VISELKEDÉSI KÓDEX A LÓ JÓLÉTE

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "VISELKEDÉSI KÓDEX A LÓ JÓLÉTE"

Átírás

1 Wiener Neustadt, Ausztria fiatal hajtók (16-21), gyerekek (12-14), juniorok (14-18) számára kiírt póni egyesfogathajtó Európa-bajnokság július A VERSENY LEBONYOLÍTÁSÁVAL KAPCSOLATOS ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK A KÖVETKEZŐ SZABÁLYZATOKBAN TALÁLHATÓK: - FEI Alapszabályzat, 22. kiadás (2007. április 15.), módosítás január 1. - FEI Általános Szabályzat 23. kiadás (2009. január 1.), módosítás január 1. - FEI Állatorvosi Szabályzat 12. kiadás (2010. április 5.), módosítás január 1. - Nemzetközi versenyek fogathajtó szabálygyűjteményének 10. kiadása (2009. január 1.), módosítás január 1. - Lovak doppingmenteségére és gyógyszeres kezelésére vonatkozó szabályok (2010. április 5.), módosítás január 1. - Emberekre vonatkozó FEI Doppingellenes Szabályzat: a 2009-es felülvizsgált kódex alapján; módosítás január 1. - Minden egyéb FEI által közzétett szabálymódosítás. - A fent említett FEI Alapszabályzatban és az Általános Szabályzatban szó esik a bírósági eljárásról. Az eljárás keretében minden olyan fellebbezést, amit a FEI, ill. hivatalos testületei döntése ellen hoznak meg, a Lausanne-i Sport Döntőbíróság hatáskörébe kerül továbbításra. - A nemzeti szövetségek felelőssége biztosítani, hogy versenyzőik megfeleljenek az előírt életkor követelményeknek. A MELLÉKLET IS E VERSENYKIÍRÁS RÉSZÉT KÉPEZI, MINDEN HIVATALOS SZEMÉLYNEK ÉS NEMZETI SZÖVETSÉGNEK RENDELKEZÉSÉRE KELL BOCSÁTANI. BÁRKI SZÁMÁRA ELÉRHETŐ. A versenykiírást a FEI március 15-én fogadta el. VISELKEDÉSI KÓDEX A LÓ JÓLÉTE A Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) minden lovassportban tevékenykedő személytől megköveteli, hogy tartsa be a FEI által kiadott Viselkedés Kódex előírásait, és ismerje el, ill. fogadja el, hogy a ló jóléte elsőrendű, és sohasem szabad alárendelni különböző kereskedelmi és versenyzési befolyásoknak. 1. A versenyben használatos lovak előkészítésének és edzésének minden állomásán minden más követelménnyel szemben a ló érdeke élvez elsőbbséget. Ez vonatkozik úgy a tartásra mint az edzési módszerekre, a patkolásra, a szerszámozásra, és a szállításra. 2. A ló és a versenyző megfelelő erőnléte és jó egészségi állapota szükséges ahhoz, hogy a versenyben részt vehessenek. A helytelen segítségadás, ill. ló gyógyszeres kezelése, valamint a rajta elvégzett sebészeti beavatkozások mind kapcsolatban állnak ezzel (utóbbiak veszélyeztethetik a ló biztonságát, érdekét, és a kancák vemhességét). 3. A versenyek a ló jólétét hátrányosan nem befolyásolhatják. Ezalatt értendő a versenyhelyszínekre, a talajra, az időjárási viszonyokra, az istállózásra, a versenyhelyszín biztonságára és a verseny utáni szállításkor a ló erőnléti állapotára való alapos odafigyelés.

2 4. Minden erőfeszítést meg kell tenni annak biztosítására, hogy a ló megfelelő figyelmet kapjon a versenyszámok teljesítése után, és hogy a lóval emberségesen bánjanak versenykarrierjének befejeztével. Ez egyaránt vonatkozik az állatorvosi kezelésre, a versenyen szerzett sérülésre, az eutanáziára, és a ló nyugdíjazására. 5. A FEI minden sportban tevékenykedő személyt ösztökél arra, hogy szakterületén megszerezze a legmagasabb képesítést. A ló jólétéről szóló, FEI Viselkedési Kódex teljes másolata megszerezhető a Nemzetközi Lovas Szövetségtől (Avenue Mon-Repos 24. Lausanne 5, CH-1000, Switzerland. Telefon: A Kódex angol és francia nyelven érhető el. A FEI honlapjáról is letölthető: ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK A VERSENY RENDEZŐJE A versenyrendező neve: Pferdesportzentrum St. Hubertus Breitenfurt A versenyrendező címe: A-2384 Breitenfurt, Linker Graben 2. Ausztria A versenyrendező telefonszáma: A versenyrendező faxszáma: A versenyrendező címe: info@driving2012.com A versenyrendező honlapja: A versenyhelyszín adatai Megnevezés, cím: Telefonszám: Theresianische Militärakademie 2700 Wiener Neustadt, Burgplatz 1. SZERVEZŐBIZOTTSÁG A verseny tiszteletbeli elnöke: A verseny elnöke: Versenytitkár: Elisabeth Max-Theurer Christian Kermer Karl Wutte VERSENYIGAZGATÓ Neve: Daniela Grafenberger Címe: A-3300 Stift Ardagger, Nr Telefonszám: cím: daniela.grafenberger@gmx.at A VERSENY HIVATALOS SZEMÉLYEI VERSENYBÍRÓSÁG Elnöke: Klaus Peppersack (GER) Tagja(külföldi bíró): Mark Peter Wentein (BEL) Tagja: Diana Brownlie (GBR) Tagja: Fejér Barna (HUN) Tagja: Joaquin Medina Garcia (ESP) Tartalék bíró: Lisa Larsson (SWE)

3 TECHNIKAI KIKÜLDÖTT Philip Bateman (GBR) TECHNIKAI KIKÜLDÖTT ASSZISZTENS Bärbel Radl (AUT) PÁLYAÉPÍTŐ Gunnar Larsson (SWE) PÁLYAÉPÍTŐ ASZISZTENS Harald Aigner (AUT) Franz Feichtinger (AUT) FELLEBBVITELI BIZOTTSÁG Elnöke: cím: Tagja: Tagja: FŐ STEWARD Frank Spadinger (AUT) Helmut Kolouch (AUT) Alfred Steinacher (AUT) Gabriela Benz (ITA) cím: ASSZISZTENS STEWARDOK Jochen Gramberger (AUT) Karin Ipser (AUT) ÁLLATORVOSI BIZOTTSÁG Elnöke: Külföldi állatorvosi küldött: Tagja: Dr. Constanze Zach (AUT) Dr. Gerhard Dittus (GER) Dr. Claudia Haidbauer (AUT) A VERSENY KEZELŐ ÁLLATORVOSA Pferdeklinik Würflach A-2732 Würflach, Johannesbach A VERSENY ORVOSA Osztrák Mentőszolgálat telefonszám: KOVÁCS Firma Jürgen Rothmanner telefonszám:

4 A VERSENY TECHNIKAI PARAMÉTEREI IDŐBEOSZTÁS Istállók megnyitása július órától Első állatorvosi szemle: amennyiben egy póni az első állatorvosi szemlén nem kerül felvezetésre, nem július 11. 9:00 indulhat a versenyben. Indulási sorrend meghatározása július :00 Díjhajtás július 12. 8:00 Díjhajtás július 13. 8:00 Maratonhajtás július 14. 9:00 Akadályhajtás július 15. 8:00 A verseny szabadtéren kerül megrendezésre. Díjhajtó négyszög: Díjhajtó melegítő pálya: Akadályhajtó pálya: 100 x 40m 100 x 40m 110 x 70m Boxok mérete: 3 x 3m (10 %-a 3 x 4m) MEGHÍVÁS A versenyzők életkora Gyermekek: Junior hajtók: Fiatal hajtók: év év év A versenyben európai nemzetek vesznek részt. A hajtók száma csapatonként (gyermek/junior/fiatal hajtó) 2/2/2 Egyéni indulók száma (gyermek/junior/fiatal hajtó) 2/2/2 Pónik száma hajtónként 1 Segédhajtó száma hajtónként 1 A versenyben induló gyermek a versenyben részvételkor legyen legalább 12 éves. A versenyzőket a szervezőbizottság nemzeti szövetségükön keresztül hívja meg. A SORSOLÁS időpontjának és helyszínének kihirdetése a versenyirodán július 11-én 16 órától. NEVEZÉSEK Bármely nemzetközi versenyen induló versenyzőnek és lónak szerepelnie kell a FEI nyilvántartásában. Általános Szabályzat 23. kiadása, január elsejétől hatályos; szabály A Nemzetközi Lovas Szövetség nyilvántartásában nem szereplő lovat és/vagy hajtót automatikusan diszkvalifikálni kell a versenyből.

5 A nemzetközi versenyen indulni szándokozó versenyzőnek rendelkeznie kell egy nemzeti szövetség által kiadott igazolással. (Nemzetközi versenyre csak a nemzeti szövetség nevezheti a hajtót). A verseny szervezőbizottsága semmilyen más nevezést nem fogadhat el. A nevezési lapon az alábbi információkat kell szerepeltetni: A ló neve, születési dátuma, fajtája, születési országa, méneskönyvi nyilvántartásának kezdőbetűi, (FEI) útlevélszám/fei azonosítási lap, színe, neme, tulajdonos(ok) neve(i). A versenyző neve, neme, születési dátuma, FEI nyilvántartási száma. NEVEZÉSI HATÁRIDŐK Előzetes nevezés április 17. Névleges nevezés május 15. További névleges nevezés egyéni indulók számára május 29. Végleges nevezés június 12. Nevezési díj hajtónként (ha nincs összes nevezési díj) 150 EUR Boksz díj póninként 150 EUR Pónik cseréje A végleges nevezések leadása után a pónik és/vagy hajtók cseréje csak a szervezőbizottság kizárólagos engedélyével lehetséges. A helyettesítő póninak és/vagy versenyzőnek szerepelnie kell a névleges nevezési listán. Költségek megtérítése Amennyiben a végleges nevezés leadása után a versenyző visszalép, vagy a versenyen nem jelenik meg, akkor a kései visszalépés, vagy a versenyen meg nem jelenés miatt a szervezőbizottságnak köteles megtéríteni a versenyző érdekében, de a szervezőbizottság részére felmerült költségeket (boxdíj, hotel költség). TOVÁBBI KÖLTSÉGEK Áram: Trágya elhelyezés Széna Szalma Forgács Szerszámoknak boksz MCP 50 EUR 30 EUR 7 EUR 5 EUR 10 EUR 100 EUR 12 EUR SZÁLLÁS A versenyző szállását saját maga fizeti. Étkezését is saját maga fizeti, étkezésre július 9-től 15-ig van lehetőség. Utazási költség megtérítés: ugyanaz vonatkozik a versenyre, mint a CAIO-ra és a Bajnokságokra. A segédhajtók számára szállásigényt a nevezésekkel együtt le kell adni. Szálláslehetőséget és étkezési lehetőséget július 9-től 15-ig lehet igénybe venni. Az étkezési költségeket és a szállás költségeit a versenyző állja.

6 A pónik elhelyezésére július 9-től (16 órától) 16-ig (délig) van lehetőség. Az elhelyezés költségét a versenyző állja. MEGÉRKEZÉS Az érkezés dátumát és időpontját, valamint a szállítás módját a Szervezőbizottsággal tudatni kell, hogy a versenyhelyszínre érkezéskor a pónikat azonnal el lehessen szállásolni. REKLÁM A és C versenyszám során: a szervezőbizottság engedélyezi, hogy a versenyző szponzorának logóját az Általános Szabályzat és a Fogathajtó Szabálygyűjtemény szabályának megfelelően a kocsiján feltüntesse. B versenyszám során: a szervezőbizottság engedélyezi, hogy a versenyző szponzorának logóját az Általános Szabályzat és a Fogathajtó Szabálygyűjtemény szabályának megfelelően a kocsiján és a segédhajtó(k) hátán feltüntesse. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK 1. A versenyszámok eredményeivel kapcsolatos általános információk A szervezőbizottság a versenyszámok helyezettjeinek szalagot és ajándéktárgyakat ajándékoz. FEI érmeket a gyermek, a junior és a fiatal hajtó egyesfogathajtó kategória első három helyezettje, valamint az összetett fogathajtó verseny első három helyezett csapata kap. Összetett pónifogathajtó verseny Egy nemzeti csapatot legalább egy gyermek, egy junior és egy fiatal hajtó alkot, a Nemzeti Szövetség azonban maximum hat hajtó - két gyermek, két junior és két fiatal hajtó delegálására jogosult. A csapat helyezési sorrendje a legjobban teljesítő csapattag gyermek, junior és fiatal hajtó pontjainak összeadásából tevődik össze. Csak annak a hajtónak számít a pontja a végső helyezés kialakításában, aki mindhárom versenyszámot kizárás nélkül teljesítette. Pontegyenlőség esetén a szabály érvényesül, vagyis a maratonhajtás versenyszámában legjobban teljesítő gyermek, junior, fiatal hajtó pontszáma kerül a többé elé. Amennyiben továbbra is pontegyenlőség állna fenn, a díjhajtásban elért pontszámok döntenek a verseny végső helyezését illetően. 2. Díjátadó ünnepség A díjátadó ünnepség közvetlenül az akadályhajtás versenyszáma után kerül lebonyolításra. 3. Biztosítás Minden tulajdonos és hajtó saját maga felel az általa, a lovaik által, az alkalmazottaik által, illetve a vendégeik által harmadik személynek okozott kárért. Ezért nagyon tanácsos belföldi, illetve külföldi versenyre harmadik személynek esetlegesen okozott kárra teljeskörű biztosítást kötni, illetve a biztosítást érvényesíteni. 4. Versenyhelyszínre belépés (Általános szabályzat 132; Állatorvosi szabályzat szabály) Póninként két tulajdonosnak (az útlevél szerinti tulajdonosnak) jár belépőjegy, ami a versenyző részére kerül átadásra, feltéve, hogy a verseny kezdete előtt a versenyirodában leadják a neveket.

7 Az istállók területére csak az Állatorvosi szabályzat szabályának értelmében lehet bemenni. 5. Időmérő berendezés Zeitnehmung Beke OOEPS Friedrich Beke; 4650 Lambach; Johann-Holzinger-Str Panaszok, kifogások A panaszokkal és a kifogásokkal írásban, 150 svájci frank, vagy ennek megfelelő összeg letételével lehet élni. 7. A verseny szervezése Kivételes esetekben a szövetségi kapitány és a versenybíróság jóváhagyásával a szervezőbizottság fenntartja a versenykiírás változtatásának jogát annak érdekében, hogy a mulasztás, vagy az előre láthatatlan események miatt felmerülő kérdéseket tisztázza. A már jóváhagyott versenykiírás a FEI engedélye nélküli megváltoztatásából adódó helyzetek nem minősülnek előre láthatatlan helyzeteknek. A versenyzőket és a hivatalos személyeket a változtatásokról a lehető leghamarabb értesíteni szükséges, és a külföldi bíró a változtatásokat a FEI titkárának jelenti köteles. 8. Vitás kérdések A versenykiírás értelmezéséből adódó (a fordított nyelveken) vitás kérdésekben az angol nyelvű változat a döntő. 9. Eredmények A FEI kérése, hogy a versenyeredmények a verseny befejeztével mihamarabb a FEI részére - Laetitia.hugli@fei.org -, Excel vagy XML formátumban megküldésre kerüljenek az eredmények publikálása és a kvalifikációk meghatározása végett. Az alábbi linket használva a file letölthető: Minden eredménynek tartalmaznia kell a ló útlevél regisztrációs számát és a versenyző FEI azonosító számát. ÁLLATORVOSI ÜGYEK 1. Vám ügyintézés Megnevezés: SCHENKER & CO AG Cím: A Wien, Gottfried Schenker Straße 1. Telefonszám: +43-(0) Faxszám: +43-(0) cím: wien@schenker.at 2. Útlevél FEI Állatorvosi Szabályzat 12. kiadás (2010. április 5.), módosítás január 1. ( ÁLLATORVOSI VIZSGÁLATOK, ÁLLATORVOSI SZEMLÉK, ÚTLEVÉLELLENŐRZÉS az Állatorvosi szabályzat szabályának és a Nemzetközi Fogathajtó versenyek Szabálygyűjteményének ide vonatkozó szabályai alapján kerül lebonyolításra.

8 FEI Általános Szabályzat 23. kiadás (2009. január 1.), módosítás január 1. Lásd a 137. szabályt. Útlevélre vonatkozó követelmények: verseny útlevél/azonosító kártya országos verseny nem kötelező a versenyt rendező országból származó CAI-B lónak nem kötelező, meghívott országokból érkező lovaknak kötelező CAI-A kötelező Bajnokságok/Játékok kötelező LÓ INFLUENZA OLTÁS, ÁLLATORVOSI SZABÁLYZAT, VI. MELLÉKLET (kivéve Új-Zélandon és Ausztráliában rendezett versenyeken) január elsejétől a FEI versenyen induló lovak számára kötelező az influenza elleni védőoltás, amelyet a verseny előtti hat hónap + 21 napon belül kell beadni. 1. A FEI versenyen indulni szándékozó lónak legalább a két alapvakcinával (21 és 92 nap közötti eltéréssel a másodikat) rendelkeznie kell. A harmadik oltást az alapimmunizálás második vakcinájától számított 7 hónapon belül kell beadni, és a lovat legalább évente újra kell oltani. 2. Amennyiben a ló FEI versenyen indul, a FEI versenyre érkezés előtti hat hónap + 21 napon belül kell a lovat oltani (a 21 napos határ azért van megadva, hogy a vakcinázás idejét a versenynaptár időpontjaival össze lehessen hangolni). 3. A versenyre érkezés napja előtti 7 napon belül a lovat nem lehet oltatni. 4. Amennyiben a január elseje előtt érvényben lévő ló influenza oltásra vonatkozó szabálynak eleget téve helyesen volt oltva a ló, nem kell ismét alapimmunizálni, feltéve, hogy az alapimmunizálást megkapta és a FEI verseny előtti hat hónap és 21 napos időtartamon belül influenza ellen újra lett oltva. DOPPING MINTAVÉTEL (Állatorvosi szabályzat V. és VI. fejezete, és a III. melléklet) Míg CI versenyeken a mintavétel csak ajánlott, a Játékokon, a Bajnokságokon, a Világkupa Döntőn, valamint Világkupa minősítő versenyeken, a CCI3*, a CCI4*, a CSI (3*, 4*, 5*), a és a CIO versenyeken a mintavétel kötelező. A mintavételre kiválasztott lovak számának meghatározása a mintavevő állatorvos/állatorvosi küldött hatásköre. A Játékokon, a Bajnokságokon, a Világkupa Döntőn, valamint Világkupa minősítő versenyeken, a CCI3*, a CCI4*, a CSI (3*, 4*, 5*), a és a CIO versenyeken ajánlatos a versenyen szereplő összes ló 5%-ból (de minimum három lóból) mintát venni (lásd az Állatorvosi szabályzat szabályát is). Külön irányelvek alkalmazhatók azokon a versenyeken, amelyekre a Gyógyszeres kezelést ellenőrző program (csak I és II csoport) vonatkozik. GYÓGYSZERES KEZELÉST ELLENŐRZŐ PROGRAM (I ÉS II CSOPORT) Az I és II csoportbeli FEI versenyek szervezőbizottságainak a versenyzőktől 12,50 svájci frank értékű összeggel egyenértékű pénzdíjat szükséges szedniük az MCP költségek fedezésére.

9 GYÓGYSZERES KEZELÉST ELLENŐRZŐ LABORATÓRIUM Neve: Horseracing Forensic Laboratories (HFL) Sport & Science Dr Steve Maynard Quotient Biosearch Limited Címe: Egyesült Királyság, Cambridgeshire CB7 5WW, Fordham, Newmarket Road Telefonszám: +44 (0) Faxszám: +44 (0) cím: ÁLLATORVOSI KEZELÉSEK ÉS AZ ERRE KIJELÖLT HELYEK A FEI VERSENYEKEN A évi Állatorvosi Szabályzat módosításokat tartalmaz a lovak kezelésének engedélyezéséről FEI versenyeken, és a szabályok közé beemelte annak szükségszerűségét, hogy a lovak kezelését arra kijelölt helyen kell elvégezni. Versenyen a kezelésre kijelölt hely csak a ló kezelését szolgálhatja, de bizonyos speciális lentebb említett kezeléseket a FEI állatorvosi küldött, illetve a FEI állatorvosi bizottság tagjainak beleegyezésével máshol a ló saját boxában is el lehet végezni. A változások a FEI versenyeken tiltott szerekre is kiterjedtek, április 5-ével ezekről teljes lista készült ( A kezelések elvégzésének és a kezelések helyének engedélyezése a versenyen a FEI hivatalos személyeiként jelen lévő állatorvosok hatáskörébe tartozik. Az alábbi dokumentumot kell kitölteni, ha a kezelés szükségessé válik: Equine Therapeutic Use Exemption (ETUE) Form 1 - Authorization for Emergency Treatment (i.e. involving medication containing Prohibited Substances) Ló gyógykezelésére vonatkozó 1. számú űrlap sürgősségi kezelés engedélyezésére (tiltott szerek használatát is magában foglaló kezelésekre). Az űrlapot a versenyen a FEI hivatalos személyeként jelenlévő állatorvos bocsátja a versenyző rendelkezésére, majd a kitöltést követően az állatorvos a versenybíróság elnökével is aláíratja. A kezelést általában az erre a célra kijelölt helyen kell végezni, feltéve, hogy a FEI állatorvosi küldött, illetve a FEI állatorvosi bizottság tagjai más helyet is lehetővé tesznek. Egyetlen ilyen eset csak a gyógykezelést igénylő sürgősségi eset lehet, de ilyen esetekben sem mindig engedélyezik. Equine Therapeutic Use Exemption (ETUE) Form 2 - Declaration for administration of altrenogest to mares competing in FEI competitions Ló gyógykezelésre vonatkozó 2. számú űrlap Nyilatkozat a FEI versenyen versenyző kancák altrenogeszt-tel kezeléséről. A verseny megkezdése előtt a kitöltött űrlapot át kell adni az illetékes hivatalos személynek; a versenybíróság aláírása nem szükséges. A kezelés a ló saját boxában is elvégezhető. Gyógykezelésre vonatkozó 3. számú űrlap a tiltott szerek listáján nem szereplő gyógyszerrel kezelés engedélyezésére (pl. folyadékveszteség pótlása, antibiotikumos kezelés) E kezelések injekció, orrnyelőcsőszonda, inhalicáció (csak sóoldattal) elvégzésének engedélyezéséhez ki kell tölteni a 3. számú űrlapot. Amennyiben a kezelés során használt szer nem szerepel a tiltott szerek listáján, és az szájon át kerül beadásra, akkor az űrlap kitöltése nem szükséges. Az űrlapot a versenybíróság elnökének nem kell aláírni. A kezelést erre kijelölt helyen kell elvégezni, de van olyan eset, pl. infúzió adása, vagy amikor nincs megfelelő kezelő hely, amikor engedély kérhető a saját boxban elvégzett kezelésre.

10 Az egyszerű kezelések jég, víz, hideg lézer, mágnes terápia, melegítő takaró engedélyezése és felügyelete nem szükséges. A többi kezelés a FEI hivatalos személye általi felügyelete közvetlenül, vagy az engedélyező adatlap másolatának bemutatásával szükséges. A FEI állatorvosi küldöttnek a szervezőbizottsággal előzetesen egyeztetni kell, hogy a kezelésre kijelölt hely a célnak megfeleljen. A stewardokkal is konzultálniuk kell, hogy a fent leírt követelményekkel tisztában legyenek; mikor szükséges engedélyt kérni, mikor kell kezelésre kijelölt helyet használni, és mikor milyen űrlapra van szükség. A szervezőbizottság kötelessége, hogy elegendő számú stewardot alkalmazzon, akik a FEI hivatalos állatorvosaival folyamatos kontaktust tartanak fenn, hogy a kezelések felügyeletét a fenti követelményeknek megfelelően ellássák. Amennyiben ilyen stewardok nem állnak rendelkezésre, az állatorvos kijelölhet olyan személyeket, akik erre a szerepre alkalmasak. A szervezőbizottság azért is felelős, hogy az állatorvosoknak fénymásolóval is ellátott irodát alakítson ki, hogy a szükséges papírmunkát el tudják végezni. A FEI állatorvosi küldött csak az 1. számú űrlapot köteles aláíratni a versenybíróság elnökével. Az űrlapokat (1. számú, 2. számú, 3. számú) a FEI állatorvosi küldött köteles őrizni, és a jelentésében hivatkoznia kell azokra. További információk cím: dominique.rochat@fei.org vagy veterinary@fei.org telefonszám:

11 DÍJHAJTÁS VERSENYSZÁMA július 12. A versenyszám a Nemzetközi versenyek fogathajtó szabálygyűjteményének 10. kiadása (2009. január 1.), módosításának január 1-jei változata alapján kerül lebonyolításra A díjhajtó négyszög és a melegítő díjhajtó négyszög 100 x 40 m. Díjhajtó programok Kategória Dátum Időpont Díjhajtó program Gyermek július 12. 9:00 FEI 1 Junior július :00 FEI 1 Fiatal hajtó július 13. 9:00 FEI július 14. MARATONHAJTÁS VERSENYSZÁMA A versenyszám a Nemzetközi versenyek fogathajtó szabálygyűjteményének 10. kiadása (2009. január 1.), módosításának január 1-jei változata alapján kerül lebonyolításra hossza jármód átlagsebesség A szakasz m szabadon választott 14 km/h D szakasz m lépés 6 km/h hossza jármód átlagsebesség akadályok száma E szakasz gyermek m szabad 13 km/h 3, vizes akadály nélkül junior m szabad 13 km/h 5, vizes akadállyal fiatal hajtó m szabad 13 km/h 6, vizes akadállyal július 15. AKADÁLYHAJTÁS VERSENYSZÁMA A versenyszám a Nemzetközi versenyek fogathajtó szabálygyűjteményének 10. kiadása (2009. január 1.), módosításának január 1-jei változata alapján kerül lebonyolításra Az akadályhajtó pálya és a melegítő pálya mérete 120 x 70 m. Hibapont büntetéses akadályhajtó verseny

12 A versenyszám irama jármód átlagos iram gyermek vágta nem megengedett* 220 m/perc junior szabadon választott 230 m/perc fiatal hajtó szabadon választott 250 m/perc vágta nem megengedett* mindössze négy vágtaugrás megengedett, azt követően a vágtaugrások büntetést vonnak maguk után. 1. alkalom: 3 hibapont 2. alkalom: 6 hibapont 3. alkalom: kizárás IDŐBEOSZTÁS július 9. hétfő Versenyiroda nyit Istálló nyit július 10. kedd Szabad edzés július 11. szerda Első állatorvosi szemle Indulók sorrendjének meghatározása Szövetségi kapitányi értekezlet sorsolás július 12. csütörtök Díjhajtás Gyermekek Juniorok július 13. péntek Díjhajtás Fiatal hajtók július 14. szombat Maratonhajtás július 15. vasárnap Akadályhajtás 12 órától 16 órától 8 órától 9 órától 14 órától 16 órától 9 órától 14 órától 9 órától 9 órától 8 órától Melléklet Általános szabályzat szabályai óvások, pénzdíjak Steward szabályzat stewardok feladatai, istálló, melegítő pálya, legelő terület ellenőrzése

Versenykiírás Vecsés 2015

Versenykiírás Vecsés 2015 Vecsés 2015 I. Verseny adatai Helyszín: Vecsés Dátum : 2015. 06. 03-07. NF: HUN KATEGÓRIÁK: Nemzetközi kategóriák: CAI2*-H2 CAI3*-H2 CAI2*-H1 CAI2*-P4 CAI1*-P2 CAI1*-P1 CAIO4*-H4 WCupQ Nemzeti Kategóriák:

Részletesebben

Mezőhegyes - Nemzeti Fogathajtó Verseny

Mezőhegyes - Nemzeti Fogathajtó Verseny Mezőhegyes - Nemzeti Fogathajtó Verseny # Nevezés lezárása Boxdíj (HUF) 2018.07.03 18:00 25400 Verseny ideje: 2018.07.12-2018.07.15 Típusa: Szabadtéri Helyszíne: Mezőhegyes Címe: 5820 Mezőhegyes Hársfa

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Császár CAN-B** 1-2-4, CAN-B*-2, CAN-C-1-2, CANP-1-2-4 Y, SZLV

VERSENYKIÍRÁS. Császár CAN-B** 1-2-4, CAN-B*-2, CAN-C-1-2, CANP-1-2-4 Y, SZLV VERSENYKIÍRÁS A versenykiírás célja: A fogatsport tömegbázisának megteremtése, egységes versenyrend és versenyszabályok kialakítása a nagy hagyományokkal rendelkező, rendszeresen megrendezett fogathajtó

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Nevezési határidő: 2012. 05. 15.

VERSENYKIÍRÁS. Nevezési határidő: 2012. 05. 15. VERSENYKIÍRÁS A versenykiírás célja: A fogatsport tömegbázisának megteremtése, egységes versenyrend és versenyszabályok kialakítása a nagy hagyományokkal rendelkező, rendszeresen megrendezett fogathajtó

Részletesebben

CAI3*-H1-2-4, CAI2*-H2 NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY

CAI3*-H1-2-4, CAI2*-H2 NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY CAI3*-H1-2-4, CAI2*-H2 NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY Mezőhegyes 2015. július 16. - 19. CAI3*-H1-2-4, CAI2*-H2 NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY 2 A verseny helye és ideje: Mezőhegyes, 2015. július 16. - 19.

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Egyes, kettes és póni fogatok részére. 2014. Augusztus 10. Algyő. Verseny célja:

VERSENYKIÍRÁS. Egyes, kettes és póni fogatok részére. 2014. Augusztus 10. Algyő. Verseny célja: VERSENYKIÍRÁS Algyői Lovas napok Megyei Fogathajtó Verseny keretében rendezendő CAN-C. kategóriás fogathajtó versenyre, amely egyben a Csongrád megyei amatőr fogathajtó bajnokságminősítő versenye. Egyes,

Részletesebben

CAI-WCupQ, CAI-A 1-2, CAIP-A/ 4-2-1, NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY

CAI-WCupQ, CAI-A 1-2, CAIP-A/ 4-2-1, NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY CAI-WCupQ, CAI-A 1-2, CAIP-A/ 4-2-1, NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY Fábiánsebestyén 2013. május 02. - május 05. CAI-WCupQ, CAI-A 1-2, CAIP-A/ 4-2-1, NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY 2 A verseny célja: A versenyzők

Részletesebben

Kaposvár - A0-A-B-CNC** - május14-16. Nemzeti versenykiírás

Kaposvár - A0-A-B-CNC** - május14-16. Nemzeti versenykiírás Kaposvár - A0-A-B-CNC** - május14-16. Nemzeti versenykiírás Verseny ideje: 2010.05.13-2010.05.16 Típusa: Nemzetközi - kategória Lovasakadémia Sport Helyszíne: Club # Nevezés lezárása 2010.05.13 20:00 MCP

Részletesebben

FEI Fogathajtó Világbajnokság Fiatal Lovak számára. Tartalomjegyzék

FEI Fogathajtó Világbajnokság Fiatal Lovak számára. Tartalomjegyzék FEI Fogathajtó Világbajnokság Fiatal Lovak számára Tartalomjegyzék 1. Általános elvek... 2 2. A FEI versenynaptárba felvehető versenyek elnevezése... 2 3. Szabályzatra vonatkozó hivatkozások... 2 1. Kocsik

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Résztvevő versenyzők: Felső-Dunántúli Fogathajtó Régió versenyzői

VERSENYKIÍRÁS. Résztvevő versenyzők: Felső-Dunántúli Fogathajtó Régió versenyzői VERSENYKIÍRÁS A versenykiírás célja: A fogatsport tömegbázisának megteremtése, egységes versenyrend és versenyszabályok kialakítása a nagy hagyományokkal rendelkező, rendszeresen megrendezett fogathajtó

Részletesebben

I. A verseny adatai: Általános rendelkezések

I. A verseny adatai: Általános rendelkezések VERSENYKIÍRÁS I. A verseny adatai: A verseny helyszíne: Kaposvári Egyetem EC Pannon Lovasakadémia Cím: 7400 Kaposvár, Guba Sándor u. 40. Dátum: 2013. október 12-13. A verseny besorolása: Nyílt Országos

Részletesebben

CAI3*-H1-2, CAI3*-H4 (WcupQ), NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY

CAI3*-H1-2, CAI3*-H4 (WcupQ), NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY CAI3*-H1-2, CAI3*-H4 (WcupQ), NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY Fábiánsebestyén 2014. május 01. - május 04. 2 CAI3*-H1-2, CAI3*-H4 (WcupQ), NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY A verseny célja: A versenyzők és lovaik

Részletesebben

Csongrád Megyei Lovas Szövetség

Csongrád Megyei Lovas Szövetség Csongrád Megyei Lovas Szövetség Szabadidős lovas rendezvény versenykiírása Helyszín: Sándorfalva Dátum: 2015.augustus. 09. Rendező szervezet neve: Orion Sport És Kulturális Egyesület A versenyhelyszín

Részletesebben

CAI-A /W Q 4, CAI-A 1-2, CAIP-A/ 4-2-1, junior kategória, NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY és egyben a 49. Magyar Hajtó Derby, CAN-Q

CAI-A /W Q 4, CAI-A 1-2, CAIP-A/ 4-2-1, junior kategória, NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY és egyben a 49. Magyar Hajtó Derby, CAN-Q CAI-A /W Q 4, CAI-A 1-2, CAIP-A/ 4-2-1, junior kategória, NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY és egyben a 49. Magyar Hajtó Derby, CAN-Q Fábiánsebestyén 2012. április 28. - május 01. CAI-A /W Q 4, CAI-A 1-2,

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS AMATŐR EGYES, KETTES ÉS PÓNI FOGATOK RÉSZÉRE 2015. ÉVRE

VERSENYKIÍRÁS AMATŐR EGYES, KETTES ÉS PÓNI FOGATOK RÉSZÉRE 2015. ÉVRE VERSENYKIÍRÁS AMATŐR EGYES, KETTES ÉS PÓNI FOGATOK RÉSZÉRE 2015. ÉVRE Módosítva: 2015.08.19. C kategória A versenyek célja: -a fogatsport népszerűsítése, hagyományainak megőrzése - versenyzési lehetőség

Részletesebben

XV. Nagykanizsai Military július 1-3. NEMZETI versenykiírás

XV. Nagykanizsai Military július 1-3. NEMZETI versenykiírás XV. Nagykanizsai Military 2011. július 1-3. NEMZETI versenykiírás Verseny ideje: 2011.07.01-03. Típusa: Nemzeti & Nemzetközi Helyszíne: Nagykanizsa - Csónakázó tó címe: 8800 Nagykanizsa Rendező neve: Kanizsa

Részletesebben

I. A verseny adatai: Általános rendelkezések

I. A verseny adatai: Általános rendelkezések VERSENYKIÍRÁS I. A verseny adatai: A verseny helyszíne: Kaposvári Egyetem AK Pannon Lovasakadémia Cím: 7400 Kaposvár, Guba Sándor u. 40. Dátum: 2015. november 7-8. A verseny besorolása: Országos Bajnokság

Részletesebben

Verseny ideje: 2010.07.02-2010.07.04 Típusa: Nemzetközi / Nemzeti. Boxdíj (HUF) 0 18750. MCP díj (HUF) # Nevezés lezárása 2010.06.

Verseny ideje: 2010.07.02-2010.07.04 Típusa: Nemzetközi / Nemzeti. Boxdíj (HUF) 0 18750. MCP díj (HUF) # Nevezés lezárása 2010.06. XIV. Nagykanizsai Military 2010. július 2-4. Nemzeti kategóriák versenykiírása (Nemzetközi kategóriák versenykiírása letölthető a www.eventing.hu oldalról) Verseny ideje: 2010.07.02-2010.07.04 Típusa:

Részletesebben

Szabadidős lovas rendezvények (SZLV) SZABÁLYZATA

Szabadidős lovas rendezvények (SZLV) SZABÁLYZATA Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága Szabadidős lovas rendezvények (SZLV) SZABÁLYZATA 2013 6070 Izsák, Szabadság tér 1. Tel: +36 (76) 568 063 Mobil: +36 (30) 995 3482 Fax: +36 (76) 569 001

Részletesebben

II. Hévízi Derby (C0 - A2)

II. Hévízi Derby (C0 - A2) II. Hévízi Derby (C0 - A2) Verseny ideje: 2008.06.06-2008.06.08 Típusa: A - kategória Hévíz, Kossuth u. Helyszíne: Labdarúgó edzőpálya és környéke Nevezés # lezárása 1 2008.06.02.nap 22:00 2 2008.06.02.nap

Részletesebben

Póni Klub Díjlovagló és Díjugrató Országos Bajnokság Póni Klub Kezdők Országos Döntője

Póni Klub Díjlovagló és Díjugrató Országos Bajnokság Póni Klub Kezdők Országos Döntője Póni Klub Díjlovagló és Díjugrató Országos Bajnokság Póni Klub Kezdők Országos Döntője A verseny helyszíne: Budapest, Nemzeti Lovarda A verseny időpontja: 2015. szeptember 4-6. A verseny rendezője: Magyar

Részletesebben

PANNONHALMA 2009. ÁPRILIS 25-26.

PANNONHALMA 2009. ÁPRILIS 25-26. Fels-Dunántúli Fogathajtó Régió Versenyévadra felkészít meghívásos versenye Junior Pónifogathajtó Országos Bajnokság I. Forduló PANNONHALMA 2009. ÁPRILIS 25-26. 1 A verseny célja: A fogatsport népszersítése,

Részletesebben

CAI-A /W Q 4, CAI-A 1-2, CAIP-A/ 4-2-1 NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY

CAI-A /W Q 4, CAI-A 1-2, CAIP-A/ 4-2-1 NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY CAI-A /W Q 4, CAI-A 1-2, CAIP-A/ 4-2-1 NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY Fábiánsebestyén 2011. április 28. - május 01. 2 CAI-A/W Q 4, CAI-A 1-2, CAIP-A / 4-2-1 Nemzetközi Fogathajtó Verseny A verseny célja:

Részletesebben

XII. CMAS USZONYOSÚSZÓ VILÁGKUPA FEBRUÁR , EGER VERSENYKIÍRÁS

XII. CMAS USZONYOSÚSZÓ VILÁGKUPA FEBRUÁR , EGER VERSENYKIÍRÁS VERSENYKIÍRÁS 1. JOGOSULTSÁG: SZABÁLYZAT A Magyar Búvár Szakszövetség a CMAS felhatalmazásával 2017. február 24-26. között Egerben rendezi meg a XII. CMAS Uszonyosúszó Világkupa első fordulóját. A Magyar

Részletesebben

Ifjúsági- Junior - Felnőtt Uszonyosúszó. Nyílt Országos Bajnokság 2014. évi VERSENYKIÍRÁSA Hód Kupa Béka, Cápa, Gyermek Találkozó

Ifjúsági- Junior - Felnőtt Uszonyosúszó. Nyílt Országos Bajnokság 2014. évi VERSENYKIÍRÁSA Hód Kupa Béka, Cápa, Gyermek Találkozó Ifjúsági- Junior - Felnőtt Uszonyosúszó Nyílt Országos Bajnokság 2014. évi VERSENYKIÍRÁSA Hód Kupa Béka, Cápa, Gyermek Találkozó 1. Célja: A 2014. év uszonyosúszó ifjúsági, junior és felnőtt korcsoport

Részletesebben

VII MELLÉKLET TD ÉS VERSENYRENDEZŐI ELLENŐRZŐ LISTA

VII MELLÉKLET TD ÉS VERSENYRENDEZŐI ELLENŐRZŐ LISTA VII MELLÉKLET TD ÉS VERSENYRENDEZŐI ELLENŐRZŐ LISTA Az alábbi lista csak emlékeztetőül szolgál a hogyan és mit kérdésekre a Szabályzat, és a Memorandumban szolgál részletes válasszal. HIVATALOS SZEMÉLYEK

Részletesebben

Duna- Alpesi Kupa CAI-A/2. Fábiánsebestyén. 2012. augusztus 23.-26.

Duna- Alpesi Kupa CAI-A/2. Fábiánsebestyén. 2012. augusztus 23.-26. Duna- Alpesi Kupa CAI-A/2 Fábiánsebestyén 2012. augusztus 23.-26. 2 A verseny helye és ideje: Fábiánsebestyén, 2012. augusztus 23.-26. A verseny rendezője: Magyar Lovas Szövetség Budapest Polgármesteri

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. CAI3*-P1, P2, P4, CAI3*-H1, H2, CAI3*-H4 (WCupQ) NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY. FÁBIÁNSEBESTYÉN 2015. április 29. - május 03.

VERSENYKIÍRÁS. CAI3*-P1, P2, P4, CAI3*-H1, H2, CAI3*-H4 (WCupQ) NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY. FÁBIÁNSEBESTYÉN 2015. április 29. - május 03. VERSENYKIÍRÁS CAI3*-P1, P2, P4, CAI3*-H1, H2, CAI3*-H4 (WCupQ) NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY FÁBIÁNSEBESTYÉN 2015. április 29. - május 03. CAI3*-P1, P2, P4, CAI3*-H1, H2, CAI3*-H4 (WCupQ), NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ

Részletesebben

Szabadidős lovas rendezvények (SZLV) SZABÁLYZATA

Szabadidős lovas rendezvények (SZLV) SZABÁLYZATA Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága Szabadidős lovas rendezvények (SZLV) SZABÁLYZATA 2015 6070 Izsák, Szabadság tér 1. Tel: +36 (76) 568 063 Fax: +36 (76) 569 001 E mail: fogatsport@fogatsport.hu

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS Lovastorna SÓSKÚT KUPA 2014. május 3-4. - helyszíne: Sóskúti Lovas-és Élménypark

VERSENYKIÍRÁS Lovastorna SÓSKÚT KUPA 2014. május 3-4. - helyszíne: Sóskúti Lovas-és Élménypark VERSENYKIÍRÁS Lovastorna SÓSKÚT KUPA 2014. május 3-4. Sóskúti Lovas-és Élménypark 1. Általános rendelkezések: A verseny kiírója és a kiírás alapja: Magyar Lovas Szövetség Lovastorna Szakág (továbbiakban:

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Mecsek Meghívásos Terepfutó OB

VERSENYKIÍRÁS. Mecsek Meghívásos Terepfutó OB Jóváhagyom! Budapest, 2013. augusztus 14. Bittmann Tibor tű. ezredes sk. BM OKF Humán Szolgálat szolgálatvezető VERSENYKIÍRÁS Mecsek Meghívásos Terepfutó OB Felterjesztem! Pécs, 2013. augusztus 13-án Mácsai

Részletesebben

A Magyar Lovasterápia Szövetség Díjlovas versenye CDI3*/CDIJ/CDIY/CDIP- CDN-A és Lovasterápiás versenye

A Magyar Lovasterápia Szövetség Díjlovas versenye CDI3*/CDIJ/CDIY/CDIP- CDN-A és Lovasterápiás versenye A Magyar Lovasterápia Szövetség Díjlovas versenye CDI3*/CDIJ/CDIY/CDIP- CDN-A és Lovasterápiás versenye 2015. szeptember 25-27. Fót I. Általános tudnivalók 1. A verseny megnevezése: Versenykiírás A Magyar

Részletesebben

Gy-M-S Megyei Döntő - Móvár - 2013.09.21.

Gy-M-S Megyei Döntő - Móvár - 2013.09.21. Gy-M-S Megyei Döntő - Móvár - 2013.09.21. Verseny ideje: 2013.09.21-2013.09.21 Típusa: Megyei Döntő - kategória Lajta-Hanság Zrt. Helyszíne: Lovasiskola Címe: Mosonmagyaróvár Kálnoki u. 28. Rendező neve:

Részletesebben

Nemzetközi Lovastusa Verseny

Nemzetközi Lovastusa Verseny Nemzetközi Lovastusa Verseny Nagykanizsa VERSENYKIÍRÁS (angol nyelvű hivatalos FEI versenykíirás magyar nyelvű kivonata) Nemzetközi Lovas Szövetség által elfogadva: Lausanne, 2008. március 10. Catrin Norinder

Részletesebben

I. A verseny adatai: Általános rendelkezések

I. A verseny adatai: Általános rendelkezések VERSENYKIÍRÁS I. A verseny adatai: A verseny helyszíne: Kaposvári Egyetem EC Pannon Lovasakadémia Cím: 7400 Kaposvár, Guba Sándor u. 40. Dátum: 2014. szeptember 27-28. A verseny besorolása: Országos Bajnokság

Részletesebben

Tanintézeti / Kezdő ló OB+ VISEGRÁDI KUPA

Tanintézeti / Kezdő ló OB+ VISEGRÁDI KUPA Propojený obrázek nelze zobrazit. Příslušný soubor byl pravděpodobně přesunut, přejmenován nebo odstraněn. Ověřte, zda propojení odkazuje na správný soubor a umístění. Tanintézeti / Kezdő ló OB+ VISEGRÁDI

Részletesebben

KÉPESÍTÉSI SZABÁLYZAT

KÉPESÍTÉSI SZABÁLYZAT KÉPESÍTÉSI SZABÁLYZAT Hatályos: 2010. szeptember 15-től Kelt: Budapest, 2010. szeptember 15-én Lázár Vilmos elnök A MAGYAR LOVASSPORT SZÖVETSÉG (a továbbiakban: Szövetség) elnöksége a sportról szóló 2004.

Részletesebben

Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága. Magyar Köztársaság Fogathajtó Bajnokságának és A kategóriás versenyeinek Szabályzata 2009.

Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága. Magyar Köztársaság Fogathajtó Bajnokságának és A kategóriás versenyeinek Szabályzata 2009. Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága Magyar Köztársaság Fogathajtó Bajnokságának és A kategóriás versenyeinek Szabályzata 2009. egyes-, kettes-, négyes- és pónifogatok részére 6070 Izsák, Szabadság

Részletesebben

VERSENYSZABÁLYZAT B KATEGÓRIÁS KETTESFOGAT VERSENYZŐK RÉSZÉRE

VERSENYSZABÁLYZAT B KATEGÓRIÁS KETTESFOGAT VERSENYZŐK RÉSZÉRE Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága VERSENYSZABÁLYZAT B KATEGÓRIÁS KETTESFOGAT VERSENYZŐK RÉSZÉRE 2009. Izsák, 6070, Szabadság tér 1. Tel.: +36 (76) 568-063 Mobil: +36 (30) 995-3482 Fax: +36

Részletesebben

FEI FOGATHAJTÓ SZABÁLYZAT és Parafogathajtó szabályzat hatályba lépés: 2014. január 01., a módosítás 2015. január 01-től érvényes

FEI FOGATHAJTÓ SZABÁLYZAT és Parafogathajtó szabályzat hatályba lépés: 2014. január 01., a módosítás 2015. január 01-től érvényes FEI FOGATHAJTÓ SZABÁLYZAT és Parafogathajtó szabályzat hatályba lépés: 2014. január 01., a módosítás 2015. január 01-től érvényes Copyright 2014 Fédération Equestre Internationale Fédération Equestre Internationale

Részletesebben

FOGATHAJTÓ VERSENY VILÁGKUPA FORDULÓ ÉS EGYBEN A 46. MAGYAR HAJTÓ DERBY

FOGATHAJTÓ VERSENY VILÁGKUPA FORDULÓ ÉS EGYBEN A 46. MAGYAR HAJTÓ DERBY CAI-A /W 4, CAI-A 2-1, CAI-A/P 4-2-1 NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY VILÁGKUPA FORDULÓ ÉS EGYBEN A 46. MAGYAR HAJTÓ DERBY Fábiánsebestyén 2008. május 01-04. 2 CAI-A/W 4, CAI-A 2-1, CAI-A/P 4-2-1 Nemzetközi

Részletesebben

Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága. Magyarország B kategóriás Fogathajtó Bajnokságának és versenyeinek Szabályzata

Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága. Magyarország B kategóriás Fogathajtó Bajnokságának és versenyeinek Szabályzata Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága Magyarország B kategóriás Fogathajtó Bajnokságának és versenyeinek Szabályzata 2012 egyes- és kettesfogatok részére 2012. február 17-i verzió 6070 Izsák,

Részletesebben

FEI Fogathajtó Világbajnokság Fiatal Lovak számára egyesfogat kategória. 2. Kiírás: 5, 6, 7 éves lovak számára, kategóriaként különválasztva

FEI Fogathajtó Világbajnokság Fiatal Lovak számára egyesfogat kategória. 2. Kiírás: 5, 6, 7 éves lovak számára, kategóriaként különválasztva FEI Fogathajtó Világbajnokság Fiatal Lovak számára egyesfogat kategória 1. Általános elvek: Ezt a szabályzatot a Nemzetközi Lovas Szövetség (továbbiakban: FEI) szabályzataival együttesen kell értelmezni,

Részletesebben

Szakmai terv A szakmai program elkészítésének főbb szempontjai:

Szakmai terv A szakmai program elkészítésének főbb szempontjai: Szakmai terv 2018. A szakmai program elkészítésének főbb szempontjai: - függetlenség: mindenki azzal a szakemberrel/edzővel dolgozik, akit céljai eléréséhez a legalkalmasabbnak tart. - objektív értékelés

Részletesebben

QUEEN OF THE RING NEMZETKÖZI NŐI VERSENY VERSENYKIÍRÁSA

QUEEN OF THE RING NEMZETKÖZI NŐI VERSENY VERSENYKIÍRÁSA QUEEN OF THE RING NEMZETKÖZI NŐI VERSENY VERSENYKIÍRÁSA 1. A bajnokság célja: Versenyzési lehetőséget biztosítani a női versenyzőknek, valamint nemzetközi tapasztalatokat gyűjteni a korosztályos nemzetközi

Részletesebben

2014. évi AMPHORA KUPA versenykiírása

2014. évi AMPHORA KUPA versenykiírása 2014. évi AMPHORA KUPA versenykiírása 1. Célja: Versenyzési és minősítési lehetőség biztosítása a felnőtt és ifjúsági tájékozódási sportolók részére, a sportág népszerűsítése, vándorkupa elnyerése 2. Rendező:

Részletesebben

53. EJTŐERNYŐS CÉLBAUGRÓ MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG

53. EJTŐERNYŐS CÉLBAUGRÓ MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG MAGYAR EJTŐERNYŐS SZÖVETSÉG 53. EJTŐERNYŐS CÉLBAUGRÓ MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG II. OSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG IFJÚSÁGI ÉS UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁG MESTER BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA Szeged 2015. 09. 17-20. 53. EJTŐERNYŐS

Részletesebben

XLIX. MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG

XLIX. MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG Magyar Repülő Szövetség MAGYAR EJTŐERNYŐS SZÖVETSÉG XLIX. MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG II. OSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG IFJÚSÁGI ÉS UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁG MESTER BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA Nyíregyháza, 2011. 07. 28 07.

Részletesebben

1. ATLÉTIKAI IFJÚSÁG MAGYAR LIGA DÖNTŐ és 1. ATLÉTIKAI JUNIOR MAGYAR LIGA DÖNTŐ - Budapest

1. ATLÉTIKAI IFJÚSÁG MAGYAR LIGA DÖNTŐ és 1. ATLÉTIKAI JUNIOR MAGYAR LIGA DÖNTŐ - Budapest 1. ATLÉTIKAI IFJÚSÁG MAGYAR LIGA DÖNTŐ és 1. ATLÉTIKAI JUNIOR MAGYAR LIGA DÖNTŐ - Budapest A verseny célja: A versenyzési lehetőségek minőségi fejlesztése, az atléták megbecsülésének javítása, az atlétika

Részletesebben

Előszó A LÓ JÓLÉTÉRE VONATKOZÓ FEI MAGAVISELETI KÓDEX FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 900. szabály Nemzetközi szabályok II. FEJEZET A VERSENYEK

Előszó A LÓ JÓLÉTÉRE VONATKOZÓ FEI MAGAVISELETI KÓDEX FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 900. szabály Nemzetközi szabályok II. FEJEZET A VERSENYEK Előszó A LÓ JÓLÉTÉRE VONATKOZÓ FEI MAGAVISELETI KÓDEX FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 900. szabály Nemzetközi szabályok II. FEJEZET A VERSENYEK SZERKEZETE 901. szabály Katgóriák és szintek III. FEJEZET

Részletesebben

A Magyar Hullámlovas és Kitesurf Sportági Szakszövetség versenykiírása 2015.

A Magyar Hullámlovas és Kitesurf Sportági Szakszövetség versenykiírása 2015. A Magyar Hullámlovas és Kitesurf Sportági Szakszövetség versenykiírása 2015. Időpont: 2015. március 28. április 12. közötti időszak. Lehetséges versenynap, megfelelő időjárás esetén: 2015. március 28.

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Nevezés díj: 3000 Ft. A versenybíróság elnöke: Dr. Szentirmai István. Pályaépítő: Katona Ferenc. Versenyiroda: Katona Balázs

VERSENYKIÍRÁS. Nevezés díj: 3000 Ft. A versenybíróság elnöke: Dr. Szentirmai István. Pályaépítő: Katona Ferenc. Versenyiroda: Katona Balázs VERSENYKIÍRÁS A versenykiírás célja: A fogatsport megismertetése, tömegbázisának kiépítése és az érdeklődő közönség sportszerű szórakoztatása. A versenyek a fogatsport hagyományainak megőrzését, a magyar

Részletesebben

Magyarország Hegyi Bajnoksága Országúti Kerékpárverseny versenykiírása

Magyarország Hegyi Bajnoksága Országúti Kerékpárverseny versenykiírása Magyarország Hegyi Bajnoksága Országúti Kerékpárverseny versenykiírása 1. A verseny jellege: tömegrajtos országúti kerékpárverseny 2. A verseny célja: Magyarország Kerékpáros Szövetség (MKSZ)- versenyrendszerén

Részletesebben

FEIFOGATHAJTÓ SZABÁLYZAT ésparafogathajtó szabályzat hatályba lépés: 2014. január 01.

FEIFOGATHAJTÓ SZABÁLYZAT ésparafogathajtó szabályzat hatályba lépés: 2014. január 01. FEIFOGATHAJTÓ SZABÁLYZAT ésparafogathajtó szabályzat hatályba lépés: 2014. január 01. Copyright 2014FédérationEquestreInternationale FédérationEquestre Internationale t+41213104747 HMKing Hussein 1Building

Részletesebben

2016/2017. TANÉVI AEROBIK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS

2016/2017. TANÉVI AEROBIK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. TANÉVI AEROBIK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS Az Aerobik Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (továbbiakban: MDSZ) közösen hirdeti meg; a versenyt az MDSZ-szel

Részletesebben

I. A verseny adatai: Általános rendelkezések

I. A verseny adatai: Általános rendelkezések VERSENYKIÍRÁS I. A verseny adatai: A verseny helyszíne: Kaposvári Egyetem EC Pannon Lovasakadémia Cím: 7400 Kaposvár, Guba Sándor u. 40. Dátum: 2012. szeptember 22-23. A verseny besorolása: Országos Bajnokság

Részletesebben

Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága. Magyarország Fogathajtó Bajnokságának egységes szerkezetbe foglalt szabályzata

Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága. Magyarország Fogathajtó Bajnokságának egységes szerkezetbe foglalt szabályzata Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága Magyarország Fogathajtó Bajnokságának egységes szerkezetbe foglalt szabályzata CAN-A**; CAN-A*; CAN-B**; CAN-B*; CAN-C (szintek és feljutás rendszere) 2014

Részletesebben

2015/2016. TANÉVI EVEZŐS DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS

2015/2016. TANÉVI EVEZŐS DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 2015/2016. TANÉVI EVEZŐS DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 1. Az országos döntő célja: Az evezés sportág népszerűsítése az általános és középiskolák tanulói és pedagógusai körében. A fiatalok készségeinek,

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS

2018/2019. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS 2018/2019. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS 1 2018/2019. TANÉVI AEROBIK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS Az Aerobik Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (a továbbiakban: MDSZ) közösen

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS IV. Gyermek- IV. Serdülő- IV. Ifjúsági- IV. Junior- IV. Felnőtt Uszonyos- és búvárúszó Rövidpályás Országos Bajnokság (2018)

VERSENYKIÍRÁS IV. Gyermek- IV. Serdülő- IV. Ifjúsági- IV. Junior- IV. Felnőtt Uszonyos- és búvárúszó Rövidpályás Országos Bajnokság (2018) 1. A verseny célja: VERSENYKIÍRÁS IV. Gyermek- IV. Serdülő- IV. Ifjúsági- IV. Junior- IV. Felnőtt Uszonyos- és búvárúszó Rövidpályás Országos Bajnokság (2018) A 2018. év uszonyosúszó gyermek, serdülő,

Részletesebben

SPORT TEHETSÉGPROGRAM 2016

SPORT TEHETSÉGPROGRAM 2016 SPORT TEHETSÉGPROGRAM 2016 ORSZÁGOS ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ÉS TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY VERSENYKIÍRÁS Verseny rendezője és szakmai megvalósítója Helyszín, időpont Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport

Részletesebben

FEI FOGATHAJTÓ SZABÁLYZAT és Parafogathajtó szabályzat hatályba lépés: január 01., a módosítás január 01-től érvényes

FEI FOGATHAJTÓ SZABÁLYZAT és Parafogathajtó szabályzat hatályba lépés: január 01., a módosítás január 01-től érvényes FEI FOGATHAJTÓ SZABÁLYZAT és Parafogathajtó szabályzat hatályba lépés: 2014. január 01., a módosítás 2016. január 01-től érvényes Copyright 2014 Fédération Equestre Internationale Fédération Equestre Internationale

Részletesebben

Magyar Ugrókötelesek Szövetsége

Magyar Ugrókötelesek Szövetsége Magyar Ugrókötelesek Szövetsége 2836 Baj, Petőfi S. u. 137. ugrokotel@gmail.com Tel.: +3670/3650236 VERSENYKIÍRÁS Országos Egyéni és Duplaköteles Kötélugró Bajnokság Időpont: 2018.11.24-25 (Szombat-Vasárnap)

Részletesebben

Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága. Magyarország Fogathajtó Bajnokságának egységes szerkezetbe foglalt szabályzata

Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága. Magyarország Fogathajtó Bajnokságának egységes szerkezetbe foglalt szabályzata Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága Magyarország Fogathajtó Bajnokságának egységes szerkezetbe foglalt szabályzata CAN-A**; CAN-A*; CAN-B**; CAN-B*; CAN-C (szintek és feljutás rendszere) 2015

Részletesebben

BARANYA MEGYEI DIÁKSPORT TANÁCS 7626 Pécs, Koller u. 7. II/23. Telefon: 70/ ; ; Web:

BARANYA MEGYEI DIÁKSPORT TANÁCS 7626 Pécs, Koller u. 7. II/23. Telefon: 70/ ;   ; Web: BARANYA MEGYEI DIÁKSPORT TANÁCS 7626 Pécs, Koller u. 7. II/23. Telefon: 70/311-0736; E-mail: ngtp1954@gmail.com ; Web: www.bmdiaksport.hu ÚSZÁS III., IV., V-VI. KORCSOPORT B kategória és I., II. KORCSOPORT

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS XV. Cápa- XLVII. Serdülő- XXVII. Junior Uszonyos- és búvárúszó Országos Bajnokság (2017)

VERSENYKIÍRÁS XV. Cápa- XLVII. Serdülő- XXVII. Junior Uszonyos- és búvárúszó Országos Bajnokság (2017) 1. A verseny célja: VERSENYKIÍRÁS XV. Cápa- XLVII. Serdülő- XXVII. Junior Uszonyos- és búvárúszó Országos Bajnokság (2017) A 2017. év uszonyosúszó cápa, serdülő és junior korcsoport Magyar Bajnokainak

Részletesebben

Nemzetközi Díjugrató-verseny

Nemzetközi Díjugrató-verseny Nemzetközi Díjugrató-verseny Nagykanizsa 2007. június 22-24. VERSENYKIÍRÁS Magyar Lovas Szövetség által elfogadva Budapest, 2007. április 23. Fugli Károly Főtitkár I. Általános tudnivalók 1. Verseny típusa

Részletesebben

Tour de Pécs Országúti Kerékpárverseny. Grawe Nagydíj Szakasz Magyarország Hegyi Bajnoksága

Tour de Pécs Országúti Kerékpárverseny. Grawe Nagydíj Szakasz Magyarország Hegyi Bajnoksága Tour de Pécs Országúti Kerékpárverseny Grawe Nagydíj Szakasz Magyarország Hegyi Bajnoksága Versenykiírás: 1. A verseny jellege: nyílt nemzetközi kerékpárverseny 2. A verseny célja: Magyarország Kerékpáros

Részletesebben

Szakmai terv A szakmai program elkészítésének főbb szempontjai:

Szakmai terv A szakmai program elkészítésének főbb szempontjai: Szakmai terv 2019. A szakmai program elkészítésének főbb szempontjai: - függetlenség: mindenki azzal a szakemberrel/edzővel dolgozik, akit céljai eléréséhez a legalkalmasabbnak tart. - objektív értékelés

Részletesebben

ISF ÚSZÁS 2007 KÖZÉPISKOLAI ÚSZÓ VILÁGKUPA. Bulletin N 1 SZÉKESFEHÉRVÁR MAGYARORSZÁG 2007. ÁPRILIS 28. MÁJUS 2.

ISF ÚSZÁS 2007 KÖZÉPISKOLAI ÚSZÓ VILÁGKUPA. Bulletin N 1 SZÉKESFEHÉRVÁR MAGYARORSZÁG 2007. ÁPRILIS 28. MÁJUS 2. ISF ÚSZÁS 2007 KÖZÉPISKOLAI ÚSZÓ VILÁGKUPA Bulletin N 1 SZÉKESFEHÉRVÁR MAGYARORSZÁG 2007. ÁPRILIS 28. MÁJUS 2. NEMZETKÖZI ISKOLASPORT SZÖVETSÉG (I. S. F.) BULLETIN N O 1 Székesfehérvár Magyarország, 2007.

Részletesebben

2. ATLÉTIKAI IFJÚSÁG MAGYAR LIGA DÖNTŐ és 2. ATLÉTIKAI JUNIOR MAGYAR LIGA DÖNTŐ - Budapest

2. ATLÉTIKAI IFJÚSÁG MAGYAR LIGA DÖNTŐ és 2. ATLÉTIKAI JUNIOR MAGYAR LIGA DÖNTŐ - Budapest 2. ATLÉTIKAI IFJÚSÁG MAGYAR LIGA DÖNTŐ és 2. ATLÉTIKAI JUNIOR MAGYAR LIGA DÖNTŐ - Budapest A verseny célja: A versenyzési lehetőségek minőségi fejlesztése, az atléták megbecsülésének javítása, az atlétika

Részletesebben

2017. évi WTF Taekwondo. Bajnokság május 13. Budapest

2017. évi WTF Taekwondo. Bajnokság május 13. Budapest 2017. évi WTF Taekwondo Bajnokság 2017. május 13. Budapest A verseny Dátum Helyszín Kiíró Rendező Versenyigazgató Szabályok 2017. május 13. (szombat) Soroksári Sportcsarnok (1237 Budapest, Szentlőrinci

Részletesebben

Versenyiroda képzés 2014

Versenyiroda képzés 2014 Versenyiroda képzés 2014 fogatsport, cs, 2014-04-17 15:58 [ Rovat: Határozatok Szabályzatok ] Kiss Zoltán a C kategóriáért felelős elnöki megbízott versenyiroda képzést és vizsgát hirdet az alábbiaknak

Részletesebben

Magyar Evezős Szövetség

Magyar Evezős Szövetség Magyar Evezős Szövetség ORSZÁGOS DÖNTŐ III., IV., V., és VI. KORCSOPORT Szeged, 2014.09.05-06. 1 2014/2015. TANÉVI EVEZŐS DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 1. Az országos döntő célja: Az evezés

Részletesebben

Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága. Magyarország Fogathajtó Bajnokságának egységes szerkezetbe foglalt szabályzata

Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága. Magyarország Fogathajtó Bajnokságának egységes szerkezetbe foglalt szabályzata Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága Magyarország Fogathajtó Bajnokságának egységes szerkezetbe foglalt szabályzata CAN-A**; CAN-A*; CAN-B**; CAN-B*; CAN-C (szintek és feljutás rendszere) 2015

Részletesebben

BM TANINTÉZETEK ÉVI ORSZÁGOS TEREPFUTÓ BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA

BM TANINTÉZETEK ÉVI ORSZÁGOS TEREPFUTÓ BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA BM TANINTÉZETEK 2019. ÉVI ORSZÁGOS TEREPFUTÓ BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA Szeged, 2019. április 12. Szám: /2019. 1. Bajnokság célja Versenyzési, sportolási lehetőség biztosításával segíteni a BM tanintézetek

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS A VII. KATASZTRÓFAVÉDELMI ERGOMÉTERES ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

VERSENYKIÍRÁS A VII. KATASZTRÓFAVÉDELMI ERGOMÉTERES ORSZÁGOS BAJNOKSÁG Szám: Jóváhagyom: Bittmann Tibor tű. dandártábornok főtanácsos humán szolgálatvezető Budapest, 2015. január -n. VERSENYKIÍRÁS A VII. KATASZTRÓFAVÉDELMI ERGOMÉTERES ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2015. március 14.

Részletesebben

REINING ( WESTERN DÍJLOVAGLÓ) VERSENYEK

REINING ( WESTERN DÍJLOVAGLÓ) VERSENYEK Jelen kiadás az FEI - Nemzetközi Lovas Szövetség Reining (western díjlovagló) Szabályzatának magyar nemzeti versenyeken érvényes kiegészítéseit, tartalmazza. A szabályzat alapját mindenkor az érvényben

Részletesebben

1. NYÍLT SÁRGA-TENGER KUPA

1. NYÍLT SÁRGA-TENGER KUPA 1. NYÍLT SÁRGA-TENGER KUPA 2019. ÉVI WT TAEKWONDO ORSZÁGOS FORMAGYAKORLAT BAJNOKSÁG 2019. ÁPRILIS 14. BUDAPEST, HUNGARY 1 ST YELLOW SEA CUP HUNGARIAN NATIONAL POOMSAE CHAMPIONSHIP A verseny Dátum Helyszín

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS FELNŐTT VÍVÓ MAGYAR BAJNOKSÁG GEREVICH ALADÁR NEMZETI SPORTCSARNOK (1146. Budapest, Istvánmezei u. 3-5.)

VERSENYKIÍRÁS FELNŐTT VÍVÓ MAGYAR BAJNOKSÁG GEREVICH ALADÁR NEMZETI SPORTCSARNOK (1146. Budapest, Istvánmezei u. 3-5.) VERSENYKIÍRÁS FELNŐTT VÍVÓ MAGYAR BAJNOKSÁG 2018. IDŐPONT: 2018. DECEMBER 20-21-22. HELYSZÍN: GEREVICH ALADÁR NEMZETI SPORTCSARNOK (1146. Budapest, Istvánmezei u. 3-5.) IDŐREND: Fegyvernem, idő, terembeosztás.

Részletesebben

CSMLSZ Szabadidős versenysorozat kiírás 2016

CSMLSZ Szabadidős versenysorozat kiírás 2016 CSMLSZ Szabadidős versenysorozat kiírás 2016 Szabadidős Lovasverseny Sorozat a Berente Sándor Kupáért 2016.03.16. 1. Általános szabályok 1.1. A Csongrád Megyei a 2016. évben szabadidős lovasverseny sorozatot

Részletesebben

VERSENYSZABÁLYZAT B KATEGÓRIÁS KETTESFOGAT VERSENYZŐK RÉSZÉRE

VERSENYSZABÁLYZAT B KATEGÓRIÁS KETTESFOGAT VERSENYZŐK RÉSZÉRE Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága VERSENYSZABÁLYZAT B KATEGÓRIÁS KETTESFOGAT VERSENYZŐK RÉSZÉRE 2008. Izsák, 6070, Szabadság tér 1. Tel.: +36 (76) 568-063 Mobil: +36 (30) 995-3482 Fax: +36

Részletesebben

DÍJLOVAGLÓ NEMZETI BAJNOKSÁGOK tervezet

DÍJLOVAGLÓ NEMZETI BAJNOKSÁGOK tervezet DÍJLOVAGLÓ NEMZETI BAJNOKSÁGOK tervezet A Nemzeti Bajnokságokra a jelen Szabályzatban leírtakat kell alkalmazni, az adott Bajnokságra vonatkozó speciális szabályok figyelembe vételével. Mind az három nemzeti

Részletesebben

ÚSZÁS I., II. korcsoport

ÚSZÁS I., II. korcsoport I., II. korcsoport 1. A verseny helye: BVSC Uszoda (1142 Budapest, Szőnyi út 2.) 2. A verseny időpontja: 2012. február 5. vasárnap 10.00 óra Jelentkezés: 9.00 óra 3. A verseny résztvevői: Az általános

Részletesebben

SPORT TEHETSÉGPROGRAM 2019

SPORT TEHETSÉGPROGRAM 2019 SPORT TEHETSÉGPROGRAM 2019 XIX. Kapkodd a lábad! JÁTÉKOS SOR- ÉS VÁLTÓVERSENY ORSZÁGOS DIÁKOLIMPIAI DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS Verseny rendezője és szakmai lebonyolítója Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny-

Részletesebben

A verseny rendezője: Fejér Megyei Lovassport Szövetség; cím: 8111 Seregélyes, Ady E. u. 69.

A verseny rendezője: Fejér Megyei Lovassport Szövetség; cím: 8111 Seregélyes, Ady E. u. 69. Versenykiírás Székesfehérvár Fedeles Bajnokság 2013-14 A versenyek időpontjai: 1. 2013. december 8. 2. 2014. február 1. 3. 2014. március 8. (bajnoki eredményhirdetés) A verseny rendezője: Fejér Megyei

Részletesebben

Nyílt Kempo Világkupa

Nyílt Kempo Világkupa E M L É K V E R S E N Y Nyílt Kempo Világkupa Ideje: 2017 március 3-5. INFO: A Világkupán 8 éves kortól vehetnek részt a nevezők. A FULL A és a Kevert Küzdelem szabályrendszerben csak a már 18. életévüket

Részletesebben

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR ORSZÁGOS DÖNTŐ 2016/17

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR ORSZÁGOS DÖNTŐ 2016/17 ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR ORSZÁGOS DÖNTŐ 2016/17 1. Az országos döntő rendezője: Szenyor Szabadidő Kerékpáros Sport egyesület Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség megbízása alapján a Magyar Diáksport Szövetség

Részletesebben

Felnőtt, Utánpótlás Hegyi Országúti OB szeptember 22., Orfű - Pécs Versenykiírás

Felnőtt, Utánpótlás Hegyi Országúti OB szeptember 22., Orfű - Pécs Versenykiírás Felnőtt, Utánpótlás Hegyi Országúti OB 2018. szeptember 22., Orfű - Pécs Versenykiírás A felnőtt-férfi, a felnőtt-női, az utánpótlás férfi és az utánpótlás női korcsoportok számára kiírt hegyi országúti

Részletesebben

Magyar Ugrókötelesek Szövetsége

Magyar Ugrókötelesek Szövetsége Magyar Ugrókötelesek Szövetsége 2836 Baj, Petőfi S. u. 137. ugrokotel@gmail.com Tel.: +3670/3650236 VERSENYKIÍRÁS Országos Páros és Csapatbajnokság Időpont: 2019.01.26. (Szombat) Helyszín: Rendező: Güntner

Részletesebben

VII. MediBall Országos Bajnokság Versenykiírása

VII. MediBall Országos Bajnokság Versenykiírása VII. MediBall Országos Bajnokság Versenykiírása Nyíregyháza, 2015. május 16. Minden életjelenség mozgásban nyilvánul meg. Változtasd meg a mozgásod, megváltozik az életed! A verseny megnevezése: VII. MediBall

Részletesebben

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG (MEFOB) VERSENYKIÍRÁSA 2015/2016

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG (MEFOB) VERSENYKIÍRÁSA 2015/2016 NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG (MEFOB) VERSENYKIÍRÁSA 2015/2016 MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3. TELEFON: 06-1/460-6825

Részletesebben

Szabadidős lovasrendezvény versenykiírása. A verseny a Csongrád Megyei Lovas Szövetség Berente Sándor Kupa 2018 évi sorozatának fordulója!

Szabadidős lovasrendezvény versenykiírása. A verseny a Csongrád Megyei Lovas Szövetség Berente Sándor Kupa 2018 évi sorozatának fordulója! Szabadidős lovasrendezvény versenykiírása Helyszín: Makói Lovas Egyesület Dátum: 2018.08.19 Vasárnap Rendező szervezet Makói Lovas Egyesület neve:: A versenyhelyszín Makó Vásártéri Lovas pálya pontos címe:

Részletesebben

MAGYAR TORNA SZÖVETSÉG AEROBIK SZAKÁGA. 2014/2015. tanév. ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ és DÖNTŐ

MAGYAR TORNA SZÖVETSÉG AEROBIK SZAKÁGA. 2014/2015. tanév. ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ és DÖNTŐ MAGYAR TORNA SZÖVETSÉG AEROBIK SZAKÁGA 2014/2015. tanév ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ és DÖNTŐ 1 2014/2015. TANÉVI AEROBIK DIÁKOLIMPIA Versenykiírás 1. A verseny célja: Az aerobik különböző verseny- és szabadidősport

Részletesebben

2018. ÉVI KALÓZ ORSZÁGOS BAJNOKSÁG ÉS NEMZETKÖZI VERSENY. Balatonfűzfő, augusztus 29.- szeptember 2 VERSENYKIÍRÁS

2018. ÉVI KALÓZ ORSZÁGOS BAJNOKSÁG ÉS NEMZETKÖZI VERSENY. Balatonfűzfő, augusztus 29.- szeptember 2 VERSENYKIÍRÁS 2018. ÉVI KALÓZ ORSZÁGOS BAJNOKSÁG ÉS NEMZETKÖZI VERSENY Balatonfűzfő, 2018. augusztus 29.- szeptember 2 VERSENYKIÍRÁS Rendező szervezet: BS Fűzfő VK, együttműködve a Magyar Vitorlás Szövetséggel és a

Részletesebben

Országos Lovastusa Minősítő Verseny

Országos Lovastusa Minősítő Verseny Országos Lovastusa Minősítő Verseny Nagykanizsa VERSENYKIÍRÁS Magyar Lovas Szövetség által elfogadva: 2008. május I. Általános információk 1. Verseny: Státus: CCN/CNC Kategória: Felnőtt Ifjúsági Junior

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Muay Thai Amatőr Világkupa. Szigetszentmiklós, 2015. május 20-24.

VERSENYKIÍRÁS. Muay Thai Amatőr Világkupa. Szigetszentmiklós, 2015. május 20-24. VERSENYKIÍRÁS Muay Thai Amatőr Világkupa Szigetszentmiklós, 2015. május 20-24. A Magyar Muaythai Országos Sportági Szakszövetség (1066 Budapest, Jókai utca 18.) engedélyével nyílt bajnokságként megrendezésre

Részletesebben

Rákoshegyi Vasutas SE V.

Rákoshegyi Vasutas SE V. Rákoshegyi Vasutas SE. 2007. V. Csipet Kupa 1. A VERSENY CÉLJA A tekesport népszerűsítése. A sportolók tudásszintjének emelése. Megfelelő minőségi versenyzési lehetőség biztosítása a résztvevők számára.

Részletesebben

V. Diapolo Hungarian Open Nemzetközi Szinkronúszó Verseny

V. Diapolo Hungarian Open Nemzetközi Szinkronúszó Verseny V. Diapolo Hungarian Open Nemzetközi Szinkronúszó Verseny 2015. július 03-05. Érd Aréna Versenykiírás 1. A verseny kiírója: Magyar Szinkronúszó Szövetség (MSZÚSZ) 2. A verseny célja: A válogatott keretek

Részletesebben

2012. évi Tájékozódási Búvárúszó Felnőtt és Junior Országos Bajnokság. Versenykiírás

2012. évi Tájékozódási Búvárúszó Felnőtt és Junior Országos Bajnokság. Versenykiírás 2012. évi Tájékozódási Búvárúszó Felnőtt és Junior Országos Bajnokság Versenykiírás 1. A verseny célja: A tájékozódási búvárúszás 2012. évi Felnőtt és Junior korosztály Országos Bajnokainak és helyezettjeinek

Részletesebben