OLVASÓ IFJÚSÁGÉRT VÁROSI FELHÍVÁS. Szolnok 1983.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "OLVASÓ IFJÚSÁGÉRT VÁROSI FELHÍVÁS. Szolnok 1983."

Átírás

1 OLVASÓ IFJÚSÁGÉRT VÁROSI FELHÍVÁS Szolnok 1983.

2

3 . TÁJÉKOZTATÓ az Olvasó Ifjúságért mozgalom második szakaszáról Városunkban az Olvasó Ifjúságért mozgalom második fontolójára 1982-ben összesen 26 alapszervezet, 7 középiskola és 2 szakatnkásképzá iskola nevezett be. Nagy erőmet jelentett számunkra, hogy az alapszervek köztil többen mindkét fordulóban részt vettek. Sajnos a lendület nem unott egész évben, s mire az 6nértékek5 pályázatok beadására került sor már csak 15 alapszervezet és 6 iskola kflldte el Írásbeli beszámolóját. A városi KISZ Bizottság és a Verseghy Ferenc Megyei Könyvtár értékelése szerint az elsó helyezett a MÁV JármUjavttó üzemének KISZ Bizottsága. Ók az év során szép eredményeket értek el a könyvtári tagság, a könyvtári látogatások, könyvtárhasználati foglalkozásokon való részvétel terén. Több Üzemi szintű vetélkedőt szerveztek, amelyek magas színvonalúak voltak. Teljesítették a "Hazai tájakon" akció mind a hat útvonalát - hogy csak a legfontosabb programjaikat említsük Ft értékű könyvutalványt nyertek. A második helyezett a KŐOLAJ KISZ Bizottság Dr. MUnnich Fe* renc KISZ alapszervezete lett. Ók háromfordulós, igen magas színvonalú irodalmi vetélkedőt rendeztek Üzemi szinten. Olvasópályázatot szerveztek és bíráltak el önállóan. Az olvasópályázatot megszervezték és lebonyolították az általuk patronált általános iskolai osztálynak is Ft. értékű könyvutalványt kaptak,.... -

4 -Harmadik és negyedik dijat kapott a KŐOLAJ KISZ Bizottságának Varga Jenő és Dr. Kertai György alapszervezete. Mind a két alapszervezet részt Tett az üzemi vetélkedőkén, és színvonalas évi programot állított össze Ft. értékii könyvutalványt kaptak. Könyv jutalomban részesült a Fodrászok Alberto Corvalan KISZ alapszervezete. Itt említjük meg, hogy folyamatosan dolgozott pl. a SZÜV néhány alapszerve, a Tejipar, a Tejüzem, a SZTÁR Áruház alapszerve, de vagy nem küldték el az önértékelő pályázatukat,vagy csak néhányan vettek részt a különböző programokon, vagy keveset tettek az olvasómozgalomért. Így sajnos az ő munkájukat nem tudtuk értékelni. Az iskolák közül a Tiszaparti Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskola, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakmunkásképző és Szakközépiskola és a 605. sz. Ipari Szakmunkásképző Intézet nyert Ft- értékű könyvutalványt. Az Egészségügyi Szakiskola és a Gépipari Szakközépiskola pedig könyvjutalomban részesült. Mindegyik iskolára jellemző volt, hogy a körülményeihez képest sokat tett a hátrányos helyzetű tanulók olvasási kultúrájának fejlesztéséért. Rövid tájékoztatásunkat azzal fejezzük be, hogy szeretnénk ha minél több KISZszervezet. részt venne az Olvasó Ifjúságért mozgalom harmadik fordulójában, amelyre a felhívást és á programkínálatot mellékelten küldjük.

5 i ; PÁLYÁZATI FELHÍVÁS AZ OLVASÓ IFJÚSÁGÉRT MOZGALOM FOLYTATÁSÁRA : ' " '. '. I I. -.. ' -. '.. A Magyar Kommunista Ifjúsági Szövetség Központi Bizottsága, a Művelődési Minisztérium, a Hazafias Népfront Országos Tanácsa, a Szakszervezetek Kulturális Agitááós és Propaganda Osztálya, az OSZK Könyvtártudományi és Módszertani Központja és a Magyar Könyvkiadó és Könyvterjesztők Egyesülése pályázatot hirdetett 1980-ban a tanácsi, a szakszervezeti és iskolai könyvtári hálózatok könyvtárosainak és könyvtáros kollektíváinak, valamint a KISZ szervezeteknek. A pályázat 3 évig tart. Ennek első szakasza 1981 tavaszán záralt, a második pedig 1982-ben ban zajlik a mozgalom harmadik, egyben utolsó szakasza. Célja továbbra is - a fiatalok - különösen a könyvtári szolgáltatásokat még nem igénylő munkásfiatalok és szakmunkástanulók - olvasási és könyvtárhasználati kultúrájának fejlesztése, igényes olvasókká nevelése; - a KISZ- szervezetek és a hatókörükben m&ködő könyvtárak kapcsolatainak erősítése, fiatalokból álló kisközösségek /irodalmi és könyvbarátkörök/ szervezése az olvasási, művelődési élmények színvonalas feldolgozása érdekében; - a KISZ aktuális akcióprogramjainak segítése a rendelkezésre álló könyvtári eszközök igénybevételével és azokkal a módszerekkel, amelyek tartalmasán kiegészítik az ifjúság közösségvágyát, aktivitásigényét.

6 -Csatlakozva a pályázatot meghirdető országos szervekhez a Verseghy Ferenc Megyei Könyvtár, az SZMT Központi Könyvtára, a Pedagógus Továbbképző Intézet és a Szolnok Városi KISZ Bizottság FELHÍV minden KISZ alapszervezetet, KISZ Bizottságot, iskolai KISZ szervezetet A PÁLYÁZAT FOLYTATÁSÁRA Az előző év gyakorlatához hasonlóan az olvasómozgalomban résztvevő KISZ alapszervezetek, KISZ Bizottságok 1. dolgozhatnak önállóan, saját, előre megtervezett programjuk szerint. ; 2. Csatlakozhatnak a Verseghy Könyvtár által szervezett Olvasókor programjához, amelyet a későbbiekben részletesen ismertetünk. /Elsősorban kis létszámú, rossz körülmények között" dolgozd alapszervek számára szervezett forma./ 3. Részt vehetnek a megyei KISZ Bizottság és a Verseghy Ferenc Megyei Könyvár által szervezett 3 fordulós Olvasó Ifjúságért cimfl vetélkedőn. /A vetélkedő programját 1. később./ A KISZ szervezetek részt vehetnek egyszerre mind a három programban, de választhatnak is tetszésük és adottságaik szerint egyik vagy másik változatból.

7 Jelentkezni 1983.március 12 -ig lehet, a Verseghy Ferenc Me-' gyei Könyvtárban - írásban. A jelentkezéskor kérjük a következő adatokat: - A vállalat vagy iskola neve - KISZ alapszerv neve - KISZ alapszerv létszáma - Az alapszerv képviselőjének vagy közművelődési felelősének neve, telefonszáma, cime. /Ahová a meghívókat, értesítéseket küldhetjük./ A mennyiben «agy vállalatokról van szó, vagy iskoláról, ahol az egész KISZ Bizottság benevez az olvasómozgalomba, a következő adatokat kérjük: - Vállalat neve, iskola neve - KISZ Bizottság alapszerveinek száma '-Az összes KISZ tag száma - Benevezett KISZ alapszervek száma, nevük, létszámuk. - A KISZ Bizottság képviselőjének /közművelődési felelősnek/ neve, telefonszáma, cime. Az Olvasó Ifjúságért mozgalom városi szintű értékelése őszén lesz. A városi értékelés alapja az az önértékelő pályázat, amelyet okt. 10-ig kell beadni a Verseghy Ferenc Megyei Könyvtárba. Ennek az önértékelő pályázatnak két részből kell állnia. Az egyik rész: az 1983-as év értékelése, amelyben _a KI SZ -szervezeteknek számot kell adni az újonnan beiratko-. zott fiatalok számáról.

8 '-A- m-scz-szerrezetek könyvtári látogató *air<51 - A könyvtárhasználati foglalkozásokon való részvételről A könyves Bnnepek megszervezéséről, lebonyolításáról, ill. a könyves Ünnepeken való részvételről. A>tt, ahol önállóan tervezett program alapján dolgoztak az alapszervek/: ' ". -.,; : "' :. - Mennyien, hányszor vették igénybe a könyvtár szolgáltatásait? - Programjaik lebonyolításához milyen könyvtári segítséget vettek igénybe?.. A pályázatnak ez a része, részt vesz a városi értékelésen, a fegjcbbak továbbjutnak a Begyei értékelésre. A aásodik résznek az utolsó két év / / teljesítményét kell tartalmaznia. A pályázatnak ez a része a városi és negyei értékelés«tfn tovább juthat az országos értékelésre. Az Olvasó Ifjúságért mozgalom országos értékelése és zárása novemberében tesz. A pályázat Ünnepélyes eredményhirdetése és a jutalmak átadása december havában lesz. Azok a KISZ szervek, amelyek: mindhárom évben részt vettek z olvasóidozgaloaban, az önértékélő pályázat harmadik részeként külön emeljék ki ezt a tényt. A városi KISZ Bizottság; kiil&n jutalomban részesiti azokat az alapszerveket, amelyek három évig folyamatosan részt vettek a mozgalomban és jó eredményeket értek el.

9 Azok a KISZ szervek, amelyek az olvasómozgalomba - a tavalyi gyakorlathoz hasonlóan - beneveznek igazoló füzetet kapnak, s ebben a füzetben kell igazoltatni pecséttel, aláírással a könyvtári tagságot, könyvtári látogatást, könyves Ünnepeken való részvételt stb. Ezt az igazoló füzetet az önértékeié pályázathoz a satolni kell. Az olvasómozgalomban végzett munkát a városi KISZ Bizottság KISZ vállalásként is elismeri.

10 Az "OtVÁSÓKOR" programja Az olvasóköri programok márciusban indulnak. Azok az alapszervek, amelyek ezt a formát választják, hozzák magukkal az igazoló füzetet! A foglalkozásokat egy-másfél órás időtartamra tervezzük, s minden programra külön meghívót küldünk. A megadott dátumok változtatásának lehetőségét fenntartjuk III. 29. Keresd a könyvtárban! Könyvtárhasználati játékok IV. Költészet Napja. Irodalmi est. J ív. 28. Ki nyer ma? Házi vetélkedő általános műveltséget igénylő kérdésekből /irodalom, sport, művészet, zene/ M V. Ünnepi Könyvhét programja V. Ünnepi Könyvhét programja VI. 15. Olvassuk el - vitassuk meg! Mesterháa Lajos: Szeptemberi izek

11 ? VI. 28. Miért szép? Beszélgetés Babits: Ősz és tavasz között és Vajda: Nádas tavon c. versekről. A 4. - Keresd a könyvtárban! 3. - Ki nyer ma??. - Miért szép? találkozón az olvasóköri tagok játékuk alapján könyvjutalomban részesülhetnek.

12 FELHÍVÁS VETÉLKEDŐRE A Szolnok megyei KISZ Bizottság és a szolnoki Verseghy Ferenc Megyei Könyvtár -. OLVASÓ IFJÚSÁGÉRT citnrael három fordulás vetélkedőt hirdet áprilistól - szeptemberig. A vetélkedőn bármelyik KISZ alapszervezet részt vehet függetlenül attól, hogy az olvasómozgalomban, más programban már részt vesz. A vetélkedőn nyújtott teljesitményt az olvasópályázattól függetlenül is értékeli és díjazza a megyei KI SZ Bizottság, de az ol-. vasómozgalorn értékelésénél is figyelembe veszi a megyei értékelő bizottság. A vetélkedő első fordulóját a községi KISZ szervek dolgozzák ki és bonyolítják le a községi könyvtárak segitségével Ig83. április hónapban. Minden község győztes csapata továbbjut a második fordulóra. A második fordulót a KISZ járási-városi bizottságai szervezik és rendezik a járási-városi könyvtárak segitségével június hónapban. Minden járás győztes csapata továbbjut a harmadik fordulóra. Egy csapatban 5 versenyző 1-het. Az 5 tagú csapatból 3 versenyző fizikai munkás legyen! Ez a kitétel tnind a három fordulóra érvényes. : A harmadik fordulót a megyei KISZ bizottság rendezi és bonyolítja le a Verseghy Ferenc Megyei Könyvtár segitségével szeptember hónapban.

13 Jelentkezés: az első fordulóra a KISZ községi bizottságainál április 10-ig Írásban. A második fordulóra továbbjutott alapszervek nevét és cimét jún. 10-ig kérjük elküldeni a KISZ járási-városi bizottságaihoz. A harmadilc fordulóra továbbjutott KISZ alapszervezetek nevét és cimét szept. 10-ig kérjük jelezni a KISZ megyei bizottságára. A három forduló témaköre és kötelező anyaga a következő április. A I. Forduló 1. Könyvtárhasználati játékok. Kötetlen témakörből és anyagból. 024 X 89 Könyv- és könyvtárhasználati játékok, vetélkedők forgatókönyvei. /Példatár foglalkozásvezetőknek/ /Kiad.az/ /OSZ K-KMK- Szolnok, Verseghy Ferenc Megyei Könyvtár. Bp. 1981/

14 2. Madách, Juhász, Babits évforduló alkalmából az iiok, költók müvei közül a következők: Babits M.: 1. A lírikus epilóg ja. 2. Fortissimo 3. Petőfi koszorúi 1. A gyémánt szóró asszony 5. Cigány a siralomházban 6. Húsvét előtt 7. Május huszonhárom Rákospalotán 8. Szerénád 9- Uj leonlnusok 10. Esti kérdés c. versek Juhász Gy.:l. A hegyi beszéd 2. A munka 3. Anna őrök A. Milyen volt Tiszai csönd 6. Himnusz az emberhez 7. Magyar nyár A tápai Krisztus c. versek. Madách I.: Az ember tragédiájának tartalma. 3. Szépirodalmi müvek közül a következő 3 regény. Jókai Mór: Sárga Rózsa Mikszáth Kálmán: Gavallérok Móricz Zsigmond: Pillangó

15 . II. forduló: 1. Könyvtárhasználati játékok kötetlen anyag június b Madách, Babits, Juhász évforduló alkalmából. Babits M.; A gőlyakalifa c. regény. Juhász Gy.: 1. Munkásotthon homlokára 2. Isten malmai 3. Madách Stregován 4. Tápai lagzi 5. Testamentom/Epilógus/ 6. Ujvaüomás 7. Gtilácsy Lajosnak 8. Magyar táj magyar ecsettel c. versek. Madách 1.; Az ember tragédiája c. dráma költői eszközei, szerepeinek : ;' ' ;.'. jellemzése.... ' 3. Szépirodalmi müvek közül a következő 3 regény. Kosztolányi Dezső: Pacsirta Krúdy Gyula: A kápolnai földosztás Tersánczky J.Jenő: Viszontlátásra drága

16 i III. forduló: 1. Könyvtárhasználati játékok kötetlen anyag-! szeptember ból. j 1 2. Madách, Babits, Juhász évforduló alkalmából Babits M.: 1. Jónás könyve /.. ' V '."-.; '- : 2 - B a l á z s o l á s... : :..'. ;.' 3. A gazda bekeríti a házát 4. Régen elzengtek Sappho napjai,'.: 5- Világosság udvara L '.. -.." c. T e r s e k Johász Gy. elbeszéléseiből a kővetkezők; 1. Sómeóés Juüa 2. Az öngyilkosság - ':;. -' '-. \ ' ;. ' : 3. ö r ö k s é g 4. A szörnyű alagút. : 5. Alkalmatlan. '.. Madách 1.; Az enber tragédiájának nagy kérdései 3. Szépirodalmi mövek közül a következő 3 re- :.-. ;. ; g é n y : -. : " ; ' : Bródy S.: A nap lovagja Kaffka M.: Színek és évek Nagyt.: Kiskunhalom

17 ;. Ajánlott Irodalom a Terseny»5k számára Babits Mihály: '" : ' / B49 BENEDEK Marcell Babits Mihály. Bp. 1969, Gondolat 894 T 77 PÓK Lajos Babits Mihály alkotásai és vallomásai tükrében. Bp. 1970, Szépirod. Kiadó. Juhász Gyula: 894 P60 PÉTER tászló " így élt Juhász Gyula. Bp Móra , V.4S " ' - ',.;'- VARGHA Kálmán Jahász Gynla. Bp. 1968, Gondolat Madách Imre: 790 B 40 BÁSTI Ujos Mire gondolsz Ádám? Bp. 1962, Magretö Szerepelemzés Madách Imre: Az ember tragédiája c. drámájához. «94 M60 MEZEI József Madách: Az élet értelme. Monográfia. Bp. 1977, Magvető.

18 894 S.83 ;,. V;"... > ; v ".. SŐTÉR István Álom a történelemről. Madách Imre és Az ember tragédiája. Bp. 1065, Akad. K. Regényekhez: 894 F 78 FÖLDES Anna Bródy Sándor. Bp. 1964, Gondolat 894 L 49 LENGYEL Dénes Jókai Mér. Bp. 1970, Gondolat 894 N 25 NAGY Miklós Jókai Mór alkotásai és vallomásai tükre ben. Bp. 1975, Szépirod.K. KAFFKA Margit regényéhez R 20 RADNÓTI Miklós Próza. Novellák és tanulmányok. Bp. 1971, Szépirodalmi Kiadó 894 R 84 RÓNAY László Kosztolányi Dezső. Bp. 1977, Gondolat

19 894 SzU SZABÓ Ede Krúdy Gynla alkotásai és rallomásai tokrében. Bp. 1970, Szépirodalmi K. 894 K86 KOZMA Dezső Mikszáth Kálmán. Kismonográfia. Kolozsvár-Napoca, 1977, Dacia 894 N27 NAGY Péter MoriczZsij;mond. Bp. 1979, Szépirod.K V45 VARGHA Kálmán Móricz Zsigmond alkotásai és vallomásai tükrében. Bp. 1971, Szépirodalmi K. 894 K69 KÓNYA Judit Nagy Lajos. Bp. 1980, Szépirod. K. 894 K39 KERÉKGYÁRTÓ István Tersánszky Józsi Jenő alkotásai és vallomásai tükrében. Bp. 196*, Szépirodalmi Kiadó. /Szolnok, január

20

21

22

OLVASÓ IFJÚSÁGÉRT MOZGALOM MEGYEI FELHÍVÁSA

OLVASÓ IFJÚSÁGÉRT MOZGALOM MEGYEI FELHÍVÁSA OLVASÓ IFJÚSÁGÉRT MOZGALOM MEGYEI FELHÍVÁSA Szolnok 1983. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS AZ OLVASÓ IFJÚSÁGÉRT MOZGALOM FOLYTATÁSÁRA 1982-83. H. A Magyar Kommunista Ifjúsági Szövetség Központi Bizottsága, a Művelődési

Részletesebben

MAGYAR TÉTELEK. Témakör: MŰVEK A MAGYAR IRODALOMBÓL I. KÖTELEZŐ SZERZŐK Tétel: Petőfi Sándor tájlírája

MAGYAR TÉTELEK. Témakör: MŰVEK A MAGYAR IRODALOMBÓL I. KÖTELEZŐ SZERZŐK Tétel: Petőfi Sándor tájlírája MAGYAR TÉTELEK IRODALOM 1. Tétel: Petőfi Sándor tájlírája 2. Tétel: Arany János balladaköltészete 3. Tétel: Ady Endre emberi és költői arca a Léda-versek tükrében 4. Tétel: Babits Mihály: Jónás Könyve

Részletesebben

ÜNNEPI KÖNYVHÉT 1980 SZOLNOK MEGYE

ÜNNEPI KÖNYVHÉT 1980 SZOLNOK MEGYE ÜNNEPI KÖNYVHÉT 1980 SZOLNOK MEGYE MOZGÓ VILÁG Tisztelettel meghívjuk az ÜNNEPI KÖNYVHÉT rendezvényeire 1980. május 30 - június 6. AZ ÜNNEPI KÖNYVHÉT SZOLNOKI RENDEZVÉNYEI Könyvárusitás 9-18 óráig a Könyvtéren

Részletesebben

SZÍNEK, EVEK, ÁLLOMÁSOK

SZÍNEK, EVEK, ÁLLOMÁSOK SZÍNEK, EVEK, ÁLLOMÁSOK In memóriám Kaffka Margit NAP KIADÓ TARTALOM CSAK A SZÓT MEGTALÁLJAM" Kaffka Margit: Önéletrajz (In: Az Érdekes Újság Dekameronja, II. k. Bp., 1912) 7 Karlka Margit levelei Nemestóthy

Részletesebben

Károlyi Mihály Magyar Spanyol Tannyelvű Gimnázium SZÓBELI ÉRETTSÉGI TÉTELEK MAGYAR NYELV ÉS IRODALOMBÓL C

Károlyi Mihály Magyar Spanyol Tannyelvű Gimnázium SZÓBELI ÉRETTSÉGI TÉTELEK MAGYAR NYELV ÉS IRODALOMBÓL C Károlyi Mihály Magyar Spanyol Tannyelvű Gimnázium SZÓBELI ÉRETTSÉGI TÉTELEK MAGYAR NYELV ÉS IRODALOMBÓL 2015 13.C Hári Andrea (HA) Vámosné Polyák Krisztina (VPK) 2015 SZÓBELI ÉRETTSÉGI TÉTELSOR MAGYAR

Részletesebben

Osztályozó- és javítóvizsga Irodalom tantárgyból 2015-2016

Osztályozó- és javítóvizsga Irodalom tantárgyból 2015-2016 Osztályozó- és javítóvizsga Irodalom tantárgyból 2015-2016 A félévi vizsga szóbeli vizsga az első félévre megadott témakörökből. Az év végi vizsga írásbeli vizsga (feladatlap) az egész évre megadott témakörökből,

Részletesebben

Az osztályozó vizsga követelményei. Szakközépiskola IRODALOM

Az osztályozó vizsga követelményei. Szakközépiskola IRODALOM Az osztályozó vizsga követelményei Szakközépiskola IRODALOM Az irodalom tantárgy osztályozó vizsgáján az osztályzat kialakítása az egységes követelmények szerint történik (40%-tól elégséges). Írásbeli

Részletesebben

OSZTÁLYOZÓ- ÉS JAVÍTÓVIZSGA LEÍRÁSA IRODALOM TANTÁRGYBÓL 2013-2014 9-12. ÉVFOLYAM

OSZTÁLYOZÓ- ÉS JAVÍTÓVIZSGA LEÍRÁSA IRODALOM TANTÁRGYBÓL 2013-2014 9-12. ÉVFOLYAM OSZTÁLYOZÓ- ÉS JAVÍTÓVIZSGA LEÍRÁSA TANTÁRGYBÓL 9-12. ÉVFOLYAM A felsorolásban megjelölt, a tankönyvben elemzett irodalmi művek (versek, novellák és regények ismerete, azok elolvasása) kötelező. A vizsga

Részletesebben

Versenyfelhívás. Egyéni versenyek

Versenyfelhívás. Egyéni versenyek Versenyfelhívás 2018. december 01. Ünnepélyes megnyitó: 8.45 Verseny kezdési időpontja: 9.00 Helyszín: Debreceni Kazinczy Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 4031 Debrecen, Margit tér

Részletesebben

Osztályozó- és javítóvizsga Irodalom tantárgyból

Osztályozó- és javítóvizsga Irodalom tantárgyból Osztályozó- és javítóvizsga Irodalom tantárgyból 2016-2017 A félévi vizsga szóbeli vizsga az első félévre megadott témakörökből. Az év végi vizsga írásbeli vizsga (feladatlap) az egész évre megadott témakörökből,

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN

SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN Pályázati azonosító: 3508/01174 SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN Árny az árnyban. Versszínház Radnóti Miklós utolsó pillanatáról Időpont: 2014.11.10.

Részletesebben

KERÜLETI MAGYAR MUNKAKÖZÖSSÉG

KERÜLETI MAGYAR MUNKAKÖZÖSSÉG 1 A nyelv nem az enyém, nem a tiéd, hanem az édes mienk. Kazinczy KERÜLETI MAGYAR MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE 2012/2013. 2 Helyzetelemzés Munkaközösségünkhöz 22 kerületi iskola magyar munkaközössége tartozik:

Részletesebben

Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala Lekérdezõ: PKCBD Gyál Dátum: :46:13 Barka Ferenc Lapszám: 1

Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala Lekérdezõ: PKCBD Gyál Dátum: :46:13 Barka Ferenc Lapszám: 1 Barka Ferenc Lapszám: 1 001. szavazókör Azonosító: 14-048-001-2, Cím: Ady E. Ált. Isk. Ady E. u. 20., OEVK: 07 Arany János utca teljes közterület 27 Csontos József utca 000001 000061 páratlan házszámok

Részletesebben

Olvasásra ajánljuk a% évi választások alkalmával

Olvasásra ajánljuk a% évi választások alkalmával A Magyar Népköztársaságban minden hatalom a dolgozó népé. A város és a falu dolgozói választott és a népnek felelős küldöttek útján gyakorolják hatalmukat." (Idézet a Magyar Népköztársaság Alkotmányából.)

Részletesebben

AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2017/2018. TANÉVBEN GYÁL

AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2017/2018. TANÉVBEN GYÁL AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2017/2018. TANÉVBEN GYÁL Gyáli Ady Endre Általános Iskola 2360 Gyál, Ady Endre utca 20. Ady Endre utca Arany János utca Balassa János utca Balogh Ádám utca Barackos

Részletesebben

AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2019/2020. TANÉVBEN GYÁL

AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2019/2020. TANÉVBEN GYÁL AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2019/2020. TANÉVBEN GYÁL Gyáli Ady Endre Általános Iskola 2360 Gyál, Ady Endre utca 20. Ady Endre utca páros oldal, páratlan oldal 1-87-ig Balassa János utca Balogh

Részletesebben

ORSZÁGOS HARRY POTTER-VETÉLKEDŐ

ORSZÁGOS HARRY POTTER-VETÉLKEDŐ ORSZÁGOS HARRY POTTER-VETÉLKEDŐ 2012 őszén került sor Papp Éva tanárnő szervezésével, a Hódmezővásárhelyi Eötvös József Szakközépiskola könyvtárában az országos Harry Potter műveltségi vetélkedő döntőjére.

Részletesebben

AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2016/2017. TANÉVBEN GYÁL

AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2016/2017. TANÉVBEN GYÁL AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2016/2017. TANÉVBEN GYÁL Köznevelési intézmény: Gyáli Ady Endre Általános Iskola 2360 Gyál, Ady Endre utca 20. Felvételi körzet: Ady Endre utca páros oldal, páratlan

Részletesebben

Beszámoló a Városközponti Főigazgatóság, Kossuth Lajos Általános Iskola, Győr Könyvtárának munkájáról 2012.

Beszámoló a Városközponti Főigazgatóság, Kossuth Lajos Általános Iskola, Győr Könyvtárának munkájáról 2012. Beszámoló a Városközponti Főigazgatóság, Kossuth Lajos Általános Iskola, Győr Könyvtárának munkájáról 2012. Kossuth Lajos 1802-1894 Kossuthról és koráról minden évben városi vetélkedőt szervezünk Iskolánk

Részletesebben

SZÓBELI TÉMAKÖRÖK MAGYAR NYELV ÉS IRODALOMBÓL közpészint 2013

SZÓBELI TÉMAKÖRÖK MAGYAR NYELV ÉS IRODALOMBÓL közpészint 2013 Tatabányai Integrált Szakiskola Középiskola és Kollégium Cím: 2800 Tatabánya, Cseri u. 35. Telefon: +36 34 309 545 E-mail: ititkar@is-kola.hu Web: www.is-kola.hu Fax: +36 34 309 549 SZÓBELI TÉMAKÖRÖK MAGYAR

Részletesebben

11. A reneszánsz világirodalmából, Petrarca vagy Boccaccio

11. A reneszánsz világirodalmából, Petrarca vagy Boccaccio Témakörök pótvizsgára magyar irodalom 9. évfolyam 1. A művészet és a valóság jellemzése, a műnemek és a műfajok definiálása példával. 2. A Biblia 3. A homéroszi eposzok világképe, embereszménye 4. Szophoklész:

Részletesebben

Irodalom tételsor Középszintű érettségi vizsga 12.K osztály 2017.

Irodalom tételsor Középszintű érettségi vizsga 12.K osztály 2017. Irodalom tételsor Középszintű érettségi vizsga 12.K osztály 2017. Készítette: Imrik Gyöngyi szaktanár 1 1. Tétel Művek a magyar irodalomból Petőfi Sándor tájköltészete 2. Tétel Művek a magyar irodalomból

Részletesebben

Ady Endre Városi Könyvtár és Művelődési Központ, Zsinagóga, Baja, Munkácsy M. u. 9. Eötvös József Főiskola, Baja, Szegedi út 2.

Ady Endre Városi Könyvtár és Művelődési Központ, Zsinagóga, Baja, Munkácsy M. u. 9. Eötvös József Főiskola, Baja, Szegedi út 2. Ady Endre Városi Könyvtár és Művelődési Központ, Zsinagóga, Baja, Munkácsy M. u. 9. Eötvös József Főiskola, Baja, Szegedi út 2. A konferencia harminchárom előadója a következő intézmények oktatója vagy

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ A MESEKERT ELNEVEZÉSŰ, ÓVODÁSOKNAK MEGHIRDETETT VERSENYRŐL

ÖSSZEFOGLALÓ A MESEKERT ELNEVEZÉSŰ, ÓVODÁSOKNAK MEGHIRDETETT VERSENYRŐL ÖSSZEFOGLALÓ A MESEKERT ELNEVEZÉSŰ, ÓVODÁSOKNAK MEGHIRDETETT VERSENYRŐL A verseny megrendezésének időpontja: 2019. január 22. rendező intézményének neve: Rózsai Tivadar Református Általános Iskola és Óvoda

Részletesebben

KOPASZOK ÉS HAJASOK VILÁGHARCA

KOPASZOK ÉS HAJASOK VILÁGHARCA KOPASZOK ÉS HAJASOK VILÁGHARCA In memóriám Nagy Lajos NAP KIADÓ TARTALOM FIATAL EMBEREK Borbély Sándor: így élt Nagy Lajos. Részlet (In: Borbély Sándor: így élt Nagy Lajos. Bp., Móra, 1986) 7 Kardos Pál:

Részletesebben

Versenyeredmények. a Bálint Sándor Tagiskolában területi 1. helyezett Donka Anita 3. osztály Fodorné Kiss Magdolna

Versenyeredmények. a Bálint Sándor Tagiskolában területi 1. helyezett Donka Anita 3. osztály Fodorné Kiss Magdolna a Bálint Sándor Tagiskolában Versenyeredmények 2015-2016. A verseny, pályázat elnevezése Szint Eredmény Tanuló Osztály Felkészítő tanár területi 1. helyezett Donka Anita 3. osztály Fodorné Kiss Magdolna

Részletesebben

TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0139

TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0139 Nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeinek támogatása TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0139 Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézet által szervezett szakkörök

Részletesebben

Biharkeresztes Őszi Kulturális Programok

Biharkeresztes Őszi Kulturális Programok Biharkeresztes 2013. Őszi Kulturális Programok Szeptember havi programok ITTHON VAGY MAGYARORSZÁG, SZERETLEK Szüreti Felvonulás és Bál Időpont: 2013. szeptember 28. 14.00 óra Helyszín: Városi Sportcsarnok

Részletesebben

ALSÓ TAGOZATOS MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM MUNKAKÖZÖSSÉG (A tantárgycsoport) MUNKATERVE A 2018/2019. TANÉVRE

ALSÓ TAGOZATOS MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM MUNKAKÖZÖSSÉG (A tantárgycsoport) MUNKATERVE A 2018/2019. TANÉVRE ALSÓ TAGOZATOS MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM MUNKAKÖZÖSSÉG (A tantárgycsoport) MUNKATERVE A 2018/2019. TANÉVRE 1. Munkaközösség tagjai (tanított tantárgyak, óraszámok) NÉV József Ida Kovács Lászlóné Fehér Edina

Részletesebben

Országos nemzetiségi tanulmányi versenyek June 02.

Országos nemzetiségi tanulmányi versenyek June 02. Országos nemzetiségi tanulmányi versenyek 2011. June 02. C-PRESS Hírügynökség - Üdvözöljük a C-PRESS oldalán! A Nemzeti Erõforrás Minisztérium 2012-re az alábbi kategóriákban hirdetett meg nemzetiségi

Részletesebben

Szakmai beszámoló a 3808/ számú pályázathoz kapcsolódó Csongrád megyei rendezvények lebonyolításáról

Szakmai beszámoló a 3808/ számú pályázathoz kapcsolódó Csongrád megyei rendezvények lebonyolításáról 6720 Szeged, Dóm tér 1-4. Ea.: Dobosné Brezovszky Anikó : 6701 Szeged, Pf.: 441. Szeged, 2016.03.09. : (36) 62/425-525 Pályázati azonosító: 3808/02605 Fax: (36) 62/630-601 Tárgy: Gyermekkönyvhónap - szakmai

Részletesebben

KÖVETELMÉNYEK. Tantárgy neve. Korunk irodalma II. Tantárgy kódja TAB 2312 Meghirdetés féléve 8. Kreditpont: 3 Heti kontaktóraszám (elm.+gyak.

KÖVETELMÉNYEK. Tantárgy neve. Korunk irodalma II. Tantárgy kódja TAB 2312 Meghirdetés féléve 8. Kreditpont: 3 Heti kontaktóraszám (elm.+gyak. KÖVETELMÉNYEK Tantárgy neve Korunk irodalma II. TAB 2312 Meghirdetés féléve 8. Kreditpont: 3 Heti kontaktóraszám (elm.+gyak.) 1+2 Kollokvium Előfeltétel (tantárgyi kód) TAB1308 Tantárgyfelelős neve és

Részletesebben

Osztályvizsga Évfolyam: 12. Írásbeli Időtartam 240p Próbaérettségi

Osztályvizsga Évfolyam: 12. Írásbeli Időtartam 240p Próbaérettségi A TANULMÁNYOK ALATTI VIZSGÁK MAGYAR IRODALOMBÓL A tanulmányok alatti vizsgák szerkezete és az értékelés elvei Osztályozóvizsga Írásbeli Szóbeli Időtartam 60p 10p Aránya az értékelésnél 70% 30% A vizsga

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK RÉSZÉRE

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK RÉSZÉRE JUHÁSZ GYULA ÁLTALÁNOS ISKOLA 2600 Vác Báthori u. 17-19 KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK RÉSZÉRE A 11/1994. (VI.8.) MKM rendelet és a 32/2008 (XI.24.) OKM rendelet alapján JUHÁSZ

Részletesebben

Osztályozóvizsga témakörök

Osztályozóvizsga témakörök Osztályozóvizsga témakörök 9 12. évfolyam általános tantervű osztályok 9. évfolyam 1. Műnemek, tanult műfajok 2. A homéroszi eposzok 3. Az antik görög színház. Szophoklész: Antigoné 4. Az antik római irodalom

Részletesebben

Vetélkedő. Keresztury Dezső születésének 110. évfordulója alkalmából. 12 18 évesek számára

Vetélkedő. Keresztury Dezső születésének 110. évfordulója alkalmából. 12 18 évesek számára Vetélkedő Keresztury Dezső születésének 110. évfordulója alkalmából 12 18 évesek számára A pályázó csapat neve: (egyéni pályázó esetén a pályázó neve) A csapattagok nevei: Elérhetőség (postacím, e mail):

Részletesebben

!"#$ ,"-*"$"$ "-%!$)"%""-%*(. / -&0& 1 -*" ,#*"5,#! 1 A! $ "" $ & B! "" $ '(" $ " " A!% E % D2"% D D

!#$ ,-*$$ -%!$)%-%*(. / -&0& 1 -* ,#*5,#! 1 A! $  $ & B!  $ '( $   A!% E % D2% D D $ % $ & & '(& )'(' +,-./01 ) & 20(3 % & 4( 3 5 $ & 6 7 % )& (%83% 2 ) 5 98..'1 : & % $ $% $ $& 7 % % ; & & % $ ) &<

Részletesebben

Szóbeli tételek. Irodalom. 9.évfolyam. I. félév. 2. Homéroszi eposzok: Iliász. Az eposz fogalma, trójai mondakör, Akhilleusz alakja, központi téma.

Szóbeli tételek. Irodalom. 9.évfolyam. I. félév. 2. Homéroszi eposzok: Iliász. Az eposz fogalma, trójai mondakör, Akhilleusz alakja, központi téma. 9.évfolyam 1. Mi a Biblia? Két fő része? Ismertessen egy-egy történetet részletesen! 2. Homéroszi eposzok: Iliász. Az eposz fogalma, trójai mondakör, Akhilleusz alakja, központi téma. 3. Homéroszi eposzok:

Részletesebben

I. Demográfiai kérdések. II. Használói szokások

I. Demográfiai kérdések. II. Használói szokások I. Demográfiai kérdések 1. Az Ön életkora? Kérjük, jelölje meg a megfelelő választ! 14-18 éves 13 19 % 19-25 éves 8 12 % 26-40 éves 14 20 % 41-65 éves 25 36 % 65 év feletti 9 13 % 2. Legmagasabb iskolai

Részletesebben

TANULMÁNYI VERSENYEK ÉS TEHETSÉGGONDOZÓ PÁLYÁZATOK

TANULMÁNYI VERSENYEK ÉS TEHETSÉGGONDOZÓ PÁLYÁZATOK TANULMÁNYI VERSENYEK ÉS TEHETSÉGGONDOZÓ PÁLYÁZATOK KLEBELSBERG INTÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT III. TANKERÜLETÉBEN 2015-2016. tanévben 1 Tartalom Versenyeink a 2015/2016-os tanévben... 3 Versenyeken résztvevő

Részletesebben

VERSENY MEGHIRDETŐJE: A VERSENY CÉLJA: A. 2 alkalmas levelezős forduló B. 1 intézményi helyszíni forduló, a döntő (6 legtöbb pontot elért csapatnak)

VERSENY MEGHIRDETŐJE: A VERSENY CÉLJA: A. 2 alkalmas levelezős forduló B. 1 intézményi helyszíni forduló, a döntő (6 legtöbb pontot elért csapatnak) MOTTÓVAL INDÍTJUK A 2018/19-ES TANÉVBEN IS SZENT IMRE VÁNDORKEHELY KOMPLEX MŰVÉSZETI VERSENYÜNKET KAPCSOLAT INFORMÁCIÓ Vargáné Forgács Anna igazgató 3359 Tenk, II. Rákóczi F. út 2. szentimre.tenk@gmail.com

Részletesebben

ín' . -. '... \ \ :.- ;; } - ; y ' ','. ' ".- ; ". Szolnok

ín' . -. '... \ \ :.- ;; } - ; y ' ','. ' .- ; . Szolnok Ö S S Z E H A S O N L Í T Ó A D A T O K S Z O L N O K N E G Y E T A N Á C S I K Ö N Y V T Á R A I A Z O R S Z Á G O S A D A T O K T Ü K R É B E N 19 7 3 . -. '... \ \ y ín' S z o l n o k n «g y e t a

Részletesebben

MUNKATERV. Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú M vészeti Iskola 8790 Zalaszentgrót, Kossuth Lajos u.11. alsós magyar munkaközösség

MUNKATERV. Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú M vészeti Iskola 8790 Zalaszentgrót, Kossuth Lajos u.11. alsós magyar munkaközösség Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú M vészeti Iskola 8790 Zalaszentgrót, Kossuth Lajos u.11. MUNKATERV alsós magyar munkaközösség 2013/2014 Zalaszentgrót, 2013. augusztus 28. Készítette:

Részletesebben

Beszámoló a évi Eötvös József országos középiskolai szónokversenyről

Beszámoló a évi Eötvös József országos középiskolai szónokversenyről Beszámoló a 2017. évi Eötvös József országos középiskolai szónokversenyről 2017-ben kilencedik alkalommal rendeztük meg az Eötvös József országos középiskolai szónokversenyt az ELTE Bölcsészettudományi

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS 2018/2019. A versenyen olyan diákok vehetnek részt, akik nem matematika tagozatos iskolában, osztályban tanulják a matematikát.

VERSENYKIÍRÁS 2018/2019. A versenyen olyan diákok vehetnek részt, akik nem matematika tagozatos iskolában, osztályban tanulják a matematikát. Oktatási Hivatal K a p o s v á r i P e d a g ó g i a i O k t a t á s i K ö z p o n t 7400 Kaposvár, Szántó utca 19. Postacím: 7400 Kaposvár, Szántó utca 19. Telefon: 70/684-5841 Honlap: www.oktatas.hu

Részletesebben

A Haza és haladás vetélkedő döntője

A Haza és haladás vetélkedő döntője A Haza és haladás vetélkedő döntője 2013. május 27. Debrecen Részletek az előzetes feladatokból A megnyitó A csapatok munka közben Nézzük, kit rejt a léggömb? A zsűri a feladatok értékelése közben, nagy

Részletesebben

A Pest Megyei Ki Mit Tud? vetélkedő hivatalos. Szabályzata

A Pest Megyei Ki Mit Tud? vetélkedő hivatalos. Szabályzata A Pest Megyei Ki Mit Tud? vetélkedő hivatalos Szabályzata 1 Időpont: Helyi elődöntők /Aszód, Érd, Gyál, Monor, Vác/: legkésőbb 2008. április 20-ig. Döntő /Monor/: 2008. május 10. Nevezési határidő: 2008.

Részletesebben

Kötött kiadások előirányzatának átcsoportosítása

Kötött kiadások előirányzatának átcsoportosítása DMJV Fogyatékosokat Ellátó Idősek Háza Terápiás Ház Kötött kiadások előirányzatának átcsoportosítása Ezer Ft-ban Távhő -264 Villany 264 Élelmiszer -9 296 élelmezés 9 296 Gáz -2 214 Villany 202 Élelmiszer

Részletesebben

Diákok a közösség szolgálatában - önkéntes program bevezetése a KLIK TOLNA MEGYEI középiskoláiban Pályázat adatai

Diákok a közösség szolgálatában - önkéntes program bevezetése a KLIK TOLNA MEGYEI középiskoláiban Pályázat adatai Tartalom A pályázat célja... 3 A pályázat részcéljai... 3 Az intézmények által vállalt megvalósítandó tevékenységek (fotók)... 3 SZTÁRAI MIHÁLY GIMNÁZIUM... 3 Székhely Intézmény... 4 Bezerédj István Szakképző

Részletesebben

SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL

SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL Humán Közszolgáltatási Iroda Művelődési Osztály 6720 Szeged, Széchenyi tér 11. 62/564-364 Iktatószám: 23924-49//2016. Előadó: dr. Antal Anikó 564-223 Tárgy:

Részletesebben

KOZMA LÁSZLÓ XVII. ORSZÁGOS INFORMATIKA ALKALMAZÓI TANULMÁNYI VERSENY VERSENYKIÍRÁS A 2018/2019-ES TANÉVRE évfolyam részére

KOZMA LÁSZLÓ XVII. ORSZÁGOS INFORMATIKA ALKALMAZÓI TANULMÁNYI VERSENY VERSENYKIÍRÁS A 2018/2019-ES TANÉVRE évfolyam részére KOZMA LÁSZLÓ XVII. ORSZÁGOS INFORMATIKA ALKALMAZÓI TANULMÁNYI VERSENY VERSENYKIÍRÁS A 2018/2019-ES TANÉVRE 5-6. évfolyam részére A verseny meghirdetője: Informatika - Számítástechnika Tanárok Egyesülete

Részletesebben

A FM Közép-magyarországi Agrár-szakképző Központ Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium. meghirdeti a 2014/2015.

A FM Közép-magyarországi Agrár-szakképző Központ Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium. meghirdeti a 2014/2015. A FM Közép-magyarországi Agrár-szakképző Központ Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium meghirdeti a 2014/2015. tanévben a "FÖLDTŐL AZ ASZTALIG" AGRÁR- ÉS ÉLELMISZERTUDOMÁNYI PROJEKTVERSENYT

Részletesebben

Családok Európai Éve 2014.

Családok Európai Éve 2014. A TUDOMÁNYOS ISMERETTERJESZTŐ TÁRSULAT KÖRÖSÖK VIDÉKE EGYESÜLET BÉKÉSCSABA 48. MAGYAR NYELV HETE BÉKÉS MEGYÉBEN 2014. április 7-19. Családok Európai Éve 2014. Társadalmi felelősségvállalási pályázati kollégiuma

Részletesebben

A játék október 29-től az Internet Fiesta záró rendezvényéig tart (2019. március

A játék október 29-től az Internet Fiesta záró rendezvényéig tart (2019. március JÁTÉKLEÍRÁS Fiatalok százezreit hódította meg világszerte Veronica Roth A beavatott című trilógiája. Magyarországon 2015 óta közel 900 középiskolás vett részt az említett kötet alapjaira épülő országos

Részletesebben

(tanárok: Haász Gyöngyi, Rabi Magdolna, Jakab József, Nagy Erika) 3. A nemzet sorsának megjelenítése Ady Endre költészetében

(tanárok: Haász Gyöngyi, Rabi Magdolna, Jakab József, Nagy Erika) 3. A nemzet sorsának megjelenítése Ady Endre költészetében Érettségi tételek magyar irodalomból, 2013/ 2014 (tanárok: Haász Gyöngyi, Rabi Magdolna, Jakab József, Nagy Erika) ÉLETMŰVEK 1. Petőfi forradalmi látomásköltészete 2. Arany János balladái 3. A nemzet sorsának

Részletesebben

A szavalóverseny eredményei a következők lettek:

A szavalóverseny eredményei a következők lettek: Szavalóverseny a Napja alkalmából Könyvtárunkban hagyományosan Költészet Napja alkalmából. Költészet szavalóversenyt tartunk a Idén 6 korcsoportban szerveztük meg a versenyt, külön az óvodásoknak (április

Részletesebben

KÖVETELMÉNYEK II. félév

KÖVETELMÉNYEK II. félév KÖVETELMÉNYEK 2016-2017. II. félév Tantárgy neve Multikulturális nevelés Tantárgy kódja SPB2102 Meghirdetés féléve 6 Kreditpont: 3 Félévi óraszám (elm.+gyak.) 1+1 Félévi követelmény Kollokvium Előfeltétel

Részletesebben

A humán munkaközösség munkaterve a. 2013 2014-es tanévre

A humán munkaközösség munkaterve a. 2013 2014-es tanévre A humán munkaközösség munkaterve a 2013 2014-es tanévre Összeállította: Ipcsicsné Weinhoffer Csilla mk. vezet Zalaszentgrót, 2013. szeptember 29. A munkaközösség tagjai magyar, történelem, valamint ének

Részletesebben

Körzetleiró lista Szolnok 064. szavazókör, 07. EVK, Szandaszőlősi Ált.Isk., Gorkij u. 47.

Körzetleiró lista Szolnok 064. szavazókör, 07. EVK, Szandaszőlősi Ált.Isk., Gorkij u. 47. 064. szavazókör, 07. EVK, Szandaszőlősi Ált.Isk., Gorkij u. 47. Ferenczy Károly utca Teljes 168 Festő utca Teljes 11 Gorkij utca 000046 végig Páros 14 Gorkij utca 000057 végig Páratlan 22 Gorkij utca 116666

Részletesebben

1 STÍLUS ÉS JELENTÉS

1 STÍLUS ÉS JELENTÉS STÍLUS ÉS JELENTÉS 1 2 3 SEGÉDKÖNYVEK A NYELVÉSZET TANULMÁNYOZÁSÁHOZ XXXI. STÍLUS ÉS JELENTÉS Tanulmányok Krúdy stílusáról Szerkesztette JENEI TERÉZ és PETHÕ JÓZSEF TINTA KÖNYVKIADÓ BUDAPEST, 2004 4 KÖNYVEM

Részletesebben

ALSÓ TAGOZATOS MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM MUNKAKÖZÖSSÉG (A tantárgycsoport) MUNKATERVE A 2019/2020. TANÉVRE

ALSÓ TAGOZATOS MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM MUNKAKÖZÖSSÉG (A tantárgycsoport) MUNKATERVE A 2019/2020. TANÉVRE ALSÓ TAGOZATOS MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM MUNKAKÖZÖSSÉG (A tantárgycsoport) MUNKATERVE A 2019/2020. TANÉVRE 1. Munkaközösség tagjai (tanított tantárgyak, óraszámok) NÉV TANTÁRGYAK, ÓRASZÁMOK Béres Edit Magyar

Részletesebben

Esterházy történelmi tanulmányi verseny a gimnáziumok 10. osztályos tanulói számára

Esterházy történelmi tanulmányi verseny a gimnáziumok 10. osztályos tanulói számára ESTÖRI KREATÍV TÖRTÉNELMI VERSENY Esterházy történelmi tanulmányi verseny a gimnáziumok 10. osztályos tanulói számára 2016/2017-es tanév témakiírása: Az Esterházy család egy kivételes karrier a 17. században

Részletesebben

Földeáki Návay Lajos Általános Iskola

Földeáki Návay Lajos Általános Iskola Az iskola neve: Földeáki Návay Lajos Általános Iskola Az iskola címe: 6922 Földeák, Zárda u. 18-20. Az iskola OM azonosítószáma: 029695 Tanév megnevezése: 2015/2016-os tanév Személyi feltételek Pedagógusok

Részletesebben

Felhívás. A Europe Direct Tájékoztató Központ Győr-Moson-Sopron megye, a Hatos és Társa Nyelviskola, valamint

Felhívás. A Europe Direct Tájékoztató Központ Győr-Moson-Sopron megye, a Hatos és Társa Nyelviskola, valamint Felhívás A Europe Direct Tájékoztató Központ Győr-Moson-Sopron megye, a Hatos és Társa Nyelviskola, valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari Tagozata a Nyelvek Európai

Részletesebben

Szentlőrinc Városi Önkormányzat 14/2002.(VI.27.) KT Rendelete az egészségügyi alapellátási szolgálatok körzeteiről1 1. 2. Záró rendelkezések 3.

Szentlőrinc Városi Önkormányzat 14/2002.(VI.27.) KT Rendelete az egészségügyi alapellátási szolgálatok körzeteiről1 1. 2. Záró rendelkezések 3. Szentlőrinc Városi Önkormányzat 14/2002.(VI.27.) KT Rendelete az egészségügyi alapellátási szolgálatok körzeteiről 1 (A 21/2009.(XI.25.), a 7/2006.(III.10.), a 23/2004.(X.29.) KT. Rendelettel egységes

Részletesebben

Felhívás. Programajánló. Idopontváltozás! Tompaháti Programok 06 70/

Felhívás. Programajánló. Idopontváltozás! Tompaháti Programok 06 70/ A szerkesztôség e-mail címe: derekegyhazihirek@gmailcom Telefon: Napközben a helyi lakosok által összeadott eszközökből és tárgyakból készített retrokiállítást bárki megtekinthette a Művelődési Házban

Részletesebben

PÁLYAVÁLASZTÁSI, TOVÁBBTANULÁSI

PÁLYAVÁLASZTÁSI, TOVÁBBTANULÁSI PÁLYAVÁLASZTÁSI, TOVÁBBTANULÁSI KISOKOS PÁLYAVÁLASZTÁSI, TOVÁBBTANULÁSI FÜZET PEDAGÓGUSOKNAK 2017/2. Nógrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Pályaválasztási Tanácsadó Kiadványa 1 Tisztelt Kolléga! A Pályaválasztási,

Részletesebben

Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége:

Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége: Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége: 2010. január 14. a Sátoraljaújhelyi Városvédő és Szépítő Egyesülettel, az Eötvös József Klubbal közösen megemlékezést

Részletesebben

Ferencvárosi Helytörténeti Egyesület 1092 Budapest, Ráday u. 18. Ferencvárosi séták június 22., szombat, a Múzeumok Éjszakája napján

Ferencvárosi Helytörténeti Egyesület 1092 Budapest, Ráday u. 18. Ferencvárosi séták június 22., szombat, a Múzeumok Éjszakája napján Ferencvárosi Helytörténeti Egyesület 1092 Budapest, Ráday u. 18. Ferencvárosi séták H e l y t ö r t é n e t i n a p 2 0 1 9 a I X. k e r ü l e t b e n 2019. június 22., szombat, a Múzeumok Éjszakája napján

Részletesebben

H I R D E T M É N Y. Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. 51. -a alapján az alábbi tájékoztatást adom:

H I R D E T M É N Y. Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. 51. -a alapján az alábbi tájékoztatást adom: H I R D E T M É N Y Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. 51. -a alapján az alábbi tájékoztatást adom: Bizottsága 2015. szeptember 15-i ülésén az alábbi határozatokat hozta:

Részletesebben

Tolna Megyei Szent László Szakképző Iskola és Kollégium Vályi Péter Szakképző Iskolai

Tolna Megyei Szent László Szakképző Iskola és Kollégium Vályi Péter Szakképző Iskolai Tartalom A pályázat célja... 2 A pályázat részcéljai... 2 Az intézmények által vállalt megvalósítandó tevékenységek (fotók)... 2 Székhely Intézmény... 2 Bezerédj István Szakképző Iskolai Tagintézmény...

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. EFOP Összefogás a gyermekekért Soltvadkerten

SAJTÓKÖZLEMÉNY. EFOP Összefogás a gyermekekért Soltvadkerten SAJTÓKÖZLEMÉNY EFOP-3.3.2-16-2016-00172 Összefogás a gyermekekért Soltvadkerten Kedvezményezett neve: Soltvadkert Város Önkormányzata Támogatási összeg: 23.866.755 Ft Támogatás mértéke: 100 % Támogatási

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK RÉSZÉRE

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK RÉSZÉRE LETENYEI ANDRÁSSY GYULA ÁLTALÁNOS ISKOLA OM:037530 8868Letenye, Bajcsy-Zs.u.2. KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK RÉSZÉRE A 229/2012. (VIII.28.) OKM rendelet kötelezi az intézményeket

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S ZIRC VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2006. június 26-i ülésére Tárgy: Zirc város középiskolai tanulmányi ösztöndíja 2006. második félévi kiírás Előadó: Kasper Ágota, az

Részletesebben

Érettségi témakörök és tételek irodalomból 12. A

Érettségi témakörök és tételek irodalomból 12. A Érettségi témakörök és tételek irodalomból 12. A 1. Tétel: Hagyomány és újítás Petőfi Sándor költészetében 2. Tétel: Arany János a tragikus alkatú balladaköltő 3. Tétel: Látomásos szimbolizmus : Ady Endre

Részletesebben

Munkaterv 2018/2019-es tanév. Humán munkaközösség

Munkaterv 2018/2019-es tanév. Humán munkaközösség Munkaterv 2018/2019-es tanév Humán munkaközösség 1.A munkaközösség tagjai: 1.Fábiánné Morvai Dóra 2.Horvátné Baranyai Rita 3.Kapus Ildikó 4.Kobánné Horváth Éva 5.Kovácsné Györke Katalin 6.Látos Jenő 7.Nagy

Részletesebben

Tankönyvlista a 2015-2016-os tanévre. Magyar 1. évfolyam

Tankönyvlista a 2015-2016-os tanévre. Magyar 1. évfolyam Magyar 1. évfolyam Magyar irodalom Turcsányi M.: Irodalom 978 963 16 2892 0 Műszaki Könyvkiadó 6. Tankönyv Magyar irodalom Turcsányi M.: Irodalom 978 963 16 2941 5 Műszaki Könyvkiadó 6. Munkafüzet Tankönyv

Részletesebben

Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny 2014/2015. tanév (tervezett lebonyolítás)

Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny 2014/2015. tanév (tervezett lebonyolítás) Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny 2014/2015. tanév (tervezett lebonyolítás) 2014. október 14. Tolnai József ügyvivő szakértő, országos versenyszervező A verseny meghirdetője Oktatáskutató és

Részletesebben

Javító-, különbözeti, osztályozó és javítóvizsga tételek magyar nyelv és irodalomból

Javító-, különbözeti, osztályozó és javítóvizsga tételek magyar nyelv és irodalomból Javító-, különbözeti, osztályozó és javítóvizsga tételek magyar nyelv és irodalomból A vizsga szóbeli és írásbeli vizsgarészből áll. A magyar nyelv és irodalom szakközépiskolában és szakiskolában egy tantárgynak

Részletesebben

Újpesti Ált. Isk. és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Int., Ped. Szaksz., Nev. Tan.

Újpesti Ált. Isk. és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Int., Ped. Szaksz., Nev. Tan. Újpesti Ált. Isk. és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Int., Ped. Szaksz., Nev. Tan. Bajza József Ált. Isk. 1. i saját bevételek 0 0 8 0 0 1 260 8 1 260 172 418 2 340 5 324 1 778 8. Támogatás ( finanszírozás

Részletesebben

MEGHÍVÓ 3. A MEGYE LEGJOBB TANULÓJA" ClMÉRT FOLYÖ II'ARITAN ÜLŐK. > Ságvári Endre Művelődési Ház színháztermében Szolnok, Ságvári Endre utca 14.

MEGHÍVÓ 3. A MEGYE LEGJOBB TANULÓJA ClMÉRT FOLYÖ II'ARITAN ÜLŐK. > Ságvári Endre Művelődési Ház színháztermében Szolnok, Ságvári Endre utca 14. MEGHÍVÓ 3 A MEGYE LEGJOBB TANULÓJA" ClMÉRT FOLYÖ II'ARITAN ÜLŐK SZOLNOK MEGYEI > Ságvári Endre Művelődési Ház színháztermében Szolnok, Ságvári Endre utca 14. VERSENYPROGRAM 9.00 h Ünnepi megnyitó 8.13

Részletesebben

Egyéni és csoportos foglalkozások a gyerek és iskolai könyvtárban

Egyéni és csoportos foglalkozások a gyerek és iskolai könyvtárban Egyéni és csoportos foglalkozások a gyerek és iskolai könyvtárban Egyéni foglalkozások egyszerre csak egy gyerek mindig egyénre szabott egyéni értelmi és érzelmi szint dominál a személyesség, a meghittség

Részletesebben

VÍVÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ BUDAPEST 2018

VÍVÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ BUDAPEST 2018 VÍVÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ BUDAPEST 2018 Vívó (jelen, abc sorrendben - 9 vívó) vezetéknév keresztnév BAKI Franciska HANGODI Nóra KÁNNÁR Kata PLANGÁR Kiara Júlia SZÕLLÕSI Borbála Judit VAJDA Villõ

Részletesebben

IV. A 2017/2018-as TANÉV HELYI RENDJE IV.1 TANÍTÁSI HETEK BEOSZTÁSA Szeptember

IV. A 2017/2018-as TANÉV HELYI RENDJE IV.1 TANÍTÁSI HETEK BEOSZTÁSA Szeptember IV. A 2017/2018-as TANÉV HELYI RENDJE IV.1 TANÍTÁSI HETEK BEOSZTÁSA Tan. nap 21 Hó H K Sz Cs P Szo V A B F Hét A tanév eseményei Szeptember 1. 2. 3. 1 1 35 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 1 2 36 11. 12. 13. 14.

Részletesebben

Felhívás a X. Országos Szakmai Verseny döntőjére

Felhívás a X. Országos Szakmai Verseny döntőjére Felhívás a X. Országos Szakmai Verseny döntőjére A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Országos Szervezete tizedik alkalommal rendezi meg az immár hagyománnyá vált Országos Szakmai Vetélkedő döntőjét.

Részletesebben

PRO PATRIA ET LIBERTATE. Az Országos II. Rákóczi Ferenc Latin Fordítási Verseny döntője. Beszámoló 2016

PRO PATRIA ET LIBERTATE. Az Országos II. Rákóczi Ferenc Latin Fordítási Verseny döntője. Beszámoló 2016 PRO PATRIA ET LIBERTATE Az Országos II. Rákóczi Ferenc Latin Fordítási Verseny döntője Beszámoló 2016 2016. április 9-én ötödször rendezhettük meg az Országos II. Rákóczi Ferenc Latin Fordítási Versenyt.

Részletesebben

TANULMÁNYI VERSENYEK ÉS TEHETSÉGGONDOZÓ PÁLYÁZATOK

TANULMÁNYI VERSENYEK ÉS TEHETSÉGGONDOZÓ PÁLYÁZATOK TANULMÁNYI VERSENYEK ÉS TEHETSÉGGONDOZÓ PÁLYÁZATOK KLEBELSBERG INTÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT BUDAPEST III. TANKERÜLETÉBEN 2014-2015. tanévben 1 Versenyeink a 2014/2015-ös tanévben Sorszám Rendező Verseny

Részletesebben

KÖVETELMÉNYEK II. félév

KÖVETELMÉNYEK II. félév Multikulturális nevelés SPB2102 Meghirdetés féléve 6 Félévi óraszám (elm.+gyak.) 1+1 Kollokvium SPB1621 Tantárgyfelelős neve és beosztása Bodnárné Dr Kis Katalin Bodnárné D r Kis Katalin A Hallgató ismerje

Részletesebben

3. (1) E rendelet 2011. július 01. napján lép hatályba.

3. (1) E rendelet 2011. július 01. napján lép hatályba. Gyál Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2011. (VII.1.) önkormányzati rendelete a háziorvosi, a házi gyermekorvosi és a fogorvosi körzetekről Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (továbbiakban:

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából Tájékoztató az Alapítvány elmúlt éves munkájáról 2012. novemberében a 13. születésnap alkalmából

Részletesebben

MAGYAR GYORSÍRÓK ÉS GÉPÍRÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

MAGYAR GYORSÍRÓK ÉS GÉPÍRÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE A Magyar Gyorsírók és Gépírók Országos Szövetségének 2018. évi munkaterve I. Szakmai rendezvények, versenyek I.1. A helyi csoportok, iskolák, munkahelyek szakmai rendezvényei: A helyi csoportok, iskolák,

Részletesebben

XX. A Nyugat további alkotói

XX. A Nyugat további alkotói XX. A Nyugat további alkotói 1. Krúdy Gyula Hol, mikor született és halt meg az író? 2. Mely helyszíneknek van komolyabb szerepe életútján? 3. Milyen kapcsolat fűzte az alábbi nőkhöz? Csákányi Julianna:

Részletesebben

FIT-jelentés :: KLIK Nyíregyházi Tankerülete 4400 Nyíregyháza, Országzászló tér 1. Fenntartói azonosító: Fenntartói jelentés

FIT-jelentés :: KLIK Nyíregyházi Tankerülete 4400 Nyíregyháza, Országzászló tér 1. Fenntartói azonosító: Fenntartói jelentés FIT-jelentés :: 2013 KLIK Nyíregyházi Tankerülete 4400 Nyíregyháza, Országzászló tér 1. Fenntartói azonosító: 39011654-153000 A fenntartó létszámadatai Képzési Összesen A jelentésben szereplők 6. Általános

Részletesebben

Tárgy: A nevelési-oktatási intézményekben indítható osztályok és csoportok, valamint alkalmazotti létszámok meghatározása

Tárgy: A nevelési-oktatási intézményekben indítható osztályok és csoportok, valamint alkalmazotti létszámok meghatározása Kivonat Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2012. április 26. napján tartott ülésének jegyzőkönyvéből: IV-114/2789/2012. sz. határozat Tárgy: A nevelési-oktatási intézményekben indítható osztályok

Részletesebben

Újpesti Ált. Isk. és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Int., Ped. Szaksz., Nev. Tan.

Újpesti Ált. Isk. és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Int., Ped. Szaksz., Nev. Tan. Újpesti Ált. Isk. és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Int., Ped. Szaksz., Nev. Tan. Bajza József Ált. Isk. 1. i saját bevételek 8 1 26 0 8 0 1 26 0 2 0 34 23 201 23 201 100,0% 2 492 2 492 100,0% 8.

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS AZ OKTATÁSI HIVATAL ÁLTAL TÁMOGATOTT

VERSENYKIÍRÁS AZ OKTATÁSI HIVATAL ÁLTAL TÁMOGATOTT Oktatási Hivatal B U D A P E S T I P E D A G Ó G I A I O K T A T Á S I K Ö Z P O N T 1088 Budapest, Vas u. 8. Telefon: (+36 1) 374-2161 Honlap: www.oktatas.hu E-mail: POKBudapest@oh.gov.hu VERSENYKIÍRÁS

Részletesebben

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 32/2009. (XI. 13.) számú R E N D E L E T E

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 32/2009. (XI. 13.) számú R E N D E L E T E Marcali Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Tel.: 85/501-000 MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 32/2009. (XI. 13.) számú R E N D E L E T E az egészségügyi

Részletesebben

A 2016/17-ES TANÉV MUNKARENDJE

A 2016/17-ES TANÉV MUNKARENDJE FELADATOK A 2016/17-ES TANÉV MUNKARENDJE ISKOLAI RENDEZVÉNYEK - KIEMELT FELADATOK ELSŐ FÉLÉV HATÁRIDŐ Javító vizsgák szaktanári konzultációs lehetőség 2016. augusztus 24-26. konzultáció biztosítása augusztus

Részletesebben

JUBILEUMI VÁCI HÉT 2014. FEBRUÁR 10 MÁRCIUS 7.

JUBILEUMI VÁCI HÉT 2014. FEBRUÁR 10 MÁRCIUS 7. JUBILEUMI VÁCI HÉT 2014. FEBRUÁR 10 MÁRCIUS 7. KEDVES INTÉZMÉNYVEZETŐ! Egy ünnepi programfüzetet tart a kezében, amely a Váci Mihály Gimnázium fennállásának 50. évfordulója alkalmából színes, tartalmas,

Részletesebben

MESÉKBŐL ÁLL A VILÁG! Bács-Kiskun megyei gyermekkönyvtárosok szakmai továbbképzése november

MESÉKBŐL ÁLL A VILÁG! Bács-Kiskun megyei gyermekkönyvtárosok szakmai továbbképzése november MESÉKBŐL ÁLL A VILÁG! Bács-Kiskun megyei gyermekkönyvtárosok szakmai továbbképzése 2015. november 16-17. A Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár rendszeresen szervez továbbképzést a megye könyvtárosainak,

Részletesebben