MEGHÍVÓ. Növényvédelmi szakemberek továbbképzésére. és a. Precíziós gazdálkodási konferenciára. A rendezvény időpontja: január

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MEGHÍVÓ. Növényvédelmi szakemberek továbbképzésére. és a. Precíziós gazdálkodási konferenciára. A rendezvény időpontja: január"

Átírás

1 MEGHÍVÓ A KITE Zrt. a Debreceni Egyetem Mezőgazdasági-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karral (DE MÉK) és a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamarával együttműködve tisztelettel meghívja Önt a Növényvédelmi szakemberek továbbképzésére és a Precíziós gazdálkodási konferenciára. A rendezvény időpontja: január A rendezvény helyszíne: NaturMed Hotel Carbona 8380 Hévíz, Attila u. 1. Részletek a következő oldalakon!

2 VALAMENNYI PARTNERGAZDASÁG VEZETŐJÉNEK / TULAJDONOSÁNAK Iktatószám: FU / / 2018 Ügyintézők: Szántó Henrietta Tárgy: évi szakmai továbbképzés Kedves Partnerek! A hagyományok szerint a KITE Zrt. a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karral és a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamarával együttműködve, 2019-ben is szervez továbbképzést a partnergazdaságok növényvédelmi szakmérnökei részére. A képzés a mérnök-továbbképzés rendszerébe illeszkedik, melyről a résztvevők továbbképzési tanúsítványt kapnak. A felsőfokú növényvédelmi szakemberek a tanúsítványt az engedélyük ötévente esedékes meghosszabbításához is felhasználhatják, melyet valamennyi megyei Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság elfogad. A növényvédelmi továbbképzés tematikája a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara által előírtak szerint kerül összeállításra. Ezzel párhuzamosan harmadik alkalommal szervezzük meg a precíziós gazdálkodási konferenciát a mezőgazdasági szakemberek számára, ahol az előadó szakembereink és a külső szakértők elmondják tapasztalataikat. Ahol Ön első kézből értesül a legújabb innovatív precíziós gazdálkodási trendekről, és megismertetjük a legújabb eszközökkel. Ahol betekinthet a párhuzamosan zajló növényvédelmi továbbképzés Önt érdeklő aktuális témáiba is. Ezen felül egy remek hangulatú, kiemelkedő színvonalú rendezvényre készüljön exkluzív környezetben, ahonnan rengeteg élménnyel, még több tudással, és új kapcsolatokkal térhet haza. A továbbképzés és konferencia célja, hogy választ adjon a növényvédelem és a precíziós gazdálkodás területén felmerülő kulcsfontosságú kérdésekre, és alapvető segítséget nyújtson a gyakorlati problémákkal küzdő szakemberek részére. A rendezvény tematikája a növényvédelem és a precíziós gazdálkodás területén felmerülő legfontosabb gyakorlati témaköröket gyűjti össze, felhívja a figyelmet a gyakorlati műveletek során leggyakrabban elkövetett hibákra és javaslatot tesz azok megoldási lehetőségeire. A tudásanyag gondos összeállítása és a gazdálkodásban aktívan részt vevő elismert előadók, és független szakértők biztosítják a kiemelkedő színvonalat. Az előadások egyaránt nagy hangsúlyt fektetnek mind az elméleti ismeretanyag, mind pedig a gyakorlati, azon belül a műszaki jellegű problémák megtárgyalására. Kiemelt figyelt fordítunk a jól működő precíziós rendszer felépítésére, egészen a kezdeti lépésektől a komplex kivitelezésig. Az előadásokon keresztül bemutatásra kerül, hogy miből áll egy komplex rendszer, hogyan lehet annak az előnyeit messzemenőleg kihasználni. Ezért szeretettel várjuk minden olyan gazdaság érdeklődő képviselőit is, ahol még nem került bevezetésre a precíziós gazdálkodás, vagy már megtették a kezdeti lépéseket, de még nem tud zökkenőmentesen működni a komplex rendszer.

3 A rendezvényhez kapcsolódik egy exkluzív szakember találkozói est, ahol a kiváló ételek, italok és esti szórakoztató program kíséretében lehetőség nyílik az egész estés szakmai diszkurzusra is. A továbbképzés helyszíne, időpontja: NaturMed Hotel Carbona 8380 Hévíz, Attila u január Továbbképzés teljes költsége - személyenként: - bentlakó kétágyas elhelyezés esetén: Ft/fő + 27% Áfa = Ft/fő - bentlakó egyágyas elhelyezés esetén: Ft/fő + 27% Áfa = Ft/fő - bejáró esetén: Ft/fő + 27% Áfa = Ft/fő A továbbképzés költségeinek elszámolása: A továbbképzés költségét átutalással, vagy csekken lehet befizetni január 2-tól. Amennyiben a továbbképzés költségét csekken kívánja befizetni, ezen igényét kérem szíveskedjen jelezni a KITE Zrt. munkatársainak. A továbbképzés részvételi díjáról a Debreceni Egyetem a továbbképzés lebonyolítását követően 60 napon belül köteles szabályos számlát kiállítani a továbbképzésen résztvevők munkáltatója részére. Tisztelettel meghívjuk a szakemberek hozzátartozóit is. Azon hozzátartozóknak, akik kizárólag a szálloda teljes panziós szolgáltatásait ( Ft/fő/5 nap Ft/fő/4 éj IFA áron) kívánják a korábbi éveknek megfelelően a továbbképzés időtartama alatt igénybe venni, a felmerült költségeket a szálloda recepcióján kell rendezniük. A szállodában a hét folyamán, de legkésőbb elutazás előtt a recepción kell a továbbképzésen kívüli költségeket rendezni. (A tanfolyamon részt nem vett hozzátartozó(k) tanfolyam ideje alatti költségét, a hétvégi programon résztvevők valamennyi költségét és a résztvevők által igénybe vett egyéb, extra szállodai szolgáltatások költségét kell rendezni.) Lehetőséget biztosítunk valamennyi résztvevőnek arra, hogy a képzést megelőző és követő hétvégét hozzátartozóival együtt a tanfolyam helyszínén töltse ( Ft/fő/éj/FP Ft/fő/éj IFA). Jelentkezési határidő a továbbképzésre: december 17. Mindkét jelentkezési lapot kérjük, juttassák vissza kitöltve postai úton (4181 Nádudvar, Bem J. u. 1) vagy a megadott címre: szantohenrietta@kite.hu. A Debreceni Egyetem jelentkezési lapját résztvevőnként kiállítva szíveskedjenek visszaküldeni.

4 A jelentkezést követően levélben tájékoztatjuk a továbbképzés résztvevőit a tudnivalókról, valamint megküldjük a részletes programot is. A hozzátartozók jelentkezését is visszaigazoljuk. Kérdéseikkel az alábbi személyhez fordulhatnak: Szántó Henrietta: vagy / /254-es mellék A növényvédelmi továbbképzés tematikája a következő: 1. Általános növényvédelmi helyzetkép. Az integrált növényvédelem alapelvei, jogszabályi háttere, bevezetése során adódó feladatok. 2. Aktuális növényegészségügyi helyzet ismertetése. Vizsgálatköteles nem zárlati és zárlati károsítók és kórokozók elterjedésének, felderítésének, a rájuk vonatkozó jogszabályoknak és az ellenük való védekezési lehetőségeknek az ismertetése. 3. A növényvédelemmel és tápanyag gazdálkodással kapcsolatos jogszabályok általános ismertetése, a dokumentumok elérhetőségének lehetősége. 4. A Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara aktuális feladatai. 5. Katasztrófavédelemmel összefüggő előírások (szállítás, tárolás, megsemmisítés). Munkavédelmi előírások, munkavédelmi eszközök. 6. Növényvédőszerek hatásmechanizmusa, használatának toxikológiai, ökotoxikológiai és környezetvédelmi összefüggései. 7. Károsítók előrejelzése, észlelése, döntéstámogató módszerek. 8. Méhészet és növényvédelem kapcsolata. 9. Víz és talajvédelmi előírások. Nitrát érzékeny területeket érintő rendelkezések, teendők. 10. Új és várható károsítók és kórokozók megjelenése és az ellenük való védekezés lehetőségei. 11. Az őszi kalászosok kórtani problémái. 12. Egyszikű gyomnövények a kalászos gabonában és gyomirtási lehetőségeik. 13. Kukorica technológiában történt változások (termésfungicidek, rovarölős kezelések). 14. Technológia változások szükségessége a nagy termőképességű őszi búzákban rejlő genetikai potenciál kihasználására. 15. Inhibitorok alkalmazása a növénytáplálásban. 16. Biológiai növényvédelem zárt termesztő berendezésekben. 17. Integrált növényvédelem kertészeti kultúrákban. 18. Növényvédelmi problémák a fás szárú növénytársulásokban. 19. Zöldítő növények aktualitásai. 20. Biológiai készítmények a szántóföldön (biostimulátorok, talajoltó baktériumok, gombák, fonálférgek).

5 21. Precíziós lehetőségek a növényvédelemben. A kijuttatás technológia fejlődése. 22. A napraforgó kórtanának aktualitásai. 23. A gyomosodás változása az elmúlt években. 24. Gyomirtási megoldások a főbb szántóföldi kultúrákban (kukorica, repce, napraforgó, búza). 25. GMO helyzete napjainkban. A precíziós gazdálkodási Továbbképzés és konferencia tematikája a következő: 1. A termésképző elemek hatása a hozamra 2. A talaj szerepe a precíziós gazdálkodásban 3. A talaj-növény vizsgálatok szerepe a precíziós gazdálkodásban 4. Térinformatika szerepe a precíziós gazdálkodásban 5. Komplex szaktanácsadás agronómiai kérdései 6. Precíziós gazdálkodáshoz szükséges műszaki eszközök, beállítások, monitorkezelés 7. Külső forrásból keletkező adatok, meteorológiai adatok, talajtérképek használata 8. Adatbázis kialakítása, adatfeldolgozás, JDLink 9. Az automatizálás lehetőségei a komplex szaktanácsadási rendszerben 10. Differenciált kijuttatások, tápanyag-gazdálkodás, vetés 11. 3D - Szántóföldi vízkezelés technológiai megoldásai 12. Technológia ütemezése (gépészeti, agronómiai szempontból) 13. A precíziós gazdálkodás ökonómiai kérdései Melléklet: Jelentkezési lapok

Contivo Átfogó üzemi megoldások A Syngenta új szakmai programja. Heicz Péter, 2014.01.14.

Contivo Átfogó üzemi megoldások A Syngenta új szakmai programja. Heicz Péter, 2014.01.14. Contivo Átfogó üzemi megoldások A Syngenta új szakmai programja Heicz Péter, 2014.01.14. Termelői kihívások Magyarországon Hogyan tudom stabilizálni a terméshozamaimat ilyen időjárási szélsőségek mellett?

Részletesebben

Térinformatika gyakorlati alkalmazási lehetőségei a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatóságán

Térinformatika gyakorlati alkalmazási lehetőségei a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatóságán Barkász Zsuzsanna Nyugat-Magyarországi Egyetem Geoinformatikai Kar Székesfehérvár, 2009. Térinformatika gyakorlati alkalmazási lehetőségei a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Növény- és Talajvédelmi

Részletesebben

12. NÖVÉNYORVOSI MESTERKÉPZÉSI SZAK. 1. A mesterképzési szak megnevezése: növényorvosi (Plant Protection)

12. NÖVÉNYORVOSI MESTERKÉPZÉSI SZAK. 1. A mesterképzési szak megnevezése: növényorvosi (Plant Protection) 18/2016. (VIII. 5.) EMMI rendelet Hatályos: 2016.09.02-12. NÖVÉNYORVOSI MESTERKÉPZÉSI SZAK 1. A mesterképzési szak megnevezése: növényorvosi (Plant Protection) 2. A mesterképzési szakon szerezhető végzettségi

Részletesebben

A KITE Precíziós Gazdálkodás eszközrendszere. Orbán Ernő Marketing menedzser Gépkereskedelmi üzletág KITE Zrt.

A KITE Precíziós Gazdálkodás eszközrendszere. Orbán Ernő Marketing menedzser Gépkereskedelmi üzletág KITE Zrt. A KITE Precíziós Gazdálkodás eszközrendszere Orbán Ernő Marketing menedzser Gépkereskedelmi üzletág KITE Zrt. Precíziós gazdálkodás a KITE értelmezésében Olyan műszaki, informatikai, információstechnológiai

Részletesebben

NÖVÉNYORVOSI MESTERKÉPZÉSI SZAK (NOM) KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI

NÖVÉNYORVOSI MESTERKÉPZÉSI SZAK (NOM) KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI NÖVÉNYORVOSI MESTERKÉPZÉSI SZAK (NOM) KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI 1. A mesterképzési szak megnevezése: növényorvosi 2. A mesterképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben

Részletesebben

Bérgép KITE KOCKÁZATMENTES, TERVEZHETŐ, KISZÁMÍTHATÓ. Célunk a. Technológiai gépbérlet AJÁNLATOK

Bérgép KITE KOCKÁZATMENTES, TERVEZHETŐ, KISZÁMÍTHATÓ. Célunk a. Technológiai gépbérlet AJÁNLATOK KITE Bérgép Célunk a KOCKÁZATMENTES, TERVEZHETŐ, KISZÁMÍTHATÓ mezőgazdasági termelés műszaki és technológiai biztosítása! AJÁNLATOK 2016 2 A KITE Zrt. Magyarországon, sőt Európában egyedülálló módon komplex

Részletesebben

Légi növényvédelem és növénytáplálás drónokkal. - Tények és tervek -

Légi növényvédelem és növénytáplálás drónokkal. - Tények és tervek - Légi növényvédelem és növénytáplálás drónokkal. - Tények és tervek - Növényvédelmi Intézet, Gödöllő Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) NAIK Mezőgazdasági Gépesítési Intézet (NAIK MGI) Nemzeti

Részletesebben

Precíziós gazdálkodás a gyakorlatban

Precíziós gazdálkodás a gyakorlatban Precíziós gazdálkodás a gyakorlatban doing the right thing at the right place at the right time Kauser Jakab K-Prec Kft. jakab.kauser@k-prec.hu Amiről beszélni fogok Bemutatkozás Precíziós gazdálkodás

Részletesebben

Az eddigi legnagyobb szabású SMARTFARM-ra készülnek

Az eddigi legnagyobb szabású SMARTFARM-ra készülnek MESTERHÁZI PÉTER ÁKOS, precíziós gazdálkodási csoportvezető, Axiál Kft.: A SMARTFARM konferencia egyik előadójaként veszünk részt az idei évben, méghozzá két témával: a tápanyaggazdálkodás, illetve a növényvédelem

Részletesebben

Dísznövénytermesztésre vonatkozó növény- és talajvédelmi, valamint szaporítóanyag-felügyeleti jogszabályi aktualitások

Dísznövénytermesztésre vonatkozó növény- és talajvédelmi, valamint szaporítóanyag-felügyeleti jogszabályi aktualitások Nyugat-dunántúli Díszfaiskolások Egyesülete konferenciája, 2014.02.13., Siófok Szabó Levente növény- és talajvédelmi igazgató Szakmai kapcsolódások növényvédelem szaporítóanyagfelügyelet növényegészségügy

Részletesebben

Mikrobiológiai megoldások a fenntartható gazdálkodáshoz

Mikrobiológiai megoldások a fenntartható gazdálkodáshoz Mikrobiológiai megoldások a fenntartható gazdálkodáshoz FÓKUSZBAN A GYÖKÉR 100 millió 1 milliárd baktérium grammonként nagy része hasznos, egy része nem FÓKUSZBAN A GYÖKÉR A cégről dióhéjban: Az AGRO.bio

Részletesebben

A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA MŰSZAKI ÉS MEZŐGAZDASÁGI KAR MEZŐGAZDASÁGI ÉS KÖRNYEZETTECHNIKAI JELLEGŰ KÉPZÉSEINEK BEMUTATÁSA NYÍREGYHÁZA 2012

A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA MŰSZAKI ÉS MEZŐGAZDASÁGI KAR MEZŐGAZDASÁGI ÉS KÖRNYEZETTECHNIKAI JELLEGŰ KÉPZÉSEINEK BEMUTATÁSA NYÍREGYHÁZA 2012 A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA MŰSZAKI ÉS MEZŐGAZDASÁGI KAR MEZŐGAZDASÁGI ÉS KÖRNYEZETTECHNIKAI JELLEGŰ KÉPZÉSEINEK BEMUTATÁSA A Nyíregyházi Főiskola Műszaki és Mezőgazdasági Karán a mezőgazdasági mérnök, illetve

Részletesebben

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 Fax: 06/1/246-2960 E-mail: nti@nebih.gov.hu www.nebih.gov.hu

Részletesebben

Határok nélküli partnerség című konferencia

Határok nélküli partnerség című konferencia 31/2010 KTE KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 6-8. 1372 Budapest, Pf. 451. Telefon/Fax: 353-2005, 353-0562 (Rend. 31/2009) Határok nélküli partnerség című konferencia A régiók

Részletesebben

TÉRINFORMATIKAI ADATRENDSZEREK

TÉRINFORMATIKAI ADATRENDSZEREK TÉRINFORMATIKAI ADATRENDSZEREK A NÖVÉNY- ÉS TALAJVÉDELEMBEN SZABÓ LEVENTE TÉRINFORMATIKAI VEZETŐ MEZŐGAZDASÁGI SZAKIGAZGATÁSI HIVATAL, NÖVÉNY- TALAJ- ÉS AGRÁR-KÖRNYEZETVÉDELMI IGAZGATÓSÁG (MGSZH NTAI)

Részletesebben

Árutőzsdei hírek. Pioneer sajtófigyelő. Időjáráselőrejelzés. Agrometeorológia. Ha segítségre, szaktanácsadásra van szüksége

Árutőzsdei hírek. Pioneer sajtófigyelő. Időjáráselőrejelzés. Agrometeorológia. Ha segítségre, szaktanácsadásra van szüksége 2013.01.11. AKTUALITÁSOK Minden magnak csak egy esélye van! HASZNOS INFORMÁCIÓK Pioneer.com/hungary Árutőzsdei hírek Pioneer sajtófigyelő Időjáráselőrejelzés Agrometeorológia Ha segítségre, szaktanácsadásra

Részletesebben

NÖVÉNYVÉDELEM. Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP /1/A

NÖVÉNYVÉDELEM. Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP /1/A NÖVÉNYVÉDELEM Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 Alapvető ellentmondás a célfelület heterogén a kezelés homogén Történeti áttekintés Kezdet 60-70-es évek USA (hadiipar)

Részletesebben

ADATVÉDELEM INCIDENSEK ÉS KEZELÉSÜK

ADATVÉDELEM INCIDENSEK ÉS KEZELÉSÜK ADATVÉDELEM INCIDENSEK ÉS KEZELÉSÜK hatósági vizsgálatok lebonyolítása Dr. Soós Andrea Klára adatvédelmi szakjogász, LLM 2019. október 31. 10:00-12:45 HELYSZÍN EDUTUS Ház Falk1 Rendezvényközpont MAVOR

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. G&G Növényvédelmi és Kereskedelmi Kft. (6726 Szeged Torockói u. 3/B.)

H A T Á R O Z A T. G&G Növényvédelmi és Kereskedelmi Kft. (6726 Szeged Torockói u. 3/B.) ENGEDÉLYEZÉSI IGAZGATÓSÁG ELŐADÓ: Baranyi Tibor Mészáros Ferencné ENGEDÉLY SZÁMA: 467/2/2005. TEL: 309-1012 FAX: 246-2942 TÁRGY: Chess 50 WG,, Folicur 25 WG, Dipel, Glifozát 480 Plusz, Clinic 480 SL, növényvédő

Részletesebben

Cím(ek) 8360 Keszthely, Pethe Ferenc utca 7. Telefonszám(ok) +36 83/545 223 Mobil: +36 30/305 85 61 Fax(ok) +36 83/545 212

Cím(ek) 8360 Keszthely, Pethe Ferenc utca 7. Telefonszám(ok) +36 83/545 223 Mobil: +36 30/305 85 61 Fax(ok) +36 83/545 212 Europass Önéletrajz Személyi adatok Vezetéknév / Utónév(ek) Dr. Szabó Rita Cím(ek) 8360 Keszthely, Pethe Ferenc utca 7. Telefonszám(ok) +36 83/545 223 Mobil: +36 30/305 85 61 Fax(ok) +36 83/545 212 E-mail(ek)

Részletesebben

Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság

Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság Növényvédelmi és Növényi Termék Ellenőrzési Osztály 1. A Növényvédelmi és Növényi Termékek Ellenőrzési Osztály kodifikációs feladatai tekintetében megkeresés alapján

Részletesebben

Felhívás. a II. kategóriás növényvédő szerek vásárlására és felhasználására jogosító engedély (zöld könyv) meghosszabbítására

Felhívás. a II. kategóriás növényvédő szerek vásárlására és felhasználására jogosító engedély (zöld könyv) meghosszabbítására Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Pest Megyei Szervezete 2100 Gödöllő, Kotlán Sándor u. 3. Elnök elérhetősége: Erdész Ferenc Telefon: (06-20347-2223, E-mail: erdeszf@gmail.com Felhívás A

Részletesebben

Az Agroterm Kft. készítményeinek alkalmazása az AKG tematikus előíráscsoportokban, 2017-ben

Az Agroterm Kft. készítményeinek alkalmazása az AKG tematikus előíráscsoportokban, 2017-ben Az készítményeinek alkalmazása az AKG tematikus okban, 2017-ben szántó, az MTÉT kékvércse-védelmi szántó, az erózió-érzékeny szántó, a belvíz-érzékeny szántó és az aszály-érzékeny ok esetén HASZNÁLHATÓ,

Részletesebben

II. MEDIÁCIÓS PANORÁMA

II. MEDIÁCIÓS PANORÁMA II. MEDIÁCIÓS PANORÁMA NEMZETKÖZI KONFERENCIA 2014. szeptember 4-6. Keszthely Szervező: Bírók a Mediációért Egyesület, a GEMME Magyarországi Szekciója Fővédnök: ORSZÁGOS BÍRÓSÁGI HIVATAL Együttműködő partnerek:

Részletesebben

Környezetgazdálkodási agrármérnök MSc Záróvizsga TÉTELSOR

Környezetgazdálkodási agrármérnök MSc Záróvizsga TÉTELSOR Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Víz- és Környezetgazdálkodási Intézet H-4002 Debrecen, Böszörményi út 138, Pf.: 400 Tel: 52/512-900/88456, email: tamas@agr.unideb.hu Környezetgazdálkodási

Részletesebben

h a t á r o z a t o t:

h a t á r o z a t o t: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 Fax: 06/1/246-2960 E-mail: nti@nebih.gov.hu www.nebih.gov.hu

Részletesebben

A differenciált tápanyag-gazdálkodás és növényvédelem alkalmazásának lehetőségei

A differenciált tápanyag-gazdálkodás és növényvédelem alkalmazásának lehetőségei Agrárinformatika 2009 Agrárinformatikai Nyári Egyetem A differenciált tápanyag-gazdálkodás és növényvédelem alkalmazásának lehetőségei Dr. Sulyok Dénes 2009.09.07. Debrecen, 2009. augusztus 26. PRECÍZIÓS

Részletesebben

Aktuális tapasztalatok, technológiai nehézségek és kihívások a növényvédelemben

Aktuális tapasztalatok, technológiai nehézségek és kihívások a növényvédelemben Aktuális tapasztalatok, technológiai nehézségek és kihívások a növényvédelemben Dr. Ripka Géza MgSzH Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság Monor, 2012. Mezőgazdaság az új évezredben Oly

Részletesebben

Termőképességi térkép (KITErkep) alapján optimalizált termesztéstechnológia

Termőképességi térkép (KITErkep) alapján optimalizált termesztéstechnológia Termőképességi térkép (KITErkep) alapján optimalizált termesztéstechnológia 2019. 04. 21. Dr. Riczu Péter Precíziós gazdálkodási rendszerfejlesztő mérnök Termelés során elérhető adatok Növényzet produktivitása

Részletesebben

2006. január 24-25-én 30. alkalommal rendezi meg a Kutatási és Fejlesztési Tanácskozását.

2006. január 24-25-én 30. alkalommal rendezi meg a Kutatási és Fejlesztési Tanácskozását. Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományok Osztálya Agrár-Műszaki Bizottság Tisztelt Cím! Kedves Kolléga! Értesítem, hogy az MTA Agrár-Műszaki Bizottsága 2006. január 24-25-én 30. alkalommal rendezi meg

Részletesebben

Szaktanácsadási folyamat szabályozása ME/75-03

Szaktanácsadási folyamat szabályozása ME/75-03 D E B R E C E N I E G Y E T E M Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar 2. kiadás Hatályba léptetve: 2010. május 05. Készítette: Jóváhagyta

Részletesebben

AZ ÚJ BÜNTETŐELJÁRÁS koncepciója, újítása

AZ ÚJ BÜNTETŐELJÁRÁS koncepciója, újítása AZ ÚJ BÜNTETŐELJÁRÁS koncepciója, újítása Dr. Garamvölgyi Balázs mb. főosztályvezető-helyettes ügyész Legfőbb Ügyészség 2019. október 09. 10:00-14:00 HELYSZÍN Star City Hotel**** MAVOR Legal Kft. Kft.

Részletesebben

Elektronikus számlázás ügyintézője

Elektronikus számlázás ügyintézője Elektronikus számlázás ügyintézője Hatóságilag engedélyezett felnőttképzés. A képzést sikeresen elvégzők névre szóló tanúsítványt kapnak, melynek feltétele: feleletválasztós tesztsor helyes (minimum: 60%)

Részletesebben

Okosfarmot de hogyan?

Okosfarmot de hogyan? A megfelelő technológiák okszerű használata azonban kiemelkedő előnyöket ígér a kérdés mindig a megvalósítás mikéntjében rejlik. A Bábolnai Gazdanapokon szeptember 6-án és 7-én megrendezendő SMARTFARM,

Részletesebben

Mérlegelv. Amennyi tápanyagot elviszek vagy el szándékozok vinni a területről terméssel, azt kell pótolnom

Mérlegelv. Amennyi tápanyagot elviszek vagy el szándékozok vinni a területről terméssel, azt kell pótolnom Trágyázás Mérlegelv Amennyi tápanyagot elviszek vagy el szándékozok vinni a területről terméssel, azt kell pótolnom Mivel Szerves trágya Műtrágya Növényi maradvány Előző évi maradvány Pillangosok N megkötése

Részletesebben

ORSZÁGOS TŰZVÉDELMI KONFERENCIA

ORSZÁGOS TŰZVÉDELMI KONFERENCIA Az ÁKR hozta változásokról a gyakorlatban, valamint a tűzvédelmi szakma aktualitásai ORSZÁGOS TŰZVÉDELMI KONFERENCIA A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatójának fővédnökségével, a BM-OKF és TSZVSZ

Részletesebben

ŐSTERMELŐ Gazdálkodók Lapja. Jónásné Zselezni Borbála programmenedzser PRIMOM Alapítvány

ŐSTERMELŐ Gazdálkodók Lapja. Jónásné Zselezni Borbála programmenedzser PRIMOM Alapítvány ŐSTERMELŐ Gazdálkodók Lapja Jónásné Zselezni Borbála programmenedzser PRIMOM Alapítvány Kezdetek A mezőgazdasági őstermelői igazolványról szóló 228/1996. (XII.26.) kormányrendelet meghatározta a mezőgazdasági

Részletesebben

A MAGYAR PATOLÓGUSOK TÁRSASÁGA ELNÖKVÁLASZTÓ KÖZGYŰLÉSE ÉS FIATAL PATOLÓGUSOK TALÁLKOZÓJA

A MAGYAR PATOLÓGUSOK TÁRSASÁGA ELNÖKVÁLASZTÓ KÖZGYŰLÉSE ÉS FIATAL PATOLÓGUSOK TALÁLKOZÓJA 2014 A MAGYAR PATOLÓGUSOK TÁRSASÁGA ELNÖKVÁLASZTÓ KÖZGYŰLÉSE ÉS FIATAL PATOLÓGUSOK TALÁLKOZÓJA Tisza Balneum Hotel, Tiszafüred 2014. október 3-4. MEGHÍVÓ ÉS FELHÍVÁS ÖSSZEFOGLALÓK BENYÚJTÁSÁRA Kedves Kollégák,

Részletesebben

I. évfolyam, 3. szám, Statisztikai Jelentések MEZŐGAZDASÁGI INPUTOK HAVI FORGALMA április

I. évfolyam, 3. szám, Statisztikai Jelentések MEZŐGAZDASÁGI INPUTOK HAVI FORGALMA április I. évfolyam, 3. szám, 2014 Statisztikai Jelentések MEZŐGAZDASÁGI INPUTOK HAVI FORGALMA 2014. április Mezőgazdasági inputok havi forgalma Mezőgazdasági inputok havi forgalma 2014. április I. évfolyam, 3.

Részletesebben

A NÉBIH szerepe az ökológiai gazdálkodásban; az ökológiai növénytermesztésre vonatozó szabályok

A NÉBIH szerepe az ökológiai gazdálkodásban; az ökológiai növénytermesztésre vonatozó szabályok A NÉBIH szerepe az ökológiai gazdálkodásban; az ökológiai növénytermesztésre vonatozó szabályok Rónai Anna növényvédelmi mérnökszakértő Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi

Részletesebben

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság feladatai

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság feladatai Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság Az országos illetékességű szervek, valamint a Kormány általános hatáskörű területi államigazgatási szerve esetében a közfeladatot ellátó szerv feladatáról, tevékenységéről

Részletesebben

2009. december 3 4. M E G H Í V Ó. A kiállítás helyszíne: BME K Épület, Aula. A Bál helyszíne: InterContinental Hotel Budapest

2009. december 3 4. M E G H Í V Ó. A kiállítás helyszíne: BME K Épület, Aula. A Bál helyszíne: InterContinental Hotel Budapest 2009. december 3 4. M E G H Í V Ó A kiállítás helyszíne: BME K Épület, Aula A Bál helyszíne: InterContinental Hotel Budapest M a g y a r É p ü l e t g é p é s z e k A kiállítás A hagyományos, szakmai körökben

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. Fűszerpaprika Kutató-Fejlesztő Kht. (6300 Kalocsa Obermayer tér 9. Pf.: 16.)

H A T Á R O Z A T. Fűszerpaprika Kutató-Fejlesztő Kht. (6300 Kalocsa Obermayer tér 9. Pf.: 16.) ENGEDÉLYEZÉSI IGAZGATÓSÁG ELŐADÓ: Baranyi Tibor Mészáros Ferencné ENGEDÉLY SZÁMA: 708/2/2005. TEL: 309-1012 FAX: 246-2942 TÁRGY: Mospilan 70 WP rovarölő csávázószer eseti felhasználási engedélye hazai

Részletesebben

I. évfolyam, 2. szám, Statisztikai Jelentések MEZŐGAZDASÁGI INPUTOK HAVI FORGALMA március

I. évfolyam, 2. szám, Statisztikai Jelentések MEZŐGAZDASÁGI INPUTOK HAVI FORGALMA március I. évfolyam, 2. szám, 2014 Statisztikai Jelentések MEZŐGAZDASÁGI INPUTOK HAVI FORGALMA 2014. március Mezőgazdasági inputok havi forgalma Mezőgazdasági inputok havi forgalma 2014. március I. évfolyam, 2.

Részletesebben

49. BÁNYAGÉPÉSZETI ÉS BÁNYAVILLAMOSSÁGI KONFERENCIA szept

49. BÁNYAGÉPÉSZETI ÉS BÁNYAVILLAMOSSÁGI KONFERENCIA szept 49. BÁNYAGÉPÉSZETI ÉS BÁNYAVILLAMOSSÁGI KONFERENCIA 2016. szept. 29-30. TÁJÉKOZTATÓ, ELŐZETES MEGHÍVÓ HOTEL PANORÁMA Balatongyörök, Petőfi u. 5. A BÁNYAGÉPÉSZET A MŰSZAKI FEJLŐDÉSÉRT ALAPÍTVÁNY, az MTA

Részletesebben

2010. április NÖVÉNYVÉDŐ SZEREK ÉRTÉKESÍTÉSE

2010. április NÖVÉNYVÉDŐ SZEREK ÉRTÉKESÍTÉSE NÖVÉNYVÉDŐ SZEREK ÉRTÉKESÍTÉSE Növényvédő szerek értékesítése 2009. év Összeállította: Gáborné Boldog Valéria boldogv@aki.gov.hu (06 1) 476-3299 TARTALOMJEGYZÉK Összefoglaló...3 Növényvédő szer értékesítés

Részletesebben

III. Városi Közlekedési Áramellátási Konferencia

III. Városi Közlekedési Áramellátási Konferencia VASÚTI ERŐSÁRAMÚ ALAPÍTVÁNY 8600 Siófok, Kandó Kálmán utca 20. Együtt a vasúti erősáramú szakma céljainak megvalósításáért. (www.vasero.hu) III. Városi Közlekedési Áramellátási Konferencia Harkány, 2015.

Részletesebben

A Magyar Tüdõgyógyász Társaság Allergológiai és Légzéspathológiai szekciójának tudományos ülése

A Magyar Tüdõgyógyász Társaság Allergológiai és Légzéspathológiai szekciójának tudományos ülése A Magyar Tüdõgyógyász Társaság Allergológiai és Légzéspathológiai szekciójának tudományos ülése Balatonfüred, 2005. április 28-30 2. értesítés Az értesítõ megjelenését a Boehringer Ingelheim támogatta.

Részletesebben

Magyar Infekciókontroll Egyesület XIV. Kongresszusa. Balatonvilágos 2010. május 27-29.

Magyar Infekciókontroll Egyesület XIV. Kongresszusa. Balatonvilágos 2010. május 27-29. Magyar Infekciókontroll Egyesület XIV. Kongresszusa Balatonvilágos 2010. május 27-29. Kedves Tagtársak, Barátaink! Az elmúlt 2009. év igazán sikeresnek tekinthető, hiszen több olyan jogi szabályozás is

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. Az eseti felhasználási engedély kiadása díjtételköteles, amely összege Magyarországon már engedélyezett hatóanyag esetén Ft.

H A T Á R O Z A T. Az eseti felhasználási engedély kiadása díjtételköteles, amely összege Magyarországon már engedélyezett hatóanyag esetén Ft. ENGEDÉLYEZÉSI IGAZGATÓSÁG ELŐADÓ: Baranyi Tibor Mészáros Ferencné ENGEDÉLY SZÁMA: 211/2/2005. TEL: 309-1012 FAX: 246-2942 TÁRGY: Buvisild BR csávázószer eseti felhasználási engedélye hazai vetőmag előállításra

Részletesebben

Szennyvíziszap és szennyvíziszap termékek hasznosítása a gyakorlatban NAK szerepvállalás

Szennyvíziszap és szennyvíziszap termékek hasznosítása a gyakorlatban NAK szerepvállalás Szennyvíziszap és szennyvíziszap termékek hasznosítása a gyakorlatban NAK szerepvállalás Szász Imola Vízgazdálkodási szakértő Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ELŐZMÉNY Szennyvíziszap Kezelési és Hasznosítási

Részletesebben

JELENTKEZÉSI LAP EQ- SKILL LOVASTRÉNER KÉPZÉSEK 2017

JELENTKEZÉSI LAP EQ- SKILL LOVASTRÉNER KÉPZÉSEK 2017 JELENTKEZÉSI LAP EQ- SKILL LOVASTRÉNER KÉPZÉSEK 2017 Kérjük, gondosan olvassa el az alábbi Jelentkezési lapot, töltse ki, és aláírva küldje vissza Köszönjük! szkennelve emailen (bakanek.bianka@eqskill.hu)

Részletesebben

Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001

Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 A fenntartható szőlőtermesztés fajtaválasztékának bővítése új nemes-rezisztens fajtákkal, fajta specifikus környezetkímélő termesztés-technológia kialakítása és innovatív bio termék prototípusának kifejlesztése

Részletesebben

ISTERVIN SZEMINÁRIUM. Győrújbarát, október 16. Természetvédelem a Duna menti területeken ökológiai szőlőművelési technológia bevezetésével

ISTERVIN SZEMINÁRIUM. Győrújbarát, október 16. Természetvédelem a Duna menti területeken ökológiai szőlőművelési technológia bevezetésével ISTERVIN SZEMINÁRIUM Természetvédelem a Duna menti területeken ökológiai szőlőművelési technológia bevezetésével Dr. Vér András projektvezető Nyugat-magyarországi Egyetem, Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi

Részletesebben

MAGYAR NŐORVOS TÁRSASÁG DÉLKELET-MAGYARORSZÁGI SZEKCIÓJÁNAK XXXVI. KONGRESSZUSA. Szeged, 2015. október 16-17. meghívó

MAGYAR NŐORVOS TÁRSASÁG DÉLKELET-MAGYARORSZÁGI SZEKCIÓJÁNAK XXXVI. KONGRESSZUSA. Szeged, 2015. október 16-17. meghívó MAGYAR NŐORVOS TÁRSASÁG DÉLKELET-MAGYARORSZÁGI SZEKCIÓJÁNAK XXXVI. KONGRESSZUSA Szeged, 2015. október 16-17. meghívó MAGYAR NŐORVOS TÁRSASÁG DÉLKELET-MAGYARORSZÁGI SZEKCIÓJÁNAK XXXVI. KONGRESSZUSA Tisztelt

Részletesebben

A MAGYAR PAPRIKA NAPJA MÓRAHALOM SZEPTEMBER 1.

A MAGYAR PAPRIKA NAPJA MÓRAHALOM SZEPTEMBER 1. A MAGYAR PAPRIKA NAPJA MÓRAHALOM 2017. SZEPTEMBER 1. KIÁLLÍTÓI TÁJÉKOZTATÓ Kapcsolat: Kis-Tóth Roland FruitVeB Tel: 06-70-338-9569 E-mail: roland.kis-toth@fruitveb.hu Fax: 06-1-209-1697 www.fruitveb.hu

Részletesebben

SOILTONIC. A növények egészsége a talajban kezdődik SOILTONIC. mint talajkondicionàló

SOILTONIC. A növények egészsége a talajban kezdődik SOILTONIC. mint talajkondicionàló SOILTONIC SOILTONIC mint talajkondicionàló A növények egészsége a talajban kezdődik Innovative plant solutions SOILTONIC G Technológiai tájékoztató Ma már köztudott és tudományosan alátámasztott tény,

Részletesebben

A JÖVŐ A PRECÍZIÓS GAZDÁLKODÁS. Hadászi László fejlesztési és szaktanácsadási igazgató

A JÖVŐ A PRECÍZIÓS GAZDÁLKODÁS. Hadászi László fejlesztési és szaktanácsadási igazgató A JÖVŐ A PRECÍZIÓS GAZDÁLKODÁS Hadászi László fejlesztési és szaktanácsadási igazgató Precíziós gazdálkodás 1. Fogalma: Olyan műszaki, informatikai, információs technológiai és termesztéstechnológiai alkalmazások

Részletesebben

Környezetgazdálkodási agrármérnök BSc Záróvizsga TÉTELSOR

Környezetgazdálkodási agrármérnök BSc Záróvizsga TÉTELSOR Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Víz- és Környezetgazdálkodási Intézet H-4002 Debrecen, Böszörményi út 138, Pf.: 400 Tel: 52/512-900/88456, email: tamas@agr.unideb.hu Környezetgazdálkodási

Részletesebben

A NÖVÉNYVÉDELMI SZABÁLYOZÁS AKTUALITÁSAI

A NÖVÉNYVÉDELMI SZABÁLYOZÁS AKTUALITÁSAI A NÖVÉNYVÉDELMI SZABÁLYOZÁS AKTUALITÁSAI Gábriel Géza Igazgatóhelyettes, NÉBIH NTAI 2014. február 05. Növényvédelmi Cselekvési Terv 2009/128/EK irányelv a peszticidek fenntartható használatáról (5) Ezen

Részletesebben

Tűzvédelmi Szakértők Továbbképzése:

Tűzvédelmi Szakértők Továbbképzése: A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Tűzoltósági Főfelügyelőség Tűzvédelmi Főosztálya az új Országos Tűzvédelmi Szabályzat hatálybalépését megelőzően széleskörű szakmai konferenciákat,

Részletesebben

Az ESTA Szabvány A Vetőmagcsávázás európai minőségbiztosítása. Vetőmagcsávázásra és a csávázott vetőmagra vonatkozó minőségbiztosítási rendszer

Az ESTA Szabvány A Vetőmagcsávázás európai minőségbiztosítása. Vetőmagcsávázásra és a csávázott vetőmagra vonatkozó minőségbiztosítási rendszer Az ESTA Szabvány A Vetőmagcsávázás európai minőségbiztosítása Vetőmagcsávázásra és a csávázott vetőmagra vonatkozó minőségbiztosítási rendszer Tartalom - Miért van szükség a rendszerre? - Milyen területet

Részletesebben

Szántóföldi precíziós géprendszer üzemeltetése

Szántóföldi precíziós géprendszer üzemeltetése Szántóföldi precíziós géprendszer üzemeltetése Sojnóczki István Technológia fejlesztési igazgató, KITE Zrt Precíziós géprendszer Erőgép munkagép kapcsolatok Motoros gépek Öntöző gépek Logisztikai eszközök

Részletesebben

[OKJ FELNŐTTKÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ]

[OKJ FELNŐTTKÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ] 2015/2016 Inteltravel Kft. Bata Ildikó szakmai vezető, szakoktatási igazgató Juhász Zoltán igazgatóhelyettes Bokor Fekete Lászlóné ügyfélszolgálati vezető [OKJ FELNŐTTKÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ] 1 OKJ felnőttképzési

Részletesebben

NÉBIH FELADATAI AZ ÚJ AKG TÁMOGATÁSI RENDSZER VÉGREHAJTÁSÁBAN

NÉBIH FELADATAI AZ ÚJ AKG TÁMOGATÁSI RENDSZER VÉGREHAJTÁSÁBAN NÉBIH FELADATAI AZ ÚJ AKG TÁMOGATÁSI RENDSZER VÉGREHAJTÁSÁBAN Várszegi Gábor osztályvezető 2015. szeptember 16. NÉBIH által ellátandó feladatok Alapkövetelmények ellenőrzésében való részvétel, Kölcsönös

Részletesebben

Helyszín: Debreceni Akadémiai Bizottság Székháza

Helyszín: Debreceni Akadémiai Bizottság Székháza 2017. október 12 14. Főszervező: Prof. Dr. Zeher Margit Helyszín: Debreceni Akadémiai Bizottság Székháza Debrecen, Thomas Mann u. 49, 4032 Kedves Kollégák! A Debreceni Egyetem ÁOK Klinikai Immunológia

Részletesebben

POLGÁRI PERRENDTARTÁS ISMÉT TERÍTÉKEN bírói útmutatással

POLGÁRI PERRENDTARTÁS ISMÉT TERÍTÉKEN bírói útmutatással POLGÁRI PERRENDTARTÁS ISMÉT TERÍTÉKEN bírói útmutatással Dr. Kerepesy Krisztián bíró Pesti Központi Kerületi Bíróság 2019. szeptember 13. 10:00-14:00 HELYSZÍN Star City Hotel**** MAVOR Legal Kft. Kft.

Részletesebben

Növény- és talajvédelmi ellenőrzések Mire ügyeljünk gazdálkodóként?

Növény- és talajvédelmi ellenőrzések Mire ügyeljünk gazdálkodóként? GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL NÖVÉNY- ÉS TALAJVÉDELMI IGAZGATÓSÁGA Növény- és talajvédelmi ellenőrzések Mire ügyeljünk gazdálkodóként? Fertőszentmiklós, 2015. 03. 06. Szemerits Attila, Havasréti

Részletesebben

Mezőgazdasági munkás moduljai

Mezőgazdasági munkás moduljai Mezőgazdasági munkás moduljai 971. Az Állattartás megnevezésű, 10997-12 azonosító számú szakmai Takarmányt érzékszervvel minősít, mintát vesz Takarmányadagot állít össze Takarmányt kioszt, itat, állatot

Részletesebben

MAGYAR NÖVÉNYVÉDŐ MÉRNÖKI ÉS NÖVÉNYORVOSI KAMARA Hajdú-Bihar Megyei Területi Szervezet. Hajdú-Bihar Megye növényvédelmi időszakos helyzetképe

MAGYAR NÖVÉNYVÉDŐ MÉRNÖKI ÉS NÖVÉNYORVOSI KAMARA Hajdú-Bihar Megyei Területi Szervezet. Hajdú-Bihar Megye növényvédelmi időszakos helyzetképe MAGYAR NÖVÉNYVÉDŐ MÉRNÖKI ÉS NÖVÉNYORVOSI KAMARA Hajdú-Bihar Megyei Területi Szervezet Hajdú-Bihar Megye növényvédelmi időszakos helyzetképe Hajdú-Bihar megye növény-egészségügyi helyzetének alakulásáról

Részletesebben

NÖVÉNYSPECIFIKUS ajánlat őszi búzára

NÖVÉNYSPECIFIKUS ajánlat őszi búzára NÖVÉNYSPECIFIKUS ajánlat őszi búzára technológiával még eredményesebben termesztheti búzáját! Biztosítsa az őszi búza terméséhez szükséges összes tápanyagot! Fajlagos tápanyagigény (kg/t) 27 kg 11 kg 18

Részletesebben

LURDY Ház. Épületüzemeltetés, létesítménygazdálkodás, társasházkezelés tűzvédelmi kérdéseiről a gyakorlatban szeptember 18.

LURDY Ház. Épületüzemeltetés, létesítménygazdálkodás, társasházkezelés tűzvédelmi kérdéseiről a gyakorlatban szeptember 18. TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség és a LEOFM Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetségének szakmai napja Épületüzemeltetés, létesítménygazdálkodás, társasházkezelés

Részletesebben

Közbeszerzés 2019-ben: EKR aktualitások

Közbeszerzés 2019-ben: EKR aktualitások Közbeszerzés 2019-ben: EKR aktualitások Támis Norbert jogi szakokleveles felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó és oktató, Target Consulting Tanácsadó Iroda ügyvezető 2019. június 19. 10:00-14:30

Részletesebben

A méhkímélő növényvédő szer használat aktuális előírásai

A méhkímélő növényvédő szer használat aktuális előírásai A méhkímélő növényvédő szer használat aktuális előírásai Rónai Anna növényvédelmi mérnökszakértő Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság Növényvédelmi

Részletesebben

Cím(ek) 8360 Keszthely, Pethe Ferenc utca 7. Telefonszám(ok) +36 83/545 223 Mobil: +36 30/305 85 61 Fax(ok) +36 83/545 282

Cím(ek) 8360 Keszthely, Pethe Ferenc utca 7. Telefonszám(ok) +36 83/545 223 Mobil: +36 30/305 85 61 Fax(ok) +36 83/545 282 Europass Önéletrajz Személyi adatok Vezetéknév / Utónév(ek) Dr. Szabó Rita Cím(ek) 8360 Keszthely, Pethe Ferenc utca 7. Telefonszám(ok) +36 83/545 223 Mobil: +36 30/305 85 61 Fax(ok) +36 83/545 282 E-mail(ek)

Részletesebben

Agricultural Informatics 2014 International Conference Future Internet and ICT Innovation in Agriculture, Food and the Environment November

Agricultural Informatics 2014 International Conference Future Internet and ICT Innovation in Agriculture, Food and the Environment November Agricultural Informatics 2014 International Conference Future Internet and ICT Innovation in Agriculture, Food and the Environment 13-15 November 2014, Debrecen, Hungary Az agroerdészet (agroforestry)

Részletesebben

2015. március 5., Kecskemét

2015. március 5., Kecskemét Precíziós gazdálkodás és digitális trendek a mezőgazdaságban konferencia 2015. március 5., Kecskemét Szervezők: 1 2 Precíziós gazdálkodás és digitális trendek a mezőgazdaságban konferencia BEVEZETŐ Két

Részletesebben

M E G H Í V Ó. A Gyommentes Környezetért Alapítvány Dr. Ujvárosi Miklós Gyomismereti Társasága 31. találkozójára. valamint a

M E G H Í V Ó. A Gyommentes Környezetért Alapítvány Dr. Ujvárosi Miklós Gyomismereti Társasága 31. találkozójára. valamint a M E G H Í V Ó A Gyommentes Környezetért Alapítvány Dr. Ujvárosi Miklós Gyomismereti Társasága 31. találkozójára valamint a Magyar Gyomkutató Társaság 20. Konferenciájára Kedves Tagtársaink! A szokásos

Részletesebben

7. Magyar Mikrokeringés Kongresszusra

7. Magyar Mikrokeringés Kongresszusra Tisztelettel meghívjuk a Magyar Haemorheológiai Társaság megbízásából a Magyar Mikrocirkulációs és Vaszkuláris Biológiai Társaság valamint a Magyar Szabadgyökkutató Társaság részvételével tartandó 7. Magyar

Részletesebben

Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia. KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc

Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia. KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc Agrár-környezetgazdálkodási és az integrált gazdálkodási alprogram bemutatása.

Részletesebben

Felelős növényvédő szer használat és a fogyasztói tudatosság erősítése

Felelős növényvédő szer használat és a fogyasztói tudatosság erősítése Felelős növényvédő szer használat és a fogyasztói tudatosság erősítése #VeleVagyNelkule Szalkai Gábor / Dr. László Péter TISZ tanácsadók szakmai képzése, 2017 Növényvédelmi Szövetség Alapítás: 2004 Képviseli

Részletesebben

A Vállalati információs nap a felsőfokú duális képzésről 2015

A Vállalati információs nap a felsőfokú duális képzésről 2015 A Vállalati információs nap a felsőfokú duális képzésről 2015 Agrár szakbizottság Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid Budapest, 2015. november 10. Alapképzésben az alábbi képzési szakok közül választhat a hallgató

Részletesebben

2010. február 2-án rendezi meg szokásos évi-, sorrendben a XXXIV. Kutatási és Fejlesztési Tanácskozását.

2010. február 2-án rendezi meg szokásos évi-, sorrendben a XXXIV. Kutatási és Fejlesztési Tanácskozását. Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományok Osztálya Agrárműszaki Bizottság Tisztelt Cím! Kedves Kolléga! Értesítem, hogy az MTA Agrárműszaki Bizottsága 2010. február 2-án rendezi meg szokásos évi-, sorrendben

Részletesebben

Bérgép KITE KOCKÁZATMENTES, TERVEZHETŐ, KISZÁMÍTHATÓ. Célunk a. Technológiai gépbérlet AJÁNLATOK

Bérgép KITE KOCKÁZATMENTES, TERVEZHETŐ, KISZÁMÍTHATÓ. Célunk a. Technológiai gépbérlet AJÁNLATOK KITE Bérgép Célunk a KOCKÁZATMENTES, TERVEZHETŐ, KISZÁMÍTHATÓ mezőgazdasági termelés műszaki és technológiai biztosítása! AJÁNLATOK 2016 2 A KITE Zrt. Magyarországon, sőt Európában egyedülálló módon komplex

Részletesebben

Tisztelt Olvasók! 2007. június 6-7-én (szerdán és csütörtökön) A 9óra 30perckor kezdődő program mindkét napon azonos. Kutatás + Marketing

Tisztelt Olvasók! 2007. június 6-7-én (szerdán és csütörtökön) A 9óra 30perckor kezdődő program mindkét napon azonos. Kutatás + Marketing Kutatás + Marketing A Gabonatermesztési Kutató Közhasznú Társaság lapja Tisztelt Olvasók! Kalászos és repce fajtabemutatóinkra invitáló Híradónk ez évi nyári számának írásaiban is igyekszünk a múló, de

Részletesebben

MAGYAR TÁPLÁLKOZÁSTUDOMÁNYI TÁRSASÁG HUNGARIAN SOCIETY OF NUTRITION. Postal Address: H 1097 Budapest, Gyáli u. 3/A Telefax: (36-1) 486-2761

MAGYAR TÁPLÁLKOZÁSTUDOMÁNYI TÁRSASÁG HUNGARIAN SOCIETY OF NUTRITION. Postal Address: H 1097 Budapest, Gyáli u. 3/A Telefax: (36-1) 486-2761 MAGYAR TÁPLÁLKOZÁSTUDOMÁNYI TÁRSASÁG HUNGARIAN SOCIETY OF NUTRITION Elnök/President: Prof. dr. Barna Mária Főtitkár/General Secretary: Dr. Rodler Imre Cím/Address: Semmelweis Egyetem Eü. Főiskolai Kar

Részletesebben

Növényvédelmi aktualitások

Növényvédelmi aktualitások Növényvédelmi aktualitások Gábriel Géza főosztályvezető-helyettes FM, Élelmiszerlánc-felügyeleti Főosztály TISZ tanácsadók képzése, 2017. november 7-16. ÉLELMISZERLÁNC-FELÜGYELETI SZERV Talajvédelem Növényegészségügy

Részletesebben

Közbeszerzési szakmai reggeli Közbeszerzésben nincsen vakáció!

Közbeszerzési szakmai reggeli Közbeszerzésben nincsen vakáció! Közbeszerzési szakmai reggeli Közbeszerzésben nincsen vakáció! Támis Norbert jogi szakokleveles felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó és oktató, Target Consulting Tanácsadó Iroda ügyvezető 2019.

Részletesebben

Balatonszemes Parti sétány 159 ( Ady Endre út ).

Balatonszemes Parti sétány 159 ( Ady Endre út ). M E G H Í V Ó A Gyommentes Környezetért Alapítvány Dr. Ujvárosi Miklós Gyomismereti Társasága 28. találkozójára valamint a Magyar Gyomkutató Társaság 17. Konferenciájára Kedves Tagtársaink! A jövő évi

Részletesebben

Megismertetni a háztartás alapvető funkcióit.

Megismertetni a háztartás alapvető funkcióit. PROGRAM MEGNEVEZÉSE Mezőgazdasági kistermelés, biogazdálkodás I. MODUL MEGNEVEZÉSE Falusi életvitel-háztartás ökonómia Óraszám Témakör megnevezése Témakör részles feldolgozása Témakör célja Irodalom 1-2

Részletesebben

A nagy termés nyomában. Mezőhegyes, szeptember 11.

A nagy termés nyomában. Mezőhegyes, szeptember 11. A nagy termés nyomában Mezőhegyes, 2014. szeptember 11. Időjárás Trágyázás, növénytáplálás, talaj- és növénykondícionálás Levegőből támadó rovarok Levegőből támadó gombák Herbicid-használat Vetésidő Talajlakó

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Hufnagel Levente

Oktatói önéletrajz Dr. Hufnagel Levente habilitált egyetemi docens Kertészettudományi Kar Biometria és Agrárinformatika Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 1991-1997 ELTE TTK, okleveles biológus SZIE KeTK, Kertészeti növényvédelem ELTE TTK,

Részletesebben

HATÁROZAT-ot: 1. A hatóanyag és a növényvédő szer gyártója, az engedély tulajdonosa: Isagro SPA Via Caldera Milano, Olaszország

HATÁROZAT-ot: 1. A hatóanyag és a növényvédő szer gyártója, az engedély tulajdonosa: Isagro SPA Via Caldera Milano, Olaszország ELŐADÓ: Tót Erika ENGEDÉLYSZÁM: 02.5/510/1/2008. OLDALAK SZÁMA: 2 MELLÉKLET: - TÁRGY: Domark 10 EC gombaölő permetezőszer forgalomba hozatali és felhasználási engedélyének módosítása A Mezőgazdasági Szakigazgatási

Részletesebben

Bérgép KITE KOCKÁZATMENTES, TERVEZHETŐ, KISZÁMÍTHATÓ. Célunk a. Technológiai gépbérlet AJÁNLATOK

Bérgép KITE KOCKÁZATMENTES, TERVEZHETŐ, KISZÁMÍTHATÓ. Célunk a. Technológiai gépbérlet AJÁNLATOK KITE Bérgép Célunk a KOCKÁZATMENTES, TERVEZHETŐ, KISZÁMÍTHATÓ mezőgazdasági termelés műszaki és technológiai biztosítása! AJÁNLATOK 2016 2 A KITE Zrt. Magyarországon, sőt Európában egyedülálló módon komplex

Részletesebben

Vidékfejlesztési és Szaktanácsadási Szakterület

Vidékfejlesztési és Szaktanácsadási Szakterület 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95. www.nak.hu Vidékfejlesztési és Szaktanácsadási Szakterület MEGJELENT a földművelésügyi miniszter 73/2015. (XI. 6.) FM rendelete a mezőgazdasági és vidékfejlesztési szaktanácsadói

Részletesebben

CÉLUNK A KOCKÁZATMENTES, TERVEZHETŐ, KISZÁMÍTHATÓ. mezőgazdasági termelés műszaki és technológiai biztosítása! GÉPBÉRLET.

CÉLUNK A KOCKÁZATMENTES, TERVEZHETŐ, KISZÁMÍTHATÓ. mezőgazdasági termelés műszaki és technológiai biztosítása! GÉPBÉRLET. CÉLUNK A KOCKÁZATMENTES, TERVEZHETŐ, KISZÁMÍTHATÓ mezőgazdasági termelés műszaki és technológiai biztosítása! GÉPBÉRLET ajánlatok 2017 KITE Zrt. H-4181 Nádudvar, Bem J. u. 1. Telefon: (54) 480-401 Fax:

Részletesebben

A precíz és hatékony mezőgazdaság a NAIK MGI szemszögéből

A precíz és hatékony mezőgazdaság a NAIK MGI szemszögéből A precíz és hatékony mezőgazdaság a NAIK MGI szemszögéből A jövő mezőgazdasága fókuszban a hatékonyság NAIK Mezőgazdasági Gépesítési Intézet (NAIK MGI) Gödöllő, 2018. november 22. Előadó: Dr. Gulyás Zoltán

Részletesebben

H a t á r o z a t o t:

H a t á r o z a t o t: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 E-mail: nti@nebih.gov.hu; ppp.registration@nebih.gov.hu

Részletesebben

TDK / DIPLOMADOLGOZAT TÉMÁK MKK hallgatóknak (BSc, MSc)

TDK / DIPLOMADOLGOZAT TÉMÁK MKK hallgatóknak (BSc, MSc) MKK NTTI Földműveléstani Tanszék TDK / DIPLOMADOLGOZAT TÉMÁK MKK hallgatóknak (BSc, MSc) I. Témavezetők: Dr. Birkás Márta, Dr. Percze Attila 1. Művelési rendszerek hatása a talaj állapotára, védelmére,

Részletesebben

MEGHÍVÓ BIOKERTÉSZET TANFOLYAM KRISNA-VÖLGYBEN. Idıpontok: (4 független hétvége, más-más programmal, jelentkezni mindegyikre külön-külön kell!

MEGHÍVÓ BIOKERTÉSZET TANFOLYAM KRISNA-VÖLGYBEN. Idıpontok: (4 független hétvége, más-más programmal, jelentkezni mindegyikre külön-külön kell! Idıpontok: (4 független hétvége, más-más programmal, jelentkezni mindegyikre külön-külön kell!) 1. 2013. március 9-10. 2. 2013. április 13-14. 3. 2013. július 27-28. 4. 2013. szeptember 7-8. Helyszín:

Részletesebben