Dél-európai üzemi gyakorlat szakképzésben résztvevő tanulók számára LdV-HU-10-IVT-1021 Fodrász tanulók Olaszországban

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Dél-európai üzemi gyakorlat szakképzésben résztvevő tanulók számára LdV-HU-10-IVT-1021 Fodrász tanulók Olaszországban"

Átírás

1 Dél-európai üzemi gyakorlat szakképzésben résztvevő tanulók számára LdV-HU-10-IVT-1021 Fodrász tanulók Olaszországban Az Európai Unió és a Tempus Közalapítvány támogatásának köszönhetően, máltai és spanyolországi helyszíneken megvalósuló szakmai gyakorlatok mellett 6 fodrász tanulónak nyílt lehetősége arra, hogy külföldön is szakmai tapasztalatot szerezzen. A BéKSZI Kós Károly tagiskolájának fodrász tanulói a kiutazást megelőzően intenzív, 70 órás olasz nyelvi felkészítésen vettek részt, melyet kiegészített még szakmai, kulturális és lélektani felkészítés is. Ezeket az órákat csakúgy, mint az utazás és a kint lét valamennyi költségét EU forrás biztosította június 3-án Molnár Dorina és Petneházi Dalma a dél-olaszországi, tengerparti településen, Nicotérán, július 15-én pedig Benyeczkó Enikő, Nagy Anna, Szűcs Boglárka és Varga Zsanett a Nápolyhoz közeli Potenza városában kezdte meg 4, illetve 5 hetes szakmai gyakorlatát. A tanulók a helyi fodrász szalonokban szerzett ismeretek mellett, színvonalas szabadidős programokkal ismerkednek az olasz kultúrával és szokásokkal. A program sikerességét jól működő tutori-mentori rendszer támasztja alá, melynek tagjai a BéKSZI tanárai, köztük a program koordinátora Kruzsic László villamosmérnök tanár, valamint a közvetítő olasz cégek munkatársai, és a szalonok vezető fodrászai.

2 Részletek a tanulói munkanaplókból Molnár Dorina naplója június 7. E napon kezdődött el a gyakorlat, szóval izgatottan telt el a reggel. 9 órára mentünk. Megérkeztem és nagyon kedvesen fogadtak :) Natalie-nak, az egyik fodrásznak megmostam a haját és beszárítottam, szerintem nagyon jó lett. Nem sok mindent tudtunk beszélni, mert ők csak olaszul tudtak, én meg inkább angolul, de nagyjából megértettük egymást. Natalie nekem is megmosta a hajam és megszárította. Angela hozott nekem kávét, egyből felébredtem :D Jókat nevettünk rajta, hogy nem értjük meg egymást :D elég jól és gyorsan eltelt a délelőtt óráig vannak nyitva, majd ebédszünet, és fél 4-re vissza kell menni 8-ig. Próbáltunk beszélgetni az iskoláról, a szakmáról kisebb-nagyobb sikerekkel. Megkérdeztem tőlük, hogy mit kell csinálnom, azaz mik a követelmények, mindketten nagyon segítőkészek, így ez nem volt nehéz dolog. Natalie-nak jött egy vendége, akit én mostam meg, szárítottam meg. Nagyon élveztem a dolgot :) Figyeltek rám, ha valamit nem úgy csináltam, segítettek. 7 órakor végeztem, elmentem Dalmáért és mentünk a boltba. Hazaértünk, megvacsoráztunk és mentünk aludni.

3 Petneházi Dalma naplója június 22. Reggel 9-re mentünk dolgozni, ma is csak hajakat mostam és figyeltem a munka menetét. Azt vettem észre, hogy az olaszok rettentő precízen dolgoznak, de csak a szárításban, hajvágásban nem igazán:d A legtöbbjük meg fordítva fogja a hajszárítót meg a hajkefét, vagyis mi a jobb kézbe a hajszárítót, balba pedig a kefét. Na, ők pont fordítva! És nem emelik ki a hajtövet... Nem is nagyon ismerik a hamvas színt, na meg a festésről nem is beszélve! XD Csak az ecsettel valló téma elég aggasztó. A nyakszőrt nem borotválják le, szinte semmit nem puhítanak a hajon, a pontvágást sem ismerik. Sokszor mikor már kész van a haj, akkor úgy néz ki, mintha a vendég még csak most ült volna be a székbe... De a szárításánál nagyon odafigyelnek, egy hajszál sem állhat ki! Este még elmentünk vásárolni kaját, majd otthon megfőztem és szép lassan mentünk aludni.

4 Szűcs Boglárka naplója án reggel 8-kor ébredtünk fel a szállodában. A reggeli ébresztő után, mindenki elvégezte a reggeli tennivalóit, majd elindultunk reggelizni. A reggelizőhelyiség a szálloda 5- ik szintjének tetőterén volt. A kiszolgáló hölgy nagyon kedvesen viselkedett velünk. Mindenki kapott egy croassant és egy csésze kávét ízlés szerint, ki hogyan kérte. A többi étel és ital szabad szedés alapján működött. Reggeli után visszamentünk a szobánkba, majd készítettünk szendvicseket az egész napos kirándulásra. Tanár úrral a találkozó fél 11-re volt megbeszélve a hotel előtt. Az utunk első állomása Ercolanóba vezetett, ahová vonattal mentünk. Ercolano látványossága az a város, amit 2000 évvel ezelőtt a Vezúv pusztított el. Itt nem mentünk be a városba, hanem fentről csodáltuk meg. A város mellett volt egy csodálatos park, ami tele volt fákkal, virágokkal, fűszernövényekkel. A parkot is körbejártuk, néhány növényt megszagoltunk, megpróbáltuk kitalálni mik is azok. Miután mindent körbejártunk, utunk tovább vezetett Pompeibe. Kisétáltunk az állomásra, majd vonattal tovább indultunk Pompeibe, ahol szintén a Vezúv által elpusztított várost néztük meg. Leszállás után megvettük a jegyeket, majd elindult az óriási város felfedezése. Tanár úr a jegypénztárnál térképet is vett, hogy segítsen az eligazodásban, mert óriási volt a város. Megnéztük többek között a színház épületét, a gladiátorok harci helyét, templomokat, a fórumot, ahol a beszélgetések zajlottak. Kruzsic tanár úr ismételten színes történelem órát tartott nekünk, amit nagyon élveztünk. Rengeteg fényképet készítettünk. Délután 5 óra körül sétáltunk vissza az állomásra, addigra kellőképpen elfáradtunk a sok barangolásba, de megérte, mert csodálatos dolgokat láttunk.

5 án kedden reggel szintén fél 7-kor keltünk fel. Az első dolgom az volt, hogy felköszöntsem Annikát, mert ma volt a névnapja. Szokás szerint megkávéztunk, megfürödtünk, összepakoltuk a szobánkat, megbeszéltük, hogy milyen színű pólóba megyünk dolgozni. Miután készen voltunk mindennel indultunk a buszhoz. 5 percet késett a busz, ezért mi is késtünk egy kicsit, de nem volt belőle semmi probléma. Megérkezés után gyorsan mentünk is átöltözni. Nunzia és Cozima rögtön ki is adták mára a feladatunkat. Két hajmosás után, a polcokat kellett letörölni, leszedni a díszeket. Majd mindenki beállt és tükröket, szekrényeket takarítottunk. 10 órakor érkezett meg Antonio Basile. Carmela bemutatta nekünk, mi is illedelmesen bemutatkoztunk Annával. Majd ők elvonultak egy kis kupaktanácsra, megbeszélni mi történt, amíg Antonio távol volt. Mi addig Annával folytattuk tovább a portalanítást, majd mikor kijöttek, Carmela elhívott minket és elmagyarázta, hogy most megtanítják nekünk a mechest, vagyis a melírozást. Választani kellett, hogy Anna csinálja nekem, vagy én csinálom Annának. Mivel Annának azon a héten melírozták a haját mikor kijöttünk, ő csinálta nekem. Megint eljátszottunk, mintha normális vendég lennék, Anna felsegítette a kötényt, majd elmondta, hogy hova kell ülnöm. Nunzia közben mondta, hogy hozzuk a füzetet, mert jegyzetelnünk kell, mivel megint új szavakat fogunk tanulni. Anna beterített a festőkendővel, én közben jegyzeteltem. Majd Nunzia megcsinálta a leválasztásokat. Annának mondta, hogy hozza a fényképezőgépet és csináljon videót, vegye fel az egészet, hogy én is lássam, hogyan csinálják. Majd kevertünk oxigentát és szőkítőport, amit szintén elmagyarázott, milyen arányban kell keverni és hányassal dolgoznak, az én esetemben 10-es oxigentát használtak. Először Nunzia megmutatta ők hogyan csinálják, nem egyenes leválasztásokat csináltak, hanem srégan vonalakat készítenek. Nem is alufóliával dolgoznak, hanem úgynevezett visibolt, ami a fejbőrhöz tapadó átlátszó zacskó. Aztán Anna is megpróbálta, közben Nunzia mondta neki, hogy hogyan kell és videózott, mert én nem láttam csak mikor oldalt és elöl csinálták. Majd a végét Antonio fejezte be, még fésűvel visibol nélkül csinált nekem melírokat. 30 percet kellett várjak. Majd Carmela elmagyarázta hogyan tovább. A mosóba mentünk, ahol hideg víz segítségével kiszedte a visibolokat, majd egyszer megmosta samponnal. Utána következett a szín előhívás. Sampont és pearlt, azaz gyöngy színelőhívót kevert össze, ami 10 percig rajta volt a hajamon. Majd megmosta. Következett a szárítás, amit Nunzia megmutatott, hogy kell mindig csinálni. Mire készen lettünk, jött is a váltás. Annával gyorsan átöltözünk és indultunk haza. Főztünk magunknak ebédet, pakolásztunk, gyorsan este lett, megjöttek a csajok is, beszélgettünk egy kicsit, vacsiztunk, fürödtünk, majd lefeküdtünk aludni.

6 Varga Zsanett naplója július 21. Reggel felkeltünk, bár kicsit ez is nehézkes volt. Elkészültünk, összepakoltam a gyakszis ruhámat, Enikő is elkészült és mentünk a buszváróba. Kicsit késett a busz, de szokásuk volt. Egyébként, ami még furcsa volt, hogy integetni kellett a busznak, mert nem állt meg, ha nem integetnek. Felszálltunk a buszra és zenét hallgattunk, hátha felébredünk, de nem lett jobb. Megérkeztünk, átöltöztünk, vártuk, hogy mikor jön vendég. Megérkezett az első, megmosta Enikő a haját, és csipesszel feltűzték, mert göndör hajat akart a vendég. Nagyon érdekes volt, mert Magyarországon ilyet sem láttam még. Enikőnek megmostam a haját, és mondta Cosima, hogy ezt a csipeszes technikát csináljam. Enikőnek nagyon tetszett a végeredmény, mert neki nagyon egyenes haja volt, viszont most göndör lett. Biztos vagyok benne, hogy otthon is alkalmazni fogom a vendégeimen. Enikő is megcsinálta a hajam, nekem egyenesre volt szárítva. Megérkeztek a lányok, és mi mentünk is. Volt egy nagyobb bevásárlóközpont, gyorsan bevásároltunk. Viszont sietni kellett, mert lekéstük volna a buszt. Kimentünk a buszváróba, jött is a 6-os busz.

7 Hazaértünk, ettünk, közben tv-t néztünk. Lefeküdtem aludni, mert fájt a fejem. 18:00 felé ébredtem fel, csináltam egy tasakos levest és mentem zenét hallgatni. Megérkeztek a lányok, olyan 21:00 felé vacsiztak, én bent voltam a szobába vasaltam. Mikor végeztem fürödtem és lefeküdtem. Benyeczkó Enikő naplója Felkeltem 10 óra körül, kimentem kávézni az erkélyre és csodáltam a tájat. Miután megérkeztünk a munkahelyre, gyorsan átöltöztünk és munkába álltunk. Ma mind az 5 fodrász dolgozott és nagyon sokan voltak! Zsanival ketten mostunk hajat, a többiek pedig dolgoztak. Aranyosak voltak a vendégek, mert mindegyik megpróbált velünk beszélgetni. Volt olyanra is példa, hogy mondtam a vendégnek olaszul, hogy nem értem, amit mond, de folytatta tovább. Meglepően tapasztaltam, hogy amikor jött valaki, Nunzzia magyarul köszönt nekik: - Jó napot kívánok! Aranyos volt, ahogy próbálta kiejteni. Hátul éppen a keféket tisztítottam, amikor kintről a nevemet hallottam. Előre mentem, hogy megnézzem hogy ki hív, erre Nunzzia a

8 kezembe nyomta a hajszárítót és a fésűt, és közben mondogatt,a hogy lisci, lisci. Ami olaszul annyit tesz, hogy sima. Tudtam, hogy meg kell szárítani a vendég haját egyenesre. Ez azért volt jó érzés számomra, mert legelőször nekem engedték meg, hogy a mosáson kívül a vendég hajához érjek. Amikor végeztünk, mindent összetakarítottunk és hazamentünk. Zsanival voltunk otthon ketten, mert Anna és Bogi elmentek valamerre. Néztünk egy filmet és lefeküdtünk aludni. Nagy Anna naplója július 28. Csütörtök reggel korán keltünk, engem Bogi költött fel háromnegyed 6-kor. Megkávéztunk, összeszedtük magunkat, közben Enikőt ébresztgettünk. Zsani azt mondta, hogy nem jön, ő inkább pihen itthon. Fél 7-kor indultunk itthonról a vasútállomáshoz. Útközben láttuk tanár urat, a buszról integetett nekünk. Ő hamarabb odaért a vonathoz és ott várt minket. A pénztár még zárva volt ezért nem tudtunk ott jegyet venni. Tanár úr megkérdezett egy ott dolgozót, hogy ilyenkor mi a teendő. Ő megmutatta, hogy van jegy

9 automata. Ott vettük meg a jegyet. A vonat hétórakor indult. Salernóba hajóra szálltunk és azzal mentünk el Amalfiba. Nagyon szép volt a hajóról a kilátás bármerre is néztünk, én kiálltam a hajó elejére, onnan még többet lehetett látni. Fél óra volt a hajóút. Megérkezve majdnem tátva maradt a szám, nagyon szép hely Amalfi! Szétnéztünk a kis faluba, majd felmentünk Ravelóba busszal, de már útközben is nagyon szép volt minden. Fent már csak annyit tudtam mondani, hogy áááá, de szép. A kilátás a tengerre, és ahogy a hegyek körbevették, elképesztő látvány volt! Nem csoda, hogy ahol lehetett venni a jegyet az volt kiírva: Út a paradicsomba, és tényleg úgy éreztem magam. Bementünk a Villa Rufolóba, ahol elfogadták a Nemzetközi diákigazolványunkat, így spórolni is tudtunk. Nagyon szép, színes virágokkal, fákkal ültetett kert volt, ahol mindennek meg volt a maga helye és szépsége. Ott minden gyönyörű szép volt, azt mondtuk, hogy mi oda akarunk költözni vagy ott maradunk, és majd néha nézzenek meg minket. Onnan is láttuk a tengert és a hegyeket, ami eddig is szép látvány volt, de így a virágok között még felejthetetlenebb volt. Később kimentünk megnézni Ravelo főterét is, az is egy nagyon kicsi falu, de nagyon szép, pont illik a környezethez. Majd úgy döntöttünk, hogy visszamegyünk Amalfiba és fürdünk a tengerben. A buszra 1 órát kellett várni, addigra nagyon sok ember gyűlt össze a buszmegállóba. Nagy nehezen felszálltunk, de sokaknak kellett ott maradni, mert nem fértek már fel a buszra. Mire leértünk teljesen beborult, és hideg volt ahhoz, hogy fürödjünk. Ezért visszaindultunk Salernóba, hátha elérjük a korábbi vonatot. Busszal mentünk vissza, elég hamar megtelt. Az ötödik faluban már nem tudott felszállni senki, így ott 10 percet álltunk, mert nem akarták megérteni az emberek, hogy nem férnek föl. Már akkor tudtuk, hogy a vonatot lekéstünk. Salernóban kerestünk egy pizzériát, mert már elég éhesek voltunk. Meg amúgy is két órát kellett várni a vonatra. Megvacsoráztunk és Enikő meghívott minket fagylaltozni. Én kértem ki a fagyit. Enikő azt mondta, neki kettő kell, így ötöt kértem, kérdezték, hogy nagy vagy kicsi, Enikő azt mondta, hogy ha már veszünk, akkor nagyot vegyünk. Hát a nagy az tényleg nagy volt, alig bírtuk megenni. Az ötödiket nekiadtuk egy rózsaárus embernek. Nagyon örült neki, mikor mentünk el, jó hangosan köszönte meg. A két óra hamar eltelt. A vonaton már nagyon fáradt voltam, alig vártam, hogy hazaérjünk. Tíz órára értünk haza. Gyors fürdés és alvás, mert másnap munkába kell menni. Fárasztó nap volt, de nagyon megérte.

10

Bocskor Bill Turner. Jól éreztem magam a kellemes társaságnak köszönhetően hamar elment az idő. Sok szép dolgot láttam az út során.

Bocskor Bill Turner. Jól éreztem magam a kellemes társaságnak köszönhetően hamar elment az idő. Sok szép dolgot láttam az út során. Bocskor Bill Turner nov. 7 Péntek Utazás: Jól éreztem magam a kellemes társaságnak köszönhetően hamar elment az idő. Sok szép dolgot láttam az út során. Szállás: Komfortos,tiszta,kényelmes és nagyon bejövös

Részletesebben

Beszámoló 3 hetes szakmai gyakorlat Drezda, 2013 aug.11. aug.31

Beszámoló 3 hetes szakmai gyakorlat Drezda, 2013 aug.11. aug.31 Beszámoló 3 hetes szakmai gyakorlat Drezda, 2013 aug.11. aug.31 Készítette: Szakál Gyula 1. nap: Aug. 11. vasárnap: Indulás Békéscsabáról 2013. augusztus 11. hajnal 5:00 körül! Reggel 8:00-kor megérkeztünk

Részletesebben

1. Nap. 2. Nap. 3. Nap

1. Nap. 2. Nap. 3. Nap 1. Nap Életem első repülése volt, nagyon élveztem. Este érkeztünk meg a szállásra, ami nagyon szép helyen van. Aztán elmentünk vacsorázni egy étterembe. 2. Nap Reggeliztünk a szállón. Reggelire zsömle

Részletesebben

Svájci tanulmányút. Basel

Svájci tanulmányút. Basel Svájci tanulmányút Basel A tanulmányúton öten vettünk részt; két tanár, Gál Anikó és Dékány István, valamint három diák: Annus Péter, Pászti Ferenc és én, Papp Zsolt. 2013. január 22-én hajnali 2 órakor

Részletesebben

Dél-európai üzemi gyakorlat szakképzésben résztvevő tanulók számára

Dél-európai üzemi gyakorlat szakképzésben résztvevő tanulók számára 2009/SZI/23 Dél-európai üzemi gyakorlat szakképzésben résztvevő tanulók számára Iskolánk, a Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégium sikeres Szakiskolai Mobilitási Program pályázata 11 diákunk

Részletesebben

Hollandia (2010. márc máj. 03.)

Hollandia (2010. márc máj. 03.) Hollandia (2010. márc.29-2010. máj. 03.) Az első napunk utazással telt. Hajnal ötkor találkoztunk és indultunk útnak. Este kilenc és tíz között érkeztünk és foglaltuk el a szállást. Cees, aki kinti dolgainkat

Részletesebben

Erasmus+ Lengyelország

Erasmus+ Lengyelország Erasmus+ Lengyelország 2016.05.30.-2016.06.05. Hétfőn indultunk Lengyelországba vonattal, az út 8 óra hosszú volt. A vége felé mindenki unta már az ülést. Katowicénél át kellett szállni egy másik vonatra,

Részletesebben

Szardínia Szicília. 2012. március 28-tól április 5-ig. Készített: Varga Orsolya 13. a

Szardínia Szicília. 2012. március 28-tól április 5-ig. Készített: Varga Orsolya 13. a Szardínia Szicília 2012. március 28-tól április 5-ig Készített: Varga Orsolya 13. a 1.nap: Már hetek óta várt utazás végre kezdetét vette. Mindenki izgatottan várta a repülő utat, a fogadó családját, az

Részletesebben

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013. 08. 11-08. 31. Készítette: Vass Vivien

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013. 08. 11-08. 31. Készítette: Vass Vivien Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013. 08. 11-08. 31. Készítette: Vass Vivien 1. nap (aug. 11.) Vasárnap hajnalban, 4:15-kor gyülekeztünk az iskola előtt. Amikor az iskolához értünk már majdnem

Részletesebben

Barossosok az Európai Parlamentben (és egyéb helyeken)

Barossosok az Európai Parlamentben (és egyéb helyeken) Barossosok az Európai Parlamentben (és egyéb helyeken) A tények: Időpont: 2012. október 10 13. Helyszínek, látnivalók, programok: Dachau: koncentrációs tábor megtekintése Strasbourg: angolosok: részvétel

Részletesebben

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés. Készítette: Ondrejcsik Ákos. Drezda, 2013.08.11.-31.

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés. Készítette: Ondrejcsik Ákos. Drezda, 2013.08.11.-31. Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11.-31. Készítette: Ondrejcsik Ákos 0. nap Augusztus 11. (vasárnap) Reggel 5órakkor indultunk a Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakközép iskolából

Részletesebben

Sikerrel indult a dél-európai szakmai gyakorlat Máltán

Sikerrel indult a dél-európai szakmai gyakorlat Máltán Dél-európai üzemi gyakorlat a szakképzésben résztvevı tanulók számára LdV-HU-10-IVT-1021 Sikerrel indult a dél-európai szakmai gyakorlat Máltán Iskolánk négy vendéglátós tanulója 2011. május elején kezdte

Részletesebben

SZAKMAI GYAKORLAT BESZÁMOLÓ LUKÁCS ZSÓFIA 2015/2016 MÁLTA

SZAKMAI GYAKORLAT BESZÁMOLÓ LUKÁCS ZSÓFIA 2015/2016 MÁLTA SZAKMAI GYAKORLAT BESZÁMOLÓ LUKÁCS ZSÓFIA 2015/2016 MÁLTA Szakmai gyakorlatomat Máltán, a Vera Sant Fournier Interior Design Studionál végeztem. Ez a csupán három főből álló cég elsősorban magánlakások

Részletesebben

Rodosz. Készítette: Horváth Erzsébet 2016.

Rodosz. Készítette: Horváth Erzsébet 2016. Rodosz Készítette: Horváth Erzsébet 2016. Az utazás elött pár nappal már elkezdtem minden szükséges dolgot beszerezni, ami az induláshoz kell. Nagyon vártam már az indulást, mert még sosem utaztam repülőgépen.

Részletesebben

Csóka Boglárka beszámolója Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola és Kollégium 2014.11.22.-szombat Tallin

Csóka Boglárka beszámolója Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola és Kollégium 2014.11.22.-szombat Tallin Csóka Boglárka beszámolója Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola és Kollégium 2014.11.22.-szombat 11:30- kor indultunk a ferihegyi repülőtérről, Budapestről. Helsinkiben átszálltunk és kb, fél 7 kor

Részletesebben

EILC beszámoló - Velence (2013. 08. 19. - 2013. 09.13.)

EILC beszámoló - Velence (2013. 08. 19. - 2013. 09.13.) EILC beszámoló - Velence (2013. 08. 19. - 2013. 09.13.) Egy csodálatos helyen, fantasztikus környezetben, nagyszerű emberek között, négy hétig. Először is ott kezdeném, hogy Velence leírhatatlanul szép.

Részletesebben

Nyári gyakorlat beszámoló

Nyári gyakorlat beszámoló Nyári gyakorlat beszámoló Készítette: Vándor Lilla Mikor megtudtam az iskolában, hogy van lehetőségünk külföldön gyakorlatozni, nem is hezitáltam, ahogy lehetett jelentkeztem a programra. El sem hittem,

Részletesebben

Finnországi beszámoló 2011.10.24. - 2011.11.7.

Finnországi beszámoló 2011.10.24. - 2011.11.7. Finnországi beszámoló 2011.10.24. - 2011.11.7. 2011.10.24. hétfő Ma reggel 9:00-kor a Kőbánya-Kispest 200E buszmegállójában találkoztuk. Felszálltunk a buszra és elindultunk a Liszt Ferenc (Ferihegy) reptér

Részletesebben

Németország ( )

Németország ( ) Németország (2018.11.18-2018.11.27.) A programról röviden: A Generation Europe által szervezett program olyan projekt, ahol velünk egykorú fiatalok tanulhatnak a demokráciáról, emberi jogokról és az aktív

Részletesebben

Egy hónap Hollandiában. Nagy Nikolett Fogászati asszisztens

Egy hónap Hollandiában. Nagy Nikolett Fogászati asszisztens Egy hónap Hollandiában Nagy Nikolett Fogászati asszisztens A kezdetek Úgy érzem, duplán is szerencsésnek mondhatom magam, hogy sikerült kijutnom Hollandiába.Egyrészt, mert hatalmas élményt jelentett számomra

Részletesebben

Beszámoló. Szakmai gyakorlatról. Lengyelország május. Készítette: Nedreu Flórián

Beszámoló. Szakmai gyakorlatról. Lengyelország május. Készítette: Nedreu Flórián Beszámoló Szakmai gyakorlatról Lengyelország 2018. május Készítette: Nedreu Flórián Első hét Reggel 5-kor indultam Kétegyházáról, nagyon szép tájakon vezetett az utunk. Az első megálló egy benzinkútnál

Részletesebben

Spanyolországi beszámoló

Spanyolországi beszámoló Spanyolországi beszámoló Rettentően vártam már hogy végre eljöjjön a nap, hogy Spanyolországba utazzunk, mivel ez lett volna az első utam, amit repülővel tettem volna meg, ami már magában elég ok a nagy

Részletesebben

A SZABADSÁG HŐSEINEK NYOMÁBAN A FELVIDÉKEN

A SZABADSÁG HŐSEINEK NYOMÁBAN A FELVIDÉKEN A SZABADSÁG HŐSEINEK NYOMÁBAN A FELVIDÉKEN Élménybeszámoló az enyingi Tinódi Lantos Sebestyén Református Iskola 7. osztályának tanulmányi kirándulásáról 1.nap A Határtalanul! pályázaton osztályunk egy

Részletesebben

Munkanapló. Külföldi szakmai gyakorlatról. Projekt száma: Célország: Mobilitás időpontja: március 18 április 7. Szakma:

Munkanapló. Külföldi szakmai gyakorlatról. Projekt száma: Célország: Mobilitás időpontja: március 18 április 7. Szakma: Munkanapló Külföldi szakmai gyakorlatról Projekt száma: Célország: 2017-1-HU01-KA102-035318 Törökország Mobilitás időpontja: 2018. március 18 április 7. Szakma: Szállítmányozási ügyintéző Résztvevő neve:

Részletesebben

Erasmus+ : Lengyelország

Erasmus+ : Lengyelország Erasmus+ : Lengyelország 1.nap 2017 Reggel fél 6-ra házhoz jött az autó és miután mindenkit összeszedett, indultunk Budapestre. 2 órás autózás után a Keleti pályaudvarnál álltunk meg és már szálltunk is

Részletesebben

Holland szakmai gyakorlat Varga Fanni

Holland szakmai gyakorlat Varga Fanni Holland szakmai gyakorlat Varga Fanni Soha nem gondoltam volna, hogy valaha adódik egy ilyen lehetőség az életemben. Tavaly, tanév végén lehetett pályázni.belevágtam. Elküldtem az önéletrajzomat és a motivációs

Részletesebben

Első nap Körülbelül délután 1-re értünk jött egy kis busz, aminek örültem nagyon mert egyrészt milyen luxus már másrészt nem kellett cipelni a pont 15 kilogramm bőröndömet. Az út két óra volt Budapestre,

Részletesebben

Beszámoló. 3 hetes szakmai gyakorlat Drezda, 2013. augusztus 11.-31. Készítette: Drenyovszki Dániel

Beszámoló. 3 hetes szakmai gyakorlat Drezda, 2013. augusztus 11.-31. Készítette: Drenyovszki Dániel Beszámoló 3 hetes szakmai gyakorlat Drezda, 2013. augusztus 11.-31. Készítette: Drenyovszki Dániel 1. nap (Augusztus 11.) Hajnali 4:15-re volt megrendelve a busz, elindultunk 3 kisbusszal. Reggel fél8-kor

Részletesebben

Furfangos Fruzsi Bé. és a borzasztó büdi busz

Furfangos Fruzsi Bé. és a borzasztó büdi busz Furfangos Fruzsi Bé és a borzasztó büdi busz Könyvmolyképző Kiadó Szeged, 2013 3 Tartalomjegyzék 1. fejezet: A Néni 7 2. fejezet: Milyen az, ha összeszorul a gyomrod? 15 3. fejezet: A borzasztó büdi busz

Részletesebben

FRANCIAORSZÁGI ÚTINAPLÓM

FRANCIAORSZÁGI ÚTINAPLÓM FRANCIAORSZÁGI ÚTINAPLÓM 2014. november 13. 2014. december 05. Készítette: Kiss Renáta az LdV-HU-09-TAN-1044-1073-1087-1088 2014 1 HU 01 KA 102 000149 számú Erasmus + Európai Mobilitási projekt keretében

Részletesebben

Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11-31.

Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11-31. Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11-31. Készítette: Puskás Péter 2013.08.11. (vasárnap) Reggel negyed öt és fél öt között gyülekeztünk a Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakközépiskola

Részletesebben

Beszámoló Vörös Viktória 11.VKA Egész életen át tartó tanulás program Leonardo da Vinci alprogram Küldő intézmény: Magyar Gyula Kertészeti

Beszámoló Vörös Viktória 11.VKA Egész életen át tartó tanulás program Leonardo da Vinci alprogram Küldő intézmény: Magyar Gyula Kertészeti Beszámoló Vörös Viktória 11.VKA Egész életen át tartó tanulás program Leonardo da Vinci alprogram Küldő intézmény: Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola és Szakiskola Budapest Fogadó intézmény: Ecole

Részletesebben

Időutazás Dél-Erdélyben a Hunyadiak nyomában

Időutazás Dél-Erdélyben a Hunyadiak nyomában Időutazás Dél-Erdélyben a Hunyadiak nyomában 2016. június elején került sor a Nagymágocsi Hunyadi János és a Vásárosnaményi Petőfi Sándor Általános Iskola tanulmányi kirándulására a Határtalanul program

Részletesebben

Dél-európai üzemi gyakorlat szakképzésben résztvevő tanulók számára

Dél-európai üzemi gyakorlat szakképzésben résztvevő tanulók számára 2009/SZI/23 Dél-európai üzemi gyakorlat szakképzésben résztvevő tanulók számára Iskolánk, a Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégium sikeres Szakiskolai Mobilitási Program pályázata 11 diákunk

Részletesebben

Kubik Adrienn Beszámoló

Kubik Adrienn Beszámoló Kubik Adrienn Beszámoló A küldő iskola neve: BVHSZC Kanizsay Dorottya Szakképző iskolája A szakma neve: Szociális gondozó és ápoló A projekt neve: Erasmus+ program, M.I.T.O. - Mobilitá in Toscana - Ápoló

Részletesebben

Beszámoló Áfra Botond 2/14Pt/2 Egész életen át tartó tanulás program Leonardo da Vinci alprogram Küldő intézmény: Magyar Gyula Kertészeti

Beszámoló Áfra Botond 2/14Pt/2 Egész életen át tartó tanulás program Leonardo da Vinci alprogram Küldő intézmény: Magyar Gyula Kertészeti Beszámoló Áfra Botond 2/14Pt/2 Egész életen át tartó tanulás program Leonardo da Vinci alprogram Küldő intézmény: Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola és Szakiskola Budapest Fogadó intézmény: Ecole

Részletesebben

ERASMUS+ SZAKKÉPZÉSI TANULÓK MOBILITÁSA. WALDKIRCHEN ig

ERASMUS+ SZAKKÉPZÉSI TANULÓK MOBILITÁSA. WALDKIRCHEN ig ERASMUS+ SZAKKÉPZÉSI TANULÓK MOBILITÁSA WALDKIRCHEN 2015. 10. 25 12. 05-ig Hurrá! Megnyertük Megyünk Németországba! Vajon milyen lesz a gyakorlati hely? Hol fogunk lakni? Mit fogunk csinálni a hétvégén?

Részletesebben

Figyelemhiány/Hiperaktivitás Zavar - ADHD

Figyelemhiány/Hiperaktivitás Zavar - ADHD Figyelemhiány/Hiperaktivitás Zavar - ADHD TÁJÉKOZTATÓ FÜZET gyerekeknek Ferrádi Hádi, a kis versenyautó Ismersz olyan meséket, amiben versenyautók vagy sportkocsik szerepelnek? Ismered például Villám McQueent?

Részletesebben

Svajda Viktória Bernadett 12./b Leonardo-program, Svédország. Beszámoló

Svajda Viktória Bernadett 12./b Leonardo-program, Svédország. Beszámoló Beszámoló 2013.12.16. Hétfő 2013.12.16. 2013.12.22. Hétfőn 8:30-kor keltem, nem bírtam aludni, be voltam sózva a síelés miatt. :D Lementem megreggeliztem, és megbeszéltem az egyik kollégámmal, hogy megtanít

Részletesebben

Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11.-31.

Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11.-31. Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11.-31. Készítette: Bakos Zoltán 1. nap (Augusztus 11.) Hajnali 4:30-ra volt tervezve az indulás, de csak 5 órakor tudtunk elindulni 3 kisbusszal. Reggel

Részletesebben

Beszámoló Szabó Letícia

Beszámoló Szabó Letícia Beszámoló Szabó Letícia A küldő iskola neve: BVHSZC Kanizsay Dorottya Szakképző iskolája A szakma neve: Szociális gondozó és ápoló A projekt neve: Erasmus+ program, M.I.T.O. - Mobilitá in Toscana - Ápoló

Részletesebben

Aikido és a harmónia ereje, avagy Oszkár átváltozása

Aikido és a harmónia ereje, avagy Oszkár átváltozása Aikido és a harmónia ereje, avagy Oszkár átváltozása Aikido-történet gyerekeknek Richard Moon és Chas Fleischman tollából Vass Anikó és Erszény Krisztián fordításában Előszó Ezt a történetet közel huszonöt

Részletesebben

Comenius II. Meeting - Málaga, Spanyolország 2014. február 17-21.

Comenius II. Meeting - Málaga, Spanyolország 2014. február 17-21. Comenius II. Meeting - Málaga, Spanyolország 2014. február 17-21. Kiutazók: Kovács Györgyi pedagógus Kis Angéla 8.b osztályos tanuló Zakupszky Lili 8.b osztályos tanuló 1. nap II.17. hétfő Hajnali 3 óra

Részletesebben

Határtalanul program Erdély május 3-6.

Határtalanul program Erdély május 3-6. Határtalanul program Erdély 2017. május 3-6. Május harmadikától hatodikáig Erdélyben jártunk. Mindenki nagyon várta a kirándulást, amin a Határtalanul pályázat segítségével vehettünk részt. Szerdán korán

Részletesebben

Munkanapló. Külföldi szakmai gyakorlatról. Projekt száma: Célország: Mobilitás időpontja: március 18 április 7. Szakma: HU01-KA

Munkanapló. Külföldi szakmai gyakorlatról. Projekt száma: Célország: Mobilitás időpontja: március 18 április 7. Szakma: HU01-KA Munkanapló Külföldi szakmai gyakorlatról Projekt száma: 2017-1-HU01-KA102-035318 Célország: Törökország Mobilitás időpontja: 2018. március 18 április 7. Szakma: Faipari technikus Résztvevő neve: Juhász

Részletesebben

Túléltem az első hetet! Megtanultam a környéket, ahol lakom! És azt is, hogy Japán szigetország! De gond nélkül hazataláltam! A színéről ismertem meg

Túléltem az első hetet! Megtanultam a környéket, ahol lakom! És azt is, hogy Japán szigetország! De gond nélkül hazataláltam! A színéről ismertem meg Túléltem az első hetet! Megtanultam a környéket, ahol lakom! És azt is, hogy Japán szigetország! De gond nélkül hazataláltam! A színéről ismertem meg a házat, mert utcanevek nincsenek Japánban! Megismerkedtem

Részletesebben

Leonardo Da Vinci program Svédország Åkarp

Leonardo Da Vinci program Svédország Åkarp Leonardo Da Vinci program Svédország Åkarp Előzmények A repülő időben szállt fel, nem volt fennakadás, késés. A gép reggel 9:50 kor indult el és 2,5 óra alatt értünk Svédországba (Malmö-be). A fogadtatás

Részletesebben

Hegesztés nemzetközi gyakorlatban

Hegesztés nemzetközi gyakorlatban Hegesztés nemzetközi gyakorlatban LdV-HU-13-IVT-1017 Négy hetes szlovákiai gyakorlat 2014.02.08.-2014.03.08. Készítette: Molnár József 1. nap Utazás 2014. február 08. Február 8.-án indultunk reggel 8-kor

Részletesebben

Erasmus+ München 2016 Munkanapló: Sándor János

Erasmus+ München 2016 Munkanapló: Sándor János Erasmus+ München 2016 Munkanapló: Sándor János 1. Nap, Péntek Utazás Münchenbe. 6-an indultunk neki Budapest Keleti-pályaudvarról vonattal a hosszú útnak, Münchenbe. Az utazásunk viszonylag kényelmes volt,

Részletesebben

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés. Drezda, 2013.08.11-31.

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés. Drezda, 2013.08.11-31. Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11-31. Készítette: Pajkó Lajos 1. nap (Augusztus 11.) Hajnali 4:15-re volt tervezve az gyülekező, de csak 5 órakor tudtunk elindulni 3 kisbusszal. Drezdába

Részletesebben

Erasmus + Készítette: Csurgai Vivien

Erasmus + Készítette: Csurgai Vivien Erasmus + 2015 Készítette: Csurgai Vivien 1.NAP Délelőtt megismerkedtünk a szállásunk közvetlen környékével. Ez olyan mintha egy farm lenne, ahol 4-5 családi ház, szántóföldek és néhol állatok vannak.

Részletesebben

A 8.A osztály kirándulás a Dunakanyarba

A 8.A osztály kirándulás a Dunakanyarba A 8.A osztály kirándulás a Dunakanyarba Szeptember 20-án, csütörtökön korán reggel indultunk busszal Szentendrére. Időben megérkeztünk a városba, kényelmesen sétálva bementünk a város központjába, a Czóbelmúzeumba.

Részletesebben

Kelemen Szandra Hämeenlinna, Finnország

Kelemen Szandra Hämeenlinna, Finnország Kelemen Szandra Erasmus+ mobilitási program 2016. 04. 23.- 2016. 05. 21. Hämeenlinna, Finnország 1. hét: 2016. április 23-án szombat délután érkeztünk meg Helsinkibe, ahol már Marita várt minket és a suli

Részletesebben

Útinapló a BGA-11-HA-02-057. sz. pályázaton elnyert. szovátai utazásról

Útinapló a BGA-11-HA-02-057. sz. pályázaton elnyert. szovátai utazásról Útinapló a BGA-11-HA-02-057. sz. pályázaton elnyert szovátai utazásról Projekt címe: Faipari és közgazdasági-marketing innováció Erdélyben és Pécsett 1. utazás Pécs-Szováta-Pécs Csütörtök 2011.10.06. Csütörtök

Részletesebben

Szombathely. Utazás. Vasárnap

Szombathely. Utazás. Vasárnap Szombathely Utazás Élmény ország kapuja megnyílt előttünk, amikor 2016.03.04-én elindultunk Szombathely fele. Mindenki hatalmas energiákkal és jó kedvel indult az útnak, akkor még senki sem számította

Részletesebben

Ez volt életem legszebb, legjobb hat hete, amit soha nem fogok elfelejteni. Hálás vagyok, hogy az Erasmus + ilyen lehetőséggel ajándékozott meg

Ez volt életem legszebb, legjobb hat hete, amit soha nem fogok elfelejteni. Hálás vagyok, hogy az Erasmus + ilyen lehetőséggel ajándékozott meg Rodosz Rodosz egy kis sziget Görögországban, ahol 6-an voltunk 6 hétig szakmai gyakorlaton. Májusban, amikor jelentkeztünk még merni se gondoltam volna, hogy én oda kijutok valamikor is, túl szép volt,

Részletesebben

Svajda Viktória Bernadett 12./b Leonardo-program, Svédország. Beszámolóm

Svajda Viktória Bernadett 12./b Leonardo-program, Svédország. Beszámolóm Beszámolóm 2013.12.23. 2013.12.29. Repül az idő, ha az ember jól szórakozik mondják az okosok. Tényleg így van. Összesen 8 teljes napot (ha 22-ét amikor este érkeztem, és 31-ét amikor reggel hazarepültem

Részletesebben

Projektnapló. Kárpátalja 2013. Előkészítő tevékenység

Projektnapló. Kárpátalja 2013. Előkészítő tevékenység Projektnapló Előkészítő tevékenység A Kardos László Általános Iskola diákjaiként nagyon megörültünk, mikor tanév végén meghallottuk a jó hírt: pályázati munkánk sikeresnek bizonyult a Bethlen Gábor Alapkezelő

Részletesebben

Név: Szép Veronika. Dátum: 2005. november 5. Munkanapló sorszáma: VII. Építésziroda neve: Mlacomba. Fogadó város: Palma de Mallorca

Név: Szép Veronika. Dátum: 2005. november 5. Munkanapló sorszáma: VII. Építésziroda neve: Mlacomba. Fogadó város: Palma de Mallorca Név: Szép Veronika Dátum: 2005. november 5. Munkanapló sorszáma: VII. Építésziroda neve: Mlacomba Fogadó város: Palma de Mallorca Szakmai beszámoló: Hétfő: a hetet a zártsorú beépítésben lévő épület homlokzatának

Részletesebben

Végül az estet egy közös zenéléssel és énekléssel zártuk le a Tiszaparton.

Végül az estet egy közös zenéléssel és énekléssel zártuk le a Tiszaparton. 1.nap 2018. 05. 30.-án érkeztek Szolnokra a Nagyenyedi diákok. 14.00-kor vártuk őket a Pelikán Hotelnél, ahonnan elindultunk a szállásra. Miután megérkeztünk ők elfoglalták a szobájukat, kicsit lepihentek

Részletesebben

2016. február INTERJÚ

2016. február INTERJÚ INTERJÚ Az Élet szép Az AMEGA beszélgetőpartnere: Dr. Kánitz Éva Főorvos Asszony, milyen családi indíttatással került az orvosi pályára? Mindig azt gondoltam, hogy az a legszebb dolog a világon, ha az

Részletesebben

Buszáki Kitti Olaszország 2014. április 16. Tavarnelle Val di Pesa

Buszáki Kitti Olaszország 2014. április 16. Tavarnelle Val di Pesa Buszáki Kitti Olaszország 2014. április 16. Tavarnelle Val di Pesa 2014.03.22. Indulás, a bepakolás nagyon mókás volt, mivel szinte alig fértünk be a két kocsiba. Az út hosszú volt, kimerülten érkeztünk

Részletesebben

Erdei iskola, Szolnok 2010. május 3-7.

Erdei iskola, Szolnok 2010. május 3-7. Erdei iskola, Szolnok 2010. május 3-7. Hétfı Hétfın reggel indultunk a Keleti pályaudvarról az erdei iskolába, melyet már nagyon vártam. Sok gyerek utazott együtt, mert nemcsak az én osztályom, hanem az

Részletesebben

A XIII. GENIUS konferencia és diákverseny díjazott tanulói erdélyi jutalomkiránduláson vettek részt

A XIII. GENIUS konferencia és diákverseny díjazott tanulói erdélyi jutalomkiránduláson vettek részt A XIII. GENIUS konferencia és diákverseny díjazott tanulói erdélyi jutalomkiránduláson vettek részt (Ivó, Románia, 2015. július 25-31.) Gyere el, kérünk, légy a vendégünk! S lesz egy szép, közös emlékünk,

Részletesebben

Erasmus beszámoló Kréta, Chania

Erasmus beszámoló Kréta, Chania Erasmus beszámoló Kréta, Chania 2016.02.14-2016.06.15. Pár évvel előttünk az egyik barátom volt itt Erasmuson az iskolából, neki nagyon tetszett a hely és ő ajánlotta nekünk, hogy menjünk ide, valamint

Részletesebben

garmadát. Abban sem volt nagy köszönet, ahogy cseperedtem, mert, ami rosszat elképzelhet az ember, azt én mind véghezvittem: a macska talpára

garmadát. Abban sem volt nagy köszönet, ahogy cseperedtem, mert, ami rosszat elképzelhet az ember, azt én mind véghezvittem: a macska talpára Mire megvirrad... Julis! Julis! Asszony! Csak nem hagy békén, s én áldozatként, hogy szabaduljak tőle, elvonulok, mint a nagyokosok, tollat veszek a kezembe, azzal ámítom őnagyságát, hogy úr lettem, ahogy

Részletesebben

Kelemen Nóra Kun Viktória

Kelemen Nóra Kun Viktória Kelemen Nóra Kun Viktória Svédországi beszámoló 2010. április 23.- május 14. Nagy örömmel vettük tudomásul, hogy részt vehettünk a 3 hetes svédországi szakmai gyakorlaton. Kiutazásunkat megelőzően 3 napos

Részletesebben

Svajda Viktória Bernadett 12./b Leonardo-program, Svédország. Beszámolóm

Svajda Viktória Bernadett 12./b Leonardo-program, Svédország. Beszámolóm Beszámolóm 2013-11-11 Hétfő. 2013.11.11.- 2013.11.17. Hétfőn Heni is és Én is szabadok voltunk. Felkeltünk, megreggeliztünk, pihiztünk, skypoltunk, stb. Bementünk a városba, vásárlás céljából. Út közben

Részletesebben

JAJ DE JÓ A VAKÁCIÓ!!!

JAJ DE JÓ A VAKÁCIÓ!!! A VAJDA PÉTER ÉNEK- ZENEI ÁLTALÁNOS ÉS SPORTISKOLA LAPJA 18. ÉVFOLYAM 5. SZÁM 2012. JÚNIUS Botos Auróra 3.s JAJ DE JÓ A VAKÁCIÓ!!! tartalom JÚNIUS 3 Kiváló Vajdások 4 Pedagógusnapra 5 Németországban Comeniussal

Részletesebben

A nagy utazás. Dánia 2013-04-06-2013-05-04

A nagy utazás. Dánia 2013-04-06-2013-05-04 A nagy utazás Dánia 2013-04-06-2013-05-04 Kezdetek - Az utazás 2013.04.06-án indultunk Szegedről transzferrel a bécsi repülőtérre éjfélkor. Nagyon izgatott voltam, mivel ez volt életem első repülő útja.

Részletesebben

Dánia magyar szemmel

Dánia magyar szemmel Dánia magyar szemmel Bandula Dominika 1.hét. 2017. november 5-én (vasárnap) indult a transzferünk a pesti reptérre. A repülés gondmentesen zajlott és miután a késő esti órákban megérkeztünk a koppenhágai

Részletesebben

Olaszországi szakmai gyakorlat 2011.03.21. -04.09 Együd Márk

Olaszországi szakmai gyakorlat 2011.03.21. -04.09 Együd Márk Olaszországi szakmai gyakorlat 2011.03.21. -04.09 Együd Márk 1. nap (hétfő) Ferihegyi felszállásunk után, alig egy óra elteltével már ott is voltunk Bariban, ahol elég rossz esős idő volt. Jó volt a repülés,

Részletesebben

Portfólió. Név: Szklenár Bence. Dátum: szeptember

Portfólió. Név: Szklenár Bence. Dátum: szeptember Portfólió Név: Szklenár Bence Dátum:. szeptember 1 A mobilitás adatai: A kiutazó neve, évfolyama: Szklenár Bence 1/13log. A küldő intézmény neve: Salgótarjáni Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakgimnáziuma

Részletesebben

Erasmus+ : Olaszország: november

Erasmus+ : Olaszország: november Felelős szerkesztő: Breznay Gáborné Írta: Szabó Ágnes Fotókat készítette: Szabó Ágnes Szerkesztette: Szabó Ágnes Erasmus+ : Olaszország: 2016. november 20-26. 2016 novemberében 4 diák, Pék Bernadett (11.B),

Részletesebben

FRANCIAORSZÁGI ÚTINAPLÓM

FRANCIAORSZÁGI ÚTINAPLÓM FRANCIAORSZÁGI ÚTINAPLÓM 2014. november 13. 2014. december 05. Készítette: Horváth Barbara Ilona az LdV-HU-09-TAN-1044-1073-1087-1088 2014 1 HU 01 KA 102 000149 számú Erasmus + Európai Mobilitási projekt

Részletesebben

Rodosz, Gennadi Írta: Horváth Vanessa 2016.

Rodosz, Gennadi Írta: Horváth Vanessa 2016. Rodosz, Gennadi 2016.07.18-2016.08.29 Írta: Horváth Vanessa 2016. Erasmus+ Gennadi 2016. június 18-án indultunk a Liszt Ferenc reptérről Rodoszra, hogy eltöltsünk ott 6 hét szakmai gyakorlatot. Későn délután

Részletesebben

Aztán eljött a nap, amikor már nem kapta a segélyt, csak valami járuléknak nevezett, nevetségesen kicsi összeget

Aztán eljött a nap, amikor már nem kapta a segélyt, csak valami járuléknak nevezett, nevetségesen kicsi összeget Kovács Gabriella Hát ennyi volt... Hát ennyi volt érezte, hogy itt az út vége. Tehetetlenül, fáradtan feküdt a hideg kövön a fagyos szélben és nem akart többé engedelmeskedni a teste. Már nem érzett fájdalmat

Részletesebben

A feladat sorszáma: 6. Standardszint: 6. Különböző szövegtípusok hangos és néma olvasása. Különböző információhordozók kezelése

A feladat sorszáma: 6. Standardszint: 6. Különböző szövegtípusok hangos és néma olvasása. Különböző információhordozók kezelése A feladat sorszáma: 6. Standardszint: 6. A standard(ok), amelye(ke)t a feladattal mérünk: Olvasás, az írott szöveg megértése A tanulási képességek fejlesztése Különböző szövegtípusok hangos és néma olvasása

Részletesebben

Leonardo pályázat "Egy nyelven beszélünk, a divat nyelvén! " Beszámoló a szakmai gyakorlatról Finnország Hämeenlinna 2010.január.30-február.

Leonardo pályázat Egy nyelven beszélünk, a divat nyelvén!  Beszámoló a szakmai gyakorlatról Finnország Hämeenlinna 2010.január.30-február. Leonardo pályázat "Egy nyelven beszélünk, a divat nyelvén! " Beszámoló a szakmai gyakorlatról Finnország Hämeenlinna 2010.január.30-február.28 Készítette: Antal Szabina Emese 14.Ru Küldő intézmény: SzSzKSz

Részletesebben

München Munkanapló

München Munkanapló 2015. 02. 05. 02. 26. München Munkanapló 02.05. Indulás 7:15-kor Érkezés Münchenbe 14:30-ra A müncheni diákok és Gregor Hanke vártak minket a pályaudvaron. Elkísértek minket a szállásunkra, majd este együtt

Részletesebben

Németországi szakmai gyakorlat a Leonardo Da Vinci pályázat keretében június 10-től július 21-ig

Németországi szakmai gyakorlat a Leonardo Da Vinci pályázat keretében június 10-től július 21-ig Németországi szakmai gyakorlat a Leonardo Da Vinci pályázat keretében 2012. június 10-től 2012. július 21-ig 2012. június 10-én reggel fél 7-kor indultunk iskolabusszal, kb 15 óra utazás után megérkeztünk

Részletesebben

Hogyan kell használni a SZÓFOGADÓ füzeteket? SZÓFOGADÓ füzetek

Hogyan kell használni a SZÓFOGADÓ füzeteket? SZÓFOGADÓ füzetek SZÓFOGADÓ füzetek A SZÓFOGADÓ füzetek olyan hétköznapi dolgokban szeretnének segíteni neked, amikről nem biztos, hogy tanulni fogsz az iskolában Ilyen témák például a fogmosás, a közlekedés, táplálkozás,

Részletesebben

Gondolatok az elsőéves kiscsoportról

Gondolatok az elsőéves kiscsoportról Gondolatok az elsőéves kiscsoportról Végigizgult interjúkkal kezdődnek közös élményeink az Onesimus projektben. Ahhoz ugyanis, hogy bekerülhessünk az elsőéves kiscsoportba mindenkinek interjún kellett

Részletesebben

A HMJVÖ Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola és Óvoda Jó gyakorlatai: SZÓ-TÁR idegen nyelvi nap

A HMJVÖ Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola és Óvoda Jó gyakorlatai: SZÓ-TÁR idegen nyelvi nap A HMJVÖ Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola és Óvoda Jó gyakorlatai: SZÓ-TÁR idegen nyelvi nap A jó gyakorlat célja Az idegen nyelvi nap során a tanulók különböző idegen nyelvi foglalkozásokon, workshopokon

Részletesebben

Kifogyhatatlan ötletek - Kézműveskedés a Bácsalmás 4. lakásban Veréb- Fészek

Kifogyhatatlan ötletek - Kézműveskedés a Bácsalmás 4. lakásban Veréb- Fészek Kifogyhatatlan ötletek - Kézműveskedés a Bácsalmás 4. lakásban Veréb- Fészek A februári hónap is tartalmasan és eseménydúsan telt nálunk. Sok új dolgot tanultunk és próbáltunk ki a gyerekekkel. Nagyon

Részletesebben

Beszámoló Olasz tanulmányútról

Beszámoló Olasz tanulmányútról Vendéglátó szakmát tanulók és gyakorlati oktatók szakmai kompetenciafejlesztése Olaszországban (2015-1-HU01-KA102-013197) Beszámoló Olasz tanulmányútról Gradoi szakmai tanulmányút során olyan emberekkel

Részletesebben

Munkanapló 2014.07.07

Munkanapló 2014.07.07 Munkanapló 2014.07.07 Felkeltünk reggel 07:00-kor, 08:00-ra elmentünk reggelizni. 09:00-kor elindultunk a kertbe dolgozni. A lányok lila, fehér és vörös hagymát szedtünk, majd kötöztük őket. A fiúk a kertben

Részletesebben

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013. augusztus 11-31. Készítette: Czékmán Szabolcs 1. nap (Augusztus 11.) Hajnali 4:30 körül indultunk Békéscsabáról három kisbusszal Pestre, ahol felszálltunk

Részletesebben

FINNORSZÁG - JYVÄSKYLÄ ITPRO @ JAMK 2013 / 2014 SZABÓ FLÓRIÁN ÁKOS

FINNORSZÁG - JYVÄSKYLÄ ITPRO @ JAMK 2013 / 2014 SZABÓ FLÓRIÁN ÁKOS ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ FINNORSZÁG - JYVÄSKYLÄ ITPRO @ JAMK 2013 / 2014 SZABÓ FLÓRIÁN ÁKOS KÜLFÖLDI INTÉZMÉNY: JAMK University of Applied Sciences PROGRAM: ITPRO képzés CampusHungary és Erasmus ösztöndíjjal IDŐSZAK:

Részletesebben

Erasmus élménybeszámoló

Erasmus élménybeszámoló Erasmus élménybeszámoló Suba Róbert vagyok, a BMF-KGK hallgatója. Kiskőrösön élek, Budapesten tanulok. Erasmus ösztöndíjjal tanultam Belgiumban a Katholieke Hogesschool Zuid-West-Vlaanderen Associatie

Részletesebben

Név: Szép Veronika. Dátum: 2005. december 4. Munkanapló sorszáma: XV. Építésziroda neve: Mlacomba. Fogadó város: Palma de Mallorca

Név: Szép Veronika. Dátum: 2005. december 4. Munkanapló sorszáma: XV. Építésziroda neve: Mlacomba. Fogadó város: Palma de Mallorca Név: Szép Veronika [ HATÁRTLANÉPÍTÉSZET] Dátum: 2005. december 4. Munkanapló sorszáma: XV. Építésziroda neve: Mlacomba Fogadó város: Palma de Mallorca Szakmai beszámoló: Ez a hét gyorsan eltelt és csupán

Részletesebben

Szakmai gyakorlaton Finnországban 2011.03.05.-2011.04.02. Beszámoló

Szakmai gyakorlaton Finnországban 2011.03.05.-2011.04.02. Beszámoló Szakmai gyakorlaton Finnországban 2011.03.05.-2011.04.02. Beszámoló Az utazás a Tempus Közalapítvány Leonardo Mobilitás program támogatásával valósult meg Küldő iskola: Szegedi Szolgáltatási Középiskola

Részletesebben

Finnországi beszámoló

Finnországi beszámoló Finnországi beszámoló 2011.10.24 hétfő Épségben megérkeztünk Helsinkibe. Az iskola kis mikrobuszával jöttek értünk a repülőtérre. Útközben megálltunk hideg élelmet vásárolni, a szállásra érkezés után megvacsoráztunk.

Részletesebben

A Baross az Erasmus+ programjában

A Baross az Erasmus+ programjában A Baross az Erasmus+ programjában Mi is az Erasmus+ és hogyan kötődik az iskolánkhoz? Az Erasmus+ program az Európai Unió 2014-2020 között futó oktatási, képzési, ifjúsági és sport programja. Iskolánk

Részletesebben

MUNKANAPLÓ. Prága, Csehország március Kiss Gábor

MUNKANAPLÓ. Prága, Csehország március Kiss Gábor MUNKANAPLÓ Prága, Csehország 2019. március 02 24. A tanuló neve: Szilágyi Hédi Évfolyama, tanult szakmája: 9. D Turisztikai szervező, értékesítő Projekt címe: Cool-turizmus Prágában Fogadó hotel neve:

Részletesebben

FRANCIAORSZÁGI ÚTINAPLÓM

FRANCIAORSZÁGI ÚTINAPLÓM FRANCIAORSZÁGI ÚTINAPLÓM 2014. november 13. 2014. december 05. Készítette: Matus Kitti Diána az LdV-HU-09-TAN-1044-1073-1087-1088 2014 1 HU 01 KA 102 000149 számú Erasmus + Európai Mobilitási projekt keretében

Részletesebben

Útinapló Együtt Európában HAT

Útinapló Együtt Európában HAT Útinapló Együtt Európában HAT-15-07-0110 2016. május 27-én indultunk Felvidékre, Rimaszombatra, hogy a Kereskedelmi Magán Szakközépiskola diákjaival közösen megvalósítsuk projektünket. Az előkészítő foglalkozásokon

Részletesebben

A programról az iskolában hallottam Túri Tibor tanár úrtól, aki szólt a lehetőségről mivel már korábban is helyt álltam Németországban.

A programról az iskolában hallottam Túri Tibor tanár úrtól, aki szólt a lehetőségről mivel már korábban is helyt álltam Németországban. 2017 évi Erasmus program Pálfi Ilona vagyok (1997.07.31.) a Toldi Miklós Él. iskola tanulója. A programról az iskolában hallottam Túri Tibor tanár úrtól, aki szólt a lehetőségről mivel már korábban is

Részletesebben

nap nap

nap nap 2017.10.03.-1.nap A repülőgép 15.30-kor indult Portugáliába. Ma repültem először, nagyon izgalmas volt. A gép Portóban szállt le, helyi idő szerint 19.00-kor. Leszállás után vártak minket, és egy kisbusszal

Részletesebben

EGY MEG NEM ÍRT NAPLÓBÓL. középületek kritikai elemzése, lánchíd19

EGY MEG NEM ÍRT NAPLÓBÓL. középületek kritikai elemzése, lánchíd19 EGY MEG NEM ÍRT NAPLÓBÓL középületek kritikai elemzése, lánchíd19 tóth gábor augusztus 28. 16:39 Lánchíd utca 19. Lánchíd, Lánchíd hisz én itt már jártam. Persze, megvan: Budapest. Jónak tűnik, szép emlékeim

Részletesebben