Tapasztalt oktatók segítségével megtartjuk kézműves foglalkozásunk következő alkalmát.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tapasztalt oktatók segítségével megtartjuk kézműves foglalkozásunk következő alkalmát."

Átírás

1 Kedves Hallgatók! A nagy érdeklődésetekre való tekintettel a Kollégiumi Bizottság ismételten hasznos időtöltésre hív Titeket. PROGRAM: kézműves foglalkozás ajándéktárgyak készítése filc anyagból IDŐPONTJA: :00 HELYE: Bezerédj Amália Kollégium E/3-as terem. Tapasztalt oktatók segítségével megtartjuk kézműves foglalkozásunk következő alkalmát. A rendezvényen való részvétel INGYENES, AZONBAN ELŐZETES REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT. Jelentkezni az alábbi elérhetőségen lehet (legkésőbb május 2-án 12:00 óráig): https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dgktszv2vzfizjfmatg1wmvcmnzqr3c6ma #gid=0 Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/ / Találkozzunk a rendezvényen! Üdvözlettel: Koll. Biz. választás, adatváltoztatás, szolgáltatások - A május 1-re való tekintettel a Kollégiumi Bizottság tagságára benyújtható pályázatok leadási határidejét, május 2-án, 10:00 órára módosítjuk. Kérjük, hogy május 2-án szerdán, napközben mindenki tekintse meg a pályázatokat a recepciók mellett elhelyezett hirdető felületeken (RK, VUK, BAK), majd azután döntsön a jelöltek támogatásáról. Szavazatukat az eredeti kiírás szeriont adhatják le a recepciókon, aznap este pedig mozgó urnába történő szavazat leadásra is lehetőséget biztosítunk. - Egyre több információ elakadás történik a személyi adatok (telefonszám, cím) változtatása miatt. Ahhoz, hogy a KAR-ban a változásokat korrigálni tudjuk, kérem, hogy a módosításokat jelentsék be a levelezési címen. - Javaslom, hogy a kollégiumi szolgáltatásokat időben mondják le, mert azok elszámolása utólag, az igénybe vétel függvényében, naparányosan történik. Együttműködésüket köszönöm. Üdvözlettel: Bebesi József, s.k. Kollégiumi igazgatóhelyettes dohányzás, kollégiumi tartozás Az alábbiakban tájékoztatom Önöket a nemdohányzók védelméről szóló törvény alkalmazásáról, illetve helyi szabályozásáról, valamint az elmaradt kollégiumi díjtételek kezeléséről.

2 Egységvezetői rendelkezés a nemdohányzók védelméről és a dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának egyes szabályairól szóló évi XLII. törvény végrehajtásáról A rendelkezés személyi hatálya Az egyetemmel jogviszonyban álló valamennyi alkalmazottra, valamint a hallgatói munkaszerződésben foglalkoztatott természetes személyekre, kollégiumi szolgáltatást igénybe vevőkre, továbbá az Egyetem hallgatóira, illetőleg az épületbe érkező látogatókra, szállóvendégekre terjed ki. A dohányzásra vonatkozó szabályok A kollégium épületének egész területén, valamint az épületek bejáratától számított 5 méteres távolságon belül eső területen tilos dohányozni. A dohányzás céljára kijelölt helyek: RK/ÚK: a kollégiumok mögötti kupola alatt, illetve az RK főbejárata előtt LUK/VUK: a bejárat mellett, illetve a VUK napozó teraszán BPK: az udvari betonozott parkoló területén és a főbejárat előtt. A nemdohányzók védelmére szolgáló előírások ellenőrzése, eljárás az előírások megszegése estén A kollégiumok területén, a nemdohányzók védelmére szolgáló előírások megtartásának ellenőrzésére - a hatóságon kívül - az egyetemi biztonságszervezési munkatársa, a Kft. főállású alkalmazottai, a szintfelelősök, és a Kollégiumi Bizottság tagjai jogosultak. A nemdohányzók védelmét szolgáló előírások megszegése esetén, a törvény rendelkezéseit megsértő személy ellen szabálysértési eljárás keretében, helyben és alkalmanként Ft egészségvédelmi bírság szabható ki, vagy fegyelmi eljárás kezdeményezhető. A bírság összegét a recepción kell befizetni. ennek elmulasztása esetén az összeg a kaucióból kerül levonásra. Amennyiben a szabályszegést hatósági ellenőrzés állapítja meg, a jogszabály szerint a bírság összege 20 és Ft között határozható meg. A kollégiumi díjfizetés rendje Felhívom azon hallgatók figyelmét, akiknek a Kollégiumi Adminisztrációs Rendszerben aktív (kifizetetlen) fizetései tételük van, a mulasztást záros határidőn belül pótolniuk kell. Mivel a kollégiumokat üzemeltető gazdasági társaságnak az egyetem felé jelentési kötelezettsége van, a hátralékkal rendelkező hallgatók listáját meg kell küldenünk az illetékes Tanulmányi Osztályok felé. Kivételt az érvényes halasztással rendelkező hallgatók képeznek. A jelentés pontos ideje, május 1. Kérem, hogy akinek a díjak befizetésének teljesítésével bármilyen problémája van, személyesen a Vuk irodahelyiségben kereshet meg, vagy az os számon hívhat, illetve a levelezési címre írhat. Kérem a szabályok maradéktalan betartását és a fentiek tudomásul vételét. Bebesi József Kollégiumi igazgatóhelyettes Sopron, 2012.április Három kilátó kerékpár túra NYEREMÉNNYEL

3 Kedves Hallgatók! A Kollégiumi Bizottság ismételten hasznos időtöltésre hív Titeket! PROGRAM: Kerékpáros túra 3 alkalom Tervezett IDŐPONTJA: (csütörtök) (csütörtök) (csütörtök) 17 órától GYÜLEKEZÉS HELYE: VUK A TÚRA CÉLPONTJA: Kecske kilátó, Szárhalmi erdő, Hermeszi kilátó Mindhárom túrát teljesítők között egy darab aluvázas, minőségi MTB kerékpárt kerül kisorsolásra a Kollégiumi Bizottság felajánlásából. JELENTKEZNI az alábbi elérhetőségen lehet (legkésőbb április 25-én 12:00-ig): https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dfpztzyzbkdtudrwnwnpyuf3dmzhync6m A#gid=0 Felszerelésről, italról mindenki maga gondoskodik. Fejvédő használata ajánlott! Kerékpár a kollégiumban korlátozott számban kölcsönözhető (500 Ft/óra/alkalom) Üdvözlettel: Bebesi József, s.k. koll.ig.h Kollégiumi Bizottság választás Tisztelt Kollégisták! A leköszönő Kollégium Bizottság a pályázatot hirdet a Kollégiumi Bizottsági (KB) tagságra, melyre a BPK, EMK, FMK, KTK hallgatóinak jelentkezését várjuk. Csak kollégisták pályázhatnak. A KB tagság pályázat útján nyerhető el, a mandátum egy évre szól. A KB hatásköre, feladatai: A KB a kollégiumi felvételi ügyekben első fokon döntéshozó és a kollégiumi hallgatók érdekképviseleti szerve. A KB költségvetés és éves programterv alapján szervezi a kollégisták programjait. Feladatai közé tartozik a hallgatói javaslatok és problémák kezelése, a be-és kiköltöztetésben való részvétel, a közösségi élet segítése. A KB heti rendszerességgel ülésezik. Munkáját a Kollégiumi Ügyrendbe foglaltak szerint, a felsőoktatási törvény és a hozzá kapcsolódó rendeletek figyelembevételével végzi. A Koll. Biz. tagok térítésmentes végzik a munkájukat, ellenben a sikeres pályázó alanyi jogon kollégiumi elhelyezést kap. Pályáztatok benyújtási határideje: április :00 óra A pályázatokat lezárt borítékban kérjük leadni az RK Gondnokságon, a VUK irodában, illetve a BAK hivatali helyiségében, ügyfélfogadási időben. A pályázatnak tartalmaznia kell egy rövid önéletrajzot, motivációs indoklást és célszerű igazolvány kép csatolása, ami alapján a pályázók jelölő listára kerülnek. A pályázatokat az RK recepció melletti, a VUK aulában és a BPK- porta mellett elhelyezett hirdetőtáblákon ismerhetik meg a hallgatók. A KB tagjait a kollégista hallgatók, a jelölő lista alapján titkos szavazással választják. Szavazni legfeljebb 4 főre lehet. A mandátumok épületenként és karonként kerülnek kiosztásra. A szavazatokat a VUK, és az RK recepción, illetve a BPK portán kihelyezett urnába lehet elhelyezni, május 06 -án, 20:00 óráig. Minden kollégista egy szavazatot adhat le, a kollégiumi férőhelye szerinti épület portáján. Eredményhirdetés: május 09.

4 A Kollégiumi Bizottság tagjainak névsorát és elérhetőségét a kollégium honlapján (kolesz.nyme.hu) tesszük közzé. Sopron, április 18. Mizda Balázs, Koll. Biz titkár Polgár Rudolf, Ügyvezető igazgató VUK-parkoló szabaddá tétele Kedves Hallgatók! Kérjük, szíveskedjetek a VI. Kollégiumi Napok rendezvény sorozat miatt a VUK udvari parkolót szabadon hagyni az alábbi időpontban: (péntek) 00: (vasárnap) 12:00 ig A rendező Kollégiumi Bizottság nevében Karszalagok VI. Kollégiumi Napok (Nem csak kollégistáknak) Kedves Kollégisták! FONTOS: a csapattagoknak NEM KELL KARSZALAGOT KÉRNIÜK, MERT AZT CSÜTÖRTÖKÖN A MEGNYITÓN KAPNAK. A honlapon fent lévő programnak (http://diakhotelsopron.hu/wpcontent/uploads/2012/03/meghivo_soproni_csapatok.pdf?41ed4f) megfelelően KOLLÉGISTA HALLGATÓK számára a rendezvénysorozat minden programjának látogatása INGYENES!! A rendezvények látogatásához karszalagok szükségesek. KARSZALAGFELVÉTELE MOST HÉTEN, SZERDÁN (04.11.): RK aula 20:00 22:00 VUK aula 20:00 22:00 BAK E/3 20:00 22:00 Ezen időpontok után már nem tudunk karszalagot kiadni, ahogy a rendezvények helyszínén sem lesz lehetőség kérni azt. A nem kollégista egyetemisták számár a VUK-recepción lehetőségük nyílik a karszalagok megvásárlására 500Ft/fő/nap áron. Jegy vásárolható a csütörtöki Stand up comedy-vel összekötött szórakozásra a Mirageben, pénteken a Kalandparkba, csütörtökön a Passion Project koncertre az Experience Diabolico Clubba (Volt XP). Várunk minden kollégista hallgatót a karszalagjáért! Találkozzunk a VI. Kollégiumi napokon! A rendező Kollégiumi Bizottság nevében:

5 FOTÓZÁS NEM CSAK KOLLÉGISTÁKNAK Ha még nem tetted meg vagy nem is hallottál róla!!! Nézd meg a próbán készült képeket itt: és jelentkezz. Mindehhez összeszedtünk pár kérdést, ami kimaradt, de jó, ha tudtok: Csak kollégisták indulhatnak? Nem, a nevezésben nem kikötés, hogy kollégista legyél, egyedül annyi megkötés van, hogy első helyezett mindenképpen kollégista lesz. Nem vagyok elég szép hozzá!! Fotósunk és a sminkesünk a maximumot hozza ki belőled, és ha megnézel pár fotót a híres modellekről, láthatod, hogy egyikük, sem azaz átlagos szép, hanem különlegesek. Nem vagyok odavaló! Ha ki se próbálod, akkor tényleg nem. Túl sokba kerül! A komolysági díj 1000 Ft, ha belegondolsz, csak a smink többe kerülne És hogy miért érdemes előre jelentkezni? Ezzel azon kívül, hogy a mi munkánkat is segítitek, további segítséget kaphattok, hogy ti lehessetek a legszebb kollégisták, például még 5 jelentkező, és fodrászunk is jelen lesz és beállítja neked a tökéletes frizurát. Ha kedvet kaptál hozzá: Jelentkezés és részletek: Várunk titeket: Kollégiumi Bizottság és a Remake Design Studio csapata MÉG 22 óra 20 perc van hátra VI. Kollégiumi Napok AZ ÉV LEGNAGYOBB KOLLÉGIUMI RENDEZVÉNYE! Kedves Hallgatók! Köszönjük az eddigi csapatok jelentkezését, így tovább! Sok szeretettel meghívunk Titeket, az VI. Kollégiumi Napok rendezvénysorozatára, amely a megszokotthoz képest még több programot igyekszik kínálni a résztvevőknek. A rendezvény részletes programja: Jelentkezni az alábbi elérhetőségen lehet (Jelentkezési határidő: március 30. (péntek) 12:00): KERESD AZ ESEMÉNYEKET a Facebook-on!

6 Találkozzunk a rendezvényen! Üdvözlettel: Kollégiumok szépe 2012 Sopron Kedves Hallgatók! Kollégiumok szépe 2012 Sopron Az idei évben először, hagyományteremtő szándékkal megrendezésre kerül a SOPRONI KOLLÉGIUMOK SZÉPE verseny, természetesen a Kollégiumi Napok keretein belül. A szépségversenyre előzetes jelentkezést biztosítunk, hogy senki se maradjon le. Az előzetes jelentkezésre itt van lehetőségetek: Mikor eljöttök, készítünk rólatok 3-4 profi fényképet, és hogy mindenkiből a maximumot hozhassuk ki több sminkes munkatársunk is segítségetekre lesz. Az elkészült képeket elektronikus úton juttatjuk el hozzátok. És, hogy miért is érdemes eljönnötök? Azon felül, hogy részt vesztek egy fotózáson, ahol megmutathatjátok magatokat, fantasztikus nyeremények is várnak rátok. A győztes jutalma egy 50 képes, több helyszínen elkészített modell portfólió, míg a második helyezett 75% kedvezményben részesül bármely általa választott fotózás árából, a harmadik helyezett sem szomorkodhat, hiszen ő 50% kedvezményben részesül. Minden bátor jelentkező automatikusan 5% kedvezményben részesül fotózásaink áraiból, mely más kedvezményekkel összevonható. :) Akár ezzel is: Mindemellett közületek valakinek lehetőséget biztosítunk egy több tízezer forint értékű modellszerződésre is. Mind ez neked csupán egy jelképes ezresedbe kerül, mely a fotózás napján fizetendő. Nevezni az előjelentkezési adatlap kitöltésével és a helyszínen is lehetséges. A részletekért hétfőtől keressétek a plakátokat a kollégiumok hirdetőtábláin vagy kövessétek nyomon online: Várunk titeket, Kollégiumi Bizottság és a Remake Design Studio csapata AZ ÉV LEGNAGYOBB KOLLÉGIUMI RENDEZVÉNYE! Kedves Hallgatók! Köszönjük az eddigi csapatok jelentkezését, így tovább! Sok szeretettel meghívunk Titeket, az VI. Kollégiumi Napok rendezvénysorozatára, amely a megszokotthoz képest még több programot igyekszik kínálni a résztvevőknek.

7 A rendezvény részletes programja: Jelentkezni az alábbi elérhetőségen lehet: KERESD AZ ESEMÉNYEKET a Facebook-on! Találkozzunk a rendezvényen! Üdvözlettel: Kedves Hallgatók! Az alábbiakban kérem segítségeteket: Jó szerencsét! Mi a Közgazdaságtudományi Kar vállalkozásfejlesztés mesterszakos hallgatói vagyunk. Vállalkozás innováció tantárgyunk keretében meg kell valósítanunk egy innovatív ötletet, amihez a Ti segítségeteket szeretnénk kérni. Egy valóság show-t szeretnénk/kell megvalósítani, ami a KukKOLI nevet kapta. A versenyzők az előre kiválasztott kollégiumi szobákból kerülnének ki. A show célja a szórakozás és az értékes nyeremények megszerzése. Az általunk elképzelt valóságshow trash reality kategóriába tartozna, mivel a színes felvételek mellett fekete-fehér és mozgó kameraelemek is megjelennek. Kérdőívünk által szeretnénk megtudni, hogy lennének-e vállalkozó szellemű versenyzők a kollégiumban lakók körében illetve mennyire néznétek a relality-t, ha megvalósulna. A kérdőív kitöltése önkéntes, és név nélkül használjuk fel azokat. A kérdőív a következő linkre kattintva érhető el: Köszönjük azt a pár percet, amit a kérdőívünkre fordítottál! Czigány Ádám Győrfi Dávid Kovács Erika (Kollégiumi Bizottság gazdasági titkárhelyettese) Horváth Nikolett Mózes Bernadett Köszönettel: A mosógépek használatához - a rendszeres meghibásodások miatt - mosózsákokat használunk, amelyet kauciós díj ellenében ingyenesen kölcsönöztük. A zsákok viszont sajnos fokozatosan eltűntek, illetve hallgatóknál tárolódnak. Kérem, hogy mosózsákot csak az adott alkalomra igényeljenek, majd használat

8 után azonnal vigyék vissza a recepcióra. Zsák nélkül zseton nem adható ki. Mára oda jutottunk, hogy hallgatói figyelmetlenségből, vagy felelőtlenségből tisztelet a kivételnek az ÚK/RK-ban megrekedt a mosodai szolgáltatás. A zsákok ugyanis nem kerülnek vissza a recepciókra, vagy az épületgondnok naponta és személyesen gyűjtögeti be őket a hallgatói szobákból. Ez a helyzet így fegyelmezetlen, komolytalan és kezelhetetlen. A továbbiakban az elmúlt évben már egyszer érvényesített szabályt kell alkalmaznunk, mely szerint a kauciós összeget csak abban az esetben fizetjük vissza, ha a hallgató 3 napon belül visszahozza a zsákot. Amennyiben nem, úgy elveszti a kauciós díjat. További 4 nap elteltével a mosózsák árát, a bruttó 2000 Ft-ot ki kell fizetni. Ennek elmulasztása esetén az összeg a kaucióból levonásra kerül. Nem kollégista hallgatók esetében a mosózsákot a mosás befejezése után, az épületből történő távozáskor kell leadni a recepción. Jelen szabályozás, a Kollégiumi Bizottság egyetértésével, március 20-tól bevezetésre kerül. Tájékoztatom Önöket, hogy az RK alagsorában, saját üzemeltetésű mosodát működtetünk, ahol ipari gépeken lehetőség van arra nagy méretű textília (pl. takaró, szőnyeg) mosására, 200 Ft/kg egységáron. További információt az RK épületgondnokától kérhetnek ( ). Sopron, március 19. Bebesi József, s.k. koll. ig.h AZ ÉV LEGNAGYOBB KOLLÉGIUMI RENDEZVÉNYE! Kedves Hallgatók! Sok szeretettel meghívunk Titeket, az VI. Kollégiumi Napok rendezvénysorozatára, amely a megszokotthoz képest még több programot igyekszik kínálni a résztvevőknek. A rendezvény részletes programja: Jelentkezni az alábbi elérhetőségen lehet: KERESD AZ ESEMÉNYEKET a Facebook-on! Találkozzunk a rendezvényen! Üdvözlettel: Tájékoztatom Önöket, hogy az RK II. emeleti mosókonyhájában a gép javíthatatlanná vált, pótlását megoldottuk. Jelenleg az I. emeleti mosodában üzemeltünk be 2 db gépet, a földszinti termet szárítás céljára megnyitottuk. Ugyanez a terv a II. emeleti mosó helyiséggel is, annak nyitása 1 hét múlva várható.a törvényi változások miatt a dohányzást meg kellett szüntetnünk az épületekben, így az RK II. emeletén is. A dohányzót hallgatói kérésre tanulóvá alakítottuk. Dohányozni csak az épületen kívül, kijelölt helyen szabad (RK mögött a kupola alatti területen, illetve az RK főbejárata előtt) Sajnos néhányan a főzőkonyhát használják dohányzásra, ami szabálytalan, és a hallgatókat is zavarja. Felhívom a dohányosok figyelmét, hogy az április 1-től a szabályszegőkkel szemben szabálysértési eljárás indul.

9 Szeretném felhívni a figyelmüket a Bentlakási Szerződés aktuális, 12. pontjában foglaltakra: A bérlő a tanév március 20. napja után rendes felmondással nem élhet. Aki tehát a hátralevő időszakban a kollégiumi státusz felmondását tervezi, annak március 20-ig kell megtennie. Azt követően lemondást már nem fogadunk el. A korábban meghirdetett angol tanfolyam előkészítése befejeződött. Két csoportot indítunk március 19-én, 14:30 16:45-ig a kezdő, illetve kezdő-haladót, - március 22-én, 14:30-16:45-ig a középfok, illetve a középfok- haladót. Ha a két csoport valamelyikre még érdeklődő van, a jelentkezés március 18-ig még megtehető Együttműködésüket köszönöm. Bebesi József, s.k. koll. ig.h Kedves Hallgatók! Tájékoztatlak Titeket, hogy a bentlakási szerződésben leírtak alapján kollégiumi férőhely lemondására március 20-áig van lehetőség. A bérlő a tanév március 20. napja után rendes felmondással nem élhet. A férőhely megszüntetése a címre küldött lemondással lehetséges. Üdvözlettel: A március 1-én meghirdetett angol nyelvtanfolyam előkészítése és szervezése folyamatban van. Két csoport indulására mutatkozik esély, illetve igény, a - kezdő, kezdő-haladóra, illetve a - középfok, középfok- haladóra. Ezek mindegyikére korlátozott számban fogadunk még el jelentkezéseket, március 10-ig, a korábban megadott -címen Bebesi József, s.k. Koll. Biz. titkár koll. ig.h Kérlek Titeket, hogy ne feledjétek a szerdai SÖR VIRSLI BAJNOK választást a Nyugat étteremben. Időpont: március :00 Versenyen a Kollégiumi Bizottság is részt vesz a zsűri tagjaként. Keressük a Nyugat étterem SÖR VIRSLI BAJNOKÁT! Ellenfél: a stopperóra 3 korsó sör és 3 pár virsli Jutalom: Ft értékű a nyugat étteremben beváltható étkezési utalvány. Az étkezési utalvány a la carte étkezésre és italfogyasztásra váltható be, és más kedvezménnyel nem

10 vonható össze, egy alkalomra szól. Nevezési díj: 500Ft/fő NEVEZÉS: helyszínen Nyugat étterem (Sopron, Ady Endre u. 5.) vagy telefonon / vagy / számon, ben a címen. További részletek a játékszabályról az alábbi linken: Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/ / A rendezvény plakátja: Találkozzunk a versenyen! Üdvözlettel: A nagy érdeklődésetekre való tekintettel a Kollégiumi Bizottság ismételten hasznos időtöltésre hív Titeket. ANGOL NYELVOKTATÁS KEZDŐKNEK HALADÓKNAK Magamról röviden: 10 évet éltem Nagy-Britanniában, ahol a Cambridge angol felsőfok megszerzése után Kommunikáció és Média diplomát szereztem, majd elvégeztem a TESOL angol nyelvtanár képzőt, ezért szinte anyanyelvi szinten beszélem az angolt óta oktatok angolt itthon csoportoknak, cégeknek, magán embereknek, illetve nyelviskoláknak. A nyelvtanítás a szenvedélyem nem a munkám, ez nagy mértékben érezhető az óráimon. Mások visszajelzése alapján rendkívül inspiráló és energikus személyiség vagyok, jó humorérzékkel, ami még inkább élvezetesé teszi az angol órákat. Tanfolyamok: Március közepétől indulnak. Heti 3 x 45 perc, egyben megtartva, 15 perc szünettel félidőben az Egyetemi Diákhotelben (VUK nagytanuló). A tanfolyam az Universitas Fidelissima Kft. és a Kollégiumi Bizottság által támogatott, így a tandíj, létszámtól függően Ft/óra. A csoport tervezett létszáma, 10 fő. kezdő; kezdő-haladó kezdő-középfok középfok középfok-haladó Igény szerint felsőfok is. Tudnivalók a tanfolyamokról: Kizárólag angolul folynak (kivéve a teljesen kezdő, első fele). Az oktatás Cambridge tankönyvekből folyik, amit a tanulónak kell megvásárolnia. A tanmenet nagyrészt a tankönyv alapján folyik, figyelembe véve a tanulók ütemét, de rengeteg extra

11 anyag elsajátítására is sor kerül. Angol szólások, szlengek, tipikus angol kifejezések oktatása, melyekre semmilyen nyelvkönyv nem tér ki. A tanfolyam célja, hogy alapos, használható angol nyelvtudást szerezzen a diák, ne csak a nyelvvizsgán küszködje át magát. Ezért a következő speciális tanulási technikákat alkalmazom: A BBC-nek rövid, 5-6 perces, különböző témakörrel (nyelvvizsga témakörök) kapcsolatos podcastjainak hallgatása; elemzése; szavak, kifejezések átbeszélése. Angol tv sorozatok kötelező nézése angolul, amelyet az órákon megbeszélünk közösen, hogy mindenkinek alkalma legyen használni az elsajátított nyelvtudást. Középfoktól a BBC radio 4-en vita programok hallgatása, ahol a feldobott kérdés mellett, illetve ellen érvelni kell. Jelentkezés: Kizárólag komoly, céltudatos diákok jelentkezését várom, mivel nem a magyar megszokott, monoton, unalmas, többnyire élvezhetetlen nyelvtanulásról van szó. Ez maga után vonja a szigorú otthoni felkészülést, és házi feladat készítést. Jelentkezni március 8-ig a következő címen: Kaskó Anita, nyelvtanár Kedves Hallgatók! Kollégiumi Bizottság ülése a Bezerédj Amália Kollégiumban (szerda) Érdekel a Kollégiumi Bizottság munkája? Szívesen képviselnéd kollégiumodat a Bizottságban? Ellátogatnál egy ülésre? MOST SZERDÁN MEGTEHETED. PROGRAM: Kollégiumi Bizottság ülése IDŐPONTJA: :00 (a kézműves foglalkozást követően) HELYE: Bezerédj Amália Kollégium E/3-as terem. Várunk minden kedves érdeklődőt! Üdvözlettel: Előzetesen már tájékoztattuk Önöket arról, hogy az autogén /relaxációs/ tréninget a második szemeszterben indítjuk. Mire jó az autogén tréning? A rendszeresen végzett gyakorlattal elérhető az ellazultság testi és pszichés állapota. Megtanulható általa a stressz kontrollálása, csökkenthető a fajdalom és félelem érzet, Felfrissít, pihentet, javítható általa a koncentrációs, tanulási és emlékező képesség.

12 Hogy sajátítható el? Egyéni vagy kiscsoportos formában. Kiscsoportos formában: 20 óra - heti rendszerességgel 2 órában (2x45 perc) 10 héten keresztül. A foglalkozásokat szerdai napokra tervezzük, óráig. Az első találkozás tervezett időpontja, február 29. A tanfolyam a Kollégiumi Bizottság által 3000 Ft-tal támogatott, így az önköltség 500 Ft/óra (1000 Ft/alkalom), amelyet két részletben, előre kell befizetni. A költségvetés 10 fő részvételére van kalkulálva. Jelentkezni február 27-én 12:00 óráig lehet, a levelezési címen. Kérjük, aki korábban már jelentkezett, most erősítse meg részvételi szándékát. A foglalkozások helye a VUK nagy tanulója. A tréning indulásáról a jelentkezők számára visszaigazolást küldünk. A tréning vezetője, Fazekas Ildikó klinikai szakpszichológus, címzetes főiskolai docens Bebesi József, s.k. Koll. Biz. titkár koll. ig.h Kedves Bezerédj Amália Kollégium kollégista Hallgatói! A nagy érdeklődésetekre való tekintettel a Kollégiumi Bizottság ismételten hasznos időtöltésre hív Titeket. PROGRAM: Az első, bemutató kézműves foglalkozás IDŐPONTJA: (szerda) 18:00 HELYE: Bezerédj Amália Kollégium E/3-as terem. Tapasztalt oktatók segítségével megtartjuk bemutató kézműves foglalkozásunkat, további igények esetén rendszeres jelleggel megismételjük azt. A rendezvényen való részvétel INGYENES, AZONBAN ELŐZETES REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT. Jelentkezni az alábbi elérhetőségen lehet (legkésőbb február 25-én 12:00 óráig): https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dfm0tmxwsva0nmjrngy4umzqddytenc6m A#gid=0 Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/ / Találkozzunk a rendezvényen! Mindenkit szerettel vár a Kollégiumi Bizottság! Üdvözlettel: A kollégiumokban az alább felsorolt üres férőhelyek kerülnek meghirdetésre. Jelentkezni ben lehet azok bármelyikére, a döntés alapja a szociális pontok alapján számított sorrend. A jelentkezési lapon tüntessék fel az alapadataikat, a férőhelyek fontossági sorrendjét, egy elektronikus és egy telefonos elérhetőséget, valamint az esetleges páros, csoportos költözés szándékát.

13 EZEN FÉRŐHELYEKRE SZOBACSERE KÉRELMET MÁR NEM FOGADUNK EL! A sikeres felvételhez és a férőhelyek kiosztáshoz a kar.nyme.hu rendszerben elvégzett előzetes regisztráció szükséges. További felvilágosítás a 99/ os telefonszámon, vagy személyesen a VUK irodahelyiségben kérhető. Jelentkezési határidő: 2012.febuár :00 óra. Pályázat leadása elektronikusan: a levelezési címen. Bebesi József, s.k. Kollégiumi igazgatóhelyettes Pályázható férőhelyek: VUK 111/a 2 lány hely 112/5 1 lány hely 113/5 1 fiú hely 220/5 1 lány hely 303/4 1 fiú hely 316/5 1 lány hely 308/5 1 lány hely LUK 03: 1 lány 09: 1 fiú 106: 1 lány 217: 1 lány 317: 1 fiú RK 108/a: 1 lány 203: 1 fiú 214/a: 1 fiú ÚK 203: 1 lány hely BAK: 209/j: 1 lány 210/b: 1 lány Tájékoztatom Önöket, hogy a VUK tűzjelző rendszerében hiba keletkezett, ezért a III. és IV. emelet szintjein nem működik az automata tűzjelzés. Bármiféle tűz keletkezésének megakadályozása miatt az alábbiakat kérem és várom Önöktől: - rendkívüli odafigyelést ás elővigyázatosságot az elektromos eszközök használatával kapcsolatban, - elektromos főzőlapot, rezsót csak a főzőkonyhában használjanak, - ha az épületben bárki tűz keletkezését észleli, a földszinti, I. és II. emeleti kézi tűzjelző segítségével adhat le riasztást, és kérem, hogy azt haladéktalanul tegye is meg,

14 - a folyosó füstmentesítéséhez a kézzel nyitható ablakokat kell használni, - a keletkező tűz oltásához a szintenként elhelyezett készülék vehető igénybe. Hallgatói panasz alapján értesültem arról, hogy az alagsori mosodából személyes használatú ruhanemű veszett el. Ilyen cselekményre még nem volt példa a diákhotel történetében. Az esemény önmagában meglepő, az pedig, hogy az eltűnt holmi a mai napig nem került vissza, aggasztó és arcpirító egyben. Kérem, aki bármit tud egy fekete, pántos, női póló létezéséről, értesítse Mizda Balázst, a Kollégiumi Bizottság titkárát /VUK 113/. Ha valaki véletlenül fogta össze és vitte el a saját ruháival együtt, a recepción következmény nélkül leadhatja. Kérem a fentiek betartását és tudomásul vételét. Bebesi József, s.k. Kollégiumi igazgatóhelyettes Tájékoztatjuk Önöket, hogy máig 17 hallgató jelezte részvételi szándékát az Universitas Fidelissima Kft. és a Kollégiumi Bizottság által szervezett síútra. Kérjük további hallgatók jelentkezését, hiszen a jelenlegi húsz fő alatt létszám nem elegendő az utazás megkezdéséhez és megszervezéséhez. Felhívjuk figyelmüket, hogy nem kollégista hallgatók jelentkezését is elfogadjuk, 1000 Ft útiköltség hozzájárulásának megfizetésével. FELHÍVÁS EGYNAPOS SÍÚT AUSZTRIÁBA Az Universitas Fidelissima Kft. és a Kollégiumi Bizottság autóbuszos síutat tervez Ausztriába, február 25-én (szombaton). Úticél: Spital am Semmering (Stuhleck) Az útiköltséget a Kollégiumi Bizottság fizeti!!! Profiknak, haladóknak: egész napos síbérlet, 4-es és 6-os beülős felvonókkal, 18 km sípálya, profi körülményekkel, 36,50 euro. 20 fő feletti részvétel esetén 2 EU /fő kedvezmény vehető igénybe. Tanulóknak / kezdőknek: tanuló pálya: 5 eurós bérlet, 10 alkalomra szóló felvonó használat, kis pálya: - egész napos felvonó: 21 euro, - délutáni felvonó használat, 14 euro A felszerelésről (síléc, bakancs, vízhatlan ruházat) napi étkezésről mindenki maga gondoskodik. Síléc és bakancs bérlése Sopronban kedvezményesen (bakancs 1000 Ft, léc botokkal, 1500 Ft) megoldható. A kezdők számára az alapok elsajátításhoz szükséges oktatást ingyenesen biztosítjuk. A szervezéssel és a bérleményekkel kapcsolatos kérdés esetén, Bebesi József tanár Úrhoz lehet fordulni (99/ , 30/ ). A bérlemények beszerzését az utazást megelőző napon én tervezzük. Tervezett indulás: február 25. 8:00 óra, Egyetemi Diákhotel, Baross út 4. Tervezett érkezés: február :00 óra. Jelentkezni az alábbi elérhetőségen lehet:

15 https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?hl=hu&formkey=dfzmbkzquvjhaf9rnzvxadjzogplr mc6ma#gid=0 Utasbiztosítás csoportosan is köthető, melyhez jelentkezési lapot lehet igényelni. (csoportos kedvezmény: 650 Ft/fő/nap). Szabad férőhelyek esetén nem kollégista hallgatók jelentkezését is elfogadjuk, 1000 Ft útiköltség hozzájárulás megfizetésével. Sopron, február 15. Bebesi József, s.k. Koll. Biz. titkár koll. ig.h Kedves Hallgatók! A Kollégiumi Bizottság a farsangi időszakra való tekintettel farsangi fánkozást rendez KOLLÉGISTA HALLGATÓK SZÁMÁRA. IDŐPONTJA: (KEDD) 20:00 - A KÉSZLET EREJÉIG HELYE: - RK Ötöderdő, - VUK nagytanuló, - BAK E/3. Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/ / Minden kollégistát szeretettel várunk! Találkozzunk a rendezvényen! Üdvözlettel: Kedves Hallgatók! Kérlek Titeket, hogy ne feledjétek a szerdai SÖR VIRSLI BAJNOK választás ÚJABB SELEJTEZŐJÉT a Nyugat étteremben. Versenyen a Kollégiumi Bizottság is részt vesz a zsűri tagjaként. Keressük a Nyugat étterem SÖR VIRSLI BAJNOKÁT! Ellenfél: a stopperóra 3 korsó sör és 3 pár virsli Jutalom: Ft értékű a nyugat étteremben beváltható étkezési utalvány. Az étkezési utalvány a la carte étkezésre és italfogyasztásra váltható be, és más kedvezménnyel nem vonható össze, egy alkalomra szól. Nevezési díj: 500Ft/fő NEVEZÉS: helyszínen Nyugat étterem (Sopron, Ady Endre u. 5.) vagy telefonon / vagy / számon, ben a címen. További részletek a játékszabályról az alábbi linken: Facebook esemény:

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tájékoztató kiadványa

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tájékoztató kiadványa 2010 A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tájékoztató kiadványa CSATLAKOZÓ Felelős kiadó: Szabó Imre Ernõ BME Diákközpont igazgató Készült: 2010. július 5.500 példányban Tartalomjegyzék

Részletesebben

Esedékessé vált a rendőrhatósági igazolványok,

Esedékessé vált a rendőrhatósági igazolványok, SZVMSZK Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun- Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezeteinek közösen készített kiadványa. Itt a tavasz indul a táboroztatás!

Részletesebben

A TATABÁNYAI INTEGRÁLT SZAKISKOLA KÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM TAGINTÉZMÉNYE KOSSUTH LAJOS KÖZGAZDASÁGI ÉS HUMÁN SZAKKÖZÉPISKOLA

A TATABÁNYAI INTEGRÁLT SZAKISKOLA KÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM TAGINTÉZMÉNYE KOSSUTH LAJOS KÖZGAZDASÁGI ÉS HUMÁN SZAKKÖZÉPISKOLA A TATABÁNYAI INTEGRÁLT SZAKISKOLA KÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM TAGINTÉZMÉNYE KOSSUTH LAJOS KÖZGAZDASÁGI ÉS HUMÁN SZAKKÖZÉPISKOLA HÁZIRENDJE 2014. 1 TARTALOMJEGYZÉK: 1. ÁTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 4 2. TÁVOLMARADÁS,

Részletesebben

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA III. KÖTET A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA III. KÖTET A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA III. KÖTET A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE Kollégiumi Működési Szabályzata BUDAPEST, 2008. (2014. június 20.

Részletesebben

Házirend Középiskolai Leánykollégium Budapest, Uzsoki u 34/a.

Házirend Középiskolai Leánykollégium Budapest, Uzsoki u 34/a. Tartalomjegyzék Házirend Középiskolai Leánykollégium Budapest, Uzsoki u 34/a. 1.. Tanulói jogok gyakorlásával kapcsolatos szabályok...2 1.Az első tanév megkezdésével járó jogok, a kollégiumi jogviszony...2

Részletesebben

HÁZIREND Bercsényi Miklós Közlekedési Középiskola, Szakiskola és Sportiskolai Módszertani Központ

HÁZIREND Bercsényi Miklós Közlekedési Középiskola, Szakiskola és Sportiskolai Módszertani Központ HÁZIREND Bercsényi Miklós Közlekedési Középiskola, Szakiskola és Sportiskolai Módszertani Központ Tartalomjegyzék Bevezetés... 4 A házirend célja... 4 A házirend hatálya... 4 A házirend elfogadása... 4

Részletesebben

Biztonságban a kerékpárok

Biztonságban a kerékpárok A harmonikás Sokan várták a Triatlon Nagyhéten a KreAktív színpad szombat esti fellépőjét a Sonny And His Wild Cows együttest. A koncert vendégművésze a tiszaújvárosi származású Czigány Attila, művésznevén

Részletesebben

Herman Ottó Általános Iskola

Herman Ottó Általános Iskola 1. Bevezető A házirend írott szabálygyűjtemény, mely összefoglalja azokat a szabályokat, melyek alapvetően meghatározzák az iskolánk napi működését, az együttlét szabályait, tanulóink jogait és kötelességeit.

Részletesebben

HíRMONDÓ ZSOMBÓI. A folyamat elindult tájékoztatás a csatornázásról. Felhívás Falugyűlésre. Összefogással készült el az focipálya világítása!

HíRMONDÓ ZSOMBÓI. A folyamat elindult tájékoztatás a csatornázásról. Felhívás Falugyűlésre. Összefogással készült el az focipálya világítása! 2009. március VII. évfolyam 2. szám ZSOMBÓI HíRMONDÓ Zsombó Község Önkormányzatának hivatalos információs és kulturális kiadványa A folyamat elindult tájékoztatás a csatornázásról Felhívás Falugyűlésre

Részletesebben

A DRHE EGYETEMI KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A DRHE EGYETEMI KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A DEBRECENI REFORMÁTUS HITTUDOMÁNYI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁNAK 11. SZ. MELLÉKLETE Ikt. szám: 664/1300/43-2/2012. A DRHE EGYETEMI KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA DEBRECEN

Részletesebben

17. év fo lyam 6. szám ÖNKORMÁNYZAT 2009.

17. év fo lyam 6. szám ÖNKORMÁNYZAT 2009. A VELENCEI 17. év fo lyam 6. szám ÖNKORMÁNYZAT 2009. LAPJA július 2 VELENCEI HÍRADÓ 2009. JÚLIUS IV. Velencei-tavi Nyári Játékok Velence a Virágváros! Helyszín: Velence, Vízi Vár, Északi-strand Díszvendégünk:

Részletesebben

Fenntartó: Felügyeleti szerv

Fenntartó: Felügyeleti szerv Fenntartó: Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Felügyeleti szerv: Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Ellátási területe: Országos Székhelye: 1146 Budapest, Hermina út 21. A Házirend kiterjed

Részletesebben

NCA MÛKÖDÉSI TÁMOGATÁSOK

NCA MÛKÖDÉSI TÁMOGATÁSOK Köszönjük! MIRE SZÁMÍTHAT, KEDVES OLVASÓ? AKTUÁLIS Elôzô lapszámunkban különös figyelmet fordítottunk az uniós pályázati lehetôségekre, áttekintettük az uniós források rendszerét, s némi segítséget próbáltunk

Részletesebben

VÖRÖSMARTY MIHÁLY GIMNÁZIUM ÉRD

VÖRÖSMARTY MIHÁLY GIMNÁZIUM ÉRD VÖRÖSMARTY MIHÁLY GIMNÁZIUM ÉRD OM azonosító: 032551 H Á Z I R E N D Szólj, gondolj, tégy jót s minden szó, gondolat és tett Tiszta tükörként fog visszamosolygani rád. Vörösmarty Mihály 1 Az érdi Vörösmarty

Részletesebben

Nyíregyházi Széchenyi István. Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola. és Kollégium HÁZIREND

Nyíregyházi Széchenyi István. Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola. és Kollégium HÁZIREND Nyíregyházi Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola és Kollégium HÁZIREND 2014 1 BEVEZETÉS A Nemzeti Köznevelésről szóló 2011. évi CXC törvény (Nkt.) 25. (2) bekezdése értelmében az

Részletesebben

BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT EJSZ MÓRA FERENC FELNŐTTOKTATÁSI GIMNÁZIUMA HÁZIREND

BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT EJSZ MÓRA FERENC FELNŐTTOKTATÁSI GIMNÁZIUMA HÁZIREND BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT EJSZ MÓRA FERENC FELNŐTTOKTATÁSI GIMNÁZIUMA HÁZIREND 2014 Tartalomjegyzék PREAMBULUM... 3 Küldetésnyilatkozat... 4 Jogszabályi háttér... 5 A házirend hatálya... 5 A házirend

Részletesebben

Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola 2014. HÁZIREND. Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola (2030 Érd, Fácán köz 1.)

Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola 2014. HÁZIREND. Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola (2030 Érd, Fácán köz 1.) HÁZIREND Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola (2030 Érd, Fácán köz 1.) OM azonosító: 037319 2013. Kiegészítve: 2014. 10.28. - 1 - A házirend elfogadása és jóváhagyása A házirend célja és feladata

Részletesebben

Házirend 2015.május 01-től

Házirend 2015.május 01-től Terézvárosi Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola Házirend 2015.május 01-től Tartalomjegyzék I. Az intézmény adatai... 3 II. Bevezetés... 4 1. Általános rendelkezések... 4 2. A házirend

Részletesebben

Montessori Mária Kétnyelvű Óvoda és Bölcsőde 1214 Budapest, Akácfa u. 20. OM azonosító: 200175 HÁZIREND

Montessori Mária Kétnyelvű Óvoda és Bölcsőde 1214 Budapest, Akácfa u. 20. OM azonosító: 200175 HÁZIREND Montessori Mária Kétnyelvű Óvoda és Bölcsőde 1214 Budapest, Akácfa u. 20. OM azonosító: 200175 HÁZIREND 1 OM azonosítója: 200175 Intézményvezető/igazgató:.. Szabóné Haulik Judit Legitimációs eljárás Elfogadta:

Részletesebben

Cseperedő Óvoda 1148 Lengyel utca 21 HÁZIREND 2014/2015

Cseperedő Óvoda 1148 Lengyel utca 21 HÁZIREND 2014/2015 Cseperedő Óvoda 1148 Lengyel utca 21 HÁZIREND 2014/2015 1 A Házirend jogszabályi háttere - A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény - 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet a nevelési-oktatási

Részletesebben

TANULMÁNYI TÁJÉKOZTATÓ

TANULMÁNYI TÁJÉKOZTATÓ ORDO ACADEMICUS PPKE BTK TANULMÁNYI TÁJÉKOZTATÓ 2011/2012. tanév TANULMÁNYI TÁJÉKOZTATÓ Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Kar Alapképzési szakok Nappali tagozat 2011/2012. tanév Borito_PPKE_BTK_Tan_Tajek_BA.indd

Részletesebben

MAKK-MARCI Egészséges Gyermekek Alapítvány MENŐ MANÓK GYEREKHÁZ MONTESSORI ÓVODA. 2093 Budajenő, Kápolna köz 5.

MAKK-MARCI Egészséges Gyermekek Alapítvány MENŐ MANÓK GYEREKHÁZ MONTESSORI ÓVODA. 2093 Budajenő, Kápolna köz 5. HÁZIREND MAKK-MARCI Egészséges Gyermekek Alapítvány MENŐ MANÓK GYEREKHÁZ MONTESSORI ÓVODA 2093 Budajenő, Kápolna köz 5. MENŐ MANÓK GYEREKHÁZ MONTESSORI ÓVODA OM AZONOSÍTÓ: 202926 HÁZIREND 2 OM azonosítója:

Részletesebben

Ba l á s t y a i Új s á g

Ba l á s t y a i Új s á g Ba l á s t y a i Új s á g i n g y e n e s ö n k o r m á n y z a t i h a v i l a p XIX. ÉVFOLYAM 2013. FEBRUÁR Munkaköri változások a polgármesteri hivatalban A közigazgatás átszervezése, a járási hivatalok

Részletesebben

Pápai Városi Óvodák HÁZIREND. Készítette: Csákvári Judit Vaspöri Ferencné. Legitimációs eljárás - Az érvényességet igazoló aláírások:

Pápai Városi Óvodák HÁZIREND. Készítette: Csákvári Judit Vaspöri Ferencné. Legitimációs eljárás - Az érvényességet igazoló aláírások: Pápai Városi Óvodák HÁZIREND Intézmény OM - azonosítója: 036783 Készítette: Csákvári Judit Vaspöri Ferencné Legitimációs eljárás - Az érvényességet igazoló aláírások: 1./2014. (02. 28.) határozatszámon

Részletesebben

2009. május 30-án szombaton 26. Orbán nap. 17. év fo lyam 4. szám ÖNKORMÁNYZAT 2009. 2009. május 31-én vasárnap 19 órától

2009. május 30-án szombaton 26. Orbán nap. 17. év fo lyam 4. szám ÖNKORMÁNYZAT 2009. 2009. május 31-én vasárnap 19 órától A VELENCEI 17. év fo lyam 4. szám ÖNKORMÁNYZAT 2009. LAPJA május Orbán-napi hegyünnep Velence Város Önkormányzata, a Szent Benedictus Borlovagrend, a Velence-tó Körzeti Hegyközség és a Borút Egyesület,

Részletesebben

Négycsillagos a gyógy- és strandfürdő

Négycsillagos a gyógy- és strandfürdő Pedagógusnap Idén a tiszaújvárosi oktatási intézmények közül elsőként a Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium tanári karát köszöntötték. /7. oldal Beszámolódömping, támogatások

Részletesebben

Önkormányzati ÉrtesítŐ. Örülhetnénk is neki. Az új óvoda látványterve

Önkormányzati ÉrtesítŐ. Örülhetnénk is neki. Az új óvoda látványterve VIII. ÉVFOLYAM 1 2. SZÁM Önkormányzati ÉrtesítŐ Nyelvtanulás? 2012 decemberében értesülhettünk a híradóból, hogy a kormány országos regisztrációs pályázatot hirdetett TÁMOP-2.1.2. Idegen nyelvi és informatikai

Részletesebben

Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény 6775 Kiszombor Szegedi u. 2. Tel: 62/297-074 e-mail: EESZI.KISZOMBOR@gmail.com.

Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény 6775 Kiszombor Szegedi u. 2. Tel: 62/297-074 e-mail: EESZI.KISZOMBOR@gmail.com. Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény 6775 Kiszombor Szegedi u. 2. Tel: 62/297-074 e-mail: EESZI.KISZOMBOR@gmail.com. Ikt. szám: 92/2011. Tárgy: 2010. évi beszámoló Kiszombor Község Önkormányzat

Részletesebben

Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Diákotthon

Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Diákotthon Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Diákotthon HÁZIREND 2013. 2 Tartalomjegyzék: 1. A Házirend jelentősége 4.o. 1.1. Mi a Házirend? 4.o. 1.2. A Házirend célja 4.o. 2. A Házirend hatálya 4.o. 3.

Részletesebben

TANULMÁNYI TÁJÉKOZTATÓ

TANULMÁNYI TÁJÉKOZTATÓ PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR TANULMÁNYI TÁJÉKOZTATÓ Mesterképzési szakok Nappali tagozat 2009/2010. tanév Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Kar A Tanulmányi

Részletesebben