A ház címe: Kremnica, Bystricka ulica 446/23.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A ház címe: 96701 Kremnica, Bystricka ulica 446/23."

Átírás

1 ELÉRHETŐSÉGEK: A ház címe: Kremnica, Bystricka ulica 446/23. Koordinátái: N E Tengerszint felett: 606 méter Adamecz Zoltán , Megbízottam Milan, kremnicai - minden problámával őt kell hívni. Ha nem értenek közös nyelvet (szlovák, angol, spanyol), csak mondják problem, dóm, zoltán, Amennyiben bármilyen észrevétele van, (túra javaslat, érdekes hely, jó vagy rossz tapasztalat, javaslat) kérem, írja meg az üres lapokra. RENDŐRSÉG Az utcában 600 méterrel lejjebb a városközpont felé található. Ki van írva: Policia. Őket kell keresni minden ügyben. Ezen kívül van városi rendőrség is Metska Policia. KÓRHÁZ Ziar nad Hronom-ban található. Irány: Kremnica-ból dél felé (Ziar n /H) majd az út végén (kb 14km) jobbra kell fordulni. 2 km után a rendőrlámpánál szintén jobbra és már Ziar n/h-ban vagyunk. Itt a kétsávos úton kell haladni. Jobbkéz felől elhaladunk a TESCO mellett, utána rögtön balra. Ennek az útnak a végében található a kórház. Amennyiben a baleseti sebészet a cél, a kapun áthaladva a jobb oldalon leghátulra kell bemenni. Koordinátái: N E A városban is van kórház, de az pszichiátria. Skalkán van hegyimentő-szolgálat, baleset esetén őket is lehet keresni. (A központi részen a büfé mögött külön kis ház.) PARKOLÁS A lámpa alatt a ház melletti közterületen öt autónak van hely. Eddig itt senkit nem ért kár, nyugodtan parkolhat. Az udvarba behajtani csak gyakorlott vezetőnek (hajtott kerékkel lefelé, illetve négykerék hajtással) ajánlatos. A nagykaput a hűtőgép melletti nyomógombbal lehet nyitni. 1x kell megnyomni, majd fél perc múlva automatikusan csukódik. Amennyiben ismételten megnyomja, a kapu megáll. A kaput tartósan ne hagyja teljesen nyitott helyzetben! Félig zárt vagy teljese zárt helyzetben szabad állnia. Áramszünet esetén a kulcsa a folyosón lévő elsősegély szekrénykében van. Ezzel a kapu motorjának az oldalán lévő reteszt lehet oldani.

2 TŰZ Tűz esetén kérem azonnal értesítse a tűzoltóságot a 112 telefonszámon, azután kérem engem is, illetve ha nem ér el, akkor megbízottamat. Tűzoltókészülék található a lépcsőfordulóban, illetve a földszinten. Ezek halonnal oltók, tehát hatását úgy éri el, hogy lehűti a tüzet és kiszorítja az oxigént. Ez beltéren hatásos. Ez nagy mennyiségben veszélyes lehet, ezért a tűz eloltása után ki kell szellőztetni. Természetesen csak felnőttek használhatják, akik képesek messziről, elővigyázatosan használni. A pincében és a házon kívül található porral oltó is. Esetleges kültéri tüzeknél ezeket használja. Természetesen beltéren is használhatja ezeket. IDEGENVEZETŐ Mrska Betty Körmöcbánya és környéke Magyar nyelvű idegenvezetője. Hívja bátran. Tel: ZÁRAK A számozott kulcsok a hozzájuk tartozó szoba bejárati és a fürdőszoba felőli ajtaját nyitják. Ezen kívül nyitják a kinti kaput, bejárati ajtót, valamint a hátsó tárolót. (Ez a ház patak felöli oldalából nyílik.) Kérem, a kulcsokra vigyázzon mert azok rendszerben működnek és Ft feletti az áruk! Elvesztés esetén minimum 5 zárbetétet kell cserélni. A kulcson található egy szürke távirányító. Ez a riasztó berendezést kapcsolja ki és be. Ezt a lakásban található ezüst színű, számokkal ellátott dobozkához kell közelíteni. Kikapcsoláskor egyet csippan, bekapcsoláskor egy percig csipog folyamatosan. Ezt különös figyelemmel használja, mivel mások is tartózkodhatnak a házban! Amennyiben szól a sziréna, vagy a ház jelez, vagy a garázs. A garázst a kulcson lévő távkapcsolóval nem tudja kikapcsolni. Ekkor kérem, győződjön meg a garázsajtók sértetlenségéről. Ha ott betörést érzékel vagy többször tévesen jelez, kérem, értesítse a megadott szlovák telefonszámon elérhető megbízottamat vagy engem. Ha a fürdőszobát belülről a retesszel bezárta, kérem, a szomszéd érdekében azt használat után nyissa ki. A szobában található széf a 159B kombinációval nyílik. Ezt megváltoztathatja, de kérem, elutazáskor állítsa erre vissza! Ha elfelejti a kódot, csak én tudom kinyitni és nem biztos, hogy elér. Kérem, vegye ezt figyelembe! A kódot úgy tudja megváltoztatni, hogy kinyitja a kóddal, pár másodperc múlva az ajtó belső, zsanér felöli oldalában a kis piros gombot nyomja meg addig, míg az előlapon kigyullad a jobb oldali kis lámpa. Ekkor nyomjon be három számot és a végén egy betűt. Zárja be az ajtót. Már az új kóddal nyílik. A nagy tolókaput a motoron lévő retesz oldásával lehet nyitni. Ehhez a kulcs a konyhában lévő fiókban található.

3 Kandalló begyújtás FŰTÉS A ház fűtése a kandallóval történik, valamint elektromos fűtőtestekkel. Az elektromos fűtőtestek automatikusan kapcsolódnak be időnként, ( ), ha engedélyezve vannak és amikor a hőmérséklet ezt indokolja. Ezért azokat soha ne takarja le. Alapbeállításban a középső kapcsoló van bekapcsolva, ami 750Watt fűtőteljesítményt jelent. A felette lévő kapcsoló 1250Watt-ot. A legalsó kapcsoló a ventillátor, ami leginkább megyorsítja a fűtést, viszont hangos. A kandalló látja el meleggel az egész házat. Gyújtson be, és legyen türelmes. Pár óra múlva már kellemes meleg lesz. A felszálló meleg levegő a szobákban lévő szellőzőrácsokon keresztül jut a légtérbe. Azokat ne torlaszolja el! A szobákban szénmonoxid-érzékelők vannak, ha ezek sípolnak, nyissa ki az ablakot. Nyomja meg a rajta található gombot. Ha továbbra is jelez, próbálja elcserélni egy másik szobáéval és kiderül az eszközzel van-e gond, esetleg az elem merült-e ki. Fejszét a sítárolóban felakasztva talál. Ha apróbbra vágja a fát, nagyobb hőt ad le, de előbb leég. Érdemes már este berakni pár darabot, hogy a reggeli begyújtáskor szárazabb legyen. Ha éjszakára vagy távozáskor hasítatlan egész rönköt rak a tűzre az ég legtovább. De ekkor már kell, hogy legyen parázs. Hasítatlan rönk nehezebben ég, ezért lehetséges, hogy meg kell nyitni a szellőzőt. Első lépésben kotorja le a hamu nagy részét, úgy hogy csak az elégetlen darabkák maradjanak fenn. A fiókot húzza ki, amennyiben tele van, a bejárati ajtó előtti terasz alatt található fém kukába öntse ki.

4 A tűztérbe a képen látható módon tegyen 5 darabot a préselt tüzelőanyagból. (Ilyet a hátsó sítárolóban talál.) Föléjük kéthárom-négy vékonyabb száraz hasított fát állítson. A tüzelőanyag közé tegye be a meggyújtott begyújtóst. Csukja be az üvegajtót, majd az előlapján található szellőzőt nyissa ki oly módon, hogy a bakelit fogantyút kissé eltekerve azt meglazítja és eltolja jobbra. Ha már begyulladtak a behelyezett kisebb fák és azok megfelelően parázslanak, a tűztér közepén óvatosan fektesse el. (Hideg tűztér esetén perc, meleg tűztér esetén 5-10 perc.) Ezt követően lehet további fát rakni a tűzre. Ekkor már vékonyabb egészeket, majd vastagabbakat is rakhat rá. 1 óra eltelével csukja be a szellőzőt. Ekkor ugyanúgy fog égni, de kevesebb fát kell rárakni, illetve tovább ég. Ha úgy gondolja kevésbé ég, újra nyissa meg pár percre. Ha már egy ideje ég a tűz, a parázsra egy-két egész fát rakjon. Párhuzamosan egymásra. Ezt követően folyamatosan ezt tegye. Ha hosszabb időre elmegy, többet is rakhat a tűzre. Amennyiben nyitva hagyja az ajtót, több meleg jön a légtérbe, viszont felfelé a szobákba csökken a meleg levegő mennyisége. Felügyelet nélkül nyitva hagyni TILOS!

5 VÍZ A házban mindenhol ivóvíz van. Probléma esetén a pincében a szauna mellett lehet elzárni külön egységekben, külön szelepekkel, vagy az összeset a főcsappal. Az emeleti elektromos boylerek óra között fűtenek (Téli időszámítás szerint). Ha kevés a meleg víz, a boyleren lévő kapcsolót állítsa nagyobb fokozatra, ekkor több melegvizet tud keverni önmagának. Igaz több energiát is fogyaszt. A földszinti boylert a * állásról középállásra állítsa. Elutazáskor kérem, állítsa vissza a * -ra. A fenti konyhában lévő nagy boylerhez ne nyúljon, abból nem tud melegvizet nyerni. A mosogatókhoz a melegvizet a csap alatti boylerekből lehet nyerni. Itt a hosszabbító kapcsolója ha világít, akkor fűti a 10 literes tartályt egész nap. Kérem, távozáskor ezeket lekapcsolni és az emeleti boylereket a középállásba visszaállítani! Köszönöm. ÁRAM A bejárat folyosóján a két fém ajtóval ellátott dobozban találhatók a biztosítékok. A fő biztosítékok doboza (mérőóra) az utcáról nyílnak. A kerítésbe van építve. Ennek kulcsa a folyosón lévő elsősegély szekrénykében van. Kérem, amennyiben valami leverte a biztosítékot, vagy más miatt áramszünet volt azonnal jelezze nekem vagy a gondnoknak (Milan), mivel a pezsgőfürdőnek muszáj áram alatt lennie és az óra elveszíti a beállított időt. TV Minden szobában van. Ezeken a szlovák adókat lehet a numerikus gombokkal váltani. A műholdvevőkön az ASTRA és HOTBIRD adásai foghatók. Először kapcsolja be a TV-t majd ezt követően a műholdvevőt. Ekkor automatikusan átkapcsol erre. A Hirschman vevő akkor van bekapcsolva, mikor a piros lámpa világít. Amikor együtt világít a piros és zöld, akkor van kikapcsolva. Csatorna váltás: az OK gombot nyomja meg. A, nyíllal tud váltani. A >, < nyíllal tizesével haladhat. Ezután ismét OK. Kérem, a menüben ne programozzon el semmit a következő vendégek érdekében. Gondoljon arra, Ön is lehet következő. A nappaliban van DIGITV vevő is. Ezen a magyar adások foghatóak. Ez a TV távkapcsolóján (JVC) a 0 gombbal érhető el. Kapcsolja be a TV-t. Ezután a vevőt kapcsolja be. Ekkor az aktuális időről először vízszintes csíkokra vált, majd a csatorna számára. Ez pár másodpercet igénybe vesz. Kérem, legyen türelmes!ha nem az aktuális időt látja, akkor lehet, már be van a vevő kapcsolva. Ekkor lehet, rögtön a digitv képe jön be. Ha nem, a TV 0 gombjának megnyomásával (esetleg többszöri) után lesz látható. A digitv vevő távirányítójának (DIGI) középső OK gombja megnyomásával jön fel a csatorna lista. Itt a lefelé-felfelé nyilakkal válassza ki a kívánt csatornát majd szintén nyomja meg az OK gombot egyszer, majd mégegyszer. A hangerőt a TV és a vevő távirányítójával is állíthatja, illetve tilthatja. 12 km/óra feletti szél, illetve vastag felhőzet esetén szaggatott, illetve el is mehet a kép. Ekkor csak várni lehet :(

6 DVD A nappaliban található DVD lejátszó használati utasítása a nappaliban található. Kapcsolja be a TV-t majd ezt követően a lejátszót. Ekkor automatikusan átkapcsol a lejátszó képére. A nappaliban a polcon található egy másik DVD lejátszó is. Használja nyugodtan bármelyik szobában, a TV előlapján lévő aljzatba csatlakoztatva. Kérem, óvja őket a sérülésektől és a filmeket a saját dobozaikba rakja vissza! Köszönöm. HŰTŐGÉP Az emeleti hűtőt ha használni kívánja, kapcsolja a 2-es fokozatra. A földszinti hűtőgép jeget, illetve darált jeget is készít korlátozott mennyiségben. Balról a második gombbal tud váltani a jég, víz, darált jég közt. Válassza ki, hogy milyet szeretne, helyezze be a poharat és azt nyomja a hátlapnak. Ezt követően töltse bele az italt. A többi gombot kérem ne állítsa el, illetve állítsa vissza a képen látható beállításokra! VÁSÁRLÁS A városban három élelmiszerbolt található. Kettő hétvégén is 12-ig nyitva tart. Ziar nah Hronom-ban van TESCO, stb. (16 km), Zvolenban METRO, stb. (30km). SZEMÉT A szemétgyűjtő a mosogató alatt van. A kuka az utcai kapu és nagykapu közötti kis szeméttároló épületben van elhelyezve. A terasz alatti fém kuka kizárólag a hamu részére van. Amennyiben tele van a kuka, az előszobai felső szekrényben van nagyobb méretű szemetes zsák. Kérem, ebben helyezze ki a tárolóba. INTERNET A nappaliban lévő számítógépet használhatja, de kérem, semmit ne telepítsen rá. Használat után kapcsolja ki a gépet majd a hosszabbítót. A vezetéknélküli hálózat neve: skiskalka, kódja

7 SÜTÉS - FŐZÉS A főtérről lefelé induló főutcán található egy jó kis pizzeria. A házból 15 perc séta alatt lehet elérni. De ha mégis főzni szeretnének :) A ház teljesen fel van szerelve (általános) konyhai eszközökkel. Van bogrács, grill sütő is. Ezeket érkezéskor kell elkérni, mert a garázsban vannak. Ehhez ki van építve egy kör alakú sütő hely az udvari fedett rész mellett. Az ottani tárolóban van egy kör alakú sütő acél lemez is, mellyel a magasságot tudja szabályozni. A konyhában található sütő működéséhez a bal oldali gombot forgassa a kívánt sütési módra. A középső gombbal állítsa be az időt. A jobboldali gombbal a kívánt hőfokot. A sütő működéséhez mindhárom gombot be kell állítani. A mikrohullámú sütőn a felső gombbal lehet a mikro erejét beállítani. Az alsóval a sütés idejét. A főzőlap bekapcsoláshoz tartsa ujját a képen látható kulcs ikonon. Miután elaludt az ettől balra lévő kis ikonra helyezze rá ujját. Ekkor minden főzőlap 0 kijelzése fog világítani. Ezután a kívánt főzőlaphoz tartozó + illetve - jelre helyezze ujját, amelyekkel beállíthatja a kívánt intenzitást. A jobb hátsó lapon kiterjesztheti a melegítő tartományt a külső kör méretére úgy, hogy ujját a kulcs ikontól jobbra eső vastagabb kör alakra helyezi. Kikapcsolni ugyanígy lehet.a főzés befejeztével a - ra helyezve ujját vegye le nullára az értékeket. Ekkor H betű jelenhet meg, mely azt jelzi, hogy forró még a lap. Ez magától elalszik majd. Majd a középtől balra található ikonnal kapcsolja ki, majd a kulcs ikonnal zárja le a főzőlapot.

8 Pezsgőfürdő A ház mellett található a kültéri pezsgőfürdő mely télen-nyáron üzemel és vizét a kívánt hőfokúra lehet melegíteni (max 40C). Ennek használatáért fizetni kell az enegiafogyasztással arányosan. 1 kw=0,5 EUR. Amennyiben használni szeretné, érkezéskor jelezze, hogy a külön mérőórát (garázsban) le lehessen olvasni. Ekkor megkapja a kulcsot is. Ennek díja függ a használat idejétől, módjától és az időjárástól. Körülbelül 20 EUR-ból lehet felfűteni a medencét, ezt követően 10EUR a napi fenntartása (0 C külső hőmérsékletnél). Vegye figyelembe, hogy ezek erősen becsült értékek hisz 20C hőmérséklet esetén jóval kevesebb energia szükséges mint -20C esetén. A víz alaphelyzetben 10C vagy melegebb. Érdemes este bekapcsolni, hogy másnapra felmelegedjen a víz. Óránként kb. 3 C emelkedik a víz hőmérséklete. Takarékoskodni akként lehet, hogy első este beállítja 30C-ra az automatikát. Ekkor éjszaka felmelegszik a víz és ezt a hőmérsékletet tartja tartózkodása alatt az automatika. Használat előtt kettő órával emelje meg a hőmérsékletet a kívánt szintre, majd a használat végén állítsa vissza 30C-ra. Az utolsó használatot követően állítsa alvó (slp) üzemmódra. Amikor nem használja a medencét a thermotetőt helyezze rá és engedje le a redőnyt mert az is védi a lehüléstől a vizet. Kérem ügyeljen arra, hogy a medencébe semmilyen idegen anyag a bőrről és a környezetből ne kerüljön. A medencébe semmilyen anyagot ne öntsön/tegyen bele. A víz kezelése és fertőtlenítése automatikusan történik. A kulcsos kapcsolóval tudja felhúzni a jobb oldali redőnyt. A kulcsot felfelé fordítva fel, lefelé fordítva le tudja engedni a redőnyt. A kulcsot csak a középső állásban lehet kihúzni. A redőny mind a felső, mind az alsó végponton automatikusan megáll. Az első és baloldali (a balt lehet manuálisan is) redőnyt már a benti kapcsolókkal lehet mozgatni. Miután felhúzta a redőnyt és Ön előtt van a medence, hajtsa át jobbra a thermotető bal felét. Ekkor látja a Balboa vezérlő panelját. Ezen elvégezheti a szükséges beállításokat. Ezt követően, valamint minden használatot követően, hajtsa vissza a tetőt, ügyelve, hogy körben jól záródjon. Közvetlen a használat előtt szintén hajtsa félbe a tetőt és két személy kényelmesen le tudja emelni. Kérem ne a földre rakja, mert a rajta lévő pára miatt, minden szennyeződés ráragadhat.

9 A medencét a Balboa vezérlővel lehet üzembe helyezni. Alaphelyzetben az SLP feliratot kell látnia. Ez a sleep üzemmódot jelöli, mely 10C -on tartja a medence vizét. Erre kell majd visszaállítania az utolsó használatot követően. Nyomja meg egyszer a Cool majd utána a Mode gombot. Ezt addig ismételje amíg nem jelenik meg a következő felirat a kijelzőn. Standard felirat és a beállított hőfok (itt állíthatja be a kívánt hőfokot a Warm és Cool gombokkal) Amennyiben a víz hidegebb a beállítottnál, kijelzi a Heat feliratot is, mely jelzi, hogy jelenleg melegíti a vizet. Első alkalommal (este) állítsa 30C-ra és másnap már egy-két óra alatt felmelegíti a vizet. Persze ha már reggel használni kívánja, érdemes már este beállítani a szükséges magasabb hőmérsékletet. Amennyiben két használat közt több mint 12 óra eltelik, érdemes kicsit hűvösebbre állítani használat után a víz hőmérsékletét, az alacsonyabb hőfokot gazdaságosabb fenntartatni. A Blover gomb a levegő fúvókákat kapcsolja be és ki. A Jets és Jets 2 gombokkal állíthatja be a masszírozó fúvókákat. Ezeket többször benyomva más és más fúvókák kapcsolódnak be és ki. Amennyiben áramtalanítani szükséges (vészhelyzet) a medencét a ház előszobájában lévő bal oldali elosztószekrényben lévő biztosítékkal teheti meg (whirlpool). Ezen kívül a mérőóránál (garázsban) is van egy kismegszakítója. A világítás és a redőnyök másik áramkörön vannak ezeknek is a házban lévő elosztószekrényben van a biztosítékuk. Amennyiben áramtalanította vagy áramszünet volt, be kell az óráját állítani a normális működés érdekében, ehhez kérem, hívja fel a gondnokot vagy engem. Ez akkor is előfordulhat ha a házban más elektromos probléma miatt lett áramszünet, például valami leverte a biztosítékot és az utcán lévő mérőóránál kell visszakapcsolni. Magyarul az összes áram elment a házban. Áramszünet esetén amennyiben magára zárta a redőnyöket a bal oldalin van egy kézi felhúzási lehetőség. Ehhez az eszköz a fogasra van akasztva.

10 A bal felső kapcsoló bal oldali gombjával lehet az audio rendszert feszültség alá helyezni (hagyományos DVD, CD, USB, SD-s autórádió). Ehhez szükséges hoznia valamilyen médiahordozót (CD vagy DVD lemez, pendrive, stb). A mellette lévő három kapcsolóval a lámpákat lehet fel, illetve lekapcsolni. Az alsó két kapcsolóval a redőnyöket lehet mozgatni a felirat szerint. A kikapcsolás folyamata: Fontos, hogy a kikapcsolás során két másodpercnél hosszabb idő ne teljen el a gombok megnyomása közt, ezért előre olvassa át a műveleti sorrendet. Amennyiben mégsem sikerül, fél perc múlva, mimor a set felirat eltűnik, folytassa tovább. A képen látható, standard üzemben lévő medencén nyomja meg a Cool gombot maj ezt követően a Mode gombot Ekkor a képen látható felirat jelenik meg (Ecn, ECONOMY, SET). Ezt követően ismét nyomja meg a Cool gombot maj ezt követően a Mode gombot. Ekkor az SLP felirat jelenik meg, valamint a SET felirat. Fél perc múltán a SET felirat eltűnik és a mellékelt képet kell látnia akkor, ha sikerült a kikapcsolás.

11 SZAUNA Amennyiben illóolajokat, stb szeretne használni, akkor ne felejtsen hozni magával. A szauna a pincében található. Használata díjköteles. A vezérlő dobozban található villanyóra szerinti fogyasztást kell fizetni. 1KW fogyasztás 1EUR. Kérem, érkezéskor és távozáskor feltétlenül olvassa le (a kis ablakon keresztül) ennek állását a viták elkerülése végett. A finn szauna felfűtéséhez fél óra szükséges (15 -ról) igénye kb. 4 KW. Továbbiakban, amennyiben folyamatosan fűt, óránként kb. 5 KW-ot igényel. Az infra szauna a legmodernebb Philips sugárzókkal van szerelve és azonnal használatra kész. Fogyasztása függ a bekapcsolt sugárzók számától és a beállított hőmérséklettől. Óránként kb. 0,3-2KW a fogyasztása. Kisgyermekek a szaunát nem használhatják! A szauna kályhát letakarni üzemen kívül is tilos! Törölköző használata kötelező! A két típusú szauna együtt nem működik. A főkapcsolóval választhatja ki, melyiket szeretné használni. Bármilyen üzemzavar esetén kapcsolja le a kismegszakítót (biztosíték) a szauna melletti biztosíték szekrényben (a 380V és 220V csatlakozók felett)! Ha esetleg önmagától leold, kapcsolja vissza és ellenőrizze a kapcsolók állapotát a vezérlő szekrényen, és a leírtak szerint helyezze üzembe. A nappali melletti központi biztosíték szekrényben van az un. firelé, valamint kismegszakítók (3 egyben) melyeknek szintén a felső állásban kell állnia a működéshez. FINN Szauna Egyszerre ne öntsön sok vizet a forró kövekre, mert a felcsapódó vízgőz égési sérülést okozhat! Vigyázzon, ne tartson textíliát, nyírfavesszőt, könnyen gyulladó anyagokat a kályha közelében. A szauna hőmérséletét tartsa között a kályhán található termosztáttal. A szauna páratartalmát tartsa % között vízgőzzel. A kályha feletti infra sugárzót, kérem, hajtsa el a kályha felöl! A vezérlő dobozon lévő főkapcsolót a FINN -re fordítva aktiválja. A Lamp1 kapcsolóval bekapcsolhatja az alsó világítást. Az AUDIO kapcsolóval a CD lejátszót (rádió vétel sajnos nem működik) aktiválhatja. Ezek után a szaunán belül, a fűtő készüléken kell a további beállításokat végeznie. Hőfokszabályozás: Válassza ki a kívánt teljesítményt a hőfokszabályozó (TEMPERATURE) gombnál lévő, megvastagított szakaszon. Ettől kezdve a termosztát gondoskodik a kiválasztott hőmérséklet tartásáról a szaunázás ideje alatt. Ezen a hőmérő szerint utólag módosíthat. Azonnali fűtés indítás: Az időkapcsoló gomb (TIME) felső skála 1-4 -ig. A beállítható fűtési idő 1-4 óra. A skálán beállítja a tervezett szaunázási időt pl 3 óra, majd a hőfok szabályozó (temperature) bekapcsolásával a fűtés azonnal indul. A kb. fél óra felfűtési idővel számolva a példánk szerint 2 óra 30 perce marad a szaunázásra. Ezt követően a kályha automatikusan kikapcsol. A szaunázás azonnali befejezéséhez kapcsolja 0-ra.

12 Időprogramozás: Az időkapcsoló gomb (TIME) alsó skála 1-8 -ig. Akkor használja, ha nem azonnal, hanem adott idő múlva kíván szaunázni. Maximális időzítési lehetőség szaunázás előtt 8 óra. Ha például 6 óra múlva kíván szaunázni, úgy a helyes beállítás 5 és fél óra. Így a kályha 5 és fél óra múlva bekapcsol és 6 óra elteltével használatra kész. (4 óra fűtési idő után a kályha mindenképpen automatikusan kikapcsol.) Az elektromos panel (kívül és belül) bekapcsolásával ( ) bekapcsolódik a sarokban lévő lámpa, melyet a panelen lévő LAMP gombbal kikapcsolhat. A SET gombbal válogathat az idő és a maximális hőfok funkció közt. Majd a és gombokkal beállíthatja a kívánt értéket. A hőfok beállítás nem érdekes mivel az az infra szaunázás esetében aktív. Bekapcsolt esetben a túl magas hőfokra figyelmeztetni fog az automatika, de ezt hagyja figyelmen kívül, mert az szintén az infra sugárzókra vonatkozik. A panelen jelen esetben gyakorlatilag az idő visszaszámlálást és a lámpát lehet kihasználni. Ha nem kell, kapcsolja ki. Használat után a főkapcsolót OFF -ra állítsa. Az alsó világítást kapcsolja ki. A helyiségben található ventillátort indítsa el a kapcsoló nyomva (5mp) tartásával. INFRA Az infra sugárzók a legmodernebb, legszélesebb spektrumú Philips Vitae típusúak. Bekapcsolás után azonnal használatra készek. Használata percig javasolt hetente egyszer-kétszer. Előtte, utána zuhanyozzunk a kívánt hatás eléréséhez. 1 liter víz fogyasztása javasolt a vízpótlásra. A kapcsoló dobozon a hat darab infra kapcsolót kapcsolja le! A vezérlő dobozon lévő főkapcsolót a INFRA -ra fordítva aktiválja. A Lamp1 kapcsolóval bekapcsolhatja az alsó világítást szükség szerint. Az AUDIO kapcsolóval a CD lejátszót (rádió vétel sajnos nem működik) aktiválhatja. Ezek után a vezérlő panelt (kívül és belül azonosan működik) ( ) kapcsolja be. Ekkor a szaunában felkapcsolódik a fenti villany. Ezt a LAMP gombbal kapcsolgathatja. Ezek után a szükséges sugárzókat kapcsolja be az INFRA kapcsolókkal a vezérlő dobozon (A szükségtelenek kikapcsolva hagyásával költséget csökkenthet. A sugárzok csak fél méteren belül hasznosulnak, tehát ezen a tartományon kívül hatástalanok). A SET gombbal válogathat az idő és a maximális hőfok funkciók közt. Majd a és gombokkal beállíthatja a kívánt értékeket. Az ideális hőfok A két kihajtható sugárzót a dobozával, enyhe emeléssel állítsa a kívánt pozícióba. Használat után a főkapcsolót OFF -ra állítsa. Az alsó villanyt kapcsolja ki. A helyiségben található ventillátort indítsa el a kapcsoló nyomva (5mp) tartásával. Kérem, ügyeljen a tisztaságra, hogy mások is megelégedéssel használhassák! Az élettani hatásokról, illetve további információkat hátrébb és az interneten találhat.

13 SZOBÁK ALAPRAJZAI A kettes számú szoba a földszinten a napaliból nyílik. A többi az emeleten van.

14 SPORT Tél Martin irányába haladva 20 km-re van Turcianske Teplice, ahol termálvízű vízi vidámpark és spa centrum található, mely télen is nyitva tart (N E ). A krahulei 4, a skalkai sípálya 8 km-re található a háztól. Mindkettőhöz Skalka irányába (felfelé) kell elindulni. A körmöcbányai hegyeken találhatók közép-európa legjobb sífutó pályái. Itt tartják február elején a fehér nyom nevű versenyt is többezer indulóval (www.bielastopa.eu) Ekkor sí és snowboard ugró bajnokságot is tartanak Körmöcbánya főterén. A tengerszint feletti magasságból adódóan Skalka lényegesen hóbiztosabb, mint Krahule. Krahulén egy nagy pálya van. Könnyű, széles, hosszú, jó tanuló pálya. Ezen kívül van kettő gyerekpálya is. Összesen 5 felvonó évben készült el a négyüléses felvonó. Skalkán a sífutó pályákon kívül már nehezebb lesikló pályák is vannak. Van gyerek (Blondy), könnyű (Limba) és fekete pálya is. Ezen kívül egy kezelt erdei út (Turistická). Jelenleg összesen öt. A következő térképen bal oldalon a legnagyobb pályán működik az új négyüléses felvonó.

15 A pályák megközelítése: Amikor felérünk Skalkára beérünk a parkolóba jobbra kell tartani. Ha az új pályához megyünk akkor ezután egyenesen megyünk tovább és kb 100 méter múlva jobbra lesz egy konténer ahol a bérleteket lehet venni. Itt jobbra kanyarodik az út, minél feljebb megyünk a TV torony felé annál jobb. A TV torony kapuja előtt kb 100 méterrel van az erdőben egy út amin át kell menni a pályához. Aki nem tud, vagy akar ide fel jönni az a pénztártól induló erdei úton is bemehet a pályára. A régi pályákhoz miután a parkolóba értünk és jobbra tartottunk 50 méter múlva kanyarodjunk le balra. Ott bárhol keressünk helyet a parkoláshoz. Alkalmanként parkoló díjat szednek 1,65 EUR-t. Krahule felé tovább kell menni a ház előtti úton (Skalka felé), majd az alagút után egy-két kilométerrel balra kell fordulni. Aszfaltozott út vezet Krahulére, de elég vékony és meredek. Másik irányból is meg lehet közelíteni. Ekkor a város felé kell menni, és a főútra kiérve nem haza felé, hanem felfelé Martin irányába kell elindulni. Ezen az úton haladva pár kilométer múlva jobbra kell fordulni (ki lesz írva). Ez az út egyenesen a faluba vezet.

16 Nyár Szlovákia legtisztább levegőjét Skalkán mérik. A rendkívül sok túrista útvonalon kívül Skalkán található négy kivilágított teniszpálya, sport centrum. Van kivilágított, aszfaltozott görkorcsolya pálya az erdőben. Az erdei utakon igazán használhatók a mountain bike-ok. A városban termál vízű uszoda is van (a főúton a benzinkút mögött látható). A környéken golf pálya is van. Martin irányába haladva 20 km-re van Turcianske Teplice, ahol termálvízű vízi vidámpark és spa centrum is található (N E ). Kirándulás képpen érdemes elmenni európa közepére, ahol templomot és emlékhelyet találunk (Krahule és a Martin velé vezető főút közt van N E ). BUSZ Skalkára és Krahuléra is el lehet busszal jutni. Skalkán ha sokan vannak, távolabb kell megállni. Ekkor a busz közelebb visz a pályákhoz. Skalkára 9 személyes minibusz megy a központi parkolóból, lehet házhoz is hívni. Krahuléra menetrendszerinti busz megy. Megálló 100 méterrel feljebb az úton. Menetrend hátrébb.

17 A VÁROS KÖRMÖCBÁNYA Magyarország leggazdagabb városai közé tartozott a múltban. Jelenleg a város ismert turistaközpont nem csak Szlovákiában, hanem Európa közepén is. KÖRMÖCBÁNYA (5200 lakos) városa a Garammenti-régió nyugati részén fekszik, közel Európa földrajzi közepéhez (ami egy templom Jánoshegy községben). A várost nyáron sok turista látogatja, főleg a Körmöci gag fesztivál idején. Kremica környékén kerül megrendezésre már évtizedek óta a hagyományos Biela stopa Kremnica-Skalka sífutóverseny. TÖRTÉNELEM A város 1328-ban szerezte meg a szabad királyi és bányaváros kiváltságait Károly Róbert uralkodása idején. Ezek közül a legfontosabb kiváltság az pénzverés joga volt. NEVEZETESSÉGEK A körmöcbányai vár a 13. és a 15. század között fokozatosan felépült különböző rendeltetésű középkori épületek együttese. A várat erődítmény védi, amelyhez a városvédő falak kapcsolódnak. A város központi területe a Štefánikovo námestie tér és fő látványossága a várterület közepén álló, újgót stílusban épült belső részével Szent Katalinnak, a város védőszentjének temploma. A templomhoz a 15. században egy tornyot építettek. Ma reneszánsz formája van, amit az 1560-ban bekövetkezett tűzvész után kapott. A templomtorony körfolyosója a nyilvánosság számára hozzáférhetővé van téve és gyönyörű kilátást nyújt a városra és környékére. A templom büszkesége a ritka értékes orgona, melynek csodálatos hangját a Körmöci várorgona (Kremnický hradný orgán) hagyományos nyári rendezvény látogatói is élvezhetik. A vár és egyúttal a város legrégibb épülete a 13. századból származó Szent András körtemplom. Az alagsorban csontkamra, a felső részben gótikus falfestményekkel díszített kápolna áll a látogatók rendelkezésére. A várhoz tartozik még az Óratorony, a volt városháza maradványai, három bástya és az északi toronykapu. A tér keleti sorában található - a polgári házakon kívül - az ún. új városháza épülete is. A tér és a szomszédos épületek belseje a nyári humorfesztivál és a Kremnické gagy szatíra-rendezvények alatt rázkódik a nevetéstől. A tér nagyvonalú dísze a terjedelmes barokk Szentháromság oszlop (barokový trojičný stĺp).

18 A tér észak-nyugati sarkában áll a világ legrégibb pénzverdéjének épülete. A pénz- és éremverés történelmének mélyebb megismerését kínálja a körmöcbányai Pénz- és éremmúzeum, ahol a látogató saját bőrén próbálhatja ki a pénzverést. A Kremnicai pénzverdét cseh pénzverők alapították, akiket a király Kutná Horából hívott meg. A körmöci bányákból származó aranyból kezdetben florénokat vertek, majd a 14. század elején elkezdték a dukátok verését. A pénzverdében 1329-ben készültek el az első magyar garasok. A garasok mellett nagy érdeklődés övezte a híres körmöcbányai aranypénzeket is. Ezek az érmék különleges szépségük és minőségük miatt Európa legkedveltebb fizetőeszközei közé tartoztak a maguk idejében. A 16. században a pénzverés mellett nagy fejlődésnek indult az érmekészítés is. A városban a mai napig készülnek emlékérmek, és több ország fizetőeszköze is itt készül. A Szlovák Nemzeti Bank (Národná banka Slovenska) Pénzérmék és Érmék Múzeuma a numizmatika területén egyedülálló specializált múzeum. A pénz színe és visszája címet viselő tárlat, mint az egyetlen Szlovákia területén a pénz és érmék történetét teljességben bemutatja. A látogatóknak lehetőségük nyílik a polgári ház történelmi épületének öt emeletén a különböző fizetőeszköz fajtákkal megismerkedni (pénzérmék előtti fizetőeszközök, az első pénzérmék és bankók, a jelenkor forgalmi pénzneme), melyeket Szlovákia területén használtak, ill. az éremkészítéssel is megismerkedhetnek a reneszánsztól egészen napjainkig, megismerkedhetnek a világhírű körmöcbányai Pénzverde történelmével, a majd 700 éves hagyományával, hasonlóképpen Körmöcbánya, a szabad királyi bányaváros történelmével, bányászatával és kohászatával, a múzeum földalatti térségeiben található bánya megtekintésének lehetőségével. A pénzverde történelmi épülete eredetileg néhány, a 15. században épített gótikus házakból állt. A 16. században átépítették és stílusban is összhangot teremtettek közöttük. Saját fortifikációval és nem kis fegyverarzenállal rendelkezett. Legrégebbi itt a délkeleti szárny az eredeti pénztárral, amely egy reneszánsz oszlopra van rögzítve. A pénzverés megismeréséről mélyebb és hasznos információkkal szolgál az Érem múzeum, amely egy régi polgári házban található a főtér déli részén ban a pénzverde saját tárlatát nyitotta meg, ahol a látogatóknak lehetőségük van a pénzverés technikájának érdekes kiállított tárgyait megtekinteni, ugyanúgy az egyedüli, öreg pénzverőt is a pénzverde történelmi szempontból legértékesebb térségeinek egyike től a nyilvánosság és látogatók előtt nyitva áll a drágakövek újonnan nyitott munkahelye is, amely a drágakövekből készített emlék-pénzérmék és érmék verésére szolgál.

19

20

Üdvözöljük az egészség megőrzésének világában!

Üdvözöljük az egészség megőrzésének világában! Üdvözöljük az egészség megőrzésének világában! Gratulálunk Physiotherm infrakabinjához! Örömünkre szolgál, hogy egyik, kiváló minőségű termékünk mellett döntött, és szeretnénk ezért köszönetet mondani.

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Lakossági 4-utas kazettás készülékhez. LÉGKONDÍCIONÁLÓ (SPLIT Típusú) RAS-M16SMUV-E RAS-M16SMUCV-E.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Lakossági 4-utas kazettás készülékhez. LÉGKONDÍCIONÁLÓ (SPLIT Típusú) RAS-M16SMUV-E RAS-M16SMUCV-E. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Lakossági 4-utas kazettás készülékhez LÉGKONDÍCIONÁLÓ (SPLIT Típusú) Beltéri Egység Hõszivattyús Modell Csak hûtõ Modell Mennyezeti panel RAS-M10SMUV-E RAS-M10SMUCV-E RB-B11MC(W)E RAS-M13SMUV-E

Részletesebben

GÁZ-ELEKTROMOS TŰZHELY

GÁZ-ELEKTROMOS TŰZHELY GÁZ-ELEKTROMOS TŰZHELY CFH-664 B NAT CFH-664 X NAT Ezt a készüléket az érvényben lévõ rendelkezések szerint kell felszerelni és csak jól szellõzött helyiségben szabad használni. Felszerelés és üzembe helyezés

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DW7 60FI TÍPUSÚ. 7. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DW7 60FI TÍPUSÚ. 7. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat 7. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat Gyártó: Típus: DW7 60FI Energia hatékonysági osztály: (A hatékonyabb - G kevésbé hatékony) A A szabvány ciklus, amelyre az adatlapon feltüntetett információ

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO 30

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO 30 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO 30 ÁLLÍTATÓ BEÜLŐ SZÉLESSÉGŰ, VILLAMOS HAJTÁSÚ KEREKESSZÉK REHAB-TRADE Kft. 2000 Szentendre, Kalászi út 3. Telefon: 06-26/88-62-88 Fax: 06-1/239-4330 A csoport tagja. Figyelem:

Részletesebben

Használati utasítás. Technogym s.p.a. által lett bejegyezve Olaszországban és más

Használati utasítás. Technogym s.p.a. által lett bejegyezve Olaszországban és más Használati utasítás Technogym, The Wellness Company, Excite és CPR (figuratív) a Technogym s.p.a. tulajdonában lévő védjegyek Olaszországban és más országokban. A Smartkey és a TGS key az itt illusztrált

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO 30

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO 30 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO 30 ÁLLÍTATÓ BEÜLŐ SZÉLESSÉGŰ, VILLAMOS HAJTÁSÚ KEREKESSZÉK REHAB-TRADE Kft. 2000 Szentendre, Kalászi út 3. Telefon: 06-26/88-62-88 Fax: 06-1/239-4330 A csoport tagja. Figyelem:

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DW-6 60 FI TÍPUSÚ. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat Gyártó: TEKA Küchentechnik Típus: DW-6 60.FI.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DW-6 60 FI TÍPUSÚ. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat Gyártó: TEKA Küchentechnik Típus: DW-6 60.FI. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat Gyártó: TEKA Küchentechnik Típus: DW-6 60.FI Szélesség: 597-599 mm Mélység, a kapcsolótábla külsõ szélétõl mérve: 550 mm Magasság: 820-870 mm Helyszükséglet

Részletesebben

Tartalom. Bevezetés 2. Biztonsági kód 4. Audio rendszer, gyors áttekintő 6. Általános vezérlés 9. Audio rendszer működtetése 11

Tartalom. Bevezetés 2. Biztonsági kód 4. Audio rendszer, gyors áttekintő 6. Általános vezérlés 9. Audio rendszer működtetése 11 Tartalom Bevezetés 2 Biztonsági kód 4 Audio rendszer, gyors áttekintő 6 Általános vezérlés 9 Audio rendszer működtetése 11 Klímavezérlés, gyors áttekintő 19 Klímavezérlés 21 Navigációs rendszer, gyors

Részletesebben

www.markabolt.hu használati útmutató Mosógép EWH 127310 W

www.markabolt.hu használati útmutató Mosógép EWH 127310 W használati útmutató Mosógép EWH 127310 W 2 electrolux Electrolux. Thinking of you. Többet is megtudhat elképzeléseinkrol a www.electrolux.com címen Tartalomjegyzék Biztonsági információk Termékleírás Kezelőpanel

Részletesebben

A kiadvány megjelenését támogatta:

A kiadvány megjelenését támogatta: A kiadvány megjelenését támogatta: Copyright Marton Zsófia, 2008, 2015 Szerzői kiadás Borító: Lukács Emese Minden jog fenntartva! ISBN 978 963 08 2877 2 Az Aromaterápia lovaknak című online könyv mindenkor

Részletesebben

ME-50 Használati Utasítás

ME-50 Használati Utasítás ME-50 Használati Utasítás GITAR MULTI EFFEKT Köszönjük, és gratulálunk, hogy a BOSS ME-50 gitár multi-effektet választotta. A készülék használata előtt, figyelmesen olvassa el a A KÉSZÜLÉK BIZTONSÁGOS

Részletesebben

6 720 612 481-00.1R. Időjárásfüggő szabályozó szolár szabályozással FW 200. Kezelési útmutató a felhasználó számára 6 720 619 950 (2009/09) HU

6 720 612 481-00.1R. Időjárásfüggő szabályozó szolár szabályozással FW 200. Kezelési útmutató a felhasználó számára 6 720 619 950 (2009/09) HU 6 720 612 481-00.1R Időjárásfüggő szabályozó szolár szabályozással FW 200 Kezelési útmutató a felhasználó számára HU 2 HU Kedves vásárlónk! Hő az életért - ennek a mottónak hagyománya van nálunk. A hő

Részletesebben

Fontos biztonsági kérdések

Fontos biztonsági kérdések Fontos biztonsági kérdések Ezt a berendezést nem használhatják olyan személyek (beleértve a gyermekeket is), akik csökkent fizikai, érzékelési vagy szellemi képességekkel rendelkeznek, nincs meg a megfelelő

Részletesebben

Beszerelési és szervizkézikönyv. Remeha i Sense

Beszerelési és szervizkézikönyv. Remeha i Sense Beszerelési és szervizkézikönyv Remeha i Sense Remeha isense Tartalom 1. Bevezetés..........................................................................................4 2. Áttekintés..........................................................................................5

Részletesebben

Szintézis Informatikai Rt.

Szintézis Informatikai Rt. Számítástechnikai alaptanfolyam Jegyzet a NEFELEJCS Nyugdíjas Klub részére Számítástechnikai alapismeretek (8 óra) Microsoft Windows felhasználói ismeretek (12 óra) Szövegszerkesztési ismeretek (15 óra)

Részletesebben

ÁLTALÁNOS FIGYELMEZTETÉSEK

ÁLTALÁNOS FIGYELMEZTETÉSEK ÁLTALÁNOS FIGYELMEZTETÉSEK 1. Ez a kézikönyv elválaszthatatlan és nélkülözhetetlen része a berendezésnek. Gondosan meg kell őrizni a készülékkel együtt akkor is, ha más tulajdonoshoz vagy használóhoz kerül

Részletesebben

INSTATPLUS868-R FELHASZNÁLÓI ÉS ÜZEMBEHELYEZŐI ÚTMUTATÓ PROGRAMOZHATÓ SZOBATERMOSZTÁT

INSTATPLUS868-R FELHASZNÁLÓI ÉS ÜZEMBEHELYEZŐI ÚTMUTATÓ PROGRAMOZHATÓ SZOBATERMOSZTÁT FELHASZNÁLÓI ÉS ÜZEMBEHELYEZŐI ÚTMUTATÓ INSTATPLUS868-R 2. Hogyan helyezzünk be illetve cseréljünk elemet (2db AA, 1,5V Alkaline) PROGRAMOZHATÓ SZOBATERMOSZTÁT RÁDIÓS JELÁTVITELLEL Az elemek kimerüléseinek

Részletesebben

KEZELÉSI UTASÍTÁS. DARÁLÓVAL EGYBEÉPÍTETT *pénzfelismerővel működtethető* TELJESEN AUTOMATA KÁVÉFŐZŐ GÉP

KEZELÉSI UTASÍTÁS. DARÁLÓVAL EGYBEÉPÍTETT *pénzfelismerővel működtethető* TELJESEN AUTOMATA KÁVÉFŐZŐ GÉP KEZELÉSI UTASÍTÁS Típus: Royal Office Superautomatica kávéfőző automata SUP 015V DARÁLÓVAL EGYBEÉPÍTETT *pénzfelismerővel működtethető* TELJESEN AUTOMATA KÁVÉFŐZŐ GÉP Gratulálunk! Gratulálunk a választásához

Részletesebben

Használati útmutató és jótállási jegy

Használati útmutató és jótállási jegy CE 1011 Használati útmutató és jótállási jegy BC-200 egy érzékelőlapos, BC-210 kettő érzékelőlapos, BC-230 három érzékelőlapos, BC-230i négy érzékelőlapos, ikerbabákhoz (2) is használható, BC-220i kettő

Részletesebben

CITROËN JUMPER Kezelési útmutató

CITROËN JUMPER Kezelési útmutató CITROËN JUMPER Kezelési útmutató CITROËN A CITROËN a -t választotta Innovatív együttműködés A CITROËN és a TOTAL immár 35 esztendeje azon dolgozik, hogy a legújabb technológiák alkalmazásával a lehető

Részletesebben

Használati útmutató és garancia. Cikkszám: 229 575

Használati útmutató és garancia. Cikkszám: 229 575 Használati útmutató és garancia Cikkszám: 229 575 Kérjük, a jótállási jegyet töltse ki nyomtatott betűkkel. Termék megnevezése: Termék típusa: Termék gyártási száma: Gyártó: Tchibo GmbH, Überseering 18,

Részletesebben

Sonic 50 Kezelési és karbantartási útmutató

Sonic 50 Kezelési és karbantartási útmutató Sonic 50 Kezelési és karbantartási útmutató B I Z T O N S Á G I F I G Y E L M E Z T E T É S E K A következô elôvigyázatossági figyelmeztetéseket az egész kézikönyv során alkalmazzuk a következô üzenetek

Részletesebben

A készülék áttekintése

A készülék áttekintése A készülék áttekintése LCD TV A készülék eleje DE CODES / KOD 1. TFT képernyő: 2. Üzemjelző: Világít, ha a készülék készenléti üzemmódban van. Kialszik, amikor a készüléket bekapcsolják: Infravörös érzékelő:

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ gázüzemű szivattyús kombinált fűtő-vízmelegítő készülékekhez

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ gázüzemű szivattyús kombinált fűtő-vízmelegítő készülékekhez KEZELÉSI ÚTMUTATÓ gázüzemű szivattyús kombinált fűtő-vízmelegítő készülékekhez analóg KOMFORT 24 K KOMFORT 24 V KOMFORT 24 VH KOMFORT 28 V KOMFORT 25 KD KOMFORT 29 VD digitális KOMPAKT 25 V FIGYELEM! Mielőtt

Részletesebben

Használati útmutató. TRI gázüzemű hőlégbefúvók

Használati útmutató. TRI gázüzemű hőlégbefúvók Használati útmutató TRI gázüzemű hőlégbefúvók Kedves Vásárló! Gratulálunk, hogy egy, a csúcsminőséget képviselő Immergas terméket vásárolt, amely hosszú ideig és biztonságosan fogja az Ön kényelmét szolgálni.

Részletesebben

Digitális időkapcsolós termosztát. isense. Üzembehelyezési és karbantartási kézikönyv 120670-AG

Digitális időkapcsolós termosztát. isense. Üzembehelyezési és karbantartási kézikönyv 120670-AG HU Digitális időkapcsolós termosztát isense Üzembehelyezési és karbantartási kézikönyv 120670-AG Tartalom 1 Bevezetés...4 1.1 Bevezetés...4 2 A beszerelés helyszíne...5 2.1 Helyzetét szabályozó...5 2.2

Részletesebben

Energiatakarékosság otthon és a munkahelyen

Energiatakarékosság otthon és a munkahelyen Energiatakarékosság otthon és a munkahelyen Otthonunk, lakásunk az energiatakarékosság talán legfontosabb színtere. Az ország energiafelhasználásában na - gyobb arányt képviselnek a háztartások, mint az

Részletesebben

Használati útmutató VICTRIX 26 2 I *1.031272HU*

Használati útmutató VICTRIX 26 2 I *1.031272HU* Használati útmutató HU VICTRIX 26 2 I *1.031272HU* Kedves Vásárlónk! Gratulálunk, hogy egy csúcsminőségű Immergas terméket választott, amely hosszú ideig fogja az Ön kényelmét és biztonságát szolgálni.

Részletesebben

Fontos információ. Kérjük őrizze meg ezt az útmutatót! Model: Gyártási szám: Vásárlás időpontja:

Fontos információ. Kérjük őrizze meg ezt az útmutatót! Model: Gyártási szám: Vásárlás időpontja: - 1 - Fontos információ A készülék elemekkel vagy egy külső áramforrásról (adapter) működik. NE ÜZEMELTESSE azt más áramforrásról mint amit a kezelési útmutató előír, vagy ami a készülék hátulján fel van

Részletesebben