TÁJÉKOZTATÓ A KÜLFÖLDI MUNKAVÁLLALÁSRÓL

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TÁJÉKOZTATÓ A KÜLFÖLDI MUNKAVÁLLALÁSRÓL"

Átírás

1 TÁJÉKOZTATÓ A KÜLFÖLDI MUNKAVÁLLALÁSRÓL Tisztelettel megkérjük, vegye figyelembe, hogy a cégünkhöz beérkezett személyi anyagot nem küldjük vissza, ezért kérjük KIZÁRÓLAG fénymásolatokat adjon le irodáinkban! A jelentkezési anyagot lehetősége van en, faxon keresztül, vagy postai úton leadni; illetve személyesen irodáinkban. Cím: True Job Kft, 1067, Budapest, Teréz Krt. 23. Tel: Mobil: info@truejob.hu Web: FMK: / Felnőttképzési eng. szám: Cégünkről általában: A True Job Kft célja, hogy segítsen azoknak az uniós munkavállalóknak, akik a megnyílt Európai Uniós munkaerőpiacon szeretnének új munkalehetőséget találni. Az országból való távozás előtt minden jelentkezőnk teljes körű tájékoztatást kap leendő pozíciójára és a munka feltételeire vonatkozóan, valamint arról, hogy mit jelent az említett iparágban munkát vállalni. Ügynökségünk mindent megtesz azért, hogy elnyerje a munkaadók és a munkavállalók elégedettségét egyaránt. Célunk a hosszú távú együttműködés!

2 FIGYELEM! A True Job Kft kizárólag bejelentett, hivatalos munkára közvetít / vagy alkalmaz munkavállalókat. Tisztelettel kérünk mindenkit, hogy ezt figyelembe véve vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal. Sok sikert kívánunk! A True Job Kft vezetősége Célországaink és a szerződések várható időtartama: Anglia, Skócia, Írország: Hollandia 1 év 1 év A törvényes külföldi munka alapfeltételei: Az Európai Unió területén munkát vállalhat a True Job Kft közbenjárásával az a magyar, horvát, szlovák, szlovén, román, bolgár, lengyel,cseh..eu-s állampolgár, aki betöltötte a 18. életévét, és hivatalosan is európai szintű jövedelemből szeretne élni. Cégünk az Eu területére közvetít munkavállalókat. Munkavállalóinkat főként vendéglátás, építőipar, mezőgazdaság, szolgáltatás, egészségügy, raktározás és szállítmányozás területére keresik. Lehetőség van szakképzettséget nem igénylő munkák ellátására is, jelentkezőket várunk pl. szállodai takarító, konyhai kisegítő, karbantartó, állattartó vagy gyári szalagmunka végzésére. Megpályázható állások jövedelem:

3 Munkakör Általános takarító, konyhai kisegítő, hentes.csontozó Anglia, Skócia (bruttó/óra) Ł 5.93 Ł 7.00 Írország (bruttó/óra) EU 8 tól Hollandia (bruttó/hó) Luxushajó (nettó/hó) $ kb eu Szakács Ł 5.93 Ł EU 8 tól $ Felszolgáló, báros Ł 5.93 Ł EU 8 tól $ Recepciós Ł 5.93 Ł EU 8 tól $ Szobalány Ł 5.93 Ł EU 8 tól $ Étteremvezető Ł 6 Ł 9 EU 8 tól $ 3000 től Építőipar: kb kőműves, burkoló, 1300 Euro szobafestőmázoló, Ł 5.93 Ł EU 8 tól villanyszerelő, 9.00 vízvezeték-szerelő, stb. Vasipar: hegesztő, lakatos, csőszerelő, vízgáz-központi fűtés-szerelő, cncs, stb Ł 5.93 Ł 9.00 EU 8 tól kb euro Autó- és szerelők Ł 6 Ł 9 EU 8 tól Sofőrök: Kamion, busz, teherautó Ł 9 - Ł 13 EU 8 tól Nehéz- és könnyűgépkezelők Ł 5.93 Ł 9.00 Mezőgazdasági Ł Ł munkások 6.50 Gyári Ł 5.93 Ł szalagmunkások 10,5 biztonsági őröket Ł 6- Ł 9 EU 8 tól EU 8 tól EU 8 tól

4 villamos-,építész-,kertépítő-,gépész,számítástechnikai - programozó stb mérnökeket, minőségellenőröket, recepciósokathölgyeket irodákba Ł 7- Ł 10 Ł 6 Ł 9 Cégünk kizárólag olyan munkavállalókat közvetít külföldre, akik képesek az adott ország nyelvén beszélni, és a partnerek igényei szerint összeállított szintfelmérő vizsgán megfelelnek. Figyelem! Az említett beosztások és fizetések irányadó jellegűek. A tényleges munkakör megjelölése és napi/heti/havi bevétel a munkáltató által küldött előszerződésben lesz rögzítve. A jelentkezők már a személyi anyag leadásától készen kell, hogy álljanak a munkába állásra. Legalább kommunikációs szintű angol nyelvtudás szükséges a következő országokban: Anglia Hollandia Skócia Írország Munkaidő: Általában heti min óra, a munkavállalók időbeosztása a munkáltatótól függ Szabadság: Általában 20 nap / év fizetett szabadság Munkaruházat: Nem minden esetben biztosít munkaruhát a munkáltató. Az előre megküldött munkavállalási papíron szerepel.

5 Szükséges dokumentumok: Kizárólag pontosan kitöltött, teljes személyi anyagokat fogadunk el! Egy, cégünk által kibocsátott jelentkezési lap (Application Form) kitöltve Egy, cégünk által kibocsátott orvosi igazolás (Medical Certificate) kitöltve Egy darab, szakmai önéletrajz angol nyelven (amerikai típusú) Egy darab, évnél nem régebbi igazolványkép (mosolygós, férfiak ingben) Legalább egy darab angol nyelvű szakmai ajánlólevél fénymásolata Egy darab útlevél fénymásolat AZON JELENTKEZŐK SZÁMÁRA, AKIK NEM BESZÉLNEK ANGOLUL, CÉGÜNK NYELVI KÉPZÉSÉT AJÁNLJUK A True Job Kft céljául tűzte ki, hogy olyan munkavállalókat közvetít külföldre, akik tisztában vannak a ténnyel: szükség van arra, hogy az adott országnak, ahol dolgozni fognak, ismerjék a nyelvét. Nyelvismeret nélkül nehézkes az egész élet, így ajánljuk, hogy azok, akik nem biztosak a nyelvtudásukban, vagy már régen használták, esetleg még nem is tanulták, vegyenek részt egy általunk szervezett nyelvi képzésen, ahol kitűnő tanároktól sajátíthatják el az adott ország nyelvét, és megszerzik a biztos alapokat. A tananyagok nagytöbbsége azon adatokat tartalmazza, melyeket már partnereink megküldtek nekünk vagy az eddigi tapasztalatok alapján szükségesek egy külföldi munkavállaláshoz. Az általunk alkalmazott tanárok nagy része maga is külföldön dolgozott, így tökéletesen tudja, hogy mi az a tudás, ami nélkül majdhogynem lehetetlen nekiindulni egy ilyen vállalkozásnak.

6 Miért ajánljuk a saját nyelvi képzésünket? Az általunk indított nyelvtanfolyamokon minden szakmára külön készítjük fel hallgatóinkat. Így pl. létezik vendéglátós szaknyelvi képzés, építőipari, vasipari stb. A cégünk által szervezett nyelvtanfolyam kettő az egyben képzés: általános nyelv (ami az életben segít, bármely területen), illetve egy szakmai nyelv (ami a kinti munkában segít). A True Job Kft. jelenleg az alábbi településeken indít nyelvi képzéseket: Budapest Tervezzük Szegeden, Kecskeméten, Gödöllőn, Egerben, Székesfehérváron, Győrben, Zalaegerszegen, Baján, Békéscsabán, Debrecenben, Szolnokon Az intenzív tanfolyam anyaga maximálisan egyezik a külföldi partnerek igényeivel, az útmutatásaik alapján állítottuk össze azokat. Azon jelentkezők, akik részt vesznek egy általunk szervezett nyelvtanfolyamon, kiemelkedően nagyobb eséllyel vágnak neki az angol nyelvi szintfelmérőnek amit a kinti partner számítógép, vagy telefon segítségével maga vezet le -, hiszen a mindennapi élet szófordulatain túl, az adott munkával kapcsolatos szóismerettel is bővítjük tudását, valamint tankönyvünkben megtalálhatóak azok a kérdések, amelyek egy interjún előfordulhatnak. Tanfolyamainkról, kérem érdeklődjön a True Job Kft nél: Cím: 1067, Budapest, Teréz Krt.23. Tel: Mobil: info@truejob.hu, job@truejob.hu Web:

7 Figyelem! Tanfolyamaink sikeres elvégzése nem jelent azonnali és közvetlen munkaajánlatot. A tanfolyam célja a jelentkezők általános- és szakmai nyelvtudással való ellátása, valamint az esetleges munkahelyi felvétel esélyének növelése. A képzés általában az alábbi területeket érinti: Általános takarító Konyhai kisegítő Szakács Felszolgáló Szobalány Recepciós Betegápoló Biztonsági őr Asztalos Ács-állványozó Könnyű- és nehézgépkezelő Hegesztő Mezőgazdaságigép-munkás Karbantartó Farmi munkás, állattenyésztő Karosszérialakatos Autófényező Bútorfényező Szobafestő-mázoló Kőműves Autó-motorszerelő Teherautó-, busz-, kamionsofőr Betanított munkás, stb. - Tanfolyamot megfelelő számú (min fő) jelentkező esetén indítunk - Időtartama: 2-3 hét - Órák: heti 6-12 óra - Beosztás: hétvégi időpontokban, illetve hét közben munka után ( pl óra)

8 - Képzési díj: Ft- keresse fel irodánkat- vagy regisztráljon akár honlapunkon keresztül A tanfolyamon elsajátított tudást külföldön való tartózkodása során minden helyzetben alkalmazni tudja majd (reptér, bevásárlás, munka, posta, stb.) TANFOLYAM ÁRA: ,- Ft 30 óra Felmerülő kérdésekkel, kérem, keresse irodánkat: True Job Kft 1067, Budapest, Teréz Krt.23 Tel /Fax: Mobil: info@truejob.hu, job@truejob.hu Web: Általános tudnivalók: The National Minimum Wage, UK Ki jogosult nemzeti minimálbérre az Uk-ban? Az Egyesült Királyságban a 16 éves vagy annál idősebb munkavállalók nagy része jogosult a nemzeti minimálbérre (National Minimum Wage, NMW). A minimálbér egyaránt jár állandó munkavállalás, közvetített megbízásos vagy rövid távú szerződés alapján végzett munka után. A munkavállalók egy részére a nemzeti minimálbér nem vonatkozik. Ők a következők: 16 év alatti munkavállalók gyermekfelvigyázók (au-pairs) és dadák, ha a családnál laknak és a szállásért, illetve étkezésért nem fizetnek egyéni vállalkozók a fegyveres erők tagjai önkéntes munkások kormányzati programok keretében dolgozó egyes gyakornokok. Teljes listát kaphat arról, hogy ki jogosult az NMW-re, ha felhívja a Fizetési és Munkajogi Hivatal segélyvonalát, illetve ha tanácsadóhoz fordul (lásd a további tudnivalókat).

9 Mekkora a nemzeti minimálbér az Uk-ban? Négy különböző mértékű nemzeti minimálbér létezik: 21 éves vagy annál idősebb munkavállalók esetében jelenleg óránként 5,93 18 és 20 év közötti munkavállalók esetében jelenleg óránként 4,92 16 éves (iskolaköteles koron túli), illetve17 éves munkavállalók esetében jelenleg óránként 3, év alatti, illetve gyakorlatuk első évét töltő gyakornokok esetében jelenleg óránként 2,50. Az NMW egy bizonyos időszak figyelembe vételével kötelezően kifizetendő átlagos órabér. Hetibér esetén ez az időszak egy hét, havibér esetén egy hónap. Ha az átlagos órabér az NMW-nál nagyobb, a bizonyos órákra jutó kereset alacsonyabb lehet az NMW-nél. A jelentkezést követően mennyi idő múlva utazhatom? A jelentkezők általában 1 4 héten belül utazhatnak, ez persze több tényezőtől függ: teljes-e az általa leadott személyi anyag, van-e elegendő nyelvtudása, készen áll-e az indulásra, amikor a partnereink kérik, van-e éppen akkor igény az általa betöltendő pozícióra, rendelkezik-e a kinti elinduláshoz elegendő pénzösszeggel, kiválasztja-e a leadott munkatapasztalat alapján a munkáltató..stb Szükséges-e pénzzel rendelkezni a külföldi munkavállaláshoz? Igen, szükséges. A True Job Kft nem kér, és nem is fogad el pénzt a munka-közvetítésért. Ugyanakkor fontos tudni, hogy a kiutazásnak és az első néhány hétnek költségei vannak. Néhány dolgok kiemelve: - kiutazás (repülő vagy busz) kb e Ft - szállás kaució általában egy vagy két hetet kell előre kifizetni + az aktuális hetet (a kaució díja az albérlet lejártával visszajár, abban az esetben, ha minden úgy van, ahogy a tulajdonos azt átadta) vidéken általában 50-70Ł /hét-ezen adatok Uk ra vonatkoznak, Hollandia és Németország is más, de körülbelül hasonló árakkal - pénz az étkezésre és egyéb saját dolgokra Vízum, munkavállalási engedély: Sem munkavállalási engedélyre, sem vízumra nincs szüksége Eu-s állampolgároknak Anglia, Írország, Skócia, Hollandia, Németország, Ausztria és Ciprus területén.

10 Amennyiben 4 héten belül nem jelentjük be magunkat, és valaki ellenőriz minket, kitoloncol(hat)nak az országból. A bejelentés minden munkavállaló saját felelőssége, a munkáltató viszont készségesen segít a szükséges papírok kitöltésében. Adózás: Mivel a True Job Kft által közvetített munkavállalók kizárólag bejelentett és hivatalos munkát végezhetnek, így adózni is kell a bevételek után. Mindig az adott ország törvényeit kell figyelembe venni. Anglia, valamint Skócia területén pl. kb a jövedelem % -át teszi ki az adó. /Egyszerűen mondva: a hét öt napjából egyet dolgozunk az adózásért, egyet a szállásért, és háromnapi fizetés marad meg./ Beszámítják-e a magyar nyugdíjba a kinti jövedelem? Aki szeretné, hogy a későbbi éveiben is kamatoztathasson kinti munkája jövedelméből, annak egy igazolást kell kérnie a kinti illetékes hivataltól, és hogy pontosan mi az az összeg, amit befizetett, míg kint dolgozott. Ezt az igazolást le kell adni majd a magyarországi nyugdíjintézetnél. Tudnak-e a párjukkal együtt dolgozni? Igen, viszont ez esetben lehetséges, hogy több időt kell várnia kiutazásra. Általában kastélyszállókban, vagy egyéb vendéglátós munkahelyekre, szalagmunkákra tudjuk a párban lévő jelentkezőket kiközvetíteni. Vagy ugyanazon városban, csak 2 különböző helyen kell dolgozniuk,párok esetében a jelentkezéskor kérjük a jelentkezési lapon feltüntetni, kivel szeretne együtt menni. Szállás: A szállás költsége minden esetben a munkavállalót terheli (kivétel ez alól, ha a munkaadó írásban rögzíti, hogy az ő költsége). A szállások általában2-4 8 szobás,felszerelt,otthonok.

Munkavállalás az EU/EGT tagállamokban - az EURES hálózat

Munkavállalás az EU/EGT tagállamokban - az EURES hálózat Munkavállalás az EU/EGT tagállamokban - az EURES hálózat Témák ismertetése Az EURES hálózat bemutatása A munkavállalás általános szabályai Álláskeresés Élet- és munkakörülmények A válság okozta változások

Részletesebben

Munkavállalás az EU/EGT tagállamokban az EURES hálózat. Mészáros Mónika EURES tanácsadó

Munkavállalás az EU/EGT tagállamokban az EURES hálózat. Mészáros Mónika EURES tanácsadó Munkavállalás az EU/EGT tagállamokban az EURES hálózat Mészáros Mónika EURES tanácsadó A TÉMÁK ISMERTETÉSE EURES, az EU tagországai, általános tudnivalók az uniós munkavállalásban Álláskereső honlapok

Részletesebben

ID: 352 - SENIOR MOBILE APP DEVELOPER Ashford UK

ID: 352 - SENIOR MOBILE APP DEVELOPER Ashford UK Raktár Stewardess Vidámpark London Animátor Több külföldi munka Hírleveleink Ügyfeleink írták Célországok Nagy-BritanniaNagy-Britannia NémetországNémetország SvédországSvédország NÍrországÍrország HollandiaHollandia

Részletesebben

Zentrale Auslands- und Fachvermittlung. Èlet- és munkakörülmények Németországban

Zentrale Auslands- und Fachvermittlung. Èlet- és munkakörülmények Németországban Zentrale Auslands- und Fachvermittlung Èlet- és munkakörülmények Németországban ZAV / német EURES A ZAV / német Eures ügyfelei Individuális tanácsadás álláskeresőknek Individuális tanácsadás cégeknek Külföldi

Részletesebben

ltatói i kapcsolattartás a munkaügyi szervezetben

ltatói i kapcsolattartás a munkaügyi szervezetben Munkáltat ltatói i kapcsolattartás a munkaügyi szervezetben Székesfehérvár, 2010. április 26. A nyilvántartott álláskeresők gazdaságilag aktív népességhez viszonyított aránya (2010. márciusban: 13,6 %)

Részletesebben

Erasmus+ Erasmus tanulmányi mobilitás 2015/2016

Erasmus+ Erasmus tanulmányi mobilitás 2015/2016 Erasmus+ Erasmus tanulmányi mobilitás 2015/2016 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Pázmány Péter Katolikus Egyetem pályázatot hirdet hallgatói részére a 2015/2016-os tanév őszi és tavaszi félévére egyaránt. I. Általános

Részletesebben

Egy lehetséges megoldás a legális foglalkoztatás növelésére

Egy lehetséges megoldás a legális foglalkoztatás növelésére Egy lehetséges megoldás a legális foglalkoztatás növelésére Szolgáltatási csekk (utalvány) rendszer Belgiumban Mi a probléma? Alacsony a foglalkoztatás, elsősorban a képzettséggel nem rendelkezők esetében

Részletesebben

Állásajánlatok az európai intézményekben

Állásajánlatok az európai intézményekben Állásajánlatok az európai intézményekben Az Európai Unió intézményeiben az EPSO (European Personnel Selection Office) teszi közzé az állásajánlatokat és bonyolítja a felvételi eljárást. Az Unió intézményeiben

Részletesebben

MUNKAVÁLLALÁS az Európai Unióban - Építőipari álláslehetőségek

MUNKAVÁLLALÁS az Európai Unióban - Építőipari álláslehetőségek MUNKAVÁLLALÁS az Európai Unióban - Építőipari álláslehetőségek Bíró Tímea EURES tanácsadó Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja II. Építő- KITT Klaszter Konferencia 2012. szeptember 28. EURopean

Részletesebben

Munkaidő-szab{lyoz{s Európ{ban A Policy Solutions közpolitikai h{ttérelemzése az Európai Unió egyes tag{llamainak munkaidő-szab{lyoz{s{ról

Munkaidő-szab{lyoz{s Európ{ban A Policy Solutions közpolitikai h{ttérelemzése az Európai Unió egyes tag{llamainak munkaidő-szab{lyoz{s{ról Munkaidő-szab{lyoz{s Európ{ban A Policy Solutions közpolitikai h{ttérelemzése az Európai Unió egyes tag{llamainak munkaidő-szab{lyoz{s{ról 2011. augusztus Vezetői összefoglaló A munkaidőre vonatkozó szabályozás

Részletesebben

A Magyarországon megkérdezettek strukturális megoszlása, akik esetében számítani lehet arra, hogy (továbbra is) külföldön fognak dolgozni:

A Magyarországon megkérdezettek strukturális megoszlása, akik esetében számítani lehet arra, hogy (továbbra is) külföldön fognak dolgozni: A Magyarországon megkérdezettek strukturális megoszlása, akik esetében számítani lehet arra, hogy (továbbra is) külföldön fognak dolgozni: % Nem Kor Családi állapot Férfi Nő éves korig - év - év - év -

Részletesebben

A Slovakiabán megkérdezettek strukturális megoszlása, akik esetében számítani lehet arra, hogy (továbbra is) külföldön fognak dolgozni:

A Slovakiabán megkérdezettek strukturális megoszlása, akik esetében számítani lehet arra, hogy (továbbra is) külföldön fognak dolgozni: A Slovakiabán megkérdezettek strukturális megoszlása, akik esetében számítani lehet arra, hogy (továbbra is) külföldön fognak dolgozni: % Nem Kor Családi állapot Férfi Nő éves korig - év - év - év - év

Részletesebben

MELLÉKLET. a Bizottság végrehatjási határozatához

MELLÉKLET. a Bizottság végrehatjási határozatához EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2014.10.22. C(2014) 7594 final ANNEX 1 MELLÉKLET a Bizottság végrehatjási határozatához a C(2011)5500 végleges végrehajtási határozatnak a címe és a vízumkérelmezők által Kínában

Részletesebben

Külföldi munkák. ID: 356 - WEB DEVELOPER Ashford UK. Munkaadó: Euwork Kft Kategória: Informatika

Külföldi munkák. ID: 356 - WEB DEVELOPER Ashford UK. Munkaadó: Euwork Kft Kategória: Informatika Külföldi munkák ID: 356 - WEB DEVELOPER Ashford UK Kategória: Informatika Munkatapasztalat: Informatika - software - Programozó - 1 év Angolul erős társalgási szinten beszélő webfejlesztőket keresünk Ashford

Részletesebben

Tájékoztató a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Kirendeltségeinek hirdethető állásajánlatairól

Tájékoztató a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Kirendeltségeinek hirdethető állásajánlatairól Tájékoztató a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Kirendeltségeinek hirdethető állásajánlatairól Dorogi Kirendeltség (Dorog, Kálvária u. 18. sz.) Telefon: 33/431-448 Grafikai tervező

Részletesebben

Nyugdíj-kiegészítés Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet. Bemutatkozó brosúra

Nyugdíj-kiegészítés Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet. Bemutatkozó brosúra Nyugdíj-kiegészítés Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet Bemutatkozó brosúra Célunk, hogy minél több nyugdíjas munkavállaló, és munkáltatóik részére tegyük elérhetővé a nyugdíjas szövetkezet nyújtotta kedvező

Részletesebben

A Magyarországon megkérdezettek strukturális megoszlása, akik esetében számítani lehet arra, hogy (továbbra is) külföldön fognak dolgozni (%):

A Magyarországon megkérdezettek strukturális megoszlása, akik esetében számítani lehet arra, hogy (továbbra is) külföldön fognak dolgozni (%): A Magyarországon megkérdezettek strukturális megoszlása, akik esetében számítani lehet arra, hogy (továbbra is) külföldön fognak dolgozni (%): Nem Kor Családi állapot Férfi Nő éves korig - év - év - év

Részletesebben

Az utazás és a kint tartózkodás költségei a kiutazót terhelik. Az üzleti delegációban való részvétel előrelátható költségei a következők:

Az utazás és a kint tartózkodás költségei a kiutazót terhelik. Az üzleti delegációban való részvétel előrelátható költségei a következők: Tisztelt Partnerünk! A Nemzeti Külgazdasági Hivatal 2012. szeptember 24-27. között üzleti delegációt szervez Volgográdba (Oroszország), amelyre ezúton tisztelettel meghívjuk Önt. A delegációban résztvevők

Részletesebben

EU-s munkavállalók jogai

EU-s munkavállalók jogai EU-s munkavállalók jogai Az uniós polgárokat megillető négy szabadság egyike a munkavállalók szabad mozgása. Ez a munkavállalók mozgáshoz és tartózkodáshoz való jogát, a családtagok beutazáshoz és tartózkodáshoz

Részletesebben

Magyar joganyagok - NGM közlemény - a harmadik országbeli állampolgárok magyaro 2. oldal 7. Építőipari szakmunkás 8190 Egyéb, máshova nem sorolható fe

Magyar joganyagok - NGM közlemény - a harmadik országbeli állampolgárok magyaro 2. oldal 7. Építőipari szakmunkás 8190 Egyéb, máshova nem sorolható fe Magyar joganyagok - NGM közlemény - a harmadik országbeli állampolgárok magyaro 1. oldal NGM közlemény a harmadik országbeli állampolgárok magyarországi foglalkoztatásának nem összevont kérelmezési eljárás

Részletesebben

TANMENET. Készült: a 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendeletben kiadott szakmai és vizsgakövetelmény szerint.

TANMENET. Készült: a 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendeletben kiadott szakmai és vizsgakövetelmény szerint. Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolája és Kollégiuma OM-203042 6400 Kiskunhalas, Kazinczy u. 5. 6400 Kiskunhalas Kőrösi út 1. Tel./Fax: 06-77/422-218 www.variszabo.hu e-mail:

Részletesebben

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT 3. tavaszi nagykatalógus (kiegyenlítő csomag LCD ajándékkal) 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT 1.1 A nyereményjáték a hollandiai Bakker Hillegom B.V.

Részletesebben

AUGUSZTUS Csaba-College Külkereskedelmi Oktatási és Továbbképző Kft.

AUGUSZTUS Csaba-College Külkereskedelmi Oktatási és Továbbképző Kft. A GINOP-5.1.1-15 Út a munkaerőpiacra és a GINOP-5.2.1-14 ifjúsági garancia munkaerőpiaci programok keretében 2017. augusztus hónaptól álláskeresők részvételével indítandó munkaerő-piaci képzések Képzés

Részletesebben

Budapest Főváros Kormányhivatala Foglalkoztatási Főosztály. Web:

Budapest Főváros Kormányhivatala Foglalkoztatási Főosztály.   Web: 2018. május 10. VII. évfolyam 3. szám Budapest Főváros Kormányhivatala Foglalkoztatási Főosztály Kedves Ügyfelünk! Az Önök véleménye továbbra is fontos számunkra, így ha bármilyen észrevételük, kérdésük,

Részletesebben

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT Kincses láda 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT Kincses láda 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT Kincses láda 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT 1.1 A kampány szervezője a Bakker Hillegom BV és a Bakker Holland Kft. 1.2 A kampány feltételeit a jelen

Részletesebben

Összehasonlító példák. 2016/2017 II. Dr Lakatos Mária: ADÓZÁS I

Összehasonlító példák. 2016/2017 II. Dr Lakatos Mária: ADÓZÁS I Összehasonlító példák Hol tartunk? Családi állapothoz igazodó kedvezmények Adójóváírások és hitelek Ki mennyit fizet? Kína Egyéni vállalkozók személyi jövedelemadózása Példa bér adójának kiszámítására

Részletesebben

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT Virághinta + 75 virághagyma + 1 csekk 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT Virághinta + 75 virághagyma + 1 csekk 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT Virághinta + 75 virághagyma + 1 csekk 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT 1.1 A kampány szervezője a Bakker Hillegom BV és a Bakker Holland Kft. 1.2 A

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat 10/2002. (IV. 24.) önkormányzati rendelete 1 a külföldi kiküldetésekről - a módosítással egységes szerkezetben - 2

A Tolna Megyei Önkormányzat 10/2002. (IV. 24.) önkormányzati rendelete 1 a külföldi kiküldetésekről - a módosítással egységes szerkezetben - 2 1. oldal A Tolna Megyei Önkormányzat 10/2002. (IV. 24.) önkormányzati rendelete 1 a külföldi kiküldetésekről - a módosítással egységes szerkezetben - 2 A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

A tanfolyamot INDÍTJUK!

A tanfolyamot INDÍTJUK! A képzés kezdésének időpontja: 2018. március 28. (szerda) A képzés helyszín(ei): 1149 Budapest, Buzogány u. 10-12. és/vagy 1149 Budapest, Pillangó park 3-5. A tanfolyamot INDÍTJUK! ntéző (OKJ 51 344 01;

Részletesebben

EURES. Biztonságos külföldi munkavállalás. Horváth Máté EURES társhálózati koordinátor PM EURES Nemzeti Koordinációs Iroda október 17.

EURES. Biztonságos külföldi munkavállalás. Horváth Máté EURES társhálózati koordinátor PM EURES Nemzeti Koordinációs Iroda október 17. EURES Biztonságos külföldi munkavállalás Horváth Máté EURES társhálózati koordinátor PM EURES Nemzeti Koordinációs Iroda 2018. október 17. Mi jut az eszébe arról, hogy uniós munkavállalás? Ön dolgozott

Részletesebben

Tájékoztató a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Kirendeltségeinek hirdethető állásajánlatairól

Tájékoztató a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Kirendeltségeinek hirdethető állásajánlatairól Tájékoztató a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Kirendeltségeinek hirdethető állásajánlatairól Dorogi Kirendeltség (Dorog, Kálvária u. 18. sz.) Telefon: 33/431-448 Egyszerű ipari

Részletesebben

Kérje meg a pályázókat, hogy az Europass önéletrajzot használják, így Ön világos képet kaphat készségeikrõl és szakértelmükrõl!

Kérje meg a pályázókat, hogy az Europass önéletrajzot használják, így Ön világos képet kaphat készségeikrõl és szakértelmükrõl! Europass Önéletrajz Az Europass önéletrajz (CV) a hagyományos önéletrajzi formátumot követõ dokumentum, amellyel a felhasználók részletesebben, világosan és egyértelmûen bemutathatják képzettségeiket és

Részletesebben

HALLGATÓI ERASMUS + ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZAT /2017-es TANÉV

HALLGATÓI ERASMUS + ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZAT /2017-es TANÉV HALLGATÓI ERASMUS + ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZAT - 2016 /2017-es TANÉV SZAKMAI GYAKORLAT A Színház- és Filmművészeti Egyetem pályázatot hirdet az egyetem hallgatói részére ERASMUS+ ösztöndíj elnyerésére európai

Részletesebben

A Magyarországon megkérdezettek strukturális megoszlása, akik esetében számítani lehet arra, hogy (továbbra is) Ausztriában fognak dolgozni:

A Magyarországon megkérdezettek strukturális megoszlása, akik esetében számítani lehet arra, hogy (továbbra is) Ausztriában fognak dolgozni: A Magyarországon megkérdezettek strukturális megoszlása, akik esetében számítani lehet arra, hogy (továbbra is) Ausztriában fognak dolgozni: % Nem Kor Családi állapot Férfi Nő éves korig - év - év - év

Részletesebben

RÉSZLETFIZETÉS A BUDAI SZEMÉSZETI KÖZPONTBAN A COFIDIS EGÉSZSÉG HITEL JÓVOLTÁBÓL

RÉSZLETFIZETÉS A BUDAI SZEMÉSZETI KÖZPONTBAN A COFIDIS EGÉSZSÉG HITEL JÓVOLTÁBÓL RÉSZLETFIZETÉS A BUDAI SZEMÉSZETI KÖZPONTBAN A COFIDIS EGÉSZSÉG HITEL JÓVOLTÁBÓL Amennyiben nehézséget jelent az Ön számára, hogy egyszerre fizessen a DiamondFEMTO vagy OptiLASIK kezelésért, lehetősége

Részletesebben

Az Erasmus+ programról Dudás Ferencné c. egyetemi docens Nemzetközi Mobilitási Iroda igazgató

Az Erasmus+ programról Dudás Ferencné c. egyetemi docens Nemzetközi Mobilitási Iroda igazgató Az Erasmus+ programról Dudás Ferencné c. egyetemi docens Nemzetközi Mobilitási Iroda igazgató Mi az az Erasmus+ program? Az Európai Bizottság idén már 28 éves programja Plusz, mert a 28 évvel ezelőtt alapított

Részletesebben

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT Monogramos óra 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT Monogramos óra 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT Monogramos óra 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT 1.1 A kampány szervezője a Bakker Hillegom BV és a Bakker Holland Kft. 1.2 A kampány feltételeit a

Részletesebben

EU-Work. E-mail: center@euwork.hu. (Kérjük, hogy amennyiben önéletrajzot csatol, mindenképpen jelölje meg a POZÍCIÓ nevét! )

EU-Work. E-mail: center@euwork.hu. (Kérjük, hogy amennyiben önéletrajzot csatol, mindenképpen jelölje meg a POZÍCIÓ nevét! ) EU-Work E-mail: center@euwork.hu (Kérjük, hogy amennyiben önéletrajzot csatol, mindenképpen jelölje meg a POZÍCIÓ nevét! ) Telefon: 06-1/203-5833 A telefonszámok a nyitvatartási időben hívhatók! H-CS:

Részletesebben

RÉSZLETFIZETÉS A BUDAI SZEMÉSZETI KÖZPONTBAN A COFIDIS EGÉSZSÉGHITEL JÓVOLTÁBÓL

RÉSZLETFIZETÉS A BUDAI SZEMÉSZETI KÖZPONTBAN A COFIDIS EGÉSZSÉGHITEL JÓVOLTÁBÓL RÉSZLETFIZETÉS A BUDAI SZEMÉSZETI KÖZPONTBAN A COFIDIS EGÉSZSÉGHITEL JÓVOLTÁBÓL Amennyiben nehézséget jelent az Ön számára, hogy egyszerre fizessen a DiamondFEMTO vagy OptiLASIK kezelésért, lehetősége

Részletesebben

RÉSZLETFIZETÉS A BUDAI SZEMÉSZETI KÖZPONTBAN A COFIDIS EGÉSZSÉGHITEL JÓVOLTÁBÓL

RÉSZLETFIZETÉS A BUDAI SZEMÉSZETI KÖZPONTBAN A COFIDIS EGÉSZSÉGHITEL JÓVOLTÁBÓL RÉSZLETFIZETÉS A BUDAI SZEMÉSZETI KÖZPONTBAN A COFIDIS EGÉSZSÉGHITEL JÓVOLTÁBÓL Amennyiben nehézséget jelent az Ön számára, hogy egyszerre fizessen a DiamondFEMTO vagy OptiLASIK kezelésért, lehetősége

Részletesebben

Hogyan dolgozhatok tanulmányaim mellett?

Hogyan dolgozhatok tanulmányaim mellett? Hogyan dolgozhatok tanulmányaim mellett? Konstantinusz Kft. 2010 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...2 2. Mi is az Iskolaszövetkezet?...2 3. Milyen elvárásokat támaszt a munkaerőpiac a diákokkal szemben?...4

Részletesebben

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT MAXI-CSOMAG 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT MAXI-CSOMAG 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT MAXI-CSOMAG 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT 1.1 A kampány szervezője a Bakker Hillegom BV és a Bakker Holland Kft. 1.2 A kampány feltételeit a jelen

Részletesebben

AZ ELSŐ EURES-ÁLLÁSOD

AZ ELSŐ EURES-ÁLLÁSOD AZ ELSŐ EURES-ÁLLÁSOD Gyakran ismételt kérdések Általános rész Hol tájékozódhatok Az első EURES-állásod -ról? Információk az EURES portálon találhatók az alábbi címen: http://eures.europa.eu vagy az Europa

Részletesebben

A Csehországban megkérdezettek strukturális megoszlása, akik esetében számítani lehet arra, hogy (továbbra is) Ausztriában fognak dolgozni:

A Csehországban megkérdezettek strukturális megoszlása, akik esetében számítani lehet arra, hogy (továbbra is) Ausztriában fognak dolgozni: A Csehországban megkérdezettek strukturális megoszlása, akik esetében számítani lehet arra, hogy (továbbra is) Ausztriában fognak dolgozni: % Nem Kor Családi állapot Férfi Nő éves korig - 5 év - 5 év -

Részletesebben

Hogy ne kelljen számolgatnia, ebben a táblázatban megtalálja az elvárt emelés mértékét, amelynek végrehajtása esetén, a kompenzációt igénybe veheti:

Hogy ne kelljen számolgatnia, ebben a táblázatban megtalálja az elvárt emelés mértékét, amelynek végrehajtása esetén, a kompenzációt igénybe veheti: Internet: Tisztelt Ügyfelünk! Elsőként szeretnék a Rezon Iroda minden dolgozója nevében szerencsés és BOLDOG ÚJ ÉVET kívánni. Nemcsak a BÚÉK betűi, mi is egy kicsit megrészegedtünk a sok változástól, ami

Részletesebben

Erasmus+ Erasmus tanulmányi mobilitás 2016/2017

Erasmus+ Erasmus tanulmányi mobilitás 2016/2017 Erasmus+ Erasmus tanulmányi mobilitás 2016/2017 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Pázmány Péter Katolikus Egyetem pályázatot hirdet hallgatói részére a 2016/2017-es tanév őszi és tavaszi félévére egyaránt. I. Általános

Részletesebben

Tájékoztató leendő nevelőszülőknek és érdeklődőknek

Tájékoztató leendő nevelőszülőknek és érdeklődőknek Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat 5600 Békéscsaba Degré u. 59. Tájékoztató leendő nevelőszülőknek és érdeklődőknek 1 A nevelőszülők nemes hivatásáról

Részletesebben

2019/2020 Felvételi eredmény

2019/2020 Felvételi eredmény Tanulói a. 72453804220 ács 72464869439 ács 72445134666 ács 72520491204 ács 72520489841 ács 72143401216 ács 72458802149 ács 72353537957 ács 72520058502 ács 72520064751 ács 72508164282 ács szakma 72433286647

Részletesebben

Vizsgaszervezés rendje 2013.

Vizsgaszervezés rendje 2013. Vizsgaszervezés rendje 2013. A Nemzeti Munkaügyi Hivatal, mint vizsgaszervező a szakmai vizsgáztatás általános szabályairól és eljárási rendjéről szóló 20/2007. (V.21.) SZMM rendelet, a 9/2008. (VI. 28.)

Részletesebben

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT Hawaii pálma + Ékszercsomag + Pénznyeremény odaítélés + 2 luxus Garden-Lounge-garnitúra

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT Hawaii pálma + Ékszercsomag + Pénznyeremény odaítélés + 2 luxus Garden-Lounge-garnitúra BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT Hawaii pálma + Ékszercsomag + Pénznyeremény odaítélés + 2 luxus Garden-Lounge-garnitúra 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT 1.1 A kampány szervezője a

Részletesebben

Minimálbér és garantált bérminimum

Minimálbér és garantált bérminimum Minimálbér és garantált bérminimum Magyar Közlöny 2016. évi 204. száma 430/2016. (XII. 15.) Kormányrendelet Minimálbér: 138 000 Ft A teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló részére megállapított

Részletesebben

S P O R T E D Z Ő S Z A K K É P E S Í T É S

S P O R T E D Z Ő S Z A K K É P E S Í T É S SEMMELWEIS EGYETEM Testnevelési és Sporttudományi Kar Felnőttképzési Csoport 1123 Budapest, XII. Alkotás u. 44. Csoportvezető: Nagy Dóra Tel.: 487-9247, Fax.: 356-6337 Email: ndori@mail.hupe.hu A nem olimpiai

Részletesebben

A Slovakiabán megkérdezettek strukturális megoszlása, akik esetében számítani lehet arra, hogy (továbbra is) Ausztriában fognak dolgozni (%):

A Slovakiabán megkérdezettek strukturális megoszlása, akik esetében számítani lehet arra, hogy (továbbra is) Ausztriában fognak dolgozni (%): A Slovakiabán megkérdezettek strukturális megoszlása, akik esetében számítani lehet arra, hogy (továbbra is) Ausztriában fognak dolgozni (%): Nem Kor Családi állapot Férfi Nő éves korig - év - év - év

Részletesebben

Pályakövetés ben NAPPALI tagozaton végzettek kérdőívének kiértékelése. Készült: december 19. Készítette: Bognár Melinda felvételi üi.

Pályakövetés ben NAPPALI tagozaton végzettek kérdőívének kiértékelése. Készült: december 19. Készítette: Bognár Melinda felvételi üi. Pályakövetés 2007-ben NAPPALI tagozaton végzettek kérdőívének kiértékelése Készült: 2008. december 19. Készítette: Bognár Melinda felvételi üi. 1 1.) Pályakövetés során kiküldött levelek száma az egyes

Részletesebben

Andai Zoltán NKE-KTK HÖK külkapcsolati referens Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar NEMZETKÖZI KISOKOS

Andai Zoltán NKE-KTK HÖK külkapcsolati referens Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar NEMZETKÖZI KISOKOS Andai Zoltán NKE-KTK HÖK külkapcsolati referens Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar NEMZETKÖZI KISOKOS 2014 1. Erasmus + Mi az Erasmus +? Az ERASMUS+ egy átfogó programcsomag, amely

Részletesebben

(Kötelezően közzéteendő jogi aktusok)

(Kötelezően közzéteendő jogi aktusok) 2006.4.27. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja L 114/1 I (Kötelezően közzéteendő jogi aktusok) AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 629/2006/EK RENDELETE (2006. április 5.) a szociális biztonsági rendszereknek

Részletesebben

Munkavállalás az EU/EGT tagállamokban az EURES hálózat

Munkavállalás az EU/EGT tagállamokban az EURES hálózat Munkavállalás az EU/EGT tagállamokban az EURES hálózat 1 A témák ismertetése A közösségi munkavállalás alapelvei Az átmeneti időszak A munkavállalás sajátosságai az egyes tagországokban Az EURES hálózat

Részletesebben

7 Konyhai kisegítő Alapfokú iskolai végzettség (8 általános) - egyenlőtlen. 7 Szobaasszony Alapfokú iskolai végzettség (8 általános) - egyenlőtlen

7 Konyhai kisegítő Alapfokú iskolai végzettség (8 általános) - egyenlőtlen. 7 Szobaasszony Alapfokú iskolai végzettség (8 általános) - egyenlőtlen 6 Kertész Alapfokú iskolai (8 ) - 6 Segédmunkás Alapfokú iskolai (8 ) - 6 Takarító Alapfokú iskolai (8 ) - 6 Primerköri takarító Alapfokú iskolai (8 ) - 6 Szekunderköri takarító Alapfokú iskolai (8 ) -

Részletesebben

Erasmus+ Erasmus szakmai gyakorlat 2016/2017

Erasmus+ Erasmus szakmai gyakorlat 2016/2017 Erasmus+ Erasmus szakmai gyakorlat 2016/2017 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Pázmány Péter Katolikus Egyetem pályázatot hirdet hallgatói részére a 2016/2017-es tanévre. I. Általános tudnivalók A program célja, hogy

Részletesebben

MUNKAÜGYI SZAKREFERENS

MUNKAÜGYI SZAKREFERENS MUNKAÜGYI SZAKREFERENS 340020 GAZDASÁGI ÉS IGAZGATÁSI KÉPESÍTÉSEK 1 KÉPZÉSI ALAPINFORMÁCIÓK A programba való bekapcsolódás feltételei: A programba való bekapcsolódáshoz középfokú végzettség szükséges,

Részletesebben

Önkéntes területvédelmi tartalékos alapfelkészítés, jogviszony tájékoztató

Önkéntes területvédelmi tartalékos alapfelkészítés, jogviszony tájékoztató Önkéntes területvédelmi tartalékos alapfelkészítés, jogviszony tájékoztató Az MH HFKP 17. Előkészítő Részleg (Szekszárd) 120 órás területvédelmi tartalékos alapfelkészítést indít katonai előképzettséggel

Részletesebben

1. Megváltozott munkaképességűek keresünk gondnoki munkakörbe!

1. Megváltozott munkaképességűek keresünk gondnoki munkakörbe! 1. Megváltozott munkaképességűek keresünk gondnoki Kecskemét környéki munkavégzésre megváltozott munkaképességű munkavállalókat keresünk gondnoki Főbb feladatok: telephely tisztántartása Elvárás: jó állóképesség

Részletesebben

Tantárgyi követelmény. Szakközépiskola 11/Sz évfolyam

Tantárgyi követelmény. Szakközépiskola 11/Sz évfolyam Tantárgyi követelmény Szakközépiskola 11/Sz évfolyam 2017/2018 TARTALOMJEGYZÉK 1. Ételkészítési alapok... 3 2. Foglalkoztatás I.-II.... 4 3. Vendéglátó gazdálkodás... 5 4. Általános élelmiszerismeretek,

Részletesebben

Képzés nyilvántartási. Képzés nyilvántartásba Képzés megnevezése kör. száma

Képzés nyilvántartási. Képzés nyilvántartásba Képzés megnevezése kör. száma Debreceni Szakképzési Centrum Felnőttképzési engedélyszám: E-001281/2015 Engedélyezett képzési programok S.sz. Képzési Képzés nyilvántartási Képzés nyilvántartásba Képzés megnevezése kör száma vételi időpontja

Részletesebben

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT Hápogó kacsa + ékszercsomag + Pénznyeremény sorsolása + 6 Weber kültéri konyha sorsolása

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT Hápogó kacsa + ékszercsomag + Pénznyeremény sorsolása + 6 Weber kültéri konyha sorsolása BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT Hápogó kacsa + ékszercsomag + Pénznyeremény sorsolása + 6 Weber kültéri konyha sorsolása 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT 1.1 A kampány szervezője

Részletesebben

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT Bakker hagymakatalógus (Rendkívüli formátumú csomag) 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT 1.1 A nyereményjáték a hollandiai Bakker Hillegom B.V. szervezésében,

Részletesebben

HU Egyesülve a sokféleségben HU A8-0197/26. Módosítás

HU Egyesülve a sokféleségben HU A8-0197/26. Módosítás 7.6.2017 A8-0197/26 26 A preambulumbekezdés A. mivel 2014-ben az EU-ban a nemek közötti nyugdíjszakadék, amit a nők által nyugdíj címén kapott adózás előtti átlagjövedelem és a férfiak ugyanilyen átlagjövedelme

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A pályázat célja:

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A pályázat célja: PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Esély Itthon Kisteleken című EFOP-1.2.11-16-2017-00004 azonosító számú pályázat keretében nyújtandó Fiatalok helyben maradását ösztönző támogatás elnyerésére Kistelek Város Önkormányzata

Részletesebben

7 Konyhalány Alapfokú iskolai végzettség (8 általános) - 7 Szobaasszony Alapfokú iskolai végzettség (8 általános) -

7 Konyhalány Alapfokú iskolai végzettség (8 általános) - 7 Szobaasszony Alapfokú iskolai végzettség (8 általános) - HAY kat. HAY munkaköri besorolások Képzettség Gyakorlat 6 Kertész Alapfokú iskolai (8 általános) - 6 Segédmunkás Alapfokú iskolai (8 általános) - 6 Takarító Alapfokú iskolai (8 általános) - 7 Gépkocsimosó

Részletesebben

Tájékoztató a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Kirendeltségeinek hirdethető állásajánlatairól

Tájékoztató a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Kirendeltségeinek hirdethető állásajánlatairól Tájékoztató a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Kirendeltségeinek hirdethető állásajánlatairól Dorogi Kirendeltség (Dorog, Kálvária u. 18. sz.) Telefon: 33/431-448 - Egyszerű ipari

Részletesebben

3.lépés:Szükséges dokumentumok előkészítése

3.lépés:Szükséges dokumentumok előkészítése 3.lépés:Szükséges dokumentumok előkészítése Az alábbi táblázat alapján a 2. lépésben foglalt vízum típus szerint készítse elő a szükséges dokumentumokat: Típus Szükséges dokumentumok 1 A retúr repülőjegy

Részletesebben

A kiadványt a TÁRS Projekt Foglalkoztatási Munkacsoportja állította össze

A kiadványt a TÁRS Projekt Foglalkoztatási Munkacsoportja állította össze DOLGOZNI JÓ! 2. A kiadvány az EFOP-1.9.1-VEKOP-15-2016-00001 kódszámú TÁRS PROJEKT Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely kialakítása című kiemelt projekt keretében készült.

Részletesebben

A kiadványt a TÁRS Projekt Foglalkoztatási Munkacsoportja állította össze

A kiadványt a TÁRS Projekt Foglalkoztatási Munkacsoportja állította össze DOLGOZNI JÓ! 2. A kiadvány az EFOP-1.9.1-VEKOP-15-2016-00001 kódszámú TÁRS PROJEKT Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely kialakítása című kiemelt projekt keretében készült.

Részletesebben

HALLGATÓI ERASMUS + ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZAT /2018-as TANÉV

HALLGATÓI ERASMUS + ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZAT /2018-as TANÉV HALLGATÓI ERASMUS + ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZAT - 2017 /2018-as TANÉV TANULMÁNYOK A Színház- és Filmművészeti Egyetem pályázatot hirdet az egyetem hallgatói részére tanulmányi ERASMUS+ ösztöndíj elnyerésére európai

Részletesebben

Tájékoztató Kazincbarcika város és térsége foglalkoztatási. helyzetéről, az álláskeresők számának alakulásáról

Tájékoztató Kazincbarcika város és térsége foglalkoztatási. helyzetéről, az álláskeresők számának alakulásáról KAZINCBARCIKAI JÁRÁSI HIVATAL JÁRÁSI MUNKAÜGYI KIRENDELTSÉGE Tájékoztató Kazincbarcika város és térsége foglalkoztatási helyzetéről, az álláskeresők számának alakulásáról Kazincbarcika, 2014. május 3700

Részletesebben

HALLGATÓI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

HALLGATÓI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ HALLGATÓI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ FONTOS! A csoportos tanulmányút kizárólag a konvergencia régiók felsőoktatási intézményeiben tanulók számára elérhető! Csoportos

Részletesebben

Muravidéki munkaerőpiac elemzése 2017

Muravidéki munkaerőpiac elemzése 2017 Muravidéki munkaerőpiac elemzése 2017 A kérdőívet 93 vállalat és egyéni vállalkozó töltötte ki. Ezek 5147 személyt foglalkoztatnak, ami a muravidéki vállalatok és önálló vállalkozók alkalmazottainak 28%-át

Részletesebben

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT Szezonközi katalógus (Ezüstös viharlámpa) 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT 1.1 A nyereményjáték a hollandiai Bakker Hillegom B.V. szervezésében, illetve

Részletesebben

Iskolai szociális munka szakirányú továbbképzési szak tájékoztatója

Iskolai szociális munka szakirányú továbbképzési szak tájékoztatója Iskolai szociális munka szakirányú továbbképzési szak tájékoztatója A képzés célja: Az iskolai szociális munka szakirányú továbbképzési szak képzési célja, hogy a résztvevők elsajátítsák az iskolai szociális

Részletesebben

Jelentkezési lap mestervizsgához

Jelentkezési lap mestervizsgához /4 Jelentkezési kód:... Kérem, hogy... szakmában /OKJ száma is/ mestervizsgára bocsátani szíveskedjenek. Név:... Lakcím:... Telefon: / - mobil: / - E-mail:... Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara -

Részletesebben

Tájékoztató Veszprém megye munkaerő-piaci helyzetéről és a támogatásokról

Tájékoztató Veszprém megye munkaerő-piaci helyzetéről és a támogatásokról Tájékoztató Veszprém megye munkaerő-piaci helyzetéről és a támogatásokról VESZPRÉM MEGYE MUNKAERŐ-PIACI HELYZETE Nyilvántartott álláskeresők a gazdaságilag aktív népesség %-ában 2013 november Pápa 9,1

Részletesebben

Szakszervezeti tisztségviselők munkaidő-kedvezménye Európában

Szakszervezeti tisztségviselők munkaidő-kedvezménye Európában Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége www.mszosz.hu Szakszervezeti tisztségviselők munkaidő-kedvezménye Európában A munkavállalói érdekképviseletek a legtöbb országban kedvezményeket élveznek a működésüket

Részletesebben

Diákmunka: ismerd meg jogaidat és kötelezettségeidet!

Diákmunka: ismerd meg jogaidat és kötelezettségeidet! Diákmunka: ismerd meg jogaidat és kötelezettségeidet! a jó munkahely mindnyájunknak fontos a munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, a munkaügyi ellenőrzés fejlesztése TÁMOP-2.4.8-12/1-2012-0001

Részletesebben

Vadászvizsgát megelőző tanfolyam hatósági ellenőrzésének tapasztalatai

Vadászvizsgát megelőző tanfolyam hatósági ellenőrzésének tapasztalatai Vadászvizsgát megelőző tanfolyam hatósági ellenőrzésének tapasztalatai NÉBIH Földművelésügyi Igazgatóság Zsigmond R. Vadász I. Helle D. Vadászvizsgát megelőző tanfolyam szervezői tevékenység jogszabályi

Részletesebben

Földművelésügyi Miniszter. a Növényi Diverzitás Központban. gazdasági dolgozó munkakörben gazdasági igazgató-helyettes (magasabb vezető)

Földművelésügyi Miniszter. a Növényi Diverzitás Központban. gazdasági dolgozó munkakörben gazdasági igazgató-helyettes (magasabb vezető) Földművelésügyi Miniszter a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet a Növényi Diverzitás Központban gazdasági dolgozó munkakörben gazdasági igazgató-helyettes

Részletesebben

Megbízási szerződés. 1 A Szerződés célja

Megbízási szerződés. 1 A Szerződés célja Megbízási szerződés Mely létrejött egyrészről ( név) (születési hely,idő) (lakcím) (igazolvány szám, nyilvántartási szám) (telefonszám) (e-mail) továbbiakban Megbízó, másrészről a Creative Soul Kft. Telephely:

Részletesebben

Erdészeti technikus (erdészeti ügyintéző)

Erdészeti technikus (erdészeti ügyintéző) Erdészeti technikus (erdészeti ügyintéző) Érvényes: 2012.01.16-2012.03.15 Azonosítók: XX002DCJ - 2807137 (1705) VI-TE Kft. 7140 Bátaszék ------------------ telep ---- Állásegyeztetés helye: Kirendeltségen:

Részletesebben

T á j é k o z t a t ó

T á j é k o z t a t ó T á j é k o z t a t ó A szakmai gyakorlat tartalmi követelményeiről A Külgazdasági szak, nappali tagozat, III. évfolyamos hallgatók a végbizonyítvány (abszolutórium) megszerzését követően a hatályos Kormányrendelet

Részletesebben

Marketing útmutató. Iránytű az érvényesüléshez

Marketing útmutató. Iránytű az érvényesüléshez Marketing útmutató Iránytű az érvényesüléshez Bevezető: Új szimfóniába kezdtünk. A 21. század lüktetése, az őssejt sztori adja ehhez a taktust. Új, szabadalmaztatás alatt álló készítményeinkkel megnyílt

Részletesebben

TUDNIVALÓK. az Adatváltozás bejelentési adatlap egyéni vállalkozók részére nyomtatvány-garnitúra kitöltéséhez

TUDNIVALÓK. az Adatváltozás bejelentési adatlap egyéni vállalkozók részére nyomtatvány-garnitúra kitöltéséhez TUDNIVALÓK az Adatváltozás bejelentési adatlap egyéni vállalkozók részére nyomtatvány-garnitúra kitöltéséhez A nyomtatvány-garnitúra törzslapból és pótlapokból áll. A törzslap kitöltése minden esetben

Részletesebben

FELHÍVÁS III. LINYI VÁSÁR RÉSZVÉTEL AZ ÜZLETEMBER DELEGÁCIÓBAN

FELHÍVÁS III. LINYI VÁSÁR RÉSZVÉTEL AZ ÜZLETEMBER DELEGÁCIÓBAN JELENTKEZÉSI LAP - business CHINA LINYI MARKET TRADE FAIR 2012. SZEPTEMBER 6-9., LINYI, KÍNA Cég neve: Címe: Ügyvezető ig. Kapcsolattartó: Telefon(ok): E-mail cím: Alkalmazottak száma (2010; 2011): Fax:

Részletesebben

Oktatás- és képzésszervezés

Oktatás- és képzésszervezés Oktatás- és képzésszervezés A munkaügyi központok ajánlati és képzés-támogatási rendszere Előadó: Veressné dr. Kiss Anna Munkaerő-piaci Eszközök és Képzési Osztály Hajdúszoboszló, Új arculati javaslatok

Részletesebben

SSC specialista szakirányú továbbképzés

SSC specialista szakirányú továbbképzés SSC specialista szakirányú továbbképzés (Shared Service Center - SSC) Edutus Főiskola 2017 Az SSC (Shared Service Center/szolgáltató központ) szektor jelenleg a leggyorsabban fejlődő iparág Magyarországon.

Részletesebben

Munkavállalás külföldön

Munkavállalás külföldön Munkavállalás külföldön 10+1 jó tanács, ha külföldön akar dolgozni 1. Soha ne higgyen a túl csábító ajánlatoknak! Ne feledje: sehol nincs kolbászból a kerítés. Egy átlagos magyar munkavállaló külföldön

Részletesebben

A kiküldetés szabályai. Az A1 jelű nyomtatványok kérdésköre

A kiküldetés szabályai. Az A1 jelű nyomtatványok kérdésköre A kiküldetés szabályai Az A1 jelű nyomtatványok kérdésköre 1. Biztosítási kötelezettség és alkalmazandó jog az EGT tagállamaiban A 883/2004, 987/2009. EK rendeletek - A Rendeleteket a tagállamok állampolgáraira

Részletesebben

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT Elektromos grill/barbecue sütő + 2.500.000 forintos pénznyereménycsekk + 3 SONY LCD TV

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT Elektromos grill/barbecue sütő + 2.500.000 forintos pénznyereménycsekk + 3 SONY LCD TV BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT Elektromos grill/barbecue sütő + 2.500.000 forintos pénznyereménycsekk + 3 SONY LCD TV 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT 1.1 A kampány szervezője a

Részletesebben

Oktatási Minisztérium 18/2004. (V.28.) OM 21/2006. (V.12.) OM

Oktatási Minisztérium 18/2004. (V.28.) OM 21/2006. (V.12.) OM Oktatási Minisztérium 18/2004. (V.28.) OM 21/2006. (V.12.) OM Ssz. OKJ Szakma megnevezése Régiók 1. 31 7862 01 ABC Eladó ÉM KM ÉA ND DD 2. 33 5216 01 Ács-állványozó ÉM KM ÉA 3. 33 5262 01 Asztalos ÉM KM

Részletesebben

A KBT. 67. SZERINTI FELVILÁGOSÍTÁS KÉRÉS MINTA 1 / 6

A KBT. 67. SZERINTI FELVILÁGOSÍTÁS KÉRÉS MINTA 1 / 6 A KBT. 67. SZERINTI FELVILÁGOSÍTÁS KÉRÉS MINTA 1 / 6 TÁJÉKOZTATÓ A MINTA HASZNÁLATÁVAL KAPCSOLATOSAN A jelen minta azzal a céllal készült, hogy segítséget nyújtson az európai uniós forrásból támogatott

Részletesebben

Megszerezhető képesítés. Képzés helyszíne

Megszerezhető képesítés. Képzés helyszíne Felhívás szerinti sorszám Képző intézmény megnevezése Képzés megnevezése Megszerezhető képesítés Képzés helyszíne Bemeneti feltétel Egészségügyi alkalmasság 2. Nyelvi Centrum Szolgáltató Bt. Angol alapfok

Részletesebben

Kosztyán Zsolt Tibor Diplomás pályakövetés intézményi on- line kutatás a Pannon Egyetemen, 2014

Kosztyán Zsolt Tibor Diplomás pályakövetés intézményi on- line kutatás a Pannon Egyetemen, 2014 2014.??.??. Kosztyán Zsolt Tibor Diplomás pályakövetés intézményi on- line kutatás a Pannon Egyetemen, 2014 A projekt célkitűzései Hallgatói érdeklődés felkeltése a tudományos pálya iránt, főleg az MTMI

Részletesebben