3. ügyfélkapu- ügyfélfogadás

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "3. ügyfélkapu- ügyfélfogadás"

Átírás

1 3. ügyfélkapu- ügyfélfogadás

2 Az ügyfélkapu működése

3 Tájékoztató az Ügyfélkapu használatáról Az Ügyfélkapu a magyar kormányzat elektronikus ügyfélbeléptető és azonosító rendszere.

4 Biztosítja, hogy felhasználói a személyazonosság igazolása mellett, egyszeri belépéssel biztonságosan kapcsolatba léphessenek elektronikus közigazgatási ügyintézést és szolgáltatást nyújtó szervekkel. Ügyfélkapu kényelmes, online ügyintézési lehetőséget biztosít az állampolgárok és a szervezetek részére a közigazgatásban.

5 Célja: Egységes, az ügyfél számára átlátható, könnyen kezelhető rendszer kialakítása, mely maradéktalanul megfelel a vonatkozó jogi feltételeknek.

6 Az elektronikus ügyfélkapu szolgáltatásai: Az ügyfél biztonságos, egyszeri azonosítása, majd összekötése az elektronikus szolgáltatást nyújtó intézmény alkalmazásaival. Az ügyfelek a rendszert magát, valamint az egyes elektronikus intézményi szolgáltatásokat böngészőn keresztül érik el. A piacon lévő szabványos elektronikus aláíró alkalmazások fogadása. A rendszer felkészült a jövőbeni alternatív aláíró eszközök (pl. mobiltelefon)használatára, szabványos kapcsolódási felületek kialakításával.

7 Regisztráció: Történhet személyesen az okmányirodánál, vagy ideiglenesen elektronikus úton. Az az ügyfél, aki fokozott biztonságú, vagy minősített érvényes elektronikus aláírással rendelkezik, a portálon keresztül is kezdeményezheti a regisztrációt anélkül, hogy személyesen megjelenne az önkormányzati irodában.

8 Azonosítás: Az ügyfél egyedi azonosító kódjával azonosítja magát. Ezt követen az ügyfél kiválasztja a kívánt elektronikus szolgáltatást biztosító intézményt, és az ügyfélkaput összeköti a megfelelő intézményi alkalmazással úgy, hogy az intézményi alkalmazás számára továbbítja az azonosítási információt. Az ügyfél egy bejelentkezés során több szolgáltatást vehet igénybe anélkül, hogy a kapun többször kellene azonosítania magát.

9 Az ügyfélkapus azonosítás folyamata:

10 Időbélyeg Az időbélyeg egyszerűen egy digitális dátumbélyegző. Az időbélyeget a digitális dokumentumok aláírásával együtt használjuk, ezzel igazoljuk, hogy abban az időpontban a dokumentum már létezett. Egy dokumentumhoz rendelt időbélyeg hitelessége például az ingyenesen elérhető Adobe Reader segítségével, az időbélyeg tanúsítvány ellenőrzése funkcióval lehetséges.

11 Ügyfélkapu Most menjünk fel az Ügyfélkapura és nézzük végig a lehetőségeket! Időpontfoglalás okmányirodába / kormányablakba Földhivatali-nyilvántartás (pl. tulajdoni lap-hrsz) TAJ-nyilvántartással összefüggő szolgáltatások Biztosítási jogviszony Betegéletút lekérdezése Háztartási nagygépek cseréje - Otthon Melege Program Autópálya matrica vásárlás stb.

12 Ügyfélfogadás Minden hivatali szervezet életében fontos szerepet tölt be az ügyfelekkel, tárgyaló partnerekkel való foglalkozás. Mindenekelőtt a titkárságvezető, vagy a titkár a felelős a látogatók fogadásáért, akik a vezetőhöz vagy a helyetteshez érkeznek. A titkár előzékenysége, figyelmessége nagymértékben meghatározza az ügyfélfogadás hangulatát. A titkárságon, vagy recepción nagyon sok különböző ügyfél fordul meg különböző célból és szituációban.

13 Az ügyfélfogadás helye Nagyon sok helyen ma már egybeolvad a recepció és a titkárság fogalma. Pedig a titkár tevékenységének ellátásához nyugalomra, nyugodt körülményeket biztosító irodára lenne szükség. Azaz, mire az ügyfél a titkárságra érkezik, már minden pontos információt, adatot az ügyintézéshez a recepción meg kell tudnia. Az a jó munkahely, ahol a recepció stílusa tükrözi a cég szellemiségét, arculatát. A recepció a munkahelyre érkező vendégek fogadását, eligazítását, nyilvántartását, útbaigazítását szolgáló irodai helyiség.

14 Az ügyfélfogadás szabályai Az ügyfeleket a titkár fogadja rendszerint a titkárságon. A titkár intelligenciájának egyik fokmérője, hogy a látogatók fogadásakor hogyan viselkedik, milyen udvarias és korrekt. A gúnyos mosoly, a félreérthető pillantások, a felsőbbrendűség kifejezése negatívan hat a látogatókra. Megkülönböztetett figyelmet kell szentelni az ügyfelek fogadására, az alábbi szabályok betartása célszerű:

15 Az ügyfélfogadás szabályai az érkező ügyfelet rögtön üdvözölni kell, a napszaknak megfelelően kell köszönni, érdeklődni kell a látogatás céljáról, meg kell állapítani rövid érdeklődés után, ki az a munkatárs, aki az ügy elintézője, ha a vezetőhöz érkezett az ügyfél, hellyel kell kínálni a vezetőhöz való bebocsátásig, alkalomhoz illően kávéval, üdítővel, vízzel kínálhatjuk az ügyfelet, hosszabb várakozás esetén újságot, folyóiratot ajánlhatunk a figyelmébe, a számítógép monitora olyan szögbe legyen fordítva, hogy az ügyfelet ne zavarhassa.

16 A kulturált ügyintézés tájékoztatás esetén Tájékoztatni többféleképpen lehet: írásban, szóban, tömegkommunikációs eszközök, telefonok segítségével. Mindegyik tájékoztatási formának megvannak a sajátosságai. Ügyelni kell arra, hogy mindig szem előtt tartsuk a legfontosabb célt: azaz ne térjünk ki a lényeg elől, röviden, szakszerűen, pontosan adjuk át az információt a konkrét témával kapcsolatban.

17 A hívásokat szívélyesen kell fogadni. Érthetően, kifejezően kell beszélni, hogy a hívó fél is megértse közlendőinket. Nem szabad túlzásba vinni a beszélgetés időtartamát, törekedni kell a lényeg minél gyorsabb kifejtésére. Ha valamilyen fontos információt közölnek velünk, kérdezzünk vissza a pontosság kedvéért pl. a telefonszámokra, vagy valamilyen címre, s rögtön jegyezzük le. Ne felejtsünk el mindig a napszaknak megfelelően bemutatkozni, s a nevünket megemlíteni. Legyünk felkészültek a keresett fél nevét illetően, tudjuk munkaköri beosztását! Legyünk tájékozottak a telefon kezelőgombjait illetően! Az állandó mosoly az arcon a beszélgetés idején dallamosságot, jóindulatot kölcsönöz. Ha mosolygunk, akkor a hangunk is kedvesebbnek tűnik.

18 A titkár feladatai telefonhívásnál Abban az esetben, amikor a hivatali szerv titkárságára telefonhívás érkezik, akkor hívott félként illik alapvető szabályokat betartania a titkárságvezetőnek, vagy éppen annak az alkalmazottnak, aki a hívást fogadja: a kagylót 1-2 kicsengés után illik felvenni a kapcsolat létrejöttekor a hívott fél nevével vagy a cég nevével kell bejelentkezni és köszönni, ha a hívó nem mutatkozik be, akkor kérheti tőle a hívott fél, hogy Mutatkozzon be kérem! baráti hangnemben kell beszélni, egyesítve a nyugalmat és a hozzáértést, a beszélgetés idején nem szabad használni nehezen kiejthető szavakat, türelmesnek kell lenni, telefonon keresztül nem szabad bizalmaskodni, a beszélgetést a hívó fejezi be, a beszélgetés végén helyén való az üdvözlettel való elbúcsúzás.

19 A titkár feladata híváskezdeményezésnél Abban az esetben, amikor a titkár, vagy az alkalmazott a hívó fél, a következő szabályokat kell betartani: előre alaposan és pontosan át kell gondolnia a telefonálás célját, meghatározni a és áttekinthető formában feljegyezni a kérdéseket, előzetesen össze kell készíteni minden szükséges ügyiratot, fel kell készülni a várható kérdésekre, a munkanap elején nem szabad telefonálni, nem ajánlatos telefonálni a munkanap végén, a hívás létrejöttekor a hívó fél mutatkozik be a cég nevével, majd a saját nevét és munkakörét mondja, majd annak a nevét mondja, akivel beszélni szeretne, vidéki hívás esetén fontos azt a várost megnevezni, ahonnan a hívás történik, vonal megszakadása esetén a hívó fél kötelessége az újrahívás a hívó fél kezdeményezi a búcsúzást.

20 Problémaelhárítás Az üzleti életben a munkavégzés során vétett hiba bocsánatkérést von maga után. A hiba kijavítása illetve annak verbális elismerése az üzleti etikett alapkövetelménye. Ennek tartalma soha nem lehet üres szólam, fogadkozás, hanem a hiba elismerésén túl jelentse a beszámolást a korrigáló intézkedésekről. Hiba és tévedés esetén soha nem fölösleges a bocsánatkérés, udvariatlan és bárdolatlan az az ember, aki tévedése esetén elmulasztja azt.

21 Reklamáció A kereskedelemben felmerülő esetleges reklamáció során a cég képviselője a panaszt mindig úgy kell hogy kezelje, hogy a cég jó hírneve ne csorbuljon. A vevő kívánalmai gyakran jogosak, ekkor a reklamáció indokolt, és jogszabály adta keretek között jóvátételére törekedni kell. Abban az esetben, ha vevőnek nincs igaza, a reklamáció nem indokolt, akkor az elutasítás módja, stílusa nem sértheti a reklamálót. A helytelenül megválasztott kommunikációs stílus eredményezheti az ügyfél cégtől való elpártolását, valamit a cég kedvezőtlen színben való feltüntetését. Ilyen esetben diplomatikus, ha az esetleges hibából bizonyos részeket elismerünk saját mulasztásként, akár kompromisszum árán. Azonban ha az ügyfél követelései irreálisak, akkor elutasítást mindig érvekkel, bizonyítékokkal kell alátámasztani.

22 A vevőreklamációk kezelésének alapszabályai Könnyebb elkerülni egy panaszhelyzetet, mint jól megoldani! - Panaszhelyzet akkor keletkezik, amikor a vevő elégedetlen, függetlenül attól, hogy panaszkodik-e vagy sem! - A megoldásban állandó szabályokat kell alkalmazni, és elkerülni az improvizációt! - A panaszkezelésben a legjobb alkalmazottaknak kell részt venniük!

23 Általános séma a panaszkezelésben Köszönje meg a panaszt! 2. Magyarázza meg, miért tartja pontosnak a panasz megismerését! 3. Kérjen elnézést! 4. Ígérje meg, hogy azonnali lépéseket tesz! 5. Kérdezzen! 6. Ha lehet, azonnal orvosolja a hibát! 7. Ellenőrizze a vevő elégedettségi állapotát! 8. Előzze meg a hiba megismétlődését! Nehezebben kezelhető vásárlók esetében: Érzelmi síkról váltsunk át tárgyszerű megközelítésre! - Helyezkedjünk a panaszos pozíciójába! - Alkalmazzuk a megfelelő hangnemet megfelelő időzítésben! - Vonjuk bele az vevőt a megoldásba! - Helyezzük a hangsúlyt a személyes megközelítésre!

24 Írjunk válaszlevelet reklamációra!

25 Kérdések Mi az ügyfélkapu célja? Mire szolgál az időbélyeg? Soroljon föl 5 ügyfélkapun elérhető szolgáltatást! Mik a vevőreklamáció kezelésének alapszabályai?

Tájékoztató az Ügyfélkapu használatáról

Tájékoztató az Ügyfélkapu használatáról Tájékoztató az Ügyfélkapu használatáról Az Ügyfélkapu a magyar kormányzat elektronikus ügyfél-beléptető és azonosító rendszere. Biztosítja, hogy felhasználói a személyazonosság igazolása mellett, egyszeri

Részletesebben

A siker titka a panaszos ügyfél és ahogyan bánnak vele!

A siker titka a panaszos ügyfél és ahogyan bánnak vele! A siker titka a panaszos ügyfél és ahogyan bánnak vele! A szabályzat elkészítésével az volt a célunk, hogy a tevékenységeink során keletkező, a követelményeknek nem megfelelő szolgáltatások azonosíthatóak,

Részletesebben

Ügyfélkapunyitással kapcsolatos ügyintézés Az Ügyfélkapu a magyar kormányzat elektronikus ügyfélbeléptető és azonosító rendszere. Biztosítja, hogy felhasználói a személyazonosság igazolása mellett egyszeri

Részletesebben

Madarász Károly Művelődési Ház és Városi Könyvtár VÁROSI KÖNYVTÁRA

Madarász Károly Művelődési Ház és Városi Könyvtár VÁROSI KÖNYVTÁRA Madarász Károly Művelődési Ház és Városi Könyvtár VÁROSI KÖNYVTÁRA PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT ÉRVÉNYESSÉG KEZDETE: 2016. JANUÁR 1. Cím: 5420 Túrkeve, Petőfi tér 2-4. Telefon/fax: 56-361-098 PANASZKEZELÉS

Részletesebben

Ügyfélkapu. etananyag

Ügyfélkapu. etananyag Ügyfélkapu etananyag 1. Bevezető Az Ügyfélkapu a magyar kormányzat elektronikus azonosító- és ügyfélbeléptető rendszere. Biztosítja, hogy használói a személyazonosság igazolása mellett egyszeri belépéssel

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Érdi Szakképzési Centrum Százhalombattai Széchenyi István Szakgimnáziuma és Gimnáziuma 2440 SZÁZHALOMBATTA, Iskola u. 3. ÉSZC OM: 203036 Intézményi azonosító:142106 Telefon/fax: 23-354-444 www.sziszki.hu

Részletesebben

REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA

REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA 2016-01-25 Az ÉTDR rendszer üzemeltetője: Lechner Nonprofit Kft. Az ÉTDR Helpdesk elérhetőségei: e-mailen: helpdesk@etdr.gov.hu telefonon: +36 1 279-2643, +36 1 279-2647 (H-CS

Részletesebben

ÉTDR REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA

ÉTDR REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA ÉTDR REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA 2017-06-12 Felhívjuk a figyelmet, hogy az ÉTDR a mindenkori jogszabályi keretek között működik, a csatlakozószerveknek és személyeknek a mindenkori jogszabály szerint

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT A Biztosítások.hu Biztosítási Alkusz és Tanácsadó Kft. Ügyfelei részére I. BEVEZETÉS A Biztositasok.hu Biztosítási Alkusz és Tanácsadó Kft. (továbbiakban: Alkusz) a tevékenységére,

Részletesebben

Kézikönyv. a HGCS-2014 Háztartási nagygépek cseréje. pályázati kiíráshoz kapcsolódó pályázati portál működéséhez. http://uszt-hgcs.

Kézikönyv. a HGCS-2014 Háztartási nagygépek cseréje. pályázati kiíráshoz kapcsolódó pályázati portál működéséhez. http://uszt-hgcs. Kézikönyv a HGCS-2014 Háztartási nagygépek cseréje pályázati kiíráshoz kapcsolódó pályázati portál működéséhez http://uszt-hgcs.hu https://uszt-hgcs.hu/hgcs I. Regisztráció Tartalomjegyzék I. Regisztráció

Részletesebben

ÜGYFÉLKAPU AZONOSÍTÁSI SZOLGÁLTATÁS

ÜGYFÉLKAPU AZONOSÍTÁSI SZOLGÁLTATÁS ÜGYFÉLKAPU AZONOSÍTÁSI SZOLGÁLTATÁS SZOLGÁLTATÁS LEÍRÓ LAP 2017. július 1. v2.1 EREDETI 2 Tartalom 1. A SZOLGÁLTATÁSI LEÍRÁSA... 3 2. A SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELE... 5 3. A SZOLGÁLTATÁS FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEI...

Részletesebben

A Széchenyi István Városi Könyvtár Panaszkezelési szabályzata

A Széchenyi István Városi Könyvtár Panaszkezelési szabályzata Széchenyi István Városi Könyvtár Telefonszám: 99/511-250 Honlap: www.szivk.hu E-mail cím: konyvtar@szivk.hu A Széchenyi István Városi Könyvtár Panaszkezelési szabályzata Jóváhagyta: Horváth Csaba igazgató

Részletesebben

ÁNYK űrlap benyújtás támogatási szolgáltatás

ÁNYK űrlap benyújtás támogatási szolgáltatás ÁNYK űrlap benyújtás támogatási szolgáltatás SZOLGÁLTATÁS LEÍRÓ LAP 2016. március 10. v2 EREDETI 2 Tartalom 1. A SZOLGÁLTATÁS LEÍRÁSA... 3 2. A SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELE... 5 3. A SZOLGÁLTATÁS FELHASZNÁLÁSI

Részletesebben

(ii) írásban (személyesen vagy más által átadott irat útján, postai úton, telefaxon, elektronikus levélben) bejelenthessék.

(ii) írásban (személyesen vagy más által átadott irat útján, postai úton, telefaxon, elektronikus levélben) bejelenthessék. Panaszkezelési Ügyféltájékoztató I. Bevezetés I.1. Jelen Panaszkezelési ügyféltájékoztató (a továbbiakban: Ügyféltájékoztató) a hitelintézetekről és pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. törvény

Részletesebben

Panaszkezelési szabályzat

Panaszkezelési szabályzat Panaszkezelési szabályzat (a módosításokkal egységes szerkezetben) Hatályos: 2014.12.12. napjától 1 I. A szabályzat alapelve, célja A CO-OP HITEL Pénzügyi Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Részletesebben

ACCESS Befektetési Alapkezelő Zrt.

ACCESS Befektetési Alapkezelő Zrt. ACCESS Befektetési Alapkezelő Zrt. Ügyfélfogadás rendje és panaszkezelésre vonatkozó szabályzat Verzió Hatályos Döntés száma 1. 2012. április 26. 7/2012.(04.26) vezérigazgatói határozat 2. 2014. július

Részletesebben

Az Értesítési tárhely. etananyag

Az Értesítési tárhely. etananyag Az Értesítési tárhely etananyag 1 Az Értesítési tárhely 1. Áttekintés A Központi Elektronikus Szolgáltató Rendszer (KR) tárhelyet biztosít az elektronikus ügyintézést igénybe vevő ügyfelek számára. Az

Részletesebben

Előadó: Baráth Csilla Szombathely, április 17.

Előadó: Baráth Csilla Szombathely, április 17. Előadó: Baráth Csilla Szombathely, 2018. április 17. o Információs társadalom o XXI. század korszakváltás o A közigazgatásnak ezt, a napjainkban is zajló fejlődési folyamatot követnie kell. o E-közigazgatás

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT. Hatályos január 1.

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT. Hatályos január 1. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Hatályos 2010. január 1. Tartalom: 1. Fogalom meghatározások 3 2. A panaszkezelést ellátó szakmai terület meghatározása 3 3. Panasz felvétele 4 4. A panasz rögzítése 4 5. Tájékoztató

Részletesebben

Fogyasztói reklamáció intézése a kereskedelmi egységekben. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde

Fogyasztói reklamáció intézése a kereskedelmi egységekben. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Fogyasztói reklamáció intézése a kereskedelmi egységekben Készítette: Friedrichné Irmai Tünde A reklamáció intézése - Kis boltokban az eladó feladata - Nagyobb kereskedelmi egységekben a vezető intézi

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT. a Willis Magyarország Biztosítási Alkusz és Tanácsadó Kft. Ügyfelei részére

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT. a Willis Magyarország Biztosítási Alkusz és Tanácsadó Kft. Ügyfelei részére PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT a Willis Magyarország Biztosítási Alkusz és Tanácsadó Kft. Ügyfelei részére Melléklet: Panaszbejelentõ lap Budapest, 2013. április 10. Hatályos: 2013. április 10. Jóváhagyta:

Részletesebben

BAG Hungary Biztosítási Alkusz Kft. Panaszkezelési Szabályzata

BAG Hungary Biztosítási Alkusz Kft. Panaszkezelési Szabályzata BAG Hungary Biztosítási Alkusz Kft. Panaszkezelési Szabályzata Kecskemét, 2010. január 4. Módosítva: 2015. augusztus 13. A BAG Hungary Biztosítási Alkusz Kft. az ügyfeleinek a BAG Hungary Biztosítási Alkusz

Részletesebben

Panaszkezelési Szabályzat

Panaszkezelési Szabályzat 22/2014. számú közvetlen hatályú szabályzat Panaszkezelési Szabályzat KM 3. számú melléklet Tompa és Vidéke Takarékszövetkezet Panaszkezelési Tájékoztató Hatályos: 2014. december 18. A Tompa és Vidéke

Részletesebben

ÁNYK űrlap benyújtás támogatási szolgáltatás

ÁNYK űrlap benyújtás támogatási szolgáltatás ÁNYK űrlap benyújtás támogatási szolgáltatás SZOLGÁLTATÁS LEÍRÓ LAP 2017. július 1. v2.1 EREDETI 2 Tartalom 1. A SZOLGÁLTATÁS LEÍRÁSA... 3 2. A SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELE... 5 3. A SZOLGÁLTATÁS FELHASZNÁLÁSI

Részletesebben

1. Telefonos ügyfélszolgálattal kapcsolatos tájékoztató Nyugdíjpénztári telefonos ügyfélszolgálat elérhetősége

1. Telefonos ügyfélszolgálattal kapcsolatos tájékoztató Nyugdíjpénztári telefonos ügyfélszolgálat elérhetősége 1. Telefonos ügyfélszolgálattal kapcsolatos tájékoztató 1.1. Nyugdíjpénztári telefonos ügyfélszolgálat elérhetősége Telefonszám Hívásfogadás ideje Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek 06-1- 477-4890 8-16

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Krízis-Megoldás Kft PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Kelt Budapesten, 2013. június 10. napján Porpáczy Tamás ügyvezető 1 Krízis-Megoldás Kft Jelen szabályzat a Krízis-Megoldás Kft működésével kapcsolatos panaszügyek

Részletesebben

a Bóly és Vidéke Takarékszövetkezet Panaszkezelési Szabályai KM 3. számú melléklet

a Bóly és Vidéke Takarékszövetkezet Panaszkezelési Szabályai KM 3. számú melléklet a Takarékbank Zrt. 22/2014. számú közvetlen hatályú szabályzata alapján a Bóly és Vidéke Takarékszövetkezet Panaszkezelési Szabályai KM 3. számú melléklet 2 Hatályos: 2015. év február hó 4. napjától A

Részletesebben

A STONEHENGE J.J KFT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA

A STONEHENGE J.J KFT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA A STONEHENGE J.J KFT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA Verzió: Készítette: Hatályba lépés napja: v1 Sajti László szervezeti igazgató 2014. január 02. 1 I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK I.1. A Szabályzat célja Jelen

Részletesebben

Hungarikum Biztosítási Alkusz Korlátolt Felelősségű Társaság

Hungarikum Biztosítási Alkusz Korlátolt Felelősségű Társaság Hungarikum Biztosítási Alkusz Korlátolt Felelősségű Társaság Panaszkezelési szabályzat Hatályba lépés napja: 2017.05.15. 1 Tartalomjegyzék 1. Bevezető rendelkezések... 3 2. Panasz bejelentése... 4 3. Panasz

Részletesebben

Az elektronikus ügyintézés: a közigazgatási hatósági ügyek elektronikus úton történő ellátása, az eközben felmerülő tartalmi és formai kezelési

Az elektronikus ügyintézés: a közigazgatási hatósági ügyek elektronikus úton történő ellátása, az eközben felmerülő tartalmi és formai kezelési Az elektronikus ügyintézés: a közigazgatási hatósági ügyek elektronikus úton történő ellátása, az eközben felmerülő tartalmi és formai kezelési munkamozzanatok összessége. Az elektronikus út:az eljárási

Részletesebben

PROFÉNA. Felszámoló és Vagyonkezelő. Korlátolt Felelősségű Társaság. ( cégjegyzékszám: adószám: )

PROFÉNA. Felszámoló és Vagyonkezelő. Korlátolt Felelősségű Társaság. ( cégjegyzékszám: adószám: ) PROFÉNA Felszámoló és Vagyonkezelő Korlátolt Felelősségű Társaság ( cégjegyzékszám: 01 09 925516 adószám: 14907261-2-43 ) 1201 Budapest, Vágóhíd út 65. weblap: www.profena.hu panaszkezelési szabályzata

Részletesebben

NYÍRPARASZNYA TÁJÉKOZTATÓ AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSRŐl

NYÍRPARASZNYA TÁJÉKOZTATÓ AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSRŐl NYÍRPARASZNYA TÁJÉKOZTATÓ AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSRŐl Az Önkormányzat az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény (E-ügyintézési tv.)

Részletesebben

HORIZONT Magánnyugdíjpénztár

HORIZONT Magánnyugdíjpénztár HORIZONT Magánnyugdíjpénztár Panaszkezelési Szabályzat Hatályos: 2016. november 25-től Tartalom I. Bevezetés...2 II. A Tájékoztató közzététele...2 III. A bejelentés módja...2 IV. A bejelentés adattartalma...2

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Elektronikus Ügyintézés (EÜHT) Kézbesítési tárhely V 1.6 Utolsó mentés: 2015. 08. 11. TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezető... 3 2. Fogalomtár... 3 3. Kézbesítési Tárhely - szolgáltatás Intézmények

Részletesebben

e-ügyintézés Oktatási segédlet Ügyintézők és az ügyfelek részére

e-ügyintézés Oktatási segédlet Ügyintézők és az ügyfelek részére Oktatási segédlet Ügyintézők és az ügyfelek részére e-önkormányzati informatikai rendszer és közigazgatási szolgáltatások bevezetése Homokháti Kistérségben 1037 Budapest, Montevideo u. 8. Tel.: 270-7600,

Részletesebben

E-ügyintézés. Ügyintézés. Telefon-vásárlás, számlafizetés. Bankszámla. Személyi okmányok. Földhivatal. TV előfizetés

E-ügyintézés. Ügyintézés. Telefon-vásárlás, számlafizetés. Bankszámla. Személyi okmányok. Földhivatal. TV előfizetés E-ügyintézés Személyi okmányok TV előfizetés Nemzeti Adó és Vámhivatal Telefon-vásárlás, számlafizetés Bankszámla Földhivatal Ügyintézés Tanulás, iskola Közüzemi ügyintézés (víz, gáz, áram) E-ügyintézés

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Jelen szabályzat a NOVIS Poisťovňa a.s. (továbbiakban: Biztosító) panaszkezeléssel kapcsolatos eljárási szabályait definiálja. 1. Panaszkezelési fogalmak: Panasz fogalma: Minden

Részletesebben

MiFiN Mikrofinanszírozó Pénzügyi Szolgáltató Zrt.

MiFiN Mikrofinanszírozó Pénzügyi Szolgáltató Zrt. Panaszkezelési szabályzat A Magyar Nemzeti Bank elnökének 28/2014. (VII.23.) MNB rendelete (a pénzügyi szervezetek panaszkezelésére vonatkozó szabályokról) szerint előírt kötelező szabályokkal egységes

Részletesebben

FORS Faktor Zrt. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

FORS Faktor Zrt. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT 1023 Budapest, Orgona utca 8. Cégjegyzékszám: 01-10-044014 PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT 2019. március 01. 1 A pénzügyi intézmény (Pénzügyi intézmény vagy Szolgáltató) a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról

Részletesebben

A BGE KKK Könyvtárának panaszkezelése

A BGE KKK Könyvtárának panaszkezelése Általános rendelkezések A BGE KKK Könyvtárának panaszkezelése 1. A szabályzat célja, hogy a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Kar Könyvtára (továbbiakban: Könyvtár) számára nyilvános szakkönyvtári

Részletesebben

A Configuro Válságkezelő és Tanácsadó Kft. Panaszkezelési Szabályzata

A Configuro Válságkezelő és Tanácsadó Kft. Panaszkezelési Szabályzata A Configuro Válságkezelő és Tanácsadó Kft. Panaszkezelési Szabályzata I. ÁLTALÁNOS RÉSZ 1. A Szabályzat célja A panaszkezelés szabályozásának célja a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról 1991. évi

Részletesebben

START Garancia Zrt. Panaszkezelési. Szabályzat. Budapest, november 18.

START Garancia Zrt. Panaszkezelési. Szabályzat. Budapest, november 18. START Garancia Zrt. Panaszkezelési Szabályzat Budapest, 2010. november 18. 1. Általános rendelkezések 1.1. A szabályzat célja és hatálya A START Garancia Zrt. - továbbiakban Start Zrt. - Panaszkezelési

Részletesebben

Panaszkezelési szabályzata

Panaszkezelési szabályzata PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Üzletszabályzat 3. sz. melléklete AZ EURÓPA BRÓKERHÁZ BEFEKTETÉSI SZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG Panaszkezelési szabályzata V2.0 Az igazgatói utasítás hatályba

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT. Gold Orient Pénzügyi Szolgáltató Zrt. Hatályos: április 15-től

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT. Gold Orient Pénzügyi Szolgáltató Zrt. Hatályos: április 15-től PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Gold Orient Pénzügyi Szolgáltató Zrt. Hatályos: 2018. április 15-től 1.) Bevezető A Gold Orient Pénzügyi Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság (a továbbiakban: Társaság)

Részletesebben

A Hitex Pénzügyi Zrt. panaszkezelési szabályzata

A Hitex Pénzügyi Zrt. panaszkezelési szabályzata A Hitex Pénzügyi Zrt. panaszkezelési szabályzata Érvényes: 2014.08.01. napjától Panaszkezelési szabályzat Társaságunk befogad minden, a tevékenységével, termékeivel vagy szolgáltatásaival kapcsolatban

Részletesebben

MAGYAR IDEGENFORGALMI ÉS TERÜLETFEJLESZTÉSI KÖZHASZNÚ EGYESÜLET

MAGYAR IDEGENFORGALMI ÉS TERÜLETFEJLESZTÉSI KÖZHASZNÚ EGYESÜLET MAGYAR IDEGENFORGALMI ÉS TERÜLETFEJLESZTÉSI KÖZHASZNÚ EGYESÜLET PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Hatályos 2014. június 3-tól A Magyar Idegenforgalmi és Területfejlesztési Közhasznú Egyesület nevű civil szervezet

Részletesebben

1. Bevezető. 2. Szolgáltatások. 3. Regisztráció Személyesen

1. Bevezető. 2. Szolgáltatások. 3. Regisztráció Személyesen TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezető... 1 2. Szolgáltatások... 1 3. Regisztráció... 1 3.1. Személyesen...1 3.2. Elektronikusan...2 3.3. Regisztráció érvényessége...4 4. Aktiválás... 4 5. Belépés... 5 5.1. Ügyfélkapus

Részletesebben

ArteusCredit Zártkörűen Működő Részvénytársaság

ArteusCredit Zártkörűen Működő Részvénytársaság ArteusCredit Zártkörűen Működő Részvénytársaság Hatályos: 2013. május 29. ArteusCredit Zrt. 1134 Budapest, Róbert K. krt. 59., Telefon: 06/1 814 2179 1 Az ArteusCredit Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Részletesebben

A MikroCredit Zrt. Panaszkezelési Szabályzata

A MikroCredit Zrt. Panaszkezelési Szabályzata A MikroCredit Zrt. Panaszkezelési Szabályzata 1. Bevezetés I. Általános rész A MikroCredit Zártkörűen Működő Részvénytársaság (a továbbiakban: MikroCredit" vagy Társaság'') a Magyar Nemzeti Bank elnökének

Részletesebben

Felhasználói útmutató a Társadalombiztosítási Egyéni számla rendszerhez

Felhasználói útmutató a Társadalombiztosítási Egyéni számla rendszerhez a Társadalombiztosítási Egyéni számla rendszerhez 1. Bevezetés 2 2. A társadalombiztosítási egyéni számla lekérdezésének előfeltételei... 2 3. A társadalombiztosítási egyéni számla rendszer indítása...

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT 2017

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT 2017 1/2017. számú vezérigazgatói utasítás PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT 2017 Szervezet neve: Agrikusz Agrár Alkusz Zrt. Címe: 6724 Szeged, Kossuth Lajos sgt. 45. 1/3. Adószáma: 24373953-1-06 Kiadó: Előkészítő:

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Ikt.sz: 39/66/2017. 202187 ÁGASEGYHÁZA NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA 6076 Ágasegyháza, Óvoda utca 2. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT 1 ÁLTALÁNOS RÉSZ Bevezetés Az óvoda a dolgozók, szülők, partnerek panaszainak egységes

Részletesebben

Első Rendőri Kiegészítő Nyugdíjpénztár PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT. Budapest, 2013.

Első Rendőri Kiegészítő Nyugdíjpénztár PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT. Budapest, 2013. Első Rendőri Kiegészítő Nyugdíjpénztár PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Budapest, 2013. Az Első Rendőri Kiegészítő Nyugdíjpénztár Panaszkezelési Szabályzata (a továbbiakban: Szabályzat) az irányadó hatályos jogszabályok

Részletesebben

Mi illik, mi nem illik?

Mi illik, mi nem illik? Mi illik, mi nem illik? Az illemszabályok minden emberre egyformán vonatkoznak. Nincsenek külön illemszabályok a felnőtteknek és külön gyerekeknek. Az illemszabályok szinte minden helyzetben meghatározzák

Részletesebben

AZ AURUM CREDIT ZRT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA

AZ AURUM CREDIT ZRT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA AZ AURUM CREDIT ZRT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA Tevékenységi engedély száma: EN-I-369/2010 Tevékenységi engedély dátuma: 2010. május 31. TARTALOMJEGYZÉK A. KAPCSOLÓDÓ JOGSZABÁLYOK 3 B. BEVEZETŐ 3 C. PANASZKEZELÉS

Részletesebben

A KLASSIS Z Biztosítási Alkusz Kft. Panaszkezelési Szabályzata. Közzétéve: 2013. december 12.

A KLASSIS Z Biztosítási Alkusz Kft. Panaszkezelési Szabályzata. Közzétéve: 2013. december 12. A KLASSIS Z Biztosítási Alkusz Kft. Panaszkezelési Szabályzata Közzétéve: 2013. december 12. 1 Szeretnénk megköszönni, hogy ügyfelünkként megtisztelt minket bizalmával. Fontosnak tartjuk, hogy szolgáltatásainkat

Részletesebben

PRÉMIUM EGÉSZSÉGPÉNZTÁR. Panaszkezelési Szabályzat

PRÉMIUM EGÉSZSÉGPÉNZTÁR. Panaszkezelési Szabályzat PRÉMIUM EGÉSZSÉGPÉNZTÁR Panaszkezelési Szabályzat Hatályos: 2016. július 1-től Tartalom I. Bevezetés... 2 II. A Tájékoztató közzététele... 2 III. A bejelentés módja... 2 IV. A bejelentés adattartalma...

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Az ügyfelek részére történő szolgáltatásnyújtás során a legfontosabb célunk, hogy mindig a legnagyobb fokú gondossággal és megbízhatósággal járjunk el, továbbá jogszerű és professzionális

Részletesebben

Ügyfélkapu ügyintézés

Ügyfélkapu ügyintézés Ügyfélkapu ügyintézés A www.magyarorszag.hu portálon a fokozott biztonságú vagy minősített elektronikus aláírással rendelkező személy elektronikus nyomtatvány kitöltésével önállóan is létrehozhat ügyfélkaput.

Részletesebben

Panaszkezelési Szabályzat

Panaszkezelési Szabályzat Panaszkezelési Szabályzat Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola 2013. 1 Panaszkezelési rend az iskolában Az iskola tanulóit, szüleiket/gondviselőiket, valamint az iskola dolgozóit panasztételi jog

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT 2018 Biztosításkötés. Top Kft. A Biztosításkötés. Top Kft. a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 2013 évi CCXXXVII törvény 288. rendelkezéseinek, valamint a

Részletesebben

Általános célként olyan kompetenciák és ismeretek elsajátítását célozza meg:

Általános célként olyan kompetenciák és ismeretek elsajátítását célozza meg: A Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete képzési tevékenységével, hozzá kíván járulni ahhoz, hogy a szervezet által megszólított és elért egyén / közösség, képessé váljon egyéni,

Részletesebben

Panaszkezelési Szabályzat

Panaszkezelési Szabályzat Panaszkezelési Szabályzat 2017. GP Consulting Pénzügyi Tanácsadó Kft. GP Consulting Pénzügyi Tanácsadó Kft. Levelezési cím : 1394 Budapest, Pf.: 366 Telefonszám : +36 1 780 6619 www.gpconsulting.hu Panaszkezelési

Részletesebben

Elektronikus ügyintézés súgó. Az Elektronikus ügyintézés kezdeményezésének lépései:

Elektronikus ügyintézés súgó. Az Elektronikus ügyintézés kezdeményezésének lépései: Elektronikus ügyintézés súgó Az Elektronikus ügyintézés kezdeményezésének lépései: 1. Elektronikus ügyintézés kezdeményezése: 1.1 Elektronikus ügyintézés menüpont-, azon belül az Elektronikus ügyintézés

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA CREDIT HOUSE MAGYARORSZÁG JELZÁLOGHITELEZÉSI ZRT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA Hatályos 2011. augusztus 19. Tartalom: 1. Fogalom meghatározások 3 2. A panaszkezelést ellátó szakmai terület meghatározása

Részletesebben

Tájékoztató az elektronikus ügyintézésről

Tájékoztató az elektronikus ügyintézésről Jászárokszállás Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala 5123 Jászárokszállás, Árpád tér 1. Tel.:57/531-050 Fax:57/531-053 e-mail: hivatal@jaszarokszallas.hu Ügyfélfogadás: hétfő, kedd, csütörtök:

Részletesebben

OTP ORSZÁGOS EGÉSZSÉGPÉNZTÁR 1051 BUDAPEST, MÉRLEG UTCA 4

OTP ORSZÁGOS EGÉSZSÉGPÉNZTÁR 1051 BUDAPEST, MÉRLEG UTCA 4 OTP ORSZÁGOS EGÉSZSÉGPÉNZTÁR 1051 BUDAPEST, MÉRLEG UTCA 4 PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT HATÁLYOS: 2015. MÁJUS 01. 1 TARTALOMJEGYZÉK I. Szabályzat hatálya... 3 II. A panasz bejelentésének módja... 3 III. Panasz

Részletesebben

Panaszkezelési Szabályzat

Panaszkezelési Szabályzat Panaszkezelési Szabályzat Hatályos: 2014. október 1. napjától TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK... 2 1. Bevezetés és általános rendelkezések... 3 1.1. Bevezetés... 3 1.2. A Panaszkezelési szabályzat kiadásának

Részletesebben

Az MKK MAGYAR KÖVETELÉSKEZELŐ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. Panaszkezelési Szabályzata. Budapest, december

Az MKK MAGYAR KÖVETELÉSKEZELŐ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. Panaszkezelési Szabályzata. Budapest, december Az MKK MAGYAR KÖVETELÉSKEZELŐ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG Panaszkezelési Szabályzata Budapest, 2010. december A panaszkezelési szabályzat célja, hogy az MKK Magyar Követeléskezelő Zártkörűen Működő

Részletesebben

Panaszkezelési szabályzat

Panaszkezelési szabályzat Golden Gate Global Zrt. Panaszkezelési szabályzat Hatályos: 2017. 1 Bevezetés A Golden Gate Global Zrt. (továbbiakban: GGGL Zrt.) tevékenységére, magatartására vagy mulasztására vonatkozó panaszok hatékony,

Részletesebben

A panaszkezelés, panaszügyintézés legfontosabb előírásai

A panaszkezelés, panaszügyintézés legfontosabb előírásai A panaszkezelés, panaszügyintézés legfontosabb előírásai A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége a hozzá beérkező fogyasztói panaszok alapján azzal szembesült, hogy bizonyos esetekben a fogyasztók

Részletesebben

e-aláírás és az e-fizetés bevezetése a földhivatali szolgáltatásoknál

e-aláírás és az e-fizetés bevezetése a földhivatali szolgáltatásoknál e-aláírás és az e-fizetés bevezetése a földhivatali szolgáltatásoknál Weninger Zoltán Földmérési és Távérzékelési Intézet GisOpen 2008. Székesfehérvár március 12-14 Tartalomjegyzék Az e-aláírással és az

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv MAGYAR NEMZETI BANK. ERA keretrendszer

Felhasználói kézikönyv MAGYAR NEMZETI BANK. ERA keretrendszer Felhasználói kézikönyv MAGYAR NEMZETI BANK ERA keretrendszer Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 2 Bevezetés... 3 A dokumentum hatásköre... 3 A modul használatának szoftveres követelményei... 4

Részletesebben

ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS LEHET

ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS LEHET TÁJÉKOZTATÓ Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény (a továbbiakban: E-ügyintézési tv.) 26. (1) bekezdése alapján az Egyházasrádóci

Részletesebben

Pannon 2005 Faktor és Hitel Zrt. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

Pannon 2005 Faktor és Hitel Zrt. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Pannon 2005 Faktor és Hitel Zrt. 1016 Budapest, Naphegy utca 19. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Érvényes 2014.08.01-től Jóváhagyta: Igazgatóság elnöke 2 TARTALOMJEGYZÉK 1. A SZABÁLYZAT CÉLJA... 3 2. A SZABÁLYZAT

Részletesebben

FISKÁLIS GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI SZOLGÁLTATÓ KFT.

FISKÁLIS GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI SZOLGÁLTATÓ KFT. FISKÁLIS GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI SZOLGÁLTATÓ KFT. Panaszkezelési Szabályzata 1027 Budapest, Varsányi Irén u. 38 fszt. 1. Tel/fax: 1/225-3791, 1/225-3792 e-mail: fiskalis@fiskaliskft.hu Kiadás: 01 Hatályos:

Részletesebben

Legjobb megoldások az ügyfélszolgálatokban Best Practice

Legjobb megoldások az ügyfélszolgálatokban Best Practice Legjobb megoldások az ügyfélszolgálatokban Best Practice Czakó Péter Európai Üzleti Iskola Tartalom Tulajdonos, tag = ÜGYFÉL A hely, ahol dolgozunk Magyarország helye a világ értéktérképén A módszerek,

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Hatályba léptette: 1/2012 Ügyvezető igazgatói utasítás Hatályba lépés időpontja: felszámolói névjegyzékre kerülés napja Érvényes: Visszavonásig Tartalomjegyzék I. Általános rendelkezések...3

Részletesebben

A Dél TAKARÉK Szövetkezet Panaszkezelési Tájékoztatója

A Dél TAKARÉK Szövetkezet Panaszkezelési Tájékoztatója A Dél TAKARÉK Szövetkezet Panaszkezelési Tájékoztatója Tisztelt Ügyfelünk! A Dél TAKARÉK Szövetkezet (a továbbiakban: Társaság) munkatársai mindent megtesznek annak érdekében, hogy Önt a lehető leghatékonyabban

Részletesebben

INTERCASH ZRT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA

INTERCASH ZRT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA INTERCASH ZRT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA I. PREAMBULUM Az INTERCASH Zrt. (székhelye: 1053 Budapest, Károlyi utca 12., a továbbiakban: INTERCASH Zrt. vagy Társaság) a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT TARTALOMJEGYZÉK 1 Bevezetés... 2 2 A szabályzat hatálya... 2 3 Fogalmak... 2 4 Az ügyfélszolgálat feladatai, hatáskörök... 2 5 A panaszügyek kezelésének eljárási rendje... 3 5.1

Részletesebben

A Magyar Nemzeti Bank elnökének 40/2013. (XII. 29.) MNB rendelete

A Magyar Nemzeti Bank elnökének 40/2013. (XII. 29.) MNB rendelete A Magyar Nemzeti Bank elnökének 40/2013. (XII. 29.) MNB rendelete az önkéntes kölcsönös biztosító pénztár, a pénzügyi intézmény, a pénzforgalmi intézmény, az elektronikuspénzkibocsátó intézmény, a magánnyugdíjpénztár,

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATI HATÁSKÖRBE TARTOZÓ ADÓK ONLINE BANKKÁRTYÁS FIZETÉSÉRŐL

TÁJÉKOZTATÓ EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATI HATÁSKÖRBE TARTOZÓ ADÓK ONLINE BANKKÁRTYÁS FIZETÉSÉRŐL TÁJÉKOZTATÓ 1 EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATI HATÁSKÖRBE TARTOZÓ ADÓK ONLINE BANKKÁRTYÁS FIZETÉSÉRŐL Kedves Egriek! Tisztelt Adózóink! Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata továbbra is elkötelezett

Részletesebben

01/01/2013. számú Vezérigazgatói Utasítás A panaszügyek kezeléséről

01/01/2013. számú Vezérigazgatói Utasítás A panaszügyek kezeléséről MetLife Biztosító Zrt. 01/01/2013. számú Vezérigazgatói Utasítás A panaszügyek kezeléséről Hatályba lépés időpontja: 2013. január 04. Kibocsátó: Bartók János vezérigazgató Készítette: Harkácsi Gábor, compliance

Részletesebben

QUANTIS Consulting Zrt. Kiemelt Ügyek Terület

QUANTIS Consulting Zrt. Kiemelt Ügyek Terület QUANTIS Consulting Zrt. Kiemelt Ügyek Terület Panaszkezelési szabályzat Dokumentum azonosító: QUANTIS Consulting Zrt. - Panaszkezelési szabályzat Felelős szerkesztő: Ellenőrizte: Jóváhagyta: Végrehajtásért

Részletesebben

EDENRED CAFETÉRIA KÁRTYÁK PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA

EDENRED CAFETÉRIA KÁRTYÁK PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA EDENRED CAFETÉRIA KÁRTYÁK PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA 1 Tartalomjegyzék I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 3 1.1 A szabályzat célja... 3 1.2 Alapelvek... 3 1.3 Fogalmi meghatározások... 3 II. A PANASZKEZELÉS

Részletesebben

Ügyfélkapun keresztül intézhető ügyek / szolgáltatások ABC rendben

Ügyfélkapun keresztül intézhető ügyek / szolgáltatások ABC rendben Ügyfélkapun keresztül intézhető ügyek / szolgáltatások ABC rendben Részletesebben: https://ugyintezes.magyarorszag.hu/szolgaltatasok?mfull=1&azfilter=1 Adatkapu - Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Adatszolgáltatás

Részletesebben

A Főnix Takarékszövetkezet Panaszkezelési Szabályai

A Főnix Takarékszövetkezet Panaszkezelési Szabályai A Főnix Takarékszövetkezet Panaszkezelési Szabályai Tisztelt Ügyfelünk! A Főnix Takarékszövetkezet (a továbbiakban: Társaság) munkatársai mindent megtesznek annak érdekében, hogy Önt a lehető leghatékonyabban

Részletesebben

TOYOTA PÉNZÜGYI ZRT.

TOYOTA PÉNZÜGYI ZRT. TOYOTA PÉNZÜGYI ZRT. Oldalszám: 1 - Retail\Panaszkezelési szabályzat TOYOTA PÉNZÜGYI ZRT. gondozásért felel: Ügyvezető igazgatója Hatályos: 2013.01.02-től Procedures\01 Hatályos - Operative\Vevőfinanszírozás

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Az iskola tanulóit, szüleiket/gondviselőiket, valamint az iskola dolgozóit panasztételi jog illeti meg. Panaszt tenni olyan ügyekben lehet, melyekkel kapcsolatban az iskola köteles

Részletesebben

Panaszok kezelésére vonatkozó szabályzat

Panaszok kezelésére vonatkozó szabályzat Panaszok kezelésére vonatkozó szabályzat Az Erste Alapkezelő Zrt. (a továbbiakban Társaság vagy Erste Alapkezelő Zrt.) a kollektív befektetési formákról és kezelőikről, valamint egyes pénzügyi tárgyú törvények

Részletesebben

A TakarékBank Zrt. Panaszkezelési Szabályai

A TakarékBank Zrt. Panaszkezelési Szabályai A TakarékBank Zrt. Panaszkezelési Szabályai Tisztelt Ügyfelünk! A Takarékbank Zrt. (a továbbiakban: Bank) munkatársai mindent megtesznek annak érdekében, hogy Önt a lehető leghatékonyabban szolgálják ki,

Részletesebben

Panaszkezelési Szabályzat

Panaszkezelési Szabályzat Panaszkezelési Szabályzat Bankunk minden munkatársa arra törekszik, hogy ügyfeleinket maradéktalanul, teljes megelégedésükre szolgáljuk ki. Ha ennek ellenére bármely banki tevékenységgel kapcsolatban kifogás

Részletesebben

Bohnné Keleti Katalin, okleveles közgazda, nemzetközi marketing szakértő, bejegyzett igazságügyi szakértő

Bohnné Keleti Katalin, okleveles közgazda, nemzetközi marketing szakértő, bejegyzett igazságügyi szakértő Köszönti Önöket az és vezetője, Bohnné Keleti Katalin, okleveles közgazda, nemzetközi marketing szakértő, bejegyzett igazságügyi szakértő Hallottad? A telefonos kommunikációról Budapest, 2012. 11. 24.

Részletesebben

Panaszkezelési Szabályzat

Panaszkezelési Szabályzat Panaszkezelési Szabályzat I. Bevezetés Jelen Panaszkezelési szabályzat (a továbbiakban: Szabályzat) a biztosítási tevékenységről szóló 2014. évi LXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bit.), a hitelintézetekről

Részletesebben

CAMINUS Tüzeléstechnikai Kft ÜGYFÉLSZOLGÁLATI ÉS PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

CAMINUS Tüzeléstechnikai Kft ÜGYFÉLSZOLGÁLATI ÉS PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT CAMINUS Tüzeléstechnikai Kft ÜGYFÉLSZOLGÁLATI ÉS PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT 2017.01.02. Jóváhagyta: Huszár Tibor Ügyvezető Igazgató I. ÜGYFÉLSZOLGÁLATI SZABÁLYZAT I.1. Ügyfélszolgálathoz kapcsolódó fogalmak:

Részletesebben

Szabályozásában lehetővé, sőt általánossá teszi az elektronikus ügyintézést is.

Szabályozásában lehetővé, sőt általánossá teszi az elektronikus ügyintézést is. Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal J e g y z ő j é t ő l 6600 Szentes, Kossuth tér 6., 6601 Szentes, Pf. 58. Telefon: 63/510-300 01-19520/2005. Tárgy: Jogharmonizáció Ügyintéző: Csányiné

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Kiskunfélegyháza, 2018. 03.02. 1 1. ÁLTALÁNOS RÉSZ 1.1. Bevezetés Az iskola partnerei panaszainak egységes szabályok szerint történő, átlátható, hatékony kezelése és kivizsgálása

Részletesebben

HUNGARIKUM BIZTOSÍTÁSI ALKUSZ KFT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

HUNGARIKUM BIZTOSÍTÁSI ALKUSZ KFT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT HUNGARIKUM BIZTOSÍTÁSI ALKUSZ KFT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Dokumentum azonosító: Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. Panaszkezelési szabályzat Felelős szerkesztő: Kis-Faragó Tamás Dokumentum frissítés

Részletesebben

Panaszkezelési Szabályzat

Panaszkezelési Szabályzat Panaszkezelési Szabályzat 2018. március 20. GP Consulting Pénzügyi Tanácsadó Kft. GP Consulting Pénzügyi Tanácsadó Kft. Levelezési cím : 1394 Budapest, Pf.: 366 Telefonszám : +36 1 780 6619 www.gpconsulting.hu

Részletesebben