A szex, mint áramlatélmény. Tantrikus Kontinencia & Spirituális Intimitás. Oszlár Kálmán András. Publio kiadó. Minden jog fenntartva!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A szex, mint áramlatélmény. Tantrikus Kontinencia & Spirituális Intimitás. Oszlár Kálmán András. Publio kiadó. Minden jog fenntartva!"

Átírás

1

2 A szex, mint áramlatélmény Tantrikus Kontinencia & Spirituális Intimitás Oszlár Kálmán András 2015 Publio kiadó Minden jog fenntartva!

3 Köszönetnyilvánítás A szerző külön szeretne köszönetet mondani azon oktatóinak, akik az elmúlt másfél évtized során segítőkészséggel és szakmai alázattal álltak a tudás átadásához tanulmányai során, ezáltal is elősegítve a szellemi fejlődését. Külön elismerést érdemel Szádvári Ildikó (volt debreceni instruktor), aki átlag feletti szociális érzékenységgel állt a tanulókhoz és nem a profit maximalizálása volt a célja. Sok esetben ellenszolgáltatás nélkül is oktatott, valamint megtisztelte személyes jelenlétével a diákjait és nem szalagról játszotta le az óra anyagát, ami a fontos embereknél mára divattá vált...

4 A felelősség kizárása Az áldás, felajánlás és átlényegítés művészete, valamint a meditáció végzése abszolút veszélytelen és maximális hatásfokkal megvalósítható bárki számára. A szexuális energiák spirituális átalakításáról szóló első könyvem (Jóga az ágyban Tantrikus Kontinencia & Spirituális Intimitás könyvsorozat, I. kötet) tárgyát képező jógamódszerek ugyanakkor (testtartások, légző-gyakorlatok és izomzárak) haladó szintű technikáknak minősülnek, elsajátításukhoz szakember felügyelete (legalább kezdetben) vagy néhány éves intenzív jógatapasztalat ajánlott. A leírások pontosak, ezért a hibás kivitelezésből adódó esetleges sérülésekért (melyek odafigyeléssel elkerülhetőek) a szerző a felelősséget kizárja.

5 Az áramlatélmény (flow) Amikor az ember teljesen eggyé válik azzal, amit csinál, és tudja, hogy erős, és az adott pillanatban ő maga irányítja a sorsát, és az eredményektől függetlenül úgy érzi, hogy minden milyen jó Akkor éli át teljes lényével, hogy áramlik benne az élet. Ez a flow. A flow állapotnak sok neve van. Van, aki optimális élménynek nevezi, van, aki úgy írja le, hogy olyan ez, mintha repülne. Mások azt mondják, hogy ilyenkor képesek tökéletesen koncentrálni. Bármilyen szavakkal is írjuk le a flow élményét, egy biztos: a flow pillanatai kiragyognak emlékeink sorából. (Csíkszentmihályi Mihály: Flow) A flow olyan állapotot jelent, amikor az ember teljesen elmélyül abban, amit csinál. Koncentrál, kézben tartja az adott helyzetet, mozgósítja belső erőforrásait és energiáit, tudatos, teljesítőképessége maximális a legjobb formáját nyújtja. Időlegesen megszűnnek a mindennapi problémái, a gondjai háttérbe szorulnak, időérzékelése is megváltozik: eltűnik a külvilág és úgy érzi, mintha állna az óra. Bármilyen tevékenység kiválthatja ezt az érzést: sportolás, olvasás, problémamegoldás, beszélgetés, játék a gyerekekkel, művészeti tevékenység, alkotó, vagy akár a futószalag melletti munka. Vagyis a flow nem a tevékenység tartalmától függ, hanem minőségétől. A flow egyéni élmény, és amikor éppen átéljük, nem tudunk róla: utólag tölt el bennünket a tökéletes pillanat átéléséből fakadó elégedettségérzés, amiből tudhatjuk flow-ban voltunk. Minél többet vagyunk flow-ban, annál boldogabban éljük az életünket. Flow-helyzetek: Egy sakkozó akár négy-hat órán keresztül is képes több partit lejátszani egymás után anélkül, hogy bármi másra gondolna. Összhangban van a játékkal, benne él. Az idő rohan. Hiába érez éhséget, nem zavarja. A "határt" elérő emberek (hegymászók, sportolók, táncosok) jól ismerik az egységélményt. A szexuális csúcspont ugyancsak flow-élményt jelent, a hívők szintén képesek a megfelelő szintű elmélyülésre. A flow azonban a mindennapokban is elérhet bárkit. Ha valami annyira magával ragad minket, hogy szinte abban élünk, amit csinálunk, olyannyira, hogy semmi más nem érdekel, akkor éljük át az áramlatot.

6 Mottó Jaj nektek, írástudók és farizeusok, ti képmutatók! Bezárjátok a mennyek országát az emberek előtt. Magatok nem mentek be, s akik be szeretnének jutni, azokat meg nem engeditek be. Jaj nektek, írástudók és képmutató farizeusok, mert felemésztitek az özvegyek és árvák vagyonát. Közben nagyokat imádkoztok, ezért nagyobb ítélet vár rátok. Jaj nektek, írástudók és farizeusok, ti képmutatók! Bejártok tengert és szárazföldet, hogy egyetlen áttérőt szerezzetek, s ha sikerül, a kárhozat fiává teszitek, kétszerte inkább magatoknál. Jaj nektek, vak vezetők! Jézus beszéde az írástudók és a farizeusok ellen (Katolikus Biblia, Máté evangéliuma 23. fejezet; 13-16) Ha bármilyen anyagot felhasználsz abból, amit itt tanultál és írott jegyzetek formájában kaptál, perbe fogunk fogni lévén, hogy nekünk minden anyagunk jogilag védett Magyarországon. Úgyhogy ajánlom, hogy spórolj, hogy a perköltséget tudjad majd kifizetni. Ugyanakkor ezennel minden rendezvényünkről kitiltunk a továbbiakban!és nem utolsósorban ne felejtsd el azt a karmát, amit csinálni fogsz, aminek a kifizetését életekig fogod törleszteni!!! (archivált üzenet) dr. Fischer Szatmári László / Kőrösi Csoma Jóga Egyesület vezetője Ezt a választ arra az elhatározásomra kaptam, hogy felkutatom a tananyag eredeti forrásait, megismertetem a Tantrikus Kontinenciát és annak jógikus megvalósítását az emberekkel. Sajnos azonban ezt a döntést sokan nem nézik jó szemmel, mivel ezen tudás át(nem)adására néhol több évtizedes jógakurzusok épülnek, és ha valaki ezt csak úgy megosztja, az jelentős bevételkiesést okozhat, amiért akár még pereskedni is készek egyesek A helyzet pikantériája, hogy a nemzetközi anyaszervezet (Movement of Spiritual Integration in the Absolute) tele van plágiumbotrányokkal (hogy más botrányt ne említsek ) és a hazai iskola is azt tanítja, amit eredetileg sok helyről ollóztak össze Tételes listám van róla, hogy mit/honnan. Persze a nyilvános ütközettől hamar elállt mindenki. Mégiscsak van ott bölcsesség Dunakeszi, március 15.

7 Könyvajánló Yang Ho látni kívánta Kung mestert. A Mester azonban nem ment el hozzá. Yang Ho ekkor Kung mesternek malacot küldött ajándékba. Kung mester, hogy megköszönje, elment, de olyan időt választott, amikor Yang Ho nem volt otthon. Az utcán azonban találkoztak. Yang Ho azt mondta: Gyere, beszélni akarok veled. Mondd erkölcsösnek mondható az az ember, aki szívében olyan kincset tartogat, amelynek elrejtésével országát zavarba dönti? Kung mester így szólt: Nem mondható erkölcsösnek. Bölcsnek tartható az az ember, aki közéleti pályára való, de fellépését minduntalan elszalasztja? Kung mester így szólt: Nem tartható bölcsnek. A napok és hónapok múlnak. Az évek nem várnak reánk. Kung mester így szólt: Helyes. A hivatalt elvállalom. (Kungfutse: Lun yü Kung mester beszélgetései: A HIVATAL ELVÁLLALÁSA) Megkaptam megkereső sorait. Nagyon örülök, ha inspirálhattam önt a szellemi útján. Az új könyvének az interneten elérhető részletei alapján úgy ítélem meg, hogy tényleges szellemi tapasztalatokra épülő kiváló könyv, amely bizonyára sokak számára megnyitja az utat egy magasabb rendű életvitelhez és egy szellemibb élethez. Ami a találkozón való részvételemet illeti: bár valóban foglalkozom a könyvében tárgyalt témával és megtisztelő számomra a felkérés, valamint végre egy könyv, amelyből érződik a gyakorlás és a tiszta tapasztalatok egyenessége, de elég visszavonultan élek, valamint, talán érdemesebb lenne vendégelőadóként meghívni azt, aki a közvetlen átadásával bevezette ezekbe a mély tanokba és így részese volt a könyv létrejöttének. Mindenesetre nagyon gratulálok a munkájához. Bízom abban, hogy még sok kiváló műve jelenik meg, melyekkel a tantrikus jógát és általában a tökéletesedés szellemi módszereit sikerül közelebb vinni az érdeklődőkhöz, akár az általános szellemi fejlődés érdekében is. (archivált üzenet) Mireisz László / A Tan Kapuja Buddhista Egyház vezetője

8 A szerző előszava 464. Isten öröme titokzatos és csodálatos; ez egy misztérium és egy elragadtatás, amelyre a józan ész gúnyos arcokat vág; de a lélek, amely egyszer megízlelte ezt, soha nem tud róla lemondani, bármilyen evilági rossz hírnevet, gyötrelmet és csapást is okozhat ez nekünk. Sri Aurobindo: Gondolatok és Aforizmák (464) Ezen könyv megírását a jóga útján az elmúlt 15 év alatt megélt, saját gyakorlati tapasztalatok mellett személyes olvasmányélmények egyaránt inspirálták. A kivitelezés várható nehézségein felülemelkedve, arra a következtetésre jutottam, hogy minden tudást meg kell osztani, ami egy minőségibb élet felé viheti az embert, illetve lerakja a szellemi ébredés alapjait a tudatosságot fokozó jógatechnikák megismertetése és gyakorlása révén. Az önismeret útján is egy ajándékba kapott könyv indított el, aminél jobbat azóta sem olvastam a témában. Ennek hatására 95 nyarán kezdtem el tanulni az egyik magyarországi kung-fu iskola által közvetített dél-kínai harcművészeti stílust és Taoista Jógát, majd ezt9 év után teljesen felváltotta az Integrál Jóga gyakorlása. Ugyanebben az évben olvastam az Elixír magazinban egy cikksorozatot és elhatároztam, hogy egyszer meg fogom tanulni, amiket ott leírtak Az igazi fordulópontot a jógában számomra az jelentette, amikor 99 őszén egy szórólap került véletlenül a kezembe, ami egy jógakurzus nyitóelőadására invitált. A jógás hirdetésről pedig pár héttel később a helyszínen kiderült, hogy a Kőrösi Csoma Jóga Egyesület tanfolyamáról van szó amit az okt.5.-i nyitóelőadást tartó oktató helyett okt.16.-tól az egyesület elnöke, dr. Fischer Szatmári László fog tartani. Beiratkoztam és eltöltöttem ott 15 évet a jóga napi szintű és folyamatos otthoni gyakorlása mellett, de közben az ősi kínai tanok (belső alkímiai módszerek) iránt is megmaradt az érdeklődésem. Mostanra úgy döntöttem, hogy 99%-ban a jógával történő megvalósításról fogok írni, de a taoista (fizikai erőnléti) módszerek tanulmányozását a szexuális kung-fu-ban is használtalapok megszerzése érdekében ajánlom első lépésként mindenkinek (Yang Sheng QiGong, illetve Belső Elixír Tréning Sárkány Palota QiGong). Visszakanyarodva a kezdetekhez, mivel tapasztalataim jelentős részét az említett jógakurzuson szereztem és régi kézirataim alapján dolgoztam, ezért a témában jártas, veterán tantra tanfolyamos résztvevőkben sok következtetés evokatív hatást kelthet. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a szóban forgó ismeretek ősiek és egyetemesek, sok forrásban fellelhetőek és nem sajátíthatók ki senki számára Azt, hogy ki érdemes az dönti el, hogy ki hajlandó az életének részévé tenni azokat és rendszeresen gyakorolni. Személy szerint én most az eddig megszerzett valódi/élhető tudás összegzésének időszakához érkeztem, ezért a könyv súlypontját a tradicionális jóga alapjaira helyeztem, üres/öncélú metafizikai frázisok és vérszegény/misztikus sallangok nélkül (az általam felvázolásra kerülő elmélet csak a jógatechnikák gyakorlatba ültetéséhez szükséges megértést támogatja). Már több mint egy évtizede életem részévé tettem az aktív brahmacsarját és ennek előnyeit kung-fu gyakorlóként is élvezem, mely egy hatalmas belső fizikai és lelki erőtartalék formájában nyilvánul meg. Ezt az eredményt mások számára is elérhetővé kívánom tenni. A KedvesOlvasónak így most lehetősége van arra, hogy másfél évtized aktív spirituális munkájának, tapasztalatának és kutatásának esszenciáját megismerhesse a SZEXUÁLIS

9 KONTINENCIA terén és annak leghatékonyabb módszereit hasznosíthassa. Napi szinten való alkalmazás esetén a módszerek már néhány hét után meghozhatják a kívánt eredményt (tökéletes nemi önkontroll). A jótékony hatások pedig szinte az első perctől kezdve érzékelhetőek lényünk minden szintjén. A fellépő belső állapotok, leendő egyéni/páros fizikai és spirituális tapasztalatok pedig önmagukért beszélnek A felhasznált forrásokról: Több, a témába jól illeszkedő spirituális cikket is felhasználtam, átlagban 25%-ra letömörített arányban, mely elméleti bevezetésként szolgál az I. könyvem (Jóga az ágyban) gyakorlati módszerekhez. Ami alapvetően Yogamaharishi dr. Swami Gitananda, Theos Casimir Bernard, Andre van Lysebeth és Iyengarmunkássága előtt való tisztelgés, mivel (többek között) Tőlük merített ihletet a már említett jógakurzus megalkotója, Gregorian Bivolaru aki egyben a nemzetközi szervezet elnöke a tantrikus Hatha Jóga oktatása során. Az áldás, felajánlás és átlényegítés művészetének EREDETI FORRÁSÁT is ajánlom mindenki figyelmébe

10 Bevezetés Fogadjátok meg szavaim, amikor a fontosságáról és az értékéről van szó ennek a vitális életesszenciának. A Virya minden hatalom. A Virya minden pénz. A Virya Isten. A Virya egyben Sita (Laksmi istennő, Rama felesége a Ramayana-ban). A Virya egyben Radha (Krsna kedvenc felesége). A Virya egyben Durga (Káli istennő, mint Siva hitvese). A Virya a mozgásban lévő Isten. A Virya a dinamikus akarat. A Virya hatalom az én fölött. A Virya az isteni hatalom dicsőségének megnyilvánulása (Vibhuti). Az Úr (Krsna) mondta Bhagavad Gítá-ban: Paurusham Nrishu. Én vagyok a férfiasság magva az emberekben. A Virya az élet esszenciája, a gondolkodás, intelligencia és tudatosság. Ezért őrizzétek meg ezt a folyékony erőt nagy gondossággal, kedves olvasóim! Swami Sivananda: A mag értéke A téma hazai, idevágó része után kutatva meglepő volt a felismerés: Magyarországon szinte teljesen ismeretlen mind a Tantrikus Cölibátus, mind pedig a Tantrikus Kontinencia fogalma. Az előbbi egy olyan életmódot, hozzáállást és módszertant jelöl, mely leginkább a jobb kéz ösvényeként volt ismeretes Indiában a IV. századtól. A szexuális erőt nem elfojtva, hanem felemelve az Urdh varetas jógik is képesek voltak a tökéletes belső alkímiai átalakításra a testükön belül, speciális jógamódszerek segítségével. Ugyanakkor nem éltek nemi életet, hanem aszkéta módjára elvonultak. Ez túlmutat az alapértelmezésben vett Brahmacsarja fogalmán, amely egyike a Patandzsali által Jóga-Szútrákban önmegtartóztatásokként (JAMA) javasolt Nem-ártás, igazság, nem-lopás, szexuális önfegyelem és nem-birtoklás alapelveknek. A szexuális önfegyelem a 4. erkölcsi alapelv, más néven Brahmacsarja (érzékiségtől való tartózkodás/cölibátusban töltött tanulói életszakasz) amely a lelki élet alapjául szolgáló helyes belső hozzáállás kialakítását is jelenti. Az utóbbi fogalom (Tantrikus Kontinencia) pedig ennek a képességnek a kiterjesztése a nemi életre, vagyis annak spirituális oldalát előtérbe helyezve az energiák gerjesztését, felhalmozását és átalakítását, majd pedig felemelését helyezi a középpontba, szex előtt, közben és után. Tehát energiákat kicserélhetünk a partnerünkkel, vagy választhatjuk az egyéni önmegtartóztatás útját is annak minden hagyományos esetben az elfojtással velejáró negatív hatásától mentesen (kielégületlenség miatti frusztrációk és egyéb elhajlások ). Ennek mindennapi megvalósítása a szexuális kontinencia gyakorlásán keresztül vezet. Tévúton jár, aki azt gondolja, hogy az orgazmus egyenlő a magömléssel, illetve a nők esetében hasonló kisüléssel. Minden szerepet játszó fizikai anyag átalakítható energiává a szerelmi játék előtt, közben és után. Az ily módon elérhető élmény intenzitása sokszorosa a normál esetben letöltődéssel végződő orgazmusnak. Arról nem is beszélve, hogy még több energiánk van utána és szellemileg frissebbekké válunk általa. Jó fizikai alapot adnak a magvisszatartás képességének (Bindu Sziddhi) kifejlesztéséhez a taoista módszerek (pl.: pc-izomedzés, koncentráció-fejlesztés, stb.) de szükség van a szellemi képességek fejlesztésére is (mantra és jantra meditációval), mert erős tudat és edzett elme nélkül a kívánt hatás nem érhető el. A Tantrikus Cölibátus mint a Tantrikus Kontinencia gyakorlati alapfeltétele speciális jógatechnikák segítségével valósítható meg. Ezek a három legismertebb Hatha-jóga klasszikus" Gheranda-Szamhitá, Hatha-jóga-pradípiká és Síva-Szamhitá jógarendszer leírásaiban találhatóak. Ezek mellett az Ájurvéda tudományának egyes princípiumai, az alapszövetek (dhatuk) is szót érdemelnek, melyek fenntartják és táplálják, védik a testet különös tekintettel az ódzsasz (ojas), a nemi váladékok (shukra) és a prána kapcsolatára. A leírás szerint, aki tökéletesen gyakorolja a brahmacsarját, az vírjára (életerőre, immunitásra) tesz szert. Egy csepp sperma létrejöttéhez a szervezet negyven csepp vért használ fel (erre egyébként az Ájurvédában is találunk utalást az

11 Ódzsasz keletkezésével kapcsolatban). Egy magömlés tehát olyan, mint egy nagy vérveszteség amely kimeríti az embert. Ezért alapvető törekvés, hogy az orgazmust az ejakulációtól elválasszuk, miközben azt időben végtelenül kitoljuk és teljesen felfüggesszük (magömlés csak gyermeknemzés céljából ajánlott). A gyakorlás során a nemzőváladék termelődésére fordított erő a testben marad és megfelelő szublimációs és transzmutációs módszerek segítségével felsőbb csakrák felé irányítható. A folyamat mindkét nem esetében egyaránt érvényes, csak annak ciklikussága, elvesztésének módja és intenzitása tér el egymástól (a férfiak egyszerre veszítenek sokat, a nők pedig sokszor és keveset kivéve havivérzéskor). A hölgyek könnyebben sajátítják el, mert egyenletesebb az energiáik keletkezése, segítségével a menstruációs vérmennyiség és a menstruációs fájdalmak csökkenése és kapcsolódó mellékhatások megszűnését érhetik el. A férfiak esetében ugyanakkor az ejakuláció kontrollja, majd elhagyása fokozatos és kitartó tréninget kíván meg. Teljesülése tényleges mesteri megvalósításnak minősül, mely révén olyan fizikai és lelki erőtartalék képződik, amely az élet minden területén érezteti pozitív hatását. Az intellektuális képességek javulnak jobb memória és világos értelem lesz a domináns valamint megszűnik a betegségektől, korai öregedéstől és haláltól való félelem. Egy tantrikus párkapcsolat esetében felgyorsul a szellemi fejlődés és a szerelmesek a boldogság legmagasabb szintjeit élhetik át. A jóga sem feltételez mindenáron a passzivitást, teljes önmegtartóztatást, hiszen a legtöbb esetben a szexuális tevékenységről való lemondás (hétköznapi tudatszinten) lehetetlen és gyakran éppen hogy árt a gyakorlónak. Teljesen értelmetlen is absztinenciát célként kitűzni anélkül, hogy napi rendszerességgel foglalkoznánk a szexuális energiáinkat átalakító és felemelő módszerekkel. Ezt a mindennapi média is igazolja, amikor egyházi botrányokról tudósít...

12 Ars poetica Szerintem ez a valódi szolgálat, amit a transzperszonális pszichológusok végeznek/nyújtanak és ezt el kell választani attól az egyéni munkától, amelyet ők személyesen a spirituális ösvényükön végeznek. Az igazi transzperszonális terapeutáknak (és milyen sokan vannak!) nincsenek illúzióik arról, hogy mit is tesznek ők transzperszonális pszichológusként: helyet csinálnak az emberek elméjében vagy lelkében, hogy értelmileg el tudják fogadni Istent mely ponton a valódi szaktekintélyek és mesterek kezdhetik meg a munkájukat (ez mindig is így volt). Egyszerűbben fogalmazva: a transzperszonális pszichológusok a lélek méltatói, olyan gnosztikus közvetítők, akiknek a szerepére azért van szükség, mert bármilyen hihetetlenül hangzik is a modern lélektan elfeledkezett a lélekről, a saját pszichéjéről (!), amit pedig mindig is az időben véges és az időben végtelen (örök) közötti átmenetnek tartottak. A lélek még ma is afelé mutat a szívben, ahol az Isteni új életre kelti a Halandót, és csendesen új sorsról tanítja a Tudatot. A transzperszonális pszichológusok csupán hallgatagon ülnek a keresztútnál, és irányt mutatnak nem tesznek se többet, se kevesebbet. Ken Wilber Ken Wilber, amerikai filozófus "India legnagyobb filozófus bölcse"-ként emlékezett meg Aurobindóról és annak kulcsfontosságú elképzeléseit integrálta más spirituális tradíciókkal a modern intellektuális irányzatokba. "...Eddig felfedezetlen képességeinkre derítünk fényt, rátalálunk igazi hivatásunkra, önmagukat kifejezni akaró magasabb képességeinkre, amelyeket viszont gyakran elutasítunk vagy elfojtunk a megértés hiánya és a félelem előítéletei miatt. Felfedezzük a mindannyiunkban ott szunnyadó differenciálatlan pszichés energiát is, vagyis a tudattalanunknak azt az alakítható részét, amely a rendelkezésünkre áll és határtalan kapacitást biztosít a tanulásra meg az alkotásra." Roberto Assagioli A misztikusok természetesen azt állítják, hogy a transzcendencia nem elméleti állítás, hanem közvetlen élmény (vagy akár tartós alkalmazkodás), sőt a legtöbb kritikus elfogadja, hogy a misztikusok olyan élményekre alapozva nyilatkoznak, amelyeket tényleg megéltek. Ám a kritikusok aztán rögtön elkezdik érvényteleníteni ezeknek az élményeknek a megismerésbeli státuszát, amihez az alábbi szabványérveléseket szokták bevetni:

Oszlár Kálmán András. Jóga az ágyban. Tantrikus Kontinencia & Spirituális Intimitás I.

Oszlár Kálmán András. Jóga az ágyban. Tantrikus Kontinencia & Spirituális Intimitás I. Oszlár Kálmán András Jóga az ágyban Tantrikus Kontinencia & Spirituális Intimitás I. Mottó A tantra nem egy technika, hanem egy létforma, egy filozófia, ami szerint boldogan tudnak élni az emberek, és

Részletesebben

Időtlen orgazmus. Tantrikus Kontinencia & Spirituális Intimitás. Oszlár Kálmán András. Publio kiadó. Minden jog fenntartva!

Időtlen orgazmus. Tantrikus Kontinencia & Spirituális Intimitás. Oszlár Kálmán András. Publio kiadó. Minden jog fenntartva! Időtlen orgazmus Tantrikus Kontinencia & Spirituális Intimitás Oszlár Kálmán András 2015 Publio kiadó Minden jog fenntartva! Könyvsorozat ajánló "Vannak, akik inkább a szívükre hallgatnak, és nem arra,

Részletesebben

Jóga az ágyban: Tantrikus Kontinencia & Spirituális Intimitás. Oszlár Kálmán András

Jóga az ágyban: Tantrikus Kontinencia & Spirituális Intimitás. Oszlár Kálmán András Jóga az ágyban: Tantrikus Kontinencia & Spirituális Intimitás Oszlár Kálmán András Szerzői jog 2016 Oszlár Kálmán András Ez a mű a szerző jogi tulajdona, amelyet nem lehet reprodukálni, szkennelni vagy

Részletesebben

Jóga az ágyban. Tantrikus Kontinencia & Spirituális Intimitás. Oszlár Kálmán András. Publio kiadó. Minden jog fenntartva!

Jóga az ágyban. Tantrikus Kontinencia & Spirituális Intimitás. Oszlár Kálmán András. Publio kiadó. Minden jog fenntartva! Jóga az ágyban Tantrikus Kontinencia & Spirituális Intimitás Oszlár Kálmán András 2014 Publio kiadó Minden jog fenntartva! A FELELŐSSÉG KIZÁRÁSA Az áldás, felajánlás és átlényegítés művészete, valamint

Részletesebben

www.varosijogi.hu MESTEREKRŐL

www.varosijogi.hu MESTEREKRŐL MESTEREKRŐL Sok szó esik a régen élt és önmagát felismerő mesterekről, ám gyakran egyfajta misztikus ködbe burkolóznak bennünk, mintha elérhetetlenek, legendák volnának, amivé mi sosem válhatunk. Számtalan

Részletesebben

Experience hotel service. Az élményturizmus lényegében ezt jelenti legyen élményekkel teli a pihenésed!

Experience hotel service. Az élményturizmus lényegében ezt jelenti legyen élményekkel teli a pihenésed! 1 Az élményturizmus lényegében ezt jelenti legyen élményekkel teli a pihenésed! Mi az az élményturizmus? Nyaralni, túrázni, utazni mindenki másképp szokott. Van, aki spontán indul el, van, aki alaposan

Részletesebben

És ne feledjük: a boldogság csak akkor igazi, ha meg tudjuk azt osztani másokkal is!

És ne feledjük: a boldogság csak akkor igazi, ha meg tudjuk azt osztani másokkal is! Bár mindannyiunk számára kicsit mást jelent a boldogság, mégis azt kutatjuk minden pillanatban, és ha elértük, szeretnénk megtartani. Néha egy apró dolog is elég ahhoz, hogy boldognak érezzük magunkat:

Részletesebben

KORÓDI SÁNDOR TITKOS GY.I.K!

KORÓDI SÁNDOR TITKOS GY.I.K! KORÓDI SÁNDOR TITKOS GY.I.K! Gyakran Ismételt Kérdések a Vonzás Törvényéről 2010 KORÓDI SÁNDOR TITKOS GY.I.K! A kiadvány a tartalom módosítása nélkül, és a forrás pontos megjelölésével szabadon terjeszthető.

Részletesebben

Mester-ség. Jézus, Buddha, Krisna, a Zen mesterek, a mostani tanítók például Tolle mind ugyanazt mondták és mondják.

Mester-ség. Jézus, Buddha, Krisna, a Zen mesterek, a mostani tanítók például Tolle mind ugyanazt mondták és mondják. ÉN-MI Mester-ség Kincs Meg világosodás Mire érdemes figyelni? Változtatás elfogadás Mit jelent embernek lenni? Kinek Hány a viszonya? világ közepe van? Jézus és mi Nézőpont Átalakuló váltás kérdés Együttérzés

Részletesebben

www.tantaki.hu Oldal 1

www.tantaki.hu Oldal 1 www.tantaki.hu Oldal 1 Problémacsillapító szülőknek Hogyan legyen kevesebb gondom a gyermekemmel? Nagy Erika, 2012 Minden jog fenntartva! Jelen kiadványban közölt írások a szerzői jogról szóló 1999. évi

Részletesebben

Láma Csöpel A REJTETT ARC. A Belső Ösvény pecsétjei. Az ősi magyar Belső Ösvény szellemi tanításai. Buddhista Meditáció Központ Budapest Tar

Láma Csöpel A REJTETT ARC. A Belső Ösvény pecsétjei. Az ősi magyar Belső Ösvény szellemi tanításai. Buddhista Meditáció Központ Budapest Tar Láma Csöpel A REJTETT ARC A Belső Ösvény pecsétjei Az ősi magyar Belső Ösvény szellemi tanításai Buddhista Meditáció Központ Budapest Tar TARTALOM Előszó 7 A Belső Ösvény és a pecsétek 9 A rejtett arc

Részletesebben

Patandzsali Jóga szútrái

Patandzsali Jóga szútrái Patandzsali Jóga szútrái Bevezető előadás Atma Center, 2009. 07. 17. Gauranga Das atmacenter.hu Bevezető mantra Harih Óm Szaha návavatu Szaha nau bhunaktu Szaha vírjan karavávahaih Tédzsaszvinávadhítamasztu

Részletesebben

Bata Mária BIBLIAÓRÁK 7. RÉSZ BÁBEL ÉS ÁBRAHÁM

Bata Mária BIBLIAÓRÁK 7. RÉSZ BÁBEL ÉS ÁBRAHÁM Bata Mária BIBLIAÓRÁK 7. RÉSZ BÁBEL ÉS ÁBRAHÁM 2. www.ujteremtes.hu Bábel és Ábrahám története Az egész földnek egy nyelve és egyféle beszéde volt. 1Móz. 11:1 El tudod-e képzelni milyen lenne az, ha mindenki

Részletesebben

Ogonovszky Veronika GYERMEK, ÁLDÁS. A szeretet mindenkié

Ogonovszky Veronika GYERMEK, ÁLDÁS. A szeretet mindenkié Ogonovszky Veronika GYERMEK, ÁLDÁS A szeretet mindenkié Előszó Szavakkal lefesteni a láthatatlant, megformálni az érinthetetlent A szó fogyatékos eszköz. Ahogy az öt emberi érzékszerv is. Kétséges, hogy

Részletesebben

Feldmár András ÉLETUNALOM, ÉLETTÉR, ÉLETKEDV

Feldmár András ÉLETUNALOM, ÉLETTÉR, ÉLETKEDV Feldmár András ÉLETUNALOM, ÉLETTÉR, ÉLETKEDV A kötet gondozásában közremûködött a Feldmár Intézet. A Feldmár Intézet szellemi mûhely, amely a filozófia, az etika és az interperszonális fenomenológia eszközeivel

Részletesebben

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása Gratulálok a döntésedhez! Kalló Melinda vagyok és üdvözöllek az első leckén! Ez egy kicsit rendhagyó tanítás lesz,

Részletesebben

ISTEN NEM HALOTT! JÉZUS NEM HAL MEG SOHASEM!

ISTEN NEM HALOTT! JÉZUS NEM HAL MEG SOHASEM! Dr. Egresits Ferenc ISTEN NEM HALOTT! JÉZUS NEM HAL MEG SOHASEM! Kérdések és megfontolások Jézus passiója kapcsán az irgalmasság évében. - Az esetleges párhuzamok és áthallások nem a véletlen művei! -

Részletesebben

Lodzsong gyakorlatok 2 5. Küldés szeretet

Lodzsong gyakorlatok 2 5. Küldés szeretet Potova Lodzsong gyakorlatok 2 5 Küldés szeretet Amikor a meditációt végezzük, üljünk nyugodtan és lélegezzünk nyugodtan. Minden kilégzés alatt gondoljuk a következőt: A kilégzésünk olyan energia, amely

Részletesebben

Üdvözöljük a Your Dance online tánciskola világában. Élmények iskolája az otthonodban, élmények az életedben.

Üdvözöljük a Your Dance online tánciskola világában. Élmények iskolája az otthonodban, élmények az életedben. Üdvözöljük a Your Dance online tánciskola világában. Élmények iskolája az otthonodban, élmények az életedben. Élmények Minden ember számára fontosak az élmények, ahogy Önnek is, hiszen egy jó élmény örök

Részletesebben

Anyssa. Távolsági hívás Avagy Üzen a lélek

Anyssa. Távolsági hívás Avagy Üzen a lélek Anyssa Távolsági hívás Avagy Üzen a lélek Szeretettel köszöntöm! Távolsági hívás, avagy üzen a lélek: könyvemnek miért ezt a címet adtam? Földi és misztikus értelemben is, jól értelmezhető. Pont ezért,

Részletesebben

Gazdagrét 2012.02.12. Prédikáció Evangélium: Márk 1, 40-45. Kedves Testvéreim! Nem is olyan nagyon régen, talán 15-20 évvel ezelőtt, egyikünknek sem

Gazdagrét 2012.02.12. Prédikáció Evangélium: Márk 1, 40-45. Kedves Testvéreim! Nem is olyan nagyon régen, talán 15-20 évvel ezelőtt, egyikünknek sem Gazdagrét 2012.02.12. Prédikáció Evangélium: Márk 1, 40-45. Kedves Testvéreim! Nem is olyan nagyon régen, talán 15-20 évvel ezelőtt, egyikünknek sem jelenthetett komolyabb problémát az, hogy megértesse

Részletesebben

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA Mágikus SZERtartás EGÉSZséges +boldog ÉLETedért! INGYENES EGÉSZséget és boldogságot teremtő IMA Mágikus SZERtartás, amit otthonodban végezhetsz EGÉSZséges +BOLDOG életedért!

Részletesebben

Használd tudatosan a Vonzás Törvényét

Használd tudatosan a Vonzás Törvényét Használd tudatosan a Vonzás Törvényét Szerző: Koródi Sándor 2010. Hogyan teremtheted meg életedben valóban azokat a tapasztalatokat, amikre igazán a szíved mélyén vágysz? Ebből a könyvből és a hozzá tartozó

Részletesebben

30. Lecke: Engedd el és Következtetés

30. Lecke: Engedd el és Következtetés 30. Lecke: Engedd el és Következtetés 30. Lecke : Engedd el és Következtetés Fogalmak: Engedd el Az eredmény az univerzum felelőssége. Határozd meg, hogy mit akarsz megvalósítani, hogy mi a célod, majd

Részletesebben

Tartalomjegyzék Bevezető Gyógyító erőim felfedezése Üdvözöllek a valóság rejtvényében! Minden szenvedés az önvaló megtagadásából ered

Tartalomjegyzék Bevezető Gyógyító erőim felfedezése Üdvözöllek a valóság rejtvényében! Minden szenvedés az önvaló megtagadásából ered Tartalomjegyzék Bevezető 11 Birtokolni vagy létezni? 11 Válj eggyé az elképzeléseiddel! 11 A gyakorlat mindent megmagyaráz 12 Gyakorlat: A párhuzamos éned 16 A tapasztalat fontosabb, mint az elméleti tudás

Részletesebben

TANULÁSMÓDSZERTAN 5 6. évfolyam

TANULÁSMÓDSZERTAN 5 6. évfolyam TANULÁSMÓDSZERTAN 5 6. évfolyam A tanulási folyamat születésünktől kezdve egész életünket végigkíséri, melynek környezete és körülményei életünk során gyakran változnak. A tanuláson a mindennapi életben

Részletesebben

Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola. Tanulásmódszertan HELYI TANTERV 5-6. OSZTÁLY

Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola. Tanulásmódszertan HELYI TANTERV 5-6. OSZTÁLY Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola Tanulásmódszertan HELYI TANTERV 5-6. OSZTÁLY KÉSZÍTETTE: Molnárné Kiss Éva MISKOLC 2015 Összesített óraterv A, Évfolyam 5. 6. 7. 8. Heti 1 0,5 óraszám Összóraszám

Részletesebben

HASZNÁLD A SORSKAPCSOLÓD!

HASZNÁLD A SORSKAPCSOLÓD! HASZNÁLD A SORSKAPCSOLÓD! Peggy McColl HASZNÁLD A SORSKAPCSOLÓD! ÉDESVÍZ KIADÓ BUDAPEST A fordítás az alábbi kiadás alapján készült: Peggy McColl / Your Destiny Switch Hay House, Inc., USA, 2007 Fordította

Részletesebben

HÁLA KOPOGTATÁS. 1. Egészség

HÁLA KOPOGTATÁS. 1. Egészség HÁLA KOPOGTATÁS 1. Egészség Annak ellenére, hogy nem vagyok annyira egészséges, mint szeretném, teljesen és mélységesen szeretem és elfogadom a testemet így is. Annak ellenére, hogy fizikailag nem vagyok

Részletesebben

A magzatfoganás és a fogamzásgátolt boldogság titkairól

A magzatfoganás és a fogamzásgátolt boldogság titkairól A magzatfoganás és a fogamzásgátolt boldogság titkairól Karmikus horoszkópértelmezések és horoszkóprendelés Kozma Botond Szilárd család-asztrológussal Kozma Szilárd: Metafizikus - asztrológusi szemmel

Részletesebben

Louise L. Hay előszava: Ha a tanítvány készen áll, a tanító megjelenik! Jerry Hicks előszava Esther Hicks bemutatja Abrahamet

Louise L. Hay előszava: Ha a tanítvány készen áll, a tanító megjelenik! Jerry Hicks előszava Esther Hicks bemutatja Abrahamet Tartalom Louise L. Hay előszava: Ha a tanítvány készen áll, a tanító megjelenik! Jerry Hicks előszava Esther Hicks bemutatja Abrahamet 1. fejezet: Egy új szemlélet Minden vágyad meghallgatásra talál, és

Részletesebben

Az alábbi CD-k megvásárolhatóak a jógaközpontunkban az órák előtt vagy után.

Az alábbi CD-k megvásárolhatóak a jógaközpontunkban az órák előtt vagy után. Az alábbi CD-k megvásárolhatóak a jógaközpontunkban az órák előtt vagy után. Jóga Nidra 1. Streszoldó relaxáció CD Időtartam: 43 perc A mélylazítás hatásos jógatechnikája során a gyakorló elsajátíthatja

Részletesebben

Mindannyiunknak vannak olyan gondolatai, amelyek HO OPONOPONO ÉS AZ EMLÉKEK

Mindannyiunknak vannak olyan gondolatai, amelyek HO OPONOPONO ÉS AZ EMLÉKEK 2 HO OPONOPONO ÉS AZ EMLÉKEK AZ EMLÉKEID HATÁROZNAK MEG Mindannyiunknak vannak olyan gondolatai, amelyek korlátozóak, mint például «nem érdemlem meg», «nem vagyok elég művelt» vagy «szegénynek születtem,

Részletesebben

TANULÁSMÓDSZERTAN 5 6. évfolyam

TANULÁSMÓDSZERTAN 5 6. évfolyam TANULÁSMÓDSZERTAN 5 6. évfolyam A tanulás tanításának elsődleges célja, hogy az egyéni képességek, készségek figyelembe vételével és fejlesztésével képessé tegyük tanítványainkat a 21. században elvárható

Részletesebben

Reménytelen, de nem komoly

Reménytelen, de nem komoly Csepeli György Reménytelen, de nem komoly A hazai rendszerváltás során játszódó politikai álarcosbál egyik emlékezetes pillanata volt, amikor 1998-ban a kőkemény liberálisból magát paternalista nemzeti

Részletesebben

Foglaljuk össze, mit tudunk eddig.

Foglaljuk össze, mit tudunk eddig. vezérelve döntöttek így Évezredes, ősi beidegződéseik, mélytudatuk tartalma súgta nekik, hogy a hegyes tű fegyver és nem létezik, hogy segítő szándékot, baráti érzést képvisel. Azt hiszem, az álláspontjuk

Részletesebben

Értékeken alapuló, felelős döntést azonban csak szabadon lehet hozni, aminek előfeltétele az autonómia. Az erkölcsi nevelés kitüntetett célja ezért

Értékeken alapuló, felelős döntést azonban csak szabadon lehet hozni, aminek előfeltétele az autonómia. Az erkölcsi nevelés kitüntetett célja ezért ERKÖLCSTAN Az erkölcstan alapvető feladata az erkölcsi nevelés, a gyerekek közösséghez való viszonyának, értékrendjüknek, normarendszerüknek, gondolkodás- és viselkedésmódjuknak a fejlesztése, alakítása.

Részletesebben

TANULMÁNYOK SZERESD..."* ARTHUR LONG

TANULMÁNYOK SZERESD...* ARTHUR LONG TANULMÁNYOK ARTHUR LONG SZERESD..."* A két nagy parancsolat 1 Isten és ember szeretete, amelyet a vallás lényegének tartunk, látszólag semmiféle bonyolult teológiai vagy filozófiai problémát nem jelent.

Részletesebben

Helyi tanterv a Tanulásmódszertan oktatásához

Helyi tanterv a Tanulásmódszertan oktatásához Helyi tanterv a Tanulásmódszertan oktatásához A Tanulásmódszertan az iskolai tantárgyak között sajátos helyet foglal el, hiszen nem hagyományos értelemben vett iskolai tantárgy. Inkább a képességeket felmérő

Részletesebben

A karrier útvonal 5 szakaszból áll: SZAKASZOK CÉLOK TARTALOM KULCSFONTOSSÁGÚ KOMPETENCIÁK 'PUHA' KÉSZSÉGEK

A karrier útvonal 5 szakaszból áll: SZAKASZOK CÉLOK TARTALOM KULCSFONTOSSÁGÚ KOMPETENCIÁK 'PUHA' KÉSZSÉGEK AZ AGRONOMA BEVÁLT GYAKORLATOK ADAPTÁCIÓJÁNAK VÁZLATA - DEMETRAE TÁRSADALMI NEMEK SZEMPONTJÁBÓL ÉRZÉKENY SZAKKÉPZÉSI KARRIER ÚTMUTATÓ A MEZŐGAZDASÁGI-KÖRNYEZETVÉDELMI ÁGAZATHOZ A karrier útvonal 5 szakaszból

Részletesebben

Tanuljunk imádkozni ADUNARE

Tanuljunk imádkozni ADUNARE Tanuljunk imádkozni ADUNARE Tanuljunk imádkozni. Imádkozni tanulni olyasvalami ami örömet hoz az életünkbe és Istennek is tetsző. Az egyik legfontosabb lecke amelyet megtanulhatunk az az hogy hogyan imádkozzunk,

Részletesebben

Az érett személyiség Allport szerint

Az érett személyiség Allport szerint A tanár személye Az érett személyiség Allport szerint 1. Az én érzésének kiterjesztése, a szükséglet-kielégítéstol a külvilág iránti nyitottságig. 2. Meghitt viszony másokkal. Intimitás, megértés, tisztelet.

Részletesebben

Aki elbocsátja feleségét, és mást vesz el, házasságtörő, és aki férjétől elbocsátott asszonyt vesz el, szintén házasságtörő.

Aki elbocsátja feleségét, és mást vesz el, házasságtörő, és aki férjétől elbocsátott asszonyt vesz el, szintén házasságtörő. Válás és újraházasodás a Biblia szemszögéből Ebben az írásunkban a Biblia válás és újraházasodás kérdésére vonatkozó kijelentéseivel szeretnénk foglalkozni. Az Újszövetség világosan elutasítja a válást.

Részletesebben

Kommunikáció elmélete és gyakorlata. Zombori Judit, pszichológus

Kommunikáció elmélete és gyakorlata. Zombori Judit, pszichológus Kommunikáció elmélete és gyakorlata Zombori Judit, pszichológus Önmenedzselés, karriertervezés Lehetőségek, technikák Mit értünk karrier alatt? Karrier = gyors, sikeres előmenetel, érvényesülés; Karriert

Részletesebben

A vezetés ajándékai. Az ötféle szolgálat Isten erős irányadó keze

A vezetés ajándékai. Az ötféle szolgálat Isten erős irányadó keze A vezetés ajándékai Az ötféle szolgálat Isten erős irányadó keze 4. Szolgálati felmérés Van elhívatásom? Van lelki ajándékom? Fel vagyok készítve? Vannak gyümölcseim? 6. A növekedés útja Róma 12,1-2 A

Részletesebben

Barabás Erzsébet. Titkos igazság

Barabás Erzsébet. Titkos igazság Barabás Erzsébet Titkos igazság Tudattalanság Élet és halál! Megszületni majd meghalni. Kérdés, hogy hogyan, miként és mikor vagy esetleg miért! Még meg sem születünk, már előtte kiválasztjuk az állítólagos

Részletesebben

Akikért a törvény szól

Akikért a törvény szól SZISZIK ERIKA KLÉR ANDREA Akikért a törvény szól Családsegítõ és gyermekjóléti szolgálatunk keretein belül olyan kutatást végeztünk Zuglóban, amelyben igyekeztünk képet kapni a kerületben veszélyeztetettként

Részletesebben

ÉLETKEZDÉSI TERV GAZDAG NAGYBÁCSITÓL ÍZELÍTŐ. Készítette:

ÉLETKEZDÉSI TERV GAZDAG NAGYBÁCSITÓL ÍZELÍTŐ. Készítette: ÉLETKEZDÉSI TERV GAZDAG NAGYBÁCSITÓL ÍZELÍTŐ Készítette: A Magánpénzügyi Akadémia - vagyonteremtés önerőből - A Magánpénzügyi Akadémia küldetése: közérthetővé tenni a pénzügyeket, ezzel az évtized végére

Részletesebben

Egység Hírlevél 45. szám

Egység Hírlevél 45. szám Egység Hírlevél 45. szám Különleges meditáció Sri Amma Bhagavannal Sri Amma Janmadinája (születésnapja) alkalmából különleges meditáció lesz Sri Amma Bhagavannal augusztus 15-én, magyar idő szerint reggel

Részletesebben

2012. 09.05. Prédikáció Szeretnék jól dönteni!

2012. 09.05. Prédikáció Szeretnék jól dönteni! 2012. 09.05. Prédikáció Szeretnék jól dönteni! Annak ellenére, hogy bár Jézus tanítását törekszünk megérteni, befogadni, mégis azt éljük meg, hogy bizonyos esetekben nem tudtunk, vagy nem tudunk jól dönteni.

Részletesebben

T A R T A L O M III. NEVELÉSI PROGRAM

T A R T A L O M III. NEVELÉSI PROGRAM T A R T A L O M I. Az iskola adatai, jogállása 6 II. Helyzetelemzés 7 1. Társadalmi környezet 7 2. Tárgyi feltételek 7 3. A humán erőforrás 8 III. NEVELÉSI PROGRAM 1. Az iskolában folyó nevelő-oktató munka

Részletesebben

A LÉLEK KARDJA. Alapige: Efézus 6,17b Vegyétek fel a Lélek kardját, amely az Isten beszéde.

A LÉLEK KARDJA. Alapige: Efézus 6,17b Vegyétek fel a Lélek kardját, amely az Isten beszéde. Pasarét, 2013. október 24. (csütörtök) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Horváth Géza A LÉLEK KARDJA Alapige: Efézus 6,17b Vegyétek fel a Lélek kardját, amely az Isten beszéde. Imádkozzunk! Hálaadással

Részletesebben

A tudatosság és a fal

A tudatosság és a fal A tudatosság és a fal Valami nem stimmel a világgal: háborúk, szenvedések, önzés vesz körül bennünket, mikor Jézus azt mondja, hogy az Isten országa közöttetek van. (Lk 17,21) Hol van ez az ország Uram?

Részletesebben

Így változtass az életeden. Lendvai Norbert. Publio kiadó. Minden jog fenntartva!

Így változtass az életeden. Lendvai Norbert. Publio kiadó. Minden jog fenntartva! Így változtass az életeden Lendvai Norbert 2015 Publio kiadó Minden jog fenntartva! Egy könyv születése 2011 nyarán írni kezdtem egy könyvet, melynek (több munkacím után) az Így változtass az életeden

Részletesebben

SZOLGA VAGY FIÚ? Lekció: Lk 15,11-24

SZOLGA VAGY FIÚ? Lekció: Lk 15,11-24 Pasarét, 2012. július 1. (vasárnap) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK Horváth Géza SZOLGA VAGY FIÚ? Lekció: Lk 15,11-24 Alapige: Galata 4,4-7 De amikor eljött az idő teljessége, Isten elküldte Fiát, aki asszonytól

Részletesebben

CSELEKEDJ! Bevezetés. 1 Majd szólt a tanítványaihoz is: Volt egy gazdag ember, akinek volt egy sáfára. Ezt bevádolták nála,

CSELEKEDJ! Bevezetés. 1 Majd szólt a tanítványaihoz is: Volt egy gazdag ember, akinek volt egy sáfára. Ezt bevádolták nála, CSELEKEDJ! 1 Majd szólt a tanítványaihoz is: Volt egy gazdag ember, akinek volt egy sáfára. Ezt bevádolták nála, hogy eltékozolja a vagyonát. 2 Ezért előhívatta, és így szólt hozzá: Mit hallok rólad? Adj

Részletesebben

Akárki volt, Te voltál!

Akárki volt, Te voltál! Mindenkinek annyi baja van, az annyi bajnak annyi baja van, hogy annyi baj legyen. A. E. Bizottság: Vaníliaálomkeksz Előszövegelés De sok gyerekfilmet meg kellett néznem a gyerekeimmel! Micsoda időpocsékolás

Részletesebben

Az Úr közel! A MAGYARORSZÁGI EGYHÁZAK ÖKUMENIKUS TANÁCSA MISSZIÓI ÉS EVANGELIZÁCIÓS BIZOTTSÁGÁNAK HÍRLEVELE

Az Úr közel! A MAGYARORSZÁGI EGYHÁZAK ÖKUMENIKUS TANÁCSA MISSZIÓI ÉS EVANGELIZÁCIÓS BIZOTTSÁGÁNAK HÍRLEVELE Az Úr közel! A MAGYARORSZÁGI EGYHÁZAK ÖKUMENIKUS TANÁCSA MISSZIÓI ÉS EVANGELIZÁCIÓS BIZOTTSÁGÁNAK HÍRLEVELE 2015. december Gyurkó József: KARÁCSONYVÁRÓ ÜZENETEK Kedves Testvérek, a 2015 év vége felé haladva

Részletesebben

2015. március Horváth Lóránd Elvégeztetett

2015. március Horváth Lóránd Elvégeztetett 2015. március Horváth Lóránd Elvégeztetett... és mi csak vétkeztünk és te szenvedtél egyre, mentünk vakon az ösztöneink után de te felnéztél az égre. mentünk a gyehenna égő szennyhalmazán, égett a testünk,gőzölgött

Részletesebben

Az átlagember tanítvánnyá tétele

Az átlagember tanítvánnyá tétele február 1 7. Az átlagember tanítvánnyá tétele SZOMBAT DÉLUTÁN E HETI TANULMÁNYUNK: Máté 15:32-39; 16:13-17; Lukács 2:21-28; 12:6-7; 13:1-5; Jakab 2:1-9 Mikor pedig Galilea tengere mellett járt, látá Simont

Részletesebben

Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Mert nem azért küldte az Isten az ő Fiát a világra, hogy kárhoztassa

Részletesebben

HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN

HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN A versenyző neve: Forduló: I. Osztály: 3. Az iskola kódja: H- Elért pontszám: Javította: Visszaküldési határidő: Elérhető pontszám: 67p. 2014. november 17. Kedves

Részletesebben

Isten akarata, hogy a vallásosságunkból megtérjünk

Isten akarata, hogy a vallásosságunkból megtérjünk Isten akarata, hogy a vallásosságunkból megtérjünk A Biblia világosan tanítja:a keresztény ember nem önmagában elszigetelt lélek, akinek magányosan kell élnie vallásos életét. A Biblia világosan tanítja:

Részletesebben

A világ mint karmikus vízió Megjegyzések a Buddha-testek doktrínájáról Tantest Gyönyörtest Átváltozástest A Tiszta Földekről

A világ mint karmikus vízió Megjegyzések a Buddha-testek doktrínájáról Tantest Gyönyörtest Átváltozástest A Tiszta Földekről Németh Norbert eddigi előadásai 2011. január 28. Bevezetés a bardó tanításokba Nyugati és keleti hozzáállás Tibeti Halottaskönyv A helyes beállítódásról Bardókról általában Az élet utáni állapotválotzásokról

Részletesebben

Patandzsali Jóga szútrái

Patandzsali Jóga szútrái Patandzsali Jóga szútrái A szamádhi és az Ísvara Atma Center, 2009. 11. 13. Gauranga Das atmacenter.hu Bevezető mantra HarihÓm Szaha návavatu Szaha nau bhunaktu Szaha vírjan karavávahaih Tédzsaszvinávadhítamasztu

Részletesebben

Kérem, nyissa ki az Újszövetséget Máté 1:1-nél. Itt kezdi Máté magyarázatát arról, hogy mi az Evangélium. Ezt olvashatjuk:

Kérem, nyissa ki az Újszövetséget Máté 1:1-nél. Itt kezdi Máté magyarázatát arról, hogy mi az Evangélium. Ezt olvashatjuk: Mi az evangélium? Jó az, ha időt tudunk áldozni arra, hogy átgondoljuk mi a Biblia üzenete. Bizonyára sokan óvatosak a vallásokkal, a templomba járással, az egyházi rituálékkal, és a hagyományok követésével.

Részletesebben

Fényképalbum. A fénykép készítésének éve:

Fényképalbum. A fénykép készítésének éve: Fényképalbum Az interjúalany neve: A fénykép készítésének helye: A fénykép készítésének éve: Szüleim Budapest 1980-as évek Ők a szüleim. Ez a kép már itt készült, Budapesten. Volt egy kicsi lakásuk, és

Részletesebben

Bevezetés. MV szerelem 135x200 208(6) press.indd 11

Bevezetés. MV szerelem 135x200 208(6) press.indd 11 Bevezetés Az A férfiak a Marsról, a nôk a Vénuszról jöttek címû könyv szerzôjeként gyakran hallok sikeres szerelmi történeteket egyes emberektôl vagy éppen szerelmespároktól. Gyakorlatilag szinte egyetlen

Részletesebben

Siket diákok egyéni különbségeinek vizsgálata az idegennyelv-tanulásban: Egy kérdőíves kutatás néhány eredménye

Siket diákok egyéni különbségeinek vizsgálata az idegennyelv-tanulásban: Egy kérdőíves kutatás néhány eredménye Siket diákok egyéni különbségeinek vizsgálata az idegennyelv-tanulásban: Egy kérdőíves kutatás néhány eredménye Csizér Kata, Kontra Edit és Piniel Katalin ELTE OTKA K105095 Egyéni különbségek az idegennyelv-tanulásban

Részletesebben

Megnyílás. 2. összejövetel

Megnyílás. 2. összejövetel Megnyílás 2. összejövetel 25 Előkészítés Üljünk körbe, és középre tegyünk egy gyertyát (ne a szőnyegre csöpögjön!). Ezt gyújtsuk meg a beszélgetés kezdetekor! Keresd ki a mai napra való szentírási részt:

Részletesebben

A kultúra szerepe a fájdalomban

A kultúra szerepe a fájdalomban A fájdalom A fájdalom nem kizárólagosan testi jelenség, hanem a test, az elme és a kultúra együttműködéseként áll elő. A fizikai élmény elválaszthatatlan kognitív és érzelmi jelentőségétől. Az egészséges

Részletesebben

Magyar Képzőművészeti Egyetem. Doktori Iskola. Kapuk. DLA Mestermunka. Zielinski Tibor. Témavezetők: Körösényi Tamás Dr. habil.

Magyar Képzőművészeti Egyetem. Doktori Iskola. Kapuk. DLA Mestermunka. Zielinski Tibor. Témavezetők: Körösényi Tamás Dr. habil. Magyar Képzőművészeti Egyetem Doktori Iskola Kapuk DLA Mestermunka Zielinski Tibor 2014 Témavezetők: Körösényi Tamás Dr. habil Egyetemi docens Sass Valéria, Dr. habil DLA Egyetemi docens 1 2 Mestermunka

Részletesebben

1. Pedagógiánk a szentignáci lelkigyakorlatok felismeréseire támaszkodik közösen reflektálunk a tapasztalatainkra, és megosztjuk

1. Pedagógiánk a szentignáci lelkigyakorlatok felismeréseire támaszkodik közösen reflektálunk a tapasztalatainkra, és megosztjuk TANÁRI KÉRDŐÍV KIÉRTÉKELÉSE Az iskola vezetősége 6 novemberében arra kérte a tanárokat, hogy e kérdőív kitöltésével segítsék az iskola fejlődését és adjanak visszajelzést arra, hogy látják az iskolát,

Részletesebben

Patandzsali Jóga szútrái

Patandzsali Jóga szútrái Patandzsali Jóga szútrái A tudat változásai Atma Center, 2009. 09. 11. Gauranga Das atmacenter.hu Bevezető mantra Harih Óm Szaha návavatu Szaha nau bhunaktu Szaha vírjan karavávahaih Tédzsaszvinávadhítamasztu

Részletesebben

Hasznos információk. A képzés során megismerkedünk az SVT lényegével, szellemi és spirituális hátterével, valamint megtanuljuk a technika használatát.

Hasznos információk. A képzés során megismerkedünk az SVT lényegével, szellemi és spirituális hátterével, valamint megtanuljuk a technika használatát. SVT Alaptanfolyam Június 3-4-n és 10-11-n. Hasznos információk Mi történik egy alaptanfolyamon? Az alaptanfolyam önmagában is komplett egész. Az alaptanfolyam elvégzése után azonnal! alapvető változásokat

Részletesebben

Azazel szívcsakra meditációja

Azazel szívcsakra meditációja Azazel szívcsakra meditációja Azazel szívcsakra meditációja azon az elven működik, hogy a főcsakrákat a szívcsakrával összekapcsolja, amely lehetővé teszi az energia áramlást az energiavezetékeken az egész

Részletesebben

Örömre ítélve. Már jön is egy hölgy, aki mint egy

Örömre ítélve. Már jön is egy hölgy, aki mint egy Örömre ítélve Fotók: Gál Efraim Ha a drog egy fallal körbezárt város, akkor ki engedélyezi vagy tiltja a kijárást? Vajon ha az embernek több száz kulcsa lenne az örömhöz, bárhova bezárhatnák? Nem tudom.

Részletesebben

MarketingMánia - A kisvállalkozók marketingasszisztense www.marketingmania.hu

MarketingMánia - A kisvállalkozók marketingasszisztense www.marketingmania.hu Érdemes még hírlevelet írni? Kérdőíves felmérés Nemrég készítettem egy kérdőívet, mert érdekelt, hogy mennyire megalapozott az az állítás, hogy a hírlevél halott, és nem érdemes már foglalkozni vele. A

Részletesebben

A kooperatív tanulás előnyei

A kooperatív tanulás előnyei A kooperatív tanulás előnyei diákmelléklet ÉN ÉS A VILÁG 5. évfolyam 41 Együttműködési feladatok D1 Matematikai érdeklődésű gyerekek számára Oldjátok meg a következő feladatot! Egy asztalitenisz-versenyen

Részletesebben

http://www.onenessuniversity.org/index.php/webcasts/webcast-player

http://www.onenessuniversity.org/index.php/webcasts/webcast-player http://www.onenessuniversity.org/index.php/webcasts/webcast-player Bepillantás a bensőnkbe nkbe Általában az emberek úgy definiálják Istent, mint aki mindenütt jelen van, aki mindentudó, mindenható, és

Részletesebben

Balatonkeresztúr, 2013. december 27. Olti Miklós. <reklám>

Balatonkeresztúr, 2013. december 27. Olti Miklós. <reklám> Mottó A harcsahorgász egy olyan különleges élőlény, amely viselkedésének megértésére a normális embereknek még kísérletet sem érdemes tenniük. Az olyan lehetetlen lenne, mint a televízió működési elvét

Részletesebben

Isten nem személyválogató

Isten nem személyválogató más. Ezért gondolhatja őszintén azt, hogy ő, aki az összes többi apostolnál többet tett, még arról is lemond, ami a többi apostolnak jár. Mert mid van, amit nem Istentől kaptál volna? És amit tőle kaptál,

Részletesebben

A HITOKTATÁSRÓL. Jézus ezt mondta: Engedjétek, és ne akadályozzátok, hogy hozzám jöjjenek a kisgyermekek, mert ilyeneké a mennyek országa.

A HITOKTATÁSRÓL. Jézus ezt mondta: Engedjétek, és ne akadályozzátok, hogy hozzám jöjjenek a kisgyermekek, mert ilyeneké a mennyek országa. A HITOKTATÁSRÓL Jézus ezt mondta: Engedjétek, és ne akadályozzátok, hogy hozzám jöjjenek a kisgyermekek, mert ilyeneké a mennyek országa. (Mt 19,14) HIT ÉS ERKÖLCSTAN VAGY ERKÖLCSTAN? Az általános iskolai

Részletesebben

Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola

Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ OM azonosító: 201190 7632 Pécs, Melinda u. 23. Tel./fax: 72/410-596 email: postmaster@pjngszi.t-online.hu Kedves Érdeklődő! Ön a Pécsi

Részletesebben

Évfolyam 1. 2. 3. 4. Óraszám 1 1 1 1

Évfolyam 1. 2. 3. 4. Óraszám 1 1 1 1 SPORTÁGVÁLASZTÓ 1-4. évfolyam Évfolyam 1. 2. 3. 4. Óraszám 1 1 1 1 A tantárgy tanulásának legfontosabb feladata és ja, hogy a gyermekeket megismertesse a sportolási kel, bepillantást nyújtson a sport világába,

Részletesebben

MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG)

MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG) MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG) Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy Igen? Kérlek, ne zavarj, imádkozom. De te megszólítottál! Én, Téged megszólítottalak? Biztos, hogy nem! Csak imádkozom:

Részletesebben

Szerintem vannak csodák

Szerintem vannak csodák Brjeska Dóra Szerintem vannak csodák De neked is tenned kell értük 2015 Bevezetés Ajánlom ezt a könyvet valakinek, aki már egy másik, sokkal békésebb helyről vigyáz ránk és segít nekünk. Így kezdődik egy

Részletesebben

AZ ÚJGENERÁCIÓS TANKÖNYVEK FEJLESZTÉSE

AZ ÚJGENERÁCIÓS TANKÖNYVEK FEJLESZTÉSE AZ ÚJGENERÁCIÓS TANKÖNYVEK FEJLESZTÉSE A projekt célja Tanulásra és alkotásra ösztönző tanításitanulási környezet kialakítása A tanítás és tanulás hatékonyságát elősegítő módszertani újdonságok beépítése

Részletesebben

Anyaság akadálymentesítés nélkül Dr. Kálmán Zsófia

Anyaság akadálymentesítés nélkül Dr. Kálmán Zsófia Aki álmában is JOGOT, JOGGAL IV. látja a fényt Anyaság akadálymentesítés nélkül Dr. Kálmán Zsófia De jure Alapítvány, Budapest 2010 Aki álmában is látja a fényt Anyaság akadálymentesítés nélkül Grafika:

Részletesebben

A kommunikáció mindennapi nehézségei és ezek keresztény megoldási lehetőségei. elégedettségi kérdőíve

A kommunikáció mindennapi nehézségei és ezek keresztény megoldási lehetőségei. elégedettségi kérdőíve A kommunikáció mindennapi nehézségei és ezek keresztény megoldási lehetőségei című 30 órás, a 277/1997. (XII.22.) Korm. rendelet szerint akkreditált pedagógus-továbbképzés (alapítási engedély száma: 575/76/2017)

Részletesebben

A bűnözés társadalmi újratermelődése. Dr. Szabó Henrik r. őrnagy

A bűnözés társadalmi újratermelődése. Dr. Szabó Henrik r. őrnagy A bűnözés társadalmi újratermelődése Dr. Szabó Henrik r. őrnagy A makro-környezet fogalma - Az egyéntől függetlenül létező, - tágabb értelemben vett társadalmi környezet, - amellyel az egyén ritkán kerül

Részletesebben

Advent Publishing House Budapest Borsfa street 55. Hungary HU-1171

Advent Publishing House Budapest Borsfa street 55. Hungary HU-1171 A keresztény ember cselekvő optimizmusa árad ebből a könyvből. Szinte minden lapja arról beszél, hogy milyen szép ez az Isten által teremtett világ és benne milyen szép lehet az ember békessége, élete.

Részletesebben

ALAPTANÍTÁSOK. A Szent Szellem ajándékai Ihletettségi ajándékok 2. Nyelvek magyarázata

ALAPTANÍTÁSOK. A Szent Szellem ajándékai Ihletettségi ajándékok 2. Nyelvek magyarázata ALAPTANÍTÁSOK A Szent Szellem ajándékai Ihletettségi ajándékok 2. Nyelvek magyarázata 1Korinthus 14:27-29 Ha valaki nyelveken szól, kettı vagy legfeljebb három legyen, mégpedig egymás után; és egy magyarázza

Részletesebben

Évfolyam 5. 6. Óraszám 1 0,5

Évfolyam 5. 6. Óraszám 1 0,5 TANULÁSMÓDSZERTAN 5 6. évfolyam Évfolyam 5. 6. Óraszám 1 0,5 A tanulás tanításának elsődleges célja, hogy az egyéni képességek, készségek figyelembe vételével és fejlesztésével képessé tegyük tanítványainkat

Részletesebben

.a Széchenyi iskoláról

.a Széchenyi iskoláról Negyedikesek írták....a Széchenyi iskoláról 7 éves koromban, szüleimmel azért választottuk ezt az iskolát, mert itt német nyelvet lehet tanulni. Én már óvodás korom óta tanulom a németet, így ragaszkodtunk

Részletesebben

Április 22-én szombaton vett részt a dombóvári házas hétvégés közösség az Evangéliumi Tanácsok lelkinapon a Szent Imre közösségi házban.

Április 22-én szombaton vett részt a dombóvári házas hétvégés közösség az Evangéliumi Tanácsok lelkinapon a Szent Imre közösségi házban. Házas Hétvége Evangéliumi Tanácsok (2017. április 22.) Április 22-én szombaton vett részt a dombóvári házas hétvégés közösség az Evangéliumi Tanácsok lelkinapon a Szent Imre közösségi házban. A szegénység,

Részletesebben

Hittan tanmenet 2. osztály

Hittan tanmenet 2. osztály Hittan tanmenet 2. osztály Heti óraszám: 2 Összes óra: 80 Az Isten szava című hittankönyvhöz Iskolai hitoktatás céljára Óraszám Tananyag Didaktikai cél, nevelési cél Segédeszköz, Munkaformák, Módszerek

Részletesebben

Pinchas Lapide Ulrich Luz: Der Jude Jesus, Zürich, 1979. 1 Jn 1,1. Lk 24, 41. Denzinger: Enchiridion Symbolorum, ed. XXVIII., n. 344., 422.

Pinchas Lapide Ulrich Luz: Der Jude Jesus, Zürich, 1979. 1 Jn 1,1. Lk 24, 41. Denzinger: Enchiridion Symbolorum, ed. XXVIII., n. 344., 422. Pinchas Lapide, a jeruzsálemi American College Újszövetség-professzora, a Der Jude Jesus című könyv [1] szerzője, zsidó hitének, zsidó világképének rövid foglalatát a Zsidó hitem lényege című írásában

Részletesebben

Klasszikus jóga színpad 50 perces bemutatóórák

Klasszikus jóga színpad 50 perces bemutatóórák Klasszikus jóga színpad 50 perces bemutatóórák 09.00 Astanga jóga Gauranga Das - Atma Center 10.00 Vinyasa Flow Herczeg Angelika - Atma Center 11.00 Yoga Synergy Lenkefi Mónika - Ízisz Jóga Stúdió 12.00

Részletesebben

A Fiú. 2. tanulmány. július 5 11.

A Fiú. 2. tanulmány. július 5 11. 2. tanulmány A Fiú július 5 11. SZOMBAT DÉLUTÁN e HETI TANULMÁNYUNK: Dániel 7:13-14; Máté 11:27; 20:28; 24:30; Lukács 5:17-26; János 8:58 Mert az embernek Fia sem azért jött, hogy néki szolgáljanak, hanem

Részletesebben