Záhony Város Városmarketing Terv, XII. rész CSELEKVÉSI TERV. 2009, Marketingdoktor Kft.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Záhony Város Városmarketing Terv, 2009. XII. rész CSELEKVÉSI TERV. 2009, Marketingdoktor Kft. www.marketingdoktor.hu"

Átírás

1 XII. rész CSELEKVÉSI TERV

2 A városmarketing a városfejlesztés egyik fontos önkormányzati eszköze, amelynek segítségével bővíthetőek a gazdaság fejlesztéséhez szükséges források; befektetőket, magasan kvalifikált munkaerőt, turistákat, szolgáltató intézményeket vonzhat. Ennek érdekében külön meghatározott csoportok számára meg kell jeleníteni a város arculatát, hiszen a várost el kell adni a kiszemelt rétegeknek. Egy sikeres város képes maga iránt keresletet támasztani és kielégíteni azt. A városmarketing program alapvetően kettős célt fogalmaz meg: egyrészt erősíteni kívánja az itt élők kötődését a városhoz, másrészt hozzá kell járulnia városról kialakított kép tudatos formálásához országon belül és kívül. Városmarketing fejlesztésének programjai: I. Önkormányzati kommunikáció a.) Intézményi belső kommunikáció b.) Várospolitikai külső kommunikáció c.) Idegenforgalmi kommunikáció d.) Üzletember kommunikáció II. Imázs-építés Arculat formálása III. Marketing kommunikációs program a.) Média program b.) Programajánló I A.) ÖNKORMÁNYZATI KOMMUNIKÁCIÓ LAKOSSÁGI ÉS INTÉZMÉNYI BELSŐ KOMMUNIKÁCIÓ Célja: A lakosság magas szintű tájékoztatása A képviselők és tisztségviselők önkormányzati ügyekben történő tájékoztatásának javítása. Az önkormányzati köztisztviselők tájékozottságának javítása.

3 Az önkormányzattal kapcsolatban álló szakmai és civil szervezetek tájékoztatása. Célprogramok: A városi portál a további fejlesztése egy fontos kommunikációs feladat lesz a következő időszakban is. A portálon a város önkormányzata ingyenes megjelenési lehetőséget kell, hogy biztosítson az intézményeknek, alapítványoknak és adófizetőinek is. A cégek, vállalkozások rovat megnyitásával a városban működő vállalkozásoknak lehetőségük van arra, hogy egy könnyen kitölthető űrlap segítségével adatokat vigyenek fel a cégadatbázisba, amit bármikor módosítani is lehet. A rendszerbe feltöltött adatok között több feltétel szerinti keresés áll rendelkezésre, egyúttal a kiválasztott cég/vállalkozás térképi megjelenítése is lehetséges az új információs várostérkép segítségével. A város hivatalos lapja közelebb hozza a Polgármesteri Hivatal munkatársait az ügyfelekhez, felgyorsul az ügyintézés, hiszen adatlapokat, rendeleteket és a város közlönyét is letölthetik a felhasználók, kapcsolatot tarthatnak fenn a polgármesterrel, önkormányzati képviselőkkel és a bizottsági tagokkal is. Fontos szempont az is, hogy a hivatal munkatársai egymás feladatairól képet kapnak, hiszen mindig az aktuális pályázati kiírás, felhívás és a legfrissebb hírek, információk olvashatóak a portálon. A hatékonyabb belső kommunikáció érdekében interneten hozzáférhető jegyzői hírlevelet kell bevezetnünk, ahol olvashatók többek között az aktuális tudnivalók, jegyzői utasítások, jogszabály ismertetők. Ugyanezt a célt szolgálja, hogy a jegyző minden héten osztályvezetői értekezletet tart, ahol elhangzanak a legaktuálisabb kívánalmak, lehetőségek, feladatok. A jegyzői iroda az önkormányzati képviselőknek minden pénteken, sürgős esetben azonnal megküldi a fontosabb híreket, információkat és a város heti számlaegyenlegeit. Egész évben állandó kapcsolatot kell tartanunk a civil szervezetekkel, bátran fordulhatnak hozzánk hirdetéseik megjelenése ügyében, de szakmai segítséget is nyújtunk egy-egy konferenciájuk vagy fórumuk megszervezésekor.

4 I B.) ÖNKORMÁNYZATI KOMMUNIKÁCIÓ VÁROSPOLITIKAI KÜLSŐ, LAKOSSÁGI KOMMUNIKÁCIÓ Célja: A városlakók tájékoztatása az önkormányzat céljairól, törekvéseiről, intézkedéseiről, a városháza eseményeiről, a város hosszabb távú fejlesztési elképzeléseiről. A városlakók kezdeményezéseinek, véleményeinek fogadása, ezek rendszeres értékelése. A lakosság profi tájékoztatása érdekében külön részletes kommunikációs terv készült, amely szabályozza a rendszeres kommunikáció formáit és módjait és segítséget nyújt a városvezetésnek a hiteles, lakosságbarát kommunikáció kivitelezésében. A város képviselő-testületének külön iwiw tagság létrehozása. A város polgármesterének külön iwiw tagság létrehozása. Az iwiwen kiemelkedő hatékonysággal lehet személyes üzeneteket ingyenesen eljuttatni a lakosság felé, ezt mindenképpen ki kell használni! POTENCIÁLIS BEFEKTETŐK ÉS VÁLLALKOZÓK TÁJÉKOZTATÁSA Célprogramok: Városépítő Programról szóló konferenciát szervezünk, ahol az érdeklődők a program év között tervezett elképzeléseiről, annak gazdasági hátteréről kapnak információt. További témaként a Nemzeti Fejlesztési Terv területfejlesztési vonatkozásait, a magyarországi vidékfejlesztés lehetőségeit, a területi tervezés részleteit ismertetnék az előadók. A rendezvényre számos záhonyi vállalkozás vezetőjét meghívnánk, hiszen célunk továbbra is az, hogy a gazdasági élet szereplői jól lássák a város középtávú gazdasági elképzeléseit, kiszámítható és tervezhető legyen a jövőkép. Külön figyelnénk arra, hogy egy egységesen végigvonuló szimbólumrendszer kísérje végig e programot: a Záhony Városépítő Program logója, amelyet következetesen használunk információs táblákon, dekorációs háttérparavánon, jegyzetfüzeten stb A városlakók és a hivatalba érkező ügyfelek elégedettségét is mérjük, ezt a Városháza előterében elhelyezett kérdőívek teszik lehetővé, a válaszokat az önkormányzati osztály és a közigazgatási osztály munkatársai rendszeresen értékelik, és erről beszámolnak a jegyzőnek.

5 Rendszeresen hírt adtunk a városháza eseményeiről és rendezvényeiről, ehhez felhasználtuk az írott és elektronikus média közvetítő szerepét (Záhonyi Zóna, internetes hírportál stb.). Közhírré tétetik, hogy az Úr esztendejében, Záhony városában hivatalosan is kisbíró tevékenykedik A kisbíró az idei évtől kéthetente jelenik meg a város terein piac tér, fő tér és kidobolja az elkövetkezendő időszak fontosabb eseményeit, rendezvényeit és a pályázati felhívásokat. Más városokban már jól fogadják a Kisbíró jelenlétét. A Záhonyi Zóna című városi havi lap Önkormányzati Hírek rovatában rendszeresen jelentetünk meg olyan cikkeket, amelyekkel a lakosság ügyintézését könnyítik meg, tájékoztatást adunk egy-egy ügyintézés menetéről. Módunk van a közgyűlés által elfogadott rendeleteket és határozatokat is közölni. 3 havonta rendszeresen közmeghallgatást és lakossági fórumot tartunk. Egészséges Záhonyért programot indítunk. Már az óvodában és az iskolában elkezdjük az egészséges életre nevelést. Az iskolában és a lakosság részére természetgyógyász vendég előadókat hívunk, akik az egészséges táplálkozás és a vegyszermentes életre nevelésről tartanának ismeretterjesztő előadásokat. Az óvodát és az iskolát víztisztító berendezésekkel látnánk el, hogy a záhonyi gyerekek tiszta ivóvízhez jussanak. A programnak kiemelt sajtóvisszhangot adnánk. Több évre szóló környezetvédelmi középtávú stratégiai programot indítunk el az idén. A stratégiai terv egyik feladata az, hogy feltárja a város környezeti problémáit és azok lehetséges megoldásait. A tennivalókat feladatcsoportonként határoznák meg a szakemberek. A program az egyes környezeti elemek talaj, víz, levegő, élőlények, védett épületek, zöldterületek, közlekedésszervezés, zajvédelem minőségének javítását tűzné ki célul. Megrendezzük a Virágos Záhonyért elnevezésű városi versenyt, aminek legfőbb célja az, hogy ösztönözze környezetünk szebbé tételére a városlakókat, lakóközösségeket. Elkészülhetne a város foglalkoztatás-politikai szerepének bővítéséről szóló program, ami egy munkaerő-piaci kölcsönzésről szól. A programhoz kommunikációs tervet is készítenénk, amelyet a program kivitelezésével megbízott Kht. munkatársai használnak fel a tevékenységük során. Hamarosan megújult, ügyfélbarát fogadótér várná a lakosságot a Polgármesteri Hivatalban. Nemcsak külső megjelenésében változna a Városháza előtere, hanem egy új szolgáltatás is segíthetné az ügyeiket intézni szándékozó városlakókat. Ügyfélszolgálati munkatárs állhatna rendelkezésre, aki bővebb felvilágosítást ad az ügyintézési folyamatokról, emellett űrlapok is beszerezhetőek nála.

6 Évente ügyfélszolgálati tréninget tartunk a hivatali ügyintézőknek, ahol a konfliktuskezelés profi technikáit elsajátíthatják. I C.) ÖNKORMÁNYZATI KOMMUNIKÁCIÓ IDEGENFORGALMI KOMMUNIKÁCIÓ Célja: A városba érkező hazai és külföldi látogatók (turisták) tájékoztatása a városról, a városi rendezvényekről, idegenforgalmi nevezetességekről és kulturális rendezvényekről. Bel- és külföldi látogatók vonzása a városba. Célprogramok: Komplex városi kiadványcsalád - amely azonos arculati és tipográfiai elemekre épül. A Város elkészíttetné a Záhonyt és környékét bemutató várostérképet. A kiadvány több, mint egyszerű utcajegyzék, hiszen azon túl, hogy részletesen közli a város közigazgatási határán belül lévő utcákat és természeti értékeket, fotókkal illusztrálva ki is emeli a fontosabb látnivalókat. A térkép egy elképzelt séta útvonalát követi, ami akár egy valóságos túra is lehet, hiszen aki nem ismeri a várost, annak is tökéletes eligazodást nyújt. Az egyes intézmények címmel, telefonszámmal, nyitva tartási idővel is szerepelnek, sőt olyan közérdekű információk is találhatók a térképen, mint például az orvosi ügyeletek és gyógyszertárak, a Tourinform Iroda, a posta, a taxiállomások, a MÁV és a Volán helye és elérhetősége. Ehhez hasonlóan a szálláshelyek, az étterem, kávézó, cukrászda címeit is feltüntetnénk. Továbbra is fedett uszoda várja az ide látogatókat és a helyi sportolni, pihenni vágyókat. Ingyenes belépőjegyek helyett az Önkormányzat éves bérletet adományozna minden záhonyi lakosnak ezzel is segítve a szabadidő egészséges eltöltését. Városismertető írásokat, PR szeretnénk megjelentetni az év során: az Irány Magyarország és a Hungaro Guide című kiadványban is bemutatkozna a város. Ezeket a könyveket nemcsak idegenforgalmi szakemberek használják, hanem turisták is megvásárolhatják Magyarországon és külföldön egyaránt. (Többek között a német és osztrák autókluboknál is hozzáférhetők).

7 Várost propagáló írásokat jelentetünk meg továbbá a Turizmus Panoráma című lapban, és a szomszédos megyei újságokban. Nívós dekorációs tablók készülhetnek a városról, ami az arculathoz illeszkedő eleganciával mutatja be a város kulturális és természeti értékeit. Megrendezzük az I. Turisztikai Összegfogás a Kelet kapujában című konferenciát. A konferencia díszvendége. lesz. Szándékaink szerint a legkiválóbb idegenforgalmi szakemberek fognak előadásokat tartani. A vendégek előadásokat hallhatnak többek között Záhony turisztikai kínálatáról, hazai turisztikai fejlesztésekről, a lovas turizmusról, az utazók jogvédelméről, a vendéglátás minőségi kritériumairól. A rendezvénynek minél nagyobb sajtóvisszhangot szeretnénk adni megyei és országos szinten is. I D.) ÖNKORMÁNYZATI KOMMUNIKÁCIÓ ÜZLETEMBER KOMMUNIKÁCIÓ Célja: A hazai és külföldi üzletemberek figyelemfelkeltő tájékoztatása a város által kínált befektetési lehetőségekről kereskedelmi és egyéb kapcsolatok kialakításának lehetőségeiről befektetői környezetről CÉLPROGRAMOK: A Záhonyi Vállalkozói Programról szóló konferenciára a város kis-, közép, és nagyvállalatainak vezetőit várjuk. Tájékoztatást kaptak a középtávú gazdasági elképzelésekről, a befektetési lehetőségekről, az ingatlanpiaci helyzetről és a turisztikai fejlesztésekről. A város által kínált befektetési lehetőségekről a külföldi üzletembereket és nagyköveteket is tájékoztatjuk: Záhonyba hívjuk az ukrán nagykövetet. A város delegációja Ukrajnába utazik, ahol záhonyi vállalkozások bemutatkozó anyagait adja át az ukrán testvérváros Polgármesterének. Közös tárgyaláson megfogalmazzák, majd aláírták a testvérvárosi szerződés megerősítését, amelyben kifejezték szándékukat a gazdasági együttműködés élénkítésére is.

8 Budapesten tölt két hetet a hivatal vagy a Záhony város fejlődéséért Alapítvány egyik munkatársa a Magyar Turizmus Zrt. egyik irodájában. Záhonyról gazdasági és turisztikai prospektusokat, információs mappákat küldünk az Európai Unió központjába. Az új internetes portál átadásakor sajtótájékoztatón mondjuk el, hogy Záhony város önkormányzata ingyenes megjelenési lehetőséget biztosít majd az adófizetőinek is. A cégek, vállalkozások rovat megnyitásával a városban működő vállalkozásainak lehetőségük van arra, hogy egy könnyen kiölthető űrlap segítségével adatokat vigyenek fel a cégadatbázisba, amit bármikor módosítani is lehet. A rendszerbe feltöltött adatok között több feltétel szerinti keresés áll rendelkezésre, egyúttal a kiválasztott cég/vállalkozás térképi megjelenítése is lehetséges az új információs várostérkép segítségével től egy újfajta elismerést az ún. Innovációs Díjat adományoz a város. A kitüntető címet azzal a szándékkal vezetjük be, hogy elismerjük mindazok munkáját, akik a városfejlesztés, a műszaki fejlesztés, közgazdasági, közigazgatási és humánszolgáltatás területén kimagasló eredményeket érnek el. Az első Záhony fejlődéséért Innovációs Díjat 2009-ben adja át a városvezetés és a képviselő-testület. A Záhony város fejlődéséért alapítványnak kiemelt szerepet szán a városvezetés az egészségmegőrzés, a szociális tevékenység, a nevelés, oktatás, a kulturális tevékenység valamint marketing és PR-tevékenység területén. A Város a Marketingdoktor Médiaügynökség és a Záhony város fejlődéséért alapítvány segítségével ingatlanfejlesztési célprojekteket tartalmazó kiajánló csomagot készít, ( Befektetői Település audit ) amelyet a lehetséges befektetőknek juttat el évben rendezzük meg először Az év vendéglátóhelye 2009 és Az év szálláshelye elnevezésű versenyt. A verseny célja, hogy a város elismerje a vendéglátó-ipari szakma képviselőit, akik sokat tehetnek a város idegenforgalmi színvonalának növeléséért.

9 II. IMÁZS-ÉPÍTÉS ARCULAT FORMÁLÁSA Célja: Nyomtatott kiadványokban, multimédiás információhordozókon való hatékony városarculat megjelenítése. A városi törekvések reklám jellegű megjelenítése országos sajtóban, utcai óriásplakátokon, egyéb média jellegű hirdetéseken. CÉLPROGRAMOK: Célunk, hogy kialakítsunk egy új és egységes arculatrendszert, beleértve a grafikai és tipográfiai megjelenítést, a hivatali külső és belső kommunikációs csatornákban. Erre annál is inkább szükség van, mivel egy egységes és kiegyensúlyozott kép nagymértékben hozzájárul a város megítéléséhez (városvezetők levélpapírjai, névjegykártyák, meghívók, prospektusok és idegenforgalmi kiadványok, turisztikai háttérparaván, sajtótájékoztatókon használt háttérparaván, sajtómappa stb.). Odafigyelünk az összetartozás-tudat erősítésére is: bevezetjük a Záhony Kártyát, amelynek elfogadóhelyeit nem csak a városban, hanem pl. Nyíregyházán is toborozzuk. A városban élők összetartozás-tudatát kívánjuk erősíteni, a Záhony Város Tiszteletbeli Polgára címmel, amelyet minden évben átadunk. A finom kivitelű díszoklevelet és a hozzá tartozó sorszámozott kártyát egy elegáns, az ünnepélyességet tükröző nívós mappában helyezzük el és adjuk át. A Nemzedékek Támogatása Program ajándékot pl ,- ezer forintot - a sajtó előtt adja át a polgármester félévente az újszülötteknek, a Záhonyban élő házasoknak és a nyugdíjba vonulóknak. A programról azonos arculati felépítésben készítünk plakátot, elegáns kivitelű szórólapokat, az átadott üdvözlőlapot, a városi portálon megjelenített bannert. A programról több ízben tájékoztatást adunk a Záhonyi Zóna című havilapban, de hangsúlyosan jelennek meg az információk a város portálján is: mozgó banner képére rákattintva elolvashatja mindenki a főbb információkat.

10 III A) MARKETING KOMMUNIKÁCIÓS PROGRAM MÉDIA PROGRAM Célja: A város törekvéseinek megjelenése az országos és regionális televízióban rádióban írott sajtóban Célprogramok: Kialakítjuk az országos és helyi médiákkal való együttműködés főbb vezérfonalait. Több internetes portálnak is folyamatosan, rövid, Záhony várost érintő cikkeket küldünk, s ezek így felkerülnek a világhálóra évtől néhány nagyobb médiaprogramra is sor került: Felvesszük a kapcsolatot a Magyar Televízió a Főtér című műsorának szerkesztőségével. Városbemutató rövidfilmet forgatunk, amelyet elhelyezünk a város megújult honlapján is. Ebben rövid sétára hívjuk a nézőket. Bemutatjuk a város nevezetességeit. Felvesszük a kapcsolatot az M1, a DunaTV, a HírTV, szerkesztői gárdájával. Célunk, hogy minél több ízben adjanak tudósítást a Záhony városban történt eseményekről. Bevezetjük az évente megrendezendő lehetőleg márciusban a sajtószabadság napjához közel a helyi és az országos média képviselőivel és a politikai élet szereplőivel a V.I.P. Média Kaland Napot. Itt egy reggeli után, sajtótájékoztató keretében szót ejtünk a terveinkről, eredményeinkről, megköszönjük mindazt a munkát, amit a város propagálása érdekében kifejtenek, utána pedig egy izgalmas versenyre várjuk Őket és családtagjaikat egy egész napos zártkörű program keretein belül. Ötlet pályázatot írunk ki záhonyi amatőr fotósok, filmesek és képzőművészek részére.

11 III B.) MARKETING KOMMUNIKÁCIÓS PROGRAM - PROGRAMAJÁNLÓ Célja: A város idegenforgalmi, gazdasági lehetőségeinek bemutatásán túl a történelmi, kulturális, sport és egyéb lehetőségek bemutatása. Célprogramok: A városi portál megújításával elkezdődik az a folyamat, hogy a kulturális és sport intézmények, rendezvényszervezők rendszeresen elküldik a programsorozatukat, s így a városi események felkerülhetnek a világhálóra. Ennek alapján a Záhonyi Zónában a jövő év elején nyomtatott formában megjelenhet az éves eseménynaptár. Kezdeményezzük, hogy a záhonyi köztéri alkotásokról és gondozott, virágos utcáiról nyíljon egy fotókiállítás. A szobrok és az utcák gondozására nevelőszülői programot indítunk. A program célja az, hogy közös cselekvésre buzdítsuk a záhonyiakat, hiszen a műemlékek és környezetünk közös tulajdonunk. Jótékonysági Hangversenyt rendezünk a Polgármesteri Iroda szervezésében. A befolyt összeget a polgármester adja át a Képviselő-testület által meghatározott célra. Ötletpályázatot írunk ki, hogy mivel tudnának a záhonyiak bekerülni a Guinness Rekordok könyvébe. A legjobb ötletet megvalósítanánk és nagy sajtónyilvánosságot adnánk az eseménynek. A városmarketinghez kapcsolódó kommunikációban a partnerség elengedhetetlen a lakosság és a városvezetés között. Közös érdekünk Záhony jó hírének további alakítása és ennek megtartása. Ebben a folyamatban az önkormányzat, a hatóságok, a vállalkozói szféra és a civil szervezetek együttműködése alapfeltétel, hiszen az együttes cselekvés egymást erősítő folyamatot eredményez. Ezt tűztük ki célul és ezt kívánjuk végrehajtani évben.

8. Promóció, reklám, kommunikáció

8. Promóció, reklám, kommunikáció 8. Promóció, reklám, kommunikáció Az intézkedés célja és indokoltsága: Egy tematikus út esetében a fejezet címében szereplő tevékenységek a Palóc Út üzenetének eljuttatása a célközönséghez a legfontosabb

Részletesebben

Kedvezményezettek Tájékoztatási Kötelezettségei Az Európai Uniós támogatásból megvalósuló projektekhez

Kedvezményezettek Tájékoztatási Kötelezettségei Az Európai Uniós támogatásból megvalósuló projektekhez Kedvezményezettek Tájékoztatási Kötelezettségei Az Európai Uniós támogatásból megvalósuló projektekhez 1 Tartalomjegyzék A Kommunikáció alapjai 3. oldal I. Projekthez kapcsolódó kommunikáció 5. oldal Kötelező

Részletesebben

Városmarketing stratégia

Városmarketing stratégia ÉAOP-5.1.1/D-09-2f-2011-0007 Hajdúböszörmény városközpontjának funkcióbővítő integrált fejlesztése Városmarketing stratégia 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. Vezetői összefoglaló... 4 2. Hajdúböszörmény versenyképességének

Részletesebben

KOMMUNIKÁCIÓS TERV 2.0 verzió

KOMMUNIKÁCIÓS TERV 2.0 verzió KOMMUNIKÁCIÓS TERV 2.0 verzió PROJEKT: A képzés munkaerő-piaci relevanciájának erősítése komplex intézményi és hallgatói szolgáltatásfejlesztési programokkal a Szent István Egyetemen SZERZŐDÉS SZÁMOK:

Részletesebben

Összeállította: Zsíros Viktória. Elérhetőségek: tel.: 06/ 30/406-3287 e-mail: tf@szimbiozis.net

Összeállította: Zsíros Viktória. Elérhetőségek: tel.: 06/ 30/406-3287 e-mail: tf@szimbiozis.net 1 Összeállította: Zsíros Viktória Elérhetőségek: tel.: 06/ 30/406-3287 e-mail: tf@szimbiozis.net Jóváhagyta: Jakubinyi László Alapítvány elnöke Miskolc, 2011,január 20 2 Tartalomjegyzék I. Bevezetés I/1.

Részletesebben

TESTVÉRTELEPÜLÉSI KAPCSOLATOK A GYAKORLATBAN

TESTVÉRTELEPÜLÉSI KAPCSOLATOK A GYAKORLATBAN TESTVÉRTELEPÜLÉSI KAPCSOLATOK A GYAKORLATBAN 2 0 0 4 A kötet a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megbízásából készült a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzati Hivatal Európai Integrációs Irodájának

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S ZIRC VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2015. június 25-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S ZIRC VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2015. június 25-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S ZIRC VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. június 25-i ülésére Tárgy: A Magas-Bakony Turisztikai Desztinációs Menedzsment Nonprofit Kft. 2015. évi munkaterve és a 2015-2020-as

Részletesebben

Somberek Körjegyzőség Szervezetfejlesztése

Somberek Körjegyzőség Szervezetfejlesztése Somberek Körjegyzőség Szervezetfejlesztése ÁROP-1.A.2/A-2008-0228 21. célterület Szervezeti megoldások bevezetése a lakosság naprakész és folyamatos tájékoztatásának javítására, a döntések nyilvánossá

Részletesebben

Budapesti Gazdasági Főiskola KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR NEMZETKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ SZAK Nappali tagozat Public Relations szakirány

Budapesti Gazdasági Főiskola KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR NEMZETKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ SZAK Nappali tagozat Public Relations szakirány Budapesti Gazdasági Főiskola KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR NEMZETKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ SZAK Nappali tagozat Public Relations szakirány A HAZÁNKBAN ÉLŐ OLASZ, ANGOL ÉS NÉMET AJKÚ KÖZÖSSÉGEKNEK SZÓLÓ, IL PONTE,

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS TURIZMUSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS TURIZMUSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA MEGYEI JOGÚ VÁROS TURIZMUSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2014-2020. MEGBÍZÓ: Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata KÉSZÍTETTE: ECORYS MAGYARORSZÁG Kft. Kaposvár és a Zselic vidéke Turisztikai Desztináció Menedzsment

Részletesebben

Széchenyi 2020 Kedvezményezettek. Kötelezettségei útmutató és arculati kézikönyv KTK 2020

Széchenyi 2020 Kedvezményezettek. Kötelezettségei útmutató és arculati kézikönyv KTK 2020 Széchenyi 2020 Kedvezményezettek Tájékoztatási Kötelezettségei útmutató és arculati kézikönyv KTK 2020 Széchenyi 2020 Kedvezményezettek Tájékoztatási Kötelezettségei útmutató 2 Az első rész tartalmazza

Részletesebben

Magyarország Nemzeti Programjának munkaterve

Magyarország Nemzeti Programjának munkaterve Magyarország Nemzeti Programjának munkaterve TARTALOMJEGYZÉK 1. ALAPVETÉSEK... 3 1.1. BEVEZETÉS... 3 1.2. ELŐZMÉNYEK... 3 1.3. AZ ÖNKÉNTESSÉG MAGYARORSZÁGI HELYZETE... 4 2. CÉLKITŰZÉSEK... 6 2.1. KIHÍVÁSOK...

Részletesebben

FEJÉR, KOMÁROM-ESZTERGOM ÉS VESZPRÉM MEGYEI REGIONÁLIS NONPROFIT INFORMÁCIÓS HÍRLAP

FEJÉR, KOMÁROM-ESZTERGOM ÉS VESZPRÉM MEGYEI REGIONÁLIS NONPROFIT INFORMÁCIÓS HÍRLAP FEJÉR, KOMÁROM-ESZTERGOM ÉS VESZPRÉM MEGYEI REGIONÁLIS NONPROFIT INFORMÁCIÓS HÍRLAP X. évfolyam, 2010/2. szám Ára: 250 Ft A tartalomból: Értékek, elismertség, közösségigény Uniós pénzekre startolnak Kulcsos

Részletesebben

HATÉKONY ÖNKORMÁNYZATI KOMMUNIKÁCIÓ A TUDÁS MEGSZERZÉSÉNEK LEHETŐSÉGEI *

HATÉKONY ÖNKORMÁNYZATI KOMMUNIKÁCIÓ A TUDÁS MEGSZERZÉSÉNEK LEHETŐSÉGEI * Pro Publico Bono Online Támop Speciál 2011 Közigazgatástudományi Kar TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KMR-2010-0005 DR. BELÉNYESI EMESE HATÉKONY ÖNKORMÁNYZATI KOMMUNIKÁCIÓ A TUDÁS MEGSZERZÉSÉNEK LEHETŐSÉGEI * Napjainkban

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK 1. Vezetői összefoglaló... 3 2. A Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. bemutatása... 6 3. A Turisztikai Desztináció Menedzsment Szervezet tevékenységei... 9 4. Marketingterv... 11 5.

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzatának Közművelődési Koncepciója 2011-2014

Dombóvár Város Önkormányzatának Közművelődési Koncepciója 2011-2014 Dombóvár Város Önkormányzatának Közművelődési Koncepciója 2011-2014 Készítette: Dombóvár Város Polgármesteri Hivatala Dombóvár, 2011. szeptember "Kiművelt emberfők sokasága a nemzet igaz hatalma." (gróf

Részletesebben

Baranya Megyei Kulturális és Idegenforgalmi Központ

Baranya Megyei Kulturális és Idegenforgalmi Központ Baranya Megyei Kulturális és Idegenforgalmi Központ Előterjesztés a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Kulturális Bizottságának 2005. február 7-i ülésére TÁRGY: A BARANYA MEGYEI KULTURÁLIS ÉS IDEGENFORGALMI

Részletesebben

Akikre büszkék vagyunk

Akikre büszkék vagyunk 2008. december Akikre büszkék vagyunk A k i k r e b ü s z k é k v a g y u n k Hálózatunk népszerűségét nemcsak tagszervezeteink munkálkodása és eredményei emelhetik, hanem azok az elismerések is, melyeket

Részletesebben

Visegrád Város Civil Stratégiája

Visegrád Város Civil Stratégiája Visegrád Város Civil Stratégiája 2010. Készítette: Corporate Values Szervezetfejlesztési és Vezetési Tanácsadó Kft. Összeállította: dr. Juhász Gábor Zsolt ÁROP-3.A.1/A-2008-0039 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék

Részletesebben

Eger Ünnepe 2011. EGRI CIVIL KÖZÖSSÉGEKNEK!

Eger Ünnepe 2011. EGRI CIVIL KÖZÖSSÉGEKNEK! 2011. április, Különszám A tartalomból: XVI. EGER ÜNNEPE FELHÍVÁS EGRI CIVIL SZERVEZETEK RÉSZÉRE Idén tizenhatodik alkalommal kerül megrendezésre az egri civilek összefogásával az EGER ÜNNEPE. A három

Részletesebben

Beszélgessünk Európáról

Beszélgessünk Európáról Beszélgessünk Európáról nemzeti akcióterv a társadalmi párbeszéd elősegítésére A kormány múlt heti ülésén megtárgyalta és elfogadta a Beszélgessünk Európáról elnevezésű akciótervet, amely azokat a programokat

Részletesebben

Magyar Public Relations Szövetség CSR Best Practice 2014 pályázat

Magyar Public Relations Szövetség CSR Best Practice 2014 pályázat Magyar Public Relations Szövetség CSR Best Practice 2014 pályázat A Budapest Bank társadalmi felelősségvállalása 2014. május 31. A pályázott kategória: Nemzetközi cég magyar nagyvállalata Pályázati anyag

Részletesebben

A Dél Dunántúli Örökségturisztikai Klaszter marketingstratégiája

A Dél Dunántúli Örökségturisztikai Klaszter marketingstratégiája A Dél Dunántúli Örökségturisztikai Klaszter marketingstratégiája 2014-2016 CampInvest Kft. 2013. december Készítették: Dr. Gonda Tibor PhD. Dr.Spiegler Patrícia PhD. Dr. Bencsikné Aubert Judit Tartalomjegyzék

Részletesebben

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának CIVIL KONCEPCIÓJA 2009 1 Tartalomjegyzék 2 I. Praeambulum.3 II. Fogalom-meghatározások, a Civil Koncepció hatálya.5 II.1. Fogalom-meghatározások.5 II.2. A Civil

Részletesebben

SIKERES ÖNKÉNTES PROGRAMOK

SIKERES ÖNKÉNTES PROGRAMOK SIKERES ÖNKÉNTES PROGRAMOK A GYAKORLATBAN Önkéntes Központ Alapítvány Kiadja: Önkéntes Központ Alapítvány 1123 Budapest, Kékgolyó u. 20. I./4a Szerkesztõ: Francsics Dorina Szakmai lektor: F. Tóth András

Részletesebben

A SÁRVÍZ KISTÉRSÉG ÖKOTURISZTIKAI KONCEPCIÓ JÁNAK RÖVID ÖSSZEFOGLALÓ JA

A SÁRVÍZ KISTÉRSÉG ÖKOTURISZTIKAI KONCEPCIÓ JÁNAK RÖVID ÖSSZEFOGLALÓ JA A SÁRVÍZ KISTÉRSÉG ÖKOTURISZTIKAI KONCEPCIÓ JÁNAK RÖVID JA A SÁRVÍZ KISTÉRSÉG RÖVID BEMUTATÁSA A Sárvíz Kistérséget Fejér megye tíz községe - Aba, Cece, Csõsz, Káloz, Sárkeresztúr, Sárszentágota, Sáregres,

Részletesebben

Önkéntes jó gyakorlatok gyűjtése Bevezetés

Önkéntes jó gyakorlatok gyűjtése Bevezetés Önkéntes jó gyakorlatok gyűjtése Bevezetés Az Országos Tranzitfoglalkoztatási Egyesület csatlakozik a Hajdú-Bihar megyei Életfa Önkéntes Centrum kezdeményezéséhez, melyben jó gyakorlatok összegyűjtését

Részletesebben

Határ menti együttmûködés az Európai Unióban KÖSZÖNTÕ

Határ menti együttmûködés az Európai Unióban KÖSZÖNTÕ KÖSZÖNTÕ Ez a kiadvány a számvetés szándékával készült. Lezárult a 000. évi Magyar-Szlovák Kisprojekt Alap éves programja. A nyertes pályázók még egyszer visszagondolnak az elvégzett munkára, a pályázatírás

Részletesebben

Integrált településfejlesztési stratégia. Fejlõdés a közösség erejével. Jóváhagyva a 33/2015. (III.19.) Kt. sz. határozatával

Integrált településfejlesztési stratégia. Fejlõdés a közösség erejével. Jóváhagyva a 33/2015. (III.19.) Kt. sz. határozatával Integrált településfejlesztési stratégia Fejlõdés a közösség erejével Jóváhagyva a 33/2015. (III.19.) Kt. sz. határozatával NAGYKOVÁCSI INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIA Elfogadva a 33/2015. (III.19.)

Részletesebben

VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ BUDAPEST XI. KERÜLET ÚJBUDA - KULTURÁLIS VÁROSKÖZPONT A BARTÓK TERV MEGVALÓSÍTÁSÁNAK ELINDÍTÁSA

VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ BUDAPEST XI. KERÜLET ÚJBUDA - KULTURÁLIS VÁROSKÖZPONT A BARTÓK TERV MEGVALÓSÍTÁSÁNAK ELINDÍTÁSA BUDAPEST XI. KERÜLET ÚJBUDA - KULTURÁLIS VÁROSKÖZPONT A BARTÓK TERV MEGVALÓSÍTÁSÁNAK ELINDÍTÁSA - KOMMUNIKÁCIÓ ÉS PARTNERSÉGÉPÍTÉS - A KÖZÖSSÉGI TERVEZÉS JEGYÉBEN 2009. október VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ Ecorys

Részletesebben