Okos megoldások a villanyszerelésben

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Okos megoldások a villanyszerelésben"

Átírás

1 Okos megoldások a villanyszerelésben október 10. Márki-Zay Péter okl. villamosmérnök 2489 Egyre gyakrabban hallunk, olvasunk, akár itt a Villanyszerelők Lapjában is, a tárgyak internetéről, azaz az egymással és okostelefonokkal, tabletekkel kommunikáló eszközökről. Ezzel kapcsolatosan két általános félreértést szeretnék cikkemmel eloszlatni: az egyik, hogy ezek a megoldások majd a későbbi jövőben jelennek csak meg, a másik, hogy használatuk bonyolult, esetleg informatikusi vagy elektronikai szakmai ismereteket igényel. Az okos termékek már ma is kaphatók és még villamos szakmai ismeretek is csak a hálózatra csatlakoztatásukhoz kellenek, ahogyan egy hagyományos villanykapcsoló beszerelésekor is épp ezért érdemes mielőbb minden villanyszerelőnek megismerkedni ezen termékek használatával. Jól ismert kényelmi funkciók minden korábbinál egyszerűbben A hagyományos épületvillamossági kivitelezés sokáig a vezetékezésre, a kiselosztóban foglalt védelemre és elosztásra, illetve a kapcsolókra és dugaljakra szorítkozott. Ez a kör bővült később az egyszerű kényelmi megoldásokkal, pl. fényerő-szabályozó, mozgásérzékelő, termosztát, kaputelefon valamennyi magasabb hozzáadott értéket képvisel a villanyszerelő számára, és nem jelentett különösebb szakmai kihívást sem. Igényesebb ügyfeleknél megjelentek az épületautomatizálási, okos otthonrendszerek is (pl. KNX), amik a fent említett elemeket gyengeáramú jelátvitellel kötötték egységes rendszerbe. Hogy a buszos rendszerek elterjedése nem öltött tömeges méreteket Magyarországon, annak az árukon túl több oka is van:

2 először is a rendszerek telepítéséhez képzett szakemberekre van szükség, a gyártók által szervezett oktatáson sajátítható el a rendszer telepítése és felprogramozása, ehhez járul továbbá, hogy magának a felhasználónak is el kell sajátítania a rendszer használatát, és mint a műszaki cikkeknél oly sokszor, a komplexitás itt is az elterjedés akadálya lett. Itt kapcsolódik a történetbe a tárgyak internete, ami bár először éppen ezeket a komplex épületautomatizálási rendszereket tette távolról is elérhetővé, az igazán forradalmi áttörést a villanyszerelésben mégis az jelenti, hogy mostantól nemcsak a rendszertermékek, hanem egy egyszerű villanykapcsoló vagy dugalj is okos kapcsoló és okos dugalj lehet ezt a fejlődést szemlélteti az 1. kép. A hagyományos és okos termék között ránézésre semmi különbség nincs, villamos bekötése is ugyanaz, viszont az okos termék figyel, mér, riaszt és beavatkozik az okostelefonnal vagy számítógéppel rendelkező tulajdonos igényei szerint. 1. kép: A villamos szerelvények egymással és az interneten keresztül okostelefonokkal is kommunikálnak. A hagyományos villamos szerelvényeket okos, internetre kapcsolt készülékekre cserélve a kényelmi megoldások egészen új szintje érhető el az akár csak minimális technikai ismeretekkel rendelkező nagyközönség számára is. (Ne feledjük: Magyarországon az emberek kétharmadának van okostelefonja, ami több, mint ahány háztartás van!). Nézzünk néhány alkalmazási példát a villamos szakkereskedésekben már ma is elérhető vagy a vezető gyártók által külföldön már értékesített és rövidesen hazánkban is elterjedő termékeivel. Rádiófrekvenciás váltókapcsoló Csak a tapétázás után jut eszébe az ügyfélnek, hogy a hálószobában az ágya mellé is kellene egy kapcsoló? Nem kell falat vésni, egyszerűen kicserélhető a meglévő egypólusú vagy váltókapcsoló rádiós kapcsolóra, az ágy mellé pedig egy mobil vagy falra ragasztott kapcsolót párosítunk hozzá, ami a távolból működteti a fali kapcsolót, a benne lévő elemet pedig 8 évig nem kell cserélni! Ezt a máris elérhető rádiós váltókapcsoló válik újabban okossá azzal, hogy egy telefonos applikációval a mobilunkról is kapcsolhatjuk a világítást.

3 2. kép: Rádiós kapcsolók: a mobilkapcsoló a fali készülékkel egy gombnyomással párosítható. Okos dugalj és okos hosszabbítós elosztó Nemcsak a kapcsolók, de a dugaljak is okosra cserélhetők, sőt, egy hosszabbító példáján bemutatva látható, hogy ehhez adott esetben villanyszerelőre sincs szükség (de a hamarosan nálunk is megjelenő okos fali dugaljak is részben azonos funkciókkal rendelkeznek). Funkciói: Okostelefonról vagy táblagépről ki- és bekapcsolható (dugaljanként egymástól függetlenül), illetve programozható is (mint a jelenlét-szimulációra és kirakatvilágításra használt programkapcsolók). Master-slave elosztóként a fő készülék kikapcsolásakor kikapcsolja a további dugaljakat is (pl. TV kikapcsolása esetén a műholdvevőt és házi mozit). Fogyasztást mér (dugaljanként) és igény szerint riasztást küld a mobilunkra vagy -fiókunkba, ha a fogyasztás nulla vagy az átlagos értéket jelentősen meghaladja (lehetséges meghibásodás vagy pl. nyitva felejtett hűtő vagy fagyasztó esetén). Riasztást küld, ha a feszültség nullára csökken (áramszünet), vagy ha egy adott idősávban fogyasztás jelentkezik (pl. szivattyúnál napközben, amikor nem megy az öntözés, vagy a videójátéknál akkor, amikor a gyermeknek házi feladatot kellene csinálnia). Ahogy az okos készülékek általában, a dugalj/elosztó is wifi router-en keresztül csatlakozik az internetre, azon keresztül kommunikál az telefonunkkal, tabletünkkel. 3. kép: Okos hosszabbító: dugaljanként méri a fogyasztást, távvezérelhető és riasztást küld áramszünet esetén. Okos termosztát A cikkben ismertetett megoldások közül talán ez a legelterjedtebb, köszönhetően annak, hogy nemcsak a villamos gyártók, hanem az épületgépészeti cégek is propagálják. A

4 legegyszerűbb formájában a meglévő termosztát helyére egyszerűen felszerelhető készülék a fentebb ismertetett termékekhez hasonlóan wifi internetre csatlakozik, okostelefonról és tabletről egyszerűen programozható, sokkal könnyebben, mint a kis kijelzős, kevés gombos hagyományos termosztátok (napi és heti program, hőmérséklet mellett akár páratartalom is, egy alkalmazásból akár több termosztátra, több helyszínre is). A készülék a legjobb példája annak, hogy a fizikai tartalom megváltoztatása nélkül, pusztán a szoftver frissítésével, fejlesztésével folyamatosan fejleszthető a nyújtott kényelem: az ismert gyártók máris elérhető készülékei képesek a programtól függetlenül 30, 60 vagy 90 perces gyors felfűtést indítani, vagy a mobiltelefonos applikáció geolokációs funkciójával érzékelni, ha a megszokottnál hamarabb távozunk otthonunkból, és rákérdezni, hogy takarékosságból lejjebb akarjuk-e venni a fűtést is egyúttal. 4. kép: Okos termosztát telefonról programozható és távvezérelhető. Wifis kaputelefon A kaputelefonokkal korábban már foglalkoztunk a Villanyszerelők Lapja hasábjain, továbbra is arra biztatok minden villanyszerelőt, hogy növelje munkája értékét ezen funkció szerelésével, akár egy meglévő csengővezetékre telepítve, ha az egyébként megfelelő minőségű kapcsolatot ad. A wifis kaputelefon az egyszerű kétvezetékes készüléktől csak abban tér el, hogy beltéri egysége az internetre csatlakozik, így akár a nappaliban ülve telefonról beszélhetünk a hozzánk becsöngető látogatóval és a telefonról kinyithatjuk az ajtót, a kaput, vagy a videókészüléken túl megnézhetjük a kiegészítő biztonsági kamera képét is. A telefonos applikáció persze nemcsak otthon működik a világ másik feléről is megnézhetjük, mi zajlik a házunk előtt, fogadhatjuk a becsengetéseket, kinyithatjuk az ajtót, vagy ingyenesen, az interneten keresztül beszélhetünk az otthoniakkal a kaputelefon beltéri egységét használva. Gyártói opcióktól függően egyes készülékek még a világítást vagy az öntözést is távolról kapcsolhatóvá és programozhatóvá teszik.

5 5. kép: Wifis kaputelefon egyszerű kétvezetékes szereléssel. További internetes megoldások Az előzőekben ismertetett legegyszerűbb készülékek és felhasználások csak a máris elérhető, legismertebb lehetőségeket mutatták be. A Villanyszerelők Lapja előző számában szó volt a távolból kapcsolható áramvédő-visszakapcsoló automatikáról (ami nemcsak visszakapcsol tranziens hibák esetén, de riasztást küld a tartós hibáról, illetve távműködtetést tesz lehetővé egy külön tápforrásról még működő wifi routerre kapcsolódva). A nagy multinacionális gyártók kínálatában már elérhető vagy hamarosan megjelenik a rádiós szerelvények egész tárháza, melyek telefonról programozhatók, tetszőleges funkciókat párosíthatunk általuk az egyes készülékekhez (pl. egy központi rádiós lekapcsoló a lakásból való távozáskor valamennyi világítást és egyes dugaljakat lekapcsol, a redőnyt leengedi stb.), és mindezt telefonról távolból is elérhetővé teszik. Világítástechnikai üzletekben kaphatók már olyan fényforrások, melyeknek fényerősségét és színhőmérsékletét is telefonról állíthatjuk be és változtathatjuk szabadon, hangulatunkhoz, az időjáráshoz vagy tevékenységünkhöz illeszkedően. Cikkünkben nem is szóltunk olyan, a villanyszerelői szakmától távolabb álló területekről, mint a különböző érzékelők (füst, gáz, víz stb.), biztonsági és tűzvédelmi rendszerek, audiorendszerek és más szórakoztató elektronikai megoldások, szelepekkel működtetett összetett fűtési és locsolórendszerek ezek továbbra sem tartoznak a villanyszerelőktől rendszeresen igényelt megoldások körébe. A felhő és a mobil app Ha a fenti egyszerű megoldásokban valami mégis idegen lehet a villanyszerelők idősebb generációjának, az a mobil applikáció. A termosztátnál már láthattuk, hogy az ismertetett készülékek maguk roppant egyszerűek, beszerelésük nem különbözik a hagyományos kapcsolókétól, dugaljakétól, termosztátoktól és kaputelefonoktól, a többlettudás ugyanis nem a készülékben, hanem a felhőben, azaz a gyártók által működtetett és karbantartott internetes szervereken van, amit mi a mobilkészülékeinken keresztül érünk el. Felesleges is hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy csak megbízható gyártó termékeit forgalmazzuk és használjuk, ahogy a lakáskulcsunkat és tárcánkat sem bíznánk egy idegenre a komoly nemzetközi cégek már ma is sok ezer felhasználó adataira vigyáznak számonkérhető felelősséggel.

6 A lakosság okostelefont használó többsége számára napi rutin, hogy a fenti megoldásokhoz a gyártó mobilalkalmazását le kell telepíteni a mobileszközünkre (Android vagy ios), majd azon regisztrálnunk kell magunkat és a megvásárolt készüléket: a párosítás a bekapcsoláskor nagyrészt automatikus, az alkalmazás pedig lépésről lépésre végigvezeti a kezdő felhasználót a teendőkön. A technika lehetőségeivel egyre több fogyasztó él, és bár az ismertetett új megoldások igen egyszerűek, a megvalósításban az ügyfelek továbbra is a villanyszerelőtől várnak segítséget.

VIDEÓ INTERNET PROTOKOLL VIP RENDSZER

VIDEÓ INTERNET PROTOKOLL VIP RENDSZER 4 VIDEÓ INTERNET PROTOKOLL VIP RENDSZER Egy rendszer minden minden alkalmazáshoz A VIP rendszer egy csúcsminőségű videó beléptető rendszertechnológia kapcsolt szolgáltatásokkal, új adatátviteli utakkal,

Részletesebben

Welcome home.

Welcome home. www.innospot.hu Welcome home. Fedezd fel a Nest-et. Nyomd meg a külső gyűrűt a menühöz és forgasd az opciókhoz. Off (Ki) A termosztát kikapcsolása. Schedule (Ütemterv) Áttekintés és módosítás. A Nest megtanulja

Részletesebben

A SatAlarm AVA alkalmazás használata

A SatAlarm AVA alkalmazás használata A SatAlarm AVA alkalmazás használata A SatAlarm alkalmazása célja, hogy lehetővé tegye az iqalarm rendszerek központi egységeinek mobil telefonról történő távoli elérését és vezérlését. A riasztórendszer

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv. Rii K18. Multimédiás Billentyűzet és Touchpad , Fax: Mobil: ,

Felhasználói Kézikönyv. Rii K18. Multimédiás Billentyűzet és Touchpad , Fax: Mobil: , Felhasználói Kézikönyv Rii K18 Multimédiás Billentyűzet és Touchpad 1141 Budapest, Fogarasi út 77. 1095 Budapest, Mester u. 34. Tel.: *220-7940, 220-7814, 220-7959, Tel.: *218-5542, 215-9771, 215-7550,

Részletesebben

WiFi kezelési útmutató FISHER COMFORT PLUS sorozathoz

WiFi kezelési útmutató FISHER COMFORT PLUS sorozathoz WiFi kezelési útmutató FISHER COMFORT PLUS sorozathoz Figyelmeztetés: A probléma mentes működés érdekében kérjük, olvassa el figyelmesen ezt az útmutatót üzembehelyezés előtt és tartsa elérhető helyen

Részletesebben

Gyakorlati feladat - 1

Gyakorlati feladat - 1 Gyakorlati feladat - 1 Feladatok: (2) Adja meg a szükséges címeket, és kösse össze a megfelelő készülékeket a feladatban leírtaknak megfelelően. 1. A helyiségben található ablakok, vagy ajtók bármelyikének

Részletesebben

öntözésvezérlés okostelefonnal

öntözésvezérlés okostelefonnal öntözésvezérlés okostelefonnal 00 Távolból való vezérléstartalom...01 Berendezések kapcsolása...02 Bluetooth kapcsolat...03 Wifi kapcsolat...04 Távoli internet eléréssel...05 Időkapcsolók, vezérlők...06

Részletesebben

Használati utasítás D11 Wifi termosztát DIMAT KFT.

Használati utasítás D11 Wifi termosztát DIMAT KFT. Használati utasítás D11 Wifi termosztát DIMAT KFT. 7815 Harkány, Bercsényi u.18. info@dimat.hu +36 70 601 02 09 www.dimat.hu D11 Wifi termosztát termékleírás 4.3inch színes érintőképernyő Elektromos fűtés

Részletesebben

Unica Plus. A színes változatosság

Unica Plus. A színes változatosság Unica Plus A színes változatosság Szín és dizájn egy termékben - az Unica Plus kínálatában megtalálja az Önnek legmegfelelőbb összeállítást! Sok időt töltünk otthonunkban, így nem mindegy, milyen kapcsolók

Részletesebben

Uponor Smatrix Wave. Uponor Smatrix Wave szabályzó szett X-165+I-167

Uponor Smatrix Wave. Uponor Smatrix Wave szabályzó szett X-165+I-167 Az Smatrix Wave szabályozó rendszer automatikus beszabályozási technológiát és egyéb energiahatékonysági funkciókat foglal magában felületfűtési és hűtési rendszerekhez. A Wave lehetővé teszi a távvezérlést

Részletesebben

Gyors beállítási útmutató

Gyors beállítási útmutató Gyors beállítási útmutató RDS110, RDS120 Smart termosztát hu Üdvözöljük! Ez az útmutató végigvezeti Önt, hogy hogyan kell: o A termosztátot az Internethez csatlakoztatni. o A termosztátot beállítani az

Részletesebben

Szenzáció Önre tervezve! intelligens vezérlőközpont rádiós távvezérléssel okos, mobil és megbízható

Szenzáció Önre tervezve! intelligens vezérlőközpont rádiós távvezérléssel okos, mobil és megbízható Szenzáció Önre tervezve! intelligens vezérlőközpont rádiós távvezérléssel okos, mobil és megbízható ok Rádióintegrált ok bidirekcionális rádióvevővel a B01 széria aktiválható repeat-funkció: pontos státusz-visszajelzés

Részletesebben

Kapcsolja össze sütőjét a jövővel. Telepítési útmutató

Kapcsolja össze sütőjét a jövővel. Telepítési útmutató Kapcsolja össze sütőjét a jövővel. Telepítési útmutató Üdvözöljük hálózatba kötött otthonában! Gratulálunk új intelligens háztartási készülékéhez. A Home Connect teljesen új perspektívába helyezi mindennapi

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Telefonos illesztő / Telefonhívó modul. VDT-TPC Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT-TPC. VDT-TPC Leírás v1.0.

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Telefonos illesztő / Telefonhívó modul. VDT-TPC Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT-TPC. VDT-TPC Leírás v1.0. 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Telefonos illesztő / Telefonhívó modul VDT-TPC Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT-TPC VDT-TPC Leírás v1.0.pdf Bevezető Leírás: A VDT-TPC egy telefonos illesztő modul

Részletesebben

FI-WIFIKIT-03 (AEH-W4B1) WiFi kezelési útmutató FISHER NORDIC sorozathoz

FI-WIFIKIT-03 (AEH-W4B1) WiFi kezelési útmutató FISHER NORDIC sorozathoz FI-WIFIKIT-03 (AEH-W4B1) WiFi kezelési útmutató FISHER NORDIC sorozathoz Figyelem: A probléma mentes működés érdekében kérjük, olvassa el figyelmesen ezt az útmutatót üzembehelyezés előtt és tartsa elérhető

Részletesebben

3. Generációs WIFI Midea SK

3. Generációs WIFI Midea SK 3. Generációs WIFI Midea SK 102 2017.06.15. Áttekintés Koncepció Mód Felépítés Távirányítási Mód Okostelefon / IPad Router Wi-Fi Adapter Felhő alapú szerver és Internet Ovális matt, érdes tapintású Adapter

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ WIFI ADAPTER

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ WIFI ADAPTER KEZELÉSI ÚTMUTATÓ WIFI ADAPTER Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatóban leírtakat! HD-WIFI-2017_170501 1 FIGYELEM! A berendezést

Részletesebben

SAS921FHL-7-WIFI termosztát padlófűtési rendszerekhez. Jellemzők

SAS921FHL-7-WIFI termosztát padlófűtési rendszerekhez. Jellemzők SAS921FHL-7-WIFI termosztát padlófűtési rendszerekhez SAS921FHL-7-Wifi termosztát elektromos padlófűtéshez, okostelefonnal távvezérelhető Wifi-n keresztül (padló hőmérséklet érzékelővel, 16A max. kapcsolható

Részletesebben

Symbian Nokia. A Symbian gyártója és a Nokia szabad forráskódúvá tette a Symbiant, így szabadon fejleszthetőek az applikációk a szoftverre.

Symbian Nokia. A Symbian gyártója és a Nokia szabad forráskódúvá tette a Symbiant, így szabadon fejleszthetőek az applikációk a szoftverre. Symbian Nokia Vodafone Magyarország zrt. 1096 Budapest, Lechner Ödön fasor 6. Nokia szolgáltatások, alkalmazások Nokia smartphone-okhoz: Az ovi.com Nokia okostelefonokhoz felépített, háttérszolgáltatást

Részletesebben

Használati utasítás D11 Wifi termosztát DIMAT KFT.

Használati utasítás D11 Wifi termosztát DIMAT KFT. Használati utasítás DIMAT KFT. 7627 Pécs Pósa Lajos u. 39. info@dimat.hu +36 70 601 02 09 termékleírás 4.3inch színes érintőképernyő Elektromos fűtés szabályzás (max.16a) Választható komfort mód, gazdaságos

Részletesebben

igondnok házautomatizálás

igondnok házautomatizálás Rendszerismertető Az igondnok rendszert interneten és okostelefonon keresztül monitorozható és vezérelhető eszközök alkotják. Szükség esetén automatikus riasztást küldhetnek az interneten át, amely minden,

Részletesebben

100 év tapasztalata az otthonában, egyenesen Norvégiából

100 év tapasztalata az otthonában, egyenesen Norvégiából 100 év tapasztalata az otthonában, egyenesen Norvégiából Alkalmazás-vezérlés Ha a fűtőpanelt a BEHA SmartHeater alkalmazáshoz kívánja csatlakoztatni, töltse le az alkalmazást az App Store-ból (iphone-ra)

Részletesebben

COMPUTHERM S100 Wi-Fi érzékelő központ

COMPUTHERM S100 Wi-Fi érzékelő központ COMPUTHERM S100 Wi-Fi érzékelő központ Kezelési utasítás COMPUTHERM S Series TARTALOMJEGYZÉK 1. Az érzékelő központ állomás általános ismertetése 4 2. Fontos figyelmeztetések, biztonsági javaslatok 5

Részletesebben

EGYLAKÁSOS VIDEO KAPUTELEFON SZETT

EGYLAKÁSOS VIDEO KAPUTELEFON SZETT EGYLAKÁSOS VIDEO KAPUTELEFON SZETT CP-VK40S-VP KÜLTÉRI EGYSÉG CP-VK40S-VP Ajtózár Beltéri monitor 1: piros 2: kék 3: sárga 4: fehér 5: fekete Méretek: 58 x 135 x 39 mm SZÁM FUNKCIÓ Esővédő keret LED segédfény

Részletesebben

RÁDIÓS VEZÉRLÉS SYSTEM SOLUTIONS SLV CONTROL. Okos megoldás világítás, redőny és egyéb eszközök vezérléséhez.

RÁDIÓS VEZÉRLÉS SYSTEM SOLUTIONS SLV CONTROL. Okos megoldás világítás, redőny és egyéb eszközök vezérléséhez. 786 SYSTEM SOLUTIONS SLV CONTROL RÁDIÓS VEZÉRLÉS Okos megoldás világítás, redőny és egyéb eszközök vezérléséhez. Okos megoldás világítás, redőny és egyéb eszközök vezérléséhez. Kényelmesen vezérelhető

Részletesebben

Jövőbe mutató Siemens épülettechnikai megoldások az Odoo projektben

Jövőbe mutató Siemens épülettechnikai megoldások az Odoo projektben Jövőbe mutató Siemens épülettechnikai megoldások az Odoo projektben A Siemens támogatásával az előkelő hatodik helyet szerezték meg a Budapesti Műszaki Egyetem tanulói a m a d r i d i S o l a r D e c a

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10. VDT10 Leírás v1.4.pdf

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10. VDT10 Leírás v1.4.pdf 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10 VDT10 Leírás v1.4.pdf Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Alap funkciók

Részletesebben

3.1 VERZIÓ december 18. AUTOMATIKA RENDSZER. Felhasználói leírás icon automatika rendszer webes felület alkalmazáshoz

3.1 VERZIÓ december 18. AUTOMATIKA RENDSZER. Felhasználói leírás icon automatika rendszer webes felület alkalmazáshoz AUTOMATIKA RENDSZER Felhasználói leírás icon automatika rendszer webes felület alkalmazáshoz icon termosztátok elérése az interneten keresztül Minden NGBS icon automatika rendelkezik internet elérési lehet!séggel.

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv SA-1389A Hálózati IP Kamera Felhasználói Kézikönyv 1. LED Jelzések 1. Hálózat jelző LED 2. Riasztás LED 3. Felvételt jelző LED 4. Riasztó élesítés LED 5. Infravörös vevő LED LED jelzés funkciók és jelentések:

Részletesebben

Világításvezérlési applikáció RIDI Smart Control

Világításvezérlési applikáció RIDI Smart Control Világításvezérlési applikáció RIDI Smart Control 2 RIDI Smart Control A RIDI Smart Control A RIDI Smart Control lehetővé teszi, hogy egy intiutív és rendkívül vizuális felhasználói felület felhasználásával,

Részletesebben

Nekünk úgy diktálhat, ahogy Önnek tetszik!

Nekünk úgy diktálhat, ahogy Önnek tetszik! Nekünk úgy diktálhat, ahogy Önnek tetszik! INFORMÁCIÓ CSEPPEK Diktálás a tényleges fogyasztás szerinti elszámolásért Részszámlázási rendszerben lévô felhasználóink számára a számlán feltüntetett diktálási

Részletesebben

Használati utasítás. D12 Wifi termosztát padló és levegőszondával. DIMAT KFT Pécs Pósa Lajos u

Használati utasítás. D12 Wifi termosztát padló és levegőszondával. DIMAT KFT Pécs Pósa Lajos u D12 Wifi termosztát padló és levegőszondával DIMAT KFT. 7627 Pécs Pósa Lajos u. 39. info@dimat.hu +36 70 601 02 09 www.dimat.hu D12 Wifi termosztát tulajdonságok Elektromos fűtési rendszerek vezérlésére

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. DT25/D4 Felhasználói és telepítői kézikönyv DT25/D4. VDT25/D4 Leírás v1.0

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. DT25/D4 Felhasználói és telepítői kézikönyv DT25/D4. VDT25/D4 Leírás v1.0 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység DT25/D4 Felhasználói és telepítői kézikönyv DT25/D4 VDT25/D4 Leírás v1.0 Tartalomjegyzék 1.. Monitor és funkciók...3 2.. Monitor felszerelése...3 3.. Főmenü...4

Részletesebben

ABB-free@home. Épületautomatizálási rendszer. ABB Group 28/10/2014 Slide 1

ABB-free@home. Épületautomatizálási rendszer. ABB Group 28/10/2014 Slide 1 Épületautomatizálási rendszer ABB Group 28/10/2014 Slide 1 01 Elhelyezés Célkitűzések A hagyományos épületvillamosság és a KNX rendszer közötti hézag kitöltése (funkció és ár) A KNX rendszerrel nem foglalkozó

Részletesebben

Műszaki adatok. Xcomfort süllyesztett faliszerelvények. Bekötési példák... 131. oldal Műszaki adatok... 132. oldal. X p e c t m o r e.

Műszaki adatok. Xcomfort süllyesztett faliszerelvények. Bekötési példák... 131. oldal Műszaki adatok... 132. oldal. X p e c t m o r e. Műszaki adatok Xcomfort süllyesztett faliszerelvények Bekötési példák................... 131. oldal Műszaki adatok................... 132. oldal X p e c t m o r e. 129 Xcomfort süllyesztett faliszerelvények

Részletesebben

instabus KNX/EIB THE EUROPEAN INSTALLATION BUS ASSOCIATION, EIBA sc A KONNEX (KNX) EGYESÜLET A KONNEX (KNX) EGYESÜLET KNX egyesület

instabus KNX/EIB THE EUROPEAN INSTALLATION BUS ASSOCIATION, EIBA sc A KONNEX (KNX) EGYESÜLET A KONNEX (KNX) EGYESÜLET KNX egyesület THE EUROPEAN INSTALLATION BUS ASSOCIATION, EIBA sc 1990-ben 15 gyártó alapította Berker Szervezet a készülékek fejlesztésére egy intelligens épület-üzemeltetési rendszerhez 2006-ban több mint 120 gyártó

Részletesebben

Kezelési útmutató SHARE 8340 kültéri és SHARE 8240 beltéri öntözésvezérlőkhöz. Programozási és telepítési útmutatók:

Kezelési útmutató SHARE 8340 kültéri és SHARE 8240 beltéri öntözésvezérlőkhöz. Programozási és telepítési útmutatók: Kezelési útmutató SHARE 8340 kültéri és SHARE 8240 beltéri öntözésvezérlőkhöz Programozási és telepítési útmutatók: www.scs-share.com Szerelési utasítás A 8340-es vezérlő szabad és zárt térben is felszerelhető,

Részletesebben

Kezelési útmutató. RC helyiség hõmérséklet szabályozó. Általános elõírások. A helyiség hõmérséklet szabályozó kézi beállítása

Kezelési útmutató. RC helyiség hõmérséklet szabályozó. Általános elõírások. A helyiség hõmérséklet szabályozó kézi beállítása 7055 4700 11/00 Kérjük õrizze meg! Kezelési útmutató RC helyiség hõmérséklet szabályozó Általános elõírások Az RC helyiség hõmérséklet szabályozó egy, a következõkkel felszerelt moduláló helyiség hõmérséklet

Részletesebben

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Alap funkciók működése...4 4. Belső hívások...4 5. Felhasználói beállítások

Részletesebben

IP video kaputelefon Kezelési útmutató

IP video kaputelefon Kezelési útmutató IP video kaputelefon Kezelési útmutató Hogyan működik a Vuebell? A Vuebell kültéri egység inaktív marad, ha senki nincs a közelben. A beépített PIR szenzor automatikusan aktiválja a kültéri egységet. A

Részletesebben

A fényszabályozásról - 1 -

A fényszabályozásról - 1 - A fényszabályozásról Az épületek különböző funkciójú helyiségeivel szemben (pl. folyosó, irodahelyiség, orvosi vizsgáló, múzeumi kiállítótér, forgácsoló üzem, stb.) más és más igények merülnek fel nem

Részletesebben

A legjobb fűtés minden évszakban. DIGITÁLIS SZABÁLYOZÁSÚ ELEKTROMOS KAZÁNOK Fűtéshez és használati melegvíz előállításához.

A legjobb fűtés minden évszakban. DIGITÁLIS SZABÁLYOZÁSÚ ELEKTROMOS KAZÁNOK Fűtéshez és használati melegvíz előállításához. A legjobb fűtés minden évszakban DIGITÁLIS SZABÁLYOZÁSÚ ELEKTROMOS KAZÁNOK Fűtéshez és használati melegvíz előállításához 2010 Katalógus Teljes biztonság és maximális kényelem A GABARRÓN elektromos kazánokok

Részletesebben

Danfoss Link FT Szerelési útmutató

Danfoss Link FT Szerelési útmutató Danfoss Link FT Szerelési útmutató HU 1. Alkalmazás és funkció A Danfoss Link FT A fűtött helyiségben elhelyezett padlótermosztát a Danfoss Link FT (Floor Thermostat), kapcsolja a beépített fűtőelemet,

Részletesebben

TL21 Infravörös távirányító

TL21 Infravörös távirányító TL21 01 Távirányító Vezérlő panel + érzékelő + távirányító Figyelmeztetés A berendezést csak akkor kapcsolja be, ha a telepítés befejeződött (mind hidraulikusan, mind elektronikusan). Az elektromos csatlakozásokat

Részletesebben

igondnok házautomatizálás

igondnok házautomatizálás igondnok házautomatizálás A rendszer tulajdonságai: Vezérelhető egységek Egyszerű telepítés: beépíthető új építésű és már meglévő épületekbe is; minden egység rádiós, ezért nem kell vezetékezni (kivéve

Részletesebben

CM-06D és CM-06N videó kaputelefon rendszer. Használati Utasítás

CM-06D és CM-06N videó kaputelefon rendszer. Használati Utasítás CM-06D és CM-06N videó kaputelefon rendszer Használati Utasítás Tartalom 1 Rendszer ismertetése 1 2. Rendszer részei és paraméterei 1 3. Telepítési rajz 2 4. Bekötési rajz 2 5. Bekötési pontok 3 6. Vezeték

Részletesebben

A házad szeret Téged INTELLIGENS VILLANYSZERELÉSI

A házad szeret Téged INTELLIGENS VILLANYSZERELÉSI A házad szeret Téged INTELLIGENS VILLANYSZERELÉSI R E N D S Z E R Intelligens otthont - egy villanyszerelési rendszerrel Az inels intelligens villanyszerelési rendszer folyamatosan vezérli-felügyeli otthona

Részletesebben

COMPUTHERM S100 Wi-Fi érzékelő központ

COMPUTHERM S100 Wi-Fi érzékelő központ COMPUTHERM S100 Wi-Fi érzékelő központ Kezelési utasítás COMPUTHERM S Series TARTALOMJEGYZÉK 1. Az érzékelő központ állomás általános ismertetése 4 2. Fontos figyelmeztetések, biztonsági javaslatok 5

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FI-WIFI-USB-01

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FI-WIFI-USB-01 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FI-WIFI-USB-01 WIFI ADAPTOR Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatóban leírtakat! FI-WIFI-USB-01_150425 1 TARTALOM

Részletesebben

VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez

VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. A kezdő képernyő...4 4. Alap funkciók működése...4 5. Belső hívások...5

Részletesebben

VDT-24 Felhasználói kézikönyv

VDT-24 Felhasználói kézikönyv 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység VDT-24 Felhasználói kézikönyv VDT-24 Leírás v1.0 Tartalomjegyzék 1. Készülék felépítése és funkciói...3 2. Monitor falra szerelése...4 3. Főmenü...5 4. Alap

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ WIFI ADAPTER

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ WIFI ADAPTER KEZELÉSI ÚTMUTATÓ WIFI ADAPTER Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatóban leírtakat! HD-WIFI-2016_160920 1 FIGYELEM! A berendezést

Részletesebben

ELKO EP Holding Innovatív, teljes egészében cseh tulajdonosi háttérrel rendelkező, villamossági eszközöket gyártó vállalat, 24 éves múlttal.

ELKO EP Holding Innovatív, teljes egészében cseh tulajdonosi háttérrel rendelkező, villamossági eszközöket gyártó vállalat, 24 éves múlttal. ELKO EP Holding Innovatív, teljes egészében cseh tulajdonosi háttérrel rendelkező, villamossági eszközöket gyártó vállalat, 24 éves múlttal. ELKO EP - tények és adatok Pozíció Európában Leányvállalat a

Részletesebben

Ewpe Smart. Wi-Fi vezérlés

Ewpe Smart. Wi-Fi vezérlés Ewpe Smart Wi-Fi vezérlés Irányítás okostelefonról Írányísd a komfortot okostelefonodról! Az Ön által választott berendezés beépített Wifi vezérlési lehetőséggel van ellátva és az EWPE Smart okostelefon

Részletesebben

MK-DH MK-DV MK-DVF. Videó kaputelefon. Szerelési utasítás KAPCSOLATOS TILTÁS!

MK-DH MK-DV MK-DVF. Videó kaputelefon. Szerelési utasítás KAPCSOLATOS TILTÁS! MK-DH Videó kaputelefon Szerelési utasítás Óvintézkedések. ÁLTALÁNOS TILTÁS! NEDVESSÉGGEL KAPCSOLATOS TILTÁS! SZÉTSZERELNI TILOS! FIGYELMEZTETÉS! FIGYELEM! (Elhanyagolása halálesetet, vagy súlyos sérülést

Részletesebben

Kezelési utasítás. F129 Modell CMG-BD1

Kezelési utasítás. F129 Modell CMG-BD1 Kezelési utasítás F129 Modell CMG-BD1 F129 Modell elektronikus termosztáttal (HU) Az Atlantic 1968-ban alapított elismert francia márka a fűtés, a hőkomfort és az energiatakarékos rendszerek területén.

Részletesebben

evohome rendszer termék árlista és leírás

evohome rendszer termék árlista és leírás evohome rendszer termék árlista és leírás 1 ATC928WIFI evohome Wi-Fi zónamenedzser A több zónás evohome Wi-Fi zónamenedzser legfeljebb 12 fűtési zóna, valamint igény szerint egy háztartási melegvíz ellátás

Részletesebben

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu SAS816FHL-0 szoba termosztát egy nem programozható elektromos fűtéshez kifejlesztett, digitális hőmérséklet kijelzővel. Padlóérzékelő

Részletesebben

KOMFORTSZELLŐZTETÉS NYÍLÁSZÁRÓ AUTOMATIZÁLÁSI RENDSZEREKKEL. Láncos meghajtások Lineáris meghajtások Vezérlések B-Tronic

KOMFORTSZELLŐZTETÉS NYÍLÁSZÁRÓ AUTOMATIZÁLÁSI RENDSZEREKKEL. Láncos meghajtások Lineáris meghajtások Vezérlések B-Tronic KOMFORTSZELLŐZTETÉS NYÍLÁSZÁRÓ AUTOMATIZÁLÁSI RENDSZEREKKEL Láncos meghajtások Lineáris meghajtások Vezérlések B-Tronic Láncos meghajtások LIWIN L25 / L35 Bukó-, kifelé emelkedő-, forgó-, tető- és felülvilágító

Részletesebben

INTIEL Elektronika az Ön oldalán Programozható differenciál termosztát TD-3.1 Beüzemelési útmutató

INTIEL Elektronika az Ön oldalán Programozható differenciál termosztát TD-3.1 Beüzemelési útmutató INTIEL Elektronika az Ön oldalán Programozható differenciál termosztát TD-3.1 Beüzemelési útmutató Forgalmazó: NatEnCo Bt. 9200 Mosonmagyaróvár, Móra Ferenc ltp. 3. Tel.: 20 373 8131 1 I. Alkalmazási terület

Részletesebben

Kommunikáció az intelligens háztartási készülékekkel

Kommunikáció az intelligens háztartási készülékekkel Kommunikáció az intelligens háztartási készülékekkel Bessenyei Tamás tamas.bessenyei@powerconsult.hu.11.27. Intelligens Energiarendszerek 1 Mit tekintünk intelligens készüléknek? A be-/kikapcsolás időpontja

Részletesebben

Niko érintőképernyő. Méret: 154 x 93mm (kb. 7 ) Felbontás: 800 x 480 pixel Képarány: 16:9

Niko érintőképernyő. Méret: 154 x 93mm (kb. 7 ) Felbontás: 800 x 480 pixel Képarány: 16:9 Niko érintőképernyő 1. Általános leírás A Nikobus érintőképernyő segítségével könnyen kezelhetővé válik a telepített épületautomatizálási rendszer. A képernyő könnyen felszerelhető a falra, csak 1 szerelő

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv. Rii i7. Multimédiás Távirányító

Felhasználói Kézikönyv. Rii i7. Multimédiás Távirányító Felhasználói Kézikönyv Rii i7 Multimédiás Távirányító 1. Bevezetés Ez egy vezetéknélküli távirányító lézeres mutatóval és USB vevőegységgel. Alkalmas irodai és otthoni használatra, illetve közlekedési

Részletesebben

Partner. kezelési útmutató

Partner. kezelési útmutató Partner kezelési útmutató A P&T Partner mobil alkalmazás minden Android operációsrendszerrel mûködô mobileszközön ingyenesen elérhetô a Google Play áruházból. Keresd: P&T Partner. Az alkalmazást a telepítés

Részletesebben

A digitális televíziótechnika áramkörei II.

A digitális televíziótechnika áramkörei II. A digitális televíziótechnika áramkörei II. Életmódunk, szokásaink hatása a készülékek konstrukciójára Készítette: Zigó József Készült: 2012. május Visszatekintő az egy évvel korábbi előadásra 2010 végén

Részletesebben

Buszrendszerek az épületautomatizálásban épületvillamossági oktatás a BME-n

Buszrendszerek az épületautomatizálásban épületvillamossági oktatás a BME-n Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamos Energetika Tanszék Nagyfeszültségű Technika és Berendezések Csoport Dr. Berta István, Novák Balázs Buszrendszerek az épületautomatizálásban épületvillamossági

Részletesebben

Foscam. FosBaby és C1 light beállítási segédlet. Okostelefon segítségével

Foscam. FosBaby és C1 light beállítási segédlet. Okostelefon segítségével Foscam FosBaby és C1 light beállítási segédlet Okostelefon segítségével 1. Csatlakoztassuk a csomagolásban található microusb kábel egyik végét az adapterhez, másik végét a hőmérséklet érzékelőhöz majd

Részletesebben

Céliane TM Radio/ZigBee kiválasztási táblázat

Céliane TM Radio/ZigBee kiválasztási táblázat Céliane Radio/ZigBee kiválasztási táblázat mechanizmusok és burkolatok MECHANIZMUSOK BILLENTYŰK ÉS BURKOLATOK Fehér Titán RADIO/ZIGBEE RENDSZER BUS/SCS - Radio/ZigBee interfész 0672 0 068 46 0684 46 VILÁGÍTÁS

Részletesebben

Unica Plus. A színes változatosság

Unica Plus. A színes változatosság Unica Plus A színes változatosság Szín és dizájn egy termékben - az Unica Plus kínálatában megtalálja az Önnek legmegfelelőbb összeállítást! Sok időt töltünk otthonunkban, így nem mindegy, milyen kapcsolók

Részletesebben

LARA... lejátszó a kapcsoló helyén

LARA... lejátszó a kapcsoló helyén LARA... lejátszó a kapcsoló helyén Rádió / Zene / Házi telefon (Intercom) / Videotelefon / Audiozóna www.inels.hu Örvendek, én LARA vagyok... RÁDIÓ ZENE INTERCOM VIDEOTELEFON AUDIOZÓNA Szinte korlátlan

Részletesebben

HD felbontású toll WIFI jeltovábbítással

HD felbontású toll WIFI jeltovábbítással HD felbontású toll WIFI jeltovábbítással Használati Útmutató Termék ábra: Minden egyes termékhez egy kamerai felhasználónév és egy jelszó tartozik. 1. Vásárlói szofver letöltése I. Mobillal: az Android

Részletesebben

AC303 szobatermosztát Fan-Coil vezérléséhez

AC303 szobatermosztát Fan-Coil vezérléséhez AC303 szobatermosztát Fan-Coil vezérléséhez Használati Útmutató 2014.10.03 Általános tudnivalók Az AC303 típusú szobatermosztát processzorvezérelt digitális egység, melyben a hőmérsékletmérést precíz (beépített)

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kameraillesztő. VDCU Felhasználói és telepítői kézikönyv VDCU. VDCU Leírás v1.0.pdf

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kameraillesztő. VDCU Felhasználói és telepítői kézikönyv VDCU. VDCU Leírás v1.0.pdf 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kameraillesztő VDCU Felhasználói és telepítői kézikönyv VDCU VDCU Leírás v1.0.pdf Tartalomjegyzék 1 Készülék felépítése...3 2 Műszaki paraméterek...3 3 DIP kapcsolók beállítása...4

Részletesebben

Shanghai Beok Controls Co.,Ltd. WIFI vezérlésű termosztát padlófűtésre

Shanghai Beok Controls Co.,Ltd. WIFI vezérlésű termosztát padlófűtésre Shanghai Beok Controls Co.,Ltd WIFI vezérlésű termosztát padlófűtésre - 2 - Shanghai Beok Controls Co.,Ltd - 3 - Telefon aplikáció letöltése ios rendszer esetén (apple store), míg android rendszer esetén

Részletesebben

H Használati útmutató LED panelek üzembe helyezésére és kezelésére Cikk sz , , , , , ,

H Használati útmutató LED panelek üzembe helyezésére és kezelésére Cikk sz , , , , , , H Használati útmutató LED panelek üzembe helyezésére és kezelésére Cikk sz. 1460476, 1460474, 1436525, 1436526, 1460477, 1460475, 1463527 Ez a használati útmutató kizárólag ezekhez a termékekhez tartozik.

Részletesebben

Érintő képernyős megjelenítés és vezérlés új lehetőségei az MDT készülékeivel.

Érintő képernyős megjelenítés és vezérlés új lehetőségei az MDT készülékeivel. Érintő képernyős megjelenítés és vezérlés új lehetőségei az MDT készülékeivel. Az LCD egységeken keresztül találkozik leginkább a felhasználó a beépített épületautomatika rendszerrel. Ezért ez az egység

Részletesebben

IT-200 Termosztát Kezelési útmutató

IT-200 Termosztát Kezelési útmutató Kezelési útmutató RF Elektronikai Kft. www.rfelektronik.hu Rendeltetés Az IT-200 rádiós, hőmérséklet- és relatív páratartalom-mérő eszköz, az igondnok házautomatizálási rendszer része. Az eszköz az adott

Részletesebben

Ipari kondenzációs gázkészülék

Ipari kondenzációs gázkészülék Ipari kondenzációs gázkészülék L.H.E.M.M. A L.H.E.M.M. egy beltéri telepítésre szánt kondenzációs hőfejlesztő készülék, mely több, egymástól teljesen független, előszerelt modulból áll. Ez a tervezési

Részletesebben

BE LTÉRI MENNYEZETI MOZGÁSÉRZÉKELÕK

BE LTÉRI MENNYEZETI MOZGÁSÉRZÉKELÕK BE LTÉRI MENNYEZETI MOZGÁSÉRZÉKELÕK BELTÉRI MENNYEZETI MOZGÁSÉRZÉKELÕ, MD360/8 ESM055 324 Normál bekötés Érzékelõk párhuzamos kapcsolása Világítás állandó üzemû bekapcsolása külsõ kapcsolóval ÉRZÉKELÉSI

Részletesebben

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Danfoss Heating. RET2000 B/M/MS Elektronikus digitális termosztát LCD kijelzővel Telepítési útmutató

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Danfoss Heating. RET2000 B/M/MS Elektronikus digitális termosztát LCD kijelzővel Telepítési útmutató MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Danfoss Heating RET2000 B/M/MS Elektronikus digitális termosztát LCD kijelzővel Telepítési útmutató Az útmutató nagy méretű nyomtatott változatáért hívja marketingosztályunkat

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) és 25/2014 (VIII.26) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) és 25/2014 (VIII.26) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) és 25/2014 (VIII.26) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 34 522 04 Villanyszerelő

Részletesebben

A vezeték nélküli riasztórendszer

A vezeték nélküli riasztórendszer A vezeték nélküli riasztórendszer Az ANDROMEDA vezeték nélküli megoldása egyszerű telepítést tesz lehetővé ott is ahol a vezetékelés nem, vagy nehezen kivitelezhető. Az Andromeda rendszer előnye: Egyszerűen

Részletesebben

Ellenőrző lista épitkezők számára

Ellenőrző lista épitkezők számára Ellenőrző lista épitkezők számára Tervezze meg a villanyszerelést lépésről lépésre A korszerű villanyszerelés sok lehetőséget kínál az Ön otthonában. Egyes funkciók kötelezőek, mások fontosak a biztonsághoz

Részletesebben

QLink Universal SOFTPHONE - TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

QLink Universal SOFTPHONE - TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ QLink Universal SOFTPHONE - TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ iphone android android windows phone www.quaestel.hu Köszönjük, hogy kipróbálja telefonszolgáltatásunkat! A továbbiakban segítséget kívánunk nyújtani készüléke

Részletesebben

READy Suite: mobil és fix kiolvasó hálózat fogyasztásmérőkhöz

READy Suite: mobil és fix kiolvasó hálózat fogyasztásmérőkhöz READy Suite: mobil és fix kiolvasó hálózat fogyasztásmérőkhöz Drive-by Okos telefon Multiterm Pro Kézi eszközzel történő mérőkiolvasás USB Meter Reader Fix hálózat Automatizált mérőleolvasás fix hálózaton

Részletesebben

ROBITEL KAPUTELEFON BEMUTATÓ NSK VIDEO KAPUTELEFON

ROBITEL KAPUTELEFON BEMUTATÓ NSK VIDEO KAPUTELEFON ROBITEL KAPUTELEFON BEMUTATÓ NSK VIDEO KAPUTELEFON NSK-7168 - színes CCD kamera - felületre szerelhető kivitel - kamera látómezeje: vízszintesen 68 függőlegesen 55 - hat ledes világítás - alkonyatkapcsoló

Részletesebben

Premier 412, 816, 816+ és 832 felhasználói útmutató. Kezelési útmutató. PREMIER 412, 816, 816+ és 832 központokhoz

Premier 412, 816, 816+ és 832 felhasználói útmutató. Kezelési útmutató. PREMIER 412, 816, 816+ és 832 központokhoz Kezelési útmutató PREMIER 412, 816, 816+ és 832 központokhoz RKP4, 8 és 16 kezelőegység használatával A kezelőegység felépítése Az Ön vagyonvédelmi rendszeréhez egy vagy több kezelőegység csatlakozik.

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. EWPE SMART Wi-FI app

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. EWPE SMART Wi-FI app HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EWPE SMART Wi-FI app 1 Felhasználói fiók Jelentkezzen be felhasználói fiókjából az alkalmazásba. Az első belépés után az alkalmazás regisztrálásra (sign up) vagy bejelentkezésre

Részletesebben

i-gondnok ház automatizálási rendszer

i-gondnok ház automatizálási rendszer RF elektronik INCOMP i-gondnok ház automatizálási rendszer RLAN3 Rádiós illesztő Kezelési útmutató Az RLAN3 rádiós illesztő készülék egy olyan kompakt eszköz, mely alkalmas helyi, Ethernet hálózati, illetve

Részletesebben

MÉG INTELLIGENSEBB TERMOSZTÁT.

MÉG INTELLIGENSEBB TERMOSZTÁT. MÉG INTELLIGENSEBB TERMOSZTÁT. Egyszerű. Sokoldalú. Mindig elérhető. A lakossági fűtés szakértői új módszert kínálnak otthona komfortjának beállítására, bárhol is tartózkodjon éppen. EGYSZERŰ A Beretta

Részletesebben

Internet alapú WIFI távirányító

Internet alapú WIFI távirányító DOOR MASTER 3 Internet alapú WIFI távirányító Használati útmutató v2.0 DOOR MASTER 3 1 HU v2.0 Tartalom 1 Általános információk... 3 1.1 Előnyök... 3 1.2 Működés... 3 2 Megjelenése és a bekötési rajz...

Részletesebben

SP-1101W Quick Installation Guide

SP-1101W Quick Installation Guide SP-1101W Quick Installation Guide 06-2014 / v1.2 1 I. Termékinformációk... 3 I-1. A csomag tartalma... 3 I-2. Elülső panel... 3 I-3. LED állapota... 4 I-4. Kapcsoló-státusz gomb... 4 I-5. Termékcímke...

Részletesebben

C2RF Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát

C2RF Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 1 Kijelezhető hőmérséklet tartomány: 0 C - 40 C (0,1 C lépésekben) Hőmérséklet állítási tartomány:

Részletesebben

IT hálózat biztonság. A hálózati támadások célpontjai

IT hálózat biztonság. A hálózati támadások célpontjai 6. A hálózati támadások célpontjai Smart TV Számítógépes technológia (4K, wifi, ) Legtöbbször Android operációs rendszerű Wifi, DirectWifi, Bluetooth kapcsolatra képes Átjáróként használható más hálózati

Részletesebben

Világítástechnika. mesterfokon. Csak világosan! Webs Világítástechnikai Kft.

Világítástechnika. mesterfokon. Csak világosan! Webs Világítástechnikai Kft. Világítástechnika mesterfokon Csak világosan! Webs Világítástechnikai Kft. Egyedi igényekre szabott tervezés 2 A Webs Világítástechnikai Kft. komplex és egyedi megoldásokat kínál a kül-, és beltéri díszvilágítás,

Részletesebben

Követelmények. Az alábbihoz hasonló süllyesztett szerelvényeket ajánljuk, 85mm mélységgel:

Követelmények. Az alábbihoz hasonló süllyesztett szerelvényeket ajánljuk, 85mm mélységgel: Követelmények Kapcsoló + konnektor járatok méret specifikációja Az okos ház rendszerhez tartozó kapcsoló modulok és konnektor modulok olyan miniatűr egységek, amelyek arra lettek tervezve, hogy a kapcsolók

Részletesebben

icontrall Intelligens Otthonok Telepítői oktatás II.rész

icontrall Intelligens Otthonok Telepítői oktatás II.rész icontrall Intelligens Otthonok Telepítői oktatás II.rész Menetrend Gyakorlati oktatás II. rész Zár- kapu és sorompó vezérlő Riasztó vezérlő Hűtés-fűtés és egyéb univerzális vezérlés Felvonó vezérlés Vízelzárás

Részletesebben

https://www.dolgokazinterneten.hu Használati útmutató az Sonoff okos otthon készülékekhez

https://www.dolgokazinterneten.hu Használati útmutató az Sonoff okos otthon készülékekhez Használati útmutató az Sonoff okos otthon készülékekhez A Sonoff WIFI vezeték nélküli kapcsoló telepítése (Más Sonoff eszközre is alkalmazható) Előkészületek: Először kapcsoljon ki minden hozzá kapcsolódó

Részletesebben

A JÖVŐÁLLÓ OKOSOTTHON

A JÖVŐÁLLÓ OKOSOTTHON A JÖVŐÁLLÓ OKOSOTTHON BEMUTATÓ 2018 MÁRCIUS MI AZ OKOS OTTHON VALÓJÁBAN? Az okos otthon egy távirányítható lakás, egy meghosszabbított kéz... NEM IGAZÁN A SMART HOME KÖNNYEBBÉ TESZI AZ ÉLETET KÉNYELEM

Részletesebben

Ajánlatkérő adatlap inels épületautomatizálási rendszerhez

Ajánlatkérő adatlap inels épületautomatizálási rendszerhez Ajánlatkérő adatlap inels épületautomatizálási rendszerhez ÉRDEKLŐDŐ Vezetéknév: Keresztnév: Telefonszám: E-mail: INGATLAN Ingatlan jellege: Telepítés helyszíne: Helyiségek száma: Hasznos alapterület:

Részletesebben