Hogyan nevelj sikeres és boldog felnőtteket gyermekeidből?

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Hogyan nevelj sikeres és boldog felnőtteket gyermekeidből?"

Átírás

1 Hogyan nevelj sikeres és boldog felnőtteket gyermekeidből? BEVEZETŐ FEJEZET Sorrend a.) Egészség b.) A nagy miért c.) Kapcsolatok d.) Karrier f.) Pénzügyek FEJEZET Egészen korán kezd el gyermeked pénzügyi nevelését Kiskorától kezdve tanítsd meg a munka tiszteletére, fontosságára Segítsd az emocionális és szociális fejlettségét Alakíts ki vele jó kapcsolatot Alakítsd ki náluk az egészséges életmód szokását VÉGSZÓ

2 Hogyan nevelj sikeres és boldog felnőtteket gyermekeidből? Bevezető Szülőként természetes, hogy mindent meg szeretnénk tenni a gyerekeinkért. A lehető legjobban akarjuk csinálni, és csak remélni merjük, hogy sikeres, boldog felnőttekké válnak, akik azzal foglalkoznak, ami nap mint nap örömmel tölti el őket. Ám sokan elfelejtik, hogy a gyerekek fejlesztését először magunkkal kell kezdenünk. Először saját magadra kell koncentrálnod, hogy utána a hatástöbbszörözés által a családod többi tagjának is a segítségére lehess. Főként a csemetékre, akik minden mozdulatodat figyelik, és még a szavad járását is másolják.

3 Így az első fejezet rólad szól: 1. Fejezet 1. Sorrend Te milyen sorrend szerint élsz? - Első a szűk családod, második a pénzügyi biztonság? - Harmadik a karrier, te meg valahol a legvégén kullogsz? Mi a CashFlow Mágnesnél a következő sorrendben hiszünk: a.) Egészség Ez a testi, mentális egészségedet jelenti. Hiszen ha te nem vagy a toppon, semmi más nem fog működni az életedben. És ha mégis működik, hogyan is tudnál örülni neki fáradtan, alvásmegvonástól küszködve, túlsúlyosan, magas vérnyomással, energia és életkedv nélkül?

4 b.) A nagy miért A fizikai egészséget szerintünk a szellemi egészség követi. Amikor megvan a küldetésed, és a válaszod rövid, tömör és egyértelmű arra a kérdésre: Miért születtem erre a földre? Ide tartozik a küldetés, a drive, a húzóerő, ami irányítja a tetteidet, ami miatt vidáman, kicsattanóan ébredsz reggelente, és tettre készen indulsz a napodnak.

5 c.) Kapcsolatok Ide tartoznak családi, baráti, és üzleti kapcsolataink is. Ha már benne vagy egy ideje az üzleti életben, te is biztosan tudod, semmit sem érdemes csinálni a megfelelő támogatói közeg nélkül. Legyen ez a családod, a kollégáid, vagy a mastermind csapatod. Úgy vettük észre, sok vállalkozó, és önfejlesztő ember hiányolja maga mellől a pozitív, segítő embereket, akikkel megbeszélheti a problémáit, ötletelhet, vagy csak innovatív, új irányokról beszélgethet. Ezért is hoztuk létre Mentoring programunkat, amikor is egy közös Skype beszélgetés alkalmával, kéthetente találkozunk öten-hatan, és közösen megbeszéljük, mit értünk el az elmúlt két hétben, hogyan fejlesztettük önmagunkat, vagy a cégünket, esetleg, milyen kiváló befeketéseket vittünk véghez. Ha kíváncsi vagy erre a programunkra, csak válaszolj az re, amiben az ebookot is megkaptad. :)

6 d.) Karrier A karrier az utolsó előtti helyet foglalja el. Ide sorolandók a karrierrel kapcsolatos céljaid. Ha egy kisvállalkozást szeretnél, azt. Ha milliárdos cégbirodalmat szeretnél, azt. Ha csak egy békés munkahelyet szeretnél, ahol megbecsülnek, azt. Neked kell tudnod, milyen munkahelyen érzed jól magad, és milyen kihívások tartoznak a céljaid közé. Mindenesetre legtöbbünknek a karrier pont az, ahol megvalósítjuk önmagunkat.

7 e.) Pénzügyek Elérkeztünk az utolsó ponthoz, ez pedig nem más, mint a pénzügyek. Mikor először mesélem el a sorrendet másoknak, itt gyakran meglepődnek, hiszen a pénzügyi biztonság náluk gyakran az első, vagy a második pontban szerepel. Nem így kéne lennie. Miért? Mert ha az első 4 pont rendben van, akkor az 5. magától fog jönni. Nem szabad görcsösen ragaszkodnunk hozzá, és szorongatunk éjjelente a pénzügyekkel kapcsolatos félelmeinket. Fontosabb a feltöltődés, és hogy harmóniába kerülj önmagaddal. Fontosabb, hogy kiegyensúlyozott, jó kapcsolatot ápolj a szeretteiddel. Fontosabb, hogy azzal foglalkozz, ami a szerelmed. És utána... Utána soha többé nem kell a pénz miatt aggódnod. Most, hogy letisztáztuk az alapokat, ideje hogy eláruljam Neked a gyermeked nevelésére vonatkozó 5 pontot. Itt már nem tartok fontossági sorrendet, én mindegyiket betartottam a két gyönyörű kisfiamnál, és nem lehetnének tökéletesebbek Nem vagyok elfogult :)

8 2. Fejezet 1. Egészen korán kezd el gyermeked pénzügyi nevelését A sikeres embereknek pozitív kapcsolata van a pénzzel. Ismerik, tudják kezelni, tisztában vannak vele, hogy csak egy eszköz a céljaik felé. De azzal is, hogy ez az eszköz a munkatársuk is egyben. Dolgozik értük mindennap, és a befektetéseik helyettük termelnek. Ha vállalkozó vagy, vidd magaddal a gyerekedet a könyvelőhöz, magyarázd el neki az alapokat az ő szintjén, tedd érdekessé, és vond be akár a pénzügyi döntéseidbe is. Kérd ki a véleményét és meglátod, mennyire értelmes, bölcs emberrel élsz együtt.

9 2. Kiskorától kezdve tanítsd meg a munka tiszteletére, fontosságára. Az új generáció betegsége, hogy elkényeztetjük őket. Mindent a fenekük alá pakolunk, mert a mi szüleink anno nem így csinálták. Ott kőkemény tisztelet volt, hierarchia, és ha nem csináltuk meg a feladatunkat, bizony el-elcsattant egy-két tasli. Mi pedig pontosan az ellentétjeik lettünk. Végletekig kiszolgáljuk a csemetéket, és mindent megteszünk értük, még azt is, amit saját maguknak kellene elérniük. Ezzel viszont nem teszünk nekik szívességet. Amint kikerülnek a piaci körülmények közé, és meg kell hozniuk az első önálló döntésüket, megrettenve szaladnak vissza hozzánk. És nem fogják érteni, mi történt, hiszen eddig minden könnyen ment, csak kérni kellett.

10 Ám ha házimunkát adsz nekik... Ahogy Julie Lythcott-Haims mondta egy TED beszédében: Azzal, hogy elvégzi a házimunkát kiviszi a szemetet, kimossa a saját ruháit rájön, hogy meg kell csinálnia az élet munkáját ahhoz, hogy az élet részesévé váljon. Hozzá kell járulniuk az egészhez a saját munkájukkal, hiszen egymásért dolgozunk, nem kizárólag őértük. 3. Segítsd az emocionális és szociális fejlettségét Kutatók a Pennsylvania Egyetemről, és a Duke Egyetemről több mint 700 gyereknek az életét vizsgálták meg óvodától kezdve 25 éves korukig. Arra jöttek rá, hogy akiknek fejlettebbek voltak a szociális készségeik az óvodában, sokkal nagyobb sikereket értek el két évtizeddel később, felnőttként is. Mit jelentenek itt a szociális készségek? Például: - Együttműködtek társaikkal - Segítőkészek voltak - Megértették, figyelembe vették mások érzéseit - Saját maguk oldották meg a problémáikat

11 Ezek a gyerekek jóval nagyobb százalékban szereztek például egyetemi diplomát. Ám akikben ezek a képességek alacsonyabb szinten jelentkeztek, kisebb valószínűséggel lettek sikeresek. Az ilyen jellegű kutatások is bizonyítják, hogy ezen képességek fejlesztése az egyik legfontosabb munkánk szülőként. Hiszen meghatározhatja, hogy gyermekünk felnőttként börtönbe megy, vagy egyetemre, sikeres lesz, vagy függővé válik. 4. Alakíts ki vele jó kapcsolatot Sokakban kialakul a kérdés főként ha már kamaszuk van -, hogy hogyan legyenek egyszerre a gyerekeik barátai, és szülei. Nem egyszerű kérdés, ráadásul minden szülő-gyerek kapcsolat egyedi. Talán a legfontosabb az, hogy kétségek nélkül tudja, hogy bármikor számíthat ránk, és hogy feltétel nélkül szeretjük, bármi történjék is.

12 Érdemes a gyereket egyenlő, intelligens társként kezelni már a kezdetektől. Ettől még nem veszítjük el a tiszteletét. Sőt. Ha megadjuk neki a lehetőséget, hogy ő is elmondja a véleményét adott témákról, akár szabályokról, könnyebben megismerjük a gondolkodásmódját. És ha nekünk van igazunk, bizony könnyebben meg tudjuk róla győzni. Ha viszont neki van igaza mert ilyen is bőven előfordul -, ezt mi is tisztelettel elismerhetjük, és így a későbbiekben is szívesen hangoztatja a véleményét más helyzetekben is. Márpedig az ilyen emberekből vállnak jó vezetők. Mind voltunk fiatalok, ilyenkor kötelessége a gyerekeknek kísérletezni, határokat feszegetni. De ha tudják, hogy számíthatnak ránk, és elrontanak valamit, vagy kétségek elé kerülnek például egy rosszabb társaság olyasmire buzdítja őket, amiről sejtik, hogy rossz ők is ki fogják kérni a véleményünket a dologról. Nem pedig később értesülünk róla, mikor már késő. 5. Alakítsd ki náluk az egészséges életmód szokását Hány, de hány gyereket látni az utcán, aki nincs még tíz éves, de már menni alig tud, olyannyira el van hízva! Magyarországon rekord mennyiségű túlsúlyos gyerek van, és sajnos, ez nem az ő hibájuk. És nem, a médiára, a társadalomra sem foghatjuk. Ez kőkeményen a mi felelősségünk, szülőké.

13 Hiszen ha kiskorában rászoktatjuk az egészséges életmódra, ez úgy fog futni az elméjében, akár egy program. Viszi tovább az egész életére. Ha azt látja, hogy anya, apa főz, és egészséges ételt rak az asztalra, sőt együtt készítjük el, együtt pucoljuk meg a rengeteg zöldséget, ez lesz neki a természetes. Ha azt látja, hogy anya, apa rendszeresen sportol, és ő is megy gyerekkorában edzésre, később is folyatni fogja. De mi van, ha a szülők is túlsúlyosak, munka után a chipset eszik a tévé előtt, és soha egy kilómétert nem tudnak lefutni? Sajnos nagy valószínűséggel a gyerekükre is ez vár. Ezért elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk a felelősségünkkel, mint példaképek, akikre gyerekekeink egész életükben felnézhetnek.

14 Végszó Köszönöm szépen, hogy elolvastad ezt az ebookot és arra kérlek, hogy magadnak is köszönd meg! Ha egyetértesz az értékrendünkkel, és szeretnéd, hogy gyermekeid ehhez hasonló közegben tanuljanak, tegyenek szert új barátokra: Nézd meg Életmód Táborunkat, ahol olyan témákról tanulhatnak, mint: - A célkitűzés - Az egészséges ételek elkészítése - A mozgás fontossága - A vállalkozói gondolkodásmód - A pénzkezelés - A befektetések - És a sikerszokások

15 De persze nem csak elmeséljük ezeket, hanem játékos módon a gyakorlatban is kipróbáljuk őket! Nézz el Facebook oldalunkra Honlapunkra Vagy kattints a képre, és nézd meg milyen volt a tavalyi Tábor: ( Üdvözlettel: Patvaros István, és a CashFlow Tábor Csapata

"Tudod, engem nem a pénz, hanem a tudás hajszolása tesz gazdaggá.

Tudod, engem nem a pénz, hanem a tudás hajszolása tesz gazdaggá. Kedves Támogatónk! Köszöntelek, Patvaros István vagyok, a PÉNZMÁGNES Alapítvány és a CashFlow Mágnes Közösség (CFM) alapítója. Hírlevelünk 2017/03-es számában beszámolunk klubalkalmainkról, Click4Skill

Részletesebben

Tiltott gyümölcs ÚJ generációs tanítások alkalmazása az ÉLETedben

Tiltott gyümölcs ÚJ generációs tanítások alkalmazása az ÉLETedben Tiltott gyümölcs ÚJ generációs tanítások alkalmazása az ÉLETedben CSAKRA- és MERIDIÁN-tisztító módszer IMÁval INGYENES CSAKRA- és MERIDIÁNtisztítás +harmonizálás IMÁVAL Tested, Lelked, Szellemed, Érzelmeid,

Részletesebben

TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLLÉTÉRŐL

TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLLÉTÉRŐL TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLlÉTÉRŐL 2012 1 Miről szól az UNICEF gyermekjólléti jelentése, és mi a célunk vele? 2 Te is kíváncsi vagy, hogyan élnek ma Magyarországon

Részletesebben

TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLLÉTÉRŐL

TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLLÉTÉRŐL TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLLÉTÉRŐL 2012 1 Miről szól az UNICEF gyermekjólléti jelentése, és mi a célunk vele? Te is kíváncsi vagy, hogyan élnek ma Magyarországon

Részletesebben

Amikor hiányzik a szikra. Tudatos Nőknek

Amikor hiányzik a szikra. Tudatos Nőknek Amikor hiányzik a szikra Tűzgyújtó a párkapcsolatodban, párkapcsolati önreflexió Tudatos Nőknek filocafeblog.wordpress.com 1. Mi működött jól? Vizsgáljátok meg a tesztkérdéseket, és őszintén válaszolj

Részletesebben

Hungarian Translations of Brad Yates Videos

Hungarian Translations of Brad Yates Videos Hungarian Translations of Brad Yates Videos Translations by Agnes Csontos http://eftmagyar.blogspot.be/ Contents: Tapping for Change (+ Tribute to Gary Craig) Love Magnet Tapping translation: Clearing

Részletesebben

Kedves Támogatónk! I. ÉVFOLYAM 2016/2. sz.

Kedves Támogatónk! I. ÉVFOLYAM 2016/2. sz. I. ÉVFOLYAM 2016/2. sz. Kedves Támogatónk! Köszöntelek, Patvaros István vagyok, a PÉNZMÁGNES Alapítvány és a Cash Flow Mágnes Kft. (CFM) alapítója. A Hírlevél 2016/2-es számában beszámolunk a Budapesten,

Részletesebben

Mit gondol Ön a kötelezően választható iskolai hitoktatásról?

Mit gondol Ön a kötelezően választható iskolai hitoktatásról? Mit gondol Ön a kötelezően választható iskolai hitoktatásról? Kutatási eredmények az állami iskolákban hittant tanulók szülei körében 2017.12.13. és 2018 02.06. között a Váci Egyházmegye honlapján elérhető

Részletesebben

Kedves Támogatónk! A részleteket szeretettel ajánlom figyelmedbe!

Kedves Támogatónk! A részleteket szeretettel ajánlom figyelmedbe! Kedves Támogatónk! Köszöntelek, Patvaros István vagyok, a PÉNZMÁGNES Alapítvány és a CashFlow Mágnes Közösség (CFM) alapítója. A Hírlevél 2016/10-es számában a közelgő CashFlow Mágnes Hétvégénkről tájékoztatunk,

Részletesebben

GONDOLATOK AZ ÖNÁLLÓSÁGRA NEVELÉSRŐL

GONDOLATOK AZ ÖNÁLLÓSÁGRA NEVELÉSRŐL Szolnok Városi Óvodák- Székhely (Szapáry utcai Óvoda) GONDOLATOK AZ ÖNÁLLÓSÁGRA NEVELÉSRŐL Készítette: Kindernay Dóra óvodapedagógus Szolnok 2018. 1 Az önállóságra nevelés nem arról szól, hogy megtanítod

Részletesebben

Nem lehet elég korán kezdeni! Ahhoz, hogy megtanuljunk játszani, gyakorolnunk kell!

Nem lehet elég korán kezdeni! Ahhoz, hogy megtanuljunk játszani, gyakorolnunk kell! Nem lehet elég korán kezdeni! Ahhoz, hogy megtanuljunk játszani, gyakorolnunk kell! Az edzéseken fontos a fegyelem. Ha végrehajtjuk az edző kérését, akkor lehetünk egyre ügyesebbek. Pista bácsi megtanít

Részletesebben

SZÜLŐ-KÉRDŐÍV KIÉRTÉKELÉSE 44 válasz alapján. 1. Hányadik évfolyamra jár legidősebb iskolánkba járó gyermeke?

SZÜLŐ-KÉRDŐÍV KIÉRTÉKELÉSE 44 válasz alapján. 1. Hányadik évfolyamra jár legidősebb iskolánkba járó gyermeke? SZÜLŐ-KÉRDŐÍV KIÉRTÉKELÉSE válasz alapján Az iskola vezetősége novemberében arra kérte a szülőket, hogy e kérdőív kitöltésével segítsék az iskola fejlődését és adjanak visszajelzést arra, hogy látják az

Részletesebben

Tanulási kisokos szülőknek

Tanulási kisokos szülőknek Tanulási kisokos szülőknek Hogyan oldd meg gyermeked tanulási nehézségeit? Nagy Erika, 2015 Minden jog fenntartva! Jelen kiadványban közölt írások a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény alapján

Részletesebben

Down Egyesület Életpálya Down Szindrómával

Down Egyesület Életpálya Down Szindrómával Down Egyesület Életpálya Down Szindrómával Az Egyesület bemutatása A DOWN Egyesületet 13 évvel ezelőtt olyan szülők hozták létre, akik fontosnak tartották, hogy a rendelkezésükre álló információkat és

Részletesebben

szikratervező 17/18 évértékelő mondatok Hogyan használd? 365letszikra ILYEN VOLT 2017 KULCSSZAVAKBA SŰRÍTVE ILYEN LESZ 2018 KULCSSZAVAKBA SŰRÍTVE

szikratervező 17/18 évértékelő mondatok Hogyan használd? 365letszikra ILYEN VOLT 2017 KULCSSZAVAKBA SŰRÍTVE ILYEN LESZ 2018 KULCSSZAVAKBA SŰRÍTVE szikratervező 17/18 Tervezz kíváncsian, más nézőpontból! évértékelő mondatok Ha pár szóban összefoglalhatnád... KREATÍV SZEMLÉLET KÍVÁNCSISÁG GONDOLATÉBRESZTÉS Ez a tervező más szemszögből közelít a sikereidhez,

Részletesebben

ELHÍZÁS KONZULTÁCIÓS KÉRDŐÍV

ELHÍZÁS KONZULTÁCIÓS KÉRDŐÍV ELHÍZÁS KONZULTÁCIÓS KÉRDŐÍV Kedves páciensem, kérem, válaszoljon részletesen minden kérdésre, mielőtt a tanácsadást elkezdenénk. Eljövetelének motivációja: barátok, ismerősök ajánlása önálló kezdeményezés

Részletesebben

Mi is az Esélyt a képességeknek program?

Mi is az Esélyt a képességeknek program? Mi is az Esélyt a képességeknek program? - - A Családjainkért Alapítvány tehetségsegítő programja 1 Mi a célkitűzésünk a programmal? A logónk a programot jelképezi immár 12 éve Segíteni olyan gyerekeknek

Részletesebben

Már újra vágytam erre a csodár a

Már újra vágytam erre a csodár a Már újra vágytam erre a csodár a Szüleinktől kapjuk az utat, gyermekeinktől a célt olvasható az államfő feleségének hitvallása internetes bemutatkozó oldalán. Áder János köztársasági elnök felesége, négygyermekes

Részletesebben

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Tárgy: [SPEC1]! Egy nagyon egyszerű módszer, avagy siker 8 lépésben... Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Kedves [SPEC1]!

Részletesebben

KERET Konferencia 2012. december 10. Európai Ifjúsági Központ. A segélyvonal: tények és következtetések (a segélyvonal munkatársai)

KERET Konferencia 2012. december 10. Európai Ifjúsági Központ. A segélyvonal: tények és következtetések (a segélyvonal munkatársai) KERET Konferencia 2012. december 10. Európai Ifjúsági Központ A segélyvonal: tények és következtetések (a segélyvonal munkatársai) Az adatokról A számok nem reprezentatívak, és nem is teljesek (nem mindenről

Részletesebben

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása Gratulálok a döntésedhez! Kalló Melinda vagyok és üdvözöllek az első leckén! Ez egy kicsit rendhagyó tanítás lesz,

Részletesebben

Az új többség. Alig tíz év, és a 45+ lesz a magyar népesség többsége.

Az új többség. Alig tíz év, és a 45+ lesz a magyar népesség többsége. PROGRAM ISMERTETŐ Az új többség A 45 felettiek még pár évtizeddel ezelőtt is a kisebbséget alkották a társadalomban, ma a magyar népesség több mint 44 százaléka tartozik e korcsoportba. Alig tíz év, és

Részletesebben

GRASSROOTS AZ EDZŐ-PEDAGÓGUS

GRASSROOTS AZ EDZŐ-PEDAGÓGUS GRASSROOTS AZ EDZŐ-PEDAGÓGUS AZ EDZŐ-PEDAGÓGUS Azok az emberek, akik részt vesznek a Grassroots tevékenységekben. Edzők, tanárok, közösségi vezetők-szervezők, stb. AZ EDZŐ-PEDAGÓGUS jellemzői Szenvedélyes

Részletesebben

Elégedettség mérés március

Elégedettség mérés március Elégedettség mérés 1. március 1. kérdés: Ki töltötte ki a kérdőívet? Ki töltötte ki a kérdőívet? 7 anya apa közösen 3 1. kérdés: Legmagasabb iskolai végzettség? Legmagasabb iskolai végzettség 9 1 1 Legfeljebb

Részletesebben

női egészségért alapítvány

női egészségért alapítvány betegszervezetek együtt Ko NNYEbb női egészségért alapítvány - 74 - Együtt könnyebb Női Egészségért Alapítvány Az Együtt könnyebb Női Egészségért Alapítvány személyes érintettség miatt indult útjára, 2009-2014

Részletesebben

MESÉL A SZÁMÍTÓGÉP. Interaktív mesekészítés óvodás és kisiskolás korban

MESÉL A SZÁMÍTÓGÉP. Interaktív mesekészítés óvodás és kisiskolás korban MESÉL A SZÁMÍTÓGÉP Interaktív mesekészítés óvodás és kisiskolás korban Pasaréti Otília, Infor Éra 2009 TARTALOM A kutatás célja Interaktív mese A Meseszerkesztő bemutatása A kutatás menete A program fejlődése

Részletesebben

Péterfy Bori: zseniális zenészek vesznek körül. 2014. 04. 05. Szerző: Szimpatika

Péterfy Bori: zseniális zenészek vesznek körül. 2014. 04. 05. Szerző: Szimpatika Péterfy Bori: zseniális zenészek vesznek körül 2014. 04. 05. Szerző: Szimpatika Péterfy Bori színész- és énekesnő. A Krétakör Színháznak, majd 2008-tól Alföldi menesztéséig a Nemzeti Színház társulatának

Részletesebben

Görög László polgármester

Görög László polgármester NYÍRGELSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLET 2010. november 11-én megtartott rendkívüli testületi ülésének a.) jegyzőkönyve b.) határozata c.) előterjesztése d.) tárgysorozata T Á R G Y S O R O Z

Részletesebben

Kérjük, aláhúzással jelezze, hogy Óvodánk melyik csoportjába jelentkezik és hogy egész napos vagy fél napos elhelyezést igényel-e!

Kérjük, aláhúzással jelezze, hogy Óvodánk melyik csoportjába jelentkezik és hogy egész napos vagy fél napos elhelyezést igényel-e! JELENTKEZÉSI LAP JELENTKEZÉS: A FENTI POSTACÍMEN VAGY SZEMÉLYES LEADÁSSAL JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2017. FEBRUÁR 16. Kérjük, aláhúzással jelezze, hogy Óvodánk melyik csoportjába jelentkezik és hogy egész

Részletesebben

www.tantaki.hu Oldal 1

www.tantaki.hu Oldal 1 www.tantaki.hu Oldal 1 Egy TITOK az idegen nyelv tanulásával kapcsolatban Amire senki nem gondol Nagy Erika, 2014 Minden jog fenntartva! Jelen kiadványban közölt írások a szerzői jogról szóló 1999. évi

Részletesebben

Mit tehetsz, hogy a gyereked magabiztosabb legyen?

Mit tehetsz, hogy a gyereked magabiztosabb legyen? Mit tehetsz, hogy a gyereked magabiztosabb legyen? Természetesen minden szülő a legjobbat akarja a gyerekének, de sajnos a hétköznapok taposómalmában nem mindig veszi észre az ember, hogy bizonyos reakciókkal

Részletesebben

Együtt tanítunk! Participatív (részvételen alapuló) oktatási módszerek

Együtt tanítunk! Participatív (részvételen alapuló) oktatási módszerek Együtt tanítunk! Participatív (részvételen alapuló) oktatási módszerek Innovatív (újszerű) oktatás-tanulás Felsőoktatási módszertani műhelysorozat Futár András, Horváth Péter László, Katona Vanda Kik vagyunk?

Részletesebben

ÉLETKEZDÉSI TERV GAZDAG NAGYBÁCSITÓL ÍZELÍTŐ. Készítette:

ÉLETKEZDÉSI TERV GAZDAG NAGYBÁCSITÓL ÍZELÍTŐ. Készítette: ÉLETKEZDÉSI TERV GAZDAG NAGYBÁCSITÓL ÍZELÍTŐ Készítette: A Magánpénzügyi Akadémia - vagyonteremtés önerőből - A Magánpénzügyi Akadémia küldetése: közérthetővé tenni a pénzügyeket, ezzel az évtized végére

Részletesebben

Nem? Mennyivel lett volna könnyebb, jobb az élete, ha segítettek volna?

Nem? Mennyivel lett volna könnyebb, jobb az élete, ha segítettek volna? Kedves Szülő! A munkafüzet célja, hogy segítsen Önnek pontosan látni gyermeke jövőjét. Pénzügyi szakemberek egyetértenek abban, hogy azok a szülők, akik tervet készítenek gyermekeik életkezdésére, sokkal

Részletesebben

www.tantaki.hu Oldal 1

www.tantaki.hu Oldal 1 www.tantaki.hu Oldal 1 Problémacsillapító szülőknek Hogyan legyen kevesebb gondom a gyermekemmel? Nagy Erika, 2012 Minden jog fenntartva! Jelen kiadványban közölt írások a szerzői jogról szóló 1999. évi

Részletesebben

Csakratisztítás. Tiltott gyümölcs ÚJ generációs ÖNtudatfejlesztő módszerek. INGYENES gyakorlat. Hosszú boldog élet. SZERetet

Csakratisztítás. Tiltott gyümölcs ÚJ generációs ÖNtudatfejlesztő módszerek. INGYENES gyakorlat. Hosszú boldog élet. SZERetet Hosszú boldog élet SZERetet ÖRÖM Globális Harmonikus Fejlődés Béke EGÉSZség Szabadság Béke Függetlenség Siker Anyagi biztonság Fiatalság BOLDOGSÁG SZERetet 2145432 Tiltott gyümölcs ÚJ generációs ÖNtudatfejlesztő

Részletesebben

Miért más ez a program, mennyiben dolgoznak másképpen a szakemberek itt, a családokkal és a gyerekekkel?

Miért más ez a program, mennyiben dolgoznak másképpen a szakemberek itt, a családokkal és a gyerekekkel? A biztonság jelei A gyerek szociális munkásának a neve: Elérhetőség, nyilvántartási szám: A Biztonság jele megközelítés A módszer olyan családok segítését erősíti, akik gyerek gondozási, nevelési nehézségekkel

Részletesebben

Az Ön Egészsége és Közérzete

Az Ön Egészsége és Közérzete Az Ön Egészsége és Közérzete Ez a kérdőív vizsgálja, hogy mi az Ön véleménye a saját egészségi állapotáról. Segítségével nyomonkövethető, hogyan érzi magát és mennyire képes elvégezni megszokott tevékenységeit.

Részletesebben

A GENERÁCIÓK MEGKÖZELÍTÉSE ÉS ÖNREFLEXIÓJA

A GENERÁCIÓK MEGKÖZELÍTÉSE ÉS ÖNREFLEXIÓJA A GENERÁCIÓK MEGKÖZELÍTÉSE ÉS ÖNREFLEXIÓJA Amikor tizennégy éves voltam, apámat annyira tudatlannak találtam, hogy alig bírtam elviselni jelenlétét. Amikor huszonegy lettem, megdöbbentett, milyen sokat

Részletesebben

Erős szülők, erős gyermekek

Erős szülők, erős gyermekek frühfördern.at Erős szülők, erős gyermekek Korai támogatás és családsegítés magyar BIZTONSÁG NYÚJTÁSA A szülők érzik azt, ha gyermekük másként fejlődik és segítségre szorul. Ha a szülőket egyedül hagyják

Részletesebben

című kutatási projekt

című kutatási projekt Az egyenlő bánásmóddal kapcsolatos jogtudatosság növekedésének mértéke fókuszban a nők, a romák, a fogyatékos és az LMBT emberek című kutatási projekt TÁMOP -5.5.5/08/1-2008-0001 LMBT ALMINTA KÉRDŐÍV A

Részletesebben

Generációk közötti együttműködés. Tehetséggondozó foglalkozások

Generációk közötti együttműködés. Tehetséggondozó foglalkozások Generációk közötti együttműködés Tehetséggondozó foglalkozások (Drámajátékos improvizációk) Belinszky Bernadett Judit drámapedagógus 1. A család és a nagycsalád II. A csoportok improvizációs feladatainak

Részletesebben

Az anyagi függetlenség képlete. A legjobb kérdés: Miért kell, hogy SOK pénzed legyen? Egyáltalán... A sok pénz jó dolog? Vagy rossz? Vizsgáljuk meg!

Az anyagi függetlenség képlete. A legjobb kérdés: Miért kell, hogy SOK pénzed legyen? Egyáltalán... A sok pénz jó dolog? Vagy rossz? Vizsgáljuk meg! Az anyagi függetlenség képlete A legjobb kérdés: Miért kell, hogy SOK pénzed legyen? Egyáltalán... A sok pénz jó dolog? Vagy rossz? Vizsgáljuk meg! Mi a pénz? A pénz alapvetően ENERGIA. Igaz? Mi az energia?

Részletesebben

Valódi céljaim megtalálása

Valódi céljaim megtalálása Munkalap: Valódi céljaim megtalálása Dátum:... - 2. oldal - A most következő feladat elvégzésével megtalálhatod valódi CÉLJAIDAT. Kérlek, mielőtt hozzáfognál, feltétlenül olvasd el a tanfolyam 5. levelét.

Részletesebben

Miért válaszd az egészségfejlesztés-tanár mesterszakot a JGYPK-n?

Miért válaszd az egészségfejlesztés-tanár mesterszakot a JGYPK-n? Miért válaszd az egészségfejlesztés-tanár mesterszakot a JGYPK-n? A tanári pálya iránt érdeklődő felvételizőként valószínűleg gondoltál már arra, hogy ehhez a hivatáshoz nemcsak a tudás közvetítése, hanem

Részletesebben

KÉRDŐÍVEK FELDOLGOZÁSA

KÉRDŐÍVEK FELDOLGOZÁSA Mi legyek, ha nagy leszek? pályaválasztási nyílt nap 2013. január 22. A program az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Együttműködési Alap és Civil Támogatások Igazgatósága támogatásával valósul meg.

Részletesebben

Hosszú Katinka: Szeretnék többször a dobogón állni Budapesten

Hosszú Katinka: Szeretnék többször a dobogón állni Budapesten https://www.fina-budapest2017.com/hu/hirek/252/hosszu-katinka-szeretnek-tobbszor-a-dobogon-allni-budapesten Hosszú Katinka: Szeretnék többször a dobogón állni Budapesten 2017.01.13. 11:57 CET A háromszoros

Részletesebben

Csillag-csoport 10 parancsolata

Csillag-csoport 10 parancsolata Csillag-csoport 10 parancsolata 1. Nagyon jól érezd magad mindig, mert ilyen hely nem lesz több a világon. (Panka) 2. Próbálj meg normálisan viselkedni, hogy ne legyenek rád dühösek. (Vince) 3. Kitartóan

Részletesebben

A mintában szereplő határon túl tanuló diákok kulturális háttérre

A mintában szereplő határon túl tanuló diákok kulturális háttérre Fényes Hajnalka: A Keresztény és a beregszászi II. Rákóczi Ferenc diákjai kulturális és anyagi tőkejavakkal való ellátottsága Korábbi kutatásokból ismert, hogy a partiumi régió fiataljai kedvezőbb anyagi

Részletesebben

Hozd ki belőle a legtöbbet fiatalok egyéni támogatása coaching technikával

Hozd ki belőle a legtöbbet fiatalok egyéni támogatása coaching technikával Hozd ki belőle a legtöbbet fiatalok egyéni támogatása coaching technikával Szuhai Nóra ügyvezető, coach, tréner mentor Legjobb vagyok Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. MUTASS UTAT! Európai hálózatok a

Részletesebben

magát. Kisvártatva Vakarcs, a kutya is csatlakozott hozzájuk. Kedveskedve hol a Papa, hol meg az unoka lábaira fektette meleg tappancsait.

magát. Kisvártatva Vakarcs, a kutya is csatlakozott hozzájuk. Kedveskedve hol a Papa, hol meg az unoka lábaira fektette meleg tappancsait. Göncölszekér M ári szólt asszonyához Pista, te csak maradj az ágyban, próbálj meg aludni. Ez a szegény lánygyerek folyton köhög. Nem hagy téged aludni. Nem tudsz pihenni. Lehet, hogy a komámnak lesz igaza.

Részletesebben

VEROCS. Írta: Gabriella Vlcek július 21. kedd, 08:23 - Módosítás: szeptember 08. csütörtök, 12:25

VEROCS. Írta: Gabriella Vlcek július 21. kedd, 08:23 - Módosítás: szeptember 08. csütörtök, 12:25 A sérült túrák alapötlete Verocstól, Mikolovits Veronikától ered, aki a Nemzetközi Pető Intézetben konduktorként dolgozott, és évek óta barlangászott, hegyet mászott, és sok sportágat kipróbált, hosszabb-rövidebb

Részletesebben

Magánpraxis helye a Facebookon

Magánpraxis helye a Facebookon Magánpraxis helye a Facebookon Hogyan érdemes kihasználni a legnagyobb közösségi média oldalban rejlő lehetőségeket? Gencsy Zoltán www.kozossegimedia.hu gz@kozossegimedia.hu Fő témák Facebook oldalak kezelése

Részletesebben

100 női önismereti kérdés. 100 önismereti kérdés azoknak a nőknek, akik javítani akarnak magukon, a párjukon és a párkapcsolatukon

100 női önismereti kérdés. 100 önismereti kérdés azoknak a nőknek, akik javítani akarnak magukon, a párjukon és a párkapcsolatukon 100 női önismereti kérdés 100 önismereti kérdés azoknak a nőknek, akik javítani akarnak magukon, a párjukon és a párkapcsolatukon Kedves Olvasó! Talán az Ön fejében is megfordult a kérdés: vajon miért

Részletesebben

Gondolatok a lelki egészség szerepéről a gyermekvállalásban. Dávid Beáta

Gondolatok a lelki egészség szerepéről a gyermekvállalásban. Dávid Beáta BIZTONSÁG ÉS GYERMEKVÁLLALÁS Gondolatok a lelki egészség szerepéről a gyermekvállalásban Dávid Beáta A családdá és szülővé válás egészségügyi vonatkozásai. Műhelykonferencia a Semmelweis Emlékév és a Népesedési

Részletesebben

"CSALÁDI HÁTTÉR" felmérés. Balmazújvárosi Veres Péetr Gimnázium és Szakképző Iskola. 9. évfolyama. 2014/2015. tanév

CSALÁDI HÁTTÉR felmérés. Balmazújvárosi Veres Péetr Gimnázium és Szakképző Iskola. 9. évfolyama. 2014/2015. tanév "CSALÁDI HÁTTÉR" felmérés Balmazújvárosi Veres Péetr Gimnázium és Szakképző Iskola 9. évfolyama 214/215. tanév Kérdések - Válaszok - Alapadatok Ssz. Kérdés 9.a 9.b Gimnázium 9.c 9.d 9.e Szakiskola Iskolai

Részletesebben

ÉLETMÓD KÉRDŐÍV 5. A és B OSZTÁLY 2015.

ÉLETMÓD KÉRDŐÍV 5. A és B OSZTÁLY 2015. ÉLETMÓD KÉRDŐÍV 5. A és B OSZTÁLY 2015. 1. Nemed: Fiú 19 fő Lány 17 fő Összesen:36 fő 2. Véleményed szerint mennyire vagy egészséges? a) Teljesen egészséges vagyok 9 fő 25% b) Eléggé egészséges vagyok

Részletesebben

12 A NYER ÉNKÉP hírneve és imázsa mi milyennek látjuk önmagunkat. képünk van saját magunkról mit gondolunk, érzünk és hiszünk

12 A NYER ÉNKÉP hírneve és imázsa mi milyennek látjuk önmagunkat. képünk van saját magunkról mit gondolunk, érzünk és hiszünk 12 A NYERŐ ÉNKÉP Egy országnak, egy iparágnak, egy cégnek, egy szervezetnek, egy terméknek, vagy egy személynek, mind van hírneve és imázsa. Nagyon fontos az, hogy mint cég, vagy személy, milyennek látnak

Részletesebben

Olyan tehetséges ez a gyerek mi legyen vele?

Olyan tehetséges ez a gyerek mi legyen vele? Olyan tehetséges ez a gyerek mi legyen vele? Kérdések elitista megközelítés egyenlőség elv? ritka, mint a fehér holló nekem minden tanítványom tehetséges valamiben mi legyen a fejlesztés iránya? vertikális

Részletesebben

MI AZ A YO-KAI WATCH?

MI AZ A YO-KAI WATCH? MI AZ A YO-KAI WATCH? FEDEZD FEL A YO-KAI LÉNYEK REJTETT VILÁ- GÁT! BIZTOS EGY YO-KAI VAN VALAHOL A KÖZELBEN! MI AZ A YO-KAI? A Yo-kai lények a többség számára láthatatlanul élnek világunkban. Általában

Részletesebben

Az én párom. Az én Párom. Albert-Bernáth Annamária. 1 Copyright Theta Műhely

Az én párom. Az én Párom. Albert-Bernáth Annamária. 1 Copyright Theta Műhely Az én Párom Albert-Bernáth Annamária 1 Copyright Theta Műhely Spirituálisan fejlett, fejlődni képes, és fejlődni akaró Férfi/Nő. Számomra hiteles a spirituális tudása, az Én tudásom is Neki, ezért kölcsönösen

Részletesebben

Tankönyv-választás. pedagógus kérdőív. A válaszadás önkéntes! Ki válaszol a kérdőívre? 2000. 05... nap... óra... perctől

Tankönyv-választás. pedagógus kérdőív. A válaszadás önkéntes! Ki válaszol a kérdőívre? 2000. 05... nap... óra... perctől iskola sorszáma pedagógus sorszáma Ki válaszol a kérdőívre? 1 alsó tagozatos tanár 2 felső tagozatos tanár Tankönyv-választás A válaszadás önkéntes! Település neve:... Budapesten kerület: Kijelentem, hogy

Részletesebben

Andor Mihály: Az alternatív gimnáziumi képzés első évtizede (OTKA T ) TANULÓI KÉRDŐÍV

Andor Mihály: Az alternatív gimnáziumi képzés első évtizede (OTKA T ) TANULÓI KÉRDŐÍV 1. Neme (a megfelelőt húzza alá) 1) fiú 2) lány 2. Családja lakóhelye (település vagy kerület): TANULÓI KÉRDŐÍV 3. Tanítási időben hol lakik? (a megfelelőt húzza alá) 1) otthon 2) kollégiumban 3) albérletben

Részletesebben

Hogyan emelj árat?- 1.rész

Hogyan emelj árat?- 1.rész Hogyan emelj árat?- 1.rész Elıszó Az áremelés kérdése kényes téma, de beszélni kell róla. Az áremelés témája arról jutott eszembe, hogy pár nappal ezelıtt az egyik multiban bevásároltam, és alkalmam volt

Részletesebben

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Ebből a tortából most Te is vághatsz magadnak egy szeletet [SPEC1]! Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Kedves [SPEC1]! Először

Részletesebben

Facebook karácsony a magyar kkv-knál

Facebook karácsony a magyar kkv-knál Facebook karácsony a magyar kkv-knál Kutatás összefoglaló 2017.12.06. RG Stúdió Kft. Sűrű éve volt a Facebooknak 2017-ben. Megújult a küldetése, közel 150 millió új emberrel bővült a felhasználói kör,

Részletesebben

Telenor Tedd Oda Nap szervezési dokumentáció

Telenor Tedd Oda Nap szervezési dokumentáció Telenor Tedd Oda Nap szervezési dokumentáció Közösségért szervezett nap tippek a hatékony szervezéshez Előszó A Telenor felelős vállalatként fontosnak tartja, hogy a legkorszerűbb mobiltechnológiai szolgáltatások

Részletesebben

A DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETŐRENDSZER KUTATÁSI EREDMÉNYEIBŐL 2011. JELLI JÁNOS ÉS KABAINÉ TÓTH KLÁRA

A DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETŐRENDSZER KUTATÁSI EREDMÉNYEIBŐL 2011. JELLI JÁNOS ÉS KABAINÉ TÓTH KLÁRA AVKF KUTATÁS 1. A DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETŐRENDSZER AVKF Aktív Hallgatók 2011 tavasz KUTATÁSI EREDMÉNYEIBŐL 2011. JELLI JÁNOS ÉS KABAINÉ TÓTH KLÁRA APOR VILMOS KATOLIKUS FŐISKOLA EGYÜTTMŰKÖDÉSBEN A ZSKF TKK-VAL

Részletesebben

TE HOGY LÁTOD? Kampányolj az országos felmérés mellett, ahol a gyerekek elmondhatják a véleményüket az őket érintő témákban!

TE HOGY LÁTOD? Kampányolj az országos felmérés mellett, ahol a gyerekek elmondhatják a véleményüket az őket érintő témákban! HOGYAN CSATLAKOZHATSZ A TE HOGY LÁTOD? KAMPÁNYHOZ? Kampányolj az országos felmérés mellett, ahol a gyerekek elmondhatják a véleményüket az őket érintő témákban! Mi ez az egész? A Te hogy látod? kampány

Részletesebben

Meghívó nyílt napra. Kedves Meghívottam!

Meghívó nyílt napra. Kedves Meghívottam! Kedves Meghívottam! Meghívó nyílt napra Szeretettel meghívunk egy olyan nyílt napra, ahol a jövő biztosítékáról lesz szó, az ARANYRÓL. Gondoskodás önmagunkról, gyermekeinkről, a jövőről. Azért küldünk

Részletesebben

I Sikertervezés hogy ne csak álmodozzál. I Tisztázd le az értékrendedet!

I Sikertervezés hogy ne csak álmodozzál. I Tisztázd le az értékrendedet! I Tisztázd le az értékrendedet! Mert az egyik lehetséges oka annak, hogy a karriered vagy a vállalkozásod még nem szárnyal az, hogy nincs letisztázva a személyes értékrended. www.sikertervezes.com I Sikertervezés

Részletesebben

Gyors fogyás, éhség nélkül. Ahogy én csináltam

Gyors fogyás, éhség nélkül. Ahogy én csináltam Gyors fogyás, éhség nélkül Ahogy én csináltam 2015 Copyright Radócz Ádám, 2015 Web: www.gyorsfogyasdieta.hu Minden jog fenntartva. A könyvet vagy annak bármely részét tilos másolni, sokszorosítani, bármely

Részletesebben

Kamasz vagyok. Mindenem változik: a testem is, és az is, ahogy gondolkodom.

Kamasz vagyok. Mindenem változik: a testem is, és az is, ahogy gondolkodom. Tartalom Kamasz vagyok 4 Hát a fiúk? Miért olyanok még mindig, mint a gyerekek? 6 Mi történik a pubertás során? 8 És mik azok a hormonok? 10 Szôr, szôr, és megint csak szôr! 12 Nagy mell, kis mell 14 Egy

Részletesebben

MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG)

MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG) MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG) Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy Igen? Kérlek, ne zavarj, imádkozom. De te megszólítottál! Én, Téged megszólítottalak? Biztos, hogy nem! Csak imádkozom:

Részletesebben

Bói Anna. Konfliktus? K. könyvecskék sorozat 1.

Bói Anna. Konfliktus? K. könyvecskék sorozat 1. Bói Anna Konfliktus? K könyvecskék sorozat 1. Tartalom: Üdvözölöm a kedves Olvasót! Nem lehetne konfliktusok nélkül élni? Lehet konfliktusokkal jól élni? Akkor miért rossz mégis annyira? Megoldás K Összegzés

Részletesebben

Emocionális Marketing. Z és Alfa generációk. Steigervald Krisztián generációs szakértő és coach

Emocionális Marketing. Z és Alfa generációk. Steigervald Krisztián generációs szakértő és coach Emocionális Marketing Z és Alfa generációk Steigervald Krisztián generációs szakértő és coach Veteránok / Építők 1945 előtti születésűek Baby Boomerek 1946 1964 X generáció 1965 1979 Y generáció 1980 1994

Részletesebben

A sikeres vállalatirányítás X+I parancsolata

A sikeres vállalatirányítás X+I parancsolata A sikeres vállalatirányítás X+I parancsolata A sikeres vállalkozás vezetéséről és irányításáról szóló intelmek Budapest, 2014. Április Az AKC az MCS Kft. saját márkája! MCS Management & Controlling-Service

Részletesebben

A kompetencia alapú oktatás tapasztalatai Éves beszámoló

A kompetencia alapú oktatás tapasztalatai Éves beszámoló A kompetencia alapú oktatás tapasztalatai Éves beszámoló INTÉZMÉNY Brunszvik Teréz Napközi Otthonos Óvoda Egregyi Tagintézménye, Hévíz, Zrínyi út 151 IDŐPONT 2011-2012 tanév, 2012. 08. 31. Az idei tanévben

Részletesebben

Hogyan vonjuk be a fiatalokat önálló vállalkozás indításába? Kocsisné dr. Andrásik Ágota Széchenyi István Egyetem

Hogyan vonjuk be a fiatalokat önálló vállalkozás indításába? Kocsisné dr. Andrásik Ágota Széchenyi István Egyetem Hogyan vonjuk be a fiatalokat önálló vállalkozás indításába? Széchenyi István Egyetem Előadás felépítése Generációk, köztük a fiatalok Kutatási program a fiatalok megismerése érdekében A család és az iskola

Részletesebben

Boldogság a panel falak között -Egy panellakó perspektívája

Boldogság a panel falak között -Egy panellakó perspektívája Boldogság a panel falak között -Egy panellakó perspektívája Boldogság a panel falak között? Ha egy ilyen típusú lakótelepen tölti mindennapjait, kint is és bent is egyaránt panelfalakba ütközik az ember.

Részletesebben

Küldetés. 10. összejövetel

Küldetés. 10. összejövetel Küldetés 10. összejövetel 67 Előkészítés Rendezzünk el körben annyi széket, ahányan vagyunk! Középre tegyük a Szentírást és egy gyertyát! Készítsünk ki papírokat és íróeszközöket, hogy az egyéni és közös

Részletesebben

Beiskolázási információk

Beiskolázási információk Újbudai Teleki Blanka Általános Iskola Teleki-Blanka-Grundschule Beiskolázási információk Ö R Ö K Ö S ÖKOISK LA 2017/2018 A TELEKI Iskolánkban a pedagógiai munka legfőbb célja olyan tartalmas, bensőséges

Részletesebben

Kolbász dűlő FOTÓ: SZÁSZ NORBERT SZÖVEG: PÁSZTOR MÁTÉ

Kolbász dűlő FOTÓ: SZÁSZ NORBERT SZÖVEG: PÁSZTOR MÁTÉ Kolbász dűlő FOTÓ: SZÁSZ NORBERT SZÖVEG: PÁSZTOR MÁTÉ Kérdezhetném, hogy ha nincs tüzelőjük, miért nem aprítják fel a kertben kidőlt fát. Persze azt is kérdezhetném, milyen 24-48-ban dolgozni, 2-3 órát

Részletesebben

Dr. Judit Kerekes AMIT 2017, New York

Dr. Judit Kerekes AMIT 2017, New York Dr. Judit Kerekes AMIT 2017, New York Örökségünk a magyar nyelv megőrzése megtartása A nagymama Idősebb szomszéd Családi barátok regéiből Régi kézimunkák újra használatából Magyar festmények, képek a

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 5/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Vasszécseny Község Képviselő-testületének 2012. április 5-én megtartott üléséről Hozott döntések: 21/2012. számú határozat napirend elfogadásáról 22/2012. számú határozat

Részletesebben

A vegetarianizmus a jövő útja?

A vegetarianizmus a jövő útja? Szupermarketekben egyre több vegán terméket, például tofut tempeht vagy szójajoghutot vásárolhatunk. A vegán és a vegetáriánus élelmiszer fogyasztás, vagyis az új táplálkozási piramis népszerűsítéséhez

Részletesebben

FOGYATÉKKAL ÉLŐK SPORTJA Az asztalitenisz - speciális körülmények között 2013. március 21., Szeged. Készítette: Szabó Brigitta, ATSK Szeged

FOGYATÉKKAL ÉLŐK SPORTJA Az asztalitenisz - speciális körülmények között 2013. március 21., Szeged. Készítette: Szabó Brigitta, ATSK Szeged FOGYATÉKKAL ÉLŐK SPORTJA Az asztalitenisz - speciális körülmények között 2013. március 21., Szeged Készítette: Szabó Brigitta, ATSK Szeged Egyesületünk - Az ATSK Szeged alakulása: 1996 - Utánpótlás-nevelésre

Részletesebben

Visszajelző kérdőív NYILVÁTARTÁSI SZÁMA 2014/OFŐ/I. KITÖLTÉS DÁTUMA 2014. február 14.

Visszajelző kérdőív NYILVÁTARTÁSI SZÁMA 2014/OFŐ/I. KITÖLTÉS DÁTUMA 2014. február 14. Visszajelző kérdőív "Fogadd el, fogadj el!" Pedagógusok felkészítése az értelmi sérült emberek társadalmi integrációját elősegítő osztályfőnöki órák vezetésére Kedves Hallgató! Az alábbi kérdéssornak az

Részletesebben

Kortárssegítő képzés. Lőrincz Norbert, Kovács Anita Kortárssegítő képző. Új utak az iskolai konfliktusok kezelésében c. konferencia december 13.

Kortárssegítő képzés. Lőrincz Norbert, Kovács Anita Kortárssegítő képző. Új utak az iskolai konfliktusok kezelésében c. konferencia december 13. Kortárssegítő képzés Lőrincz Norbert, Kovács Anita Kortárssegítő képző Új utak az iskolai konfliktusok kezelésében c. konferencia 2012. december 13. Stratégia alkotás A kortárssegítő tréning Oktatáskutató

Részletesebben

Csoportprofil A 4.B OSZTÁLY KIEMELKEDŐ KÉPESSÉGŰ TANULÓIRÓL. Tarné Éder Marianna ÚJPESTI CSOKONAI VITÉZ MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM

Csoportprofil A 4.B OSZTÁLY KIEMELKEDŐ KÉPESSÉGŰ TANULÓIRÓL. Tarné Éder Marianna ÚJPESTI CSOKONAI VITÉZ MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM Csoportprofil A 4.B OSZTÁLY KIEMELKEDŐ KÉPESSÉGŰ TANULÓIRÓL Tarné Éder Marianna ÚJPESTI CSOKONAI VITÉZ MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM TARTALOM A 4.B OSZTÁLY KIEMELKEDŐ KÉPESSÉGŰ TANULÓI... 2 MEGKÜLÖNBÖZTETŐ

Részletesebben

Személyes Jókívánságok

Személyes Jókívánságok - Házasság Gratulálok! Nagyon sok boldogságot kívánok! Friss házaspárnak gratulációkor Gratulálok és a legjobbakat kívánom mindkettőtöknek az esküvőtök napján. Frissen összeházasodott párnak gratulációkor

Részletesebben

A tárgyeset. hal könyvek hörcsög hó

A tárgyeset. hal könyvek hörcsög hó A tárgyeset 1 ) Kezdjük egy gyakorlattal! Ha ismeri a novellát, válaszoljon a kérdésekre! Mit szeret Bariton János? Mit szeret Gizella? Mit szeretnek az ikrek? kávé macska kutya fagylalt hal könyvek hörcsög

Részletesebben

Személyes Jókívánságok

Személyes Jókívánságok - Házasság Gratulálok! Nagyon sok boldogságot kívánok! Friss házaspárnak gratulációkor Gratulálok és a legjobbakat kívánom mindkettőtöknek az esküvőtök napján. Frissen összeházasodott párnak gratulációkor

Részletesebben

2008/2009-es tanév. Kedves Kollégák!

2008/2009-es tanév. Kedves Kollégák! 2008/2009-es tanév tankönyvi elemzések, bemutatások is segíteni kívánják Önöket a bonyolult világunkban történő könnyebb eligazodásban. Kitekintés rovatunkban olyan külföldi tapasztalatokat mutatunk be,

Részletesebben

Hajdúböszörményi. Robotolimpia. Beszámoló. Minden jó könyv egy-egy tanítója a nemzetnek (Gárdonyi) Alapítvány

Hajdúböszörményi. Robotolimpia. Beszámoló. Minden jó könyv egy-egy tanítója a nemzetnek (Gárdonyi) Alapítvány Hajdúböszörményi Robotolimpia 2019 Beszámoló Minden jó könyv egy-egy tanítója a nemzetnek (Gárdonyi) Alapítvány 2019. május 25-én immár nyolcadik alkalommal rendezte meg a Minden jó könyv egy-egy tanítója

Részletesebben

Laskai M. Nelli

Laskai M. Nelli Kedves Olvasó! Itt az ideje, hiszen lassan vége 2017-nek, hogy levonjuk az idei évet illető következtetéseket, és kitűzzük új céljainkat a következő évre. Az alábbi tervezővel abban leszek a segítségedre,

Részletesebben

Szita Szilvia - www.magyarora.com 2004. II. Biztatás, bátorítás

Szita Szilvia - www.magyarora.com 2004. II. Biztatás, bátorítás I Biztatás, bátorítás I Biztatás, bátorítás Beszédpanelek és mintadialógusok - Ne izgulj, menni / sikerülni fog! - Ne butáskodj, menni / sikerülni fog! - Ne hülyéskedj, menni / sikerülni fog! - Ne félj,

Részletesebben

budomagazin.hu: Sensei Marossy: A karatés más, mint a többi ember

budomagazin.hu: Sensei Marossy: A karatés más, mint a többi ember 2012-06-19 12:00:00 budomagazin.hu: Sensei Marossy: A karatés más, mint a többi ember budomagazin.hu: Sensei Marossy: A karatés más, mint a többi ember Sensei Marossy Károly harca - egyelőre pontozásos

Részletesebben

Megcélozni a legszebb álmot, Komolyan venni a világot, Mindig hinni és remélni, Így érdemes a földön élni.

Megcélozni a legszebb álmot, Komolyan venni a világot, Mindig hinni és remélni, Így érdemes a földön élni. Ajánlás A családtörténet feltárása hidat épít múlt és jövõ között, összeköti a nemzedékeket oly módon, ahogyan azt más emléktárgyak nem képesek. Azok a változások, melyek korunk szinte minden társadalmában

Részletesebben

Balatoni József. Jocó bácsi világa

Balatoni József. Jocó bácsi világa Balatoni József Jocó bácsi világa ELŐSZÓ Egy nagy vágyam teljesült azzal, hogy most ezeket a sorokat olvasod kedves Olvasó. Ennek két oka is van: egyrészt mert megjelent az első könyvem, másrészt mert

Részletesebben