Kéthely Község Önkormányzatának 5/2018.(II.16.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kéthely Község Önkormányzatának 5/2018.(II.16.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről"

Átírás

1 Kéthely Község Önkormányzatának 5/2018.(II.16.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Kéthely Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el: A rendelet hatálya a helyi önkormányzatra, annak képviselő-testületére, és szervére és az önkormányzat által irányított költségvetési szervre, valamint az önkormányzat költségvetésében szereplő nem intézményi (szakfeladaton működtetett) feladat ellátásokra terjed ki Az önkormányzat évi bevételeinek és kiadásainak fő összege A képviselő-testület az Önkormányzat és költségvetési szerve együttes évi költségvetését Ft bevétellel, Ft kiadással állapítja meg.: a működési célú bevételeket Ft-ban melyből előző évi működési célú pénzmaradvány Ft. a működési célú kiadásokat Ft-ban ebből: - a személyi juttatások kiadásait Ft-ban - a munkaadókat terhelő járulékokat Ft-ban - a dologi kiadásokat Ft-ban - az ellátottak pénzbeli juttatásait Ft-ban - átadott pénzeszközöket Ft-ban - állami előleg visszafizetését Ft-ban az általános tartalékot Ft-ban a felhalmozási célú bevételeket Ft-ban melyből előző évi felhalmozási célú pénzmaradvány Ft-ban a felhalmozási célú kiadást Ft-ban ebből: - a beruházások összegét Ft-ban - a felújítások összegét Ft-ban - helyi lakáshitel nyújtási keret Ft-ban - értékpapír vásárlás összegét Ft-ban - a céltartalékot Ft-ban állapítja meg.

2 2 Az önkormányzat bevételei és kiadásai (1) A 2. -ban megállapított bevételi főösszeg forrásonkénti megbontását e rendelet 1. melléklete tartalmazza. (2) Az önkormányzatot évre megillető állami hozzájárulások jogcímeit e rendelet 1/A. melléklete tartalmazza. 3. (3) A képviselő-testület a évi költségvetés önállóan működő és gazdálkodó, költségvetési szervének (Kéthelyi Közös Önkormányzati Hivatal) kiadási előirányzatait e rendelet 2/A. melléklete szerint hagyja jóvá. (4) A képviselőt-estület az önkormányzat költségvetésében szereplő működési és felhalmozási jellegű feladatok kiadásait a rendelet 2. melléklete szerint állapítja meg. (5) A képviselő-testület a felújítási előirányzatokat célonként e rendelet 3. melléklete szerint állapítja meg. (6) A képviselő-testület a beruházási kiadásokat e rendelet 4. melléklete szerint állapítja meg. (7) A képviselő-testület az önkormányzat éves létszám-előirányzatát összesen: 21 fő valamint ezen belül önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervének létszámát 9 főben állapítja meg (2. melléklet). (8) Az önkormányzat összevont költségvetési mérlegét e rendelet 7. melléklete tartalmazza. A bevételek és kiadások közötti egyensúly megteremtéséhez szükséges intézkedések 4.. (1) A képviselő-testület a bevételek és kiadások közötti egyensúly megteremtése érdekében hitel felvételét nem tervezi. (2) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert amennyiben a községi önkormányzat likviditási helyzete indokolja a számlavezető pénzintézetnél munkabér- és más rövid lejáratú hitel felvételére. A bevételi többlet kezelése (1) A gazdálkodás során az év közben létrejött bevételi többletet a képviselő-testület értékpapír vásárlás, illetve pénzintézeti lekötés útján hasznosíthatja. (2) Az (1) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződések, illetve pénzügyi műveletek lebonyolítását 15 millió Ft-ig a képviselő-testület a polgármester hatáskörébe utalja. A polgármester a megtett intézkedésekről a következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatást ad. 5.

3 (3) A (2) bekezdésben meghatározott összeget meghaladó bevételi többlet felhasználásáról a képviselő-testület annak felmerülését követő testületi ülésén esetenként dönt. 3 (4) A költségvetési szerv a jóváhagyott bevételi előirányzatain felül többletbevételét - a képviselő-testület egyidejű tájékoztatásával - saját hatáskörű előirányzat-módosítás keretében használhatja fel. A képviselő-testület ezt az előirányzat-módosítási jogosultságot indokolt esetben az érintett költségvetési szerv értesítése mellett magához vonhatja. Általános és céltartalék (1) A képviselő-testület az Önkormányzat céltartalékát Ft összegben állapítja meg, mely pályázati önerőre használható fel.. (2) A képviselő-testület az Önkormányzat általános tartalékát Ft összegben állapítja meg. (3) Az általános tartalék felhasználásáról a képviselő-testület az erre vonatkozó igény felmerülésekor, egyedi határozatban dönt. 6. Több éves kihatással járó feladatok 7. A községi önkormányzatnak többéves kihatással járó feladata évben nem lesz, lásd 9. melléklet szerint. Előirányzat-felhasználási ütemterv 8. A évi költségvetés bevételi és kiadási előirányzatainak felhasználási ütemtervét havi bontásban a 5. melléklet tartalmazza. Gördülő tervezés A képviselő-testület a tárgyévet követő két évben várható bevételeket és kiadásokat a 6. melléklet szerint hagyja jóvá Az európai uniós támogatással megvalósuló programok, projektek évi bevételei és kiadásai A községi önkormányzat európai uniós támogatással megvalósuló programokat, projekteket a 10. számú melléklet szerint hagyja jóvá.

4 4 11. Támogatások (1) Az önkormányzat által adott közvetett támogatásokat tartalmazó kimutatást e rendelet 8. melléklete tartalmazza. (2) A képviselő-testület a lakossági és közösségi szolgáltatások támogatásáról a 8. mellékletben foglaltaknak megfelelően döntött. II. A évi költségvetés végrehajtásának szabályai 12. (1) A képviselő-testület a Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2014.(XI.5.) önkormányzati rendelet 7. -ában átruházott hatáskörökön túl a jóváhagyott kiadási előirányzatok közötti és a céltartalék terhére történő átcsoportosítás jogát az Áht (2) bekezdése alapján a polgármesterre ruházza át, esetenként Ft keretösszeg erejéig. (2) Az átruházott hatáskörben hozott döntések a későbbi években a képviselő-testület által jóváhagyottnál nagyobb többletkiadással nem járhatnak. (3) Az átruházott hatáskörben történt átcsoportosításokról a polgármester harminc napon belül tájékoztatja a képviselő-testületnek. A költségvetési rendelet módosítására a polgármester ezzel egyidejűleg javaslatot tesz. (4) A jóváhagyott költségvetésen, testületi vagy polgármesteri döntésen alapuló előirányzatokról, előirányzat módosításokról az intézmények intézményi kiadásai és bevételei főcsoportokra szóló kiértesítését a közös hivatal végzi. (5) Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető elemi csapás, illetőleg következményeinek az elhárítása érdekében (veszélyhelyzetben) a polgármester a helyi önkormányzat költségvetése körében átmeneti Áht. rendelkezéseitől eltérő - intézkedést hozhat, amelyről a képviselő-testület legközelebbi ülésén be kell számolnia. (6) A (5) bekezdésben meghatározott jogkörben a polgármester az előirányzatok között átcsoportosítást hajthat végre, egyes kiadási előirányzatok teljesítését felfüggesztheti, a költségvetési rendeletben nem szereplő kiadásokat is teljesíthet. 13. (1) Az önállóan működő és gazdálkodó intézmény éves költségvetésének végrehajtásáért, a gazdálkodás jogszerűségéért, a takarékosság érvényesítéséért, a bevételek növeléséért az alapfeladatok sérelme nélkül az intézmény vezetője a felelős. (2) Az önállóan működő és gazdálkodó intézmény éves költségvetését a megállapított önkormányzati támogatás és saját bevételei terhére úgy köteles megtervezni, hogy abból biztosított legyen az éves gazdálkodás, kötelezően ellátandó feladatait maradéktalanul teljesíteni tudja.

5 (3) Az intézménynél tervezett bevételek elmaradása nem vonja automatikusan maga után a költségvetési támogatás növekedését. A kiadási előirányzatok amennyiben a tervezett bevételek nem folynak be nem teljesíthetők. (4) Az intézmény számadási kötelezettséggel tartozik a részére juttatott céljellegű támogatás rendeltetésszerű felhasználására vonatkozóan. 5 (5) Az intézmény kizárólag a képviselő-testület előzetes jóváhagyásával nyújthatnak be szakmai pályázatokat abban az esetben, ha a pályázattal megvalósuló feladat ellátása költségvetési többlettámogatást igényel; éven túli fejlesztési kötelezettséget csak a képviselőtestület jóváhagyásával vállalhat (1) Az év közben engedélyezett központi pótelőirányzatok felosztásáról - ha az érdemi döntést igényel - a testület dönt a polgármester előterjesztésére a költségvetési rendelet egyidejű módosításával. (2) Az (1) bekezdésben nem szereplő központi pótelőirányzatok felosztásáról és az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervek saját hatáskörben kezdeményezett rendelet módosításáról a képviselő-testület a 13.. (3) bekezdésben foglalt módon dönt. Az intézményi előirányzat-módosításának szabályai 15. (1) Az intézmény saját előirányzat módosítási hatáskörében eljárva, bevételi és kiadási előirányzatának fő összegét, ezen belül a kiemelt előirányzatokat és ezekhez kapcsolódóan a részelőirányzatokat felemelheti a tervezett összes bevételi előirányzatot meghaladó többletbevételéből. (2) Az intézmény az (1) bekezdés szerinti hatáskörében eljárva tartós, a költségvetési évet meghaladó időtartamú kötelezettséget nem vállalhat. (3) Az intézmény saját hatáskörében eljárva, az intézményi költségvetést az alábbiak szerint módosíthatja: a.) Dologi, működési célú pénzeszköz-átadási és ellátottak juttatásai kiadási főcsoportjai között előirányzat változtatásokat hajthat végre. b.) Felhalmozási célú átadások, felújítási és beruházási kiadások között előirányzatot módosíthat. c.) Működési költségvetés és felhalmozási jellegű kiadások közötti előirányzat módosítás, illetve a működési és felhalmozási célú támogatások megváltoztatása a képviselő-testületi rendelet jóváhagyása után hajtható végre. Ezen átcsoportosítás a működési hiányt hátrányosan nem befolyásolhatja, ebből eredően a gazdálkodásban zavart nem okozhat. d.) Kiadási főcsoportjain belül az egyes részelőirányzatok között az előirányzatokat megváltoztathatja. e.) Bevételi előirányzatán belül az egyes részelőirányzatait (az önkormányzati támogatás és ezen belül a működési és felhalmozási célú támogatás bevételek kivételével) megváltoztathatja. f.) Az intézmény személyi juttatás és járulékai előirányzata intézményi hatáskörben csak a fenntartó engedélyével a jogszabályi előírások figyelembevételével módosítható.

6 (4) Az intézmény a saját hatáskörű előirányzat módosításokról a képviselő-testületet harminc napon belül tájékoztatja. 6 Létszám- és bérgazdálkodással kapcsolatos előírások 16. (1) Az intézmény vezetője önálló létszám- és bérgazdálkodási jogkörében eljárva az intézmény részére engedélyezett létszám (álláshely) keretet a tényleges foglalkoztatás során köteles betartani. (2) Az egyes foglalkoztatási formákra (teljes munkaidős, részmunkaidős, valamint a megbízási, tiszteletdíjas foglalkoztatás) álláshelyenként, illetve összességében az elemi költségvetésben tervezett (módosított személyi juttatás) előirányzatot nem lépheti túl. (3) Az intézmény csak abban az esetben fordulhat a fenntartóhoz személyi juttatási pótelőirányzat kérelemmel, ha előirányzata, illetve maradványa nem biztosítja törvényben előírt kötelezettségei teljesítését. (4) Az intézménynél keletkezett bérmaradványból jutalom kifizetésére kivéve a többletbevételből történő kifizetést csak abban az esetben kerülhet sor, ha valamennyi jogszabály szerinti fizetési kötelezettségét teljesítette. Az intézménynél tartósan üres álláshelyen képződő bérmaradvány elvonásra kerül, az jutalom kifizetésére nem használható fel. (5) Az intézménynél túlóra, helyettesítési díj elszámolására, kifizetésére átalány alkalmazásával nem kerülhet sor (1) Az Ft-ot meghaladó összegű támogatások átadása előtt a támogatás címzettjével megállapodást kell kötni. (2) A támogatott számadási kötelezettséggel tartozik a részére juttatott céljellegű támogatás rendeltetésszerű felhasználására vonatkozóan Az önállóan gazdálkodó intézmény költségvetési támogatását a képviselő-testület az intézmények pénzellátási rendje szerint biztosítja. Az egyéb szervezetek részére nyújtott támogatások a megállapodásoknak megfelelően, illetve negyedévente egyenlő részletekben kerüljenek kiutalásra A képviselő-testület a közalkalmazotti/köztisztviselői illetmények megállapításánál csak a törvény által kötelezően előírt, illetve a testület által engedélyezett átsorolások, illetve kedvezmények többletköltségeire biztosít önkormányzati támogatást.

7 A képviselő-testület a köztisztviselőket megillető cafetéria-juttatás éves keretösszegét, nem rendszeres személyi juttatás részeként, bruttó Ft-ban állapítja meg. A megállapított összeg a munkáltató által megfizetendő SZJA-t és EHO-t is magába foglalja. Szolgáltatási szerződés 22. (1) Az önkormányzat által irányított költségvetési szervekben szakmai alapfeladat keretében szellemi tevékenység szolgáltatási szerződéssel, számla ellenében történő igénybevételének szabályai: (2) Az önkormányzat által felügyelt költségvetési szervnél, szakmai alapfeladat keretében szellemi tevékenység végzésére szolgáltatási szerződéssel, számla ellenében külső személy vagy szervezet az e -ban meghatározott feltételekkel vehető igénybe. (3) A szolgáltatási szerződést írásban kell megkötni. (4) A szerződéskötés feltétele, hogy a.) a költségvetési szerv az adott feladat ellátáshoz megfelelő szakértelemmel rendelkező személyt nem foglalkoztat, vagy b.) eseti, nem rendszeres jellegű feladat ellátása szükséges és a költségvetési szerven belül a feladat ellátásához megfelelő szakértelemmel rendelkező személy átmenetileg nem áll rendelkezésre. (5) Jogszabályban vagy a költségvetési szerv szervezeti és működési szabályzatában meghatározott vezetői feladat ellátására szolgáltatási szerződés nem köthető. (6) A feladat ellátásának a fenntartóval egyeztetett részletes feltételeit, az ellátható feladatokat a költségvetési szerv Szervezeti és Működési Szabályzatban határozza meg. (7) A szerződésnek tartalmaznia kell különösen: a.) az ellátandó feladatot, b.) a díjazás mértékét, c.) részletes utalást arra, hogy a (3) bekezdésben írt feltétel mely körülményre tekintettel áll fenn, d.) a szerződés időtartamát, e.) szervezettel kötendő szerződés esetén azt, hogy a szervezet részéről személy szerint ki(k) köteles(ek) a feladat ellátására, valamint, f.) a teljesítés igazolására felhatalmazott személy megnevezését.

8 8 Záró és egyéb rendelkezések 23.. (1) A képviselő-testület a polgármesternek e rendelet elfogadásáig az átmeneti időszakban tett intézkedéseiről (bevételek beszedése, az előző évi kiadási előirányzatokon belül a kiadások arányos teljesítése) szóló beszámolóját elfogadja. Az átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások az évi CXCV. törvény 25. (3) bekezdése értelmében ezen költségvetési rendeletbe beépültek, mellékletei tartalmazzák. (2) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a évi költségvetésben előírt bevételek beszedésére, kiadások teljesítésére. (3) Ez a rendelet kihirdetést követő napon lép hatályba. Kéthely, február 15. Nagy Gáborné jegyző Molnár Balázs polgármester Záradék: A rendelet kihirdetésének napja: február 16. Nagy Gáborné jegyző

9 1. melléklet az 5/2018.(II.16.) önkormányzati rendelethez Kéthely Község Önkormányzatának Bevételei évi terv Ft Támogatás mód. önk mód. hiva-tal mód.mind 2017.évi tény Önk évi tény Hivatal 2017.évi tény mind évi terv Önk évi terv Hivatal évi terv mind saját bevétel hatósági jogkörhöz köthető igazgatási szolg.díj sajátos működési bevételek átengedett központi adók gépjárműadó helyi adók, pótlékok, bírs építményadó telekadó iparűzésiadó bírság és pótlék egyéb saját bevétel szolgáltatások ellenértéke bérleti díjak intézményi ellátási díjak Kiszámlázott Áfa Áfa visszatérülések (TOP) Kamatbevételek Közvetített szolg. ellenértéke Késedelmi kamat - egyéb bev Biztosító által fizetett kártérítés készletértékesítés

10 központi költségvetésből önkorm.műk. ált.támogat köznevelési feladatok támogat egyes szoc.és gyermekétk kulturális feladatok támogat mük.célú közp.tám elsz.szárm.bev támogatásértékű bevétel Fejezettől (EU) Fejezeti kezelésű előirányzattól TB pénzügyi alapjaiból Elkülönített állami pénzalapból Helyi önkormányzattól átvett pénzeszköz áh-on kív egyháztól ingatlan értékesítés részesedés értékesítése kölcsönök visszatérülése pénzmaradvány Értékpapír vissza Állami előleg normatíva elszámolásból Működési bevételek össz.:

11 Felhalmozási bevételek évi terv Támogatás mód. önk mód. hiva-tal mód.mind 2017.évi tény Önk évi tény Hivatal 2017.évi tény mind évi terv Önk évi terv Hivatal Ft évi terv mind intézményi felhalmozási kiadások támogatása Központi költségvetéstől Fejezeti kezelésű előirányzattól-eu-s Elkülönített állami pénzalapból helyi önkormányzatoktól többcélú kistérs.társulástól egyéb önk.társulástól mikrobusz pályázati támogatás felhalmozási és tőke jell.bev. felhalm.célú egyéb bevételek szenyvíz közmű koncessziós díj lakásértékesítés építési telek és ingatlaneladás egyéb értékesítés osztalék felhalm.kölcsön visszatér Felhalmozási pénzmaradvány Felhalmozási bevételek összesen: Működési és felhalmozási bevételek összesen:

12 1/A. melléklet az 5/2018.(II.16.) önkormányzati rendelethez Kéthely Község Önkormányzatát megillető normatív állami hozzájárulások jogcímeiről és összegeiről évre vonatkozóan Sorsz. Megnevezés Mennyiségi egység Mutató Összeg (Ft) Önkormányzati hivatal működésének támogatása-elismert hivatali létszám alapján fő 8, A zöldterület-gazdálkodással kapcsolatos feladatok ellátásának támogatása hektár Közvilágítás fenntartásának támogatása km Köztemető fenntartással kapcsolatos feladatok támogatása m Közutak fenntartásának támogatása fő Egyéb önkormányzati feladatok támogatása fő Külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása külter.lakos Polgármesteri illetmény támogatása fő I. HELYI ÖNKORMÁNYZATOK MŰKÖDÉSÉNEK ÁLTALÁNOS TÁMOGATÁSA Óvodapedagógusok elismert létszáma 8 hónapra fő 6, Óvodapedagógusok nevelő munkáját közvetlenül segítők száma a Köznev.tv.2.melléklete szerinti 8 fő 4,0 hónapra Óvodapedagógusok elismert létszáma 4 hónapra fő 6, Óvodapedagógusok elismert létszáma (pótlólagos összeg) fő 4,0 Óvodapedagógusok nevelő munkáját közvetlenül segítők száma a Köznev.tv.2.melléklete szerinti 4 hónapra fő 4, gyermekek nevelése a napi 8 órát eléri vagy meghaladja 8 hónapra fő gyermekek nevelése a napi 8 órát eléri vagy meghaladja 4 hónapra fő Társulás által fenntartott óvodába bejáró gyermekek utaztatása 2017.évben 8 hónapra fő évben 4 hónapra fő Pedagógus II kategóriába sorolt óvodapedagógusok kiegészítő támogatása fő Pedagógus II kategóriába sorolt óvodapedagógusok kiegészítő támogatása fő Mesterpedagógus kategóriába sorolt óvodapedagógusok kiegészítő támogatása fő II. TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK KÖZNEVELÉSI FELADATAINAK TÁMOGATÁSA A települési önkormányzatok szociális feladatainak egyéb támogatása fő Szociális és gyermekjóléti alapszolgáltatások általános feladatai-családsegítés fő Szociális étkeztetés fő Házi segítségnyújtás- társulás által történő feladatellátás fő Időskorúak nappali intézményi ellátása- társulás által történő feladatellátás fő Gyermekétkeztetés támogatása a fin. Szempontból elismert dolgozók bértámogatása fő 6, Rászoruló gyerekek szünidei étkeztetésének támogatása Ft Gyermekétkeztetés üzemeltetési támogatása forint III. A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI FELADATAINAK TÁMOGATÁSA IV. TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK KULTURÁLIS FELADATAINAK TÁMOGATÁSA Helyi önkormányzatok egyes költségvetési kapcsolatokból számított bevételei összesen:

13 2. melléklet az 5/2018.(II.16.) önkormányzati rendelethez KIADÁSOK ÉVI TERV Ft MEGNEVEZÉS Személyi juttatások Munkált. járulékok Dologi kiadások Támogat. és átadott Működési kiad.össz. Beruházások Felújítások Kiadások összesen Létszám (fő) KÖZÖS HIVATAL ÓVODA TÁRSULÁS SZOC.TÁRSULÁS KÖZSÉGGAZDÁLKODÁS EGÉSZSÉGÜGY SEGÉLYEZÉS #HIV! #HIV! #HIV! KÖZMŰVELŐDÉS IGAZGATÁS TÁMOGATÁSOK MEZŐŐRÖK KONYHA IVÓVÍZ ÁLLAMI ELŐLEG VISSZAF ÖSSZESEN #HIV! #HIV! #HIV! 21 ÁLTALÁNOS TARTALÉK CÉLTARTALÉK ÉRTÉKPAPÍR VÁSÁRLÁS LAKÁSHITEL KIHELY MINDÖSSZESEN #HIV! #HIV! #HIV!

14 2. melléklet az 5/2018.(II.16.) önkormányzati rendelethez KIADÁSOK ÉVI TERV Ft MEGNEVEZÉS terv Kötelező feladatok Önként vállalt fel. Államigazgatási fel. KÖZÖS HIVATAL KONYHA KÖZSÉGGAZDÁLKODÁS EGÉSZSÉGÜGY SEGÉLYEZÉS KÖZMÜVELŐDÉS IGAZGATÁS SPORT TÁMOGATÁSOK ÉS ÁTADOTT SZOC.TÁRSULÁSNAK ÁTADVA ÓVODAI TÁRSULÁSNAK MEZŐŐRI SZOLGÁLAT ÁLLAMI ELŐLEG VISSZAFIZETÉSE ELSZÁMOLÁS A KP-I KVETÉSSEL CÉLTARTALÉK ÁLTALÁNOS TARTALÉK MŰKÖDÉSI KIADÁSOK FELÚJÍTÁS BERUHÁZÁS ÉRTÉKPAPÍR VÁSÁRLÁS LAKÁSHITEL NYÚJTÁSA FELHALMOZÁSI KIADÁSOK KIADÁSOK MIND ÖSSZESEN

15 2. melléklet az 5/2018.(II.16.) önkormányzati rendelethez Ft-ban Működési kiadások évi terv Megnevezés Önkormányzat Közös Hivatal Összesen felügyelet alá tartozó költségvetési szervnek személyi juttatás munkaadókat terhelő járulékok dologi jellegű kiadás átadott pénzek non-profit szervezetnek többcélú kistérségi társulásnak önkormányzatnak -társulásnak egyéb civil szervezetnek - háztartásoknak állami előleg visszafizetése önkormányzati működési kiadások személyi juttatás munkaadót terhelő járulékok dologi jellegű kiadás ellátottak pénzbeli juttatása működési célú tartalékok előző évi támogatás visszafizetése 0 0 Összesen: Felhalmozási kiadások felmalmozási célra átadott háztartásoknak önkormányzati felhalmozási kiadások beruházás felújítás értékpapír vásárlás felhalmozási céltartalék Összesen: Működési és felhalmozási kiadások összesen:

16 2/A.melléklet az 5/2018.(II.16.) önkormányzati rendelethez KÖZÖS HIVATAL ÉVI TERVEZETT KIADÁSAI Ft MEGNEVEZÉS 2017.terv 2017.IV.névi mód évi tény évi terv Köztisztviselők illetménye Jutalom Jubíleumi jutalom Utazási kiadások Egyéb költségtérítés Megbizási díj Cafetéria Végkielégítés Egyéb személyi Személyi juttatások Szociális hozzájárulás Egészségügyi hozzájárulás Kifizetői szja Munkahelyvédelmi alapba Járulékok összesen Szakmai anyagok beszerzése Üzemeltetési anyagok Informatikai szolgáltatások Egyéb kommunikációs szolg Közüzemi díjak Bérleti díj Karbantartási kiadások Továbbszámlázások Szakmai tevékenys.segítő Egyéb szolgáltatások Kiküldetés Áfa Egyéb dologi kiadás Vásárolt étk. 0 Fizetendő Áfa 0 Dologi kiadások összesen Beruházási kiadások Kiadások összesen:

17 2/B. melléklet az 5/2018.(II.16.) önkormányzati rendelethez KONYHA ÉVI TERVEZETT KIADÁSAI Ft Megnevezés terv mód évi tény évi terv Közalk. Illetmény Közl. költségtérítés Jutalom Étkezési hozzájárulás Egyéb költségtérítés Megbízási díj Személyi juttatások összesen Szociális hozzájárulás adó Eü. hozzájár Munkáltatói szja Táppénz Járulékok összesen Szakmai anyagok beszerzése Üzemeltetési anyagok beszerzés Informatikai szolgáltatások igény Egyéb kommunikációs szolg Tárgyi eszközök Közüzemi díjak Bérleti és lízing díjak Karb., kis jav. szolg Közvetített szolgáltatások Közvetített szolgáltatások ÁH. Be Szakmai tevékenységet segítő s Egyéb szolgáltatások Biztosítási díjak Kiküldetések kiadásai Reklám-és propagandakiadások Mük.c. előzetesen felsz. ÁFA Egyéb dologi Vásárolt étkezés Fizetendő Áfa Dologi kiadások összesen Működési kiadások

18 3. melléklet az 5/2018.(II.16.) önkormányzati rendelethez Feladat megnevezése FELÚJÍTÁSOK ÉVI TERV Pályázati támogatással tervezett 2018.terv Közös hivatal épület fűtés korszerűsítés Temető út felújítás Dózsa Gy. U. és Arany J. u. település központ felújítás Magyari és Balaton utca nyugati oldalán járda építés TOP SO Helyi gazdaság fejlesztése (fordított ÁFÁs tevékenység) TOP SO A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével TOP SO Szociális alapszolgáltatások fejlesztése VP hegyi út felújítása Összesen Koncessziós díj terhére Ívóvízhálózat felújítása Csatornahálózat felújítás Összesen: Pályázati támogatás nélkül megvalósuló Ady E. u. 33. melléképület bontás Bérház felújítás Bérlakások fa szerk festés anyag beszerzés (6 és 4 lakásos) TOP SO Szociális alapszolgáltatások fejlesztése Összesen: Felújítások mindösszesen: melléklet az 5/2018.(II.16.) önkormányzati rendelethez BERUHÁZÁSOK ÉVI TERV Feladat megnevezése 2018.terv Pályázati támogatással megvalósuló TOP SO kerékpárút TOP SO A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével TOP SO Szociális alapszolgáltatások fejlesztése TOP SO Helyi gazdaság fejlesztése Rendezési terv készítése Összesen

19 Pályázati támogatás nélkül buszmegálló üvegezés áthúzódó számla TOP SO A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével VP hegyi út felújítása önerő Ház vásárlás Íróasztal, szék, légzésfigyelő beszerzés védőnő új csapok és megvilágítás kialakítása a temetőben Összesen Beruházások mindösszesen: Felújítások, beruházások összesen:

20 5. melléklet az 5/2018.(II.16.) önkormányzati rendelethez Előirányzat-felhasználási ütemterv évi terv Ft Megnevezés I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. ÖSSZ. Önkorm. Saját működési bevételei Központi költségvetésből kapott állami hjár Támogatásértékű és átvett pénzeszköz Felhalmozási és tőke jellegű bevételek Előző évi várható pénzmaradvány Értékpapír visszavásárlás Összes bevétel: Megnevezés I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. ÖSSZ. Személyi juttatások Munkaadót terhelő járulékok Dologi kiadások Pénzeszköz átadások Segélyek Felújítások Beruházások Értékpapír vásárlás Felhalmozási célú pénzeszköz Tartalékok Összes kiadás

21 6. melléklet az 5/2018.(II.16.) önkormányzati rendelethez Kéthely Község Önkormányzata működési és fejlesztési célú bevételek és kiadások 2018.,2019.,2020. évi alakulásáról (ezer Ft-ban) Megnevezés 2018.évre 2019.évre 2020.évre I.Működési célú bevételek és kiadások Önkormányzatok saját bevételei Önkormányzatok költségvetési támogatása Támogatások, átvett pénzeszközök Működési célú előző évi pénzmaradvány igénybevétele Értékpapír visszavásárlás Működési célú bevételek összesen: Személyi juttatások Munkaadókat terhelő járulékok Dologi kiadások Támogatásértékű és működéso célú pénzeszköz átadás Tartalékok Támogatások /segélyek/ Értékpapír vásárlás Állami előleg visszafizetése Működési célú kiadások összesen: II. Felhalmozási célú bevételek és kiadások 0 0 Önkormányzatok felhalmozási és tőkejellegű bevételek Felhalmozási célú előző évi pénzmaradvány igénybevétele Felhalmozási célú egyéb bevétel Felhalmozási célú bevételek összesen: Beruházási kiadások Felújítási kiadások Felhalmozási célú pénzeszköz átadás 0 0 Lakáshitel Felhalmozási tartalék Felhalmozási célú kiadások összesen: ÖNKORMÁNYZAT BEVÉTELEI ÖSSZESEN: ÖNKORMÁNYZAT KIADÁSAI ÖSSZESEN: Ft

22 7. melléklet az 5/2018.(II.16.) önkormányzati rendelethez Kéthely Község Önkormányzatának összevont mérlege évi terv Ft Bevételek Kiadások Pénzforgalmi bevételek terv Pénzforgalmi kiadások terv Működési célú Működési célú Személyi jellegű kiadások Munkaadót terhelő járulékok Önkormányzatok saját műk.bevételei Dologi kiadások Központi költségvetési támogatás Segélyek Támogatásértékű bevétel Kölcsönök nyújtása Működési célú pénzeszköz átvétel Támogatásértékű műk kiadás Működési pénzmaradvány Működési célú pénz átadás Értékpapír visszavásárlás Normatíva visszafizetés 0 Működési célú tartalék Felhalmozási célú Felhalmozási célú egyéb bevételek Felhalmozási célú Támogatásértékű felhalmozási bevételek 0 Lakáshitel Felhalmozási célú pénzeszköz átvétel 0 Beruházási kiadások Felhalmozási célú pénzmaradvány Felújítások Felhalmozási céltartalék Értékpapír vásárlás Ft Bevételek összesen: Kiadások összesen:

23 8. melléklet az 5/2018.(II.16.) önkormányzati rendelethez Közvetett támogatások Megnevezés Összeg (ezer Ft) Helyi adónál a mentesség összege: Építményadó Helyiségek hasznosításából származó bevétel kedvezménye 0 Lakossági és közösségi szolgáltatások támogatása Megnevezés Összeg (ezer Ft) 0

24 9. melléklet az 5/2018.(II.16.) önkormányzati rendelethez Kéthely Község Önkormányzatának több éves kihatással járó feladatainak előirányzata éves bontásban Összes Sorszám Feladat megnevezése kötelezettség én 1. 0 Ebből fennálló Törlesztés 2018.év 0 Összesen: 0 0

25 Kéthely Község Önkormányzatának európai uniós támogatással megvalósuló programjai, projektjei évben Ft-ban 10. melléklet az 5/2018.(II.16.) önkormányzati rendelethez Feladat megnevezése évi bevétel évi kiadás Hozzájárulás önkormányzaton kívüli projekthez TOP Kerékpárút TOP Termelői piac TOP Bölcsöde TOP Szociális VP Hegyi út Összesen

Kéthely Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2018.(I.26..) rendelete

Kéthely Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2018.(I.26..) rendelete Kéthely Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2018.(I.26..) rendelete Kéthely Község Önkormányzatának 2017. évi költségvetését megállapító 3/2017./II.16./ számú önkormányzati rendelet osításáról

Részletesebben

Balatonfenyves Község Önkormányzatának. 7/2009. (II.13.) számú rendelete Balatonfenyves Község Önkormányzat évi költségvetéséről

Balatonfenyves Község Önkormányzatának. 7/2009. (II.13.) számú rendelete Balatonfenyves Község Önkormányzat évi költségvetéséről Balatonfenyves Község Önkormányzatának 7/2009. (II.13.) számú rendelete Balatonfenyves Község Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Balatonfenyves Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

Kéthely Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2016.(IV.29.) rendelete

Kéthely Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2016.(IV.29.) rendelete Kéthely Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/(IV.29.) rendelete Kéthely Község Önkormányzatának évi költségvetését megállapító 4//II.16./ számú önkormányzati rendelet módosításáról Kéthely Községi

Részletesebben

Kéthely Község Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2017.(XI.30.) rendelete

Kéthely Község Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2017.(XI.30.) rendelete Kéthely Község Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2017.(XI.30.) rendelete Kéthely Község Önkormányzatának 2017. évi költségvetését megállapító 3/2017./II.16./ számú önkormányzati rendelet osításáról

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s Balatonújlak Község Önkormányzatának POLGÁRMESTERE 8712 Balatonújlak, Templom u. 3. Ügyiratszám: 200/2/2016. 2. számú előterjesztés E l ő t e r j e s z t é s az Önkormányzat 2015. évi költségvetését megállapító

Részletesebben

1 Kéthely Község Önkormányzatának POLGÁRMESTERE 8713 Kéthely, Ady E. u. 1. E l ő t e r j e s z t é s

1 Kéthely Község Önkormányzatának POLGÁRMESTERE 8713 Kéthely, Ady E. u. 1. E l ő t e r j e s z t é s 1 Kéthely Község Önkormányzatának POLGÁRMESTERE 8713 Kéthely, Ady E. u. 1. Ügyiratszám: 305/2/ 4. számú előterjesztés E l ő t e r j e s z t é s az Önkormányzat évi költségvetését megállapító 4/ (II.16.)

Részletesebben

Kéthely Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2014. (VI..) önkormányzati rendelete

Kéthely Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2014. (VI..) önkormányzati rendelete Kéthely Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2014. (VI..) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 2/2014. (II.26.) önkormányzati rendelet módosításáról Kéthely

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet hatálya. Címrend 2..

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet hatálya. Címrend 2.. Balatonfenyves Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2011.(II.18.) önkormányzati rendelete Balatonfenyves Község Önkormányzata 2011. évi költségvetéséről Balatonfenyves Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Ádánd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről

Ádánd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Ádánd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Ádánd Község Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi

Részletesebben

Kutas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2014. (III. 06.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Kutas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2014. (III. 06.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Kutas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2014. (III. 06.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Kutas Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

BERZENCE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2013.(II.14.) önkormányzati rendelete

BERZENCE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2013.(II.14.) önkormányzati rendelete 1 BERZENCE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2013.(II.14.) önkormányzati rendelete Az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről (Tervezet) Berzence Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Kéthely Község Önkormányzat Képviselı-testületének. 9/2015.(IV.30.) rendelete

Kéthely Község Önkormányzat Képviselı-testületének. 9/2015.(IV.30.) rendelete Kéthely Község Önkormányzat Képviselı-testületének 9/2015.(IV.30.) rendelete Kéthely Község Önkormányzatának 2014. évi költségvetését megállapító 2/2014.(II.26.) önkormányzati rendelet módosításáról Kéthely

Részletesebben

BERZENCE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2014.(II.11.) önkormányzati rendelete

BERZENCE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2014.(II.11.) önkormányzati rendelete 1 BERZENCE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2014.(II.11.) önkormányzati rendelete (Tervezet) Berzence Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

1/2018.(I.30.) rendelete

1/2018.(I.30.) rendelete Balatonújlak Község Önkormányzat 1 Képviselő-testületének 1/2018.(I.30.) rendelete Balatonújlak Község Önkormányzatának évi költségvetését megállapító 2//II.14./ önkormányzati rendelet osításáról Balatonújlak

Részletesebben

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testületének 13/2018. (V. 28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi zárszámadásáról

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testületének 13/2018. (V. 28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi zárszámadásáról Jászladány Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testületének 13/2018. (V. 28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2017. évi zárszámadásáról Jászladány Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testülete az

Részletesebben

állapítja meg. (4) A 2. -ban megállapított kiadási előirányzatból

állapítja meg. (4) A 2. -ban megállapított kiadási előirányzatból Vadna község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2018.(V.30.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2017.évi költségvetéséről szóló 2/2017.(II.28.) önkormányzati rendelet módosításáról Vadna község

Részletesebben

Ádánd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2016. (III.04.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Ádánd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2016. (III.04.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről 1 Ádánd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2016. (III.04.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2016. évi költségvetéséről Ádánd Község Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011.

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet hatálya II. FEJEZET KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet hatálya II. FEJEZET KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI Balatonfenyves Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2013 (II.26.) önkormányzati rendelete Balatonfenyves Község Önkormányzata 2013. évi költségvetéséről Balatonfenyves Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Buzsák Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15 /2017.( XII.30.) önkormányzati rendelete

Buzsák Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15 /2017.( XII.30.) önkormányzati rendelete Buzsák Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15 /2017.( XII.30.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2017. évi költségvetéséről szóló 1/2017.(II.14.) önkormányzati rendelet módosításáról Buzsák

Részletesebben

Egyházasfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2012.(II. 15.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről

Egyházasfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2012.(II. 15.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről Egyházasfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2012.(II. 15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről Egyházasfalu Község Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

Kéthely Község Önkormányzat Képviselı-testületének. 11/2015.(IV.30.) rendelete

Kéthely Község Önkormányzat Képviselı-testületének. 11/2015.(IV.30.) rendelete Kéthely Község Önkormányzat Képviselı-testületének 11/2015.(IV.30.) rendelete Kéthely Község Önkormányzatának 2015. évi költségvetését megállapító 2/2015./II.12./ számú önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Balatonederics Község Önkormányzata. Képviselő-testülete. 21/2014. (XII.5.) Önkormányzati rendelete

Balatonederics Község Önkormányzata. Képviselő-testülete. 21/2014. (XII.5.) Önkormányzati rendelete 6. melléklet Balatonederics Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. november 24-i ülésének jegyzőkönyvéhez Balatonederics Község Önkormányzata Képviselő-testülete 21/2014. (XII.5.) Önkormányzati

Részletesebben

Balatonederics Község Önkormányzata. Képviselő-testületének. 5/2015. (IV.07.) Önkormányzati rendelete

Balatonederics Község Önkormányzata. Képviselő-testületének. 5/2015. (IV.07.) Önkormányzati rendelete Balatonederics Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2015. (IV.07.) Önkormányzati rendelete Balatonederics község Önkormányzatnak 2015. évi költségvetéséről szóló 2/2015. (II.27.) önkormányzati

Részletesebben

Zalakaros Város Önkormányzat Képviselőtestületének. 1/2014. (II. 06.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről

Zalakaros Város Önkormányzat Képviselőtestületének. 1/2014. (II. 06.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről Zalakaros Város Önkormányzat Képviselőtestületének 1/2014. (II. 06.) önkormányzati rendelete a 2014. évi költségvetésről Zalakaros Város Önkormányzat képviselőtestülete az államháztartásról szóló 2011.

Részletesebben

KÁRA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

KÁRA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÁRA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 1. A közfeladatot ellátó szerv éves költségvetése, számviteli törvény szerinti beszámolója vagy éves költségvetési beszámolója Kára Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2015.

Részletesebben

JÁSZSZENTANDRÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK /2014. (II..) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. Az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről.

JÁSZSZENTANDRÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK /2014. (II..) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. Az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről. JÁSZSZENTANDRÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK /2014. (II..) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről. Jászszentandrás Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

JÁSZIVÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK./2015.(II..) Önkormányzati Rendelete Az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Jászivány Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2)

Részletesebben

Kéthely Község Önkormányzatának POLGÁRMESTERE 8713 Kéthely, Ady E. u. 1. E l ı t e r j e s z t é s

Kéthely Község Önkormányzatának POLGÁRMESTERE 8713 Kéthely, Ady E. u. 1. E l ı t e r j e s z t é s 1 3. számú elıterjesztés Kéthely Község Önkormányzatának POLGÁRMESTERE 8713 Kéthely, Ady E. u. 1. Ügyiratszám: 1722/2015. E l ı t e r j e s z t é s az Önkormányzat 2015. évi költségvetését megállapító

Részletesebben

A rendelet hatálya 1. Az Önkormányzat 2009. évi költségvetése 2. A Képviselő-testület az Önkormányzat 2009. évi költségvetésének

A rendelet hatálya 1. Az Önkormányzat 2009. évi költségvetése 2. A Képviselő-testület az Önkormányzat 2009. évi költségvetésének Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010.(IV.19.) számú Önkormányzati rendelete a 2009. évi költségvetés módosításáról az 1/2009. (I.30.) számú önkormányzati rendelettel egységes szerkezetben

Részletesebben

E l ı t e r j e s z t é s

E l ı t e r j e s z t é s Kéthely Község Önkormányzatának POLGÁRMESTERE 8713 Kéthely, Ady Endre u. 1. Ügyiratszám: 1109/2015. 2. számú elıterjesztés E l ı t e r j e s z t é s az Önkormányzat 2014. évi költségvetését megállapító

Részletesebben

Nemesvid Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (II.13.) önkormányzati rendelete Nemesvid Község Önkormányzata 2015. évi költségvetéséről

Nemesvid Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (II.13.) önkormányzati rendelete Nemesvid Község Önkormányzata 2015. évi költségvetéséről Nemesvid Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (II.13.) önkormányzati rendelete Nemesvid Község Önkormányzata 2015. évi költségvetéséről Nemesvid Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Heréd Községi Önkormányzat 1. melléklet a Heréd Községi Önkormányzat Kt-nek az önkormányzat és intézményei évi költségvetéséről szóló 3/2019. (I

Heréd Községi Önkormányzat 1. melléklet a Heréd Községi Önkormányzat Kt-nek az önkormányzat és intézményei évi költségvetéséről szóló 3/2019. (I Heréd Községi Önkormányzat 1. melléklet a Heréd Községi Önkormányzat Kt-nek az önkormányzat és intézményei 2019. évi költségvetéséről szóló 3/2019. (II.13.) önkormányzati rendeletéhez BEVÉTELEK 2019. évi

Részletesebben

HERÉD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 3/2008.(II.12.) sz. rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

HERÉD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 3/2008.(II.12.) sz. rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről HERÉD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 3/2008.(II.12.) sz. rendelete az önkormányzat 2008. évi költségvetéséről Az Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló - többször módosított

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Nyergesújfalu Város Önkormányzati Képviselő-testületének 4/2013.(II.19.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről és a költségvetés végrehajtásának szabályairól Nyergesújfalu

Részletesebben

Mágocs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2014.(VI.03.) rendeletével módosított. 3/2014.(III.10.) önkormányzati rendelete

Mágocs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2014.(VI.03.) rendeletével módosított. 3/2014.(III.10.) önkormányzati rendelete Mágocs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2014.(VI.03.) rendeletével módosított 3/2014.(III.10.) önkormányzati rendelete Mágocs Város Önkormányzata 2014. évi költségvetéséről (módosításokkal

Részletesebben

Ötvöskónyi Község Önkormányzatának. 5/2007. (IV. 17.) számú rendelete. az Önkormányzat 2006. évi zárszámadásáról és pénzmaradvány elszámolásáról

Ötvöskónyi Község Önkormányzatának. 5/2007. (IV. 17.) számú rendelete. az Önkormányzat 2006. évi zárszámadásáról és pénzmaradvány elszámolásáról Ötvöskónyi Község Önkormányzatának 5/2007. (IV. 17.) számú rendelete az Önkormányzat zárszámadásáról és pénzmaradvány elszámolásáról Ötvöskónyi Közég Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

ab) munkaadókat terhelő járulékok

ab) munkaadókat terhelő járulékok Balatonudvari Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (III. 13.) önkormányzati rendelete Balatonudvari Község Önkormányzatának 2014. évi költségvetéséről szóló 3/2014. (III. 17.) önkormányzati

Részletesebben

Búcsúszentlászló Község Önkormányzata 2/2013.(III. 25.) önkormányzati rendelete a 2013. évi költségvetésről. 1. A rendelet hatálya

Búcsúszentlászló Község Önkormányzata 2/2013.(III. 25.) önkormányzati rendelete a 2013. évi költségvetésről. 1. A rendelet hatálya Búcsúszentlászló Község Önkormányzata 2/2013.(III. 25.) önkormányzati rendelete a 2013. évi költségvetésről Búcsúszentlászló Község Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

Tiszabura Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2/2015.(IV.14.) önkormányzati rendelete

Tiszabura Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2/2015.(IV.14.) önkormányzati rendelete iszabura Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015. (IV.14.) önkormányzati rendelete Tiszabura Községi Önkormányzat 2015. évi válságköltségvetéséről. Tiszabura Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

működési bevétel támogatás támogatás értékű bevétel saját bevétel átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről pénzügyi műveletek összesen:

működési bevétel támogatás támogatás értékű bevétel saját bevétel átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről pénzügyi műveletek összesen: működési bevétel támogatás központi költségvetésből normatív állami hozzájárulás központosított előirányzatok normatív, kötött felhasználású támogatások felügyeleti szervtől kapott támogatás értékű bevétel

Részletesebben

működési bevétel támogatás támogatás értékű bevétel saját bevétel átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről pénzügyi műveletek összesen:

működési bevétel támogatás támogatás értékű bevétel saját bevétel átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről pénzügyi műveletek összesen: működési bevétel támogatás központi költségvetésből normatív állami hozzájárulás központosított előirányzatok normatív, kötött felhasználású támogatások felügyeleti szervtől kapott támogatás értékű bevétel

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2017. (IV.28.) önkormányzati rendelete. az Önkormányzat évi költségvetésének módosításáról

Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2017. (IV.28.) önkormányzati rendelete. az Önkormányzat évi költségvetésének módosításáról Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2017. (IV.28.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2016. évi költségvetésének módosításáról Bánk Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Heréd Községi Önkormányzat 1. melléklet a Heréd Községi Önkormányzat Kt-nek az önkormányzat és intézménye 2018. évi költségvetéséről szóló1/2018. (II.14.) önkormányzati rendeletéhez BEVÉTELEK 2018. évi

Részletesebben

KISKUNMAJSA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3/2004. (III.01.) Ktr. Kiskunmajsa város évi költségvetéséről

KISKUNMAJSA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3/2004. (III.01.) Ktr. Kiskunmajsa város évi költségvetéséről KISKUNMAJSA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3/2004. (III.01.) Ktr. Kiskunmajsa város 2004. évi költségvetéséről Kiskunmajsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII.

Részletesebben

Ludányhalászi község Képviselő-testületének 3/2017.(II.16.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről. A rendelet hatálya 1.

Ludányhalászi község Képviselő-testületének 3/2017.(II.16.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről. A rendelet hatálya 1. Ludányhalászi község Képviselő-testületének 3/2017.(II.16.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2017. évi költségvetéséről Ludányhalászi községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.cikk

Részletesebben

az ellátottak pénzbeli juttatásait az egyéb működési célú kiadásokat

az ellátottak pénzbeli juttatásait az egyéb működési célú kiadásokat Szentkirályszabadja Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/218.(III.1.) önkormányzati rendelete Szentkirályszabadja Község Önkormányzatának 218. évi költségvetéséről Szentkirályszabadja Község Önkormányzat

Részletesebben

SZUHA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2015.( ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET TERVEZETE

SZUHA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2015.( ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET TERVEZETE SZUHA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2015.( ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET TERVEZETE az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről és a költségvetés vitelének szabályairól Szuha Község Önkormányzata

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2018. (IX.21.) önkormányzati rendelete. az Önkormányzat évi költségvetésének módosításáról

Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2018. (IX.21.) önkormányzati rendelete. az Önkormányzat évi költségvetésének módosításáról Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2018. (IX.21.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2018. évi költségvetésének módosításáról Bánk Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Németbánya Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2018.(II. 26.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2018.

Németbánya Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2018.(II. 26.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2018. Németbánya Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2018.(II. 26.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2018. évi költségvetéséről 2 Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Bánhorváti Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 6/2014. (III. 12.) önkormányzati rendelete

Bánhorváti Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 6/2014. (III. 12.) önkormányzati rendelete Bánhorváti Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Hatályos:2014-03-17 -tól Bánhorváti Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Bánhorváti Községi Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Bánhorváti Községi

Részletesebben

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete a évi költségvetése végrehajtásáról

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete a évi költségvetése végrehajtásáról Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete a 2013. évi költségvetése végrehajtásáról 2 Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

1/2018.(I.30.) rendelete

1/2018.(I.30.) rendelete Balatonújlak Község Önkormányzat 1 Képviselő-testületének 1/2018.(I.30.) rendelete Balatonújlak Község Önkormányzatának 2017. évi költségvetését megállapító 2/2017./II.14./ önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

1. (1) Az 1/2016.(II.25.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 2. (1) és (4) bekezdéseinek helyébe az alábbi rendelkezések lépnek:

1. (1) Az 1/2016.(II.25.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 2. (1) és (4) bekezdéseinek helyébe az alábbi rendelkezések lépnek: Szuhakálló községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2016.(VIII.31.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2016.évi költségvetéséről szóló 1/2015.(II.25.) önkormányzati rendelet módosításáról Szuhakálló

Részletesebben

BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK TELJESÍTÉSE

BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK TELJESÍTÉSE HETES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2014. (IV.30.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E AZ ÖNKORMÁNYZAT 2013. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL ÉS PÉNZMARADVÁNYÁRÓL Hetes Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

KOCSOLA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ÉVI CÍMRENDJE

KOCSOLA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ÉVI CÍMRENDJE KOCSOLA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2018. ÉVI CÍMRENDJE BEVÉTELEK I. Működési célú támogatások államháztartáson belülről (B1) II. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (B2) III. Közhatalmi bevételek

Részletesebben

Önkormányzati szintű bevételek évi

Önkormányzati szintű bevételek évi 2. melléklet a /2016.( ) önkormányzati rendelethez Önkormányzati szintű bevételek 2016. évi 2016. évi előirányzat Polgármesteri Sorszám Megnevezés Önkormányzat Hivatal, Összesen intézmények 1. Helyi önkormányzatok

Részletesebben

Gelse Község Önkormányzat Képviselő-testület. 3/2013. (II.14.) önkormányzati rendelete. Az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről és végrehajtásáról

Gelse Község Önkormányzat Képviselő-testület. 3/2013. (II.14.) önkormányzati rendelete. Az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről és végrehajtásáról Gelse Község Önkormányzat Képviselő-testület 3/2013. (II.14.) önkormányzati rendelete Az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről és végrehajtásáról Gelse Község Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

Püspökhatvan Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015.(II. 26.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Püspökhatvan Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015.(II. 26.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Püspökhatvan Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015.(II. 26.) rendelete az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Püspökhatvan Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

Önkormányzati szintű bevételek évi

Önkormányzati szintű bevételek évi 2. melléklet a /2018.( ) önkormányzati rendelethez Önkormányzati szintű bevételek 2018. évi Sor szá m Megnevezés 2018. évi előirányzat Összesen 1. Helyi önkormányzatok működésének általános tám. B111 132

Részletesebben

1. Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak főösszege, a hiány mértéke

1. Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak főösszege, a hiány mértéke Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének /2016. (II.16.) önkormányzati rendelete Decs Nagyközség Önkormányzata 2016. évi költségvetéséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete az

Részletesebben

Lengyeltóti Város Önkormányzatának Képviselő-testületének 12/2015. (VI.25.) önkormányzati rendelete

Lengyeltóti Város Önkormányzatának Képviselő-testületének 12/2015. (VI.25.) önkormányzati rendelete Lengyeltóti Város Önkormányzatának Képviselő-testületének 12/2015. (VI.25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló rendelet módosításáról Lengyeltóti Város Önkormányzatának

Részletesebben

2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE Sorszám

2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE Sorszám B E V É T E L E K 1. melléklet a 2/2015. (II. 19.) önkormányzati rendelethez 1.1. sz. táblázat Csatka község Önkormányzat Ezer forintban 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE Bevételi jogcím 1 2

Részletesebben

Mátramindszent Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 1/2018. ( II.15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Mátramindszent Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 1/2018. ( II.15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Mátramindszent Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 1/2018. ( II.15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2018. évi költségvetéséről Mátramindszent Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Az önkormányzat évi költségvetési bevételeinek és kiadásainak forráskénti részletezését az 1. és 2. melléklet tartalmazza.

Az önkormányzat évi költségvetési bevételeinek és kiadásainak forráskénti részletezését az 1. és 2. melléklet tartalmazza. Nagybánhegyes község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikke (1) bek. f.) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, az államháztartásról szóló 211. évi CXCV. törvény

Részletesebben

2017. évi előirányzat. Tény 2016

2017. évi előirányzat. Tény 2016 01 02 03 04 05 06 07 32 33 34 35 36 37 38 39 178 179 184 185 186 194 203 207 218 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 240 264 265 sz. melléklet 011130 Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó

Részletesebben

Bakonynána Községi Önkormányzat ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE B E V É T E L E K

Bakonynána Községi Önkormányzat ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE B E V É T E L E K Bakonynána Községi Önkormányzat 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE 1. melléklet a 8/2013. (VI.28.) rendelethez 1. sz. táblázat B E V É T E L E K Bevételi jogcím i mód.elői. 1 2 3 3 1. I. Önkormányzat működési

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének február 3.-i ülésére.

E l ő t e r j e s z t é s. Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének február 3.-i ülésére. E l ő t e r j e s z t é s Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének 2016. február 3.-i ülésére. Tárgy: Önkormányzat 2016. évi költségvetése Előadó: Takács Péter polgármester 2 Tisztelt Képviselőtestület!

Részletesebben

ZEBECKE KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

ZEBECKE KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ZEBECKE KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2013. (XI.05.) önkormányzati R E N D E L E T E az önkormányzat 2013. évi költségvetésének módosításáról Zebecke Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2009. (II. 24.) rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről

GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2009. (II. 24.) rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2009. (II. 24.) rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Győrtelek Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló többször

Részletesebben

2018. ÉVI CÍMRENDJE DALMAND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT

2018. ÉVI CÍMRENDJE DALMAND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT DALMAND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2018. ÉVI CÍMRENDJE BEVÉTELEK I. Működési célú támogatások államháztartáson belülről (B1) II. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (B2) III. Közhatalmi bevételek

Részletesebben

2015. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2015. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

2015. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2015. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: 2015. évi előirányzat BEVÉTELEK 1.1. sz. melléklet Bevételek táblázat C. oszlop 9 sora = 2.1. számú melléklet C. oszlop 13. sor + 2.2. számú melléklet

Részletesebben

Önkormányzati szintű bevételek 2015. évi

Önkormányzati szintű bevételek 2015. évi 2. melléklet a /2015.( ) önkormányzati rendelethez Önkormányzati szintű bevételek 2015. évi 2015. évi előirányzat Polgármesteri Megnevezés Önkormányzat Hivatal, intézmények Összesen 1. Helyi önkormányzatok

Részletesebben

SÓLY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

SÓLY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK SÓLY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2017. ( ) önkormányzati rendelete a költségvetésről szóló 2/2017. (II.24.) önkormányzati rendelet áról Sóly Község Önkormányzat Képviselő-testülete az

Részletesebben

2014. évi előirányzat BEVÉTELEK évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

2014. évi előirányzat BEVÉTELEK évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: BEVÉTELEK 1. sz. melléklet Bevételek táblázat 3. oszlop 9 sora = 2.1. számú melléklet 3. oszlop 13. sor + 2.2. számú melléklet 3. oszlop 12. sor 1. sz.

Részletesebben

Csólyospálos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/ 2012.(II.24.) rendelete a községi önkormányzat 2012.évi költségvetéséről

Csólyospálos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/ 2012.(II.24.) rendelete a községi önkormányzat 2012.évi költségvetéséről Csólyospálos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/ 2012.(II.24.) rendelete a községi önkormányzat 2012.évi költségvetéséről Csólyospálos Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2015.(II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. az önkormányzat évi költségvetéséről

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2015.(II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. az önkormányzat évi költségvetéséről 1 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2015.(II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Siófok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

CSEMŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÖLTSÉGVETÉS

CSEMŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÖLTSÉGVETÉS CSEMŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÖLTSÉGVETÉS bevételi főösszeg: 471.487.000 Ft kiadási főösszeg: 471.487.000 Ft bevételi főösszeg: 156.230.000 Ft kiadási főösszeg: 156.230.000 Ft ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI

Részletesebben

Zalaapáti Község Önkormányzatának 2015. évi költségvetése. 58 486 600 Üdülőhelyi feladatok támogatása 553 025

Zalaapáti Község Önkormányzatának 2015. évi költségvetése. 58 486 600 Üdülőhelyi feladatok támogatása 553 025 Zalaapáti Község Önkormányzatának 2015. évi költségvetése Normatív állami hozzájárulás Településüzemeltetéshez kapcsolódó feladatellátás 164 008 879 10 689 364 175 382 710 12 600 834 Közös Önkormányzati

Részletesebben

Tolmács Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2019. (II.14.) önkormányzati rendelete. az Önkormányzat évi költségvetésének módosításáról

Tolmács Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2019. (II.14.) önkormányzati rendelete. az Önkormányzat évi költségvetésének módosításáról Tolmács Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2019. (II.14.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2018. évi költségvetésének módosításáról Tolmács Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Nagybánhegyes község ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK

Nagybánhegyes község ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK Nagybánhegyes község ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 7/217. (IV.26.) Ör. RENDELETE Az önkormányzat 216. évi költségvetéséről szóló 1/216. (III. 1.) Ör. rendelet módosításáról Nagybánhegyes község

Részletesebben

2. melléklet Ellend Községi Önkormányzat 2014. évi költségvetési bevételek előirányzatának teljesítése

2. melléklet Ellend Községi Önkormányzat 2014. évi költségvetési bevételek előirányzatának teljesítése 2. melléklet Ellend Községi Önkormányzat 2014. évi költségvetési bevételek ának teljesítése Megnevezés eredeti Ellend Községi Önkormányzat módosított összege 2 3 4 5 8 01 Helyi önkormányzatok működésének

Részletesebben

GÁBORJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013. (IV.25) önkormányzati rendelete a évi pénzügyi terv végrehajtásáról

GÁBORJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013. (IV.25) önkormányzati rendelete a évi pénzügyi terv végrehajtásáról GÁBORJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013. (IV.25) önkormányzati rendelete a pénzügyi terv végrehajtásáról Az önkormányzat képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV.

Részletesebben

B E V É T E L E K. Ezer forintban. 1. sz. táblázat. Módosított előirányzat. Sorszám Bevételi jogcím. 2014. évi előirányzat

B E V É T E L E K. Ezer forintban. 1. sz. táblázat. Módosított előirányzat. Sorszám Bevételi jogcím. 2014. évi előirányzat 1.1. melléklet a 18/2014 (XI.27.) számú önkormányzati rendelethez Szendrő Város Önkormányzata 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE 1. sz. táblázat B E V É T E L E K Ezer forintban Sorszám Bevételi

Részletesebben

DOROGHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 3/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete

DOROGHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 3/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete DOROGHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről és a költségvetés vitelének szabályairól Dorogháza Község Önkormányzata

Részletesebben

2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE

2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE Borsodnádasdi Önkormányzat 1.1. melléklet a... önkormányzati rendelethez 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE B E V É T E L E K 1. sz. táblázat Sorszám Bevételi jogcím 2013. 1 2 3 5 1. I. Önkormányzat

Részletesebben

Kőröshegy Községi Önkormányzat Képviselő- testületének. 5/2006. (II. 27.) rendelete az

Kőröshegy Községi Önkormányzat Képviselő- testületének. 5/2006. (II. 27.) rendelete az Kőröshegy Községi Önkormányzat Képviselő- testületének 5/2006. (II. 27.) rendelete az önkormányzat költségvetésének megállapításakor, illetőleg a zárszámadáskor a képviselő-testület részére tájékoztatásul

Részletesebben

Címrend. Előirányzatcsoport. Kiemelt előirányzat

Címrend. Előirányzatcsoport. Kiemelt előirányzat Címrend 1. számú melléklet Cím Jogcímcsoport Jogcím Önkormányzat Előirányzatcsoport Kiemelt előirányzat Kiadás (e Ft) Saját bevétel (e Ft) Támogatás (e Ft) Létszám előirányzat Kötelező feladat Össz.: 76212

Részletesebben

Balatonújlak Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 17/2018.(XI.27.) rendelete

Balatonújlak Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 17/2018.(XI.27.) rendelete Balatonújlak Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2018.(XI.27.) rendelete Balatonújlak Község Önkormányzatának 2018. évi költségvetését megállapító 4/2018./II.13./ számú önkormányzati rendelet

Részletesebben

/1/ A rendelet 3.. /1/ bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

/1/ A rendelet 3.. /1/ bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Harsány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/21.(XII.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 21. évi költségvetéséről szóló 2/21. (II. 15.) önkormányzati rendelet módosításáról Harsány Község

Részletesebben

Megnevezés Eredeti előirányzat Módosított előirányzat

Megnevezés Eredeti előirányzat Módosított előirányzat a.../2017. (V. 29.) sz.zárszámadási rendelethez Szajol Községi Önkormányzat 2016. évi Költségvetési bevételek és kiadások előirányzat csoportok szerint, közgazdasági tagolásban Megnevezés Eredeti előirányzat

Részletesebben

Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2013. (II. 18.) önkormányzati rendelete Ercsi Város Önkormányzat évi költségvetéséről

Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2013. (II. 18.) önkormányzati rendelete Ercsi Város Önkormányzat évi költségvetéséről Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2013. (II. 18.) önkormányzati rendelete Ercsi Város Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország

Részletesebben

2. Az Önkormányzat évi összesített költségvetése

2. Az Önkormányzat évi összesített költségvetése Egyházasdengeleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2014. (IV. 30.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2013. évi költségvetésének végrehajtásáról Egyházasdengeleg Község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Aszófő Község Önkormányzata Képviselőtestületének 4/2010.(III.16.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről.

Aszófő Község Önkormányzata Képviselőtestületének 4/2010.(III.16.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről. Aszófő Község Önkormányzata Képviselőtestületének 4/2010.(III.16.) önkormányzati rendelete a 2010. évi költségvetésről. 1 Aszófő Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 1992.

Részletesebben

Önkormányzati szintű bevételek évi

Önkormányzati szintű bevételek évi 2. melléklet a 6/2016.(II.24.) önkormányzati rendelethez Önkormányzati szintű bevételek 2016. évi 2016. évi előirányzat Polgármesteri Sorszám Megnevezés Önkormányzat Hivatal, intézmények Összesen 1. Helyi

Részletesebben

Németbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2013.

Németbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2013. Németbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 1/2013.(III.25.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Sajólászlófalva Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2011. (II. 23.) önkormányzati rendelete a körjegyzőség évi költségvetéséről

Sajólászlófalva Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2011. (II. 23.) önkormányzati rendelete a körjegyzőség évi költségvetéséről Sajólászlófalva Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2011. (II. 23.) önkormányzati rendelete a körjegyzőség 2011. évi költségvetéséről Sajólászlófalva Község Önkormányzat képviselő-testülete az

Részletesebben

Sajóhídvég Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014. (II.11.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről

Sajóhídvég Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014. (II.11.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Sajóhídvég Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014. (II.11.) önkormányzati rendelete az önkormányzat költségvetéséről Sajóhídvég Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2013.(II.15.) önkormányzati rendelete. Önkormányzat évi költségvetéséről.

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2013.(II.15.) önkormányzati rendelete. Önkormányzat évi költségvetéséről. Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013.(II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről. Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 1

Részletesebben

2. (1) Mátraterenye Község Önkormányzata az önkormányzat évi költségvetését

2. (1) Mátraterenye Község Önkormányzata az önkormányzat évi költségvetését Mátraterenye Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 6/2014. (IX. 15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetésének módosításáról Mátraterenye Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Hangony Községi Önkormányzat Képviselő - Testületének. 7/2013. (V. 02.) önkormányzati rendelete

Hangony Községi Önkormányzat Képviselő - Testületének. 7/2013. (V. 02.) önkormányzati rendelete Hangony Községi Önkormányzat Képviselő - Testületének 7/2013. (V. 02.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 4/2013. (II. 28.) önkormányzati rendelet módosításáról Hangony

Részletesebben