A Tolna Megyei Önkormányzat 5/2003. (II. 21.) önkormányzati rendelete 1 a Tolna Megyei Önkormányzat fenntartásában lévő intézményeknél folyó

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Tolna Megyei Önkormányzat 5/2003. (II. 21.) önkormányzati rendelete 1 a Tolna Megyei Önkormányzat fenntartásában lévő intézményeknél folyó"

Átírás

1 1. oldal A Tolna Megyei Önkormányzat 5/2003. (II. 21.) önkormányzati rendelete 1 a Tolna Megyei Önkormányzat fenntartásában lévő intézményeknél folyó - a módosításokkal egységes szerkezetben - 2 A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében, valamint a 76. -ában foglalt felhatalmazás alapján a megyei irányítású intézményeknél folyó munkahelyi étkeztetés lebonyolításáról és az intézeti élelmezés nyersanyagnormáiról az alábbiak szerint rendelkezik: Általános rendelkezés 1. A rendelet hatálya kiterjed a Tolna Megyei Önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési intézményeknél folyó étkeztetésre, az étkeztetés nyersanyagnormáira, a térítési díjakra, valamint a munkáltató által nyújtott hozzájárulásra. 2. A költségvetési intézmény feladatától függően e rendeletben meghatározott módon gondoskodik: - az alkalmazottak (az intézmény dolgozói), - más költségvetési szervhez tartozó személyek, - nem költségvetési gazdálkodói körbe tartozó szerveknél dolgozók, - egyéb más e rendeletben meghatározott személyek étkeztetéséről. Munkahelyi étkeztetés 3. (1) A munkahelyi szervezett étkeztetés igénybevételére más szervek dolgozóival szemben elsőbbséget élvezve a költségvetési szervvel közalkalmazotti jogviszonyban álló dolgozók (a továbbiakban: dolgozók) jogosultak. (2) Az étkeztetést a dolgozó akkor is igénybe veheti, ha: - fizetett szabadságon, - fizetés nélküli szabadságon, - betegszabadságon, táppénzes állományban, - szülési vagy gyermekápolási szabadságon van. 1 2 A 14/2003. (X. 28.) Tolna m. ör. 11. (2) bekezdése szerinti rendelet-megjelölés Módosította: 5/2004. (II. 24.) Tolna m. ör., 7/2005. (II. 21.) Tolna m. ör., 4/2006. (II. 21.) Tolna m. ör., 4/2007. (II. 14.) Tolna m. ör., 6/2008. (II. 15.) Tolna m. ör., 12/2008. (IV. 25.) Tolna m. ör., 6/2009. (II. 13.) Tolna m. ör.

2 2. oldal (3) Az intézményben bentlakó dolgozó és családtagja a hét bármely napján teljes napi étkezésre jogosult. A bentlakó dolgozó 7 éven aluli gyermeke fél adagot is igényelhet. (4) A bejáró dolgozó a munkaideje ideértve a túlmunkát, ügyeletet, készenlétet alatti étkeztetés igénybevételére jogosult. Munkaszüneti napokon naponként és személyenként csak egy főétkezés biztosítható. (5) A (4) bekezdésben foglalt ellátásra jogosultak azok a nyugdíjasok is, akik a költségvetési szervtől mentek nyugdíjba, és az étkeztetésüket a vezető engedélyezi. 4. (1) A költségvetési szerv vezetőjének (továbbiakban: vezető) biztosítania kell, hogy a konyha, étterem (továbbiakban: konyha) szolgáltatásait más gazdálkodó szervezet, intézmény ellátottjai vagy dolgozói, indokolt esetben más személyek (pl. családtag, nyugdíjas) is igénybe vegyék, ha azt a konyha működési engedélyében rögzített teljesítő képességhez viszonyított szabad kapacitás lehetővé teszi. A nyújtott szolgáltatást a saját ellátottak, illetve dolgozók étkeztetésének hátránya nélkül, a biztonsági, egészségügyi, stb. előírásokat meghatározó jogszabályok betartásával kell megszervezni. (2) A vezető köteles a korábban adott engedélyt visszavonni, ha a külső személyek étkeztetése az intézeti ellátottakra, illetve a saját dolgozókra nézve hátrányossá válik. Ez esetben a vezető írásbeli intézkedést követő hó végéig az étkeztetést még biztosítani kell. (3) Az (1) és (2) bekezdésekben foglalt rendelkezések alkalmazása során a vezető engedélyezheti, hogy az ételt a konyháról elszállíthassák. Az átadott étel mennyiségét a belső ellenőrzés keretében a vezetőnek (vagy megbízottjainak) ellenőriznie kell. 5. A költségvetési szervnél a 3. és 4. alapján étkezők az ételt elsősorban a dolgozók éttermében, vagy más arra alkalmas helyiségben fogyaszthatják el. Óvodákban, egészségügyi intézetekben a gyermekekkel, betegekkel együtt a dolgozók vagy külső személyek nem étkeztethetők. 6. Egészségügyi állapotától függően a dolgozó és a bentlakó családtag diétás étkezést is igénybe vehet, ha az intézet az ellátottak részére diétás étkezést is nyújt. A dolgozók diétás étkeztetése esetén az intézeti diétás normát kell alkalmazni.

3 3. oldal Az intézet étkezési normái 7. Az ellátottak étkeztetésében a szakfeladatonkénti elszámolható napi élelmezési nyersanyagköltség (továbbiakban: norma) mértékét a Tolna Megyei Önkormányzat határozza meg. Az élelmiszer-nyersanyag költség összegét a megyei közgyűlés évenként legkésőbb március 31-ig felülvizsgálja, és azt az áremelkedések hatásával összhangban az érintett intézmények javaslatát figyelembe véve módosítja Az alkalmazandó nyersanyagnormákat az 1. sz. melléklet tartalmazza. A napi norma részétkezésekre történő bontását és a részétkezések számát az intézményvezető határozza meg. A norma felosztásánál, felhasználásánál az egyéb jogszabályban a közétkeztetésre, vendéglátásra vonatkozó ajánlások alapul vételével kell eljárni. 9. A vezető köteles ellenőrizni (vagy ellenőriztetni), hogy az ellátottak a norma szerinti ételmennyiséget az életkori sajátosságokat, az egészségi állapotot, a korszerű és egészséges táplálkozás követelményét szem előtt tartva megkapják-e. 10. A normát éves átlagban be kell tartani. Az intézmény vezetője az intézmény saját forrásai terhére éves szinten 10%-os norma túllépést engedélyezhet. 11. A tanfolyamokkal kapcsolatos étkeztetéseknél a normánál magasabb összegű felhasználás miatti többletköltséget az étkezést igénybe vevők kötelesek megtéríteni. 12. (1) Az intézeti alkalmazottak normája azonos az ellátottakéval, ha az étkezést igénybe vevők együttes létszáma 10 főnél nem több, vagy az alkalmazottak részére eltérő minőségű étel előállítására nincs lehetőség. Az egyéb esetben alkalmazható normákat a rendelet 1. sz. melléklete tartalmazza. 4 (2) Ha az ellátottak étkeztetésénél többféle norma van érvényben, akkor az alkalmazottak napi élelmezési nyersanyagköltsége a legmagasabb összegű normával azonos. 3 A 8. hatályos szövegét megállapította a 6/2008. (II. 15.) Tolna m. ör. 1. -a (hatályos: március 1-jétől) 4 A 12. (1) bekezdése utolsó mondatának hatályos szövegét megállapította a 6/2008. (II. 15.) Tolna m. ör. 2. -a (hatályos: március 1-jétől).

4 4. oldal (3) Diétás étkeztetésről az intézetre vonatkozó norma betartásával kell gondoskodni. 13. Az alkalmazandó norma összegét súlyozott átlagszámítással kell megállapítani, ha az intézményen belül több norma van érvényben, de csak egyféle étel előállítására van lehetőség. Különböző korcsoportok ellátásakor ebben az esetben a kiszolgált étel differenciált mennyiségű biztosításával kell a nyersanyagköltség-térítésből adódó különbséget elismerni. 14. (1) Ellátotti étkeztetés hiányában a Tolna Megyei Önkormányzat GAMESZ az alkalmazandó normát saját hatáskörben állapítja meg. 5 (2) A Balassa János Kórház sajátos finanszírozása miatt az étkeztetésének megszervezésénél az egyéb ágazati jogszabályban rögzítettek az irányadók, illetve az intézmény a nyersanyagnormát saját hatáskörben állapítja meg. 6 Térítési díj, munkáltatói hozzájárulás 15. (1) Az étkeztetésért térítési díjat kell fizetni. (2) Ha az alkalmazott az étkeztetéshez nyújtott munkáltatói hozzájárulást természetben veszi igénybe, akkor maximum a 18. (5) bekezdésben rögzített összeg erejéig jogosult ennek terhére az étkezés igénybe vételére. 7 (3) A (2) bekezdésben rögzített igénybevételen felül az étkezést az alkalmazottak az önköltséggel azonos térítési díjjal vehetik igénybe. (4) Más költségvetési szervek dolgozói az étel előállításának önköltségét térítik. (5) Nem költségvetési szervnél dolgozóknak nyújtott étkeztetés térítési díját úgy kell megállapítani, hogy legalább az étel előállításának önköltsége megtérüljön. (6) Az árképzés szabályait az élelmezési szabályzatban kell rögzíteni. 5 A 14. (1) bekezdés számozását megállapította a 6/2008. (II. 15.) Tolna m. ör. 3. -a (hatályos: március 1-jétől) 6 A 14. (2) bekezdés hatályos szövegét megállapította a 6/2008. (II. 15.) Tolna m. ör. 3. -a (hatályos: március 1-jétől) 7 A 15. (2) bekezdés hatályos szövegét megállapította a 6/2008. (II. 15.) Tolna m. ör. 4. -a (hatályos: március 1-jétől)

5 5. oldal 16. Az önköltséget minden évben az előző lezárt naptári év adatai alapján kell megállapítani a következők szerint: Az egy napi élelmezési normára arányosan jutó rezsiköltséget %-ban kell kifejezni. Ugyanezzel a százalékkal kell növelni a tárgyidőszakban alkalmazott normát és az így kiszámított összeg tekinthető önköltségnek. 17. Vásárolt élelmezés esetén a szolgáltatási feltételeket a költségvetési intézmény és az étkeztetést végző szervezet közti írásbeli megállapodásban kell rögzíteni. Az évenkénti nyersanyagköltség megállapításával egy időben e szerződéseket is módosítani kell. 18. (1) Az intézmény saját dolgozói (nyugdíjasai, tartósan távol lévők) részére munkáltatói hozzájárulást nyújthat. (2) A munkáltató az étkezési hozzájárulást: - természetben, - étkezési utalvány vásárlásával biztosíthatja. (3) Nyugdíjasok, tartósan távol lévők részére az étkezési hozzájárulás csak természetben nyújtható. (4) A természetben nyújtott étkezési hozzájárulás az előállított étel önköltségének és az alkalmazott nyersanyagnormának a különbözete. (5) A természetben, illetve étkezési utalvány formájában nyújtott étkezési hozzájárulás havi összege a Ft/hó/fő összeget nem haladhatja meg (1) Az étkeztetés igénybevételére jogosító jegyek kezelésének rendszerét, dokumentálását, a térítési díjak beszedésének módját a munkáltató saját hatáskörében alakítja ki, szervezi meg. (2) Az ellátottak által fizetendő térítési díjakról külön önkormányzati rendelet rendelkezik. 8 A 18. (5) bekezdés hatályos szövegét megállapította a 6/2008. (II. 15.) Tolna m. ör. 5. -a (hatályos: március 1-jétől)

6 6. oldal Záró rendelkezések 20. (1) E rendelet április 1-jén lép hatályba, ezzel egyidejűleg a 7/1996. (III. 12.) rendelet hatályát veszti. (2) E rendelet Mellékletének 1. pontja a)-h) alpontjában foglaltakat január 1-jétől kell alkalmazni. Frankné dr. Kovács Szilvia a Közgyűlés elnöke dr. Sümegi Zoltán megyei főjegyző

7 1. számú melléklet 9 M E G N E V E Z É S Élelmezési norma összege (Ft) 1. Fogyatékosok otthona, pszichiátriai betegek otthona, rehabilitációs intézmény, időskorúak otthona Gyógypedagógiai óvoda (tízórai, ebéd, uzsonna) Általános iskola menza (ebéd) Középiskolai menza (ebéd) Középiskolai diákotthon Gyermekotthoni ellátás Berkes János Gyógypedagógiai Intézmény Göllesz Viktor Gyógypedagógiai Intézmény Az 1. számú melléklet hatályos szövegét megállapította a 6/2009. (II. 13.) Tolna m. ör. 1. -a és melléklete (hatályos: április 1-jétől)

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Szekszárdi Önkormányzat 35/2007.(X.1.) rendelete az önkormányzat fenntartásában álló intézményeknél és az önkormányzat tulajdonában lévő gazdasági társaságoknál folyó munkahelyi étkeztetés megszervezéséről

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA:25. MELLÉKLET: db TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének.../2012. (...) önkormányzati rendelete az önkormányzat fenntartásában álló intézményeknél és az

Részletesebben

2. A Kölyökmenza Kft. e rendeletben meghatározottakon kívül vállalkozói alapon jogosult az étkezés megszervezésére külső személyek részére.

2. A Kölyökmenza Kft. e rendeletben meghatározottakon kívül vállalkozói alapon jogosult az étkezés megszervezésére külső személyek részére. Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyűlésének 33/2016. (IX. 30.) önkormányzati rendelete a munkahelyi étkeztetés megszervezéséről * Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése az

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 170. MELLÉKLET: TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyűlésének../2015. ( ) önkormányzati rendelete az önkormányzat fenntartásában álló intézményeknél és az önkormányzat

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének február 15-i ülése 8. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének február 15-i ülése 8. számú napirendi pontja Minősített többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. február 15-i ülése 8. számú napirendi pontja Rendelettervezet a Tolna Megyei Önkormányzat fenntartásában lévő intézményeknél folyó munkahelyi

Részletesebben

TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyűlésének../2016. ( ) önkormányzati rendelete a munkahelyi étkeztetés megszervezéséről

TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyűlésének../2016. ( ) önkormányzati rendelete a munkahelyi étkeztetés megszervezéséről AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 280. MELLÉKLET: 1 TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyűlésének../2016. ( ) önkormányzati rendelete a munkahelyi étkeztetés megszervezéséről (tervezet) E L Ő

Részletesebben

A rendelet hatálya 1. Általános rendelkezések 2.

A rendelet hatálya 1. Általános rendelkezések 2. Dejtár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2010.(II.17.)) sz. rendelete a nyersanyagnormák és térítési díjak megállapításáról valamint az étkezési hozzájárulásról Dejtár Község Önkormányzata

Részletesebben

ATKÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/1996. (I. 31.) SZÁMÚ RENDELETE

ATKÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/1996. (I. 31.) SZÁMÚ RENDELETE ATKÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/1996. (I. 31.) SZÁMÚ RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZATI INTÉZMÉNYEK ÉLELMEZÉSI NYERSANYAGNORMÁIRÓL, TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL ÉS MUNKAHELYI ÉTKEZTETÉSRŐL Egységes szerkezetbe

Részletesebben

Ercsi Nagyközség Képviselő-testületének. 21/1999. (VI. 30.) Kt.sz. rendelete. az élelmezési nyersanyagnormákról és a fizetendő térítésdíjakról

Ercsi Nagyközség Képviselő-testületének. 21/1999. (VI. 30.) Kt.sz. rendelete. az élelmezési nyersanyagnormákról és a fizetendő térítésdíjakról Ercsi Nagyközség Képviselő-testületének 21/1999. (VI. 30.) Kt.sz. rendelete az élelmezési nyersanyagnormákról és a fizetendő térítésdíjakról Ercsi Nagyközség Önkormányzat képviselőtestülete a többszörösen

Részletesebben

A Rendelet Melléklete helyébe jelen rendelet Melléklete lép. E rendelet július 1-jén lép hatályba.

A Rendelet Melléklete helyébe jelen rendelet Melléklete lép. E rendelet július 1-jén lép hatályba. A Tolna Megyei Önkormányzat 15/2009. (VI. 26.) önkormányzati rendelete a Tolna Megyei Önkormányzat által fenntartott gyermekintézményekben fizetendő intézményi étkezési térítési díjakról szóló 12/2000.

Részletesebben

Ebéd Uzsonna Össz.: Napközi gyermek. Alkalma zottak. Szoc.

Ebéd Uzsonna Össz.: Napközi gyermek. Alkalma zottak. Szoc. Dejtár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2010.(VI.9.) számú rendelete a nyersanyagnormák és térítési díjak megállapításáról valamint az étkezési hozzájárulásról Dejtár Község Önkormányzata

Részletesebben

I. Általános szabályok 1. *

I. Általános szabályok 1. * Zamárdi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2012.(II.28.) önkormányzati rendelete A közétkeztetési intézményekben igénybe vett étkezésért fizetendő térítési díjakról (Egységes szerkezetben) Zamárdi

Részletesebben

Dorogháza Község Önkormányzati Képviselő-testületének 15/2008.(XII.24.) számú rendelete

Dorogháza Község Önkormányzati Képviselő-testületének 15/2008.(XII.24.) számú rendelete Dorogháza Község Önkormányzati Képviselő-testületének 15/2008.(XII.24.) számú rendelete az intézményekben alkalmazandó nyersanyagnormákról és térítési díjakról Dorogháza Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Ugod Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2014. (XII.25.) önkormányzati rendelete Ugod községben biztosítható személyes gondoskodás körébe tartozó szociális ellátások térítési díjáról, és gyermekjóléti

Részletesebben

Indokolás A bölcsődében a gondozásért fizetendő térítési díj havi összege: 5.000.-Ft/ gyermek gyermek gondozását térítésmentesen kell biztosítani.

Indokolás A bölcsődében a gondozásért fizetendő térítési díj havi összege: 5.000.-Ft/ gyermek gyermek gondozását térítésmentesen kell biztosítani. Indokolás bölcsődei gondozási személyi térítési díj bevezetésére, valamint a személyes gondoskodást nyújtó ellátások igénybevételéért fizetendő térítési díjak 2014. évre történő megállapításáról szóló

Részletesebben

Gyöngyöshalász Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. Az intézményi élelmezési nyersanyagköltségekről és térítési díjakról szóló

Gyöngyöshalász Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. Az intézményi élelmezési nyersanyagköltségekről és térítési díjakról szóló Gyöngyöshalász Községi Önkormányzat Képviselő-testületének Az intézményi élelmezési nyersanyagköltségekről és térítési díjakról szóló 2/2008 (I.24.) önkormányzati rendelete és az azt módosító 8/2008. (IV.17.),

Részletesebben

2012.03.05. Humán Erőforrás Bizottság nyilvános ulés 3/ Napirendi pont

2012.03.05. Humán Erőforrás Bizottság nyilvános ulés 3/ Napirendi pont 2012.03.05. Humán Erőforrás Bizottság nyilvános ulés 3/ Napirendi pont E LŐTERJESZTÉS Sárvár város Önkormányzata által fenntartott oktatási, nevelési intézményekben alkalmazandó térítési díjak és élelmezési

Részletesebben

VI. NAPIREND. Előterjesztő: Dr. Herczeg Tibor jegyző címzetes főjegyző. rendelet. Előterjesztést készítette: Melléklet: Szavazás módja:

VI. NAPIREND. Előterjesztő: Dr. Herczeg Tibor jegyző címzetes főjegyző. rendelet. Előterjesztést készítette: Melléklet: Szavazás módja: ELŐTERJESZTÉS SZUHAKÁLLÓ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2017. MÁRCIUS 23-I MUNKATERV SZERINTI NYÍLT ÜLÉSÉRE. IKT. SZ: 774-7/2017/Sz. MELLÉKLETEK SZÁMA: 2 DB VI. NAPIREND Tárgy: Javaslat az

Részletesebben

Nyírábrányi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzőjétől 4264 Nyírábrány, Ábrányi Kornél tér 6. : 52/ /11 : 52/

Nyírábrányi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzőjétől 4264 Nyírábrány, Ábrányi Kornél tér 6. : 52/ /11 : 52/ Nyírábrányi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzőjétől 4264 Nyírábrány, Ábrányi Kornél tér 6. : 52/208-001/11 : 52/208-009 e-mail: jegyzo@nyirabrany.hu 4. Napirend Az előterjesztés törvényes. E L Ő T E R

Részletesebben

Általános rendelkezések 1.

Általános rendelkezések 1. Erdőkertes község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2015. (II. 26.) és 13/2014. (XII. 18.) önkormányzati rendelettel módosított 16/2013. (VII. 29.) önkormányzati rendelete az étkezési-, valamint a

Részletesebben

Szigethalom Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2016.(IV.26.) R EN D E L E T E

Szigethalom Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2016.(IV.26.) R EN D E L E T E Szigethalom Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2016.(IV.26.) R EN D E L E T E (Egységes szerkezetben a 7/2017.(III.31.), a 3/2018.(II.28.), a 7/2018.(III.29.) és a 11/2019.(III.29.) önkormányzati

Részletesebben

Város Polgármestere Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: Fax:

Város Polgármestere Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: Fax: Város Polgármestere 310-174/112,113,142 www.biatorbagy.hu 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu Előterjesztés az élelmezési nyersanyagnormákról

Részletesebben

III. NAPIREND. Előterjesztő: Dr. Herczeg Tibor jegyző címzetes főjegyző. rendelet. Előterjesztést készítette: Melléklet: Szavazás módja:

III. NAPIREND. Előterjesztő: Dr. Herczeg Tibor jegyző címzetes főjegyző. rendelet. Előterjesztést készítette: Melléklet: Szavazás módja: ELŐTERJESZTÉS SZUHAKÁLLÓ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2016. MÁRCIUS 24-EI MUNKATERV SZERINTI NYÍLT ÜLÉSÉRE. IKT. SZ: 780-4/2015/Sz. MELLÉKLETEK SZÁMA: 2 DB III. NAPIREND Tárgy: Javaslat

Részletesebben

Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testülete /2010. (...) rendelete

Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testülete /2010. (...) rendelete Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testülete /2010. (....) rendelete A személyes gondoskodást nyújtó szociális, valamint a gyermekek napközbeni ellátásának térítési díjáról Kelebia Községi Önkormányzat

Részletesebben

MEZŐNYÁRÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 1/2016.(II. 04.) önkormányzati rendelete

MEZŐNYÁRÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 1/2016.(II. 04.) önkormányzati rendelete MEZŐNYÁRÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2016.(II. 04.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról és a térítési díjakról Mezőnyárád Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Erdőkertes Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2019. (X. 8.), 15/2018. (XI. 30.) önkormányzati rendelettel módosított 10/2018. (IX. 17.) önkormányzati rendelete az étkezési térítési díjakról egységes

Részletesebben

Kistótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2012. (III.29.) önkormányzati rendelete az étkezési térítési díjakról (egységes szerkezetben)

Kistótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2012. (III.29.) önkormányzati rendelete az étkezési térítési díjakról (egységes szerkezetben) Kistótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2012. (III.29.) önkormányzati rendelete az étkezési térítési díjakról (egységes szerkezetben) Kistótfalu Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Előterjesztés Az intézményi étkeztetés térítési díjainak megállapításáról

Előterjesztés Az intézményi étkeztetés térítési díjainak megállapításáról Előterjesztés Az intézményi étkeztetés térítési díjainak megállapításáról 1. előterjesztés száma: 67/2017 2. előterjesztést készítő személy neve: Molnár Enikő 3. előterjesztést készítésében közreműködő

Részletesebben

Bevezető rész. A rendelet hatálya. Általános szabályok

Bevezető rész. A rendelet hatálya. Általános szabályok Szekszárdi Önkormányzat 36/2001.(XII.21.) rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátások térítési díjáról * a módosításokkal egységes szerkezetben Bevezető rész Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyűlése

Részletesebben

2. A személyes gondoskodást nyújtó ellátás igénybevételének módja, eljárási szabályok

2. A személyes gondoskodást nyújtó ellátás igénybevételének módja, eljárási szabályok Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2017. (III. 30.) rendelete a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési

Részletesebben

Vokány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2012. (III.29.) önkormányzati rendelete az étkezési térítési díjakról (egységes szerkezetben)

Vokány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2012. (III.29.) önkormányzati rendelete az étkezési térítési díjakról (egységes szerkezetben) Vokány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2012. (III.29.) önkormányzati rendelete az étkezési akról (egységes szerkezetben) Vokány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete (továbbiakban:

Részletesebben

E rendelet hatálya kiterjed a Dabas Város Önkormányzatának konyhája által biztosított étkezésben résztvevőkre.

E rendelet hatálya kiterjed a Dabas Város Önkormányzatának konyhája által biztosított étkezésben résztvevőkre. Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2018. (VIII.31.) önkormányzati rendelete a Városi Konyhánál alkalmazható nyersanyagnormák, térítési díjak és eladási árak megállapítására Dabas Város

Részletesebben

ORDACSEHI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK../2015. (...) önkormányzati rendelete. az intézményi térítési díjakról (RENDELET-TERVEZET)

ORDACSEHI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK../2015. (...) önkormányzati rendelete. az intézményi térítési díjakról (RENDELET-TERVEZET) ORDACSEHI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK../2015. (...) önkormányzati rendelete az intézményi térítési díjakról (RENDELET-TERVEZET) Ordacsehi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a gyermekek

Részletesebben

E rendelet hatálya kiterjed a Dabas Város Önkormányzatának konyhája által biztosított étkezésben résztvevőkre.

E rendelet hatálya kiterjed a Dabas Város Önkormányzatának konyhája által biztosított étkezésben résztvevőkre. Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2019 (VII.18.) számú önkormányzati rendelete a Városi Konyhánál alkalmazható nyersanyagnormák, térítési díjak és eladási árak megállapítására Dabas Város

Részletesebben

- 2 - (2) A 16/2000. (III.31.) sz. rendelettel módosított részek április 1-jén lépnek hatályba.

- 2 - (2) A 16/2000. (III.31.) sz. rendelettel módosított részek április 1-jén lépnek hatályba. Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 3/1991. (III.7.) önkormányzati rendelete az önkormányzat által fenntartott költségvetési szerveknél, intézményeknél, valamint Zalaegerszeg közigazgatási területén

Részletesebben

Kadarkút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2012.(III.29.) önkormányzati rendelete

Kadarkút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2012.(III.29.) önkormányzati rendelete Kadarkút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2012.(III.29.) önkormányzati rendelete Hatályos: 2015. április 1. Egységesítve: 2015. március 1. az önkormányzat fenntartásában lévő nevelési-oktatási

Részletesebben

Szilvásvárad Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 6/2008. (II.14.) önkormányzati RENDELETE

Szilvásvárad Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 6/2008. (II.14.) önkormányzati RENDELETE Szilvásvárad Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2008. (II.14.) önkormányzati RENDELETE A személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátások, a munkahelyi étkeztetés és egyéb

Részletesebben

Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének / ( ) önkormányzati rendelete a gyermekétkeztetési és egyéb étkezési térítési díjak megállapításáról

Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének / ( ) önkormányzati rendelete a gyermekétkeztetési és egyéb étkezési térítési díjak megállapításáról Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének / ( ) önkormányzati rendelete a gyermekétkeztetési és egyéb étkezési térítési díjak megállapításáról Ózd, 2014. július 17. Előterjesztő: Előkészítő: Alpolgármester

Részletesebben

Aszód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014. (V.30.) önkormányzati rendelete a gyermekétkeztetés térítési díjairól (egységes szerkezet )

Aszód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014. (V.30.) önkormányzati rendelete a gyermekétkeztetés térítési díjairól (egységes szerkezet ) Aszód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014. (V.30.) önkormányzati rendelete a gyermekétkeztetés térítési díjairól (egységes szerkezet ) Aszód Város Önkormányzata Magyarország Alaptörvénye 32.

Részletesebben

ALSÓZSOLCA VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL JEGYZŐJE Alsózsolca, Kossuth L. út 138. Tel.: 46/ ; Fax: 46/

ALSÓZSOLCA VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL JEGYZŐJE Alsózsolca, Kossuth L. út 138. Tel.: 46/ ; Fax: 46/ ALSÓZSOLCA VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL JEGYZŐJE 3571 Alsózsolca, Kossuth L. út 138. Tel.: 46/520-020; Fax: 46/520-021 polg.hiv@alsozsolca.hu ELŐTERJESZTÉS Alsózsolca Város Önkormányzat képviselő-testületének

Részletesebben

8/2004. (IV. 30.) ÖR.

8/2004. (IV. 30.) ÖR. Zsadány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 8/2004. (IV. 30.) ÖR. sz. rendelete az intézményekben alkalmazandó nyersanyagnormákról és térítési díjakról térítési Zsadány Község Önkormányzatának

Részletesebben

Bevezető rész. A rendelet hatálya. Általános szabályok

Bevezető rész. A rendelet hatálya. Általános szabályok Szekszárdi Önkormányzat 36/2001.(XII.21.) rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátások térítési díjáról * a módosításokkal egységes szerkezetben Bevezető rész Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyűlése

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÛLÉSÉNEK. 10/1996. (III. 1.) számú. r e n d e l e t e. az intézményi térítési díjak megállapításáról

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÛLÉSÉNEK. 10/1996. (III. 1.) számú. r e n d e l e t e. az intézményi térítési díjak megállapításáról NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÛLÉSÉNEK 10/1996. (III. 1.) számú r e n d e l e t e az intézményi térítési díjak megállapításáról Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyûlése a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

Tárgy: Szociális, valamint gyermekjóléti rendeletek módosítása Mell.: 2 db rendelet-tervezet

Tárgy: Szociális, valamint gyermekjóléti rendeletek módosítása Mell.: 2 db rendelet-tervezet Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. U- 9683-6/2014. Lencséné Szalontai Mária tel.: 63-510-323 email: lencsene@szentes.hu Tárgy: Szociális, valamint gyermekjóléti rendeletek módosítása

Részletesebben

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 6/2011. (IV. 1.) önkormányzati rendelete

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 6/2011. (IV. 1.) önkormányzati rendelete Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2011. (IV. 1.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat fenntartásában lévő nevelési, oktatási, szociális intézményekben a gyermek, diák és szociális

Részletesebben

Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. U-15807-4/2011. Lencséné Szalontai Mária tel.: 63-510-323 e-mail: lencsene@szentes.

Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. U-15807-4/2011. Lencséné Szalontai Mária tel.: 63-510-323 e-mail: lencsene@szentes. Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. U-15807-4/2011. Lencséné Szalontai Mária tel.: 63-510-323 e-mail: lencsene@szentes.hu Tárgy: Gyermekjóléti rendelet módosítása Mell.: 1 db rendelet-tervezet

Részletesebben

(1d) A Szücs és Társa Kft. a 3. melléklet 2. pontja szerinti rezsiköltséget számláz az étkezést igénybe vevő költségvetési szerv számára.

(1d) A Szücs és Társa Kft. a 3. melléklet 2. pontja szerinti rezsiköltséget számláz az étkezést igénybe vevő költségvetési szerv számára. Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyűlésének 9/2016. (III. 11.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátások térítési díjáról szóló 36/2001. (XII. 21.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület december 17-én tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület december 17-én tartandó ülésére Előterjesztés a Képviselő-testület 2015. december 17-én tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 29/2015. (VII. 31.) önkormányzati rendelet felülvizsgálatára

Részletesebben

I. Fejezet. Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya 1. 1

I. Fejezet. Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya 1. 1 Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 10/2014. (IV. 30.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti ellátásokról és a gyermekétkeztetés térítési díjairól (Egységes

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Sárvár város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2015. (III.30.) önkormányzati rendelete a gyermekek napközbeni ellátásáért és a gyermekétkeztetésért fizetendő térítési díjakról 1 Sárvár város Önkormányzatának

Részletesebben

I. Gyermekétkeztetés térítési díjai

I. Gyermekétkeztetés térítési díjai Ecsegfalva Község Önkormányzata Képviselő Testületének 6/2015.(VIII.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat konyhájában biztosított gyermekétkeztetésért, személyes gondoskodást nyújtó intézményi,

Részletesebben

ÉTKEZÉSI TÉRÍTÉSI DÍJ SZABÁLYZAT

ÉTKEZÉSI TÉRÍTÉSI DÍJ SZABÁLYZAT Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda Kiskunhalas Áchim András u. 1. ÉTKEZÉSI TÉRÍTÉSI DÍJ SZABÁLYZAT Hatályos: 2014. január 1-től Kerpits Miklós EKIF elnök Tóth Tibor Győző igazgató TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

a) gyermekjóléti szolgálat b) gyermekek napközbeni ellátása - bölcsődében - időszakos gyermekfelügyelet - játszócsoport (játszóház)

a) gyermekjóléti szolgálat b) gyermekek napközbeni ellátása - bölcsődében - időszakos gyermekfelügyelet - játszócsoport (játszóház) Kazincbarcika Város Önkormányzatának 7/1998. (II. 27.) sz. rendelete a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról 1 Kazincbarcika

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések 1 Makó Város Önkormányzati Képviselő-testületének a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátásokról, valamint az ehhez kapcsolódó térítési díjakról szóló 3/1998. (II. 02.) Makó ör. rendelete

Részletesebben

Előterjesztés. az intézményi étkezés térítési díjainak megállapításához szükséges nyersanyagköltség és önköltség meghatározásáról

Előterjesztés. az intézményi étkezés térítési díjainak megállapításához szükséges nyersanyagköltség és önköltség meghatározásáról Előterjesztés az intézményi étkezés térítési díjainak megállapításához szükséges nyersanyagköltség és önköltség meghatározásáról 1. előterjesztés száma: 60/2019. 2. előterjesztést készítő személy neve:

Részletesebben

15/2011. (IV.28.) önkormányzati rendelet

15/2011. (IV.28.) önkormányzati rendelet 1. oldal 15/2011. (IV.28.) önkormányzati rendelet a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti ellátásokról, azok igénybevételéről és az ellátások intézményi térítési díjainak megállapításáról (Egységes

Részletesebben

Tisztelt Bizottság! polgármester. Határozati javaslat

Tisztelt Bizottság! polgármester. Határozati javaslat Tisztelt Bizottság! Vác Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 33/2014.(XI.14.) sz. rendeletében döntött a saját konyhával rendelkező szociális és gyermekjóléti intézményeknél a 2015. január 1-jétől

Részletesebben

Inárcs Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2014. (V. 8.) önkormányzati rendelete az Inárcsi Tipegő Bölcsőde térítési díjairól

Inárcs Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2014. (V. 8.) önkormányzati rendelete az Inárcsi Tipegő Bölcsőde térítési díjairól Inárcs Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2014. (V. 8.) önkormányzati rendelete az Inárcsi Tipegő Bölcsőde térítési díjairól Inárcs Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a gyermekek

Részletesebben

az étkeztetésről és az igénybevételéért fizetendő intézményi térítési díjakról

az étkeztetésről és az igénybevételéért fizetendő intézményi térítési díjakról Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 1/2004. (I. 30.) Kr. rendelete az étkeztetésről és az igénybevételéért fizetendő intézményi térítési díjakról Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat

Részletesebben

ELŐ TERJESZTÉS közétkeztetés

ELŐ TERJESZTÉS közétkeztetés 1. Napirend ELŐ TERJESZTÉS közétkeztetés Tisztelt Képviselő-testület! A képviselő-testület a 118/2010. (XII.20.) határozatával a saját fenntartású és üzemeltetésű főzökonyha átszervezése, a főzőkonyha

Részletesebben

CSORVÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 22/2006.(XII.29.) r e n d e l e t e

CSORVÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 22/2006.(XII.29.) r e n d e l e t e CSORVÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 22/2006.(XII.29.) r e n d e l e t e a személyes gondoskodás körébe tartozó szociális ellátások térítési díjainak, továbbá az emelt szintű elhelyezési

Részletesebben

A tervezettel kapcsolatban bővebb felvilágosítás a Titkárságon a 06/ /101 es, és 102 es mellék telefonszámon kérhető.

A tervezettel kapcsolatban bővebb felvilágosítás a Titkárságon a 06/ /101 es, és 102 es mellék telefonszámon kérhető. Társadalmi egyeztetés A tervezettel kapcsolatban bővebb felvilágosítás a Titkárságon a 06/29-330-011 /101 es, és 102 es mellék telefonszámon kérhető. Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének a

Részletesebben

Előterjesztés Piliscsév Község Önkormányzat Képviselő-testületének november 20-i ülésére

Előterjesztés Piliscsév Község Önkormányzat Képviselő-testületének november 20-i ülésére 6/2018. (XI.20.) előterjesztés 6. napirendi pont Előterjesztés Piliscsév Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. november 20-i ülésére Tárgy: A gyermekek napközbeni ellátásáról és az oktatási

Részletesebben

Ez a rendelet 2014. január 1-jén lép hatályba és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti.

Ez a rendelet 2014. január 1-jén lép hatályba és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti. Jászkisér Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2013. (XII.9.) önkormányzati rendelete az önkormányzati intézményeknél alkalmazandó élelmezési nyersanyagnormákról és a gyermekétkeztetés térítési

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 30-án tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 30-án tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. november 30-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Étkezési normával kapcsolatos döntések meghozatala, és a települési

Részletesebben

ELŐ TERJESZTÉS és elő zetes hatástanulmány a felnőtt (szociális és vendég) étkeztetés nyersanyagköltségének és térítési díjának módosításáról

ELŐ TERJESZTÉS és elő zetes hatástanulmány a felnőtt (szociális és vendég) étkeztetés nyersanyagköltségének és térítési díjának módosításáról 1. Napirend ELŐ TERJESZTÉS és elő zetes hatástanulmány a felnőtt (szociális és vendég) étkeztetés nyersanyagköltségének és térítési díjának módosításáról Tisztelt Képviselő-testület! Az önkormányzat által

Részletesebben

Előterjesztés Vaszar Község Önkormányzata 2015. március 30-i testületi ülésére

Előterjesztés Vaszar Község Önkormányzata 2015. március 30-i testületi ülésére Előterjesztés Vaszar Község Önkormányzata 2015. március 30-i testületi ülésére Tisztelt Képviselők! A szociális igazgatásról és szociális ellátás szabályairól szóló többször módosított 1993. évi III. törvény

Részletesebben

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Fodor Rita Előterjesztő: Hegedűs Ferenc

Részletesebben

a Képviselő-testület 2014. december 3-i ülésére

a Képviselő-testület 2014. december 3-i ülésére H ALIMB A K Ö ZS É G Ö NKORMÁ N Y ZAT A P O L G Á R M E S T E R 8452 HALIMBA, Petőfi u. 16. (88) 503-420 fax:(88) 237-003 Ügyszám: 11/1030 /2014. Az előterjesztést összeállította: Stampfné Varga Erika

Részletesebben

Apátfalva Község Önkormányzat Képviselő-testülete 9/2016.(VI.22.)Ör a gyermekétkeztetés térítési díjának megállapításáról

Apátfalva Község Önkormányzat Képviselő-testülete 9/2016.(VI.22.)Ör a gyermekétkeztetés térítési díjának megállapításáról Apátfalva Község Önkormányzat Képviselő-testülete 9/2016.(VI.22.)Ör a gyermekétkeztetés térítési díjának megállapításáról Apátfalva Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

1. 1. d) a gyermek-, vagy köznevelési intézményekben ellátott vagy tanuló gyermekekre,

1. 1. d) a gyermek-, vagy köznevelési intézményekben ellátott vagy tanuló gyermekekre, Aszód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014. (V.30.) önkormányzati rendelete a gyermekétkeztetés térítési díjairól ( egységes szerkezetben ) Aszód Város Önkormányzata Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület részére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület részére Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT 1041 Budapest, István út 14. 231-3155, Fax.: 231-3156 NagyI@ujpest.hu ALPOLGÁRMESTERE www.tuv.com ID 9105075801 Management System ISO 9001:2008 valid until:

Részletesebben

1./ E L Ő T E R J E S Z T É S. a március 28-ai képviselő-testületi ülésre

1./ E L Ő T E R J E S Z T É S. a március 28-ai képviselő-testületi ülésre Jánossomorja Város Önkormányzata Polgármesterétől 1./ E L Ő T E R J E S Z T É S a 2018. március 28-ai képviselő-testületi ülésre Tárgy: Előterjesztő: Intézményi térítési díjak felülvizsgálata Lőrincz György

Részletesebben

I. FEJEZET. A rendelet hatálya

I. FEJEZET. A rendelet hatálya 1 JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 3/2008. (II.28.) rendelete a személyes gondoskodást nyújtó, gyermekjóléti alapellátásokról és az igénybevétel feltételeirıl, valamint a fizetendı

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 24-ei rendes, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 24-ei rendes, nyílt ülésére Majosháza Község Önkormányzatának Polgármestere 2339 Majosháza, Kossuth u. 34., Tel: 06/24-511-830, Fax: 06/24-511-831, E-mail: polgarmester@majoshaza.hu ELŐTERJESZTÉS Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

2. Az R. 2. melléklete helyébe jelen rendelet 2. melléklete lép. 3. Ez a rendelet 2015. szeptember 1-jén lép hatályba. Kihirdetési záradék:

2. Az R. 2. melléklete helyébe jelen rendelet 2. melléklete lép. 3. Ez a rendelet 2015. szeptember 1-jén lép hatályba. Kihirdetési záradék: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyűlésének 20/2015. (VII. 8.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátások térítési díjáról szóló 36/2001. (XII. 21.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

15/2011. (IV.28.) önkormányzati rendelet

15/2011. (IV.28.) önkormányzati rendelet 1. oldal 15/2011. (IV.28.) önkormányzati rendelet a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti ellátásokról, azok igénybevételéről és az ellátások intézményi térítési díjainak megállapításáról (Egységes

Részletesebben

(az időközbeni módosításokkal egységes szerkezetben)

(az időközbeni módosításokkal egységes szerkezetben) Gárdony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 39/2004. (IX. 29.) számú rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,13,14,15,

Részletesebben

Tárgy: Központi Gyermekélelmezési Konyha 2015. évi szolgáltatási díjának megállapítása Mell.: 1 db

Tárgy: Központi Gyermekélelmezési Konyha 2015. évi szolgáltatási díjának megállapítása Mell.: 1 db Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt.sz.: Témafelelős: Kovács Györgyné Tárgy: Központi Gyermekélelmezési Konyha 2015. évi szolgáltatási díjának megállapítása Mell.: 1 db Szentes

Részletesebben

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK SZEPTEMBER 22-I ÜLÉSÉRE NÉPJÓLÉTI ÉS SPORT BIZOTTSÁG

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK SZEPTEMBER 22-I ÜLÉSÉRE NÉPJÓLÉTI ÉS SPORT BIZOTTSÁG IKTATÓSZÁM: 07-7/31-9/2011. TÁRGY: A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS, GYERMEK- VÉDELMI ELLÁTÁSOK, OKTA- TÁSI NEVELÉSI INTÉZMÉNYEK- BEN BIZTOSÍTOTT SZOLGÁLTA- TÁSOK TÉRÍTÉSI DÍJAIRÓL SZÓLÓ 14/2011.(III.22.)

Részletesebben

Zirc Kistérség Többcélú Társulási Tanácsa Elnökétől 8420 Zirc, Rákóczi tér 15/b Tel.: 06-88/575-385 Fax: 06-88/575-386 E L Ő T E R J E S Z T É S

Zirc Kistérség Többcélú Társulási Tanácsa Elnökétől 8420 Zirc, Rákóczi tér 15/b Tel.: 06-88/575-385 Fax: 06-88/575-386 E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Kistérség Többcélú Társulási Tanácsa Elnökétől 8420 Zirc, Rákóczi tér 15/b Tel.: 06-88/575-385 Fax: 06-88/575-386 Ikt.szám: 37-3/2012. 2. napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S A Zirc Kistérség

Részletesebben

(az időközbeni módosításokkal egységes szerkezetben)

(az időközbeni módosításokkal egységes szerkezetben) Gárdony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 39/2004. (IX. 29.) számú rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,13,14,15,

Részletesebben

Tárgy:a gyermekétkeztetési és egyéb étkezési térítési díjak megállapításáról

Tárgy:a gyermekétkeztetési és egyéb étkezési térítési díjak megállapításáról Összeállította: Dr. Szabó Attila Előterjesztette: Dr. Szabó Attila Látta: Tárgy:a gyermekétkeztetési és egyéb étkezési térítési díjak megállapításáról Tisztelt Képviselő-testület! A gyermekétkeztetési

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület március 28.-i ülésére A gyermekvédelem helyi szabályairól szóló 9/2009.(VI.02.) számú rendelet módosítására

ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület március 28.-i ülésére A gyermekvédelem helyi szabályairól szóló 9/2009.(VI.02.) számú rendelet módosítására Városi Önkormányzat Polgármesterétől Abony Kossuth tér 1. : (53) 360-010 : (53) 361-571 Előterjesztés készítésében közreműködött: Gazdasági Osztály Az előterjesztést megtárgyalta: Pénzügyi Bizottság Szociális

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Szociális, Családvédelmi és Egészségügyi Bizottsága Elnökétől a Képviselő-testület 2015. október 1-jén tartandó ülésére Tárgy: - A gyermekvédelem helyi szabályairól

Részletesebben

Lengyeltóti Város Polgármestere 8693 Lengyeltóti, Zrínyi u. 2. Ügyiratszám: /2012. E l ő t e r j e s z t é s

Lengyeltóti Város Polgármestere 8693 Lengyeltóti, Zrínyi u. 2. Ügyiratszám: /2012. E l ő t e r j e s z t é s Lengyeltóti Város Polgármestere 8693 Lengyeltóti, Zrínyi u. 2. Ügyiratszám: 1364-9/2012. E l ő t e r j e s z t é s Lengyeltóti Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. június 28-án tartandó ülésére

Részletesebben

(3) A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátás iránti kérelmet az intézmény vezetőjénél vagy a telephely vezetőjénél kell benyújtani.

(3) A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátás iránti kérelmet az intézmény vezetőjénél vagy a telephely vezetőjénél kell benyújtani. Hunya Község Önkormányzat Képviselő - testületének 4/2012. (II.17.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról Hunya

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 18.-án tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 18.-án tartandó ülésére Hajdúhadház Város Önkormányzata Polgármesterétől 4242 Hajdúhadház, Bocskai tér 1. ELŐTERJESZTÉS Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 18.-án tartandó ülésére Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

1./ Étkeztetés nyersanyagköltségeinek és térítési díjának felülvizsgálata

1./ Étkeztetés nyersanyagköltségeinek és térítési díjának felülvizsgálata 1./ Étkeztetés költségeinek és térítési ának felülvizsgálata A Pénzügyi, Jogi és Ügyrendi bizottság 2017. január 10-én tárgyalta. Ebm Trade Kft 1089. Budapest, Visi Imre út 7 1. em 2. ajtó Adószám: 22944386-2-42

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/22-32/2008. ELŐ TERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

VASKÚT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 23/2013. (XII.6.) önkormányzati rendelete

VASKÚT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 23/2013. (XII.6.) önkormányzati rendelete VASKÚT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 23/2013. (XII.6.) önkormányzati rendelete A személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról, azok igénybevételéről, a fizetendő

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 22-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 22-i ülésére 1925-1/2017. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. február 22-i ülésére Tárgy: Intézményi térítési díjak felülvizsgálata Az előterjesztő: Dr. Kelemen Márk

Részletesebben

Előterjesztés. Készítette:Feketéné E. Hilda jegyző Orbán Andrásné pénzügyi főea Előadó: Simonné Rummel Erzsébet polgármester

Előterjesztés. Készítette:Feketéné E. Hilda jegyző Orbán Andrásné pénzügyi főea Előadó: Simonné Rummel Erzsébet polgármester Előterjesztés Tárgy: Az iskolai és szociális étkezés biztosítása, az étkezésért fizetendő díjakról szóló rendelet elfogadása Készült: A Bakonynánai képviselő-testületek 2013. június 24-ei ülésére Készítette:Feketéné

Részletesebben

Kecel Időseiért Közalapítvány 6237 Kecel Fő tér 1. M e g h í v ó

Kecel Időseiért Közalapítvány 6237 Kecel Fő tér 1. M e g h í v ó Kecel Időseiért Közalapítvány 6237 Kecel Fő tér 1. M e g h í v ó A Kecel Időseiért Közalapítvány 2018. február 08. napján 18 órai kezdettel tartja soron következő ülését, melyre ezúton tisztelettel meghívom.

Részletesebben

Kömlő Község Önkormányzata Képviselő Testületének 5/2007. /VI. 28./ Rendelete A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról

Kömlő Község Önkormányzata Képviselő Testületének 5/2007. /VI. 28./ Rendelete A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról Kömlő Község Önkormányzata Képviselő Testületének 5/2007. /VI. 28./ Rendelete A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról Kömlő Község Önkormányzatának Képviselő Testülete, a gyermekek védelméről

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 22-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 22-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. február 22-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: A települési támogatásokról, valamint a szociális és gyermekvédelmi

Részletesebben

Az Ör. 4. (1)-(4) bekezdései helyébe a következő rendelkezés lép:

Az Ör. 4. (1)-(4) bekezdései helyébe a következő rendelkezés lép: 1 Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 23/2017. (VI. 27.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról és a köznevelési intézményekben nyújtott gyermekétkeztetés

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 25-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 25-i ülésére 859-1/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 25-i ülésére Tárgy: A gyermekvédelem helyi rendszeréről szóló 7/1998 (IV. 22.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

Személyes gondoskodást nyújtó ellátási formák

Személyes gondoskodást nyújtó ellátási formák Apátfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2007. (VI.27.)Ör a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről és a fizetendő térítési díjakról Apátfalva Község Önkormányzat

Részletesebben

2. E rendelet augusztus 1-jén lép hatályba.

2. E rendelet augusztus 1-jén lép hatályba. Jánoshalma Városi Önkormányzat./2017.(XII..) önkormányzati rendelet-tervezete a gyermekétkeztetés intézményi térítési díjairól szóló 20/2016.(XII.20.) önkormányzati rendelet módosításáról Jánoshalma Városi

Részletesebben