Fővárosi Önk. - 24/1997. (V. 22.) Főv. Kgy. rendelet - a hajléktalanok pénzbeli szociál 2. oldal 2. (1)1 A szociális ellátásokra való jogosultságot úg

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Fővárosi Önk. - 24/1997. (V. 22.) Főv. Kgy. rendelet - a hajléktalanok pénzbeli szociál 2. oldal 2. (1)1 A szociális ellátásokra való jogosultságot úg"

Átírás

1 Fővárosi Önk. - 24/1997. (V. 22.) Főv. Kgy. rendelet - a hajléktalanok pénzbeli szociál 1. oldal 24/1997. (V. 22.) Főv. Kgy. rendelet a hajléktalanok pénzbeli szociális ellátásáról és a szociális ellátás egyes kérdéseiről 1 Budapest Főváros Közgyűlése a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló, többször módosított évi III. törvény (a továbbiakban: Szt.) 7. -ában, 10. (1) bekezdésében, 25. (3) bekezdésében, 37/B. (2) bekezdésében és 37/D. (5) bekezdésében, valamint a 45. (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a következő rendeletet alkotja.2 I. fejezet3 Általános rendelkezések4 A rendelet hatálya 1. A rendelet hatálya azokra a Budapest közigazgatási területén tartózkodó személyekre terjed ki, akik a) bejelentett lakóhellyel nem rendelkeznek, vagy b) bejelentett lakóhelyük a főváros területén lévő hajléktalanszállás, vagy c) olyan rászoruló személyek, akiknek a Fővárosi Önkormányzat hatáskörére és illetékességére tekintet nélkül, az Szt. 7. (1) bekezdése alapján köteles étkezést, szállást, illetve átmeneti segélyt biztosítani, ha ennek hiánya a rászorulóknak az életét, testi épségét veszélyezteti, így: - azokra a személyekre, akik függetlenül attól, hogy van-e vagy nincs bejelentett lakóhelyük, éjszakáikat a főváros közterületein, vagy a főváros területén lévő nem lakás céljára szolgáló helyiségben, vagy a főváros területén lévő hajléktalanszálláson töltik, vagy - azokra a személyekre, akik egyéb okból (elemi kár, baleset, bűncselekmény stb.) kerültek életüket, testi épségüket veszélyeztető helyzetbe. Az ellátások megállapítása 1 A Fővárosi Közlöny 1999/1. különszámában közzétett hatályos szöveg. 2 Megállapította: 48/2005. (VII. 20.) Főv. Kgy. rendelet 1.. Módosította: 1/2006. (II. 16.) Főv. Kgy. rendelet 1., 15/2006. (IV. 14.) Főv. Kgy. rendelet Megállapította: 44/2003. (IX. 19.) Főv. Kgy. rendelet 1.. Hatályos: IX. 19-től. A folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell. 4 A bevezető szöveget hatályon kívül helyezte: 48/2005. (VII. 20.) Főv. Kgy. rendelet 6. (4). Hatálytalan: IX. 1-től.

2 Fővárosi Önk. - 24/1997. (V. 22.) Főv. Kgy. rendelet - a hajléktalanok pénzbeli szociál 2. oldal 2. (1)1 A szociális ellátásokra való jogosultságot úgy kell megállapítani, hogy az elősegítse a hajléktalan létfenntartását. A szociálisan rászoruló személynek - a rendeletben foglalt feltételek fennállása esetén - egy alkalommal csak egy jogcímen állapítható meg segély. Nem állapítható meg átmeneti segély - a 13. -ban meghatározott eset kivételével - a rendszeres szociális segélyben, vagy időskorúak járadékában részesülő kérelmező részére. (2) A pénzbeli szociális ellátásra való jogosultság megállapítása kérelemre indul. A kérelmet a Budapest Főváros Önkormányzata Főpolgármesteri Hivatal Hajléktalanok Információs Irodáján [a továbbiakban: Hajléktalanok Információs Irodája (Budapest VIII., Baross u )], ügyfélfogadási időben lehet benyújtani. (3) (4)2 A kérelemhez igazolásokat kell csatolni: - a személyazonosságot a személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvánnyal, a lakcímet a lakcímet is tartalmazó személyazonosító igazolvánnyal vagy a lakcímről szóló hatósági igazolvánnyal kell igazolni, - a jövedelemről jövedelemnyilatkozatot kell tenni, - az 1. b) pontja, illetve c) pontja első bekezdésbeli helyzetet a hajléktalanszálló vezetője, illetve szociális munkás igazolja, - az aktív korú nem foglalkoztatottak rendszeres szociális segélyét vagy az R ában meghatározottak szerinti átmeneti segélyt kérelmezőnek a Munkaügyi Központ Kirendeltsége vagy az FKFSZ Fővárosi Közhasznú Foglalkoztatási Szolgálat Közhasznú Társaság vagy a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei által kiállított igazolást kell benyújtania az együttműködésről. a) Együttműködés: a kérelmező a felsorolt szervek valamelyikével nyilvántartásba veteti magát, a szervvel írásban megállapodik a beilleszkedést segítő programról, továbbá teljesíti a beilleszkedést segítő programban foglaltakat. A beilleszkedést segítő programok típusai a következők: aa) munkaerőpiacra történő visszatérést segítő, ab) megváltozott helyzethez való alkalmazkodást segítő, ac) tartós munkanélküliség okozta pszichés traumák, a hátrányos helyzetből adódó nehézségek leküzdését segítő. b) A kérelmező által teljesített együttműködési időtartamba a fenti szervek bármelyikével történő együttműködést be kell számítani. 1 Az utolsó mondatot beiktatta: 48/2005. (VII. 20.) Főv. Kgy. rendelet 2. (1). Hatályos: IX. 1-től. 2 Módosította: 48/2005. (VII. 20.) Főv. Kgy. rendelet 2. (2), 1/2006. (II. 16.) Főv. Kgy. rendelet 2. (1).

3 Fővárosi Önk. - 24/1997. (V. 22.) Főv. Kgy. rendelet - a hajléktalanok pénzbeli szociál 3. oldal c)1 Ha a rendszeres szociális segélyben részesülő személy a segély folyósításának időtartama alatt együttműködési kötelezettségét megszegi (együttműködési kötelezettség megszegése: az együttműködésre kijelölt szervvel kötött együttműködési megállapodásban rögzítettek megszegése, a megállapodás aláírásának megtagadása), akkor a segély összegét további hat hónapig 75%-os mértékben kell folyósítani részére; amennyiben együttműködési kötelezettségét súlyosan vagy két éven belül ismételten megszegi (súlyos megszegés: a részére felajánlott és megfelelő munkalehetőséget nem fogadja el, vagy az önkormányzat által szervezett foglalkoztatást a munkáltató rendkívüli felmondással szüntette meg) részére a segély folyósítását meg kell szüntetni. (5)2 Az átmeneti szociális segélyt a Főpolgármesteri Hivatal Hajléktalanok Információs Irodáján kell kifizetni. Az átmeneti segély összegét az e rendeletben foglaltak szerint kell kiszámítani. Ha az összeg utolsó két számjegye nem nulla, akkor felfelé kerekítéssel kell az összeget megállapítani. (6)3 Az átmeneti szociális segélyt a kérelem benyújtásától számított 15 napon belül kell kifizetni. (7)4 A rendszeres szociális segélyt, az időskorúak járadékát a tárgyhót követő 5. napig, a kérelmező által megjelölt címre kell folyósítani. II. fejezet Szociális ellátások formái 3. 5 A II. fejezet I. Címben foglaltakat e rendelet 1. a) és b) pontjában meghatározott személyekre kell alkalmazni. 1. Cím Rendszeres szociális ellátások (1) Rendszeres szociális segélyt kell megállapítani annak az aktív korú személynek, aki egészségkárosodott vagy nem foglalkoztatott, feltéve, hogy megélhetése más módon nem biztosított. (2) Egészségkárosodottnak minősül az, aki munkaképességét legalább 67%-ban elvesztette, vagy vakok személyi járadékában részesül, vagy fogyatékossági támogatásban részesül. (3)8 Aktív korú nem foglalkoztatott hajléktalanok rendszeres szociális segélye 1 Megállapította: 15/2006. (IV. 14.) Főv. Kgy. rendelet 2. (1). Hatályos: VII. 1-től. 2 Az első mondat szövegét megállapította: 44/2003. (IX. 19.) Főv. Kgy. rendelet 2. (1). Hatályos: IX. 19-től. A folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell. 3 Megállapította: 44/2003. (IX. 19.) Főv. Kgy. rendelet 2. (2). Hatályos: IX. 19-től. A folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell. 4 Megállapította: 1/2006. (II. 16.) Főv. Kgy. rendelet 2. (2). Hatályos: II. 16-tól. 5 Megállapította: 1/2006. (II. 16.) Főv. Kgy. rendelet 3.. Hatályos: II. 16-tól. 6 Megállapította: 23/2000. (V. 18.) Főv. Kgy. rendelet 3.. Hatályos: V. 18-tól. 7 Megállapította: 1/2006. (II. 16.) Főv. Kgy. rendelet 3.. Hatályos: II. 16-tól. 8 Hatályon kívül helyezte: 15/2006. (IV. 14.) Főv. Kgy. rendelet 7. (2). Hatálytalan: IV. 14-től.

4 Fővárosi Önk. - 24/1997. (V. 22.) Főv. Kgy. rendelet - a hajléktalanok pénzbeli szociál 4. oldal 5. 1 (1) Rendszeres szociális segélyt kell megállapítani annak az aktív korú nem foglalkoztatott hajléktalan személynek, aki a)2 - a munkanélküli járadék, álláskeresési járadék, álláskeresési segély (a továbbiakban együtt: álláskeresési támogatás), illetőleg a jövedelempótló támogatás folyósítási időtartamát kimerítette és álláskeresést ösztönző juttatásban nem részesül, vagy - az álláskeresési támogatás folyósítását keresőtevékenység folytatása miatt a folyósítási idő lejártát megelőzően szüntették meg és a keresőtevékenységet követően a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló évi IV. törvény alapján álláskeresési támogatásra nem szerez jogosultságot, vagy b)3 a kérelme benyújtását megelőző kettő évben a fővárosi önkormányzattal vagy az illetékes munkaügyi központtal legalább egy év időtartamig együttműködött és kereső tevékenységet nem folytat, ide nem értve a települési önkormányzat által szervezett foglalkoztatást és az alkalmi munkavállalói könyvvel végzett munkát és megélhetése más módon nem biztosított, mert nincs jövedelme, vagy családjában az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 90%-át és vagyona nincs. (2)4 a) A segély havi összege a családi jövedelemhatár összegének és a jogosult családja tényleges havi összjövedelmének különbözete. b) Amennyiben a segélyben részesülő személy keresőtevékenységet folytat - ide nem értve az önkormányzat által szervezett foglalkoztatást és az alkalmi munkavállalói könyvvel történő munkavégzést -, részére a rendszeres szociális segélyt - a keresőtevékenység kezdő napjától számított három hónapig 50%-os, - ez időtartam lejártát követően három hónapig 25%-os összegben kell továbbfolyósítani, amennyiben a segélyben részesülő keresőtevékenysége folyamatosan fennáll. (3) A kérelemhez csatolni kell a munkanélküli járadék, illetőleg a jövedelempótló támogatás folyósításának megszűnéséről szóló határozatot és az együttműködésről szóló igazolást. 5/A. 5 Időskorúak járadéka 5/A. 6 (1) Időskorúak járadékát kell megállapítani annak a személynek, aki a) a 62. életévét, illetőleg a reá irányadó nyugdíjkorhatárt betöltötte és saját és vele együtt lakó házastársa, élettársa jövedelme alapján számított egy főre jutó havi jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 80%-át, vagy b) egyedülálló, 62. életévét, illetőleg a reá irányadó nyugdíjkorhatárt betöltötte, de 75 évesnél fiatalabb és havi jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 95% -át, vagy c) egyedülálló és 75. életévét betöltötte és havi jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 130%-át. 1 Megállapította: 1/2006. (II. 16.) Főv. Kgy. rendelet 3.. Hatályos: II. 16-tól. 2 Megállapította: 15/2006. (IV. 14.) Főv. Kgy. rendelet 3.. Hatályos: IV. 14-től. 3 Megállapította: 15/2006. (IV. 14.) Főv. Kgy. rendelet 4.. Hatályos: IV. 14-től. 4 Megállapította: 15/2006. (IV. 14.) Főv. Kgy. rendelet 5.. Hatályos: IV. 14-től. 5 Hatályon kívül helyezte: 23/2000. (V. 18.) Főv. Kgy. rendelet 12.. Hatálytalan: V. 18-tól. 6 Megállapította: 1/2006. (II. 16.) Főv. Kgy. rendelet 3.. Hatályos: II. 16-tól.

5 Fővárosi Önk. - 24/1997. (V. 22.) Főv. Kgy. rendelet - a hajléktalanok pénzbeli szociál 5. oldal 5/B. 1 (1) Az időskorúak járadékának havi összege az 5/A. a) pontja szerinti jogosult esetén az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 80%-a, b) pontja szerinti jogosult esetén 95%-a, c) pontja szerinti jogosult esetén 130%-a. (2) Jövedelemmel rendelkező jogosult esetén az (I) bekezdés szerinti összeg és a jogosult havi jövedelmének a különbözete. 5/C (1) A rendszeres szociális segélyre és időskorúak járadékára való jogosultság feltételeit kétévente felül kell vizsgálni. (2) A jogosultság felülvizsgálata során a támogatásban részesülőknek a reájuk vonatkozó - a felhívásban közlésre kerülő - igazolásokat ismételten be kell nyújtaniuk. Az igazolás benyújtásának elmulasztása a segély folyósításának megszüntetésével jár. (3) Az I. Címben lévő rendszeres szociális segélyek megállapításával egyidejűleg értesíteni kell az egyéb szociális ellátások (pl. közgyógyellátás stb.) megállapítására hatáskörrel rendelkező önkormányzat jegyzőjét a jogosultság megszerzéséről. II. Cím 7. 4 Átmeneti szociális segélyek 7/A. 5 Átmeneti szociális segélyt - a hajléktalanok lakhatáshoz jutását támogató átmeneti segély kivételével - az a hajléktalan személy kaphat, akinek a megélhetése más módon nem biztosított, mert nincs jövedelme, vagy az egy főre számított havi jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegét, egyedül élő esetében annak 150%-át. Munkaképtelen hajléktalanok átmeneti segélyezése 8. (1) Átmeneti szociális segély állapítható meg annak a hajléktalan személynek, aki munkaképtelen. (2) Munkaképtelenség igazolására orvos által kiadott, a munkaképtelenség időtartamát megjelölő igazolás fogadható el. (3)6 Tartós, illetőleg három hónapot meghaladó folyamatos munkaképtelenség esetén a kérelmezőnek kezdeményeznie kell a rendszeres ellátáshoz való jutását. Az ennek megtörténtét bizonyító igazolással - melyet társadalombiztosítási vagy önkormányzati szerv állított ki - kérheti a rendszeres ellátást kérelmező hajléktalanok átmeneti segélyét. (4) E segélyt évente egy alkalommal és legfeljebb 4 hónapon keresztül lehet megállapítani. (5)7 1 Megállapította: 1/2006. (II. 16.) Főv. Kgy. rendelet 3.. Hatályos: II. 16-tól. 2 Hatályon kívül helyezte: 48/2005. (VII. 20.) Főv. Kgy. rendelet 6. (3). Hatálytalan: I. 1-től. 3 Megállapította: 1/2006. (II. 16.) Főv. Kgy. rendelet 3.. Hatályos: II. 16-tól. 4 Hatályon kívül helyezte: 48/2005. (VII. 20.) Főv. Kgy. rendelet 6. (3). Hatálytalan: I. 1-től. 5 Megállapította: 44/2003. (IX. 19.) Főv. Kgy. rendelet 3.. Hatályos: IX. 19-től. A folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell. 6 Megállapította: 44/2003. (IX. 19.) Főv. Kgy. rendelet 4.. Hatályos: IX. 19-től. A folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell. 7 Hatályon kívül helyezte: 44/2003. (IX. 19.) Főv. Kgy. rendelet 7. (2). Hatálytalan: IX. 19-től.

6 Fővárosi Önk. - 24/1997. (V. 22.) Főv. Kgy. rendelet - a hajléktalanok pénzbeli szociál 6. oldal Rendszeres ellátást kérelmező hajléktalanok átmeneti segélye 9. (1) Átmeneti szociális segély állapítható meg annak a hajléktalan személynek, akinek részére rendszeres (munkanélküli, társadalombiztosítási, szociális) ellátás megállapítása van folyamatban, de az ellátást még nem kapta meg. (2) A segélyt a kérelem beadásától a rendszeres jövedelem folyósításának a kezdetéig terjedő időszakra kell folyósítani. (3) E segélyt évente legfeljebb egy alkalommal lehet megállapítani. (4)1 A rendszeres ellátás kezdeményezését az ellátást (társadalombiztosítási stb.) megállapító szerv által kiadott - a kérelem beadását igazoló - dokumentummal (átvételi elismervény, ügyiratszám) kell igazolni. Munkába álló hajléktalanok átmeneti segélyezése 10. (1) Átmeneti szociális segély állapítható meg a munkába álló jövedelem nélküli hajléktalan személynek. (2) E segélyt évente egy alkalommal lehet megállapítani. (3) E segélyt a kérelem beadásától az első teljes havi munkabér folyósításának a kezdetéig terjedő időszakra kell folyósítani. (4)2 A munkaviszonyt olyan munkaszerződéssel kell igazolni, amely az első fizetés időpontját is megjelöli. Jövedelem nélküli hajléktalanok átmeneti segélye (1) Átmeneti szociális segély állapítható meg annak a munkaképes hajléktalan személynek, aki egyéb ellátásra nem jogosult. (2) Ezt a segélyt évente legfeljebb négy alkalommal lehet megállapítani, amennyiben a kérelmező minden alkalommal igazolja, hogy a 2. (4) bekezdés 4. francia bekezdésében leírtak szerint együttműködőnek minősül. (3) Az egyéves együttműködés után a kérelmezőnek az aktív korúak rendszeres szociális segélyének megállapítását kell kezdeményeznie. Hajléktalanok lakhatáshoz jutását támogató átmeneti segély 12. (1) Lakhatáshoz jutást támogató átmeneti segély állapítható meg annak a hajléktalan személynek, aki - a kérelem beadását megelőzően legalább hat hónapig a főváros területén lévő hajléktalanszálláson lakott, a hajléktalanszállásról kiköltözése és a kérelem beadása között nem telt el három hónapnál hosszabb idő és4 - rendszeres jövedelemmel rendelkezik és - jövedelme, vagy a vele együtt költöző közeli hozzátartozók egy főre jutó havi jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a 300%-át,5 1 A korábbi (4) bekezdést hatályon kívül helyezte és e bekezdés számozását módosította: 44/2003. (IX. 19.) Főv. Kgy. rendelet 7. (2). Hatályos: IX. 19-től. 2 A korábbi (4) bekezdést hatályon kívül helyezte és e bekezdés számozását módosította: 44/2003. (IX. 19.) Főv. Kgy. rendelet 7. (2). Hatályos: IX. 19-től. 3 Megállapította: 1/2006. (II. 16.) Főv. Kgy. rendelet 4.. Hatályos: II. 16-tól. 4 Megállapította: 44/2003. (IX. 19.) Főv. Kgy. rendelet 5. (1). Hatályos: IX. 19-től. A folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell. 5 Megállapította: 15/2006. (IV. 14.) Főv. Kgy. rendelet 6.. Hatályos: IV. 14-től.

7 Fővárosi Önk. - 24/1997. (V. 22.) Főv. Kgy. rendelet - a hajléktalanok pénzbeli szociál 7. oldal - a várható lakhatási költségek kérelmezőre jutó összege meghaladja a jövedelme, vagy a vele együtt költöző közeli hozzátartozók egy főre jutó havi jövedelme 35%-át, - a kérelmezővel gondozási szerződést kötött szociális munkás a segély megállapítását javasolja, és a várható lakhatási költségekről nyilatkozik.1 (2)2 A segély megállapításakor támogatható lakhatási költségként kell figyelembe venni az al-, ágy-, lakásbérletért és a munkásszállón várhatóan fizetendő díjat. (3) A segély összegét úgy kell megállapítani, hogy a várható lakhatási díj támogatással csökkentett, kérelmezőre jutó összege a megállapítást követő hat hónap során ne haladja meg a kérelmező jövedelmének vagy a vele együtt költöző közeli hozzátartozók egy főre jutó jövedelmének a 35%-át. (4)3 A segélyt évente legfeljebb egy alkalommal lehet megállapítani, összegét legfeljebb hat hónapon keresztül lehet kifizetni. A havi összeg nem haladhatja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a 80%-át, kiskorú gyermekével (gyermekeivel) együtt költöző személy esetében a 100%-át. A havi összeg nem lehet kevesebb az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 25%-ánál. (5) E segély személyenként több, azonos lakcímre költöző, (1) bekezdésbeli feltételekkel rendelkező személynek is megállapítható. (6)4 A segély havonta történő folyósításának feltétele, hogy a segély megállapítását javasoló szociális munkás (e munkakört betöltő személy) igazolja, hogy a segéllyel támogatott személy a támogatás alapjául szolgáló al-, ágy-, lakásbérletben vagy munkásszállón lakik. Átmeneti (krízis) segély 13. (1) A fővárosban tartózkodó, e rendelet 7. b) pontjának második francia bekezdésében meghatározott személyeknek rászorultság esetén évente egy alkalommal átmeneti segély állapítható meg. (2)5 A krízis helyzetet arra alkalmas okirattal (pl. rendőrségi jegyzőkönyv, hajléktalan ellátó szervezet igazolása) igazolni kell. (3)6 Az e rendelet 7. b) pontja alapján hozott határozatról haladéktalanul értesíteni kell a hatáskörrel rendelkező illetékes szervet és egyidejűleg igényelni kell a kifizetett átmeneti segély megtérítését (1) Az átmeneti segély havi összege jövedelemmel nem rendelkező jogosult esetén az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a) 30%-a, az e rendelet 8. -ában meghatározott munkaképtelen hajléktalanok átmeneti segélye esetében, b) 40%-a, az e rendelet 9. -ában meghatározott rendszeres ellátást kérelmező hajléktalanok átmeneti segélye esetében, c) 50%-a, az e rendelet 10. -ában meghatározott munkába álló hajléktalanok átmeneti segélye esetében, 1 Megállapította: 44/2003. (IX. 19.) Főv. Kgy. rendelet 5. (2). Hatályos: IX. 19-től. A folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell. 2 Megállapította: 46/1999. (IX. 23.) Főv. Kgy. rendelet 1. (1). Hatályos: X. 1-től. 3 Megállapította: 44/2003. (IX. 19.) Főv. Kgy. rendelet 5. (3). Hatályos: IX. 19-től. A folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell. 4 Megállapította: 46/1999. (IX. 23.) Főv. Kgy. rendelet 1. (2). Hatályos: X. 1-től. 5 Megállapította: 23/2000. (V. 18.) Főv. Kgy. rendelet 11. (1). Hatályos: V. 18-tól. 6 A korábbi (3) bekezdést hatályon kívül helyezte és e bekezdés számozását módosította: 44/2003. (IX. 19.) Főv. Kgy. rendelet 7. (2). Hatályos: IX. 19-től. 7 Beiktatta: 44/2003. (IX. 19.) Főv. Kgy. rendelet 6.. Hatályos: IX. 19-től. A folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.

8 Fővárosi Önk. - 24/1997. (V. 22.) Főv. Kgy. rendelet - a hajléktalanok pénzbeli szociál 8. oldal d) 25%-a, az e rendelet 11. -ában meghatározott jövedelem nélküli hajléktalanok átmeneti segélye esetében, e) 25%-a, az e rendelet 13. -ában meghatározott átmeneti (krízis) segély esetében. (2) Az átmeneti segély havi összege az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összege 80%-ánál alacsonyabb jövedelemmel rendelkező jogosult esetén az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összege 80%-ának és a jogosult havi jövedelmének a különbözete, de legfeljebb az (1) bekezdésben meghatározott összeg, (3) Az átmeneti segély havi összege az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összege 80%-ánál magasabb jövedelemmel rendelkező jogosult esetén az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 10%-a. III. fejezet Záró rendelkezések (1) E rendelet a kihirdetése napján lép hatályba. (2) A rendeletben foglaltakat a folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell. (3) 2 1 Számozását módosította: 44/2003. (IX. 19.) Főv. Kgy. rendelet Rendelkezései beiktatva a 7/1992. (III. 26.) Főv. Kgy. rendeletbe.

9 Fővárosi Önk. - 24/1997. (V. 22.) Főv. Kgy. rendelet - a hajléktalanok pénzbeli szociál 9. oldal TARTALOMJEGYZÉK 24/1997. (V. 22.) Főv. Kgy. rendelet 1 a hajléktalanok pénzbeli szociális ellátásáról és a szociális ellátás egyes kérdéseiről 1 I. fejezet 1 Általános rendelkezések 1 A rendelet hatálya 1 Az ellátások megállapítása 1 II. fejezet 3 Szociális ellátások formái 3 1. Cím 3 Rendszeres szociális ellátások 3 Aktív korú nem foglalkoztatott hajléktalanok rendszeres szociális segélye 3 Időskorúak járadéka 4 II. Cím 5 Átmeneti szociális segélyek 5 Munkaképtelen hajléktalanok átmeneti segélyezése 5 Rendszeres ellátást kérelmező hajléktalanok átmeneti segélye 6 Munkába álló hajléktalanok átmeneti segélyezése 6 Jövedelem nélküli hajléktalanok átmeneti segélye 6 Hajléktalanok lakhatáshoz jutását támogató átmeneti segély 6 Átmeneti (krízis) segély 7 III. fejezet 8 Záró rendelkezések 8

IV. A FŐVÁROSI SZOCIÁLIS RENDELET

IV. A FŐVÁROSI SZOCIÁLIS RENDELET Önkormányzati szociális ellátások Kézikönyv 2008. fennálló hátralék esetén, amikor legfeljebb négyszázezer forint lehet. A támogatás nyújtható egy összegben, vagy havi részletekben, az adós vállalásától

Részletesebben

IV. A FŐVÁROSI SZOCIÁLIS RENDELET

IV. A FŐVÁROSI SZOCIÁLIS RENDELET Önkormányzati szociális ellátások Kézikönyv 2009. IV. A FŐVÁROSI SZOCIÁLIS RENDELET (A hatályos 40/2009. (VII. 9.) Főv. Közgy. rendelet a hajléktalanok pénzbeli szociális ellátásáról és a szociális ellátás

Részletesebben

Kozármisleny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2005.(IX.13. ) Ök. számú rendelete

Kozármisleny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2005.(IX.13. ) Ök. számú rendelete Kozármisleny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2005.(IX.13. ) Ök. számú rendelete a szociális igazgatásról és ellátásról, valamint a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 12/2003.

Részletesebben

IDŐSKORÚAK JÁRADÉKA III. törvény 32/B valamint folyósításának részletes szabályairól szóló többször módosított 63/2006. (III. 27.) Korm. rendel

IDŐSKORÚAK JÁRADÉKA III. törvény 32/B valamint folyósításának részletes szabályairól szóló többször módosított 63/2006. (III. 27.) Korm. rendel EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁSRA JOGOSÍTÓ HATÓSÁGI BIZONYÍTVÁNY III. törvény 54. valamint folyósításának részletes szabályairól szóló többször módosított 63/2006. (III. 27.) Korm. rendelet 50. Jegyzői hatáskör

Részletesebben

Magyarország.hu - Rendszeres szociális segély

Magyarország.hu - Rendszeres szociális segély Page 1 of 5 Rendszeres szociális segély Létrehozva: 2006. március 29., szerda Módosítva: 2008. január 21., hétfő Ki jogosult a rendszeres szociális segélyre? Ki minősül egészségkárosodottnak? Ki számít

Részletesebben

Rendszeres szociális segély. Ügyleírás: Szükséges okiratok:

Rendszeres szociális segély. Ügyleírás: Szükséges okiratok: Rendszeres szociális segély Ügyleírás: Szükséges okiratok: A hátrányos munkaerőpiaci helyzetű aktív korú személyek és családjuk részére nyújtott támogatás. Az ügyintézéshez a kérelmező személyi igazolványa,

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlésének. 25/2000.(04.29.)sz. rendelete

Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlésének. 25/2000.(04.29.)sz. rendelete Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlésének 25/2000.(04.29.)sz. rendelete az önkormányzat pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásairól és gyermekvédelmi támogatásairól szóló, módosított 50/1999.(11.25.)

Részletesebben

Polgárdi Város Képviselő Testületének 3/2009.( II. 18.)Önk.sz. rendelete

Polgárdi Város Képviselő Testületének 3/2009.( II. 18.)Önk.sz. rendelete Polgárdi Város Képviselő Testületének 3/2009.( II. 18.)Önk.sz. rendelete A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 27/2004.((X.01.)Önk.sz. rendelet módosításáról Polgárdi Város Képviselő

Részletesebben

AKTÍV KORÚAK ELLÁTÁSA

AKTÍV KORÚAK ELLÁTÁSA AKTÍV KORÚAK ELLÁTÁSA Az aktív korúak ellátását a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló (1993. évi III.) törvény szabályozza, a 33.. 37/G. -ig. Az aktív korúak ellátása a hátrányos munkaerő-piaci

Részletesebben

A köztemetést a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló (1993. évi III.) törvény 48. -a szabályozza.

A köztemetést a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló (1993. évi III.) törvény 48. -a szabályozza. Köztemetés A köztemetést a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló (1993. évi III.) törvény 48. -a szabályozza. A haláleset helye szerint illetékes települési önkormányzat polgármestere

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 20/2000.(V.1.) számú. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 20/2000.(V.1.) számú. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 20/2000.(V.1.) számú r e n d e l e t e a szociális rászorultságtól függő egyes pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról szóló 46/1999.(X.1.)számú

Részletesebben

Foglalkoztatást helyettesítő támogatásra jogosult az az aktív korú személy,

Foglalkoztatást helyettesítő támogatásra jogosult az az aktív korú személy, Foglalkoztatást helyettesítő támogatás Foglalkoztatást helyettesítő támogatásra jogosult az az aktív korú személy akinek esetében a munkanélküli-járadék álláskeresési járadék álláskeresési segély vállalkozói

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2009. (...) számú R E N D E L E T E

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2009. (...) számú R E N D E L E T E Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2009. (...) számú R E N D E L E T E a szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról szóló

Részletesebben

Aktív korúak ellátása

Aktív korúak ellátása Aktív korúak ellátása Célja Feltétel Ellátás nyújtása olyan aktív korú személyeknek és családjuknak, akik a munkaerő-piacon hátrányos helyzetben vannak. Kiegészítő támogatás, akkor kaphatja a jogosult,

Részletesebben

1.. 2.. A rendelet 2.. (3) bekezdés b) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép:

1.. 2.. A rendelet 2.. (3) bekezdés b) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép: Doboz Nagyközség Önkormányzatának 6/2009. (III.20.) rendelete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 27/2008. (XII.11.), 8/2008. (III. 1.), és a 19/2007. (XII. 14.) rendelettel módosított

Részletesebben

DAD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 4/2009. (III.31.) számú rendelete A SZOCIÁLIS IGAZGATÁSRÓL ÉS A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL

DAD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 4/2009. (III.31.) számú rendelete A SZOCIÁLIS IGAZGATÁSRÓL ÉS A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL DAD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2009. (III.31.) számú rendelete A SZOCIÁLIS IGAZGATÁSRÓL ÉS A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL - 2 - Dad községi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Tájékoztató a szociális ellátásokról a SINOSZ tagjai számára Szociális rászorultságtól függő pénzbeli ellátások

Tájékoztató a szociális ellátásokról a SINOSZ tagjai számára Szociális rászorultságtól függő pénzbeli ellátások Szt. (1993. évi III. törvény) Mindegyik pénzbeli ellátás igénylése a Polgármesteri Hivatalban történik! Hatályos: 2011.12.31-ig! Tájékoztató a szociális ellátásokról a SINOSZ tagjai számára Szociális rászorultságtól

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ RENDSZERES SZOCIÁLIS SEGÉLYRL

TÁJÉKOZTATÓ RENDSZERES SZOCIÁLIS SEGÉLYRL TÁJÉKOZTATÓ RENDSZERES SZOCIÁLIS SEGÉLYRL A rendszeres szociális segély, olyan szociális rászorultságtól függ pénzbeli ellátás, amelyet a települési önkormányzatok biztosítanak a jogosultsági feltételeknek

Részletesebben

k i e g é s z í t ő a j á n l á s a

k i e g é s z í t ő a j á n l á s a T/12642/58. Az Országgyűlés Szociális és családügyi Egészségügyi Emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi Foglalkoztatási és munkaügyi Ifjúsági és sport Költségvetési és pénzügyi Önkormányzati k i e g é s

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének /2011. (...) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének /2011. (...) önkormányzati rendelete Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének /2011. (...) önkormányzati rendelete a szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról

Részletesebben

Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 15/2014. (XI. 13.) önkormányzati rendelete. a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól

Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 15/2014. (XI. 13.) önkormányzati rendelete. a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2014. (XI. 13.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Letenye Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális

Részletesebben

Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2015.(II.26.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátási formák helyi szabályozásáról

Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2015.(II.26.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátási formák helyi szabályozásáról Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2015.(II.26.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátási formák helyi szabályozásáról Kocs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális

Részletesebben

1. Hatásköri és eljárási szabályok. (2) Az e rendeletben meghatározott pénzbeli ellátások esetén a jövedelem igazolásához csatolni kell:

1. Hatásköri és eljárási szabályok. (2) Az e rendeletben meghatározott pénzbeli ellátások esetén a jövedelem igazolásához csatolni kell: Dunaszentmiklós Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2015. (II.26.) önkormányzati rendelete az egyes szociális és gyermekvédelmi ellátási formák helyi szabályozásáról Dunaszentmiklós Község Önkormányzatának

Részletesebben

CECE NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 19/2013.(XII.30.) önkormányzati rendelete

CECE NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 19/2013.(XII.30.) önkormányzati rendelete CECE NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 19/2013.(XII.30.) önkormányzati rendelete a helyi szociális igazgatásról és a szociális ellátások helyi rendszeréről szóló 13/2013 (XI.22) önkormányzati

Részletesebben

(4) Az Sztv.-ben meghatározott feltételek szerint a rendelet hatálya a község területén tartózkodó hajléktalanokra is kiterjed.

(4) Az Sztv.-ben meghatározott feltételek szerint a rendelet hatálya a község területén tartózkodó hajléktalanokra is kiterjed. Kisoroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2008. (III. 28.) rendelete Kisoroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2006. (II. 23.) rendelete a pénzbeli és természetben nyújtott

Részletesebben

A Rendelet II. Fejezet 2. címe az alábbiak szerint módosul:

A Rendelet II. Fejezet 2. címe az alábbiak szerint módosul: Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2015. (III.24.) önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetbeni ellátásokról és támogatásokról szóló 8/2015. (II.24.)

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgy

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgy Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 4/2004. (02.20.) számú rendelete az önkormányzat pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásairól és gyermekvédelmi támogatásairól szóló 27/2003.

Részletesebben

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 15/1995. /V. 25./ sz. RENDELETE

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 15/1995. /V. 25./ sz. RENDELETE SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 15/1995. /V. 25./ sz. RENDELETE a bölcsődés-korú gyermeket nevelő családok szociális támogatásáról (Hatálytalan 2011. május 1-jétől, hatályon kívül helyezte a bölcsődés korú

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKAT ÉRINTŐ, 2015. MÁRCIUS 1-JÉTŐL HATÁLYOS VÁLTOZÁSOKRÓL

TÁJÉKOZTATÓ A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKAT ÉRINTŐ, 2015. MÁRCIUS 1-JÉTŐL HATÁLYOS VÁLTOZÁSOKRÓL TÁJÉKOZTATÓ A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKAT ÉRINTŐ, 2015. MÁRCIUS 1-JÉTŐL HATÁLYOS VÁLTOZÁSOKRÓL A pénzbeli és természetbeni szociális ellátások rendszere 2015. március 1-től jelentős

Részletesebben

IDŐSKORÚAK JÁRADÉKA. Az időskorúak járadéka a megélhetést biztosító jövedelemmel nem rendelkező időskorú személyek részére nyújtott támogatás.

IDŐSKORÚAK JÁRADÉKA. Az időskorúak járadéka a megélhetést biztosító jövedelemmel nem rendelkező időskorú személyek részére nyújtott támogatás. IDŐSKORÚAK JÁRADÉKA Az időskorúak járadéka a megélhetést biztosító jövedelemmel nem rendelkező időskorú személyek részére nyújtott támogatás. Időskorúak járadékára jogosult az a személy, aki: a reá irányadó

Részletesebben

A rendelet célja. Bevezető rendelkezések. (1) A rendelet hatálya az Sztv. 3. ( 1 ) - ( 3 ) bekezdésében meghatározott személyekre terjed ki.

A rendelet célja. Bevezető rendelkezések. (1) A rendelet hatálya az Sztv. 3. ( 1 ) - ( 3 ) bekezdésében meghatározott személyekre terjed ki. Borsodnádasd Város Önkormányzatának 5/2009.(III.27.) számú rendelete A szociális ellátásokról, egységes szerkezetben a módosításáról szóló 18/2009.(IX.25) számú rendelettel Az önkormányzat képviselő-testülete

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. Eljárási rendelkezések

I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. Eljárási rendelkezések Neszmély Község Önkormányzata megalkotja 9./2012(II.15.) önkormányzati rendeletét az egyes szociális és gyermekvédelmi ellátási formák helyi szabályozásáról Neszmély Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Időskorúak járadéka Jegyző PH. Ügyfélszolgálati Osztály Szociális Irodája Jászberény Illetékmentes

Időskorúak járadéka Jegyző PH. Ügyfélszolgálati Osztály Szociális Irodája Jászberény Illetékmentes Az ügytípus megnevezése Hatáskörrel rendelkező szerv Eljáró szerv Illetékességi terület Eljárási illeték Ügyintézéshez szükséges dokumentumok Alapvető eljárási szabályok (jogszabályok) Eljárás megindító

Részletesebben

(az időközbeni módosításokkal egységes szerkezetben)

(az időközbeni módosításokkal egységes szerkezetben) Gárdony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 39/2004. (IX. 29.) számú rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,13,14,15,

Részletesebben

A Rendelet 6. - a az alábbiak szerint módosul, és az alábbi 6/A. -al egészül ki: Önkormányzati segély 6..

A Rendelet 6. - a az alábbiak szerint módosul, és az alábbi 6/A. -al egészül ki: Önkormányzati segély 6.. Tura Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013.(XI.28.) rendelete az egyes szociális ellátásokról szóló 13/2013.(VI.27.) rendelete módosításáról Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2016.(XI.19.) rendelete a szociális célú tüzelőanyag vásárláshoz kapcsolódó támogatásról* Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Kistolmács Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2013. (XII. 10.) önkormányzati rendelete

Kistolmács Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2013. (XII. 10.) önkormányzati rendelete Kistolmács Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2013. (XII. 10.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Kistolmács Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Szatymaz Községi Önkormányzat Képviselő-testülete /2016 ( ) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa juttatásainak szabályairól

Szatymaz Községi Önkormányzat Képviselő-testülete /2016 ( ) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa juttatásainak szabályairól Szatymaz Községi Önkormányzat Képviselő-testülete /2016 ( ) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa juttatásainak szabályairól Szatymaz Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

I. FEJEZET. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya 1. 1. Feladat és hatáskör

I. FEJEZET. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya 1. 1. Feladat és hatáskör JAKABSZÁLLÁS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLET 9/2003. (IX.09.) 4 rendelete a szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetbeni ellátásokról Jakabszállás Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2016. (XI.24.) számú önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól

Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2016. (XI.24.) számú önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2016. (XI.24.) számú önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Úrkút Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2014. (X.7.) számú önkormányzati rendelet a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól

Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2014. (X.7.) számú önkormányzati rendelet a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2014. (X.7.) számú önkormányzati rendelet a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Úrkút Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az

Részletesebben

Bekecs Községi Önkormányzat. 15/2005.(X.1.) számú RENDELETE

Bekecs Községi Önkormányzat. 15/2005.(X.1.) számú RENDELETE Bekecs Községi Önkormányzat 15/2005.(X.1.) számú RENDELETE a felnőtt korúakra vonatkozó szociális gondoskodás helyi szabályairól szóló 16/2003. (IX. l.) számú rendelet módosításáról. Bekecs Községi Önkormányzat

Részletesebben

(az időközbeni módosításokkal egységes szerkezetben)

(az időközbeni módosításokkal egységes szerkezetben) Gárdony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 39/2004. (IX. 29.) számú rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,13,14,15,

Részletesebben

A közgyógyellátás rendszere július 1-től jelentősen átalakul, a hatáskört a jegyző gyakorolja ez időponttól kezdődően. Az önkormányzati

A közgyógyellátás rendszere július 1-től jelentősen átalakul, a hatáskört a jegyző gyakorolja ez időponttól kezdődően. Az önkormányzati BALATO FÜRED VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. Szám: /2006. Előkészítő: Végh Endréné E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2006. május 25-i ülésére

Részletesebben

Zsámbok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/1998. (I.27.) sz. rendelete a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatás helyi szabályozásáról

Zsámbok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/1998. (I.27.) sz. rendelete a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatás helyi szabályozásáról Zsámbok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/1998. (I.27.) sz. rendelete a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatás helyi szabályozásáról A helyi önkormányzatokról szóló 1990évi LXV.tv.16..(1)

Részletesebben

Települési támogatások

Települési támogatások Becske Község Önkormányzat képviselő-testületének 3/2015. (II.23.) önkormányzati rendelete a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról Becske Község Önkormányzat Képviselő-testülete a

Részletesebben

Nagybánhegyes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2015. (XI. 25.) Ör. számú rendelete

Nagybánhegyes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2015. (XI. 25.) Ör. számú rendelete Nagybánhegyes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2015. (XI. 25.) Ör. számú rendelete a szociális célú tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól. Nagybánhegyes Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 16/2018. (XI.05.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa-támogatás helyi szabályairól

Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 16/2018. (XI.05.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa-támogatás helyi szabályairól Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2018. (XI.05.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa-támogatás helyi szabályairól Letenye Város Önkormányzatának Képviselő-testülete eredeti

Részletesebben

Aktív korúak ellátása ügymenet leírás

Aktív korúak ellátása ügymenet leírás Aktív korúak ellátása ügymenet leírás Aktív korúak ellátása -Foglalkoztatást helyettesítő támogatás -Egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás Hatáskörrel rendelkező szerv megnevezése Járási Hivatal

Részletesebben

25/2004. (VI.01.) Budapest Józsefváros Önkormányzati rendelet

25/2004. (VI.01.) Budapest Józsefváros Önkormányzati rendelet 25/2004. (VI.01.) Budapest Józsefváros Önkormányzati rendelet a pénzbeni és természetben nyújtott szociális ellátások helyi szabályairól szóló többször módosított 35/1996. (VI.25.) sz. önkormányzati rendelet

Részletesebben

Tura Város Önkormányzata Képviselő-testületének../2013.(...) rendelete az egyes szociális ellátásokról szóló 13/2013.(VI.27.) rendelete módosításáról

Tura Város Önkormányzata Képviselő-testületének../2013.(...) rendelete az egyes szociális ellátásokról szóló 13/2013.(VI.27.) rendelete módosításáról Tura Város Önkormányzata Képviselő-testületének../2013.(....) rendelete az egyes szociális ellátásokról szóló 13/2013.(VI.27.) rendelete módosításáról Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az

Részletesebben

Szakoly Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015. (XI. 23.) önkormányzati. Rendelete. A szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól

Szakoly Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015. (XI. 23.) önkormányzati. Rendelete. A szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Szakoly Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015. (XI. 23.) önkormányzati Rendelete A szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Szakoly Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

AKTÍV KORÚAK ELLÁTÁSA

AKTÍV KORÚAK ELLÁTÁSA AKTÍV KORÚAK ELLÁTÁSA Az ellátás ismertetése Az aktív korúak ellátása a nem foglalkoztatott aktív korú személyek részére biztosított támogatás. Az Szt. szerint aktív korúnak minősül a 18. életévét betöltött,

Részletesebben

1. Hatásköri és eljárási szabályok

1. Hatásköri és eljárási szabályok Dunaalmás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015.(II.26.) önkormányzati rendelete az egyes szociális és gyermekvédelmi ellátási formák helyi szabályozásáról Dunaalmás Község Önkormányzatának

Részletesebben

A rendszeres szociális segély gyakorlati problémái

A rendszeres szociális segély gyakorlati problémái A rendszeres szociális segély gyakorlati problémái A rendszeres szociális segély mint régi és egyre változó ellátási forma Az egyes szociális tárgyú törvények módosításáról szóló 2007. évi CXXI. Törvény

Részletesebben

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testületének. 38/2007. (VI. 29.) rendelete 1

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testületének. 38/2007. (VI. 29.) rendelete 1 Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testületének 38/2007. (VI. 29.) rendelete 1 a szociális igazgatásról és egyes szociális ellátásokról szóló 8/1996. (IV. 1.) rendelet módosításáról Óbuda-Békásmegyer

Részletesebben

Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 8/2018. (V.2.) önkormányzati rendelete

Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 8/2018. (V.2.) önkormányzati rendelete Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2018 (V2) önkormányzati rendelete a téli rezsicsökkentés kiterjesztéséhez kapcsolódó szociális célú tűzifa-támogatás helyi szabályairól Letenye Város

Részletesebben

Csernely Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (I.29.) önkormányzati rendelete. a szociális tüzelőanyag juttatásról

Csernely Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (I.29.) önkormányzati rendelete. a szociális tüzelőanyag juttatásról Csernely Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (I.29.) önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag juttatásról Csernely Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. Cikk

Részletesebben

Ipolydamásd Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 7/2018.(XI.12.) önkormányzat rendelete

Ipolydamásd Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 7/2018.(XI.12.) önkormányzat rendelete Ipolydamásd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2018.(XI.12.) önkormányzat rendelete a szociális célú tűzifa támogatási ellátás helyi szabályairól Ipolydamásd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Kadarkút Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. 16/2013.(X.11.) önkormányzati rendelete. a szociális célú tűzifa támogatásról

Kadarkút Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. 16/2013.(X.11.) önkormányzati rendelete. a szociális célú tűzifa támogatásról Kadarkút Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 16/2013.(X.11.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatásról Kadarkút Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikkének

Részletesebben

Döntést hozza: Szociális Bizottság

Döntést hozza: Szociális Bizottság Lakásfenntartási támogatás Leírás A lakásfenntartási támogatás a szociálisan rászorult személyeknek, családoknak az általuk lakott lakás vagy nem lakás céljára szolgáló helyiség fenntartásával kapcsolatos

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 18/2012. (VII. 26.) önkormányzati rendelete. a pénzben és természetben nyújtott szociális ellátások helyi szabályairól

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 18/2012. (VII. 26.) önkormányzati rendelete. a pénzben és természetben nyújtott szociális ellátások helyi szabályairól ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2012. (VII. 26.) önkormányzati rendelete a pénzben és természetben nyújtott szociális ellátások helyi szabályairól 2014. január 01-től hatályos szöveg

Részletesebben

Tárgy: szociális célú tűzifa rendelet tervezet

Tárgy: szociális célú tűzifa rendelet tervezet Ikt.szám: 59-8/ 2017/A2 Tárgy: szociális célú tűzifa rendelet tervezet Tisztelt Képviselő-testület! Az önkormányzat a képviselőtestület döntése alapján pályázatot nyújtott be Belügyminisztériumhoz keménylombos

Részletesebben

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2015.(XI.27.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2015.(XI.27.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2015.(XI.27.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól 2 Németbánya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Egységes szerkezetben. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya

Egységes szerkezetben. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének az 5/2013.(IV.12.) önkormányzati rendelettel módosított 17/2012. (XII.13.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifára való jogosultságról, és az

Részletesebben

15/2014. (XI.17.) önkormányzati rendelete. a szociális célú tüzifa juttatásról /Egységes szerkezetben/

15/2014. (XI.17.) önkormányzati rendelete. a szociális célú tüzifa juttatásról /Egységes szerkezetben/ TISZASZENTIMRE KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2014. (XI.17.) önkormányzati rendelete a szociális célú tüzifa juttatásról /Egységes szerkezetben/ Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Város Polgármestere. Előterjesztés

Város Polgármestere. Előterjesztés Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/118. Fax: 06 23 310-135 E-mail: igazgatas@pmh.biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés az egyes pénzbeli és természetben

Részletesebben

Nagyoroszi Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 3/2008. (III.28.) rendelete. a szociális ellátások rendjéről. Általános rendelkezések

Nagyoroszi Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 3/2008. (III.28.) rendelete. a szociális ellátások rendjéről. Általános rendelkezések Nagyoroszi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2008. (III.28.) rendelete a szociális ellátások rendjéről Nagyoroszi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és ellátásokról

Részletesebben

DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 16/2016.(XII.01.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. A szociális célú tűzifa támogatásról

DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 16/2016.(XII.01.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. A szociális célú tűzifa támogatásról DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 16/2016.(XII.01.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A szociális célú tűzifa támogatásról Demecser Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a települési önkormányzatok

Részletesebben

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 15/2013. (XI. 27.) rendelete

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 15/2013. (XI. 27.) rendelete JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2013. (XI. 27.) rendelete a szociális igazgatásáról és a szociális ellátások helyi szabályairól Jánossomorja Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Szomor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015. (XI.5.) önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól

Szomor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015. (XI.5.) önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Szomor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015. (XI.5.) önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Szomor Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország

Részletesebben

Szomor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2017. (X.27.) önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól

Szomor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2017. (X.27.) önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Szomor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2017. (X.27.) önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Szomor Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország

Részletesebben

Oroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2014. (XI. 28.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa juttatás szabályairól

Oroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2014. (XI. 28.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa juttatás szabályairól Oroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2014. (XI. 28.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa juttatás szabályairól Oroszi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

Csolnok Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2011. (IX.29.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátásokról

Csolnok Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2011. (IX.29.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátásokról Csolnok Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2011. (IX.29.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátásokról Csolnok Község Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és

Részletesebben

2. Az Ör. 3. helyébe a következő rendelkezés lép:

2. Az Ör. 3. helyébe a következő rendelkezés lép: Makó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 25/2011.(VI.23.) önkormányzati rendelete az egyes pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról szóló 45/1995. (XI. 30.) Makó ör. módosításáról

Részletesebben

Tabajd Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2013. (XII. ) önkormányzati rendelete

Tabajd Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2013. (XII. ) önkormányzati rendelete Tabajd Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2013. (XII. ) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Tabajd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális

Részletesebben

A rendelet bevezető része helyébe a következő szöveg kerül:

A rendelet bevezető része helyébe a következő szöveg kerül: HALÁSZTELEK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14/2010. (XI.29.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A FELNŐTT KORÚAKRA VONATKOZÓ SZOCIÁLIS GONDOSKODÁS HELYI SZABÁLYAIRÓL SZÓLÓ 7/2009. (III. 27.) ÖNKORMÁNYZATI

Részletesebben

Veszprémvarsány Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2013. (XII.18.) önkormányzati rendelete A szociális ellátásokról I. FEJEZET

Veszprémvarsány Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2013. (XII.18.) önkormányzati rendelete A szociális ellátásokról I. FEJEZET Veszprémvarsány Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2013. (XII.18.) önkormányzati rendelete A szociális ellátásokról Veszprémvarsány Község Önkormányzata a szociális igazgatásról és szociá1is ellátásokról

Részletesebben

22/1993. (VI.29.) sz. önkormányzati rendelete. a temetési segélyról

22/1993. (VI.29.) sz. önkormányzati rendelete. a temetési segélyról ... BUDAPEST KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT 22/1993. (VI.29.) sz. önkormányzati rendelete a temetési segélyról A Budapest Kőbányai Önkormányzat Képviselőtestülete a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 10/2009.(III. 3.) KGY. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 10/2009.(III. 3.) KGY. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 10/2009.(III. 3.) KGY. r e n d e l e t e a szociális rászorultságtól függő egyes pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról szóló 8/2007. (II.

Részletesebben

(2) A jelen rendeletben használt család, egyedül élő és háztartás fogalmára a Szt-ben meghatározottakat kell érteni.

(2) A jelen rendeletben használt család, egyedül élő és háztartás fogalmára a Szt-ben meghatározottakat kell érteni. Mikekarácsonyfa Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2016. (XII.08.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Mikekarácsonyfa Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Baj Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2015. (X.27.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól

Baj Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2015. (X.27.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Baj Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2015. (X.27.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Baj Község Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális igazgatásról

Részletesebben

Zomba Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9/2014.(XI.27.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E a szociális tűzifa támogatás szabályozásáról

Zomba Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9/2014.(XI.27.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E a szociális tűzifa támogatás szabályozásáról Zomba Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9/2014.(XI.27.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E a szociális tűzifa támogatás szabályozásáról Zomba Község Önkormányzata Képviselő-testülete a települési önkormányzatok

Részletesebben

Szentendre Város Önkormányzat Képvisel -testületének 25/2004. (VII.01.) Önk. számú rendelete

Szentendre Város Önkormányzat Képvisel -testületének 25/2004. (VII.01.) Önk. számú rendelete Szentendre Város Önkormányzat Képvisel -testületének 25/2004. (VII.01.) Önk. számú rendelete a pénzbeli és természetbeni szociális és gyermekvédelmi ellátásokról szóló 25/2003. (V.19.) Önk. számú rendeletének

Részletesebben

Borszörcsök Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 8/2014. (XII.10.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa juttatás szabályairól

Borszörcsök Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 8/2014. (XII.10.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa juttatás szabályairól Borszörcsök Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2014. (XII.10.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa juttatás szabályairól Borszörcsök Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

K é r e l e m szociális tűzifa juttatásra való jogosultság megállapításához

K é r e l e m szociális tűzifa juttatásra való jogosultság megállapításához Melléklet a 3/2013.(XI.30.) sz. rendelethez K é r e l e m szociális tűzifa juttatásra való jogosultság megállapításához A kérelmező személyes adatai Neve:. Születési neve:. Anyja neve: Születési hely,

Részletesebben

Előterjesztő: Alpolgármester Előkészítő: Szociális és Egészségügyi Osztály. Ózd, július 19.

Előterjesztő: Alpolgármester Előkészítő: Szociális és Egészségügyi Osztály. Ózd, július 19. Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének /.... (........) önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról szóló 4/2011. (II.18.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2007.(XII.21.) Kt. számú rendelete

Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2007.(XII.21.) Kt. számú rendelete Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2007.(XII.21.) Kt. számú rendelete Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének a pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról szóló 23/2005.(X.28.)

Részletesebben

Fehérgyarmat Város Önkormányzat. 3/2004. (III.1.) Önk. r e n d e l e t e. egyes szociális ellátások helyi szabályairól

Fehérgyarmat Város Önkormányzat. 3/2004. (III.1.) Önk. r e n d e l e t e. egyes szociális ellátások helyi szabályairól Fehérgyarmat Város Önkormányzat 3/2004. (III..) Önk. r e n d e l e t e egyes szociális ellátások helyi szabályairól Fehérgyarmat Város Önkormányzata a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló

Részletesebben

Báránd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2014 (XI.17) önkormányzati rendelete a természetben nyújtott szociális célú tűzifa támogatás

Báránd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2014 (XI.17) önkormányzati rendelete a természetben nyújtott szociális célú tűzifa támogatás Báránd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2014 (XI.17) önkormányzati rendelete a természetben nyújtott szociális célú tűzifa támogatás jogosultsági feltételeiről Báránd Község Önkormányzat

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 26/2009.(IX. 1.) KGY. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 26/2009.(IX. 1.) KGY. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 26/2009.(IX. 1.) KGY r e n d e l e t e a szociális rászorultságtól függő egyes pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról szóló 8/2007. (II. 13.)

Részletesebben

Jobbágyi Község Önkormányzata 15/2015. (XI. 30.) önkormányzati rendelete a szociális célú tüzelőanyag támogatásról

Jobbágyi Község Önkormányzata 15/2015. (XI. 30.) önkormányzati rendelete a szociális célú tüzelőanyag támogatásról Jobbágyi Község Önkormányzata 15/2015. (XI. 30.) önkormányzati rendelete a szociális célú tüzelőanyag támogatásról Jobbágyi Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésben

Részletesebben

Rezi Község Önkormányzata Képviselő-testülete. 16/2014. (XI.14.) önkormányzati rendelete. a szociális célú tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól

Rezi Község Önkormányzata Képviselő-testülete. 16/2014. (XI.14.) önkormányzati rendelete. a szociális célú tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Rezi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 16/2014. (XI.14.) önkormányzati rendelete a szociális célú tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Rezi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 16/2014.

Részletesebben

Hortobágy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 10/2005. (IV. 28.) Hö. r e n d e l e t e

Hortobágy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 10/2005. (IV. 28.) Hö. r e n d e l e t e Hortobágy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2005. (IV. 28.) Hö. r e n d e l e t e a személyes gondoskodást nyújtó szociális szolgáltatásokról (a módosításokkal egységes szerkezetben) A képviselő-testület

Részletesebben

Monostorapáti, november 8. T a k á cs Lászlóné jegyző

Monostorapáti, november 8. T a k á cs Lászlóné jegyző MONOSTORAPÁTI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL 8296 Monostorapáti Petőfi u. 123. Telefon; 87/435-055, 87/535-005; Fax: 87/435-055 E-mail: mapatik@hu.inter.net Hirdetmény Vigántpetend község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2016. (XI. 25.) önkormányzati rendelete

Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2016. (XI. 25.) önkormányzati rendelete Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2016. (XI. 25.) önkormányzati rendelete a természetben nyújtott szociális célú tűzifa támogatás jogosultsági feltételeiről Majosháza Község Önkormányzatának

Részletesebben

2005. évi CLXX. törvény. a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény módosításáról1

2005. évi CLXX. törvény. a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény módosításáról1 2005. évi CLXX. törvény a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény módosításáról1 1. A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény

Részletesebben

Nyékládháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 9/2004. (IV. 28.)sz. rendelete. a gyermekek pénzbeli és természetbeni ellátásáról

Nyékládháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 9/2004. (IV. 28.)sz. rendelete. a gyermekek pénzbeli és természetbeni ellátásáról Nyékládháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2004. (IV. 28.)sz. rendelete a gyermekek pénzbeli és természetbeni ellátásáról (A módosítással egységes szerkezetbe foglalva.) Nyékládháza Város

Részletesebben

Jászjákóhalma Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2016.(XII..) rendelete. Szociális célú tűzifa juttatásáról. Általános rendelkezések

Jászjákóhalma Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2016.(XII..) rendelete. Szociális célú tűzifa juttatásáról. Általános rendelkezések Jászjákóhalma Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2016.(XII..) rendelete Szociális célú tűzifa juttatásáról Jászjákóhalma község Önkormányzatának képviselő-testülete a szociális igazgatásról és

Részletesebben

ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. TEL/FAX: 56/

ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. TEL/FAX: 56/ ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. TEL/FAX: 56/552-022 e-mail: molnarpeter@pr.hu Tárgyalja: Minden bizottság Tisztelt Képviselő-testület! TÁJÉKOZTATÓ Újszász Városi Önkormányzat

Részletesebben