KOSS UTH KI ADÓ ELSŐ FÉL ÉV. KOSSUTH KIADÓ ZRT Budapest, Bocskai utca 26. Postacím: 1327 Budapest, Pf.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "KOSS UTH KI ADÓ. www.kossuth.hu 2012. ELSŐ FÉL ÉV. KOSSUTH KIADÓ ZRT. 1043 Budapest, Bocskai utca 26. Postacím: 1327 Budapest, Pf."

Átírás

1 KOSS UTH KI ADÓ ELSŐ FÉL ÉV KOSSUTH KIADÓ ZRT Budapest, Bocskai utca 26. Postacím: 1327 Budapest, Pf. 55 KERESKEDELMI CSOPORT 1043 Budapest, Bocskai utca 26. / Telefon: (06-1) , Fax: (06-1) / FEJTŐ FERENC KÖNYVESBOLT 1043 Budapest, Bocskai utca 26. / Telefon: (06-1) , ÖRKÉNY ISTVÁN KÖNYVESBOLT 1137 Budapest, Szent István körút 26. / Telefon: (06-1) , VEVŐSZOLGÁLAT Toldy Ferenc Könyvesbolt / 1011 Budapest, Fő utca 40. Telefon/fax: (06-1) , ,

2 KOS SUTH KI ADÓ ELSŐ FÉL ÉV TÖRTÉNELEM, KULTÚRTÖRTÉNET Börcsök Mária: Kettészakadt Magyarország Monok István: A művelt arisztokrata Ormos Mária: Van-e történelem? Diane Ducret: Hírhedt diktátorok asszonyai Thomas J. Craughwell: A háború tudósai Bill Laws: Ötven növény, amely megváltoztatta a történelmet Jan Stradling: Több mint sport TUDOMÁNY, ISMERETTERJESZTÉS Györfi András: Rejtélyes fizika Kálmán Béla: Éltető csillagunk, a Nap Magyarország ritka fa- és cserjefajai Biagio Russo: Istenek rabszolgái Bíró Judit Csepeli György: Kis emberhatározó Kutyák (Képes enciklopédia) Macskák (Képes enciklopédia) David Douglas: Eltűnt kultuszok atlasza Kitty Ferguson: Stephen Hawking élete VALLÁS, EZOTÉRIA Gáti Bence: A buddhizmus irányzatai, lélektana és spiritualitása (Kristályhíd könyvek) Laár András: Kiderülés A derűs élet titka (Kristályhíd könyvek) Marc Gafni: A szerelem misztériuma (Kristályhíd könyvek) A hit palotái GASZTRONÓMIA Babakonyha egészséges étel kismamáknak Papp Katalin: Nagyi ünnepi fogásai Torták 200 híres torta és sütemény a világ minden tájáról FOTÓ Eifert János: Képírás Fotóakadémia Kozák Lajos Szépséges Magyarország (három nyelven) UTAZÁS Nyitott szemmel-sorozat / Városkalauz-sorozat / Berlitz zsebkönyvek REGÉNY Sophie Hanna: Idegen arcocska Joanna Trollope: A másik család Lainie Taylor: Füst és csont leánya José Rodrigues dos Santos: Isten haragja ÖNÉLETRAJZ Michael Moore: A provokátor John Elder Robison: Nézz a szemembe SZAKKÖNYV Szegedi Zoltán: Ellátásilánc-menedzsment HANGOSKÖNYV A Kossuth Kiadó és a Mojzer Kiadó hangoskönyvújdonságai Kedvenc városom (Hangos útikönyv sorozat) MULTIMÉDIA PLÁZA MEGRENDELŐLAP CULTiRiS KULTURÁLIS KÉPÜGYNÖKSÉG Kossuth Kiadó Zrt. Telefon: , Fax:

3 TÖR TÉ NE LEM, KULTÚRTÖRTÉNET BÖRCSÖK MÁRIA KETTÉSZAKADT MAGYARORSZÁG ISBN Minél kevésbé ismerünk egy kort vagy egy személyt, annál könynyebb aranykort, illetve idealizált alakot csinálni belőle. A történelemtanítás nem azzal segíti a hazafias nevelést, ha mennybe viszi a múlt hőseit, hanem ha bizonyítja; történelem sohasem volt. Mindig csak jelen van, és a jelen mindig züllöttnek, romlottnak tűnik az előző korokhoz képest. Következésképp a mi züllött korunk is történelem lesz egyszer, és meglehet, hogy kortársaink közül épp azokból válnak tiszták, hősök, szentek, akikről legkevésbé tudjuk elképzelni. 136 ol dal mm várható megjelenés: január KO S S U T H MONOK ISTVÁN A MŰVELT ARISZTOKRATA A MAGYARORSZÁGI FŐNEMESSÉG OLVASMÁNYAI A SZÁZADBAN ISBN A századi hazai arisztokrácia (az Istvánffy, Zrínyi, Bánffy, Batthyány, Esterházy, Thurzó, Rákóczi, Pázmány, Balassa, Thököly és más családok) könyvtárainak és olvasmányműveltségének számbavételekor a szerző bemutatja a könyvbeszerzés módjait, a kulturális ízlés és a könyv viszonyát, valamint a magyar főnemesség könyvhasználatát. 384 ol dal mm várható megjelenés: április 3500 Ft ORMOS MÁRIA VAN-E TÖRTÉNELEM? ISBN Az utóbbi évtizedekben a történelemmel és a történettudománnyal kapcsolatban sok súlyos probléma merült fel, melyek érintik az oktatást, a közéletet, sőt a közszellem alakulását is. A neves történész legújabb könyvében sorra veszi ezeket a problémákat, felvázolja a fő politikai áramlatok fejlődéstörténetét, hangsúlyozza a tanulás szabadságát és nélkülözhetetlenségét és feltárja a kultúra, az oktatás és a mentalitás összefüggéseit. kb. 208 ol dal mm várható megjelenés: június DIANE DUCRET HÍRHEDT DIKTÁTOROK ASSZONYAI ISBN A francia szerző 20. századi diktátorok párkapcsolatait mutatja be. A diktátorok asszonyainak egy a sorsuk: belekóstolhatnak a hatalomba, ám cserébe megcsalják, megalázzák és kihasználják őket. A szexualitás a hatalom egyik mozgatórugója: a diktátoroknak teljhatalmuk megszerzéséhez zsigeri szükségük van rajongókra. A nők olykor a háttérből, máskor nyílt színen irányítják társukat, akár a bukásig, sőt a sírig is elkísérve. 320 ol dal mm várható megjelenés: március Kossuth Kiadó Zrt. Telefon: , Fax:

4 THOMAS J. CRAUGHWELL A HÁBORÚ TUDÓSAI ZSENIÁLIS ELMÉK, PUSZTÍTÓ TALÁLMÁNYOK TÖR TÉ NE LEM, KULTÚRTÖRTÉNET ISBN Könyvünk 25 lebilincselő történetében az emberiség történelmét jelentősen befolyásoló haditechnikai fejlesztések feltalálóit helyezi górcső alá az időszámításunk előtti 3. századtól kezdődően egészen napjainkig. Lángelméjüket a háború, a pusztítás szolgálatába állító indokaik legalább olyan vegyes képet mutatnak, mint ők maguk: sokszor nemes, hazafias, míg néha korrupt, öncélú vagy éppen cinikus szándék vezérelte őket. Részletesen megismerhetjük találmányaikat, azok hatását és a technikai fejlődésben elfoglalt helyüket. 304 ol dal mm várható megjelenés: április 4990 Ft BILL LAWS ÖTVEN NÖVÉNY, AMELY MEGVÁLTOZTATTA A TÖRTÉNELMET ISBN Ez a különlegesen szép kötet látványosan mutatja be azokat a növényeket, amelyek a legnagyobb hatással voltak az emberi civilizációra. Szó esik olyan termesztett gabonákról, mint a rizs és a búza, amelyek az emberiség nagy részét táplálják, és olyan fűszer- és gyógynövényekről, amelyeket nagyra értékelünk gyógyító hatásuk vagy különleges zamatuk miatt. A könyv különböző korok gazdasági, politikai és társadalmi eseményeinek tükrében veszi sorra azokat a növényeket, amelyek a történelem folyamán a legfontosabbnak bizonyultak. 224 oldal 175 x 235 mm várható megjelenés: február JAN STRADLING TÖBB MINT SPORT AMIKOR A SPORT ÖSSZEFONÓDOTT A POLITIKÁVAL VAGY A TÖRTÉNELEM ÁLDOZATÁVÁ VÁLT ISBN A könyv a történelem leghíresebb sportrendezvényeinek kulisszatitkairól szól. Felvillantja azokat a pillanatokat, amikor már nem egy aranyéremért, hanem valamilyen nagyobb ügyért folyik a küzdelem. A sportolók néha úgy érezték, látványos tettekkel kell fellépniük a faji megkülönböztetés, az elnyomás ellen, vagy éppen a nemek közötti egyenjogúságért ilyen esetekben a sport összefonódott a politikával vagy a történelem áldozatává vált. 304 ol dal mm várható megjelenés: április 4990 Ft 4 Kossuth Kiadó Zrt. Telefon: , Fax:

5 TUDOMÁNY, ISMERETTERJESZTÉS DR. GYÖRFI ANDRÁS REJTÉLYES FIZIKA ISBN A Margittán praktizáló belgyógyász főorvos új, tudományos kalandregénye a téridő és az extra dimenziók új lehetőségeivel ismertet meg bennünket és újabb rejtélyekbe (teleportáció, a kvantumcsatolás jelenségei vagy Stonhenge és a gravitáció kapcsolata) nyújt betekintést. Négy olyan lehetőséget tárgyal meg, amelyek a világ megismerésének következő szintjéhez vezethetnek pedig csak az egyik lehet igaz. Hogy kinek melyik, az ma még az Olvasó választásán múlik kb. 208 ol dal mm várható megjelenés: március KO S S U T H KÁLMÁN BÉLA ÉLTETŐ CSILLAGUNK, A NAP ISBN Egész életünk a Naptól függ. A színes felvételekkel illusztrált könyv bemutatja a számunkra legfontosabb csillag, a Nap szerkezetét, természetét és hatásait, megfigyelésének történetét, a nap- és holdfogyatkozások bekövetkeztét, a naptevékenység, a napkitörések földi hatásait, valamint a napkutatás távlatait. kb. 128 ol dal mm várható megjelenés: április MAGYARORSZÁG RITKA FA- ÉS CSERJEFAJAI ISBN A Kossuth Természettár negyedik köteteként jelenik meg a dr. Bartha Dénes szerkesztette enciklopédia. A könyv eleje rövid bepillantást nyújt a fás szárú növényfajokkal foglalkozó tudomány, a dendrológia területébe, majd 49 ritka fa- és cserjefaj bemutatása, kismonografikus feldolgozása következik. A szép kiállítású könyvet fényképek, régebbi művekből válogatott leírások, akvarellek teszik még színesebbé és élvezhetőbbé. kb. 320 ol dal mm várható megjelenés: április BIAGIO RUSSO ISTENEK RABSZOLGÁI ISBN A honnan jöttünk, kik vagyunk? kérdése évezredek óta foglalkoztatja az emberiséget és számos meghökkentőnek tűnő elmélet is napvilágot látott. Az olasz szerző a sumer-akkád szövegek elemzésén indult el. Lenyűgöző tárgyi ismerettel cáfolja a darwini elméletet, a Biblia történeteiről bebizonyítja, hogy már évezredekkel korábban is ismerték őket, és a megszokottól eltérő módon is lehet értelmezni. A darwini elmélet hiányzó láncszeme, a minőségi ugrás, lehet, hogy nem földi lények beavatkozásának következménye? kb. 300 ol dal mm várható megjelenés: március 3490 Ft Kossuth Kiadó Zrt. Telefon: , Fax:

6 BÍRÓ JUDIT CSEPELI GYÖRGY KIS EMBERHATÁROZÓ ISBN TUDOMÁNY, ISMERETTERJESZTÉS Az emberről szóló ismeretszerzés és az embertípusok tanulmányozása céljából íródott ez a könyv. Az ez alapján emberhatározásba kezdő olvasó olyan az állatokhoz hasonlóan rendekbe, törzsekbe sorolt emberfélékről is olvashat leírást, amelyekkel valószínűleg soha nem fog találkozni élete során. Az ismeretlenre való rácsodálkozás mellett az emberfélék szeretete és védelme is helyet kap a rendhagyó s egyben úttörő kötet lapjain. kb. 140 ol dal mm várható megjelenés: május KUTYÁK ISBN A gazdagon illusztrált képes enciklopédiák nélkülözhetetlen segítséget nyújtanak a leendő tulajdonosoknak és családjuknak a megfelelő házi kedvencek kiválasztásához. Több száz kutya- és macskafajta közérthető, látványos és szakszerű bemutatása a népszerű MACSKÁK ISBN családi kedvencektől a különleges tenyészfajtákig. Minden, amit tudni érdemes: ápolás, táplálás, idomítás, tenyésztés, egészségvédelem, az egyes fajták jellegzetességei, vérmérséklete és még sok-sok hasznos és érdekes információ, látványos és részletes fényképsorozatokkal. 256 ol dal mm várható megjelenés: március / kötet DAVID DOUGLAS ELTŰNT KULTUSZOK ATLASZA ISBN A könyv, amely a legújabb régészeti és történeti kutatások eredményein alapul, feltárja azoknak a már-már elfeledett hagyományoknak az értelmét, amelyeket gyakran csak a művészet révén ismerünk. A varázslatos képekkel illusztrált összeállítás remek olvasmány az ősi misztériumok kedvelőinek és mindazoknak, akiket érdekelnek a múlt titkai. 176 oldal mm megjelenés: január KITTY FERGUSON STEPHEN HAWKING ISBN A cambridge-i géniusz, a világszerte ünnepelt elméleti fizikus ösztönzést és bátorítást jelent mindazok számára, akik szemtanúi lehettek annak, hogy a betegség csak a testét kényszerítette tolószékbe. A fizikai fogalmakat magyarázó ábrákkal és Hawking életét gyermekkorától napjainkig dokumentáló fotókkal illusztrált könyv egy lebilincselő beszámoló Hawking életéről és ragyogó elméjéről. kb. 432 ol dal mm várható megjelenés: április 3980 Ft 6 Kossuth Kiadó Zrt. Telefon: , Fax:

7 VALLÁS, EZOTÉRIA ÚJ SOROZAT! Kristályhíd könyvek GÁNTI BENCE A BUDDHIZMUS LÉLEKTANA, SPIRITUALITÁSA ÉS IRÁNYZATAI ISBN A négy nagy buddhista irányzat egy könyvben színes képmelléklettel! A kötet a buddhizmus lélektanát és spiritualitását is bemutatja, utolsó harmada pedig beavat a meditációs gyakorlatokba is. 220 ol dal mm várható megjelenés: február KO S S U T H LAÁR ANDRÁS KIDERÜLÉS A DERŰS ÉLET TITKA ISBN Jó-e sértődötten, mogorván, gyűlölködve élni, vagy szeretve lenni és szeretetet adni jobb? Vannak módszerek arra, hogy pozitívan lássuk a világot? Várhatunk-e az égből segítséget? A válaszok kiderülnek Laár András új könyvéből. 176 ol dal mm várható megjelenés: február MARC GAFNI A SZERELEM MISZTÉRIUMA ISBN A karizmatikus amerikai spirituális tanító a szerelemről, a szexualitásról és a spiritualitásról mint összetartozó isteni eredetű élményekről fejti ki nézeteit. Az Erószban kiteljesedő létezés a magasabb rendű, valódi isteni szeretetben való létezés megélésére mutat rá. A szeretetnek köszönhetjük, hogy tudatában vagyunk az Édennek, amelyben a mindennapokat éljük. Aki már megtapasztalta, az otthon van a saját életében. A mű iránymutató azon az úton, amelyen megtalálhatjuk ezt az érzést magunkban. kb. 380 ol dal mm várható megjelenés: június A HIT PALOTÁI A NAGY VILÁGVALLÁSOK SZAKRÁLIS ÉPÜLETEI ISBN Az emberek vallásuk tiszteletére a világon szinte mindenütt monumentális, pompásan berendezett építészeti mesterműveket és lélegzetelállító művészeti alkotásokat hoztak létre. A könyv utazásra invitálja az olvasókat: a különböző kontinenseken, más-más kultúrájú tájakon élő emberek körében ma is erőteljes hatást kifejtő nagy világvallások helyszíneire. Minden fejezet elején rövid bevezetés nyújt beható áttekintést az adott vallás hitvilágáról. 384 ol dal mm várható megjelenés: április 9990 Ft Kossuth Kiadó Zrt. Telefon: , Fax:

8 GASZTRONÓMIA KARIN KNIGHT TINA RUGGIERO BABAKONYHA ISBN A könyv a hozzátáplálás kezdetétől a gyermek kétéves koráig kínál egyszerűen és gyorsan elkészíthető ételeket, amelyekért a kicsi biztosan lelkesedni fog. A csábító és ízletes, sokszor még főzést sem igénylő pürék mellett olyan tápláló fogások is szerepelnek a könyvben, amelyek a kezdő anyukák számára sem jelentenek kihívást. 240 ol dal mm várható megjelenés: április JONNY BOWDEN ALLISON TANNIS 100 EGÉSZSÉGES ÉTEL KISMAMÁKNAK ISBN A neves szerzők élvezetes stílusban, nagy szakértelemmel adnak tanácsokat az egészségtudatos kismamák helyes táplálkozásához, amely felkészíti szervezetüket a könnyebb szülésre, a sikeres szoptatásra, de megelőzheti a reggeli émelygést vagy a terhességi csíkok kialakulását is. A kötet a legújabb kutatási eredményekre alapozva sorra rombolja le az ételekkel kapcsolatos tévhiteket és számos meglepő információval szolgál. 320 ol dal mm várható megjelenés: április 4980 Ft PAPP KATALIN NAGYI ÜNNEPI FOGÁSAI ISBN A sikeres Nagyi szakácskönyvének szerzője ezúttal abban segít, hogyan készüljünk fel azokra az eseményekre, amelyek egy gyakorlott háziasszonynak is fejtörést okozhatnak. Nemcsak megtanít az évszak alapanyagaiból álló, ízletes menüsor összeállítására és elkészítésére, de beavat azokba a nagyanyáink tapasztalatait ötvöző konyhai mesterfogásokba is, amelyek könnyebbé teszik a felkészülést az ünnepi eseményekre. kb. 280 ol dal mm várható megjelenés: június RACHEL LANE CARLA BARDI TORTÁK 200 HÍRES TORTA ÉS SÜTEMÉNY A VILÁG MINDEN TÁJÁRÓL ISBN Ha nem tudjuk, mit tálaljunk a reggeli kávé mellé, mit süssünk a gyerek születésnapjára, egy baráti összejövetelre, netán egy elegáns fogadásra, nem kell mást tennünk, mint fellapozni e látványosan, lépésről lépésre illusztrált könyvet, és már indulhat is a munka! 288 ol dal mm várható megjelenés: március 8 Kossuth Kiadó Zrt. Telefon: , Fax:

9 FOTÓ EIFERT JÁNOS KÉPÍRÁS FOTÓAKADÉMIA ISBN A könyv nemcsak az iskolai, hanem az autodidakta formában tanulókat is beavatja a fényképezés elméletébe és gyakorlatába, hogy a képírásképolvasás gondolkodást és kreativitást igénylő nyelvezetét magas szinten elsajátíthassák. Eifert János fotóművész több évtizedes munkássága, tapasztalata alapján mindezt úgy írja le, hogy az elmélet és a gyakorlat kreatív formában kapcsolódjon össze. A kötet bemutatja az analóg és digitális fotózást, a képfeldolgozást, a képalakítást, a nyomtatást, a nagyítást, az utómunkálatokat, de szó esik benne az önmegvalósítás lehetőségeiről, képek közzétételéről, a publikációról, a jogi ismeretekről, a szerzői jogokról, s az ezzel kapcsolatos fontos tudnivalókról is. kb. 160 ol dal mm várható megjelenés: március KO S S U T H KOZÁK LAJOS ISBN Kozák Lajos a két világháború közötti időszak egyik legtöbbet foglalkoztatott, kiemelkedő tehetségű fotográfusa, Vadas Ernő, André Kertész és Brassai kortársa volt után szinte kizárólag sportfotókat készített, ezért halála (1975) után feledésbe merült a munkássága. Hagyatékát 2011-ben a Cultiris Kulturális Képügynökség munkatársai dolgozták fel a Magyar Sportmúzeumban ebből született meg az album. 80 oldal mm várható megjelenés: február 3600 Ft SZÉPSÉGES MAGYARORSZÁG ISBN A fotóalbum Magyarországot mutatja be sok képpel, hosszabb képaláírásokkal. A kötet rövid, pár oldalas bevezetője egyben kis országtörténetet is ad, nagy vonalakban vázolva fel az elmúlt 1000 év legfontosabb történéseit. A fotóalbum 160 oldalon keresztül vezeti végig a turistákat mert elsősorban ők a célközönség a fővároson, majd az egyes tájegységeken, megmutatva mindazokat a nevezetességeket, amelyek az adott régióra jellemzőek. A kötet magyar mellett német és angol nyelven is megjelenik. 160 oldal mm várható megjelenés: június 3980 Ft Kossuth Kiadó Zrt. Telefon: , Fax:

10 UTAZÁS NYI TOTT SZEM MEL ÚTIKÖNYVSOROZAT USA országúton ISBN várható megjelenés: április A so ro zat ban meg je lent: AUSZTRIA / BALTI ÁLLAMOK BULGÁRIA / CSEHORSZÁG, SZLOVÁKIA DÉL-AMERIKA / EGYIPTOM FRANCIAORSZÁG / GÖRÖGORSZÁG HOLLANDIA / HORVÁTORSZÁG INDIA / ÍRORSZÁG IZRAEL / JAPÁN / KÍNA LENGYELORSZÁG / NAGY-BRITANNIA NÉMETORSZÁG / OLASZORSZÁG PORTUGÁLIA / ROMÁNIA SPANYOLORSZÁG / SKANDINÁVIA SVÁJC / THAIFÖLD / TÖRÖKORSZÁG Kö te ten ként kb. 400 ol dal, mm /kötet VÁROSKALAUZ SOROZAT kötetenként ol dal mm 3980 Ft/kötet A so ro zat ban meg je lent: AMSZTERDAM / ATHÉN / BARCELONA BRÜSSZEL / BRUGGE, GENT, ANTWERPEN FIRENZE / LONDON / MADRID NEW YORK / PÁRIZS / PEKING PRÁGA / RÓMA / VELENCE BERLITZ ZSEBKÖNYV SOROZAT STOCKHOLM ISBN SALZBURG ISBN várható megjelenés: április Kö te ten ként: 144 ol dal, mm /kötet A so ro zat ban meg je lent: BERLIN / BÉCS / BULGÁRIA / CIPRUS / CSEHORSZÁG / DUBAI / DUBLIN DUBROVNIK / EGYIPTOM / FRANCIA RIVIÉRA / HORVÁTORSZÁG / ISZTAMBUL KAIRÓ / KANÁRI-SZIGETEK / KORFU / KRAKKÓ / KRÉTA / KUBA / LONDON MALLORCA / MAROKKÓ / MAURITIUS / MÁLTA / MÜNCHEN OLASZ TAVAK ÉS VERONA / PÁRIZS / PHUKET / PRÁGA / RODOSZ / RÓMA SZENTPÉTERVÁR / SZLOVÉNIA / SZICÍLIA / TOSCANA ÉS UMBRIA / TUNÉZIA 10 Kossuth Kiadó Zrt. Telefon: , Fax:

11 REGÉNY SOPHIE HANNA IDEGEN ARCOCSKA THRILLER ISBN A gazdag, angol számítógépes játékfejlesztő felesége, Alice Fancourt, miután férjére hagyja kéthetes kisbabáját, rádöbben, hogy távollétében a gyermekét kicserélték. A bölcsőben egy idegen gyermek alszik. Simon Waterhouse nyomozót elbűvöli a megtört anya kecses szépsége, és felettesei rosszallásától kísérve veti bele magát az ügybe egészen addig, míg Alice és a csecsemő is eltűnik... A hallatlanul izgalmas lélektani krimibe szerelmi és féltékenységi szálak is szövődnek. kb. 360 ol dal mm várható megjelenés: április KO S S U T H JOANNA TROLLOPE A MÁSIK CSALÁD CSALÁDREGÉNY ISBN Richie, a híres énekes és zeneszerző halálával minden megváltozott. Chrissie és a lányok magukra maradtak. A másik család létezése pedig minden korábbinál kézzelfoghatóbbá és nyomasztóbbá kezdett válni, és nemcsak azért, mert Richie róluk sem feledkezett el a végrendeletében. A pénz és a vagyon körüli kegyetlen hétköznapi viszályban felszínre törtek a régi sérelmek, az elhagyatottság és a cserbenhagyás fájdalmas emlékei... kb. 440 ol dal mm várható megjelenés: március LAINIE TAYLOR FÜST ÉS CSONT LEÁNYA FANTASY ISBN Egyszer volt, hol nem volt, történt egyszer, hogy egy angyal meg egy ördög egymásba szerettek. Nem lett jó vége... Így kezdődik Lainie Taylor fantáziában, eredeti ötletekben, kiszámíthatatlan fordulatokban és érzelmekben gazdag regénye. kb. 432 ol dal mm várható megjelenés: május 3490 Ft JOSÉ RODRIGUES DOS SANTOS ISTEN HARAGJA TUDOMÁNYOS KALANDREGÉNY ISBN A sikeres szerző magyarul 2010-ben megjelent Az isteni formula Einstein utolsó üzenete, majd A hetedik pecsét és A 632-es kódex című, nagy sikerű regényei után itt van a negyedik! A világhírű kriptoanalitikust, Tomás Noronhát keresi meg a CIA egyik vezetője, hogy fejtsen meg egy különös, interneten elfogott, kódolt t. Az üzenetet az al-kaida küldte... Az Isten haragja mai világunkról szól. A regényben közölt információk a nukleáris bombákkal, illetve az iszlám fundamentalizmussal kapcsolatban egytől egyig hitelesek. A Korán-idézetek olvasata segít megértenünk az iszlám fundamentalisták gondolkodását és motivációit. Megtudjuk, kik ők, mit akarnak és milyen komoly veszélyt jelentenek. kb. 400 ol dal mm várható megjelenés: április 3200 Ft 11

12 ÖNÉLETRAJZ MICHAEL MOORE A PROVOKÁTOR HOGYAN LETTEM BOTRÁNYHŐS ISBN Ez a könyv életem korai időszakában történt eseményeken alapuló novellákat tartalmaz. A nevek és körülmények közül sokakat megváltoztattam, hogy védjem az ártatlanokat, olykor pedig a bűnösöket. Azt mondják, különös, faramuci egy vidámpark tud lenni az emlékezet, tele hullámvasutakkal és varázstükrökkel, rémisztő furcsaságokkal és jóindulatú gumiemberekkel. Ez az első novelláskötetem. Addig akartam papírra vetni a benne lévő történeteket, amíg még létezik papír és léteznek könyvesboltok meg könyvtárak. (Michael Moore) 360 ol dal mm várható megjelenés: március 3490 Ft JOHN ELDER ROBISON NÉZZ A SZEMEMBE A NEW YORK TIMES BESTSELLERE ISBN John Robison negyvenéves volt, amikor az autizmus egyfajta megnyilvánulását, az Asperger-szindrómát diagnosztizálták nála. Ez a felismerés gyökeresen megváltoztatta a magáról és a világról addig alkotott képét. Önéletrajzi ihletésű könyvében megindítóan és helyenként fekete humorral fűszerezve ír az életéről. 288 ol dal mm várható megjelenés: február DR. SZEGEDI ZOLTÁN ELLÁTÁSILÁNC-MENEDZSMENT SZAKKÖNYV ISBN A témakör első magyar nyelvű, szakmai-tudományos könyve. Újszerűségét elsősorban az adja, hogy a vállalatokon átnyúló, ugyanakkor azok belső folyamatait is magában foglaló szakaszokat vizsgálja. A hangsúlyt a vállalatközi együttműködésre, az ellátásilánc-integrációra és a stratégiai szövetségekre helyezi. kb. 320 ol dal mm várható megjelenés: március 4500 Ft 12 Kossuth Kiadó Zrt. Telefon: , Fax:

13 HANGOSKÖNYV A KOSSUTH KIADÓ ÉS A MOJZER KIADÓ HANGOSKÖNYVÚJDONSÁGAI ÁLLATI DOLGOK Versek 1 99 éves gyerekeknek Pogány Judit előadásában ISBN Irodalmi fülbevaló sorozat 1 audió CD LÁZÁR ERVIN MAGYAR MONDÁK Galkó Balázs előadásában ISBN Irodalmi fülbevaló sorozat 1 audió CD Karl May WINNETOU, 4. RÉSZ Galambos Péter előadásában ISBN mp3 CD Tervezett megjelenés: február Stephen Leacook (Karinthy Frigyes fordításában) GERTRÚD, A NEVELŐNŐ Szacsvay László előadásában ISBN audió CD Tervezett megjelenés: február Babits Mihály ERATO Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter előadásában ISBN audió CD Tervezett megjelenés: március Hamvas Béla ZEN BUDDHIZMUS Rátóti Zoltán előadásában ISBN Irodalmi fülbevaló sorozat 1 audió CD Tervezett megjelenés: március Agatha Christie HOLTTEST A KÖNYVTÁRSZOBÁBAN Csankó Zoltán előadásában ISBN mp3 CD Tervezett megjelenés: április Rejtő Jenő AZ ELSIKKASZTOTT PÉNZTÁROS/ PIPACS, A FENEGYEREK Szikszai Rémusz előadásában ISBN mp3 CD Tervezett megjelenés: április Örkény István MACSKAJÁTÉK Mácsai Pál előadásában ISBN mp3 CD Tervezett megjelenés: április Schäffer Erzsébet SZIA, ANYU! A szerző előadásában ISBN Irodalmi fülbevaló sorozat 1 audió CD Tervezett megjelenés: április Márai Sándor HALOTTI BESZÉD válogatott versek Cserhalmi György előadásában ISBN Hangzó líra sorozat 1 audió CD Tervezett megjelenés: május Tóth Kriszta Müller Péter Sziámi KICSI-NAGY-KÖZÉPSŐ Für Anikó és Mácsai Pál előadásában ISBN Irodalmi fülbevaló sorozat 1 audió CD Tervezett megjelenés: május Rejtő Jenő A FEHÉR FOLT Galambos Péter előadásában ISBN mp3 CD Tervezett megjelenés: március KO S S U T H A Kossuth Kiadó és a Mojzer Kiadó hangoskönyvei közül ötvenet már letöltés útján is megvásárolhat a portálról, kedvező áron, akár részletekben is! Kossuth Kiadó Zrt. Telefon: , Fax:

14 HANGOS ÚTIKÖNYV / MULTIMÉDIAPLÁZA KEDVENC VÁROSOM HANGOS ÚTIKÖNYV Útikönyvsorozatunk egyedülálló a magyar könyvpiacon: a kötetekhez saját idegenvezetőt mellékelünk! A bemutatott város idegenforgalmi szempontból fontos részeit áttekintő, térképekkel és fotókkal illusztrált könyvhöz négy-öt órányi MP3 formátumú hangfelvétel tartozik, amelyben egy-egy neves színész vezet végig a legszebb látnivalók útvonalain. BUDAPEST (magyar nyelven) Ónodi Eszter kalauzolásával BUDAPEST (angol nyelven) Robert Sebastian Cooper kalauzolásával BÉCS Mácsai Pál kalauzolásával LONDON Fekete Ernő kalauzolásával PÁRIZS Varga Kata kalauzolásával PRÁGA Bán János kalauzolásával RÓMA Für Anikó kalauzolásával MADRID Kováts Kriszta kalauzolásával mm, kötetenként 64 színes oldal fotókkal A CD mellékleten: kb. 4 óra hangfelvétel, kb. 50 színes fotó, linkgyűjtemény kötetenként 3400 Ft A hangos útikönyvek hangfelvételeit már internetes letöltés útján is megvásárolhatja a portálról, nagyon kedvező áron, akár részletekben is! AZ ELEKTRONIKUS KÖNYVEK ÉS A LETÖLTHETŐ HANGFELVÉTELEK KÖZPONTJA 1500 e-könyvet ajánlunk az e-olvasók, tabletek és okostelefonok tulajdonosainak, köztük a Kindle használóinak is másolásvédelem nélkül! Olvasson az e-könyvekről! KEREKES PÁL E-BOOK KALAUZ Az elektronikus könyv kisenciklopédiája ISBN oldal Válasszon a több mint 3500 album közül és gyűjtse letöltéssel a legjobb magyar zenei és szépirodalmi hangfelvételeket Bartóktól Vivaldiig, Gershwintől Vukánig, Pege Aladártól Cseh Tamásig, Boccacciótól Vonnegutig, Rejtőtől Varró Dánielig. Töltse le a világot! 14 Kossuth Kiadó Zrt. Telefon: , Fax:

15 MEGRENDELŐLAP KOS SUTH KI ADÓ Zrt Bu da pest, Bocskai u. 26. Te le fon: (06-1) , / Fax: (06-1) sut h.hu A meg ren de lő ne ve:... A meg ren de lő cí me:... A KOS SUTH KI ADÓ ELSŐ FÉLÉVI ÚJDONSÁGAI TÖRTÉNELEM, KULTÚRTÖRTÉNET Ár Példány Bill Laws: Ötven növény, amely megváltoztatta a történelmet Börcsök Mária: Kettészakadt Magyarország Diane Ducret: Hírhedt diktátorok asszonyai Jan Stradling: Több mint sport 4990 Ft Monok István: A művelt arisztokrata 3500 Ft Ormos Mária: Van-e történelem? Thomas J. Craughwell: A háború tudósai 4990 Ft TUDOMÁNY, ISMERETTERJESZTÉS Biagio Russo: Istenek rabszolgái 3490 Ft Csepeli György: Kis emberhatározó David Douglas: Eltűnt kultuszok atlasza Györfi András: Rejtélyes fizika Kálmán Béla: Éltető csillagunk, a Nap Kitty Ferguson: Stephen Hawking 3980 Ft Kutyák (Képes enciklopédia) Macskák (Képes enciklopédia) Magyarország ritka fa- és cserjefajai VALLÁS, EZOTÉRIA A hit palotái 9990 Ft Gánti Bence: A buddhizmus irányzatai, lélektana és spiritualitása Laár András: Kiderülés A derűs élet titka Marc Gafni: A szerelem misztériuma GASZTRONÓMIA 100 egészséges étel kismamáknak 4980 Ft Babakonyha Nagyi ünnepi fogásai Torták FOTÓ Eifert János: Képírás Fotóakadémia Kozák Lajos 3600 Ft Szépséges Magyarország (három nyelven) 3980 Ft REGÉNY, ÖNÉLETRAJZ Joanna Trollope: Másik család John Elder Robison: Nézz a szemembe José Rodrigues dos Santos: Isten haragja 3200 Ft Lainie Taylor: Füst és csont leánya 3490 Ft Michael Moore: A provokátor 3490 Ft Sophie Hanna: Idegen arcocska SZAKKÖNYV Szegedi Zoltán: Ellátásilánc-menedzsment 4500 Ft UTAZÁS Salzburg (Berlitz zsebkönyvek) Stockholm (Berlitz zsebkönyvek) USA országúton (Nyitott szemmel) KO S S U T H Kossuth Kiadó Zrt. Telefon: , Fax:

16 MEGRENDELŐLAP A KOS SUTH KI ADÓ TOVÁBBI KIADVÁNYAI TÖR TÉ NE LEM, MŰVELŐDÉSTÖRTÉNET Ár Pél dány 1848 A magyar szabadságharcz története képekben Cs. Kottra Györgyi: Magyar zászlók a honfoglalástól napjainkig Csonkaréti Károly: Az Osztrák Magyar Monarchia hadihajói 3980 Ft Gyűjtők és gyűjtemények 7500 Ft Hágár országa A magyarországi zsidóság története 2900 Ft Hapák József Sólymos Szilveszter: Pannonhalma Hapák Sólymos: Pannonhalma (angol) Hapák Sólymos: Pannonhalma (német) Kéri László: A rendszerváltás krónikája Ft Kolba Judit Hapák József: Egyházak kincsei Magyarországon 4990 Ft Kolba Hapák: Ecclesiastical Treasures in Hungary (angol) 4990 Ft Kubassek János: Útkeresők 7500 Ft Magyar elsők Ft Magyar Kódex 1 6. (díszdobozos) Ft Magyarország legszebb térképei 1528-tól 1900-ig 7990 Ft The finest illustrated maps of Hungary (angol) 7990 Ft Magyarország története térképeken 6900 Ft Mikó Árpád Hapák József: Mátyás corvinái 8990 Ft Mikó Hapák: The Corvinas of King Matthias (angol) 8990 Ft Nagy György: Magyarország apróbetűs története 3600 Ft Romsics Ignác: Magyarország az első világháborúban 7500 Ft Romsics Ignác: Magyarország a második világháborúban 7500 Ft Ságvári György: Magyar uniformisok Tészabó Júlia: Karácsony Magyar hagyományok 6490 Ft Tészabó Júlia: Húsvét Magyar hagyományok 6500 Ft The book of the Illuminated Chronicle (angol) 8990 Ft Tóth Endre Szelényi Károly: A Magyar Szent Korona 3400 Ft Tóth Szelényi: Die Heilige Krone von Ungarn (német) Világhíres magyarok 6500 Ft World famous Hungarians (angol) 6500 Ft ÉRTÉKŐRZŐ KÖNYVTÁR, REPRINT A kis lepkegyűjtő A magyar szent koronának... Europica Varietas Filosofia Hauszmann Alajos: A magyar királyi vár Kner Imre: Könyv a könyvről 3400 Ft Szakátsmesterségnek könyvetskéje 2600 Ft Természethistória és mesterségtudomány RÉGI MAGYAR TÉRKÉPEK VÁSZONNYOMATON Dancker Danckerts: Magyarország 1657 Lazarus: Magyarország 1528 Peter Schenk: Magyarország 1717 TU DO MÁNY, TÖR TÉ NE LEM, ISMERETTERJESZTÉS A Föld enciklopédiája 9990 Ft A hadviselés művészete I. Ókor, középkor A hadviselés művészete II. Nagy hadvezérek az újkorban Alexander Canduci: A történelem nagy hazugságai Almár Iván: Kozmikus társkereső 16 Kossuth Kiadó Zrt. Telefon: , Fax:

17 MEGRENDELŐLAP TU DO MÁNY, TÖR TÉ NE LEM, ISMERETTERJESZTÉS Ár Pél dány Andrew Taylor: Nagy birodalmak tündöklése és bukása 7500 Ft A szabadkőművesség 7500 Ft A tudományok nagykönyve Ft A világ építészeti remekművei 6800 Ft Az időjárás enciklopédiája 9990 Ft Brenda Rosen: Elveszett városok atlasza 6800 Ft Buddhizmus képes enciklopédiája 7500 Ft Charles Phillips: Lovagok enciklopédiája 7990 Ft Charles Phillips: A keresztesek képes enciklopédiája 7990 Ft David Fontana: A jelek és szimbólumok titokzatos világa Ed Wright: Eltűnt felfedezők legendás útjai Fa a világ építészetében Harvey J. S. Withers: Kardok és szablyák képes enciklopédiája 7990 Ft Hidak Irene Bellini Danilo Grossi: Rejtélyek birodalma Joel Levy: Elveszett kincsek atlasza John Bowker: Szentföld Történelmi helyek atlasza 7500 Ft Joseph Cummins: A történelem nagy riválisai 6500 Ft Judith Draper: Lovak képes enciklopédiája Justin Pollard: Évezredek kincsei 50 híres régészeti felfedezés 7500 Ft Judyth A. McLeod: Legendás földek atlasza 7800 Ft Legszebb kastélyok Európában 7990 Ft Misztikus és szent helyek atlasza 6800 Ft Mitológia Ft Paloták 9990 Ft Paul Lunde: Titkos kódok 7500 Ft Richard Dawkins: Az önző gén 3200 Ft Richard Dawkins: A vak órásmester 3200 Ft Stephen W. Hawking: A mindenség elmélete Tessa Paul: Szentek képes enciklopédiája 7990 Ft Térképtudomány Tobias Capwell: Kések, tőrök és szuronyok képes enciklopédiája 7990 Ft Várak Világörökségek enciklopédiája Ft FILOZÓFIA, PSZICHOLÓGIA Władysław Tatarkiewicz: A boldogságról C. G. Jung: Gondolatok a szenvedésről és a gyógyításról 1980 Ft C. G. Jung: Gondolatok a szexualitásról és a szerelemről 1980 Ft C. G. Jung: Gondolatok a természetről 1980 Ft C. G. Jung: Gondolatok az életről és a halálról 1980 Ft C. G. Jung: Gondolatok az értelemről és a tébolyról 1980 Ft Daniel M. Wegner: A tudatos akarat illúziója 3600 Ft Seneca: Vigasztalások 1800 Ft TŐKEI FE RENC ÉLET MŰ SO RO ZAT Kí nai fi lo zó fia. Ókor / I. kö tet 2800 Ft Kí nai fi lo zó fia. Ókor / II. kö tet 2800 Ft Kí nai fi lo zó fia. Ókor Kí nai budd his ta fi lo zó fia / III. kö tet 2800 Ft Az ázsi ai ter me lé si mód, antikvitás, feudalizmus / IV. kö tet 2800 Ft A tár sa dal mi for mák és közösségek / V. kö tet 2800 Ft Esztétika a régi Kínában / VI. kö tet 3600 Ft Sinológiai műhely / VII. kötet Tanulmányok / VIII. kötet 3600 Ft KO S S U T H 17

18 MEGRENDELŐLAP SZÓ TÁRAK Ár Példány Cigány mag yar, Mag yar cigány szó tár Szólásmondások többnyelvű szótára KOS SUTH KIS SZÓ TÁRSO RO ZAT Cseh magyar, Magyar cseh kisszótár Francia magyar, Magyar francia kisszótár Görög magyar, Magyar görög kisszótár Kínai magyar, Magyar kínai kisszótár Horvát magyar, Magyar horvát kisszótár Lengyel magyar, Magyar lengyel kisszótár Olasz magyar, Magyar olasz kisszótár Román magyar, Magyar román kisszótár Szerb magyar, Magyar szerb kisszótár Szlovák magyar, Magyar szlovák kisszótár MŰ VÉ SZET, ZENE XIX. századi magyar művészet 7500 Ft A művészet nagykönyve 8990 Ft Domenico Laurenza: Leonardo da Vinci Anatómia Ibos Éva: Kohán György 2900 Ft Mandel Róbert: Magyar népi hangszerek 6500 Ft Robert Mandel: Hungarian folk instruments (angol) 6500 Ft Mandel Róbert: Klasszikus és romantikus hangszercsodák 6500 Ft Robert Mandel: Classical and romantic instrument marvels (angol) 6500 Ft Mesterek és mesterművek 4990 Ft Masters and masterpieces (angol) 4990 Ft Szunyoghy András: A ló művészeti anatómiája 5600 Ft Szunyoghy Fehér: A madarak művészeti anatómiája 6500 Ft HOB BI, SZABADIDŐ, SPORT Adventi naptár A feng shui nagykönyve 7990 Ft Ányos László: Caissa mostohagyermekei 3980 Ft Asztalos Lajos Bán Jenő: A sakkjáték elemei 3400 Ft Bélyegek és bélyeggyűjtés 7990 Ft Bűvészkedés Varázslatos trükkök nagykönyve Érmék és éremgyűjtés 7500 Ft Gallov Rezső: Londoni olimpiák 1908, 1948, 2012 Nagy János: Hogyan válasszak sportágat? spotágak lexikona Ft Jóga nőknek Luigi Corbetta: Legendás motorok 1884-től napjainkig 8900 Ft Polgár László: Nevelhetsz zsenit 2600 Ft Puskák és sorozatlövő kézi lőfegyverek nagy enciklopédiája 7990 Ft Rajz ABC kezdőknek Lakat T. Károly: Requiem a nagy 8-asért MA GYAR ÉPÍ TÉ SZET 1. A ró ma i ak tól a ro mán ko rig 6500 Ft 2. Gó ti ka és ko ra re ne szánsz 6500 Ft 3. Késő re ne szánsz és ko ra ba rokk 6500 Ft 4. Ba rokk, ro ko kó és copf 6500 Ft 5. Klas szi ciz mus, his to riz mus 6500 Ft 6. A sze ces szi ó tól nap ja in kig 6500 Ft ÉLETRAJZ Rojkó Annamária: Aki a korát megelőzte Aschner Lipót élete Tony Blair: Az utazás 4800 Ft Trunkó Barnabás: SAStaps 1490 Ft 18 Kossuth Kiadó Zrt. Telefon: , Fax:

19 MEGRENDELŐLAP MAGYAR SZÉP IRO DA LOM József Attila: Születésnapomra (bőrkötés) 9900 Ft Juhász Ferenc: Pacsirta a szívben 2800 Ft Juhász Ferenc: A gyermekkor csontváza Latinovits verset mond (audio CD melléklettel) Márai Sándor: Négy évszak Paál Zsuzsanna képeivel Szabolcsi Miklós: József Attila élete és pályája, 1 2. kötet 4990 Ft Turczi István: Erotikon KULTÚRA, IRODALOM Bolgár György: Made in Hungary (angol nyelven) 1980 Ft Efrájim Kishon: Világos, mint a nap 2280 Ft Finta József: Élet-rajz Jessica Duchen: Magyar táncok José Rodrigues dos Santos: A 632-es kódex 3490 Ft José Rodrigues dos Santos: A hetedik pecsét 3980 Ft Kiss József: Röfi regénye egy árva vadmalac története László Ágnes: Erről még nem beszéltem senkinek M. Miltényi Miklós Vadász Bence: Nagyon állat Ransom Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei 3490 Ft Szépséges Budapest Vészabónoémi: Ajándék neked 1800 Ft Wunderbares Budapest (német nyelven) A RÖVID XX. SZÁZAD Búr Gábor: A szubszaharai Afrika története 2600 Ft Egely Gergely: Nagy-Britannia története 2600 Ft Gazdag Ferenc: Franciaország története 2600 Ft Krausz Tamás: A Szovjetunió története 2600 Ft Magyarics Tamás: Az Amerikai Egyesült Államok története 2600 Ft Rostoványi Zsolt: A Közel-Kelet története 2600 Ft ÉLŐVILÁG Budapest természeti kalauza Élővilág En cik lo pé dia I. A Kárpát-medence állatai 9900 Ft Élővilág En cik lo pé dia II. A Kárpát-medence növényei 9900 Ft Élővilág Könyvtár Énekesmadarak 2200 Ft Enzo Gallori: Genetika Európa fái Magyar madárvonulási atlasz Ft Magyarország emlőseinek atlasza 7990 Ft Magyarország orchideáinak atlasza 9900 Ft Sally Boysen: Bolygónk legokosabb állatai 4990 Ft GAZ DA SÁG, SZAK KÖNYV Meadows Randers Meadows: A növekedés határai Sza bó Ka ta lin: Kom mu ni ká ció fel ső fokon Szegedi Zoltán Prezenszki József: Logisztika-menedzsment 4980 Ft Szegedi Zoltán: Logisztika-menedzsment esettanulmányok INFORMATIKA ECDL vizsgapéldatár 1. kötet ECDL vizsgapéldatár 2. kötet ECDL vizsgapéldatár 3. kötet Kerekes Pál: E-book kalauz Komáromi Zsombor: Internet sikerkalauz 3490 Ft Layout Kiadványtervezés 4800 Ft KO S S U T H Kossuth Kiadó Zrt. Telefon: , Fax:

20 MEGRENDELŐLAP NYI TOTT SZEM MEL SO RO ZAT Ár Példány Ausztria Balti államok Bulgária Csehország és Szlovákia Dél-Amerika Egyiptom Franciaország Görögország Hollandia Horvátország India Írország Izrael Japán Kína Lengyelország Nagy-Britannia Németország Olaszország Portugália Románia Skandinávia Spanyolország Svájc Thaiföld Törökország NYI TOTT SZEM MEL VÁ ROS KA LA UZ Amszterdam 3980 Ft Athén 3980 Ft Barcelona 3980 Ft Brugge, Gent, Antwerpen 3980 Ft Brüsszel 3980 Ft Firenze 3980 Ft London 3980 Ft New York 3980 Ft Párizs 3980 Ft Peking 3980 Ft Prága 3980 Ft Róma 3980 Ft Velence 3980 Ft BERLITZ ZSEBKÖNYVEK Berlin Bécs Bulgária Ciprus Csehország Dubaj Dublin Dubrovnik Egyiptom Francia Riviéra Horvátország Isztambul Kairó Kanári-szigetek Korfu Krakkó Kréta Kuba London Mallorca 20 Kossuth Kiadó Zrt. Telefon: , Fax:

Az irodalmat veszem leginkább komolyan Lovas Ildikó KÖNYVES HAVILAP XI. ÉVFOLYAM 19 20. SZÁM 2007. OKTÓBER 294 FT WWW.KONYV7.HU

Az irodalmat veszem leginkább komolyan Lovas Ildikó KÖNYVES HAVILAP XI. ÉVFOLYAM 19 20. SZÁM 2007. OKTÓBER 294 FT WWW.KONYV7.HU KÖNYVES HAVILAP XI. ÉVFOLYAM 19 20. SZÁM 2007. OKTÓBER 29 FT WWW.KONYV7.HU Fotó: Szabó J. Judit Az irodalmat veszem leginkább komolyan Lovas Ildikó HAMAROSAN MEGJELENIK Fritz Hennenberg...IGAZÁN A ZENÉBEN

Részletesebben

Kossuth Kiadó Az év kiadója A MAGYAR FESTÉSZET MESTEREI II.

Kossuth Kiadó Az év kiadója A MAGYAR FESTÉSZET MESTEREI II. Kossuth Kiadó Az év kiadója 2014 Karácsonyi ajándék ötletek A MAGYAR FESTÉSZET MESTEREI II. Újabb 20 kötet, újabb 20 híres magyar festő több mint 1000 híres festmény a képek keletkezésének története a

Részletesebben

Sebestyén Márta. A legôsibb költészetrôl és a csodás diófáról mesél. Kertész Ákos Mikro és makro. Tarján Tamás Nagy, mint a debrecenyi határ

Sebestyén Márta. A legôsibb költészetrôl és a csodás diófáról mesél. Kertész Ákos Mikro és makro. Tarján Tamás Nagy, mint a debrecenyi határ KÖNYVES HAVILAP XIII. ÉVFOLYAM 3 4. SZÁM 2009. FEBRUÁR ÁRA 440 FT ELÔFIZETÔKNEK 330 FT WWW.KONYV7.HU Hát az elég rettenetes, mikor valaki magát komolyan veszi, különösen, ha ez az alkotói alapállása. Esze

Részletesebben

Murányi Gábor. Kertész Ákos A felhôkarcolónak nincs árnyéka. Tarján Tamás Vidám bánkódó

Murányi Gábor. Kertész Ákos A felhôkarcolónak nincs árnyéka. Tarján Tamás Vidám bánkódó KÖNYVES HAVILAP XIII. ÉVFOLYAM 21 22. SZÁM 2009. NOVEMBER ÁRA 440 FT ELÔFIZETÔKNEK 330 FT WWW.KONYV7.HU Az én lelkem érzelmei és problémái nem közérdekûek, legalábbis én nem tudom úgy megfogalmazni. Lángh

Részletesebben

BÁCSKAI JÚLIA. kidobni, lecserélni, megtartani mérlegen a párkapcsolat. Kertész Ákos Hogyan lettem milliomos. Tarján Tamás Dramaturgia apologetica

BÁCSKAI JÚLIA. kidobni, lecserélni, megtartani mérlegen a párkapcsolat. Kertész Ákos Hogyan lettem milliomos. Tarján Tamás Dramaturgia apologetica WWW.KONYV7.HU XV. ÉVFOLYAM 5 6. SZÁM 2011. MÁRCIUS KÖNYV KULTÚRA IRODALOM ÁRA 440 FT ELÔFIZETÔKNEK 330 FT Kertész Ákos Hogyan lettem milliomos Tarján Tamás Dramaturgia apologetica Murányi Gábor Mestermû

Részletesebben

Elôbb volt csatár, mint író Esterházy Péter. Könyvmolyképzô Kiadó A. Katona Ildikó. Murányi Gábor Betakarítás

Elôbb volt csatár, mint író Esterházy Péter. Könyvmolyképzô Kiadó A. Katona Ildikó. Murányi Gábor Betakarítás KÖNYVES HAVILAP X. ÉVFOLYAM 11 1. SZÁM 006. JÚNIUS 94 FT WWW.KONYV7.HU 3 oldalas melléklettel 77. Ünnepi Könyvhét 5. Gyermekkönynapok 006. június 8 1. Murányi Gábor Betakarítás Kertész Ákos Párizsi szorongások

Részletesebben

A költôi levezetés cáfolhatatlan Szilágyi Ákos. Kertész Ákos Halottjaim is. Tarján Tamás Négy puhafedelû. Murányi Gábor A konok hûség könyve

A költôi levezetés cáfolhatatlan Szilágyi Ákos. Kertész Ákos Halottjaim is. Tarján Tamás Négy puhafedelû. Murányi Gábor A konok hûség könyve KÖNYVES HAVILAP XII. ÉVFOLYAM 13 14. SZÁM 2008. JÚLIUS ÁRA 440 FT ELÔFIZETÔKNEK 330 FT WWW.KONYV7.HU Fotó: Szabó J. Judit Kertész Ákos Halottjaim is Tarján Tamás Négy puhafedelû Murányi Gábor A konok hûség

Részletesebben

ORAVECZ IMRE. Kemény István kötetérôl. L. I. Lázár. Mindig játszottam a gondolattal, hogy írnom kéne a magyar kivándorlásról.

ORAVECZ IMRE. Kemény István kötetérôl. L. I. Lázár. Mindig játszottam a gondolattal, hogy írnom kéne a magyar kivándorlásról. KÖNYV KULTÚRA IRODALOM WWW.KONYV7.HU XVI. ÉVFOLYAM 2012. 6. SZÁM ÁRA 640 FT Az ars poeticához méltón Kemény István kötetérôl Beszélgetés egy rejtôzködô íróval L. I. Lázár Párkapcsolati történetek Nyáry

Részletesebben

AZ OTP FÁY ANDRÁS ALAPÍTVÁNYTÓL A IX. KÖNYVHULLÁM AKCIÓ KERETÉBEN NYERT KÖNYVEK

AZ OTP FÁY ANDRÁS ALAPÍTVÁNYTÓL A IX. KÖNYVHULLÁM AKCIÓ KERETÉBEN NYERT KÖNYVEK AZ OTP FÁY ANDRÁS ALAPÍTVÁNYTÓL A IX. KÖNYVHULLÁM AKCIÓ KERETÉBEN NYERT KÖNYVEK Nicolaas Matsier: 3D a festészetben Kiadó: Typotex Kiadó 9789632795706 Ára: 4200 Ft Egy trompe-l'oeil (ejtsd: [tromplöj],

Részletesebben

SikeresÔ Parti Nagy Lajos. Kráter Mûhely Könyvkiadó Turcsány Péter. Kertész Ákos A boldogság edénye. Murányi Gábor Mûmelléklet, igaz világ

SikeresÔ Parti Nagy Lajos. Kráter Mûhely Könyvkiadó Turcsány Péter. Kertész Ákos A boldogság edénye. Murányi Gábor Mûmelléklet, igaz világ KÖNYVES HAVILAP X. ÉVFOLYAM 5 6. SZÁM 2006. MÁRCIUS 294 FT WWW.KONYV7.HU Kráter Mûhely Könyvkiadó Turcsány Péter Kertész Ákos A boldogság edénye Murányi Gábor Mûmelléklet, igaz világ Tandori Dezsô Kapható,

Részletesebben

Kínai agyagkatonák. Az úrnô érintése Interjú Kiss Annával. Kertész Ákos Mi fán terem a forgatókönyvíró? Tarján Tamás Anno Domini

Kínai agyagkatonák. Az úrnô érintése Interjú Kiss Annával. Kertész Ákos Mi fán terem a forgatókönyvíró? Tarján Tamás Anno Domini KÖNYVES HAVILAP XII. ÉVFOLYAM 7 8. SZÁM 008. ÁPRILIS ÁRA 440 FT ELÔFIZETÔKNEK 330 FT WWW.KONYV7.HU XV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál Az úrnô érintése Interjú Kiss Annával Kertész Ákos Mi fán terem

Részletesebben

BOKOR PÁL. Hollywood magyar találmány? KÖNYVEK A FENYÔ ALÁ KARÁCSONYI KÖNYVVÁSÁR 2014. PÉTERFY GERGELY Kitömött barbár

BOKOR PÁL. Hollywood magyar találmány? KÖNYVEK A FENYÔ ALÁ KARÁCSONYI KÖNYVVÁSÁR 2014. PÉTERFY GERGELY Kitömött barbár KÖNYVEK A FENYÔ ALÁ KARÁCSONYI KÖNYVVÁSÁR 2014 WWW.KONYV7.HU XVIII. ÉVFOLYAM 2014. 4. SZÁM ELÔFIZETÔKNEK 350 Ft PÉTERFY GERGELY Kitömött barbár GYÖRGY PÉTER A hatalom képzelete PEDRO LENZ A portás én vagyok

Részletesebben

KONYVHET CSENDET AKAROK! ALMÁR IVÁNNAL. Beszélgetés. Írófaggató CSALOG ZSOLT III. ÉVFOLYAM 11. SZÁM 1999. JÚNIUS 3. KULTURÁLIS KÉTHETILAP

KONYVHET CSENDET AKAROK! ALMÁR IVÁNNAL. Beszélgetés. Írófaggató CSALOG ZSOLT III. ÉVFOLYAM 11. SZÁM 1999. JÚNIUS 3. KULTURÁLIS KÉTHETILAP KONYVHET 96 FT III. ÉVFOLYAM 11. SZÁM JÚNIUS 3. KULTURÁLIS KÉTHETILAP Beszélgetés ALMÁR IVÁNNAL ÜNNEPI KÖNYVHÉT 70 éves Írófaggató L Á Z Á R E R V I N NYERGES ANDRÁS Miért óvakodjunk milyen értelmiségiektôl?

Részletesebben

BIBLIOGRÁFIA TÖRTÉNELEMPEDAGÓGIAI CIKKEKRŐL. Dr. Mucsi József PhD. KÉZIRAT

BIBLIOGRÁFIA TÖRTÉNELEMPEDAGÓGIAI CIKKEKRŐL. Dr. Mucsi József PhD. KÉZIRAT BIBLIOGRÁFIA TÖRTÉNELEMPEDAGÓGIAI CIKKEKRŐL KÉZIRAT A munka elkészítése során az 1999-2009 között (tíz év) megjelent folyóiratcikkeket gyűjtöttem össze, elsősorban és kizárólag azokat, amelyek a történelemoktatás

Részletesebben

Térey János. Ahogyan az esemény átrendezi a teret. Osiris Kiadó Gyurgyák János. Tarján Tamás Ama kék madár

Térey János. Ahogyan az esemény átrendezi a teret. Osiris Kiadó Gyurgyák János. Tarján Tamás Ama kék madár KÖNYVES KÉTHETILAP VIII. ÉVFOLYAM 20. SZÁM 2004. OKTÓBER 14. 184 FT WWW.KONYV7.HU Osiris Kiadó Gyurgyák János Tarján Tamás Ama kék madár Mi a hárem? Fatima Mernissi könyve a marokkói nôk életérôl Kertész

Részletesebben

KONYVHET. Kertész Ákos: Drágakô papírcsónakon. Könyvet keres? Beszélgetés Takács Tiborral III. ÉVFOLYAM 7. SZÁM 1999. ÁPRILIS 8. KULTURÁLIS KÉTHETILAP

KONYVHET. Kertész Ákos: Drágakô papírcsónakon. Könyvet keres? Beszélgetés Takács Tiborral III. ÉVFOLYAM 7. SZÁM 1999. ÁPRILIS 8. KULTURÁLIS KÉTHETILAP KONYVHET 96 FT III. ÉVFOLYAM 7. SZÁM ÁPRILIS 8. KULTURÁLIS KÉTHETILAP Beszélgetés Takács Tiborral Interjú Révai Gáborral Zentai Péter Lászlóval Nyerges András Olvasószemüveg Fotó: Kádár Kata Kertész Ákos:

Részletesebben

AZ EURÓPA KÖNYVKIADÓ ÚJDONSÁGAI

AZ EURÓPA KÖNYVKIADÓ ÚJDONSÁGAI AZ EURÓPA KÖNYVKIADÓ ÚJDONSÁGAI JONATHAN FRANZEN: Diszkomfortzóna J. D. SALINGER: Rozsban a fogó MILAN KUNDERA: A jelentéktelenség ünnepe KRZYSZTOF VARGA: Mangalicacsárdás EGRESSY ZOLTÁN: Lila csík, fehér

Részletesebben

LATOR LÁSZLÓ. Minden ember a gyerekkori élményeire épül rá. Kertész Ákos Két vers, két attitûd. Tarján Tamás Akáclombos Üllôi-út

LATOR LÁSZLÓ. Minden ember a gyerekkori élményeire épül rá. Kertész Ákos Két vers, két attitûd. Tarján Tamás Akáclombos Üllôi-út WWW.KONYV7.HU XV. ÉVFOLYAM 11 12. SZÁM 2011. JÚNIUS KÖNYV KULTÚRA IRODALOM ÁRA 440 FT ELÔFIZETÔKNEK 330 FT Kertész Ákos Két vers, két attitûd Tarján Tamás Akáclombos Üllôi-út Murányi Gábor Politika és

Részletesebben

DAVID SZALAY. Szétzúzott világok írója. Rakovszky Zsuzsa a Szilánkokról. Grecsó Krisztián Megyek utánad. Tarján Tamás Dobozkönyvhét

DAVID SZALAY. Szétzúzott világok írója. Rakovszky Zsuzsa a Szilánkokról. Grecsó Krisztián Megyek utánad. Tarján Tamás Dobozkönyvhét 85. ÜNNEPI KÖNYVHÉT ÉS 13. GYERMEKKÖNYVNAPOK WWW.KONYV7.HU XVIII. ÉVFOLYAM 2014. 2. SZÁM ELÔFIZETÔKNEK 350 Ft Rakovszky Zsuzsa a Szilánkokról Grecsó Krisztián Megyek utánad Tarján Tamás Dobozkönyvhét Szétzúzott

Részletesebben

Találkozás Rendezvény Mûvelõdés Könyv Zene Film Digitalizáció Információ Tanulás Tudás Szakértelem Színvonal Elégedettség Megyei Könyvtár, Gyõr

Találkozás Rendezvény Mûvelõdés Könyv Zene Film Digitalizáció Információ Tanulás Tudás Szakértelem Színvonal Elégedettség Megyei Könyvtár, Gyõr Találkozás Rendezvény Mûvelõdés Könyv Zene Film Digitalizáció Információ Tanulás Tudás Szakértelem Színvonal Elégedettség Megyei Könyvtár, Gyõr Fotó: Szabó Béla A kultúra, az információ, a zene helye ez

Részletesebben

Vágó István. Kertész Ákos Mit tudunk magunkról? (2) Tarján Tamás F mint Ferdinandy, Forrás, Phelps. Murányi Gábor Kész regény

Vágó István. Kertész Ákos Mit tudunk magunkról? (2) Tarján Tamás F mint Ferdinandy, Forrás, Phelps. Murányi Gábor Kész regény KÖNYVES HAVILAP XIII. ÉVFOLYAM 15 16. SZÁM 2009. AUGUSZTUS ÁRA 440 FT ELÔFIZETÔKNEK 330 FT WWW.KONYV7.HU Kertész Ákos Mit tudunk magunkról? (2) Tarján Tamás F mint Ferdinandy, Forrás, Phelps Murányi Gábor

Részletesebben

Szolnoki Főiskola Könyvtár és Távoktatási Központ. Könyvajánló. Válogatás a könyvtár hangoskönyv állományából

Szolnoki Főiskola Könyvtár és Távoktatási Központ. Könyvajánló. Válogatás a könyvtár hangoskönyv állományából Könyvtár és Távoktatási Központ Könyvajánló Válogatás a könyvtár hangoskönyv állományából 2013 XII. évf. 2. szám Könyvajánló Válogatás a könyvtár hangoskönyv állományából 2013. április - június Szolnok

Részletesebben

KONYVHET. Sinkovits. A könyvborítón egy név. Interjú Irena Obermannovával Bóta Gáborral és Baráz Miklóssal

KONYVHET. Sinkovits. A könyvborítón egy név. Interjú Irena Obermannovával Bóta Gáborral és Baráz Miklóssal 144 FT KONYVHET V. ÉVFOLYAM 10. SZÁM 2001. MÁJUS 17. KULTURÁLIS KÉTHETILAP Interjú Irena Obermannovával Bóta Gáborral és Baráz Miklóssal Könyvfesztivál 2001. Beszámoló a VIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválról

Részletesebben

CHUTNIK a nôkrôl XXII. BUDAPESTI NEMZETKÖZI KÖNYVFESZTIVÁL. SZABÓ T. ANNA Senki madara. JOLSVAI ANDRÁS Holnapra jobb lesz

CHUTNIK a nôkrôl XXII. BUDAPESTI NEMZETKÖZI KÖNYVFESZTIVÁL. SZABÓ T. ANNA Senki madara. JOLSVAI ANDRÁS Holnapra jobb lesz XXII. BUDAPESTI NEMZETKÖZI KÖNYVFESZTIVÁL WWW.KONYV7.HU XIX. ÉVFOLYAM 2015. 1. SZÁM ELÔFIZETÔKNEK 350 Ft KULTÚRA SZABÓ T. ANNA Senki madara JOLSVAI ANDRÁS Holnapra jobb lesz TARJÁN TAMÁS Kerekszületésnaposok

Részletesebben

KOPP MÁRIA. A házasságban élô emberek egészségesebbek, és tovább élnek. Kertész Ákos A költészet másnapja. Tarján Tamás Klausztrofóbiázás

KOPP MÁRIA. A házasságban élô emberek egészségesebbek, és tovább élnek. Kertész Ákos A költészet másnapja. Tarján Tamás Klausztrofóbiázás WWW.KONYV7.HU XIV. ÉVFOLYAM 9 10. SZÁM 2010. MÁJUS A MAGYAR KÖNYVBARÁTOK LAPJA ÁRA 440 FT ELÔFIZETÔKNEK 330 FT Kertész Ákos A költészet másnapja Tarján Tamás Klausztrofóbiázás Murányi Gábor Magán- és köztörténeti

Részletesebben

2015. 2. szám KÖNYVTÁRAK ÁLLOMÁNYGYARAPÍTÁSI TÁJÉKOZTATÓJA KÖNYVTÁRELLÁTÓ BUDAPEST

2015. 2. szám KÖNYVTÁRAK ÁLLOMÁNYGYARAPÍTÁSI TÁJÉKOZTATÓJA KÖNYVTÁRELLÁTÓ BUDAPEST 2015. 2. szám KÖNYVTÁRAK ÁLLOMÁNYGYARAPÍTÁSI TÁÉKOZTATÓA 201502001 201502197 KÖNYVTÁRELLÁTÓ BUDAPEST Könyv tár el lá tó Nonprofit Kft. Ú KÖNYVEK. Könyvtárak állománygyarapítási tájékoztatója 52. év fo

Részletesebben

Nagy Imre párizsi krónikása Méray Tibor

Nagy Imre párizsi krónikása Méray Tibor KÖNYVES HAVILAP X. ÉVFOLYAM 19 20. SZÁM 2006. OKTÓBER 294 FT WWW.KONYV7.HU 1956 L Harmattan Kiadó Gyenes Ádám Kertész Ákos Hány ötvenhat létezik? Murányi Gábor Legendás alapmûvek Interjú Csics Gyula Bob

Részletesebben

KONYVHET. Sikerlista. Írófaggató: KESZTHELYI REZSÔ. Kertész Ákos: OKLEVELES OKOSOK. Beszélgetés Puskely Máriával. Nyerges András Olvasószemüveg

KONYVHET. Sikerlista. Írófaggató: KESZTHELYI REZSÔ. Kertész Ákos: OKLEVELES OKOSOK. Beszélgetés Puskely Máriával. Nyerges András Olvasószemüveg KONYVHET 96 FT III. ÉVFOLYAM 6. SZÁM 1999. MÁRCIUS 25. KULTURÁLIS KÉTHETILAP Beszélgetés Puskely Máriával Interjú Kiss Gáborral Szántó György Tiborral Kertész Ákos: OKLEVELES OKOSOK Nyerges András Olvasószemüveg

Részletesebben

Acta Historica Hungarica Turiciensia XXIV. évfolyam 1. szám A Zürichi Magyar Történelmi Egyesület 58. sz. kiadványa

Acta Historica Hungarica Turiciensia XXIV. évfolyam 1. szám A Zürichi Magyar Történelmi Egyesület 58. sz. kiadványa UNGARISCH HISTORISCHER VEREIN ZÜRICH Acta Historica Hungarica Turiciensia XXIV. évfolyam 1. szám A Zürichi Magyar Történelmi Egyesület 58. sz. kiadványa A Zürichi Magyar Történelmi Egyesület kiadványa

Részletesebben

NKI BABAY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS SPORTISKOLA. Új típusú szabadidős foglalkozások szervezése a napköziben

NKI BABAY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS SPORTISKOLA. Új típusú szabadidős foglalkozások szervezése a napköziben NKI BABAY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS SPORTISKOLA Új típusú szabadidős foglalkozások szervezése a napköziben I. HELYZETELEMZÉS A Babay József Általános Iskola és Sportiskola alsós tanulóinak száma 104 fő,

Részletesebben