Tapasztalt oktatók segítségével megtartjuk kézműves foglalkozásunk következő alkalmát.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tapasztalt oktatók segítségével megtartjuk kézműves foglalkozásunk következő alkalmát."

Átírás

1 Kedves Hallgatók! A nagy érdeklődésetekre való tekintettel a Kollégiumi Bizottság ismételten hasznos időtöltésre hív Titeket. PROGRAM: kézműves foglalkozás ajándéktárgyak készítése filc anyagból IDŐPONTJA: :00 HELYE: Bezerédj Amália Kollégium E/3-as terem. Tapasztalt oktatók segítségével megtartjuk kézműves foglalkozásunk következő alkalmát. A rendezvényen való részvétel INGYENES, AZONBAN ELŐZETES REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT. Jelentkezni az alábbi elérhetőségen lehet (legkésőbb május 2-án 12:00 óráig): https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dgktszv2vzfizjfmatg1wmvcmnzqr3c6ma #gid=0 Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/ / Találkozzunk a rendezvényen! Üdvözlettel: Koll. Biz. választás, adatváltoztatás, szolgáltatások - A május 1-re való tekintettel a Kollégiumi Bizottság tagságára benyújtható pályázatok leadási határidejét, május 2-án, 10:00 órára módosítjuk. Kérjük, hogy május 2-án szerdán, napközben mindenki tekintse meg a pályázatokat a recepciók mellett elhelyezett hirdető felületeken (RK, VUK, BAK), majd azután döntsön a jelöltek támogatásáról. Szavazatukat az eredeti kiírás szeriont adhatják le a recepciókon, aznap este pedig mozgó urnába történő szavazat leadásra is lehetőséget biztosítunk. - Egyre több információ elakadás történik a személyi adatok (telefonszám, cím) változtatása miatt. Ahhoz, hogy a KAR-ban a változásokat korrigálni tudjuk, kérem, hogy a módosításokat jelentsék be a levelezési címen. - Javaslom, hogy a kollégiumi szolgáltatásokat időben mondják le, mert azok elszámolása utólag, az igénybe vétel függvényében, naparányosan történik. Együttműködésüket köszönöm. Üdvözlettel: Bebesi József, s.k. Kollégiumi igazgatóhelyettes dohányzás, kollégiumi tartozás Az alábbiakban tájékoztatom Önöket a nemdohányzók védelméről szóló törvény alkalmazásáról, illetve helyi szabályozásáról, valamint az elmaradt kollégiumi díjtételek kezeléséről.

2 Egységvezetői rendelkezés a nemdohányzók védelméről és a dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának egyes szabályairól szóló évi XLII. törvény végrehajtásáról A rendelkezés személyi hatálya Az egyetemmel jogviszonyban álló valamennyi alkalmazottra, valamint a hallgatói munkaszerződésben foglalkoztatott természetes személyekre, kollégiumi szolgáltatást igénybe vevőkre, továbbá az Egyetem hallgatóira, illetőleg az épületbe érkező látogatókra, szállóvendégekre terjed ki. A dohányzásra vonatkozó szabályok A kollégium épületének egész területén, valamint az épületek bejáratától számított 5 méteres távolságon belül eső területen tilos dohányozni. A dohányzás céljára kijelölt helyek: RK/ÚK: a kollégiumok mögötti kupola alatt, illetve az RK főbejárata előtt LUK/VUK: a bejárat mellett, illetve a VUK napozó teraszán BPK: az udvari betonozott parkoló területén és a főbejárat előtt. A nemdohányzók védelmére szolgáló előírások ellenőrzése, eljárás az előírások megszegése estén A kollégiumok területén, a nemdohányzók védelmére szolgáló előírások megtartásának ellenőrzésére - a hatóságon kívül - az egyetemi biztonságszervezési munkatársa, a Kft. főállású alkalmazottai, a szintfelelősök, és a Kollégiumi Bizottság tagjai jogosultak. A nemdohányzók védelmét szolgáló előírások megszegése esetén, a törvény rendelkezéseit megsértő személy ellen szabálysértési eljárás keretében, helyben és alkalmanként Ft egészségvédelmi bírság szabható ki, vagy fegyelmi eljárás kezdeményezhető. A bírság összegét a recepción kell befizetni. ennek elmulasztása esetén az összeg a kaucióból kerül levonásra. Amennyiben a szabályszegést hatósági ellenőrzés állapítja meg, a jogszabály szerint a bírság összege 20 és Ft között határozható meg. A kollégiumi díjfizetés rendje Felhívom azon hallgatók figyelmét, akiknek a Kollégiumi Adminisztrációs Rendszerben aktív (kifizetetlen) fizetései tételük van, a mulasztást záros határidőn belül pótolniuk kell. Mivel a kollégiumokat üzemeltető gazdasági társaságnak az egyetem felé jelentési kötelezettsége van, a hátralékkal rendelkező hallgatók listáját meg kell küldenünk az illetékes Tanulmányi Osztályok felé. Kivételt az érvényes halasztással rendelkező hallgatók képeznek. A jelentés pontos ideje, május 1. Kérem, hogy akinek a díjak befizetésének teljesítésével bármilyen problémája van, személyesen a Vuk irodahelyiségben kereshet meg, vagy az os számon hívhat, illetve a levelezési címre írhat. Kérem a szabályok maradéktalan betartását és a fentiek tudomásul vételét. Bebesi József Kollégiumi igazgatóhelyettes Sopron, 2012.április Három kilátó kerékpár túra NYEREMÉNNYEL

3 Kedves Hallgatók! A Kollégiumi Bizottság ismételten hasznos időtöltésre hív Titeket! PROGRAM: Kerékpáros túra 3 alkalom Tervezett IDŐPONTJA: (csütörtök) (csütörtök) (csütörtök) 17 órától GYÜLEKEZÉS HELYE: VUK A TÚRA CÉLPONTJA: Kecske kilátó, Szárhalmi erdő, Hermeszi kilátó Mindhárom túrát teljesítők között egy darab aluvázas, minőségi MTB kerékpárt kerül kisorsolásra a Kollégiumi Bizottság felajánlásából. JELENTKEZNI az alábbi elérhetőségen lehet (legkésőbb április 25-én 12:00-ig): https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dfpztzyzbkdtudrwnwnpyuf3dmzhync6m A#gid=0 Felszerelésről, italról mindenki maga gondoskodik. Fejvédő használata ajánlott! Kerékpár a kollégiumban korlátozott számban kölcsönözhető (500 Ft/óra/alkalom) Üdvözlettel: Bebesi József, s.k. koll.ig.h Kollégiumi Bizottság választás Tisztelt Kollégisták! A leköszönő Kollégium Bizottság a pályázatot hirdet a Kollégiumi Bizottsági (KB) tagságra, melyre a BPK, EMK, FMK, KTK hallgatóinak jelentkezését várjuk. Csak kollégisták pályázhatnak. A KB tagság pályázat útján nyerhető el, a mandátum egy évre szól. A KB hatásköre, feladatai: A KB a kollégiumi felvételi ügyekben első fokon döntéshozó és a kollégiumi hallgatók érdekképviseleti szerve. A KB költségvetés és éves programterv alapján szervezi a kollégisták programjait. Feladatai közé tartozik a hallgatói javaslatok és problémák kezelése, a be-és kiköltöztetésben való részvétel, a közösségi élet segítése. A KB heti rendszerességgel ülésezik. Munkáját a Kollégiumi Ügyrendbe foglaltak szerint, a felsőoktatási törvény és a hozzá kapcsolódó rendeletek figyelembevételével végzi. A Koll. Biz. tagok térítésmentes végzik a munkájukat, ellenben a sikeres pályázó alanyi jogon kollégiumi elhelyezést kap. Pályáztatok benyújtási határideje: április :00 óra A pályázatokat lezárt borítékban kérjük leadni az RK Gondnokságon, a VUK irodában, illetve a BAK hivatali helyiségében, ügyfélfogadási időben. A pályázatnak tartalmaznia kell egy rövid önéletrajzot, motivációs indoklást és célszerű igazolvány kép csatolása, ami alapján a pályázók jelölő listára kerülnek. A pályázatokat az RK recepció melletti, a VUK aulában és a BPK- porta mellett elhelyezett hirdetőtáblákon ismerhetik meg a hallgatók. A KB tagjait a kollégista hallgatók, a jelölő lista alapján titkos szavazással választják. Szavazni legfeljebb 4 főre lehet. A mandátumok épületenként és karonként kerülnek kiosztásra. A szavazatokat a VUK, és az RK recepción, illetve a BPK portán kihelyezett urnába lehet elhelyezni, május 06 -án, 20:00 óráig. Minden kollégista egy szavazatot adhat le, a kollégiumi férőhelye szerinti épület portáján. Eredményhirdetés: május 09.

4 A Kollégiumi Bizottság tagjainak névsorát és elérhetőségét a kollégium honlapján (kolesz.nyme.hu) tesszük közzé. Sopron, április 18. Mizda Balázs, Koll. Biz titkár Polgár Rudolf, Ügyvezető igazgató VUK-parkoló szabaddá tétele Kedves Hallgatók! Kérjük, szíveskedjetek a VI. Kollégiumi Napok rendezvény sorozat miatt a VUK udvari parkolót szabadon hagyni az alábbi időpontban: (péntek) 00: (vasárnap) 12:00 ig A rendező Kollégiumi Bizottság nevében Karszalagok VI. Kollégiumi Napok (Nem csak kollégistáknak) Kedves Kollégisták! FONTOS: a csapattagoknak NEM KELL KARSZALAGOT KÉRNIÜK, MERT AZT CSÜTÖRTÖKÖN A MEGNYITÓN KAPNAK. A honlapon fent lévő programnak (http://diakhotelsopron.hu/wpcontent/uploads/2012/03/meghivo_soproni_csapatok.pdf?41ed4f) megfelelően KOLLÉGISTA HALLGATÓK számára a rendezvénysorozat minden programjának látogatása INGYENES!! A rendezvények látogatásához karszalagok szükségesek. KARSZALAGFELVÉTELE MOST HÉTEN, SZERDÁN (04.11.): RK aula 20:00 22:00 VUK aula 20:00 22:00 BAK E/3 20:00 22:00 Ezen időpontok után már nem tudunk karszalagot kiadni, ahogy a rendezvények helyszínén sem lesz lehetőség kérni azt. A nem kollégista egyetemisták számár a VUK-recepción lehetőségük nyílik a karszalagok megvásárlására 500Ft/fő/nap áron. Jegy vásárolható a csütörtöki Stand up comedy-vel összekötött szórakozásra a Mirageben, pénteken a Kalandparkba, csütörtökön a Passion Project koncertre az Experience Diabolico Clubba (Volt XP). Várunk minden kollégista hallgatót a karszalagjáért! Találkozzunk a VI. Kollégiumi napokon! A rendező Kollégiumi Bizottság nevében:

5 FOTÓZÁS NEM CSAK KOLLÉGISTÁKNAK Ha még nem tetted meg vagy nem is hallottál róla!!! Nézd meg a próbán készült képeket itt: és jelentkezz. Mindehhez összeszedtünk pár kérdést, ami kimaradt, de jó, ha tudtok: Csak kollégisták indulhatnak? Nem, a nevezésben nem kikötés, hogy kollégista legyél, egyedül annyi megkötés van, hogy első helyezett mindenképpen kollégista lesz. Nem vagyok elég szép hozzá!! Fotósunk és a sminkesünk a maximumot hozza ki belőled, és ha megnézel pár fotót a híres modellekről, láthatod, hogy egyikük, sem azaz átlagos szép, hanem különlegesek. Nem vagyok odavaló! Ha ki se próbálod, akkor tényleg nem. Túl sokba kerül! A komolysági díj 1000 Ft, ha belegondolsz, csak a smink többe kerülne És hogy miért érdemes előre jelentkezni? Ezzel azon kívül, hogy a mi munkánkat is segítitek, további segítséget kaphattok, hogy ti lehessetek a legszebb kollégisták, például még 5 jelentkező, és fodrászunk is jelen lesz és beállítja neked a tökéletes frizurát. Ha kedvet kaptál hozzá: Jelentkezés és részletek: Várunk titeket: Kollégiumi Bizottság és a Remake Design Studio csapata MÉG 22 óra 20 perc van hátra VI. Kollégiumi Napok AZ ÉV LEGNAGYOBB KOLLÉGIUMI RENDEZVÉNYE! Kedves Hallgatók! Köszönjük az eddigi csapatok jelentkezését, így tovább! Sok szeretettel meghívunk Titeket, az VI. Kollégiumi Napok rendezvénysorozatára, amely a megszokotthoz képest még több programot igyekszik kínálni a résztvevőknek. A rendezvény részletes programja: Jelentkezni az alábbi elérhetőségen lehet (Jelentkezési határidő: március 30. (péntek) 12:00): KERESD AZ ESEMÉNYEKET a Facebook-on!

6 Találkozzunk a rendezvényen! Üdvözlettel: Kollégiumok szépe 2012 Sopron Kedves Hallgatók! Kollégiumok szépe 2012 Sopron Az idei évben először, hagyományteremtő szándékkal megrendezésre kerül a SOPRONI KOLLÉGIUMOK SZÉPE verseny, természetesen a Kollégiumi Napok keretein belül. A szépségversenyre előzetes jelentkezést biztosítunk, hogy senki se maradjon le. Az előzetes jelentkezésre itt van lehetőségetek: Mikor eljöttök, készítünk rólatok 3-4 profi fényképet, és hogy mindenkiből a maximumot hozhassuk ki több sminkes munkatársunk is segítségetekre lesz. Az elkészült képeket elektronikus úton juttatjuk el hozzátok. És, hogy miért is érdemes eljönnötök? Azon felül, hogy részt vesztek egy fotózáson, ahol megmutathatjátok magatokat, fantasztikus nyeremények is várnak rátok. A győztes jutalma egy 50 képes, több helyszínen elkészített modell portfólió, míg a második helyezett 75% kedvezményben részesül bármely általa választott fotózás árából, a harmadik helyezett sem szomorkodhat, hiszen ő 50% kedvezményben részesül. Minden bátor jelentkező automatikusan 5% kedvezményben részesül fotózásaink áraiból, mely más kedvezményekkel összevonható. :) Akár ezzel is: Mindemellett közületek valakinek lehetőséget biztosítunk egy több tízezer forint értékű modellszerződésre is. Mind ez neked csupán egy jelképes ezresedbe kerül, mely a fotózás napján fizetendő. Nevezni az előjelentkezési adatlap kitöltésével és a helyszínen is lehetséges. A részletekért hétfőtől keressétek a plakátokat a kollégiumok hirdetőtábláin vagy kövessétek nyomon online: Várunk titeket, Kollégiumi Bizottság és a Remake Design Studio csapata AZ ÉV LEGNAGYOBB KOLLÉGIUMI RENDEZVÉNYE! Kedves Hallgatók! Köszönjük az eddigi csapatok jelentkezését, így tovább! Sok szeretettel meghívunk Titeket, az VI. Kollégiumi Napok rendezvénysorozatára, amely a megszokotthoz képest még több programot igyekszik kínálni a résztvevőknek.

7 A rendezvény részletes programja: Jelentkezni az alábbi elérhetőségen lehet: KERESD AZ ESEMÉNYEKET a Facebook-on! Találkozzunk a rendezvényen! Üdvözlettel: Kedves Hallgatók! Az alábbiakban kérem segítségeteket: Jó szerencsét! Mi a Közgazdaságtudományi Kar vállalkozásfejlesztés mesterszakos hallgatói vagyunk. Vállalkozás innováció tantárgyunk keretében meg kell valósítanunk egy innovatív ötletet, amihez a Ti segítségeteket szeretnénk kérni. Egy valóság show-t szeretnénk/kell megvalósítani, ami a KukKOLI nevet kapta. A versenyzők az előre kiválasztott kollégiumi szobákból kerülnének ki. A show célja a szórakozás és az értékes nyeremények megszerzése. Az általunk elképzelt valóságshow trash reality kategóriába tartozna, mivel a színes felvételek mellett fekete-fehér és mozgó kameraelemek is megjelennek. Kérdőívünk által szeretnénk megtudni, hogy lennének-e vállalkozó szellemű versenyzők a kollégiumban lakók körében illetve mennyire néznétek a relality-t, ha megvalósulna. A kérdőív kitöltése önkéntes, és név nélkül használjuk fel azokat. A kérdőív a következő linkre kattintva érhető el: Köszönjük azt a pár percet, amit a kérdőívünkre fordítottál! Czigány Ádám Győrfi Dávid Kovács Erika (Kollégiumi Bizottság gazdasági titkárhelyettese) Horváth Nikolett Mózes Bernadett Köszönettel: A mosógépek használatához - a rendszeres meghibásodások miatt - mosózsákokat használunk, amelyet kauciós díj ellenében ingyenesen kölcsönöztük. A zsákok viszont sajnos fokozatosan eltűntek, illetve hallgatóknál tárolódnak. Kérem, hogy mosózsákot csak az adott alkalomra igényeljenek, majd használat

8 után azonnal vigyék vissza a recepcióra. Zsák nélkül zseton nem adható ki. Mára oda jutottunk, hogy hallgatói figyelmetlenségből, vagy felelőtlenségből tisztelet a kivételnek az ÚK/RK-ban megrekedt a mosodai szolgáltatás. A zsákok ugyanis nem kerülnek vissza a recepciókra, vagy az épületgondnok naponta és személyesen gyűjtögeti be őket a hallgatói szobákból. Ez a helyzet így fegyelmezetlen, komolytalan és kezelhetetlen. A továbbiakban az elmúlt évben már egyszer érvényesített szabályt kell alkalmaznunk, mely szerint a kauciós összeget csak abban az esetben fizetjük vissza, ha a hallgató 3 napon belül visszahozza a zsákot. Amennyiben nem, úgy elveszti a kauciós díjat. További 4 nap elteltével a mosózsák árát, a bruttó 2000 Ft-ot ki kell fizetni. Ennek elmulasztása esetén az összeg a kaucióból levonásra kerül. Nem kollégista hallgatók esetében a mosózsákot a mosás befejezése után, az épületből történő távozáskor kell leadni a recepción. Jelen szabályozás, a Kollégiumi Bizottság egyetértésével, március 20-tól bevezetésre kerül. Tájékoztatom Önöket, hogy az RK alagsorában, saját üzemeltetésű mosodát működtetünk, ahol ipari gépeken lehetőség van arra nagy méretű textília (pl. takaró, szőnyeg) mosására, 200 Ft/kg egységáron. További információt az RK épületgondnokától kérhetnek ( ). Sopron, március 19. Bebesi József, s.k. koll. ig.h AZ ÉV LEGNAGYOBB KOLLÉGIUMI RENDEZVÉNYE! Kedves Hallgatók! Sok szeretettel meghívunk Titeket, az VI. Kollégiumi Napok rendezvénysorozatára, amely a megszokotthoz képest még több programot igyekszik kínálni a résztvevőknek. A rendezvény részletes programja: Jelentkezni az alábbi elérhetőségen lehet: KERESD AZ ESEMÉNYEKET a Facebook-on! Találkozzunk a rendezvényen! Üdvözlettel: Tájékoztatom Önöket, hogy az RK II. emeleti mosókonyhájában a gép javíthatatlanná vált, pótlását megoldottuk. Jelenleg az I. emeleti mosodában üzemeltünk be 2 db gépet, a földszinti termet szárítás céljára megnyitottuk. Ugyanez a terv a II. emeleti mosó helyiséggel is, annak nyitása 1 hét múlva várható.a törvényi változások miatt a dohányzást meg kellett szüntetnünk az épületekben, így az RK II. emeletén is. A dohányzót hallgatói kérésre tanulóvá alakítottuk. Dohányozni csak az épületen kívül, kijelölt helyen szabad (RK mögött a kupola alatti területen, illetve az RK főbejárata előtt) Sajnos néhányan a főzőkonyhát használják dohányzásra, ami szabálytalan, és a hallgatókat is zavarja. Felhívom a dohányosok figyelmét, hogy az április 1-től a szabályszegőkkel szemben szabálysértési eljárás indul.

9 Szeretném felhívni a figyelmüket a Bentlakási Szerződés aktuális, 12. pontjában foglaltakra: A bérlő a tanév március 20. napja után rendes felmondással nem élhet. Aki tehát a hátralevő időszakban a kollégiumi státusz felmondását tervezi, annak március 20-ig kell megtennie. Azt követően lemondást már nem fogadunk el. A korábban meghirdetett angol tanfolyam előkészítése befejeződött. Két csoportot indítunk március 19-én, 14:30 16:45-ig a kezdő, illetve kezdő-haladót, - március 22-én, 14:30-16:45-ig a középfok, illetve a középfok- haladót. Ha a két csoport valamelyikre még érdeklődő van, a jelentkezés március 18-ig még megtehető Együttműködésüket köszönöm. Bebesi József, s.k. koll. ig.h Kedves Hallgatók! Tájékoztatlak Titeket, hogy a bentlakási szerződésben leírtak alapján kollégiumi férőhely lemondására március 20-áig van lehetőség. A bérlő a tanév március 20. napja után rendes felmondással nem élhet. A férőhely megszüntetése a címre küldött lemondással lehetséges. Üdvözlettel: A március 1-én meghirdetett angol nyelvtanfolyam előkészítése és szervezése folyamatban van. Két csoport indulására mutatkozik esély, illetve igény, a - kezdő, kezdő-haladóra, illetve a - középfok, középfok- haladóra. Ezek mindegyikére korlátozott számban fogadunk még el jelentkezéseket, március 10-ig, a korábban megadott -címen Bebesi József, s.k. Koll. Biz. titkár koll. ig.h Kérlek Titeket, hogy ne feledjétek a szerdai SÖR VIRSLI BAJNOK választást a Nyugat étteremben. Időpont: március :00 Versenyen a Kollégiumi Bizottság is részt vesz a zsűri tagjaként. Keressük a Nyugat étterem SÖR VIRSLI BAJNOKÁT! Ellenfél: a stopperóra 3 korsó sör és 3 pár virsli Jutalom: Ft értékű a nyugat étteremben beváltható étkezési utalvány. Az étkezési utalvány a la carte étkezésre és italfogyasztásra váltható be, és más kedvezménnyel nem

10 vonható össze, egy alkalomra szól. Nevezési díj: 500Ft/fő NEVEZÉS: helyszínen Nyugat étterem (Sopron, Ady Endre u. 5.) vagy telefonon / vagy / számon, ben a címen. További részletek a játékszabályról az alábbi linken: Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/ / A rendezvény plakátja: Találkozzunk a versenyen! Üdvözlettel: A nagy érdeklődésetekre való tekintettel a Kollégiumi Bizottság ismételten hasznos időtöltésre hív Titeket. ANGOL NYELVOKTATÁS KEZDŐKNEK HALADÓKNAK Magamról röviden: 10 évet éltem Nagy-Britanniában, ahol a Cambridge angol felsőfok megszerzése után Kommunikáció és Média diplomát szereztem, majd elvégeztem a TESOL angol nyelvtanár képzőt, ezért szinte anyanyelvi szinten beszélem az angolt óta oktatok angolt itthon csoportoknak, cégeknek, magán embereknek, illetve nyelviskoláknak. A nyelvtanítás a szenvedélyem nem a munkám, ez nagy mértékben érezhető az óráimon. Mások visszajelzése alapján rendkívül inspiráló és energikus személyiség vagyok, jó humorérzékkel, ami még inkább élvezetesé teszi az angol órákat. Tanfolyamok: Március közepétől indulnak. Heti 3 x 45 perc, egyben megtartva, 15 perc szünettel félidőben az Egyetemi Diákhotelben (VUK nagytanuló). A tanfolyam az Universitas Fidelissima Kft. és a Kollégiumi Bizottság által támogatott, így a tandíj, létszámtól függően Ft/óra. A csoport tervezett létszáma, 10 fő. kezdő; kezdő-haladó kezdő-középfok középfok középfok-haladó Igény szerint felsőfok is. Tudnivalók a tanfolyamokról: Kizárólag angolul folynak (kivéve a teljesen kezdő, első fele). Az oktatás Cambridge tankönyvekből folyik, amit a tanulónak kell megvásárolnia. A tanmenet nagyrészt a tankönyv alapján folyik, figyelembe véve a tanulók ütemét, de rengeteg extra

11 anyag elsajátítására is sor kerül. Angol szólások, szlengek, tipikus angol kifejezések oktatása, melyekre semmilyen nyelvkönyv nem tér ki. A tanfolyam célja, hogy alapos, használható angol nyelvtudást szerezzen a diák, ne csak a nyelvvizsgán küszködje át magát. Ezért a következő speciális tanulási technikákat alkalmazom: A BBC-nek rövid, 5-6 perces, különböző témakörrel (nyelvvizsga témakörök) kapcsolatos podcastjainak hallgatása; elemzése; szavak, kifejezések átbeszélése. Angol tv sorozatok kötelező nézése angolul, amelyet az órákon megbeszélünk közösen, hogy mindenkinek alkalma legyen használni az elsajátított nyelvtudást. Középfoktól a BBC radio 4-en vita programok hallgatása, ahol a feldobott kérdés mellett, illetve ellen érvelni kell. Jelentkezés: Kizárólag komoly, céltudatos diákok jelentkezését várom, mivel nem a magyar megszokott, monoton, unalmas, többnyire élvezhetetlen nyelvtanulásról van szó. Ez maga után vonja a szigorú otthoni felkészülést, és házi feladat készítést. Jelentkezni március 8-ig a következő címen: Kaskó Anita, nyelvtanár Kedves Hallgatók! Kollégiumi Bizottság ülése a Bezerédj Amália Kollégiumban (szerda) Érdekel a Kollégiumi Bizottság munkája? Szívesen képviselnéd kollégiumodat a Bizottságban? Ellátogatnál egy ülésre? MOST SZERDÁN MEGTEHETED. PROGRAM: Kollégiumi Bizottság ülése IDŐPONTJA: :00 (a kézműves foglalkozást követően) HELYE: Bezerédj Amália Kollégium E/3-as terem. Várunk minden kedves érdeklődőt! Üdvözlettel: Előzetesen már tájékoztattuk Önöket arról, hogy az autogén /relaxációs/ tréninget a második szemeszterben indítjuk. Mire jó az autogén tréning? A rendszeresen végzett gyakorlattal elérhető az ellazultság testi és pszichés állapota. Megtanulható általa a stressz kontrollálása, csökkenthető a fajdalom és félelem érzet, Felfrissít, pihentet, javítható általa a koncentrációs, tanulási és emlékező képesség.

12 Hogy sajátítható el? Egyéni vagy kiscsoportos formában. Kiscsoportos formában: 20 óra - heti rendszerességgel 2 órában (2x45 perc) 10 héten keresztül. A foglalkozásokat szerdai napokra tervezzük, óráig. Az első találkozás tervezett időpontja, február 29. A tanfolyam a Kollégiumi Bizottság által 3000 Ft-tal támogatott, így az önköltség 500 Ft/óra (1000 Ft/alkalom), amelyet két részletben, előre kell befizetni. A költségvetés 10 fő részvételére van kalkulálva. Jelentkezni február 27-én 12:00 óráig lehet, a levelezési címen. Kérjük, aki korábban már jelentkezett, most erősítse meg részvételi szándékát. A foglalkozások helye a VUK nagy tanulója. A tréning indulásáról a jelentkezők számára visszaigazolást küldünk. A tréning vezetője, Fazekas Ildikó klinikai szakpszichológus, címzetes főiskolai docens Bebesi József, s.k. Koll. Biz. titkár koll. ig.h Kedves Bezerédj Amália Kollégium kollégista Hallgatói! A nagy érdeklődésetekre való tekintettel a Kollégiumi Bizottság ismételten hasznos időtöltésre hív Titeket. PROGRAM: Az első, bemutató kézműves foglalkozás IDŐPONTJA: (szerda) 18:00 HELYE: Bezerédj Amália Kollégium E/3-as terem. Tapasztalt oktatók segítségével megtartjuk bemutató kézműves foglalkozásunkat, további igények esetén rendszeres jelleggel megismételjük azt. A rendezvényen való részvétel INGYENES, AZONBAN ELŐZETES REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT. Jelentkezni az alábbi elérhetőségen lehet (legkésőbb február 25-én 12:00 óráig): https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dfm0tmxwsva0nmjrngy4umzqddytenc6m A#gid=0 Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/ / Találkozzunk a rendezvényen! Mindenkit szerettel vár a Kollégiumi Bizottság! Üdvözlettel: A kollégiumokban az alább felsorolt üres férőhelyek kerülnek meghirdetésre. Jelentkezni ben lehet azok bármelyikére, a döntés alapja a szociális pontok alapján számított sorrend. A jelentkezési lapon tüntessék fel az alapadataikat, a férőhelyek fontossági sorrendjét, egy elektronikus és egy telefonos elérhetőséget, valamint az esetleges páros, csoportos költözés szándékát.

13 EZEN FÉRŐHELYEKRE SZOBACSERE KÉRELMET MÁR NEM FOGADUNK EL! A sikeres felvételhez és a férőhelyek kiosztáshoz a kar.nyme.hu rendszerben elvégzett előzetes regisztráció szükséges. További felvilágosítás a 99/ os telefonszámon, vagy személyesen a VUK irodahelyiségben kérhető. Jelentkezési határidő: 2012.febuár :00 óra. Pályázat leadása elektronikusan: a levelezési címen. Bebesi József, s.k. Kollégiumi igazgatóhelyettes Pályázható férőhelyek: VUK 111/a 2 lány hely 112/5 1 lány hely 113/5 1 fiú hely 220/5 1 lány hely 303/4 1 fiú hely 316/5 1 lány hely 308/5 1 lány hely LUK 03: 1 lány 09: 1 fiú 106: 1 lány 217: 1 lány 317: 1 fiú RK 108/a: 1 lány 203: 1 fiú 214/a: 1 fiú ÚK 203: 1 lány hely BAK: 209/j: 1 lány 210/b: 1 lány Tájékoztatom Önöket, hogy a VUK tűzjelző rendszerében hiba keletkezett, ezért a III. és IV. emelet szintjein nem működik az automata tűzjelzés. Bármiféle tűz keletkezésének megakadályozása miatt az alábbiakat kérem és várom Önöktől: - rendkívüli odafigyelést ás elővigyázatosságot az elektromos eszközök használatával kapcsolatban, - elektromos főzőlapot, rezsót csak a főzőkonyhában használjanak, - ha az épületben bárki tűz keletkezését észleli, a földszinti, I. és II. emeleti kézi tűzjelző segítségével adhat le riasztást, és kérem, hogy azt haladéktalanul tegye is meg,

14 - a folyosó füstmentesítéséhez a kézzel nyitható ablakokat kell használni, - a keletkező tűz oltásához a szintenként elhelyezett készülék vehető igénybe. Hallgatói panasz alapján értesültem arról, hogy az alagsori mosodából személyes használatú ruhanemű veszett el. Ilyen cselekményre még nem volt példa a diákhotel történetében. Az esemény önmagában meglepő, az pedig, hogy az eltűnt holmi a mai napig nem került vissza, aggasztó és arcpirító egyben. Kérem, aki bármit tud egy fekete, pántos, női póló létezéséről, értesítse Mizda Balázst, a Kollégiumi Bizottság titkárát /VUK 113/. Ha valaki véletlenül fogta össze és vitte el a saját ruháival együtt, a recepción következmény nélkül leadhatja. Kérem a fentiek betartását és tudomásul vételét. Bebesi József, s.k. Kollégiumi igazgatóhelyettes Tájékoztatjuk Önöket, hogy máig 17 hallgató jelezte részvételi szándékát az Universitas Fidelissima Kft. és a Kollégiumi Bizottság által szervezett síútra. Kérjük további hallgatók jelentkezését, hiszen a jelenlegi húsz fő alatt létszám nem elegendő az utazás megkezdéséhez és megszervezéséhez. Felhívjuk figyelmüket, hogy nem kollégista hallgatók jelentkezését is elfogadjuk, 1000 Ft útiköltség hozzájárulásának megfizetésével. FELHÍVÁS EGYNAPOS SÍÚT AUSZTRIÁBA Az Universitas Fidelissima Kft. és a Kollégiumi Bizottság autóbuszos síutat tervez Ausztriába, február 25-én (szombaton). Úticél: Spital am Semmering (Stuhleck) Az útiköltséget a Kollégiumi Bizottság fizeti!!! Profiknak, haladóknak: egész napos síbérlet, 4-es és 6-os beülős felvonókkal, 18 km sípálya, profi körülményekkel, 36,50 euro. 20 fő feletti részvétel esetén 2 EU /fő kedvezmény vehető igénybe. Tanulóknak / kezdőknek: tanuló pálya: 5 eurós bérlet, 10 alkalomra szóló felvonó használat, kis pálya: - egész napos felvonó: 21 euro, - délutáni felvonó használat, 14 euro A felszerelésről (síléc, bakancs, vízhatlan ruházat) napi étkezésről mindenki maga gondoskodik. Síléc és bakancs bérlése Sopronban kedvezményesen (bakancs 1000 Ft, léc botokkal, 1500 Ft) megoldható. A kezdők számára az alapok elsajátításhoz szükséges oktatást ingyenesen biztosítjuk. A szervezéssel és a bérleményekkel kapcsolatos kérdés esetén, Bebesi József tanár Úrhoz lehet fordulni (99/ , 30/ ). A bérlemények beszerzését az utazást megelőző napon én tervezzük. Tervezett indulás: február 25. 8:00 óra, Egyetemi Diákhotel, Baross út 4. Tervezett érkezés: február :00 óra. Jelentkezni az alábbi elérhetőségen lehet:

15 https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?hl=hu&formkey=dfzmbkzquvjhaf9rnzvxadjzogplr mc6ma#gid=0 Utasbiztosítás csoportosan is köthető, melyhez jelentkezési lapot lehet igényelni. (csoportos kedvezmény: 650 Ft/fő/nap). Szabad férőhelyek esetén nem kollégista hallgatók jelentkezését is elfogadjuk, 1000 Ft útiköltség hozzájárulás megfizetésével. Sopron, február 15. Bebesi József, s.k. Koll. Biz. titkár koll. ig.h Kedves Hallgatók! A Kollégiumi Bizottság a farsangi időszakra való tekintettel farsangi fánkozást rendez KOLLÉGISTA HALLGATÓK SZÁMÁRA. IDŐPONTJA: (KEDD) 20:00 - A KÉSZLET EREJÉIG HELYE: - RK Ötöderdő, - VUK nagytanuló, - BAK E/3. Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/ / Minden kollégistát szeretettel várunk! Találkozzunk a rendezvényen! Üdvözlettel: Kedves Hallgatók! Kérlek Titeket, hogy ne feledjétek a szerdai SÖR VIRSLI BAJNOK választás ÚJABB SELEJTEZŐJÉT a Nyugat étteremben. Versenyen a Kollégiumi Bizottság is részt vesz a zsűri tagjaként. Keressük a Nyugat étterem SÖR VIRSLI BAJNOKÁT! Ellenfél: a stopperóra 3 korsó sör és 3 pár virsli Jutalom: Ft értékű a nyugat étteremben beváltható étkezési utalvány. Az étkezési utalvány a la carte étkezésre és italfogyasztásra váltható be, és más kedvezménnyel nem vonható össze, egy alkalomra szól. Nevezési díj: 500Ft/fő NEVEZÉS: helyszínen Nyugat étterem (Sopron, Ady Endre u. 5.) vagy telefonon / vagy / számon, ben a címen. További részletek a játékszabályról az alábbi linken: Facebook esemény:

16 https://www.facebook.com/events/ / A rendezvény plakátja: A héten 5 perc 8 másodpercnél kell "jobb időt futni" 3 korsó sör és 3 pár virsli elfogyasztásához. Hajrá, várjuk a trónkövetelőket!!! Találkozzunk a versenyen! Üdvözlettel: A síúttal kapcsolatos végleges álláspont kialakítása miatt személyes megbeszélést tartunk, február 14-én, /kedden/ 20:00 órakor a VUK nagy tanulójában. Kérjük, hogy az egyeztetésen feltétlenül jelenjen meg, vagy érdemben képviseltesse magát. Aki nem vesz részt a megbeszélésen - és értesítést sem küld -, azt nem tudjuk számításba venni az utazó létszám megállapításánál. Együttműködését köszönjük Bebesi József, s.k. Kollégiumi igazgatóhelyettes Kedves Hallgatók! A Kollégiumi Bizottság szeretne rendszeres jelleggel egy, az egyetemi diákéletet reprezentáló újságot megjelentetni. A kiadvány összeállítása érdekében szeretnénk a hallgatóság szaktudását, ötleteit és tapasztalatait is igénybe venni. Az érdeklődők jelentkezésére az alábbiakban biztosítunk lehetőséget. A KEZDEMÉNYEZÉS HÁTTERE: A Kollégiumi Bizottság hallgatói véleményezéskor az alábbiakat tapasztalta: - Szívesen vennéd-e az alábbi kezdeményezéseket? - Koli Újság (Igen 472 válasz, amely a válaszadók 78%-a) - Az előbbi kérdéshez kapcsolódóan van-e kedved az alábbiak rendszeres jelleggel történő szerkesztéséhez? - Koli Újság (Igen 140 válasz, amely a válaszadók 23%-a) Hallgatók véleménye alapján elindul a Kollégiumi Bizottság által kiadandó újság szerkesztőségének összeállítása. SZERKESZTŐSÉG ÖSSZEÁLLÍTÁSA: PROGRAM: Szerkesztőségi ülés IDŐPONTJA: február 20. (hétfő) 19:00 HELYE: VUK nagytanuló A szerkesztőség tagjai elvégzett REFERENCIA feladatként is feltüntethetik önéletrajzukban a kiadvány összeállítását. Az érdeklődők RÉSZVÉTELÉHEZ előzetes jelentkezés szükséges, amelyet az alábbi elérhetőségen lehet elvégezni legkésőbb február 20 -án 12:00 óráig: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?authkey=cjfujfuj&formkey=ddnhawnam1jrqjvad0k1t

17 GN1TERnVXc6MA#gid=0 Üdvözlettel: Bódi Nikoletta, s.k. Kolibri újság főszerkesztő Kedves Hallgatók! A tegnapi sör virsli bajnokságon remek hangulatú versengésben mérkőztek meg a bátor jelentkezők. A sör virsli bajnokságon készült KÉPEK valamint a versenyzők és az elért idők is itt tekinthetőek meg. https://www.facebook.com/media/set/?set=a &type=3 A VIDEÓN látható a február 8. bajnokság legjobb idejét elérő Bódis Pál: https://www.facebook.com/photo.php?v= Fantasztikus hangulatú selejtező volt! A jövő héten 5 perc 8 másodpercnél kell "jobb időt futni" 3 korsó sör és 3 pár virsli elfogyasztásához. Hajrá, várjuk a trónkövetelőket!!! Köszönjük a résztvevőknek és a szurkolóknak, hogy részt vettek az eseményünkön. Találkozzunk a következő selejtező alkalmával! Üdvözlettel: Tájékoztatom Önöket, hogy Nyugat-magyarországi Egyetem Hallgatói Önkormányzata által delegált tag személyében az alábbi változás történt: Pethő Bálint hallgatói jogviszonyának megszűnése miatt Knopf Dóra a Nyugat-magyarországi Egyetem Soproni Kollégiumaiban működő Kollégiumi Bizottság szavazati joggal rendelkező, új tagja. A Kollégiumi Bizottság jelenlegi szavazati joggal rendelkező tagjai: BPK: - Nagy Dóra - Zettis Bianka EMK: - Balog Erika - Vajda Zsófia FMK: - Bruckner Máté - Mizda Balázs KTK: - Kovács Benjamin - Kovács Erika HÖK-delegált tag: - Knopf Dóra Sopron, február 8.

18 Kedves Hallgatók! Kérlek Titeket, hogy ne feledjétek a szerdai SÖR VIRSLI BAJNOK választást a Nyugat étteremben. Versenyen a Kollégiumi Bizottság is részt vesz a zsűri tagjaként. Keressük a Nyugat étterem SÖR VIRSLI BAJNOKÁT! Ellenfél: a stopperóra 3 korsó sör és 3 pár virsli Jutalom: Ft értékű a nyugat étteremben beváltható étkezési utalvány. Az étkezési utalvány a la carte étkezésre és italfogyasztásra váltható be, és más kedvezménnyel nem vonható össze, egy alkalomra szól. Nevezési díj: 500Ft/fő NEVEZÉS: helyszínen Nyugat étterem (Sopron, Ady Endre u. 5.) vagy telefonon / vagy / számon, ben a címen. További részletek a játékszabályról az alábbi linken: Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/ / A rendezvény plakátja: Találkozzunk a versenyen! Üdvözlettel: Téves költségkiírás történt, melyért elnézésüket kérem. Törölni fogjuk. Az új költség újra ki lesz írva. üdv.: Vargáné F. Andrea, s.k. kollégiumi ügyintéző Az értesítőmet a hétvégi időjárás jelentéssel kell kezdenem. Szombatra mínusz Celsius fok hideg várható Sopronban, Km/óra szélsebességgel, havazással. Magyarul hóvihar lesz, metsző széllel. Ma Stulecken a sípályán 16 fok volt. Gyakorlott sízőként azt kell mondanom, hogy a haladókkal szemben is felelőtlenség volna síterepre menni, a kezdőkkel szemben pedig merénylet. Ekkora hóviharban a felvonók is leállíthatók. Telefonon egyeztettem a busz tulajdonosával, és elfogadta a halasztási kérelmemet. Abban maradtunk, hogy a síutat legkorábban 2 hét múlva fogjuk megtartani, a hó-és időjárási viszonyok ismeretében. Azt szeretném, ha valamennyi résztvevő jól érezné magát, és pozitív élményekkel gazdagodva

19 kapna megfelelő alapot és motivációt ehhez a szép téli sportoz. A mostani körülmények viszont ehhez nem lesznek megfelelők. Szomorú vagyok, de most így kellett döntenem. Remélem, megértik és elfogadják az érvelésemet. A halasztott időpontot időben egyeztetni fogon Önökkel. Bebesi József, s.k. Kollégiumi igazgatóhelyettes Tisztelt Hallgatók, Egyetemi Polgárok! Az utóbbi időben azt tapasztaltuk, hogy az egyetem számítógépes hálózatára egyre több hálózati eszköz (hálózati kapcsoló, router, wifi access point stb.) illetéktelenül lett csatlakoztatva. Mindenkinek a figyelmébe ajánljuk az NMYE Informatikai szabályzat pontját: Az egyetemi hálózat biztonságos üzemeltetése érdekében tilos az egyetemi gerinchálózatra, a szervezet helyi hálózatára (kivéve a publikus WiFi hálózatokat) bármilyen hálózati eszközt rákötni az EIK, illetve a Kari Informatikai Központ írásos engedélye nélkül. [...] Kérnénk mindenkit, legfőképpen a kollégiumban lakó hallgatókat - hogy az illetéktelenül csatlakoztatott eszközöket haladéktalanul távolítsák el az egyetemi számítógépes hálózatról. Amennyiben ez éig nem történik meg, akkor az érintettekkel szemben fegyelmi eljárást (a helyiség hálózatának a lekapcsolását is beleértve) fogunk kezdeményezni. Köszönettel: Sági Zsolt, s.k. Hálózati Rendszermérnök NYME Egyetemi Informatikai Központ, Sopron január 1-től két új jogszabály lépett érvénybe, amelyek ránk is érvényesek. Az egyik tiltja a dohányzást a kollégiumok, diákhotelek teljes területén. Dohányozni csak a kijelölt helyeken lehet, amelyeket a következők: RK: Nyugat Étterem hátsó bejárata ÚK: főbejárat mellet, az akadálymentes feljárónál LUK/VUK: főbejáratnál, illetve tetőteraszon A szabályok betartását törzs munkaidőben az épületgondnok, azt követően a recepció ellenőrzi. A szabályszegés tényéről feljegyzést, a szabályszegővel szemben eljárást kell indítani. 2. A másik jogszabály a gondatlanságból bekövetkező téves tűzriasztásra vonatkozik, amelyről részletes tájékoztatást fogunk küldeni. A továbbiakban a vakriasztásokat, szabálysértési eljárás keretében büntetni fogja a tűzoltóság. Kérem, hogy legyenek nagyon körültekintők, és a szabályokat tartsák be. 3. Miután a hulladékot szelektíven gyűjtjük, kérjük, hogy üveget ne tegyék másik szeméttartókba, esetleg a vegyes tárolókba, mert az egyrészt balesetveszélyes, másrészt nem szállítják el.

20 4. A wellness nyitva tartását bővítettük. A konditerem használatának a VUK lakói számára igénybe vehető ingyenes idősávját reggel 7 és 10 óra között biztosítjuk, a kiírt napokon. Az érkezés és távozás idejét a recepción regisztrálni kell. A termet mindenki saját felelősségére, a kifüggesztett szabályok betartásával (pl a konditerem egyedül nem használható) vehető igénybe. Együttműködésüket köszönöm. Sopron, január 18. Bebesi József, s.k. Kollégiumi igazgatóhelyettes Kedves Hallgatók! A Kollégiumi Bizottság - véleményeteknek és igényeiteknek megfelelően - szeretne rendszeres jelleggel (foglalkozástól függően heti, illetve havi gyakorisággal) programokat szervezni Számotokra. A hallgatói vélemények fontos alapját képezik a megvalósuló programoknak. A Kollégiumi Bizottság ezen programok finanszírozásában részt kíván vállalni, azonban egyes programok esetében szükség lesz a hallgatók által fizetendő jelképes részvételi díjra is. A Számotokra legmegfelelőbb rendszeres programok érdekében szíveskedjetek kitölteni az alábbi, a hallgatók megítélése szempontjából fontos véleményezést. Véleményezni az alábbi elérhetőségen lehet (legkésőbb: január 25-én 12:00 óráig) https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=ddnva1n1vl8ydva0vu5qmlutlvvsrnc6ma #gid=0 Köszönettel: Pappné Balaskó Mónika, s.k. Kollégiumvezető Kedves Hallgatók! Örömmel tájékoztatlak Titeket, hogy kérésetek alapján elindul a Kolibri újság kiadása. A Szerkesztőség - az újság első megjelenése alkalmából az alábbi pályázatokat hirdeti meg Számotokra: tehetségetek elismerésére, jutalmazására. A Kolibri újság Szerkesztősége pályázatot hirdet az egyetemi közösség számára szóló, az egyetemi, kollégiumi életet bemutató humoros, költészeti alkotások, versek

http://sao.bbi.hu/login

http://sao.bbi.hu/login PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Balassi Intézet Márton Áron Szakkollégium pályázatot hirdet nyári kollégiumi férőhely igénybevételére (1037. Kunigunda útja 35) 2012.05.21 2012.05.31 1. Online jelentkezés A gyorsabb

Részletesebben

A Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti és Pedagógiai Kar Jászberényi Könyvtár. Könyvtárhasználati és Szolgáltatási Szabályzat

A Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti és Pedagógiai Kar Jászberényi Könyvtár. Könyvtárhasználati és Szolgáltatási Szabályzat 1 A Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti és Pedagógiai Kar Jászberényi Könyvtár Könyvtárhasználati és Szolgáltatási Szabályzat (Az Ügyrend 2. sz. melléklete) Készítette: Fenyvesi Olga Jászberény,

Részletesebben

EBC*L GAZDASÁGI VERSENY 2008

EBC*L GAZDASÁGI VERSENY 2008 EBC*L GAZDASÁGI VERSENY 2008 HAZAI ÉS NEMZETKÖZI FORDULÓVAL Európa gazda(g)ságot tanul! Részletes ismertető 2 / 5 oldal EBC*L GAZDASÁGI VERSENY Európa gazda(g)ságot tanul! Immár negyedik éve kerül megrendezésre

Részletesebben

VERSENYFELHÍVÁS VERSENYFELHÍVÁS. EBC*L Champions League gazdasági verseny - 2010. Az EBC*L Champions League

VERSENYFELHÍVÁS VERSENYFELHÍVÁS. EBC*L Champions League gazdasági verseny - 2010. Az EBC*L Champions League VERSENYFELHÍVÁS Az EBC*L Champions League Immár hatodik éve kerül megrendezésre az EBC*L (Egységes Európai Gazdasági Oklevél) versenye, melyen minden évben sok száz résztvevő méri össze gazdasági tudását.

Részletesebben

2011. Nyugat-magyarországi Egyetem Soproni Kollégiumai Kollégiumi Bizottság ELÉGEDETTSÉGI VIZSGÁLAT ÉRTÉKELÉS. Mizda Balázs 2011.10.31.

2011. Nyugat-magyarországi Egyetem Soproni Kollégiumai Kollégiumi Bizottság ELÉGEDETTSÉGI VIZSGÁLAT ÉRTÉKELÉS. Mizda Balázs 2011.10.31. 2011. Nyugat-magyarországi Egyetem Soproni Kollégiumai Kollégiumi Bizottság ELÉGEDETTSÉGI VIZSGÁLAT ÉRTÉKELÉS Mizda Balázs 2011.10.31. 507 Válaszadó megkérdezésével folyt felmérésünk (2011.10.24. 10:30-2011.10.31.

Részletesebben

Készítette: Dr. Knorrné Csányi Zsuzsanna könyvtárvezető. Budapest, 2010. december 13.

Készítette: Dr. Knorrné Csányi Zsuzsanna könyvtárvezető. Budapest, 2010. december 13. A Színház- és Filmművészeti Egyetem Könyvtárának Könyvtárhasználati és Szolgáltatási Szabályzata Készítette: Dr. Knorrné Csányi Zsuzsanna könyvtárvezető Budapest, 2010. december 13. 1 Színház- és Filmművészeti

Részletesebben

SOPRONI KOLLÉGIUMAINAK

SOPRONI KOLLÉGIUMAINAK NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM SOPRONI KOLLÉGIUMAINAK ÜGYRENDJE SOPRON 2011 Tartalomjegyzék Általános rendelkezések... 3 A Kollégium feladata... 3 Kollégiumi Bizottság... 3

Részletesebben

MISS SECURITY 2011 I. VERSENYFELHÍVÁS. Rendező: SZVMSZK Országos Szervezet és a Békés Megyei Területi Szervezet

MISS SECURITY 2011 I. VERSENYFELHÍVÁS. Rendező: SZVMSZK Országos Szervezet és a Békés Megyei Területi Szervezet S z e m é l y, - V a g y o n v é d e l m i é s M a g á n n y o m o z ó i S z a k m a i K a m a r a B é k é s M e g y e i T e r ü l e t i S z e r v e z e t e 5600 B é k é s c s a b a, Á r p á d s o r 1

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ Tengerecki Alapítvány www.tengereckialapitvany.hu Óriás Társas Játsszunk egy nagyot! Pályázat 2015.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ Tengerecki Alapítvány www.tengereckialapitvany.hu Óriás Társas Játsszunk egy nagyot! Pályázat 2015. FELHÍVÁS A pályázatot hirdet magyarországi és európai pályázók számára Óriás Társas játékpark használatára. A által meghirdetett pályázat célja: - a játékkultúra fejlesztése - élő társasjátékok használata

Részletesebben

Tisztelt Szülő/Gondviselő!

Tisztelt Szülő/Gondviselő! Tisztelt Szülő/Gondviselő! Tisztelettel tájékoztatom Önt, hogy az étkezési díj beszedése a 2015/16 tanévtől a szolgáltatást megelőzően, előzetes befizetéssel valósul meg. A szeptember havi díjat 2015.

Részletesebben

Látássérültek Észak-alföldi Regionális. Egyesülete. 26/2015. számú hírlevél. Tartalom. 3. Elérhetőségünk és félfogadási rendünk

Látássérültek Észak-alföldi Regionális. Egyesülete. 26/2015. számú hírlevél. Tartalom. 3. Elérhetőségünk és félfogadási rendünk Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete 26/2015. számú hírlevél Tartalom 1. Tájékoztatás a MÁK igazolványról 2. Út a diplomához 2015-2016 3. Elérhetőségünk és félfogadási rendünk 1. Tájékoztatás

Részletesebben

Pályázati felhívás. Megjegyzés: Az ingatlan üzemeltetője a BFVK Zrt

Pályázati felhívás. Megjegyzés: Az ingatlan üzemeltetője a BFVK Zrt Pályázati felhívás Kiíró: Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. (BFVK Zrt.), (székhelye: 1013 Budapest, Attila út 13/a), Budapest Főváros Önkormányzata megbízásából. Pályázat célja: A Fővárosi Önkormányzat

Részletesebben

SZOLGÁLTATÁSOK RÉSZLETFIZETÉSI SZABÁLYZATA

SZOLGÁLTATÁSOK RÉSZLETFIZETÉSI SZABÁLYZATA SZOLGÁLTATÁSOK RÉSZLETFIZETÉSI SZABÁLYZATA a módosítással egységes szerkezetben A Szolgáltatások Részletfizetési Szabályzatát a tulajdonosa, a Pátyi Önkormányzat a 211/2011. (VIII.30.) számú Képviselő-testületi

Részletesebben

Pályázati felhívás - Károli Gáspár Tanulmányi Ösztöndíj 2015/2016. tanév őszi félév

Pályázati felhívás - Károli Gáspár Tanulmányi Ösztöndíj 2015/2016. tanév őszi félév Pályázati felhívás - Károli Gáspár Tanulmányi Ösztöndíj 2015/2016. tanév őszi félév Elsőéves, másodéves és harmadéves önköltséges hallgatók számára 1.) Kik pályázhatnak: Károli Gáspár Ösztöndíjban a 2015/2016.

Részletesebben

Campus Hotel és Kollégium Működési Ügyrendje. Nyíregyháza, 2008.

Campus Hotel és Kollégium Működési Ügyrendje. Nyíregyháza, 2008. Campus Hotel és Kollégium Működési Ügyrendje Nyíregyháza, 2008. 1 Campus Hotel és Kollégium Működési Ügyrendje 1.. A kollégium neve, címe, bélyegző lenyomata 1.) A kollégium neve: "Campus Hotel és Kollégium"

Részletesebben

Pályázati Útmutató A Miskolci Egyetem Demján Sándor Alapítvány Külföldi Kiegészítő Ösztöndíjához

Pályázati Útmutató A Miskolci Egyetem Demján Sándor Alapítvány Külföldi Kiegészítő Ösztöndíjához Pályázati Útmutató A Miskolci Egyetem Demján Sándor Alapítvány Külföldi Kiegészítő Ösztöndíjához A Pályázati útmutató elválaszthatatlan része a Pályázati felhívás, a Pályázati adatlap kitöltése, és a szükséges

Részletesebben

Kedves Uvaterv -es Vendégeink!

Kedves Uvaterv -es Vendégeink! Kedves Uvaterv -es Vendégeink! A TIHANYI ÜDÜLŐ - a 2012-es évben is várja a pihenni, nyaralni vágyó vendégeket. Az üdülési program lehetőséget ad : - rövidebb, hosszabb időszak, - csak szállás, - szállás

Részletesebben

SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA. képzési. tájékoztató. 2011/2012-es tanév. esti és levelező. Pécs 2011

SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA. képzési. tájékoztató. 2011/2012-es tanév. esti és levelező. Pécs 2011 SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA képzési tájékoztató 2011/2012-es tanév esti és levelező 1223 0255 1478 Pécs 2011 az esti és levelező tagozatos képzés általános tudnivalói Az iskola alapítványi fenntartású

Részletesebben

Balaton régió fotópályázat 2012. hivatalos játékszabályzata

Balaton régió fotópályázat 2012. hivatalos játékszabályzata Balaton régió fotópályázat 2012 hivatalos játékszabályzata 1 Megnevezés: Balaton régió fotópályázat 2012 (a továbbiakban Játék ) Szervezők: SG Marketing Kft. (1149 Budapest, Limanova tér 12.), Aktimania

Részletesebben

A Pannon Egyetem Georgikon Kar Kari Könyvtár és Levéltár Könyvtárhasználati Szabályzata

A Pannon Egyetem Georgikon Kar Kari Könyvtár és Levéltár Könyvtárhasználati Szabályzata A Pannon Egyetem Georgikon Kar Kari Könyvtár és Levéltár Könyvtárhasználati Szabályzata Az Egyetemi Könyvtár és Levéltár Szervezeti és Működési Rendjének 7. számú melléklete Keszthely Hatályba lépés ideje:

Részletesebben

Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola

Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ OM azonosító: 201190 7632 Pécs, Melinda u. 23. Tel./fax: 72/410-596 email: postmaster@pjngszi.t-online.hu Kedves Érdeklődő! Ön a Pécsi

Részletesebben

TÉRÍTÉSI DÍJ SZABÁLYZATA

TÉRÍTÉSI DÍJ SZABÁLYZATA CISZTERCI SZENT MARGIT ÓVODA, ÁLTALÁNOS ISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM TÉRÍTÉSI DÍJ SZABÁLYZATA PÉCS 1 KOLLÉGIUMI TÉRÍTÉSI DÍJ Azon kollégisták számára fizetendő, akik nappali oktatás munkarendje

Részletesebben

Hivatalos játékszabályzat. Fogyasztói nyereményjáték és promóció a DALLAS Étteremben: Pont Neked KIDS Christmas

Hivatalos játékszabályzat. Fogyasztói nyereményjáték és promóció a DALLAS Étteremben: Pont Neked KIDS Christmas Hivatalos játékszabályzat Fogyasztói nyereményjáték és promóció a DALLAS Étteremben: Pont Neked KIDS Christmas 2015. november 02.-2015. december 20. Szervező: Dallas Food Kft. 1037 Budapest, Zay u. 5.

Részletesebben

SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA. képzési. tájékoztató. 2012/2013-as tanév. esti és levelező. Pécs 2012

SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA. képzési. tájékoztató. 2012/2013-as tanév. esti és levelező. Pécs 2012 SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA képzési tájékoztató 2012/2013-as tanév esti és levelező 1223 0255 1478 Pécs 2012 az esti és levelező tagozatos képzés általános tudnivalói Az iskola alapítványi fenntartású

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. HM CURRUS Gödöllői Harcjárműtechnikai ZRt területén lévő büfé üzemeltetésének elnyerésére

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. HM CURRUS Gödöllői Harcjárműtechnikai ZRt területén lévő büfé üzemeltetésének elnyerésére PÁLYÁZATI FELHÍVÁS HM CURRUS Gödöllői Harcjárműtechnikai ZRt területén lévő büfé üzemeltetésének elnyerésére Felhívás A HM CURRUS Gödöllői Harcjárműtechnikai ZRt (továbbiakban: CURRUS ZRt.) (2100 Gödöllő,

Részletesebben

Az Egészségügyi Bizottság 2005. szeptember 28-i ülésére. Tisztelt Bizottság! Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a 2005.

Az Egészségügyi Bizottság 2005. szeptember 28-i ülésére. Tisztelt Bizottság! Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a 2005. SZOMBATHELY MEGYEI JOGÚ VÁROS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGA 9700 Szombathely, Kossuth L. u. 13. Az Egészségügyi Bizottság 2005. szeptember 28i ülésére Tisztelt Bizottság! Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata

Részletesebben

Információk: Ponácz Ferenc igazgatóhelyettes, tel.: 22/ 506-162 Titkárság, tel.: 22/ 506-472. web: www.telekiblanka.hu. e-mail: budai@telekiblanka.

Információk: Ponácz Ferenc igazgatóhelyettes, tel.: 22/ 506-162 Titkárság, tel.: 22/ 506-472. web: www.telekiblanka.hu. e-mail: budai@telekiblanka. Kedves Szülők! Köszönjük érdeklődésüket iskolánk hat évfolyamos gimnáziumi képzése iránt. E tájékoztató honlapunkon történő megjelentetésével is szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy Önök minél több információhoz

Részletesebben

A TOLDY FERENC GIMNÁZIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A TOLDY FERENC GIMNÁZIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A TOLDY FERENC GIMNÁZIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 A TOLDY FERENC GIMNÁZIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1. Bevezető 1. A közoktatási intézmény neve, alapítójának, illetve fenntartójának

Részletesebben

A pályázat témája: A pályázatok leadásának határideje: Pályázati feltételek:

A pályázat témája: A pályázatok leadásának határideje: Pályázati feltételek: MŰVÉSZETI ÖSZTÖNDÍJ A PÁLYÁZATI KIÍRÁSA Általános rendelkezések: 1. Pályázat célja támogatni azon kiemelkedő művészeti tevékenységet végző hallgatókat, akik munkájukkal öregbítik a Nyugat magyarországi

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. 31. PÉCS-HARKÁNY ORSZÁGÚTI FUTÓVERSENY 2015. március 08., vasárnap

VERSENYKIÍRÁS. 31. PÉCS-HARKÁNY ORSZÁGÚTI FUTÓVERSENY 2015. március 08., vasárnap VERSENYKIÍRÁS 31. PÉCS-HARKÁNY ORSZÁGÚTI FUTÓVERSENY 2015. március 08., vasárnap Versenykiírás Rendező: PVSK Atlétikai Szakosztály Időpont: 2015. március 08., vasárnap; rajt 11:00 óra Verseny távja: 25

Részletesebben

Előterjesztés a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Oktatási és Kulturális Bizottságának 2009. április 15-i ülésére

Előterjesztés a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Oktatási és Kulturális Bizottságának 2009. április 15-i ülésére Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Oktatási és Kulturális Bizottságának Elnöke Szám: 719/2009. Előterjesztés a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Oktatási és Kulturális Bizottságának 2009. április

Részletesebben

3. Csak saját készítésű pályaművek küldhetők. A pályázat témája: Én és a média, az egyes pályaműveknek akár rajz, akár fotó címet kell adni.

3. Csak saját készítésű pályaművek küldhetők. A pályázat témája: Én és a média, az egyes pályaműveknek akár rajz, akár fotó címet kell adni. Az Én és a média rajz- és fotópályázat részvételi és játékszabályzata A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által létrehozott Bűvösvölgy Médiaértés-oktató Központ (székhelye: 1021 Budapest, Hűvösvölgyi

Részletesebben

@ +- :L o (ol. IAA.e_JJ.

@ +- :L o (ol. IAA.e_JJ. @ +- :L o (ol. IAA.e_JJ. BUDAPEST FÓV ÁROS X. KERÜLET KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE Tárgy: javaslat nyugdíjasok üdültetésére pályázat kiírása Tisztelt Népjóléti Bizottság! Budapest Főváros X. Kerület

Részletesebben

A 2008. őszi Pro Tour versenyekkel kapcsolatosan az alábbiakról tájékoztatom Önöket:

A 2008. őszi Pro Tour versenyekkel kapcsolatosan az alábbiakról tájékoztatom Önöket: Tisztelt Sporttársak! A 2008. őszi Pro Tour versenyekkel kapcsolatosan az alábbiakról tájékoztatom Önöket: 2007. július 1-től életbe lépett nevezési rend értelmében minden nemzeti szövetség jogosult versenyszámonként

Részletesebben

II. JAKO GYÖNGYÖS - CUP

II. JAKO GYÖNGYÖS - CUP GYSI II. JAKO GYÖNGYÖS - CUP NEMZETKÖZI UTÁNPÓTLÁS LABDARÚGÓ TORNA GYÖNGYÖS 2010. június 18-20. II. JAKO GYÖNGYÖS - CUP 2010 NEMZETKÖZI UTÁNPÓTLÁS TORNA GYÖNGYÖS 2010. JÚNIUS 18-20. Szeretettel meghívunk

Részletesebben

Csajbandák Csatája Játékszabályzat

Csajbandák Csatája Játékszabályzat 1. Játékszabályzat Csajbandák Csatája Játékszabályzat A jelen dokumentum tárgya a Csajbandák csatája promóció (a továbbiakban játék ) szabályainak (a továbbiakban szabályzat ) teljes és világos rendezése.

Részletesebben

A BARTÓK BÉLA KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A BARTÓK BÉLA KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A BARTÓK BÉLA KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA TARTALOMJEGYZÉK I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 3 1.... 3 II. A KOLLÉGIUM VEZETÉSE ÉS IRÁNYÍTÁSA... 3 2.... 3 A Kollégiumi Közgyűlés... 3 3....

Részletesebben

XXIV. 5vös 5km futóverseny

XXIV. 5vös 5km futóverseny XXIV. 5vös 5km futóverseny Budapesti Egyetemi-Főiskolai bajnokság tavaszi forduló A verseny időpontja: 2013. május 7., kedd A verseny helyszíne: Versenyközpont: Budapest XI. ker. Pázmány Péter sétány (ELTE

Részletesebben

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) ; a Képviselő-testülethez

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) ; a Képviselő-testülethez FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 5. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez önkormányzati tulajdonú

Részletesebben

KÉPZŐI FELHÍVÁS. I. A felhívás célja:

KÉPZŐI FELHÍVÁS. I. A felhívás célja: KÉPZŐI FELHÍVÁS Tárgy: EVS (Európai Önkéntes Szolgálat) önkéntesek nem-formális tanulási folyamatát támogató képzések, találkozók: - Megérkezés utáni képzés (2 alkalom) - Félidős értékelő találkozó (2

Részletesebben

A részvételi szerződés megkötése

A részvételi szerződés megkötése A részvételi szerződés megkötése 1.1 Azzal, hogy Ön visszajuttatja a kitöltött jelentkezési ívet biztosítja a részvételi szerződés megkötését, elfogadva ezzel az aktuálisan a szóróanyagunkban és a weboldalunkon

Részletesebben

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG (MEFOB) VERSENYKIÍRÁSA 2015/2016

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG (MEFOB) VERSENYKIÍRÁSA 2015/2016 NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG (MEFOB) VERSENYKIÍRÁSA 2015/2016 MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3. TELEFON: 06-1/460-6825

Részletesebben

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM SAVARIA EGYETEMI KÖZPONT PÁVEL ÁGOSTON KOLLÉGIUMÁNAK ÜGYRENDJE SZOMBATHELY

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM SAVARIA EGYETEMI KÖZPONT PÁVEL ÁGOSTON KOLLÉGIUMÁNAK ÜGYRENDJE SZOMBATHELY NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM SAVARIA EGYETEMI KÖZPONT PÁVEL ÁGOSTON KOLLÉGIUMÁNAK ÜGYRENDJE SZOMBATHELY Tartalomjegyzék 1. Általános rendelkezések... 3 2. A Kollégium feladata...

Részletesebben

REGINA Fórum Hírlevél 2011. 6 szám

REGINA Fórum Hírlevél 2011. 6 szám REGINA Fórum Hírlevél 2011. 6 szám Kedves Olvasó! A nyár derekán közelegve az őszhöz már most szervezzük új tevékenységeinket. Már ebben a hírlevélben is meghirdetünk néhány őszi programot, és természetesen

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF ) a Krecons Művészeti és Kulturális Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (a továbbiakban: Szervező )

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ HATODIK és NYOLCADIK OSZTÁLYOS TANULÓKNAK! A Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium felvételi tájékoztatója a 2015/2016-os tanévre a HATÉVFOLYAMOS GIMNÁZIUM

Részletesebben

IDEGEN NYELVI MUNKAKÖZÖSSÉG M U N K A T E R V E

IDEGEN NYELVI MUNKAKÖZÖSSÉG M U N K A T E R V E IDEGEN NYELVI MUNKAKÖZÖSSÉG M U N K A T E R V E 2012/2013-as tanév Készítette: Jóváhagyta: Czirják Attila mk.vez. Törökné Ofella Katalin igazgató Az idegen nyelvi munkaközösség tagjai: Angol nyelv: Czirják

Részletesebben

AVASI GIMNÁZIUM FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2014/2015-ÖS TANÉV. Általános kerettantervű képzés, emelt szintű nyelvoktatással (Tagozatkód: 13)

AVASI GIMNÁZIUM FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2014/2015-ÖS TANÉV. Általános kerettantervű képzés, emelt szintű nyelvoktatással (Tagozatkód: 13) AVASI GIMNÁZIUM FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2014/2015-ÖS TANÉV Cím: 3524 Miskolc, Klapka Gy. u. 2. OM kód: 029264 Telefon: 46/562-289; 46/366-620 E-mail: titkarsag@avasi.hu Honlap: www.avasi.hu I. A 2014/2015.

Részletesebben

Horgászegyesület Elnöke

Horgászegyesület Elnöke Horgászegyesületek Velencei-tavi és Dunamenti Szövetsége H V D SZ 8 0 0 0 S z é k e s f e h é r v á r S z é c h e n y i u. 4. Nyt. Szám: 15/2014 Horgászegyesület Elnöke SZÉKHELYÉN Tárgy: Versenykiírás

Részletesebben

Az akrobatikus torna népszerűsítése, minőségi színvonalának emelése. Versenyalkalom biztosítása a minősítési követelmények teljesítéséhez.

Az akrobatikus torna népszerűsítése, minőségi színvonalának emelése. Versenyalkalom biztosítása a minősítési követelmények teljesítéséhez. ORSZÁGOS AKROBATIKUS TORNA VERSENY III. BASE Budapest-Vidék Bajnokság 2013 1. A VERSENY CÉLJA: Versenykiírás Az akrobatikus torna népszerűsítése, minőségi színvonalának emelése. Versenyalkalom biztosítása

Részletesebben

Hasznos tudnivalók (határidős jegyzék) 2015/2016 tanév őszi félév

Hasznos tudnivalók (határidős jegyzék) 2015/2016 tanév őszi félév NAP IDŐ ESEMÉNY SZEPTEMBER 1. kedd Pótbeiratkozás 2. szerda 3. csütörtök Rangsorolásos kurzusfelvétel 8 00 Versenyjelentkezés első 4. péntek 12 00 Személyes megjelentést igénylő regisztráció (tanulmányok

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Dombóvár Város Önkormányzata pályázat útján kívánja bérbe adni az alábbi Dombóvár, Dombó P. u. 9. szám alatti ingatlant.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Dombóvár Város Önkormányzata pályázat útján kívánja bérbe adni az alábbi Dombóvár, Dombó P. u. 9. szám alatti ingatlant. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS pályázat útján kívánja bérbe adni az alábbi Dombóvár, Dombó P. u. 9. szám alatti ingatlant. A bérlemény általános adatai: Dombóvár, Dombó P. u. 9. - Hrsz.: 1299/5/A/76 - Ingatlan megnevezése:

Részletesebben

VERSENYSZABÁLYZAT. PAPÍRMÁNIA avagy SZERETEM AZ ERDŐT! Helyi és országos rajzverseny 10-14 év közötti gyermekek részére a 2015/16 tanévben!

VERSENYSZABÁLYZAT. PAPÍRMÁNIA avagy SZERETEM AZ ERDŐT! Helyi és országos rajzverseny 10-14 év közötti gyermekek részére a 2015/16 tanévben! VERSENYSZABÁLYZAT PAPÍRMÁNIA avagy SZERETEM AZ ERDŐT! Helyi és országos rajzverseny 10-14 év közötti gyermekek részére a 2015/16 tanévben! Papír- és Nyomdaipari Szövetség - elsősorban tagvállalatai bevonásával

Részletesebben

A 2014. december 10-én Budapesten tartandó Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Verseny versenyfelhívása és forgatókönyve

A 2014. december 10-én Budapesten tartandó Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Verseny versenyfelhívása és forgatókönyve A 2014. december 10-én Budapesten tartandó Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Verseny versenyfelhívása és forgatókönyve Tájékoztatjuk Önöket arról, hogy a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai

Részletesebben

Diákönkormányzat. munkaterve

Diákönkormányzat. munkaterve Diákönkormányzat munkaterve 2014./2015. Doboz, 2014. szeptember 1. Kádár Ádámné DÖK segítő pedagógus Az iskolai diákönkormányzat jogait és az ezekkel összefüggésben álló feladatokat törvényi és rendeleti

Részletesebben

III. Fedett Pályás Nyílt Szenior Úszó Országos Bajnokság 2014.június 27-29. Hódmezővásárhely

III. Fedett Pályás Nyílt Szenior Úszó Országos Bajnokság 2014.június 27-29. Hódmezővásárhely III. Fedett Pályás Nyílt Szenior Úszó Országos Bajnokság 2014.június 27-29. Hódmezővásárhely A verseny célja: A MSzÚOSz által szervezett legmagasabb szintű versenyen Magyarország 2014. évi Fedett Pályás

Részletesebben

Egy hét a kedvencemmel

Egy hét a kedvencemmel PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Tisztelt Igazgatók, Igazgatónők, Pedagógusok! A környezeti nevelés és a felelős kisállattartás fontosságának hangsúlyozására a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium pályázatot hirdet

Részletesebben

PÁLYÁZATI TUDNIVALÓK. A rendezéssel kapcsolatos részletes forgatókönyvet az Általános Versenykiírás mellékletében találhatják.

PÁLYÁZATI TUDNIVALÓK. A rendezéssel kapcsolatos részletes forgatókönyvet az Általános Versenykiírás mellékletében találhatják. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2009/2010. TANÉVI ORSZÁGOS BAJNOKSÁGOK RENDEZÉSÉRE A Magyar Egyetemi Főiskolai Sportszövetség (MEFS) pályázatot hirdet a 2009-2010. tanévi országos egyetemi főiskolai bajnokságok döntőinek

Részletesebben

A Te környezettudatos házad hogy fog kinézni? 2010-12-15

A Te környezettudatos házad hogy fog kinézni? 2010-12-15 Rajzverseny óvodásoknak 2011-ben is A Te környezettudatos házad hogy fog kinézni? 2010-12-15 Ilyen volt ilyen lett... Egy spontán rajz, aztán mese a környezettudatos házról, és jöhet a világmegváltó alkotás.

Részletesebben

UPDATE 2013 Szervező Intézmény. Kedves Kolléganők és Kollégák! Tudományos Szervezők. Előzetes program

UPDATE 2013 Szervező Intézmény. Kedves Kolléganők és Kollégák! Tudományos Szervezők. Előzetes program Értesítő Kedves Kolléganők és Kollégák! UPDATE 2013 Szervező Intézmény A Semmelweis Egyetem II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája az idei évtől új, kétnapos szakmai továbbképző tanfolyamot rendez,

Részletesebben

B KATEGÓRIÁS ÉS SZABADIDŐS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

B KATEGÓRIÁS ÉS SZABADIDŐS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG B KATEGÓRIÁS ÉS SZABADIDŐS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG országos tollaslabda versenyek kiírása 2014. április 5-6. Nemzeti Közszolgálati Egyetem, BUDAPEST 1. A verseny célja: A B Kategóriás Országos Bajnokság hagyományteremtő

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Közszolgálati Egyetem által szervezett ügykezelői alapvizsga felkészítő tanfolyamon közreműködő oktatók számára

TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Közszolgálati Egyetem által szervezett ügykezelői alapvizsga felkészítő tanfolyamon közreműködő oktatók számára TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Közszolgálati Egyetem által szervezett ügykezelői alapvizsga felkészítő tanfolyamon közreműködő oktatók számára Budapest, 2014. október Tisztelt Oktató Kolléga! A Nemzeti Közszolgálati

Részletesebben

Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola

Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ OM azonosító: 201190 Felnőttképzési akkreditációs szám: 01056-2008 7632 Pécs, Melinda u. 23. Tel./fax: 72/410-596 email: miok@mail.datanet.hu

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Az egyes alprogramokra vonatkozó pályázati feltételek és tudnivalók az alprogramokról szóló mellékletekben találhatók meg.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Az egyes alprogramokra vonatkozó pályázati feltételek és tudnivalók az alprogramokról szóló mellékletekben találhatók meg. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Fadd Nagyközség Önkormányzata tanulmányi ösztöndíj pályázatot hirdet roma tanulók/hallgatók részére tanulmányi sikerességük előmozdításának támogatására Fadd Nagyközség Önkormányzata

Részletesebben

Óriás Társas Civil szervezeteknek

Óriás Társas Civil szervezeteknek FELHÍVÁS A pályázatot hirdet magyarországi és európai pályázók számára Óriás Társas játékpark használatára. A által meghirdetett pályázat célja: - a játékkultúra fejlesztése - élő társasjátékok használata

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2011. március 16-án (szerdán) 17 órai kezdettel tartja, Polgármesteri Hivatal Tanácskozóterme 2351 Alsónémedi, Fő u. 58.

M E G H Í V Ó. 2011. március 16-án (szerdán) 17 órai kezdettel tartja, Polgármesteri Hivatal Tanácskozóterme 2351 Alsónémedi, Fő u. 58. Alsónémedi Önkormányzat Képviselő-testületének Pénzügyi, Jogi, Ügyrendi és Tájékoztató Bizottsága E l n ö k é t ő l Szám: 79-13/2011. M E G H Í V Ó Tájékoztató Bizottsága soron következő ülését 2011. március

Részletesebben

A Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége. meghirdeti

A Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége. meghirdeti A Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége meghirdeti a Mozgásjavító Általános Iskola, Szakközépiskola Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium és a Mozgásjavító Diák

Részletesebben

A LEGO Hungária Kft. által szervezett LEGO DUPLO Mutasd a legszebb mosolyod! nyereményjáték hivatalos játékszabályzata.

A LEGO Hungária Kft. által szervezett LEGO DUPLO Mutasd a legszebb mosolyod! nyereményjáték hivatalos játékszabályzata. A LEGO Hungária Kft. által szervezett LEGO DUPLO Mutasd a legszebb mosolyod! nyereményjáték hivatalos játékszabályzata. 1, Az akció szervezője A LEGO Hungária Kft. (Székhelye 1023 Budapest, Lajos u. 28-32.)

Részletesebben

XXXVII. Dr. Csik Ferenc Emlékverseny

XXXVII. Dr. Csik Ferenc Emlékverseny XXXVII. Dr. Csik Ferenc Emlékverseny SOPRON 2015. november 21-22. 37. Dr. Csik Ferenc Emlékverseny Sopron Kupa 2015. november 21-22. A verseny célja Dr. Csik Ferenc Olimpiai Bajnok tiszteletére olyan úszóverseny

Részletesebben

A Miskolci Egyetemen működő tudományos képzési műhelyek összehangolt minőségi fejlesztése TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0008 projekt.

A Miskolci Egyetemen működő tudományos képzési műhelyek összehangolt minőségi fejlesztése TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0008 projekt. PÁLYÁZATI KIÍRÁS A Miskolci Egyetem Irodalomtudományi Doktori Iskolája pályázatot hirdet PREDOKTORI ÖSZTÖNDÍJRA (új alkalmazásra tudományos segédmunkatárs munkakörben A Miskolci Egyetemen működő tudományos

Részletesebben

Jegyzőkönyv (2013. november 19.)

Jegyzőkönyv (2013. november 19.) TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR Hallgatói Önkormányzat 1126 Budapest, Kiss János altb. u. 40. Telefon: 487-8137 Fax: 202-3859 http://www.tofk.elte.hu Jegyzőkönyv (2013. november 19.) Előzetesen kiküldött napirendi

Részletesebben

OKTATÓ RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

OKTATÓ RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÓ RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Pályázati jelentkezés Jelentkezés alapjául szolgáló intézmény: legördülő menüsorból lehet kiválasztani, mely intézményhez kapcsolódóan kíván pályázni. Pályázat

Részletesebben

STÚDIUM TÉRI KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. 2014. augusztus 29.

STÚDIUM TÉRI KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. 2014. augusztus 29. STÚDIUM TÉRI KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2014. augusztus 29. I. A kollégium célja (1) A kollégium célja, hogy elhelyezést nyújtson az Edutus Főiskolán tanulmányokat folytató hallgatók számára,

Részletesebben

Ifjúsági- Junior - Felnőtt Uszonyosúszó. Nyílt Országos Bajnokság 2014. évi VERSENYKIÍRÁSA Hód Kupa Béka, Cápa, Gyermek Találkozó

Ifjúsági- Junior - Felnőtt Uszonyosúszó. Nyílt Országos Bajnokság 2014. évi VERSENYKIÍRÁSA Hód Kupa Béka, Cápa, Gyermek Találkozó Ifjúsági- Junior - Felnőtt Uszonyosúszó Nyílt Országos Bajnokság 2014. évi VERSENYKIÍRÁSA Hód Kupa Béka, Cápa, Gyermek Találkozó 1. Célja: A 2014. év uszonyosúszó ifjúsági, junior és felnőtt korcsoport

Részletesebben

MOL Gyermekgyógyító Program 2014 Tájékoztató az ONLINE pályázatkezelő adatbázis (OPA) használatához

MOL Gyermekgyógyító Program 2014 Tájékoztató az ONLINE pályázatkezelő adatbázis (OPA) használatához MOL Gyermekgyógyító Program 2014 Tájékoztató az ONLINE pályázatkezelő adatbázis (OPA) használatához A MOL Gyermekgyógyító Program 2014-ben is online módon lehet a pályázatokat benyújtani. Kérjük, olvassák

Részletesebben

ORSZÁGOS AKROBATIKUS TORNA VERSENY. IV. BASE Bajnokság

ORSZÁGOS AKROBATIKUS TORNA VERSENY. IV. BASE Bajnokság ORSZÁGOS AKROBATIKUS TORNA VERSENY IV. BASE Bajnokság 2014.05.17 1. A VERSENY CÉLJA: Versenykiírás Az akrobatikus torna népszerűsítése, minőségi színvonalának emelése. Versenyalkalom biztosítása a minősítési

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS Verseny célja:

VERSENYKIÍRÁS Verseny célja: VERSENYKIÍRÁS Verseny célja: A verseny egyediségét Sopron város és az útvonal adja. A versenyzők, túrázók és kísérőik megcsodálhatják a város történelmi, építészeti és egyéb látnivalóit, felfedezhetik

Részletesebben

TÉRÍTÉSI DÍJ SZABÁLYZATA

TÉRÍTÉSI DÍJ SZABÁLYZATA CISZTERCI SZENT MARGIT ÓVODA, ÁLTALÁNOS ISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ÉS KOLLÉGIUM TÉRÍTÉSI DÍJ SZABÁLYZATA PÉCS 1 KOLLÉGIUMI TÉRÍTÉSI DÍJ Azon kollégisták számára fizetendő, akik nappali

Részletesebben

I. LYRA BEACH-HRSE AMATŐR STRANDÖPLABDA TORNA versenykiírása

I. LYRA BEACH-HRSE AMATŐR STRANDÖPLABDA TORNA versenykiírása I. LYRA BEACH-HRSE AMATŐR STRANDÖPLABDA TORNA versenykiírása 1. A verseny célja A sportág, ezen belül az amatőr strandröplabda népszerűsítése. A röplabda szerelmeseinek könnyen elérhető, szabadidősport

Részletesebben

JELENTKEZÉSI LAP /kiállítók számára/ AGRÁREXPORA / innovációs kiállításra/

JELENTKEZÉSI LAP /kiállítók számára/ AGRÁREXPORA / innovációs kiállításra/ JELENTKEZÉSI LAP /kiállítók számára/ a 2009. szeptember 9-13 között a HUNGEXPO területén, a Budapesti Nemzetközi Vásárral egy időben a G pavilonban megrendezendő AGRÁREXPORA / innovációs kiállításra/ /Expo

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság Tárgy: Tájékoztató a káptalanfüredi tábor 2011. évi turnusbeosztásáról és az üdülési költségekről Készítette: Nagy Péter Tisztelt

Részletesebben

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás Pályázati Hirdetmény A(z) Dr. Felső Kft. (cégjegyzékszám: 01-09-679649, székhely: 1072 Budapest,, Dob utca 52.., levelezési cím: 1072 Budapest,, Dob utca 52..), mint a(z) SZEGA-BAU Kft. f.a (cégjegyzékszám:

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Országos Kötélugró Csapatbajnokság Szentes, 2015. november 28.

VERSENYKIÍRÁS. Országos Kötélugró Csapatbajnokság Szentes, 2015. november 28. Magyar Ugrókötelesek Szövetsége 2836 Baj, Petőfi S. u. 137. ugrokotel@gmail.com Tel.: +3670/3650236 VERSENYKIÍRÁS Országos Kötélugró Csapatbajnokság Szentes, 2015. november 28. Időpont: 2015. november

Részletesebben

Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2015.(III.25) önkormányzati határozata

Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2015.(III.25) önkormányzati határozata Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2015.(III.25) önkormányzati határozata a 2015. évi lakossági internet-hozzáférés és használat támogatása pályázat kiírásáról A KÉPVISELŐ-TESTÜLET

Részletesebben

2015/2016. TANÉVI EVEZŐS DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS

2015/2016. TANÉVI EVEZŐS DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 2015/2016. TANÉVI EVEZŐS DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 1. Az országos döntő célja: Az evezés sportág népszerűsítése az általános és középiskolák tanulói és pedagógusai körében. A fiatalok készségeinek,

Részletesebben

ISF ÚSZÁS 2007 KÖZÉPISKOLAI ÚSZÓ VILÁGKUPA. Bulletin N 1 SZÉKESFEHÉRVÁR MAGYARORSZÁG 2007. ÁPRILIS 28. MÁJUS 2.

ISF ÚSZÁS 2007 KÖZÉPISKOLAI ÚSZÓ VILÁGKUPA. Bulletin N 1 SZÉKESFEHÉRVÁR MAGYARORSZÁG 2007. ÁPRILIS 28. MÁJUS 2. ISF ÚSZÁS 2007 KÖZÉPISKOLAI ÚSZÓ VILÁGKUPA Bulletin N 1 SZÉKESFEHÉRVÁR MAGYARORSZÁG 2007. ÁPRILIS 28. MÁJUS 2. NEMZETKÖZI ISKOLASPORT SZÖVETSÉG (I. S. F.) BULLETIN N O 1 Székesfehérvár Magyarország, 2007.

Részletesebben

19. Coca-Cola Testébresztő Női Futógála - eseményinformáció

19. Coca-Cola Testébresztő Női Futógála - eseményinformáció 19. Coca-Cola Testébresztő Női Futógála - eseményinformáció 19.Coca-Cola Testébresztő Női Futógála időpont, helyszín Időpont: 2014. május 18. Helyszín: Városliget, Napozórét Rajt/Cél: Zichy Mihály út (Napozóréttel

Részletesebben

2014. november 21-22., Thermal Hotel Visegrád. Értesítő

2014. november 21-22., Thermal Hotel Visegrád. Értesítő 2014. november 21-22., Thermal Hotel Visegrád Értesítő Kedves Kolléganők és Kollégák! UPDATE 2014 Szervező intézmény A tavalyi rendezvény sikerére alapozva a Semmelweis Egyetem II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati

Részletesebben

Az akcióban való részvétel a részvételi szabályok automatikus elfogadását jelenti.

Az akcióban való részvétel a részvételi szabályok automatikus elfogadását jelenti. Tavaszi kampány e parosito.hu oldalon RÉSZLETES JÁTÉKSZABÁLY ÉS RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK Kérjük, olvassa el figyelmesen az alábbi részvételi feltételeket! Az akcióban való részvétel a részvételi szabályok

Részletesebben

HALLGATÓI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

HALLGATÓI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ HALLGATÓI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ FONTOS! A csoportos tanulmányút kizárólag a konvergencia régiók felsőoktatási intézményeiben tanulók számára elérhető! Csoportos

Részletesebben

MAGYAR EGYETEMI-FŐISKOLAI ORSZÁGOS VÍVÓ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS

MAGYAR EGYETEMI-FŐISKOLAI ORSZÁGOS VÍVÓ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS MAGYAR EGYETEMI-FŐISKOLAI ORSZÁGOS VÍVÓ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS 1. A verseny célja: A felsőoktatási intézmények női és férfi hallgatói részére színvonalas versenyzési lehetőség biztosítása vívás sportágban.

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/6/3/2015. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. március 25-i ülésére Tárgy: A könyvtár szakmai eszközfejlesztésére,

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Mecsek Meghívásos Terepfutó OB

VERSENYKIÍRÁS. Mecsek Meghívásos Terepfutó OB Jóváhagyom! Budapest, 2013. augusztus 14. Bittmann Tibor tű. ezredes sk. BM OKF Humán Szolgálat szolgálatvezető VERSENYKIÍRÁS Mecsek Meghívásos Terepfutó OB Felterjesztem! Pécs, 2013. augusztus 13-án Mácsai

Részletesebben

FEKOSZ Sportkupa. Kispályás Labdarúgó Torna 2013. április 26-28. Debrecen. Versenykiírás

FEKOSZ Sportkupa. Kispályás Labdarúgó Torna 2013. április 26-28. Debrecen. Versenykiírás FEKOSZ Sportkupa Kispályás Labdarúgó Torna 2013. április 26-28. Debrecen Versenykiírás 1. A verseny bemutatása A Felsőoktatási Kollégiumok Országos Szövetsége által 2013. április 26 28. között Debrecenben

Részletesebben

Martfű Termál SPA Strandröplabda Bajnokság

Martfű Termál SPA Strandröplabda Bajnokság Martfű Termál SPA Strandröplabda Bajnokság Nyílt torna női, férfi és vegyes párosok részére Amatőr versenyzők és szállóvendégek is jelentkezhetnek 2010. július 31.-augusztus 1. (szombat-vasárnap) Versenykiírás

Részletesebben

Fakultációs lehetőségek 2013. szeptemberétől az Erkel Ferenc Gimnáziumban

Fakultációs lehetőségek 2013. szeptemberétől az Erkel Ferenc Gimnáziumban Érettségi felkészítés Fakultációs lehetőségek 2013. szeptemberétől az Erkel Ferenc Gimnáziumban Alapvető információk Az iskola az alaptantervi órákon a középszintű érettségi vizsgához nyújt képzést, a

Részletesebben

N A P O N T A I N D U L Ó B A R L A N G T Ú R Á K

N A P O N T A I N D U L Ó B A R L A N G T Ú R Á K BARLANGJAINK LÁTOGATÁSI RENDJE 2013. március 1. - 2013. március 31. között Nyitvatartás: Aggteleken, Vörös-tónál, Jósvafőn és Bódvarákón naponta 8.00 órától 16.00 óráig. Jegykiadás: Aggteleken és Bódvarákón

Részletesebben