Záhony Város Városmarketing Terv, XII. rész CSELEKVÉSI TERV. 2009, Marketingdoktor Kft.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Záhony Város Városmarketing Terv, 2009. XII. rész CSELEKVÉSI TERV. 2009, Marketingdoktor Kft. www.marketingdoktor.hu"

Átírás

1 XII. rész CSELEKVÉSI TERV

2 A városmarketing a városfejlesztés egyik fontos önkormányzati eszköze, amelynek segítségével bővíthetőek a gazdaság fejlesztéséhez szükséges források; befektetőket, magasan kvalifikált munkaerőt, turistákat, szolgáltató intézményeket vonzhat. Ennek érdekében külön meghatározott csoportok számára meg kell jeleníteni a város arculatát, hiszen a várost el kell adni a kiszemelt rétegeknek. Egy sikeres város képes maga iránt keresletet támasztani és kielégíteni azt. A városmarketing program alapvetően kettős célt fogalmaz meg: egyrészt erősíteni kívánja az itt élők kötődését a városhoz, másrészt hozzá kell járulnia városról kialakított kép tudatos formálásához országon belül és kívül. Városmarketing fejlesztésének programjai: I. Önkormányzati kommunikáció a.) Intézményi belső kommunikáció b.) Várospolitikai külső kommunikáció c.) Idegenforgalmi kommunikáció d.) Üzletember kommunikáció II. Imázs-építés Arculat formálása III. Marketing kommunikációs program a.) Média program b.) Programajánló I A.) ÖNKORMÁNYZATI KOMMUNIKÁCIÓ LAKOSSÁGI ÉS INTÉZMÉNYI BELSŐ KOMMUNIKÁCIÓ Célja: A lakosság magas szintű tájékoztatása A képviselők és tisztségviselők önkormányzati ügyekben történő tájékoztatásának javítása. Az önkormányzati köztisztviselők tájékozottságának javítása.

3 Az önkormányzattal kapcsolatban álló szakmai és civil szervezetek tájékoztatása. Célprogramok: A városi portál a további fejlesztése egy fontos kommunikációs feladat lesz a következő időszakban is. A portálon a város önkormányzata ingyenes megjelenési lehetőséget kell, hogy biztosítson az intézményeknek, alapítványoknak és adófizetőinek is. A cégek, vállalkozások rovat megnyitásával a városban működő vállalkozásoknak lehetőségük van arra, hogy egy könnyen kitölthető űrlap segítségével adatokat vigyenek fel a cégadatbázisba, amit bármikor módosítani is lehet. A rendszerbe feltöltött adatok között több feltétel szerinti keresés áll rendelkezésre, egyúttal a kiválasztott cég/vállalkozás térképi megjelenítése is lehetséges az új információs várostérkép segítségével. A város hivatalos lapja közelebb hozza a Polgármesteri Hivatal munkatársait az ügyfelekhez, felgyorsul az ügyintézés, hiszen adatlapokat, rendeleteket és a város közlönyét is letölthetik a felhasználók, kapcsolatot tarthatnak fenn a polgármesterrel, önkormányzati képviselőkkel és a bizottsági tagokkal is. Fontos szempont az is, hogy a hivatal munkatársai egymás feladatairól képet kapnak, hiszen mindig az aktuális pályázati kiírás, felhívás és a legfrissebb hírek, információk olvashatóak a portálon. A hatékonyabb belső kommunikáció érdekében interneten hozzáférhető jegyzői hírlevelet kell bevezetnünk, ahol olvashatók többek között az aktuális tudnivalók, jegyzői utasítások, jogszabály ismertetők. Ugyanezt a célt szolgálja, hogy a jegyző minden héten osztályvezetői értekezletet tart, ahol elhangzanak a legaktuálisabb kívánalmak, lehetőségek, feladatok. A jegyzői iroda az önkormányzati képviselőknek minden pénteken, sürgős esetben azonnal megküldi a fontosabb híreket, információkat és a város heti számlaegyenlegeit. Egész évben állandó kapcsolatot kell tartanunk a civil szervezetekkel, bátran fordulhatnak hozzánk hirdetéseik megjelenése ügyében, de szakmai segítséget is nyújtunk egy-egy konferenciájuk vagy fórumuk megszervezésekor.

4 I B.) ÖNKORMÁNYZATI KOMMUNIKÁCIÓ VÁROSPOLITIKAI KÜLSŐ, LAKOSSÁGI KOMMUNIKÁCIÓ Célja: A városlakók tájékoztatása az önkormányzat céljairól, törekvéseiről, intézkedéseiről, a városháza eseményeiről, a város hosszabb távú fejlesztési elképzeléseiről. A városlakók kezdeményezéseinek, véleményeinek fogadása, ezek rendszeres értékelése. A lakosság profi tájékoztatása érdekében külön részletes kommunikációs terv készült, amely szabályozza a rendszeres kommunikáció formáit és módjait és segítséget nyújt a városvezetésnek a hiteles, lakosságbarát kommunikáció kivitelezésében. A város képviselő-testületének külön iwiw tagság létrehozása. A város polgármesterének külön iwiw tagság létrehozása. Az iwiwen kiemelkedő hatékonysággal lehet személyes üzeneteket ingyenesen eljuttatni a lakosság felé, ezt mindenképpen ki kell használni! POTENCIÁLIS BEFEKTETŐK ÉS VÁLLALKOZÓK TÁJÉKOZTATÁSA Célprogramok: Városépítő Programról szóló konferenciát szervezünk, ahol az érdeklődők a program év között tervezett elképzeléseiről, annak gazdasági hátteréről kapnak információt. További témaként a Nemzeti Fejlesztési Terv területfejlesztési vonatkozásait, a magyarországi vidékfejlesztés lehetőségeit, a területi tervezés részleteit ismertetnék az előadók. A rendezvényre számos záhonyi vállalkozás vezetőjét meghívnánk, hiszen célunk továbbra is az, hogy a gazdasági élet szereplői jól lássák a város középtávú gazdasági elképzeléseit, kiszámítható és tervezhető legyen a jövőkép. Külön figyelnénk arra, hogy egy egységesen végigvonuló szimbólumrendszer kísérje végig e programot: a Záhony Városépítő Program logója, amelyet következetesen használunk információs táblákon, dekorációs háttérparavánon, jegyzetfüzeten stb A városlakók és a hivatalba érkező ügyfelek elégedettségét is mérjük, ezt a Városháza előterében elhelyezett kérdőívek teszik lehetővé, a válaszokat az önkormányzati osztály és a közigazgatási osztály munkatársai rendszeresen értékelik, és erről beszámolnak a jegyzőnek.

5 Rendszeresen hírt adtunk a városháza eseményeiről és rendezvényeiről, ehhez felhasználtuk az írott és elektronikus média közvetítő szerepét (Záhonyi Zóna, internetes hírportál stb.). Közhírré tétetik, hogy az Úr esztendejében, Záhony városában hivatalosan is kisbíró tevékenykedik A kisbíró az idei évtől kéthetente jelenik meg a város terein piac tér, fő tér és kidobolja az elkövetkezendő időszak fontosabb eseményeit, rendezvényeit és a pályázati felhívásokat. Más városokban már jól fogadják a Kisbíró jelenlétét. A Záhonyi Zóna című városi havi lap Önkormányzati Hírek rovatában rendszeresen jelentetünk meg olyan cikkeket, amelyekkel a lakosság ügyintézését könnyítik meg, tájékoztatást adunk egy-egy ügyintézés menetéről. Módunk van a közgyűlés által elfogadott rendeleteket és határozatokat is közölni. 3 havonta rendszeresen közmeghallgatást és lakossági fórumot tartunk. Egészséges Záhonyért programot indítunk. Már az óvodában és az iskolában elkezdjük az egészséges életre nevelést. Az iskolában és a lakosság részére természetgyógyász vendég előadókat hívunk, akik az egészséges táplálkozás és a vegyszermentes életre nevelésről tartanának ismeretterjesztő előadásokat. Az óvodát és az iskolát víztisztító berendezésekkel látnánk el, hogy a záhonyi gyerekek tiszta ivóvízhez jussanak. A programnak kiemelt sajtóvisszhangot adnánk. Több évre szóló környezetvédelmi középtávú stratégiai programot indítunk el az idén. A stratégiai terv egyik feladata az, hogy feltárja a város környezeti problémáit és azok lehetséges megoldásait. A tennivalókat feladatcsoportonként határoznák meg a szakemberek. A program az egyes környezeti elemek talaj, víz, levegő, élőlények, védett épületek, zöldterületek, közlekedésszervezés, zajvédelem minőségének javítását tűzné ki célul. Megrendezzük a Virágos Záhonyért elnevezésű városi versenyt, aminek legfőbb célja az, hogy ösztönözze környezetünk szebbé tételére a városlakókat, lakóközösségeket. Elkészülhetne a város foglalkoztatás-politikai szerepének bővítéséről szóló program, ami egy munkaerő-piaci kölcsönzésről szól. A programhoz kommunikációs tervet is készítenénk, amelyet a program kivitelezésével megbízott Kht. munkatársai használnak fel a tevékenységük során. Hamarosan megújult, ügyfélbarát fogadótér várná a lakosságot a Polgármesteri Hivatalban. Nemcsak külső megjelenésében változna a Városháza előtere, hanem egy új szolgáltatás is segíthetné az ügyeiket intézni szándékozó városlakókat. Ügyfélszolgálati munkatárs állhatna rendelkezésre, aki bővebb felvilágosítást ad az ügyintézési folyamatokról, emellett űrlapok is beszerezhetőek nála.

6 Évente ügyfélszolgálati tréninget tartunk a hivatali ügyintézőknek, ahol a konfliktuskezelés profi technikáit elsajátíthatják. I C.) ÖNKORMÁNYZATI KOMMUNIKÁCIÓ IDEGENFORGALMI KOMMUNIKÁCIÓ Célja: A városba érkező hazai és külföldi látogatók (turisták) tájékoztatása a városról, a városi rendezvényekről, idegenforgalmi nevezetességekről és kulturális rendezvényekről. Bel- és külföldi látogatók vonzása a városba. Célprogramok: Komplex városi kiadványcsalád - amely azonos arculati és tipográfiai elemekre épül. A Város elkészíttetné a Záhonyt és környékét bemutató várostérképet. A kiadvány több, mint egyszerű utcajegyzék, hiszen azon túl, hogy részletesen közli a város közigazgatási határán belül lévő utcákat és természeti értékeket, fotókkal illusztrálva ki is emeli a fontosabb látnivalókat. A térkép egy elképzelt séta útvonalát követi, ami akár egy valóságos túra is lehet, hiszen aki nem ismeri a várost, annak is tökéletes eligazodást nyújt. Az egyes intézmények címmel, telefonszámmal, nyitva tartási idővel is szerepelnek, sőt olyan közérdekű információk is találhatók a térképen, mint például az orvosi ügyeletek és gyógyszertárak, a Tourinform Iroda, a posta, a taxiállomások, a MÁV és a Volán helye és elérhetősége. Ehhez hasonlóan a szálláshelyek, az étterem, kávézó, cukrászda címeit is feltüntetnénk. Továbbra is fedett uszoda várja az ide látogatókat és a helyi sportolni, pihenni vágyókat. Ingyenes belépőjegyek helyett az Önkormányzat éves bérletet adományozna minden záhonyi lakosnak ezzel is segítve a szabadidő egészséges eltöltését. Városismertető írásokat, PR szeretnénk megjelentetni az év során: az Irány Magyarország és a Hungaro Guide című kiadványban is bemutatkozna a város. Ezeket a könyveket nemcsak idegenforgalmi szakemberek használják, hanem turisták is megvásárolhatják Magyarországon és külföldön egyaránt. (Többek között a német és osztrák autókluboknál is hozzáférhetők).

7 Várost propagáló írásokat jelentetünk meg továbbá a Turizmus Panoráma című lapban, és a szomszédos megyei újságokban. Nívós dekorációs tablók készülhetnek a városról, ami az arculathoz illeszkedő eleganciával mutatja be a város kulturális és természeti értékeit. Megrendezzük az I. Turisztikai Összegfogás a Kelet kapujában című konferenciát. A konferencia díszvendége. lesz. Szándékaink szerint a legkiválóbb idegenforgalmi szakemberek fognak előadásokat tartani. A vendégek előadásokat hallhatnak többek között Záhony turisztikai kínálatáról, hazai turisztikai fejlesztésekről, a lovas turizmusról, az utazók jogvédelméről, a vendéglátás minőségi kritériumairól. A rendezvénynek minél nagyobb sajtóvisszhangot szeretnénk adni megyei és országos szinten is. I D.) ÖNKORMÁNYZATI KOMMUNIKÁCIÓ ÜZLETEMBER KOMMUNIKÁCIÓ Célja: A hazai és külföldi üzletemberek figyelemfelkeltő tájékoztatása a város által kínált befektetési lehetőségekről kereskedelmi és egyéb kapcsolatok kialakításának lehetőségeiről befektetői környezetről CÉLPROGRAMOK: A Záhonyi Vállalkozói Programról szóló konferenciára a város kis-, közép, és nagyvállalatainak vezetőit várjuk. Tájékoztatást kaptak a középtávú gazdasági elképzelésekről, a befektetési lehetőségekről, az ingatlanpiaci helyzetről és a turisztikai fejlesztésekről. A város által kínált befektetési lehetőségekről a külföldi üzletembereket és nagyköveteket is tájékoztatjuk: Záhonyba hívjuk az ukrán nagykövetet. A város delegációja Ukrajnába utazik, ahol záhonyi vállalkozások bemutatkozó anyagait adja át az ukrán testvérváros Polgármesterének. Közös tárgyaláson megfogalmazzák, majd aláírták a testvérvárosi szerződés megerősítését, amelyben kifejezték szándékukat a gazdasági együttműködés élénkítésére is.

8 Budapesten tölt két hetet a hivatal vagy a Záhony város fejlődéséért Alapítvány egyik munkatársa a Magyar Turizmus Zrt. egyik irodájában. Záhonyról gazdasági és turisztikai prospektusokat, információs mappákat küldünk az Európai Unió központjába. Az új internetes portál átadásakor sajtótájékoztatón mondjuk el, hogy Záhony város önkormányzata ingyenes megjelenési lehetőséget biztosít majd az adófizetőinek is. A cégek, vállalkozások rovat megnyitásával a városban működő vállalkozásainak lehetőségük van arra, hogy egy könnyen kiölthető űrlap segítségével adatokat vigyenek fel a cégadatbázisba, amit bármikor módosítani is lehet. A rendszerbe feltöltött adatok között több feltétel szerinti keresés áll rendelkezésre, egyúttal a kiválasztott cég/vállalkozás térképi megjelenítése is lehetséges az új információs várostérkép segítségével től egy újfajta elismerést az ún. Innovációs Díjat adományoz a város. A kitüntető címet azzal a szándékkal vezetjük be, hogy elismerjük mindazok munkáját, akik a városfejlesztés, a műszaki fejlesztés, közgazdasági, közigazgatási és humánszolgáltatás területén kimagasló eredményeket érnek el. Az első Záhony fejlődéséért Innovációs Díjat 2009-ben adja át a városvezetés és a képviselő-testület. A Záhony város fejlődéséért alapítványnak kiemelt szerepet szán a városvezetés az egészségmegőrzés, a szociális tevékenység, a nevelés, oktatás, a kulturális tevékenység valamint marketing és PR-tevékenység területén. A Város a Marketingdoktor Médiaügynökség és a Záhony város fejlődéséért alapítvány segítségével ingatlanfejlesztési célprojekteket tartalmazó kiajánló csomagot készít, ( Befektetői Település audit ) amelyet a lehetséges befektetőknek juttat el évben rendezzük meg először Az év vendéglátóhelye 2009 és Az év szálláshelye elnevezésű versenyt. A verseny célja, hogy a város elismerje a vendéglátó-ipari szakma képviselőit, akik sokat tehetnek a város idegenforgalmi színvonalának növeléséért.

9 II. IMÁZS-ÉPÍTÉS ARCULAT FORMÁLÁSA Célja: Nyomtatott kiadványokban, multimédiás információhordozókon való hatékony városarculat megjelenítése. A városi törekvések reklám jellegű megjelenítése országos sajtóban, utcai óriásplakátokon, egyéb média jellegű hirdetéseken. CÉLPROGRAMOK: Célunk, hogy kialakítsunk egy új és egységes arculatrendszert, beleértve a grafikai és tipográfiai megjelenítést, a hivatali külső és belső kommunikációs csatornákban. Erre annál is inkább szükség van, mivel egy egységes és kiegyensúlyozott kép nagymértékben hozzájárul a város megítéléséhez (városvezetők levélpapírjai, névjegykártyák, meghívók, prospektusok és idegenforgalmi kiadványok, turisztikai háttérparaván, sajtótájékoztatókon használt háttérparaván, sajtómappa stb.). Odafigyelünk az összetartozás-tudat erősítésére is: bevezetjük a Záhony Kártyát, amelynek elfogadóhelyeit nem csak a városban, hanem pl. Nyíregyházán is toborozzuk. A városban élők összetartozás-tudatát kívánjuk erősíteni, a Záhony Város Tiszteletbeli Polgára címmel, amelyet minden évben átadunk. A finom kivitelű díszoklevelet és a hozzá tartozó sorszámozott kártyát egy elegáns, az ünnepélyességet tükröző nívós mappában helyezzük el és adjuk át. A Nemzedékek Támogatása Program ajándékot pl ,- ezer forintot - a sajtó előtt adja át a polgármester félévente az újszülötteknek, a Záhonyban élő házasoknak és a nyugdíjba vonulóknak. A programról azonos arculati felépítésben készítünk plakátot, elegáns kivitelű szórólapokat, az átadott üdvözlőlapot, a városi portálon megjelenített bannert. A programról több ízben tájékoztatást adunk a Záhonyi Zóna című havilapban, de hangsúlyosan jelennek meg az információk a város portálján is: mozgó banner képére rákattintva elolvashatja mindenki a főbb információkat.

10 III A) MARKETING KOMMUNIKÁCIÓS PROGRAM MÉDIA PROGRAM Célja: A város törekvéseinek megjelenése az országos és regionális televízióban rádióban írott sajtóban Célprogramok: Kialakítjuk az országos és helyi médiákkal való együttműködés főbb vezérfonalait. Több internetes portálnak is folyamatosan, rövid, Záhony várost érintő cikkeket küldünk, s ezek így felkerülnek a világhálóra évtől néhány nagyobb médiaprogramra is sor került: Felvesszük a kapcsolatot a Magyar Televízió a Főtér című műsorának szerkesztőségével. Városbemutató rövidfilmet forgatunk, amelyet elhelyezünk a város megújult honlapján is. Ebben rövid sétára hívjuk a nézőket. Bemutatjuk a város nevezetességeit. Felvesszük a kapcsolatot az M1, a DunaTV, a HírTV, szerkesztői gárdájával. Célunk, hogy minél több ízben adjanak tudósítást a Záhony városban történt eseményekről. Bevezetjük az évente megrendezendő lehetőleg márciusban a sajtószabadság napjához közel a helyi és az országos média képviselőivel és a politikai élet szereplőivel a V.I.P. Média Kaland Napot. Itt egy reggeli után, sajtótájékoztató keretében szót ejtünk a terveinkről, eredményeinkről, megköszönjük mindazt a munkát, amit a város propagálása érdekében kifejtenek, utána pedig egy izgalmas versenyre várjuk Őket és családtagjaikat egy egész napos zártkörű program keretein belül. Ötlet pályázatot írunk ki záhonyi amatőr fotósok, filmesek és képzőművészek részére.

11 III B.) MARKETING KOMMUNIKÁCIÓS PROGRAM - PROGRAMAJÁNLÓ Célja: A város idegenforgalmi, gazdasági lehetőségeinek bemutatásán túl a történelmi, kulturális, sport és egyéb lehetőségek bemutatása. Célprogramok: A városi portál megújításával elkezdődik az a folyamat, hogy a kulturális és sport intézmények, rendezvényszervezők rendszeresen elküldik a programsorozatukat, s így a városi események felkerülhetnek a világhálóra. Ennek alapján a Záhonyi Zónában a jövő év elején nyomtatott formában megjelenhet az éves eseménynaptár. Kezdeményezzük, hogy a záhonyi köztéri alkotásokról és gondozott, virágos utcáiról nyíljon egy fotókiállítás. A szobrok és az utcák gondozására nevelőszülői programot indítunk. A program célja az, hogy közös cselekvésre buzdítsuk a záhonyiakat, hiszen a műemlékek és környezetünk közös tulajdonunk. Jótékonysági Hangversenyt rendezünk a Polgármesteri Iroda szervezésében. A befolyt összeget a polgármester adja át a Képviselő-testület által meghatározott célra. Ötletpályázatot írunk ki, hogy mivel tudnának a záhonyiak bekerülni a Guinness Rekordok könyvébe. A legjobb ötletet megvalósítanánk és nagy sajtónyilvánosságot adnánk az eseménynek. A városmarketinghez kapcsolódó kommunikációban a partnerség elengedhetetlen a lakosság és a városvezetés között. Közös érdekünk Záhony jó hírének további alakítása és ennek megtartása. Ebben a folyamatban az önkormányzat, a hatóságok, a vállalkozói szféra és a civil szervezetek együttműködése alapfeltétel, hiszen az együttes cselekvés egymást erősítő folyamatot eredményez. Ezt tűztük ki célul és ezt kívánjuk végrehajtani évben.

INTERNETES HONLAP ÉS A ZÁHONYI ZÓNA

INTERNETES HONLAP ÉS A ZÁHONYI ZÓNA VI. rész INTERNETES HONLAP ÉS A ZÁHONYI ZÓNA Záhony települési honlap javasolt szerkezeti felépítése Nyitólap 3-féle választási lehetőséggel: Helyi lakos vagyok Vendég vagyok Legfrissebb hírek A nyitólapon

Részletesebben

Hévíz Az élet forrása. A Hévíz TDM Egyesület tevékenysége és céljai

Hévíz Az élet forrása. A Hévíz TDM Egyesület tevékenysége és céljai Hévíz Az élet forrása A Hévíz TDM Egyesület tevékenysége és céljai Hévízi turizmusa számokban Magánszállás 812 ház 2240 szoba 4692 ágy Kereskedelmi szállás 20 Hotel (3-5 * ) 2078 szoba 5814 ágy Összesen

Részletesebben

ÁROP 1.A.2/A-2008-0227 ÉRINTETTEK BEVONÁSA A TERVEZÉSBE, A MEGVALÓSÍTÁSBA RÉSZVÉTELI TERV

ÁROP 1.A.2/A-2008-0227 ÉRINTETTEK BEVONÁSA A TERVEZÉSBE, A MEGVALÓSÍTÁSBA RÉSZVÉTELI TERV ÉRINTETTEK BEVONÁSA A TERVEZÉSBE, A MEGVALÓSÍTÁSBA RÉSZVÉTELI TERV I. Kommunikációs lehetőségek: Az önkormányzatok egyik legalapvetőbb funkciója a helyi társadalom életének szervezése. Ennek hatékonysága

Részletesebben

Nagydobsza Község Önkormányzata Nagydobsza polgármesteri hivatalának szervezetfejlesztése - ÁROP-1.A.2/A-2008-0085 Kommunikációs terv

Nagydobsza Község Önkormányzata Nagydobsza polgármesteri hivatalának szervezetfejlesztése - ÁROP-1.A.2/A-2008-0085 Kommunikációs terv KOMMUNIKÁCIÓS TERV Nagydobsza polgármesteri hivatalának szervezetfejlesztése - ÁROP-1.A.2/A-2008-0085 - 1/9 - 1. Helyzetelemzés Nagydobsza Község Önkormányzatának legfontosabb szerve a képviselő-testület,

Részletesebben

Az elvégzendő marketing feladatokat és a használni kívánt marketing eszközöket több szempontból lehet és kell csoportosítani.

Az elvégzendő marketing feladatokat és a használni kívánt marketing eszközöket több szempontból lehet és kell csoportosítani. Marketing koncepció: A Nemzeti Technikatörténeti Emlékpark megvalósítása során nagyon fontos szerepet szánunk a marketing tevékenységnek. A jól megtervezett PR és marketing munkát, már a projekt előkészítő

Részletesebben

Fehérvári Civil Központ Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Fehérvári Civil Központ Székesfehérvár, Rákóczi u. 25. 2012-2014 Fehérvári Civil Központ Székesfehérvár, Rákóczi u. 25. -Iroda - Tanácsadó tér - Térítésmentesen használható számítógépes állomások - Heti 40 órában nyitva tartó szolgáltató iroda Információs

Részletesebben

Népszámlálás kommunikációs program

Népszámlálás kommunikációs program Népszámlálás kommunikációs program Sikeres kommunikáció=eredményes összeírás Népszámlálás az egyetlen teljeskörű összeírás. Legmélyebb területi szintű adatok megszerzése. (kistérség, városrész). Tetszőleges

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 19. NAPIREND Ügyiratszám: 1/374/2012. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. április 27-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandó: Tourinform Iroda

Részletesebben

KOMNUKICIÓS ÉS PR TERV

KOMNUKICIÓS ÉS PR TERV KOMNUKICIÓS ÉS PR TERV 1. Célok A referencia-intézmény egyedi, más intézmények számára is példaértékű, működésében koherens, gyermekközpontú pedagógiai gyakorlattal, szervezeti innovációval rendelkező

Részletesebben

SZÉCSÉNYI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM

SZÉCSÉNYI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM SZÉCSÉNYI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM Preambulum Az aláíró felek fontos feladatnak tartják a Szécsényi kistérség társadalmi-gazdasági fejlődésének támogatását a humánerőforrás fejlesztésével és a

Részletesebben

ÉRJEN EL SEGÍTSÉGÜNKKEL TÖBB, MINT 200.000 POTENCIÁLIS ADÓ 1% FELAJÁNLÓT! MEGJELENÉS AZ ADÓ 1% KERESŐ PORTÁLON KIADVA: 2014. JANUÁR 27.

ÉRJEN EL SEGÍTSÉGÜNKKEL TÖBB, MINT 200.000 POTENCIÁLIS ADÓ 1% FELAJÁNLÓT! MEGJELENÉS AZ ADÓ 1% KERESŐ PORTÁLON KIADVA: 2014. JANUÁR 27. Budapest, 2014. január 27. ÉRJEN EL SEGÍTSÉGÜNKKEL TÖBB, MINT 200.000 POTENCIÁLIS ADÓ 1% FELAJÁNLÓT! MEGJELENÉS AZ ADÓ 1% KERESŐ PORTÁLON KIADVA: 2014. JANUÁR 27. 1. Mi a www.tetalap.hu címen elérhető

Részletesebben

TURISZTIKAI EGYESÜLET SZOLGÁLTATÁSAI 2014.

TURISZTIKAI EGYESÜLET SZOLGÁLTATÁSAI 2014. TURISZTIKAI EGYESÜLET AI 2014. Gyenesdiási Turisztikai Egyesület H-8315 Gyenesdiás, Hunyadi u. 2. Tel.: +36 83/511-790 gyenesdias@tourinform.hu www.gyenesdias.info.hu Tisztelt Partnerünk! Gyenesdiás mára

Részletesebben

Sió-Kanál Fesztivál. A Balaton Régió és a Siócsatorna. versenyképes turizmusáért!

Sió-Kanál Fesztivál. A Balaton Régió és a Siócsatorna. versenyképes turizmusáért! Sió-Kanál Fesztivál A Balaton Régió és a Siócsatorna fenntartható és versenyképes turizmusáért! A Balaton Turisztikai Régió, a Siócsatorna településeinek kulturális bemutatkozási lehetősége, turisztikai

Részletesebben

A VÁLLALKOZÓK ÉS MUNKÁLTATÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE (VOSZ)

A VÁLLALKOZÓK ÉS MUNKÁLTATÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE (VOSZ) A VÁLLALKOZÓK ÉS MUNKÁLTATÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE (VOSZ) TÁMOP 2.5.3.C-13/1-2013-0001 A MUNKÁÉRT! A VOSZ CÉLJAI Kedvező gazdasági környezet kialakítása Vállalkozások versenyképességének növelése Szolgáltatások

Részletesebben

2014-2019. Kapolcs község Önkormányzata

2014-2019. Kapolcs község Önkormányzata 2014-2019 Kapolcs község Önkormányzata 2 BEVEZETŐ Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 116. -a kimondja, hogy a képviselő-testület hosszú távú fejlesztési elképzeléseit

Részletesebben

3 Filozófia A biológiai információ generációk közötti átadását az örökítőanyag biztosítja. A DNS szerkezete teremti meg az információ majdnem tökéletesen stabil tárolását, pontos megkettőződését és átadását.

Részletesebben

amihez mi is szeretnénk hozzájárulni hirdetésünkkel!

amihez mi is szeretnénk hozzájárulni hirdetésünkkel! Tisztelt Leendő Partnerünk, Hirdetőnk! Sikeres 3,5 évet tudhatunk magunk mögött, a pécelinfo.hu növekvése a mai napig töretlen. A 2009-es induláshoz képest 2011-re már elértük a 40-45 folyamatos péceli

Részletesebben

A VÁLLALKOZÓK ÉS MUNKÁLTATÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE (VOSZ)

A VÁLLALKOZÓK ÉS MUNKÁLTATÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE (VOSZ) A VÁLLALKOZÓK ÉS MUNKÁLTATÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE (VOSZ) TÁMOP 2.5.3.C-13/1-2013-0001 A MUNKÁÉRT! A VOSZ CÉLJAI Kedvező gazdasági környezet kialakítása Vállalkozások versenyképességének növelése Szolgáltatások

Részletesebben

A falusi turizmus hétvégéje június REGISZTRÁCIÓS SEGÉDLET

A falusi turizmus hétvégéje június REGISZTRÁCIÓS SEGÉDLET A falusi turizmus hétvégéje 2009. június 12-14. REGISZTRÁCIÓS SEGÉDLET A PROGRAMBAN RÉSZT VEVŐ SZOLGÁLTATÓK SZÁMÁRA 2009. május 8. A HAZAJÁRÓRÓL A Hazajáró Hétvége lényege, hogy a szervezők összegyűjtik,

Részletesebben

A VÁLLALKOZÓK ÉS MUNKÁLTATÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE (VOSZ)

A VÁLLALKOZÓK ÉS MUNKÁLTATÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE (VOSZ) A VÁLLALKOZÓK ÉS MUNKÁLTATÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE (VOSZ) TÁMOP 2.5.3.C-13/1-2013-0001 A MUNKÁÉRT! A VOSZ CÉLJAI Kedvező gazdasági környezet kialakítása Vállalkozások versenyképességének növelése Szolgáltatások

Részletesebben

Miskolc imázsépítése. -avagy a sikeres városmarketing titkai. Cziczó Zsuzsanna MMJV Kulturális és Marketing Osztály osztályvezető

Miskolc imázsépítése. -avagy a sikeres városmarketing titkai. Cziczó Zsuzsanna MMJV Kulturális és Marketing Osztály osztályvezető Miskolc imázsépítése -avagy a sikeres városmarketing titkai Cziczó Zsuzsanna MMJV Kulturális és Marketing Osztály osztályvezető Tartalom Miskolc dinamikus fejlődése az elmúlt években Turisztikai mutatók

Részletesebben

KOMMUNIKÁCIÓS TERV. RADNÓTI MIKLÓS KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA 7633Pécs, Esztergár Lajos út 6. OM 027423. Tartalma

KOMMUNIKÁCIÓS TERV. RADNÓTI MIKLÓS KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA 7633Pécs, Esztergár Lajos út 6. OM 027423. Tartalma RADNÓTI MIKLÓS KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA 7633Pécs, Esztergár Lajos út 6. OM 027423 KOMMUNIKÁCIÓS TERV Tartalma 1. A kommunikációs terv célja 2. Hatókör 3. A kommunikáció felelősei 4. A kommunikáció

Részletesebben

Városi feladatkörök. Szentendre Város Önkormányzata és a Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatal. Dr. Gerendás Gábor jegyző

Városi feladatkörök. Szentendre Város Önkormányzata és a Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatal. Dr. Gerendás Gábor jegyző Városi feladatkörök Szentendre Város Önkormányzata és a Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatal Dr. Gerendás Gábor jegyző I. Mit értünk a Város alatt? Szentendre Városának működéséért, a különböző közszolgáltatások

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa: Módosított rendelet azonosítója: Rendelet tárgykódja:

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa: Módosított rendelet azonosítója: Rendelet tárgykódja: Rendelet Önkormányzati Rendelettár Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 12/1999.(VI.01.) Rendelet típusa: Alap Rendelet címe: A helyi közművelődésről Módosított rendelet azonosítója: 25/2003.(XI.27.)

Részletesebben

Takácsi Község Képviselőtestülete 4/2001. / III.20./ sz. rendelete a helyi közművelődésről

Takácsi Község Képviselőtestülete 4/2001. / III.20./ sz. rendelete a helyi közművelődésről Takácsi Község Képviselőtestülete 4/2001. / III.20./ sz. rendelete a helyi közművelődésről Takácsi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a többször módosított 1990. évi LXV. tv. 16.. / 1 / bekezdésében

Részletesebben

Békés Megyei Civil Információs Centrum

Békés Megyei Civil Információs Centrum III. ÉVFOLYAM 2. SZÁM 2016. FEBRUÁR 08. CIC-16- Békés Megyei Civil Információs Centrum Cetera Egyesület Cím: 5630, Békés, Nyíri u. 1/1. Telefon: +36 (20) 291 9769 E-mail: cicbekes@gmail.com Honlap: www.recic.hu

Részletesebben

KOMMUNIKÁCIÓS TERV 2012.

KOMMUNIKÁCIÓS TERV 2012. KOMMUNIKÁCIÓS TERV Tanulj tőlünk- Tanulunk tőled! TÁMOP 3.1.7-11/2-2011-140 KOMMUNIKÁCIÓS TERV 2012. A kommunikáció tervezése része a TÁMOP 3.1.7 projekt szakmai tervezésének. A szakmai feladatok alapján

Részletesebben

Kiegészítés Tata város kommunikációs stratégiájához az önkormányzati bizottságok ajánlásai alapján

Kiegészítés Tata város kommunikációs stratégiájához az önkormányzati bizottságok ajánlásai alapján Kiegészítés Tata város kommunikációs stratégiájához az önkormányzati bizottságok ajánlásai alapján 1. Kistérségi információk hatékony koordinációja Amennyiben Tata a jelenlegi bázisán valóban erősíteni

Részletesebben

Kommunikációs és promóciós eszközök a beiskolázási marketingben. Készítette: Duga Zsófia PTE-KTK PhD hallgató PTE-ÁOK PR referens 2010. Október 22.

Kommunikációs és promóciós eszközök a beiskolázási marketingben. Készítette: Duga Zsófia PTE-KTK PhD hallgató PTE-ÁOK PR referens 2010. Október 22. Kommunikációs és promóciós eszközök a beiskolázási marketingben Készítette: Duga Zsófia PTE-KTK PhD hallgató PTE-ÁOK PR referens 2010. Október 22. 1.Mi is az a beiskolázási marketingtevékenység? A felsőoktatási

Részletesebben

Médiaajánlat -

Médiaajánlat - Médiaajánlat - www.greenfo.hu Érvényes: 2011. június 1.-től visszavonásig Honlapunkra elsősorban környezetkímélő termékek és szolgáltatások, illetve környezetvédelemmel, természetvédelemmel és energiatakarékossággal

Részletesebben

KULTURÁLIS, OKTATÁSI ÉS NÉPJÓLÉTI BIZOTTSÁG

KULTURÁLIS, OKTATÁSI ÉS NÉPJÓLÉTI BIZOTTSÁG hirdet a Kulturális és tudományos keretből elnyerhető támogatásra. A felosztható keretösszeg: 3 millió Ft. 1. A 2012. évben megvalósítandó ünnepi rendezvényekre, eseményekre, kiemelten az irodalmi, történelmi,

Részletesebben

Médiaajánlat - www.greenfo.hu

Médiaajánlat - www.greenfo.hu Médiaajánlat - www.greenfo.hu Érvényes: 2011. október 14-től visszavonásig Honlapunkra elsősorban környezetkímélő termékek és szolgáltatások, illetve környezetvédelemmel, természetvédelemmel és energiatakarékossággal

Részletesebben

2014-2019. Hegyesd község Önkormányzata

2014-2019. Hegyesd község Önkormányzata 2014-2019 Hegyesd község Önkormányzata 2 BEVEZETŐ Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 116. -a kimondja, hogy a képviselő-testület hosszú távú fejlesztési elképzeléseit

Részletesebben

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Balatonakarattya, 2017. február 21. Polgár Beatrix jegyző E L Ő T E R J E S Z T É S Balatonakarattya

Részletesebben

A cselekvési terv az alábbi dokumentumok felhasználásával készült el:

A cselekvési terv az alábbi dokumentumok felhasználásával készült el: Szarvas Város Ifjúsági Cselekvési Terve 2011-2013. A cselekvési terv célja, hogy az önkormányzat képviselő-testületi határozatban állapítja meg a helyi adottságoknak megfelelően az ifjúsággal kapcsolatos

Részletesebben

Stratégiai partnereink többek között: Magyar Turizmus Zrt., Turizmus Kft., MÜPA, BKK, Főtaxi, Mahart Passnave Személyhajózási Kft.

Stratégiai partnereink többek között: Magyar Turizmus Zrt., Turizmus Kft., MÜPA, BKK, Főtaxi, Mahart Passnave Személyhajózási Kft. MÉDIAAJÁNLAT 2016 1 BFTK Nonprofit Kft. A BFTK Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság közhasznú tevékenységet végző nonprofit cég, melyet Budapest Főváros

Részletesebben

Médiaajánlat. hirdetési felületek és technikai információk. Általános információk Árlista Hirdetési felületek, technikai részletek

Médiaajánlat. hirdetési felületek és technikai információk. Általános információk Árlista Hirdetési felületek, technikai részletek Médiaajánlat hirdetési felületek és technikai információk Általános információk Árlista Hirdetési felületek, technikai részletek motorsportal.hu A Motorsportal 2009-ben indult, pár lelkes fiatal szenvedélyéből

Részletesebben

Tisza-tavi Ökocentrum Nonprofit Közhasznú Kft 3388 Poroszló, Kossuth u. 41.

Tisza-tavi Ökocentrum Nonprofit Közhasznú Kft 3388 Poroszló, Kossuth u. 41. Tisza-tavi Ökocentrum Nonprofit Közhasznú Kft 3388 Poroszló, Kossuth u. 41. Poroszló Község és a Tisza-tavi régió turizmushoz kapcsolódó szolgáltatások üzemeltetői részére Tisztelt Leendő Partnerünk! A

Részletesebben

Bakonyban. www.abakonyert.hu. Együttműködés a fenntartható és tartalmas turizmusért a. Előadó: Hutvágnerné Kasper Judit

Bakonyban. www.abakonyert.hu. Együttműködés a fenntartható és tartalmas turizmusért a. Előadó: Hutvágnerné Kasper Judit Együttműködés a fenntartható és tartalmas turizmusért a Bakonyban Előadó: Hutvágnerné Kasper Judit A BAKONYÉRT Egyesület Egyesületünk alakult meg 2008-ban 2 megye, 3 kistérség 43 ezer érintett lakosa 4

Részletesebben

Infokommunikációs eszközök szerepe a sikeres pályáztatás illetve megvalósítás érdekében

Infokommunikációs eszközök szerepe a sikeres pályáztatás illetve megvalósítás érdekében Infokommunikációs eszközök szerepe a sikeres pályáztatás illetve megvalósítás érdekében Önkormányzati döntéshozók az e-önkormányzatban Konferencia Miskolc - 2004. február 25. Laky Csaba Ügyvezetõ www.municipium.hu

Részletesebben

AZ ÖN VÁROSA LESZ EURÓPA ELSŐ OKOSTURISZTIKAI FŐVÁROSA?

AZ ÖN VÁROSA LESZ EURÓPA ELSŐ OKOSTURISZTIKAI FŐVÁROSA? AZ ÖN VÁROSA LESZ EURÓPA ELSŐ OKOSTURISZTIKAI FŐVÁROSA? INFORMÁCIÓS ADATLAP 1. AZ ÖN VÁROSA LESZ EURÓPA ELSŐ OKOSTURISZTIKAI FŐVÁROSA? Az Európai Parlament előkészítő tevékenységével összhangban az Európai

Részletesebben

A Középtávú Együttműködési Megállapodás tervezet

A Középtávú Együttműködési Megállapodás tervezet A közgyűlés időpontja: 2009. október 29. Az előterjesztés címe: Ügyiratszám: 40241-17/2009. Oldalszám a közgyűlési anyagban: 108. old. Előterjesztés a Sopron-Fertő-táj turisztikai térség TDM (turisztikai

Részletesebben

Remek szemléltetőeszköz a turisztikai szolgáltatások bemutatására: elsődleges információforrásként szolgál a turisták számára a helyi kínálatról

Remek szemléltetőeszköz a turisztikai szolgáltatások bemutatására: elsődleges információforrásként szolgál a turisták számára a helyi kínálatról térképek BUSINESSMAPS by a TURIZMUSBAN A látványos és pontos térképek alapvető kellékei a turisztikai szolgáltatásoknak. Tartalmazzák a látogatók számára elengedhetetlen információkat: látnivalókat, fontos

Részletesebben

Uniós Vállalkozói Hitelek kommunikációs kampány 2009-10. Mikrohitel közvetítői kommunikáció

Uniós Vállalkozói Hitelek kommunikációs kampány 2009-10. Mikrohitel közvetítői kommunikáció Uniós Vállalkozói Hitelek kommunikációs kampány 2009-10 Mikrohitel közvetítői kommunikáció Gáspár Bence, főosztályvezető, Kommunikációs és Ügyfélkapcsolati főosztály, MAG Zrt. Uniós Vállalkozói Hitelek

Részletesebben

Sajtómegjelenések összegyűjtése és elemzése

Sajtómegjelenések összegyűjtése és elemzése HÓDMEZŐVÁSÁRHELY SZENNYVÍZTISZTÍTÁSA ÉS KISHOMOK VÁROSRÉSZÉNEK SZENNYVÍZCSATORNÁZÁSA KEOP-7.1.2.0-2008-0295 Sajtómegjelenések összegyűjtése és elemzése 2011. október 26. A Hódmezővásárhely szennyvíztisztítása

Részletesebben

Oferte de turism Április Expo Arad.

Oferte de turism Április Expo Arad. Oferte de turism Flori și grădinărit Timp liber și relaxare 2016 Április 21-24 Expo Arad www.facebook.com/expo.arad 16. Virág és kertészeti kiállítás és vásár Nyugat Románia legnagyobb szakirányú kiállítása

Részletesebben

CIVIL CSELEKVÉSI TERV 2016.

CIVIL CSELEKVÉSI TERV 2016. 2. számú melléklet CIVIL CSELEKVÉSI TERV 2016. Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése a 25/2013 (I. 31.) Kgy. sz. határozatával elfogadta Szombathely Megyei Jogú Város Civil Koncepcióját, valamint felkérte

Részletesebben

1 / 11 2019.01.04. 7:33 Újfehértó Város Önkormányzata - a fiatalok helyben tartását ösztönző stratégiai bizottság javaslatára - szeretné felkérni a város lakosságát egy kérdőíves felmérésben való részvételre.

Részletesebben

Live Info Network. egy új hirdetési lehetőség a magyar internetes piacon

Live Info Network. egy új hirdetési lehetőség a magyar internetes piacon Live Info Network egy új hirdetési lehetőség a magyar internetes piacon cégadatok A Live Info 2008-ban alakult azzal a céllal, hogy különböző eseményekről szolgáltasson élő közvetítést és online videókat.

Részletesebben

kapcsolatok erősítése Vácott

kapcsolatok erősítése Vácott Közigazgatási partnerségi kapcsolatok erősítése Vácott ÁROP 1.A.6 2013 2013 0017 0017 A pályázati konstrukció A Közigazgatási partnerségi kapcsolatok erősítése elnevezésű pályázat célja a közigazgatási

Részletesebben

Nagykálló Város Önkormányzat 8/2006. (II.15.) Önk. r e n d e l e t e

Nagykálló Város Önkormányzat 8/2006. (II.15.) Önk. r e n d e l e t e Nagykálló Város Önkormányzat 8/2006. (II.15.) Önk. r e n d e l e t e Nagykálló Város Önkormányzata időszaki lapjának és hivatalos honlapjának Szervezeti és Működési Szabályzatáról 1 (egységes szerkezetben

Részletesebben

Balatonfüred és környéke gyöngyszemei

Balatonfüred és környéke gyöngyszemei Balatonfüred és környéke gyöngyszemei azaz Balatonfüred és a Kelet-balatoni Kistérség mikro-régiójának összefogása az egész éves kulturális, egészség- és borturizmus fenntartható fejlôdéséért. Balatonfüred

Részletesebben

Tisztelt Partnereink!

Tisztelt Partnereink! Tisztelt Partnereink! A jövőre tartandó VIII. Magyar Privátbankári Konferenciánk iránt mutatott nagyfokú érdeklődés nyomán, illetve a 2017-es év marketing büdzsé hatékony tervezéséhez együttműködési lehetőséget

Részletesebben

Megjelenési lehetőségek a Várépítő pályázathoz kötődő kommunikációs csatornákon és eszközökön

Megjelenési lehetőségek a Várépítő pályázathoz kötődő kommunikációs csatornákon és eszközökön Megjelenési lehetőségek a Várépítő pályázathoz kötődő kommunikációs csatornákon és eszközökön Pályázati felhívás (postázott nyomtatott anyag) Minden évben több mint 8 000 példányban gyermekintézményeknek,

Részletesebben

Mádi Furmint Ünnep 2013 Szakmai Beszámoló

Mádi Furmint Ünnep 2013 Szakmai Beszámoló Mádi Furmint Ünnep 2013 Szakmai Beszámoló Tartalomjegyzék: Technikai adatok 2 A program eredményessége, szakmai hatásai 3 Részletes Program 4-6 Fotóalbum 7-16 Sajtómegjelenések 17-22 Kreatív anyagok 23-24

Részletesebben

A PÉNZÜGYMINISZTÉRIUM ÉS A DUE MÉDIAHÁLÓZAT FIATALOK PÉNZÜGYI TUDATOSSÁGÁNAK FEJLESZTÉSÉT CÉLZÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSE

A PÉNZÜGYMINISZTÉRIUM ÉS A DUE MÉDIAHÁLÓZAT FIATALOK PÉNZÜGYI TUDATOSSÁGÁNAK FEJLESZTÉSÉT CÉLZÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSE A PÉNZÜGYMINISZTÉRIUM ÉS A DUE MÉDIAHÁLÓZAT FIATALOK PÉNZÜGYI TUDATOSSÁGÁNAK FEJLESZTÉSÉT CÉLZÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSE RÓLUNK o A DUE MÉDIAHÁLÓZAT TÖBB, MINT 20 ÉVE TEVÉKENYKEDIK AZ IFJÚSÁGI MÉDIAPIACON. o HÁLÓZATUNKBA

Részletesebben

AZ ÖN VÁROSA LESZ EURÓPA KÖVETKEZŐ OKOSTURISZTIKAI FŐVÁROSA?

AZ ÖN VÁROSA LESZ EURÓPA KÖVETKEZŐ OKOSTURISZTIKAI FŐVÁROSA? AZ ÖN VÁROSA LESZ EURÓPA KÖVETKEZŐ OKOSTURISZTIKAI FŐVÁROSA? INFORMÁCIÓS ADATLAP 1. AZ ÖN VÁROSA LESZ EURÓPA KÖVETKEZŐ OKOSTURISZTIKAI FŐVÁROSA? Az Európai Parlament előkészítő tevékenységével összhangban

Részletesebben

Beszámoló a Polgári Települési Értéktár Bizottság évi tevékenységéről

Beszámoló a Polgári Települési Értéktár Bizottság évi tevékenységéről Beszámoló a Polgári Települési Értéktár Bizottság 2016. évi tevékenységéről Összeállította: Ferenczné Fajta Mária PTÉB elnöke 2017.01.28. I. A bizottság megalakulása A Polgár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

A ÉV TURISZTIKAI RENDEZVÉNYE A TISZA-TAVI RÉGIÓBAN CÍMŰ DÍJ ELNYERÉSÉRE SZÓLÓ FELHÍVÁS

A ÉV TURISZTIKAI RENDEZVÉNYE A TISZA-TAVI RÉGIÓBAN CÍMŰ DÍJ ELNYERÉSÉRE SZÓLÓ FELHÍVÁS A 2010. ÉV TURISZTIKAI RENDEZVÉNYE A TISZA-TAVI RÉGIÓBAN CÍMŰ DÍJ ELNYERÉSÉRE SZÓLÓ FELHÍVÁS A Magyar Turizmus Zrt. Tisza-tavi Regionális Marketing Igazgatósága a fenti cím elnyerése érdekében pályázati

Részletesebben

Éltető Balaton-felvidék

Éltető Balaton-felvidék Éltető Balaton-felvidék 60 település, 40 ezer lakos Kb. 4500 vállalkozás (több mint 90% mikro, ennek közel 80%-a egyéni vállalkozás) Több mint 20 ezer szálláshely (85% Balaton part és Kapolcs) Kiemelkedően

Részletesebben

Éjszakai Forgatag. a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér szervezésében

Éjszakai Forgatag. a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér szervezésében Éjszakai Forgatag a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér szervezésében Éjszakai Forgatag Lehetőségek kiaknázása, igényfelmérés Saját tulajdonú csarnok, megfelelő infrastruktúrával Utánpótlás

Részletesebben

KIRÁLYUTCA-DESIGNUTCA KLASZTER. Előadó: Landwehr Klára 2011. 08. 16.

KIRÁLYUTCA-DESIGNUTCA KLASZTER. Előadó: Landwehr Klára 2011. 08. 16. KIRÁLYUTCA-DESIGNUTCA KLASZTER Előadó: Landwehr Klára 2011. 08. 16. Főbb témák KIRÁLYUTCA-DESIGNUTCA Klaszter Királyi Vásár (2011. szeptember 10-11.) KultUnio Budapest Multikulturális Negyede Tematikus

Részletesebben

KOMMUNIKÁCIÓS TERV. Tét Város Polgármesteri Hivatalának komplex szervezetfejlesztése ÁROP-1.A.2/A-2008-0068

KOMMUNIKÁCIÓS TERV. Tét Város Polgármesteri Hivatalának komplex szervezetfejlesztése ÁROP-1.A.2/A-2008-0068 KOMMUNIKÁCIÓS TERV Tét Város Polgármesteri Hivatalának komplex szervezetfejlesztése 1. Helyzetelemzés Tét Város Önkormányzatának legfontosabb szerve a képviselő-testület, amely az önkormányzat működésével,

Részletesebben

Felhívások Sárköz-Dunavölgye-Siómente Egyesület

Felhívások Sárköz-Dunavölgye-Siómente Egyesület Felhívások 2017 Sárköz-Dunavölgye-Siómente Egyesület 2 1. Felhívás A vidéki turizmus erősödését szolgáló minőségi szálláshelyek és kapcsolódó szolgáltatások kialakítása és fejlesztése VP6-19.2.1.-75-1-17

Részletesebben

Bács-Kiskun Megyei Civil Információs Centrum

Bács-Kiskun Megyei Civil Információs Centrum III. ÉVFOLYAM 2. SZÁM 2016. FEBRUÁR 08. CIC-16- Bács-Kiskun Megyei Civil Információs Centrum Főnix Kulturális és Ifjúsági Egyesület Cím: 6200 Kiskőrös, Klapka Gy. u. 79. Telefon: +36 (20) 295 59 35 E-mail:

Részletesebben

Miért érdemes Tourinformnak lenni? Kertész Krisztina Tourinform Koordinátor Magyar Turizmus Zrt.

Miért érdemes Tourinformnak lenni? Kertész Krisztina Tourinform Koordinátor Magyar Turizmus Zrt. Miért érdemes Tourinformnak lenni? Kertész Krisztina Tourinform Koordinátor Magyar Turizmus Zrt. vagy egyéb informáci ciós s iroda? vagy egyéb információs iroda? Közös a cél A hazánkba érkezı turisták

Részletesebben

TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0034 projekt Regionális turisztikai menedzsment /BSc/ /Differenciált szakmai ismeretek modul/ Információs irodák menedzsmentje

TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0034 projekt Regionális turisztikai menedzsment /BSc/ /Differenciált szakmai ismeretek modul/ Információs irodák menedzsmentje Gyakorlatorientált képzési programok kidolgozása a turisztikai desztináció menedzsment és a kapcsolódó ismeretanyagok oktatására TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0034 projekt Regionális turisztikai menedzsment

Részletesebben

Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. évi MUNKATERVE

Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. évi MUNKATERVE Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. évi MUNKATERVE Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. évi MUNKATERVE A képviselő-testület 2015. évben 9 ülést tart.

Részletesebben

ARTIQ MÉDIAAJÁNLAT 2015. ARTIQ Kulturális Magazin

ARTIQ MÉDIAAJÁNLAT 2015. ARTIQ Kulturális Magazin Kulturális Magazin MÉDIAAJÁNLAT 2015. A Magazinról Tisztelt leendő Hirdetőnk, Partnerünk! Az Kulturális Magazin 2014 januárja óta napi rendszerességgel tájékoztatja olvasóit a kulturális élet hazai és

Részletesebben

Támogatói ajánlat. III. Magyarországi Klímacsúcs. Magyarországi Klímacsúcs Szentendrén, a REC zéró CO2 emissziójú magyarországi központjában!

Támogatói ajánlat. III. Magyarországi Klímacsúcs. Magyarországi Klímacsúcs Szentendrén, a REC zéró CO2 emissziójú magyarországi központjában! Támogatói ajánlat III. Magyarországi Klímacsúcs Magyarországi Klímacsúcs Szentendrén, a REC zéró CO2 emissziójú magyarországi központjában! Magyarország feladatai Mexikó után Legyen Ön is része a III.

Részletesebben

Országos Digitális Átállás Projekt

Országos Digitális Átállás Projekt Országos Digitális Átállás Projekt kommunikáció Zsuppán Attila kommunikációs igazgató 2013. március 28. Célcsoportjaink 1. Aki (földfelszíni) analóg módon tévézik: - támogatott rászorulók - akik önerőből

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. február 26.-i ülésére Tárgy: Zirc arculati tervének és városi honlapjának elkészítése Előadó: dr. Benczik Ágnes Adrienn képviselő

Részletesebben

A pécsváradi Tourinform iroda 2014/ÁPRILIS. Tisztelt Olvasó!

A pécsváradi Tourinform iroda 2014/ÁPRILIS. Tisztelt Olvasó! A pécsváradi Tourinform iroda HÍRLEVELE 2014/ÁPRILIS Tisztelt Olvasó! Ön a pécsváradi Tourinform Iroda 2014. évi negyedik hírlevelét olvassa, amellyel célunk, hogy mind partnereinket, mind pedig az érdeklődőket

Részletesebben

Országos Tourinform Találkozó. Horváth Gergely

Országos Tourinform Találkozó. Horváth Gergely Országos Tourinform Találkozó Horváth Gergely Magyar Turizmus Zrt. Budapest, VAM Design Center, 2011. május 11. Szakmai találkozó és párbeszéd 143 Tourinform Fenntartók, önkormányzatok TDM-ek Magyar Turizmus

Részletesebben

MEGBÍZÁSi SZERZŐDÉS 2. SZÁMÚ MÓDOSÍTÁSA

MEGBÍZÁSi SZERZŐDÉS 2. SZÁMÚ MÓDOSÍTÁSA SZERZŐDÉS SZÁMA: 134&/2013, MEGBÍZÁSi SZERZŐDÉS 2. SZÁMÚ MÓDOSÍTÁSA KONDOROS TELEPÜLÉS SZENNYVÍZHÁLÓZATÁNAK BŐVÍTÉSE ÉS AZ EHHEZ SZÜKSÉGES KAPACITÁS ÉS HATÉKONYSÁG NÖVELÉ5 A MEGLÉVŐ SZENNYVÍZTISZTÍTÓ TELEPEN

Részletesebben

Kialakítja és érvényre juttatja az egységes várospolitikai gyakorlatot és arculatot.

Kialakítja és érvényre juttatja az egységes várospolitikai gyakorlatot és arculatot. A FŐOSZTÁLYOK FELADATKÖREI 1.) A Tisztségviselői Kabinet főbb feladatai a.) Általános feladatok: Közreműködik az önkormányzat város stratégiai feladatainak kialakításában és megvalósításában. Kialakítja

Részletesebben

Szponzorációs ajánlat

Szponzorációs ajánlat REevolutio Regionális Fejlesztési Konferencia és Kerekasztal Román-magyar területi együttműködések a gazdaságfejlesztés szolgálatában Szponzorációs ajánlat Debreceni konferencia 2009. június 3. Megjelenési

Részletesebben

29. BUDAPEST FÉLMARATON. 2014. szeptember 14.

29. BUDAPEST FÉLMARATON. 2014. szeptember 14. 29. BUDAPEST FÉLMARATON 2014. szeptember 14. ESEMÉNYTÖRTÉNET 1984-ben került először megrendezésre a Budapest Félmaraton, 1984. és 1993. között a Budapest Maraton keretében. 1994-ben és 1995-ben szünetelt

Részletesebben

Előzmények. Jogszabályok

Előzmények. Jogszabályok Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Iktatószám: Tárgy: Ügyintéző: ELŐTERJESZTÉS

Részletesebben

Projekt címe: LIFE TreeCheck:

Projekt címe: LIFE TreeCheck: Projekt címe: LIFE TreeCheck: A városi hőszigetek hatásainak minimalizálása zöld területekkel PROJEKT HELYSZÍNEK: Csehország, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia, valamint: Ausztria, Belgium és Németország

Részletesebben

Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének. 21/2012.(VI.27.) önkormányzati rendelete. A város közművelődési feladatainak és ellátásának feltételeiről

Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének. 21/2012.(VI.27.) önkormányzati rendelete. A város közművelődési feladatainak és ellátásának feltételeiről Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének 21/2012.(VI.27.) önkormányzati rendelete A város közművelődési feladatainak és ellátásának feltételeiről Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése a muzeális intézményekről,

Részletesebben

A Kecskeméti Televízió bemutatása

A Kecskeméti Televízió bemutatása MÉDIAAJÁNLAT 2018 A Kecskeméti Televízió bemutatása A Kecskeméti Televízió önálló alkotóműhelyként több mint 30 éves múltra tekint vissza. Számos szakmai elismerés mellett kollégáink magas szintű felkészültségét

Részletesebben

Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület

Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület A szervezet célja A Dél-Zalai civil szektor tevékenységének, érdekvédelmének, forrásteremtésének és környezetvédelmi,- karitatív akcióinak koordinálása. Térségfejlesztési

Részletesebben

Vízminőség rekreáció marketing média összefüggések és hatások rövid bemutatása. Pókos Katalin

Vízminőség rekreáció marketing média összefüggések és hatások rövid bemutatása. Pókos Katalin Vízminőség rekreáció marketing média összefüggések és hatások rövid bemutatása Pókos Katalin Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság Tihany, 2007. október 19. Balaton turizmusa számokban 2007. I-VII.

Részletesebben

Közös értékeink a hungarikumok

Közös értékeink a hungarikumok Közös értékeink a hungarikumok Terra Madre Világnap A hagyományos termékek és az értéktárak jelentősége 2014. december 9. 2012. évi XXX. törvény a nemzeti értékekről és a hungarikumokról A Hungarikumok

Részletesebben

Hirdessen felületeinken, mert A GYSEV ZRT. SZÁMOKBAN ÉS KÉPEKBEN MÉDIAFELÜLETEK, MEGJELENÉSI LEHETŐSÉGEK. A GYSEV Zrt.

Hirdessen felületeinken, mert A GYSEV ZRT. SZÁMOKBAN ÉS KÉPEKBEN MÉDIAFELÜLETEK, MEGJELENÉSI LEHETŐSÉGEK. A GYSEV Zrt. média AJÁNLÓ Hirdessen felületeinken, mert az állomásokon, vonatokon eltöltött minőségi idő hatékony információáramlást biztosít a kommunikációs zaj korlátos a potenciális ügyfelek, partnerek közvetlen

Részletesebben

Desztináció menedzsment. A Tourinform rendszer Magyarországon

Desztináció menedzsment. A Tourinform rendszer Magyarországon Desztináció menedzsment A Tourinform rendszer Magyarországon A Tourinform irodák szerepe A turizmus non-profit szervezeti rendszerének részét képező Tourinformirodák területi illetékességű információs

Részletesebben

Balatonfüredi Turisztikai Egyesület

Balatonfüredi Turisztikai Egyesület Balatonfüredi Turisztikai Egyesület Bevezetés Egyesület megalakulása: 2006.február 22. Alapító tagok száma: 37 Jelenlegi tagok száma: 91 Tagok: Balatonfüredi turisztikai vállalkozások, azok a kompetens

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/90-1/2015/I Üi.: Tóth Ferenc Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: Best of Makó turisztikai pályázat kiírása

Részletesebben

Országos Vidéki-Falusi portál kialakítása www.falusiturizmus.eu

Országos Vidéki-Falusi portál kialakítása www.falusiturizmus.eu Országos Vidéki-Falusi portál kialakítása www.falusiturizmus.eu Szalay-Zala Andrea a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének titkára Tel: 30/530-1642 E-mail: fatoszfotitkar@gmail.com. Kutatás, felmérés

Részletesebben

SWOT analízis Tamási Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 2009.

SWOT analízis Tamási Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 2009. Tamási Város Polgármesteri Hivatala SWOT analízis SWOT analízis Tamási Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 2009. SZEMPONTOK A kérdések megválaszolásához 1. VEZETÉS A vezetés szerepe a hivatali küldetés

Részletesebben

Megjelenés: hetente péntek. Anyagleadás: hetente kedd 16.00

Megjelenés: hetente péntek. Anyagleadás: hetente kedd 16.00 A nyíregyházi önkormányzat hetilapja, a XXI. évfolyamát élô Nyíregyházi Napló a rendszeresen végzett közvélemény-kutatások szerint a lakosság elsô számú információs forrása: a megyeszékhelyen élôk leginkább

Részletesebben

Pályázat benyújtása a Kultúra Magyar Városa cím elnyerésére. Ádám Ibolya osztályvezető Kulturális és Vendégforgalmi Osztály

Pályázat benyújtása a Kultúra Magyar Városa cím elnyerésére. Ádám Ibolya osztályvezető Kulturális és Vendégforgalmi Osztály MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ALPOLGÁRMESTERE Kvo.: 31.402/2007 Pályázat benyújtása a Kultúra Magyar Városa 2008. cím elnyerésére Összeállította: Ádám Ibolya osztályvezető Kulturális és Vendégforgalmi Osztály

Részletesebben

Marketing tervezési naptár 2012.

Marketing tervezési naptár 2012. Marketing tanácsadó program kis- és középvállalkozásoknak! Marketing tervezési naptár 2012. A Marketing EXPRESSZ egy marketing szakmai segédanyag, így a leírt példák és gyakorlati ötletek megvalósítása,

Részletesebben

Közösségi marketing csomag. hotelek, panziók, apartmanok részére

Közösségi marketing csomag. hotelek, panziók, apartmanok részére Közösségi marketing csomag hotelek, panziók, apartmanok részére 1. A Közösségi marketing hotelek részére tartalma és célja Ezt a programcsomagot azoknak a hoteleknek, panzióknak, apartmanoknak hoztuk létre,

Részletesebben

Vállalkozás általános bemutatása

Vállalkozás általános bemutatása Helyi adottságokhoz, erőforrásokhoz illeszkedő térségi gazdaságfejlesztés keretében Helyi vállalkozások fejlesztése, új szolgáltatási paletták kialakítása, versenyképességük növelése célterületre benyújtott

Részletesebben

Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat

Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzat A Szervezeti és Működési Szabályzat a Zalaegerszeg Megyei Jogú Város területén működő általános és középiskolai, valamint kollégiumi

Részletesebben

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Balatonakarattya, 2017. február 01. Polgár Beatrix jegyző E L Ő T E R J E S Z T É S Balatonakarattya

Részletesebben

A 2019-ES, ILLETVE 2020-AS ÉVES KOMMUNIKÁCIÓS TERV MINTÁJA 1

A 2019-ES, ILLETVE 2020-AS ÉVES KOMMUNIKÁCIÓS TERV MINTÁJA 1 VIIIa. melléklet Minta A Europe Direct információs központ éves kommunikációs terve A 2019-ES, ILLETVE 2020-AS ÉVES KOMMUNIKÁCIÓS TERV MINTÁJA 1 Ez a sablon csupán tájékoztató jellegű. Rendelkezésre fog

Részletesebben

VÁRÓTERMI KUTATÁS Kutatási jelentés az IDS Medical részére

VÁRÓTERMI KUTATÁS Kutatási jelentés az IDS Medical részére VÁRÓTERMI KUTATÁS Kutatási jelentés az IDS Medical részére 1 A váróteremben töltött idő A legutóbbi várótermi látogatás tapasztalatai % Plakátok 9% Reklámanyagok olvasása Szórólapok 44% 9% 44% Elolvasta

Részletesebben