300 C Pontosság: 1 digit

Részletesebben

Dittel KRT2 Egyszerűsített használati útmutató

Dittel KRT2 Egyszerűsített használati útmutató Dittel KRT2 Egyszerűsített használati útmutató Előlap és kezelőszervek Az ábra csak a leírás szempontjából lényeges kezelőszerveket és visszajelzőket tartalmazza. A többi kezelőszerv leírását a teljes

Részletesebben

ST-60/ST-80/ST-100 FORRASZTÓÁLLOMÁS KÉZIKÖNYV

ST-60/ST-80/ST-100 FORRASZTÓÁLLOMÁS KÉZIKÖNYV ST-60/ST-80/ST-100 FORRASZTÓÁLLOMÁS KÉZIKÖNYV Az Atten ST-60/ST-80/ST-100 egy intelligens digitális forrasztó állomás, 60/80/100W-os fűtőelemmel és 150-450 C hőmérséklet tartománnyal. Könnyen kezelhető,

Részletesebben

ADAX NEO BASIC S5. NORDINOVA ENERGY KFT Budapest X. Jászberényi út 47/c

ADAX NEO BASIC S5. NORDINOVA ENERGY KFT Budapest X. Jászberényi út 47/c ADAX NEO BASIC S5 NORDINOVA ENERGY KFT. 1106 Budapest X. Jászberényi út 47/c Neo Basic S5 termosztát használati utasítás Bevezetés A készüléket csökkent értelmi, vagy fizikai képességekkel rendelkező személyek

Részletesebben

AARTECH EASY LOCK Használati útmutató

AARTECH EASY LOCK Használati útmutató Aartech Easy Lock típusú kódkilincs ismertető A kódkilincs 35 80 mm vastagságú ajtókhoz alkalmazható, ahol az 5. ábrán B-vel jelölt távolság legalább 21 mm. Kisebb távolság esetén (legfeljebb 14 mm-ig),

Részletesebben

MANHATTAN VEZETÉK NÉLKÜLI FEJHALLGATÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. JB. 3265/Készült Kínában. KitSound 2015. Christchurch, Dorset, BH23 4FL, UK

MANHATTAN VEZETÉK NÉLKÜLI FEJHALLGATÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. JB. 3265/Készült Kínában. KitSound 2015. Christchurch, Dorset, BH23 4FL, UK MANHATTAN VEZETÉK NÉLKÜLI FEJHALLGATÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ JB. 3265/Készült Kínában. KitSound 2015. Christchurch, Dorset, BH23 4FL, UK 1 Mesteremberek vagyunk. Zenészek vagyunk. KitSound vagyunk És mindannyian

Részletesebben

HU Használati útmutató

HU Használati útmutató HU HU Használati útmutató Kezelők és kijelző Tipp Ha ezt a jelet látja, akkor a vonatkozó rész a használat szempontjából fontos információt tartalmaz. 2. A csomagolás tartalma Bluetooth Audio Adapter 2-in-1

Részletesebben

TLKR T50 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

TLKR T50 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 TLKR T50 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Funkciók 8 PMR-csatorna 4 km hatótávolságig*

Részletesebben

FUR4005 / Magyar használati útmutató

FUR4005 / Magyar használati útmutató FUNKCIÓ ÉS VEZÉRLÉS 1. VOLUMEN - / NAP 2. VOLUMEN + 3. > / FINOMHANGOLÁS + 5. 1. ÉBRESZTÉS BEÁLLÍTÁS BE / KI 6. 2. ÉBRESZTÉS BEÁLLÍTÁS BE / KI 7. BEÁLLÍTÁS/MEM/MEM+

Részletesebben

DICENTIS Konferenciarendszer

DICENTIS Konferenciarendszer DICENTIS Konferenciarendszer hu Felhasználói útmutató DICENTIS Tartalomjegyzék hu 3 Tartalomjegyzék 1 Biztonság 4 2 A kézikönyvről 5 2.1 Célközönség 5 2.2 Szerzői jog és felelősség kizárása 5 2.3 A dokumentum

Részletesebben

TLKR T80 /T80 EXTREME HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

TLKR T80 /T80 EXTREME HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TLKR T80 /T80 EXTREME HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Funkciók és teljesítmény-jellemzők 8 PMR-csatorna 121 Szub-kód (38 CTCSS & 83 DCS) 10 km hatótávolságig* Roger hang Akkuállapot kijelzés Akkutöltés Csatornafelügyelet

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Áttekintés. Átdolgozott dizájn Az egyedi kialakításnak köszönhetően kézbe simuló forma.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Áttekintés. Átdolgozott dizájn Az egyedi kialakításnak köszönhetően kézbe simuló forma. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Az MP3 a médialejátszók új generációja. Támogatja az MP2, MP3, WMA és WAV fájlok lejátszását. Magas színvonal, megbízhatóság és átdolgozott dizájn jellemzi. Áttekintés Átdolgozott dizájn

Részletesebben

elektromos kerékpár vezérlő kézikönyv

elektromos kerékpár vezérlő kézikönyv elektromos kerékpár vezérlő kézikönyv 1/ 6 oldal Kijelző változatok Kompakt kijelző: ebben az egységben összeolvad a kijelző és a vezérlő, kellemes, kompakt nem feltűnő méretben. Kisebb méretének köszönhetően

Részletesebben

Kezelési útmutató. RC helyiség hõmérséklet szabályozó. Általános elõírások. A helyiség hõmérséklet szabályozó kézi beállítása

Kezelési útmutató. RC helyiség hõmérséklet szabályozó. Általános elõírások. A helyiség hõmérséklet szabályozó kézi beállítása 7055 4700 11/00 Kérjük õrizze meg! Kezelési útmutató RC helyiség hõmérséklet szabályozó Általános elõírások Az RC helyiség hõmérséklet szabályozó egy, a következõkkel felszerelt moduláló helyiség hõmérséklet

Részletesebben

Central Park 2.1 USB / BT / SD / AUX Rádio

Central Park 2.1 USB / BT / SD / AUX Rádio Central Park 2.1 USB / BT / SD / AUX Rádio 10022754 10022755 10022756 10022757 http://www.auna-multimedia.com Tisztelt vásárló, Gratulálunk Önnek a termékünk megvásárlásához. Kérjük, figyelmesen olvassa

Részletesebben

vialan OS-103 vonalfordító készülék kezelési útmutató

vialan OS-103 vonalfordító készülék kezelési útmutató vialan OS-103 vonalfordító készülék kezelési útmutató A készülék szabványos (FXS) telefonvonalak összekapcsolására szolgál. A készülékhez 9V és 20V közötti váltakozó- vagy egyenfeszültségű tápegység csatlakoztatható

Részletesebben