A Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium története A 60. jubileumi év - Életünk képekben 2018.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium története A 60. jubileumi év - Életünk képekben 2018."

Átírás

1 A Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium története A 60. jubileumi év - Életünk képekben 2018.

2 A Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium létrehozása a magyarországi tanítóképzés átszervezéséhez kötődik. A Nyíregyházi Magyar Királyi Állami Elemi Népiskolai Tanítóképző Intézet ugyanis 1914-ben nyitotta meg kapuit, és 1959-ig, a középfokú tanítóképzés felsőfokúvá szervezéséig látta el a feladatát ig a fiú Felsőfokú Tanítóképző Intézet a Széchenyi utca 6. sz. alatti épületben működött, amely mindvégig állami iskola volt.

3 1959 szeptemberében megnyitották megyénk első felsőoktatási intézményét, a felsőfokú tanítóképzőt. Ezért az 1954/1955. tanévben szerveződött az első gimnáziumi osztály a megszüntetés alatt álló tanítóképzés helyett a Bethlen Gábor utcán lévő épületben, ahol az Állami Leánylíceum Tanítónőképző Intézet működött ben végeztek az utolsó tanítónők, 1958-ban érettségizett az első gimnáziumi osztály.

4 1958-ban kapta az intézmény az Állami Kölcsey Ferenc Leánygimnázium nevet.

5 Majd később a leánygimnázium új épületbe költözött a Széchenyi utcára 1959-ben

6 Iskolánk első igazgatója Porzsolt István magyar-német pedagógia szakos tanár, aki 1954-től 1959-ig töltötte be ezt a tisztséget. Szilárd erkölcsi jellemű, humánus, optimista. Emberséges magatartása példa volt kollégái, tanítványai és családja számára.

7 A gimnázium arculatának kialakítása a 60-as évek közepére tehető Ebben az időben Gellér Erzsébet vezette a Kölcsey gimnáziumot ( ), aki francianémet- orosz szakos középiskolai tanár volt. Szigorú, ám következetes pedagógusként vált ismertté tanítványai körében, aki minden idejét az iskolának szentelte.

8 1963-tól a gimnázium nevéből elmarad a leány szó, koedukált iskola lett ben az osztályok száma eléri a 20-at, a tanulólétszám 750 felett van. A gimnázium fő feladata ismét a tanulók sokoldalú képzése: a humán és reál osztályok mellett így indul el a politechnikai képzés. Az érdeklődő és tehetséges tanulók orosz, majd német nyelvi tagozatos osztályokban tanulhatnak.

9 Az közötti időszakot Gyarmati Jánosné dr. igazgatóságához köthetjük.

10 Gyarmati Jánosné dr. az iskola történelem-latin szakos tanára volt, később igazgatóhelyettes, majd 1967-től az intézmény igazgatója lett.

11 1967-ben jelentős és meghatározó változás történik az iskolai képzés szerkezetében. A gimnáziumi osztályok mellett elindul egy egészségügyi szakközépiskolai osztály. A szakközépiskolába a túljelentkezés két-háromszoros, így a gimnáziumi képzés visszaszorul. A két évtizedes képzés során a végzősök 90%-a egészségügyi pályán helyezkedik el.

12 A 70-es évek is változást hoztak A nyelvtagozatos képzés megszűnik, de megjelenik a fakultatív oktatás, amely már a tanulók érdeklődéséhez próbál igazodni.

13 között Dr. Hock Miklósné történelem- latin szakos tanár az igazgató, akinek vezetése alatt az iskola 1988-ban ünnepelte az alapításának 30. évfordulóját. Az ünnepi műsornak a Móricz Zsigmond Színház adott otthont.

14 Az között 20 éven át működő Kölcsey Ferenc Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskola kettéválik, és a kollégium is kiválik az intézményből. Megalakul a Zay Anna Egészségügyi Szakközépiskola.

15 Az 1988/89-es tanévtől a 13 gimnáziumi osztály mellett a Kölcsey Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolában egy művészeti szakközépiskolai osztály is helyet kap től válik az iskola tiszta gimnáziumi profilúvá, miután a Bethlen Gábor utcán létrejön az önálló Művészeti Szakközépiskola.

16 Ekkor a Kölcseyben már két épületben tanítanak: a Széchenyi utcán és a Szabolcs utcán, amely 1988-ben került a gimnáziumhoz.

17 A szakmailag önállóvá vált Kölcsey Ferenc Gimnázium a gimnáziumi oktatás minőségének javításán Előtérbe kerül ismét: dolgozik a magasabb szintű nyelvoktatás (1988-tól speciális tanterv szerint indul el a francia tagozat emelt óraszámban, heti 8 órában), a fakultatív tárgyak választhatósága, a matematika csoportbontása, a számítástechnikai oktatás kiszélesítése.

18 1993-tól 2011-ig Kalucza Lajos történelem-német szakos tanár volt az igazgató. Az ő menedzselése alatt válik iskolánk országos szinten is elismertté. Újabb reformok bevezetése veszi kezdetét.

19 1993-tól bevezetésre kerül a humán tagozat és az emelt szintű német nyelvi képzés től pedig beindul az angol és az olasz nyelvek emelt szintű oktatása. A spanyol nyelv emelt szintű tanítására 2006-tól van lehetőség. A sikeres nyelvoktatás érdekében újabb cserekapcsolatok alakulnak ki több külföldi iskolával. Újdonságként szolgál az utazás és turizmus mint tantárgy, amelyből lehetőség volt érettségi vizsgát tenni és OKJ-s felsőfokú szakképzésben oklevelet szerezni.

20 1995-ig évfolyamonként öt osztály működik Az 1995/96-os tanévtől négy osztály indul 1996-ban kerül az iskolához a Bessenyei György Kollégium Széchenyi utcai részlege, ami segít a vidéki tanulók elhelyezésében.

21 Égető probléma a Széchenyi utcai épület romló műszaki állaga és a széttagoltság Mivel a bővítésre és a felújításra szükséges pénzügyi hátteret a központi költségvetés (Mádi László országgyűlési képviselő egyéni képviselői indítványára) és az önkormányzat sikeresen előteremti, így a rekonstrukció április 20-án a hátsó épületrész bontásával elkezdődik.

22 1999. december 8-án Pokorni Zoltán oktatási miniszter és Csabai Lászlóné polgármester részvételével került sor az új épületrész avatási ünnepségére A képen Pokorni Zoltán mellett Mádi László és Csabai Lászlóné

23 Iskolánk mai formáját 2000-ben nyerte el

24 Az iskolavezetés napjainkban Pogácsás Edit igazgatóhelyettes Márk Attila Olivér igazgató Dr. Buczkóné Rangoni Claudia igazgatóhelyettes

25 A minőségi munkavégzés eredményei 2017-ben: Országos 1. helyezés magyar nyelv és irodalom tantárgyból a közép- és emelt szintű érettségi vizsga alapján Országos 2. helyezés történelem tantárgyból a közép- és emelt szintű érettségi vizsga alapján Országos 27. helyezés az országos felvételi eredmények alapján Országos 42. helyezés a 100 legjobb gimnázium rangsorában

26 Tanulmányi eredmények 2016/2017. tanév alapján Iskolaátlag: 4,63 Érettségi vizsgák átlaga: 4,65 Kitűnő tanulók száma: 129 fő (23%) Középfokú nyelvvizsga C típus: 276 darab Felsőfokú nyelvvizsga: 70 darab

27 Képzési szerkezet Szakmai azonosító kód Csoport megnevezése I. idegen nyelv II. idegen nyelv Felvételi vizsga tárgyai 01 Angol nyelv haladó emelt szintű Angol nyelv 5 óra/hét német vagy francia vagy orosz vagy olasz központi írásbeli (magyar nyelv és matematika) és nyelv 3 óra/hét angol szóbeli 02 Francia nyelv kezdő emelt szintű 03 Olasz nyelv kezdő emelt szintű 04 Spanyol nyelv kezdő emelt szintű 05 Magyar --Történelem (magyar 5 óra/hét történelem 3 óra/hét csoportbontásban) 06 Német nyelv haladó emelt szintű 07 Német nyelv kezdő emelt szintű Francia nyelv 5 óra/hét + 1 óra/hét nyelvi lektor angol (középhaladó Olasz nyelv 5 óra/hét Spanyol nyelv 5 óra/hét Angol nyelv kezdő 4 óra/hét vagy Angol nyelv középhaladó 4 óra/hét Német nyelv 5 óra/hét Német nyelv 5 óra/hét 08 Informatika Angol nyelv kezdő vagy középhaladó 4 óra/hét ill. kezdő) 3 óra/hét német nyelv vagy francia vagy orosz vagy olasz nyelv 3 óra/hét angol (középhaladó ill. kezdő) 4 óra/hét német vagy francia vagy orosz nyelv vagy olasz nyelv központi írásbeli (magyar nyelv és matematika) központi írásbeli (magyar nyelv és matematika) és történelem szóbeli központi írásbeli (magyar nyelv és matematika) és német szóbeli központi írásbeli (magyar nyelv és matematika) központi írásbeli (magyar nyelv és matematika)

28 Testvériskolai kapcsolatok Märkisches Gymnasium, Iserlohn (1995 óta) Kölcsey Ferenc Főgimnázium, Szatmárnémeti (1996 óta) Sainte Elisabeth gimnázium, Saint-Pandelon (2007-től)

29 Oktatási Hivatal Bázisintézménye

30 Országos Bonis Bona-díj Nagyné Balla Judit Városi Margócsy Emil-díj Dr. Murányiné Csorba Zsuzsanna

31 Aranykoszorús Kölcsey-jelvényt kaptak (2017. ballagás) Cseh Annamária Molnár Helga D. Nagy Fruzsina Szekrényes Ákos Sveda Tamás

32 Országos versenyeredmények OKTV földrajz 1. helyezés (2017) Balázs Dávid Felkészítő tanár: Ferenczi Sándor

33 Országos versenyeredmények OKTV olasz nyelv 20. és 33. helyezés, Olasz Fesztivál Huszár Dorina Kővári Dominika Felkészítő tanár: Nagyné Balla Judit

34 Országos versenyeredmények Orosz klasszikusok nyomában kulturális verseny 4. helyezés Novák Nóra, Guti Eszter, Torda Stella és Makay Klára Felkészítő tanár: Ben Slimenené Czipa Boglárka

35 Országos versenyeredmények Implom József Helyesírási Verseny Kárpát-medencei döntője országos 13. helyezés Molnár Helga Felkészítő tanár: Dr. Buczkóné Rangoni Claudia

36 Országos versenyeredmények Diákolimpia Országos Döntő - atlétika 12. helyezés 12. helyezés Béres Júlia (magasugrás), Vámosi József (távolugrás) Felkészítő tanár, edző: Csonka Judit

37 Országos versenyeredmények Amatőr Kézilabda Diákolimpia Országos Döntő 7. helyezés Felkészítő tanár, edző: Bertáné Palatics Mária

38 Országos versenyek Országos Spanyol Nyelvű Vers- és Prózamondó Verseny (Szabadon választott próza kategória) Farkas Diána 10.b (3. helyezés) Felkészítő tanár: Kászoni-Kövendi Zsuzsánna A Szatmárnémeti Literat és a Kölcsey Ferenc Főgimnázium nemzetközi vers- és prózamondó versenye Csipkés Nóra 9.d (3. helyezés) Felkészítő tanár: Dr. Murányiné Csorba Zsuzsanna D. Nagy Fruzsina 12.d (a Kölcsey Társaság különdíja) Együd Rebeka 12.d (a Kölcsey Társaság dicsérete) Felkészítő tanáruk: Ben Slimenené Czipa Boglárka Piroska OKTV II. fordulóba jutott: Angol nyelv: Molnár Helga 12.a Felkészítő tanár: Ferencziné Molnár Éva

39 Országos versenyek OKTV II. fordulójába továbbküldhető dolgozatot írt Magyar nyelv Maklári Eszter 11.b Felkészítő tanár: Csabainé Kocsis Szilvia Francia nyelv Mikó Szabolcs 12.b Görgényi Gréta 12.b Baglyos Evelin 11.b Kovács Dorina 12.b Móré Eszter 12.b Felkészítő tanár: Baranyiné Szilágyi Gabriella Olasz nyelv Czirják Petra 11.b Papp Judit 11.b Vinnai Mirtill 11.b Felkészítő tanárok: Baranyiné Szilágyi Gabriella és Nagyné Balla Judit Kohulák Dorina 12. b F. t. : Nagyné Balla Judit

40 Országos versenyek Országos Olasz Fesztivál (Élőbeszéd A) Joó Brigitta 10.b (1. helyezés) Rákóczi Eszter 10.b (dicséret) Felkészítő tanár: Nagyné Balla Judit Országos Olasz Fesztivál (Pécsi Egyetem pályázata Miért mosolyog Mona Lisa?) Rákóczi Eszter 10.b (2. helyezés) Felkészítő tanár: Nagyné Balla Judit Országos Olasz Fesztivál (Élőbeszéd B) Vinnai Mirtill 11.b (2. helyezés) Papp Judit 11.b (3. helyezés) Felkészítő tanár: Nagyné Balla Judit Országos Olasz Fesztivál (Pázmány Péter Katolikus Egyetem pályázata Vita italiana) Vinnai Mirtill 11.b (3. helyezés) Felkészítő tanár: Nagyné Balla Judit Országos Olasz Fesztivál (Debreceni Egyetem pályázata Magyarországi olasz emlékek) Dobos Tekla 9.b (3. helyezés) Felkészítő tanár: Nagyné Balla Judit

41 Országos versenyek Országos Olasz Fesztivál (Színpadi kategória) Cziva Brigitta, Joó Brigitta, Pancsusák Boglárka, Rákóczi Eszter, Szabó Katarina, Szántai Dorina 10.b (5. helyezés) Felkészítő tanár: Nagyné Balla Judit DEBATE angol nyelvű vitaverseny Csapat: (7. helyezés) Balogh Rebeka 12.a, Hegymegi Dóra 12.a, Molnár Helga 12.a Felkészítő tanár: Ferencziné Molnár Éva Csapat: (8. helyezés) Gunyecz Anna 11.a, Jeczkó Levente 11.a, Ustea Dóra 11.a Felkészítő tanár: Torda István Tamásné Nagy Ildikó

42 Országos versenyek Országos Olasz Fesztivál (Kultúrtörténeti vetélkedő) Csapat: 9. helyezés Bán Dáriusz 11.b, Boros Gabriella 11.b, Papp Judit 11.b, Vinnai Mirtill 11.b Felkészítő tanár: Nagyné Balla Judit Bródy Országos Fizika Kísérletverseny Pintér Balázs Levente 11.c (különdíj) Felkészítő tanár: Juhászné Dancs Ágnes Arany János Országos Irodalmi Verseny döntőjébe továbbküldhető dolgozat Tóth Janka 9.d Felkészítő tanár: Dr. Murányiné Csorba Zsuzsanna

43 Országos versenyek IV. Országos Ifjúsági Vadászkürt Verseny Vitális Zsombor 10.c (1.helyezés) A Nyíregyházi Egyetem Zenei Intézete által meghirdetett Középiskolások IV. Országos Zenei Versenye klasszikus hangszerjáték kategóriában Vitális Zsombor 10.c (3. helyezés) IV. Trombita szól, dob pereg Demecseri Országos Rézfúvós verseny trombita hangszer Vitális Zsombor 10.c (arany minősítés) KAUNAS TALENT nemzetközi énekverseny Boda Izabella 9.b a fesztivál főszervezőjének különdíja MAIORI nemzetközi énekverseny Boda Izabella 9.b 1. helyezés Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázat Mirgai Zita 12.d (az országos döntőbe jutott önálló szerzésű vers kategóriában) Felkészítő tanár: Ben Slimenené Czipa Boglárka Piroska

44 Sportélet Szakosztályaink: Kézilabda leány Kézilabda amatőr leány Kézilabda amatőr fiú Labdarúgás fiú Labdarúgás leány Kosárlabda fiú Röplabda leány Atlétika fiú Atlétika leány

45 Kézilabda Kölcsey DSE Balogh Dorina ( Jó tanuló-jó sportoló -díj) Felkészítő tanár, edző: Hadobás István

46 Pályaválasztási kiállítás

47 Szalagavató

48 Kölcsey Alapítványi Bál

49 Sítábor Lengyelország, Bialka

50 Diákgála Diáknap Farsang

51 Iskolai közösségi szolgálat (IKSZ)

52 Tanévnyitó, ballagás

53 Központi ballagás - Városháza

54 FINA VIZES VILÁGBAJNOKSÁG Fina World Championships

55 Külföldi tanulmányutak - Franciaország

56 Iskolai élet képekben Verébtábor - Sopron Verébavató

57 Magyarország, szeretlek! televíziós vetélkedőn - MTVA

58 A Kölcsey Ferenc Gimnázium jövőjéért Alapítvány A szülők, a nevelőtestület összefogásával az alapítvány égisze alatt január 26-án megtartottuk az első jótékonysági bált. Az új Alapítvány célja: a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban tanuló diákok oktatása-nevelése, képességeik fejlesztése a legkorszerűbb eszközökkel.

59 A Kölcsey Ferenc Gimnázium jövőjéért Alapítvány A Kuratórium elnöke: Márk Attila Olivér igazgató

60 Ne gondold, mintha a tanulás, csak bizonyos időkhez, az ifjúság éveihez köttetnék. /Kölcsey Ferenc/

A Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium története

A Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium története A Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium története A gimnázium elődje az 1928-ban létesített Kálvineum Tanítóképző Intézet volt, amely a tanítóképzés átszervezésével az 1954/55. tanévtől fokozatosan leánygimnáziummá

Részletesebben

Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium

Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium Beiskolázási nyílt nap Szülői értekezlet 2018. szeptember 12. Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium Sok szeretettel köszöntjük a kedves Szülőket, Hozzátartozókat, Érdeklődőket!

Részletesebben

A NYÍREGYHÁZI KÖLCSEY FERENC GIMNÁZIUM NEVELŐTESTÜLETÉNEK TAGJAI 2016/2017.

A NYÍREGYHÁZI KÖLCSEY FERENC GIMNÁZIUM NEVELŐTESTÜLETÉNEK TAGJAI 2016/2017. A NYÍREGYHÁZI KÖLCSEY FERENC GIMNÁZIUM NEVELŐTESTÜLETÉNEK TAGJAI 2016/2017. Márk Attila Olivér Igazgató Okleveles matematika fizika szakos középiskolai tanár, közoktatási vezető pedagógus szakvizsga, szakvizsgázott

Részletesebben

Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium Iskolai közösségi szolgálat (IKSZ) 2016/2017. tanév I. félév

Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium Iskolai közösségi szolgálat (IKSZ) 2016/2017. tanév I. félév Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium Iskolai közösségi szolgálat (IKSZ) 2016/2017. tanév I. félév Jókor szokjál e gondolathoz; a társaságban született ember nem önmagáé. Kölcsey Ferenc Iskolai közösségi

Részletesebben

Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium. 2015/2016. tanév végi beszámoló

Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium. 2015/2016. tanév végi beszámoló Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium 2015/2016. tanév végi beszámoló Tanulmányi eredmények Az osztályzatok eloszlása: jeles: 5724 iskolai átlag: jó: 1719 közepes: 446 elégséges: 77 elégtelen: 1 4,64 Tanulmányi

Részletesebben

Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium. 2016/2017. tanév végi beszámoló

Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium. 2016/2017. tanév végi beszámoló Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium 2016/2017. tanév végi beszámoló Összesen: 562 tanuló Fiúk: 29,54% 166 396 Lányok: 70,46% Átlagos osztálylétszám: 35 fő Lakóhely szerint Bejáró: 29,18 % 164 84 Kollégisták:

Részletesebben

A NYÍREGYHÁZI KÖLCSEY FERENC GIMNÁZIUM NEVELŐTESTÜLETÉNEK TAGJAI 2018/2019- es tanév

A NYÍREGYHÁZI KÖLCSEY FERENC GIMNÁZIUM NEVELŐTESTÜLETÉNEK TAGJAI 2018/2019- es tanév A NYÍREGYHÁZI KÖLCSEY FERENC GIMNÁZIUM NEVELŐTESTÜLETÉNEK TAGJAI 2018/2019- es tanév Márk Attila Olivér Kajatinné Pogácsás Edit Igazgató Okleveles matematika fizika szakos középiskolai tanár, közoktatási

Részletesebben

A Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium nyitva tartásának rendje

A Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium nyitva tartásának rendje A Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium nyitva tartásának rendje Az iskola épülete szorgalmi időben hétfőtől péntekig reggel 7:00 órától este 19:00 óráig tart nyitva. A fenti időponttól való eltérést az

Részletesebben

Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium 2016/2017. tanév I. félév

Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium 2016/2017. tanév I. félév Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium 2016/2017. tanév I. félév Összesen: 563 tanuló fiúk 29,48% 166 397 lányok 70,52% átlagos osztálylétszám: 35 fő Lakóhely szerint 26.11% 14.56% 59.33% Kollégista 82 fő

Részletesebben

VERSENYEREDMÉNYEK. 2009/2010. tanév

VERSENYEREDMÉNYEK. 2009/2010. tanév Magyar nye lv és irod alom VERSENYEREDMÉNYEK 2009/2010. tanév Szabó Szilvia 13.b osztályos tanuló magyar nyelv tárgyból OKTV 19. helyezett. Mihály Klaudia 13.b osztályos tanuló az országos Szép Magyar

Részletesebben

Felvételi tájékoztató 2019/2020. tanévre

Felvételi tájékoztató 2019/2020. tanévre Felvételi tájékoztató 2019/2020. tanévre Miről fogunk beszélni? Intézményünk profilja Közösségünk Felvételi eljárás Pontszámítás menete Magyar - Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium Tehetséggondozó középiskola

Részletesebben

Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.)

Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.) 2008/2009-es tanév Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.) Iskolánk tanulói az országos döntőben az alábbi eredményeket érték el. Fliszár Tímea (12.B osztály)

Részletesebben

Név oszt. helyezés Kategória felkészítő tanár Kiss Hunor 1.a 1. 1. Gál Csabáné. Név oszt. helyezés Kategória felkészítő tanár

Név oszt. helyezés Kategória felkészítő tanár Kiss Hunor 1.a 1. 1. Gál Csabáné. Név oszt. helyezés Kategória felkészítő tanár TUDÁSBAJNOKSÁG MEGYEI DÖNTŐ - ANYANYELV Kiss Hunor 1.a 1. 1. Gál Csabáné TUDÁSBAJNOKSÁG MEGYEI DÖNTŐ - ANYANYELV Fónagy-Árva Péter 2.a 18. 2. Nagy Levente 2.b 26. 2. Bodnárné Bali Krisztina TUDÁSBAJNOKSÁG

Részletesebben

Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium OM azonosító száma:

Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium OM azonosító száma: Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium OM azonosító száma: 029743 Cím: 6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 6-8. Telefonszám: 62/548-936 Fax: 62/548-936 E-mail: rmgszeged@gmail.com Honlap: www.radnoti-szeged.sulinet.hu

Részletesebben

Az EGRI SZILÁGYI ERZSÉBET GIMNÁZIUM 2014-2015. tanévre vonatkozó felvételi tájékoztatója

Az EGRI SZILÁGYI ERZSÉBET GIMNÁZIUM 2014-2015. tanévre vonatkozó felvételi tájékoztatója Az EGRI SZILÁGYI ERZSÉBET GIMNÁZIUM 2014-2015. tanévre vonatkozó felvételi tájékoztatója 1. Az intézmény neve: EGRI SZILÁGYI ERZSÉBET GIM- NÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM 2. Címe, telefonszáma: 3300 EGER, IFJÚSÁG

Részletesebben

Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium OM azonosító száma:

Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium OM azonosító száma: Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium OM azonosító száma: 029743 Cím: 6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 6-8. Telefonszám: 62/548-936 Fax: 62/548-936 E-mail: rmgszeged@gmail.com Honlap: www.radnoti-szeged.sulinet.hu

Részletesebben

Tanulmányi versenyek I. ORSZÁGOS ÉS FŐVÁROSI VERSENYEK

Tanulmányi versenyek I. ORSZÁGOS ÉS FŐVÁROSI VERSENYEK Megmérettetések 65 Tanulmányi versenyek I. ORSZÁGOS ÉS FŐVÁROSI VERSENYEK Országos olasz nyelvi diáktalálkozó Nosticzius Ákos 12. B novellafordítás 1. hely tanára: Matolcsi Balázs Seager-Smith Dániel 10.

Részletesebben

Mit kínál a Szekszárdi I. Béla Gimnázium?

Mit kínál a Szekszárdi I. Béla Gimnázium? Mit kínál a Szekszárdi I. Béla Gimnázium? Helytálljunk, mégis szabadon szaladjunk (Illyés Gyula) Az I. Béla Gimnázium Tehetséggondozó Középiskola Tehetségpont Ökoiskola, Madárbarát Iskola, Pénziránytű

Részletesebben

VERSENYEREDMÉNYEK 2016/2017.

VERSENYEREDMÉNYEK 2016/2017. Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny OKTV Tantárgy versenyző osztály helyezés felkészítő tanár Kémia OKTV döntő Dragan Viktor Konstantin 11. A 23. Tóth Edina Kémia OKTV döntő Zsignár-Nagy Barnabás

Részletesebben

A Ráckevei Ady Endre Gimnázium tanári kara a 2019/2020-as tanévben

A Ráckevei Ady Endre Gimnázium tanári kara a 2019/2020-as tanévben A Ráckevei Ady Endre Gimnázium tanári kara a 2019/2020-as tanévben Név: Molnár László Szak(ok): történelem, könyvtár Igazgató Szakvizsgával rendelkező mesterpedagógus Elérhetőség: ramolasz60@gmail.com

Részletesebben

1. A / e s t a n é v m u n k a r e n d j e

1. A / e s t a n é v m u n k a r e n d j e 1. A 2 0 1 8 / 2 0 1 9 - e s t a n é v m u n k a r e n d j e Kecskeméti Szakképzési Centrum Kada Elek Közgazdasági Szakgimnáziuma tanítási munka 2018. augusztus 21. kedd 22. szerda 23. csütörtök Munkaközösségi

Részletesebben

Éves munkaterv 2018/2019

Éves munkaterv 2018/2019 Éves munkaterv 2018/2019 Szeptember szept. 3. szept. 12. szept. 13-14. szept. 16-18. szept. 21. szept. 21-23. szept. 25. szept. 28. szept. 28-29. Tanévnyitó Szülői értekezlet Osztálykirándulás (12. évf.)

Részletesebben

OKTATÁSUNK EREDMÉNYESSÉGE

OKTATÁSUNK EREDMÉNYESSÉGE OKTATÁSUNK EREDMÉNYESSÉGE 2016-2017 1 TARTALOM Kompetenciamérés 2016 Érettségik 2017 Továbbtanulás 2017 Versenyeredmények a 2016-2017. tanévben Iskolai átlagok a 2016-2017. tanévben 2 KOMPETENCIAMÉRÉS

Részletesebben

Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei forduló Csermák Dávid 7.b 9. helyezés

Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei forduló Csermák Dávid 7.b 9. helyezés OKTV második forduló matematika Boncz Ádám 11.b biológia Csőkör Katalin 12.b Arany Dániel Matematika verseny döntő Milotai Zoltán 9.c OÁTV német nyelv megyei forduló Pauer László 7.a Czencz Máté 8.a Szöllősi

Részletesebben

Szegedi Szakképzési Centum Gábor Dénes Szakgimnáziuma 2017/2018. tanév Munkaterv. Eseménynaptár augusztus

Szegedi Szakképzési Centum Gábor Dénes Szakgimnáziuma 2017/2018. tanév Munkaterv. Eseménynaptár augusztus Szegedi Szakképzési Centum Gábor Dénes Szakgimnáziuma 2017/2018. tanév Munkaterv Eseménynaptár 2017. augusztus 08.09. szerda Tankönyvek kiszállítása Balla-Mustos Mónika 08.23. szerda 8.30 Alakuló értekezlet

Részletesebben

KECSKEMÉTI BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUM ÉRETTSÉGI 2013.

KECSKEMÉTI BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUM ÉRETTSÉGI 2013. KECSKEMÉTI BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUM ÉRETTSÉGI 2013. végzős fő előrehozott fő előző években érettségizett összesen érettségiző 12.A vizsgabizottsága 17 27 2 46 12.B vizsgabizottsága 35 9 1 45 12.C vizsgabizottsága

Részletesebben

A Ráckevei Ady Endre Gimnázium tanári kara a 2018/19-es tanévben

A Ráckevei Ady Endre Gimnázium tanári kara a 2018/19-es tanévben A Ráckevei Ady Endre Gimnázium tanári kara a 2018/19-es tanévben Név: Molnár László Szak(ok): történelem, könyvtár Igazgató Szakvizsgával rendelkező mesterpedagógus Elérhetőség: ramolasz60@gmail.com Név:

Részletesebben

Tanulmányi eredmények Felső tagozat 2011/2012. (II. félév)

Tanulmányi eredmények Felső tagozat 2011/2012. (II. félév) Tanulmányi eredmények Felső tagozat 2011/2012. (II. félév) Magyar Simonyi Zsigmond helyesírási verseny iskolai fordulójában 85% feletti eredményt értek el az alábbi tanulók: 5. évfolyam Szabó Péter 5.b

Részletesebben

Az iskola nyitva tartása: Szorgalmi időszak idején (Eltérő nyitva tartás az iskolai szünetek ideje alatt)

Az iskola nyitva tartása: Szorgalmi időszak idején (Eltérő nyitva tartás az iskolai szünetek ideje alatt) Az iskola nyitva tartása: Szorgalmi időszak idején 7.00-16.00 (Eltérő nyitva tartás az iskolai szünetek ideje alatt) Rendezvények, események a 2018/19-es tanév során Dátum Nap Esemény, rendezvény 2018.09.02

Részletesebben

OKTV országos döntő angol nyelv Kováts Tímea 12.b 2. helyezés. fizika Frigyes Tamás 12.b. Kovács Péter. kémia Takács Gergő 12.c Mag Zsuzsa 12.

OKTV országos döntő angol nyelv Kováts Tímea 12.b 2. helyezés. fizika Frigyes Tamás 12.b. Kovács Péter. kémia Takács Gergő 12.c Mag Zsuzsa 12. OKTV országos döntő angol nyelv Kováts Tímea 12.b 2. helyezés OKTV második forduló matematika Barna Mátyás 12.b Frigyes Tamás 12.b fizika Frigyes Tamás 12.b Kovács Péter 12.b kémia Takács Gergő 12.c Mag

Részletesebben

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2018/2019-es tanévben. Augusztus

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2018/2019-es tanévben. Augusztus A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2018/2019-es tanévben Augusztus Augusztus 21. Augusztus 22-23 Augusztus 24. Augusztus 27-29. Augusztus 27. Augusztus 28. Augusztus 27-30 Augusztus 30.

Részletesebben

VERSENYEREDMÉNYEK. Matematika

VERSENYEREDMÉNYEK. Matematika VERSENYEREDMÉNYEK EGYÉNI VERSENYEK Matematika Általános iskola 1. osztály: 1. helyezett: Papik Petra Szent László Általános Iskola, Kisvárda Felkészítő tanár: Dancs Mónika 2. helyezett: Jenei Marcell Szent

Részletesebben

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2018/2019-es tanévben. Augusztus

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2018/2019-es tanévben. Augusztus A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2018/2019-es tanévben Augusztus Augusztus 21. Vezetőségi értekezlet Augusztus 22-23 Augusztus 24. Augusztus 27-29. Augusztus 27. Augusztus 28. Augusztus

Részletesebben

Iskolai versenyek. Név Osztály Tantárgy Helyezés Felkészítő tanár

Iskolai versenyek. Név Osztály Tantárgy Helyezés Felkészítő tanár Iskolai versenyek Név Osztály Tantárgy Helyezés Felkészítő tanár Iványi Martin 5.a I. Knotz Lászlóné Sági Márton Matematika verseny 5. évfolyam II. Buzás Istvánné Fekete Zsombor III. Buzás Istvánné Lakatos

Részletesebben

óra osztályfőnöki órák

óra osztályfőnöki órák szeptember 1. csütörtök 8.00 majd 5. óra 5. óra 6. óra Első tanítási nap - TANÉVNYITÓ ÜNNEPÉLY 2-3-4. óra osztályfőnöki órák angol nyelvi szintfelmérés az 9.A, 9.B, 9.D osztályokban tájékoztató a közösségi

Részletesebben

EGRY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

EGRY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA EGRY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK: Az intézmények

Részletesebben

A tanév rendje 2019/2020.

A tanév rendje 2019/2020. 027945 A tanév rendje 2019/2020. T.n. Dátum Szeptember 1 V 1 2 H Első tanítási nap 7.45 Tanévnyitó, gólyaköszöntő Tóthné Muráncsik Mónika 2 3 K 3 4 Sze 4 5 Cs Októberi érettségi vizsgák jelentkezési határideje

Részletesebben

A Ráckevei Ady Endre Gimnázium tanári kara a 2018/19-es tanévben

A Ráckevei Ady Endre Gimnázium tanári kara a 2018/19-es tanévben A Ráckevei Ady Endre Gimnázium tanári kara a 2018/19-es tanévben Név: Molnár László Szak(ok): történelem, könyvtár Igazgató Szakvizsgával rendelkező mesterpedagógus Elérhetőség: ramolasz60@gmail.com Név:

Részletesebben

Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium 60. jubileumi év. 2017/2018. tanév I. félév

Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium 60. jubileumi év. 2017/2018. tanév I. félév Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium 60. jubileumi év 2017/2018. tanév I. félév Összesen: 552 tanuló fiúk 31,7% 175 377 lányok 68,3% átlagos osztálylétszám: 35 fő Lakóhely szerint Bejáró 92 fő Kollégista

Részletesebben

Arany János Általános Iskola és Gimnázium

Arany János Általános Iskola és Gimnázium A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓJA a 2018/2019. tanévre Felvételt hirdetünk az általános iskolák 4. osztályos tanulóinak nyolc évfolyamos gimnáziumi osztályba.

Részletesebben

INTÉZMÉNYÜNKBEN FOLYÓ KÉPZÉSEK

INTÉZMÉNYÜNKBEN FOLYÓ KÉPZÉSEK INTÉZMÉNYÜNKBEN FOLYÓ KÉPZÉSEK A 4 évfolyamos gimnáziumi osztályaink Emelt idegen nyelvi képzések Intézményünkben nagy hagyományai vannak az emelt szintű angol és német nyelvoktatásnak. A nyelvi tagozaton

Részletesebben

2009/2010. TANÉV ALAPÍTVÁNYI TÁMOGATÁSOK ÖSSZESÍTÉSE I. VIZSGADÍJAK

2009/2010. TANÉV ALAPÍTVÁNYI TÁMOGATÁSOK ÖSSZESÍTÉSE I. VIZSGADÍJAK Név Osztály Vizsga Összeg 1. Pelyvás Lívia 11. C Német közép C 21 300 Ft 2. Farkas Gergı 12. A Angol alap C 14 200 Ft 3. Nemes Norbert Ferenc 12. B Angol közép C 21 300 Ft 4. Szabó Éva 12. B Angol közép

Részletesebben

Tanító szakos hallgatók beosztása tanítási gyakorlatra es tanév II. félév

Tanító szakos hallgatók beosztása tanítási gyakorlatra es tanév II. félév Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Tanító szakos hallgatók beosztása tanítási gyakorlatra 2018-19-es tanév II. félév 1 Forgásrend a csoportos tanítási gyakorlatokhoz

Részletesebben

Miért éppen a BESI? Bessenyei György Gimnázium és Kollégium.

Miért éppen a BESI? Bessenyei György Gimnázium és Kollégium. Miért éppen a BESI? Bessenyei György Gimnázium és Kollégium http://www.besi.hu mert nagy hagyományokkal rendelkezünk Alapítás éve: 1911. Hagyományaink: - Évfordulós események (kiadványok) - Névadó szellemiségének,

Részletesebben

EGRY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

EGRY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA EGRY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK: Az intézmények

Részletesebben

ISKOLAI RENDEZVÉNYEK ÜTEMTERVE

ISKOLAI RENDEZVÉNYEK ÜTEMTERVE ISKOLAI RENDEZVÉNYEK ÜTEMTERVE 1. P 2. Szo 3. V 4. H 5. K 6. Sz 7. Cs 8. P 9. Szo 10. V 11. H 12. K 13. Sz 14. Cs 15. P 16. Szo 17. V 18. H 19. K 20. Sz Ünnep 21. Cs 22. P 23. Szo 24. V 25. H 26. K 27.

Részletesebben

A Ráckevei Ady Endre Gimnázium tanári kara a 2017/18-as tanévben

A Ráckevei Ady Endre Gimnázium tanári kara a 2017/18-as tanévben A Ráckevei Ady Endre Gimnázium tanári kara a 2017/18-as tanévben Név: Molnár László Szak(ok): történelem, könyvtár Igazgató Szakvizsgával rendelkező mesterpedagógus Ráckeve Város Pedagógiai Díjával kitüntetett

Részletesebben

Versenyeredmények 2015/2016. Berzsenyi Dániel Gimnázium

Versenyeredmények 2015/2016. Berzsenyi Dániel Gimnázium Versenyeredmények 2015/2016. Berzsenyi Dániel Gimnázium MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM Krúdy Gyula országos prózamondó verseny 1. helyezés Pántics Luca 10.E Felkészítő tanár: Horváthné Csoszó Gyöngyi Nagy Kitti

Részletesebben

felkészítők (tanár neve)

felkészítők (tanár neve) VERSENYEREDMÉNYEK - SPORT A Debreceni Bolyai János Általános Iskola és AMI 2019. március - április Verseny szintje, időpontja, helyszíne (helyi, városi, megyei) Résztvevők (név, osztály) felkészítők (tanár

Részletesebben

Arany János Országos Irodalom Verseny: Implom József Országos Helyesírási Verseny: 31. Kárpátmedencei irodalmi. pályázat:

Arany János Országos Irodalom Verseny: Implom József Országos Helyesírási Verseny: 31. Kárpátmedencei irodalmi. pályázat: Implom József Országos Helyesírási Verseny: Arany János Országos Irodalom Verseny: Rab Fanni 9.b 9. helyezett Zay János 7. helyezett Csóka Nikoletta 9.e I Boda Nikolett 11.d IV. helyezett (Antal Andrea)

Részletesebben

Erkel Ferenc Gimnázium és Informatikai Szakképző Iskola, Kollégium. Tanulmányi Versenyek

Erkel Ferenc Gimnázium és Informatikai Szakképző Iskola, Kollégium. Tanulmányi Versenyek Tanulmányi Versenyek 2009-2010 MATEMATIKA Arany Dániel Matematikai Tanulóverseny Kezdő kategória: 2. fordulóba jutott Tóth Rebeka 9.E felkészítő tanár: Farkas Mária Bertalan Vera 9.B és Tóth Ádám Raymund

Részletesebben

K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK:

K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK: K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK: Az intézmények eredményességéről, felkészültségéről,

Részletesebben

2012/2013. tanév rendje (kivonat)

2012/2013. tanév rendje (kivonat) 2012/2013. tanév rendje (kivonat) Első tanítási nap: Őszi szünet: Téli szünet: Első félév: Tavaszi szünet: Utolsó tanítási nap: Tanítási napok száma: 2012. szeptember 3. /hétfő/ 2012. október 29-től november

Részletesebben

A Verseghy Ferenc Gimnázium különös közzétételi listája szeptember

A Verseghy Ferenc Gimnázium különös közzétételi listája szeptember A Verseghy Ferenc Gimnázium különös közzétételi listája 2016. szeptember A 11/1994. évi Kormányrendelet a közoktatási intézmények számára 2009. augusztus 31-étől Különös közzétételi lista elkészítését

Részletesebben

Tájékoztató az egyéni tanrend összeállításához a 11. évfolyamra. a 2015/2016. tanévben

Tájékoztató az egyéni tanrend összeállításához a 11. évfolyamra. a 2015/2016. tanévben Tájékoztató az egyéni tanrend összeállításához a 11. évfolyamra a 2015/2016. tanévben A 11. (12-13.) évfolyamon a tanrend az érettségi - felsőoktatási felvételi igényekhez igazodik Tanulóink korábbi választásuktól

Részletesebben

VERSENYEREDMÉNYEK. 1. osztály. Bendegúz matematika levelezős verseny. Berki Andrea bronz Berki Milán bronz Bertók Eliza ezüst Németh Boglárka arany

VERSENYEREDMÉNYEK. 1. osztály. Bendegúz matematika levelezős verseny. Berki Andrea bronz Berki Milán bronz Bertók Eliza ezüst Németh Boglárka arany VERSENYEREDMÉNYEK 1. osztály Bendegúz matematika levelezős verseny Berki Andrea bronz Berki Milán bronz Bertók Eliza ezüst Németh Boglárka arany Irodalom, szövegértés Péter Dominik ezüst Felkészítő pedagógus:

Részletesebben

BÁLINT MÁRTON ÁLTALÁNOS ÉS KÖZÉPISKOLA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. 2012-2013-as tanévre

BÁLINT MÁRTON ÁLTALÁNOS ÉS KÖZÉPISKOLA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. 2012-2013-as tanévre BÁLINT MÁRTON ÁLTALÁNOS ÉS KÖZÉPISKOLA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2012-2013-as tanévre Kedves Leendő Tanulónk! Tisztelt Érdeklődő Szülők! Tájékoztatónk célja, hogy felvételi követelményeinket nyilvánosságra

Részletesebben

Tanító szakos hallgatók beosztása tanítási gyakorlatra es tanév II. félév

Tanító szakos hallgatók beosztása tanítási gyakorlatra es tanév II. félév Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Tanító szakos hallgatók beosztása tanítási gyakorlatra 201617es tanév II félév II ÉVFOLYAM Forgásrend a csoportos tanítási gyakorlatokhoz

Részletesebben

2016/2017. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁK ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG III-IV. KORCSOPORT NYÍREGYHÁZA VÁROSI DÖNTŐ. Városi Stadion NYÍREGYHÁZA

2016/2017. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁK ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG III-IV. KORCSOPORT NYÍREGYHÁZA VÁROSI DÖNTŐ. Városi Stadion NYÍREGYHÁZA 2016/2017. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁK ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ III-IV. KORCSOPORT NYÍREGYHÁZA VÁROSI DÖNTŐ Helyszín : Időpont : Városi Stadion NYÍREGYHÁZA 2016.09.27 13:00 A Versenybizottság elnöke: Bakosi Béla

Részletesebben

ANDRÁSSY GYULA A G K GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM. Nyílt nap összeállította: Kovács Tibor ivh.

ANDRÁSSY GYULA A G K GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM. Nyílt nap összeállította: Kovács Tibor ivh. NDRÁSSY YUL IMNÁZIUM ÉS OLLÉIUM Nyílt nap 2018. 11. 17. IMNÁZIUM ( - 4 ) FONTOS DÖNTÉS Érettségi (középszintű, emelt szintű) Felsőfokú szakképzés, érettségire épülő szakmák nyelvvizsga Felsőoktatás Szakgimnázium

Részletesebben

A Neumann János Középiskola és Kollégium a 2014/2015. tanévet is sikerrel zárta

A Neumann János Középiskola és Kollégium a 2014/2015. tanévet is sikerrel zárta A János Középiskola és Kollégium a 2014/2015. tanévet is sikerrel zárta A fenntartói értékelés témái: Tanulmányi eredmények Érettségi vizsgákról János Középiskola és Kollégium nyelvvizsga eredményei Továbbtanulás

Részletesebben

F e l a d a t t e r v a / e s t a n é v r e. Események: Időpontok: Felelősök: Gólyatábor augusztus Pallagi Zs., 9.

F e l a d a t t e r v a / e s t a n é v r e. Események: Időpontok: Felelősök: Gólyatábor augusztus Pallagi Zs., 9. Események: Időpontok: Felelősök: Gólyatábor 2018. augusztus 21-24. Pallagi Zs., 9.-es ofők Alakuló és értekezlet 2018. augusztus. 28. 9 óra Csabai Róbert Javítóvizsgák 2018. augusztus 29. 8 óra Havas János

Részletesebben

A Mikulás Kupán a következı eredmények születtek: I. korcsoport

A Mikulás Kupán a következı eredmények születtek: I. korcsoport A Mikulás Kupán a következı eredmények születtek: I. korcsoport Fiú 25 méter mellúszás: 1. Vismeg Zsombor, Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola 2. Kék Tamás Ákos, Carolina Óvoda és Bölcsıde 2.Klamancsek

Részletesebben

ISKOLAI RENDEZVÉNYEK ÜTEMTERVE

ISKOLAI RENDEZVÉNYEK ÜTEMTERVE Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium - 2015/2016-os tanév ütemterve 1 ISKOLAI RENDEZVÉNYEK ÜTEMTERVE 1 Szo 2 V 3 H 4 K 5 Sz 6 Cs 7 P 8 Szo 9 V 10 H 11 K 12 Sz 13 Cs 14 P 15 Szo 16 V 17 H 18

Részletesebben

2014/2015. tanév ütemterve

2014/2015. tanév ütemterve 2014/2015. tanév ütemterve Augusztus 21. 8,00 Alakuló értekezlet. Munkaközösség-vezetők megbeszélése 26. 8,00 Javítóvizsgák Szeptember 1. 8,00 Tanévnyitó ünnepély 3. Tanévnyitó értekezlet 5. 8,00 VENI

Részletesebben

Mit kínál az I. Béla Gimnázium?

Mit kínál az I. Béla Gimnázium? Mit kínál az I. Béla Gimnázium? Helytálljunk, mégis szabadon szaladjunk (Illyés Gyula) I. Béla Gimnázium Akkreditált Kiváló Tehetségpont, Európai Tehetségpont, kiemelt teljesítményű iskola, Pécsi Tudományegyetem

Részletesebben

Nevelőtestületi alakuló értekezlet Munkaközösségi értekezletek Javító- pótló-osztályozó- különbözeti vizsgák

Nevelőtestületi alakuló értekezlet Munkaközösségi értekezletek Javító- pótló-osztályozó- különbözeti vizsgák A 2012/2013-as tanév helyi rendje 2012. augusztus augusztus 22-24. augusztus 27. augusztus 28. augusztus 29. Gólyatábor 9. évfolyam Nevelőtestületi alakuló értekezlet Munkaközösségi értekezletek Javító-

Részletesebben

Versenyeredmények 2010/2011. Berzsenyi Dániel Gimnázium

Versenyeredmények 2010/2011. Berzsenyi Dániel Gimnázium Versenyeredmények 2010/2011. Berzsenyi Dániel Gimnázium INFORMATIKA 1. Nemes Tihamér O.K. Alkalmazói Versenyen országos döntőbe jutottak: megyei 1. helyezés: Forgó Frigyes 11.E/A (országos 30.hely) felkészítő

Részletesebben

A 2017/2018-es tanév rendje a Soproni Széchenyi István Gimnáziumban Feladat Felelős Időpont

A 2017/2018-es tanév rendje a Soproni Széchenyi István Gimnáziumban Feladat Felelős Időpont Feladat Felelős Időpont Geopolitikai Konferencia 2017 Közép- és Kelet- Európa a 21. század többpólusú világában Farkas Gábor, Simon György augusztus 25. Magyar-Földrajzi Társaság 70. Vándorgyűlése és 141.

Részletesebben

A Verseghy Ferenc Gimnázium különös közzétételi listája szeptember

A Verseghy Ferenc Gimnázium különös közzétételi listája szeptember A Verseghy Ferenc Gimnázium különös közzétételi listája 2017. szeptember A 11/1994. évi Kormányrendelet a közoktatási intézmények számára 2009. augusztus 31 étől Különös közzétételi lista elkészítését

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA. a 229/2012. Kormány rendelet 23. -a alapján

KÖZZÉTÉTELI LISTA. a 229/2012. Kormány rendelet 23. -a alapján KÖZZÉTÉTELI LISTA a 229/2012. Kormány rendelet 23. -a alapján (1) a) A felvételi lehetőségről szóló tájékoztató : 2016. október 28-tól olvasható a következő linken: http://www.mig.hu/hu/felveteli/ (1)

Részletesebben

2014-2015. TANÉVBEN INDULÓ OSZTÁLYOK

2014-2015. TANÉVBEN INDULÓ OSZTÁLYOK Kökönyösi Szakközépiskola Nagy László Gimnáziuma 7300 Komló, Alkotmány u. 2. OM azonosító: 201286 Telephely kódja: 013 Igazgató: Vámos Ágnes Pályaválasztási felelős: Varga Margit Telefon: 72/482367 E-mail:

Részletesebben

Adatlap. 1. Általános felvételi eljárásban felvételi vizsgát tartanak: igen nem (Kérem aláhúzni a megfelelı választ!)

Adatlap. 1. Általános felvételi eljárásban felvételi vizsgát tartanak: igen nem (Kérem aláhúzni a megfelelı választ!) Adatlap 1. Általános felvételi eljárásban felvételi vizsgát tartanak: igen nem Ha igen, akkor: Központi írásbeli vizsgát tartanak: - 8 évfolyamos képzésre jelentkezıknek igen nem - 4 (5) évfolyamos képzésre

Részletesebben

A LEHEL VEZÉR GIMNÁZIUM MUNKATERVE (2018/19)

A LEHEL VEZÉR GIMNÁZIUM MUNKATERVE (2018/19) A LEHEL VEZÉR GIMNÁZIUM MUNKATERVE (2018/19) I. Rendeletben (13/2018.(VI. 14.) EMMI-rendelet) meghatározott és hozzá kapcsolódó időpontok (az alábbi időpontok a későbbiekben változhatnak) Első tanítási

Részletesebben

Képzési formák. Hatosztályos gimnázium. Négyosztályos gimnázium. Szakközépiskolai képzés

Képzési formák. Hatosztályos gimnázium. Négyosztályos gimnázium. Szakközépiskolai képzés Képzési formák Hatosztályos gimnázium Négyosztályos gimnázium Szakközépiskolai képzés (kertész- és növényvédelmi technikus, bor és pezsgőgyártó technikus 4+1 év) A gimnáziumi képzés eredményei Célja, hogy

Részletesebben

Mit kínál a Szekszárdi I. Béla Gimnázium?

Mit kínál a Szekszárdi I. Béla Gimnázium? Mit kínál a Szekszárdi I. Béla Gimnázium? Helytálljunk, mégis szabadon szaladjunk (Illyés Gyula) Szekszárdi I. Béla Gimnázium Akkreditált Kiváló Tehetségpont Ökoiskola, Madárbarát Iskola, Mentoráló intézmény

Részletesebben

AVASI GIMNÁZIUM FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2014/2015-ÖS TANÉV. Általános kerettantervű képzés, emelt szintű nyelvoktatással (Tagozatkód: 13)

AVASI GIMNÁZIUM FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2014/2015-ÖS TANÉV. Általános kerettantervű képzés, emelt szintű nyelvoktatással (Tagozatkód: 13) AVASI GIMNÁZIUM FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2014/2015-ÖS TANÉV Cím: 3524 Miskolc, Klapka Gy. u. 2. OM kód: 029264 Telefon: 46/562-289; 46/366-620 E-mail: titkarsag@avasi.hu Honlap: www.avasi.hu I. A 2014/2015.

Részletesebben

Versenyeredmények. a Bálint Sándor Tagiskolában területi 1. helyezett Donka Anita 3. osztály Fodorné Kiss Magdolna

Versenyeredmények. a Bálint Sándor Tagiskolában területi 1. helyezett Donka Anita 3. osztály Fodorné Kiss Magdolna a Bálint Sándor Tagiskolában Versenyeredmények 2015-2016. A verseny, pályázat elnevezése Szint Eredmény Tanuló Osztály Felkészítő tanár területi 1. helyezett Donka Anita 3. osztály Fodorné Kiss Magdolna

Részletesebben

2017. április 22-én iskolánk 6.a osztályos tanulója Szittya Marcell a Mozaik Országos angol tanulmányi versenyen 5. helyezést ért el.

2017. április 22-én iskolánk 6.a osztályos tanulója Szittya Marcell a Mozaik Országos angol tanulmányi versenyen 5. helyezést ért el. Természetismereti verseny Iskolánk tanulói 2017. május 28-án, a Műszaki Egyetemen megrendezett Herman Ottó országos természetismereti verseny döntőjén vettek részt. Eredményeik: Nagy Ádám (4.c) 3. hely

Részletesebben

Tanulmányi versenyek I. ORSZÁGOS ÉS FŐVÁROSI VERSENYEK

Tanulmányi versenyek I. ORSZÁGOS ÉS FŐVÁROSI VERSENYEK Megmérettetések 65 Tanulmányi versenyek I. ORSZÁGOS ÉS FŐVÁROSI VERSENYEK Országos középiskolai tanulmányi verseny Biológia Tallós Zsófia 12. C 27. hely tanára: Babay-Bognár Krisztina Szép magyar beszéd

Részletesebben

A Horváth Mihály Gimnázium helyi rendje a 2018/2019-es tanévre

A Horváth Mihály Gimnázium helyi rendje a 2018/2019-es tanévre A Horváth Mihály Gimnázium helyi rendje a 2018/2019-es tanévre SZORGALMI IDŐ Az első tanítási nap: 2018. szeptember 3. (hétfő) Az utolsó tanítási nap: 2019. június 14. (péntek) Az iskola utolsó, befejező

Részletesebben

BEISKOLÁZÁSI TÁJÉKOZTATÓ

BEISKOLÁZÁSI TÁJÉKOZTATÓ BEISKOLÁZÁSI TÁJÉKOZTATÓ Kecskeméti Katona József Gimnázium Becsület és dicsőség az érdemesnek! 6000 Kecskemét, Dózsa György u. 3. Telefon: 76/481-583 www.kjg.hu OM azonosító: 027944 A 2016-2017. tanévben

Részletesebben

2016. augusztus. Havi bontásban intézményi munkaterv. Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium /2017-es tanév ütemterve 1 1 H 2 K.

2016. augusztus. Havi bontásban intézményi munkaterv. Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium /2017-es tanév ütemterve 1 1 H 2 K. Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium - 2016/2017-es tanév ütemterve 1 Havi bontásban intézményi munkaterv 1 H 2 K 3 Sz 4 Cs 5 P 6 Szo 7 V 8 H 9 K 10 Sz 11 Cs 12 P 13 Szo 14 V 15 H 16 K 17 Sz

Részletesebben

Tanévnyitó szeptember 3. Felnőttoktatási tagozat

Tanévnyitó szeptember 3. Felnőttoktatási tagozat Tanévnyitó 2015. szeptember 3. Felnőttoktatási tagozat Budapest IX. Kerületi Leövey Klára Gimnázium és Szakközépiskola a második esély gimnáziuma 1 Felnőttoktatási Tagozat www.ktkt.suli.hu Osztályaink

Részletesebben

Versenyeredmények a 2013/2014-es tanévben Hatvani Szent István Általános Iskola Iskolai felső tagozat

Versenyeredmények a 2013/2014-es tanévben Hatvani Szent István Általános Iskola Iskolai felső tagozat Versenyeredmények a 2013/2014-es tanévben Hatvani Szent István Általános Iskola Iskolai felső tagozat A meghirdetője és a Résztvevő tanuló Elért Időpontja Felkészítő tanár pontos megnevezése neve osztálya

Részletesebben

Nyíregyházi Kölcsey Ferenc

Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium 2018/19-es tanév i. félév Tanulói létszám ÖSSZESEN: 544 tanuló 158 fiú 29% 386 leány Átlagos osztálylétszám: 34 fő 71% Fiúk Lányok Lakóhely szerint 95 fő 159 fő 290

Részletesebben

Fizika. Környezetismeret. Városi Angol Verseny

Fizika. Környezetismeret. Városi Angol Verseny Fizika 2014. április 8-án Hidy Gábor 8.c osztályos tanulónk részt vett az Eötvös Lóránd Fizikai Társulat által szervezett Öveges József Fizikaverseny megyei fordulóján és továbbjutott az országos döntőbe.

Részletesebben

SZÉKESFEHÉRVÁRI SZÉCHENYI ISTVÁN MŰSZAKI SZAKKÖZÉPISKOLA MUNKATERV 2013/2014. TANÉV

SZÉKESFEHÉRVÁRI SZÉCHENYI ISTVÁN MŰSZAKI SZAKKÖZÉPISKOLA MUNKATERV 2013/2014. TANÉV SZÉKESFEHÉRVÁRI SZÉCHENYI ISTVÁN MŰSZAKI SZAKKÖZÉPISKOLA MUNKATERV 2013/2014. TANÉV igazgató Időpont Esemény Felelős SZEPTEMBER 1. 17.00 Tanévnyitó ünnepség a 9. évfolyam számára Poór Mária, Berczeliné

Részletesebben

2014/2015. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG III-IV. KORCSOPORT. Hajdú - Bihar MEGYEI DÖNTŐ

2014/2015. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG III-IV. KORCSOPORT. Hajdú - Bihar MEGYEI DÖNTŐ 2014/2015. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA III-IV. KORCSOPORT Hajdú - Bihar MEGYEI DÖNTŐ Helyszín (település, és versenyhelyszín): Gyulai István Atlétika Stadion, 4032 Debrecen, Oláh Gábor utca 5. Időpont

Részletesebben

Tanulók teljesítménye. 2005/2006. tanév

Tanulók teljesítménye. 2005/2006. tanév Tanulók teljesítménye 2005/2006. tanév Tanulmányi eredmények az általános és szakképző tagozaton: Ebben a tanévben 26 tanulócsoportban 766 fő tanulót képeztünk. 17 osztályban 9-12. évfolyamon 572 fő tanulót,

Részletesebben

Pápai Weöres Sándor Általános Iskola

Pápai Weöres Sándor Általános Iskola Eredményeink Országos eredményeink tanévenként 2013/2014. Kovács Dorottya 8.b Tollaslabda Diákolimpia Döntõ 1.hely Németh Gréta 8.b Tollaslabda Diákolimpia Döntõ 2.hely Kovács Mirtill 6.b Tollaslabda Diákolimpia

Részletesebben

Versenyeredmények 2014/2015. Berzsenyi Dániel Gimnázium

Versenyeredmények 2014/2015. Berzsenyi Dániel Gimnázium Versenyeredmények 2014/2015. Berzsenyi Dániel Gimnázium SPORT Atlétika ügyességi csapatbajnokság-diákolimpia megyei döntő Aranyérmesek: Leány gerelyhajító csapat Bárczi Kata, Gergő Virág, Horváth Zsanett,

Részletesebben

Díjazták kiváló pedagógusainkat és diákjainkat

Díjazták kiváló pedagógusainkat és diákjainkat Díjazták kiváló pedagógusainkat és diákjainkat Az előző tanévben is sikert sikerre halmoztak iskolánk tanárai és tanulói, amelyekről örömmel adunk hírt. Élmezőnyben az OKTV-n Évek óta kiemelkedően szerepelnek

Részletesebben

ANDRÁSSY GYULA A G K GIMNÁZIUM KOLLÉGIUM. Nyílt nap összeállította: Kovács Tibor ivh.

ANDRÁSSY GYULA A G K GIMNÁZIUM KOLLÉGIUM. Nyílt nap összeállította: Kovács Tibor ivh. NDRÁSSY YUL IMNÁZIUM ÉS OLLÉIUM Nyílt nap 2017. 11. 18. IMNÁZIUM ( - 4 ) FONTOS DÖNTÉS Érettségi (középszintű, emelt szintű) Felsőfokú szakképzés, érettségire épülő szakmák Felsőoktatás Szakgimnázium 4

Részletesebben

Eseménynaptár 2016/2017

Eseménynaptár 2016/2017 Eseménynaptár 2016/2017 A tanítási év A 2016/2017 tanévben a tanítási év első tanítási napja: 2016. szeptember 1. (csütörtök) utolsó tanítási napja: 2017. június 15. (csütörtök). Az iskola utolsó, befejező

Részletesebben

Felvételi a GUNDEL-ben

Felvételi a GUNDEL-ben Felvételi a GUNDEL-ben BVHSZC = Budapesti Vendéglátó és Humán Szakképzési Centrum (összesen 9 iskola) Közös (!) oktatási azonosító: 203078 Négy vendéglátó szakképző iskola Dobos C. József Szakképző Iskola,

Részletesebben

Szeged és Térsége EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, Általános Iskola OM

Szeged és Térsége EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, Általános Iskola OM Szeged és Térsége EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, Általános Iskola OM 200 909 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2018 2019. Cím: 6723 Szeged, Csongor tér 1. Telefonszám 62/547-062 Fax 62/547-063 E-mail eotvos@ejg-szeged.sulinet.hu

Részletesebben

Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola, Nyíregyháza, Ungvár sétány 19.

Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola, Nyíregyháza, Ungvár sétány 19. FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ A 2018-2019-ES TANÉVRE Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola, Nyíregyháza, Ungvár sétány 19. Tel./fax: 42/444-300 Honlap:

Részletesebben

HATÁRIDŐNAPLÓ 2014/2015. TANÉV. December

HATÁRIDŐNAPLÓ 2014/2015. TANÉV. December HATÁRIDŐNAPLÓ 2014/2015. TANÉV December a hónap folyamán Történelem háziverseny harmadik fordulója a 9-10. évfolyam számára a második világháború témaköréből felelős: Hartmann Mónika Kirándulás a bécsi

Részletesebben

Makó Csenge 1. Baky Boglárka Makó Csenge 2. Hegyi Petra Szűcs Helga 21:08 3. Rétháti Lili Kiss Fanni Dóra Makó Csenge 4. Makó Csenge Kiss Fanni 21:16

Makó Csenge 1. Baky Boglárka Makó Csenge 2. Hegyi Petra Szűcs Helga 21:08 3. Rétháti Lili Kiss Fanni Dóra Makó Csenge 4. Makó Csenge Kiss Fanni 21:16 Makó Csenge 1. Baky Boglárka Makó Csenge 2. Hegyi Petra Szűcs Helga 21:08 3. Rétháti Lili Kiss Fanni Dóra Makó Csenge 4. Makó Csenge Kiss Fanni 21:16 5.-6. Kiss Fanni Kovács Debóra 21:14 Kiss Fanni 5.-6.

Részletesebben