OKTÓBERI MEGJELENÉS 1.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "OKTÓBERI MEGJELENÉS 1."

Átírás

1 SV SELECT '86 Kereskedelmi Kft. SV SELECT VIDEO Műsoros videokazetta és nagykereskedelmi értékesítés SELECT VIDEO OKTÓBERI MEGJELENÉS 1. Tisztelt Partnerünk! A Balázs Fitness által kiadott filmek: szeptember 27. Capoeira aerobik +VHS A Capoeira küzdősportot dél-amerikai rabszolgák alakították ki. Szerettek volna ugyanis egy küzdősportot kifejleszteni, de mivel gazdáik ezt tiltották nekik, sportjuk leplezésére táncos lépéseket alkalmaztak. A Capoeira aerobik ebből a brazil küzdősportból kialakított aerobik mozgásforma, amelyben táncos és küzdősportra jellemző gyakorlatokkal egyaránt találkozhatunk. A kettő ötvözése egy igen intenzív órát eredményez, amely a hátizmon kívül leginkább a combizmot, a hasizmot és a farizmot dolgoztatja meg. Akik a derekukról, csípőjükről szeretnének fogyni, nem fognak csalódni. A Capoeira aerobik korra és nemre való tekintet nélkül ajánlható mindenkinek, de különösen előnyös azoknak, akik ülőmunkát végeznek, vagy gyakran fájlalják hátukat. Főszereplők: Czanik Balázs, Dukai Regina, Fittler Diána Hang: magyar 2.0 Extra: Így készült, Közvetlen jelenetválasztás, Capoeria bemutató, Wellnes étrend Nettó nagyker. ár: 1970,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 2990,-Ft vonalkód: Nettó VHS nagyker. ár: 1270,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 1990,-Ft VHS vonalkód:

2 A Best Hollywood által kiadott filmek: október 6. A repülő osztály +VHS Tartalom: Jonathan csak 12 éves, de már a hatodik iskolába jár. Az utolsó esélye a lipcsei St. Thomas iskola, amely világhírű fiúkórusáról vált ismertté. Az igazgató, dr. Johann Bökh felveszi őt, és hamar kiderül, hogy Jonathan nem is kerülhetett volna megfelelőbb bentlakásos iskolába. Hamar összebarátkozik a szobatársaival - a szabadelvű Martinnal, a szégyellős Ulival, a kísérletező kedvű ifjabb Kreuzkammal és a mindig éhes bokszbajnokkal, Matzcal. A fiúk elviszik őt titkos találkozóhelyükre is, egy elhagyott vasúti kocsiba. Egy nap ott találnak egy rejtélyes idegent, a Nemdohányzóra, akinek szintén van kulcsa a vagonhoz. Másnap reggel a fiúkórus koncertfelvételre készül a Miklós-templomban, amelyet azonban megzavarnak a "bejárók", akik mindig ellenségeskednek az internátusbeliekkel. A bejárók elrabolják Kreuzkammot, és elégetik a kottákat. Nagy hógolyócsata következik, amit a bennlakók nyernek meg, ám a Justus gúnynevű igazgató, dr. Bökh büntetést ró ki rájuk: egy színdarabot kell előadniuk az iskola karácsonyi ünnepségén... Eredeti cím: Das fliegende Klassenzimmer Gyártási év, ország: Németország Játékidő: 110 perc Műfaj: családi Főszereplők: Hauke Diekamp, Ulrich Noethen, Piet Klocke Nettó nagyker. ár: 2680,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 3990,-Ft vonalkód: Hang: magyar 5.1, német 5.1 Felirat: magyar, német Extra: interaktív menü, közvetlen jelenetválasztás, werkfilm, saját előzetes, TV spot, honlap ajánló, fotógaléria Nettó VHS nagyker. ár: 1480,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 2390,-Ft VHS vonalkód: október 6. Nem nagy ügy VHS Tartalom: Pablo, aki egykor harcolt a spanyol függetlenségi háborúban, már több mint fél évszázada Belgiumban él. Megesküdött rá, hogy soha nem tér vissza szülőhazájába, ahol annyi embertelenségnek volt szemtanúja a harcok során. Halálos ágyán fekve magához hívatja nevelt fiait, és végakarataként megbízza őket: utazzanak Spanyolországba, hogy ellopják a nagy becsben tartott Szeplőtelen Szűzszobrot. Bár Max, Charlie és Léo nem járt még Hispániában, sőt, nem beszélnek egy szót sem spanyolul, úgy érzik, tartoznak annyival az öregnek és feleségének, Pilarnak, hogy ne utasítsák vissza a férfi utolsó kívánságát. Az utazás során megismerkednek Pablo egykori cimboráival és a gyönyörű Angelával, aki örökre emlékezetessé teszi a túrát. Eredeti cím: Pas si grave Gyártási év, ország: 2003, Franciaország Játékidő: 103 perc Műfaj: romantikus vígjáték

3 Főszereplők: Sami Bouajila (Szükségállapot, Ismétlés), a César-díjra jelölt Romain Duris (Lakótársat keresünk, Válás francia módra), a szintén César-díjra jelölt Jean-Michel Portal (Tiszti szoba, Boldog életeink) és Leonor Varela (Penge 2., Pofa be!) Nettó VHS nagyker. ár: 1480,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 2390,-Ft VHS vonalkód: október 6. Pelenkás bajkeverő +VHS Tartalom: Vincent Porel egy multinacionális építővállalat igazgatója. Mindent elért az életben, egy dolgot kivéve, ugyanis nincs gyereke. Az általa vezetett társaság egy olimpiai emelvény építésére kap megbízást. Az eredeti tervet Simon Variot készítette, aki tanulmányai közben álmodta meg az építményt. Miközben Simon felderíti az építési területet, az Porel cégének tulajdonába kerül, de az igazgató végül visszautasítja a megbízást. Simon meghal... de Porel újszülött gyermeke lelkében visszatér és mindent megtesz, hogy pokollá tegye apja életét. Eszközei sejthetőek, pelenkája és gyomra tartalmát igyekszik rendszeresen rázúdítani, s nem retten vissza az öngyilkos merényletektől sem. A fiúért aggódó apa kezdetben az éjszakai virrasztásokat, majd - munkáját feladva - állandó őrizetet kénytelen vállalni felesége helyett, aki nem sok érdeklődést tanúsít a gyerek iránt, ehelyett inkább tenyeres-talpas masszőrjét látogatja. Multimilliomosok, szilikon bombázók és badigárdok az egyik oldalon s az áldozat korábbi életének résztvevői, párizsi csórók a másikon. Külföldi cím: Mauvais esprit Gyártási év, ország: 2003, Franciaország Játékidő: 90 perc Műfaj: vígjáték Főszereplők: a Jean Gabin díjas Thierry Lhermitte (Dilisek vacsorája, Addig jár a korsó a kútra, Egy indián Párizsban), Ophélie Winter, a César díjra jelölt Maria Pacome (A Saint Tropez-i csendőr) Hang: magyar 5.1, francia 5.1, francia DTS Felirat: magyar, francia Extra: interaktív menü, közvetlen jelenetválasztás, werkfilm, saját előzetes, 6 féle TV spot, honlap-ajánló, fotógaléria, interjú a rendezővel, bakiparádé, kimaradt jelenetek, Best ajánló Nettó nagyker. ár: 2680,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 3990,-Ft vonalkód: Nettó VHS nagyker. ár: 1480,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 2390,-Ft VHS vonalkód:

4 2004. október 13. Trainspotting Díszdobozos +VHS Tartalom: "Válaszd meg az életed. Válaszd meg a foglalkozásod. Válaszd meg a karriered. Válaszd meg a családod " a történet Mark Rentonról szól és az ő "barátairól", akik lázongók, tévelygők, tolvajok és narkósok sehogy sem tudnak beilleszkedni az őket körülvevő társadalomba. Az igazat megvallva nem is igyekeznek túlságosan. Megvetik, sőt elvetik minden formáját. Ez a parttalan sodródás saját önpusztításuk gyökere. Az egyedüli menekülési lehetőségük a kábítószer, amelyről úgy érzik, védőpajzsot tart föléjük. Nem veszik, nem is akarják észrevenni, hogy visszavonhatatlanul az önpusztítás ösvényére léptek. A sors még egy utolsó lehetőséget biztosít Marknak, hogy visszaforduljon a lejtőn. Csak az a kérdés, hogy ő akarja-e kihasználni ezt az esélyt, érzi-e a lehetőséget? Igényli-e a változást? Látja-e értelmét? Újra megválasztani a saját életét? Eredeti cím: Trainspotting Gyártási év, ország: Anglia Játékidő: 93 perc Műfaj: kultfilm Rendezte: Danny Boyle (Sekély sírhant, 28 nappal később) Főszereplők: Ewan McGregor (Star Wars I-II, A sólyom végveszélyben, Nagy hal), Ewen Bremner (Alien vs. Predator, Blöff, A sólyom végveszélyben), Jonny Lee Miller (Hackerek, Dracula 2000) Hang: 5.1 magyar, angol Felirat: magyar, angol Extra: rendezői kommentár, film megtekintése a törölt jelenetekkel, interaktív menü, közvetlen jelenetválasztás, fotóalbum, werkfilm, Interjúk: Irvine Welsh, John Hodge, Danny Boyle, Andrew McDonald, Cannes-i életképek, mozielőzetes, korai előzetes, filmes bakik, Rom tartalom Nettó nagyker. ár: 4695,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 6990,-Ft vonalkód: Nettó VHS nagyker. ár: 1860,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 2990,-Ft VHS vonalkód: A Budapest Film által kiadott filmek: október 5. Csak az a szex +VHS Tartalom: Jerry (Jason Biggs), a feltörekvő New York-i író első látásra szerelembe esik a szabad szellemű, vonzó színésznővel, Amandával (Christina Ricci). Már az első beszélgetés alatt végzetes vonzalom alakul ki közöttük, és a boldogság kapuja szélesre nyílik Jerry előtt. Jerrynek azonban hamar szembesülnie kell azzal a ténnyel, hogy az élet Amandával nem is olyan egyszerű. A fiatal lány ugyanis rendkívül hisztis, önző, ideges, bulémiás, láncdohányos, krónikus elkéső, képes megenni egy egész hűtőszekrényt és egy gyógyszertárnyi pirulát. Mindezek mellett Jerryn kívül szinte minden más férfihez vonzódik szexuálisan, ráadásul alkoholista édesanyját is odaköltözteti csöppnyi lakásukba. De mit is számít mindez, ha őzikeszemeivel Jerryre néz, és a fiú képtelen ellenállni neki, bármit megbocsát szerelmének.

5 Jerry nemcsak barátnőjének nem tud nemet mondani, ott van még használhatatlan pszichológusa és tehetségtelen ügynöke (Danny DeVito) is. A sziporkázóan szellemes romantikus vígjátékban az Amerikai Pite sztárja, Jason Biggs és az Addams Family óta vonzó hölggyé cseperedett Christina Ricci nyújt nagyszerű alakítást. Eredeti cím: Anything Else Rendező: Woody Allen Szereplők: Jason Biggs, Christina Ricci, Danny devito, Stockard Channing, Jimmy Fallon Játékidő: 108 perc Nettó nagyker. ár: 2680,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 3990,-Ft vonalkód: Műfaj: romantikus, vígjáték Kép: 4:3 Hang: magyar és angol Dolby Digital mono Felirat: magyar Extra: ajánló, Előzetes, Filmográfia Nettó VHS nagyker. ár: 1675,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 2490,-Ft VHS vonalkód: október 12. Swimming Pool +VHS Tartalom: Sarah Morton sikeres angol krimi-írónő. London zajától és a sok munkától megfáradva elfogadja kiadójának ajánlatát, és Dél-Franciaországba utazik feltöltődni és ihletet meríteni új regényéhez. A vidéki nyugalmat azonban váratlanul megzavarják. A nyaralóban megjelenik a londoni kiadó lánya, és a vadóc, bulizós, szexuálisan túlfűtött Julie fenekestül felfordítja a zárkózott és prűd írónő mindennapjait. A két nő találkozása és kapcsolata előre megjósolhatatlan irányt vesz. A kicsapongó és kissé közönséges Julie belső világa lassan kiteljesedik, míg az introvertált és intellektuális Sarah testileg virul ki. És persze ott vannak még az árulkodó vértócsák és egy gyilkosság áldozata is. A medence partján vibráló fojtott erotika és az agytornáztató talányok, delejes hatású, megbabonázó thrillerben bontakoznak ki. Rendező: Francois Ozon Szereplők: Charlotte Rampling, Ludivine Sagnier, Charles Dance Játékidő: 103 perc Műfaj: krimi Nettó nagyker. ár: 3018,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 4490,-Ft vonalkód: Hang: magyar és angol Dolby Digital 5.1 Felirat: magyar Extra: ajánló, Előzetes, Interjúk, Így készült Nettó VHS nagyker. ár: 1675,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 2490,-Ft VHS vonalkód: október 12. Nem félek +VHS Tartalom: A dél-olasz falucska lakói a forró nyár perzselő napsütése elől a házaikba húzódnak vissza. A tikkasztó hőséggel csak a gyerekek nem törődnek, biciklivel bejárják a környéket. Az egyik kisfiú, a tízéves Michele egy elhagyott tanyára keveredik barátaival. Amikor a többiek már elmentek, a gyermek véletlenül egy mély gödröt vesz észre. Kíváncsian belekukkant, és a sötétben sápadt, emberszerű lény körvonalai rajzolódnak ki. Michele megrémül és elmenekül. De a gödör mélyén élő lény azonban nem hagyja nyugodni, visszatér hát és szembenéz az igazsággal A gödörben egy fogva tartott fiú sínylődik.

6 Amikor rájön az igazságra, hogy a borzasztó tett mögött a falu felnőttei állnak, minden erejét össze kell szednie ahhoz, hogy segíthessen az áldozaton. Életveszélyes elhatározás Eredeti cím: I m not scared Rendező: Gabriele Salvatores Szereplők: Giuseppe Cristiano, Aitana Sánchez-Gijón, Dino Abbrescia Játékidő: 105 perc Nettó nagyker. ár: 3018,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 4490,-Ft vonalkód: Műfaj: thriller, dráma Hang: olasz és magyar Dolby Digital 5.1 Felirat: magyar Nettó VHS nagyker. ár: 1675,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 2490,-Ft VHS vonalkód: A Fantasy Film által kiadott filmek: október 7. Halál a Níluson Tartalom: Linnet Ridgeway Anglia leggazdagabb és legszebb örökösnője. Vajon ki irigyelhette gazdagságáért? Mindenki. És kinek állhatott szándékában megölni egy nílusi hajóút során, sőt további gyilkosságokat elkövetni? A hajón szinte mindenkinek. A rejtély megoldása ismét a véletlenül ott tartózkodó híres belga mesterdetektívre, Hercule Poirot-ra hárul, aki ugyancsak nyaralni jött a piramisok és szfinxek hazájába, mégis élete egyik legbonyolultabb ügyét kell régészeti alapossággal feltárnia A népszerű Poirot-sorozat Agatha Christie, a bűnügyi történetek királynője egyik történetét dolgozza fel. Rendező: Andy Wilson Szereplők: David Suchet, James Fox, Judy Parfitt, Játékidő: 97 perc Műfaj: krimi Hang: magyar, angol 2.0 Felirat: magyar, angol Extra: Így készült, közvetlen jelenetválasztás, interaktív menük Nettó nagyker. ár: 1910,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 2990,-Ft

7 A Mokép által kiadott filmek: október 15. Andrej Rubljov Fekete-fehér orosz film 2 lemezes Tartalom: A nagy középkori ikonfestő, Andrej Rubljov tehetségével magasan kiemelkedett a korabeli szerzetes festők közül. Felismerte ezt Feofan Grek, kora legnagyobb ikonfestő mestere, s Moszkvába hívta. Rubljov ezután több megbízást kapott templomok freskóinak elkészítésére, de az orosz történelemnek ebben a különösen kegyetlen, viharos korszakában ő, aki annyira az ő örömükre akart alkotni, belső parancsra visszavonulni kényszerül 1969-ben Cannes-ben elnyerte a kritikusok díját. Rendező: Andrej Tarkovszkij Szereplők: Anatolij Szolonyicin, Ivan Lapikov, Nyikolaj Grinyko Játékidő: 177 perc 1. lemez: Andrej Rubljov, Andrej Tarkovszkij, Filmográfiák, Fotógaléria Nettó nagyker. ár: 3780,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 5900,-Ft vonalkód: Hang: magyar 2.0, francia, orosz 5.1 Kép: 4:3 Felirat: magyar, orosz, angol 2. lemez: Andrej Rubljov, Így készült a film, interjú Nazarovval, Filmográfiák, Fotógaléria Az Odeon által kiadott filmek: október 7. Vodka és Lemon +VHS Tartalom: Hamo, a Vörös Hadsereg nyugalmazott tisztje egy kis kurd faluban él, valahol a Kaukázusban. Az özvegy férfi összes vagyona egy régi szekrény, a szovjet időkből maradt televízió, régi egyenruhája és alig tíz dollárnyi nyugdíja. Hamo minden nap meglátogatja felesége sírját. A temetőben megismerkedik Ninával, az ötvenes éveiben járó özvegyasszonnyal. Mindketten ugyanazzal az öreg busszal utaznak, alig pár ülésre egymástól. Egy nap, amikor Hamo visszaérkezik a faluba, levél fogadja, amelyet Párizsban élő fia küldött. A szomszédság rögtön latolgatni kezd, vajon mennyi pénz lapulhatott a borítékban. Hamo gondolatai azonban már csak Nina körül forognak Díjak: 2003 Velencei Filmfesztivál: - San Marco díj Hiner Saleem Színes, szinkronizált, francia-örmény játékfilm Gyártás éve: Játékidő: 84 perc Rendezte: Hiner Saleem Szereplők: Romen Avinian, Lala Sarkissian, Ivan Franek, Armen Marutyan, Astrik Avaguian

8 Hang: magyar, örmény 2.0 Nettó nagyker. ár: 2590,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 3990,-Ft vonalkód: Felirat: magyar Nettó VHS nagyker. ár: 1400,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 2190,-Ft VHS vonalkód: október 14. Rekonstrukció VHS Tartalom: A film arról szól, mi mindent képes kockára tenni az ember az igaz szerelemért. Alex, a fiatal fotós véletlenül találkozik az eszményi nővel, aki miatt barátnőjét képes egy szó nélkül elhagyni. Aimée titokzatos szépség, úgy csábítja el Alexet, hogy közben mély megbecsülést érez író férje iránt. Nem tud ellenállni Alexnek, ahogyan a fiú sem neki, egyetlen éjszakát töltenek együtt, mégis gyökeresen megváltozik minden körülöttük. Hogy e szerelmek boldogságra vagy boldogtalanságra vannak-e ítélve, mindenki csak maga döntheti el, a rendező csupán néhány lehetséges konstrukciót tár elénk Színes, szinkronizált, dán játékfilm, Gyártás éve: Játékidő: 90 perc Rendezte: Christoffer Boe Szereplők: Nikolaj Lie Kaas, Maria Bonnevie, Krister Henriksson, Nicolas Bro, Helle Fagralid, Peter Steen Díjak: 2003 Cannes-i Filmfesztivál - Arany Kamera díj Christoffer Boe Nettó VHS nagyker. ár: 1400,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 2190,-Ft Az SPI által kiadott filmek: október 5. Szerelmi leckék hitetleneknek +VHS Tartalom: Halley (Mandy Moore A tizenhetes csapdája, Neveletlen hercegnő) kiábrándult a szerelemből, miután túl sok kapcsolatot látott tönkremenni. Szülei is épp most váltak el, apjának új barátnője pedig nem sokat törődik vele. Anyja állandóan egyedül van, nővérét pedig annyira lekötik közelgő esküvőjének előkészületei, hogy szinte sosincs otthon. Mindezek tetejébe a tinédzserek felületes ítélkezési kényszere kimondatja vele, hogy igaz szerelem nem létezik. De az élet nem hagyja magát, és egy tragikus baleset kapcsán találkozik Macon-nel (Trent Ford Nagy franc a kis francia, Gosford Park). A találkozás végzetes, és Halley rájön, hogy az igaz szerelem még a legfurcsább körülmények között is megszületik. Ha akar Eredeti cím: How to Deal Színes amerikai romantikus vígjáték Játékidő: 101 perc Gyártási év: Rendezte: Clare Kilner Szereplők: Mandy Moore, Trent Ford

9 Hang: magyar, angol 5.1 Nettó nagyker. ár: 1975,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 2990,-Ft vonalkód: október 8. Belleville Randevú Francia rémes Felirat: magyar, angol Extra: interjúk, forgatási jelenetek, ajánló Nettó VHS nagyker. ár: 1240,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 1990,-Ft VHS vonalkód: lemezes +VHS Tartalom: Champion mélabús vézna kisfiú, akit nagymamája, Madame Souza nevel. Kedvetlen gyermekkorában egyetlen társa Bruno, a nem túl szép, sőt ronda és mafla kutya. Mikor a mókás Souza mama felismeri, hogy a fiúcskát kizárólag a biciklik érdeklik, megajándékozza őt eggyel. A kezdeti örömöt hamar szigorú szellemű edzőgyakorlatok váltják fel a bicegő idős hölgy esernyővel a kezében, síppal a szájában dirigál. Az évek múlásával Champion a biciklizés nagymesterévé válik, olyannyira, hogy egy napon elindul a híres Tour de France-on. A verseny alatt azonban két, feketébe öltözött, titokzatos férfi elrabolja őt. Nincs mit tenni, Madame Souza és hűséges kutyája, Bruno Champion keresésére indulnak. A nyomok az óceánhoz vezetnek, így hát vízibiciklivel könnyedén átszelik azt. A túlparton egy nagyvárosban találják magukat, melynek neve Belleville. Itt találkoznak a Belleville-i zenészhölgyek triójával, az 1930-as évekbeli Music Hall hajdani különc sztárjaival, akik különleges, elsősorban - sőt, mindig - békából készült eledeleken élnek, s a porszívótól, biciklikeréktől és hűtőszekrénytől kezdve szinte mindent képesek hangszerként megszólaltatni. A három hölgy elhatározza, hogy segítő kezet nyújt Madam Souzának és Brunónak a francia maffia ellen folytatott ádáz küzdelmükben. Az öt éven keresztül rajzolt, elsősorban felnőttek számára készített egészestés rajzfilm finom képi világa, öniróniával spékelt mélabús humora, és jazz-es zenei hangulata igazi ínyenceknek való csemegévé teszi a Belleville randevút! Nem csoda, hogy 2004-ben 2 Oscar-díj jelölést is kapott: a Legjobb Animációs Film és a Legjobb Film Betétdal kategóriában. Eredeti cím: Les Triplettes De Belleville Egészestés rajzfilm-komédia elsősorban felnőtteknek Játékidő: 80 perc Gyártási év: Írta és rendezte: Sylvain Chomet Kép: 4:3 Hang: Felirat: Extra: kommentár, vélemények a filmről, egy forgatás naplója, vélemények a filmről, Sylvain Chomet rajzművészete A lakossági megjelenése extra, kétlemezes, díszcsomagolt változat! Nettó nagyker. ár: 2630,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 3990,-Ft vonalkód: Nettó VHS nagyker. ár: 1240,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 1990,-Ft VHS vonalkód:

10 2004. október 12. Hellraiser: Pokolról pokolra +VHS Tartalom: A Hellraiser előző rémtörténetében a rejtvény ismét megoldatott, így a démoni Pinhead (Doug Bradley Hellraiser 1 6), cenobitáival együtt újból visszatér közénk, hogy szenvedést és kínhalált hozzon azokra, akik meg akarják akadályozni, hogy ránk szabadítsa a poklok poklát De Kirsty Cotton (Ashley Laurence Hellraiser 1, 2, 3), az egyedüli emberi lény, aki már kétszer meghátrálásra kényszerítette Pinheadet, még köztünk jár és kész újból megküzdeni vele és a cenobita szerzetesekkel A film jól ismert karaktereit Clive Barker eredeti Hellraiserje szolgáltatja immár hatodszorra. Eredeti cím: Hellraiser: Hellseeker Színes amerikai horrorfilm Szereplők: Dean Winters, Ashley Laurence, Doug Bradley Rendezte: Rick Bota Játékidő: 86 perc Gyártási év: Hang: magyar, angol 5.1 Felirat: magyar, angol Extra: előzetes, fotógaléria, ajánló Nettó nagyker. ár: 1975,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 2990,-Ft vonalkód: Nettó VHS nagyker. ár: 1240,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 1990,-Ft VHS vonalkód: október 12. A gonosz papjai +VHS Tartalom: A Jüan dinasztia idején több szekta is meg akarta szerezni a Két Arany Kardot, amik a harcművészet világa feletti uralom titkát rejtették. Ezek egyike volt a Shaolin, másika a Ming szekta, amit a Tűz, vagy a Gonosz szektájaként is ismertek, és aminek vezetői a Bíbor Sárkány Királynője, a Fehér Keselyű Királya, az Arany Oroszlán Királya és a Zöld Denevér Királya voltak. Bár Wu Tang mester egyik tanítványa az Arany Oroszlán Királyának barátja lesz, és Fehér Keselyű Királyának lányát veszi feleségül, mégis megölik az egyik elveszett Kard titkáért. Fia tanúja volt a gyilkosságnak, és bosszút esküszik, de a babona szerint a balszerencse jár vele, ezért nem tanulhatja meg a harcművészeteket. A Gonosz szektája, hogy elkerülje a bosszút, végezni akar vele, ezért menekülnie kell. Kalandos útján nagyapja tart vele, és a legnagyobb mesterek tanítják, míg maga is igazi harcos nem lesz. De a sors elkerülhetetlen, így az út végén a Gonosz szektája és a halálos küzdelem várja

11 Eredeti cím: Yi tian tu long zsi csi mo zsiao zsiao csu / Evil Cult Színes hongkongi akciófilm Játékidő: 118 perc Gyártási év: Írta és rendezte: Jing Wong Nettó nagyker. ár: 1975,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 2990,-Ft vonalkód: Szereplők: Jet Li, Chingmo Jao, Sammo Hung Hang: magyar, angol 5.1 Felirat: magyar, angol Extra: Előzetes, fotógaléria, ajánló Nettó VHS nagyker. ár: 1240,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 1990,-Ft VHS vonalkód: A Warner által kiadott filmek: október 5. Rózsa neve Titkos ablak A kutya rúgja meg: Európa bajnokság Sírhant művek 2. évad október 12. Scooby-Doo 2. Scooby-Doo 1-2. rész Kisvárosi komédia Fenegyerek Az árnyék Leharcolt oroszlánok Tokiói keresztapák +VHS +VHS +VHS +VHS Az Intercom által kiadott filmek: október 5. LAPZÁRTA - Veronics Guerin története RONIN - extra STAR TREK 4. - A HAZATÉRÉS STAR TREK 5. - A VÉGSŐ HATÁR STAR TREK 6. - AZ ISMERETLEN TARTOMÁNY október 12. EGY HISZTÉRIKA FELJEGYZÉSEI RAP, REVÜ, RÓMEÓ TÖKÖS ÖTÖS KERESZTANYA október 19. ALADDIN (extra vált.) Legendák klubja SVINDLEREK BŰNÖS SZÍVEK TOTAL RECALL - AZ EMLÉKMÁS SÖTÉTSÉG FEJEDELME október 26. SAROKBA SZORÍTVA FÉNYEK, NAGYVÁROS MENEKÜLÉS AZ ÉLETBE HOLNAPUTÁN LÖKÖTTEK NAPFIVÉR, HOLDNŐVÉR NAGY BUSZ +VHS +VHS +VHS +VHS +VHS +VHS +VHS

12 A Universal által kiadott filmek: Nyerj egy randit Tad Hamiltonnal VHS Barbie - A hercegnő és a koldus +VHS Van Helsing +VHS Van Helsing: A londoni küldetés +VHS Drakula Díszdoboz Farkasember Díszdoboz Frankenstein Díszdoboz A múmia Díszdoboz A múmia visszatér A párbaj Gladiátor Dante Pokla Hanta boy Az átok Fészkes fenevadak A szerelem színei Halálnak halála Shop show Asszonysorsok Kínában Káin ébredése Kutyaütők Dupla vagy semmi Chipkatonák Az ezüstpataki párbaj Éjszakai átkelés A folyó mentén Shenandoah A '73-as winchester Ritka fajta Cowboy az aranyásók között Asszonylázadás Jurassic Park Jurassic Park Jurassic Park Vissza a jövőbe trilógia A Grinch Várjuk megrendeléseiket! Üdvözlettel: Ossik Edit Budapest, október Budapest, Szent László u Tel: , , Fax:

JÚLIUSI MEGJELENÉS 1.

JÚLIUSI MEGJELENÉS 1. SV SELECT '86 Kereskedelmi Kft. SV SELECT VIDEO Műsoros videokazetta és nagykereskedelmi értékesítés SELECT VIDEO -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

SELECT VIDEO 2015. június

SELECT VIDEO 2015. június Hazárdjáték (The Gambler) (16) Lakossági megjelenés: 2015.06.03 Ajánlott fogyasztói ár: 3.190 Ft SELECT VIDEO 2015. június epizódszereplő (Aranyoskám). Az Oscar -díjra jelölt* Mark Wahlberg karrierje legfontosabb

Részletesebben

Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály 1. évad 6 lemez (Law & Order: Special Victims Season 1)

Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály 1. évad 6 lemez (Law & Order: Special Victims Season 1) Select 86 Kft. 2009. júliusi új megjelenések UNIVERSAL PICTURES Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály 1. évad 6 lemez (Law & Order: Special Victims Season 1) Lakossági megjelenés: 2009.07.02 Ajánlott

Részletesebben

Amerikai gengszter (American Gangster)

Amerikai gengszter (American Gangster) Select 86 Kft. 2009. júliusi BUDGET megjelenések UNIVERSAL PICTURES Amerikai gengszter (American Gangster) Ridley Scott (Gladiátor) rendező irányítása alatt két Oscar-díjas színész Denzel Washington és

Részletesebben

StudioCanal 2009. szeptemberi megjelenések

StudioCanal 2009. szeptemberi megjelenések StudioCanal 2009. szeptemberi megjelenések Farkasok szövetsége (Le Pacte des Loups) Az 1700-as évek második felében járunk, amikor valahol Dél-Franciaországban arról suttognak, hogy egy titokzatos szörny

Részletesebben

DECEMBERI MEGJELENÉS 3.

DECEMBERI MEGJELENÉS 3. SV SELECT '86 Kereskedelmi Kft. SV SELECT VIDEO Műsoros videokazetta és nagykereskedelmi értékesítés SELECT VIDEO -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

2016-04-25 Hétfő S 12 06:00. Téli mese S 12 08:00. Mesterlövészek S 12 09:30. Anonim alkotók klubja S 12 11:00. VICE Félelmetes, furcsa, abszurd S 12

2016-04-25 Hétfő S 12 06:00. Téli mese S 12 08:00. Mesterlövészek S 12 09:30. Anonim alkotók klubja S 12 11:00. VICE Félelmetes, furcsa, abszurd S 12 2016-04-25 Hétfő U2 Innocence + Experience Tour 20? A Return to Paris 08:30 Üdv a világomban! 09:55 Kamuzsaruk 11:40 Schmidt története Szerelem a végzetem Versenyben az elnökségért Felvétel indul! XIII/17.

Részletesebben

Valentin napi könyv- és filmajánló

Valentin napi könyv- és filmajánló Valentin napi könyv- és filmajánló Az 5 legkeresettebb romantikus olvasmány és film a Békés Megyei Könyvtárban Könyvek 1. Nicholas Sparks: Vissza hozzád Nicholas Sparks (Menedék, Szerencsecsillag) legújabb

Részletesebben

Boldogság a panel falak között -Egy panellakó perspektívája

Boldogság a panel falak között -Egy panellakó perspektívája Boldogság a panel falak között -Egy panellakó perspektívája Boldogság a panel falak között? Ha egy ilyen típusú lakótelepen tölti mindennapjait, kint is és bent is egyaránt panelfalakba ütközik az ember.

Részletesebben

Szeptemberi ajánló. Premierek. Media company and much more :05 SAMMY NAGY KALANDJA 2. CHARLIE MINDEN KUTYA A MENNYBE JUT

Szeptemberi ajánló. Premierek. Media company and much more :05 SAMMY NAGY KALANDJA 2. CHARLIE MINDEN KUTYA A MENNYBE JUT Szeptemberi ajánló Premierek 2013.09.01 12:05 SAMMY NAGY KALANDJA 2. 2013.09.01 13:35 CHARLIE MINDEN KUTYA A MENNYBE JUT 2013.09.01 21:00 EGY KIS MENNYORSZÁG 2013.09.08 21:00 ELVESZTEGETETT IDŐ 2013.09.15

Részletesebben

2016-07-04 Hétfő 06:00. Anonim alkotók klubja 07:30. Bosszú rendelésre 09:00. Te nem vagy te 10:45. VICE Félelmetes, furcsa, abszurd III/5.

2016-07-04 Hétfő 06:00. Anonim alkotók klubja 07:30. Bosszú rendelésre 09:00. Te nem vagy te 10:45. VICE Félelmetes, furcsa, abszurd III/5. 2016-07-04 Hétfő 08:00 Egy szerelem története: ők Az élet könyve 08:05 09:35 A belga meló 09:40 Liza, a rókatündér VII/1. 09:55 VII/2. 11: Lady W botrányos élete :50 14:25 Felvétel indul! XIII/27. Törésvonal

Részletesebben

SELECT VIDEO. Extrák (magyar felirattal): Digitális valóság Nem zöldnek áll a világ Evolúciós mix

SELECT VIDEO. Extrák (magyar felirattal): Digitális valóság Nem zöldnek áll a világ Evolúciós mix SELECT VIDEO Tini Nindzsa Teknőcök (Teenage Mutant Ninja Turtles ) (12) Ajánlott fogyasztói ár: 2.490 Ft A Tini Nindzsa Teknőcök jobbak és menőbbek, mint valaha ebben a szemkápráztató akciókkal és falrengető

Részletesebben

Régi értékek, új technika - A mi mozink! Art mozi. Stúdió terem 2015. december havi műsora. (diákoknak érvényes diákigazolvánnyal!

Régi értékek, új technika - A mi mozink! Art mozi. Stúdió terem 2015. december havi műsora. (diákoknak érvényes diákigazolvánnyal! Régi értékek, új technika - A mi mozink! Art mozi Stúdió terem 2015. december havi műsora 8900 Zalaegerszeg, Széchenyi tér 4-6. Iroda: (9.00-17.00) tel/fax: 92/314-575, Pénztár: (14.00-20.00) tel: 20/260-2794

Részletesebben

Mítoszok és Legendák - Három hihetetlen történet

Mítoszok és Legendák - Három hihetetlen történet 2012 április 30. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Givenincs Mítoszok értékelve és Legendák Mérték - 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 A Mítoszok és Legendák rovatban, most egy titokzatos és halálos csizma legendáját

Részletesebben

Select 86 Kft. 2009. decemberi új megjelenések UNIVERSAL PICTURES

Select 86 Kft. 2009. decemberi új megjelenések UNIVERSAL PICTURES Bunyó (Fighting) Select 86 Kft. 2009. decemberi új megjelenések UNIVERSAL PICTURES Az isten háta mögül jött Shawn MacArthur (Channing Tatum Közellenségek, G.I. Joe: A Kobra árnyéka) lopott áruk csencseléséből

Részletesebben

A mandzsúriai jelölt (The Manchurian Candidate)

A mandzsúriai jelölt (The Manchurian Candidate) SELECT VIDEO 2011. márciusi megjelenések A mandzsúriai jelölt (The Manchurian Candidate) Bennett Marco kapitány és Raymond Shaw őrmester együtt szolgáltak az Öböl-háborúban. Egy támadás alkalmával Shaw

Részletesebben

OKTÓBERI MEGJELENÉS 3.

OKTÓBERI MEGJELENÉS 3. SV SELECT '86 Kereskedelmi Kft. SV SELECT VIDEO Műsoros videokazetta és DVD nagykereskedelmi értékesítés SELECT VIDEO -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

JÚNIUSI MEGJELENÉS 2.

JÚNIUSI MEGJELENÉS 2. SV SELECT '86 Kereskedelmi Kft. SV SELECT VIDEO Műsoros videokazetta és nagykereskedelmi értékesítés SELECT VIDEO -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

SELECT VIDEO 2015. januári megjelenések

SELECT VIDEO 2015. januári megjelenések SELECT VIDEO 2015. januári megjelenések Tini Nindzsa Teknőcök (Teenage Mutant Ninja Turtles ) (12) Lakossági megjelenés: 2015.01.14 Ajánlott fogyasztói ár: 3.190 Ft A Tini Nindzsa Teknőcök jobbak és menőbbek,

Részletesebben

Tizenötödik lecke. ágyad nagyapam családja. felesége, nagyapam. kislánya nagynénem

Tizenötödik lecke. ágyad nagyapam családja. felesége, nagyapam. kislánya nagynénem Tizenötödik lecke Családi kép Te, Gergely, mindig meg akarom kérdezni, csak elfelejtem: kik vannak azon a nagy képen az ágyad fölött? Ja, azok, azon a régi képen? Az az apai nagyapám családja, még a háború

Részletesebben

Kishegyi Nóra: de tudom, hogy van szeretet!

Kishegyi Nóra: de tudom, hogy van szeretet! Kishegyi Nóra: de tudom, hogy van szeretet! Mivel sem az én szüleim, sem férjem szülei nem álltak olyan jól anyagilag, hogy támogatni tudtak volna új otthonunk megteremtésében, esküvőnk után vidékre kötöztünk

Részletesebben

Szerda. 06:00 A Denevér titka: Bacardi Rum és forradalom (Secret of the Bat: Bacardi Between Rum and Revolution) Német dokumentumfilm, 2003

Szerda. 06:00 A Denevér titka: Bacardi Rum és forradalom (Secret of the Bat: Bacardi Between Rum and Revolution) Német dokumentumfilm, 2003 Szerda Szerzõ Administrator 2008.04.30. Frissítve 2008.04.27. 06:00 A Denevér titka: Bacardi Rum és forradalom (Secret of the Bat: Bacardi Between Rum and Revolution) Német dokumentumfilm, 2003 07:00 Adidas

Részletesebben

Családfa. Berger Adolfné (szül. Veltman Irma) Kovács Adolfné (szül. Grün Júlia)? Berger Adolf Kovács (Kohn) Adolf?

Családfa. Berger Adolfné (szül. Veltman Irma) Kovács Adolfné (szül. Grün Júlia)? Berger Adolf Kovács (Kohn) Adolf? Családfa Apai nagyapa Apai nagyanya Anyai nagyapa Anyai nagyanya Kovács (Kohn) Adolf? 1914 Kovács Adolfné (szül. Grün Júlia)? 1906 Berger Adolf 1862 1939 Berger Adolfné (szül. Veltman Irma) 1874 1944 Apa

Részletesebben

Gyerekekre alkalmazta: Anthony A. Lee Illusztrálta: Rex John Irvine Fordította: Maryam Frazer Channának.

Gyerekekre alkalmazta: Anthony A. Lee Illusztrálta: Rex John Irvine Fordította: Maryam Frazer Channának. Gyerekekre alkalmazta: Anthony A. Lee Illusztrálta: Rex John Irvine Fordította: Maryam Frazer Channának. 1 2 Nagyon régen, mielőtt megszülettél, 'Abdu'lBahá ellátogatott Amerikába. Az utazás alatt Amerikában

Részletesebben

ŐSZI FILMNAP 2010. Október 14. Október 7. angol film. Ideje: 95 perc Rendezte: Lone Scherfig Szereplők: Carey Mulligan, Peter Sarsgaard.

ŐSZI FILMNAP 2010. Október 14. Október 7. angol film. Ideje: 95 perc Rendezte: Lone Scherfig Szereplők: Carey Mulligan, Peter Sarsgaard. ŐSZI FILMNAP 2010 Október 7. A bombák földjén amerikai film Készült: 2008 Ideje: 131 perc Rendezte: Kathryn Bigelow Szereplők: Jeremy Renner, Christopher Sayegh, Ralph Fiennes Kathryn Bigelow A bombák

Részletesebben

Nahát, még ők is magyarok?!

Nahát, még ők is magyarok?! 2011 október 10. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Give 1/5 Give 2/5 Mérték Give 3/5 Give 4/5 Give 5/5 Andy Vajna, Gabor Zsazsa, Bela Lugosi, Tony Curtis, Nicolas Sarkozy, George Pataky

Részletesebben

TOP 10 - Horror filmek

TOP 10 - Horror filmek TOP 10 - Horror filmek Violet C. Landers Összeállítottunk egy listát azokról a horror filmekről, amelyek közül bármelyiket is nézed meg biztosan felemelkedik az adrenalin-szinted! Húzz be minden függönyt,

Részletesebben

SZEPTEMBERI MEGJELENÉS 3.

SZEPTEMBERI MEGJELENÉS 3. SV SELECT '86 Kereskedelmi Kft. SV SELECT VIDEO Műsoros videokazetta és nagykereskedelmi értékesítés SELECT VIDEO -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

L u c a D i F u l v i o ALMOʍ ʍANDAʎA

L u c a D i F u l v i o ALMOʍ ʍANDAʎA Luca Di Fulvio ALMO ANDA A Cetta és fia, Christmas Olaszországból menekült az erőszak és a viszontagságok elől Amerikába, a remények országába. A nő egyetlen vágya, hogy a kisfia igazi amerikai legyen:

Részletesebben

2015-08-31 Hétfő S 12 10:00. A visszatérés II/6. S 12 10:35. Modern család VI/21. S All 11:00. Turbó S 12 12:35. Szeretlek holtodiglan S 12 14:15

2015-08-31 Hétfő S 12 10:00. A visszatérés II/6. S 12 10:35. Modern család VI/21. S All 11:00. Turbó S 12 12:35. Szeretlek holtodiglan S 12 14:15 20-08-31 Hétfő Tini ninja teknőcök Rém rom 11:30 Teknőchatalom: A Tini nindzsa teknőcök A holnap határa 09:20 13:20 A majmok bolygója Forradalom Noé 11:30 :35 Költői szerelem 13:10 17: Ennyi 14:50 19:00

Részletesebben

Francia kártya. A lapok jelentése. Kőr (Coeur) Érzelmek, előnyös helyzetek, család

Francia kártya. A lapok jelentése. Kőr (Coeur) Érzelmek, előnyös helyzetek, család Francia kártya Ez az 52 lapos kártya, nevével ellentétben valószínűleg nem francia, hanem keleti eredetű. Szimbólumai a kőr, a pikk, a káró és a treff. A kőr (piros szív) a bátorság, a pikk (fekete lándzsahegy)

Részletesebben

A Barátok Verslista kiadványa PDF-ben 2013.

A Barátok Verslista kiadványa PDF-ben 2013. Dezső Ilona Anna: Máglya (50x40 cm, vászon, olaj zsűrizett) A Barátok Verslista kiadványa PDF-ben 2013. A BARÁTOK VERSLISTA KIADVÁNYA SZERETET és SZEX Szex nélkül lehet élni, de szeretet nélkül nem. (Dobrosi

Részletesebben

magyar magyar magyar magyar magyar, román, cseh magyar / eredeti / dolby digital magyar / eredeti / dolby digital magyar / eredeti / dolby digital

magyar magyar magyar magyar magyar, román, cseh magyar / eredeti / dolby digital magyar / eredeti / dolby digital magyar / eredeti / dolby digital Budapest - Digitális Csatorna Frvencia Program Jelleg, profil Nyelv d1 TV műsor hatos - és S2 114,5 MHz Képújság PAX TV Információs vallási és műsor The Fishing & Hunting horgászat és vadászat,, cseh M5

Részletesebben

Családfa. Anyai nagyapa. Rechnitz Sámuel 1850-es évek 1890-es évek. Interjúalany

Családfa. Anyai nagyapa. Rechnitz Sámuel 1850-es évek 1890-es évek. Interjúalany Családfa Apai nagyapa Geiringer Vilmos? 1944 Apai nagyanya Geiringer Vilmosné (szül. Rechnitz Antónia)?-1944 Anyai nagyapa Rechnitz Sámuel 1850-es évek 1890-es évek Anyai nagyanya Rechnitz Sámuelné (szül.

Részletesebben

Lev Tolsztoj. Anna Karenina

Lev Tolsztoj. Anna Karenina Lev Tolsztoj Anna Karenina Lev Tolsztoj Az orosz irodalomnak kiemelkedő nagysága, regényeinek nagy részét megfilmesítették. Úgy gondolom, hogy az erkölcsi világszemléletéről, a tolsztojánizmusról is muszáj

Részletesebben

Májusi új könyveinkből

Májusi új könyveinkből Májusi új könyveinkből Mary Jo Putney: Egy hamis hölgy Budapest, General Press 2012. Lady Kiri Lawford mindent megtesz, hogy tökéletes úrinőként tagja lehessen az előkelő angol társaságnak, indiai gyökereit

Részletesebben

BEMUTATKOZÁS A KIÁLLÍTÁS

BEMUTATKOZÁS A KIÁLLÍTÁS BEMUTATKOZÁS Egyedülálló látványosság a filmek szerelmeseinek! Közép- Kelet- Európa első filmes látogatóközpontja Budapesttől 30 km- re, Etyeken található a Korda Filmstúdió területén, annak díszletei

Részletesebben

2015-09-21 Hétfő 10:00 S 12 10:30 S 12. A semmi közepén VI/9. 10:55 S 12. Flörti dancing 12:35 S 12. Kettőt találhatsz 14:30 S 12.

2015-09-21 Hétfő 10:00 S 12 10:30 S 12. A semmi közepén VI/9. 10:55 S 12. Flörti dancing 12:35 S 12. Kettőt találhatsz 14:30 S 12. 20-09-21 Hétfő Fordított felállás 102 kiskutya 09:35 Mr. Peabody és Sherman kalandjai Rém rom 13:45 X-Men: Az eljövendő múlt napjai :55 17:35 Cirque du Soleil - Egy világ választ el Egy jó munka: New York-i

Részletesebben

A teljes 180: Andy Esche, személyes bizonyságtétele MissingPets.com alapítója 1. A nevem Andy Esche, missingpets.com alapítója. 2.

A teljes 180: Andy Esche, személyes bizonyságtétele MissingPets.com alapítója 1. A nevem Andy Esche, missingpets.com alapítója. 2. A teljes 180: Andy Esche, személyes bizonyságtétele MissingPets.com alapítója 1. A nevem Andy Esche, missingpets.com alapítója. 2. Az én-m élet folyamán Isten adta nekem két látomás, hogy segítsen az embereknek.

Részletesebben

TEST IZ MAĐARSKOG JEZIKA

TEST IZ MAĐARSKOG JEZIKA Student's name : E-mail: Test štampajte i skeniranog ga vratite na e-mail office@centarzaedukaciju.com U slučaju da nemate tehničke mogućnosti, prihvata se i da na datu e-mail adresu pošaljete odgovore

Részletesebben

A 7 Oscar-díjat elnyert film színpadi változatát 2014 nyarán mutatta be a Disney Theatrical Production Londonban.

A 7 Oscar-díjat elnyert film színpadi változatát 2014 nyarán mutatta be a Disney Theatrical Production Londonban. romantikus komédia Fordította: Szabó T. Anna Bemutató: 2017. június 9-10. Madách Színház A Madách Színház 2017. június 9-10-én mutatja be a című romantikus komédiát. A művet Tom Stoppard és Marc Norman

Részletesebben

A holdfényben repülő bicikli

A holdfényben repülő bicikli A holdfényben repülő bicikli Páros interjú Mindketten rövid ideig tudhatták magukénak különleges biciklijüket, és vendéglátós művészi karrierjük sem tartott sokáig. Marozsán Erika színésznő épp túl egy

Részletesebben

Szeptemberi új könyveinkből

Szeptemberi új könyveinkből Szeptemberi új könyveinkből Raymond Chandler: A hugica Budapest, Európa, 2010. Orfamay Questnek hívják az ifjú hölgyet, a kontinens közepéről, egy isten háta mögötti kisvárosból jött a csillogó-villogó

Részletesebben

KÉT ASSZONY TOLDI ÉVA

KÉT ASSZONY TOLDI ÉVA KÉT ASSZONY TOLDI ÉVA A Hídban az 1960-as években Déry Tibornak több novellája és esszéje jelent meg, s új regényéből, a G A. úrx-ben címűből is küldött részleteket folyóiratunknak. Ezek a szövegek azonban

Részletesebben

Ferri-Pisani A SZERELEM AMERIKÁBAN

Ferri-Pisani A SZERELEM AMERIKÁBAN Ferri-Pisani A SZERELEM AMERIKÁBAN FERRI-PISANI A szerelem Amerikában Regény 2011 fordította Dénes Zsófia Fapadoskonyv.hu Kft. Dénes Zsófia jogutódja I. A félig nyitott kapu Az átkelés utolsó napjaiban

Részletesebben

SELECT VIDEO 2013. szeptemberi megjelenések. Barbie Mariposa és a Tündérhercegnő (Barbie Mariposa & the Fairy Princess) (6)

SELECT VIDEO 2013. szeptemberi megjelenések. Barbie Mariposa és a Tündérhercegnő (Barbie Mariposa & the Fairy Princess) (6) SELECT VIDEO 2013. szeptemberi megjelenések Barbie Mariposa és a Tündérhercegnő (Barbie Mariposa & the Fairy Princess) (6) Lakossági megjelenés: 2013.09.11. Ajánlott fogyasztói ár: 3.190 Ft A Barbie Mariposa

Részletesebben

Az új Abby tökéletes. Nem iszik, kerüli a káromkodást, a pólói

Az új Abby tökéletes. Nem iszik, kerüli a káromkodást, a pólói Az új Abby tökéletes. Nem iszik, kerüli a káromkodást, a pólói kifogástalan rendben sorakoznak a szekrényében azt hiszi, elegendő távolság választja el a múltjában rejlő sötétségtől. De amikor megérkezik

Részletesebben

Agatha Christie: A krétai bika

Agatha Christie: A krétai bika Agatha Christie: A krétai bika Agatha Christie Herkules munkái című novelláskötetéből fogom bemutatni A krétai bika című novellát Héraklész tizenkét munkájának felhasználásával. Agatha Christie angol írónő,

Részletesebben

Nekünk még volt szabadnapunk

Nekünk még volt szabadnapunk Nekünk még volt szabadnapunk 2013. 09. 11. Szerző: Kalmár András Molnár Piroskával egy nagy irodaház felső szintjén találkoztam, vöröses-lilás paróka volt a fején, zebramintás blúz és műszálas sál egészítették

Részletesebben

MÁJUSI MEGJELENÉS 2. ÁRCSÖKKENÉS

MÁJUSI MEGJELENÉS 2. ÁRCSÖKKENÉS SV SELECT '86 Kereskedelmi Kft. SV SELECT VIDEO Műsoros videokazetta és nagykereskedelmi értékesítés SELECT VIDEO -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

ÁPRILIS VÉGÉN MEGJELENT FILMEK

ÁPRILIS VÉGÉN MEGJELENT FILMEK SV SELECT '86 Kereskedelmi Kft. SV SELECT VIDEO Műsoros videokazetta és nagykereskedelmi értékesítés SELECT VIDEO -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

Hölderlin. Életpályája

Hölderlin. Életpályája Hölderlin Életpályája Friedrich Hölderlin (1770 1843) a német költészet és az egyetemes világirodalom egyik legnagyobb lírikusa, a legtisztább eszményekért rajongó költô. Míg élt, kevés elismerésben volt

Részletesebben

MagyarOK 1.: munkalapok 8

MagyarOK 1.: munkalapok 8 1. Kire igaz az állítás? Jelölje be, kire igaz az állítás! Megoldásait hasonlítsa össze a partnerével! 1. Harmincnégy éves. az apa a nagymama a nagynéni az anya a nagypapa a nagybácsi a fiú a kutya 2.

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0461 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Venezia Luxusvilla golfpályával eladó Velencében LEIRÁS

Részletesebben

Történelem és erkölcs Ettore Scola filmjeiben

Történelem és erkölcs Ettore Scola filmjeiben Vilagossag_5-6_MasodikTordelt.qxd 2003.06.30. 10:00 Page 225 VILÁGOSSÁG 2003/5 6. Kijelentés, norma, cselekvés / esztétika Bárdos Judit Történelem és erkölcs Ettore Scola filmjeiben Ettore Scola több filmben

Részletesebben

A CSALÁD. Következzen tehát a család:

A CSALÁD. Következzen tehát a család: A CSALÁD 2013. február. Eljutottam végre ide is - hogy összeismertessem a rokonokat. A több ezernyi kép közül majdnem mindegyik régi Aputól származik, az újak túlnyomó része pedig tőlem. Igyekeztem őket

Részletesebben

Családfa. Krämer Gyuláné (szül. Benedek Gizella)?? Neuser Lipótné (szül. Bachmann Róza) 1870 1943. Neuser Lipót Kb. 1868 1939

Családfa. Krämer Gyuláné (szül. Benedek Gizella)?? Neuser Lipótné (szül. Bachmann Róza) 1870 1943. Neuser Lipót Kb. 1868 1939 Családfa Apai nagyapa Krämer Gyula (Julius Krämer)?? Apai nagyanya Krämer Gyuláné (szül. Benedek Gizella)?? Anyai nagyapa Neuser Lipót Kb. 1868 1939 Anyai nagyanya Neuser Lipótné (szül. Bachmann Róza)

Részletesebben

1. Magyarországi reneszánsz Janusz Pannoniusz költészete. 2. Mikszáth Kálmán és a dzsentri

1. Magyarországi reneszánsz Janusz Pannoniusz költészete. 2. Mikszáth Kálmán és a dzsentri 1 1. 2. 3. 4. 5., 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15., (,»;, ;,...) 16. 17. 18.,, 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. (, ) 26.. 27.,, 28. (, ) 29. 30., 31. 32. 33. 34. '' '' 35. 36. 37., 38., 39., Santa Maria

Részletesebben

A NÉZŐ. Ismerjük meg fogyasztóinkat új szemszögből

A NÉZŐ. Ismerjük meg fogyasztóinkat új szemszögből Az Atmedia bemutatja: A NÉZŐ Ismerjük meg fogyasztóinkat új szemszögből Atmedia csoport: legjobb nemzetközi és lokális márkák Lengyelország (1998, 52 csatorna) Csehország (2008, 21 csatorna) Magyarország

Részletesebben

Könyvek Tusája 4. forduló

Könyvek Tusája 4. forduló Könyvek Tusája 4. forduló Ifjúság kategória Válaszaidat elküldheted az alábbi linkre kattintva. Minden beküldött választ, CSAK EGYSZER fogadunk el! Mielőtt rákattintasz az "Elküld" gombra, kérünk, nézd

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek bemutatja. 60/36. Történet.

A Biblia gyermekeknek bemutatja. 60/36. Történet. A Biblia gyermekeknek bemutatja Jézus születése Írta : Edward Hughes Illusztrálta : M. Maillot Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Átírta : E. Frischbutter; Sarah S. 60/36. Történet www.m1914.org Bible

Részletesebben

Mozgókép. Lekció: Mt 6, 25-34/Textus: Eszter 1-2 2015. október 18.

Mozgókép. Lekció: Mt 6, 25-34/Textus: Eszter 1-2 2015. október 18. Mozgókép Lekció: Mt 6, 25-34/Textus: Eszter 1-2 2015. október 18. Kedves Testvérek! Sokszor érzi az ember, hogy egy prédikációban jó tanácsokat kap, példamutatást, utat, amin járni lehet, iránymutatást,

Részletesebben

Filmes műfajok Minek a műfaj? Miért szeretünk mindent valamilyen rendszerbe elhelyezni? (Pl. Linne) Minek a csomagolás (műfaj)? Besorolható-e minden? Csak egyféleképpen sorolható be minden? Tartozhat-e

Részletesebben

MIMI O CONNOR. Margaret K. McElderry Books

MIMI O CONNOR. Margaret K. McElderry Books 1 2 MIMI O CONNOR Margaret K. McElderry Books New York * London * Toronto * SydNEY * Újdelhi 3 TARTALOM 5 6 Csak egyetlen dolgot kell tudnod: a történetek, amiket meséltek neked a szörnyetegekről, a tábortüzeknél

Részletesebben

Nemzetközi Képzőművészeti Filmszemle programok

Nemzetközi Képzőművészeti Filmszemle programok Nemzetközi Képzőművészeti Filmszemle programok 2014. október 15 19. (szerda vasárnap) október 15. (szerda) 12.05 13.15 Versenyfilmek vetítése 13.30 15.00 Versenyfilmek vetítése 15.15 16.45 Versenyfilmek

Részletesebben

Give Ez történet Hollywoodban VIII. 5/5

Give Ez történet Hollywoodban VIII. 5/5 2009 július 04. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Give 1/5 Give 2/5 Mérték Give 3/5 Give 4/5 Give 5/5 A héten rácsodálkozhatunk arra, hogy A bukottak mennyit is kaszálták, írunk arról is,

Részletesebben

Rokoni iszony. Csillag Katalin

Rokoni iszony. Csillag Katalin Rokoni iszony Csillag Katalin 1. Az új szomszédok A szüleim arra tanítottak, ne bántsak meg senkit, nem jó, ha az embernek ellenségei vannak. Megfogadtam a tanácsukat, bár a mi helyzetünkben ez akár képmutatásnak

Részletesebben

A kötőszók. Mindenki jól ismeri a DE szócskát, amivel ellentétet fejezünk ki. Gyakori, jól és könnyen használható:

A kötőszók. Mindenki jól ismeri a DE szócskát, amivel ellentétet fejezünk ki. Gyakori, jól és könnyen használható: A kötőszók Előhang (prelúdium): DE Mindenki jól ismeri a DE szócskát, amivel ellentétet fejezünk ki. Gyakori, jól és könnyen használható: Vera csak 2 éves, de már 100-ig tud számolni. Ez az étterem kitűnő,

Részletesebben

Ötven egész esztendővel a csokoládés uzsonna után kezdődik Magdaléna két életének tulajdonképpeni története... *****

Ötven egész esztendővel a csokoládés uzsonna után kezdődik Magdaléna két életének tulajdonképpeni története... ***** Ötven egész esztendővel a csokoládés uzsonna után kezdődik Magdaléna két életének tulajdonképpeni története... ***** Ezüst gyertyatartók fénye mellet egy fiatal férfi hajol íróasztala fölé. Az arca márványfehér,

Részletesebben

Családfa. Lichtwitz Ferdinándné (szül. Deutsch Jozefin) (1840-es évek- 1918 előtt) Krausz Márkusné (1840 körül- 1913 körül)

Családfa. Lichtwitz Ferdinándné (szül. Deutsch Jozefin) (1840-es évek- 1918 előtt) Krausz Márkusné (1840 körül- 1913 körül) Családfa Apai nagyapa Apai nagyanya Anyai nagyapa Anyai nagyanya Krausz Márkus (1840-1910 körül) Krausz Márkusné (1840 körül- 1913 körül) Lichtwitz Ferdinánd (1840-es évek- 1918 előtt) Lichtwitz Ferdinándné

Részletesebben

Prológus. Vigyázz, ez a könyv maga Albert, ha belelépsz, nem akarsz majd kijönni!

Prológus. Vigyázz, ez a könyv maga Albert, ha belelépsz, nem akarsz majd kijönni! Prológus Vigyázz, ez a könyv maga Albert, ha belelépsz, nem akarsz majd kijönni! Albertben megvan Sherlock Holmes kíváncsi természete, a külseje viszont Watsonra emlékeztet. Hanyag eleganciával öltözik,

Részletesebben

Szex és New York 1-5 évad AKCIÓ Megjelenés: június 02.

Szex és New York 1-5 évad AKCIÓ Megjelenés: június 02. Szex és New York 1-5 évad AKCIÓ Megjelenés: június 02. Szex és New York 1.évad (Sex and the City 1.season) Bruttó fogyasztói ár: 2990 Ft. SZEXELHETNEK A NŐK IS ÚGY, MINT A FÉRFIAK? Ennek a kérdésnek akar

Részletesebben

Munkalap1. thriller. thriller. akció. akció. akció. thriller. akció akció. thriller. zene. zene. horror. horror. horror. horror.

Munkalap1. thriller. thriller. akció. akció. akció. thriller. akció akció. thriller. zene. zene. horror. horror. horror. horror. 15 perc hírnév 666 a gyermek 8 mérföld 9 és fél hét a 13 rendőrörs ostroma a 200 éves ember a bárányok hallgatnak a barlang a barlang (másik verzió) a bűn szine a csapda mélyén a dög a gázoló a gyüjtő

Részletesebben

Pataky Zsófia vagyok, 14 éves. A legnagyobb gyerek a családban. Két testvérem van.

Pataky Zsófia vagyok, 14 éves. A legnagyobb gyerek a családban. Két testvérem van. A gyermekek Pataky Zsófia vagyok, 14 éves. A legnagyobb gyerek a családban. Két testvérem van. Pontosan 6 évvel ezelőtt, karácsonykor (amikor én 8 éves voltam a húgom pedig 5) kaptam a világ legszebb ajándékát.

Részletesebben

Szerző: Horváth-Lukács Judit

Szerző: Horváth-Lukács Judit Örömteli családi ünnepségre készülünk! Bendegúz, legidősebb unokám, 6. születésnapja lesz a vasárnap. A szülinapi torta kapcsán jutottak eszembe a következő gondolatok. Kedves Olvasóm! Hadd meséljek el

Részletesebben

Már újra vágytam erre a csodár a

Már újra vágytam erre a csodár a Már újra vágytam erre a csodár a Szüleinktől kapjuk az utat, gyermekeinktől a célt olvasható az államfő feleségének hitvallása internetes bemutatkozó oldalán. Áder János köztársasági elnök felesége, négygyermekes

Részletesebben

"Soha nem érzem, hogy itt a plafon" - Interjú Bánsági Ildikóval

Soha nem érzem, hogy itt a plafon - Interjú Bánsági Ildikóval "Soha nem érzem, hogy itt a plafon" - Interjú Bánsági Ildikóval 2014. augusztus 26. kedd, 07:00 "Mindig büszke voltam, ha valami újra hívtak. Soha nem érzem, hogy itt a plafon, hanem inkább azt, hogy szeretnék

Részletesebben

Megmenteni a világot

Megmenteni a világot Megmenteni a világot Kisfilm forgatókönyv Tartalomjegyzék Bevezetés...2 Ne lődd le a hírvivőt...2 Nem minden az, aminek elsőre látszik...2 Megmenteni a világot...3 Mi a fene???...4 A világ bajai...4 Ökológiai

Részletesebben

MagyarOK A2+ munkalapok 1

MagyarOK A2+ munkalapok 1 1. Ismerkedünk munkalap / Kérdés Válasz 1. Jól hallom, hogy nem vagy magyar? Jól hallom, hogy nem magyar? 2. Hol dolgozol? Hol dolgozik? 3. Hol élsz? Hol él? 4. Mivel foglalkozol / foglalkozik? Milyen

Részletesebben

Kritika - Transformers: A bukottak bosszúja

Kritika - Transformers: A bukottak bosszúja 2009 június 25. Flag Szöveg méret Mentés 0 értékelve Még nincs Mérték A nyár egyik legjobban várt produkciójával kezdjük meg a filmek mélyebb boncolgatását. Nagy gondolatokra ne számítsatok, inkább csak

Részletesebben

Meleg Férfiak, Hideg Diktatúrák. 2015. Rend. Takács Mária. Éclipse Film Kft., Civil Művek. Magyar dokumentumfilm, angol felirattal. 100 perc.

Meleg Férfiak, Hideg Diktatúrák. 2015. Rend. Takács Mária. Éclipse Film Kft., Civil Művek. Magyar dokumentumfilm, angol felirattal. 100 perc. 128 SZEMLE Meleg Férfiak, Hideg Diktatúrák. 2015. Rend. Takács Mária. Éclipse Film Kft., Civil Művek. Magyar dokumentumfilm, angol felirattal. 100 perc. Takács Mária új dokumentumfilmje a melegeket kirekesztő,

Részletesebben

Családfa. Kohn Móricné (szül.? Vilma)? Grünbaum?-né (szül.?)? Kohn Móric? Grünbaum??? Apa. Anya. Grünbaum András

Családfa. Kohn Móricné (szül.? Vilma)? Grünbaum?-né (szül.?)? Kohn Móric? Grünbaum??? Apa. Anya. Grünbaum András Családfa Apai nagyapa Apai nagyanya Anyai nagyapa Anyai nagyanya Grünbaum??? Grünbaum?-né (szül.?)? 1945 Kohn Móric? 1918 Kohn Móricné (szül.? Vilma)? 1945 Apa Grünbaum András 1890 1951 Anya Grünbaum Margit

Részletesebben

KORREKCIÓS SIMÍTÁS A IV. HÁZ SEGÍTSÉGÉVEL

KORREKCIÓS SIMÍTÁS A IV. HÁZ SEGÍTSÉGÉVEL Németh Ágnes: KORREKCIÓS SIMÍTÁS A IV. HÁZ SEGÍTSÉGÉVEL Minden asztrológus legnehezebb feladatának tekinti ellenőrizni, hogy a kapott születési adatok precízek-e. Ehhez gondolom mindegyikünknek meg van

Részletesebben

Rovarirtásból élt a novícius

Rovarirtásból élt a novícius Rovarirtásból élt a novícius P. Hagyó József Jézus Kistestvére Szerzetesként egyedül, de nem közösség nélkül Az előjelek aggasztják az embereket, az e világ hatalmasai több alkalommal konferenciára gyűlnek

Részletesebben

A kérdezô UNGVÁRI TAMÁS. Szokatlan beszélgetések SCOLAR

A kérdezô UNGVÁRI TAMÁS. Szokatlan beszélgetések SCOLAR A kérdezô UNGVÁRI TAMÁS Szokatlan beszélgetések SCOLAR TARTALOM 10 MÜLLER PÉTER 2010. december 27. 18 SZINETÁR MIKLÓS 2011. március 28. 28 LATOR LÁSZLÓ TÓTH KRISZTINA 2011. április 18. 44 VEKERDY TAMÁS

Részletesebben

Ó, azok az indiános filmek - A barbár Közzétette: (https://www.flagmagazin.hu)

Ó, azok az indiános filmek - A barbár Közzétette:  (https://www.flagmagazin.hu) 2013 április 16. Flag 0 Értékelés kiválasztása nincs Give Ó, értékelve azok az indiános Mérték Még - 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 minap az egyik tévéadón belefutottam című filmbe. Elég sötét film, de érdekes témát

Részletesebben

Módszertani segédlet pedagógusoknak az első szexszel kapcsolatos órák megtartásához. Óravázlatok Projektötletek Megbeszélendő kérdések

Módszertani segédlet pedagógusoknak az első szexszel kapcsolatos órák megtartásához. Óravázlatok Projektötletek Megbeszélendő kérdések Módszertani segédlet pedagógusoknak az első szexszel kapcsolatos órák megtartásához Óravázlatok Projektötletek Megbeszélendő kérdések Első szex Javasolt évfolyam: 7 12. Időbeosztás Tanári tevékenység Tanulói

Részletesebben

Májusi új könyveinkből

Májusi új könyveinkből Májusi új könyveinkből Roy Baumeister- John Tierney,: Akaraterő Budapest, Ursus Libris, 2013. Miért nem teljesülnek az újévi fogadalmak? Miért fulladnak rendre kudarcba a fogyókúrák? Miért bizonyulunk

Részletesebben

Januári új könyveinkből

Januári új könyveinkből Januári új könyveinkből Eduard Limonov: Ez vagyok én, Edicska Budapest: Európa, 2011. Egy fiatal orosz költő a hetvenes évek közepén egyszer csak New Yorkban találja magát: ment ő is a sok ezer, főleg

Részletesebben

MOZGÓKÉPKULTÚRA ÉS MÉDIAISMERET I. RÉSZLETES ÉRETTSÉGIVIZSGA-KÖVETELMÉNY. 1. A mozgóképnyelv alapjai, a filmpoétika fogalmai

MOZGÓKÉPKULTÚRA ÉS MÉDIAISMERET I. RÉSZLETES ÉRETTSÉGIVIZSGA-KÖVETELMÉNY. 1. A mozgóképnyelv alapjai, a filmpoétika fogalmai MOZGÓKÉPKULTÚRA ÉS MÉDIAISMERET I. RÉSZLETES ÉRETTSÉGIVIZSGA-KÖVETELMÉNY 1. A mozgóképnyelv alapjai, a filmpoétika fogalmai A képrögzítés és mozgásábrázolás alapjai és jellemzői, a technikai képalkotás

Részletesebben

Ifjú fejjel a hadak útján

Ifjú fejjel a hadak útján Ifjú fejjel a hadak útján Szerző: Horák János ma 0 hozzászólás Egy könyvtáros, egy iskolaigazgató, és egy lakatos. Első látásra semmi közük egymáshoz. Azonban ha meghallgatjuk történeteiket, rájövünk,

Részletesebben

Francia mozik vetítik a Werckmeister harmóniákat

Francia mozik vetítik a Werckmeister harmóniákat 3. szint Február Francia mozik vetítik a Werckmeister harmóniákat Tarr Béla új filmjét vetítik Franciaországban A francia mozihálózat szerdától az egész országban vetíti Tarr Béla Werckmeister harmóniák

Részletesebben

A NEMZETI MÉDIA - ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG MÉDIATANÁCSÁNAK. 1724/2012. (IX.26.) számú HATÁROZATA

A NEMZETI MÉDIA - ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG MÉDIATANÁCSÁNAK. 1724/2012. (IX.26.) számú HATÁROZATA Ügyiratszám: MN/24427-5/2012. Tárgy: műsorszám előzetes korhatárkategóriába sorolása Ügyintéző: személyes adat Telefonszám: Személyes adat A NEMZETI MÉDIA - ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG MÉDIATANÁCSÁNAK 1724/2012.

Részletesebben

JANUÁR SZIA, IDŐUTAS! ÚJÉ

JANUÁR SZIA, IDŐUTAS! ÚJÉ JANUÁR SZIA, IDŐUTAS! E NAPTÁR SEGÍTSÉGÉVEL SOSEM FOGOD ELFELEJTENI, MIOR VANNA A FONTOS IDŐPONTO A MÚLTBAN ÉS A JÖVŐBEN. Z T, RES NG E VÍZ ARSA A F ZDETE E V ÚJÉ 0 ÉRDE ESS ÉG MR. PEABODY ÉS SHERMAN VÁROSI

Részletesebben

Vasember 2 (Iron Man 2)

Vasember 2 (Iron Man 2) Vasember 2 (Iron Man 2) Select 86 Kft. 2010. októberi megjelenések Paramount Home Entertainment Javasolt fogyasztói ár: 2.990 Ft Az Iron Man 2. lendületes és akciódús pörgés az első perctől az utolsóig.

Részletesebben

Júniusi új könyveinkből

Júniusi új könyveinkből Júniusi új könyveinkből Gary Chapman: Nyári szellő Budapest, Harmat, 2011. A történet középpontjában egy házaspár, Kim és Derek állnak. Kimnek az első házasságából két gyermeke született, akik ikrek és

Részletesebben

Híres metodisták 3. Metodisták a misszióban

Híres metodisták 3. Metodisták a misszióban Híres metodisták 3. Metodisták a misszióban James Fraser (1886-1938) Senki nem vette észre, milyen királyi küzdelem folyik a könyvtár sarkában ülő fiatalember szívében. Azon a délutánon már harmadszor

Részletesebben

ÁPRILISI MEGJELENÉS 2.

ÁPRILISI MEGJELENÉS 2. SV SELECT '86 Kereskedelmi Kft. SV SELECT VIDEO Műsoros videokazetta és DVD nagykereskedelmi értékesítés SELECT VIDEO -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

magát. Kisvártatva Vakarcs, a kutya is csatlakozott hozzájuk. Kedveskedve hol a Papa, hol meg az unoka lábaira fektette meleg tappancsait.

magát. Kisvártatva Vakarcs, a kutya is csatlakozott hozzájuk. Kedveskedve hol a Papa, hol meg az unoka lábaira fektette meleg tappancsait. Göncölszekér M ári szólt asszonyához Pista, te csak maradj az ágyban, próbálj meg aludni. Ez a szegény lánygyerek folyton köhög. Nem hagy téged aludni. Nem tudsz pihenni. Lehet, hogy a komámnak lesz igaza.

Részletesebben

Harai Dénes. A TISZTJELÖLTEK NEMZETI NEVELÉSÉNEK ELVI ÉS MÓDSZERTANI KÉRDÉSEIRŐL (Egy konferencia elé)

Harai Dénes. A TISZTJELÖLTEK NEMZETI NEVELÉSÉNEK ELVI ÉS MÓDSZERTANI KÉRDÉSEIRŐL (Egy konferencia elé) Harai Dénes A TISZTJELÖLTEK NEMZETI NEVELÉSÉNEK ELVI ÉS MÓDSZERTANI KÉRDÉSEIRŐL (Egy konferencia elé) A "krisna-tudatról" az egyik kereskedelmi csatornán - a közelmúltban - egy órás műsort közvetítettek,

Részletesebben