PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYLÉSÉNEK MÁJUS 07-I ÜLÉSÉRE

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYLÉSÉNEK 2009. MÁJUS 07-I ÜLÉSÉRE"

Átírás

1 IKTATÓSZÁM: 02-2/334/2009 TÁRGY: BESZÁMOLÓ PMJV ÉVI NEMZETKÖZI KAPCSOLATAI- RÓL ÉS A 2009-ES KÜLÜGYI TERV ELFOGADÁSA MELLÉKLET: 2 DB E LTERJESZT É S PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYLÉSÉNEK MÁJUS 07-I ÜLÉSÉRE ELTERJESZT: MEIXNER ANDRÁS ALPOLGÁRMESTER AZ ELTERJESZTÉST KÉSZÍTETTE: FEHÉR ÉVA REFERENS ELADÓ: MEIXNER ANDRÁS ALPOLGÁRMESTER VÉLEMÉNYEZÉSRE MEGKAPTA: EGYÉB SZERVEZET: MEGTÁRGYALTA: SZÁMA: TÁRSADALMI KAPCSOLATOK BIZOTTSÁGA 28/2009. ( ) KÖLTSÉGVETÉSI BIZOTTSÁG 101/2009. ( ) TÖRVÉNYESSÉGI VÉLEMÉNYEZÉSRE BEMUTATVA: PÉNZÜGYI FOSZTÁLLYAL JOGI CSOPORT: ÁGAZATI JOGÁSZ: EGYEZTETÉS: ILLETÉKES TISZTSÉGVISEL: MEIXNER ANDRÁS ALPOLGÁRMESTER TERJEDELEM: 15. OLDAL

2 Tisztelt Közgylés! Pécs Megyei Jogú Város Közgylésének 80/2006. (03.09.) számú határozata értelmében az Éves Külügyi Tervben foglaltak, valamint az elfogadott terven kívül végzett kapcsolattartás végrehajtásának értékelését a következ Éves Külügyi Tervvel együtt a Közgylés fogadja el. A város évi költségvetésérl szóló 2/2008. ( ) rendelete a Céltartalékok: a Polgármesteri Hivatal Tartalékai és keretei Nemzetközi kapcsolatok, nemzetközi kiküldetések keretében 15 millió forintot biztosított a évi külügyi kapcsolatokra. Ez a 15 millió Ft-os keret bvült: 1) Ft-tal a Gazdasági Bizottság 289/2008. (06.16.) számú határozata alapján, mint a namuri (Belgium) kiutazás költségeihez történ hozzájárulás, 2) Ft-tal, mint elz évrl AVEC visszafizetés, 3) Ft-tal, a jeruzsálemi Testvérvárosok és Önkormányzatok Konferenciáján való részvételt követ befizetésekkel. Így a évi 15 millió Ft-os elirányzat forintra növekedett, mely keret teljes egészében felhasználásra nem került, maradványösszege forint. Az idei évre vonatkozóan Pécs város évi költségvetésérl szóló 3/2009. ( ) rendelete a Céltartalékok: a Polgármesteri Hivatal Tartalékai és keretei Nemzetközi kapcsolatok, nemzetközi kiküldetések keretben 15 millió Forintot biztosított e célra. Hivatkozással arra, hogy a programok megvalósításánál egyes kifizetések, külön megbeszélés alapján, a Gazdasági Ellátó Szervezet (GESZ) költségvetése terhére történnek, javaslom, hogy nevezett 15 milliós külügyi keretbl 500 ezer Ft kerüljön átvezetésre a GESZ részére a nem tervezhet vendéglátási költségek fedezésére. A következkben az elmúlt évben megvalósult és a évre tervezett programokról tájékoztatom a Tisztelt Közgylést.

3 Pécs nemzetközi tevékenységét testvér- és partnervárosi együttmködésekben, valamint a nemzetközi szervezetekben való tevékenységén keresztül fejti ki. Ennek a nemzetközi tevékenységnek meghatározó elemei a város és a régió fejlesztési szempontjainak céljait szolgáló európai uniós források megszerzésére irányuló együttmködések és az Európa Kulturális Fvárosa Pécs 2010 programhoz kötd tevékenység segítése. Pécs Megyei Jogú Város nemzetközi kapcsolatépítési gyakorlata, hogy az együttmködés elször közös programokkal indul, majd ezek sikerétl függen lép tovább a partnervárosi szintre. Ennek a folyamatos, kölcsönös hasznokkal járó kapcsolatnak lehet a testvárosi kapcsolat megkötése az eredmény, mely folyamat általában évekbe telik, mint például Arad esetében, ahol ötéves együttmködés eredményeként jött létre a testvérvárosi megállapodás. 1. Testvérvárosi együttmködések E kapcsolatok közös jellemzje, hogy a kölcsönös kapcsolatépítési szándékot dokumentáló megállapodások megkötése óta eltelt hosszabb-rövidebb idszak alatt az együttmködés a különböz testvérvárosok esetében változó eredményeket hozott. A kapcsolatok egyes városok esetében folyamatosan és dinamikusan fejldnek, míg másoknál stagnálnak, vagy visszafejldnek. 1.1.Lahti (1956) - Finnország A májusában választott új lahti polgármester, Jyrki Myllivirta öt fs delegációval Pécsre látogatott elején. A novemberben Budapesten megrendezett 10. Magyar-Finn Testvérvárosi Konferencián Lahti képviseletében a város szintén újonnan kinevezett jegyzje vett részt, azonban a jövbeni együttmködésre vonatkozó konkrét elképzeléseket nem vezetett fel Lahti testvérvárosi együttmködés iránti érdekldését jelzi, hogy a május között Egerben megrendezend XI. Magyar-Finn Testvérvárosi Találkozón Lahti városa négy fvel képviselteti magát Eszék (1973) Horvátország decemberében idközi választásokat tartottak Eszéken, így a várost több mint fél évig kormánybiztos irányította. A decemberi választásokat követen sem született koalíciós megegyezés Februárban ismételten idközi választásokra került sor, az új polgármester február végén lépett hivatalába. Tasnádi Péter polgármester részt vett az Eszék Város Napja ünnepségen és a 10. Eszéki Magyar Nap rendezvényén. Az sz folyamán az eszéki szociális intézmények vezeti hivatalos szakmai látogatást tettek Pécsett, továbbá az eszéki lakásszövetkezetek is kérték a hivatalos kapcsolatok felvételét.

4 Decemberben a testvérvárosi kapcsolat 35. évfordulóját Pécsett terveztük megünnepelni közös képviseltestületi ülés keretében. Az eszéki partner kérésére került sor az elhalasztásra, és idközben a polgármester személyében is változás következett be, az új polgármester Anto Dapic lett Mivel Pécs és Eszék városokban májusban polgármester-választás lesz, ezt követen tervezzük a további együttmködési területek egyeztetését. Részvételünket tervezzük június 29-én Eszék Város Napján, valamint szeptemberben a 11. alkalommal megrendezésre kerül Eszéki Magyar Nap rendezvényein. A közös testületi ülés egyeztetésére májust követen kerülhet sor Kütahya (1982) Törökország Az Európa Kulturális Fvárosa - Isztambul 2010 program újszer lökést adott a kütahyai testvérvárosi kapcsolatunknak is. Mustafa Ica polgármester és Sükrü Kocatepe kormányzó vezetésével öt fs kütahyai delegáció látogatott Pécsre. A tárgyalásokon elsdleges téma volt az isztambuli és kütahyai 2010-es programok és a Pécs2010 összekapcsolása, valamint a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. és a kütahyai Güral Porcelán együttmködési lehetsége. A szigetvári gyógyfürd meglátogatása során a delegáció török mozaikkövek díszítési lehetségét ajánlotta fel a szigetvári városvezetésnek A 2002-ben a Pécsi Tudományegyetem és a kütahyai Dumlupinar Egyetem között aláírt együttmködési megállapodás óta folyamatosak a diákcsere programok a két intézmény között. Ezt kiegészítend, Kocatepe kormányzó, hivatkozással a hagyományosan híres török családbarát kultúrára, diák családlátogató diákcsereprogramot kezdeményezett Fellbach (1986) Németország 2008 Christoph Palm fpolgármester Pécsre látogatott, hogy a további együttmködési területekrl és az EKF program kulturális-turisztikai együttmködésének fellendítésérl egyeztessen. Gonda Tibor alpolgármester és Szalay Tamás EKF mvészeti igazgató Fellbachba látogatott, hogy a testvérvárosi együttmködés jegyében a kulturális kapcsolatok szorosabbra vonásáról, a Fellbachi Triennálé 2010-es programjain való pécsi vonatkozású megjelenésekrl és a Pécs-Baranyai Mvészek Társasága tervezett kiállításáról egyeztessenek. AUS-LAND-SCHAFT címmel a Fellbachi Városi Galériában szeptember október 26. között rendeztek a Stuttgarti Magyar Központ támogatásával. Beatrice Soltys, fejlesztésekért felels alpolgármester Pécsett tárgyalt közös INTERREG projektek indításának lehetségeirl alternatív energiaforrások felhasználása és városi közterületek rehabilitációja témakörökben, valamint a Zsolnay Negyed fejlesztési lehetségeirl. A hagyományosan megrendezett, tavaly a 61. Fellbachi sz rendezvényén vettünk részt. A Pécsi Napok Örökség Fesztivál rendszeres vendégei Fellbach város vezetése.

5 2009 Friedrich Wilhelm Kiel, Fellbach város nyugalmazott polgármestere, Pécs város díszpolgára és Herbert Kuhnle producer, március között kisfilmet készítettek Pécsrl, eltérbe helyezve a évi EKF programot. Várható a fellbachi önkormányzati delegáció részvétele a Pécsi Napok rendezvénysorozaton. Tervezzük, hogy a október között megrendezésre kerül 62. Fellbachi sz programon Pécs város képviselteti magát Kolozsvár (1990) Románia Emil Boc polgármestert külön meghívtuk a két város közötti együttmködés további tervezetének egyeztetése céljából. A látogatásra idpont egyeztetés miatt mindeddig nem került sor. Kolozsvár képviseletében két f önkormányzati alkalmazott vett részt a szeptemberben rendezett UNIC-URBACT pécsi munkaülésén. A hagyományos szeptemberi Testvérvárosi Kosárlabda Tornán rendszeres résztvev Kolozsvár A február 15-én megválasztott új polgármester többszöri levélváltás keretében biztosította önkormányzatunkat a két város közötti testvérvárosi kapcsolat fellendítése iránti elkötelezettségérl, és meghívta Meixner András alpolgármestert Kolozsvárra, hogy egyeztessék elképzeléseiket a lehetséges együttmködések, továbbá a jöv évben esedékes 20. testvérvárosi jubileum megünneplésének tekintetében. Idén az elmaradt képviseli testület pécsi látogatása valósulhat meg Seattle (1991) Amerikai Egyesült Államok A hagyományos program, a pécsi egyetemisták számára meghirdetett Seattle Nyári Diákprogramban Pécs Város nem vett részt, ugyanakkor a program fontossága miatt két f három heti kiutazását megszervezte a Pécsi Tudományegyetem. A programot 2009-ben is az egyetem szervezi augusztus között a Vallás Éve alkalmából dr. Mayer Mihály püspök meghívására kilenc fs delegáció látogat Pécsre. A Seattle-i érseket egy orgonamvész, Tim Burgess, Seattle város Önkormányzatának tanácsnoka és a Testvérvárosi Egyesület több tagja kíséri Tucson (1992) Amerikai Egyesült Államok Az elzetesen 2010-re tervezett pécsi arizonai indián és tucsoni magyar roma kulturális megjelenések részletes kidolgozást követen mégis lemondásra kerültek kölcsönös pénzügyi nehézségekre való hivatkozással. Robert Walkup polgármesternek Tasnádi Péter polgármester részére szóló tucsoni, áprilisra tervezett látogatása nem valósult meg.

6 A Tucson-Pécs Családlátogató Programra az amerikai fél továbbra is nyitott. A programban való részvételre történ toborzás, kiválasztás és utaztatás utazási irodának történ kiadását érdemes átgondolni Terracina (1996) Olaszország Testvérvárosok Konferenciáját tartott Terracina város júliusban, melyen a német Bad Homburg, az osztrák Mayrhofen, a francia Cabourg, a svájci Chur, a lett Jurmala és Pécs városok delegációi vettek részt. Az Európai Unió által finanszírozott program elsdleges célja volt, hogy az európai közösség útján járva dolgozzunk tovább az integrációs folyamaton, a gazdasági, társadalmi együttmködések és kulturális csereprogramok fejlesztésén. A tárgyalások során az európai polgárság érzésének növelése mellett külön kitértünk a fiatalok közéletbe való bevonására, a tapasztalatszerzés fontosságára, a fiatalokra való építkezés prioritására A március 6-8. között megrendezett Pécs -Turizmus Pécsi Utazási Börze Kiállítás és Vásár programján Terracina volt a díszvendég kiállító. Terracina város és Latina megye képviseletében 24 fs delegáció volt vendégünk Lyon (1998) Franciaország A 2010-es Európa Kulturális Fvárosa cím elnyerése óta Lyon város figyelme ismét Pécs város felé irányult, ugyanis Lyon is indul a 2013-ban francia városnak esedékes EKF címért való versenyen. Az érdekldést fokozta a júniusától Lyonban mköd Magyar Fkonzulátus jelenléte. E két tényez hatására két évre szóló Együttmködési Megállapodást írtunk alá, amely kiemelt hangsúlyt fektet az EKF programra, a Világörökségre és a LUCI Egyesület (Fény Városok Nemzetközi Hálózata) mködésére Az elmúlt évi megjelenésünk sikerére, valamint a közelg EKF programunkra való tekintettel Pécs Város ismételten meghívást kapott a június els hétvégén esedékes Lyoni Konzuli Ünnepekre. A részvételünk célja a Pécs, Európa Kulturális Fvárosa 2010-ben program ismertetése, népszersítése. Várhatóan szeptemberre tervezhet a lyoni polgármester és üzletemberek viszontlátogatása Arad (2008) Románia 2008 Mivel a kapcsolat túlntte a partnervárosi együttmködés kereteit, és mindkét fél részérl jelentkezett az az igény, hogy emeljük testvérvárosi rangra az együttmködést, a testvérvárosi szerzdés aláírására március 21-én, Aradon került sor. A romániai helyhatósági választások következtében új képviseltestület és új bizottságok alakultak. Pécs Város Napján delegációval képviseltette magát Arad, a Kulturális Bizottságok találkozójára októberben került sor.

7 A testvérvárosi megállapodásban foglaltaknak megfelelen, a két város önkormányzata minden évben kidolgozza és aláírja az éves kulturális együttmködési programtervet. E rendelkezésnek megfelelen, március 10-én, Pécs város részérl Gonda Tibor alpolgármester által Aradon aláírásra került a évi kulturális együttmködési operatív program. 2. Partnervárosi együttmködések A városban mköd szervezetek (egyetem, egyházak, gazdálkodó szervezetek, kamarák, civil szervezetek) egyre jelentsebb és hatékonyabb nemzetközi kapcsolatokkal rendelkeznek, amelyek lényeges hatással vannak a város életére. Az önkormányzat törekvése szerint ezek a partner kapcsolatok képezik az alapját a testvérvárosi kapcsolatok kiépülésének, az együttmködések megállapodás megkötésével történ elmélyítésének Alsó Galilea Tartomány (1992) Izrael Az együttmködés a korábbi tartományi elnök, Benny Gurfinkel évi nyugdíjazását követen leállt. Bár a márciusi jeruzsálemi Polgármesterek Találkozóján való részvételünk során jeleztük kapcsolat-felfrissít szándékunkat, azonban különösebb érdekldést nem mutattak A kapcsolat újraélesztésére érdemes próbát tenni Tuzla (1999) Bosznia Hercegovina 2008 Áprilisban a Pécsi Tudományegyetem, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és a Pécs2010 Menedzsment Központ Kht. közös delegációja utazott Tuzlába az együttmködés területeinek egyeztetése érdekében. A szeptemberi pécsi rendezés Testvérvárosi Kosárlabda Tornán Tuzla város csapata is részt vett Tervezzük részvételünket a július 13-i Tuzla Város Napja rendezvényen Újvidék (2002) - Szerbia Két alkalommal járt Pécs város delegációja Újvidéken, illetve két alkalommal érkezett hivatalos delegáció Pécsre. Decemberében az Újvidéki Színház vendégszerepelt Pécsett és az újonnan megválasztott Igor Pavlicic polgármester látogatott Pécsre. A megbeszélésen mindkét fél kezdeményezte a testvérvárosi együttmködés kialakítását. A kulturális együttmködés további bvítésének egyeztetése érdekében a Vajdasági Tartományi Kormány vezeti, Szabadka képviseli és a magyarkanizsai Nagy József Regionális Kreatív Mhely vezeti jártak Pécsett. Ezen túl Gonda Tibor alpolgármester és a Pécs2010

8 Menedzsment Központ Kht. képviseli két napos hivatalos látogatást tettek Újvidéken, Magyarkanizsán és Szabadkán Az év második felében tárgyalásokat tervezünk a Vasarely kiállítás megrendezése és a testvérvárosi együttmködési megállapodás elkészítése témákban Szliven (2002) - Bulgária 2008 A kapcsolat f tényezje a könyvtárak közötti együttmködés. Októberben a Szent Dimitrij Napját ünnepl, Szliven Város Napján delegáció látogatott Bulgáriába, Kablár János tanácsnok vezetésével. Tárgyalások folytak a 2009-ben Pécsett bemutatandó szliveni ikongyjteményrl, illetve a 2010-es szliveni Vasarely kiállításról Önkormányzati delegáció viszontlátogatását tervezzük Pécsett, egyeztetés szerinti idben. A májusban Szlivenben megrendezésre kerül Nemzetközi Gyermektánc Fesztiválon a pécsi Misina Gyermek Táncegyüttes vesz rész. Szeptemberben minden bizonnyal idén is rész vesz a pécsi Testvérvárosi Kosárlabda Tornán a szliveni csapat Samobor (2004) Horvátország 2008 Szeptember 1-én, Pécs Város Napján Samobor delegációval vett részt Áprilisban, Tar városában tartja soron következ ülését a Zlatko Prica Alapítvány kuratóriuma. A Samobori Nyári Fesztivál díszvendége Pécs város lesz, a rendezvényen a Pécsi Balett lép fel Namur (2008) Belgium Az utóbbi években fellendült együttmködés hatására partnervárosi megállapodást írt alá a két város polgármestere március 19-én Pécsett. Az aláírt megállapodás értelmében a két város szakemberei kétévente kidolgozzák az eljövend idszak konkrét együttmködési programtervezetét. Az els programtervezet kidolgozása érdekében augusztusban a Gazdasági Bizottság tagjai Namurbe utaztak Meixner András alpolgármester vezetésével, és megbeszélést folyattak az együttmködésben érintett szervezetek vezetivel. Namur kosárlabda csapata is részt vett a szeptemberben rendezett Testvérvárosi Kosárlabda Tornán A partnervárosi kapcsolat keretében Steve Lauvat namuri gitármvész lépett fel a március között szervezett Pécsi Frankofón Hét keretében. Ugyancsak a Frankofón Hét rendezvényei között szerepel az Aranytoll elnevezés francia kulturális diákvetélked, amelynek els díjazottja a namuri

9 önkormányzat meghívására egy hetet tölthet Namurben. A kiutazás költségét a Pécsi Önkormányzat viseli. Várhatóan szeptemberben a namuri önkormányzat delegációját viszontlátogatáson fogadhatjuk Pécsett Dijon (1992) Franciaország 2008 Júniusban a Lyoni Konzuli Ünnepek alkalmával Meixner András alpolgármester vezetésével Franciaországba utazó hat fs pécsi delegáció Dijonba is ellátogatott. A dijoni tárgyalásokon elhangzott együttmködési javaslatok közül a legfontosabbak: Zsolnay kiállítás fogadása Dijonban; dijoni bábosok részvétele a Bóbita Bábszínház Határtalanul rendezvényén; tapasztalatcsere a városüzemeltetés területén (Pécs2010, Közterek és parkok kulcsprojekt) A Pécs és Dijon városok között az utóbbi években felélénkült együttmködések, a kölcsönös érdekldés, valamint az elmúlt év nyarán történt alpolgármesteri találkozó és megbeszélések eredményeként az idén partnervárosi megállapodás aláírását tzte ki célul a két önkormányzat vezetsége. Az együttmködés tartalmi elkészítése céljából Elisabeth Biot, Dijon nemzetközi kapcsolatokért felels alpolgármestere második felében pécsi látogatást tervez egy öt-hat fs delegáció kíséretében. 3. Kulturális együttmködések 3.1. TWINS2010 Kulturális Városok Hálózata 2010 (2007) 2008 A hálózat az EKF-címre pályázott városok szervezete, amely a tapasztalatcserére épül, miszerint a résztvevk kulturális törekvéseinek bemutatkozási és megvalósítási lehetségeket teremt. A projekt bevonja a média képviselit, valamint érdekld fiatalokat, hogy a kulturális sokszínséget növelje. A hálózat pályázik európai támogatási források megszerzésére, illetve közös weboldalalt és intranetet hoz létre. A januári berlini találkozón a várost dr. Tóth Bertalan alpolgármester képviselte A szervezet következ találkozóját az els félévre tervezi Stuttgart (2008) Németország Keresztury Tibor, a Stuttgarti Magyar Kulturális Intézet igazgatója, támogatásáról biztosította Pécs városát, miszerint az Európa Kulturális Fvárosa - Pécs 2010 rendezvénysorozat kapcsán a felkészülés éveiben és a programévben számos színvonalas megjelenést biztosít a város, a megye és a régió mvészei számára. Az Intézet igazgatója segítséget nyújt továbbá a németországi kiállítások megszervezésében, a zenei fellépések lebonyolításában, valamint a németországi fellépk Pécsett való megjelenésében.

10 Októberben kéthetes rendezvénysorozatra került sor a Kulturális Intézet szervezésében, amikor is Pécs városa bemutatta a 2010-es év fbb célkitzéseit és felkészülését Lendva (2008) Szlovénia 2008 Áprilisban kulturális együttmködésrl szándéknyilatkozatot írt alá Anton Balazek és Tasnádi Péter polgármesterek. Zala György születésének 150. évfordulója alkalmából közös kiállítást szerveztünk Pécsett és Lendván. A lendvai aláírás alkalmával a ljubljanai Magyar Nagykövetség közremködésével Mariborban került sor a Pécs-Baranya Mvészek Társaságának kiállítására A keret-megállapodásban megjelölt területeken tervezzük együttmködések kidolgozását a következ területeken: képzmvészek kiállítási és bemutatkozási lehetségeinek, a Pécsi Nemzeti Színház és a Lendvai Színház együttmködésének támogatása, együttmködés a folklór mvészet területén, Lendva városának részérl közvetít szerep vállalása a szlovén kulturális kapcsolatok kiépítésében, különös tekintettel az Európa Kulturális Fvárosa program keretében megvalósítható együttmködésre Maribor (2008) Szlovénia A lendvai aláírás alkalmával a ljubljanai Magyar Nagykövetség közremködésével a Pécs-Baranya Mvészek Társaságának kiállítása Isztambul (2008) Törökország 2008 Pécs és Isztambul városok a közös EKF programok kialakításáról és az együttmködési területekrl Együttmködési Szándéknyilatkozatot írt alá júniusban. Külön aláírásra került Pécs város és Isztambul Beyoglu kerülete között Együttmködési Szándéknyilatkozat. A találkozó alkalmával Ahmet Misbah Demircant, Beyoglu polgármesterét Tasnádi Péter polgármester pécsi látogatásra hívta meg, melynek idpontja még egyeztetés alatt áll A Pécs2010 Menedzsment Központ szervezésében a korábbi egyeztetések folytatása érdekében március között delegáció utazott Isztambulba; Pécs várost Gonda Tibor alpolgármester képviselte. A találkozók célja volt a pécsi török emlékmvek restaurációs projektjének, az isztambuli és pécsi projektjavaslatok (bábmvészeti, irodalmi, zenei) valamint a szeptember elején Isztambulban megrendezend Csontváry kiállítás egyeztetése Zágráb (2008) - Horvátország A kapcsolat felvételére év során került sor. Ivan Bandic, pécsi fkonzul, közremködésével az együttmködésrl egyeztet tárgyalások folytak. A tervek szerint Zágráb, a évi Pécs Város Napja Ünnepi Közgylés

11 díszvendégeként, a Közgylésen írta volna alá a megállapodást, azonban a horvát fél további egyeztetések miatt kérte az aláírás elhalasztását. Ezt követen október 23-án Együttmködési Megállapodást írt alá Milan Bandic fpolgármester és Tasnádi Péter polgármester Zágrábban az EKF programban való részvételrl Az októberre tervezett zágrábi Magyar Hét rendezvényeihez Pécs városa is csatlakozik Szarajevó (2008) Bosznia-Hercegovina Áprilisban Együttmködési Megállapodást írt alá Ibrahim Spahic, a Szarajevói Téli Fesztivál igazgatója és Mészáros András, a Pécs2010 Menedzsment Központ Kht. Igazgatója, mely megállapodás és az EKF programban való együttmködést biztosítja: Pécs város a Szarajevói Téli Fesztiválon való részvételen túl támogatja az Európa Kulturális Fváros - Szarajevó 2014 cím elnyerését A február 26 március 1. között megrendezett jubileumi 25. Szarajevói Téli Fesztivál zárónapján két pécsi könnyzenei együttes - a Yazz Stereotype és a Singas Project - lépett fel. Alija Behmen polgármester és Pécs város polgármesterének találkozóját tervezzük Pula (2008) Horvátország 2008 A pulai Stanko Mihovilic Harmonika Zenekar és az Isztriai Népszínház vendégszerepelt Pécsett, illetve a Pannon Filharmonikusok léptek fel Pulában Az eredetileg novemberére tervezett kulturális együttmködés várhatóan áprilisban kerül aláírásra. A tervezet keretet ad a kulturális intézmények közötti szoros, folyamatos együttmködésre a közötti években, Pécsi Balett vendégszereplésére Pulában, a Pécsi Galéria és Vizuális Mvészeti Mhely, valamint az Isztriai Képzmvészek Horvát Egyesülete közötti együttmködésre, a diákcsere program folytatására, a Pécsi Horvát Kisebbségi Önkormányzat és a pulai magyar, valamint olasz kisebbség közötti kulturális együttmködésre, Pécs részvételére a Pulai Magyar Kisebbség Kulturális Napjainak programjain Banja Luka és Mostar (2009) Bosznia-Hercegovina Az EKF program kiemelten foglalkozik a Déli Kulturális Övezet városai közötti együttmködéssel. A február végén Banja Luka és Mostar városokkal aláírt szándéknyilatkozat ad keretet többek között a kulturális csereprogramokra, az EKF programjaiban való részvételre, a boszniai szerb kulturális kapcsolatok kiépítésére. A kapcsolatfelvételre Varga Imre, a Magyar Köztársaság szarajevói nagykövete pécsi látogatását követen került sor.

12 3.10. Castellon (2009) - Spanyolország 2009 Korábbi megkeresésre reagálva Castellon Város Önkormányzata kész az együttmködésrl egyeztetni. Az egyeztetéseket a polgármester-választást követen, vezeti döntéstl függen kezdjük meg. 4. URBACT 2 nemzetközi pályázat Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata január óta tagja a Limoges (Belgium) város által kezdeményezett Kerámiai Innovatív Városok Nemzetközi Hálózatának, melynek tagjai kerámiai és porcelánipari hagyományaikra alapozva osztják meg tapasztalataikat. Városunk célja a hálózat munkájában való részvétellel: - a Zsolnay Kulturális Negyed végleges kialakításához, mködésének tartalmi megalapozottságához a hálózat révén hasznos ismereteket szerezhetünk; - a Zsolnay név pozícionálását, innovatív munkahelyteremt és megrz termékfejlesztési folyamatok beindítását közvetlenül is segítheti a hálózat munkája. A Hálózat mködésének támogatására a tagvárosok európai uniós támogatást nyertek az URBACT 2 program keretében. A támogatás a mködési, programszervezési, szakérti, utazási és vendéglátási költségek 80 %-át fedezi. A program támogatására Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzat 452/2008. (10.09.) sz. Kgy. határozat alapján forintot biztosít a évi tevékenységre. 5. Nemzetközi szervezetek A kétoldalú kapcsolatok mellett meghatározó szerepet játszanak a külügyi tevékenységben. A szervezetekben végzett tevékenységek intenzitása és eredményessége változó Duna-Dráva-Száva Euroregionális Együttmködés - DDSZEE (1998) 2008 A szervezet magyar tagjai Pécsett két alkalommal találkoztak egyeztet megbeszélésen A szervezet március 12-én tartotta soros és ünnepi ülését Eszéken. A Közgylésen beszámoló hangzott el a két közgylés közötti tevékenységrl, valamint a évi költségvetési tervezetrl. A Közgylés megszavazta évtl esedékes tagdíjat. A DDSZEE Felügyel Bizottság elnökének Tótsimon Pétert (Baranya Megyei Önkormányzat), tagjainak Snježana Ragušt (Bosznia-Hercegovina) és Jorgovan Bebiet (Horvátország) választották meg tavaszán az elnökséget két évre a bosnyák fél veszi át.

13 5.2. LUCI Egyesület - Fény Városok Nemzetközi Hálózat (2002) 2008 Pénzügyi nehézségek miatt Pécs Város nem vett részt a évi Mexikóban megrendezett Közgylésen, így nem tartotta meg a soron következ Kivilágítás Környezete és Gazdaságossága Szakbizottság ülését sem. A LUCI Egyesület vezetsége ezért pályázatot írt ki a bizottság elnökségi posztjára. A december 8-i Lyoni Fény Ünnepek keretén belül rendezett LUCI találkozón Meixner András alpolgármester külön megbeszélést tartott Alexader Colombanival, az Egyesület ügyvezetjével Pécs Megyei Jogú Város LUCI Egyesületi tagságának további sorsáról. Megállapodtak abban, hogy Pécs nem kívánja újra megpályázni a 2002 óta mindmáig betöltött szakbizottság elnöki posztját, ugyanakkor egyesületi tagságát megtartja. Az egyesület továbbra is közremködik az EKF programunk népszersítésében és mérlegeli az Egyesület esetleges látványos megjelenését Pécsett 2010-ben A LUCI Egyesület negyedévente megjelen, színvonalas, francia-angol nyelv kiadvány minden évi számában megjelenik egy-egy cikk az EKF programunkról. Tervezzük részvételünket a december közötti Lyoni Fény Ünnepek alkalmával megrendezésre kerül LUCI találkozón a 2010-es együttmködés véglegesítése céljából SESAME - Regionális Fvárosok Nemzetközi Hálózata (2003) 2008 A Lafayette-ben (Amerikai Egyesült Államok) június között megrendezésre kerül SESAME Nemzetközi Fórumon dr. Bretter Zoltán tanácsnok képviselte városunkat, és a találkozó folyamán formálisan megersítette Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata azon szándékát, hogy fogadja a SESAME Hálózat Nemzetközi Fórumát 2010-ben Az éves SESAME Nemzetközi Fórum június között kerül megrendezésre a franciaországi Poitiers-ben. Ez alkalommal átdolgozásra és elfogadásra kerül a hálózat Alapító Okirata. Pécs Város képviselje prezentációt fog tartani a jöv évi SESAME Fórum helyszíneirl, programtervezetérl Városok a Gyermekekért Fórum (2007) Márciusban a szervezet Pécsett rendezte meg a Munka-Élet Egyensúlya munkacsoporti ülését dr. Bretter Zoltán tanácsnok vezetésével. Májusban a stuttgarti közgylésen és a következ Munka-Élet munkacsoport munkájában vettünk részt (dr. Bretter Zoltán) Elkészületek folytak az áprilisban a finnországi Tamperében megrendezend oktatási munkabizottsági ülésen való részvételünkrl. A tervek szerint a Nevelési Központ pedagógusa, Deákné Vass Bernadett vett volna rész a munkában, és tartott volna prezentációt a f téma, a különböz oktatási intézményekbe (óvodától a középiskoláig) való átmenet nehézségeinek csökkentésérl. A magas utazási- és szállásköltség miatt lemondtuk a részvételt, azonban elre jeleztük, hogy a következ, a júniusi stuttgarti munkabizottsági

14 ülésen és közgylésen részt kívánunk venni, és folytatni kívánjuk aktív részvételünket a szervezetben Városok az Európai Biztonságért - EFUS (2007) Az éves Közgylésen Barcelonában nem vettünk részt A Kultúra Biztonsága Pécs 2010 nemzetközi konferencia (május ) szervezését megkezdtük. A tervek szerinti a 220 f résztvev között lesznek angliai, osztrák, és francia vendég-eladók is. A rendezvény alkalmat ad arra is, hogy az Európai Fórum a Városok Biztonságáért szervezetben való részvételünket pontosítsuk az EFUS jelenlev vezetivel. A szervezet június között tartja soros közgylését a franciaországi Toulouse-ban év egyéb kiemelked eseményei 6.1. EU Nagyköveti és az Országgylés Európai Ügyek Bizottsága kihelyezett ülése Az április 16-i látogatásnak célja volt az Európa Kulturális Fváros Pécs 2010 program állásáról tájékoztató különösen a Zsolnay Kulturális Negyed helyszínének, a manufaktúra tevékenységének bemutatása Ertugrul Günay török kulturális és idegenforgalmi miniszter látogatása július 4-én 10 fs delegáció élén Pécsre látogatott Ertugrul Günay és dr. Hiller István miniszterek, továbbá Bogyay Katalin nemzetközi szakállamtitkár. A látogatás során a felek tájékoztatást adtak az EKF programok aktuális helyzetérl, ellátogattak a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt.-hez, valamint megtekintették Pécs város török emlékhelyeit Nina Obuljen horvát kulturális államtitkár pécsi látogatása október 1-jén Pécsett tárgyalt Nina Obuljen Csák Ferenc államtitkárral és Gonda Tibor alpolgármesterrel a horvát-magyar kormányülés elkészületeirl, valamint Horvátországnak az EKF programokba való bekapcsolódási lehetségeirl Házelnökök látogatása október 3-4. között került sor arra a hármas házelnöki találkozóra, ahol dr. Szili Katalin házelnök meghívására Norbert Lammert, a Bundestag elnöke és Köksal Toptan, a Török Nagy Nemzetgylés elnöke Magyarországra látogattak. A

15 hármas házelnöki találkozón a résztvevk kiállítást nyitottak meg a három város képeibl a Parlament épületében. A részt vevk ezt követen látogatást tettek Pécsett, és aláírják azt a közös nyilatkozatot, amelyben elhatározták, hogy a három parlament saját eszközeivel segíti az EKF projektek megvalósítását. A évre vonatkozó Éves Külügyi Tervet az elterjesztés 1. számú melléklete tartalmazza. Az elterjesztés 2. számú melléklete a nemzetközi szervezeti tagságokat sorolja fel, benne a tagsági díjakkal, melyek fedezetét a évi költségvetésrl szóló 3/2009. ( ) rendelet a Céltartalékok: a Polgármesteri Hivatal Tartalékai és keretei Nemzetközi kapcsolatok, nemzetközi kiküldetések keret tartalmazza. A Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága 28/2009(04.27.) számú állásfoglalásában öt igen szavazattal javasolta a Közgylésnek a évi beszámoló elfogadását és a évre vonatkozó, az elterjesztéshez 1. számú mellékletként csatolt Éves Külügyi Terv elfogadását. A Költségvetési Bizottság 101/2009 (04.29.) számú állásfoglalásában három igen szavazattal javasolta a Közgylésnek a Céltartalékok: a Polgármesteri Hivatal Tartalékai és keretei Nemzetközi kapcsolatok, nemzetközi kiküldetések megnevezés keretbl 500 ezer Ft átvezetését a Gazdasági Ellátó Szervezet költségvetési keretébe. Kérem a Tisztelt Közgylést, fogadja el a beszámolót és a mellékelt, évre szóló Éves Külügyi Tervet a határozati javaslatban foglaltaknak megfelelen. Pécs, április 28. Meixner András alpolgármester

Időpont Utazás helye Utazás célja Utazási mód. Költségek

Időpont Utazás helye Utazás célja Utazási mód. Költségek Időpont Utazás helye Utazás célja Utazási mód Költségek 2009. június 21-24. Poitiers/ részvétel a SESAME Regionális Fővárosok éves közgyűlésén 2009. július 9. Tuzla/Bosznia- Hercegovina részvétel Tuzla

Részletesebben

Európa Kulturális Fıvárosa Pécs, 2010

Európa Kulturális Fıvárosa Pécs, 2010 Európa Kulturális Fıvárosa Pécs, 2010 a kulturális turizmus tükrében Szalay Tamás Kulturális igazgató Az Európa Kulturális Fővárosa célkitűzései Kulturális alapú városfejlesztés Kulturális léptékváltás

Részletesebben

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének augusztus 7-i rendkívüli ülésére

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének augusztus 7-i rendkívüli ülésére Előterjesztés 4. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. augusztus 7-i rendkívüli ülésére Tárgy: Testvérvárosi kapcsolat felvétele Jászberény Várossal Az előterjesztést készítette:

Részletesebben

az ötödik legnagyobb lélekszámú város az els magyar egyetem, napjainkban 30000 diák egyházi és kulturális centrum, kultúrák ötvözdése

az ötödik legnagyobb lélekszámú város az els magyar egyetem, napjainkban 30000 diák egyházi és kulturális centrum, kultúrák ötvözdése PÉCS AZ EURÓPAI UNIÓBAN A VÁROS V BEMUTATÁSA az ötödik legnagyobb lélekszámú város az els magyar egyetem, napjainkban 30000 diák egyházi és kulturális centrum, kultúrák ötvözdése színházak, múzeumok, fesztiválok,

Részletesebben

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYLÉSÉNEK ÁPRILIS 29-I ÜLÉSÉRE

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYLÉSÉNEK ÁPRILIS 29-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 02-2/101-15/2009. TÁRGY: KIEGÉSZÍT FORRÁS BIZTOSÍ- TÁSA A PKK KIVITELEZÉSI KÖZBESZERZÉSÉHEZ MELLÉKLET: E LTERJESZT É S PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYLÉSÉNEK 2009. ÁPRILIS 29-I ÜLÉSÉRE

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ügyiratszám: 40.253-6/2009. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Sopron Megyei Jogú Város Horvát Kisebbségi Önkormányzatának 2009. április 28- án, a Sopron, Ferenczy János u. 2. szám alatt tartott rendkívüli

Részletesebben

Küldöttség létszáma 1 (fő) Elszámolt napok száma. Időpont (tól-ig) 2005. január - augusztus 2005.01.04.- 9 2005.01.09. 2005.01.20.- 2005.01.22.

Küldöttség létszáma 1 (fő) Elszámolt napok száma. Időpont (tól-ig) 2005. január - augusztus 2005.01.04.- 9 2005.01.09. 2005.01.20.- 2005.01.22. . sz. táblázat Állami vezetők és más munkavállalók külföldi kiküldetéseinek elszámolt költsége és témája Tárca, szerv neve: Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma Ország Izrael, Tel-Aviv Miniszteri delegáció

Részletesebben

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2006 JANUÁR 26-I ÜLÉSÉRE

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2006 JANUÁR 26-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 2-140/2006. TÁRGY: A PÉCS EKF-2010 PROGRAM IRÁNYÍTÁSI SZERKEZETÉNEK KIALAKÍTÁSA ÉS I. NEGYEDÉVES RENDEZVÉNYEINEK FINANSZÍROZÁSA MELLÉKLET: 2 DB E LŐTERJESZTÉS PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

Ipari Parkok Egyesület 2006. évi közhasznú jelentése

Ipari Parkok Egyesület 2006. évi közhasznú jelentése Ipari Parkok Egyesület 2006. évi közhasznú jelentése Adószám: 18067460-2-41 Statisztikai számjel: 18067460-7310-529-01 Székhely: 1012 Budapest, Attila út 123. 1.sz. melléklet: közhasznú egyszersített éves

Részletesebben

Fejezet száma, megnevezése. Kitöltő személy neve, telefonszáma. 1. sz. táblázat

Fejezet száma, megnevezése. Kitöltő személy neve, telefonszáma. 1. sz. táblázat . sz. táblázat Állami vezetők és más munkavállalók külföldi kiküldetéseinek költsége és témája Tárca neve: Vidékfejlesztési Minisztérium 4. január. - 4. június. Ország Miniszter és ok (név szerint) Más

Részletesebben

Küldöttség létszáma 1 (fő) Elszámolt napok száma. Időpont (tól-ig) 2006. január 2006.01.14. 7:05:00-

Küldöttség létszáma 1 (fő) Elszámolt napok száma. Időpont (tól-ig) 2006. január 2006.01.14. 7:05:00- . sz. táblázat Állami vezetők és más munkavállalók külföldi kiküldetéseinek elszámolt költsége és témája Tárca, szerv neve: Oktatási és Kulturális Minisztérium (Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma)

Részletesebben

E G Y Ü T T MKÖDÉSI K E R E T M E G Á L L A P O D Á S

E G Y Ü T T MKÖDÉSI K E R E T M E G Á L L A P O D Á S E G Y Ü T T MKÖDÉSI K E R E T M E G Á L L A P O D Á S amely létrejött egyrészrl: név: Város Önkormányzata székhely: 2000, Városház tér 1-3. PIR törzsszám: 395368 KSH azonosító: 1315440 adószám: 15395364-2-13

Részletesebben

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK JÚNIUS 22-I ÜLÉSÉRE

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK JÚNIUS 22-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 02-1028/2006. TÁRGY: EURÓPA KULTURÁLIS FŐVÁROSA PROGRAM FEJLESZTÉSI PROJEKTJEINEK ELŐKÉSZÍTÉSE MELLÉKLET: 1 E LŐTERJESZTÉS PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2006. JÚNIUS 22-I

Részletesebben

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 19-i ülésére

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 19-i ülésére Előterjesztés 8. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 19-i ülésére Tárgy: Pályázat előkészítése és benyújtása az Európa a polgárokért testvérvárosi találkozók programra Az

Részletesebben

Emberi Erőforrás Támogatáskezelő NKA Népművészet Kollégiuma. A CIOFF Világkonferencián való részvétel /00271 sz. pályázat. Szakmai beszámolója

Emberi Erőforrás Támogatáskezelő NKA Népművészet Kollégiuma. A CIOFF Világkonferencián való részvétel /00271 sz. pályázat. Szakmai beszámolója Emberi Erőforrás Támogatáskezelő NKA Népművészet Kollégiuma A CIOFF Világkonferencián való részvétel 106113/00271 sz. pályázat Szakmai beszámolója Százhalombatta, 2017. október 19-29. A CIOFF a Nemzetközi

Részletesebben

1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/501/2018. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület július 12-i rendkívüli nyilvános ülésére

1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/501/2018. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület július 12-i rendkívüli nyilvános ülésére 1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/501/2018. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2018. július 12-i rendkívüli nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Döntés a törökországi Çanakkale

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KISEBBSÉGI, ÉRDEKEGYEZTETŐ ÉS KÜLKAPCSOLATI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt.sz.:: I. 220-2 /2010. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax:

Részletesebben

PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELTESTÜLETÉNEK 10/2000. (III.20.) rendelete a helyi közmveldésrl 1 /egységes szerkezetben/

PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELTESTÜLETÉNEK 10/2000. (III.20.) rendelete a helyi közmveldésrl 1 /egységes szerkezetben/ PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELTESTÜLETÉNEK 10/2000. (III.20.) rendelete a helyi közmveldésrl 1 /egységes szerkezetben/ Pápa Város Önkormányzatának Képviseltestülete a kulturális javak védelmérl és a

Részletesebben

A MABOSZ Kertvezetők Tanácsa volt a vendégünk

A MABOSZ Kertvezetők Tanácsa volt a vendégünk Vendégül láttuk a MABOSZ Kertvezet?k Tanácsának tagjait Szeptember els? felében, a "PTE Zöld Egyetem" program keretén belül, otthont adtunk a Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége (MABOSZ)

Részletesebben

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYLÉSÉNEK 2007. MÁJUS 03-I ÜLÉSÉRE

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYLÉSÉNEK 2007. MÁJUS 03-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 08-553/2007/7. TÁRGY: AZ EGYESÍTETT KÖZMNYIL- VÁNTARTÁSRA VONATKOZÓ EGYÜTTMKÖDÉSI MEGÁLLA- PODÁS MAGYAR TELEKOM NYRT.-VEL, A PVV ZRT.-VEL ÉS A PÉTÁV KFT.-VEL TÖRTÉN MEGKÖTÉSE MELLÉKLET: 3 DB

Részletesebben

***I AZ EURÓPAI PARLAMENT ÁLLÁSPONTJA

***I AZ EURÓPAI PARLAMENT ÁLLÁSPONTJA Európai Parlament 2014-2019 Egységes szerkezetbe foglalt jogalkotási dokumentum 13.6.2017 EP-PE_TC1-COD(2016)0186 ***I AZ EURÓPAI PARLAMENT ÁLLÁSPONTJA amely első olvasatban 2017. június 13-án került elfogadásra

Részletesebben

Javaslat a Magyarországi Történeti Városok és Térségek Szövetségének bejegyzésére és alapszabályának módosítására.

Javaslat a Magyarországi Történeti Városok és Térségek Szövetségének bejegyzésére és alapszabályának módosítására. MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ALPOLGÁRMESTERE Kvo: 12.106/2006. Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése Helyben Melléklet: Alapszabály tervezet Javaslat a Magyarországi Történeti Városok és Térségek Szövetségének

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyúléshezaz

ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyúléshezaz Ügyiratszám: 59.863/2012/XIV. Ügyintéző: Véghné Sinkovicz Ágnes NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS ALPOLGÁRMESTERE -> 4401 Nyíregyháza, Kossuth tér 1. Pf.: 83. Telefon: (42) 524-520, Fax: (42) 524-521 E-maii:

Részletesebben

Portugál kalandok - napsütéses konferencia - Télből a nyárba a WHSz-szel

Portugál kalandok - napsütéses konferencia - Télből a nyárba a WHSz-szel Portugál kalandok - napsütéses konferencia - Télből a nyárba a WHSz-szel A cikk szerz?je: Trendl Fanni A Pécsi Tudományegyetem Wlislocki Henrik Szakkollégiuma (WHSz) 2017. november 27-28-án az Opening

Részletesebben

IKTATÓSZÁM: 08-8/1295-9/2011. TÁRGY: A ÉVI PÉCS VÁROSI KÖRNYEZETVÉDELMI ALAP TERHÉRE NYÚJTANDÓ ALAPÍT- VÁNYI TÁMOGATÁSOK MELLÉKLET:

IKTATÓSZÁM: 08-8/1295-9/2011. TÁRGY: A ÉVI PÉCS VÁROSI KÖRNYEZETVÉDELMI ALAP TERHÉRE NYÚJTANDÓ ALAPÍT- VÁNYI TÁMOGATÁSOK MELLÉKLET: IKTATÓSZÁM: 08-8/1295-9/2011. TÁRGY: A 2011. ÉVI PÉCS VÁROSI KÖRNYEZETVÉDELMI ALAP TERHÉRE NYÚJTANDÓ ALAPÍT- VÁNYI TÁMOGATÁSOK MELLÉKLET: E LŐTERJESZ T É S PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK

Részletesebben

A8-0061/19 AZ EURÓPAI PARLAMENT MÓDOSÍTÁSAI * a Bizottság javaslatához

A8-0061/19 AZ EURÓPAI PARLAMENT MÓDOSÍTÁSAI * a Bizottság javaslatához 8.6.2017 A8-0061/19 Módosítás 19 Petra Kammerevert a Kulturális és Oktatási Bizottság nevében Jelentés Santiago Fisas Ayxelà Az Európa kulturális fővárosai kezdeményezés 2020 2033. évekre COM(2016)0400

Részletesebben

STATISZTIKA ÖSSZESÍTİ 2011

STATISZTIKA ÖSSZESÍTİ 2011 STATISZTIKA ÖSSZESÍTİ 2011 Készült: 2011. november 24. Készítette: Héra Éva, Ádám Krisztina www.cioff.hu cioff@mail.datanet.hu Szervezet neve Város Rendezett fesztivál neve Fesztiválminısítési eredmény

Részletesebben

!"#$%& #$%&'+',!-- '( %$)#* )+*%, ( )-##%. #/0$*#/)#%0#%1* % %%, 2( $0&1* % %%$.!3 #.)-##% 4( 3/ *)#)5-###%..)-##%

!#$%& #$%&'+',!-- '( %$)#* )+*%, ( )-##%. #/0$*#/)#%0#%1* % %%, 2( $0&1* % %%$.!3 #.)-##% 4( 3/ *)#)5-###%..)-##% '( %$)#* )+*%,!"#$%&!"" #$%&'())%$%&*+ #$%&'+',!-- # ( )-##%. #/0$*#/)#%0#%1* % %%, 2( $0&1* % %%$.!3 #.)-##% 4( 3/ *)#)5-###%..)-##% 6( *$**#$**#7#)#/0$)* 7)*.&5###5-###%./#/.*8) *#$* *0* (.#*$/.*&/0$)9##

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének április 26-i ülése 10. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének április 26-i ülése 10. számú napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2012. április 26-i ülése 10. számú napirendi pontja A Tolna Megyei Önkormányzat 2011. évi nemzetközi tevékenységének értékelése, javaslat a 2012.

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS J E G Y Z Ő K Ö N Y V

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS J E G Y Z Ő K Ö N Y V BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KISEBBSÉGI, ÉRDEKEGYEZTETŐ ÉS KÜLKAPCSOLATI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt.sz.:: I. 254-3/2008. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax:

Részletesebben

33-22/2013. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS

33-22/2013. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 1. sz. napirendi pont 33-22/2013. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS az elmúlt közgyűlésen hozott határozatok végrehajtásáról,

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. a Magyarországi Régiók Brüsszeli Képviseletének április havi tevékenységér l

BESZÁMOLÓ. a Magyarországi Régiók Brüsszeli Képviseletének április havi tevékenységér l Représentation des Régions de la Hongrie a Bruxelles Magyarországi Régiók Brüsszeli Képviselete 5, Square Vergote, 1200 Bruxelles Tel: (00322) 737 14 00 Fax: (00322) 735 65 99 E-MAIL: rep.hongrie@skynet.be

Részletesebben

1) A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása

1) A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette és előterjeszti: Varga Nándorné igazgatóhelyettes

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság november 15-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság november 15-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-464/2017. ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság 2017. november 15-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette:

Részletesebben

NYíREGYHÁZA TELEFON: +36 42 524-520; FAX: +36 42 524-521 ALPOLGÁRMESTERE. Előterjesztés

NYíREGYHÁZA TELEFON: +36 42 524-520; FAX: +36 42 524-521 ALPOLGÁRMESTERE. Előterjesztés NYíREGYHÁZA TELEFON: +36 42 524-520; MEGYEI JOGÚ VÁROS FAX: +36 42 524-521 ALPOLGÁRMESTERE E-MAIl: KULTALPOLG@NYIREGYHAZA.HU 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. Ügyiratszám: PKAB- 136-2/2015. Ügyintéző

Részletesebben

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 27-i rendkívüli ülésére

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 27-i rendkívüli ülésére Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 27-i rendkívüli ülésére Tárgy: Pályázat előkészítése és benyújtása az Európa a polgárokért testvérvárosi találkozók programra

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ügyiratszám: 40187-17/2007. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Sopron Megyei Jogú Város Horvát Kisebbségi Önkormányzatának 2007. szeptember 18-án, a Sopron, Ferenczy János u. 2. szám alatt tartott rendes üléséről.

Részletesebben

A Kerékpáros Magyarország Program végrehajtásáért felels Kerékpáros Tárcaközi Bizottság (KTB) Ügyrendje

A Kerékpáros Magyarország Program végrehajtásáért felels Kerékpáros Tárcaközi Bizottság (KTB) Ügyrendje A Kerékpáros Magyarország Program végrehajtásáért felels Kerékpáros Tárcaközi Bizottság (KTB) Ügyrendje 1. A KTB célja: A Kerékpáros Tárcaközi Bizottság (továbbiakban:ktb) munkájának a célja az Új Magyarország

Részletesebben

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Tisztújító Közgy?lése 2015

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Tisztújító Közgy?lése 2015 A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség 2015. március 10-én Tisztújító Közgy?lést tartott a Campus étterem különtermében. A küldöttek a részletes programot, a Közgy?lés anyagát és a jelöl?listát elektronikus

Részletesebben

Emlékeztet! Kedvezményezett: Zöld Kultúra Egyesület (8693, Kisberény, Pet!fi S. utca 20.)

Emlékeztet! Kedvezményezett: Zöld Kultúra Egyesület (8693, Kisberény, Pet!fi S. utca 20.) Emlékeztet! a Zöld Kultúra Egyesület (8693 Kisberény, Pet!fi Sándor utca 20.) 2076918180 számon nyilvántartott pályázatának keretében megvalósított Kisebbségi Kerekasztal elnevezés" rendezvényr!l. Kedvezményezett:

Részletesebben

Magyar Pétanque Szövetség. Országos Sportági Szakszövetség H-7396 Magyarszék, Kossuth L. u Tel: Fax:

Magyar Pétanque Szövetség. Országos Sportági Szakszövetség H-7396 Magyarszék, Kossuth L. u Tel: Fax: Magyar Pétanque Szövetség Országos Sportági Szakszövetség H-7396 Magyarszék, Kossuth L. u. 33. www.petanque.hu Tel: +3630 405-4511 Fax: +3672 521-006 JEGYZKÖNYV a Magyar Pétanque Szövetség 2016. évi rendes

Részletesebben

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK FEBRUÁR 28-I ÜLÉSÉRE ERB JÓZSEF NEMZETISÉGI TANÁCSNOK

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK FEBRUÁR 28-I ÜLÉSÉRE ERB JÓZSEF NEMZETISÉGI TANÁCSNOK IKTATÓSZÁM: 08-8/154-1/2013. TÁRGY: NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNY- ZATOKKAL EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS MEGKÖTÉSE MELLÉKLET: 1 DB E LŐTERJESZTÉS PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2013. FEBRUÁR

Részletesebben

Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2010. december 10-i ülésére

Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2010. december 10-i ülésére Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2010. december 10-i ülésére 6. napirend: Az Egyesület 2011-es tervei Tisztelt Közgyűlés! 2011-es tervezett

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ügyiratszám: 40.253-2/2009. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Sopron Megyei Jogú Város Horvát Kisebbségi Önkormányzatának 2009. február 10- én, a Sopron, Ferenczy János u. 2. szám alatt tartott rendes üléséről.

Részletesebben

28-6/2017/231. Heves Megyei Közgyűlés. H e l y b e n. Elnöki jelentés. Tisztelt Közgyűlés!

28-6/2017/231. Heves Megyei Közgyűlés. H e l y b e n. Elnöki jelentés. Tisztelt Közgyűlés! 28-6/2017/231. Heves Megyei Közgyűlés H e l y b e n Elnöki jelentés Tisztelt Közgyűlés! A Közgyűlés és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 12/2014. (XII. 15.) önkormányzati rendelet 28.

Részletesebben

A Keresztényekért Alapítvány 2010. évi aktivitásai

A Keresztényekért Alapítvány 2010. évi aktivitásai A Keresztényekért Alapítvány 2010. évi aktivitásai 1. 2010. év január 6-án, az Európai Bizottság Szociális, Foglalkoztatási és Antidiszkriminációs Bizottságának megkeresésére kérdőívet töltött ki és küldött

Részletesebben

Konzorciumi megállapodás

Konzorciumi megállapodás Ügyszám: 06-6-148/2010/4. Melléklet Konzorciumi megállapodás Tanuló Város- Régió Fórum létrehozására 1. A Konzorcium tárgya, tagjai 1.1. Jelen megállapodás aláírásával a szerzd felek konzorciumot hoznak

Részletesebben

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK ÁPRILIS 15-I ÜLÉSÉRE

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK ÁPRILIS 15-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 06-6/112-37/2010 TÁRGY: A 2010. ÉVI PROGRAM VÁROSI KERETÉNEK FELHASZNÁLÁSÁRÓL SZÓLÓ 583/2009. (11.26.) SZÁMÚ HATÁROZAT MÓDOSÍTÁSA (EKF) MELLÉKLET: 1 DB E LŐTERJESZTÉS PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS

Részletesebben

GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE

GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2017. március 23-ai ülésére Tárgy: Javaslat a Gödöllő Európa Kulturális Fővárosa 2023" című pályázaton való elindulás megerősítésére, valamint

Részletesebben

Ügyintéző: Véghné Sinkovicz Ágnes Melléklet: táblázat. Előterjesztés. a Városstratégiai és Környezetvédelmi Bizottsághoz

Ügyintéző: Véghné Sinkovicz Ágnes Melléklet: táblázat. Előterjesztés. a Városstratégiai és Környezetvédelmi Bizottsághoz NYíREGYHÁZ MEGYEI JOGÚ VÁROS KULTURÁLIS OSZTÁLY 4401 NYíREGYHÁZ, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. POLGÁRMESTERI HIVTL TELEFON: +36 42 524-524/535 E-MIL: KULTURLlS@NYIREGYHZ.HU Ügyiratszóm : KUL T-29-2 / Ügyintéző:

Részletesebben

PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. SZEPTEMBER 11-I RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK

PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. SZEPTEMBER 11-I RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK Ikt.szám: 53-20/2013. PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. SZEPTEMBER 11-I RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE HATÁROZATOK SZÁMA: 557, 558, 559, 560/2013. (IX. 11.) 2 Jegyzőkönyv Készült

Részletesebben

ALPOLGÁRMESTER J A V A S L A T. a települési kisebbségi önkormányzatok támogatására

ALPOLGÁRMESTER J A V A S L A T. a települési kisebbségi önkormányzatok támogatására BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA ALPOLGÁRMESTER J A V A S L A T a települési kisebbségi önkormányzatok támogatására Készítette: Damm Mária Szociális és Egészségügyi Ágazat koordinátora Előterjesztő:

Részletesebben

IKTATÓSZÁM: 08-8/1102-9/2011. TÁRGY: HELYI ÉS TÉRSÉGI TURISZTIKAI DESZTINÁCIÓ MENEDZSMENT PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSA MELLÉKLET:

IKTATÓSZÁM: 08-8/1102-9/2011. TÁRGY: HELYI ÉS TÉRSÉGI TURISZTIKAI DESZTINÁCIÓ MENEDZSMENT PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSA MELLÉKLET: IKTATÓSZÁM: 08-8/1102-9/2011. TÁRGY: HELYI ÉS TÉRSÉGI TURISZTIKAI DESZTINÁCIÓ MENEDZSMENT PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSA MELLÉKLET: E LŐTERJESZ T É S PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2011. JÚNIUS

Részletesebben

Börzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület 2628 Szob, Köztársaság u. 2. / 06-27-370-890 / borzsony.duna@gmail.com / www.borzsonyleader.

Börzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület 2628 Szob, Köztársaság u. 2. / 06-27-370-890 / borzsony.duna@gmail.com / www.borzsonyleader. Emlékeztető Tárgy: Projektlátogatások ECOSYAL program 2. Időpont: 2014. augusztus 28. Helyszín: Szokolya, IKSZT 2014. áprilisától a Börzsöny Duna Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület bekapcsolódott egy már

Részletesebben

Békéscsaba, Szabadság tér 11-17. a Cigány Kisebbségi Önkormányzat székhelyén, a III. emeleti irodában.

Békéscsaba, Szabadság tér 11-17. a Cigány Kisebbségi Önkormányzat székhelyén, a III. emeleti irodában. Békéscsaba Megyei Jogú Város Cigány Kisebbségi Önkormányzata 5600 Békéscsaba, Szabadság tér 11-17. Ikt.sz.: /2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V (Tekintettel az ülés hangfelvételen történt rögzítésére, a jegyzőkönyv

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés Szöveges beszámoló. A MOHÁCSI JUNIOR ART ALAPÍTVÁNY évi tevékenységéről

Közhasznúsági jelentés Szöveges beszámoló. A MOHÁCSI JUNIOR ART ALAPÍTVÁNY évi tevékenységéről Közhasznúsági jelentés Szöveges beszámoló A MOHÁCSI JUNIOR ART ALAPÍTVÁNY 2014. évi tevékenységéről A Junior Art Alapítvány 2014. évben az alapító okiratában foglaltak szerint törvényesen és rendeltetésszerűen

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Sopron Megyei Jogú Város Horvát Kisebbségi Önkormányzata 2008. január 22-én tartott rendkívüli üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Sopron Megyei Jogú Város Horvát Kisebbségi Önkormányzata 2008. január 22-én tartott rendkívüli üléséről. Ügyiratszám: 40187/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Sopron Megyei Jogú Város Horvát Kisebbségi Önkormányzata 2008. január 22-én tartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: a mellékelt jelenléti ív szerint

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Dunaegyháza Község Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat 2014. március 27. napján megtartott üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Dunaegyháza Község Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat 2014. március 27. napján megtartott üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Dunaegyháza Község Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat 2014. március 27. napján megtartott üléséről DUNAEGYHÁZA KÖZSÉG SZLOVÁK NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült:

Részletesebben

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON FAX:

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON FAX: SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2017. november 7. Kónyáné dr. Zsarnovszky

Részletesebben

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: Pf.: 76. fax: ELŐTERJESZTÉS

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: Pf.: 76. fax: ELŐTERJESZTÉS Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592 660. Pf.: 76. fax: 592 676 ELŐTERJESZTÉS Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2016. február

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére 10220-1/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzata 2010. évi rendezvénytervének elfogadása

Részletesebben

IKTATÓSZÁM: 08-8/585-11/2012. TÁRGY: INNOVATÍV ISKOLÁK FEJLESZTÉSE - TÁMOP /2 PÁLYÁZATOK BENYÚJTÁSA MELLÉKLET:

IKTATÓSZÁM: 08-8/585-11/2012. TÁRGY: INNOVATÍV ISKOLÁK FEJLESZTÉSE - TÁMOP /2 PÁLYÁZATOK BENYÚJTÁSA MELLÉKLET: IKTATÓSZÁM: 08-8/585-11/2012. TÁRGY: INNOVATÍV ISKOLÁK FEJLESZTÉSE - TÁMOP-3.1.4.- 12/2 PÁLYÁZATOK BENYÚJTÁSA MELLÉKLET: E LŐTERJESZTÉS PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSE OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS

Részletesebben

Az MNVH szerepe a VP tervezésében, megvalósításában

Az MNVH szerepe a VP tervezésében, megvalósításában Az MNVH szerepe a VP tervezésében, megvalósításában Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főtitkár Virágzó Vidékünk Európa Nap Kecskemét 2014. Május 16. Az MNVH feladata Uniós jogszabály alapján minden tagállam létrehozza

Részletesebben

LdU Aktuell június - július. Magyarországi Németek Országos Önkormányzata

LdU Aktuell június - július. Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Magyarországi Németek Országos Önkormányzata 1. HIVATALI HÍREK - MNOÖ Közgyűlés 2012. 07. 07. - Az MNOÖ-intézmények igazgatói pályázatainak nyertesei LdU LdU Aktuell Aktuell 2012. 2012. április június

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL ELŐTERJESZTÉS A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK NOVEMBER 30-AI ÜLÉSÉRE

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL ELŐTERJESZTÉS A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK NOVEMBER 30-AI ÜLÉSÉRE Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL 3525 MISKOLC, Városház tér 1. Telefon: (46) 517-700*, (46) 517-750, (46) 323-600 Telefax: (46) 320-601 http://www.baz.hu elnok@hivatal.baz.hu Iktatószám:

Részletesebben

Kulturális és Köznevelési Bizottság évi munkaterve. A Kulturális és Köznevelési Bizottság évi munkatervének elfogadása

Kulturális és Köznevelési Bizottság évi munkaterve. A Kulturális és Köznevelési Bizottság évi munkatervének elfogadása Kulturális és Köznevelési Bizottság 2017. évi munkaterve Január 18. Február 15. Március 22. A Kulturális és Köznevelési Bizottság 2017. évi munkatervének elfogadása Óvodák nyári zárva tartásának meghatározása

Részletesebben

Felkérjük a Tanácsot, hogy vizsgálja meg a szöveget annak érdekében, hogy általános megközelítést lehessen elérni a határozati javaslatról.

Felkérjük a Tanácsot, hogy vizsgálja meg a szöveget annak érdekében, hogy általános megközelítést lehessen elérni a határozati javaslatról. Conseil UE Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2016. november 10. (OR. en) Intézményközi referenciaszám: 2016/0186 (COD) 13660/16 LIMITE FELJEGYZÉS Küldi: Címzett: az Állandó Képviselők Bizottsága (I. rész)

Részletesebben

A «Szociális vállalkozások az európai polgári kultúra

A «Szociális vállalkozások az európai polgári kultúra A «Szociális vállalkozások az európai polgári kultúra erősítése érdekében» című projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében Az 1. alprogram, 1.2. pályázati típus Testvérvárosok

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY 2013/01

SAJTÓKÖZLEMÉNY 2013/01 Projekt címe: Turizmus határok nélkül információs látogatóközpontok fejlesztése Nagyatádon és Križevciben Projekt rövid címe: ViNaK Projekt azonosító: HUHR/1101/1.2.2/2020 Vezető Kedvezményezett: Križevci

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés

Közhasznúsági jelentés Közhasznúsági jelentés A Lét Teljessége Egyesület 2010. január 01-jétől 2010. december 31-éig folytatott tevékenységéről 1. SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ Alkalmazott könyvelés: egyszeres könyvvitel. Az Egyesület

Részletesebben

AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 132. MELLÉKLET: 1db

AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 132. MELLÉKLET: 1db AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 132. MELLÉKLET: 1db TÁRGY: Javaslat a Látvány-csapatsport támogatáshoz kapcsolódóan, a Szekszárdi Garay János Általános Iskola tornatermének teljes körű felújítására vonatkozó

Részletesebben

Szám: 03-3/1-9/2015. M E G H Í V Ó

Szám: 03-3/1-9/2015. M E G H Í V Ó Szám: 03-3/1-9/2015. M E G H Í V Ó Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése 2015. május 28-án (csütörtök) 09.00 órai kezdettel tartja ülését a Városháza nagytermében, 7621 Pécs, Széchenyi tér 1.

Részletesebben

TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0034 projekt Regionális turisztikai menedzsment /BSc/ /Differenciált szakmai ismeretek modul/ Információs irodák menedzsmentje

TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0034 projekt Regionális turisztikai menedzsment /BSc/ /Differenciált szakmai ismeretek modul/ Információs irodák menedzsmentje Gyakorlatorientált képzési programok kidolgozása a turisztikai desztináció menedzsment és a kapcsolódó ismeretanyagok oktatására TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0034 projekt Regionális turisztikai menedzsment

Részletesebben

A FÖLDEÁKI ISKOLÁSOKÉRT KÖZALAPÍTVÁNY. módosított alapító okirata

A FÖLDEÁKI ISKOLÁSOKÉRT KÖZALAPÍTVÁNY. módosított alapító okirata A FÖLDEÁKI ISKOLÁSOKÉRT KÖZALAPÍTVÁNY módosított alapító okirata amely azért készült, hogy az I. pontban felsorolt alapító az 1959. évi IV. törvény, a Polgári törvénykönyv 74/'G. -aiban meghatározott rendelkezéseket

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. SZEPTEMBER 18-I ÜLÉSÉRE

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. SZEPTEMBER 18-I ÜLÉSÉRE E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. SZEPTEMBER 18-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 190-49/2008. MELLÉKLETEK: 1 DB TÁRGY: Az Európa Kulturális Fővárosa Program kulcsprojektje, a Dél-Dunántúli

Részletesebben

Szovátai Ajánlás. Az RMDSZ és a romániai magyar ifjúsági szervezetek közötti kapcsolat a rendszerváltás után több keretben, többféle formában alakult.

Szovátai Ajánlás. Az RMDSZ és a romániai magyar ifjúsági szervezetek közötti kapcsolat a rendszerváltás után több keretben, többféle formában alakult. Szovátai Ajánlás Az RMDSZ és a romániai magyar ifjúsági szervezetek közötti kapcsolat a rendszerváltás után több keretben, többféle formában alakult. Az ifjúsági mozgalom, az ifjúsági szervezetek spektruma

Részletesebben

Jelentés a lejárt határidejű határozatok teljesítéséről

Jelentés a lejárt határidejű határozatok teljesítéséről VAS MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE Jelentés a lejárt határidejű határozatok teljesítéséről Határozat száma Tárgy Teljesítés 63/2014. (IX. 26.) A Vas Megyei Közgyűlés október 80/2014. (XII. 12.) A Vas Megyei Közgyűlésnek

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S IKTATÓSZÁM: 08-8/1698-8/2012 TÁRGY: MÚZEUMOK ÉS KÖNYVTÁR ÁTADÁS-ÁTVÉTELE MELLÉKLET: 5 DB E L Ő T E R J E S Z T É S PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2012. DECEMBER 13-I ÜLÉSÉRE ELŐTERJESZTŐ:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Kovács Márk elnök Balogh Beáta igazgató

Jegyzőkönyv. Kovács Márk elnök Balogh Beáta igazgató Jegyzőkönyv Készült Kaposvár Megyei Jogú Város Horvát Nemzetiségi Önkormányzata Kaposvár, Szántó u. 5. szám alatti hivatali helységében 2018. szeptember 18. napján 14.00 órakor megtartott üléséről. : Köszöntötte

Részletesebben

ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30

ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 Hátrányos helyzetű fiatalok munkaerő-piaci integrációjában szerzett svájci és magyar tapasztalatok felhasználása egy közös módszertan kidolgozásához c. projekt bemutatása

Részletesebben

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. A évi köznevelési pályázat kiírása

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. A évi köznevelési pályázat kiírása Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/213 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS A 2018. évi köznevelési

Részletesebben

Város Polgármestere. MÓDOSÍTÓ INDÍTVÁNY A köznevelési pályázat kiírásáról szóló előterjesztéshez

Város Polgármestere. MÓDOSÍTÓ INDÍTVÁNY A köznevelési pályázat kiírásáról szóló előterjesztéshez Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/213 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu MÓDOSÍTÓ INDÍTVÁNY A köznevelési pályázat

Részletesebben

PUBLIC. 8974/16 pu/pn/kb 1 DG C LIMITE HU. Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, május 26. (OR. en) 8974/16 LIMITE PV/CONS 23 RELEX 402

PUBLIC. 8974/16 pu/pn/kb 1 DG C LIMITE HU. Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, május 26. (OR. en) 8974/16 LIMITE PV/CONS 23 RELEX 402 Conseil UE Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2016. május 26. (OR. en) 8974/16 LIMITE PUBLIC PV/CONS 23 RELEX 402 TERVEZET JEGYZŐKÖNYV 1 Tárgy: Az Európai Unió Tanácsának 2016. május 13-án Brüsszelben tartott

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ALELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-020, Fax: (88)545-025 E-mail: mokalelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ALELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-020, Fax: (88)545-025 E-mail: mokalelnok@vpmegye. Szám: 14/349-3/2011. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ALELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-020, Fax: (88)545-025 E-mail: mokalelnok@vpmegye.hu ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 26-án tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 26-án tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. május 26-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Magyarország Horvátország Interreg határ menti régiók közös fejlesztési

Részletesebben

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének január 10-i rendkívüli ülésére

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének január 10-i rendkívüli ülésére Elıterjesztés 1. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. január 10-i rendkívüli ülésére Tárgy: Együttmőködési megállapodás megkötése Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatával a TIOP-1.2.1/A-12/1

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének november 27-i ülése 6. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének november 27-i ülése 6. számú napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2015. november 27-i ülése 6. számú napirendi pontja A Tolna Megyei Önkormányzat 2015. évi nemzetközi tevékenységének értékelése, javaslat a 2016.

Részletesebben

Dr. Botka László polgármester. Iktatószám: 10569/2010. Szeged és Temesvár közös projektjei

Dr. Botka László polgármester. Iktatószám: 10569/2010. Szeged és Temesvár közös projektjei Elıterjesztı: polgármester Iktatószám: 10569/2010. Tárgy: Szeged és Temesvár közös projektjei Melléklet: 1 határozat-tervezet 1 közös nyilatkozat tervezet Készítette: Fejlesztési Iroda Törvényességi véleményezésre

Részletesebben

11. Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének december 15-i ülésére

11. Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének december 15-i ülésére Előterjesztés 11. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. december 15-i ülésére Tárgy: A Homokhátság Fejlődéséért Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. és a Helyi Akciócsoport cím birtokos

Részletesebben

Szentes Város Polgármesterétől Szentes, Kossuth tér 6. Témafelelős: Szigetiné Mészáros Zsuzsanna

Szentes Város Polgármesterétől Szentes, Kossuth tér 6. Témafelelős: Szigetiné Mészáros Zsuzsanna Szentes Város Polgármesterétől Szentes, Kossuth tér 6. Témafelelős: Szigetiné Mészáros Zsuzsanna Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének Székhelyén Tárgy: Dél-Alföldi Turisztikai Klaszterbe

Részletesebben

AZ IPARI PARKOK EGYESÜLET szolgáltatási és támogatási rendszere

AZ IPARI PARKOK EGYESÜLET szolgáltatási és támogatási rendszere AZ IPARI PARKOK EGYESÜLET szolgáltatási és támogatási rendszere (Az IPE 1997. és 1999. évi rendes közgyléseinek állásfoglalásai szerint) 1. A szolgáltatási és támogatási rendszer továbbfejlesztésének indokoltsága

Részletesebben

ELNÖKI BESZÁMOLÓ A ÉVI, 14. KÖZGYŰLÉSEN Alapítva: 2002

ELNÖKI BESZÁMOLÓ A ÉVI, 14. KÖZGYŰLÉSEN Alapítva: 2002 MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG ELNÖKI BESZÁMOLÓ A 2016. ÉVI, 14. KÖZGYŰLÉSEN Alapítva: 2002 Rechnitzer János elnök 2015. évi közgyűlés Eger Részletes értékelés a 2012 2015 közötti időszak eredményeiről.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság november 11-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság november 11-i rendkívüli ülésére Budapest Főváros I. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-539/2015. ELŐTERJESZTÉS A Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság 2015. november 11-i rendkívüli ülésére Tárgy: József Attila

Részletesebben

Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság, Pénzügyi Bizottság. Békés Város Képviselı-testülete 2011. május 26-i ülésére

Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság, Pénzügyi Bizottság. Békés Város Képviselı-testülete 2011. május 26-i ülésére Tárgy: Beszámoló Békés város nemzetközi kapcsolatairól, pályázat benyújtása testvérvárosi kapcsolatok elmélyítésére Elıkészítette: Hajdu Lívia PR referens Véleményezı bizottság: Oktatási, Kulturális és

Részletesebben

Szándéknyilatkozat A SEESARI Vasút Megújításáért Dél-kelet Európai Szövetség megalapításáról

Szándéknyilatkozat A SEESARI Vasút Megújításáért Dél-kelet Európai Szövetség megalapításáról SEESARI Szándéknyilatkozat Szándéknyilatkozat A SEESARI Vasút Megújításáért Dél-kelet Európai Szövetség megalapításáról 1. Cikkely A SEESARI SZÁNDÉKA ÉS CÉLJA A SEESARI szándéka és célja a közlekedési

Részletesebben

Gazdaságfejlesztési együttmőködések a magyar-szerb határ menti térségben. Szeged, 2009. 10. 20. Pitó Enikı Regionális Igazgató Dél-alföldi régió

Gazdaságfejlesztési együttmőködések a magyar-szerb határ menti térségben. Szeged, 2009. 10. 20. Pitó Enikı Regionális Igazgató Dél-alföldi régió Gazdaságfejlesztési együttmőködések a magyar-szerb határ menti térségben Szeged, 2009. 10. 20. Pitó Enikı Regionális Igazgató Dél-alföldi régió Tartalom 1. Az ITD Hungary tevékenységérıl nagyon röviden

Részletesebben

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara ezúton küldi Önnek a kamarákról szóló legfrissebb híreket! Legyen naprakész híreinkkel!

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara ezúton küldi Önnek a kamarákról szóló legfrissebb híreket! Legyen naprakész híreinkkel! 2019/1. szám A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara ezúton küldi Önnek a kamarákról szóló legfrissebb híreket! Legyen naprakész híreinkkel! AKTUÁLIS Az Országházban fogadták a EuroSkills magyar versenyzőit

Részletesebben

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 40237-11/2009/JI

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 40237-11/2009/JI Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 40237-11/2009/JI Cím: Előterjesztés a Barlangszínház-Kőfejtő területén, magántulajdonban lévő ingatlan kisajátításáról és az

Részletesebben

Ipari Park, egy régióközpont gazdaságfejlesztésének eszköze

Ipari Park, egy régióközpont gazdaságfejlesztésének eszköze Ipari Park, egy régióközpont gazdaságfejlesztésének eszköze 900 800 mrd Ft 739 747 779 803 827 843 883 700 600 500 400 300 200 100 62 59 65 62 197 225 290 ERFA 54% ESZA 13% KA 33% 0 2000 2001 2002 2003

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592 660. Pf.: 76. fax: 592 676 e-mail: varpalota@varpalota.hu ᄃ E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben