V. Állami Számvevőszék. fejezet évi költségvetésének. végrehajtása

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "V. Állami Számvevőszék. fejezet. 2007. évi költségvetésének. végrehajtása"

Átírás

1 Az V. Állami Számvevőszék fejezet költségvetésének végrehajtása Budapest, május hó

2 2 Az Állami Számvevőszék az Országgyűlés pénzügyi-gazdasági ellenőrző szerve évente beszámol tevékenységéről. A jelentést több országgyűlési bizottság napirendre tűzi, és azt a plenáris ülés is megtárgyalja. Az éves tevékenységről szóló jelentés megvitatását követően az Országgyűlés határozatot hoz a munka értékeléséről, illetve a jövőbeni fejlesztési irányokról. Ezen országgyűlési határozatokat figyelembe véve kerül összeállításra az éves ellenőrzési terv és folytatásra a számvevői munkát kiegészítő kutató-tanácsadó tevékenység. Az Országgyűlés határozatával megerősített stratégiának megfelelően a zárszámadás megbízhatósága a központi költségvetés kiadási főösszegének 83%-ára kiterjedő konkrét ellenőrzés alapján került minősítésre. Korszerűsített ellenőrzési program alapján 2007-ben 5 megyei, 5 megyei jogú városi, 6 fővárosi kerületi, 66 városi, 9 nagyközségi és 76 községi önkormányzat gazdálkodási rendszerének ellenőrzése történt meg ben 59 jelentést készült. Az országgyűlési bizottságok az előző évihez hasonlóan 9 jelentésről 51 alkalommal tárgyaltak. A korábbi gyakorlatnak megfelelően néhány jelentést a költségvetés végrehajtásának ellenőrzése, a költségvetési javaslat véleményezése, illetve az ÁSZ éves jelentése több bizottság is napirendjére tűzött ben közreadott jelentésekben összesen 895 javaslat tételre került sor, amelyeket 1082 szervezetnél végzett helyszíni ellenőrzés lefolytatása alapozott meg. Az államháztartási modernizáció és az azzal járó kockázatok nem hagyják érintetlenül a pénzügyi ellenőrzést sem, új igényeket támasztanak irányában. Ma már a világban a számvevőszéki ellenőrzések alapvető tartalma és célja a közfinanszírozás biztonságának szolgálata és erősítése. Az ellenőrzések mellett ezen indíttatással, céllal készült el 2007-ben az ÁSZ Fejlesztési és Módszertani Intézetre is támaszkodva a közpénzügyi rendszer átfogó megújításához szükséges változásokat rendszerbe foglaló téziseket tartalmazó összeállítás, valamint a évi költségvetési törvényjavaslat megalapozottságának néhány főbb jellemzőjét elemző tanulmány. A számvevőszéki tevékenység sajátosságából adódóan az ellenőrzési munka a múltra irányul, de a jelenben közreadott ajánlásokkal, tapasztalatokkal a jövő feladatait célozza. Így az éves jelentés lehetőséget ad az ellenőrzési tapasztalatok rendszerszemléletű értékelésére, a javaslatok alapján kibontakozó intézkedések és azok befolyásoló tényezőinek áttekintésére. Az ÁSZ alapvető stratégiai törekvése, hogy ellenőrzései, elemzései, javaslatai még inkább segítsék a közszféra, az államháztartás szabályszerű, hatékony és kiegyensúlyozott működését, kezdeményezze, támogassa a szükségszerű átalakítási folyamatokat. Az intézmény szerepe a figyelemfelhívás a közpénzfelhasználás érzékeny területeire, azonban az előrelépés az Országgyűlés, a kormányzati szervek döntésén múlik.

3 3 Az ÁSZ független működéséhez és ellenőrzési tevékenységéhez szükséges jogi feltételeket, garanciákat az Alkotmány és más törvények biztosítják. Az ellenőrzési tevékenységet érintően 27 törvény határoz meg feladatokat. Az ÁSZ felhatalmazásai azonban nem közvetlenül és kizárólag ellenőrzési jogosultságokat és kötelezettségeket jelentenek, hanem olyan tevékenységeket is, amelyek a közpénzekkel való gazdálkodás átláthatóságát erősítik. Az ÁSZ 2007-ben is elnöke által jóváhagyott az Országgyűlés Költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki bizottsága által megtárgyalt ellenőrzési tervben foglaltak szerint végezte tevékenységét. A ellenőrzési tervben összesen 80 téma szerepelt. Év közben az ellenőrzési terv 4 vizsgálattal egészült ki, 3 feladat pedig törlésre került. Az ellenőrzési tevékenység 2007-ben közvetlen ellenőri nappal teljesült, ami 5017 nappal kevesebb az előző évinél. A csökkenés a folyamatosan fennálló létszámkorlátozó intézkedésekkel összefüggésben és a fokozott nyugállományba vonulás hatásaként adódik. Az ÁSZ ellenőrzési kötelezettségeiben meghatározóak a törvényekben különféle rendszerességgel előírt (évenkénti, kétévenkénti, illetve rendszeres) feladatok. Ezek teljesítéseként összesen 41 ellenőrzésről készült jelentés, ami az előző évivel megegyezően az ellenőrzési kapacitás 65%-át vette igénybe. Az ellenőrzési feladatok között alapvető fontosságúak az évenkénti ellenőrzési kötelezettségek. A tárgyévben 5 ilyen jelentés készült (az állami költségvetés megalapozottságának véleményezése, zárszámadásának ellenőrzése, az ÁPV Zrt. és az MTI Zrt. működésének, valamint a fővárosi önkormányzatot és a kerületi önkormányzatokat osztottan megillető bevételek megosztásának ellenőrzése). Az évenkénti ellenőrzési kötelezettségek közül a legnagyobb kapacitást igénylő feladat a évi költségvetés végrehajtásának ellenőrzése volt, amely az előző évhez hasonlóan az ellenőrzési kapacitás 25%-át kötötte le. Kétévenkénti ellenőrzési kötelezettség keretében 2007-ben 5 párt és 3 pártalapítvány gazdálkodásának ellenőrzéséről készült jelentés. Rendszeres ellenőrzési feladatok teljesítéseként 28 számvevőszéki jelentés lett közreadva. A törvények által megszabott rendszeres feladatok meghatározó részét a helyi önkormányzatok gazdálkodásának átfogó ellenőrzése képezte. A közel 600 helyi és települési önkormányzat átfogó helyszíni ellenőrzésénél szerzett tapasztalatokat összefoglaló jelentésen kívül 16 jelentős nagyságrendű költségvetéssel, illetve vagyonnal rendelkező önkormányzatról önálló számvevőszéki jelentés készült.

4 ben 2 központi költségvetési fejezet több évre kiterjedő átfogó ellenőrzése (Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium, Külügyminisztérium) történt meg. Rendszeres feladatként került megvalósításra a Munkaerőpiaci Alap, a Magyar Nemzeti Bank működésének ellenőrzése, a Polgári Nemzetbiztonsági Szolgálatok pénzügyi-gazdasági ellenőrzése, a évi országgyűlési választásra, az önkormányzati és nemzeti etnikai kisebbségi képviselőválasztások lebonyolítására felhasznált pénzeszközök ellenőrzése, valamint 3 országos kisebbségi önkormányzat (lengyel, ruszin, szerb) ellenőrzése. Az ÁSZ elnökének döntése alapján végzett ellenőrzésekről 16 jelentés készült ben az Országgyűlés, illetve a Kormány részéről felkérés az ÁSZ-hoz nem érkezett, ezért az ellenőrzési kapacitás előző évnél nagyobb hányada kerülhetett felhasználásra elnöki hatáskörben. Az ÁSZ az ellenőrzéseit három fő típusba sorolja, úgymint átfogó, szabályszerűségi és teljesítmény ellenőrzések. A kapacitás 40 %-át a szabályszerűségi, 36 %-át az átfogó, 24 %-át a teljesítmény ellenőrzések tették ki. Az ÁSZ az államháztartás egyensúlyi követelményeire, a nagy ellátó rendszerek korszerűsítésére kiemelt figyelmet fordítva, a korábbiaknál több teljesítmény-ellenőrzést tervezett. A szervezet egyéb tevékenységi körébe számos a szorosan vett ellenőrzési kötelezettségen és jogosítványon túlmutató felhatalmazás, illetve feladat tartozik, amelyeket az Alkotmány, a számvevőszéki törvény és egyéb törvények írnak elő. Az ÁSZ elnöke ellenjegyzi a költségvetés hitelfelvételeire vonatkozó szerződéseket, véleményezi az államháztartás számviteli rendjének, belső pénzügyi ellenőrzési rendszere működésének továbbfejlesztésére vonatkozó javaslatokat. Az államháztartási törvény értelmében az állam legalább többségi befolyása alatt álló gazdálkodó szervezet esetében ha a jegyzett tőke meghaladja a kétszáz millió forintot a felügyelő bizottság elnökének személyére is az ÁSZ tesz javaslatot, a gazdálkodó szervezet vezetőjének megkeresése alapján. Az ÁSZ elnöke 2007-ben a Magyar Nemzeti Bank és a Magyar Fejlesztési Bank könyvvizsgálójának kiválasztásával kapcsolatban adott véleményt. A pénzügyminiszter megkeresésére történt az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. FB elnöke személyére, majd az állami vagyonról szóló törvény rendelkezésére figyelemmel a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Ellenőrző Bizottság elnöke személyére történő soron kívüli javaslattétel.

5 5 A felsoroltakon kívül az ÁSZ az állami gazdálkodó szervezetektől érkezett megkeresésekre főtitkári hatáskörben tett FB elnök jelölési javaslatokat, kizárólag a névjegyzékbe bekerült, eredményes pályázók köréből. (Pályázatok alapján december 31- én a jelölésre alkalmas személyek száma 680 fő). A szakmai munkát segíti a szellemi alkotó műhely szerepét betöltő ÁSZ Fejlesztési és Módszertani Intézet. Az Intézet az ÁSZ stratégiájának céljait szem előtt tartva 2007-ban is arra törekedett, hogy elősegítse átfogó értékelő vélemény formálását a közpénzek felhasználásáról, valamint hozzájáruljon az ellenőrzés módszereinek a nemzetközi standardokkal összhangban történő korszerűsítéséhez és a legjobb nemzetközi gyakorlat alkotó adaptációjához. A fentiekkel összhangban a FEMI 2007-ben több témakörben folytatott kutatást. Az Intézet számára új típusú feladatot jelentett a korrupció-ellenes intézkedések továbbfejlesztésének és a korrupció-ellenes kormánystratégia végrehajtásának elősegítése címen az Európai Unió Átmeneti Támogatási keretében elkülönített Intézményfejlesztési Alap program pályázatán benyújtott projekt előkészítése és megvalósításának megkezdése. A fejezet gazdálkodásának feltételei A feladatok megvalósítására a évi CXXVII. törvényben fejezeti szinten 7.616,4 millió forint kiadási előirányzat került jóváhagyásra, melynek fedezetét 20,0 millió forint saját bevétel és 7.596,4 millió forint költségvetési támogatás biztosította. Megnevezés évi tény eredeti előirányzat módosított előirányzat tény 4/1 4/ millió forint egy tizedessel %-ban Kiadás 7.698, , , , ebből: személyi juttatás 4.593, , , , központi beruházás Folyó bevétel 20,5 20,0 38,5 38, Támogatás 7.701, , , , Előirányzat-maradvány 542,4-565,7 509, Létszám (fő)

6 6 Az év során 778,3 millió forint összegű előirányzat-módosításra került sor az alábbiak szerint: millió forintban, egytizedessel Kiadásból előirányzat-módosítások levezetése Kiadás Bevétel Támogatás személyi juttatás évi CXXVII. törvény szerinti előirányzat 7.616,4 20, , ,5 Módosítások jogcímenként - Előirányzat-maradvány igénybevétele 565,7 565,7 120,4 - OTKA pályázat 1,0 1,0 0,3-13. havi illetmény előlege 181,5 181,5 137,5 - Nemzeti szakértővel kapcsolatos kiadások 10,9 10,9 8,4 - Továbbképzési feladatok támogatása 0,7 0,7 0,1 - Többletbevétel 15,5 15,5 7,9 - Lakáskölcsön folyósítás 3,0 3, év módosított előirányzat 8.394,7 604, , ,0 A tárgyévben fejezet szinten összesen 298,7 millió forint előirányzat-maradvány keletkezett, 56,0 millió forint az előző év felhasználatlan maradványa. 1. Cím: Állami Számvevőszék A címhez az Állami Számvevőszék Gazdálkodó Szervezete és a részben önállóan gazdálkodó intézményként működő ÁSZ Fejlesztési és Módszertani Intézet tartozik. Törzskönyvi azonosítószám: Állami Számvevőszék Gazdálkodó Szervezete Állami Számvevőszék Fejlesztési és Módszertani Intézet A honlap címe: Az intézményi feladatok megegyeznek a fejezeti összefoglalóban leírtakkal. Megnevezés évi tény eredeti előirányzat módosított előirányzat tény 4/1 4/ millió forint egy tizedessel %-ban Kiadás 7.698, , , , ebből: személyi juttatás 4.593, , , , központi beruházás Folyó bevétel 20,5 20,0 38,5 38, Támogatás 7.701, , , , Előirányzat-maradvány 542,4-565,7 509, Létszám (fő) A költségvetési törvényben jóváhagyott 7.362,7 millió forint összegű eredeti előirányzat az év közben végrehajtott előirányzat-módosítások hatásaként 1032,0 millió forinttal emelkedett.

7 7 millió forintban, egytizedessel Kiadásból előirányzat-módosítások levezetése Kiadás Bevétel Támogatás személyi juttatás évi CXXVII. törvény szerinti előirányzat 7.362,7 20, , ,5 Módosítások jogcímenként - Előirányzat-maradvány igénybevétele 565,7 565,7 120,4 - OTKA pályázat 1,0 1,0 0,3-13. havi illetmény előlege 181,5 181,5 137,5 - Nemzeti szakértővel kapcsolatos kiadások 10,9 10,9 8,4 - Továbbképzési feladatok támogatása 0,7 0,7 0,1 - Többletbevétel 15,5 15,5 7,9 - Lakáskölcsön folyósítás 3,0 3,0 - átcsoportosítás a fejezeti egyensúlyi tartalékból 253,7 253,7 módosított előirányzat 8.394,7 604, , ,0 Az előirányzat felhasználását befolyásoló főbb tényezők kiemelt előirányzatonként a következők voltak: Személyi juttatások és létszámgazdálkodás A feladatok teljesítésére jóváhagyott létszám 598 fő volt. Az év során a létszámmozgás az alábbiak szerint alakult: - belépők száma: 24 - kilépők száma: 33 Az éves átlaglétszám 559 fő, melyből 6 fő a részmunkaidőben foglalkoztatottak száma. A december 31-i munkajogi záró létszám 586 fő. A személyi juttatások felhasználása 9 %-kal nőtt a évhez képest. A növekedés okai: 2006-ban a maradvány-képzési kötelezettség teljesítése érdekében az ÁSZ törvényalapján járó 14. havi illetmény kifizetésére december hónapban került sor, így az abból levont járulékok és adóelőlegek átutalása csak januárban vált esedékessé, évi bérfejlesztés szintre hozása, 13. havi illetmény előlege. Munkaadókat terhelő járulékok Az előirányzat a személyi juttatásokhoz kapcsolódóan módosult. A kifizetés a személyi juttatások és egyéb járulékköteles kifizetések teljesítésének függvényében alakult.

8 8 Dologi kiadások A dologi kiadásokra jóváhagyott 955,9 millió forint összegű előirányzat az év közbeni módosítások hatásaként 1.318,3 millió forintra emelkedett. Az előirányzatot növelte: - a évi előirányzat-maradvány igénybevétele, - az OTKA pályázat és a továbbképzések feladatai, - a fejezeti egyensúlyi tartalék átcsoportosítása, csökkentette: - a megnövekedett beruházási feladatok miatti átcsoportosítás. A teljesített kiadások összege 81,5 millió forinttal, 7,6%-kal haladja meg a évi kiadásokat. A módosított előirányzathoz viszonyított teljesítés elmaradását a maradványképzési kötelezettség betartása indokolja. Felhalmozási kiadások Az eredeti előirányzatként rendelkezésre álló 175,6 millió forintot a dologi előirányzatból való átcsoportosítás 90,0 millió forinttal, az előirányzat-maradvány igénybevétele 245,9 millió forinttal, a nyomdagépek értékesítéséből származó bevétel 3,3 millió forinttal növelte. A felhasználható 514,8 millió forint terhére 362,7 millió forint került kifizetésre, melyből a következő felújítási és intézményi beruházási feladatok valósultak meg ben az Állami Számvevőszék irodaházaiban és telephelyein elsősorban a biztonsági rendszerek, így a beléptető, a tűzjelző, a CO érzékelő rendszerek kiépítése valósult meg. Másodsorban az épületek állagának megőrzését, valamint komfortérzet javítását szolgáló beruházásokra és felújításokra helyeződött a hangsúly, melynek keretében tetőszigetelésre, nyílászárók cseréjére és a következő években végrehajtandó fűtéskorszerűsítési munkák előkészítésére, azoknak tervezésére került sor. Megvalósult az Apáczai Csere János utcai székház tetőszigetelése, a tetőfeljárat és zöldtető kiépítése, az utcai nyílászárók részleges cseréje és felújítása, a belsőudvari ablakok redőnyözése, a lapostetőn a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal előírásai alapján a klímagépek áthelyezése, a bejárat fölött az előtető elkészítése, valamint munkaszobák felújítása. Megkezdődtek az Apáczai Csere János utcai székház év között végrehajtandó fűtés-hűtési rendszer kiépítésének előkészületi munkái.

9 9 A Lónyay utcai irodaházban a fűtés-hűtés rendszerének automatizálására, a tűzjelző rendszer munkaszobákban való kiépítésére, az utcai homlokzaton a nyílászárók cseréjére, a VIII. emelet elektromos felújítására és az irodák festés-mázolására, bútorok cseréjére került sor. Előkészítésre került a Bécsi utcai iroda együttes teljes felújítása, amelynek kivitelezése várhatóan a évben kezdődik. A Garibaldi utcai garázs őrzésének korszerűsítése érdekében megtörtént a bejárati ajtók cseréje, a tűzjelző és CO érzékelők kiépítése, az elektromos vezetékek teljes átépítése. A megyei felhalmozási keret terhére valósult meg a miskolci Megyei Ellenőrzési Iroda teljes felújításának I. üteme, ezen belül az elektromos vezetékhálózat cseréje, az aljzatok és burkolatok átépítése, a festés-másolás, a világító testek cseréje és a vizesblokk teljes felújítása, valamint a bútorok cseréje. A nyomdai munkát 3 db digitális fénymásoló és vágógép, az irodai tevékenységet 2 db digitális fénymásoló beszerzése segíti. Az ÁSZ IT rendszerének működtetése során előforduló hibák, problémák bejelentésére, dokumentálására és kezelésére 2007-ben bevezetésre került számítógépes HelpDesk rendszer eredményeképpen gyors és dokumentált problémakezelés és hibaelhárítás valósult meg. Az IT vezetők naprakész nyilvántartással rendelkeznek a bejelentésekről, a hibaelhárítások, a munkautasítások aktuális állapotáról, a szolgáltatást nyújtó szakemberek elfoglaltságáról. Előkészítésre és bevezetésre került a közfeladatot ellátó szerveknél alkalmazható iratkezelési szoftverekkel szemben támasztott követelményekről szóló 24/2006. (IV. 29.) BM-IHM-NKÖM együttes rendeletnek megfelelő elektronikus ügykövetési és iratkezelési rendszer akkreditált verziója (OFFICE.GOV), összhangban a módosított és a Magyar Országos Levéltár által jóváhagyott iratkezelési szabályzattal. Az elmúlt évben az ÁSZ honlapján működési, szerkezeti, tartalmi és formai szempontból jelentős fejlesztés történt. A honlap működési módja alapvetően megváltozott, ezzel egyidejűleg a megjelenítés - formai szempontból az ÁSZ 2007-ben megújult arculatának megfelelően került kialakításra. Az ÁSZ honlapjának szolgáltatása az elektronikus információszabadságról szóló törvénynek megfelelően teljessé vált. A dokumentumok a vonatkozó jogszabályok szerint a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium által működtetett Közadatkereső rendszerben is folyamatosan, automatikusan frissítődnek. A honlap fejlesztéssel párhuzamosan az ÁSZ Intranet rendszerének fejlesztése során az információk hatékony kezelése érdekében új, tematikus adatbázisok kialakítására került sor.

10 10 Folyamatos a fejlesztése, a vezetői igényeknek megfelelő módosítása a SZEKRETER vizsgálat-nyilvántartó és nyomon követő rendszernek, amely 2002 óta a tervezéstől az ellenőrzésekre fordított erőforrások kimutatásán keresztül a javaslatok realizálásáig minden lényeges információt tartalmaz az ÁSZ által végzett ellenőrzésekről. Ebből a rendszerből az ÁSZ Ellenőrzési terve, valamint a jelentésekben megfogalmazott javaslatok és az arra érkezett válaszok az ÁSZ Internetes honlapján is megtekinthetők. A rendszer működési sebességének javítása érdekében az 5 évnél régebbi évek adatai egy külön archív állományba kerültek. Az infrastruktúra fejlesztés keretében 2006-ban az ÁSZ valamennyi telephelye csatlakozott az Elektronikus Kormányzati Gerinchálózathoz (EKG) ben tovább bővült az egyes telephelyeken a sávszélessége. Az IT infrastruktúra másik fontos eleme az ÁSZ hardver eszközparkjának megfelelő színvonalú kialakítása és folyamatos fejlesztése, a munkatársaknak a feladataik hatékony elvégzéséhez szükséges hardver eszközök elsősorban asztali és/vagy notebook számítógépek - biztosítása. A stratégiai céloknak megfelelően a notebook gépet használók aránya - a helyszíni ellenőrzésben résztvevők körében - évről évre növekszik ben összesen 88 db asztali PC, valamint 35 db notebook számítógép vásárlása történt meg. Az eszközök tervszerű cseréje keretében 20 db közepes teljesítményű, valamint 1 db színes, közepes teljesítményű nyomtató telepítésére került sor az ÁSZ különböző telephelyein. A dinamikusan növekvő számítógépes szolgáltatások megfelelő színvonalú kiszolgálását egy új szervergép biztosította. A cserét elsősorban az új, saját fejlesztésű portál rendszer (honlap) nagyobb hardver-erőforrás igénye indokolta. A gépjárműpark tervszerű megújítása érdekében egy személygépjármű beszerzésre, három pedig december hónapban megrendelésre került. A kiadások csökkentésére tett intézkedések: első félévében a mobil telefonszolgáltatások igénybevételére indított nyílt közbeszerzési eljárás eredményeként a hivatali mobiltelefon szolgáltatásokra fordított kiadások havonta átlagosan 35 %-kal csökkentek. A vezetékes telefonszolgáltatásra októberében kiírt közbeszerzési eljárás eredményeként december 1-től a szolgáltatásokért fizetendő díjak várhatóan havonta átlagosan 40 %-kal fognak csökkeni. Az ÁSZ IT szolgáltatásokhoz kapcsolódó hibák, problémák bejelentésére, dokumentálására és kezelésére kialakított számítógépes HelpDesk rendszer, gyorsabb és dokumentált problémakezelést és hibaelhárítást tesz lehetővé. Emellett a vezetők naprakész nyilvántartással rendelkeznek a bejelentésekről, a hibaelhárítások aktuális helyzetéről, a szolgáltatást nyújtó szakemberek elfoglaltságáról.

11 11 A HelpDesk rendszerbe épített aktív eszköz felügyelet, valamint az előző évben bevezetett távmenedzser eszközök igénybevétele a telephelyekre utazások számát tovább csökkentette. Az ÁSZ 2006-ban valamennyi telephelyén csatlakozott az Elektronikus Kormányzati Gerinchálózathoz. A 2007-ben végzett további fejlesztéssel, minden külső telephelyen duplájára nőtt a hálózati sávszélesség. A komplex hálózat igénybevétele lényegesen magasabb színvonalú és tartalmú szolgáltatásokat tesz lehetővé, miközben a szolgáltatásért fizetett költségek nem növekedtek. Az ÁSZ az oktatások és továbbképzések menedzselésére óta elektronikus rendszert üzemeltet. A számvevők képzését szolgáló, a pénzügyi- valamint a teljesítményellenőrzés módszertanát interaktív módon oktató távoktatási tananyagokat 2007-től az ÁSZ dolgozók az Interneten is elérhetik. Ezzel tovább csökkentek a tantermi képzésekre fordított kiadások. A 2007-ben elindított fejlesztések során az egyes alkalmazások úgy kerültek kialakításra, hogy a belső tájékoztatást szolgáló dokumentumokat csak elektronikus úton kapják meg az érintettek, amelynek következtében a papírfelhasználás tovább csökkent. Az ÁSZ nemzetközi kapcsolatainak alakítása, szervezése során fő szempont, hogy mértéktartó módon, jól kiválasztott régiókban kerüljön sor szerepvállalásra a korszerű ellenőrzési és intézményfejlesztési elvek átadása, illetve gyakorlati megvalósítása területén. A kiutazó munkatársak száma minimalizálásra került, a tengeren túli utazások kivételével kizárólag turistaosztályt vettek igénybe. A szomszédos, vagy egyéb közeli országokba történő kiutazás esetén, különösen akkor, ha több személy utazott, az utazás az olcsóbb megoldás érdekében személygépkocsival történt. Kölcsön nyújtás A befolyt lakáskölcsön törlesztő részletek terhére 3,0 millió forint került újból folyósításra, mely összegből 6 fő részesült. A kiadott kölcsönök törlesztése az előírásoknak megfelelően folyik. Bevételek A bevételi előirányzatok és teljesítéseik a következők szerint alakultak: millió forint Előirányzat Teljesítés Eredeti Módosított Bevétel 20,0 604,2 548,6 Támogatás 7.596, , ,5 összesen 7.616, , ,1

12 12 A saját bevételek teljesítés részletezése: - intézményi működési bevételek 26,4 millió forint - felhalmozási bevételek 9,5 millió forint - lakáskölcsön visszatérülés 3,0 millió forint - előirányzat-maradvány igénybevétele 509,7 millió forint A tervezettel szembeni többlet bevétel az alábbi tevékenységek eredménye: - az Egyesült Királyság Számvevőszékével kötött együttműködési megállapodás keretében végzett szakértői, tanácsadói szolgáltatás, - a minőségi fejlesztés miatt lecserélt nyomdagépek értékesítése, - a megbízásból végzett pénzügyi, szabályszerűségi ellenőrzés, - az EUROSAI Kormányzó Tanácsának támogatása az ÁSZ által rendezett szemináriumhoz. Ezek a bevételek eseti jellegűek, tartós finanszírozásba nem vonhatók be. Az ÁSZ tevékenységéből adódóan a bevételek növelésére nincs lehetőség. Előirányzat-maradvány A keletkezett maradvány összege 354,7 millió forint, melyből 329,1 millió forint kötelezettség-vállalással terhelt maradvány. 3. Cím: Fejezeti kezelésű előirányzatok Fejezeti egyensúlyi tartalék Megnevezés évi tény eredeti előirányzat Kiadás 253,7 Támogatás 253,7 módosított előirányzat évi tény 4/1. 4/ millió forintban, egy tizedessel %-ban évi CXXVII. törvény szerinti előirányzat Módosítások jogcímenként - Külső szakértői szolgáltatások igénybevételéhez szükséges fedezet átcsoportosítás az 1. Címre módosított előirányzat 253,7 253,70-253,7-253,7. millió forintban egy tizedessel előirányzatmódosítások levezetése Kiadás Bevétel Támogatás Kiadásból személyi juttatás

13 13 Az Állami Számvevőszék gazdálkodását a számvevőszéki törvény előírása szerint az Országgyűlés elnöke által pályázat útján megbízott független könyvvizsgáló ellenőrzi. A évre vonatkozó könyvvizsgálat hitelesítő minősítéssel zárult, hiányosságot nem tárt fel. Dr. Csapodi Pál főtitkár

Az V. Állami Számvevőszék fejezet 2006. évi költségvetésének végrehajtása

Az V. Állami Számvevőszék fejezet 2006. évi költségvetésének végrehajtása Az V. Állami Számvevőszék fejezet költségvetésének végrehajtása Budapest, 2007. május hó 2 Az Állami Számvevőszék az Országgyűlés pénzügyi-gazdasági ellenőrző szerve évente beszámol előző évi tevékenységéről.

Részletesebben

V. Állami Számvevőszék. fejezet. 2009. évi költségvetésének. végrehajtása

V. Állami Számvevőszék. fejezet. 2009. évi költségvetésének. végrehajtása Az V. Állami Számvevőszék fejezet költségvetésének végrehajtása Budapest, 2010. május hó 2 Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2009- ben is a jóváhagyott az Országgyűlés Költségvetési, Pénzügyi és Számvevőszéki

Részletesebben

IV. Alapvető Jogok Biztosának Hivatala

IV. Alapvető Jogok Biztosának Hivatala IV. Alapvető Jogok Biztosának Hivatala A IV. Alapvető Jogok Biztosának Hivatala fejezet az alapvető jogok biztosa és két helyettese, valamint a Hivatal tevékenységét és gazdálkodását foglalja össze. A

Részletesebben

V. Állami Számvevőszék. fejezet. 2008. évi költségvetésének. végrehajtása

V. Állami Számvevőszék. fejezet. 2008. évi költségvetésének. végrehajtása Az V. Állami Számvevőszék fejezet költségvetésének végrehajtása Budapest, 2009. május hó 2 Az intézmény konszolidált, stabil feltételek mellett, szervezeti rendszereit folyamatosan fejlesztve, zárt technológiai

Részletesebben

2007. évi tény évi eredeti előirányzat

2007. évi tény évi eredeti előirányzat A Köztársasági Elnökség fejezet és a hozzá rendelt államhatalmi költségvetési szerv a Köztársasági Elnöki Hivatal a beszámolási időszakban ellátta mindazokat a feladatokat, amelyeket a jogszabály, az Alapító

Részletesebben

Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatala évi költségvetésének végrehajtása

Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatala évi költségvetésének végrehajtása ORSZÁGOS IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁSI TANÁCS HIVATALA HIVATALVEZETŐ 50.068/2007 OIT Hiv. Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatala 2006. évi költségvetésének végrehajtása Törzskönyvi azonosító száma: 329552

Részletesebben

Szöveges beszámoló. a 2012. évi költségvetés végrehajtásáról, teljesüléséről

Szöveges beszámoló. a 2012. évi költségvetés végrehajtásáról, teljesüléséről Szöveges beszámoló a költségvetés végrehajtásáról, teljesüléséről Költségvetési szerv: 0200. Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára. Szakágazati besorolása: 910100. Könyvtári, levéltári tevékenység

Részletesebben

XI. Miniszterelnökség Kormányzati Ellenőrzési Hivatal

XI. Miniszterelnökség Kormányzati Ellenőrzési Hivatal XI. Miniszterelnökség Kormányzati Ellenőrzési Hivatal I. A célok meghatározása, felsorolása Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 109. (1) bekezdés 17. pontjában kapott

Részletesebben

IV. ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSÁNAK HIVATALA

IV. ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSÁNAK HIVATALA IV. ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSÁNAK HIVATALA A IV. Alapvető Jogok Biztosának Hivatala fejezet az alapvető jogok biztosa és két helyettese, valamint a Hivatal tevékenységét és gazdálkodását foglalja össze. A

Részletesebben

Jelentés az Állami Számvevőszék pénzügyi helyzetéről február 28-i állapot szerint

Jelentés az Állami Számvevőszék pénzügyi helyzetéről február 28-i állapot szerint Jelentés az Állami Számvevőszék pénzügyi helyzetéről 2010. február 28-i állapot szerint A Magyar Köztársaság 2010. évi költségvetéséről szóló CXXX. törvényben az Állami Számvevőszék feladatainak ellátására

Részletesebben

I. MINISZTERELNÖKSÉG Kormányzati Ellenőrzési Hivatal

I. MINISZTERELNÖKSÉG Kormányzati Ellenőrzési Hivatal I. MINISZTERELNÖKSÉG Kormányzati Ellenőrzési Hivatal XI./31. KORMÁNYZATI ELLENŐRZÉSI HIVATAL 1. Feladatkör, tevékenység 1.1. Az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.)

Részletesebben

V. Állami Számvevőszék

V. Állami Számvevőszék V. Állami Számvevőszék Feladatkör, tevékenység Az Állami Számvevőszék (a továbbiakban: ÁSZ) fejezetet irányító szervi jogállással felruházott, központi költségvetési szerv, mely Magyarország központi

Részletesebben

II. KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKSÉG

II. KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKSÉG II. KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKSÉG A Köztársasági Elnökség fejezet és a hozzá rendelt fejezetet irányító szerv a Köztársasági Elnöki Hivatal (a továbbiakban: KEH) a beszámolási időszakban ellátta mindazokat a

Részletesebben

2012 Elemi költségvetés

2012 Elemi költségvetés A fejezet megnevezése, székhelye:......... Irányító szerv:......... Számjel 324809 1091 03 02/01 264967 PIR-törzsszám Szektor Fejezet Címrend ÁHT A költségvetési szerv megnevezése, székhelye: 2012......

Részletesebben

zárszámadási rendelete

zárszámadási rendelete Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2012. ( III.29.) számú zárszámadási rendelete az Önkormányzat 2011. évi költségvetésének végrehajtásáról Az Államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII.

Részletesebben

Ártánd Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Ártánd Község Önkormányzat Képviselő-testületének Ártánd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015. (II. 26.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről (a 9/2015. (VIII. 13.) önkormányzati rendelettel egységes szerkezetben)

Részletesebben

zárszámadási rendelete

zárszámadási rendelete Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2014. ( III.27.) számú zárszámadási rendelete az Önkormányzat 2013. évi költségvetésének végrehajtásáról Az Államháztartásról szóló 2011. évi CXCV.

Részletesebben

Báta Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2013.(.) önkormányzati rendelete a 2012. évi költségvetésről

Báta Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2013.(.) önkormányzati rendelete a 2012. évi költségvetésről Báta Község Önkormányzata Képviselőtestületének./2013.(.) önkormányzati rendelete a 2012. évi költségvetésről Báta Községi Önkormányzata Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület április 26. napján tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület április 26. napján tartandó ülésére Miskolc Megyei Jogú Város Ruszin Nemzetiségi Önkormányzata JK: 314.029-9/2016. Melléklet: 1 db tájékoztató Előterjesztés a Képviselő-testület 2016. április 26. napján tartandó ülésére Javaslat Miskolc

Részletesebben

KÖNYVVIZSGÁLÓI JELENTÉS, ÉRTÉKELÉS

KÖNYVVIZSGÁLÓI JELENTÉS, ÉRTÉKELÉS Győrffi Dezső kamarai tag könyvvizsgáló 3800 Szikszó Hunyadi u. 40. Tel: (46) 596-270 KÖNYVVIZSGÁLÓI JELENTÉS, ÉRTÉKELÉS Borsodnádasd Város Önkormányzata 2011. évi költségvetési rendelettervezetének felülvizsgálatáról

Részletesebben

A Felsőoktatási Regisztrációs Központ 2006. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓJÁNAK SZÖVEGES INDOKLÁSA

A Felsőoktatási Regisztrációs Központ 2006. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓJÁNAK SZÖVEGES INDOKLÁSA A Felsőoktatási Regisztrációs Központ 2006. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓJÁNAK SZÖVEGES INDOKLÁSA 1. Feladatkör, tevékenység 1.1. Az intézmény adatai Név: Felsőoktatási Regisztrációs Központ Törzskönyvi

Részletesebben

Encsencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Encsencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének Encsencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének Hatályos:2014-03-04 -tól Encsencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének - az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 3/2013. (II.20.) önkormányzati

Részletesebben

I. Az Önkormányzat bevételei és kiadásai

I. Az Önkormányzat bevételei és kiadásai Budakalász Város Önkormányzata Képviselő- testületének 12/2016. (V.31.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2015. évi zárszámadásáról Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

1. Feladatkör, tevékenység Azonosító adatok:

1. Feladatkör, tevékenység Azonosító adatok: 1. Feladatkör, tevékenység 1.1. Azonosító adatok: Az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet 1. mellékletének 10. pontja alapján a központi költségvetésről

Részletesebben

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG. DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.HU E l ő t e r j e s z t é s a Képviselő-testület 2008. március 28-i ülésére

Részletesebben

N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T Á N A K P O L G Á R M E S T E R É T Ő L. az önkormányzat évi költségvetési rendeletének módosítására

N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T Á N A K P O L G Á R M E S T E R É T Ő L. az önkormányzat évi költségvetési rendeletének módosítására Előterjesztés az önkormányzat 2014. évi költségvetési rendeletének módosítására Előterjesztő: Dr. Miluczky Attila Polgármester Készítette: Szekeres Zsuzsanna Az önkormányzat a 2014. évi költségvetését

Részletesebben

Sülysáp Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2014. (II. 21.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Sülysáp Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2014. (II. 21.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Sülysáp Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2014. (II. 21.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Sülysáp Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Csengőd Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2/2011.(II.15.) rendelete az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről

Csengőd Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2/2011.(II.15.) rendelete az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Csengőd Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2/2011.(II.15.) rendelete az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Csengőd Község Önkormányzata Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

1/2015. (I.27.) számú rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről

1/2015. (I.27.) számú rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről TÁT VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 1/2015. (I.27.) számú rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. (1) bekezdésében

Részletesebben

H e g y e s d község Önkormányzata Képviselő-testületének. /2015.( ) önkormányzati rendelete. Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről.

H e g y e s d község Önkormányzata Képviselő-testületének. /2015.( ) önkormányzati rendelete. Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről. H e g y e s d község Önkormányzata Képviselő-testületének /2015.( ) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről. (t e r v e z e t) H e g y e s d község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

A költségvetési szervek belső ellenőrzési rendszere fejlesztési tapasztalatai

A költségvetési szervek belső ellenőrzési rendszere fejlesztési tapasztalatai A költségvetési szervek belső ellenőrzési rendszere fejlesztési tapasztalatai Belső Ellenőrök Társasága 2015. 09. 24 Dr. Csáki Ilona Nemzeti Közszolgálati Egyetem 1 Költségvetési gazdálkodás Államháztartás

Részletesebben

Nagycenk Nagyközség Önkormányzatának Polgármestere 9485 Nagycenk, Gyár u. 2. : (99) , Fax: (99) ,

Nagycenk Nagyközség Önkormányzatának Polgármestere 9485 Nagycenk, Gyár u. 2. : (99) , Fax: (99) , Nagycenk Nagyközség Önkormányzatának Polgármestere 9485 Nagycenk, Gyár u. 2. : (99) 532-030, Fax: (99) 360-012, E-mail: polgarmester@nagycenk.hu ELŐTERJESZTÉS Az önkormányzat és szervei 2018. évi költségvetés

Részletesebben

Dióskál Község Önkormányzata I. félévi költségvetési előirányzat módosítása

Dióskál Község Önkormányzata I. félévi költségvetési előirányzat módosítása Dióskál Község Önkormányzata 2017. I. félévi költségvetési előirányzat módosítása Dióskál Községi Önkormányzat Polgármesterétől Előterjesztés: Dióskál Községi Önkormányzat 2017. évi költségvetési előirányzat

Részletesebben

3501 Miskolc, Zsolcai kapu 32. Pf.:161 Telefon: (46) /20-52, fax: ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ SZ Ö V E G E S É R T É K E L É S E

3501 Miskolc, Zsolcai kapu 32. Pf.:161 Telefon: (46) /20-52, fax: ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ SZ Ö V E G E S É R T É K E L É S E BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG GAZDASÁGI SZERVEK 3501 Miskolc, Zsolcai kapu 32. Pf.:161 Telefon: (46) 514-500/20-52, fax: 20-02 2005. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ SZ Ö V E G E S É R T

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET január 26-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET január 26-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 3/2017. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2017. január 26-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Előzetesen tárgyalja: Budapest

Részletesebben

Kétpó Község Önkormányzata. Képviselő-testületének 3/2016.(III.04.) önkormányzati rendelete

Kétpó Község Önkormányzata. Képviselő-testületének 3/2016.(III.04.) önkormányzati rendelete Kétpó Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2016.(III.04.) önkormányzati rendelete Kétpó Község Önkormányzata 2016. évi költségvetéséről (egységes szerkezetben) Kétpó Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1 /2011. (II.10) számú Önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1 /2011. (II.10) számú Önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1 /2011. (II.10) számú Önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Nagybakónak községi Önkormányzat Képviselő-testülete az

Részletesebben

Független könyvvizsgálói jelentés Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete részére a 2015. évi költségvetési rendelet tervezetéről

Független könyvvizsgálói jelentés Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete részére a 2015. évi költségvetési rendelet tervezetéről TERVEZET Független könyvvizsgálói jelentés Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete részére a 2015. évi költségvetési rendelet tervezetéről Elvégeztük Sárvár város Önkormányzata 2015. évi költségvetési

Részletesebben

A módosításokkal egységes szerkezetben.

A módosításokkal egységes szerkezetben. Dömsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2015. (VIII.5.) és 4/2015. (XI.6.) önkormányzati rendeleteivel módosított 2/2015. (II.19.) rendelete az önkormányzat és intézményei 2015. évi költségvetéséről

Részletesebben

E G Y E K N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T Á N A K P O L G Á R M E S T E R É T Ő L. Előterjesztés

E G Y E K N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T Á N A K P O L G Á R M E S T E R É T Ő L. Előterjesztés Előterjesztés az önkormányzat 2012. évi költségvetési rendeletének módosítására Előterjesztő: Dr. Miluczky Attila Polgármester Készítette: Szekeres Zsuzsanna Az önkormányzat a 2012. évi költségvetését

Részletesebben

Mágocs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2012. (III. 01.) rendelete. Mágocs Város Önkormányzata 2012. évi költségvetéséről

Mágocs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2012. (III. 01.) rendelete. Mágocs Város Önkormányzata 2012. évi költségvetéséről Mágocs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2012. (III. 01.) rendelete Mágocs Város Önkormányzata 2012. évi költségvetéséről Mágocs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (a továbbiakban: Képviselő-testület)

Részletesebben

Pécsely Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014. (02.11.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Pécsely Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014. (02.11.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Pécsely Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014. (02.11.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Pécsely Község Önkormányzata Képviselő-testülete (a továbbiakban:

Részletesebben

Told Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2/2014. (II. 20.) önkormányzati rendelete Told Község Önkormányzata 2014. évi költségvetéséről

Told Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2/2014. (II. 20.) önkormányzati rendelete Told Község Önkormányzata 2014. évi költségvetéséről Told Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014. (II. 20.) önkormányzati rendelete Told Község Önkormányzata 2014. évi költségvetéséről Told Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 160. MELLÉKLET : 1db TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyűlésének./2017. (.) önkormányzati rendelete Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata 2017. évi költségvetéséről

Részletesebben

Újrónafő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2009. (II. 16.) rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről. A rendelet hatálya

Újrónafő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2009. (II. 16.) rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről. A rendelet hatálya Újrónafő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2009. (II. 16.) rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Újrónafő Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló -

Részletesebben

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2013.(II.15.) R E N D E L E T E. Mátészalka Város Önkormányzata évi költségvetéséről

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2013.(II.15.) R E N D E L E T E. Mátészalka Város Önkormányzata évi költségvetéséről MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2013.(II.15.) R E N D E L E T E Mátészalka Város Önkormányzata 2013. évi költségvetéséről (egységes szerkezetben a módosításáról rendelkező 19/2013.(VII.30.),

Részletesebben

E G Y E K N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T Á N A K P O L G Á R M E S T E R É T Ő L. Előterjesztő: Dr. Miluczky Attila Polgármester

E G Y E K N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T Á N A K P O L G Á R M E S T E R É T Ő L. Előterjesztő: Dr. Miluczky Attila Polgármester Előterjesztés az önkormányzat 2013. évi költségvetési rendeletének módosítására Előterjesztő: Dr. Miluczky Attila Polgármester Készítette: Szekeres Zsuzsanna Az önkormányzat a 2013. évi költségvetését

Részletesebben

APÁCATORNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 2/2012 (II.22.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2012. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL. I.

APÁCATORNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 2/2012 (II.22.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2012. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL. I. APÁCATORNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 2/2012 (II.22.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2012. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL Apácatorna Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

Nagyrév Község Önkormányzat 6/2016. (V.31.) Önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi zárszámadásáról

Nagyrév Község Önkormányzat 6/2016. (V.31.) Önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi zárszámadásáról Nagyrév Község Önkormányzat 6/2016. (V.31.) Önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2015. évi zárszámadásáról Nagyrév Község Önkormányzata az Államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 91. (1) bekezdésében

Részletesebben

I. A célok és elvárt eredmények meghatározása, felsorolása II. A célok megvalósításához szükséges erőforrások 2020-ban

I. A célok és elvárt eredmények meghatározása, felsorolása II. A célok megvalósításához szükséges erőforrások 2020-ban I. A célok és elvárt eredmények meghatározása, felsorolása A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény (a továbbiakban: Ve.) 76. -a alapján a Nemzeti Választási Iroda (a továbbiakban: NVI) folyamatosan

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének február 3.-i ülésére.

E l ő t e r j e s z t é s. Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének február 3.-i ülésére. E l ő t e r j e s z t é s Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének 2016. február 3.-i ülésére. Tárgy: Önkormányzat 2016. évi költségvetése Előadó: Takács Péter polgármester 2 Tisztelt Képviselőtestület!

Részletesebben

4. Napirend ELŐ TERJESZTÉS évi belső ellenőrzési terv

4. Napirend ELŐ TERJESZTÉS évi belső ellenőrzési terv 4. Napirend 2019. évi belső ellenőrzési terv 4. Napirend ELŐ TERJESZTÉS 2019. évi belső ellenőrzési terv Tisztelt Képviselő-testület! A költségvetési szervek belső kontrollrendszeréről és belső ellenőrzéséről

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület május 09. napján tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület május 09. napján tartandó ülésére Miskolc Megyei Jogú Város Görög Nemzetiségi Önkormányzata JK: 314.024-5/2016. Melléklet: 1 db tájékoztató Előterjesztés a Képviselő-testület 2016. május 09. napján tartandó ülésére Javaslat Miskolc Megyei

Részletesebben

DECS Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. Decs Nagyközség Önkormányzat évi gazdálkodásának zárszámadásáról 1

DECS Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. Decs Nagyközség Önkormányzat évi gazdálkodásának zárszámadásáról 1 DECS Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2018.(VI.1.) önkormányzati r e n d e l e t e Decs Nagyközség Önkormányzat 2017. évi gazdálkodásának zárszámadásáról 1 Decs Nagyközség Önkormányzatának

Részletesebben

I. Országgyűlés Közbeszerzési Hatóság

I. Országgyűlés Közbeszerzési Hatóság I. Országgyűlés Közbeszerzési Hatóság I. A célok meghatározása, felsorolása A Közbeszerzési Hatóság (a továbbiakban: Hatóság) egyik legfontosabb feladata 2016-ban a törvényekből eredő feladatainak ellátása,

Részletesebben

I. ORSZÁGGYŰLÉS Nemzeti Választási Iroda

I. ORSZÁGGYŰLÉS Nemzeti Választási Iroda I. ORSZÁGGYŰLÉS Nemzeti Választási Iroda A Nemzeti Választási Iroda (a továbbiakban: NVI vagy Iroda) gazdálkodási besorolása alapján önállóan működő és gazdálkodó, fejezeti jogosítványokkal felruházott

Részletesebben

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2018. (II. 14.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2018. (II. 14.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2018. (II. 14.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Mátészalka Város Önkormányzata 2018. évi költségvetéséről (egységes szerkezetben a módosításáról rendelkező

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület április 25. napján tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület április 25. napján tartandó ülésére Miskolc Megyei Jogú Város Ukrán Nemzetiségi Önkormányzata JK: 314.031-8/2016. Melléklet: 1 db tájékoztató Előterjesztés a Képviselő-testület 2016. április 25. napján tartandó ülésére Javaslat Miskolc Megyei

Részletesebben

Sülysáp Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015 (II. 20.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Sülysáp Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015 (II. 20.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Sülysáp Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015 (II. 20.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Sülysáp Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Püspökhatvan Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015.(II. 26.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Püspökhatvan Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015.(II. 26.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Püspökhatvan Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015.(II. 26.) rendelete az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Püspökhatvan Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

2011 Elemi költségvetés

2011 Elemi költségvetés A fejezet megnevezése, székhelye: Irányító szerv: Számjel 597924 1051 06 01/00 254801 PIR-törzsszám Szektor Fejezet Címrend ÁHT A költségvetési szerv megnevezése, székhelye: 4025 Debrecen Széchenyi utca

Részletesebben

JELENTÉS. A központi alrendszer egyes intézményei pénzügyi és vagyongazdálkodásának. Nemzeti Munkaügyi Hivatal ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK. 15092 2015.

JELENTÉS. A központi alrendszer egyes intézményei pénzügyi és vagyongazdálkodásának. Nemzeti Munkaügyi Hivatal ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK. 15092 2015. ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS A központi alrendszer egyes intézményei pénzügyi és vagyongazdálkodásának ellenőrzése Nemzeti Munkaügyi Hivatal 15092 2015. június Állami Számvevőszék Iktatószám: V-0746-148/2015.

Részletesebben

XI. Miniszterelnökség Kormányzati Ellenőrzési Hivatal

XI. Miniszterelnökség Kormányzati Ellenőrzési Hivatal XI. Miniszterelnökség Kormányzati Ellenőrzési Hivatal 1. Feladatkör, tevékenység 1.1. Azonosító adatok: A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (a továbbiakban: Hivatal) tekintetében az államháztartásról szóló

Részletesebben

Képviselő-testületének 1/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről

Képviselő-testületének 1/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről LÖVŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének 1/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Lövő Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2015. SZEPTEMBER 03-I ÜLÉSÉRE

ELŐTERJESZTÉS ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2015. SZEPTEMBER 03-I ÜLÉSÉRE ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERÉTŐL 3571 Alsózsolca, Kossuth L. út 138. Tel: 46/520-020 ; Fax: 46/520-021 polgarmester@alsozsolca.hu www.alsozsolca.hu ELŐTERJESZTÉS ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK

Részletesebben

FERTŐSZENTMIKLÓS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 3/2016. (III.1.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

FERTŐSZENTMIKLÓS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 3/2016. (III.1.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről FERTŐSZENTMIKLÓS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 3/2016. (III.1.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2016. évi költségvetéséről Fertőszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2014. december 18-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2014. december 18-i ülésére ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2014. december 18-i ülésére Tárgy: Javaslat Polgár Város Önkormányzata 2015. évi költségvetésének elfogadásáig végrehajtandó átmeneti gazdálkodásáról szóló rendelet elfogadására

Részletesebben

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testületének 13/2018. (V. 28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi zárszámadásáról

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testületének 13/2018. (V. 28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi zárszámadásáról Jászladány Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testületének 13/2018. (V. 28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2017. évi zárszámadásáról Jászladány Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testülete az

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S IKTATÓSZÁM: 055/25/2015. TÁRGY: PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖN KORMÁNYZATA 2015. ÉVI KÖLT SÉGVETÉSÉNEK MÓDOSÍTÁSA MELLÉKLET: 5 DB E L Ő T E R J E S Z T É S PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSE 2016.

Részletesebben

ÖRVÉNYES KÖZSÉG Képviselő-testületének. 2/2009. (III. 17.) rendelete. Örvényes Község Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről

ÖRVÉNYES KÖZSÉG Képviselő-testületének. 2/2009. (III. 17.) rendelete. Örvényes Község Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről ÖRVÉNYES KÖZSÉG Képviselő-testületének 2/2009. (III. 17.) rendelete Örvényes Község Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Kihirdetve: 2009. március 17. Németh Tünde körjegyző Örvényes Község Önkormányzat

Részletesebben

Kétvölgy Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2/2015 (II.16) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Kétvölgy Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2/2015 (II.16) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Kétvölgy Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2/2015 (II.16) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Módosítva a 7/2015. (IX.30.) és az 1/2016. (II.18.) önkormányzati

Részletesebben

I. FEJEZET Általános rendelkezések

I. FEJEZET Általános rendelkezések Kozármisleny Város Önkormányzat képviselő-testületének 1/2015. (II.02.) önkormányzati rendelete az önkormányzat és intézményei 2015. évi költségvetéséről (egységes szerkezetben a 20/2015.(VIII.17.) önkormányzati

Részletesebben

Medgyesbodzás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014 (III.05.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről

Medgyesbodzás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014 (III.05.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Medgyesbodzás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014 (III.05.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Medgyesbodzás Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Nyirád Község Önkormányzat Polgármesterétől 8454 Nyirád, Szabadság u. 3. Tel/Fax: 06/

Nyirád Község Önkormányzat Polgármesterétől 8454 Nyirád, Szabadság u. 3. Tel/Fax: 06/ Nyirád Község Önkormányzat Polgármesterétől 8454 Nyirád, Szabadság u. 3. Tel/Fax: 06/88-235-001 e-mail: hivatal@nyirad.hu 4. napirendi pont Ügyszám: 24-73 /2016. Előterjesztő: Nagy Gábor Előkészítette:

Részletesebben

GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2008. (II. 15.) rendelete az Önkormányzat 2008. évi költségvetéséről

GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2008. (II. 15.) rendelete az Önkormányzat 2008. évi költségvetéséről GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2008. (II. 15.) rendelete az Önkormányzat 2008. évi költségvetéséről Győrtelek Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló többször

Részletesebben

A Közgyűlés a rendelet 1. -ának (2) bekezdésében meghatározott mérlegek és kimutatások tartalmát az alábbiakban határozza meg: 4

A Közgyűlés a rendelet 1. -ának (2) bekezdésében meghatározott mérlegek és kimutatások tartalmát az alábbiakban határozza meg: 4 1. oldal A Tolna Megyei Önkormányzat 15/2005. (VI. 29.) önkormányzati rendelete a Tolna Megyei Önkormányzat költségvetési és zárszámadási rendelete - a módosítással egységes szerkezetben - 1 A Tolna Megyei

Részletesebben

Javaslat a Heves Megyei Önkormányzat és intézményei 2016. évi Ellenőrzési Tervére

Javaslat a Heves Megyei Önkormányzat és intézményei 2016. évi Ellenőrzési Tervére Ikt.sz: 13-14/2015/221 Heves Megyei Közgyűlés Helyben Tisztelt Közgyűlés! Javaslat a Heves Megyei Önkormányzat és intézményei 2016. évi Ellenőrzési Tervére A Heves Megyei Közgyűlés 2015. évi munkatervének

Részletesebben

27. számú melléklet. Szöveges indokolás Óbarok Község Önkormányzata évi költségvetésének teljesítéséről

27. számú melléklet. Szöveges indokolás Óbarok Község Önkormányzata évi költségvetésének teljesítéséről 27. számú melléklet Szöveges indokolás Óbarok Község Önkormányzata 2008. évi költségvetésének teljesítéséről I. TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT BEVÉTELEK: Az önkormányzat bevételei közül három jogcímen történő

Részletesebben

BERZENCE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2014.(II.11.) önkormányzati rendelete

BERZENCE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2014.(II.11.) önkormányzati rendelete 1 BERZENCE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2014.(II.11.) önkormányzati rendelete (Tervezet) Berzence Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

A Kar FEUVE rendszere

A Kar FEUVE rendszere 4. sz. melléklet a 6/2016. (I. 1) sz. Dékáni utasításhoz A Kar FEUVE rendszere Az Államháztartási törvény alapján az (átfogó) szervezeti egység vezetője felelős: a feladatai ellátásához az (átfogó) szervezeti

Részletesebben

KÖNYVVIZSGÁLÓI JELENTÉS, ÉRTÉKELÉS

KÖNYVVIZSGÁLÓI JELENTÉS, ÉRTÉKELÉS Győrffi Dezső kamarai tag könyvvizsgáló 3800 Szikszó Hunyadi u. 40. Tel: (46) 596-270 KÖNYVVIZSGÁLÓI JELENTÉS, ÉRTÉKELÉS Borsodnádasd Város Önkormányzata 2013. évi költségvetési rendelettervezetének felülvizsgálatáról

Részletesebben

Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 21/2009.(IX.28.) r e n d e l e t e

Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 21/2009.(IX.28.) r e n d e l e t e Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2009.(IX.28.) r e n d e l e t e a nagyközségi önkormányzat 2009. évi költségvetéséről szóló 4/2009. (II.27.) rendelet módosításáról Decs Nagyközség

Részletesebben

Somlójenő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2015. (II.16.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről. I.

Somlójenő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2015. (II.16.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről. I. Somlójenő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2015. (II.16.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Somlójenő Község Önkormányzatának Képviselő-testülete (a továbbiakban:

Részletesebben

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2015.(II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. az önkormányzat évi költségvetéséről

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2015.(II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. az önkormányzat évi költségvetéséről 1 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2015.(II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Siófok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

Mágocs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2014.(VI.03.) rendeletével módosított. 3/2014.(III.10.) önkormányzati rendelete

Mágocs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2014.(VI.03.) rendeletével módosított. 3/2014.(III.10.) önkormányzati rendelete Mágocs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2014.(VI.03.) rendeletével módosított 3/2014.(III.10.) önkormányzati rendelete Mágocs Város Önkormányzata 2014. évi költségvetéséről (módosításokkal

Részletesebben

Balatonfenyves Község Önkormányzatának. 7/2009. (II.13.) számú rendelete Balatonfenyves Község Önkormányzat évi költségvetéséről

Balatonfenyves Község Önkormányzatának. 7/2009. (II.13.) számú rendelete Balatonfenyves Község Önkormányzat évi költségvetéséről Balatonfenyves Község Önkormányzatának 7/2009. (II.13.) számú rendelete Balatonfenyves Község Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Balatonfenyves Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

Nagybörzsöny Község Önkormányzat 2/2013.( II.13. ) önkormányzati rendelete a évi költségvetéséről

Nagybörzsöny Község Önkormányzat 2/2013.( II.13. ) önkormányzati rendelete a évi költségvetéséről Nagybörzsöny Község Önkormányzat 2/2013.( II.13. ) önkormányzati rendelete a 2013. évi költségvetéséről Nagybörzsöny Község Önkormányzat 2/2013.( II.13. ) önkormányzati rendelete a 2013. évi költségvetéséről

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés április 30-ai ü l é s é r e

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés április 30-ai ü l é s é r e KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŰLÉS E L N Ö K E ELŐTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2015. április 30-ai ü l é s é r e Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről

Részletesebben

(1) Az önkormányzat költségvetési szervei az alábbiak:

(1) Az önkormányzat költségvetési szervei az alábbiak: Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2016. ( IV.28.) számú zárszámadási rendelete az Önkormányzat 2015. évi költségvetésének végrehajtásáról Az Államháztartásról szóló 2011. évi CXCV.

Részletesebben

I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda

I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda A Nemzeti Választási Iroda (a továbbiakban: NVI vagy Iroda) gazdálkodási besorolása alapján önállóan működő és gazdálkodó, fejezeti jogosítványokkal felruházott

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. - a Képviselő - testülethez - Mátészalka Város Önkormányzata 2008. évi költségvetésének módosításáról

ELŐTERJESZTÉS. - a Képviselő - testülethez - Mátészalka Város Önkormányzata 2008. évi költségvetésének módosításáról MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERÉTŐL 4700. Mátészalka, Hősök tere 9. Tel.: 501-358. Fax.: 501-360. Száma: 169-24/2008. ELŐTERJESZTÉS - a Képviselő - testülethez - Mátészalka Város Önkormányzata

Részletesebben

2015. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2015. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

2015. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2015. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: 2015. évi előirányzat BEVÉTELEK 1. sz. melléklet Bevételek táblázat 3. oszlop 9 sora = 2.1. számú melléklet 3. oszlop 13. sor + 2.2. számú melléklet 3.

Részletesebben

I. FEJEZET Általános rendelkezések

I. FEJEZET Általános rendelkezések Kozármisleny Város Önkormányzat képviselő-testületének 1/2015. (II.02.) önkormányzati rendelete az önkormányzat és intézményei 2015. évi költségvetéséről Kozármisleny Város Önkormányzat képviselő-testülete

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés június 30-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés június 30-i ülésére 2. ELŐTERJESZTÉS a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 2017. június 30-i ülésére Tárgy: A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat 2017. évi költségvetéséről szóló 11/2016. (XI.30.) számú önkormányzati rendeletének módosítása

Részletesebben

NETTO80 - Nettósított Önkormányzati költségvetési jelentés # Megnevezés Eredeti előirányzat Módosított előirányzat

NETTO80 - Nettósított Önkormányzati költségvetési jelentés # Megnevezés Eredeti előirányzat Módosított előirányzat # Megnevezés Eredeti Módosított ből 01 Rendszeres személyi juttatás (511) (=02/09) 2 957 186 3 118 601 2 949 110 0 02 Nem rendszeres személyi juttatás (512-517) (=02/42) 484 659 639 926 601 202 0 03 Külső

Részletesebben

Pátka Község Önkormányzata és költségvetési szervei

Pátka Község Önkormányzata és költségvetési szervei Pátka Község a és költségvetési szervei 2009. évi zárszámadása Pátka Község a 8092 Pátka, Vak Bottyán tér 4. Tel: (22) 580-506; fax: (22) 580-509 E-mail: ktvpatka@datatrans.hu, ktvpatka@citromail.hu www.patka.hu

Részletesebben

Balatonszőlős Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014. (II. 11.) önkormányzati rendelete a évi költségvetéséről

Balatonszőlős Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014. (II. 11.) önkormányzati rendelete a évi költségvetéséről Balatonszőlős Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014. (II. 11.) önkormányzati rendelete a 2014. évi költségvetéséről Balatonszőlős Község Önkormányzatának Képviselő-testülete (a továbbiakban:

Részletesebben

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2017.(II.14.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2017.(II.14.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2017.(II.14.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E Mátészalka Város Önkormányzata 2017. évi költségvetéséről (egységes szerkezetben a módosításáról rendelkező

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület december 14-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület december 14-i ülésére ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2017. december 14-i ülésére Tárgy: Javaslat Polgár Város Önkormányzata 2018. évi költségvetésének elfogadásáig végrehajtandó átmeneti gazdálkodásáról szóló rendelet megalkotására

Részletesebben

TISZAVASVÁRI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének 15/2014.(VI.3.) önkormányzati rendelete

TISZAVASVÁRI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének 15/2014.(VI.3.) önkormányzati rendelete TISZAVASVÁRI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének 15/2014.(VI.3.) önkormányzati rendelete Tiszavasvári Város Önkormányzata 2013. évi költségvetéséről szóló 4/2013.(II.15.) önkormányzati rendeletének

Részletesebben