Kedves Gólya! Útmutató amit most olvasol o Tájékoztató a Kari Hallgatói Tanácsról Juttatások és térítések

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kedves Gólya! Útmutató amit most olvasol o Tájékoztató a Kari Hallgatói Tanácsról Juttatások és térítések"

Átírás

1 1. o l d a l Kedves Gólya! Mindenek előtt gratulálok a sikeres felvételidhez az ra, egyetemista lettél! Ez nagy teljesítmény, de nagy felelősség is. Az első időszakban befogadhatatlanul sok információval találkozol majd. Az Egyetem számtalan tájékoztatóval, szabályzattal és rövidítéssel áraszt majd el téged. Tudom, mert én is átéltem, hogy ennyi mindent nem lehet egyszerre megjegyezni. Ez a néhány oldal egy átfogó képet adhat majd a Karról és segítséget nyújthat az elkövetkezendő időszakra. Egyszer olvasd végig és rakd el, mert még jól jöhet. A későbbi kérdéseid nagy részére - legyen az ösztöndíjjal, vagy kollégiummal kapcsolatos - ebben megtalálod a választ, vagy azt, hogy kihez fordulhatsz a problémáddal. Szalontai Bence KHT elnök Ezen CD-n az egyetemi élet megkezdéséhez találsz néhány elengedhetetlenül fontos - valamint kevésbé fontos, ellenben szórakoztató - olvasmányt. Tartalomjegyzék: Útmutató amit most olvasol o Tájékoztató a ról Juttatások és térítések Oktatás Rendezvények o Fontos rövidítések Kollégiumi jelentkezés Mentorgárda köszöntő Bemutatkozik az Építő kar lapja, a KARIMA Bemutatkozik az Építőmérnöki Szakkollégium 2. oldal 3. oldal 5. oldal 6. oldal 8. oldal Kellemes böngészést kívánunk, valamint további szép nyarat! Találkozunk a Gólyatáborban! Budapest, július 10.

2 2. o l d a l Tájékoztató a ról A (KHT) az hallgatóinak az érdekképviselete. Feladatunk a hallgatók szabályzatokban rögzített jogainak az érvényesítése és a nekik járó juttatások felosztása. A KHT 15 főből áll, de munkánkat két külső bizottság is segíti: a Gazdasági Bizottság (GB) és a Rendezvényszervező Bizottság (RB). A KHT és bizottságainak munkáját a Szervezeti és Működési Szabályzata (SzMSz) szabályozza. A KHT tagjait a kar hallgatói választják egy évre. A választásokra az őszi félév közepén szokott sor kerülni. A Gazdasági Bizottság és Rendezvényszervező Bizottság tagjait pályázat útján választja a KHT. A KHT-n belül működik a Kollégiumi Bizottság (KB), melynek feladata a kapcsolattartás a kollégiumi körökkel és a kollégiumi férőhelyek kiosztása. A bizottság három tagját a KHT választja a saját tagjai közül. A szociális ügyekért egy ember felel a Szociális referens. A KHT két főt delegál az Egyetemi Hallgatói Képviseletbe (EHK). Ők képviselik karunkat egyetemi szinten. Elérhetőségek A döntéseiről tájékozódhattok a honlapunkon ( illetve a hirdetőtábláinkon. Ezeket a Kollégium aulájában és a lépcsőknél, a K épület hátsó, könyvtár felőli bejáratánál valamint a Dékáni Hivatal előtt találjátok. Ezen kívül sok információt rejt még a KHT gondozásában megjelenő kari lapunk, a Karima. A honlapon feliratkozhattok a KHT levelezőlistájára, így elsők között értesülhettek a legújabb hírekről. Mindenféle kérdéssel fordulhattok hozzánk a kht@vpk.bme.hu címen, valamint a Hallgatói Irodában, melyet a Kollégiumban az A épület földszintjén találtok.

3 3. o l d a l Juttatások és térítések A juttatásokkal és térítésekkel kapcsolatos szabályokat a TJSZ tartalmazza (Térítési és Juttatási Szabályzat). Ez a szabályzat megtekinthető a honlapunkon, az irodánkban illetve a Diákközpont honlapján ( Tanulmányi ösztöndíj Az ösztöndíjat az előző aktív félévre számított ösztöndíj index alapján adjuk. Az osztás alapelvei és pontos menete a honlapunkon megtekinthetők. Első félévben a hallgatók nem részesülnek ösztöndíjban, mivel még nincs átlaguk. Az ösztöndíjakat a szorgalmi időszak első heteiben szoktuk kiosztani. Először kiírjuk a Neptun üzemeltetéstől kapott adatokból számolt átlagot és biztosítunk körülbelül két hetet fellebbezésre. Ez alatt lehet jelezni felénk a NEPTUNból leszűrt hibás átlagokat. Ezt követően elkészítjük a végleges listát. A kifizetéseket a Neptun üzemeltetés végzi, ezek időpontjait a félév elején közzé tesszük a hirdetőtábláinkon, illetve a honlapunkon. Aki nem adja meg a számlaszámát, valamint az adószámát a Neptunban, annak nem tudják kiutalni az odaítélt összeget. Ezzel kapcsolatos utólagos reklamációt sajnos nem áll módunkban orvosolni. Az ösztöndíjak összege Ft és Ft között mozog. Kari és Egyetemi BME ösztöndíj A kari illetve egyetemi BME ösztöndíjakkal a jó tanulmányi eredményű, nyelvtudású, tudományos munkát végző valamint közösségi vagy sporttevékenységet folytató hallgatókat díjazzuk. Az Egyetemi BME ösztöndíj pályázatot az Egyetemi Hallgatói Képviselet (EHK) írja ki és bírálja el az egyetem legeredményesebb tanulóinak. A Kari BME ösztöndíjat a KHT hirdeti és osztja ki a kar hallgatói között. A pályázatok a szorgalmi időszak elején kerülnek kiírásra és mindig az előző félévben elért eredményeket vesszük figyelembe. Rendszeres szociális támogatás A szociális támogatásra a szoc.sc.bme.hu honlapon keresztül lehet jelentkezni. Az oldal minden információt tartalmaz a kitöltéshez. Fenn vannak a szükséges nyomtatványok, valamint a kitöltési útmutató. Fontos a pontos kitöltés, mivel a pályázatoknak nagyon szigorú az elbírálási rendje. Hiányos, vagy nem teljes pályázatokat nem tudunk elfogadni. A támogatás mértéke 5000 Ft és Ft között mozog. Rendkívüli szociális támogatás Rendkívüli szociális támogatást egyszeri eseménynél lehet igényelni. Ilyenek például a saját gyermek születése, házasságkötés, a családban történt haláleset esetén és bármilyen egyéb szociálisan súlyosan megterhelő eset. A kérelmet az Egyetemi Hallgatói Képviselethez kell beadni (K épület 151.). Esély a tanulásra, Bursa Hungarica Ezekről a pályázatokról a Diákközpont oldalán illetve a lakóhelyetekhez tartozó polgármesteri hivatalnál tájékozódhattok (

4 4. o l d a l Köztársasági ösztöndíj Az oktatási miniszter kiemelkedő tanulmányi eredményű és tudományos, illetőleg szakmai területen kimagasló munkát végző hallgató számára egy tanév időtartamára, köztársasági ösztöndíjat adományozhat. Az ösztöndíj folyósítása havonta történik. Köztársasági ösztöndíjra az egyetem államilag finanszírozott, nappali tagozatos, első alapképzésben és első kiegészítő alapképzésben résztvevő hallgatói pályázhatnak két aktív (lezárt) félév, illetve legalább 55 kreditpont megszerzése után. A pályázat általános feltételeit az oktatási miniszter minden év március 31-ig határozza meg. A pontozási rendszert, az elbírálás rendjét a Diákközpont a honlapján április 10-ig közzéteszi. A pályázatokat a Támpont irodában kell benyújtani, a köztársasági ösztöndíjat nyert hallgatókat a Dékán értesíti. Az ösztöndíj mérték a költségvetési törvény határozza meg (a 2004-es évben Ft havonta).

5 5. o l d a l Oktatás Az oktatási kérdéseket a TVSZ szabályozza (Tanulmányi és Vizsgaszabályzat). Ezt a honlapon találjátok. A lényegesebb szabályzatok a KHT honlapján is megtalálhatók. Tanszéki felelősök A tanszéki felelősök feladata a tanszékek és a hallgatók közti kapcsolat megteremtése, a zárthelyi időpontok egyeztetése, problémás esetekben a hallgatók jogainak érvényesítése. Minden tanszékhez tartozik egy tanszéki felelős. A tanszéki felelősök listáját és elérhetőségeit megtalálhatjátok a hozzá tartozó tanszék hirdetőtábláján, a Hallgatói Iroda melletti állandó hirdetményeink között és a honlapunkon. Minden oktatással kapcsolatos kérdésben először őket keressétek! Tantárgyi követelmények, hallgatói jogok és kötelezettségek A tantárgyi követelményeket minden tárgy első előadásán az előadó ismerteti, itt megtudhatjátok a zárthelyik időpontját és anyagát, a pótlási lehetőségeket, a félév végi aláírás feltételeit, a félév végi osztályzat kialakításának módját és még rengeteg hasznos információt, amit érdemes feljegyezni. Számtalan joga és kötelezettsége van egy hallgatónak, ezekről a TVSZ-ben illetve a Központi Tanulmányi hivatal ügyrendjeiben bővebb felvilágosítást nyerhetsz. Amennyiben bármilyen kérdésed vagy problémád akad, keress bátran minket ben, vagy a Hallgatói Irodában.

6 6. o l d a l Rendezvények Négy nagyobb (Gólyatábor Gólyabál, VN, Építőmérnöki Szakest) és számos kisebb rendezvény színesíti a Karunk életét. Ezeken kívül a Kollégiumban minden héten több kollégiumi kör (Drönk, Palibácsi, Vásárhelyi Klub, WhiteFüL) tart bulit. Velük a Gólyatáborban ismerkedhetsz majd meg jobban. Gólyatábor A gólyatábort rendszerint augusztus végén rendezzük. A szervezők a Mentorgárda tagjai, akik majd az első félévben segítik a beilleszkedéseteket. A tábor célja, hogy az elsősök megismerkedjenek egymással, a Kar aktív szereplőivel és hangulatával. A gólyatáborban bemutatkoznak a kollégiumi körök és szervezetek, esténként pedig kötetlen beszélgetésben mesélnek a felsőbb évesek a gólyáknak. Számos csapatépítő vetélkedő szervezésével igyekeznek a szervezők a gólyákat minél inkább összehozni, és jó hangulatot teremteni. A gólyatáborról részletesen a Mentorgárda bemutatkozásában olvashattok. Gólyabál A gólyabált a másodéves hallgatók szervezik november elején. Ezen a rendezvényen teszitek le a gólyaesküt, amivel felvételt nyertek az egyetemi közösségbe. A bálnak különböző helyeken adtak már otthont, például a Budai vár, a K-épület, E- épület, vagy a Kollégium. A rendezvény rangját a szép báli ruhák, a dékáni köszöntő és a hagyományosan előadott évfolyamtánc emeli Építőmérnöki Szakmai Hét A Szakmai HÉT célja, hogy az építőmérnök hallgatókat és tanáraikat kölcsönösen megismertessük a magyar építőiparban tevékenykedő cégekkel. Komplex lehetőség nyílik arra, hogy a cégek minél átfogóbb képet nyújthassanak tevékenységükről, termékeikről és az általuk használt technológiákról. A cég képviselői különböző prezentációs eszközökkel mutathatják be tevékenységüket, termékeiket, és tájékoztatást adhatnak a cég jövőbeli munkatársaival szemben támasztott elvárásokról. Eddig a BME K épületének aulájában szerveztük meg a kiállítással egybekötött bemutatókat idén se lesz másképp. A szakmai kirándulások célpontjai az ország legkülönbözőbb építési helyszínei. A minden évben nagy sikert arató hídépítő verseny nagy múltra tekint vissza, viszont tavaly óta nemzetközi szintre emelkedett a megmérettetés, melyre a világ minden tájáról érkezhetnek résztvevők. Földmérő szakestély Itt búcsúztatják a harmadéves földmérők a végzős évfolyamot. A rendezvényen hagyományosan részt vesznek a tanszékek oktatói is és vetélkedő keretein belül összemérik szakmai tudásukat és ügyességüket a hallgatókkal. Az est egyik fénypontja az évfolyamfilm bemutatása. Köri Állófogadás A minden évben meghívja a kollégiumi körök azon tagjait, akik a legtöbbet teszik a kollégium közösségi életéért. Itt kitüntetjük a legaktívabb körtagokat és köröket, ezt követően pedig a meghívottak vacsora mellett beszélik meg a kollégium aktuális problémáit. Erre a rendezvényünkre december elején kerül sor.

7 7. o l d a l Kulturális hét A Kulturális Hét újító céllal jött létre néhány évvel ezelőtt. Céljai között szerepelt a kollégisták kulturális életének a fellendítése. A kezdeti sikerre való tekintettel, idén már ötödik alkalommal került megrendezésre az esemény. A kulturális hét szervezésében minden kollégium kör aktívan részt vesz. Sor kerül koncertekre, előadásokra, színdarabokra, ki mit tud -ra, sakk- és csocsó versenyre, fotókiállításra, filmvetítésre. Napközben folyamatosan üzemel büfé és a KVZOO a nagyteremben és az aulában. Kari Állófogadás Ezen az immár 18 éves hagyományokkal rendelkező rendezvényen a minden tavasszal vendégül látja a Kar vezető oktatóit és a kar közösségi, tanulmányi életében legaktívabb szerepet vállaló hallgatókat. Az állófogadás célja, hogy az oktatók és hallgatók között egy közvetlenebb kapcsolat alakíthasson ki és legyen alkalom a fontos oktatási kérdések megvitatására. Itt kerül sor a KHT kitüntetéseinek átadására is -, így a Vásárhelyi emlékplakettre és a Hallgatókért díj oktatói és hallgatói tagozatára is. Vásárhelyi Napok A Vásárhelyi Napok (VN) Karunk talán legnagyobb ünnepe. Minden év áprilisában a hallgatókból álló vegyes csapatok egy vidám vetélkedősorozat keretein belül összemérik a tudásukat, ügyességüket és kreativitásukat. Az esemény lebonyolítását a harmadévesek végzik, hagyományosan szerdai napon kezdődik és szombat este ér véget, de az elő feladatok már jóval korábban megkezdődnek. Nagy örömünkre az oktatók is nagy létszámban vesznek részt a VN-en. A tanszékek bemutatják főzőtudományukat és különböző szokatlan feladatokat adnak a vetélkedő hallgatóknak. Minden este koncertek szórakoztatják a résztvevőket. Utolsó este a nagyvetélkedő keretein belül értékes nyereményeket szerezhetnek a csapatok. Happening Ez a tanév záróeseménye. A tavaszi szorgalmi időszak utolsó napjaiban a Vásárhelyi Videó Stúdió a Budakeszin lévő vadas parkban vetélkedőt szervez a Vásárhelyi Napokon szereplő csapatoknak. A szabadtéri versengés alkalmával a kollégiumi körök teszik próbára a csapatokat, majd a célban baráti hangulatú falatozással zárul a rendezvény.

8 8. o l d a l Fontos rövidítések KHT: EHK: HÖOK: GB: KB: RB: PB: OHV: KTH: GMF: DIK: Misz Kht.: SzMSz: TVSz: TJSz: KT: DSK: HSZK: Index: Egyetemi Hallgatói Képviselet Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája Gazdasági Bizottság Kollégiumi Bizottság Rendezvényszervező Bizottság Pályázati Bizottság Oktatók Hallgatói Véleményezése Központi Tanulmányi Hivatal Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság Diákközpont Műegyetemi Ifjúsági Szolgáltató Közhasznú társaság Szervezeti és Működési Szabályzat Tanulmányi és Vizsgaszabályzat A hallgatói előirányzat felhasználási rendjéről, a hallgatók részére nyújtott támogatásokról és az általuk fizetendő díjakról és térítésekről szóló szabályzat Kari Tanács Diáksport Kör Hallgatói Számítógép Központ Az R épület harmadik és negyedik emeletén található Leckekönyv Szorgalmi és vizsgaidőszak: A szorgalmi időszak 14 hétből áll. Ezalatt vannak az előadások és a gyakorlatok. A vizsgaidőszak a kétlépcsős (BSc) képzésben 4 hét. A kettő között van, az úgynevezett pótlási hét, ahol az elmaradt zárthelyiket lehet pótolni, valamint a késve elkészült házi feladatokat tudjátok leadni. Regisztrációs hét: A szorgalmi időszak nulladik hete, ezalatt nincs oktatás. Ilyenkor kell elintézni a beiratkozást, a tárgyfelvételt és mindenféle adminisztrációs ügyet.

Kedves Gólya! Útmutató amit most olvasol o Tájékoztató a Kari Hallgatói Tanácsról Juttatások és térítések. o Fontosabb rövidítések

Kedves Gólya! Útmutató amit most olvasol o Tájékoztató a Kari Hallgatói Tanácsról Juttatások és térítések. o Fontosabb rövidítések 1. o l d a l Kedves Gólya! Mindenek előtt gratulálok a sikeres felvételidhez az ra, egyetemista lettél! Ez nagy teljesítmény, de nagy felelősség is. Az első időszakban befogadhatatlanul sok információval

Részletesebben

Kedves Gólya! Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 1111 Budapest, Kruspér utca 2.

Kedves Gólya! Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 1111 Budapest, Kruspér utca 2. Kedves Gólya! Mindenekelőtt szeretnélek elsőként üdvözölni a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem án. Mostantól elmondhatod magadról, hogy egyetemista lettél, és ezáltal nagy lépést tettél előre

Részletesebben

Kedves Gólya! annak érdekében, hogy sikeresen. intézhesd ügyeidet az egyetemen és zökkenőmentesen kezdhesd. mértékben választ az

Kedves Gólya! annak érdekében, hogy sikeresen. intézhesd ügyeidet az egyetemen és zökkenőmentesen kezdhesd. mértékben választ az Kedves Gólya! Mindenekelőtt elsőként szeretnélek üdvözölni a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Karán. Mostantól elmondhatod magadról, hogy egyetemista lettél, és ezáltal nagy

Részletesebben

Kedves Gólya! Kari Hallgatói Tanács 2. oldal Juttatások és térítések 3. oldal Oktatás 5. oldal Rendezvények 7. oldal Fontosabb rövidítések 9.

Kedves Gólya! Kari Hallgatói Tanács 2. oldal Juttatások és térítések 3. oldal Oktatás 5. oldal Rendezvények 7. oldal Fontosabb rövidítések 9. Kedves Gólya! Mindenekelőtt szeretnélek elsőként üdvözölni a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem án. Mostantól elmondhatod magadról, hogy egyetemista lettél, ezzel nagy lépést tettél előre annak

Részletesebben

Kedves Gólya! Üdvözlettel: Kovács Klementina elnök BME Építőmérnöki Kar Kari Hallgatói Tanács

Kedves Gólya! Üdvözlettel: Kovács Klementina elnök BME Építőmérnöki Kar Kari Hallgatói Tanács Kedves Gólya! Mindenekelőtt szeretnélek elsőként üdvözölni a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem án. Mostantól elmondhatod magadról, hogy egyetemista lettél, ezzel nagy lépést tettél előre annak

Részletesebben

M Ű E G Y E T E M 1 7 8 2. Kedves Gólya!

M Ű E G Y E T E M 1 7 8 2. Kedves Gólya! 1 Kedves Gólya! Mindenekelőtt gratulálunk sikeres felvételidhez az ra! Ezen CD-n az egyetemi élet megkezdéséhez találsz néhány fontos - valamint kevésbé fontos, ellenben szórakoztató olvasmányt. Tartalomjegyzék:

Részletesebben

A tájékoztató rövid tartalomjegyzéke:

A tájékoztató rövid tartalomjegyzéke: Kedves Gólya! Mindenekelőtt szeretnélek elsőként üdvözölni a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem án. Mostantól elmondhatod magadról, hogy egyetemista lettél, ezzel nagy lépést tettél előre annak

Részletesebben

Kedves Gólya! A tájékoztató rövid tartalomjegyzéke:

Kedves Gólya! A tájékoztató rövid tartalomjegyzéke: Kedves Gólya! Mindenekelőtt szeretnélek elsőként üdvözölni a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Karán. Mostantól elmondhatod magadról, hogy egyetemista lettél, ezzel nagy lépést

Részletesebben

Kedves Elsőéves Hallgatótársam!

Kedves Elsőéves Hallgatótársam! Kedves Elsőéves Hallgatótársam! Szeretnék gratulálni, hogy immáron a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Karának hallgatójaként köszönthetlek. Nagyon vártunk rád, hisz karunk közösségének

Részletesebben

KOLLÉGIUMI FELVÉTELI SZABÁLYZAT

KOLLÉGIUMI FELVÉTELI SZABÁLYZAT KOLLÉGIUMI FELVÉTELI SZABÁLYZAT a 2016/2017. tanév őszi félévére I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK (1) Jelen szabályzat a BME án hallgatói és doktorandusz jogviszonnyal rendelkező hallgatókra vonatkozik. (2)

Részletesebben

Emlékeztető. a BME Építészmérnöki Kar Hallgatói Képviselet február 1-jén, kor tartott rendes üléséről

Emlékeztető. a BME Építészmérnöki Kar Hallgatói Képviselet február 1-jén, kor tartott rendes üléséről Emlékeztető a BME Építészmérnöki Kar Hallgatói Képviselet 2016. február 1-jén, 19.00-kor tartott rendes üléséről Jelen van (késett kimentéssel): Daku Dávid, Gulyás Eszter, Hernády Gergely, Horváth Bálint,

Részletesebben

Schönherzes Villamosmérnökök és Informatikusok Egyesülete. 2012. évi közhasznúsági jelentés

Schönherzes Villamosmérnökök és Informatikusok Egyesülete. 2012. évi közhasznúsági jelentés Schönherzes Villamosmérnökök és Informatikusok Egyesülete 2012. évi közhasznúsági jelentés Tartalom 1. Szervezet alapadatai 2. Az Egyesület számviteli beszámolója (éves mérleg és eredmény levezetés) 3.

Részletesebben

Emlékeztető. a BME Építészmérnöki Kar Hallgatói Képviselet május 30-án 18:00-kor tartott rendes üléséről

Emlékeztető. a BME Építészmérnöki Kar Hallgatói Képviselet május 30-án 18:00-kor tartott rendes üléséről Emlékeztető a BME Építészmérnöki Kar Hallgatói Képviselet 2016. május 30-án 18:00-kor tartott rendes üléséről Jelen van (késett kimentéssel): Balázs Anna, Daku Dávid (5p), Gulyás Eszter, Hernády Gergely,

Részletesebben

2/2013. (I. 31.) számú Rektori Utasítás. az 1/2013. (I. 28.) számú Rektori Utasítás módosításáról (egységes szerkezetben)

2/2013. (I. 31.) számú Rektori Utasítás. az 1/2013. (I. 28.) számú Rektori Utasítás módosításáról (egységes szerkezetben) REKTOR 2/2013. (I. 31.) számú Rektori Utasítás az 1/2013. (I. 28.) számú Rektori Utasítás módosításáról (egységes szerkezetben) A hallgatók által fizetendő egyéb díjakról a BME Térítési és Juttatási Szabályzat

Részletesebben

ANULMÁNYI SZ NDÍJOSZ ÁSI SZA ÁLYZA

ANULMÁNYI SZ NDÍJOSZ ÁSI SZA ÁLYZA M - K ANULMÁNYI SZ NDÍJOSZ ÁSI SZA ÁLYZA Hatályos: 2012. augusztus 1-től. 1 Á 1. (1) Jelen szabályzat a felsőoktatásról szóló 2005. évi CXXXIX. törvény (a továbbiakban: felsőoktatási törvény) továbbá a

Részletesebben

KOLLÉGIUMI FELVÉTELI SZABÁLYZAT

KOLLÉGIUMI FELVÉTELI SZABÁLYZAT KOLLÉGIUMI FELVÉTELI SZABÁLYZAT a 2017/2018. tanév őszi félévére I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK (1) Jelen szabályzat a BME án hallgatói és doktorandusz jogviszonnyal rendelkező hallgatókra vonatkozik. (2)

Részletesebben

3/2019. ( ) SZ. DÉKÁNI UTASÍTÁS 2019/2020. TANÉV IDŐBEOSZTÁSA BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM ÉPÍTÉSZMÉRNÖKI KAR

3/2019. ( ) SZ. DÉKÁNI UTASÍTÁS 2019/2020. TANÉV IDŐBEOSZTÁSA BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM ÉPÍTÉSZMÉRNÖKI KAR BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM ÉPÍTÉSZMÉRNÖKI KAR 3/2019. (06. 12.) SZ. DÉKÁNI UTASÍTÁS AZ ÉPÍTÉSZMÉRNÖKI KAR 2019/2020. TANÉV IDŐBEOSZTÁSA Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Részletesebben

KOLLÉGIUMI FELVÉTELI SZABÁLYZAT

KOLLÉGIUMI FELVÉTELI SZABÁLYZAT KOLLÉGIUMI FELVÉTELI SZABÁLYZAT a 2017/2018. tanév tavaszi félévére I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK (1) Jelen szabályzat a BME án hallgatói és doktorandusz jogviszonnyal rendelkező hallgatókra vonatkozik. (2)

Részletesebben

Tanulmányi időbeosztás a 2018/2019. tanév I. félévére

Tanulmányi időbeosztás a 2018/2019. tanév I. félévére Tanulmányi időbeosztás a 2018/2019. tanév I. félévére Dátum 2018. augusztus 26. (vasárnap) augusztus 30. (csütörtök) 2018. szeptember 3. (hétfő) szeptember 7. [levelező tagozaton szeptember 8. (szombat)

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS KÖZTÁRSASÁGI ÖSZTÖNDÍJRA

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS KÖZTÁRSASÁGI ÖSZTÖNDÍJRA PÁLYÁZATI FELHÍVÁS KÖZTÁRSASÁGI ÖSZTÖNDÍJRA Az oktatásért felelős miniszter döntése szerint a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény (a továbbiakban) 64. (5) bekezdése, valamint a felsőoktatásban

Részletesebben

7. A köztársasági ösztöndíjat elnyert hallgató nem zárható ki a tanulmányi ösztöndíj támogatásból.

7. A köztársasági ösztöndíjat elnyert hallgató nem zárható ki a tanulmányi ösztöndíj támogatásból. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS köztársasági ösztöndíj elnyerésére a Nyugat-magyarországi Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Karán (továbbiakban NYME SKK) a 015/016. tanévre A nemzeti felsőoktatásról

Részletesebben

Tanulmányi időbeosztás a 2017/2018. tanév I. félévére

Tanulmányi időbeosztás a 2017/2018. tanév I. félévére Tanulmányi időbeosztás a 2017/2018. tanév I. félévére Dátum Esemény 2017. augusztus 27. (vasárnap) augusztus 31. (csütörtök) Gólyatábor Regisztrációs hét szeptember 4. (hétfő): 8 órától ÁJK 12 órától GÉIK

Részletesebben

Egységes Kollégiumi Felvételi Rend

Egységes Kollégiumi Felvételi Rend Egységes Kollégiumi Felvételi Rend 1. Általános rendelkezések 1) A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (továbbiakban: BME) saját és bérelt kollégiumaiban férőhelyre jogosult minden teljes idejű

Részletesebben

Kari BME ösztöndíj JOGOSULT HALLGATÓK

Kari BME ösztöndíj JOGOSULT HALLGATÓK A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (Egyetem) Építészmérnöki Kar (Kar) Hallgatói Képviselet (Építész HK) ösztöndíj pályázatot hirdet az Egyetem Térítési és Juttatási Szabályzat (TJSZ) 11.

Részletesebben

1. Számú melléklet. Általános rendelkezések

1. Számú melléklet. Általános rendelkezések 1. Számú melléklet A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hallgatói Önkormányzata Egységes Kollégiumi Felvételi Rend A Hallgatói Önkormányzat Alapszabálya és a Hallgatói Jogviszonyból Származó

Részletesebben

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM KÖZTÁRSASÁGI ÖSZTÖNDÍJ SZABÁLYZATA Szeged, 2009. A Szegedi Tudományegyetem Köztársasági Ösztöndíj Szabályzata 1 A Szegedi Tudományegyetem (továbbiakban: Egyetem) kiemelkedő tanulmányi

Részletesebben

Emlékeztető. a BME Építészmérnöki Kar Hallgatói Képviselet :00-kor tartott rendes üléséről

Emlékeztető. a BME Építészmérnöki Kar Hallgatói Képviselet :00-kor tartott rendes üléséről Emlékeztető a BME Építészmérnöki Kar Hallgatói Képviselet 2016. 09. 19. 19:00-kor tartott rendes üléséről Jelen van (késett kimentéssel): Balázs Anna, Daku Dávid, Gulyás Eszter, Hernády Gergely, Horváth

Részletesebben

2017/2018. tanévre szóló Nemzeti felsőoktatási ösztöndíj felhívás

2017/2018. tanévre szóló Nemzeti felsőoktatási ösztöndíj felhívás 2017/2018. tanévre szóló Nemzeti felsőoktatási ösztöndíj felhívás Pályázók köre A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 2016. július 1-jétől hatályos módosítása szerint, a 114/D. (1) bekezdés

Részletesebben

Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar TANÉVNAPTÁR 2011/2012-es TANÉV. 2011/12-es tanév őszi félév szeptember augusztus 29.

Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar TANÉVNAPTÁR 2011/2012-es TANÉV. 2011/12-es tanév őszi félév szeptember augusztus 29. Időbeosztás/határidők tavaszi félév 2012/13-as tanév Kari sportnap Tanévnyitó ünnepség 2011.augusztus 30. 2012. április 20. HÖK 2011. szeptember 4. Beiratkozás 1. évf. teljes idejű képzések 1. évf. részidős

Részletesebben

A 2012. évi felvételi eljárásban résztvevő tanulók és hozzátartozóik részére 2012. június 22-23.

A 2012. évi felvételi eljárásban résztvevő tanulók és hozzátartozóik részére 2012. június 22-23. A évi felvételi eljárásban résztvevő tanulók és hozzátartozóik részére április 10. Kari tájékoztató rendezvény Tevesz Gábor okt.dh. 1 Miről lesz szó? 1. Helyzetkép 2. Milyen teendőik vannak még a felvételi

Részletesebben

KOLLÉGIUMI FELVÉTELI SZABÁLYZAT

KOLLÉGIUMI FELVÉTELI SZABÁLYZAT KOLLÉGIUMI FELVÉTELI SZABÁLYZAT a 2018/2019. tanév őszi félévére I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK (1) Jelen szabályzat hatálya a BME án hallgatói és doktorandusz jogviszonnyal rendelkező hallgatókra terjed ki.

Részletesebben

A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM NEMZETI FELSŐOKTATÁSI ÖSZTÖNDÍJ SZABÁLYZATA. Szeged, június 26.

A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM NEMZETI FELSŐOKTATÁSI ÖSZTÖNDÍJ SZABÁLYZATA. Szeged, június 26. A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM NEMZETI FELSŐOKTATÁSI ÖSZTÖNDÍJ SZABÁLYZATA Szeged, 2017. június 26. A Szegedi Tudományegyetem Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj Szabályzata 1 A Szegedi Tudományegyetem (továbbiakban:

Részletesebben

Emlékeztető. A Kari Hallgatói Tanács szeptember 28-án (hétfőn) tartott üléséről. Az ülés kezdete:19:00 Az ülés vége: 22:06

Emlékeztető. A Kari Hallgatói Tanács szeptember 28-án (hétfőn) tartott üléséről. Az ülés kezdete:19:00 Az ülés vége: 22:06 Emlékeztető A 2015. szeptember 28-án (hétfőn) tartott üléséről. Az ülés kezdete:19:00 Az ülés vége: 22:06 Jelen voltak: Szavazati jogú tagok: Batka Roland, Boda Mariann, Gődér Vivien, Jóvér Vivien, Kállai

Részletesebben

Tanulmányi időbeosztás a 2016/2017. tanév I. félévére

Tanulmányi időbeosztás a 2016/2017. tanév I. félévére Tanulmányi időbeosztás a 2016/2017. tanév I. félévére Dátum Esemény 2016. augusztus 21. (vasárnap) augusztus 25. (csütörtök) Gólyatábor Regisztrációs hét augusztus 29. (hétfő): 8 órától ÁJK 2016. augusztus

Részletesebben

PANNON EGYETEM A KOLLÉGIUMI JELENTKEZÉSEK ELBÍRÁLÁSÁNAK ELJÁRÁSI ÉS SZERVEZETI RENDJE KESZTHELY

PANNON EGYETEM A KOLLÉGIUMI JELENTKEZÉSEK ELBÍRÁLÁSÁNAK ELJÁRÁSI ÉS SZERVEZETI RENDJE KESZTHELY PANNON EGYETEM A KOLLÉGIUMI JELENTKEZÉSEK ELBÍRÁLÁSÁNAK ELJÁRÁSI ÉS SZERVEZETI RENDJE KESZTHELY A Kollégiumi Tanács elfogadta: 2016. június 8. A határozat száma: 5/2016 (VI.08.) számú KT határozat Hatálybalépés:

Részletesebben

A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM KÖZTÁRSASÁGI ÖSZTÖNDÍJ SZABÁLYZATA. Szeged, 2011. október 24.

A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM KÖZTÁRSASÁGI ÖSZTÖNDÍJ SZABÁLYZATA. Szeged, 2011. október 24. A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM KÖZTÁRSASÁGI ÖSZTÖNDÍJ SZABÁLYZATA Szeged, 2011. október 24. A Szegedi Tudományegyetem Köztársasági Ösztöndíj Szabályzata 1 A Szegedi Tudományegyetem (továbbiakban: Egyetem)

Részletesebben

NEMZETI FELŐSOKTATÁSI ÖSZTÖNDÍJ

NEMZETI FELŐSOKTATÁSI ÖSZTÖNDÍJ NEMZETI FELSŐOKTATÁSI ÖSZTÖNDÍJ (KÖZTÁRSASÁGI ÖSZTÖNDÍJ) a 2017/2018. tanévre 0 NEMZETI FELŐSOKTATÁSI ÖSZTÖNDÍJRA 2017/2018 tanév (KÖZTÁRSASÁGI ÖSZTÖNDÍJ) A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV.

Részletesebben

ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS köztársasági ösztöndíjra

ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS köztársasági ösztöndíjra ZRÍNYI MIKLÓS sz. példány NEMZETVÉDELMI EGYETEM Nyt.sz.: ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM PÁLYÁZATI FELHÍVÁS köztársasági ösztöndíjra A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektora pályázatot hirdet

Részletesebben

FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSRE JÁRÓ HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 2018/2019. TANÉV II. FÉLÉV

FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSRE JÁRÓ HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 2018/2019. TANÉV II. FÉLÉV FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSRE JÁRÓ HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 2018/2019. TANÉV II. FÉLÉV Kivonat a Tanulmányi Osztály által kiadott: NAPPALI ÉS LEVELEZŐ TAGOZATOS HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 1. számú tájékoztató

Részletesebben

KOLLÉGIUMI FELVÉTELI SZABÁLYZAT

KOLLÉGIUMI FELVÉTELI SZABÁLYZAT KOLLÉGIUMI FELVÉTELI SZABÁLYZAT a 2018/2019. tanév tavaszi félévére I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK (1) Jelen szabályzat hatálya a BME án hallgatói és doktorandusz jogviszonnyal rendelkező hallgatókra terjed

Részletesebben

Emlékeztető. A Kari Hallgatói Tanács március 14-én (kedden) tartott üléséről. Az ülés kezdete: 18:00 Az ülés vége: 01:30

Emlékeztető. A Kari Hallgatói Tanács március 14-én (kedden) tartott üléséről. Az ülés kezdete: 18:00 Az ülés vége: 01:30 Emlékeztető A 2017. március 14-én (kedden) tartott üléséről. Az ülés kezdete: 18:00 Az ülés vége: 01:30 Jelen voltak: Szavazati jogú tagok: Czégényi Ákos, Gődér Vivien, Hadarics Réka, Kiss Ferenc, Kovács

Részletesebben

P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S Itt van az otthonunk, itt van a jövőnk! ösztöndíj elnyerésére a 2014/2015. tanévre

P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S Itt van az otthonunk, itt van a jövőnk! ösztöndíj elnyerésére a 2014/2015. tanévre P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S Itt van az otthonunk, itt van a jövőnk! ösztöndíj elnyerésére a 2014/2015. tanévre Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata a Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése

Részletesebben

Emlékeztető. a BME Építészmérnöki Kar Hallgatói Képviselet 2015. március 30-án, 19.00-kor tartott rendes üléséről

Emlékeztető. a BME Építészmérnöki Kar Hallgatói Képviselet 2015. március 30-án, 19.00-kor tartott rendes üléséről Emlékeztető a BME Építészmérnöki Kar Hallgatói Képviselet 2015. március 30-án, 19.00-kor tartott rendes üléséről Jelen van (késett kimentéssel): Balázs Anna, Farkas Péter, Heincz Dániel, Hernády Gergely,

Részletesebben

MUNKAREND BME ÉPÍTŐMŰVÉSZETI DOKTORI ISKOLA 2016/17 TAVASZ

MUNKAREND BME ÉPÍTŐMŰVÉSZETI DOKTORI ISKOLA 2016/17 TAVASZ MUNKAREND BME ÉPÍTŐMŰVÉSZETI DOKTORI ISKOLA 2016/17 TAVASZ Az itt közölt előírások az Építészmérnöki Kar Szervezett (DLA) Mesterképzés valamennyi hallgatójára, az oktatási munkában résztvevő minden oktatási

Részletesebben

A kollégiumi férőhelyek osztásának menete

A kollégiumi férőhelyek osztásának menete 6. számú melléklet A kollégiumi férőhelyek osztásának menete 1. Általános rendelkezések (1) A Vásárhelyi Pál Kollégiumban (továbbiakban: kollégium) férőhelyre jogosult minden aktív hallgató, aki érvényes

Részletesebben

EMLÉKEZTETŐ Az Egyetemi Hallgatói Képviselet április 18-án tartott üléséről

EMLÉKEZTETŐ Az Egyetemi Hallgatói Képviselet április 18-án tartott üléséről EMLÉKEZTETŐ Az Egyetemi Hallgatói Képviselet 2012. április 18-án tartott üléséről Jelen voltak: Berzlánovich Imre, Czinkóczki Krisztián, Engert Attila, Farkas László, Farkas Patrik, Farkas Tímea, Fekete

Részletesebben

7. A nemzeti felsőoktatási ösztöndíjat elnyert hallgató nem zárható ki a tanulmányi ösztöndíj támogatásból.

7. A nemzeti felsőoktatási ösztöndíjat elnyert hallgató nem zárható ki a tanulmányi ösztöndíj támogatásból. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS nemzeti felsőoktatási ösztöndíj elnyerésére a Soproni Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Karán (továbbiakban SOE SKK) a 017/018. tanévre A nemzeti felsőoktatásról

Részletesebben

KHT SZMSZ 6. számú melléklete

KHT SZMSZ 6. számú melléklete KHT SZMSZ 6. számú melléklete A kollégiumi férőhelyek osztásának menete 1. Általános rendelkezések 1) A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Karán (továbbiakban: ÉMK) saját és bérelt

Részletesebben

Rendkívüli Szociális Ösztöndíj. Pontozási alapelvei és Eljárásrendje

Rendkívüli Szociális Ösztöndíj. Pontozási alapelvei és Eljárásrendje TJSZ 3. sz. melléklet Rendkívüli Szociális Ösztöndíj Pontozási alapelvei és Eljárásrendje 1. Pontozási alapelvek 1. Saját gyermek születése 0-100 pont A pályázati egy főre jutó havi nettó jövedelem függvényében,

Részletesebben

EMLÉKEZTETŐ Az Egyetemi Hallgatói Képviselet február 20-án tartott üléséről

EMLÉKEZTETŐ Az Egyetemi Hallgatói Képviselet február 20-án tartott üléséről EMLÉKEZTETŐ Az 2014. február 20-án tartott üléséről Jelen voltak: Daku Dávid, Dávida Eszter, Dudás Ferenc, Engert Attila, Farkas László, Molnár László, Rácz Tamás, Rátóti János, Rynkiewicz Ádám, Somogyi

Részletesebben

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Rendszeres Szociális Ösztöndíj Eljárásrendje és Pontrendszere

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Rendszeres Szociális Ösztöndíj Eljárásrendje és Pontrendszere 2. sz. melléklet A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Rendszeres Szociális Ösztöndíj Eljárásrendje és Pontrendszere 1. Rendszeres Szociális Ösztöndíj Pontrendszere (1) A háztartás egy főre

Részletesebben

Kari BME ösztöndíj 2017/18. tanév őszi félév

Kari BME ösztöndíj 2017/18. tanév őszi félév A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (Egyetem) Építészmérnöki Kar (Kar) Hallgatói Képviselet (Építész HK) ösztöndíj pályázatot hirdet az Egyetem Térítési és Juttatási Szabályzat (TJSZ) 11.

Részletesebben

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM VEGYÉSZMÉRNÖKI ÉS BIOMÉRNÖKI KAR HALLGATÓI KÉPVISELET. 6. számú melléklet

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM VEGYÉSZMÉRNÖKI ÉS BIOMÉRNÖKI KAR HALLGATÓI KÉPVISELET. 6. számú melléklet 6. számú melléklet A kollégiumi férőhelyek osztásának menete 1. Általános rendelkezések 1) A Martos Flóra Kollégiumban (továbbiakban: kollégium) férőhelyre jogosult a VBK minden nappali tagozatos aktív

Részletesebben

3/2016. (IX.26.) számú REKTORI ÉS KANCELLÁRI EGYÜTTES UTASÍTÁS. 1. A szabályzat célja

3/2016. (IX.26.) számú REKTORI ÉS KANCELLÁRI EGYÜTTES UTASÍTÁS. 1. A szabályzat célja 3/2016. (IX.26.) számú REKTORI ÉS KANCELLÁRI EGYÜTTES UTASÍTÁS 1. A szabályzat célja (1) A Magyar Nemzeti Bank, mint Támogató által (továbbiakban: MNB) az Eszterházy Károly Főiskola, mint az Eszterházy

Részletesebben

Kiemelt kari (tanulmányi és szakmai) ösztöndíj. Pályázati Felhívás. 2017/ félév

Kiemelt kari (tanulmányi és szakmai) ösztöndíj. Pályázati Felhívás. 2017/ félév Kiemelt kari (tanulmányi és szakmai) ösztöndíj Pályázati Felhívás 2017/2018 1. félév 1 A kiemelt kari ösztöndíj a tantervi követelményeken túlmutató tevékenységet végző, teljes idejű (nappali munkarendű)

Részletesebben

KTH hírlevél a 2011/12/2 félév zárásáról június 13. Kedves Hallgató!

KTH hírlevél a 2011/12/2 félév zárásáról június 13. Kedves Hallgató! KTH hírlevél a 2011/12/2 félév zárásáról 2. 2012. június 13. Kedves Hallgató! Az alábbi hírlevélben a tantárgyfelvétellel, az n*15 ellenőrzéssel, az átsorolással és a nyári ügyintézéssel kapcsolatos legfontosabb

Részletesebben

A KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR KIEGÉSZÍTÉSEI A JUTTATÁSI ÉS TÉRÍTÉSI SZABÁLYZATHOZ

A KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR KIEGÉSZÍTÉSEI A JUTTATÁSI ÉS TÉRÍTÉSI SZABÁLYZATHOZ A KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR KIEGÉSZÍTÉSEI A JUTTATÁSI ÉS TÉRÍTÉSI SZABÁLYZATHOZ 1. Jelen fejezet az Egyetemi Juttatási és térítési szabályzattal együtt érvényes. 2. Eljáró testületek 1.) Juttatási és Térítési

Részletesebben

Szociális kisokos. Gyakran ismételt kérdések és családmodellek. Gyakran ismételt kérdések Rendkívüli szociális ösztöndíj...

Szociális kisokos. Gyakran ismételt kérdések és családmodellek. Gyakran ismételt kérdések Rendkívüli szociális ösztöndíj... Szociális kisokos Gyakran ismételt kérdések és modellek Tartalom Gyakran ismételt kérdések... 2 Rendkívüli szociális ösztöndíj... 2 Rendszeres szociális ösztöndíj... 3 Alaptámogatás... 4 Szociális alapú

Részletesebben

Gépészkari Hallgatói Képviselet ösztöndíj

Gépészkari Hallgatói Képviselet ösztöndíj ösztöndíj Pályázati felhívás A (BME) Gépészkari Hallgatói Képviselet (GHK) ösztöndíj pályázatot hirdet a BME Térítési és Juttatási Szabályzat (TJSZ) 11/B. alapján a GHK-ban végzett tevékenység ösztönzése

Részletesebben

NAPPALI ÉS LEVELEZŐ TAGOZATOS HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 2018/2019. tanév I. félév

NAPPALI ÉS LEVELEZŐ TAGOZATOS HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 2018/2019. tanév I. félév Ikt. sz.: X-121-7-TO/2018. NAPPALI ÉS LEVELEZŐ TAGOZATOS HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 1. számú tájékoztató Jelen dokumentum a következő tájékoztatókat tartalmazza: A) Általános információk minden hallgatónak

Részletesebben

PRO UNIVERSITATE ÖSZTÖNDÍJ, KIEMELT SZAKMAI ÖSZTÖNDÍJ, KIEMELT KÖZÖSSÉGI ÖSZTÖNDÍJ. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a 2017/2018-as tanév 1. (őszi) félév - 0 -

PRO UNIVERSITATE ÖSZTÖNDÍJ, KIEMELT SZAKMAI ÖSZTÖNDÍJ, KIEMELT KÖZÖSSÉGI ÖSZTÖNDÍJ. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a 2017/2018-as tanév 1. (őszi) félév - 0 - PRO UNIVERSITATE ÖSZTÖNDÍJ, KIEMELT SZAKMAI ÖSZTÖNDÍJ, KIEMELT KÖZÖSSÉGI ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a 2017/2018-as tanév 1. (őszi) félév - 0 - Általános információk A BCE HÖK pályázatot hirdet a Hallgatói

Részletesebben

Kollégiumi Felvételi Szabályzat

Kollégiumi Felvételi Szabályzat BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM KÖZLEKEDÉSMÉRNÖKI ÉS JÁRMŰMÉRNÖKI KAR HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT Kollégiumi Felvételi Szabályzat A elfogadta 2015. december 7-én. Hatályos 2015. december 11-től.

Részletesebben

A 2016/2017. tanév őszi félévének időbeosztása

A 2016/2017. tanév őszi félévének időbeosztása Hallgatói XML import tábla frissítése és kiküldése az igénylő kari szervezeti egységnek, valamint a 2016. június 15. szerdáig KKI-nek (KTO) Időszak beállításhoz táblázat megküldése kari TOnak (KTO) 2016.

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT MELLÉKLETEI

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT MELLÉKLETEI SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT MELLÉKLETEI Elfogadta a HK a 2010. szeptember 6. ülésén. Módosította a HK a 2011. november 7. ülésén. Módosította a HK a 2012. június 4. ülésén. Módosította a HK a 2013.

Részletesebben

Emlékeztető. a BME Építészmérnöki Kar Hallgatói Képviselet :00-kor tartott rendes üléséről

Emlékeztető. a BME Építészmérnöki Kar Hallgatói Képviselet :00-kor tartott rendes üléséről Emlékeztető a BME Építészmérnöki Kar Hallgatói Képviselet 2017. 03. 06. 19:00-kor tartott rendes üléséről Jelen van (késett kimentéssel): Bielik Judit, Bönde Tamás, Dóka Antal, Filep Richárd, Gulyás Eszter,

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS MNB KIVÁLÓSÁGI ÖSZTÖNDÍJRA

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS MNB KIVÁLÓSÁGI ÖSZTÖNDÍJRA PÁLYÁZATI FELHÍVÁS MNB KIVÁLÓSÁGI ÖSZTÖNDÍJRA A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság és Társadalomtudományi Kara az Egyetem és a Magyar Nemzeti Bank együttműködése keretében pályázatot

Részletesebben

BGE felhívás a köztársasági ösztöndíj 2016/2017. tanévi pályázatára

BGE felhívás a köztársasági ösztöndíj 2016/2017. tanévi pályázatára BGE felhívás a köztársasági ösztöndíj 2016/2017. tanévi pályázatára Az oktatásért felelős miniszter döntése szerint a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény (Nftv) 64. (5) bekezdése, valamint

Részletesebben

VBK Hallgatói Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzat 6. számú melléklet. A kollégiumi férőhelyek osztásának menete

VBK Hallgatói Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzat 6. számú melléklet. A kollégiumi férőhelyek osztásának menete VBK Hallgatói Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzat 6. számú melléklet A kollégiumi férőhelyek osztásának menete 1. Általános rendelkezések 1) Kollégiumi férőhelyre jogosult a Vegyészmérnöki és

Részletesebben

HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER X. FEJEZET JUTTATÁSI ÉS TÉRÍTÉSI SZABÁLYZAT MELLÉKLETE

HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER X. FEJEZET JUTTATÁSI ÉS TÉRÍTÉSI SZABÁLYZAT MELLÉKLETE HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER X. FEJEZET JUTTATÁSI ÉS TÉRÍTÉSI SZABÁLYZAT ERDŐMÉRNÖKI KAR MELLÉKLETE 2007. 1. Általános rendelkezések (1) Jelen melléklet az Ftv. 125-126., a felsőoktatási hallgatók juttatásairól

Részletesebben

A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM KRISZBACHER ILDIKÓ TEHETSÉGGONDOZÓ ÖSZTÖNDÍJÁNAK ALAPSZABÁLYA

A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM KRISZBACHER ILDIKÓ TEHETSÉGGONDOZÓ ÖSZTÖNDÍJÁNAK ALAPSZABÁLYA A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM KRISZBACHER ILDIKÓ TEHETSÉGGONDOZÓ ÖSZTÖNDÍJÁNAK ALAPSZABÁLYA 2015. június 26. 1 A Pécsi Tudományegyetem Kriszbacher Ildikó Tehetséggondozó Ösztöndíjának alapszabálya I. Alapelvek

Részletesebben

Egyetemi BME ösztöndíj

Egyetemi BME ösztöndíj Egyetemi BME ösztöndíj Pályázati felhívás a 2016/17. tanév tavaszi félévre A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) (EHK) ösztöndíj pályázatot hirdet a BME Térítési és Juttatási Szabályzat

Részletesebben

NAPPALI ÉS LEVELEZŐ TAGOZATOS HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 2019/2020. tanév I. félév

NAPPALI ÉS LEVELEZŐ TAGOZATOS HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 2019/2020. tanév I. félév Ikt. sz.: X-121-7-TO/2019. NAPPALI ÉS LEVELEZŐ TAGOZATOS HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 1. számú tájékoztató Jelen dokumentum a következő tájékoztatókat tartalmazza: A) Általános információk minden hallgatónak

Részletesebben

Emlékeztető. a BME Építészmérnöki Kar Hallgatói Képviselet november 17-én, 19:00-kor tartott rendes üléséről

Emlékeztető. a BME Építészmérnöki Kar Hallgatói Képviselet november 17-én, 19:00-kor tartott rendes üléséről Emlékeztető a BME Építészmérnöki Kar Hallgatói Képviselet 2014. november 17-én, 19:00-kor tartott rendes üléséről Jelen van (késett kimentéssel): Balázs Anna, Benedeczki Éva, Daku Dávid, Farkas Péter,

Részletesebben

I. fejezet Az utasítás célja és hatálya

I. fejezet Az utasítás célja és hatálya 4/2013. (XII. 10.) sz. dékáni utasítás a specializációk közötti választási eljárásról A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Szervezeti Felépítés és Működési Rend 39. (1) pontjában foglalt felhatalmazás

Részletesebben

Bevezetés. A hallgatói juttatások és térítési díjak ügyében eljáró testületek és személyek

Bevezetés. A hallgatói juttatások és térítési díjak ügyében eljáró testületek és személyek 1 Bevezetés A Szent István Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 5/D mellékletének a Hallgatói Juttatások és Térítések Szabályzat 1.. 5. bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a SZIE Ybl Miklós

Részletesebben

Kollégium, avagy az egyetemi élet központja

Kollégium, avagy az egyetemi élet központja Kollégium, avagy az egyetemi élet központja Az elején néhány szót a címről: amióta bevezették az Egyetemen a kreditrendszert, az egyetemi hallgatói csoportok jellegzetes közösségi élete elkezdett szétesni.

Részletesebben

Emlékeztető. A Kari Hallgatói Tanács június 20-án (hétfőn) tartott üléséről. Az ülés kezdete: 19:00 Az ülés vége: 22:30

Emlékeztető. A Kari Hallgatói Tanács június 20-án (hétfőn) tartott üléséről. Az ülés kezdete: 19:00 Az ülés vége: 22:30 Emlékeztető A 2016. június 20-án (hétfőn) tartott üléséről. Az ülés kezdete: 19:00 Az ülés vége: 22:30 Jelen voltak: Szavazati jogú tagok: Czégényi Ákos, Fazekas Barbara, Gődér Vivien, Hadarics Réka, Kiss

Részletesebben

Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kar. Kari Diákjóléti Bizottság Ügyrendi Szabályzata

Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kar. Kari Diákjóléti Bizottság Ügyrendi Szabályzata Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kar Kari Diákjóléti Bizottság Ügyrendi Szabályzata Jelen Ügyrend a Szent István Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 5/D mellékletének

Részletesebben

TJSZ VÁLTOZÁSOK AZ ADOTT KÉPZÉSHEZ RENDELKEZÉSRE ÁLLÓ TÁMOGATÁSI IDŐ VÁLTOZTAK A HALLGATÓI TÁMOGATÁSOK JOGCÍMEI, LÉTREJÖTT A HALLGATÓI

TJSZ VÁLTOZÁSOK AZ ADOTT KÉPZÉSHEZ RENDELKEZÉSRE ÁLLÓ TÁMOGATÁSI IDŐ VÁLTOZTAK A HALLGATÓI TÁMOGATÁSOK JOGCÍMEI, LÉTREJÖTT A HALLGATÓI TJSZ VÁLTOZÁSOK A 2015. december 21-i Szenátuson elfogadásra került a Térítési és Juttatási Szabályzat legújabb változata. A Szabályzatban számos változtatást kellett eszközölni, melyeket a kancellári

Részletesebben

KHT SZMSZ 6. számú melléklete

KHT SZMSZ 6. számú melléklete KHT SZMSZ 6. számú melléklete A kollégiumi férőhelyek osztásának menete 1. Általános rendelkezések 1) A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Karán (továbbiakban: ÉMK) saját és bérelt

Részletesebben

Szegedi Tudományegyetem Egészségügyi Főiskolai Kar

Szegedi Tudományegyetem Egészségügyi Főiskolai Kar Szegedi Tudományegyetem Egészségügyi Főiskolai Kar SZABÁLYZATA AZ SZTE NEMZETKÖZI HALLGATÓI MOBILITÁSI ALAPJÁNAK KARI FELHASZNÁLÁSI RENDJÉRŐ L Szeged, 2005. 03. 16. 2 I. Általános rendelkezések Pályázók

Részletesebben

SZAKOK AZ ALBA REGIA MŰSZAKI KARON Felsőoktatási szakképzés (FOSZ) Mérnökinformatikus asszisztens Alapképzés (BSc) Földmérő és földrendező mérnök (angol nyelven is) Gépészmérnök Mérnök informatikus Műszaki

Részletesebben

Emlékeztető. a BME Építészmérnöki Kar Hallgatói Képviselet október 19-én, 18:00-kor tartott rendes üléséről

Emlékeztető. a BME Építészmérnöki Kar Hallgatói Képviselet október 19-én, 18:00-kor tartott rendes üléséről Emlékeztető a BME Építészmérnöki Kar Hallgatói Képviselet 2014. október 19-én, 18:00-kor tartott rendes üléséről Jelen van: Balázs Anna, Berecz Zsolt Gábor, Daku Dávid, Dávida Eszter (késett kimentéssel

Részletesebben

A rendelet célja. (2) A cím adományozása és a címmel járó támogatás megállapítása nyilvános pályázat útján történik.

A rendelet célja. (2) A cím adományozása és a címmel járó támogatás megállapítása nyilvános pályázat útján történik. Doboz Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete 5/2013. (II.15.) önkormányzati rendelete Doboz Nagyközség Ifjú Reménysége cím alapításáról, támogatásának rendjéről Doboz Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

OKTATÓI MUNKA HALLGATÓI VÉLEMÉNYEZÉSI RENDSZERÉRŐL

OKTATÓI MUNKA HALLGATÓI VÉLEMÉNYEZÉSI RENDSZERÉRŐL A Szenátus III./2./2017-2018. (2017. XI. 27.) számú határozata az OKTATÓI MUNKA HALLGATÓI VÉLEMÉNYEZÉSI RENDSZERÉRŐL Elfogadta a Szenátus a 2017. november 27-i ülésén Hatályba lép 2017. december 1. napján

Részletesebben

Emlékeztető. a BME Építészmérnöki Kar Hallgatói Képviselet szeptember 8-án, 19:00-kor tartott rendes üléséről

Emlékeztető. a BME Építészmérnöki Kar Hallgatói Képviselet szeptember 8-án, 19:00-kor tartott rendes üléséről Emlékeztető a BME Építészmérnöki Kar Hallgatói Képviselet 2014. szeptember 8-án, 19:00-kor tartott rendes üléséről Jelen van: Balázs Anna, Berecz Zsolt Gábor, Daku Dávid, Dávida Eszter, Farkas Péter, Heincz

Részletesebben

MUNKAREND BME ÉPÍTŐMŰVÉSZETI DOKTORI ISKOLA 2014/15 ŐSZ

MUNKAREND BME ÉPÍTŐMŰVÉSZETI DOKTORI ISKOLA 2014/15 ŐSZ MUNKAREND BME ÉPÍTŐMŰVÉSZETI DOKTORI ISKOLA 2014/15 ŐSZ Az itt közölt előírások az Építészmérnöki Kar Szervezett (DLA) Mesterképzés valamennyi hallgatójára, az oktatási munkában résztvevő minden oktatási

Részletesebben

Kollégiumi Felvételi Szabályzat

Kollégiumi Felvételi Szabályzat BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM KÖZLEKEDÉSMÉRNÖKI ÉS JÁRMŰMÉRNÖKI KAR HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT Kollégiumi Felvételi Szabályzat A elfogadta 2017. május 15-én. Hatályos 2017. május 15-től. A

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 22/2013.(IV.25.) önkormányzati rendelete az Itt van az otthonunk, itt van a jövőnk!

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 22/2013.(IV.25.) önkormányzati rendelete az Itt van az otthonunk, itt van a jövőnk! Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 22/2013.(IV.25.) önkormányzati rendelete az Itt van az otthonunk, itt van a jövőnk! ösztöndíjról (egységes szerkezetben a 48/2013.(X.31.), 34/2014.(XII.18.),

Részletesebben

MNB kiválósági ösztöndíj

MNB kiválósági ösztöndíj MNB kiválósági ösztöndíj 1. A Magyar Nemzeti Bank társadalmi felelősségvállalási stratégiájának megvalósítása keretében, az MNB és a KJF között létrejött szerződés alapján, támogatást nyújt a 2016/2017-as

Részletesebben

A kollégiumi felvételi eljárásrend szabályai. I. Általános rendelkezések

A kollégiumi felvételi eljárásrend szabályai. I. Általános rendelkezések A kollégiumi felvételi eljárásrend szabályai I. Általános rendelkezések 1. (1) A kollégiumi elhelyezés jelen eljárásrend szerint meghatározott módon, pályázat útján nyerhető el. (2) A kollégiumi felvételi

Részletesebben

zöld doktori kék tanár fehér általános szeptember 3. - december 15.

zöld doktori kék tanár fehér általános szeptember 3. - december 15. zöld doktori kék tanár fehér általános 2018. 2018. őszi félév ÁLTALÁNOS Szorgalmi időszak: Költségtérítés befizetésének határideje: I. részlet II. részlet III. részlet Őszi szünet Diplomadolgozat leadás

Részletesebben

dr. Baran Alexandra dr. Barkó Endre sk.

dr. Baran Alexandra dr. Barkó Endre sk. A SZIE Szervezeti és működési szabályzata 5/D melléklete: A hallgatókat terhelő fizetési kötelezettségek megállapításának és teljesítésének rendje, a hallgatói juttatások elosztásának rendje kari kiegészítése

Részletesebben

Tanulmányi időbeosztás a 2018/2019. tanév II. félévére

Tanulmányi időbeosztás a 2018/2019. tanév II. félévére Tanulmányi időbeosztás a 2018/2019. tanév II. félévére 2019. február 4. (hétfő) február 8. [levelező tagozaton február 9. is] 2019. február 7. (csütörtök) 10 óra 30 és február 8. 10 óra 30 2019. február

Részletesebben

A 2015-2016-OS TANÉV

A 2015-2016-OS TANÉV A 2015-2016-OS TANÉV I. FÉLÉVÉNEK IDŐBEOSZTÁSÁÓL 1. SZ. KIADÁS A HATÁLYBA LÉPÉS DÁTUMA: 2015. augusztus 28. HATÁLYOS: 2016. február 07. Azonosító: DU 3/2015. Iktatószám: KDH-14/3/2015. 1 1. AZ UTASÍTÁS

Részletesebben

Pályázati Útmutató A Miskolci Egyetem Demján Sándor Alapítvány Külföldi Kiegészítő Ösztöndíjához

Pályázati Útmutató A Miskolci Egyetem Demján Sándor Alapítvány Külföldi Kiegészítő Ösztöndíjához Pályázati Útmutató A Miskolci Egyetem Demján Sándor Alapítvány Külföldi Kiegészítő Ösztöndíjához A Pályázati útmutató elválaszthatatlan része a Pályázati felhívás, a Pályázati adatlap kitöltése, és a szükséges

Részletesebben

2018. szeptember 3. - december 15.

2018. szeptember 3. - december 15. zöld doktori kék tanár fehér általános Feladat Nappali Levelező Felelős Kategória Megjegyzés 2018. őszi félév ÁLTALÁNOS 2018. Szorgalmi időszak: Költségtérítés befizetésének határideje: I. részlet II.

Részletesebben

zöld doktori kék tanár fehér általános Feladat Nappali Levelező Felelős Kategória Megjegyzés őszi félév ÁLTALÁNOS Szorgalmi időszak:

zöld doktori kék tanár fehér általános Feladat Nappali Levelező Felelős Kategória Megjegyzés őszi félév ÁLTALÁNOS Szorgalmi időszak: zöld doktori kék tanár fehér általános Feladat Nappali Levelező Felelős Kategória Megjegyzés 2018. őszi félév ÁLTALÁNOS Szorgalmi időszak: 2018. szeptember 3. - december 15. Költségtérítés befizetésének

Részletesebben

2018. szeptember 3. - december 15.

2018. szeptember 3. - december 15. zöld doktori kék tanár fehér általános 2018. őszi félév ÁLTALÁNOS Feladat Nappali Levelező Felelős Kategória Megjegyzés 2018. Szorgalmi időszak: Költségtérítés befizetésének határideje: I. részlet II.

Részletesebben

Neptun rendszer jelentkezési segéd

Neptun rendszer jelentkezési segéd Neptun rendszer jelentkezési segéd Multifunkciós épület Hegedűs Gyula Kollégium Mészáros Lőrinc úti Kollégium Famulus Kollégium A kollégiumi jelentkezésben az aktív nappali tagozatos hallgatók vehetnek

Részletesebben