1 Copyright 2012, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "1 Copyright 2012, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved."

Átírás

1 1 Copyright 2012, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

2 Oracle Premier Support Szerezzen előnyt. Maradjon előnyben. HOUG április Copyright 2012, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

3 FEDEZZE FEL HASZNÁLJA MAXIMALIZÁLJA Hatékony Támogatás Gruhala Izabella, Tel: , Mobil: , izabella.gruhala@oracle.com 4 Copyright 2012, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

4 6 Copyright 2012, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved. FEDEZZE FEL

5 Fedezze fel: Legjobb Támogatási Praktikák FEDEZZE FEL Oracle Technikai Támogatási Irányelvek Oracle Élettartam Támogatás Irányelvek Támogatás Rövidítések & Terminológia Hatékony együttműködés a Support tal Legjobb praktikák 7 Copyright 2012, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

6 Fedezze fel: Technikai Támogatási Irányelvek Támogatás szabályai és technikai támogatási szintek Oracle Software Technical Support Policies Oracle Hardware and Systems Support Policies systemssupport policies pdf Oracle Linux and Oracle VM Support Policies linux supportpolicies pdf Oracle Software as a Service Support Policies support policies pdf Oracle Financial Services Software Technical Support Policies software tech supportpolicies pdf Oracle Exadata Technical Support Policies technicalsupport policies pdf Oracle Hardware Warranty hardwarewarranty pdf Oracle Global Customer Support Security Practices supportsecurity practices pdf 8 Copyright 2012, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

7 Fedezze fel: Élettartam Támogatás Irányelvek Egyszerű, tervezhető, rugalmas. Az Oracle Élettartam Támogatás az Ön tlejes Oracle technológiáját lefedi. Az adatbázisoktól kezdve a köztesszoftvereken át az alkalmazásokig az Ön teljes szoftverkörnyezetére kiterjed. 9 Copyright 2012, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved. support/index.html

8 Discover: Élettartam Támogatás Irányelvek Folyamatos törődés Premier Support Teljes körű rendszer támogatást biztosít az Ön Oracle hardver operációs rendszer, köztes és szoftver eszközeire. Publikált, minimum 5 éves támogatás, tervezhető költségek, tervezhető verziók. Extended Support Upgrade stratégiáját megkönnyítendő, további 3 évre kérhető támogatás bizonyos Oracle szoftverekre és operációs rendszerekre külön díj ellenében. Sustaining Support Befektetésének védelmére korlátlan idejű támogatást nyújt az Ön Oracle szoftvereire és operációs rendszereire. Elérhetőséget biztosít az on line támogató eszközökhöz, a tudásbázishoz, a meglévő javításokhoz, valamint technikai támogató szakértőkhöz. 10 Copyright 2012, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved. support/index.html

9 Fedezze fel: Támogatás Rövidítések és Terminológia Mi a MOS? My Oracle Support Személyre szabható, proaktív, kollaboratív támogató portál Mi a Support Identifier SI? (korábban CSI) Igazolja a támogatás jogos igénybevételét Azonosítja a licencelt Oracle szoftvereket, a megvásárolt hardvereket Szükséges a My Oracle Support eléréséhez Ki a Customer User Administrator (CUA) A z SI-khez regisztrált felhasználók kezelése, az új SI-k felvétele az ügyfél feladata Minden SI nek legalább egy adminisztrátora kell legyen Helyettesítés céljából javasoljuk, hogy több Adminisztrátor legyen az SI-khez rendelve 11 Copyright 2012, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

10 12 Copyright 2012, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved. FEDEZZE FEL Legjobb praktikák

11 Fedezze fel: Hatékony Együttműködés a Support tal Ha kérdése, problémája van......lehetséges, hogy már van válasz, vagy megoldás! Ha nem talál megoldást, jelentsen be szervíz kérelmet (SR t) a My Oracle Supporton keresztül Látogassa meg a My Oracle Support Közösséget, kérjen választ Oracle szakértőktől, vagy Oracle felhasználóktól Válaszok Találja meg gyorsan a választ, keresse a lehetséges megoldást a Tudásbázisban 13 Copyright 2012, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

12 Fedezze fel: Hatékony Együttműködés a Support tal Ha választ keres... Találja meg gyorsan a választ, keresse a lehetséges megoldást a Tudásbázisban A My Oracle Support Tudásbázisa tartalmazza az összes Oracle Support által publikált ismert megoldást és a legjobban bevált eljárásokat A My Oracle Support keresési funkciója lehetőséget nyújt a Tudásbázisban, a My Oracle Support Közösségi portálon, a dokumentációkban, a bug adatbázisban történő keresésre 400,000+ aktiv és 350,000+ archivált cikk található a Tudásbázisban 4+ millió Tudásbázis keresés havonta Az Ügyfelek által bejelentett szervízkérelmek több, mint 50% a megoldható a Tudásbázisban elérhető cikkekben bemutatott javítások segítségével 14 Copyright 2012, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

13 Fedezze fel: Hatékony Együttműködés a Support tal Valós felhasználói tapasztalatok és tanácsok, a problémák megoldásának egy alternatív forrása Látogassa meg a My Oracle Support Közösséget, kérjen választ Oracle szakértőktől, vagy Oracle felhasználóktól Mikor használjam a My Oracle Support Közösségi portált? Ha alacsony súlyossági szintű kérdése, vagy problémája van, tanácsra van szüksége, érdeklődik valami iránt Ha nem sikerült megtalálni a választ a Tudásbázisban Ha olyan tudás, tapasztalat birtokában van, amelyet meg kíván osztani felhasználótársaival A My Oracle Support Közösségi portál egy többcsatornás közösség, ahol gyorsan felteheti kérdéseit, és kaphat választ Az OTN Fórum a világ legnagyobb közössége, melyet olyan fejlesztők, adminisztrátorok, architektek alkotnak, akik iparági standard technológiákat használnak Oracle termékekkel együtt 15 Copyright 2012, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

14 Fedezze fel: Hatékony Együttműködés a Support tal Jól megfogalmazott és jól pozícionált szervíz kérelem bejelentése Ha nem talál megoldást, jelentsen be szervíz kérelmet (SR t) a My Oracle Supporton keresztül Adjon egy átfogó leírást a problémáról Ügyeljen arra, hogy a probléma üzleti kihatása is részletesen bemutatásra kerüljön Diagnosztikai adatok különösen fontos elemei a szervíz kérelemnek, ezek az információk segítik a kritikus hibák elemzését, diagnosztizálását Ügyeljen a helyes súlyossági szint meghatározására, mely hűen tükrözi a probléma üzleti kihatását 16 Copyright 2012, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

15 Fedezze fel: Súlyossági Szint Helyes Meghatározása Súlyossági szint (Severity Level) Üzleti & Technikai kihatás Első Válasz Válaszidő Megoldás ideje 1 Kritikus: Az Oracle rendszerek alapvető funkciói oly mértékben sérültek, hogy a munkát nem lehet megfelelően folytatni. A működés kulcsfontosságú és vészhelyzet állt elő. < 1 óra (Elsősorban telefon) Folyamatos SR frissítés 7X24 Közös munkától függ 2 Komoly: A probléma a funkcionalitások súlyos veszteségéhez vezet. A működés csak korlátozott keretek között folytatódhat. Választott kommunikációs csatorna Több SR frissítés órán belül Közös munkától függ 3 Alacsony: A probléma csak kisebb funkcionalitási veszteséget, csekély kényelmetlenséget okoz. Választott kommunikációs csatorna SR frissítés 2 3 munkanap Közös munkától függ 4 Nincs: A probléma NEM okoz veszteséget a normális működésben Választott kommunikációs csatorna SR frissítés 3 5 munkanap Közös munkától függ 17 Copyright 2012, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

16 Fedezze fel: Hatékony Együttműködés a Support-tal Hogyan tudja biztosítani, hogy szervíz kérelme a megfelelő Támogató Mérnökhöz kerüljön Válassza ki a megfelelő terméket és verziót Ügyeljen arra, hogy a hiba leírása átfogó legyen és mutassa be jól a problémát Hardver és Operációs Rendszer hibákat a hardver kategória alatt jelentsen be és állítsa át terméket Operációs Rendszerre A csak Operációs Rendszerre vonatkozó problémákat szoftver kategória alatt jelentse be Figyelem! a magyar nyelven tett bejelentések esetében a válaszidő hosszabb lehet, tekintettel arra, hogy a problémát angolra kell fordítani, mielőtt Támogató Mérnökhöz kerülne. A nem megfelelő információval bejelentett szervíz kérelmek késve juthatnak el a megfelelő Támogató Mérnökhöz! 18 Copyright 2012, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

17 Fedezze fel: Hatékony Együttműködés a Support-tal Szervíz kérelem (Service Request) útja Félreértés: Front vonal/háttér vonal. Az SR ek először nem a tapasztalt mérnökökhöz kerülnek ( Hogyan tudom befolyásolni, hogy az SR em már elsőre tapasztalt mérnökhöz kerüljön?) A rendszer a Mérnököket kompetencia és elérhetőség szerint rendeli hozzá az új bejelentésekhez A bejelentés ideje befolyásolja, hogy geográfiailag hova kerül az SR Ha hosszabb a válaszidő, pl. A válasz mindig éjszaka, vagy hajnalban érkezik geográfiai eltérés A Hot line vonalon ( ) kérje a bejelentés európai időzónába rendelését Kockázat: az új mérnöknek meg kell ismernie a bejelentés korábbi történetét 19 Copyright 2012, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

18 Fedezze fel: Hatékony Együttműködés a Support-tal Szervíz kérlemek monitorozása Státuszok CUSTOMER WORKING Általában azt jelenti, hogy a Támogató Mérnök megkérte Önt, teszteljen egy lehetséges megoldást, vagy további információkra, kérdések megválaszolására van szüksége SOLUTION OFFERED A Támogató Mérnök azonosította a problémát és megoldást javasolt AUTOMATICALLY CLOSED / CLOSE INITIATED Ügyfél válasz hiányában a Support nem tud tovább dolgozni a probléma megoldásán, a bejelentés lezárásának folyamata megkezdődik Haladéktalanul cselekedjen, amint bejelentésének állapota a fenti státuszok valamelyike (válaszoljon a feltett kérdésekre, gyűjtse össze és töltse fel a kért információkat, tesztelje a javasolt megoldást) annak érdekében, hogy szervíz kérelmével kapcsolatban haladjon a munka Ha a Támogató Mérnök hosszú ideig nem kap válasz Öntől, az számára azt jelentheti, hogy a probléma sürgőssége és a szervíz kérelem prioritása nem biztos, hogy összhangban van Amennyiben a bejelentés státusza nem változik és Ön nem kap választ az előzetesen egyeztetett időn belül, érdemes áttekinteni a Támogató Mérnökkel az általa ajavasolt feladattervet, vagy új teendőket meghatározni 20 Copyright 2012, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

19 Fedezze fel: Hatékony szervíz kérelem kezelés Gyorsabb megoldás A megfelelő információ kulcsfontosságú Adjon időben részletes választ minden feltett kérdésre Bizonyosodjon meg arról, hogy minden bejegyzés után feladatterv készül és győződjön meg róla, hogy minden feladat esetében meghatározásra kerülnek a felelősök és határidők Minimalizálja a ping pong kérdéseket azáltal, hogy megad minden kért infomrációt, ill. elmagyarázza az okát, ha valamely információt nem tud a Support rendelkezésére bocsátani. Kérjen telefonhívást amennyiben arra van szükség van Igényeljen Kollaboratív Támogatást (web konferenciát) Tesztelje a javasolt megoldásokat standard Oracle környezetben Rendszeresen monitorozza a bejelentés státuszát és súlyossági szintjét Értesítse a Támogató Mérnököt amennyiben a bejelentés súlyossági szintjén változtatni kíván Szükség esetén eszkaláljon az eszkalációs folyamat szerint 21 Copyright 2012, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

20 Fedezze fel: Eszkalációs folyamat Hívja fel a vezetés figyelmét a szervíz kérelmére Hivja a hot line vonalat: Miért kéri az eszkalációt? Határidő, Üzleti kihatás Kapcsolattartók és elérhetőségük Kérjen telefonos visszahívást a támogató mérnök vezetőjétől Az eszkaláció felhívja a vezetés figyelmét az Ön problémájára, esetleg további erőforrás bevonására kerül sor Az eszkaláció és a súlyossági szint eltérő kategóriák, a súlyossági szint emelés nem jelent eszkalációt A súlyossági szint emelés, és az 1 es súlyossági szint nem eszkaláció Az eszkaláció egy célorientált együttműködési folyamat Mit biztosít az eszkaláció? Vezetői szintű kapcsolattartót Feladattervet Kommunikációs tervet Ügyfél felhívja a Support ot Support azonosítja az Ügyfelet, értesíti az Eszkalációs Vezetőt Eszkalációs Vezető válaszol az Ügyfélnek Senior Vezető/Igazgató (újra eszkalálás) Elnök/Alelnök (újra eszkalálás) 22 Copyright 2012, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

21 Fedezze fel: Hatékony együttműködés a Support-tal Mikor eszkaláljon? Nincs érdemi válasz már napok óta hogyan tovább? Amennyiben a bejelentett szervíz kérelmére nem figyelnek kellően, elsősorban győződjön meg arról, hogy Ön és a Támogató Mérnök nem csak abban egyeztek meg, hogy milyen feladat lesz a következő, hanem arról is, hogy mikorra esedékes a következő válasz Amennyiben az egyeztetett időpontig nem érkezik válasz, először lépjen kapcsolatba a Támogató Mérnökkel Ha ezután sem kap választ, kérjen eszkalációt Támogató Mérnök nem vesz részt az Ön által kezdeményezett Web konferencián Kérdezze meg a mérnököt, miért nem tartja szükségesnek a Web konferenciát? Ha úgy érzi, patthelyzett alakult ki, kérjen eszkalációt Szervíz kérelme egyik Támogató Mérnöktől/Csapattól a másikhoz kerül Elsőként beszéljen a Támogató Mérnökkel, kérjen telefonhívást, hogy meg tudják beszélni, miért került a bejelentése más mérnökhöz, ill. hogyan javítható az együttműködés a továbbiakban Ha úgy érzi, patthelyzett alakult ki, kérjen eszkalációt Nem tud 1 es súlyossági szintű problémát bejelenteni egy rövidesen éles üzembe kerülő rendszerrel kapcsolatban, ahol a határidő kritikus Beszéljen a mérnökkel, magyarázza el, a hiba súlyos a kritikus határidő miatt Ha úgy érzi, patthelyzett alakult ki, kérjen eszkalációt Nem halad a szervíz kérelme Ha úgy érzi, olyan pontra jutott el, amikor a Támogató Mérnök újabb és újabb köröket fut, kérjen eszkalációt 23 Copyright 2012, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

22 Fedezze fel: Oracle Advisor Webcast ok Legyen jól informált Hallgassa meg az Oracle Premier Támogatás szakértőit akik olyan metódusokra, megoldásokra hívják fel a figyelmet, melyek segítségével elkerülhetők az Oracle szolgáltatásokkal, termékekkel, technológiával kapcsolatos esetleges buktatók. support.oracle.com ID Részt vehet élő virtuális szemináriumokon, vagy alkalmas időpontban lejátszhatja a rögzített szemináriumokat 24 Copyright 2012, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

23 25 Copyright 2012, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved. HASZNÁLJA

24 Legjobb Praktikák Portál Használata My Oracle Support Portál My Oracle Support Kezdőknek My Oracle Support Hozzáférés HASZNÁLJA 26 Copyright 2012, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

25 Használja: My Oracle Support Portál Mindent egy helyen Mindent egy helyen talál: tudás, közösség, proaktív technikák, eszközök, stb. Útmutatás, ötletek, megoldások Oracle szakértők és iparági felhasználók tapasztalatai alapján Hozzáférés javításokhoz, frissítésekhez, termék hitelesítésekhez, riportokhoz Legyen tájékozott: állítsa be az e mail értesítéseket, hogy mindig megkapja a megfelelő információt a kritikus javításokról(cpu), biztonsági figyelmeztetőkről, a hivatalos közleményekről Közvetlen hozzáférés diagnosztikai tesztekhez Szervíz kérelmek bejelentése, monitorozása, kezelése 27 Copyright 2012, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

26 Használja: My Oracle Support 28 Copyright 2012, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

27 Használja: Hozzáférés a My Oracle Support hoz Felhasználói jogok és lehetőségek Felhasználói vs Adminisztrátori szerep Lehetőség van a Felhasználók számára külön hozzáférést adni a My Oracle Support Közösségi Portálhoz, a Tudásbázishoz A hozzáférés szervíz kérelmekhez korlátozható az SR (Service Request) profilon keresztül Felhasználó által korlátozható a javítások (patch ek) letöltése meghatározott termékkörre Meghatározhatók az érdeklődési preferenciák és PowerViews a személyre szabott keresési találatok 30 Copyright 2012, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

28 31 Copyright 2012, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved. MAXIMALIZÁLJA

29 Legjobb Praktikák Get Proactive MAXIMALIZÁLÁS Proaktív szolgáltatás portfolió Megelőzés. Megoldás. Frissítés. 32 Copyright 2012, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

30 Oracle Premier Támogatás Üzleti Érték Proaktív szolgáltatás portfolió a Premier Támogatás integrált eleme MEGELŐZ MEGOLD FRISSÍT Előzze meg a már ismert hibákat, segítse Oracle softverei és rendszerei egészségének megőrzését, így erőforrásai az Ön üzleti céljainak megvalósítására fókuszálhatnak. Ha problémák fordulnak elő, fedezze fel és használja azokat a rendelkezésre álló eszközöket, melyek segítik megoldani a hibákat. Így az üzletmenet visszaterelhető a megfelelő vágányra. Az Oracle Premier Támogatás integrált módszertana lehetőséget és eszközöket kínál, melyek útmutatást adnak és segítik Önt az upgrade folyamat megtervezése, és végrehajtása során. 33 Copyright 2012, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

31 Rendszere Egészségének, Rendelkezésre Állásának Karbantartása Hasznosítsa a konfiguráció alapú ajánlásokat, melyek segítségével javíthat rendszerei egészségi állapotán, minimalizálhatja a kockázatokat, növelheti rendszerei rendelkezésre állási idejét Tekintse át a termék és biztonsági figyelmeztetőket Legyen naprakész: használja az egyénre szabható tudásbázist, iratkozzon fel a hot topics hírlevélre Megelőz 34 Copyright 2012, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

32 Gyors Válasz a Megfelelő Eszközökkel és Tudásanyaggal MEGOLD Látogassa meg a Termék Információs Központokat az egy helyről beszerezhető fontos információkért Használja az automatikus probléma felismerő eszközöket az ismert hibák gyors elhárításához Vegyen részt aktívan a Támogatási Közösségek kommunikációjában Tallózzon a My Oracle Support Tudásbázisában 35 Copyright 2012, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

33 Alakítson Ki Megbízható és Ismételhető Folyamatokat Ellenőrizze, hogy termékei hitelesített konfigurációban működnek e Használja a Frissítési Tanácsadó eszközöket (Upgrade Advisors) a legjobb praktikákkal termékenként, üzleti folyamatonként, verziónként és fázisonként Alakítson ki javítási és frissítési terveket FRISSÍT 36 Copyright 2012, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

34 My Oracle Support Get Proactive Portfólió 37 Copyright 2012, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved. support.oracle.com Doc ID 432.1

35 Fedezzen fel még többet Fedezzen fel még többet a támogatás legjobb praktikáiról Cselekedjen Get Proactive Tekintse át az Ön által használt Oracle termékekre elérhető proaktív információkat a My Oracle Support; sz. cikkében Kapcsolat a Get Proactive csapat várja észrevételeit és kész segíteni Önnek get proactive_ww@oracle.com My Oracle Support Képző Központ Training Central alatt egy helyen minden élő szeminárium és felvett Support oktatási anyag ingyenesen elérhető Oracle Emelt Szintű Ügyfél Támogatások Advanced Customer Support Services (ACS) üzlet kritikus rendszerekhez, komplex IT környezetekhez esetében segít a teljesítmény maximalizálásában, amagasabb rendelkezésre állás elérésében, a kockázat minimalizálásában. Oracle Egyetem University (OU) Oracle technológiához, termékekhez kínál meghírdetett és igény oktatást. Válasszon a globálisan elérhető ezernyi képzési lehetőségből. MEGELŐZ MEGOLD FRISSÍT Előzze meg a már ismert hibákat, segítse Oracle softverei és rendszeri egészségének megőrzését, így erőforrásai az Ön üzleti céljainak megvalósítására fókuszálhatnak. Ha problémák fordulnak elő, fedezze fel és használja azokat a rendelkezésre álló eszközöket, melyek segítik megoldani a hibákat. Így az üzletmenet visszaterelhető a megfelelő vágányra. Az Oracle Premier Támogatás integrál t módszertana lehetőséget és eszközöket kínál, melyek útmutatást adnak és segítik Önt az upgrade folyamat megtervezése, és végrehajtása során. 40 Copyright 2012, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

36 Köszönöm a figyelmet! K&V 41 Copyright 2012, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved. 1 Ez a dokumentum csak a tájékoztatást szolgálja és nem foglalható bele szerződésbe. A Technikai Támogatást a mindenkor hatályos Oracle Technikai Támogatási Irányelvekben ( http://www.oracle.com/collateral/oracle-technical-supportpolicies.pdf)

Részletesebben

Database upgrade és migrációs helyzet, Support és ACS szolgáltatások

Database upgrade és migrációs helyzet, Support és ACS szolgáltatások Database upgrade és migrációs helyzet, Support és ACS szolgáltatások Gruhala Izabella, Takács Gyula Oracle Hungary - Standard és Emelt Szintű Támogatás 2015. március 24. Copyright 2014 Oracle and/or its

Részletesebben

Copyright 2012, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

Copyright 2012, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved. 1 Oracle Konfiguráció Kezelő Gruhala Izabella 2013. Április 8. 2 Agenda Mi az Oracle Konfiguráció Kezelő (Configuration Manager - OCM)? Milyen adatokat gyűjt a Konfiguráció Kezelő? Előnyök, jellemzők,

Részletesebben

Növekvő befektetés megtérülés és teljesítmény az Emelt Szintű Támogatás (ACS) eredménye

Növekvő befektetés megtérülés és teljesítmény az Emelt Szintű Támogatás (ACS) eredménye Növekvő befektetés megtérülés és teljesítmény az Emelt Szintű Támogatás (ACS) eredménye László Fodor Senior Manager Service Management Advanced Customer Support Services Program Agenda Az Oracle stratégia

Részletesebben

Stay calm. You re covered. A DrivePro szolgáltatások Önnek is segítenek az élvonalban maradni

Stay calm. You re covered. A DrivePro szolgáltatások Önnek is segítenek az élvonalban maradni DrivePro Life Cycle szolgáltatások Stay calm. You re covered. A DrivePro szolgáltatások Önnek is segítenek az élvonalban maradni Optimális működés a legelső naptól drives.danfoss.hu/services/drivepro-services

Részletesebben

1 Copyright 2012, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

1 Copyright 2012, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved. 1 Copyright 2012, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved. 2 Copyright 2012, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved. Oracle Auto Service Request (ASR) Miklecz Szabolcs Oracle Auto

Részletesebben

Az Oracle támogatás szabályrendszere

Az Oracle támogatás szabályrendszere 1 Az Oracle támogatás szabályrendszere Martonfalvi Adrienn, Megyesi Balázs Oracle Hungary Kft. HOUG, 2013. április 8. 2 Program Agenda Élettartam támogatás Premier support árazás Fontos támogatási szabályok

Részletesebben

Használja a Yammert közösségi munkaterületként, amely lehetőséget ad az együttműködésre, az innovációra és a részvétel ösztönzésére.

Használja a Yammert közösségi munkaterületként, amely lehetőséget ad az együttműködésre, az innovációra és a részvétel ösztönzésére. HASZNÁLATI ESETEK KATALÓGUSA Használja a Yammert közösségi munkaterületként, amely lehetőséget ad az együttműködésre, az innovációra és a részvétel ösztönzésére. A Yammer használati eseteinek katalógusa

Részletesebben

Fő tárgy: További tárgyak: III. SZAKASZ: ELJÁRÁS III.1) Adminisztratív információk

Fő tárgy: További tárgyak: III. SZAKASZ: ELJÁRÁS III.1) Adminisztratív információk 5. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzési Hatóság Hivatalos Lapja TÁJÉKOZTATÓ A HIRDETMÉNY VISSZAVONÁSÁRÓL, MÓDOSÍTÁSÁRÓL, AZ AJÁNLATTÉTELI, VAGY RÉSZVÉTELI

Részletesebben

Szolgáltatási szint megállapodás

Szolgáltatási szint megállapodás Szolgáltatási szint megállapodás Verzió: 1.1 (2017. november 30.) aai@niif.hu Tartalomjegyzék Tartalomjegyzésk 1 Műszaki szolgáltatások...3 1.1 Fájl-alapú metadata...3 1.1.1 Szolgáltatás URL...3 1.1.2

Részletesebben

TOGAF elemei a gyakorlatban

TOGAF elemei a gyakorlatban TOGAF elemei a gyakorlatban Vinczellér Gábor 2009.06.0406 04 8 éves szakmai tapasztalat Bemutatkozás IT Support, Programozó, jelenleg Projektvezető, Termékfejlesztési Üzletág Vezető Tanácsadási és Szoftverfejlesztési

Részletesebben

Beszállítók integrálása és szolgáltatások optimalizálása ITIL szemüvegen keresztül

Beszállítók integrálása és szolgáltatások optimalizálása ITIL szemüvegen keresztül Beszállítók integrálása és szolgáltatások optimalizálása ITIL szemüvegen keresztül Tamásy Dániel, Delta Services Kft. Tematika Delta csoport bemutatása A Kezdet - Delta IT szervezeti működés ismertetése

Részletesebben

ITIL V3 ALAPÚ IT SZOLGÁLTATÁSIRÁNYÍRÁSI RENDSZER BEVEZETÉSE A GPITINER SEGÍTSÉGÉVEL. Sztrida Ákos IT ügyvezető igazgató helyettes ITIL Expert

ITIL V3 ALAPÚ IT SZOLGÁLTATÁSIRÁNYÍRÁSI RENDSZER BEVEZETÉSE A GPITINER SEGÍTSÉGÉVEL. Sztrida Ákos IT ügyvezető igazgató helyettes ITIL Expert ITIL V3 ALAPÚ IT SZOLGÁLTATÁSIRÁNYÍRÁSI RENDSZER BEVEZETÉSE A GPITINER SEGÍTSÉGÉVEL Sztrida Ákos IT ügyvezető igazgató helyettes ITIL Expert A BANKRÓL 100%-ban hazai tulajdonú bank Digitális banki stratégia

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról Összegezés az ajánlatok elbírálásáról. Az ajánlatkér neve és címe: Nemzeti Adó-és Vámhivatal Központi Hivatala 054 Budapest, Széchenyi u.. Az eljárás lebonyolítója: NAV Központi Hivatala Közbeszerzési

Részletesebben

Budapest Bank Panaszkezelés. Túl egy sikeres PSZÁF vizsgálaton. Pataki István istvan.pataki@ge.com

Budapest Bank Panaszkezelés. Túl egy sikeres PSZÁF vizsgálaton. Pataki István istvan.pataki@ge.com Túl egy sikeres PSZÁF vizsgálaton Pataki István istvan.pataki@ge.com Agenda Szeretjük-e a panaszokat? Budapest Bank rövid bemutatása Workflow-k a Budapest Bankban workflow bemutatása Agenda Szeretjük-e

Részletesebben

IT Szolgáltatás Menedzsment az oktatási szektorban - 90 nap alatt költséghatékonyan

IT Szolgáltatás Menedzsment az oktatási szektorban - 90 nap alatt költséghatékonyan IT Szolgáltatás Menedzsment az oktatási szektorban - 90 nap alatt költséghatékonyan Bácsi Zoltán Bedecs Szilárd Napirend Közép Európai Egyetem (CEU) bemutatása IT stratégia kialakítása Változás előtt Termék

Részletesebben

MICROSOFT DYNAMICS NAV RENDSZER SAAS MODELLBEN

MICROSOFT DYNAMICS NAV RENDSZER SAAS MODELLBEN Az ERP bevezetések 30%-a amiatt hiúsul meg, mert a bevezetést tervező vállalat nem tudja előteremteni az igényeinek megfelelő ERP rendszer bevezetéséhez szükséges erőforrást, vagy úgy gondolja, hogy az

Részletesebben

ITIL alapú folyamat optimalizációs tapasztalatok

ITIL alapú folyamat optimalizációs tapasztalatok ITIL alapú folyamat optimalizációs tapasztalatok Berky Szabolcs vezető tanácsadó szabolcs.berky@stratis.hu A Stratisról dióhéjban 1998 2008: 10 éve vagyunk a tanácsadási piacon Független, tisztán magyar

Részletesebben

1 IdMatrix Identity Governance Válaszok a GDPR kihívásaira

1   IdMatrix Identity Governance Válaszok a GDPR kihívásaira 1 www.businesstemplates.com IdMatrix Identity Governance Válaszok a GDPR kihívásaira 2 www.businesstemplates.com TODAY S AGENDA Rólunk Központi jogosultság kezelés Az Innomatrix Services Kft. saját fejlesztésű

Részletesebben

Fogalomtár Etikus hackelés tárgyban Azonosító: S2_Fogalomtar_v1 Silent Signal Kft. Email: info@silentsignal.hu Web: www.silentsignal.

Fogalomtár Etikus hackelés tárgyban Azonosító: S2_Fogalomtar_v1 Silent Signal Kft. Email: info@silentsignal.hu Web: www.silentsignal. Fogalomtár Etikus hackelés tárgyban Azonosító: S2_Fogalomtar_v1 Silent Signal Kft. Email: info@silentsignal.hu Web: www.silentsignal.hu. 1 Tartalom 1. BEVEZETŐ... 3 1.1 Architektúra (terv) felülvizsgálat...

Részletesebben

Jogi Behajtási Keretrendszer és moduljai üzemeltetése

Jogi Behajtási Keretrendszer és moduljai üzemeltetése 1003/36-1/2017/1003-1. sz. melléklet Jogi Behajtási Keretrendszer és moduljai üzemeltetése MŰSZAKI LEÍRÁS 1. Általános leírás A Jogi Behajtási Keretrendszer (a továbbiakban JBK) a BKK Zrt. jogi behajtási

Részletesebben

Tartalomfejlesztés mindenkitől mindenkinek - Oracle User Productivity Kit (UPK)

Tartalomfejlesztés mindenkitől mindenkinek - Oracle User Productivity Kit (UPK) Tartalomfejlesztés mindenkitől mindenkinek - Oracle User Productivity Kit (UPK) Biber Attila Emberi erőforrás rendszerek (HCM), Oracle attila.biber@oracle.com 1 Modern HR rendszerek Tehetség központú 01

Részletesebben

A TESZTELÉS ALAPJAI A TESZTELÉS ALAPVETŐ FOLYAMATA A TESZTELÉS PSZICHOLÓGIÁJA A TESZTELÉS ETIKAI KÓDEXE

A TESZTELÉS ALAPJAI A TESZTELÉS ALAPVETŐ FOLYAMATA A TESZTELÉS PSZICHOLÓGIÁJA A TESZTELÉS ETIKAI KÓDEXE A TESZTELÉS ALAPJAI A TESZTELÉS ALAPVETŐ FOLYAMATA A TESZTELÉS PSZICHOLÓGIÁJA A TESZTELÉS ETIKAI KÓDEXE MUNKAERŐ-PIACI IGÉNYEKNEK MEGFELELŐ, GYAKORLATORIENTÁLT KÉPZÉSEK, SZOLGÁLTATÁSOK A DEBRECENI EGYETEMEN

Részletesebben

Viták, reklamációk és visszaterhelések megoldása.

Viták, reklamációk és visszaterhelések megoldása. Viták, reklamációk és visszaterhelések megoldása. Néha probléma merül fel egy-egy megrendeléssel kapcsolatban. Ha Önnel is megtörténik, forduljon hozzánk bizalommal. Vitákkal és visszaterhelésekkel kapcsolatos

Részletesebben

Oracle Enterprise Manager: Az első teljesértékű felhő üzemeltetési megoldás

Oracle Enterprise Manager: Az első teljesértékű felhő üzemeltetési megoldás 2011 November 8. New York Palota Hotel Boscolo Budapest Oracle Enterprise Manager: Az első teljesértékű felhő üzemeltetési megoldás Sárecz Lajos, Vezető tanácsadó Oracle Hungary Átfogó felhő üzemeltetés

Részletesebben

ITIL alapú IT környezet kialakítás és IT szolgáltatás menedzsment megvalósítás az FHB-ban

ITIL alapú IT környezet kialakítás és IT szolgáltatás menedzsment megvalósítás az FHB-ban IBM Global Technology Services ITIL alapú IT környezet kialakítás és IT szolgáltatás menedzsment megvalósítás az FHB-ban ITSMF Magyarország 3. szemináriuma Tild Attila, ISM IBM Magyarországi Kft. 2006

Részletesebben

SZERZŐDÉS AZ EMIR 9. CIKKE SZERINTI ADATOK KERESKEDÉSI ADATTÁR FELÉ TÖRTÉNŐ TOVÁBBÍTÁSÁRA ALAPKEZELŐK RÉSZÉRE

SZERZŐDÉS AZ EMIR 9. CIKKE SZERINTI ADATOK KERESKEDÉSI ADATTÁR FELÉ TÖRTÉNŐ TOVÁBBÍTÁSÁRA ALAPKEZELŐK RÉSZÉRE Kódszám/Code Dátum/Date Sorszám/Serial number 05/ 20141001/ SZERZŐDÉS AZ EMIR 9. CIKKE SZERINTI ADATOK KERESKEDÉSI ADATTÁR FELÉ TÖRTÉNŐ TOVÁBBÍTÁSÁRA ALAPKEZELŐK RÉSZÉRE amely létrejött egyrészről a Központi

Részletesebben

Felvételtől az elbocsátásig HR életút támogatása a felhőben

Felvételtől az elbocsátásig HR életút támogatása a felhőben Felvételtől az elbocsátásig HR életút támogatása a felhőben Biber Attila Emberi erőforrás rendszerek (HCM), Oracle attila.biber@oracle.com 1 Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

Részletesebben

1 Copyright 2011, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved. Insert Information Protection Policy Classification from Slide 7

1 Copyright 2011, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved. Insert Information Protection Policy Classification from Slide 7 1 Copyright 2011, Oracle and/or its affiliates. All rights 2011 November 8 th Budapest Fel a fellegekbe! Oracle alkalmazások szolgáltatásként az Oracle CRM, ERP, HR Visky Máté Vezető CRM Tanácsadó Sonnevend

Részletesebben

GUSE BEMUTATÓ. Az MTA CLOUD felhasználói számára készült guse bemutató v2.0. MTA Cloud csapat

GUSE BEMUTATÓ. Az MTA CLOUD felhasználói számára készült guse bemutató v2.0. MTA Cloud csapat GUSE BEMUTATÓ Az MTA CLOUD felhasználói számára készült guse bemutató v2.0 MTA Cloud csapat info@mta.cloud.hu Tartalom Mi a guse?... 2 A telepítéshez szükséges képfájlok... 2 A belépéshez szükséges azonosítók...

Részletesebben

Hozzon létre, illetve kövesse nyomon hibajegyeit. Copyright Tungsten Corporation plc 2018

Hozzon létre, illetve kövesse nyomon hibajegyeit. Copyright Tungsten Corporation plc 2018 Hozzon létre, illetve kövesse nyomon hibajegyeit Üdvözli a Tungsten Network. A videóval útmutatót szeretnénk nyújtani a következőkhöz: támogatási jegy létrehozása, korábban létrehozott támogatási jegyek

Részletesebben

Bejelentéstől javításig terjedő helyszíni HP hardvertámogatási szolgáltatások nyomtatási és személyiszámítógép-rendszerekre

Bejelentéstől javításig terjedő helyszíni HP hardvertámogatási szolgáltatások nyomtatási és személyiszámítógép-rendszerekre Adatlap Bejelentéstől javításig terjedő helyszíni HP hardvertámogatási szolgáltatások nyomtatási és személyiszámítógép-rendszerekre HP Care Pack szolgáltatások A szolgáltatás előnyei Javítható vagy fenntartható

Részletesebben

Oracle Enterprise Manager 12c Cloud Control és 11g Grid Control összehasonlítás

Oracle Enterprise Manager 12c Cloud Control és 11g Grid Control összehasonlítás Oracle Enterprise Manager 12c Cloud Control és 11g Grid Control összehasonlítás Péntek Csaba National Instruments HOUG Konferencia 2013. 04. 09. Tartalom Bemutatkozás Oracle Enterprise Manager Architektúra

Részletesebben

Miért érdemes technológia-transzferben gondolkoznia?

Miért érdemes technológia-transzferben gondolkoznia? INNOVÁCIÓ MENEDZSMENT SZOLGÁLTATÁSOK Miért érdemes technológia-transzferben gondolkoznia? Glósz és Társa Kft. 1. Magunkról: Kik vagyunk, mit tudunk, miért kerültünk ide? 2018. Glósz és Társa Kft. 2. oldal

Részletesebben

Szolgáltatási szint megállapodás. Verzió: 1.0. (2010. december 13.) aai@niif.hu

Szolgáltatási szint megállapodás. Verzió: 1.0. (2010. december 13.) aai@niif.hu Szolgáltatási szint megállapodás Verzió: 1.0 (2010. december 13.) aai@niif.hu Műszaki szolgáltatások Metadata A metadata a föderáció tagjait leíró, a föderációs operátor által digitálisan aláírt állomány,

Részletesebben

Cisco ISE megoldások. Balatonalmádi, 2014. február 27. Détári Gábor, senior rendszermérnök detari.gabor@t-systems.hu

Cisco ISE megoldások. Balatonalmádi, 2014. február 27. Détári Gábor, senior rendszermérnök detari.gabor@t-systems.hu Cisco ISE megoldások Balatonalmádi, 2014. február 27. Détári Gábor, senior rendszermérnök detari.gabor@t-systems.hu TARTALOM 1 2 3 Motivációk Aggasztó kérdések, belépési pontok Régi és új típusú megoldások

Részletesebben

Ügyfélszolgálati Portál (használati segédlet)

Ügyfélszolgálati Portál (használati segédlet) Ügyfélszolgálati Portál (használati segédlet) Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Bevezetés... 3 Regisztráció... 3 Az ügyfélszolgálati oldal használata... 5 Új kérés, hibabejelentés... 5 Korábbi kérések,

Részletesebben

Kontrolling támogató rendszer bevezetése a NISZ-ben

Kontrolling támogató rendszer bevezetése a NISZ-ben Kontrolling támogató rendszer bevezetése a NISZ-ben HOUG Siófok, 2014. március 26. Szalontay Gyöngyi Vezető Szakértő NISZ Zrt. Szabó Gábor Csoportvezető R&R Software Zrt. Tartalom Szabó Gábor Essbase áttekintés

Részletesebben

Fedezze fel. Ez a rövid útmutató hasznos információkat tartalmaz a REACH-IT elindításához, és rövid áttekintést ad a rendszerről

Fedezze fel. Ez a rövid útmutató hasznos információkat tartalmaz a REACH-IT elindításához, és rövid áttekintést ad a rendszerről Fedezze fel Ez a rövid útmutató hasznos információkat tartalmaz a REACH-IT elindításához, és rövid áttekintést ad a rendszerről Minden információt könnyen megtalál a REACH-IT-ben a kezdőoldalról Kezdőoldal

Részletesebben

A-NET Consulting a komplex informatikai megoldásszállító

A-NET Consulting a komplex informatikai megoldásszállító INFORMATIKAI ÉS ÜZLETI TANÁCSADÁS RENDSZERINTEGRÁCIÓ HÁLÓZATI MEGOLDÁSOK RENDSZERTÁMOGATÁS OUTSOURCING VIRTUALIZÁCIÓ IP TELEFONRENDSZEREK A-NET Consulting a komplex informatikai megoldásszállító A-Net

Részletesebben

Maradandó digitális transzformációk Oracle HOUG Konferencia 2018

Maradandó digitális transzformációk Oracle HOUG Konferencia 2018 2018.04.09 Maradandó digitális transzformációk Oracle HOUG Konferencia 2018 www.pwc.hu Megkérdeztük a vezérigazgatókat hogyan látják vállalatukat, iparágukat Világszerte 1293 7 IPARÁGBÓL vett részt a felmérésen

Részletesebben

IT-Shield Mss. Biztonság a javából. Kezelt biztonsági szolgáltatások üzletéhez igazítva! www.it-shield.hu

IT-Shield Mss. Biztonság a javából. Kezelt biztonsági szolgáltatások üzletéhez igazítva! www.it-shield.hu IT-Shield Mss Biztonság a javából. Kezelt biztonsági szolgáltatások üzletéhez igazítva! www.it-shield.hu PAJZS a KiberviLág FELÉ Napjaink egyre nagyobb kihívásokkal küzdő üzleti informatikai világában

Részletesebben

AZ INTEGRÁLT NYOMONKÖVETŐ RENDSZER BEMUTATÁSA (TÁMOP 3.4.2-B) Kern Zoltán Közoktatási szakértő Kern.zoltan@educatio.hu

AZ INTEGRÁLT NYOMONKÖVETŐ RENDSZER BEMUTATÁSA (TÁMOP 3.4.2-B) Kern Zoltán Közoktatási szakértő Kern.zoltan@educatio.hu AZ INTEGRÁLT NYOMONKÖVETŐ RENDSZER BEMUTATÁSA (TÁMOP 3.4.2-B) Kern Zoltán Közoktatási szakértő Kern.zoltan@educatio.hu Integrált (Elektronikus) Nyomonkövető Rendszer Miért használjuk? Hogyan használjuk?

Részletesebben

Fogalmak ITIL. Az incidensmenedzsment folyamat főbb elemei. Időkorlátok (time limits) Incidens modellek (incident models) Hatás (impact)

Fogalmak ITIL. Az incidensmenedzsment folyamat főbb elemei. Időkorlátok (time limits) Incidens modellek (incident models) Hatás (impact) ITIL Incidensmenedzsment (incident management) Fogalmak Az incidens (incident) valamilyen előre nem tervezett zavart jelent. Megkerülő megoldás (workaround) Incidensmenedzsment (incident management) Célja:

Részletesebben

Web Security Seminar. Összefoglalás. Qualys InfoDay 2013. 2013. május 14.

Web Security Seminar. Összefoglalás. Qualys InfoDay 2013. 2013. május 14. Web Security Seminar Qualys InfoDay 2013 Összefoglalás 2013. május 14. Sérülékenység menedzsment workflow Sérülékenység menedzsment hogyan csináljuk, hogy tényleg működjön? Legyen igaz amit mondunk, ne

Részletesebben

NetIQ Novell SUSE újdonságok

NetIQ Novell SUSE újdonságok NetIQ Novell SUSE újdonságok Hargitai Zsolt Üzletfejlesztési vezető NetIQ, Novell, SUSE zhargitai@netiq.com zhargitai@novell.com zhargitai@suse.com A cégcsoport szolgáltatásai IT Operations Management

Részletesebben

Készüljön fel az e-számlázásra. Beszállítói bevezetési útmutató

Készüljön fel az e-számlázásra. Beszállítói bevezetési útmutató Készüljön fel az e-számlázásra Beszállítói bevezetési útmutató Tartalom Üdvözli Önt a Tungsten Network! 3 Mielőtt hozzáfogna 4 1 Fájlok átvétele 5 2 Töltse ki a munkalapot 6 3 Hozzon létre egy tesztszámlát,

Részletesebben

Hogyan lettem Cloud Champion?

Hogyan lettem Cloud Champion? Hogyan lettem Cloud Champion? Molnár Balázs Cloud Computing Competency Center - ECEMEA Copyright 2014 Oracle and/or its affiliates. All rights reserved. Nemzetközi Tapasztalat Mindent A Felhőbe, kivéve

Részletesebben

Fejlesztés, működtetés, felügyelet Hatékony infrastruktúra IBM szoftverekkel

Fejlesztés, működtetés, felügyelet Hatékony infrastruktúra IBM szoftverekkel IBM Software Group Fejlesztés, működtetés, felügyelet Hatékony infrastruktúra IBM szoftverekkel Rehus Péter Szoftver üzletág igazgató 2005. február 2. 2003 IBM Corporation On demand igény szerinti működési

Részletesebben

2011. November 8. Boscolo New York Palace Budapest. Extrém teljesítmény Oracle Exadata és Oracle Exalogic rendszerekkel

2011. November 8. Boscolo New York Palace Budapest. Extrém teljesítmény Oracle Exadata és Oracle Exalogic rendszerekkel 2011. November 8. Boscolo New York Palace Budapest Extrém teljesítmény Oracle Exadata és Oracle Exalogic rendszerekkel Integrált rendszerek - Engineered Systems Együtt tervezett hardver és szoftver Egyedi

Részletesebben

Félreértések elkerülése érdekében kérdezze meg rendszergazdáját, üzemeltetőjét!

Félreértések elkerülése érdekében kérdezze meg rendszergazdáját, üzemeltetőjét! Félreértések elkerülése érdekében kérdezze meg rendszergazdáját, üzemeltetőjét! http://m.equicomferencia.hu/ramada Liszkai János senior rendszermérnök vállalati hálózatok Miről is lesz szó? Adatközpont

Részletesebben

itsmf Magyarország Szeminárium november 6. ITIL, Wiki és Pareto találkozása a request fullfillment fejlesztése érdekében

itsmf Magyarország Szeminárium november 6. ITIL, Wiki és Pareto találkozása a request fullfillment fejlesztése érdekében Kérés teljesítés! itsmf Magyarország Szeminárium 2009. november 6. ITIL, Wiki és Pareto találkozása a request fullfillment fejlesztése érdekében Kresz Balázs Tartalom Ét Értelmezés Tervezés Kérésteljesítés

Részletesebben

A hibrid DB cloud biztonsági eszköztára. Kóródi Ferenc Budapest,

A hibrid DB cloud biztonsági eszköztára. Kóródi Ferenc Budapest, A hibrid DB cloud biztonsági eszköztára Kóródi Ferenc Budapest, 2016-10-11 Az adatok védelme Minden szervezet számára kritikus fontosságú Vállalati adatvagyon Szenzitív adatok Külső támadások elsődleges

Részletesebben

ProofIT Informatikai Kft. 1115 Budapest, Petzvál J. 4/a www.proofit.hu

ProofIT Informatikai Kft. 1115 Budapest, Petzvál J. 4/a www.proofit.hu Verzióváltások az üzleti folytonosság fenntartásával a MOL kiskereskedelmi rendszerében Fehér Lajos ProofIT Kft. Hogyan keletkezett a HBO a MOL alapvetései miért egyedi fejlesztés? Sajátos igényeknek megfelelő

Részletesebben

Hogyan tudom soros eszközeimet pillanatok alatt hálózatba kötni?

Hogyan tudom soros eszközeimet pillanatok alatt hálózatba kötni? Hogyan tudom soros eszközeimet pillanatok alatt hálózatba kötni? Kritikus pontok Ethernet interfész soros eszközbe ágyazásakor Az ipari Ethernet technológia az alacsony költségeinek és jelentős hálózati

Részletesebben

Android Commander Felhasználói kézikönyv

Android Commander Felhasználói kézikönyv Android Commander Felhasználói kézikönyv Android Commander felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet!

Részletesebben

Magyar ISV-k Database 12c upgrade tapasztalatai és többlakós rendszerek biztonsága

Magyar ISV-k Database 12c upgrade tapasztalatai és többlakós rendszerek biztonsága Magyar ISV-k Database 12c upgrade tapasztalatai és többlakós rendszerek biztonsága 1 9 June 2014 Mosolygó Ferenc Agenda Érvek a Database 12c mellett Magyar ISV-k Database 12c upgrade tapasztalatai Többlakós

Részletesebben

Magyarország-Budapest: Szoftverfejlesztési szolgáltatások 2017/S Tájékoztató az eljárás eredményéről. A közbeszerzési eljárás eredménye

Magyarország-Budapest: Szoftverfejlesztési szolgáltatások 2017/S Tájékoztató az eljárás eredményéről. A közbeszerzési eljárás eredménye 1 / 6 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:71181-2017:text:hu:html -: Szoftverfejlesztési szolgáltatások 2017/S 039-071181 Tájékoztató az eljárás eredményéről A közbeszerzési

Részletesebben

KnowledgeTree dokumentumkezelő rendszer

KnowledgeTree dokumentumkezelő rendszer KnowledgeTree dokumentumkezelő rendszer Budapest, 2011. január 11. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Dokumentum információ... 3 Változások... 3 Bevezetés... 4 Funkciók... 5 Felhasználói felület... 5

Részletesebben

Tisztelettel köszöntöm a RITEK Zrt. Regionális Információtechnológiai Központ bemutatóján. www.ritek.hu

Tisztelettel köszöntöm a RITEK Zrt. Regionális Információtechnológiai Központ bemutatóján. www.ritek.hu Tisztelettel köszöntöm a RITEK Zrt. Regionális Információtechnológiai Központ bemutatóján. www.ritek.hu BEVEZETŐ az ASP-szolgáltatásról Az ASP-szolgáltatás (Application Service Providing) előnyei A megrendelő

Részletesebben

BMD Rendszerkövetelmények

BMD Rendszerkövetelmények BMD Rendszerkövetelmények Rendszerkövetelmények BMD 1. SZERVER Az alábbiakban áttekintést nyerhet azokról a szerver rendszerkövetelményekről, melyek szükségesek a BMD zavartalan működéséhez. Ezen felül

Részletesebben

Web Értékesítő" 3. 1. Szerepkör leírás" 3. 2 Szerepkör profil" 4. 2.1 Profil összefoglalása" 4. 2.2 Részletes profil" 5

Web Értékesítő 3. 1. Szerepkör leírás 3. 2 Szerepkör profil 4. 2.1 Profil összefoglalása 4. 2.2 Részletes profil 5 ! Web Értékesítő Web Értékesítő" 3 1. Szerepkör leírás" 3 2 Szerepkör profil" 4 2.1 Profil összefoglalása" 4 2.2 Részletes profil" 5 2 Web Értékesítő 1. Szerepkör leírás Profil neve Profil alternatív nevei

Részletesebben

Segítség, összementem!

Segítség, összementem! Segítség, összementem! Előadók: Kránicz László Irimi János Budapest, 2013. április 10. ITFI - Adatintegrációs Kompetencia Központ ITFI - Adatintegrációs Kompetencia Központ Tartalomjegyzék 2 Az Adattárház

Részletesebben

Bemutatkozik a BIZMUT EHS szakértőktől XXI. Század igényeihez igazodva

Bemutatkozik a BIZMUT EHS szakértőktől XXI. Század igényeihez igazodva e-ehs szoftverek egyéni igényekre szabva Bemutatkozik a BIZMUT EHS szakértőktől XXI. Század igényeihez igazodva 1. e-hulladékkezelő Tervezés, szervezés és együttműködés Egyszerűbb gyorsabb - biztonságosabb

Részletesebben

50% 5/16/2013. A Végtelenbe és tovább...!

50% 5/16/2013. A Végtelenbe és tovább...! A Végtelenbe és tovább...! Oracle Platinum Services Oracle Business Critical Service For HW & OS Fodor László, ACS The following is intended to outline our general product direction. It is intended for

Részletesebben

Oracle Exalogic Elastic Cloud

Oracle Exalogic Elastic Cloud ORACLE PRODUCT LOGO Month, Day, Year Venue City Oracle Exalogic Elastic Cloud Nagy Péter Vezető tanácsadó The following is intended to outline our general product direction. It is intended for information

Részletesebben

I. CRM elmélete és gyakorlata. II. Stratégiai elemek. III. Strukturális megoldások

I. CRM elmélete és gyakorlata. II. Stratégiai elemek. III. Strukturális megoldások Transzformáció -CRM Értékesítési stratégiák I. CRM elmélete és gyakorlata II. Stratégiai elemek III. Strukturális megoldások 1 Customer Relationship Management egy filozófia Értékesítés Ügyfél Marketing

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság május 8. verzió 1.0. A BEJELENTÉS-KÖTELES SZOLGÁLTATÁST NYÚJTÓK

TÁJÉKOZTATÓ. Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság május 8. verzió 1.0. A BEJELENTÉS-KÖTELES SZOLGÁLTATÁST NYÚJTÓK TÁJÉKOZTATÓ A BEJELENTÉS-KÖTELES SZOLGÁLTATÁST NYÚJTÓK RÉSZÉRE Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2018. május 8. verzió 1.0. 2 / 5 oldal Tisztelt Szolgáltatók! Az új kiberbiztonsági

Részletesebben

Szolgáltatási szint és performancia menedzsment a PerformanceVisor alkalmazással. HOUG konferencia, 2007 április 19.

Szolgáltatási szint és performancia menedzsment a PerformanceVisor alkalmazással. HOUG konferencia, 2007 április 19. Szolgáltatási szint és performancia menedzsment a PerformanceVisor alkalmazással Szabó Balázs HOUG konferencia, 2007 április 19. Mirıl lesz szó NETvisor Kft bemutatása Szolgáltatási szint alapjai Performancia

Részletesebben

INFORMATIKA EGYRE NAGYOBB SZEREPE A KÖNYVELÉSBEN

INFORMATIKA EGYRE NAGYOBB SZEREPE A KÖNYVELÉSBEN N 1. Informatikai eszközök az irodában PC, Notebook, Szerver A számítógép típusonként az informatikai feladatoknak megfelelően. Nyomtatók, faxok, scannerek, fénymásolók Írásos dokumentum előállító eszközök.

Részletesebben

Működési szabvány MPTSZ Minősített Pénzügyi Tervezők Magyarországi Szövetsége

Működési szabvány MPTSZ Minősített Pénzügyi Tervezők Magyarországi Szövetsége MPTSZ NONPROFIT KFT. HAQFP Hungarian Association of Qualified Financial Planners Nonprofit Ltd. Sas utca 9. II/5., Budapest H-1051, Hungary P: (+36)30944426 e-mail: info@mptsz.org www.mptsz.org Működési

Részletesebben

Oracle E-Business Suite auditok tapasztalatai. Gáspár Gyula Senior Manager Oracle License Management Services, Central Europe április 6.

Oracle E-Business Suite auditok tapasztalatai. Gáspár Gyula Senior Manager Oracle License Management Services, Central Europe április 6. Oracle E-Business Suite auditok tapasztalatai Gáspár Gyula Senior Manager Oracle License Management Services, Central Europe 2016. április 6. Copyright 2016, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

Részletesebben

our future our clients + our values Szeptember 16. MEE vándorgyűlés 2010

our future our clients + our values Szeptember 16. MEE vándorgyűlés 2010 MEE vándorgyűlés 2010 our clients + our values our future Az átviteli hálózati munkairányítási és eszközgazdálkodási rendszer megvalósítása 2010. Szeptember 16. A WAM projekt és azon belül az Eszközgazdálkodás

Részletesebben

Felhő alapú telefon és Call Center beruházási költség és rizikó nélkül!

Felhő alapú telefon és Call Center beruházási költség és rizikó nélkül! www.minervatel.hu Felhő alapú telefon és Call Center beruházási költség és rizikó nélkül! Kisvállalkozásoktól nagyvállalatokig. Mindenki számára elérhetően. Virtuális telefonközpont. Egyedi telefonrendszerek.

Részletesebben

Multimédia anyagok szerkesztése kurzus hatékonyságnövelése web alapú projekt módszer alkalmazásával

Multimédia anyagok szerkesztése kurzus hatékonyságnövelése web alapú projekt módszer alkalmazásával Multimédia anyagok szerkesztése kurzus hatékonyságnövelése web alapú projekt módszer alkalmazásával Béres Ilona Heller Farkas Főiskola Turcsányi-Szabó Márta ELTE-IK Média és Oktatásinformatika Tanszék

Részletesebben

Konzultáció és terméktámogatás Linux alapokon. Basa Richárd igazgató Novell PSH Kft.

Konzultáció és terméktámogatás Linux alapokon. Basa Richárd igazgató Novell PSH Kft. Konzultáció és terméktámogatás Linux alapokon Basa Richárd igazgató Novell PSH Kft. Linux Ecosystem Linux ecosystem Adatbázis Csoport- munka Asztali Alkalmazások Rendszer- felügyelet Alkalmazás Integráció

Részletesebben

Oktatási keretrendszer. Aba 0 perces ügyintézés pilot projekt

Oktatási keretrendszer. Aba 0 perces ügyintézés pilot projekt 1 Aba 0 perces ügyintézés pilot projekt 1 Közigazgatás jelene 2 Problémák Lassú ügyintézési folyamat Államháztartásnak költséges működés Cél Hatékonyság növelése Legyen gyorsabb, egyszerűbb Költség csökkentés

Részletesebben

AZ EKB E-PÁLYÁZATI RENDSZERE PÁLYÁZATI ANYAG BENYÚJTÁSA KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁSBAN ( RFX )

AZ EKB E-PÁLYÁZATI RENDSZERE PÁLYÁZATI ANYAG BENYÚJTÁSA KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁSBAN ( RFX ) Pénzügyi Főig. ECB-UNRESTRICTED 2016. november 8. AZ EKB E-PÁLYÁZATI RENDSZERE PÁLYÁZATI ANYAG BENYÚJTÁSA KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁSBAN ( RFX ) A pályázati anyagnak (pl. [átdolgozott] pályázat/ajánlat, részvételi

Részletesebben

Üzletmenet-folytonosság és katasztrófa helyzet kezelés (Honnan indultunk, miért változtunk, hova tartunk?)

Üzletmenet-folytonosság és katasztrófa helyzet kezelés (Honnan indultunk, miért változtunk, hova tartunk?) Üzletmenet-folytonosság és katasztrófa helyzet kezelés (Honnan indultunk, miért változtunk, hova tartunk?) Év indító IT szakmai nap - PSZÁF Budapest, 2007.01.18 Honnan indultunk? - Architektúra EBH IT

Részletesebben

Servicedesk bevezetés tapasztalatai Nagy Gábor

Servicedesk bevezetés tapasztalatai Nagy Gábor Servicedesk bevezetés tapasztalatai Nagy Gábor Bevezetés előtti helyzet, kiinduló állapot Szervezet: 4 megoldó csoport, 40 fő megoldó, 20 sap 10 kliens 5 alkalmazás 5 szerver hálózat, területileg széttagolt

Részletesebben

Arconsult Kft. (1) 225-8810 info@arconsult.hu www.eugyved.hu

Arconsult Kft. (1) 225-8810 info@arconsult.hu www.eugyved.hu Ön a jogi feladataira koncentrálhat, az informatikai hátteret mi biztosítjuk. Arconsult Kft. (1) 225-8810 info@arconsult.hu www.eugyved.hu Elektronikus cégeljárás Szoftver és hardver megoldások Ügyviteli

Részletesebben

Private Cloud architektúra keretrendszer

Private Cloud architektúra keretrendszer Private Cloud architektúra keretrendszer 2017 HOUG szakmai nap Okner Zsolt Budapest, 2017-11-08 Bevezető Miért jó a Privát Cloud? Tömeges adatbázis igénylések kezelése Mérhetőség Chargeback Automatizáció

Részletesebben

TRL Hungary Kft. Cégismertető. TRL Hungary Kft. www.trl.hu

TRL Hungary Kft. Cégismertető. TRL Hungary Kft. www.trl.hu Cégismertető www.trl.hu Cégismertető A 2000. óta Magyarország, Szlovénia, Horvátország, Finnország és a balti államok regionális Maconomy disztribútora. A ezenkívül Európától Ázsiáig számos nemzetközi

Részletesebben

hardver-szoftver integrált rendszer, amely Xwindow alapú terminálokat szervez egy hálózatba

hardver-szoftver integrált rendszer, amely Xwindow alapú terminálokat szervez egy hálózatba = hardver-szoftver integrált rendszer, amely Xwindow alapú terminálokat szervez egy hálózatba HaXSoN Szerver Vékonyterminál vékonyterminál A HaXSoN vékonyterminál jellemzői - kis méretű, alacsony fogyasztású,

Részletesebben

A Windows 7 operációs rendszerrel kompatibilis DS150E felhasználói útmutatója. Dangerfield,február 2010 V1.0 Delphi PSS

A Windows 7 operációs rendszerrel kompatibilis DS150E felhasználói útmutatója. Dangerfield,február 2010 V1.0 Delphi PSS A Windows 7 operációs rendszerrel kompatibilis DS150E felhasználói útmutatója Dangerfield,február 2010 V1.0 Delphi PSS 1 TARTALOM Főalkatrészek. 3 Telepítési útmutató...5 A Bluetooth telepítése....17 A

Részletesebben

HOUG Magyarországi Oracle Felhasználók Egyesülete. Bodó Katalin HOUG elnökségi tag, Alkalmazás szakosztály

HOUG Magyarországi Oracle Felhasználók Egyesülete. Bodó Katalin HOUG elnökségi tag, Alkalmazás szakosztály HOUG Magyarországi Oracle Felhasználók Egyesülete Bodó Katalin HOUG elnökségi tag, Alkalmazás szakosztály A HOUG Magyarországi Oracle Felhasználók Egyesülete: ahol a tagok információhoz juthatnak az Oracle

Részletesebben

30 MB INFORMATIKAI PROJEKTELLENŐR

30 MB INFORMATIKAI PROJEKTELLENŐR INFORMATIKAI PROJEKTELLENŐR 30 MB DOMBORA SÁNDOR BEVEZETÉS (INFORMATIKA, INFORMATIAKI FÜGGŐSÉG, INFORMATIKAI PROJEKTEK, MÉRNÖKI ÉS INFORMATIKAI FELADATOK TALÁKOZÁSA, TECHNOLÓGIÁK) 2016. 09. 17. MMK- Informatikai

Részletesebben

EU általános adatvédelmi rendelet Fábián Péter

EU általános adatvédelmi rendelet Fábián Péter EU általános adatvédelmi rendelet Fábián Péter peter.fabian@oracle.com 7/9/2015 Copyright 2015, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved. Oracle Internal 1 Közelmúltig... Egyetlen EU Irányelv

Részletesebben

DW/BI rendszerek kialakítása bevezetői szemszögből. Gollnhofer Gábor - Meta Consulting Kft.

DW/BI rendszerek kialakítása bevezetői szemszögből. Gollnhofer Gábor - Meta Consulting Kft. DW/BI rendszerek kialakítása bevezetői szemszögből Gollnhofer Gábor - Meta Consulting Kft. Bemutatkozás Meta Consulting Kft. BI, DW és CRM rendszerek tervezése és kialakítása rendszerintegráció, egyedi

Részletesebben

IRÁNYTŰ A SZABÁLYTENGERBEN

IRÁNYTŰ A SZABÁLYTENGERBEN IRÁNYTŰ A SZABÁLYTENGERBEN amikor Bábel tornya felépül BRM konferencia 2008 október 29 BCA Hungary A Csapat Cégalapítás: 2006 Tanácsadói létszám: 20 fő Tapasztalat: Átlagosan 5+ év tanácsadói tapasztalat

Részletesebben

TAKARNET24 szolgáltatásai

TAKARNET24 szolgáltatásai TAKARNET24 szolgáltatásai Szilvay Gergely Földmérési és Távérzékelési Intézet ÖSSZEFOGLALÁS A Digitális Földhivatal k özéptávú fejlesztési terv első lépések ént a befejezéséhez k özeledik az EKOP-1.1.3

Részletesebben

GE ITSG Industrial Technology Services Group

GE ITSG Industrial Technology Services Group GE ITSG Industrial Technology Services Group CTO Industrial TSG Principal Tech Security Service Management Service Delivery Service Support Application Infrastructure BTL Plastics BTL Security Program

Részletesebben

Az OpenScape Business rendszerek egységes architektúrára épülnek: Rugalmas, skálázható és megbízható

Az OpenScape Business rendszerek egységes architektúrára épülnek: Rugalmas, skálázható és megbízható Rugalmas, skálázható és megbízható Az OpenScape Business rendszer a kis- és közepes vállalkozások változatos igényeinek minden szempontból megfelelő korszerű, egységes kommunikációs (UC) megoldás. A rendszer-felépítése

Részletesebben

Konvertálja megrendeléseit (PO) számlává. Copyright Tungsten Corporation plc 2018

Konvertálja megrendeléseit (PO) számlává. Copyright Tungsten Corporation plc 2018 Konvertálja megrendeléseit (PO) számlává Ennek a videónak a célja annak bemutatása, hogy a PO átalakítási módszer használatával mennyire egyszerű a számlák és jóváírási értesítések feltöltése a Tungsten

Részletesebben

László Péter. Lehetséges-e az üzleti fókuszú infokommunikációs szolgáltatás menedzsment megvalósítása az állami szférában?

László Péter. Lehetséges-e az üzleti fókuszú infokommunikációs szolgáltatás menedzsment megvalósítása az állami szférában? László Péter Lehetséges-e az üzleti fókuszú infokommunikációs szolgáltatás menedzsment megvalósítása az állami szférában? Do more with less. ICT értékének bizonyítása Transzparencia hiánya ICT szolgáltatások

Részletesebben

A projektvezetési eszköz implementációja hazai építő-, szerelőipari vállalkozásoknál

A projektvezetési eszköz implementációja hazai építő-, szerelőipari vállalkozásoknál A projektvezetési eszköz implementációja hazai építő-, szerelőipari vállalkozásoknál Előadó: Ulicsák Béla műszaki igazgató BRIT TECH Üzleti Tanácsadó Kft. Napirend 1. Az építő-, szerelőipar érdekcsoportjai

Részletesebben

BaBér. Bérügyviteli rendszer. Telepítési segédlet 2014.

BaBér. Bérügyviteli rendszer. Telepítési segédlet 2014. BaBér Bérügyviteli rendszer Telepítési segédlet 2014. Tartalom 1. Ajánlott konfiguráció... 3 2. A BaBér és az SQL2005 szerver telepítése... 5 3. A BaBér program és az SQL2005-ös adatbázis kezelő telepítése...

Részletesebben

RH/CentOS felügyelet SUSE Manager segítségével. Kovács Lajos Vezető konzultáns

RH/CentOS felügyelet SUSE Manager segítségével. Kovács Lajos Vezető konzultáns RH/CentOS felügyelet SUSE Manager segítségével Kovács Lajos Vezető konzultáns Kovacs.lajos@npsh.hu Linux kiszolgáló felügyelet nehézségei SUSE Linux Enterprise workload Private and public cloud Red Hat

Részletesebben

Teamcenter, a Siemens PLM megoldása tervezési folyamatok kezelésére. Sallay Péter. Kasuba-Tóth Endre

Teamcenter, a Siemens PLM megoldása tervezési folyamatok kezelésére. Sallay Péter. Kasuba-Tóth Endre Teamcenter, a Siemens PLM megoldása tervezési folyamatok kezelésére Sallay Péter ügyvezető igazgató peter.sallay@graphit.hu Kasuba-Tóth Endre PLM tanácsadó endre.kasuba-toth@graphit.hu www..hu Tartalom

Részletesebben

AZ ELEKTRONIKUS KÖZBESZERZÉSI RENDSZER (EKR RENDSZER) BEMUTATÁSA MINISZTERELNÖKSÉG

AZ ELEKTRONIKUS KÖZBESZERZÉSI RENDSZER (EKR RENDSZER) BEMUTATÁSA MINISZTERELNÖKSÉG AZ ELEKTRONIKUS KÖZBESZERZÉSI RENDSZER (EKR RENDSZER) BEMUTATÁSA MINISZTERELNÖKSÉG 2014/24/EU IRÁNYELV CÉLKITŰZÉSEI Elektronikus tájékoztatási és kommunikációs eszközöknek általánosan használt eszközzé

Részletesebben