KOSS UTH KI ADÓ ELSŐ FÉL ÉV. KOSSUTH KIADÓ ZRT Budapest, Bocskai utca 26. Postacím: 1327 Budapest, Pf.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "KOSS UTH KI ADÓ. www.kossuth.hu 2012. ELSŐ FÉL ÉV. KOSSUTH KIADÓ ZRT. 1043 Budapest, Bocskai utca 26. Postacím: 1327 Budapest, Pf."

Átírás

1 KOSS UTH KI ADÓ ELSŐ FÉL ÉV KOSSUTH KIADÓ ZRT Budapest, Bocskai utca 26. Postacím: 1327 Budapest, Pf. 55 KERESKEDELMI CSOPORT 1043 Budapest, Bocskai utca 26. / Telefon: (06-1) , Fax: (06-1) / FEJTŐ FERENC KÖNYVESBOLT 1043 Budapest, Bocskai utca 26. / Telefon: (06-1) , ÖRKÉNY ISTVÁN KÖNYVESBOLT 1137 Budapest, Szent István körút 26. / Telefon: (06-1) , VEVŐSZOLGÁLAT Toldy Ferenc Könyvesbolt / 1011 Budapest, Fő utca 40. Telefon/fax: (06-1) , ,

2 KOS SUTH KI ADÓ ELSŐ FÉL ÉV TÖRTÉNELEM, KULTÚRTÖRTÉNET Börcsök Mária: Kettészakadt Magyarország Monok István: A művelt arisztokrata Ormos Mária: Van-e történelem? Diane Ducret: Hírhedt diktátorok asszonyai Thomas J. Craughwell: A háború tudósai Bill Laws: Ötven növény, amely megváltoztatta a történelmet Jan Stradling: Több mint sport TUDOMÁNY, ISMERETTERJESZTÉS Györfi András: Rejtélyes fizika Kálmán Béla: Éltető csillagunk, a Nap Magyarország ritka fa- és cserjefajai Biagio Russo: Istenek rabszolgái Bíró Judit Csepeli György: Kis emberhatározó Kutyák (Képes enciklopédia) Macskák (Képes enciklopédia) David Douglas: Eltűnt kultuszok atlasza Kitty Ferguson: Stephen Hawking élete VALLÁS, EZOTÉRIA Gáti Bence: A buddhizmus irányzatai, lélektana és spiritualitása (Kristályhíd könyvek) Laár András: Kiderülés A derűs élet titka (Kristályhíd könyvek) Marc Gafni: A szerelem misztériuma (Kristályhíd könyvek) A hit palotái GASZTRONÓMIA Babakonyha egészséges étel kismamáknak Papp Katalin: Nagyi ünnepi fogásai Torták 200 híres torta és sütemény a világ minden tájáról FOTÓ Eifert János: Képírás Fotóakadémia Kozák Lajos Szépséges Magyarország (három nyelven) UTAZÁS Nyitott szemmel-sorozat / Városkalauz-sorozat / Berlitz zsebkönyvek REGÉNY Sophie Hanna: Idegen arcocska Joanna Trollope: A másik család Lainie Taylor: Füst és csont leánya José Rodrigues dos Santos: Isten haragja ÖNÉLETRAJZ Michael Moore: A provokátor John Elder Robison: Nézz a szemembe SZAKKÖNYV Szegedi Zoltán: Ellátásilánc-menedzsment HANGOSKÖNYV A Kossuth Kiadó és a Mojzer Kiadó hangoskönyvújdonságai Kedvenc városom (Hangos útikönyv sorozat) MULTIMÉDIA PLÁZA MEGRENDELŐLAP CULTiRiS KULTURÁLIS KÉPÜGYNÖKSÉG Kossuth Kiadó Zrt. Telefon: , Fax:

3 TÖR TÉ NE LEM, KULTÚRTÖRTÉNET BÖRCSÖK MÁRIA KETTÉSZAKADT MAGYARORSZÁG ISBN Minél kevésbé ismerünk egy kort vagy egy személyt, annál könynyebb aranykort, illetve idealizált alakot csinálni belőle. A történelemtanítás nem azzal segíti a hazafias nevelést, ha mennybe viszi a múlt hőseit, hanem ha bizonyítja; történelem sohasem volt. Mindig csak jelen van, és a jelen mindig züllöttnek, romlottnak tűnik az előző korokhoz képest. Következésképp a mi züllött korunk is történelem lesz egyszer, és meglehet, hogy kortársaink közül épp azokból válnak tiszták, hősök, szentek, akikről legkevésbé tudjuk elképzelni. 136 ol dal mm várható megjelenés: január KO S S U T H MONOK ISTVÁN A MŰVELT ARISZTOKRATA A MAGYARORSZÁGI FŐNEMESSÉG OLVASMÁNYAI A SZÁZADBAN ISBN A századi hazai arisztokrácia (az Istvánffy, Zrínyi, Bánffy, Batthyány, Esterházy, Thurzó, Rákóczi, Pázmány, Balassa, Thököly és más családok) könyvtárainak és olvasmányműveltségének számbavételekor a szerző bemutatja a könyvbeszerzés módjait, a kulturális ízlés és a könyv viszonyát, valamint a magyar főnemesség könyvhasználatát. 384 ol dal mm várható megjelenés: április 3500 Ft ORMOS MÁRIA VAN-E TÖRTÉNELEM? ISBN Az utóbbi évtizedekben a történelemmel és a történettudománnyal kapcsolatban sok súlyos probléma merült fel, melyek érintik az oktatást, a közéletet, sőt a közszellem alakulását is. A neves történész legújabb könyvében sorra veszi ezeket a problémákat, felvázolja a fő politikai áramlatok fejlődéstörténetét, hangsúlyozza a tanulás szabadságát és nélkülözhetetlenségét és feltárja a kultúra, az oktatás és a mentalitás összefüggéseit. kb. 208 ol dal mm várható megjelenés: június DIANE DUCRET HÍRHEDT DIKTÁTOROK ASSZONYAI ISBN A francia szerző 20. századi diktátorok párkapcsolatait mutatja be. A diktátorok asszonyainak egy a sorsuk: belekóstolhatnak a hatalomba, ám cserébe megcsalják, megalázzák és kihasználják őket. A szexualitás a hatalom egyik mozgatórugója: a diktátoroknak teljhatalmuk megszerzéséhez zsigeri szükségük van rajongókra. A nők olykor a háttérből, máskor nyílt színen irányítják társukat, akár a bukásig, sőt a sírig is elkísérve. 320 ol dal mm várható megjelenés: március Kossuth Kiadó Zrt. Telefon: , Fax:

4 THOMAS J. CRAUGHWELL A HÁBORÚ TUDÓSAI ZSENIÁLIS ELMÉK, PUSZTÍTÓ TALÁLMÁNYOK TÖR TÉ NE LEM, KULTÚRTÖRTÉNET ISBN Könyvünk 25 lebilincselő történetében az emberiség történelmét jelentősen befolyásoló haditechnikai fejlesztések feltalálóit helyezi górcső alá az időszámításunk előtti 3. századtól kezdődően egészen napjainkig. Lángelméjüket a háború, a pusztítás szolgálatába állító indokaik legalább olyan vegyes képet mutatnak, mint ők maguk: sokszor nemes, hazafias, míg néha korrupt, öncélú vagy éppen cinikus szándék vezérelte őket. Részletesen megismerhetjük találmányaikat, azok hatását és a technikai fejlődésben elfoglalt helyüket. 304 ol dal mm várható megjelenés: április 4990 Ft BILL LAWS ÖTVEN NÖVÉNY, AMELY MEGVÁLTOZTATTA A TÖRTÉNELMET ISBN Ez a különlegesen szép kötet látványosan mutatja be azokat a növényeket, amelyek a legnagyobb hatással voltak az emberi civilizációra. Szó esik olyan termesztett gabonákról, mint a rizs és a búza, amelyek az emberiség nagy részét táplálják, és olyan fűszer- és gyógynövényekről, amelyeket nagyra értékelünk gyógyító hatásuk vagy különleges zamatuk miatt. A könyv különböző korok gazdasági, politikai és társadalmi eseményeinek tükrében veszi sorra azokat a növényeket, amelyek a történelem folyamán a legfontosabbnak bizonyultak. 224 oldal 175 x 235 mm várható megjelenés: február JAN STRADLING TÖBB MINT SPORT AMIKOR A SPORT ÖSSZEFONÓDOTT A POLITIKÁVAL VAGY A TÖRTÉNELEM ÁLDOZATÁVÁ VÁLT ISBN A könyv a történelem leghíresebb sportrendezvényeinek kulisszatitkairól szól. Felvillantja azokat a pillanatokat, amikor már nem egy aranyéremért, hanem valamilyen nagyobb ügyért folyik a küzdelem. A sportolók néha úgy érezték, látványos tettekkel kell fellépniük a faji megkülönböztetés, az elnyomás ellen, vagy éppen a nemek közötti egyenjogúságért ilyen esetekben a sport összefonódott a politikával vagy a történelem áldozatává vált. 304 ol dal mm várható megjelenés: április 4990 Ft 4 Kossuth Kiadó Zrt. Telefon: , Fax:

5 TUDOMÁNY, ISMERETTERJESZTÉS DR. GYÖRFI ANDRÁS REJTÉLYES FIZIKA ISBN A Margittán praktizáló belgyógyász főorvos új, tudományos kalandregénye a téridő és az extra dimenziók új lehetőségeivel ismertet meg bennünket és újabb rejtélyekbe (teleportáció, a kvantumcsatolás jelenségei vagy Stonhenge és a gravitáció kapcsolata) nyújt betekintést. Négy olyan lehetőséget tárgyal meg, amelyek a világ megismerésének következő szintjéhez vezethetnek pedig csak az egyik lehet igaz. Hogy kinek melyik, az ma még az Olvasó választásán múlik kb. 208 ol dal mm várható megjelenés: március KO S S U T H KÁLMÁN BÉLA ÉLTETŐ CSILLAGUNK, A NAP ISBN Egész életünk a Naptól függ. A színes felvételekkel illusztrált könyv bemutatja a számunkra legfontosabb csillag, a Nap szerkezetét, természetét és hatásait, megfigyelésének történetét, a nap- és holdfogyatkozások bekövetkeztét, a naptevékenység, a napkitörések földi hatásait, valamint a napkutatás távlatait. kb. 128 ol dal mm várható megjelenés: április MAGYARORSZÁG RITKA FA- ÉS CSERJEFAJAI ISBN A Kossuth Természettár negyedik köteteként jelenik meg a dr. Bartha Dénes szerkesztette enciklopédia. A könyv eleje rövid bepillantást nyújt a fás szárú növényfajokkal foglalkozó tudomány, a dendrológia területébe, majd 49 ritka fa- és cserjefaj bemutatása, kismonografikus feldolgozása következik. A szép kiállítású könyvet fényképek, régebbi művekből válogatott leírások, akvarellek teszik még színesebbé és élvezhetőbbé. kb. 320 ol dal mm várható megjelenés: április BIAGIO RUSSO ISTENEK RABSZOLGÁI ISBN A honnan jöttünk, kik vagyunk? kérdése évezredek óta foglalkoztatja az emberiséget és számos meghökkentőnek tűnő elmélet is napvilágot látott. Az olasz szerző a sumer-akkád szövegek elemzésén indult el. Lenyűgöző tárgyi ismerettel cáfolja a darwini elméletet, a Biblia történeteiről bebizonyítja, hogy már évezredekkel korábban is ismerték őket, és a megszokottól eltérő módon is lehet értelmezni. A darwini elmélet hiányzó láncszeme, a minőségi ugrás, lehet, hogy nem földi lények beavatkozásának következménye? kb. 300 ol dal mm várható megjelenés: március 3490 Ft Kossuth Kiadó Zrt. Telefon: , Fax:

6 BÍRÓ JUDIT CSEPELI GYÖRGY KIS EMBERHATÁROZÓ ISBN TUDOMÁNY, ISMERETTERJESZTÉS Az emberről szóló ismeretszerzés és az embertípusok tanulmányozása céljából íródott ez a könyv. Az ez alapján emberhatározásba kezdő olvasó olyan az állatokhoz hasonlóan rendekbe, törzsekbe sorolt emberfélékről is olvashat leírást, amelyekkel valószínűleg soha nem fog találkozni élete során. Az ismeretlenre való rácsodálkozás mellett az emberfélék szeretete és védelme is helyet kap a rendhagyó s egyben úttörő kötet lapjain. kb. 140 ol dal mm várható megjelenés: május KUTYÁK ISBN A gazdagon illusztrált képes enciklopédiák nélkülözhetetlen segítséget nyújtanak a leendő tulajdonosoknak és családjuknak a megfelelő házi kedvencek kiválasztásához. Több száz kutya- és macskafajta közérthető, látványos és szakszerű bemutatása a népszerű MACSKÁK ISBN családi kedvencektől a különleges tenyészfajtákig. Minden, amit tudni érdemes: ápolás, táplálás, idomítás, tenyésztés, egészségvédelem, az egyes fajták jellegzetességei, vérmérséklete és még sok-sok hasznos és érdekes információ, látványos és részletes fényképsorozatokkal. 256 ol dal mm várható megjelenés: március / kötet DAVID DOUGLAS ELTŰNT KULTUSZOK ATLASZA ISBN A könyv, amely a legújabb régészeti és történeti kutatások eredményein alapul, feltárja azoknak a már-már elfeledett hagyományoknak az értelmét, amelyeket gyakran csak a művészet révén ismerünk. A varázslatos képekkel illusztrált összeállítás remek olvasmány az ősi misztériumok kedvelőinek és mindazoknak, akiket érdekelnek a múlt titkai. 176 oldal mm megjelenés: január KITTY FERGUSON STEPHEN HAWKING ISBN A cambridge-i géniusz, a világszerte ünnepelt elméleti fizikus ösztönzést és bátorítást jelent mindazok számára, akik szemtanúi lehettek annak, hogy a betegség csak a testét kényszerítette tolószékbe. A fizikai fogalmakat magyarázó ábrákkal és Hawking életét gyermekkorától napjainkig dokumentáló fotókkal illusztrált könyv egy lebilincselő beszámoló Hawking életéről és ragyogó elméjéről. kb. 432 ol dal mm várható megjelenés: április 3980 Ft 6 Kossuth Kiadó Zrt. Telefon: , Fax:

7 VALLÁS, EZOTÉRIA ÚJ SOROZAT! Kristályhíd könyvek GÁNTI BENCE A BUDDHIZMUS LÉLEKTANA, SPIRITUALITÁSA ÉS IRÁNYZATAI ISBN A négy nagy buddhista irányzat egy könyvben színes képmelléklettel! A kötet a buddhizmus lélektanát és spiritualitását is bemutatja, utolsó harmada pedig beavat a meditációs gyakorlatokba is. 220 ol dal mm várható megjelenés: február KO S S U T H LAÁR ANDRÁS KIDERÜLÉS A DERŰS ÉLET TITKA ISBN Jó-e sértődötten, mogorván, gyűlölködve élni, vagy szeretve lenni és szeretetet adni jobb? Vannak módszerek arra, hogy pozitívan lássuk a világot? Várhatunk-e az égből segítséget? A válaszok kiderülnek Laár András új könyvéből. 176 ol dal mm várható megjelenés: február MARC GAFNI A SZERELEM MISZTÉRIUMA ISBN A karizmatikus amerikai spirituális tanító a szerelemről, a szexualitásról és a spiritualitásról mint összetartozó isteni eredetű élményekről fejti ki nézeteit. Az Erószban kiteljesedő létezés a magasabb rendű, valódi isteni szeretetben való létezés megélésére mutat rá. A szeretetnek köszönhetjük, hogy tudatában vagyunk az Édennek, amelyben a mindennapokat éljük. Aki már megtapasztalta, az otthon van a saját életében. A mű iránymutató azon az úton, amelyen megtalálhatjuk ezt az érzést magunkban. kb. 380 ol dal mm várható megjelenés: június A HIT PALOTÁI A NAGY VILÁGVALLÁSOK SZAKRÁLIS ÉPÜLETEI ISBN Az emberek vallásuk tiszteletére a világon szinte mindenütt monumentális, pompásan berendezett építészeti mesterműveket és lélegzetelállító művészeti alkotásokat hoztak létre. A könyv utazásra invitálja az olvasókat: a különböző kontinenseken, más-más kultúrájú tájakon élő emberek körében ma is erőteljes hatást kifejtő nagy világvallások helyszíneire. Minden fejezet elején rövid bevezetés nyújt beható áttekintést az adott vallás hitvilágáról. 384 ol dal mm várható megjelenés: április 9990 Ft Kossuth Kiadó Zrt. Telefon: , Fax:

8 GASZTRONÓMIA KARIN KNIGHT TINA RUGGIERO BABAKONYHA ISBN A könyv a hozzátáplálás kezdetétől a gyermek kétéves koráig kínál egyszerűen és gyorsan elkészíthető ételeket, amelyekért a kicsi biztosan lelkesedni fog. A csábító és ízletes, sokszor még főzést sem igénylő pürék mellett olyan tápláló fogások is szerepelnek a könyvben, amelyek a kezdő anyukák számára sem jelentenek kihívást. 240 ol dal mm várható megjelenés: április JONNY BOWDEN ALLISON TANNIS 100 EGÉSZSÉGES ÉTEL KISMAMÁKNAK ISBN A neves szerzők élvezetes stílusban, nagy szakértelemmel adnak tanácsokat az egészségtudatos kismamák helyes táplálkozásához, amely felkészíti szervezetüket a könnyebb szülésre, a sikeres szoptatásra, de megelőzheti a reggeli émelygést vagy a terhességi csíkok kialakulását is. A kötet a legújabb kutatási eredményekre alapozva sorra rombolja le az ételekkel kapcsolatos tévhiteket és számos meglepő információval szolgál. 320 ol dal mm várható megjelenés: április 4980 Ft PAPP KATALIN NAGYI ÜNNEPI FOGÁSAI ISBN A sikeres Nagyi szakácskönyvének szerzője ezúttal abban segít, hogyan készüljünk fel azokra az eseményekre, amelyek egy gyakorlott háziasszonynak is fejtörést okozhatnak. Nemcsak megtanít az évszak alapanyagaiból álló, ízletes menüsor összeállítására és elkészítésére, de beavat azokba a nagyanyáink tapasztalatait ötvöző konyhai mesterfogásokba is, amelyek könnyebbé teszik a felkészülést az ünnepi eseményekre. kb. 280 ol dal mm várható megjelenés: június RACHEL LANE CARLA BARDI TORTÁK 200 HÍRES TORTA ÉS SÜTEMÉNY A VILÁG MINDEN TÁJÁRÓL ISBN Ha nem tudjuk, mit tálaljunk a reggeli kávé mellé, mit süssünk a gyerek születésnapjára, egy baráti összejövetelre, netán egy elegáns fogadásra, nem kell mást tennünk, mint fellapozni e látványosan, lépésről lépésre illusztrált könyvet, és már indulhat is a munka! 288 ol dal mm várható megjelenés: március 8 Kossuth Kiadó Zrt. Telefon: , Fax:

9 FOTÓ EIFERT JÁNOS KÉPÍRÁS FOTÓAKADÉMIA ISBN A könyv nemcsak az iskolai, hanem az autodidakta formában tanulókat is beavatja a fényképezés elméletébe és gyakorlatába, hogy a képírásképolvasás gondolkodást és kreativitást igénylő nyelvezetét magas szinten elsajátíthassák. Eifert János fotóművész több évtizedes munkássága, tapasztalata alapján mindezt úgy írja le, hogy az elmélet és a gyakorlat kreatív formában kapcsolódjon össze. A kötet bemutatja az analóg és digitális fotózást, a képfeldolgozást, a képalakítást, a nyomtatást, a nagyítást, az utómunkálatokat, de szó esik benne az önmegvalósítás lehetőségeiről, képek közzétételéről, a publikációról, a jogi ismeretekről, a szerzői jogokról, s az ezzel kapcsolatos fontos tudnivalókról is. kb. 160 ol dal mm várható megjelenés: március KO S S U T H KOZÁK LAJOS ISBN Kozák Lajos a két világháború közötti időszak egyik legtöbbet foglalkoztatott, kiemelkedő tehetségű fotográfusa, Vadas Ernő, André Kertész és Brassai kortársa volt után szinte kizárólag sportfotókat készített, ezért halála (1975) után feledésbe merült a munkássága. Hagyatékát 2011-ben a Cultiris Kulturális Képügynökség munkatársai dolgozták fel a Magyar Sportmúzeumban ebből született meg az album. 80 oldal mm várható megjelenés: február 3600 Ft SZÉPSÉGES MAGYARORSZÁG ISBN A fotóalbum Magyarországot mutatja be sok képpel, hosszabb képaláírásokkal. A kötet rövid, pár oldalas bevezetője egyben kis országtörténetet is ad, nagy vonalakban vázolva fel az elmúlt 1000 év legfontosabb történéseit. A fotóalbum 160 oldalon keresztül vezeti végig a turistákat mert elsősorban ők a célközönség a fővároson, majd az egyes tájegységeken, megmutatva mindazokat a nevezetességeket, amelyek az adott régióra jellemzőek. A kötet magyar mellett német és angol nyelven is megjelenik. 160 oldal mm várható megjelenés: június 3980 Ft Kossuth Kiadó Zrt. Telefon: , Fax:

10 UTAZÁS NYI TOTT SZEM MEL ÚTIKÖNYVSOROZAT USA országúton ISBN várható megjelenés: április A so ro zat ban meg je lent: AUSZTRIA / BALTI ÁLLAMOK BULGÁRIA / CSEHORSZÁG, SZLOVÁKIA DÉL-AMERIKA / EGYIPTOM FRANCIAORSZÁG / GÖRÖGORSZÁG HOLLANDIA / HORVÁTORSZÁG INDIA / ÍRORSZÁG IZRAEL / JAPÁN / KÍNA LENGYELORSZÁG / NAGY-BRITANNIA NÉMETORSZÁG / OLASZORSZÁG PORTUGÁLIA / ROMÁNIA SPANYOLORSZÁG / SKANDINÁVIA SVÁJC / THAIFÖLD / TÖRÖKORSZÁG Kö te ten ként kb. 400 ol dal, mm /kötet VÁROSKALAUZ SOROZAT kötetenként ol dal mm 3980 Ft/kötet A so ro zat ban meg je lent: AMSZTERDAM / ATHÉN / BARCELONA BRÜSSZEL / BRUGGE, GENT, ANTWERPEN FIRENZE / LONDON / MADRID NEW YORK / PÁRIZS / PEKING PRÁGA / RÓMA / VELENCE BERLITZ ZSEBKÖNYV SOROZAT STOCKHOLM ISBN SALZBURG ISBN várható megjelenés: április Kö te ten ként: 144 ol dal, mm /kötet A so ro zat ban meg je lent: BERLIN / BÉCS / BULGÁRIA / CIPRUS / CSEHORSZÁG / DUBAI / DUBLIN DUBROVNIK / EGYIPTOM / FRANCIA RIVIÉRA / HORVÁTORSZÁG / ISZTAMBUL KAIRÓ / KANÁRI-SZIGETEK / KORFU / KRAKKÓ / KRÉTA / KUBA / LONDON MALLORCA / MAROKKÓ / MAURITIUS / MÁLTA / MÜNCHEN OLASZ TAVAK ÉS VERONA / PÁRIZS / PHUKET / PRÁGA / RODOSZ / RÓMA SZENTPÉTERVÁR / SZLOVÉNIA / SZICÍLIA / TOSCANA ÉS UMBRIA / TUNÉZIA 10 Kossuth Kiadó Zrt. Telefon: , Fax:

11 REGÉNY SOPHIE HANNA IDEGEN ARCOCSKA THRILLER ISBN A gazdag, angol számítógépes játékfejlesztő felesége, Alice Fancourt, miután férjére hagyja kéthetes kisbabáját, rádöbben, hogy távollétében a gyermekét kicserélték. A bölcsőben egy idegen gyermek alszik. Simon Waterhouse nyomozót elbűvöli a megtört anya kecses szépsége, és felettesei rosszallásától kísérve veti bele magát az ügybe egészen addig, míg Alice és a csecsemő is eltűnik... A hallatlanul izgalmas lélektani krimibe szerelmi és féltékenységi szálak is szövődnek. kb. 360 ol dal mm várható megjelenés: április KO S S U T H JOANNA TROLLOPE A MÁSIK CSALÁD CSALÁDREGÉNY ISBN Richie, a híres énekes és zeneszerző halálával minden megváltozott. Chrissie és a lányok magukra maradtak. A másik család létezése pedig minden korábbinál kézzelfoghatóbbá és nyomasztóbbá kezdett válni, és nemcsak azért, mert Richie róluk sem feledkezett el a végrendeletében. A pénz és a vagyon körüli kegyetlen hétköznapi viszályban felszínre törtek a régi sérelmek, az elhagyatottság és a cserbenhagyás fájdalmas emlékei... kb. 440 ol dal mm várható megjelenés: március LAINIE TAYLOR FÜST ÉS CSONT LEÁNYA FANTASY ISBN Egyszer volt, hol nem volt, történt egyszer, hogy egy angyal meg egy ördög egymásba szerettek. Nem lett jó vége... Így kezdődik Lainie Taylor fantáziában, eredeti ötletekben, kiszámíthatatlan fordulatokban és érzelmekben gazdag regénye. kb. 432 ol dal mm várható megjelenés: május 3490 Ft JOSÉ RODRIGUES DOS SANTOS ISTEN HARAGJA TUDOMÁNYOS KALANDREGÉNY ISBN A sikeres szerző magyarul 2010-ben megjelent Az isteni formula Einstein utolsó üzenete, majd A hetedik pecsét és A 632-es kódex című, nagy sikerű regényei után itt van a negyedik! A világhírű kriptoanalitikust, Tomás Noronhát keresi meg a CIA egyik vezetője, hogy fejtsen meg egy különös, interneten elfogott, kódolt t. Az üzenetet az al-kaida küldte... Az Isten haragja mai világunkról szól. A regényben közölt információk a nukleáris bombákkal, illetve az iszlám fundamentalizmussal kapcsolatban egytől egyig hitelesek. A Korán-idézetek olvasata segít megértenünk az iszlám fundamentalisták gondolkodását és motivációit. Megtudjuk, kik ők, mit akarnak és milyen komoly veszélyt jelentenek. kb. 400 ol dal mm várható megjelenés: április 3200 Ft 11

12 ÖNÉLETRAJZ MICHAEL MOORE A PROVOKÁTOR HOGYAN LETTEM BOTRÁNYHŐS ISBN Ez a könyv életem korai időszakában történt eseményeken alapuló novellákat tartalmaz. A nevek és körülmények közül sokakat megváltoztattam, hogy védjem az ártatlanokat, olykor pedig a bűnösöket. Azt mondják, különös, faramuci egy vidámpark tud lenni az emlékezet, tele hullámvasutakkal és varázstükrökkel, rémisztő furcsaságokkal és jóindulatú gumiemberekkel. Ez az első novelláskötetem. Addig akartam papírra vetni a benne lévő történeteket, amíg még létezik papír és léteznek könyvesboltok meg könyvtárak. (Michael Moore) 360 ol dal mm várható megjelenés: március 3490 Ft JOHN ELDER ROBISON NÉZZ A SZEMEMBE A NEW YORK TIMES BESTSELLERE ISBN John Robison negyvenéves volt, amikor az autizmus egyfajta megnyilvánulását, az Asperger-szindrómát diagnosztizálták nála. Ez a felismerés gyökeresen megváltoztatta a magáról és a világról addig alkotott képét. Önéletrajzi ihletésű könyvében megindítóan és helyenként fekete humorral fűszerezve ír az életéről. 288 ol dal mm várható megjelenés: február DR. SZEGEDI ZOLTÁN ELLÁTÁSILÁNC-MENEDZSMENT SZAKKÖNYV ISBN A témakör első magyar nyelvű, szakmai-tudományos könyve. Újszerűségét elsősorban az adja, hogy a vállalatokon átnyúló, ugyanakkor azok belső folyamatait is magában foglaló szakaszokat vizsgálja. A hangsúlyt a vállalatközi együttműködésre, az ellátásilánc-integrációra és a stratégiai szövetségekre helyezi. kb. 320 ol dal mm várható megjelenés: március 4500 Ft 12 Kossuth Kiadó Zrt. Telefon: , Fax:

13 HANGOSKÖNYV A KOSSUTH KIADÓ ÉS A MOJZER KIADÓ HANGOSKÖNYVÚJDONSÁGAI ÁLLATI DOLGOK Versek 1 99 éves gyerekeknek Pogány Judit előadásában ISBN Irodalmi fülbevaló sorozat 1 audió CD LÁZÁR ERVIN MAGYAR MONDÁK Galkó Balázs előadásában ISBN Irodalmi fülbevaló sorozat 1 audió CD Karl May WINNETOU, 4. RÉSZ Galambos Péter előadásában ISBN mp3 CD Tervezett megjelenés: február Stephen Leacook (Karinthy Frigyes fordításában) GERTRÚD, A NEVELŐNŐ Szacsvay László előadásában ISBN audió CD Tervezett megjelenés: február Babits Mihály ERATO Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter előadásában ISBN audió CD Tervezett megjelenés: március Hamvas Béla ZEN BUDDHIZMUS Rátóti Zoltán előadásában ISBN Irodalmi fülbevaló sorozat 1 audió CD Tervezett megjelenés: március Agatha Christie HOLTTEST A KÖNYVTÁRSZOBÁBAN Csankó Zoltán előadásában ISBN mp3 CD Tervezett megjelenés: április Rejtő Jenő AZ ELSIKKASZTOTT PÉNZTÁROS/ PIPACS, A FENEGYEREK Szikszai Rémusz előadásában ISBN mp3 CD Tervezett megjelenés: április Örkény István MACSKAJÁTÉK Mácsai Pál előadásában ISBN mp3 CD Tervezett megjelenés: április Schäffer Erzsébet SZIA, ANYU! A szerző előadásában ISBN Irodalmi fülbevaló sorozat 1 audió CD Tervezett megjelenés: április Márai Sándor HALOTTI BESZÉD válogatott versek Cserhalmi György előadásában ISBN Hangzó líra sorozat 1 audió CD Tervezett megjelenés: május Tóth Kriszta Müller Péter Sziámi KICSI-NAGY-KÖZÉPSŐ Für Anikó és Mácsai Pál előadásában ISBN Irodalmi fülbevaló sorozat 1 audió CD Tervezett megjelenés: május Rejtő Jenő A FEHÉR FOLT Galambos Péter előadásában ISBN mp3 CD Tervezett megjelenés: március KO S S U T H A Kossuth Kiadó és a Mojzer Kiadó hangoskönyvei közül ötvenet már letöltés útján is megvásárolhat a portálról, kedvező áron, akár részletekben is! Kossuth Kiadó Zrt. Telefon: , Fax:

14 HANGOS ÚTIKÖNYV / MULTIMÉDIAPLÁZA KEDVENC VÁROSOM HANGOS ÚTIKÖNYV Útikönyvsorozatunk egyedülálló a magyar könyvpiacon: a kötetekhez saját idegenvezetőt mellékelünk! A bemutatott város idegenforgalmi szempontból fontos részeit áttekintő, térképekkel és fotókkal illusztrált könyvhöz négy-öt órányi MP3 formátumú hangfelvétel tartozik, amelyben egy-egy neves színész vezet végig a legszebb látnivalók útvonalain. BUDAPEST (magyar nyelven) Ónodi Eszter kalauzolásával BUDAPEST (angol nyelven) Robert Sebastian Cooper kalauzolásával BÉCS Mácsai Pál kalauzolásával LONDON Fekete Ernő kalauzolásával PÁRIZS Varga Kata kalauzolásával PRÁGA Bán János kalauzolásával RÓMA Für Anikó kalauzolásával MADRID Kováts Kriszta kalauzolásával mm, kötetenként 64 színes oldal fotókkal A CD mellékleten: kb. 4 óra hangfelvétel, kb. 50 színes fotó, linkgyűjtemény kötetenként 3400 Ft A hangos útikönyvek hangfelvételeit már internetes letöltés útján is megvásárolhatja a portálról, nagyon kedvező áron, akár részletekben is! AZ ELEKTRONIKUS KÖNYVEK ÉS A LETÖLTHETŐ HANGFELVÉTELEK KÖZPONTJA 1500 e-könyvet ajánlunk az e-olvasók, tabletek és okostelefonok tulajdonosainak, köztük a Kindle használóinak is másolásvédelem nélkül! Olvasson az e-könyvekről! KEREKES PÁL E-BOOK KALAUZ Az elektronikus könyv kisenciklopédiája ISBN oldal Válasszon a több mint 3500 album közül és gyűjtse letöltéssel a legjobb magyar zenei és szépirodalmi hangfelvételeket Bartóktól Vivaldiig, Gershwintől Vukánig, Pege Aladártól Cseh Tamásig, Boccacciótól Vonnegutig, Rejtőtől Varró Dánielig. Töltse le a világot! 14 Kossuth Kiadó Zrt. Telefon: , Fax:

15 MEGRENDELŐLAP KOS SUTH KI ADÓ Zrt Bu da pest, Bocskai u. 26. Te le fon: (06-1) , / Fax: (06-1) sut h.hu A meg ren de lő ne ve:... A meg ren de lő cí me:... A KOS SUTH KI ADÓ ELSŐ FÉLÉVI ÚJDONSÁGAI TÖRTÉNELEM, KULTÚRTÖRTÉNET Ár Példány Bill Laws: Ötven növény, amely megváltoztatta a történelmet Börcsök Mária: Kettészakadt Magyarország Diane Ducret: Hírhedt diktátorok asszonyai Jan Stradling: Több mint sport 4990 Ft Monok István: A művelt arisztokrata 3500 Ft Ormos Mária: Van-e történelem? Thomas J. Craughwell: A háború tudósai 4990 Ft TUDOMÁNY, ISMERETTERJESZTÉS Biagio Russo: Istenek rabszolgái 3490 Ft Csepeli György: Kis emberhatározó David Douglas: Eltűnt kultuszok atlasza Györfi András: Rejtélyes fizika Kálmán Béla: Éltető csillagunk, a Nap Kitty Ferguson: Stephen Hawking 3980 Ft Kutyák (Képes enciklopédia) Macskák (Képes enciklopédia) Magyarország ritka fa- és cserjefajai VALLÁS, EZOTÉRIA A hit palotái 9990 Ft Gánti Bence: A buddhizmus irányzatai, lélektana és spiritualitása Laár András: Kiderülés A derűs élet titka Marc Gafni: A szerelem misztériuma GASZTRONÓMIA 100 egészséges étel kismamáknak 4980 Ft Babakonyha Nagyi ünnepi fogásai Torták FOTÓ Eifert János: Képírás Fotóakadémia Kozák Lajos 3600 Ft Szépséges Magyarország (három nyelven) 3980 Ft REGÉNY, ÖNÉLETRAJZ Joanna Trollope: Másik család John Elder Robison: Nézz a szemembe José Rodrigues dos Santos: Isten haragja 3200 Ft Lainie Taylor: Füst és csont leánya 3490 Ft Michael Moore: A provokátor 3490 Ft Sophie Hanna: Idegen arcocska SZAKKÖNYV Szegedi Zoltán: Ellátásilánc-menedzsment 4500 Ft UTAZÁS Salzburg (Berlitz zsebkönyvek) Stockholm (Berlitz zsebkönyvek) USA országúton (Nyitott szemmel) KO S S U T H Kossuth Kiadó Zrt. Telefon: , Fax:

16 MEGRENDELŐLAP A KOS SUTH KI ADÓ TOVÁBBI KIADVÁNYAI TÖR TÉ NE LEM, MŰVELŐDÉSTÖRTÉNET Ár Pél dány 1848 A magyar szabadságharcz története képekben Cs. Kottra Györgyi: Magyar zászlók a honfoglalástól napjainkig Csonkaréti Károly: Az Osztrák Magyar Monarchia hadihajói 3980 Ft Gyűjtők és gyűjtemények 7500 Ft Hágár országa A magyarországi zsidóság története 2900 Ft Hapák József Sólymos Szilveszter: Pannonhalma Hapák Sólymos: Pannonhalma (angol) Hapák Sólymos: Pannonhalma (német) Kéri László: A rendszerváltás krónikája Ft Kolba Judit Hapák József: Egyházak kincsei Magyarországon 4990 Ft Kolba Hapák: Ecclesiastical Treasures in Hungary (angol) 4990 Ft Kubassek János: Útkeresők 7500 Ft Magyar elsők Ft Magyar Kódex 1 6. (díszdobozos) Ft Magyarország legszebb térképei 1528-tól 1900-ig 7990 Ft The finest illustrated maps of Hungary (angol) 7990 Ft Magyarország története térképeken 6900 Ft Mikó Árpád Hapák József: Mátyás corvinái 8990 Ft Mikó Hapák: The Corvinas of King Matthias (angol) 8990 Ft Nagy György: Magyarország apróbetűs története 3600 Ft Romsics Ignác: Magyarország az első világháborúban 7500 Ft Romsics Ignác: Magyarország a második világháborúban 7500 Ft Ságvári György: Magyar uniformisok Tészabó Júlia: Karácsony Magyar hagyományok 6490 Ft Tészabó Júlia: Húsvét Magyar hagyományok 6500 Ft The book of the Illuminated Chronicle (angol) 8990 Ft Tóth Endre Szelényi Károly: A Magyar Szent Korona 3400 Ft Tóth Szelényi: Die Heilige Krone von Ungarn (német) Világhíres magyarok 6500 Ft World famous Hungarians (angol) 6500 Ft ÉRTÉKŐRZŐ KÖNYVTÁR, REPRINT A kis lepkegyűjtő A magyar szent koronának... Europica Varietas Filosofia Hauszmann Alajos: A magyar királyi vár Kner Imre: Könyv a könyvről 3400 Ft Szakátsmesterségnek könyvetskéje 2600 Ft Természethistória és mesterségtudomány RÉGI MAGYAR TÉRKÉPEK VÁSZONNYOMATON Dancker Danckerts: Magyarország 1657 Lazarus: Magyarország 1528 Peter Schenk: Magyarország 1717 TU DO MÁNY, TÖR TÉ NE LEM, ISMERETTERJESZTÉS A Föld enciklopédiája 9990 Ft A hadviselés művészete I. Ókor, középkor A hadviselés művészete II. Nagy hadvezérek az újkorban Alexander Canduci: A történelem nagy hazugságai Almár Iván: Kozmikus társkereső 16 Kossuth Kiadó Zrt. Telefon: , Fax:

17 MEGRENDELŐLAP TU DO MÁNY, TÖR TÉ NE LEM, ISMERETTERJESZTÉS Ár Pél dány Andrew Taylor: Nagy birodalmak tündöklése és bukása 7500 Ft A szabadkőművesség 7500 Ft A tudományok nagykönyve Ft A világ építészeti remekművei 6800 Ft Az időjárás enciklopédiája 9990 Ft Brenda Rosen: Elveszett városok atlasza 6800 Ft Buddhizmus képes enciklopédiája 7500 Ft Charles Phillips: Lovagok enciklopédiája 7990 Ft Charles Phillips: A keresztesek képes enciklopédiája 7990 Ft David Fontana: A jelek és szimbólumok titokzatos világa Ed Wright: Eltűnt felfedezők legendás útjai Fa a világ építészetében Harvey J. S. Withers: Kardok és szablyák képes enciklopédiája 7990 Ft Hidak Irene Bellini Danilo Grossi: Rejtélyek birodalma Joel Levy: Elveszett kincsek atlasza John Bowker: Szentföld Történelmi helyek atlasza 7500 Ft Joseph Cummins: A történelem nagy riválisai 6500 Ft Judith Draper: Lovak képes enciklopédiája Justin Pollard: Évezredek kincsei 50 híres régészeti felfedezés 7500 Ft Judyth A. McLeod: Legendás földek atlasza 7800 Ft Legszebb kastélyok Európában 7990 Ft Misztikus és szent helyek atlasza 6800 Ft Mitológia Ft Paloták 9990 Ft Paul Lunde: Titkos kódok 7500 Ft Richard Dawkins: Az önző gén 3200 Ft Richard Dawkins: A vak órásmester 3200 Ft Stephen W. Hawking: A mindenség elmélete Tessa Paul: Szentek képes enciklopédiája 7990 Ft Térképtudomány Tobias Capwell: Kések, tőrök és szuronyok képes enciklopédiája 7990 Ft Várak Világörökségek enciklopédiája Ft FILOZÓFIA, PSZICHOLÓGIA Władysław Tatarkiewicz: A boldogságról C. G. Jung: Gondolatok a szenvedésről és a gyógyításról 1980 Ft C. G. Jung: Gondolatok a szexualitásról és a szerelemről 1980 Ft C. G. Jung: Gondolatok a természetről 1980 Ft C. G. Jung: Gondolatok az életről és a halálról 1980 Ft C. G. Jung: Gondolatok az értelemről és a tébolyról 1980 Ft Daniel M. Wegner: A tudatos akarat illúziója 3600 Ft Seneca: Vigasztalások 1800 Ft TŐKEI FE RENC ÉLET MŰ SO RO ZAT Kí nai fi lo zó fia. Ókor / I. kö tet 2800 Ft Kí nai fi lo zó fia. Ókor / II. kö tet 2800 Ft Kí nai fi lo zó fia. Ókor Kí nai budd his ta fi lo zó fia / III. kö tet 2800 Ft Az ázsi ai ter me lé si mód, antikvitás, feudalizmus / IV. kö tet 2800 Ft A tár sa dal mi for mák és közösségek / V. kö tet 2800 Ft Esztétika a régi Kínában / VI. kö tet 3600 Ft Sinológiai műhely / VII. kötet Tanulmányok / VIII. kötet 3600 Ft KO S S U T H 17

18 MEGRENDELŐLAP SZÓ TÁRAK Ár Példány Cigány mag yar, Mag yar cigány szó tár Szólásmondások többnyelvű szótára KOS SUTH KIS SZÓ TÁRSO RO ZAT Cseh magyar, Magyar cseh kisszótár Francia magyar, Magyar francia kisszótár Görög magyar, Magyar görög kisszótár Kínai magyar, Magyar kínai kisszótár Horvát magyar, Magyar horvát kisszótár Lengyel magyar, Magyar lengyel kisszótár Olasz magyar, Magyar olasz kisszótár Román magyar, Magyar román kisszótár Szerb magyar, Magyar szerb kisszótár Szlovák magyar, Magyar szlovák kisszótár MŰ VÉ SZET, ZENE XIX. századi magyar művészet 7500 Ft A művészet nagykönyve 8990 Ft Domenico Laurenza: Leonardo da Vinci Anatómia Ibos Éva: Kohán György 2900 Ft Mandel Róbert: Magyar népi hangszerek 6500 Ft Robert Mandel: Hungarian folk instruments (angol) 6500 Ft Mandel Róbert: Klasszikus és romantikus hangszercsodák 6500 Ft Robert Mandel: Classical and romantic instrument marvels (angol) 6500 Ft Mesterek és mesterművek 4990 Ft Masters and masterpieces (angol) 4990 Ft Szunyoghy András: A ló művészeti anatómiája 5600 Ft Szunyoghy Fehér: A madarak művészeti anatómiája 6500 Ft HOB BI, SZABADIDŐ, SPORT Adventi naptár A feng shui nagykönyve 7990 Ft Ányos László: Caissa mostohagyermekei 3980 Ft Asztalos Lajos Bán Jenő: A sakkjáték elemei 3400 Ft Bélyegek és bélyeggyűjtés 7990 Ft Bűvészkedés Varázslatos trükkök nagykönyve Érmék és éremgyűjtés 7500 Ft Gallov Rezső: Londoni olimpiák 1908, 1948, 2012 Nagy János: Hogyan válasszak sportágat? spotágak lexikona Ft Jóga nőknek Luigi Corbetta: Legendás motorok 1884-től napjainkig 8900 Ft Polgár László: Nevelhetsz zsenit 2600 Ft Puskák és sorozatlövő kézi lőfegyverek nagy enciklopédiája 7990 Ft Rajz ABC kezdőknek Lakat T. Károly: Requiem a nagy 8-asért MA GYAR ÉPÍ TÉ SZET 1. A ró ma i ak tól a ro mán ko rig 6500 Ft 2. Gó ti ka és ko ra re ne szánsz 6500 Ft 3. Késő re ne szánsz és ko ra ba rokk 6500 Ft 4. Ba rokk, ro ko kó és copf 6500 Ft 5. Klas szi ciz mus, his to riz mus 6500 Ft 6. A sze ces szi ó tól nap ja in kig 6500 Ft ÉLETRAJZ Rojkó Annamária: Aki a korát megelőzte Aschner Lipót élete Tony Blair: Az utazás 4800 Ft Trunkó Barnabás: SAStaps 1490 Ft 18 Kossuth Kiadó Zrt. Telefon: , Fax:

19 MEGRENDELŐLAP MAGYAR SZÉP IRO DA LOM József Attila: Születésnapomra (bőrkötés) 9900 Ft Juhász Ferenc: Pacsirta a szívben 2800 Ft Juhász Ferenc: A gyermekkor csontváza Latinovits verset mond (audio CD melléklettel) Márai Sándor: Négy évszak Paál Zsuzsanna képeivel Szabolcsi Miklós: József Attila élete és pályája, 1 2. kötet 4990 Ft Turczi István: Erotikon KULTÚRA, IRODALOM Bolgár György: Made in Hungary (angol nyelven) 1980 Ft Efrájim Kishon: Világos, mint a nap 2280 Ft Finta József: Élet-rajz Jessica Duchen: Magyar táncok José Rodrigues dos Santos: A 632-es kódex 3490 Ft José Rodrigues dos Santos: A hetedik pecsét 3980 Ft Kiss József: Röfi regénye egy árva vadmalac története László Ágnes: Erről még nem beszéltem senkinek M. Miltényi Miklós Vadász Bence: Nagyon állat Ransom Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei 3490 Ft Szépséges Budapest Vészabónoémi: Ajándék neked 1800 Ft Wunderbares Budapest (német nyelven) A RÖVID XX. SZÁZAD Búr Gábor: A szubszaharai Afrika története 2600 Ft Egely Gergely: Nagy-Britannia története 2600 Ft Gazdag Ferenc: Franciaország története 2600 Ft Krausz Tamás: A Szovjetunió története 2600 Ft Magyarics Tamás: Az Amerikai Egyesült Államok története 2600 Ft Rostoványi Zsolt: A Közel-Kelet története 2600 Ft ÉLŐVILÁG Budapest természeti kalauza Élővilág En cik lo pé dia I. A Kárpát-medence állatai 9900 Ft Élővilág En cik lo pé dia II. A Kárpát-medence növényei 9900 Ft Élővilág Könyvtár Énekesmadarak 2200 Ft Enzo Gallori: Genetika Európa fái Magyar madárvonulási atlasz Ft Magyarország emlőseinek atlasza 7990 Ft Magyarország orchideáinak atlasza 9900 Ft Sally Boysen: Bolygónk legokosabb állatai 4990 Ft GAZ DA SÁG, SZAK KÖNYV Meadows Randers Meadows: A növekedés határai Sza bó Ka ta lin: Kom mu ni ká ció fel ső fokon Szegedi Zoltán Prezenszki József: Logisztika-menedzsment 4980 Ft Szegedi Zoltán: Logisztika-menedzsment esettanulmányok INFORMATIKA ECDL vizsgapéldatár 1. kötet ECDL vizsgapéldatár 2. kötet ECDL vizsgapéldatár 3. kötet Kerekes Pál: E-book kalauz Komáromi Zsombor: Internet sikerkalauz 3490 Ft Layout Kiadványtervezés 4800 Ft KO S S U T H Kossuth Kiadó Zrt. Telefon: , Fax:

20 MEGRENDELŐLAP NYI TOTT SZEM MEL SO RO ZAT Ár Példány Ausztria Balti államok Bulgária Csehország és Szlovákia Dél-Amerika Egyiptom Franciaország Görögország Hollandia Horvátország India Írország Izrael Japán Kína Lengyelország Nagy-Britannia Németország Olaszország Portugália Románia Skandinávia Spanyolország Svájc Thaiföld Törökország NYI TOTT SZEM MEL VÁ ROS KA LA UZ Amszterdam 3980 Ft Athén 3980 Ft Barcelona 3980 Ft Brugge, Gent, Antwerpen 3980 Ft Brüsszel 3980 Ft Firenze 3980 Ft London 3980 Ft New York 3980 Ft Párizs 3980 Ft Peking 3980 Ft Prága 3980 Ft Róma 3980 Ft Velence 3980 Ft BERLITZ ZSEBKÖNYVEK Berlin Bécs Bulgária Ciprus Csehország Dubaj Dublin Dubrovnik Egyiptom Francia Riviéra Horvátország Isztambul Kairó Kanári-szigetek Korfu Krakkó Kréta Kuba London Mallorca 20 Kossuth Kiadó Zrt. Telefon: , Fax:

SZERZŐ CÍM ELŐADÓ TERJEDELE ÁR. Hegedűs Géza Jordán Tamás Kaszás Attila. Arany János Versei Bálint András CD 25.00

SZERZŐ CÍM ELŐADÓ TERJEDELE ÁR. Hegedűs Géza Jordán Tamás Kaszás Attila. Arany János Versei Bálint András CD 25.00 HANGOSKÖNYVEK SOROZAT TALKING BOOKS SERIES SZERZŐ CÍM ELŐADÓ TERJEDELE ÁR M Ady Endre József Attila Radnóti Miklós Válogatott versei Hegedűs Géza Jordán Tamás 165 perc Arany Versei Bálint András CD 25.00

Részletesebben

A KOSSUTH KIADÓ KÖNYVHETI ÚJDONSÁGAI

A KOSSUTH KIADÓ KÖNYVHETI ÚJDONSÁGAI DEDIKÁLÁSOK Június 5. szombat 11 óra Schäffer Erzsébet (12. pavilon) Málna utca 3. - hangoskönyv 12 óra Juhász Ferenc (6. pavilon) A gyermekkor csontváza 14 óra Sipos Erzsébet (6. pavilon) Nepál Bächer

Részletesebben

OSZTÁLYOZÓ- ÉS JAVÍTÓVIZSGA LEÍRÁSA IRODALOM TANTÁRGYBÓL 2013-2014 9-12. ÉVFOLYAM

OSZTÁLYOZÓ- ÉS JAVÍTÓVIZSGA LEÍRÁSA IRODALOM TANTÁRGYBÓL 2013-2014 9-12. ÉVFOLYAM OSZTÁLYOZÓ- ÉS JAVÍTÓVIZSGA LEÍRÁSA TANTÁRGYBÓL 9-12. ÉVFOLYAM A felsorolásban megjelölt, a tankönyvben elemzett irodalmi művek (versek, novellák és regények ismerete, azok elolvasása) kötelező. A vizsga

Részletesebben

Osztályozó- és javítóvizsga Irodalom tantárgyból

Osztályozó- és javítóvizsga Irodalom tantárgyból Osztályozó- és javítóvizsga Irodalom tantárgyból 2016-2017 A félévi vizsga szóbeli vizsga az első félévre megadott témakörökből. Az év végi vizsga írásbeli vizsga (feladatlap) az egész évre megadott témakörökből,

Részletesebben

Szerző Cím Raktári jel. Ajtmatov A versenyló halála K 127. Bacher Iván Hatlábú (ebkönyv) CD2419. Babits Mihály Erato CD2415

Szerző Cím Raktári jel. Ajtmatov A versenyló halála K 127. Bacher Iván Hatlábú (ebkönyv) CD2419. Babits Mihály Erato CD2415 Szerző Cím Raktári jel A nő tizenhét árnyalata CD2416 Ajtmatov A versenyló halála K 127 Állati dolgok: versek 1-99 éves gyerekeknek CD2270 Bacher Iván Hatlábú (ebkönyv) CD2419 Babits Mihály Erato CD2415

Részletesebben

Osztályozó- és javítóvizsga Irodalom tantárgyból 2015-2016

Osztályozó- és javítóvizsga Irodalom tantárgyból 2015-2016 Osztályozó- és javítóvizsga Irodalom tantárgyból 2015-2016 A félévi vizsga szóbeli vizsga az első félévre megadott témakörökből. Az év végi vizsga írásbeli vizsga (feladatlap) az egész évre megadott témakörökből,

Részletesebben

frissítve: 2015. szeptember 25. HANGOS REGÉNYEK

frissítve: 2015. szeptember 25. HANGOS REGÉNYEK HANGOS REGÉNYEK 4788. Austen, Jane: Büszkeség és balítélet (MP3) (Györgyi Anna) 4789. Babits Mihály: Gólyakalifa (MP3) (László Zsolt) 4289. Bartis Attila: A nyugalom (MP3) 4588. Bächer Iván: Hatlábú (ebkönyv)

Részletesebben

Hangoskönyvek. Szerző Cím Raktári jel A nő tizenhét árnyalata. Állati dolgok: versek 1-99 éves gyerekeknek CD2270 Bacher Iván Hatlábú (ebkönyv) CD2419

Hangoskönyvek. Szerző Cím Raktári jel A nő tizenhét árnyalata. Állati dolgok: versek 1-99 éves gyerekeknek CD2270 Bacher Iván Hatlábú (ebkönyv) CD2419 Hangoskönyvek Vakok és gyengénlátók részére klasszikus és szórakoztató irodalom ismert művészek felolvasásában hangkazettán és CD lemezen. Kölcsönzési idő: 4 hét, a kölcsönzés ingyenes. Szerző Cím Raktári

Részletesebben

Lamberg-kastély Kulturális Központ Radó Antal Könyvtár. Hangoskönyvjegyzék. szerző szerinti betűrendben. Módosítva: 2014. február 21.

Lamberg-kastély Kulturális Központ Radó Antal Könyvtár. Hangoskönyvjegyzék. szerző szerinti betűrendben. Módosítva: 2014. február 21. Lamberg-kastély Kulturális Központ Radó Antal Könyvtár Hangoskönyvjegyzék szerző szerinti betűrendben Módosítva: 2014. február 21. Állati dolgok! : versek 1-99 éves gyerekeknek Pogány Judit audio 1 594

Részletesebben

Osztályozó- és javítóvizsga Történelem tantárgyból 2015-2016

Osztályozó- és javítóvizsga Történelem tantárgyból 2015-2016 Osztályozó- és javítóvizsga Történelem tantárgyból 2015-2016 A félévi vizsga szóbeli vizsga az első félévre megadott témakörökből. Az év végi vizsga írásbeli vizsga (feladatlap) az egész évre megadott

Részletesebben

Tematika. FDB 2208 Művelődéstörténet I. (ID 2551 Egyetemes művelődéstörténet)

Tematika. FDB 2208 Művelődéstörténet I. (ID 2551 Egyetemes művelődéstörténet) Tematika FDB 2208 Művelődéstörténet I. (ID 2551 Egyetemes művelődéstörténet) 1. hét: Az emberiség őstörténete, az őskor művészete 2. hét: Az ókori Közel-Kelet 3. hét: Az ókori Egyiptom 4. hét: A minósziak

Részletesebben

Az osztályozó vizsga követelményei. Szakközépiskola IRODALOM

Az osztályozó vizsga követelményei. Szakközépiskola IRODALOM Az osztályozó vizsga követelményei Szakközépiskola IRODALOM Az irodalom tantárgy osztályozó vizsgáján az osztályzat kialakítása az egységes követelmények szerint történik (40%-tól elégséges). Írásbeli

Részletesebben

MagyarOK 1.: munkalapok 2

MagyarOK 1.: munkalapok 2 1. Bemutatkozás munkalap Egészítse ki a szavakat! Maria Fernandes v _. Portugál vagyok. Portugáliában é _. Portói vagyok, de Lisszabonban é _. 54 (Ötvennégy) é _ vagyok. Spanyolul és portugálul b _. Most

Részletesebben

Károlyi Mihály Magyar Spanyol Tannyelvű Gimnázium SZÓBELI ÉRETTSÉGI TÉTELEK MAGYAR NYELV ÉS IRODALOMBÓL C

Károlyi Mihály Magyar Spanyol Tannyelvű Gimnázium SZÓBELI ÉRETTSÉGI TÉTELEK MAGYAR NYELV ÉS IRODALOMBÓL C Károlyi Mihály Magyar Spanyol Tannyelvű Gimnázium SZÓBELI ÉRETTSÉGI TÉTELEK MAGYAR NYELV ÉS IRODALOMBÓL 2015 13.C Hári Andrea (HA) Vámosné Polyák Krisztina (VPK) 2015 SZÓBELI ÉRETTSÉGI TÉTELSOR MAGYAR

Részletesebben

Osztályozó- és javítóvizsga Történelem tantárgyból 2014-2015

Osztályozó- és javítóvizsga Történelem tantárgyból 2014-2015 Osztályozó- és javítóvizsga Történelem tantárgyból 2014-2015 A félévi vizsga szóbeli vizsga az első félévre megadott témakörökből. Az év végi vizsga írásbeli vizsga (feladatlap) az egész évre megadott

Részletesebben

Példány adatok: CD4183.1 O 27 F CD4183.2 O 27 F CD4183.3 O 27 F

Példány adatok: CD4183.1 O 27 F CD4183.2 O 27 F CD4183.3 O 27 F Olaszország : Olaszország dióhéjban. Budapest : Kossuth Kiadó, 2005. 3 CD (235 perc). (Hangos útikönyv), Útleírás ISBN 963 09 4751 X : 3990,- Ft, Útleírás 910.4(450) CD4183.1 O 27 F CD4183.2 O 27 F CD4183.3

Részletesebben

HANGOSKÖNYVEK. Ajar, Émile Előttem az élet 188 192 AUDIO Állati dolgok! : Versek 1-99 éves gyerekeknek

HANGOSKÖNYVEK. Ajar, Émile Előttem az élet 188 192 AUDIO Állati dolgok! : Versek 1-99 éves gyerekeknek 1 HANGOSKÖNYVEK A hangkultúra jegyében 1. : Öt magyar népmese hangillusztrációval Ady Endre József Attila Radnóti Miklós versei 262 AUDIO 29-31 AUDIO Ajar, Émile Előttem az élet 188 192 AUDIO Állati dolgok!

Részletesebben

Február. Március. Program: Időpont: Részvételi díj: Április. Program: Időpont: Részvételi díj:

Február. Március. Program: Időpont: Részvételi díj: Április. Program: Időpont: Részvételi díj: Február Velencei karnevál NON-STOP Február 21-23. 16500 Ft/fő Velencei karnevál & Trieszt Február 21-23. 29900 Ft/fő Velencei karnevál Február 21-23. 35900 Ft/fő Velencei karnevál Február 28-Március 3.

Részletesebben

Nagykövetségek March 13.

Nagykövetségek March 13. Nagykövetségek 2007. March 13. Albánia Albán Köztársaság Magyarországi Nagykövetsége Cím: 1026 Budapest, Gábor Áron u. 55. Telefon: +31 1 326 8905 Algéria Algériai Demokratikus Népi Köztársaság Magyarországi

Részletesebben

Hangoskönyv-jegyzék. Fejér György Városi Könyvtár. Lezárva: 2014. november 7. Készítette: Borbélyné Verebélyi Judit 1/12

Hangoskönyv-jegyzék. Fejér György Városi Könyvtár. Lezárva: 2014. november 7. Készítette: Borbélyné Verebélyi Judit 1/12 Hangoskönyv-jegyzék Fejér György Városi Könyvtár Lezárva: 2014. november 7. Készítette: Borbélyné Verebélyi Judit 1/12 Add a hangod! Önkéntesek a vakokért vál. Fekete I. novelláiból 1 CD 2036 Ady Endre,

Részletesebben

Szóbeli tételek. Irodalom. 9.évfolyam. I. félév. 2. Homéroszi eposzok: Iliász. Az eposz fogalma, trójai mondakör, Akhilleusz alakja, központi téma.

Szóbeli tételek. Irodalom. 9.évfolyam. I. félév. 2. Homéroszi eposzok: Iliász. Az eposz fogalma, trójai mondakör, Akhilleusz alakja, központi téma. 9.évfolyam 1. Mi a Biblia? Két fő része? Ismertessen egy-egy történetet részletesen! 2. Homéroszi eposzok: Iliász. Az eposz fogalma, trójai mondakör, Akhilleusz alakja, központi téma. 3. Homéroszi eposzok:

Részletesebben

Cikkszám Cikk Fogy ár Turista térképek Turista útikalauzok Belföldi várostérképek + megye tkp.

Cikkszám Cikk Fogy ár Turista térképek Turista útikalauzok Belföldi várostérképek + megye tkp. Cikkszám Cikk Fogy ár Zöldzónaár Turista térképek 353127110 Aggtelek-Gömör-Tornai-karszt turistatkp "SC" 1 290 Ft 1 000 Ft 353126110 Bakony-Dél turistatkp.- Somló "SC" 1 290 Ft 1 000 Ft 353121110 Bakony-Észak

Részletesebben

Osztályozó- és javítóvizsga Történelem tantárgyból

Osztályozó- és javítóvizsga Történelem tantárgyból Osztályozó- és javítóvizsga Történelem tantárgyból 2016-2017 A félévi vizsga szóbeli vizsga az első félévre megadott témakörökből. Az év végi vizsga írásbeli vizsga (feladatlap) az egész évre megadott

Részletesebben

Falussy Lilla: Metadolce, bemutató 0. Márai Sándor: Zendülők bemutató 1500000. Ottlik Géza: Iskola a határon, repertoáron tartás 750 000

Falussy Lilla: Metadolce, bemutató 0. Márai Sándor: Zendülők bemutató 1500000. Ottlik Géza: Iskola a határon, repertoáron tartás 750 000 3-as altéma Magyar szerzők műveinek bemutatása, a Budapet Főváros Astoria i Egyesület RS9 a VI. kerület Erzsébetváros Falussy Lilla: Metadolce, Bárka Józsefvárosi i- és Kulturális Nonprofit Bárka Józsefvárosi

Részletesebben

Versek, irodalmi művek

Versek, irodalmi művek Versek, irodalmi művek Fejér György Városi Könyvtár Lezárva: 2014. november 8. Készítette: Borbélyné Verebélyi Judit Add a hangod! Önkéntesek a vakokért Válogatás Fekete István novelláiból (hangoskönyv)

Részletesebben

Hangoskönyvek CD lemezen

Hangoskönyvek CD lemezen Hangoskönyvek CD lemezen Adorján, Johanna: Eine exklusive Liebe CD 15775/1-4 Ady Endre, József Attila, Radnóti Miklós válogatott versei CD 15000/1-3, CD 15708/1-3 Ajar, Émile: Előttem az élet CD 15462/1-5

Részletesebben

Hangoskönyvek listája. Sorsz. Szerző Cím Előadó db

Hangoskönyvek listája. Sorsz. Szerző Cím Előadó db 1. Ady Endre Ady Endre versei Hegedűs D. Géza 2. Ady Endre Role zenekar Ady (verseskötet meléklettel) Role zenekar 3. Állati dolgok! Versek 1-99 éves gyerekeknek Pogány Judit 4. Aranyhangok IV. Válogatás

Részletesebben

136 Con Dolore. Tenor 1. Tenor 2. Bariton. Bass. Trumpet in Bb 2. Trombone. Organ. Tube bell. Percussions

136 Con Dolore. Tenor 1. Tenor 2. Bariton. Bass. Trumpet in Bb 2. Trombone. Organ. Tube bell. Percussions Tenor 1 Tenor 2 Bariton Bass Trumpet in Bb 1 Trumpet in Bb 2 Trombone Percussions Organ 136 Con Dolore Tube bell X. Nikodémus: Mer - re vagy, Jé - zus, hol ta - lál - lak? Mu-tass u - tat az út - ta- lan

Részletesebben

Azt, hogy van egy titok. Mert mi értelme volna élni, ha minden olyan, amilyennek látszik?

Azt, hogy van egy titok. Mert mi értelme volna élni, ha minden olyan, amilyennek látszik? Umberto Eco: A Foucault-inga Végül is mit akarnak tudatni az emberekkel? Azt, hogy van egy titok. Mert mi értelme volna élni, ha minden olyan, amilyennek látszik? Három kiadói szerkesztő megunja az okkult

Részletesebben

SZERZŐ CÍM RAKTÁRI JEL

SZERZŐ CÍM RAKTÁRI JEL SZERZŐ CÍM RAKTÁRI JEL A nő tizenhét árnyalata CD2416 Ady Endre, József Attila, Radnóti Miklós CD2607/1-3 Andersen, H.C. A kis hableány CD2714 Ajtmatov A versenyló halála K 127 A pokolba tartó vonat (fantasztikus)

Részletesebben

Külképviseleti választás 2. forduló. (Végleges adatok alapján) 1. A külképviseleteken 2. fordulóban szavazó választópolgárok száma

Külképviseleti választás 2. forduló. (Végleges adatok alapján) 1. A külképviseleteken 2. fordulóban szavazó választópolgárok száma Külképviseleti választás 2. (Végleges adatok alapján) 1. A külképviseleteken 2. ban szavazó választópolgárok száma 2. külképviseleti Település Ország névjegyzéki létszám (fő) 1 Abu Dhabi Egyesült Arab

Részletesebben

A MAGYAR TÖRTÉNELMI TÁRSULAT KIADVÁNYAI

A MAGYAR TÖRTÉNELMI TÁRSULAT KIADVÁNYAI A MAGYAR TÖRTÉNELMI TÁRSULAT KIADVÁNYAI 2 A MA GYAR TÖR TÉ NEL MI TÁR SU LAT KI AD VÁ NYAI A kö tet írá sai zöm mel a hu sza dik szá zad idõ sza ká ról szól nak, más részt pe dig át té te le sen ér vel

Részletesebben

Sokáig voltam távol?

Sokáig voltam távol? Sokáig voltam távol? Az olasz lakosság utazási szokásai Kiss Kornélia kutatási igazgató Magyar Turizmus Zrt. Európa hatodik legnépesebb országa Olaszország területe: 301 230 km 2 Lakosainak száma: 58,1

Részletesebben

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar. Tudományos Diákköri Konferencia november 24.

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar. Tudományos Diákköri Konferencia november 24. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar Tudományos Diákköri Konferencia 2016. november 24. Programfüzet Általános program Konferencia kezdete: 8:00 óra. Dékáni köszöntő és technikai

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ ÁZSIAI KULTÚRÁKRÓL FIATALOKNAK 2. JAPÁN HOPP FERENC ÁZSIAI MŰVÉSZETI MÚZEUM MÚZEUMPEDAGÓGIAI KISKÖNYVTÁRA

SZAKMAI BESZÁMOLÓ ÁZSIAI KULTÚRÁKRÓL FIATALOKNAK 2. JAPÁN HOPP FERENC ÁZSIAI MŰVÉSZETI MÚZEUM MÚZEUMPEDAGÓGIAI KISKÖNYVTÁRA SZAKMAI BESZÁMOLÓ ÁZSIAI KULTÚRÁKRÓL FIATALOKNAK 2. JAPÁN NKA PÁLYÁZATI AZONOSÍTÓ: 3438/00216 Pályázati beszámoló elérési útvonalai Szépművészeti Múzeum honlapján http://www.szepmuveszeti.hu/data/cikk/86/cikk_86/nka_beszamolo_hopp_muzped_kiskonyvtar.pdf

Részletesebben

Biblioterápiás foglalkozások témaajánlói és a. felhasználható irodalmak jegyzéke

Biblioterápiás foglalkozások témaajánlói és a. felhasználható irodalmak jegyzéke Biblioterápiás foglalkozások témaajánlói és a felhasználható irodalmak jegyzéke Apanélküliség témakör irodalma Hajléktalan témakör irodalma Halál témakör irodalma Hűség és barátság témakör irodalma Kamasz

Részletesebben

Tankönyvlista a 2015-2016-os tanévre. Magyar 1. évfolyam

Tankönyvlista a 2015-2016-os tanévre. Magyar 1. évfolyam Magyar 1. évfolyam Magyar irodalom Turcsányi M.: Irodalom 978 963 16 2892 0 Műszaki Könyvkiadó 6. Tankönyv Magyar irodalom Turcsányi M.: Irodalom 978 963 16 2941 5 Műszaki Könyvkiadó 6. Munkafüzet Tankönyv

Részletesebben

Érettségi témakörök és tételek magyar irodalom 12. C

Érettségi témakörök és tételek magyar irodalom 12. C Érettségi témakörök és tételek magyar irodalom 12. C 1. Tétel : Hagyomány és újítás Petőfi Sándor tájleíró költészetében 2. Tétel : Arany János a tragikus alkatú balladaköltő 3. Tétel : Látomásos szimbolizmus

Részletesebben

KOSSUTH KIADÓ ELSŐ FÉL ÉV ÚJDONSÁGOK ÉS FŐBB SOROZATOK

KOSSUTH KIADÓ ELSŐ FÉL ÉV ÚJDONSÁGOK ÉS FŐBB SOROZATOK KOSSUTH KIADÓ 2009. ELSŐ FÉL ÉV ÚJDONSÁGOK ÉS FŐBB SOROZATOK KOSSUTH KIADÓ ZRT. 1043 Budapest, Bocskai utca 26. Postacím: 1327 Budapest, Pf. 55 KERESKEDELMI CSOPORT 1043 Budapest, Bocskai utca 26. / Telefon:

Részletesebben

Hírek Újdonságok Mintaoldalak www.olvas.hu

Hírek Újdonságok Mintaoldalak www.olvas.hu Katalógus Bı ológı ológı a Fı zı zı ka Földra z Kémı a Hogy biztos legyen... Hírek Újdonságok Mintaoldalak www.olvas.hu 1 Bán Sándor, Barta Ágnes: 8 próbaérettségi biológiából (középszint) Csiszár Imre,

Részletesebben

2013/2014 őszi és tavaszi szemeszter (Budapest, ELTE BTK)

2013/2014 őszi és tavaszi szemeszter (Budapest, ELTE BTK) PESTI BÖLCSÉSZ AKADÉMIA KULTÚRÁRA AKADVA 2013/2014 őszi és tavaszi szemeszter (Budapest, ELTE BTK) 2013. november 4., hétfő 18.00 A kétnyelvűségtől a többnyelvűségig I. Kétnyelvűség. Előny vagy hátrány?

Részletesebben

NORAN LIBRO A Kossuth Kiadói Csoport tagja

NORAN LIBRO A Kossuth Kiadói Csoport tagja A Kossuth Kiadói Csoport tagja ÜNNEPI KÖNYVHÉT 2010 1 2 KÁNTOR LAJOS Barátom a malomban SINKÓ ERVIN Optimisták Négykezes Csiki Lászlóval 316 oldal, kartonált; ára: 2590 Ft ISBN 978-963-99960-4-5 Volt egyszer

Részletesebben

Az iskola könyvtár gyűjtőköri leírása

Az iskola könyvtár gyűjtőköri leírása 1. sz. melléklet Melykóné Tőzsér Judit iskolai könyvtári szakértő véleménye alapján módosítva 2005. jan. 5-én. Az iskola könyvtár gyűjtőköri leírása Az iskolai könyvtár gyűjtőkörének alapelvei A Könyvtár

Részletesebben

1.osztályos tankönyvek:

1.osztályos tankönyvek: 1.osztályos tankönyvek: Ének-zene /nat 2012/ Nemzedékek Kiadó Az én ABÉCÉM Első olvasókönyvem Első technikakönyvem A képzelet világa Játékház: betűtanítás- írásfűzet Játékház: képes olvasókönyv / Hargitai

Részletesebben

11. A reneszánsz világirodalmából, Petrarca vagy Boccaccio

11. A reneszánsz világirodalmából, Petrarca vagy Boccaccio Témakörök pótvizsgára magyar irodalom 9. évfolyam 1. A művészet és a valóság jellemzése, a műnemek és a műfajok definiálása példával. 2. A Biblia 3. A homéroszi eposzok világképe, embereszménye 4. Szophoklész:

Részletesebben

Az orosz piacban rejlő turisztikai lehetőségek Szegedi Andrea képviselet-vezető Magyar Turizmus Zrt. moszkvai képviselete

Az orosz piacban rejlő turisztikai lehetőségek Szegedi Andrea képviselet-vezető Magyar Turizmus Zrt. moszkvai képviselete Az orosz piacban rejlő turisztikai lehetőségek Szegedi Andrea képviselet-vezető Magyar Turizmus Zrt. moszkvai képviselete Oroszország! A gazdasági növekedés a válságig az orosz középosztály megerősödését

Részletesebben

Tkt/ Szülőföld 5.osztály Tanár: Kiss Ildikó. Óraszám Témakör/Téma Tartalom Tevékenységek/Irodalom

Tkt/ Szülőföld 5.osztály Tanár: Kiss Ildikó. Óraszám Témakör/Téma Tartalom Tevékenységek/Irodalom Tkt/ Szülőföld 5.osztály Tanár: Kiss Ildikó Óraszám Témakör/Téma Tartalom Tevékenységek/Irodalom 1 2 Mi történt on akkor, amikor megszülettem? Mi történt on akkor, amikor megszülettem? Egyéni kutatás:

Részletesebben

33. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2006. már ci us 27., hétfõ TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 3887, Ft

33. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2006. már ci us 27., hétfõ TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 3887, Ft A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2006. már ci us 27., hétfõ 33. szám Ára: 3887, Ft TARTALOMJEGYZÉK 62/2006. (III. 27.) Korm. r. Az egyes pénzbeli szociális ellátások elszámolásának szabályairól...

Részletesebben

ISMERETTERJESZTŐ FILMEK

ISMERETTERJESZTŐ FILMEK ISMERETTERJESZTŐ FILMEK VD/1854. Altdorf VD/2689. Amiről a kövek mesélnek: Pannonhalma, Esztergom VD/2690. Amiről a kövek mesélnek: Jászberény, Karcag, Szentes VD/2080. Anglia VD/1699. Atlantis VD/3275.

Részletesebben

Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi tér Központi Könyvtár - Médiatár HANGOSKÖNYV Gyerekirodalom, mesék Frissítés lezárva: 2014. 08. 07.

Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi tér Központi Könyvtár - Médiatár HANGOSKÖNYV Gyerekirodalom, mesék Frissítés lezárva: 2014. 08. 07. Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi tér Központi Könyvtár - Médiatár HANGOSKÖNYV Gyerekirodalom, mesék Frissítés lezárva: 2014. 08. 07. A ANDERSEN, HANS CHRISTIAN (1805-1875) CSÁSZÁR ÚJ RUHÁJA

Részletesebben

EREDMÉNYEINK. Bárány Viktória 7.c Fizika Kerület fizika tan. verseny II. hely

EREDMÉNYEINK. Bárány Viktória 7.c Fizika Kerület fizika tan. verseny II. hely EREDMÉNYEINK Bárány Viktória 7.c Fizika Kerület fizika tan. verseny II. hely Csernyánszkiné N. Tünde Kőrösi Lilla Vadász Dóra 11.a Történelem Fővárosi IX.hely Takács Judit Tóth Vilmos Binder Nikolett Takács

Részletesebben

Osztályvizsga Évfolyam: 12. Írásbeli Időtartam 240p Próbaérettségi

Osztályvizsga Évfolyam: 12. Írásbeli Időtartam 240p Próbaérettségi A TANULMÁNYOK ALATTI VIZSGÁK MAGYAR IRODALOMBÓL A tanulmányok alatti vizsgák szerkezete és az értékelés elvei Osztályozóvizsga Írásbeli Szóbeli Időtartam 60p 10p Aránya az értékelésnél 70% 30% A vizsga

Részletesebben

Érintsd meg a Holdat!

Érintsd meg a Holdat! Gárdonyi-emlékév, 2013 Érintsd meg a Holdat! rejtvényfüzet 1. forduló Gárdonyi Géza születésének 150. évfordulója alkalmából hívunk, hogy játsszatok velünk! Az első fordulóban Gárdonyi Géza életével, a

Részletesebben

II. Tisza-tó Maraton - Abszolút Férfi

II. Tisza-tó Maraton - Abszolút Férfi II. Tisza-tó Maraton - Abszolút Férfi 1. II. Tisza-tó Maraton - Abszolút Férfi 1 174 Vígh Zoltán - 01:34:30 00:00:00 2 139 Nagy Gyula Alföld KS 01:34:32 00:00:01 3 152 Vízer Barnabás Team Katay 01:36:57

Részletesebben

1. Hány király él a mesében? egy... Hány lánya van neki? három... Hány országa van? három...

1. Hány király él a mesében? egy... Hány lánya van neki? három... Hány országa van? három... A SÓ (népmese) Hol volt, hol nem volt, élt egyszer egy öreg király s volt három szép lánya. Volt néki három dúsgazdag országa, mindhárom lányának jutott egy-egy ország. Hanem ahogy mondják: nincs három

Részletesebben

Osztályozó/Javító vizsga témakörei TÖRTÉNELEMBŐL. 40% fölött elégséges 20-40% között szóbeli vizsga 20% alatt elégtelen

Osztályozó/Javító vizsga témakörei TÖRTÉNELEMBŐL. 40% fölött elégséges 20-40% között szóbeli vizsga 20% alatt elégtelen Osztályozó/Javító vizsga témakörei TÖRTÉNELEMBŐL Írásbeli vizsga: teszt + esszé (60 perc) 40% fölött elégséges 20-40% között szóbeli vizsga 20% alatt elégtelen I. Az ókori kelet 9. évfolyam Mezopotámia

Részletesebben

A HÓNAP KÜLDŐORSZÁGA LENGYELORSZÁG

A HÓNAP KÜLDŐORSZÁGA LENGYELORSZÁG A HÓNAP KÜLDŐORSZÁGA LENGYELORSZÁG Kiss Kornélia Magyar Turizmus Zrt. Budapest, 2007. február 27. Felhasznált források UN WORLD TOURISM ORGANIZATION OECD, CIA FACTBOOK INTERNET WORLD STATS EUROPEAN TRAVEL

Részletesebben

II. Tisza-tó Maraton - MTB Felnőtt Férfi

II. Tisza-tó Maraton - MTB Felnőtt Férfi II. Tisza-tó Maraton - MTB Felnőtt Férfi 1. II. Tisza-tó Maraton - MTB Felnőtt Férfi 1 83 Csire Sándor - 01:40:30 00:00:00 2 59 Németh Miklós Sólyom Team 01:40:31 00:00:00 3 145 Jakab Csaba - 01:41:38

Részletesebben

6. szám. 2006/6. szám HATÁROZATOK TÁRA 51. Budapest, 2006. feb ru ár 13., hétfõ TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 414, Ft. Oldal

6. szám. 2006/6. szám HATÁROZATOK TÁRA 51. Budapest, 2006. feb ru ár 13., hétfõ TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 414, Ft. Oldal 2006/6. HATÁROZATOK TÁRA 51 Budapest, 2006. feb ru ár 13., hétfõ 6. TARTALOMJEGYZÉK 2019/2006. (II. 13.) Korm. h. Az Or szá gos Tu do má nyos Ku ta tá si Alap prog ra mok 2006. évi több - lettámogatához

Részletesebben

SZÓBELI TÉMAKÖRÖK MAGYAR NYELV ÉS IRODALOMBÓL közpészint 2013

SZÓBELI TÉMAKÖRÖK MAGYAR NYELV ÉS IRODALOMBÓL közpészint 2013 Tatabányai Integrált Szakiskola Középiskola és Kollégium Cím: 2800 Tatabánya, Cseri u. 35. Telefon: +36 34 309 545 E-mail: ititkar@is-kola.hu Web: www.is-kola.hu Fax: +36 34 309 549 SZÓBELI TÉMAKÖRÖK MAGYAR

Részletesebben

1956-os forradalom évfordulójára Hangdokumentumok: 1956 12 nap válogatott hangdokumentumai (kazetta)

1956-os forradalom évfordulójára Hangdokumentumok: 1956 12 nap válogatott hangdokumentumai (kazetta) Csak akkor születtek nagy dolgok, Ha bátrak voltak, akik mertek S ha százszor tudtak bátrak lenni, Százszor bátrak és viharvertek. (Ady: A Tűz csiholója) Az 1956-os forradalom évfordulójára készített összeállításunkkal

Részletesebben

2012. szeptember 1. 1 / 15 oldal

2012. szeptember 1. 1 / 15 oldal Andó Szabolcs Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek 6 13:00 angol C2 2 angol C2 2 tesi Sz6 angol C2 2 tesi P6 7 13:55 informatika csibe TTI 2 TTI 2 8 14:50 informatika csibe Árky Emilia Anna Hétfő Kedd Szerda

Részletesebben

KERÜLETI ANGOL-NÉMET TANULMÁNYI VERSENY 2014. február 19.

KERÜLETI ANGOL-NÉMET TANULMÁNYI VERSENY 2014. február 19. KERÜLETI ANGOL-NÉMET TANULMÁNYI VERSENY 2014. február 19. A N G O L I. kategória /4-5. évfolyam alap szint Elérhető: 62 pont 1. 108 60,5 98 Szabó Benedek 4. a Kossuth 2. 107 56 90 Juhász Regina 4.b Kossuth

Részletesebben

Tájékoztató a magyar kajak-kenu válogatott olimpiai felkészüléséről /vázlat/

Tájékoztató a magyar kajak-kenu válogatott olimpiai felkészüléséről /vázlat/ Magyar Kajak-Kenu Szövetség Közgyűlése Tájékoztató a magyar kajak-kenu válogatott olimpiai felkészüléséről /vázlat/ Budapest, 2012. április 4. Készítette: Storcz Botond szövetségi kapitány Helyzetelemzés

Részletesebben

2016/2017-II TÖRTÉNELEM BA 2016/17. II. FÉLÉV I. ÉVFOLYAM (30 FŐ) 2 koll. 3 Forisek Péter H XII

2016/2017-II TÖRTÉNELEM BA 2016/17. II. FÉLÉV I. ÉVFOLYAM (30 FŐ) 2 koll. 3 Forisek Péter H XII TÖRTÉNELEM BA 2016/17. II. FÉLÉV I. ÉVFOLYAM (30 FŐ) KÓD CÍM ÓRA TELJ KR. OKTATÓ BTTR103BA Informatikai 2 koll. 2 Nemes Zoltán H. 14-16 XII BTTR116BA Történeti földrajz* 2 koll. 2 Szilágyi Zsolt K. 10-12

Részletesebben

Castrum A CAstrum Bene egyesület Hírlevele 8. szám

Castrum A CAstrum Bene egyesület Hírlevele 8. szám Castrum A Castrum Bene Egyesület Hírlevele 8. szám Castrum A Castrum Bene Egyesület Hírlevele 8. szám Budapest, 2008 E számunk munkatársai Bu z á s Ge r g e ly régész-művészettörténész, MNM Mátyás király

Részletesebben

Boldog, szomorú dal. 134 Tempo giusto. van gyer - me- kem és. már, Van. Van. már, fe - le - sé - gem. szo-mo - rít - sam? van.

Boldog, szomorú dal. 134 Tempo giusto. van gyer - me- kem és. már, Van. Van. már, fe - le - sé - gem. szo-mo - rít - sam? van. Boldog, szomorú dl Kosztolányi Dezsõ Soprn 13 Tempo giusto Lczó Zoltán Vince Alt Tenor Briton Vn már ke - nye-rem, bo- rom is vn, vn gyer - me- kem és Bss Vn Vn fe - le - sé - gem. Szí - vem mi-nek is

Részletesebben

Földesi Dalma 10.b Krettné Bagi Márta Arany min. Fejszés Andrea 10.b Krettné Bagi Márta X. 11-es csapat 11.a Dr. Horváth Alajosné 1.

Földesi Dalma 10.b Krettné Bagi Márta Arany min. Fejszés Andrea 10.b Krettné Bagi Márta X. 11-es csapat 11.a Dr. Horváth Alajosné 1. Középiskolai Tanulmányi Verseny Tanuló neve Osztály Felkészítő tanár II. forduló Magyar nyelv Földesi Orsolya 12.d Kovács Zoltán X 11. Magyar nyelv Szalkai Anna 12.b Krettné Bagi Márta X 8. OKM által támogatott

Részletesebben

12 th European Veterans Fencing Team Championships. Poreč, Croatia

12 th European Veterans Fencing Team Championships. Poreč, Croatia 12 th European Veterans Fencing Team Championships Poreč, Croatia 12 th European Veterans Fencing Team Championships Poreč, Croatia TARTALOMJEGYZÉK 1. Felnőtt Világbajnokság Kazan (Oroszország)... 03-13.

Részletesebben

Megcélozni a legszebb álmot, Komolyan venni a világot, Mindig hinni és remélni, Így érdemes a földön élni.

Megcélozni a legszebb álmot, Komolyan venni a világot, Mindig hinni és remélni, Így érdemes a földön élni. Ajánlás A családtörténet feltárása hidat épít múlt és jövõ között, összeköti a nemzedékeket oly módon, ahogyan azt más emléktárgyak nem képesek. Azok a változások, melyek korunk szinte minden társadalmában

Részletesebben

A HÓNAP KÜLDŐORSZÁGA UKRAJNA. Kiss Kornélia Magyar Turizmus Zrt. Budapest, június 20.

A HÓNAP KÜLDŐORSZÁGA UKRAJNA. Kiss Kornélia Magyar Turizmus Zrt. Budapest, június 20. A HÓNAP KÜLDŐORSZÁGA UKRAJNA Kiss Kornélia Magyar Turizmus Zrt. Budapest, 2007. június 20. Adatforrásaink UN WORLD TOURISM ORGANIZATION IMF, CIA World FACTBOOK INTERNET WORLD STATS EUROPEAN TRAVEL COMMISSON

Részletesebben

A DALLAMOK RENDJE a MNT I. kötete alapján

A DALLAMOK RENDJE a MNT I. kötete alapján A DALLAMOK RENDJE a MNT I. kötete alapján II. A dallam magva s l s m A. 1. a) Csön-csön, gyűrű 677, 677* b) Csipi-csóka 32, 33 a) b) 2. b) Érik a meggyfa 535 f) Egyéb 555 3. a) Fehér liliomszál 540, 541

Részletesebben

Különleges megoldások a magyar bélyegkibocsátásban

Különleges megoldások a magyar bélyegkibocsátásban Különleges megoldások a magyar bélyegkibocsátásban Csegezi Tamásné a Magyar Posta Zrt. Filatéliai igazgatója PSZE Szakmai Nap Pécs, 2010. március 19. Magyar bélyegkibocsátás Hagyományelvű: történelem,

Részletesebben

Fa-szimbólum-terápia Művészeti terápiás képzés a Lelki Egészségvédő Alapítvány műhelyében, 2010. Harkácsi Judit, kiképző pszichoterapeuta, művészeti

Fa-szimbólum-terápia Művészeti terápiás képzés a Lelki Egészségvédő Alapítvány műhelyében, 2010. Harkácsi Judit, kiképző pszichoterapeuta, művészeti Fa-szimbólum-terápia Művészeti terápiás képzés a Lelki Egészségvédő Alapítvány műhelyében, 2010. Harkácsi Judit, kiképző pszichoterapeuta, művészeti terapeuta Kovács Judit: Rogimund fája vagyok / részlet/

Részletesebben

Osztályozási rend A. Bibliák, bibliai nyelvek B. Biblikumok C. Rendszeres teológia

Osztályozási rend A. Bibliák, bibliai nyelvek B. Biblikumok C. Rendszeres teológia Osztályozási rend A. Bibliák, bibliai nyelvek A.1. Bibliák, bibliai részletek A.2. Konkordanciák A.3. Bibliai lexikonok, fogalmi szókönyvek A.4. Bibliai atlaszok A.5. Bibliai nyelvek A.5.1. Héber és arám

Részletesebben

MAGYAR ELEKTRONIKUS KÖNYVTÁR - MEK. http://mektukor.oszk.hu/

MAGYAR ELEKTRONIKUS KÖNYVTÁR - MEK. http://mektukor.oszk.hu/ MAGYAR ELEKTRONIKUS KÖNYVTÁR - MEK http://mektukor.oszk.hu/ Az alábbi lista borítólapjuk letöltésének gyakorisága szerint rendezve mutatja a dokumentumokat (a dátum a MEK-be kerülés időpontja). Mindig

Részletesebben

A MAGYAR KÖZLÖNY MELLÉKLETE T A R T A L O M

A MAGYAR KÖZLÖNY MELLÉKLETE T A R T A L O M A MAGYAR KÖZLÖNY MELLÉKLETE Budapest, 2006. október 4. Meg je le nik minden szerdán. IX. évfolyam, 2006/40. szám Ára: 315 Ft T A R T A L O M Álláspályázatok I. FÕRÉSZ: Személyi és szer ve ze ti hírek Apc

Részletesebben

Preraffaelita testvériség XIX. század közepe

Preraffaelita testvériség XIX. század közepe Preraffaelita testvériség XIX. század közepe Meghatározása Fiatal angol írók, festők mozgalma a természethűség nevében. Raffaello művészetétől kezdődő akadémizmustól akarták elhatárolni magukat, a Raffaello

Részletesebben

A 2012-es MSTSZ Nemzeti Bajnokság végeredménye

A 2012-es MSTSZ Nemzeti Bajnokság végeredménye NB I. férfi ifjúsági 9 Mészáros Ádám Galga TE 73,5 férfi felnőtt 1 Barta László MKE 267,5 2 Rudolf István Szent Jakab ZE 248 3 Boros László Alföld TE 221,5 Fejes Gábor Alföld TE 221,5 5 Bódi István Szent

Részletesebben

Yonex Nagydíj ranglisták a 6. forduló után

Yonex Nagydíj ranglisták a 6. forduló után Yonex Nagydíj ranglisták a 6. forduló után -35 női egyéni toll labda 1. Szuchovszky Evelyn 30 pont 2. Vida Alexandra 22 pont 3. Jung Ágnes 16 pont -35 férfi egyéni toll labda 1. Tóth Richárd 106 pont 2.

Részletesebben

Szimbólumok (jelentéseinek) vizsgálata: régen és ma

Szimbólumok (jelentéseinek) vizsgálata: régen és ma Szimbólumok (jelentéseinek) vizsgálata: régen és ma Könyvek: Biedermann, Hans: Szimbólumlexikon. Budapest: Corvina, 1996. (301 B 63) Dhanjal, Beryl: Jelek és jelképek : múlt és jelen. Budapest: Ventus

Részletesebben

AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2016/2017. TANÉVBEN GYÁL

AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2016/2017. TANÉVBEN GYÁL AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2016/2017. TANÉVBEN GYÁL Köznevelési intézmény: Gyáli Ady Endre Általános Iskola 2360 Gyál, Ady Endre utca 20. Felvételi körzet: Ady Endre utca páros oldal, páratlan

Részletesebben

ÖSSZESEN: Utcanevek. Állandó lakosok száma (fő) 1. melléklet a 26/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelethez

ÖSSZESEN: Utcanevek. Állandó lakosok száma (fő) 1. melléklet a 26/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelethez I. számú háziorvosi körzet körzethatára (utcajegyzék) 1. melléklet a 26/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelethez Utcanevek Öreghegy pincesor 25 Ságvári utca 47 Szabadság tér 143 Templom utca 33 Török Bálint

Részletesebben

Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Debreceni Vörösmarty Mihály és Alapfokú Művészeti Iskola Megyei Német Nyelvi Verseny Eredménye 2016. november 28. 5. osztály Elérhető pontszám: 79 pont S.sz. Név Iskola Felkészítő tanár Pontszám Helyezés

Részletesebben

Országos fordulón elért pontszám DÍJ / HELYEZÉS. Felkészítő tanár(ok) TANULÓ NEVE MEGYE HELYSÉG ISKOLA

Országos fordulón elért pontszám DÍJ / HELYEZÉS. Felkészítő tanár(ok) TANULÓ NEVE MEGYE HELYSÉG ISKOLA DÍJ / HELYEZÉS TANULÓ NEVE MEGYE HELYSÉG ISKOLA I. díj Homonnay Bálint Bp VIII. Budapest I. díj Németh Ilona Bp VIII. Budapest II. díj Tatár Dániel Bp VIII. Budapest II. díj Ágoston Péter Bp VIII. Budapest

Részletesebben

Vízkereszt Közzétette: (https://www.flagmagazin.hu) Még nincs értékelve

Vízkereszt Közzétette:  (https://www.flagmagazin.hu) Még nincs értékelve 2011 január 06. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Give 1/5 Give 2/5 Mérték Give 3/5 Give 4/5 Give 5/5 A vízkereszt, más néven háromkirályok vagy epifánia egy keresztény ünnep, amelyet általában

Részletesebben

OKTV országos döntő angol nyelv Kováts Tímea 12.b 2. helyezés. fizika Frigyes Tamás 12.b. Kovács Péter. kémia Takács Gergő 12.c Mag Zsuzsa 12.

OKTV országos döntő angol nyelv Kováts Tímea 12.b 2. helyezés. fizika Frigyes Tamás 12.b. Kovács Péter. kémia Takács Gergő 12.c Mag Zsuzsa 12. OKTV országos döntő angol nyelv Kováts Tímea 12.b 2. helyezés OKTV második forduló matematika Barna Mátyás 12.b Frigyes Tamás 12.b fizika Frigyes Tamás 12.b Kovács Péter 12.b kémia Takács Gergő 12.c Mag

Részletesebben

Kösd össze az összeillı szórészeket!

Kösd össze az összeillı szórészeket! há tor gyöngy tás mor kás fu ház ál rom á mos sá rus szo dály moz szít szom széd ol vad pond ró dí ves da dony ned rál süly lyed tom na ka bog ge gár bál dol lo bol bun bát bár da bo be kar pa e ca koc

Részletesebben

TDVT2017 VELENCEBIKE MTB MARATON RT/KT/HT

TDVT2017 VELENCEBIKE MTB MARATON RT/KT/HT MTB RÖVID TÁV FÉRFI ABSZOLÚT 1 1007 Kovács Győző VelenceBikeTeam Master1 0:52:30 2 1024 Kőszegi Krisztián NELLA TREK TEAM Master2 0:53:27 3 1032 Czéczei János Cube Csömör Master2 0:57:38 4 1152 Csámpa

Részletesebben

A MIKES KELEMEN MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM TANTÁRGYVERSENY KÖVETELMÉNYEI 2007/2008-AS TANÉV

A MIKES KELEMEN MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM TANTÁRGYVERSENY KÖVETELMÉNYEI 2007/2008-AS TANÉV A MIKES KELEMEN MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM TANTÁRGYVERSENY KÖVETELMÉNYEI 2007/2008-AS TANÉV V VIII. OSZTÁLY I. KÖVETELMÉNYEK Képességek szövegértés problémalátás szövegalkotás különböző szövegtípusokban

Részletesebben

VERSENYJEGYZŐKÖNYV. Verseny rendezője: Szerencs Város Sportegyesülete és Szerencs Város Önkormányzata

VERSENYJEGYZŐKÖNYV. Verseny rendezője: Szerencs Város Sportegyesülete és Szerencs Város Önkormányzata VERSENYJEGYZŐKÖNYV Verseny megnevezése: VI. SZERENCS TRIATLON jótékonysági verseny Verseny időpontja: 2014. szeptember 7. Verseny helye: Szerencs Verseny rendezője: Szerencs Város Sportegyesülete és Szerencs

Részletesebben

I. KORCSOPORT KECSKEMÉTI KODÁLY ZOLTÁN ÉNEK-ZENEI ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

I. KORCSOPORT KECSKEMÉTI KODÁLY ZOLTÁN ÉNEK-ZENEI ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA I. KORCSOPORT KECSKEMÉTI KODÁLY ZOLTÁN ÉNEK-ZENEI ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA GERHÁT DOMONKOS, MÓDRA ANDOR, SZABÓ ÁKOS SÁNDOR, UHLJÁR BALÁZS TANÁR: PALOTÁS

Részletesebben

Nemzetközi turizmus Szerkezet (1) Világ (2004): 763,2 mil. turista Európa 431,3 mil. Ázsia és Csendes Óceán 151,2 mil. Amerika 127,7 mil. Közel-Kelet Kelet 22 mil. Afrika 18,2 mil. Ismeretlen 12,8 mil.

Részletesebben

Mohács és Európa Horváth Mihály Történelemverseny elődöntőjének eredménye Gimnáziumok

Mohács és Európa Horváth Mihály Történelemverseny elődöntőjének eredménye Gimnáziumok Mohács és Európa Horváth Mihály Történelemverseny elődöntőjének eredménye ok Név Iskola Pontszám 1 Horváth Bálint 49 2 Matos Lilla 48 3 Demjén Balázs Ádám 47 4 Matos Bence 47 5 Ubrea Roland 6 Krizsna Szabolcs

Részletesebben

A kötőszók. Mindenki jól ismeri a DE szócskát, amivel ellentétet fejezünk ki. Gyakori, jól és könnyen használható:

A kötőszók. Mindenki jól ismeri a DE szócskát, amivel ellentétet fejezünk ki. Gyakori, jól és könnyen használható: A kötőszók Előhang (prelúdium): DE Mindenki jól ismeri a DE szócskát, amivel ellentétet fejezünk ki. Gyakori, jól és könnyen használható: Vera csak 2 éves, de már 100-ig tud számolni. Ez az étterem kitűnő,

Részletesebben

Születési év. Helyezés. Úszott idő Név. Születési év. Általános Iskola. Általános Iskola

Születési év. Helyezés. Úszott idő Név. Születési év. Általános Iskola. Általános Iskola Diákolimpia III. korcsoport 100 m fiú gyors A Diákolimpia III. korcsoport 100 m fiú gyors B N N 1. 1,02,35 Ulrich Botond 2001 Béke u. 1. 1,19,40 Balogh Bálint 2001 Béke u. 2. 1,03,61 Paragi Leonárd 2001

Részletesebben

PETŐFI-PÁLYÁZAT 2012/2013 A pályázatokat az iskola könyvtárába adjátok le! A leadás határideje: 2013. február 15.

PETŐFI-PÁLYÁZAT 2012/2013 A pályázatokat az iskola könyvtárába adjátok le! A leadás határideje: 2013. február 15. PETŐFI-PÁLYÁZAT 2012/2013 A pályázatokat az iskola könyvtárába adjátok le! A leadás határideje: 2013. február 15. Természetismeret 1. Egy többfordulós feladatlap megoldása A feladatlapot keresd a mellékletek

Részletesebben

9. évfolyam. 10. évfolyam

9. évfolyam. 10. évfolyam 9. évfolyam 09. évfolydiák ford. Term. föld. Ter. elem. Gyak 1. Szuda Ágnes 2. Gyüre Noémi 3. Boros János Mátyás 4. Simon Áron 5. Gelencsér Orsolya 6. Bakos Bence 7. Ambrus Hunor 8. Dzama Demjén László

Részletesebben

Reumatológia klinika tanterme Élettan 8:00-8:45

Reumatológia klinika tanterme Élettan 8:00-8:45 Reumatológia klinika tanterme Élettan 8:00-8:45 Bódy Péter Bordás János begs Boros Gábor Bendegúz es a=anatómia Cserháti Zoltán b=biokémia Farkas Dániel Márton e=élettan Fekete Ákos s=szövettan Gógl Aliz

Részletesebben

Légpisztoly 20, serdülő fiú csapatok OB Nyíregyházi PLE Bodnár Géza Leszkoven Dániel Kósa Dávid Hód PLE Molnár Ben

Légpisztoly 20, serdülő fiú csapatok OB Nyíregyházi PLE Bodnár Géza Leszkoven Dániel Kósa Dávid Hód PLE Molnár Ben Serdülők Országos Bajnoksága Budapest, Mexikói út - 2005. december 10. Légpisztoly 20, serdülő lányok 1 Herendi Réka 1992 Pécs VLK 73 69 142 2 Fedor Zsófia 1993 Nyíregyházi PLE 69 71 140 3 Mokos Nikoletta

Részletesebben