Éves rendes közgyűlés május 30. Budapest

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Éves rendes közgyűlés május 30. Budapest"

Átírás

1 Közgyűlési beszámoló a sportbizottság tevékenységéről 1. A Magyar Búvár Szakszövetség évi kiemelt feladatai a sport területén 1.1..Szakmai téren: - A sportági versenyrendszerek működési feltételeinek megteremtése, biztosítása a sportágak versenynaptárainak kiadása. - Létrehozott online nevezési és adatbázis rendszer működtetése és bővítése - A különböző korosztályos országos bajnokságok kiírásának elkészítése és kiadása. - A versenyengedélyek (hazai, nemzetközi) kiadásának biztosítása. - Az utánpótlás folyamatos biztosítása érdekében kidolgozott koncepció működtetése - A Világjátékokra minél nagyobb és eredményesebb magyar csapat kijutásának biztosítása, kvalifikációs verseny ( Volos) - A búvár sportág stratégiájának kidolgozása, majd ez alapján az akciótervek előkészítése, végrehajtása (határidő 2017) - A víz alatti csapatsportágak (hoki és rugby) népszerűsítése, versenyrendszer fejlesztése - A tájékozódási búvárúszás hosszú távú jövője érdekében történő stabilizációs és fejlesztési tervek kidolgozása. - Búvárbázis búvárprogramokkal való feltöltése Gyékényesen a Polgármesteri Hivatallal együttműködésben 1.2. A válogatott működtetése terén: - Válogatott kereteink működésének biztosítása és az eredményes szereplés feltételeinek megteremtése. - Világversenyeken való megjelenés biztosítása, és a minél eredményesebb szereplés elérése. - Világversenyek előtti edzőtábor lehetőségének megteremtése. - A Világjátékokra minél nagyobb és eredményesebb magyar csapat kijutásának biztosítása 1.3. Versenyrendezés terén: - Uszonyosúszó Világkupa forduló magas színvonalú, eredményes megszervezése Egerben - Tájékozódási Búvárúszó Világkupa forduló magas színvonalú, eredményes megszervezése Alsónémediben (rendező Csepel Barakuda Búvár SE) - A felnőtt és a különböző korosztályos Országos bajnokságok színvonalas megrendezése Adminisztratív munka terén: - Költségvetésben rögzítettek alapján szigorú, következetes gazdálkodás végrehajtása. - A szakmai munkát segítő, kiszámítható és megbízható anyagi háttér megteremtése érdekében támogatói, szponzori kör kialakítása. - A sport területén megjelenő pályázatok figyelése, elkészítése és határidőre való beadása. - A sportági nyilvántartások, statisztikák határidőre való elkészítése. - Online nevezési és adatbázis rendszer működtetése és bővítése 1.5. Oktatás terén: - A versenybírói oktatás és továbbképzés folyamatos végrehajtása. - Versenybírói ellenőrzési rendszer kialakítása - A sportszakemberek szakmai oktatásának és továbbképzésének beindítása.

2 - OKJ-s képzés, vizsgáztatás 1.6. Egyéb sporttevékenység terén: - A sportági szakirodalom bővítése, kiadványok elkészítése (Kovács Zsófia Uszonyosúszás kézikönyve) - Kiadás előtt álló sportágainkat érintő sportkönyvekbe, lexikonokba bedolgozás. - A CMAS szakbizottságaiban való tevékenység végzése. - A Magyar Olimpiai Bizottsággal / EMMI sportállamtitkársággal való szoros kapcsolattartás, munkájában aktív részvétel évi Szakmai program A Magyar Búvár Szakszövetség az alábbi célokat tűzte ki, és feladatokat határozott meg a szakmai munka terén: - Búvársport versenynaptárának összeállítása - Búvársportágak válogatott kereteinek összeállítása, általános válogatási elvek kialakítása - Világjátékokra ( Wroclaw) kvalifikált versenyzők felkészülésének támogatása, legeredményesebb csapat összeállítása (váltó) - Világversenyeken (Junior Uszonyosúszó VB (Tomsk); Felnőtt Uszonyosúszó EB (Wroclaw); Junior és Felnőtt Tájékozódási Búváruszó EB-n (Pozsony) való részvétel biztosítása, a lehető legeredményesebb csapat összeállítása egyéni és csapat (váltó, csoportos) versenyszámokban. - Nyílt Vízalatti Hoki EB (masters és elit) magas színvonalú, eredményes és megszervezése, Egerben ( ) - Uszonyosúszó Világkupa forduló magas színvonalú, eredményes és megszervezése, Egerben ( ) - Tájékozódási Búvárúszó nemzetközi verseny forduló magas színvonalú, eredményes megszervezése Alsónémediben (rendező Újbuda BHG ) - Országos Bajnokságok kiírása és lebonyolításának megszervezése. - A felnőtt és a különböző korosztályos Országos bajnokságok színvonalas megrendezése. - A búvár sportágak közötti összefogás erősítése - A sportág folyamatos, zavartalan munkájának irányítása, a klubok szakmai munkájának segítése. - Az éves versenynaptárban meghatározott sportági versenyrendszerek működtetése, koordinálása, ellenőrzése. - Válogatott keretek működtetése, lehetőség esetén központi felkészülés (edzőtáborok) biztosítása. - A válogatott versenyzők felkészülésének támogatása - A válogatott versenyzők felkészítésének, egészségügyi hátterének a biztosítása. - Doppingellenes felvilágosító, nevelő és prevenció programokon való részvétel - A szükséges vizsgálatok és dopping ellenőrzések megszervezése. - A sportágak aktuális fejlesztési programjainak működtetése. - A sportszakemberek képzésének megszervezése, támogató együttműködés biztosítása. - A sportág népszerűsítése, az utánpótlás nevelés biztosításának megszervezése és feltételeinek megteremtése. - A vonatkozó törvényi előírások, feladatok betartása, végrehajtása és betartatása.

3 - A szövetség sporttevékenységét meghatározó szabályzatok aktualizálása. - A versenysport költségvetésének biztosítása. - A nemzeti szakmai szervezetekbe beválasztott tisztségviselők munkafeltételeinek biztosítása. - A nemzetközi szervezetekbe beválasztott tisztségviselők munkájának segítése - EMMI sport államtitkárság munkájában való aktív részvétel, - Sportágak fejlesztési programjának kidolgozása, - Sportági nyilvántartások, statisztikák elkészítése, beadása, - Sportszakember (Sportoktató, Sportedző OKJ képzés) a Testnevelési Egyetemmel együttműködésben - A versenybírói oktatás és továbbképzés folyamatos végrehajtása. - Hazai és nemzetközi versenyengedélyek kiadása, - Az Uszonyosúszó felnőtt és utánpótlás, a tájékozódási búvárúszó felnőtt és utánpótlás, valamint a víz alatti hoki és rögbi felnőtt válogatott keret kijelöléseinek jóváhagyása. - Online nevezési és adatbázis rendszer működtetése és bővítése - A búvár sportág stratégiájának kidolgozása, majd ez alapján az akciótervek előkészítése, végrehajtása (határidő 2017) Az Elnökség az előző évek gyakorlatához hasonlóan a szakági bizottságok szakmai javaslatának figyelembevételével hozza meg döntéseit.

4 3. Összegzés a évi sporttevékenységről 3.1. USZONYOS- ÉS BÚVÁRÚSZÁS Beszámoló a XIX. Uszonyosúszó Felnőtt Világbajnokságról Helyszín: Görögország, Vólos Időpont: június Résztvevő országok száma: 33 ország Résztvevők: Versenyzők és egyesületük: Senánszky Petra Debreceni Búvárklub Kosina Gergő Debreceni Búvárklub Kanyó Dénes Muréna Szegedi Úszó és Búvárklub Gruber Kornél Muréna Szegedi Úszó és Búvárklub Dimák Dávid Muréna Szegedi Úszó és Búvárklub Kosara Géza Muréna Szegedi Úszó és Búvárklub Dudás Zita Muréna Szegedi Úszó és Búvárklub Varga Krisztina Kaposvári 1.MCM-Diamant Adorján SE Kovács Zsófia Kaposvári 1.MCM-Diamant Adorján SE Hamlin Matthew Kaposvári 1.MCM-Diamant Adorján SE Károlyi Csilla Eötvös DPSE Szenes Mátyás Club-Laguna Miskolc SE Sincki Ádám Győri Búvár SE Edző: Kókai Dávid Csapatvezető: Dr. Nyíri Iván Eredmények 1-6: Aranyérem Senánszky Petra 50m uszonyos gyorsúszás 00:20.98 Világcsúcs Senánszky Petra 100m uszonyos gyorsúszás 00:45.69 Világcsúcs Senánszky Petra 200m uszonyos gyorsúszás 01:41.42 Világcsúcs Kosina Gergő 200m uszonyos gyorsúszás 01:33.31 Világcsúcs Ezüstérem Varga Krisztina 200m uszonyos gyorsúszás Kosina Gergő 100m uszonyos gyorsúszás Bronzérem Varga Krisztina 100m uszonyos gyorsúszás Sincki Ádám 50m uszonyos gyorsúszás 5. hely Varga Krisztina 50m uszonyos gyorsúszás Károlyi Csilla 200m felszíni úszás 6. hely Kosina Gergő 50m uszonyos gyorsúszás Kosara Géza 1500m felszíni úszás

5 4*100m felszíni váltó - férfi Összesen: 4 Világcsúcs 4 Aranyérem 2 Ezüstérem 2 Bronzérem Éremtáblázat 4.hely Versenybeszámoló: Kedden reggel a csapat Bécsben találkozott, ahol a sportfelszerelések összepárosítását (uszonyzsákok összetekerése nejlonban) és a palackok összetekerését követően probléma nélkül indult el a csapat Vólosz városába. Megérkezésükkor (több csapat is várt a reptéren) egy busz várt, amire szűkösen de felfért a csapat. Az egész hetet a 35 fok feletti hőmérséklet jellemezte, ami az éjszaka folyamán sem hűlt sokat, ezt a sportolók egy részét igencsak megviselte. A szálláson két ágyas szobák voltak, így páratlanul egy lány egy kétágyasba lett elhelyezve, a légkondik egyik szobában sem működtek kifogástalanul. Kedden-szerdán és csütörtökön körbejárták a partot, a sportolók megismerkedtek az uszodával, a napi beosztással és menetrendekkel. A csütörtök esti megnyitót viszonylag későn kezdték el, így este 10 körül ért véget (bár ha korábban kezdik akkor meg a hőmérséklet okozott volna problémát). Minden reggel más és más időpontokban volt beosztva a melegítési lehetőség illetve három csoport váltotta egymást, 7:15- ös 7:45-ös és 8:15- ös busz indulásokkal fél órás melegítési időkre osztva. Magyar csapat szakmai értékelése: Senánszky Petra - kiemelkedő teljesítményt nyújtott a versenyen, hiszen megismételte a tavalyi triplázását és új világcsúcsokat állított be. Utolsó nap a 4x100m felszíni váltó tagjaként elsőként ugrott vízbe, ahol azonban nem úszta meg egyéni csúcsát. Itt figyelembe kell venni, hogy mind délelőtt és délután is elmaradt a rajt ruhaszakadás miatt ezért a női futamok később álltak rajtkőre. Varga Krisztina - szintén kitett magáért. A verseny előtti héten még érettségizett a versenyen pedig két érmet sikerült nyernie. 100m uszonyos gyorsúszáson bronz, 200 méteren ezüstérmet nyert. 50m uszonyos gyorson 5. helyével megerősítette magának a világjátékok indulási jogát. Váltóban repülő fejessel egyéni csúcsot úszott. Károlyi Csilla - kirobbanó formában volt egész versenyidő alatt. Mind alkatán mind hozzáállásán tükröződött elhivatottsága. Kivétel nélkül minden távon a legjobb időeredményeit úszta. 200m felszíni úszáson 5. helyével kiharcolta egyéni távon a világjátékok részvételét, és 100m felszíni úszáson is közel állt ehhez azonban ott 8. helyen ért célba. Dudás Zita - a versenynapok alatt nehezen aludt a nagy meleg miatt, és az új jaked dresszébe is többször befolyt a víz, ami lelassította őt egyéni távjain, emellett új uszonyt használt, ami

6 valószínűleg keményre sikerült, nem volt megfelelő számára. A lányok igyekeztek neki segíteni (éjszakai nyugtató tea, tartalékuszony), így sikerült összekapnia magát az utolsó napra, ahol váltóban a délelőtti futamban 41 feles időt ment, míg délután már 42 mp-en kívülre csúszott, azonban a váltó a görögöket leelőzve sikeresen kvalifikálta magát a világjátékokra. Kovács Zsófia - 100m búvárúszáson 15. helyen ért célba közel az egyéni legjobbjához, 400m búvárúszáson másodikként ért be futamába ahol sikerült megúsznia egyéni csúcsát (3:17) és végül 13.lett. Kosina Gergő - csak úgy, mint csapattársa szintén jó formába utazott ki a versenyre, ahol a 200m uszonyos gyorsúszást világcsúccsal nyerte, 100 méteren világcsúcson belüli idővel második lett, végül 50 méteren 6. időt úszott így ő is képviseli hazánkat a jövő évi világjátékokon. A váltó tagjaként az előfutamok során hatalmas időeredményt (0:34) úszott, ennek köszönhetően került be a váltó a döntőbe. A döntők során végül 6.helyen zártak (miután a kolumbiai csapatot kizárták). A fiú váltó is utazik Lengyelországba. Kanyó Dénes - 200m és 800m felszíni úszáson is 14. helyen zárt. 400m felszíni úszás előfutamában 3 percen belüli idővel jutott be a szoros délutáni döntőbe, ahol viszont ezt az időt nem sikerült újra megúsznia, de így is 7.helyen ért célba ezzel kvalifikálva magát a világjátékokra. A váltó tagjaként a délelőtti előfutamban 37mp időeredményével aggodalomra adott okott, hogy délután tud-e majd jobb időt produkálni 800m felszíni úszás után. Azonban sikerült felmérnie a helyzetét így 800m döntőjében visszafogta magát, és a váltóban sikerült jobb időt úsznia a délelőttihez képest, ami szükséges is volt a 6. helyhez. Kosara Géza m felszíni úszáson 6. helyen ért be jó időeredménnyel. Hamlin Matthew - először vett részt uszonyos úszó világeseményen így számára a tapasztalatszerzés volt az elsődleges cél. 100m felszíni úszás volt az első versenyszáma ahol a tudott időeredményét úszta. Sajnos 1500m felszíni úszáson az előfutam során ellenfelei elaltatták így nem sikerült megúsznia legjobb időeredményét, végül 9. helyen zárt. Gruber Kornél - junior világversenyen már nyert tapasztalatot, azonban felnőttön még ő sem volt. Távjain végig mestere nyomdokaiban úszott, 200m felszíni úszáson megelőzve Kanyó Dénest 13. lett, 400m felszíni úszáson 13. és 800m felszíni úszáson Kanyó mögött 15. helyen zárt. Váltóban sikeresen elúszott az idősebb ellenfelek közt, tartva magát a hullámokon. Dimák Dávid- váltóemberként utazott ki, ahol egyéni csúcsot sikerült produkálnia. Ezen kívül 100m felszíni úszáson egyéniben 23. lett.

7 Szenes Mátyás 100 uszonyos gyorson (10.hely) elmaradt nevezési idejétől, azonban 200m uszonyos gyorson sikerült javítania ahol 15.lett. Sincki Ádám 50m uszonyos gyorsúszáson új egyéni csúccsal (országos csúcs) bronzérmet nyert a bajnokságon. Doppingvizsgálaton részt vett sportolók: Senánszky Petra, Kosina Gergő, Varga Krisztina, Sincki Ádám. A vizsgálat során Gergőnél nem egyezett az üvegek számozása, amire időben felhívtuk a figyelmet így cserélve lettek. A verseny ideje alatt igaz felváltva de mind a vezetők mind a kísérők segítőkészek voltak a sportolókkal. Kedden reggel rendben távozott a csapat a szállásról, mindenki időben összepakolt és busz vitte őket a reptérre. Javaslom a jövő évi világjátékos váltók összetételét egész évben figyelemmel kísérni, és a szóba jöhető sportolókat több nemzetközi versenyszituációba kényszeríteni, hogy alkalmazkodjanak különböző körülményekhez. Példának okáért, ha egy junior korú sportoló kerül be negyediknek a váltóba nem szokott hozzá a nagy hullámokhoz, esetlegesen túl úszhat, mélyen úszhat vagy neki is mehet a hullámoknak, ha akkor tapasztalják meg ezt először. Részletes eredmények: 50m uszonyos gyorsúszás nők: 1. Senánszky Petra 00:20.98* 5. Varga Krisztina 00: m uszonyos gyorsúszás férfiak: 3. Sincki Ádám 00: Kosina Gergő 00: m uszonyos gyorsúszás nők: 1. Senánszky Petra 00:45.69* 3. Varga Krisztina 00: m uszonyos gyorsúszás férfiak 2. Kosina Gergő 00: Szenes Mátyás 00: m uszonyos gyorsúszás nők 1. Senánszky Petra 01:41.42* 2. Varga Krisztina 01: m uszonyos gyorsúszás férfiak 1. Kosina Gergő 01:33.31* 15. Szenes Mátyás 01: m búvárúszás férfiak 20. Kosina Gergő 00: m búvárúszás nők 18. Dudás Zita 00: m búvárúszás nők 15. Kovács Zsófia 03: m búvárúszás nők 13. Kovács Zsófia 00: m felszíni úszás 11. Károlyi Csilla 00:18.27 DQ Dudás Zita 100m felszíni úszás férfiak 23. Dimák Dávid 00: Hamlin Matthew 00:40.12

8 100m felszíni úszás nők 8. Károlyi Csilla 00: Dudás Zita 00: m felszíni úszás férfiak 13. Gruber Kornél 01: Kanyó Dénes 01: m felszíni úszás nők 5. Károlyi Csilla 01: m felszíni úszás férfiak 7. Kanyó Dénes 03: Gruber Kornél 03: m felszíni úszás férfiak 14. Kanyó Dénes 06: Gruber Kornél 06:45, m felszíni úszás férfiak 6. Kosara Géza 12: Hamlin Matthew 12: x100m felszíni váltó nők: 7. hely (Senánszky,Dudás,Varga,Károlyi) 02: x100m felszíni váltó férfiak 6. hely (Gruber, Kanyó, Dimák, Kosina) 02:23.30 A kiemelt távok és nevek kvalifikálták magukat a világjátékokra. Az egyéni távok 1-7. helyezése kvalifikálják magukat, a váltótagság és persze 1-7 helyezése a váltónak biztosítja a nagyuszonnyal úszók egyéni indulási jogát, mivel a váltónévsorból állítják össze az egyéni távokon indulókat évi Magyar Felnőtt Válogatott Hátsó sor balról jobbra: Kosina Gergő, Kosara Géza, Dimák Dávid, Hamlin Matthew, Gruber Kornél, Sincki Ádám, Kanyó Dénes, Szenes Mátyás. Első sor balról: Senánszky Petra, Károlyi Csilla, Varga Krisztina, Dudás Zita, Kovács Zsófia.

9 Beszámoló a XIV. Junior Világbajnokságról Helyszín: Franciaország, Annemasse Időpont: 2016.július Résztvevők: Versenyzők és egyesületük: Hamlin Dorothy Kaposvári 1.MCM-Diamant Adorján SE Semostyán Róbert Kaposvári 1.MCM-Diamant Adorján SE Fazekas András Kaposvári 1.MCM-Diamant Adorján SE Stadler Bence Kaposvári 1.MCM-Diamant Adorján SE Blaszák Lilla Bácsvíz KVSC Kádár-Németh Kristóf Bácsvíz KVSC Kis Roland Bácsvíz KVSC Mozsár Alex Mátrai Erőmű Búvárklub Nyerges Petra Mátrai Erőmű Búvárklub Szűcs Rebeka Debreceni Búvárklub Szabó Anita Debreceni Búvárklub Kothencz Petra Makói Úszóklub Csapatvezető: Kókai Dávid Edzők: Kovács László Veress András Juhos Gergely Székely Lilla Gruberné Bencze Erika Összesen: 1 Ezüstérem 2 egyéni bronzérem 1 váltó bronzérem

10 Részletes eredmények: Szabó Anita 100m uszonyos gyorsúszás 4. hely 00:49,53 50m uszonyos gyorsúszás 4. hely 00: m uszonyos gyorsúszás nem állt rajthoz oka ismeretlen Hamlin Dorothy 50m uszonyos gyorsúszás 12. hely 100m uszonyos gyorsúszás 6. hely 00: m uszonyos gyorsúszás 3. hely 01:49.86 Kothencz Petra 50m felszíni úszás 6. hely 00: m felszíni úszás 4. hely 00:42,05 200m felszíni úszás 8. hely 01:37.53 Blaszák Lilla 50m felszíni úszás 9. hely 100m felszíni úszás 12. hely 200m felszíni úszás 14. hely 50m búvárúszás 24. hely Kis Roland 50m felszíni úszás 13. hely 100m felszíni úszás 12. hely 50m búvárúszás 11. hely

11 Kádár-Németh Kristóf 50m felszíni úszás 17.hely 100m felszíni úszás 13.hely 200m felszíni úszás 8. hely 01:31.22 Stadler Bence 50m uszonyos gyorsúszás 18.hely 100m uszonyos gyorsúszás 11. hely 200m uszonyos gyorsúszás 3. hely 01:40.70 Fazekas András 50m uszonyos gyorsúszás 15.hely 100m uszonyos gyorsúszás 16.hely 200m uszonyos gyorsúszás 5. hely 1:42.89 Semostyán Róbert 400m felszíni úszás 16. hely 1500m felszíni úszás 6. hely 13: m felszíni úszás 9. hely Mozsár Alex 400m búvárúszás 2. hely 02: m felszíni úszás 10. hely 800m felszíni úszás - Szűcs Rebeka 400m felszíni úszás 12. hely 400m búvárúszás 9. hely Nyerges Petra 100m búvárúszás 19. hely 400m búvárúszás 12. hely 800m felszíni úszás 23. hely 4*100m felszíni váltó lányok 3.hely 02:46.69 Kothencz Petra, Blaszák Lilla, Szűcs Rebeka, Szabó Anita 4*100m felszíni váltó fiúk 6.hely 02:34.95 Mozsár Alex, Kádár-Németh Kristóf, Kiss Roland és Fazekas András 4*200m felszíni váltó lányok 6.hely 06:31.32 Kothencz Petra, Blaszák Lilla, Szűcs Rebeka, Szabó Anita 4*200m felszíni váltó fiúk 5.hely 05:57.41 Mozsár Alex, Kádár-Németh Kristóf, Kiss Roland és Fazekas András

12 2016.évi Junior Válogatott: Hátsó sor balról: Kádár-Németh Kristóf, Kis Roland, Stadler Bence, Semostyán Róbert, Mozsár Alex, Fazekas András. Első sor balról: Blaszák Lilla, Szabó Anita, Kothencz Petra, Hamlin Dorothy, Nyerges Petra, Szűcs Rebeka

13 Beszámoló a III. Egyetemi Világbajnokságról Helyszín: Görögország, Vólos Időpont: A világbajnokság után egy edzőnap volt. Takács Krisztián és Gurisatti Róbert ezen a napon érkeztek meg kis késéssel, mivel busz nem várt rájuk a reptéren. A verseny első napján Takács másodikként jutott 100m uszonyos gyorson döntőbe, majd délután egy határozat következtében őt és még sok idősebb egyetemistát kizártak, visszavonták indulási jogukat, mivel ez a szabály a versenykiírásban is szerepelt. Róbert hiába kérte versenyen kívül sem állhatott rajthoz sportolója. Résztvevő sportolók egyesületük és felsőoktatási intézményük: Senánszky Petra Debreceni Búvárklub Debreceni Egyetem Kosina Gergő Debreceni Búvárklub Debreceni Egyetem Kovács Zsófia Kaposvári 1.MCM-Diamant Adorján SE Pécsi Tudományegyetem Gruber Kornél Muréna Szegedi ÚBK Szegedi Tudományegyetem Csapatvezető: vezető hiányában Kovács Zsófia töltötte be a szerepet. Részletes eredmények: Női 50 m uszonyos gyorsúszás: 1. Senánszky Petra (új egyetemi csúcs) 00: Kovács Zsófia 00:23.57 Női 200 m uszonyos gyorsúszás: 1. Senánszky Petra (új egyetemi csúcs) 01: Kovács Zsófia (új egyéni csúcs) 01:50.81 Férfi 100 m uszonyos gyorsúszás: 10. Kosina Gergő 00:44.66 Férfi 400 m felszíni úszás: 5. Kosara Géza 03:11.84 Férfi 50 m uszonyos gyorsúszás: 1. Kosina Gergő (új egyetemi csúcs) 00:19.38 Férfi 200 m uszonyos gyorsúszás: 1. Kosina Gergő (új egyetemi csúcs) 01:34.86 Női 100 m uszonyos gyorsúszás: 1. Senánszky Petra (új egyetemi csúcs) 00: Kovács Zsófia 00:50.19 Férfi 800 m felszíni úszás: 3. Kosara Géza 06:38.66 A versenyt követő szabadnapon strandolás volt a program, majd Senánszky Petra, Kosina Gergő Csomós Ibolyával utaztak haza autóval. Kosara Gézát pedig a vasútállomáson tették ki, ahonnan családját követte nyaralásuk célhelyére. Kovács Zsófia repülőgéppel egyedül utazott haza. Fényképen: Kosina Gergő, Senánszky Petra, Kovács Zsófia és Kosara Géza.

14 Kovács Zsófia uszonyos és búvárúszó szakbizottság elnöke 3.2. TÁJÉKOZÓDÁSI BÚVÁRÚSZÁS VERSENYBESZÁMOLÓ A 25. Tájékozódási Búvárúszó Európa-bajnokságról és a 8. Junior Tájékozódási Búvárúszó Európabajnokságról Helyszín: Berlin (Spreeau, Störitzsee) Időpont: Résztvevő országok száma: 12 Résztvevők száma:92 A 12 ország (Csehország, Észtország, Németország, Franciaország, Horvátország, Ukrajna, olaszország, Oroszország, Kazahsztán, Szerbia, Ausztria, Magyarország) részvételével megrendezett Európa-bajnokságnak a Berlin melletti Störitzsee adott otthont. A terület infrastruktúrája és a szervezők által bevezetett újdonságoknak (élő eredményközvetítés, közvetítés, döntők bevezetése) köszönhetően tökéletes EB helyszínként szolgált. Minden versenyző és szervező részére a szálláshelyeket és az étkeztetést a verseny helyszínén séta távolságon belül biztosítani. Egyes csapatok pár nappal az EB hivatalos programja előtt megérkeztek, számukra külön szállást, étkeztetést, edzéslehetőséget biztosítottak a szervezők. Az esemény rangjához méltó nyitóünnepségen a felsorakozott versenyzőket, bírókat és a szervezői csapatot a Német szövetség VDST elnöke Prof. Dr. Franz Brümmer, és Remo Giusti a CMAS tájékozódási búvárúszó bizottság elnöke köszöntötte. A következő egy hétben reggeltől késő délutánig folyamatosan zajlottak az EB versenyszámai, az időjárás miatt sem kellett eltérni az előzetesen meghatározott programtól. A szervezői, technikai, orvosi stáb kiemelkedően jól vizsgázott. Junior és felnőtt versenyzőink egyaránt nagyszerűen teljesítettek, bár sok rontott pálya volt, de jól megérdemelten nagyszámú éremmel végzett a csapat. A következő évben a Csoportos illetve a MONK versenyszámokban kell erősödni a Válogatottnak, mert az idén ebben a felállásban először bemutatkozó MONK csapatok és a férfi csoportos is teljesítettlen pályával fejezte be a versenyt. 1. Résztvevő magyar versenyzők neve, egyesületük, versenyszámaik: Felnőtt nő: Hatházi Katalin - Amphora Búvárklub Felnőtt 5-bója versenyszám, Paralel, Csillag versenyszám, M-gyakorlat, MONK, Csoportos versenyszám

15 Berekméri Dóra - Amphora Búvárklub Felnőtt 5-bója versenyszám, Paralel, Csillag versenyszám, M-gyakorlat, MONK, Csoportos versenyszám Wágner Zsófia - Csepel Barakuda Búvár SE Felnőtt Csoportos versenyszám Gurisatti Lilla DVCSH UBSE Felnőtt 5-bója versenyszám, Paralel, Csillag versenyszám, M-gyakorlat, Csoportos versenyszám Debreczeni Hajnalka Búvársuli SE Felnőtt Paralel versenyszám Junior lány: Nyikes Julianna Amphora Búvár Klub Junior 5-bója versenyszám, Paralel, Borza Ágnes Amphora Búvár Klub Junior 5-bója versenyszám, Paralel, Csillag versenyszám, M-gyakorlat Hofmeister Alíz - Csepel Barakuda Búvár SE Junior Csillag versenyszám, M-gyakorlat Felnőtt férfi: Balázs Péter - Amphora Búvárklub Felnőtt 5-bója versenyszám, Paralel, Csillag versenyszám, M-gyakorlat, Csoportos versenyszám Dunszt Károly - Csepel Barakuda Búvár SE Felnőtt 5-bója versenyszám, Csillag versenyszám, M-gyakorlat, MONK, Csoportos versenyszám Holczmüller Antal - Csepel Barakuda Búvár SE Felnőtt 5-bója versenyszám, Paralel, Csillag versenyszám, M-gyakorlat, MONK, Csoportos versenyszám Gurisatti Róbert Búvársuli SE Felnőtt Paralel, Csoportos versenyszám Junior fiú: Várszegi Vendel - Csepel Barakuda Búvár SE Junior 5-bója versenyszám, Paralel, Csillag versenyszám, M-gyakorlat

16 Szász Tamás - Csepel Barakuda Búvár SE Junior 5-bója versenyszám, Paralel, Csillag versenyszám, M-gyakorlat 2. Edző(k),csapatvezető(k) neve, egyesületük Csapatvezető: Gurisatti Róbert - Búvársuli SE Edző: Kosztin Tibor - Amphora Búvárklub 3. Versenyen elért eredmények / Felnőtt Csillag versenyszám Berekméri Dóra 6. helyezés 2133 pont Gurisatti Lilla 16. helyezés 1837 pont Hatházi Katalin 20. helyezés 550 pont Dunszt Károly 3. helyezés 2367 pont Balázs Péter 5. helyezés 2347 pont Holczmüller Antal 7. helyezés 2299 pont Paralel versenyszám Debreczeni Hajnalka Berekméri Dóra Hatházi Katalin Holczmüller Antal Balázs Péter Gurisatti Róbert 5. helyezés 12. helyezés 15. helyezés 3. helyezés 10. helyezés 12. helyezés 5 bója versenyszám Hatházi Katalin 3. helyezés 2176pont Gurisatti Lilla 10. helyezés 1959 pont Berekméri Dóra 20. helyezés 600 pont Holczmüller Antal 7. helyezés 2176 pont Balázs Péter 24. helyezés 600 pont Dunszt Károly 27. helyezés 600 pont M-gyakorlat Hatházi Katalin 5. helyezés 1973 pont Berekméri Dóra 7. helyezés 1918 pont Gurisatti Lilla 9. helyezés 1831 pont Balázs Péter 1. helyezés 2410 pont

17 Dunszt Károly 6. helyezés 2205 pont Holczmüller Antal 8. helyezés 2115 pont MONK Hatházi Katalin Wágner Zsófia Holcmüller Antal Dunszt Károly eredmény nélkül, 0 pont 7. helyezés, 800 pont Csoportos versenyszám Wágner Zsófia 3. helyezés 7840 pont Hatházi Katalin Gurisatti Lilla Berekméri Dóra Balázs Péter Holczmüller Antal Dunszt Károly Gurisatti Róbert 10. helyezés 8167 pont 4. Versenyen elért eredmények /Junior Csillag versenyszám Hoffmeister Aliz 4. helyezés 1795 pont Borza Ágnes 6. helyezés 1681 pont Várszegi Vendel 9. helyezés 75 pont Szász Tamás 10. helyezés 75 pont Paralel versenyszám Borza Ágnes Nyikes Júlia Várszegi Vendel Szász Tamás 4. helyezés 5. helyezés 3. helyezés 5. helyezés 5 bója versenyszám Nyikes Júlia 6. helyezés 1782 pont Borza Ágnes 12. helyezés 600 pont Várszegi Vendel 7. helyezés 950 pont Szász Tamás 8. helyezés 950 pont

18 M-gyakorlat Borza Ágnes 4. helyezés 1641 pont Hoffmeister Aliz 6. helyezés 1375 pont Várszegi Vendel 3. helyezés 1928 pont Szász Tamás 10. helyezés 250 pont

19 3.3. Víz alatti rögbi A 2016-os évben az egyedüli magyar csapat az UWR Tiszavirág Vízisport Egyesület. A legnagyobb kihívást 2016-ban az jelentette, hogy komoly előkészületekkel és szervezéssel szerettünk volna szervezni egy víz alatti rögbi bajnokságot, karöltve a Magyar Búvár Szakszövetséggel. A jelentkezés és annak a CMAS általi elfogadása megtörtént, de a FINA VB teljes mértékben keresztül húzta a számításainkat. Az utolsó pillanatban sajnos le kellett mondanunk a 2016-os UWR budapesti EB-t. Az EB körüli szervezés szétforgácsolta a csapat erejét, így 2016-ban csak 3 nemzetközi versenyen tudtunk részt venni, a Grazban tartott Styrian Panther tornán és a brünni ill. prágai Cseh-Osztrák- Magyar-Ligafordulókon. Részletesen a versenyekről: Graz, Styrian Panther Kiutazó csapat: Dorogi György, Kalácska Zoltán, Klima András, Markovics Dóra, Novotny Tamás, Rozovics Éva, Szabó Zsolt, Szűrösné Kéri Katalin, Vizsolyi Pál Hét csapat részvételével lezajlott tornán a 6. helyezést értük el. Az egy személyre eső költség ,- Ft volt Brünn, Cseh-Osztrák-Magyar-Olasz-Szlovák Liga 3. forduló Kiutazó csapat: Berekméri Dóra, Markovics Dóra, Rozovics Éva, Szűrösné Kéri Katalin, Dorogi György, Janik József, Kalácska Zoltán, Kiss Zoltán, Novotny Tamás, Sági Gyula, Szűrös Márton, Takács Bendegúz Holló, Vizsolyi Pál A fordulón három mérkőzést játszottunk, melyek közül az elsőt a KSP Labe csapata ellen. Koncentrált játékkal és gyors cserékkel 4:3-ra vertük a cseh csapatot. A prágaiak elleni második meccsen egy erős, jól összeszokott csapat ellen végül sikerült egy gólt betennünk, de így is 5:1-re az ellenfél csapata nyerte ezt a mérkőzést. Az utolsó összecsapásra késő délután került sor a Ceske Budejovice B csapatával, melynek játékosai első versenysorozatukat játszották az idén. Az ellenfél utánpótlás csapata szépen helytállt és küzdött végig, de végül nem sikerült gólt dobniuk ellenünk, így 10:0-ra nyertük ezt a mérkőzést. A II. ligában 3. helyezést értünk el, de csak a gólkülönbség döntött, ugyanis körbeverés volt KSP Labe és Prága csapatával.

20 Tiszavirág SE, Brünn, Az egy személyre eső költség ,- Ft volt Prága, Cseh-Osztrák-Magyar Liga 4. forduló Kiutazó csapat: Markovics Dóra, Mándoky Petra, Petra Hoff, Rozovics Éva, Szűrösné Kéri Katalin, Janik József, Kalácska Zoltán, Novotny Tamás, Sági Gyula, Szűrös Márton, Vizsolyi Pál Az első meccset a KSP Labe erős, több cseh város játékosaiból összeválogatott csapata 10:3-ra nyerte. A második mérkőzésre az STC Graz csapatával igen szoros mérkőzést játszottunk. Végig vezettünk a gólokkal, nagyon koncentráltan játszott mindenki. Utolsó percben Graznak sajnos mégis sikerült betennie még egy labdát, így a meccset ők nyerték 5:4-re. Az utolsó körben Ceske Budejovice B csapatával kerültünk össze. A fiatal játékosok most is ügyesek voltak, jól helyezkedtek, és még egy gólt is betettek nekünk. A mérkőzés végezetül 10:1-re a mi győzelmünkkel ért véget. Tiszavirág SE, Petra Hoff, Karl Richter-Trummer, Prága, Cseh-Osztrák-Magyar bajnokság utolsó fordulóját a harmadik helyen zártuk a II. Ligában. Az egy személyre eső költség ,- Ft volt. Az egyesület megjelent az év mindkét Sportágválasztóján, és az utánpótlás csapat toborzásában ezzel is segítette a sportág ismertté válását. A 2016-os év víz alatti rögbi sportolójának Markovics Dórát és Janik Józsefet választottuk. A jövőben megalakulni látszik egy új víz alatti rögbi csapat, amelynek fő célja, hogy a csapattagok U21 korosztályból kerülnek ki. Az új csapat feltétlenül szükséges a magyar bajnokság elindításához is es évi céljaink között van egy Magyar Bajnokság megszervezése az új víz alatti rögbi csapattal, esetleg nyílt formában, meghívva osztrák vagy cseh csapatokat. Mind a négy Cseh- Osztrák-Magyar Ligafordulón részt szeretnénk venni. Nyáron, a grazi tornán és esetleg az ősszel megrendezésre kerülő Bajnokok Ligáján, Berlinben szeretnénk szerepelni. Novotny Tamás elnök Víz alatti rögbi szakbizottság

21 3.4. Víz alatti hoki Víz Alatti Hoki versenyek, események és eredmények a 2016-os évben március 5. - Madrid, Spanyolország - Nemzetközi Bajnokság női válogatott 3.hely március Szentendre, Magyar Bajnokság I. forduló összesített eredmények a II. fordulóban május 4. Csehország,Cheska Budejovice Pécs: 2.hely : 3.hely június Szentendre, Magyarország - Nemzetközi meghívásos bajnokság International Open Tournament Magyar férfi válogatott - 2.hely Magyar férfi senior válogatott - 6.hely Magyar női válogatott - 9.hely szeptember 5. Párma, Olaszország női : 1.hely /7 október 1. Dodrecht, Hollandia - Nemzetközi Bajnokság Magyar férfi válogatott - 5. hely október Pécs, Magyar Bajnokság II. forduló Pécs1 3. Szigetvár1 4. Pécs2 5. női Szigetvár 2 november 26. Ljubiljana, Szlovénia Nemzetközi Bajnokság : 2.hely Szigetvár: 3.hely Pécs: 5.hely női: 7.helY Cserkuthy András elnök Víz alatti Hoki Szakbizottság

22 4. Válogatott keret tagjai és szakági sportszakemberek: 4.1. Uszonyosúszás Válogatott Felnőtt korcsoport Férfi A keret Férfi B keret Női A keret Női B keret Név Születési dátum Egyesület Grúber Kornél Muréna UBK Szeged Kanyó Dénes Muréna UBK Szeged Kosina Gergő Debreceni Búvárklub Sincki Ádám Győri Búvár SE Dimák Dávid Muréna UBK Szeged Hamlin Matthew Kaposvári 1. MCM-Diamant Adorján SE Kosara Géza Muréna UBK Szeged Károlyi Csilla Eötvös DPSE Senánszky Petra Debreceni Búvárklub Varga Krisztina Kaposvári 1. MCM-Diamant Adorján SE Dudás Zita Muréna UBK Szeged Szűcs Rebeka Debreceni Búvárklub Junior korcsoport Név Fiú Semostyán Róbert A Fazekas András keret Stadler Bence Mozsár Alex Kis Roland Fiú B keret Kádár-Németh Kristóf Lány Blaszák Lilla A Szabó Anita keret Hamlin Dorothy Kothencz Petra Születési dátum Egyesület Kaposvári 1. MCM-Diamant Adorján SE Kaposvári 1. MCM-Diamant Adorján SE Kaposvári 1. MCM-Diamant Adorján SE Mátrai Erőmű Búvárklub Bácsvíz-KVSC Bácsvíz-KVSC Bácsvíz-KVSC Debreceni Búvárklub Kaposvári 1. MCM-Diamant Adorján SE Makói Úszóklub

23 Szakemberek: Uszonyosúszó szakbizottság vezetője: Kovács Zsófia Uszonyos szakbizottság tagjai: Kókai Dávid, Kovács László, Grúberné Bencze Erika, Veress András, Kanyó Dénes, Ballasa Judit 4.2. Tájékozódási búvárúszás: Válogatott Felnőtt korcsoport Név Egyesület Férfi: Gurisatti Róbert Búvársuli SE Dunszt Károly Csepel Barakuda BSE Holczmüller Antal Csepel Barakuda BSE Balázs Péter Amphora Búvár Klub Női: Debreczeni Hajnalka Búvársuli SE Wágner Zsófia Csepel Barakuda BSE Hatházi Katalin Amphora Búvár Klub Berekméri Dóra Amphora Búvár Klub Gurisatti Lilla DVCSH UBSE Junior korcsoport Név Egyesület Fiú: Szász Tamás Csepel Barakuda BSE Várszegi Vendel Csepel Barakuda BSE Lány: Hoffmeister Alíz Csepel Barakuda BSE Nyikes Julianna Amphora Búvár Klub Borza Ágnes Amphora Búvár Klub Szakemberek: Tájékozódási búvárúszó szakbizottság vezetője: betöltetlen pozíció Edzők: Császár Andor Medek Miklós, Somossy Judit Kosztin Tibor Danyi Gábor Gurisatti Gyula Gurisatti Róbert Csepeli BK BHG Újbuda BK Amphora BK Szolnoki BSE DVCSH UBSE Búvársuli SE

24 4.3. Víz alatti rögbi Válogatott Név Születési idő Nők Lantos Sára Mándoky Petra Markovics Dóra Rozovics Éva Szűrösné Kéri Katalin Férfiak Cséplő László Dorogi György Janik József Kis Zoltán Klima András Novotny Tamás Péter Bálint Sági Gyula Szabó Zsolt Szűrös Márton Péter Takács Bendegúz Holló Tóth Máté Vizsolyi Pál dr. Zórád Sándor Viktor Szakemberek: Víz alatti rögbi szakbizottság vezetője: Novotny Tamás

25 4.4. Víz alatti hoki Válogatott Női: Szerb Maja Petrás Nikoletta Koncz Viktória Gara Viktória Nagy Zsuzsa Herczku Tímea Szalai Nikolett Hartmann Nikoletta Férfi: Pusztai Máté Cserkuthy András Sarlós Kázmér Szőke Zsolt Tálosi Dénes Kovács Gergő Vizi Tibor Bálint András Mészáros Andor Andics Árpád Kovács Zoltán Koppány Péter Szakemberek: Víz alatti hoki szakbizottság vezetője: Cserkuthy András

Válogatott keret, válogatási elvek, tájékozódási búvárúszás szakág 2017

Válogatott keret, válogatási elvek, tájékozódási búvárúszás szakág 2017 Válogatott keret, válogatási elvek, tájékozódási búvárúszás szakág 2017 A Magyar Búvár Szakszövetség 2017. évben a 2017. évi Nyílt Európa Bajnokságra való felkészülést és kiutazást tudja támogatni központi

Részletesebben

Éves rendes közgyűlés 2015. május 27. Budapest

Éves rendes közgyűlés 2015. május 27. Budapest Közgyűlési beszámoló a sportbizottság tevékenységéről 1. A Magyar Búvár Szakszövetség 2014. évi kiemelt feladatai a sport területén 1.1..Szakmai téren: - A sportági versenyrendszerek működési feltételeinek

Részletesebben

4 Veres, Magor Zsolt 10 Debreceni Búvárklub

4 Veres, Magor Zsolt 10 Debreceni Búvárklub Oldal 1 Versenyszám 1 Fiú 7 és fiatalabb 50 LC Méter Uszonyos gyors Béka Orsz. csúcs: 32,04 2012.11.18. Harsányi Mátyás Kaposvári Cápák Név --- No entries for this event Versenyszám 2 Lány 7 és fiatalabb

Részletesebben

Magyar Búvár Szakszövetség Országos Bajnokság 2017 Versenyjegyzőkönyv

Magyar Búvár Szakszövetség Országos Bajnokság 2017 Versenyjegyzőkönyv Magyar Búvár Szakszövetség Országos Bajnokság 2017 Versenyjegyzőkönyv Gyékényes, Búvárbázis, 2017.08.03. - VERSENYBÍRÓK Versenyigazgató Mentőbúvár Bemondó Előindító Indító bíró Időmérők vezetője Pályabírók

Részletesebben

Közgyűlési beszámoló a sportbizottság tevékenységéről

Közgyűlési beszámoló a sportbizottság tevékenységéről Közgyűlési beszámoló a sportbizottság tevékenységéről 1. A Magyar Búvár Szakszövetség 2012. évi kiemelt feladatai a sport területén 1.1..Szakmai téren: - A sportági versenyrendszerek működési feltételeinek

Részletesebben

Magyar Búvár Szakszövetség Országos Bajnokság 2015 Versenyjegyzőkönyv

Magyar Búvár Szakszövetség Országos Bajnokság 2015 Versenyjegyzőkönyv Magyar Búvár Szakszövetség Országos Bajnokság 2015 Versenyjegyzőkönyv Gyékényesi búvárbázis, 2015.07.23. - VERSENYBÍRÓK Versenyigazgató Technikai igazgató Versenyorvos Mentőbúvár Bemondó Előindító Indító

Részletesebben

Versenyszám 21 Mix 11 és fiatalabb 50 LC Méter Uszonyos gyors Béka, Cápa, Gyermek bemutató versenyszám

Versenyszám 21 Mix 11 és fiatalabb 50 LC Méter Uszonyos gyors Béka, Cápa, Gyermek bemutató versenyszám Hungarian Divers Fed-Farsang Cup - Organization License HY-TEK's MEET MANAGER 6.0 - Oldal 1 Versenyszám 21 Mix 11 és fiatalabb 50 LC Méter Uszonyos gyors Béka, Cápa, Gyermek bemutató versenyszám Futam

Részletesebben

Budapesti Búvár Szövetség Budapest Bajnokság

Budapesti Búvár Szövetség Budapest Bajnokság Budapesti Búvár Szövetség Budapest Bajnokság 2015 2015 Versenyjegyzőkönyv Alsónémedi bányató, 2015.06.13. - VERSENYBÍRÓK Versenyigazgató Technikai igazgató Versenypálya felügyelő Versenyorvos Mentőbúvár

Részletesebben

Amphora Kupa 2016 Versenyjegyzőkönyv

Amphora Kupa 2016 Versenyjegyzőkönyv Amphora Kupa 2016 Versenyjegyzőkönyv Gyékényes Búvárbázis, 2016.07.16. - 2016.07.20. VERSENYBÍRÓK Versenyigazgató Technikai igazgató Versenyorvos Mentőbúvár Bemondó Díjátadó vezető Előindító Indító bíró

Részletesebben

Cápa és Gyerek Uszonyosúszó OB to

Cápa és Gyerek Uszonyosúszó OB to Cápa és Gyerek Uszonyosúszó OB - 0... to 0..0. Versenyszám Női/Women 0 & Under 0 LC Meter U.Delfin Gyermek 0 0 Szabó, Anita 0 Debreceni Búvárklub, 0 Hajnács, Lili 0 Muréna Ubk Szeged, 0 Hamlin, Dorothy

Részletesebben

Amphora Búvár Klub Amphora kupa 2017 Versenyjegyzőkönyv

Amphora Búvár Klub Amphora kupa 2017 Versenyjegyzőkönyv Amphora Búvár Klub Amphora kupa 2017 Versenyjegyzőkönyv Gyékényes, Búvárbázis, 2017.07.28. - VERSENYBÍRÓK Versenyigazgató Versenyorvos Mentőbúvár Bemondó Díjátadó vezető Előindító Indító bíró Időmérők

Részletesebben

Közgyűlési beszámoló a sportbizottság tevékenységéről

Közgyűlési beszámoló a sportbizottság tevékenységéről Közgyűlési beszámoló a sportbizottság tevékenységéről 1 A Magyar Búvár Szakszövetség 2017. évi kiemelt feladatai a sport területén 1.1 Szakmai téren: - A sportági versenyrendszerek működési feltételeinek

Részletesebben

Farsang kupa uszonyosúszó verseny. Hajdúszoboszló, február 13. Jegyzőkönyv

Farsang kupa uszonyosúszó verseny. Hajdúszoboszló, február 13. Jegyzőkönyv Farsang kupa uszonyosúszó verseny Hajdúszoboszló, 2016. február 13. Jegyzőkönyv Versenybíróság / Umpires Elnök / President Vezető bíró / Chief judge Előindító / Pre-starter Indító / Starter Célbíró / Finish

Részletesebben

Újbuda BHG Búvárklub Budapest Bajnokság 2017 Versenyjegyzőkönyv

Újbuda BHG Búvárklub Budapest Bajnokság 2017 Versenyjegyzőkönyv Újbuda BHG Búvárklub Budapest Bajnokság 2017 Versenyjegyzőkönyv Alsónémedi, Agárpark, 2017.07.15. - VERSENYBÍRÓK Versenyigazgató Technikai igazgató Versenyorvos Mentőbúvár Bemondó Vezető versenybíró Előindító

Részletesebben

Országos csúcseredmények. Béka. Csúcstartó. Érvényesség kezdete. Versenyszám

Országos csúcseredmények. Béka. Csúcstartó. Érvényesség kezdete. Versenyszám Béka G 50 2012.11.18 Kecskemét Harsányi Mátyás KAC 32,04 G 100 2012.11.17 Kecskemét Harsányi Mátyás KAC 1:10,31 G 200 2009.11.22 Kecskemét Kolonics Milán BACS 2:30,44 G 4X50 2009.12.05 Kecskemét Prékop

Részletesebben

Versenyszám 2 Női/Women 50 LC Meter Ugy/Bifins Gyermek

Versenyszám 2 Női/Women 50 LC Meter Ugy/Bifins Gyermek Agria Kupa - 21.12.19. Versenyszám 1 Férfi/Men 5 LC Meter Ugy/Bifins Gyermek 1 1457 Földi, István 11Debreceni Búvárklub 27,33 2 1548 Acél, Áron 11 Dvcsh Ubse 28,44 3 Plavec, Peter 11Ksp Calypso Zvolen

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS XXXV. Gyermek- XLVII. Ifjúsági- L. Felnőtt Uszonyos- és búvárúszó Országos Bajnokság (2017)

VERSENYKIÍRÁS XXXV. Gyermek- XLVII. Ifjúsági- L. Felnőtt Uszonyos- és búvárúszó Országos Bajnokság (2017) 1. A verseny célja: VERSENYKIÍRÁS XXXV. Gyermek- XLVII. Ifjúsági- L. Felnőtt Uszonyos- és búvárúszó Országos Bajnokság (2017) A 2017. év uszonyosúszó gyermek, ifjúsági és felnőtt korcsoport Magyar Bajnokainak

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS XV. Cápa- XLVII. Serdülő- XXVII. Junior Uszonyos- és búvárúszó Országos Bajnokság (2017)

VERSENYKIÍRÁS XV. Cápa- XLVII. Serdülő- XXVII. Junior Uszonyos- és búvárúszó Országos Bajnokság (2017) 1. A verseny célja: VERSENYKIÍRÁS XV. Cápa- XLVII. Serdülő- XXVII. Junior Uszonyos- és búvárúszó Országos Bajnokság (2017) A 2017. év uszonyosúszó cápa, serdülő és junior korcsoport Magyar Bajnokainak

Részletesebben

VÍZIMENTŐ BUDAPEST BAJNOKSÁG JEGYZŐKÖNYVE 2015

VÍZIMENTŐ BUDAPEST BAJNOKSÁG JEGYZŐKÖNYVE 2015 1 VÍZIMENTŐ BUDAPEST BAJNOKSÁG JEGYZŐKÖNYVE 2015 Budapest 2015 12 13. Nemzeti Sportuszoda Margitsziget 25m medence 26C Támogató: a Magyar Élet és Vízimentő Szakszövetség. és a NEA pályázat Résztvevők:

Részletesebben

Gyermek, Ifjúsági, Felnőtt Uszonyosúszó Országos Bajnokság. Eger, május Jegyzőkönyv

Gyermek, Ifjúsági, Felnőtt Uszonyosúszó Országos Bajnokság. Eger, május Jegyzőkönyv Gyermek, Ifjúsági, Felnőtt Uszonyosúszó Országos Bajnokság Eger, 2015. május 23-24. Jegyzőkönyv Versenybíróság / Umpires Elnök / President MBSZ Koordinátor / MBSZ Koordinator Vezető bíró / Chief judge

Részletesebben

MCM Diamand Kupa

MCM Diamand Kupa Versenyszám Férfi/Men 0 LC Meter Ugy/Bf Béka Aczél, Máté Dvcsh Ubse, 0 Stéger, Simon Kaposvári Adorján SE 0,0 Versenyszám Női/Women 0 LC Meter Ugy/Bf Béka 0 Király, Zsófi Kaposvári Adorján SE 0, 0 Vígh

Részletesebben

Magyar Búvár Szakszövetség Open National Championship 2015

Magyar Búvár Szakszövetség Open National Championship 2015 Magyar Búvár Szakszövetség Open National Championship 2015 Official Results Gyékényesi búvárbázis, 7/23/2015 - COMPETITION JUDGES Competition manager Technical manager Competition doctor Rescue dive Announcer

Részletesebben

Licensed To: Eger Swimming Pool Hy-Tek's MEET MANAGER 2011.05.07. Page 1 Dobó Kupa 2011-2011.05.07. dobo Meet Summary - All Events

Licensed To: Eger Swimming Pool Hy-Tek's MEET MANAGER 2011.05.07. Page 1 Dobó Kupa 2011-2011.05.07. dobo Meet Summary - All Events Licensed To: Eger Swimming Pool Hy-Tek's MEET MANAGER 2011.05.07. Page 1 Bácsviz-Kvsc 1 Balogh, Máté - Male - Age: 14 - ID#: 1696 - DOB: 1997.01.01. #27 Férfi/Men 100 Fú/Fs Ifjúsági 50,06 49,06 (4) *16

Részletesebben

Ifjúsági Felnőtt Uszonyos, és Búvárúszó Országos Bajnokság Hód Kupa Cápa, Gyermek Találkozó

Ifjúsági Felnőtt Uszonyos, és Búvárúszó Országos Bajnokság Hód Kupa Cápa, Gyermek Találkozó Ifjúsági Felnőtt Uszonyos, és Búvárúszó Országos Bajnokság Hód Kupa Cápa, Gyermek Találkozó Hódmezővásárhely 0 0 0 0 0 0 Versenybíróság / Umpires Elnök / President Előindító / Pre-starter Indító / Starter

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS BÁCSVÍZ KUPA Uszonyosúszó verseny

VERSENYKIÍRÁS BÁCSVÍZ KUPA Uszonyosúszó verseny VERSENYKIÍRÁS BÁCSVÍZ KUPA Uszonyosúszó verseny 1. A verseny célja: A sportág népszerűsítése, versenyzési lehetőség biztosítása. 2. Verseny helye és ideje: Kecskemét, Kecskeméti Fürdő, 50m-es 10 pályás

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS IV. Gyermek- IV. Serdülő- IV. Ifjúsági- IV. Junior- IV. Felnőtt Uszonyos- és búvárúszó Rövidpályás Országos Bajnokság (2018)

VERSENYKIÍRÁS IV. Gyermek- IV. Serdülő- IV. Ifjúsági- IV. Junior- IV. Felnőtt Uszonyos- és búvárúszó Rövidpályás Országos Bajnokság (2018) 1. A verseny célja: VERSENYKIÍRÁS IV. Gyermek- IV. Serdülő- IV. Ifjúsági- IV. Junior- IV. Felnőtt Uszonyos- és búvárúszó Rövidpályás Országos Bajnokság (2018) A 2018. év uszonyosúszó gyermek, serdülő,

Részletesebben

Ifjúsági- Junior - Felnőtt Uszonyosúszó. Nyílt Országos Bajnokság 2014. évi VERSENYKIÍRÁSA Hód Kupa Béka, Cápa, Gyermek Találkozó

Ifjúsági- Junior - Felnőtt Uszonyosúszó. Nyílt Országos Bajnokság 2014. évi VERSENYKIÍRÁSA Hód Kupa Béka, Cápa, Gyermek Találkozó Ifjúsági- Junior - Felnőtt Uszonyosúszó Nyílt Országos Bajnokság 2014. évi VERSENYKIÍRÁSA Hód Kupa Béka, Cápa, Gyermek Találkozó 1. Célja: A 2014. év uszonyosúszó ifjúsági, junior és felnőtt korcsoport

Részletesebben

VII Gyöngyösi Uszonyosúszó Gála

VII Gyöngyösi Uszonyosúszó Gála VII Gyöngyösi Uszonyosúszó Gála - 0.0.0. Versenyszám Férfi/Men & Under 0 LC Meter Ugy/Bifins Béka, Gyerek 99 Nagy, Benedek Dvcsh Ubse, 0 Novák, Csongor Makói Úszó Klub 0,0 0 Aczél, Máté Dvcsh Ubse,0 0

Részletesebben

2010. évi Cápa és Junior korcsoport Uszonyosúszó Országos Bajnokság

2010. évi Cápa és Junior korcsoport Uszonyosúszó Országos Bajnokság 2010. évi Cápa és Junior korcsoport Uszonyosúszó Országos Bajnokság VERSENYKIÍRÁSA 1. Célja: A 2010. év uszonyosúszó cápa és junior korosztály Magyar Bajnokainak és helyezettjeinek megállapítása, a gyermek

Részletesebben

Magyar Búvár Szakszövetség

Magyar Búvár Szakszövetség Magyar Búvár Szakszövetség 1134 Budapest, Dózsa György út 53. Tel./Fax: 06-1-270-0117 Tel.: 06-30-645-2821 e-mail: mbsz@netroller.hu 2010. évi Felnőtt, Ifjúsági Uszonyosúszó Országos Bajnokság VERSENYKIÍRÁSA

Részletesebben

Országos Bajnoksság TÁJÉKOZÓDÁSI BÚVÁRUSZÓ VERSENY

Országos Bajnoksság TÁJÉKOZÓDÁSI BÚVÁRUSZÓ VERSENY Országos Bajnoksság TÁJÉKOZÓDÁSI BÚVÁRUSZÓ VERSENY Jegyzıkönyve Gyékényes, 2012.08.08-12. Versenybíróság 2012.08.08-12. Elnök: Mőszaki titikár: Elıindító: Indító: Vezetı idımérı: Idımérık: Miklós Adrienn

Részletesebben

2019. évi Tájékozódási Búvárúszó Felnőtt és Junior Országos Bajnokság. Versenykiírás

2019. évi Tájékozódási Búvárúszó Felnőtt és Junior Országos Bajnokság. Versenykiírás 2019. évi Tájékozódási Búvárúszó Felnőtt és Junior Országos Bajnokság Versenykiírás 1. A verseny célja: A tájékozódási búvárúszás 2019. évi Felnőtt és Junior korosztály Országos Bajnokainak és helyezettjeinek

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. IV. Rövidpályás Uszonyosúszó Országos Bajnokság. Szenior Mikulás Kupa

VERSENYKIÍRÁS. IV. Rövidpályás Uszonyosúszó Országos Bajnokság. Szenior Mikulás Kupa 1. Célja: VERSENYKIÍRÁS IV. 2016 Negyedik alkalommal kerül megrendezésre - 5 korosztályban - a Rövidpályás Uszonyosúszó Országos Bajnokság. A 2016. évi Uszonyosúszó Rövidpályás Magyar Bajnokainak és helyezettjeinek

Részletesebben

A Generomax Kupa résztvevőinek a nevezési díj: 500 Ft!!!

A Generomax Kupa résztvevőinek a nevezési díj: 500 Ft!!! Ifjúsági - Felnőtt Uszonyos-, és Búvárúszó Országos Bajnokság és I. Generomax Kupa - Cápa, Gyermek és Szenior Találkozó 2011. évi VERSENYKIÍRÁSA 1,/ Célja: A 2011. év uszonyos-, és búvárúszó serdülő, junior

Részletesebben

MAARSK kupa uszonyosúszó országos verseny. Dunaújváros, február 11. Jegyzőkönyv

MAARSK kupa uszonyosúszó országos verseny. Dunaújváros, február 11. Jegyzőkönyv MAARSK kupa uszonyosúszó országos verseny Dunaújváros, 2017. február 11. Jegyzőkönyv Versenybíróság / Umpires Elnök / President Vezetőbíró / Chief judge Előindító / Pre-starter Indító / Starter Célbírók

Részletesebben

2012. évi Tájékozódási Búvárúszó Felnőtt és Junior Országos Bajnokság. Versenykiírás

2012. évi Tájékozódási Búvárúszó Felnőtt és Junior Országos Bajnokság. Versenykiírás 2012. évi Tájékozódási Búvárúszó Felnőtt és Junior Országos Bajnokság Versenykiírás 1. A verseny célja: A tájékozódási búvárúszás 2012. évi Felnőtt és Junior korosztály Országos Bajnokainak és helyezettjeinek

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. XIV.Cápa- XLVI.Serdülő- XXVI.Junior Uszonyosúszó. Országos Bajnokság

VERSENYKIÍRÁS. XIV.Cápa- XLVI.Serdülő- XXVI.Junior Uszonyosúszó. Országos Bajnokság 1. Célja: VERSENYKIÍRÁS XIV.Cápa- XLVI.Serdülő- XXVI.Junior Uszonyosúszó Országos Bajnokság 2016 A 2016. év uszonyosúszó cápa, serdülő, junior korcsoport Magyar Bajnokainak és helyezettjeinek megállapítása,

Részletesebben

3 Szûcs, Dávid 10 BVSK Eger 4 Udvari, Csanád 12 BVSK Eger. 7 Semegi, László Mihály 13 BVSK Eger. 8 Novák, Bálint 7 Makói Úszó Klub 35,23

3 Szûcs, Dávid 10 BVSK Eger 4 Udvari, Csanád 12 BVSK Eger. 7 Semegi, László Mihály 13 BVSK Eger. 8 Novák, Bálint 7 Makói Úszó Klub 35,23 Oldal 1 Versenyszám 1 Férfi 50 LC Méter Uszonyos gyors Béka - Felnõtt 7&U Orsz. cs: 32,04 2012 Harsányi Mátyás KC 8-9 Orsz. cs: 28,15 2012 Kardos Dániel KC 10-11 Orsz.: 25,00 2005 Gosztonyi Ákos KP 12-13

Részletesebben

Serdülő - Junior Uszonyos-, és Búvárúszó Országos Bajnokság és Középületkivitelező Kupa évi VERSENYKIÍRÁSA

Serdülő - Junior Uszonyos-, és Búvárúszó Országos Bajnokság és Középületkivitelező Kupa évi VERSENYKIÍRÁSA Serdülő - Junior Uszonyos-, és Búvárúszó Országos Bajnokság és Középületkivitelező Kupa 2011. évi VERSENYKIÍRÁSA 1,/ Célja: A 2011. év uszonyos-, és búvárúszó serdülő, junior korosztály Országos Bajnokainak

Részletesebben

FARSANG KUPA VERSENYKIÍRÁS 2016.

FARSANG KUPA VERSENYKIÍRÁS 2016. FARSANG KUPA VERSENYKIÍRÁS 2016. 1.) Verseny célja: Az uszonyos úszás népszerűsítése, valamint minden korosztály részére versenyzési lehetőség biztosítása. 2.)Rendező: Debreceni Búvárklub /4031. Debrecen,

Részletesebben

Dobó kupa Uszonyos- és búvárúszó Országos Verseny. Eger, június 23. Jegyzőkönyv

Dobó kupa Uszonyos- és búvárúszó Országos Verseny. Eger, június 23. Jegyzőkönyv Dobó kupa Uszonyos- és búvárúszó Országos Verseny Eger, 2018. június 23. Jegyzőkönyv Versenybíróság / Umpires Verseny elnök / Competition director Vezetőbíró / Chief judge Előindító / Pre-starter Indító

Részletesebben

II. Tavasz Kupa Uszonyos és Búvárúszó Verseny JEGYZŐKÖNYV 2013. május 18 19. Hódmezővásárhely, Gyarmati Dezső Sportuszoda

II. Tavasz Kupa Uszonyos és Búvárúszó Verseny JEGYZŐKÖNYV 2013. május 18 19. Hódmezővásárhely, Gyarmati Dezső Sportuszoda II. Tavasz Kupa Uszonyos és Búvárúszó Verseny JEGYZŐKÖNYV 2013. május 18 19. Hódmezővásárhely, Gyarmati Dezső Sportuszoda 1/32 Jegyzőkönyv adatai Rendező: Hód Úszó Sportegyesület Helyszín: Hódmezővásárhely,

Részletesebben

Közgyűlési beszámoló a sportbizottság tevékenységéről

Közgyűlési beszámoló a sportbizottság tevékenységéről Közgyűlési beszámoló a sportbizottság tevékenységéről 1. A Magyar Búvár Szakszövetség 2011. évi kiemelt feladatai a sport területén 1.1..Szakmai téren: A sportági versenyrendszerek működési feltételeinek

Részletesebben

Közgyűlési beszámoló a sportbizottság tevékenységéről

Közgyűlési beszámoló a sportbizottság tevékenységéről Közgyűlési beszámoló a sportbizottság tevékenységéről 1. A Magyar Búvár Szakszövetség 2013. évi kiemelt feladatai a sport területén 1.1..Szakmai téren: - A sportági versenyrendszerek működési feltételeinek

Részletesebben

Hírös kupa uszonyosúszó verseny. Kecskemét, február 15. Jegyzőkönyv

Hírös kupa uszonyosúszó verseny. Kecskemét, február 15. Jegyzőkönyv Hírös kupa uszonyosúszó verseny Kecskemét, 0. február. Jegyzőkönyv Versenybíróság / Umpires Elnök / President Ludvigh Zoltán Vezetőbíró / Cheaf Judge Kuzsella Árpád Vezető Időmérő: Fodor Mihály Előindító

Részletesebben

Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok évi Versenykiírása

Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok évi Versenykiírása Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok 2019. évi Versenykiírása 1. A VERSENYEK CÉLJA A Magyar Úszó Szövetség (továbbiakban: MÚSZ) által szervezett legmagasabb szintű versenyeken Magyarország 2019.

Részletesebben

VII. 1. Magyar Cukor Manufaktúra Diamant kupa nemzetközi uszonyos és búvárúszó verseny. Kaposvár, április 8. Jegyzőkönyv

VII. 1. Magyar Cukor Manufaktúra Diamant kupa nemzetközi uszonyos és búvárúszó verseny. Kaposvár, április 8. Jegyzőkönyv VII. 1. Magyar Cukor Manufaktúra Diamant kupa nemzetközi uszonyos és búvárúszó verseny Kaposvár, 2017. április 8. Jegyzőkönyv Versenybíróság / Umpires Elnök / President Vezetőbíró / Chief judge Előindító

Részletesebben

2016. évi Tájékozódási Búvárúszó Felnőtt és Junior Országos Bajnokság. Versenykiírás

2016. évi Tájékozódási Búvárúszó Felnőtt és Junior Országos Bajnokság. Versenykiírás 2016. évi Tájékozódási Búvárúszó Felnőtt és Junior Országos Bajnokság Versenykiírás 1. A verseny célja: A tájékozódási búvárúszás 2016. évi Felnőtt és Junior korosztály Országos Bajnokainak és helyezettjeinek

Részletesebben

Agria kupa uszonyosúszó országos verseny. Eger, november 27. Jegyzőkönyv

Agria kupa uszonyosúszó országos verseny. Eger, november 27. Jegyzőkönyv Agria kupa uszonyosúszó országos verseny Eger, 2016. november 27. Jegyzőkönyv Versenybíróság / Umpires Verseny elnök / Competition director Vezetőbíró / Chief judge Előindító / Pre-starter Indító / Starter

Részletesebben

Előzetes rajtlista. Hírös kupa uszonyosúszó verseny

Előzetes rajtlista. Hírös kupa uszonyosúszó verseny Hírös kupa uszonyosúszó verseny Előzetes rajtlista Előzetes rajtlista frissítésének dátuma: 2015. október 14. Módosításokat, lehúzásokat 2015. október 15-ig várjuk a buvarnevezes@gmail.com e-mail címre!

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI USZONYOSÚSZÓ DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS

2018/2019. TANÉVI USZONYOSÚSZÓ DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS 2018/2019. TANÉVI USZONYOSÚSZÓ DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS Az Uszonyosúszó Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (a továbbiakban: MDSZ) közösen hirdeti meg; a versenyt

Részletesebben

2 Eperjesi, Mirtill 12 Mátrai Erõmû Búvárklub 28,59. 7 Goll, Kata 13 Muréna UBK Szeged 25,18. 2 Stadler, Csenge 12 Kaposvári Adorján SE 23,73

2 Eperjesi, Mirtill 12 Mátrai Erõmû Búvárklub 28,59. 7 Goll, Kata 13 Muréna UBK Szeged 25,18. 2 Stadler, Csenge 12 Kaposvári Adorján SE 23,73 Oldal 1 Versenyszám 40 Nõi 12-13 50 LC Méter Felszíni úszás Serdülõ Orsz. csúcs: 21,12 2003 Dudás Zita MUR 1 Kiss, Kata 12 Debreceni Búvárklub 2 Eperjesi, Mirtill 12 Mátrai Erõmû Búvárklub 28,59 3 Tímár,

Részletesebben

Bácsvíz kupa uszonyosúszó verseny. Kecskemét, március 12. Jegyzőkönyv

Bácsvíz kupa uszonyosúszó verseny. Kecskemét, március 12. Jegyzőkönyv Bácsvíz kupa uszonyosúszó verseny Kecskemét, 2016. március 12. Jegyzőkönyv Versenybíróság / Umpires Elnök / President Titkár/Secretary Vezető bíró / Chief judge Előindító / Pre-starter Indító / Starter

Részletesebben

I.NAJADE Kupa. Uszonyos ésbúvárúszó verseny október 13. Hajdúszoboszló, Árpád Uszoda

I.NAJADE Kupa. Uszonyos ésbúvárúszó verseny október 13. Hajdúszoboszló, Árpád Uszoda I.NAJADE Kupa Uszonyos ésbúvárúszó verseny 0. október. Hajdúszoboszló, Árpád Uszoda Versenybírói lista: -A Verseny elnöke, Vezetőbíró :Moravecz János -Versenyiroda: Holló Balázs, Nagyné Hirschler Zsuzsanna

Részletesebben

Dobó kupa. Eger, 2014. november 29. Jegyzőkönyv

Dobó kupa. Eger, 2014. november 29. Jegyzőkönyv Dobó kupa Eger, 0. november. Jegyzőkönyv Versenybíróság / Umpires Elnök / President Vezetőbíró / Chief judge Előindító / Pre-starter Indító / Starter Célbíró / Finish Judge Stílusbíró / Style Judge Időmérők/

Részletesebben

4 Kádár-Németh, Kristóf 16 Bácsvíz-Kvsc 23,87. 2 Hamlin, Matthew 19 Kaposvári 1 McM Diamant Ad SE 22,80

4 Kádár-Németh, Kristóf 16 Bácsvíz-Kvsc 23,87. 2 Hamlin, Matthew 19 Kaposvári 1 McM Diamant Ad SE 22,80 Hungarian Divers Fed-Bacsviz Cup - Organization License HY-TEK's MEET MANAGER 6.0 - Oldal 1 Versenyszám 1 Férfi 16 és idősebb 50 LC Méter Uszonyos gyors Felnőtt Orsz. csúcs: 19,13 2012.07.01. Sincki Ádám

Részletesebben

A évi MEFOB Úszóbajnokság helyi sajtója Megjelent december 9-én a honlapon és a Hajdú-Bihari Naplóban

A évi MEFOB Úszóbajnokság helyi sajtója Megjelent december 9-én a  honlapon és a Hajdú-Bihari Naplóban A 2015. évi MEFOB Úszóbajnokság helyi sajtója Megjelent 2015. december 9-én a www.haon.hu honlapon és a Hajdú-Bihari Naplóban http://www.haon.hu/az-egyetemistak-most-budapesten-usztak-ki-mindent-magukbol/2969110

Részletesebben

III. Tavasz Kupa Uszonyos és Búvárúszó Verseny JEGYZŐKÖNYV 2014. április 26 27. Hódmezővásárhely, Gyarmati Dezső Sportuszoda

III. Tavasz Kupa Uszonyos és Búvárúszó Verseny JEGYZŐKÖNYV 2014. április 26 27. Hódmezővásárhely, Gyarmati Dezső Sportuszoda III. Tavasz Kupa Uszonyos és Búvárúszó Verseny JEGYZŐKÖNYV 2014. április 26 27. Hódmezővásárhely, Gyarmati Dezső Sportuszoda Jegyzőkönyv adatai Rendező: Hód Úszó Sportegyesület Helyszín: Hódmezővásárhely,

Részletesebben

Bácsvíz kupa uszonyosúszó verseny. Kecskemét, március 28. Jegyzőkönyv

Bácsvíz kupa uszonyosúszó verseny. Kecskemét, március 28. Jegyzőkönyv Bácsvíz kupa uszonyosúszó verseny Kecskemét, 0. március. Jegyzőkönyv Versenybíróság / Umpires Elnök / President Titkár/Secretary Vezető bíró / Chief judge Előindító / Pre-starter Indító / Starter Célbíró

Részletesebben

DVCSH Kupa. Uszonyos ésbúvárúszó verseny november 03. Dunaújváros, Fabó Éva Sportuszoda

DVCSH Kupa. Uszonyos ésbúvárúszó verseny november 03. Dunaújváros, Fabó Éva Sportuszoda DVCSH Kupa Uszonyos ésbúvárúszó verseny 0. november 0. Dunaújváros, Fabó Éva Sportuszoda Versenybírói lista: -Verseny elnöke: Gurisatti Gyula - Vezetőbíró: László Dezső -Versenyiroda: Holló Balázs, Nagyné

Részletesebben

Hírös kupa uszonyosúszó verseny. Rajtlista. Rajtlista közzétételének dátuma: október 16.

Hírös kupa uszonyosúszó verseny. Rajtlista. Rajtlista közzétételének dátuma: október 16. Hírös kupa uszonyosúszó verseny Rajtlista Rajtlista közzétételének dátuma: 2015. október 16. Oldal 1 Versenyszám 1 Fiú 11 és fiatalabb 50 LC Méter Uszonyos gyors Cápa, Gyermek 9&U Orsz. cs: 28,15 2012

Részletesebben

Bácsvíz kupa uszonyosúszó verseny. Kecskemét, április 5. Jegyzőkönyv

Bácsvíz kupa uszonyosúszó verseny. Kecskemét, április 5. Jegyzőkönyv Bácsvíz kupa uszonyosúszó verseny Kecskemét, 0. április. Jegyzőkönyv Versenybíróság / Umpires Elnök / President Vezető bíró / Chief judge Előindító / Pre-starter Indító / Starter Célbíró / Finish Judge

Részletesebben

2014. évi AMPHORA KUPA versenykiírása

2014. évi AMPHORA KUPA versenykiírása 2014. évi AMPHORA KUPA versenykiírása 1. Célja: Versenyzési és minősítési lehetőség biztosítása a felnőtt és ifjúsági tájékozódási sportolók részére, a sportág népszerűsítése, vándorkupa elnyerése 2. Rendező:

Részletesebben

XII. CMAS USZONYOSÚSZÓ VILÁGKUPA FEBRUÁR , EGER VERSENYKIÍRÁS

XII. CMAS USZONYOSÚSZÓ VILÁGKUPA FEBRUÁR , EGER VERSENYKIÍRÁS VERSENYKIÍRÁS 1. JOGOSULTSÁG: SZABÁLYZAT A Magyar Búvár Szakszövetség a CMAS felhatalmazásával 2017. február 24-26. között Egerben rendezi meg a XII. CMAS Uszonyosúszó Világkupa első fordulóját. A Magyar

Részletesebben

XXXVI. Gyermek- XLVIII. Ifjúsági- LI. Felnőtt Uszonyos- és búvárúszó Országos Bajnokság. Kecskemét, május Jegyzőkönyv

XXXVI. Gyermek- XLVIII. Ifjúsági- LI. Felnőtt Uszonyos- és búvárúszó Országos Bajnokság. Kecskemét, május Jegyzőkönyv XXXVI. Gyermek- XLVIII. Ifjúsági- LI. Felnőtt Uszonyos- és búvárúszó Országos Bajnokság Kecskemét, 2018. május 19-20. Jegyzőkönyv Versenybíróság / Umpires Verseny elnök / Competition director Verseny titkár/

Részletesebben

SPORTBIZOTTSÁG MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SPORTBIZOTTSÁG MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA SPORTBIZOTTSÁG MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA MAGYAR BÚVÁR SZAKSZÖVETSÉG 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. tel.,fax: (36-1) 270 0117 E-mail: buvar@buvar.hu Web: www.buvar.hu Érvényes: 2014. 10.10-től Sportbizottság

Részletesebben

VI. 1. Magyar Cukor Manufaktúra Diamant Kupa uszonyos és búvárúszó verseny. Kecskemét, március 12. Jegyzőkönyv

VI. 1. Magyar Cukor Manufaktúra Diamant Kupa uszonyos és búvárúszó verseny. Kecskemét, március 12. Jegyzőkönyv VI. 1. Magyar Cukor Manufaktúra Diamant Kupa uszonyos és búvárúszó verseny Kecskemét, 2016. március 12. Jegyzőkönyv Versenybíróság / Umpires Elnök / President Vezető bíró / Chief judge Előindító / Pre-starter

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS II. Nyílt Rövidpályás Uszonyosúszó Országos Bajnokság 2014

VERSENYKIÍRÁS II. Nyílt Rövidpályás Uszonyosúszó Országos Bajnokság 2014 VERSENYKIÍRÁS II. Nyílt Rövidpályás Uszonyosúszó Országos Bajnokság 2014 1.Célja: Második alkalommal került kiírásra - 5 korosztályban - a Nyílt Rövidpályás Uszonyosúszó Országos Bajnokság. A 2014. év

Részletesebben

Dobó kupa uszonyos és búvárúszó országos verseny. Eger, május 1. Jegyzőkönyv

Dobó kupa uszonyos és búvárúszó országos verseny. Eger, május 1. Jegyzőkönyv Dobó kupa uszonyos és búvárúszó országos verseny Eger, 2016. május 1. Jegyzőkönyv Versenybíróság / Umpires Elnök / President Vezető bíró / Chief judge Előindító / Pre-starter Indító / Starter Célbírók

Részletesebben

XIII.Cápa- XLV.Serdülő- XXV.Junior Uszonyosúszó Nyílt Országos Bajnokság VERSENYKIÍRÁSA (2015)

XIII.Cápa- XLV.Serdülő- XXV.Junior Uszonyosúszó Nyílt Országos Bajnokság VERSENYKIÍRÁSA (2015) XIII.Cápa- XLV.Serdülő- XXV.Junior Uszonyosúszó Nyílt Országos Bajnokság VERSENYKIÍRÁSA (2015) 1. Célja: A 2015. év uszonyosúszó cápa, serdülő, junior korcsoport Magyar Bajnokainak és helyezettjeinek megállapítása,

Részletesebben

2 Tuli, Botond 9 Balatoni Úszóiskola és Szab SE. 3 Tóth, Csanád Örs 9 Balatoni Úszóiskola és Szab SE. 8 Barna, Balázs 9 Balatoni Úszóiskola és Szab SE

2 Tuli, Botond 9 Balatoni Úszóiskola és Szab SE. 3 Tóth, Csanád Örs 9 Balatoni Úszóiskola és Szab SE. 8 Barna, Balázs 9 Balatoni Úszóiskola és Szab SE Hungarian Divers Fed-Finswim Jr Natl - Organization License HY-TEK's MEET MNGER 6.0 - Oldal 1 Versenyszám 19 Fiú 9 és fiatalabb 50 LC Méter Uszonyos gyors Cápa 8&U Orsz. cs: 28,15 2012.11.18. Kardos Dániel

Részletesebben

Bácsvíz kupa uszonyosúszó verseny. Kecskemét, március 18. Jegyzőkönyv

Bácsvíz kupa uszonyosúszó verseny. Kecskemét, március 18. Jegyzőkönyv Bácsvíz kupa uszonyosúszó verseny Kecskemét, 2017. március 18. Jegyzőkönyv Versenybíróság / Umpires Elnök / President Titkár/Secretary Vezetőbíró / Chief judge Előindító / Pre-starter Indító / Starter

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Berettyóújfalu,2011.márc.19.

JEGYZŐKÖNYV Berettyóújfalu,2011.márc.19. 100m fiú gyorsúszás - 1.versenyszám 1. Molnár Bálint 2002 Debreceni Sportiskola 1:20,10 2. Sándor Benedek 2002 Debreceni Sportiskola 1:24,00 3. Szabó Róbert 2002 Herpály SE 1:31,30 4. Nagy Dávid 2002 Herpály

Részletesebben

ELNÖKSÉGI HATÁROZATOK 2016.

ELNÖKSÉGI HATÁROZATOK 2016. ELNÖKSÉGI HATÁROZATOK 2016. 2016/1. sz. határozat Az elnökség egyhangúlag elfogadta a 2015. 12. 10-i elnökségi ülés emlékeztetőjét. 2016/2. sz. határozat Az elnökség egyhangúlag elfogadta a következő elnökségi

Részletesebben

KAJAK PÓLÓ FELKÉSZÜLÉSI PROGRAM 2015

KAJAK PÓLÓ FELKÉSZÜLÉSI PROGRAM 2015 PROGRAMTERVEK Magyar Kajak-Kenu Szövetség KAJAK PÓLÓ FELKÉSZÜLÉSI PROGRAM 2015 KAJAK-KENU SPORT SZAKMAI DOKUMENTUMAI Programok felelősei és a dokumentumok készítői: OLIMPIAI CIKLUS: 2012-2016 Rio TERVEZÉSI

Részletesebben

JAVASLAT A MAGYAR CURLING SZÖVETSÉG ÉVI SZAKMAI TERVÉRE

JAVASLAT A MAGYAR CURLING SZÖVETSÉG ÉVI SZAKMAI TERVÉRE JAVASLAT A MAGYAR CURLING SZÖVETSÉG 2018. ÉVI SZAKMAI TERVÉRE Általános működés A 2018. évi alap-, működési- és szakmai támogatással, valamint az Olimpiai Reménységek Versenyével kapcsolatos szakmai tervek

Részletesebben

III. NYÍLT RÖVIDPÁLYÁS USZONYOSÚSZÓ ORSZÁGOS BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA (2015)

III. NYÍLT RÖVIDPÁLYÁS USZONYOSÚSZÓ ORSZÁGOS BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA (2015) III. NYÍLT RÖVIDPÁLYÁS USZONYOSÚSZÓ ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 1. Célja: VERSENYKIÍRÁSA (2015) Harmadik alkalommal került kiírásra - 5 korosztályban - a Nyílt Rövidpályás Uszonyosúszó Országos Bajnokság. A 2015.

Részletesebben

IV. Szenior Uszonyosúszó Magyar Bajnokság. Gyöngyös, június 8. Jegyzőkönyv

IV. Szenior Uszonyosúszó Magyar Bajnokság. Gyöngyös, június 8. Jegyzőkönyv IV. Szenior Uszonyosúszó Magyar Bajnokság Gyöngyös, 0. június. Jegyzőkönyv Versenybíróság / Umpires Verseny elnök / Competition director MBSZ koordinátor / MBSZ coordinator Orvos / Doctor Vezetőbíró /

Részletesebben

Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok évi Versenykiírása

Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok évi Versenykiírása Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok 2018. évi Versenykiírása 1. A VERSENYEK CÉLJA A Magyar Úszó Szövetség (továbbiakban: MÚSZ) által szervezett legmagasabb szintű versenyeken Magyarország 2018.

Részletesebben

XV. Cápa- XLVII. Serdülő- XXVII. Junior Uszonyos- és búvárúszó Országos Bajnokság. Kecskemét, november Jegyzőkönyv

XV. Cápa- XLVII. Serdülő- XXVII. Junior Uszonyos- és búvárúszó Országos Bajnokság. Kecskemét, november Jegyzőkönyv XV. Cápa- XLVII. Serdülő- XXVII. Junior Uszonyos- és búvárúszó Országos Bajnokság Kecskemét, 2017. november 11-12. Jegyzőkönyv Versenybíróság / Umpires Verseny elnök / Competition director Verseny titkár/

Részletesebben

Úszó ob: Cseh László két egyéni aranya, Késely Ajna nagy bravúrja

Úszó ob: Cseh László két egyéni aranya, Késely Ajna nagy bravúrja https://www.fina-budapest2017.com/hu/hirek/416/uszo-ob-cseh-laszlo-ket-egyeni-aranya-kesely-ajna-nagy-bravurja Úszó ob: Cseh László két egyéni aranya, Késely Ajna nagy bravúrja 2017.04.20. 19:04 CET Nagy

Részletesebben

Tájékoztató a magyar kajak-kenu válogatott olimpiai felkészüléséről /vázlat/

Tájékoztató a magyar kajak-kenu válogatott olimpiai felkészüléséről /vázlat/ Magyar Kajak-Kenu Szövetség Közgyűlése Tájékoztató a magyar kajak-kenu válogatott olimpiai felkészüléséről /vázlat/ Budapest, 2012. április 4. Készítette: Storcz Botond szövetségi kapitány Helyzetelemzés

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Magyar Búvár Szakszövetség Elnökségi ülés

Jegyzőkönyv. Magyar Búvár Szakszövetség Elnökségi ülés Jegyzőkönyv Magyar Búvár Szakszövetség Elnökségi ülés 2018. március 20. 13.00 Helyszín: Magyar Sport Háza, 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. II/201. Jelenlévők: Dr. Nyíri Iván Balázs Péter Zelenák József

Részletesebben

A 2008. őszi Pro Tour versenyekkel kapcsolatosan az alábbiakról tájékoztatom Önöket:

A 2008. őszi Pro Tour versenyekkel kapcsolatosan az alábbiakról tájékoztatom Önöket: Tisztelt Sporttársak! A 2008. őszi Pro Tour versenyekkel kapcsolatosan az alábbiakról tájékoztatom Önöket: 2007. július 1-től életbe lépett nevezési rend értelmében minden nemzeti szövetség jogosult versenyszámonként

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. a Fiedler Ottó Sportegyesület tevékenységéről. Ó z d, április 30. Előterjesztő: Fiedler Ottó Sportegyesület Elnöke

TÁJÉKOZTATÓ. a Fiedler Ottó Sportegyesület tevékenységéről. Ó z d, április 30. Előterjesztő: Fiedler Ottó Sportegyesület Elnöke TÁJÉKOZTATÓ a Fiedler Ottó Sportegyesület tevékenységéről Ó z d, 2014. április 30. Előterjesztő: Fiedler Ottó Sportegyesület Elnöke Egyesületünk rövid bemutatása: 1906-ban Ózdon épült fel Közép-Európa

Részletesebben

50 m. férfi pillangóúszás. 50 m. női hátúszás. 50 m. női mellúszás. 14. versenyszám Országos csúcs: 0:23.29 (Cseh László )

50 m. férfi pillangóúszás. 50 m. női hátúszás. 50 m. női mellúszás. 14. versenyszám Országos csúcs: 0:23.29 (Cseh László ) 50 m. férfi pillangóúszás 14. versenyszám Országos csúcs: 0:23.29 (Cseh László - 2009) 1. Cseh László 1985 Kőbánya Sport Club 0:23,83 834p 2. Hős Péter 1985 A Jövő SC Veolia 0:24,48 769p 3. Sincki Ádám

Részletesebben

Futam: Pálya: Versenyző: Iskola: Idő:

Futam: Pálya: Versenyző: Iskola: Idő: Futam: Pálya: Versenyző: : Idő: I. 100 m fiú gyorsúszás 1 1 4 2 4 3 Gyulai Dávid Sándor Kosina Gergő Péter Mihucz Márton János (1995) 4 4 Hajdú Kristóf 4 5 Petrus Szilárd Tóth Árpád Gimnázium 00:57,81

Részletesebben

Előterjesztés Részvétel a évi junior Világbajnokságon

Előterjesztés Részvétel a évi junior Világbajnokságon Előterjesztés Részvétel a 2018. évi junior Világbajnokságon Előterjesztő: Komáromi Tibor szakmai alelnök A verseny megnevezése: Junior Világbajnokság A verseny helye: Trnava A verseny ideje: 2018. 09.

Részletesebben

Világjátékok 2013 Cali

Világjátékok 2013 Cali Világjátékok 2013 Cali Bevezető: A Világjátékokat a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert szervezet, a Világjátékok Nemzetközi Szövetségének (IWGA) égisze alatt rendezik. Ez a szervezet tömöríti

Részletesebben

I. Debrecen Grappling Bajnokság

I. Debrecen Grappling Bajnokság I. Debrecen Grappling Bajnokság G4 Grappling Liga 2013-2014 4. forduló 2014.03.08 Végeredmény Gi Grappling leányok, nők Ifjúsági1 korosztály 48+ kg. 2 versenyző I. Tóth Anett Gracie Barra Orgovány II.

Részletesebben

Beszámoló a kranji XVI. szenior úszó EB magyar eredményeiről

Beszámoló a kranji XVI. szenior úszó EB magyar eredményeiről Beszámoló a kranji XVI. szenior úszó EB magyar eredményeiről A rendezőbizottság szerint 2880 induló volt a medencés és a nyílt vízi úszó számokban. A magyar szeniorok részvételi statisztikája.. Nevezések

Részletesebben

100 m. fiú gyorsúszás 1. versenyszám Országos csúcs: 0:47.31 (Takács Krisztián - 2009)

100 m. fiú gyorsúszás 1. versenyszám Országos csúcs: 0:47.31 (Takács Krisztián - 2009) 100 m. fiú gyorsúszás 1. versenyszám Országos csúcs: 0:47.31 (Takács Krisztián - 2009) 1. Holoda Péter 1996 Hőgyes G SZKI Hszob. 0:52,74 2. Gyulai Dávid 1996 Tóth Á G Debrecen 0:56,12 3. Kosina Gergő Péter

Részletesebben

KVSE atlétika szakosztály évi értékelése

KVSE atlétika szakosztály évi értékelése KVSE atlétika szakosztály 2013. évi értékelése Az atlétika szakosztály elsősorban gyermek és serdülő korcsoporttal dolgozik. A 2013-as évben bekapcsolódtunk a Magyar Atlétikai Szövetség által életre hívott

Részletesebben

12/2013. ELNÖKSÉGI HATÁROZATOK - MAGYAR KAJAK-KENU SZÖVETSÉG

12/2013. ELNÖKSÉGI HATÁROZATOK - MAGYAR KAJAK-KENU SZÖVETSÉG 12/2013. ELNÖKSÉGI HATÁROZATOK - MAGYAR KAJAK-KENU SZÖVETSÉG Készült az MKKSZ Elnökség 2013. július 23. napján, 14:00 órakor, az MKKSZ Latorca utcai Székházába összehívott ülésén. Jelen vannak: Dr. Baráth

Részletesebben

Sorsoltak: íme, a világbajnoki vízilabdatornák csoportbeosztása

Sorsoltak: íme, a világbajnoki vízilabdatornák csoportbeosztása http://fina-budapest2017.com/hu/hirek/319/sorsoltak-ime-a-vilagbajnoki-vizilabdatornak-csoportbeosztasa Sorsoltak: íme, a világbajnoki vízilabdatornák csoportbeosztása 2017.02.24. 12:28 CET A budapesti

Részletesebben

SPORTSZAKOS HALLGATÓK 59. SPORTTALÁLKOZÓJÁNAK VERSENYEREDMÉNYEI

SPORTSZAKOS HALLGATÓK 59. SPORTTALÁLKOZÓJÁNAK VERSENYEREDMÉNYEI SPORTSZAKOS HALLGATÓK 59. SPORTTALÁLKOZÓJÁNAK VERSENYEREDMÉNYEI 2010. október 2-3. Nyíregyháza ATLÉTIKA Versenyszámok: Férfiak: 100 m Kása Tibor Szombathely I. hely (10,5) Lengyel Roland Szeged II. hely

Részletesebben

1. oldal, összesen: 8

1. oldal, összesen: 8 1 0 200 férfi gyors 1 versenyszám Mátrai Roland 2001 Balaton Úszó Klub F 2:55,2 Lipót Szabolcs 1998 Hullám 91 ÚVE A 2:48,0 1 3 Balogh András 1999 Hullám 91 ÚVE A 2:31,9 1 4 Horváth Péter 2000 Hullám 91

Részletesebben

Aranyhomok uszonyosúszó verseny. Kecskemét, március 9. Jegyzőkönyv

Aranyhomok uszonyosúszó verseny. Kecskemét, március 9. Jegyzőkönyv Aranyhomok uszonyosúszó verseny Kecskemét, 0. március. Jegyzőkönyv Versenybíróság / Umpires Elnök / President Előindító / Pre-starter Indító / Starter Vezető bíró / Chief judge Célbíró / Finish Judge Stílusbíró

Részletesebben

Strandröplabda Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság 2009 Férfi döntő végeredmény

Strandröplabda Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság 2009 Férfi döntő végeredmény Strandröplabda Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság 9 Férfi döntő végeredmény Hely Csapatnév Játékos Intézmény 1. Dudás Tamás Kovács Zoltán. Horváth - Szabados Horváth András Szabados István Eszterházy

Részletesebben

ELNÖKSÉGI HATÁROZATOK 2016.

ELNÖKSÉGI HATÁROZATOK 2016. ELNÖKSÉGI HATÁROZATOK 2016. 2016/1. sz. határozat Az elnökség egyhangúlag elfogadta a 2015. 12. 10-i elnökségi ülés emlékeztetőjét. 2016/2. sz. határozat Az elnökség egyhangúlag elfogadta a következő elnökségi

Részletesebben