QUEBEC- TORONTO- OTTAWA- BASIC PELLETTÜZELÉSŰ KAZÁN

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "QUEBEC- TORONTO- OTTAWA- BASIC PELLETTÜZELÉSŰ KAZÁN"

Átírás

1 MŰSZAKI LEÍRÁS QUEBEC- TORONTO- OTTAWA- BASIC PELLETTÜZELÉSŰ KAZÁN Tisztelt Uram/Hölgyem! Köszönjük, hogy termékünket választotta. Használat előtt kérjük, olvassa el figyelmesen az alábbi műszaki lapot, hogy a termék jellemzőit a lehető legszéleskörűbben legyen megelégedve, és azt teljes biztonsággal használhassa. További információkért vagy szükség esetén forduljon területi viszonteladójához, vagy látogassa meg és megnevezésű oldalakat. Felhívnánk figyelmét, hogy a készülék első begyújtását az L. 46/90 szerint képzett műszaki szakember KELL, hogy elvégezze, aki ellenőrzi annak beszerelését és kitölti a garancialevelet. Külföldön történő beszereléskor az adott ország szabványai az irányadóak. Nem megfelelő beszerelés, helytelen karbantartás vagy használat esetén a gyártó cég nem vállal felelősséget az ezekből fakadó károkért, hátrányokért. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK SOHA NE ÜZEMELTESSE A KÉSZÜLÉKET, HA A RENDSZER NINCS VÍZZEL FELTÖLTVE, MINIMÁLIS RENDSZERNYOMÁS 1 BAR. A SZÁRAZON TÖRTÉNŐ BEGYÚJTÁS KÁROSÍTHATJA A KÉSZÜLÉKET. A vízteres készülék rendeltetése szerint vizet melegít, a fapellet tűztérben történő automatikus égése által. A vízteres készülék használata során az esetleges kockázatok kizárólag a beszerelési útmutatások be nem tartásából, a feszültség alatt lévő (belső) alkatrészekkel való közvetlen érintkezésből, a tűzzel vagy meleg alkotórészekkel való érintkezésből vagy az idegen anyagok használatából fakadhatnak. Az alkatrészek meghibásodása esetére a vízteres készülék rendelkezik olyan biztonsági elemekkel, melyek garantálják, hogy külső beavatkozás nélkül is kikapcsoljon. A megfelelő működéshez a vízteres készüléket a műszaki lapban leírtakat betartva kell üzembe helyezni, és használat közben ajtaját nem szabad kinyitni: az égés szabályozása automatikus és nem igényel semmilyen beavatkozást. Semmilyen esetben sem tegyen idegen anyagokat a tűztérbe vagy a pellettartályba! A füstelvezető tisztításához ne használjon gyúlékony termékeket! A tűztér és a tartály megtisztításhoz azokat HIDEG állapotban porszívózza ki, kizárólag kikapcsolt kályha mellett. Az üveget HIDEG állapotban kell megtisztítani a megfelelő termék (pl. folyékony üvegtisztító) és egy törlőkendő segítségével. Ne próbálja megtisztítani a meleg üveget. A füstcsövekre ne helyezzen fel szűkítőket Ne zárja el a helyiségben a külső levegő bevezetés nyílásait, sem a kályha levegőnyílásait (ld.: MSZ. légellátás). A kályhát ne tegye ki nedvesség hatásának, és nedves kézzel ne közelítsen annak elektromos részeihez. Ne tároljon hőre érzékeny anyagokat a vízteres készülék közvetlen közelében. SOHA ne használjon folyékony gyújtószereket a kályha begyújtásához vagy a parázs felélesztéséhez! Az első begyújtások alkalmával esetlegesen észlelhető szagokat a gyártásból visszamaradt anyagok okozzák, ez azonban a kezdeti használatot követően megszűnik. A vízteres készülék működése során az elvezető csövek és az ajtó magas hőmérsékletre melegednek fel.

2 A működés során az előremenő fűtési víz hőmérséklete min. 45 C A vízteres készüléket csak olyan helyiségbe lehet beszerelni, mely megfelel a tűzbiztonsági előírásoknak, és rendelkezik minden olyan ellátó és elvezető szolgáltatással, melyek szükségesek a kályha megfelelő és biztonságos működéséhez. A berendezés nem szerelhető vizes helységekbe (pl.: fürdőszoba, mosókonyha, szauna) A vízteres készülék üzemeléséhez 0ºC feletti környezeti hőmérséklet szükséges. Szükség esetén adagoljon megfelelő fagyálló szert a rendszerben lévő vízhez (pl.: nem áállandóan lakott épületek, hétvégi házak). A kályha azonosításához szükséges garancialevél száma az alábbi helyeken van feltüntetve: - a csomagolás felső részén/- a tűztérbe helyezett garancialevélen/- a kályha hátuljára felhelyezett címkén. Az előbb említett dokumentumot meg kell őrizni az azonosíthatóság érdekében a használati utasítással, a garancialevéllel és az esetleges információigényléshez szükséges, a vásárlást igazoló blokkal/számlával együtt. Ha a kályhát nem sikerült begyújtani, NE ismételje meg a begyújtást addig, míg ki nem ürítette az égetődobozt. MEGFELELŐSÉGI NYILATKOZAT Az alulírott EDILKAMIN S.p.A, (székhelye: Via Vincenzo Monti 47,, Milano, Italia Adószám: P.IVA ) Felelőssége tudatában kijelenti, hogy Az alábbiakban felsorolt pelletes kályhák megfelelnek az 89/106/CEE (Gyártott termékek) irányelvnek PELLETES KÁLYHA, EDILKAMIN márkanévvel, QUEBEC - TORONTO megnevezésekkel PELLETES KAZÁN, EDILKAMIN márkanévvel, OTTAWA- BASIC megnevezéssel SOROZATSZÁM: ld.az adatlapot GYÁRTÁSI ÉV: ld.az adatlapot A 89/106/CEE irányelv előírásainak való megfelelést ezen felül az alábbi európai szabványnak való megfelelés határozza meg: - UNI EN 14785: 2006 (QUEBEC TORONTO) - UNI EN (OTTAWA- BASIC) Emellett kijelenti, hogy A QUEBEC TORONTO pelletes kályhák, valamint az OTTAWA- BASIC pelletes kazán megfelelnek az alábbi európai irányelvek előírásainak: 2006/95/CEE Az alacsony feszültégről 2004/108/CEE Az elektromágneses kompatibilitásról Az EDILKAMIN S.p.a nem vállal semminemű felelősséget a készülék meghibásodása esetén, ha azon olyan csere, beszerelés és/vagy módosítás történt, melyet nem az EDILKAMIN S.p.a alkalmazottja végzett el, annak felhatalmazása nélkül.

3 MÉRETEK QUEBEC - TORONTO A= melegvíz előremenő ág B= füstkivezetés (Ø10 cm) C= víz visszatérő ág D= biztonsági leeresztő szelep E= hálózatból érkező víz F= előállított melegvíz (HMV) G= víz leeresztése (bal oldalon) H= hideg víz a vezetékrendszerből Lásd: 3. oldal Megj: ha a használati melegvizet előállító belső kit nem kerül felhasználásra, akkor az F és H dugókat NEM szabad eltávolítani a csövekről OTTAWA- BASIC A= melegvíz előremenő ág B= füstkivezetés (Ø10 cm) C= víz visszatérő ág D= biztonsági leeresztő szelep E= hálózatból érkező víz F= előállított melegvíz G= víz leeresztése (bal oldalon) H= hideg víz a vezetékrendszerből Megj: ha a használati melegvizet előállító belső kit nem kerül felhasználásra, akkor az F és H dugókat NEM szabad eltávolítani a csövekről A TERMÉK JELLEMZŐI HŐTECHNIKAI JELLEMZŐK QUEBEC/TORONTO OTTAWA BASIC A tartály kapacitása kg Hatásfok 90,1 89,1 90,1 % Fűtésoldali hatásfok 87,5 87,5 87,5 % Névleges teljesítmény kw Vízoldali teljesítmény kw Autonom működés min/max 11/36 17/55 11/36 óra Tüzelőanyag 1,8 / 5,7 1,8 / 5,7 1,8/5,7 (fapellet)fogyasztás min/max kg/h Minimális huzatigény Pa Maximális nyomás bar Üzemi nyomás 1,5 1,5 1,5 bar Kimenő füst hőmérséklete a C EN 14785/303/5 teszt szerint Tömeghozam (füstgáz) g/s CO kibocsájtás (13% O2) 0,019 0,018 0,019 % Súly a csomagolással együtt 387/ kg Felmelegíthető légtér* m³ Füstcső átmérője (külső cm csatlakozással

4 * a felmelegíthető légtérfogat kiszámítása fapellet tüzelőanyagokról szóló megjegyzés szerinti használatát (4300 Kcal/kg) és a háznak az aktuális szabvány szerinti szigetelését feltételezve történt. SOK MÚLIK A RENDSZER KIÉPÍTÉSÉNEK HATÉKONYSÁGÁN. Megjegyzés: 1) Kérjük, vegye figyelembe, hogy a külső készülékek által termelt hő befolyásolhatja a készülék működését. 2) Figyelem: a nyomás alatt lévő alkatrészeken történő beavatkozásokat, a karbantartásokat és/vagy ellenőrzéseket szakembernek kell végeznie. (Bárminemű karbantartás kezdete előtt csatlakoztassa le a készüléket az elektromos hálózatról.) ELEKTROMOS JELLEMZŐK Áramellátás 230V AC +/- 10%, 50 Hz On/off kapcsoló Van Átlagos felvett teljesítmény 120 W Felvett teljesítmény begyújtáskor 400 W Távirányító frekvenciája 2,4 GHz-es rádióhullám Tápfeszültség általános védelme* **2A-s biztosíték, 250V AC 5x20 Elektronikus vezérlőpanel védelme **2A-s biztosíték, 250V AC 5x20 A fenti értékek csak tájékoztató jellegűek. A termékek teljesítményének fejlesztése érdekében az Edilkamin fenntartja azok előzetes értesítés nélkül történő változtatásának jogát. BIZTONSÁGI ESZKÖZÖK FÜSTGÁZSZONDA A füstkivezetőre van felhelyezve, ahol a füst hőmérsékletét méri. A beállított paraméterek alapján szabályozza a begyújtás, üzemelés és kikapcsolás fázisait. HUZATÉRZÉKELŐ A füstelszívóra van felhelyezve és az égési tér huzatát méri (a külső környezethez képest) BIZTONSÁGI TERMOSZTÁT A VÍZ TÚLHEVÜLÉSE ESETÉRE Abban az esetben lép működésbe, ha a kályhában található víz hőmérséklete túl magas értéket ér el. A pelletbehordást leállítva a kályha kikapcsolásához vezet. A vízteres készüléket manuálisan kell újraindítani. A PELLETARTÁLY BIZTONSÁGI ÉRZÉKELŐ A biztonsági érzékelője abban az esetben lép működésbe, ha a kályha belső hőmérséklete túl magas értéket ér el. A pelletbehordást leállítva a kályha kikapcsolásához vezet. OLVADÓBIZTOSÍTÉK** A kályha hátuljára vannak felszerelve, a kapcsolóval ellátott csatlakozóra. A két biztosíték közül az egyik van üzemben, a másik pedig tartalék. SOROS PORT Az RS232 soros kimenetre a megfelelő vezeték (tsz ) használatával a Műszaki szakszolgálat egy opcionális eszközt tud felszerelni a be- és kikapcsolások szabályzására, pl. egy telefonos vezérlő vagy egy környezeti termosztát által.

5 GOMBELEM A vezérlőpanelen megtalálható egy 3V-os, CR 2032 típusú laposelem. Ennek működési rendellenességét (ami nem termékhibának, csak normális elhasználódásnak minősül), az ERROR RTC CD üzenet jelzi. Bővebb információért ebben a témában forduljon az első begyújtást elvégző Műszaki szakszolgálathoz. ELEKTROMOS VEZÉRLŐPANEL TULAJDONSÁGOK A QUEBEC TORONTO OTTAWA- BASIC vízteres pellet készülékek LEONARDO rendszerrel vannak felszerelve, ami optimális égést tesz lehetővé. A LEONARDO két szenzornak köszönhetően garantálja az optimális működést, amelyek az égéstérben lévő nyomást és a füsthőmérsékletet mérik. Ezen két paraméter mérése és azt követő optimalizálása folyamatosan történik, ami lehetővé teszi az esetleges működési rendellenességek valós időben történő korrigálását. A LEONARDO rendszer úgy biztosítja az optimális égést, hogy a huzatot automatikusan szabályozza a füstcsatorna jellemzői (könyökök, hossz, forma, átmérő, stb.) és a környezeti tényezők (szél, páratartalom, légnyomás, tengerszint feletti magasság, stb.) függvényében. Fontos a beszerelési előírások betartása. A LEONARDO rendszer emellett képes felismerni a használt pellet típusát, és úgy szabályozni annak betöltését, hogy mindig garantálja a kívánt égési szintet. (ld.: 5 oldal - eredeti ábra) (scheda elettronica vezérlőpanel Vacuometro - huzatérzékelő Sonda fumi füstszonda) Nº M2010A MŰKÖDÉSI ELV A vízteres készülék tüzelőanyaga a fapellet, amely apró hengerekké sajtolt fafűrészporból készül, és melynek égése elektronikus úton van szabályozva. Az égés során keletkező hő nagy része a víznek, egy kis része pedig hősugárzással a helyiségnek kerül leadásra.a tüzelőanyag tartálya (A) a kályha hátsó részén helyezkedik el. A tartály feltöltése a fedlap hátsó részén keresztül történik. A tüzelőanyagot (fapellet) a tartályból (A) egy csiga veszi fel (B), amelyet egy motor (C) hajt, és egy második csiga (D) által, amit egy második motor hajt (E) kerül az égetődobozba (F). A pellet begyújtása az elektromos ellenállás (G) által felmelegített levegő segítségével történik, majd a füstelszívó (H) juttatja az égetődobozba. Az égéshez szükséges levegőt a füstelszívó (H) veszi fel a helyiségből (amelyben kell, hogy legyen egy külső levegő bevezető nyílás). Az égés során keletkező füstöt ugyanez a füstelszívó (H) szívja ki a tűztérből, majd azok a kályha hátoldalának alján található nyíláson (I) át távoznak. A hamu az égetődoboz alján és oldalain telepedik le, ahol egy hamuláda található, amelyből a hamut hideg állapotban porszívóval kell rendszeresen eltávolítani. A vízteres készülék által előállított melegvizet a beépített keringetőszivattyú juttatja a fűtésrendszerbe. A kályha belseje tartalmaz egy használati melegvíz előállítására szolgáló kitet. A kályha zárt tágulási tartállyal és beépített túlnyomásos biztonsági szeleppel rendelkezik. A tüzelőanyag mennyiségét, a

6 füstelszívást/égési levegő ellátást és a keringetőszivattyú működését a Leonardo szoftverrel ellátott elektronikus vezérlőpanel szabályozza, amely optimális égést, és ezáltal magas teljesítményt/hatásfokot biztosít. A kályha fedlapján található a szinoptikus panel (L) (az Ottawa esetében ez az előlapon helyezkedik el), amely lehetővé teszi az összes működési funkció szabályozását és megjelenítését. A főbb műveleti fázisokat távirányítóval is lehet vezérelni. A kályhát távolról begyújtó eszközök (mint pl. a telefonos kapcsolók, kronotermosztátok, stb.) csatlakoztatása az opcionális vezeték (tsz ) felhasználásával a kályha hátulján lévő soros porton keresztül lehetséges. Használati mód (további részletekért ld. a 14. oldalt) A vezérlőpanelen beállítjuk az elérni kívánt vízhőmérsékletet (tanácsos ezt 70ºC-ra állítani). Ezután a kályha teljesítménye úgy van manuálisan vagy automatikusan szabályozva, hogy az a kívánt hőmérsékletet elérje vagy megtartsa. A vízteres készülék szintén működtethető a távirányítóba szerelt környezeti termosztáton keresztül (további információkért forduljon a Műszaki Szakszolgálathoz). MEGJEGYZÉS a tüzelőanyagról A vízteres készülékek 6 mm átmérőjű fapellet égetésére lettek kialakítva és beprogramozva. A pellet kb. 6mm átmérőjű hengerekből álló tüzelőanyag, mely magas nyomás alatt összesajtolt fűrészporból készül, ragasztó vagy egyéb idegen anyag hozzáadása nélkül. A pellet többnyire 15kg-os zsákokban kerül forgalmazásra. A kályha károsodásának elkerülése érdekében NEM szabad benne más tüzelőanyagot égetni. Más tüzelőanyag (beleértve a fát) használata, mely laboratóriumi elemzéssel kimutatható, a jótállás vesztését vonja maga után. Az EdilKamin úgy tervezte, tesztelte és programozta kályháit, hogy a következő jellemzőkkel rendelkező fapellet használata mellett nyújtja a legjobb eredményeket: Átmérő: 6mm, maximális hossz: 40mm, min. 8mm, maximális víztartalom: 8%, hőteljesítmény: minimum 4300 kcal/kg. A nem megfelelő pellet használata a következőkhöz vezethet: a teljesítmény csökkenése, működési rendellenességek, eltömődés okozta leállás, az üveg bepiszkolódása, el nem égett elemi a fűtőanyagnak. BIZTONSÁGI ÉS MÉRŐESZKÖZÖK Füsthőmérsékletet mérő szonda A füstkivezetőre van felhelyezve, ahol a füst hőmérsékletét méri. Szabályozza a begyújtási fázist és túlzottan alacsony vagy magas hőmérséklet észlelése esetén leállítja a készüléket. (Ezeket sorrendben Stop fiamma vagy Over temperatura fumi hibaüzenettel jelezve.) A behordó csiga biztonsági termosztátja A pellet-tartály közelében található. Amennyiben túl magas hőmérsékletet észlel, leállítja a motor áramellátását. Vízhőmérsékletet leolvasó szonda A hőcserélőben lévő víz hőmérsékletét méri, s ezt az információt eljuttatja a vezérlőpanelhez, mely a kapott értéket a keringetőszivattyú és a kályha teljesítményének szabályozásához használja. Amennyiben a leolvasott hőmérséklet túl magas, a kályha leáll. Biztonsági termosztát a víz túlhevülése esetére A hőcserélőben lévő víz hőmérsékletét méri. Amennyiben túl magas hőmérsékletet észlel, leállítja a motor áramellátását. Ha a termosztát működésbe lépett, azt utólag a kályha hátulján található gomb segítségével újra kell indítani. (ld. 22. oldal)

7 Túlnyomási szelep A túlnyomás elérésekor leereszti a rendszerben lévő vizet, amit utólag pótolni kell. FIGYELEM!!! ne felejtse el rákötni a szennyvízhálózatra. Nyomásmérő A kályha oldalán található (az Ottawa modell esetében annak hátulján), és a kályhában lévő víz nyomásának leolvasását teszi lehetővé. Működés közben a javasolt nyomás 1 bar. LEÁLLÁS ESETÉN A KÁLYHA KIJELZŐJÉN HIBAÜZENET JELENIK MEG, MELYET A MEMÓRIA ELMENT. ALKATRÉSZEK Ellenállás A pellet begyújtásához magas hőmérsékletet képez. Mindaddig bekapcsolt állapotban marad, míg a füst hőmérséklete 15ºC-al nem emelkedik a begyújtás előtti hőmérséklethez képest. Füstelszívó Továbbítja a füstöt a kémény felé és szabályozza az égési levegő mennyiségét. Pelletadagoloó motorok: Első motor A csigát hajtva a pelletet a garatba juttatja. Második motor A csigát hajtva a pelletet a garatból az égetődobozba juttatja Keringetőszivattyú A vizet a fűtésrendszer felé hajtja Zárt tágulási tartály Felveszi a kályhában lévő víz térfogatváltozásait. FONTOS, hogy egy szakember felmérje, szükség van-e egy másik tartállyal való integrálásra a rendszerben lévő víz mennyisége alapján! Légtelenítő szelep A kályha felső részén található, és az esetleges felesleges levegő leeresztésére szolgál. Leeresztő csap A kályha belsejében, alul, bal oldalt található, és az abban lévő víz szükség szerinti leeresztésére szolgál. Melegvíz előállítására szolgáló belső kit Használati melegvíz előállítását teszi lehetővé, azonnali módon, vagyis az elraktározás lehetősége nélkül.

8 BESZERELÉS Eltérő rendelkezések hiányában az egyes országok nemzeti szabványai a mérvadóak. Olaszországban ezek az UNI 10683/2005, az UNI és a L: 46/90, valamint az esetleges területi vagy helyi rendeletek. Társasházban történő beszereléshez ki kell érni a ház ügyintézőjének előzetes véleményét. Az egyéb készülékekkel való kompatibilitás ellenőrzése Az UNI 10683/2005 szerint TILOS a kályhát olyan helyiségbe beszerelni, ahol elszívók, A vagy B típusú gázkészülékek (kéménybe kötött), vagy más olyan készülék található, mely a helyiségben huzatot teremt. Az elektromos csatlakozások ellenőrzése (A CSATLAKOZÓT ELÉRHETŐ HELYRE HELYEZZÜK EL) A kályha egy elektromos tápvezetékkel rendelkezik, melynek csatlakozóját egy 230V, 50Hz-es, lehetőség szerint magnetotermikus kapcsolóval ellátott aljzatba kell bedugni. A 10%-ot meghaladó mértékű áramingadozások kárt okozhatnak a kályhában (amennyiben hiányzik, javasolt egy megfelelő differenciál-biztosíték beépítése). Az elektromos rendszer szabvány szerinti kell, hogy legyen; különösképp fontos a földelés hatékonysága. A tápvezeték keresztmetszete a készülék teljesítményének megfelelő kell, hogy legyen. A nem megfelelő föld áramkör a kályha nem megfelelő működéséhez vezet, amelyért az Edilkamin nem vállal felelősséget. Elhelyezés A megfelelő működéshez a kályhát vízmérték szerint kell elhelyezni. Ellenőrizze a padló / födém teherbírását. Rajz:Distanza da materiale infiammabile: Gyúlékony tárgyaktól való távolság Protezione a pavimento: Padlóvédő Tűzbiztonsági távolságok A vízteres készüléket a következő biztonsági feltételeket tiszteletben tartva kell beszerelni: - az oldalakon és hátul minimum 40 cm-re közepesen gyúlékony anyagoktól - a kályha előtt 80 cm-re nem lehet közepesen gyúlékony anyag - ha a kályha gyúlékony anyagból készült padlón kerül beszerelésre, a kettő közé be kell iktatni egy hőszigetelő anyagból készült lapot, mely legalább 20 cm-re kinyúlik oldalt, és legalább 40 cm-re a kályha elülső részén. A kályha tetejére és a biztonsági távolságokon belülre ne helyezzen gyúlékony anyagból készült tárgyakat. Fából vagy más gyúlékony anyagból készült falon át történő beszerelés esetén a füstcsövet szigetelni kell üveggyapottal vagy egyéb, hasonló tulajdonságokkal rendelkező anyaggal. Levegőbemenet (feltétlenül szükséges) Fontos, hogy az a helyiség, amelyben a kályha található, rendelkezzen egy legalább 80 cm² keresztmetszetű külső levegőnyílással (átmérő: 40 mm), mely biztosítja az égéshez szükséges levegő pótlását. Füstelvezetés A füstelvezető rendszer kizárólag a kályhához tartozhat (a más készülékkel közösen megosztott füstelvezető csövek nem elfogadhatóak). A füst elvezetése a kályha hátulján található, 10cm átmérőjű csövön át történik. A függőleges szakasz elejére be kell iktatni egy tisztítónyílással ellátott T-szelvényt a lecsapódó pára összegyűjtésére. A

9 kályha füstelvezetőjét EN 1856 minősítéssel rendelkező rozsdamentes acél csövekkel kell a kéménnyel összekötni. A csőcsatlakozásokat hermetikusan szigetelni kell (szilikongyűrűvel). A cső füsttartásához és szigeteléséhez olyan anyagot kell használni, mely kibírja a 200ºC-t (szilikont vagy hőálló ragasztót). A vízszintes szakaszok maximális hossza 2m lehet, és legalább 3%-ban kell, hogy emelkedjenek a falihüvely felé. A csőrendszer legfeljebb 2db 90º-os könyököt tartalmazhat, az indító T-idomon kívül. Ha a füstelvezető nincs összekötve egy épített kéméynnel, akkor tartalmaznia kell egy legalább 1,5m hosszú (de a tető szintjét feltétlen elérő), szélbiztos kimenettel ellátott függőleges szakaszt (külső szigetelt, szerelt kémény). A függőleges rész lehet a szabadban, vagy a házon belül. Ha a füstcsatorna (függőleges kéményszakasz) a szabadban található, vagy fűtetlen helyiségeken is áthalad, akkor szigetelni kell. Ha a füstcsatorna egy kéménybe illeszkedik, az utóbbi szilárd tüzelőanyagokhoz alkalmas minősítésű kell, hogy legyen, és amennyiben átmérője meghaladja a 150 mm-t, - szükség esetén - be kell csövezni és a falban lévő résznél leszigetelni. A füstcső minden egyes szakasza ellenőrizhető kell, hogy legyen. A: szigetelt acél füstcső B: minimális magasság 1,5m, de a tető szintjét feltétlen el kell, hogy érje C: külső levegőnyílás (minimális keresztmetszet 80 cm²) D: acél füstcső a falban lévő füstcső belsejében (a Műszaki Szakszolgálat figyelmébe) VÍZVEZETÉKRENDSZERRE VALÓ CSATLAKOZTATÁS A vízteres készülék egy 76 literes vízkapacitású hőcserélővel rendelkeznek. Ennek a jelentős vízmennyiségnek köszönhető, hogy a kályha működése rendkívül szabályos, és nem érzékeny a vizet felvevő eszközök igényeiben beálló változásokra. Ennek eredménye a rendkívül szabályos és magas hatásfokú égés. A készülékben lévő szerelvényeken keresztül (keringetőszivattyú, biztonsági elemek, feltöltő és leeresztő szelepek) a vízteres készülékek el vannak látva egy használati melegvíz azonnali előállítására szolgáló egységgel a fürdőszobák és konyhák számára. A vízteres készülékek ugyancsak el vannak látva egy váltószeleppel, amelyek a beindítási fázisban egy nagyon hasznos VISSZAÁRAMOLTATÁSI funkciót látnak el, ami megmozgatja a kályhában található vizet és felgyorsítja a befűtési fázist. SOHA NEM SZABAD A KÁLYHÁT ÚGY MŰKÖDTETNI, HOGY A RENDSZERBEN NINCSEN min. 1 bar NYOMÁSÚ VÍZ. A SZÁRAZON TÖRTÉNŐ BEGYÚJTÁS TÖNKRETEHETI A KÉSZÜLÉKET. A vízvezetékrendszerre való csatlakoztatást csak képzett szakember végezheti el, aki az L. 46/90 szerint jogosult arra, hogy arról megfelelőségi nyilatkozatot adjon ki. Más országokban az érvényes jogszabályok rendelkezéseit kell követni. GYAKORLATI MEGJEGYZÉS 1) Az előremenő és visszatérő ágak, valamint a leeresztő szelepek megtervezésekor olyan megoldásokat keressen, melyek lehetővé teszik a kályha esetleges későbbi elmozdítását (min.3/4 -os gigant vízflexi cső). 2) A jobb működés érdekében az elsődleges vízkört (amelyben a hőt előállító készülék található) el kell választani a másodlagos körtől (felhasználó egység), pl. egy lapokból álló hőcserélő segítségével, amely lehetővé teszi az energia hő formájában történő átadását, a vizek keveredése nélkül.

10 A víz kezelése Szükség szerint használjon fagyás-, lerakódás- és rozsdagátló adalékokat. Amennyiben a feltöltéshez használt víz keménysége meghaladja a 35ºF-t, használjon vízlágyítót. A javaslatokat az UNI szabványban találja meg (Vízkezelés lakossági használatra szolgáló hőkészülékekben). Megjegyzés a visszatérő ágban található víz hőmérsékletéről. Gondoskodni kell a megfelelő rendszerről annak érdekében, hogy a visszamenő ágban a víz hőmérséklete ne essen 45ºC alá. Az alábbi ábra az azonnali (elraktározás nélküli) meleg vizet előállító szerelvényegységet mutatja be: Circolatore: Keringetőszivattyú Valvola a 3 vie: Háromállású szelep Valvola di sicurezza: Biztonsági szelep Flussostato: Vízáramláskapcsoló Scambiatore a piastre: Lemezes hőcserélő HIDRAULIKUS CSATLAKOZÁSOK A beépített kit hidraulikus terve JELMAGYARÁZAT: ACS: Használati melegvíz AF: Hidegvíz MI: Fűtési rendszer előremenő ága EV: Háromállású elektroszelep F: Vízáramláskapcsoló P: Keringetőszivattyú RE: Elektronikus vezérlő RI: Fűtési rendszer visszatérő ága S: Leeresztő Sc: Hőcserélő ST: Hőmérsékleti szonda V: Töltő-ürítő VE: Zárt tágulási tartály VR: Visszacsapó szelep VSP: Biztonsági szelep VST: Hőleeresztő szelep Reintegro impianto di riscaldamento: Fűtési rendszer bekötés Az alábbiakban bemutatjuk néhány lehetséges vízvezeték-rendszer vázlatát. Vízmelegítővel összekötött fűtési rendszer: JELMAGYARÁZAT: ACS: Használati melegvíz AF: Hidegvíz MI: Rendszer előremenő ága P: Keringetőszivattyú Ra: Radiátorok RI: Rendszer visszatérő ága SB: Vízmelegítő Sc30 30 lapos hőcserélő V: Töltő-ürítő VR: Visszacsapó szelep

11 Egyedüli hőforrásként működő, fűtést és használati melegvizet előállító rendszer JELMAGYARÁZAT: ACS: Használati melegvíz AF: Hidegvíz MI: Rendszer előremenő ága P: Keringetőszivattyú Ra: Radiátorok RI: Rendszer visszatérő ága Sc30 30 lapos hőcserélő V: Szelep VR: Visszacsapó szelep Hőtárolóval ellátott, fűtést és használati melegvizet előállító rendszer JELMAGYARÁZAT: AL: Vízvezeték-hálózat CA: Kazán GR: Feltöltő egység M: Rendszerbe előremenő ág P: Keringetőszivattyú PR: Hőleadó panelek R: Radiátorok RI: Rendszer visszatérő ága T: Hőtároló V: Szelep VE: Tágulási tartály VR: Visszacsapó szelep VM: Keverőszelep VST: Hőleeresztő szelep Fali kazánnal összekötött, fűtést és használati melegvizet előállító rendszer JELMAGYARÁZAT: ACS: Használati melegvíz AF: Hidegvíz CA: Fali kazán MI: Rendszer előremenő ága P: Keringetőszivattyú Ra: Radiátorok RI: Rendszer visszatérő ága Sc30 30 lapos hőcserélő V: Szelep VR: Visszacsapó szelep

12 Megj.: A beszerelést végző személynek a kiszolgált rendszer függvényében fel kell mérnie egy esetleges további tágulási tartály beszerelésének a szükségességét. FIGYELEM: Használati melegvíz előállítása során átmenetileg csökken a radiátoroknak leadott teljesítmény. TARTOZÉKOK A fenti rajzokon az Edilkamin-tól megrendelhető tartozékok kerülnek alkalmazásra. Emellett megrendelhetők egyéb, önálló tartozékok is (hőcserélők, szelepek, stb.) További felvilágosításért kérjük, forduljon a Műszaki Szervízhez. Első begyújtás (a Műszaki Szakszervíz figyelmébe) Győződjön meg róla, hogy a vízvezetékrendszer megfelelően van-e kialakítva, és hogy rendelkezik-e megfelelő tágulási tartállyal a biztonság garantálásához. A kályhába beépített tágulási tartály NEM nyújt kellő védelmet a rendszer egészében fellépő víztérfogat-változások ellen. Csatlakoztassa a kályhát az elektromos hálózatra és végezze el a hidegtesztet A feltöltő csapon keresztül töltse föl a rendszert (a nyomás min. 1 bar legyen). A feltöltés során légtelenítse a keringetőszivattyút és nyissa ki a manuális légtelenítő csapot. (ld. 14.oldal) Ezt a műveletet a későbbiekben is időnként el kell végezni. BURKOLAT FELSZERELÉSE Tekintse meg az ábrákat. Felkérésre az üzembe helyező munkatársaink az üzembe helyezés során elvégzik a műveletet. HASZNÁLATI UTASÍTÁS Szinoptikus panel (0/1) a be- és kikapcsoláshoz (tartsa lenyomva 2 mp-ig), és a menüből való kilépéshez a programozás közben (menu) a menühöz való hozzáféréshez a programozás közben (+) az egyes beállítások növeléséhez (-) az egyes beállítások csökkentéséhez (szimb.) (pelletbehordás/maradék nyomógomb) Egyszeri megnyomásával értesíti a vezérlő memóriáját, hogy be lett töltve egy 15 kg-os zsáknyi pellet, és ezzel lehetővé teszi a maradék számontartását. (szimb.) boilert szabályzó nyomógomb A +/- gombokkal együttesen használva lehetővé teszi egy másodlagos rendszer, pl. egy boiler irányítását. A kijelző jobb oldalán meg lehet jeleníteni (ha az rá lett kötve a boiler szondájára) az esetleges boiler/külső víztartály hőmérsékletét. A boiler gombot megnyomva megjelenik a beállított érték, melyen a jobb oldali forgatógomb segítségével lehet állítani. Ha a nyomógomb nincs rákötve a boiler szondájára, akkor a hőmérséklet helyett vonalkák jelennek meg ( --ºC)

13 Első begyújtás Az első begyújtást feltétlenül az Edilkamin által jóváhagyott Műszaki Szakszervíznek kell elvégeznie. Forduljon a területen illetékes Műszaki Szakszervízhez (www.gazesmas.hu ; tel.: ; ) akik a pellet típusa és a beszerelés körülményei alapján bekalibrálják a kandallót, ismereteket nyújtanak a kandalló használatához. A Műszaki Szakszervíznek ugyancsak el kell végeznie az alábbiakat: - Meggyőződni arról, hogy a vízvezetékrendszer megfelelően van-e kialakítva, és hogy rendelkezik-e egy alkalmas tágulási tartállyal a biztonság garantálásához. A kandallóba beépített tágulási tartály NEM nyújt kellő védelmet a rendszer egészében fellépő víztérfogat-változások ellen. - Rácsatlakoztatni a kandallót az elektromos hálózatra és elvégezni a hidegtesztet (a Műszaki Szakszolgálat által). - A feltöltő csapon keresztül feltölteni a rendszert (javasoljuk, hogy ne haladják meg az 1 bar nyomást). A feltöltési fázis során szintén légteleníteni kell a keringetőszivattyút és a légtelenítő csapot. Figyelem: Az első begyújtásnál az öntvény fedlap alatt található kézi szelep (V) segítségével el kell végezni a vízmentesítést és a légtelenítést. Ezt a műveletet meg kell ismételni a kályha használatának első napjaiban, valamint abban az esetben, ha a rendszer akár csak részben is újra lett töltve. A levegő jelenléte a készülékben rossz hatással van annak működésére. Első begyújtások Az első begyújtások során enyhe festékszag keletkezhet, mely azonban rövid időn belül eltűnik. A begyújtás előtt feltétlen ellenőrizze az alábbiakat: a megfelelő beszerelést/ az áramellátást/ az ajtó zárását, mely füsttartó kell, hogy legyen/ az égetődoboz tisztaságát/ azt, hogy a kijelző a stand-by állapotban van (a beállított idővel és hőmérséklettel) A csiga feltöltése Ha a pellet-tartály kiürül, akkor a csiga is kiürül. Ilyenkor a következő begyújtás előtt fel kell tölteni a csigát a következőképpen: nyomja meg néhány másodpercig egyszerre a + és a gombokat (a távirányítón vagy a szinoptikus panelen). Ezeket elengedve a kijelzőn a RICARICA-LOAD felirat jelenik meg. Normális, hogy a tartályban marad egy kevés pellet, melyet a csiga nem tud felhordani. Havonta egyszer porszívózza ki alaposan a pellet-tartályt, hogy ne maradjon benne por. Automatikus bekapcsolás A kályha stand-by állapotában a 0/1 gombot 2 mp-ig megnyomva (a távirányítón vagy a szinoptikus panelen) elindul a begyújtás folyamata és a kijelzőn megjelenik az Avvio felirat, valamint a mp-ben jelzett visszaszámlálás (1020). A begyújtási fázis hossza nincs előre megszabva: amennyiben a vezérlő azt érzékeli, hogy a kályhamegfelelt bizonyos teszteken, akkor ez az idő lerövidül. Kb. 5 perc elteltével kigyullad a láng. Kézi bekapcsolás (ha a kályha nem gyulladt be) 3ºC alatti hőmérséklet esetén, ami megakadályozza, hogy az elektromos ellenállás felizzon, vagy az ellenállás átmeneti meghibásodása esetén mód nyílik a kályha begyújtására pl. gyújtós segítségével. Helyezzen az égetődobozba egy darab jól égő grill begyújtókockát, gyújtsa meg, csukja be a készülék ajtaját és nyomja meg a 0/1 gombot a szinoptikus panelen vagy a távirányítón.

14 Működtetési mód Működtetés a szinoptikus panel/távirányító segítségével Az üzemben vagy stand-by állapotban lévő kályha szinoptikus panelén: - a +/- gombok segítségével növelheti vagy csökkentheti a kívánt vízhőmérsékletet. - A (szimbólum) gombot megnyomva a +/- gombok segítségével tudja módosítani a boiler vagy az általános másodlagos rendszer hőmérsékletét. Az esetleges boiler/külső víztároló hőmérsékletének megjelenítéséhez (ha be lett kötve a boiler szondája) nyomja meg a "boiler" gombot: ekkor megjelenik a beállított érték, a +/- gombokkal pedig megváltoztathatja ezt a beállítást. Ha a boiler szondája nem lett bekötve, akkor a hőmérséklet helyén vonalak jelennek meg (--.- ºC) A TELJESÍTMÉNY SZABÁLYOZÁSA Automatikus működtetés távírányítóról Az A gombot megnyomva lehet átváltani automatikus működésre, amelynek esetében a helyiségben elérni kívánt hőmérséklet kerül beállításra (a hőmérséklet beállításához 40ºC és 80ºC közötti értékre használja a +/- gombokat), majd a készülék ennek megfelelően szabályozza teljesítményét. Ha a beállított hőmérséklet alacsonyabb, mint a helyiségben uralkodó hőmérséklet, akkor a kályha POTENZA P1 -ben (P1 fokozat) marad. Kikapcsolás Ha a kályha be van kapcsolva, akkor a 0/1 gombot 2 mp-ig megnyomva beindul a kikapcsolás és megjelenik a spento (kikapcsolva) felirat (10 percre) A kikapcsolás az alábbiakkal jár: - Megszűnik a pellet betöltése - Bekapcsol a keringetőszivattyú A kikapcsolási fázis alatt NE húzza ki a csatlakozót az aljzatból. Megj: a keringetőszivattyú addig működik, míg a visszatérő víz hőmérséklete 40º alá nem csökken. Az óra beállítása Nyomja meg 2mp-ig a Menu gombot, majd a + és a gombok valamint a kijelző üzenetei segítségével lépjen be a Menu orologio menüpontjába (óra), ahol beállíthatja a vezérlőpanel óráját. A Menu gombot sorozatban megnyomva a következő adatokat állíthatja be: Giorno (nap), Mese (hónap), Anno (év), Ora (óra), Minuti (perc), Giorno della settimana (a hét napja). A Salvo dati felirat megjelenésekor ellenőrizheti a beállított értékek pontosságát mielőtt azokat a Menu gombbal elmentené. (ekkor a kijelzőn a Salvato (elmentve) üzenet jelenik meg). A be- és kikapcsolások heti programozása órákra lebontva Nyomja meg a Menu gombot 2 mp-ig a távirányítón, míg belép az óra programozásába, majd nyomja meg a + gombot, hogy belépjen a kályha heti programozásába, amit a kijelzőn a Program on/off felirat jelöl. A programozási üzemmód lehetővé teszi, hogy a hét minden egyes napjára több (maximum 3) be- és kikapcsolást programozhasson be a készülékbe. Erősítse meg az üzenetet a Menu gombbal. Ezután a kijelzőn megjelenik a következő lehetőségek egyike: NO PROGRAM (nincs megadva semmilyen program) PROGRAM./GIORNAL (egyazon program a hét összes napjára) PROGRAM./SETTIMA (külön beállítások minden egyes napra)

15 Ezek közt a + és a gombok segítségével lépegethet. A PROGRAM./GIORNAL. lehetőséget a Menu gombbal megerősítve kiválaszthatóvá válik az egy nap végrehajtandó programok (be-és kikapcsolások) száma. Ha a PROGRAM./GIORNAL. -t használja, akkor a beállított program(ok) egyforma(k) lesz(nek) a hét minden egyes napjára. A + gombot sorozatban megnyomva a következők jelennek meg a kijelzőn: - No program - 1º program (napi egy be-és kikapcsolás), 2º program (ugyanez), 3º program (ugyanez). A gomb segítségével ezeket fordított sorrendben is megtekintheti. Ha kiválasztja az 1º programot, megjelenik az arra vonatkozó bekapcsolás időpontja. A kijelzőn a következő jelenik meg: 1 Acceso ore ; a +/- gombokkal és a Menu gombbal megerősítve beállíthatja az időpont óráját. Ezután a kijelzőn a következő jelenik meg: 1 Acceso minuti ; a +/- gombokkal és a Menu gombbal megerősítve beállíthatja az időpont percét. A kikapcsolások időpontját hasonló módon tudja beállítani. A program elmentéséhez nyomja meg a Menu gombot, ekkor a kijelzőn megjelenik a Salvato felirat. A PROGRAM./SETTIMA. -t választva ki kell választani, hogy a hét melyik napjára kívánja beállítani a programot. 1 Lu (H) 2 Ma (K) 3 Me (Sze) 4 Gi (Cs) 5 Ve (P) 6 Sa (Szo) 7 Do (Va) Miután kiválasztotta a napot a +/- gombokkal, majd az eredményt a Menu gombbal megerősítve a PROGRAM./GIORNAL esetében leírtakkal azonos módon állíthatja be a hét egyes napjaira a programok kívánt számát és időpontját. Amennyiben a programozás során véletlenül hibázna, mentés nélkül is kiléphet a programból a 0/1 gomb megnyomásával. A kijelzőn ekkor a Salvato felirat jelenik meg. Ha kifogyott a kályhából a pellet, akkor az leáll és a Stop/Fiamma felirat jelenik meg A pellet-tartalék jelzése Ezek a vízteres készülékek rendelkeznek egy elektronikus funkcióval a pellet mennyiségének mérésére. A pelletmérő rendszer, mely az elektronikus vezérlőpanelbe van beépítve, lehetővé teszi, hogy a kályha működése során bármikor figyelemmel követhesse, hogy hány kg pellet maradt még a betöltött adagból. A rendszer megfelelő működéséhez fontos, hogy az első begyújtáskor (melyet a Műszaki Szervízszolgálat végez el) megtörténjenek a következő lépések: A betöltőrendszer bejáratásához a kályhát meg kell tölteni egy első zsák pellettel, és azt teljesen elhasználni, mielőtt a mérőrendszert beindítaná. Ezt követően töltsön be egy 15 kg-s zsáknyi pelletet. Ezután nyomja meg a riserva gombot: a memóriában elraktározódik, hogy 15 kg pellet lett betöltve. Ezt követően a kijelzőn figyelemmel kísérhető (kg-ban megadva), hogyan csökken a pellet mennyisége ( ). Minden egyes utántöltéskor a memória elmenti a betöltött pellet mennyiségét. Amennyiben ez 15 kg, elegendő megnyomni a carico pellet gombot; eltérő esetben vagy véletlen hiba esetén a riserva pellet menüpont segítségével rögzítheti a betöltött mennyiséget, az alábbi módon: Nyomja meg 2 mp-ig a Menu gombot, míg megjelenik a SETTAGGI felirat. A + majd ezután a gombokat megnyomva megjelenik a T.max. exit felirat. Ezt a Menu gombbal megerősítve megjelenik a megmaradt pellet mennyisége+az épp betöltött pellet mennyisége (alapbeállításként 15kg, mely a +/- gombokkal állítható) Ha a tartályból kifogyna a pellet, a kályha a Stop/Fiamma hibaüzenet kíséretében leáll.

16 HASZNÁLATI UTASÍTÁS RÁDIÓHULLÁMOS TÁVIRÁNYÍTÓ (Szimb): a be- és kikapcsoláshoz (a távirányító stand-by állapotáról a bekapcsolt állapotra váltáshoz) +/-: az egyes beállított értékek növeléséhez/csökkentéséhez A: az automatikus működéshez M: a manuális üzemmód kiválasztásához és az ellenőrző és programozási menüpontokba való belépésre Szimbólumok: - villogó ikon: a távirányító hálózatot keres - világító ikon: aktív kapcsolat - elemek lemerülőben (3 db mini AAA elemmel üzemel) - billentyűzet lezárva (a billentyűzet lezáráshoz vagy feloldásához nyomja meg néhány másodpercig egyszerre az A és M gombokat) - programozás aktiválva - 16 számjegyből álló alfanumerikus kijelző; 2, egyenként 8 számjegyet tartalmazó sorba rendezve - a ventilátorok sebességi szintjének jelzése - villogó ikon: a kályha a begyújtási fázisban van - világító ikon: a kályha üzemel - manuálisan szabályozott üzemmód (a kijelzőn az üzemmód fokozata jelenik meg) - a hőmérséklet kijelzése - automatikus üzemmód (a kijelzőn a hőmérséklet értéke jelenik meg) A fentiekben felsorolt ikonokon kívül más hasznos információk is megjelennek a kijelzőn - Stand by állapot: Megjelenik a környezeti hőmérséklet (20ºC), a tartályban megmaradt pellet mennyisége (15 kg) és a pontos idő (15:33) - Automatikus üzemmód: Megjelenik a beállított hőmérséklet (Set 22ºC ), a környezeti hőmérséklet (20ºC), a tartályban megmaradt pellet mennyisége és a hátralévő üzemképes időtartam (15 kg 21H) ELEMEK LEMERÜLŐBEN JELZÉS Ha megjelenik az elem ikon a távirányítón, akkor annak elemei már majdnem teljesen lemerültek és le kell őket cserélni, három egyforma márkájú AAA elemre. - Ne keverjen a távirányítón belül új elemeket részben használtakkal. - Ne keverjen különböző márkájú és típusú elemeket, mivel azok eltérő kapacitással bírnak - Ne keverjen hagyományos és utántölthető elemeket - Ne próbálja meg utántölteni az alkáli vagy zink-szén elemeket, mivel azok tönkremehetnek és kifolyhat belőlük a sav.

17 Az óra beállítása Az M gombot 2mp-ig lenyomva tartva tud belépni a Menu orologio menüpontjába (óra), ahol beállíthatja a vezérlőpanel óráját. Az M gombot sorozatban megnyomva a következő adatokat állíthatja be: Giorno (nap), Mese (hónap), Anno (év), Ora (óra), Minuti (perc), Giorno della settimana (a hét napja). A SALVATAGGIO Felirat megjelenésekor ellenőrizheti a beállított értékek pontosságát mielőtt azokat az M gombbal elmentené. (ekkor a kijelzőn a Salvataggio (Mentés) üzenet jelenik meg). A be- és kikapcsolások heti programozása órákra lebontva Az M gombot 2mp-ig lenyomva tartva tud belépni a az óra programozásába. Ezután nyomja meg a + gombot, hogy belépjen a készülék heti programozásába, amit a kijelzőn a Program on/off felirat jelöl. A programozási üzemmód lehetővé teszi, hogy a hét minden egyes napjára több (maximum 3) be- és kikapcsolást programozhasson be a készülék memóriájába. Erősítse meg az üzenetet az M gombbal. Ezután a kijelzőn megjelenik a következő lehetőségek egyike: NO PROGRAM (nincs megadva semmilyen program) PROGRAM./GIORNAL (egyazon program a hét összes napjára) PROGRAM./SETTIMA. (külön beállítások minden egyes napra) Ezek közt a + és a gombok segítségével lépegethet. A PROGRAM./GIORNAL. lehetőséget az M gombbal megerősítve kiválaszthatóvá válik az egy nap végrehajtandó programok (be-és kikapcsolások) száma. Ha a PROGRAM./GIORNAL.-t használja, akkor a beállított program(ok) egyforma(k) lesz(nek) a hét minden egyes napjára. A + gombot sorozatban megnyomva a következők jelennek meg a kijelzőn: - No program - 1º program (napi egy be-és kikapcsolás), 2º program (ugyanez), 3º program (ugyanez). A gomb segítségével ezeket fordított sorrendben is megtekintheti. Ha kiválasztja az 1º programot, megjelenik az arra vonatkozó bekapcsolás időpontja. A kijelzőn a következő jelenik meg: 1 Acceso ore 10 ; a +/- gombokkal és az M gombbal megerősítve beállíthatja az időpont óráját. Ezután a kijelzőn a következő jelenik meg: 1 Acceso minuti 30 ; a +/- gombokkal és az M gombbal megerősítve beállíthatja az időpont percét. A kikapcsolások időpontját hasonló módon tudja beállítani. A program elmentéséhez a Salvataggio felirat megjelenésekor nyomja meg az M gombot. A PROGRAM./SETTIMA.-t választva ki kell választani, hogy a hét melyik napjára kívánja beállítani a programot. 1 Lu (H) 2 Ma (K) 3 Me (Sze) 4 Gi (Cs) 5 Ve (P) 6 Sa (Szo) 7 Do (Va) Miután kiválasztotta a napot a +/- gombokkal, majd az eredményt a Menu gombbal megerősítve a PROGRAM./GIORNAL esetében leírtakkal azonos módon állíthatja be a hét egyes napjaira a programok kívánt számát és időpontját. Amennyiben a programozás során véletlenül hibázna, mentés nélkül is kiléphet a programból a Szimb. gomb megnyomásával. A kijelzőn ekkor a NO SALVATAGGIO (NEM LETT ELMENTVE) felirat jelenik meg. A pelletbetöltés módosítása A távirányító M gombját 2 mp-ig lenyomva tartva, majd a kijelző jelzéseit a +/- gombokkal követve megjelenik az ADJ-PELLET felirat. Ezt a funkciót az M gombbal kiválasztva lehetőség nyílik a pellet betöltésének módosítására: a beállított értéket csökkentve a betöltött pellet mennyisége csökken, míg azt növelve növekszik. Ez a funkció olyankor lehet hasznos, ha más típusú pellet használatára tér át, mint amilyenre a kályha eredetileg kalibrálva lett, és így szükségessé válik a betöltés módosítása.

18 Ha ez a beállítás nem bizonyulna elégségesnek, forduljon az Edilkamin által jóváhagyott Műszaki Szakszervízhez az új érték beállításáért. Megjegyzés a láng változásairól: A lángban beálló változás oka lehet a használt pellet típusa, valamint a szilárd tüzelőanyag és az égetődoboz rendszeresen végbemenő, automatikus megtisztítása okozta normális ingadozás is. (NB: az említett tisztítás NEM helyettesíti a felhasználó által a begyújtás előtt, hideg állapotban elvégzendő tisztítást) KARBANTARTÁS NE FELEJTSE EL KIPORSZÍVÓZNI AZ ÉGETŐDOBOZT MINDEN EGYES BEGYÚJTÁS ELŐTT Sikertelen begyújtás esetén NE próbálkozzon még egyszer, amíg ki nem ürítette az égetődobozt. A rendszeres karbantartás alapvető eleme a kályha megfelelő működésének. A kályha kijelzőjén a ºC fumi alta (magas füsthőmérséklet) vagy a Manutenzione (karbantartás) felirat jelzi, hogy tisztításra van szükség, amit a Pulire-scambiare (kitakarítanilecserélni) felirat előz meg. A LEGALÁBB ÉVSZAKONKÉNTI KARBANTARTÁS ELMULASZTÁSA hibás működéshez vezethet, az ebből eredő esetleges problémákra nem terjed ki a jótállás. Ennek következményeképp a karbantartás elmulasztása azon okok egyike, amelyek a jótállás elvesztéséhez vezethetnek. Húzza ki a kályha csatlakozóját az aljzatból mielőtt bármilyen karbantartást elvégezne. Heti tisztítás (ld. az ábrát a következő oldalon) A tisztítást porszívó segítségével kell elvégezni (opcionális, ld. 23 oldal) A műveleteket hideg kályhán kell elvégezni. Soha ne porszívózzon fel meleg hamut, mert ez tönkreteheti a porszívót. - Porszívózza le az ajtót és szükség esetén tisztítsa meg az üveget (hideg állapotban) - Nyissa ki az ajtót, vegye ki a hamuládát, ürítse ki (A ábra 1) és porszívózza ki a tűzteret - Miután eltávolította az elülső burkolatot (B ábra 2) a lángterelő felől a tűztér belsejének irányába mozgassa meg a tisztítórudakat (*). - Az elülső lemez (C ábra 3) eltávolítása után vegye ki az égetődobozt, vagy kaparja le róla a rárakódott réteget a mellékelt spatulával. A doboz minden oldalán tisztítsa meg a lyukakat az esetleges eltömődésektől. - Vegye le a tűztér mindkét oldaláról a dugókat és porszívózza ki az égetődoboz helyét. (D ábra 4) - Ürítse ki a pellet-tartályt és porszívózza ki az alját ha a kályhát régóta nem használta, de legalább havonta egyszer. Szezonális tisztítás (a Műszaki Szakszervíz által elvégzendő) 2500 kg pellet elhasználása után a kijelzőn a MANUTENZIONE felirat jelenik meg. A kályha NEM áll le, csupán jelzi, hogy karbantartást igényel a Műszaki Szakszervíztől. Húzza ki a kályha csatlakozóját az aljzatból mielőtt bármilyen karbantartást elvégezne. A Műszaki Szakszervíz álatal levégezendő karbantartási műveletek listája: - Általános tisztítás kívül-belül - A hőcserélő csövek alapos letisztítása

19 - Az égetődoboz és helyének alapos kitisztítása, a lerakódások eltávolítása - A motorok megtisztítása, a holtjáték és a rögzítések mechanikus ellenőrzése - A füstjárat megtisztítása (a csövek szigetelésének cseréje), és a füstelszívó ventilátor helyének megtisztítása - A tágulási tartály ellenőrzése - A keringetőszivattyú ellenőrzése és megtisztítása - A szondák ellenőrzése - A vezérlőpanel óra elemének ellenőrzése és esetleges cseréje - A begyújtó ellenállás helyének megtisztítása és ellenőrzése, szükség esetén az ellenállás cseréje - A szinoptikus panel ellenőrzése/megtisztítása - Az elektromos vezetékek, csatlakozások és a tápvezeték szemrevételezése - A pellet-tartály megtisztítása és a csiga-motor egység holtjátékának ellenőrzése - Az ajtó tömítésének ellenőrzése és esetleges cseréje - A működés ellenőrzése, csiga betöltése, begyújtás, 10 perc üzemelés és kikapcsolás A karbantartás elmulasztása a jótállás elvesztését vonja maga után. Ha sokat használja a készüléket, ajánljuk, hogy a füstcsövet háromhavonta tisztítsa meg. A füstcső karbantartásának módját megtalálja az UNI 10487/2000 szabványban (Folyékony és szilárd tüzelőanyagokkal táplált generátorok egyszerű füstrendszerének karbantartása és ellenőrzése) Azokat a kéményeket és füstjáratokat, amelyekre szilárd tüzelőanyagot használó eszközök vannak csatlakoztatva, legalább évente egyszer meg kell tisztítani (ellenőrizze, hogy az Ön országában van-e erre vonatkozólag nemzeti szabvány). Az ellenőrzés és a tisztítás elmulasztása növeli a kéménytűz kockázatát. Ha ez történne, tegye a következőket: ne próbálja vízzel oltani, ürítse ki a pellet tartályt, az eset utáni újraindítás előtt forduljon a Műszaki Szakszervízhez. HIBAÜZENETEK JELZÉSE ÉS JAVASOLT MEGOLDÁSOK Meghibásodás esetén a készülék a kikapcsolási lépések végrehajtása mellett automatikusan leáll és a kijelzőn megjelenik a kikapcsolást kiváltó ok. (a különböző lehetőségek az alábbiakban vannak felsorolva) A hiba miatti leállás fázisai során soha ne húzza ki a készülék elektromos csatlakozóját az aljzatból. Ha meghibásodás miatt kikapcsolt a kályha, akkor annak újraindítása előtt meg kell várni a kikapcsolási fázis végbementét (10 perc, hangjelzéssel kísérve), majd megnyomni a 0/1 gombot a szinoptikus panelen. Ne indítsa újra a készüléket addig, amíg nem ellenőrizte a leállás okát és nem TISZTÍTOTTA MEG/ÜRÍTETTE KI az égetődobozt. A LEÁLLÁSOK OKÁNAK KIJELZÉSE ÉS ELHÁRÍTÁSUK: 1) PTC H2O Rotta: a leállás oka a vízhőmérsékletet leolvasó szonda meghibásodása vagy kikapcsolása.

20 Ellenőrizze a szonda kapcsolódását a vezérlőpanelhez. Hidegteszttel ellenőrizze a szonda működését. 2) Verifica/estratt.: a leállás oka a füstmotor fordulatszámát mérő szenzor meghibásodása. - Ellenőrizze a füstmotor működését (a fordulatszámmérő szenzor csatlakozását) - Ellenőrizze a füstjárat tisztaságát 3) Stop/fiamma: a leállás oka a füsthőmérséklet csökkenése (akkor fordul elő, ha a füstgáz érzékelő által mért füsthőmérséklet alacsonyabb egy bizonyos értéknél, jelezve, hogy nincsen láng). A láng hiányozhat azért mert: - elfogyott a pellet - az égetődobozban túl sok a pellet, mely elfojtotta a lángot - közbelépett a maximális füsthőmérséklet termosztátja/ nyomásérzékelő/ a víz biztonsági termosztátja, és leállította a motort. 4) BloccoAF/No avvio: a kandalló azért kapcsolt ki, mert a begyújtási fázis során nem volt megfelelő a füst hőmérséklete (akkor fordul elő, ha legfeljebb 15 percen belül nem gyullad ki a láng és a kályha nem éri el a beindulási hőmérsékletet). Két esetet különböztethetünk meg: NEM gyulladt ki a láng Ellenőrizze a következőket: - az égetődoboz helyzetét és tisztaságát - az ellenállás működését - a környezet hőmérsékletét, ha az alacsonyabb 3ºCnál használjon gyújtóeszközt (pl. gyújtóst) Kigyulladt a láng, de az Avvio üzenet után a BloccoAF/No Avvio üzenet jelenik meg Kérje a Műszaki Szakszervíz segítségét a következők ellenőrzéséhez: - az érzékelő működése - a paraméterekben beállított beindítási hőmérséklet 5) Mancata energia: a leállás oka az áramellátás megszűnése Ellenőrizze az elektromos csatlakozásokat és az esetleges feszültségcsökkenéseket. 6) Guasto/TC: a leállás oka az érzékelő meghibásodása vagy kikapcsolása Ellenőrizze az érzékelő csatlakozását a vezérlőpanelhez. Hidegteszttel ellenőrizze a szonda működését. 7) ºC fumi/alta: a leállás oka a maximális füsthőmérséklet túllépése A túlzottan magas füsthőmérséklet okai lehetnek: a nem megfelelő típusú pellet használata, a füstelszívás rendellenes működése, a füstcsatorna eltömődése, a nem megfelelő beszerelés, a motor meghibásodása, elszennyeződése. 8) T. MAX H2O: a kandalló azért állt le, mert a víz hőmérséklete túllépte a 90ºC-t A túlzottan magas hőmérséklet okai lehetnek: - a túl kicsi rendszer: kérje a Műszaki Szakszervíz segítségét - eltömődés: tisztítsa meg a hőcserélő csöveket, az égetődobozt és a füstelvezetőt 9) No Rilevamento Depr.(akkor fordul elő, ha az áramlásszabályzó által mért, égéshez szükséges légáram nem elégséges) A nem elégséges légáramot okozhatja az, ha nyitva van a kandalló ajtaja, valamint - az ajtó nem megfelelő tömítése - a levegőbeszívás vagy füstkihajtás problémái - az eltömődött égetődoboz - piszkos áramlásszabályzó (száraz levegővel meg kell tisztítani)

IDRO 50-70 -100. IDRO 50 50/CS 70 100 rögzített ajtós. HU Beszerelési, használati és karbantartási útmutató. Tisztelt Hölgyem/Uram!

IDRO 50-70 -100. IDRO 50 50/CS 70 100 rögzített ajtós. HU Beszerelési, használati és karbantartási útmutató. Tisztelt Hölgyem/Uram! IDRO 50-70 -100 IDRO 50 50/CS 70 100 rögzített ajtós HU Beszerelési, használati és karbantartási útmutató Tisztelt Hölgyem/Uram! 1 Köszönjük, hogy az IDRO 50-70 -100 kandallót választotta. Használat előtt

Részletesebben

IDRO 30 - IDRO 30 CS. HU Beszerelési, használati és karbantartási útmutató

IDRO 30 - IDRO 30 CS. HU Beszerelési, használati és karbantartási útmutató IDRO 30 - IDRO 30 CS HU Beszerelési, használati és karbantartási útmutató 1 Tisztelt Hölgyem/Uram! Köszönjük, hogy az IDRO 30 kandallót választotta. Használat előtt kérjük, olvassa el figyelmesen az alábbi

Részletesebben

Használati útmutató VICTRIX 26 2 I *1.031272HU*

Használati útmutató VICTRIX 26 2 I *1.031272HU* Használati útmutató HU VICTRIX 26 2 I *1.031272HU* Kedves Vásárlónk! Gratulálunk, hogy egy csúcsminőségű Immergas terméket választott, amely hosszú ideig fogja az Ön kényelmét és biztonságát szolgálni.

Részletesebben

VICTRIX PRO 80-100 - 120 1 I

VICTRIX PRO 80-100 - 120 1 I Használati útmutató figyelmeztetések HU VICTRIX PRO 80-100 - 120 1 I *1.036116ITA* Kedves Vásárlónk! Gratulálunk, hogy egy csúcsminőségű Immergas terméket választott, amely hosszú ideig fogja az Ön kényelmét

Részletesebben

Használati, szerelési és beüzemelési útmutató

Használati, szerelési és beüzemelési útmutató KONDENZÁCIÓS FŰTŐ GÁZKAZÁN Használati, szerelési és beüzemelési útmutató Ecosy F 28 E AS Használati útmutató Tartalomjegyzék 1 Általános jellemzők...2 2 A dokumentumok megőrzése...2 3 Biztonság...2 3.1

Részletesebben

ÁLTALÁNOS FIGYELMEZTETÉSEK

ÁLTALÁNOS FIGYELMEZTETÉSEK ÁLTALÁNOS FIGYELMEZTETÉSEK 1. Ez a kézikönyv elválaszthatatlan és nélkülözhetetlen része a berendezésnek. Gondosan meg kell őrizni a készülékkel együtt akkor is, ha más tulajdonoshoz vagy használóhoz kerül

Részletesebben

Kezelési útmutató RBS 24 ENERGY CE 0694 HU RBS 24 - SERIE ENERGY - RAD - ING - MAN.INST - 1303.1 - készülékhez

Kezelési útmutató RBS 24 ENERGY CE 0694 HU RBS 24 - SERIE ENERGY - RAD - ING - MAN.INST - 1303.1 - készülékhez Kezelési útmutató RBS 24 ENERGY készülékhez Zárt égésterű, átfolyós fali gázkészülék bitermikus hőcserélővel, LCD kijelzővel IPX5 Telepítési, kezelési, összeállítási és karbantartási útmutató. CE 0694

Részletesebben

Használati, szerelési és beüzemelési útmutató

Használati, szerelési és beüzemelési útmutató ÁTFOLYÓS KOMBI GÁZKAZÁN MIKROAKKUMULÁCIÓS TARTÁLLYAL Használati, szerelési és beüzemelési útmutató ThemaFAST F 25 E H-MOD Használati útmutató Tartalomjegyzék 1 Általános jellemzők...2 2 A dokumentumok

Részletesebben

TERVEZÉSI SEGÉDLET ÉS FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV R30 R30/45/65/85/100/120

TERVEZÉSI SEGÉDLET ÉS FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV R30 R30/45/65/85/100/120 Műszaki kézikönyv TERVEZÉSI SEGÉDLET ÉS FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV R30 R30/45/65/85/100/120 1 Tartalom jegyzék: 1 Bevezető...5 1.1 Rendamax...5 1.2 A beszállító...5 1.3 A kézikönyv...5 1.4 Szervizelés...6

Részletesebben

Használati útmutató. TRI gázüzemű hőlégbefúvók

Használati útmutató. TRI gázüzemű hőlégbefúvók Használati útmutató TRI gázüzemű hőlégbefúvók Kedves Vásárló! Gratulálunk, hogy egy, a csúcsminőséget képviselő Immergas terméket vásárolt, amely hosszú ideig és biztonságosan fogja az Ön kényelmét szolgálni.

Részletesebben

Használati, szerelési és beüzemelési útmutató

Használati, szerelési és beüzemelési útmutató FALI GÁZKAZÁN Használati, szerelési és beüzemelési útmutató RenovaStar C 24 E BT RenovaStar F 24 E BT Használati útmutató Tartalomjegyzék 1 Általános jellemzők...2 2 A dokumentumok megőrzése...2 3 Biztonság...2

Részletesebben

Szükséges az általános és a készülékre speciálisan vonatkozó el_írásokat!

Szükséges az általános és a készülékre speciálisan vonatkozó el_írásokat! Általános ismeretek 1. A kézikönyv a készülék fontos tartozéka ezért a készülék tartozékai között gondosan őrizze meg, hogy szükség esetén a felhasználó vagy a szerviz alkalmazottja számára rendelkezésére

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ gázüzemű szivattyús kombinált fűtő-vízmelegítő készülékekhez

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ gázüzemű szivattyús kombinált fűtő-vízmelegítő készülékekhez KEZELÉSI ÚTMUTATÓ gázüzemű szivattyús kombinált fűtő-vízmelegítő készülékekhez analóg KOMFORT 24 K KOMFORT 24 V KOMFORT 24 VH KOMFORT 28 V KOMFORT 25 KD KOMFORT 29 VD digitális KOMPAKT 25 V FIGYELEM! Mielőtt

Részletesebben

EOLO Star 24 3 E Használati utasítás és figyelmeztetések

EOLO Star 24 3 E Használati utasítás és figyelmeztetések EOLO Star 24 3 E HU Használati utasítás és figyelmeztetések *1.030588HU* Kedves vásárló, köszönjük, hogy ezt, a kíváló minőségű, Immergas terméket választotta, amely az Ön számára tartósan kényelmes és

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ gázüzemű szivattyús kombinált fűtő-, tárolós vízmelegítő készülékekhez

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ gázüzemű szivattyús kombinált fűtő-, tárolós vízmelegítő készülékekhez KEZELÉSI ÚTMUTATÓ gázüzemű szivattyús kombinált fűtő-, tárolós vízmelegítő készülékekhez KOMFORT T 25 K, KOMFORT T 25 V KOMFORT T 25 VH, KOMFORT T 29 V FIGYELEM! Mielőtt használatba venné a készüléket

Részletesebben

Telepítési és használati utasítás Ceraclass ZS 18-2 DH KE 23 ZW 18-2 DH KE 23 ZS 18-2 DH KE 31 ZW 18-2 DH KE 31 6 720 608 298 HU (07.

Telepítési és használati utasítás Ceraclass ZS 18-2 DH KE 23 ZW 18-2 DH KE 23 ZS 18-2 DH KE 31 ZW 18-2 DH KE 31 6 720 608 298 HU (07. Telepítési és használati utasítás Ceraclass ZS 18-2 DH KE 23 ZW 18-2 DH KE 23 ZS 18-2 DH KE 31 ZW 18-2 DH KE 31 6 720 608 298 HU (07.02) JS Tárgymutató Tárgymutató 1 Biztonsági útmutató / Jelmagyarázat

Részletesebben

GAZ 3000 W ZS/W 18-2 DH KE 23/31. Telepítési és használati utasítás 6 720 680 279 (2009/06) HU

GAZ 3000 W ZS/W 18-2 DH KE 23/31. Telepítési és használati utasítás 6 720 680 279 (2009/06) HU GAZ 3000 W ZS/W 18-2 DH KE 23/31 hu Telepítési és használati utasítás HU 2 Tárgymutató HU Tárgymutató 1 Jelmagyarázat / Biztonsági útmutató......... 3 1.1 Jelmagyarázat....................... 3 1.2 Biztonsági

Részletesebben

Használati utasítás. Technogym s.p.a. által lett bejegyezve Olaszországban és más

Használati utasítás. Technogym s.p.a. által lett bejegyezve Olaszországban és más Használati utasítás Technogym, The Wellness Company, Excite és CPR (figuratív) a Technogym s.p.a. tulajdonában lévő védjegyek Olaszországban és más országokban. A Smartkey és a TGS key az itt illusztrált

Részletesebben

Ez a szimbólum felhívja a figyelmet egy fontos megjegyzésre vagy figyelmeztetésre

Ez a szimbólum felhívja a figyelmet egy fontos megjegyzésre vagy figyelmeztetésre Figyelmesen olvassa el a jelen kézikönyvben megadott utasításokat, mivel a beszerelés biztonságára, a használatra és a karbantartásra vonatkozó fontos információkat tartalmaznak. A használati utasítás

Részletesebben

2000225296-2 Ecosy Hongrie.qxd 7/05/04 14:54 Page 1. Ecosy

2000225296-2 Ecosy Hongrie.qxd 7/05/04 14:54 Page 1. Ecosy 2000225296-2 Ecosy Hongrie.qxd 7/05/04 14:54 Page 1 Ecosy 2000225296-2 Ecosy Hongrie.qxd 7/05/04 14:54 Page 2 HASZNÁLATI UTASÍTÁS 1-Indítás/leállítás. 2-Kijelző : Vagy a fűtőkör nyomása (bar) Vagy a fűtőkör

Részletesebben

BEÉPÍTÉSI, SZERELÉSI ÉS KEZELÉSI KÉZIKÖNYV TÁROLÓ RENDSZERŰ HÁZTARTÁSI GÁZVÍZMELEGÍTŐ KÉSZÜLÉKEKHEZ

BEÉPÍTÉSI, SZERELÉSI ÉS KEZELÉSI KÉZIKÖNYV TÁROLÓ RENDSZERŰ HÁZTARTÁSI GÁZVÍZMELEGÍTŐ KÉSZÜLÉKEKHEZ BEÉPÍTÉSI, SZERELÉSI ÉS KEZELÉSI KÉZIKÖNYV TÁROLÓ RENDSZERŰ HÁZTARTÁSI GÁZVÍZMELEGÍTŐ KÉSZÜLÉKEKHEZ TARTOZÉKJEGYZÉK biztonsági szelep huzatmegszakító leeresztő szelep vízoldali csatlakozó adapterek kezelési

Részletesebben

ÁTFOLYÓ RENDSZERŰ VÍZMELEGÍTŐ

ÁTFOLYÓ RENDSZERŰ VÍZMELEGÍTŐ SZERELÉSI, KARBANTARTÁSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ÁTFOLYÓ RENDSZERŰ VÍZMELEGÍTŐ TÍPUSOK: MV-19 (G-19-01) MV-19 E (G-19-0) MV-19 Á (G-19-0) 1. átdolgozott kiadás (006. október) TISZTELT VÁSÁRLÓ! Az Ön által

Részletesebben

AC TÍPUSÚ KONDENZÁCIÓS, GÁZÜZEMŰ HŐLÉGFÚVÓ MŰSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELŐ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

AC TÍPUSÚ KONDENZÁCIÓS, GÁZÜZEMŰ HŐLÉGFÚVÓ MŰSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELŐ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA AC TÍPUSÚ KONDENZÁCIÓS, GÁZÜZEMŰ HŐLÉGFÚVÓ MŰSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELŐ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 2014.06.19. - 2 - Tartalomjegyzék 1.1. Az útmutatóban használt jelzések... 3 1.2. Általános tudnivalók...

Részletesebben

Digitális időkapcsolós termosztát. isense. Üzembehelyezési és karbantartási kézikönyv 120670-AG

Digitális időkapcsolós termosztát. isense. Üzembehelyezési és karbantartási kézikönyv 120670-AG HU Digitális időkapcsolós termosztát isense Üzembehelyezési és karbantartási kézikönyv 120670-AG Tartalom 1 Bevezetés...4 1.1 Bevezetés...4 2 A beszerelés helyszíne...5 2.1 Helyzetét szabályozó...5 2.2

Részletesebben

CM 146 HTXT CM 126 TXT, CM 106 TXT C 125 TXT, C 105 TXT CS 125 TXT, CS 105 TXT CY 104 TXT InfoText mosógépek

CM 146 HTXT CM 126 TXT, CM 106 TXT C 125 TXT, C 105 TXT CS 125 TXT, CS 105 TXT CY 104 TXT InfoText mosógépek FIGYELEM! HU Használati utasítás A MOSÓGÉP KÜLSÕ- VAGY BELSÕ TISZTÍTÁSÁHOZ SOHA NE HASZNÁLJON FÉMSZIVACSOT, KEFÉT, DURVA CSISZOLÓPAPÍRT, ERÕS LÚGOS OLDATOT, GYÚLÉKONY VAGY MÉRGEZÕ TISZTÍTÓFOLYADÉKOKAT!

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DW-6 60 FI TÍPUSÚ. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat Gyártó: TEKA Küchentechnik Típus: DW-6 60.FI.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DW-6 60 FI TÍPUSÚ. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat Gyártó: TEKA Küchentechnik Típus: DW-6 60.FI. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat Gyártó: TEKA Küchentechnik Típus: DW-6 60.FI Szélesség: 597-599 mm Mélység, a kapcsolótábla külsõ szélétõl mérve: 550 mm Magasság: 820-870 mm Helyszükséglet

Részletesebben

Álló kondenzációs kazán, beépített tárolóval Beüzemelési, használati és karbantartási útmutató

Álló kondenzációs kazán, beépített tárolóval Beüzemelési, használati és karbantartási útmutató Álló kondenzációs kazán, beépített tárolóval Beüzemelési, használati és karbantartási útmutató TARTALOMJEGYZÉK FONTOS!...3 Kinek szükséges elolvasni ezt a leírást...3 Szimbólumok...3 Ajánlat...3 Minőségi

Részletesebben

www.markabolt.hu használati útmutató Mosógép EWH 127310 W

www.markabolt.hu használati útmutató Mosógép EWH 127310 W használati útmutató Mosógép EWH 127310 W 2 electrolux Electrolux. Thinking of you. Többet is megtudhat elképzeléseinkrol a www.electrolux.com címen Tartalomjegyzék Biztonsági információk Termékleírás Kezelőpanel

Részletesebben

Szolárállomás AGS 5... 50

Szolárállomás AGS 5... 50 Telepítési- és karbantartási utasítás szakemberek számára Szolárállomás AGS 5... 50 7747006489.00-.SD AGS 5 AGS 5E AGS 0 AGS 0E AGS 0 AGS 50 6 70 6 85 Hu (007/05) Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Biztonsági

Részletesebben

Konyhabútor Beépítés és használat K1G21S/HU. Használati útmutató

Konyhabútor Beépítés és használat K1G21S/HU. Használati útmutató Konyhabútor Beépítés és használat K1G21S/HU Gáz sütõvel és gáz grillel rendelkezõ tûzhely Használati útmutató Biztonsági utasítások A készülék teljesítõképességének és biztonságának megtartásának érdekében

Részletesebben