Ferbruár Március hírei

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Ferbruár Március hírei"

Átírás

1 Jáki Nagy Márton Általános Iskola 9798 Ják, Szabadnép u. 29. Tel. / Fax: Ják, február Ferbruár Március hírei Tartalom Matekguru Hangverseny Jákon Bp. Torna Országos elődöntő Újra van röplabdacsapatunk Márc. 15. Balogunyomi szereplés Anyukám, a cukrászmester Napfogyatkozás Dóra, a dekoratőr Baranyai Bálint Indul a BOZSIK! 2. oldal 3. oldal 4-5. oldal 6. oldal 7. oldal 8-9. oldal 10. oldal 11. oldal 12. oldal 12. oldal Kicsi lányok nagy napja A Víz Világnapja Máléfesztivál Szent Márton Rajzpályázat Húsvét Ismét Budapesten jártunk Egy bőröndnyi jáki siker Határtalanul előkészületek Gyenesi tábor oldal 14. oldal 15. oldal 16. oldal 17. oldal oldal oldal oldal 24. oldal 1

2 JÁKI MATEKGURUK A Matekguru az egyik kedvenc matekversenyünk, így nagyon örültünk már annak is, hogy bejutottunk a megyei döntőbe, amit a felsős farsang időpontjára tettek. Február 13.-án Kiskanizsára utaztunk. A csapatunk igyekezett a maximumot kihozni magából. A verseny után átbeszéltünk pár feladatot. Mint kiderült, már az első feladatot félreolvastuk, és így azt hittük, hogy rossz lett. Majd Pista bácsi öt perc töprengés után mondta, hogy a megoldásunk jó, csak nem úgy kellett volna csinálni, ahogy mi csináltuk. Még szerencse, hogy csak a válaszokat nézik, és a feladatmegoldást nem. A feladatlap picit nehéz volt, így azt hittük rosszul sikerült. Aztán kiderült, hogy mégsem. Ugyanis a döntőbe 3. helyen jutottunk be, aminek hihetetlenül örültünk. Egyrészt, mert 8. osztályosok révén ez az utolsó lehetőségünk, hogy egy csapatként részt vehessünk a versenyben, másrészt pedig eddig minden évben bejutottunk Nyíregyházára, és szerettünk volna idén is ott lenni. Reméljük, hogy a döntőben, ami április 13-án és 14-én lesz, jól fogunk teljesíteni, hiszen nem szeretnénk csalódást okozni a felkészítő tanárunknak, Pista bácsinak. Megkérdeztük Pista bácsit is: Regi, Csani, Rami, Nóri, Erik Jáki Garabonciások A&G: Miért ez a nevük, hogy Garabonciások? És ki találta ki? H.I.: A Garabon szóból jött egy kis szójátékkal, hogy valami jáki vonatkozása legyen és már 4 éve ez a csapatnevük. Azt hogy ki találta ki, pedig már nem tudom. A&G: Hány csapat volt? H.I.: Több, mint 50 csapat versenyzett az ország különböző pontjain, és ebből lettek 3.-ak. A&G: És jövőre kivel megy versenyre? H.I.: Azzal, aki jelentkezik. A&G: Megkérdezhetjük: Minket elvisz-e? H.I.: Persze a mostani 7.B lesz a következő csapat. (Na akkor gatyát felkötni! D.M.K.) Pista bácsi még elmondta, hogy a mostani pontjaikat törölték, így Nyíregyházán nulláról indulnak. Aztán majd meglátják, hogy sikerül. Rövid matekhírek: Németh Angelika, Nagy Gabriella (7.B) A Varga Tamás matematika verseny II. fordulójába, a megyei döntőjébe 39 tanuló jutott be, közülük Radanovits Regina és Hende Csanád a 8. helyen végeztek holtversenyben. A Zrínyi Ilona matematika verseny megyei fordulójában (140 tanuló közül) Radanovics Regina 8., Hende Csanád 14. helyezést ért el.

3 HANGVERSENY JÁKON A MŰVHÁZBAN február 24-én 9 órakor KIRÁLYOK ZENÉI címmel a Savaria Szimfonikus Zenekar ifjúsági hangversenyén vehettek részt a Jáki Nagy Márton Általános Iskola tanulói és néhány szentpéterfai kisdiák. Mi a 7.B osztályosok és a nyolcadikosok egy-egy székkel a fejünkön érkeztünk a koncertre. Ez nem csak a csepergő eső ellen volt célszerű viselet, hanem szükségszerűnek bizonyult a művházban uralkodó székhiányra való tekintettel. (Az ÖNO-ból, az étkezésnél használ székeket kértük kölcsön erre a koncertre.) Részletek hangzottak fel a mellékelt lista szerinti művekből. Sándor János karmester pedig a gyerekek számára humoros, egyszerű, jól érthető nyelven vezette be a műveket. Kiszólított a zenekarból egy-egy hangszert. Szrencsére egy jóképű fiatal fiú jött előre (a lányok nagy-nagy örömére) a trombitájával. A karmester úr az élő illusztrációval megismertette velünk a trombitát. Sajnos a vadászkürtre most nem kerülhetett sor, pedig a kicsik igazán lelkesen kérték, hogy mutassa be azt is. Reméljük, majd a következő ifjúsági hangversenyen sor kerül erre is. A szülői munkaközösség támogatásával csak 500 Ft-ot kellett tanulónként fizetnünk a korcertért. Köszönjük!

4 BUDAPESTI ORSZÁGOS TORNA DIÁKOLIMPIAI TERÜLETI DÖNTŐ Február 28.án korán kellett kelni a jáki tornászlányoknak. Hajnali 4:30-kor meglehetősen álmosan indultunk az iskola parkolójából az Istvánmezei tornacsarnokba, a verseny helyszínére. Az elődöntőbe a 2. és a 3-4. korcsoportos jáki tornászlányok is bejutottak a megyei döntőből, így teljes volt a létszám. Pár óra utazás után fel is értünk. A Nemzeti Tornacsarnokot könnyen megtaláltuk. Esős borús időben szálltunk ki a buszból, és cipeltük be a dobbantót. Nevezés, öltöző és KSI Tornacsarnok megkeresése után bemelegítés következett a II. korcsoportosok számára (Németh Petra, Novák Tamara, Czene Boglárka, Timár Tirza, Tóth Dorka és Németh Enikő )versenyeztek. A sok gyakorlásnak meglett az eredménye, mert nagyon ügyesek voltak csapatban 3. helyezést értek el. Jó volt látni a sikerüket. Egyéni helyezésben Novák Tamara 3., Németh Petra 4. lett. A kicsik versenye délelőtt 10 órakor kezdődött. Náluk 13 csapat versenyzett. Ők a 2. körben léptek szerekhez. Név szerint Németh Petra, Novák Tamara, Czene Boglárka, Timár Tirza, Tóth Dorka és Németh Enikő versenyeztek. Nagyon ügyesen teljesítettek minden szeren. A talajon különösen.. A sok gyakorlásnak meglett az eredménye, mert nagyon ügyesek voltak. Csapatukból a legjobb egyéni eredményt Novák Tamara, és Népet Petra érte el. Az eredményhirdetésig nagyon izgultak, de óriási meglepetésünkre a harmadik helyen végeztek, így bejutottak az Országos elődöntőbe. Sőt egyéniben is díjaztak közülük két tornászlányt: 3. Novák Tamara és 4. Német Petra lett. A kicsik eredményhirdetése után ők egy sétára indulhattak Kati nénivel. Mi, a III-IV korcsoportban induló lányok azonban a KSI csarnokba vonultunk Vera nénivel, számunkra kezdődött a bemelegítés.

5 A mi csapatunkat a következő hat lány alkotta: Papp Kamilla, Németh Patrícia, Varga Dorina, Kenyeri Dorottya, Balczár Hajnalka és Boda Angéla. Mi, a nagyok fél négykor léptünk szerekhez. Erre visszaértek a kicsik is szurkolni. Csapatunk az utolsó körben voltunk beosztva. Nálunk 14 csapat mérte össze tudását. Mi először ugráson kezdtünk, utána gerenda és a talajon végeztünk. Sajnos kicsit gyengébben teljesítettünk, mint szoktunk. Fáradtak voltunk, nagyon meleg volt a csarnokban, nem tudtunk igazán jól koncentrálni, mindenki gyakorlatában volt egy-egy kisebb hiba. Így pár tizeddel csúsztunk le a tovább jutást jelentő negyedik helyről. 14 csapatból ötödik helyen végeztünk. A továbbjutásról egy hajszálnyival csúsztunk le. Azért nem örültünk neki, mert szerettünk volna bejutni. De így sem búslakodhattunk, hisz. Egyénibe Papp Kamilla közel nyolcvan főből hatodik helyen végzett. Hat óra körül indultunk el hazafelé. Útközben megálltunk mekizni. Egy órát töltöttünk el ott. A kicsik és a nagyok egyaránt elmentek játszani a játszóházba. Nagyon jól éreztük magunkat. Hazafele a buszon a kicsik alig aludtak, de a nagyok annál inkább. A buszon hátul vicceket meséltünk, de mindenesetre a legjobb vicc a patkányos volt. Mikor hazaértünk mindenki el volt fáradva. Otthon senkit sem kellett ringatni, hogy elaludjon e hosszú nap után. A legközelebbi edzésen Vera nénivel megbeszéltük a verseny részleteit. Azt mondtuk, hogy majd legközelebb ügyesebbek leszünk! Kenyeri Dorottya, Balczár Hajnalka (5.o.) Varga Dorina (7.B)

6 Röplabda Andi néni bejelentette egyik röplabdaedzésünkön, hogy lehet indulni egy röplabda tornán. Két csapatot nevezett be; az egyik csapat a "mini" lány csapat volt. Csapattagok: Prím Evelin, Varga Cintia, Tóth Tímea, Bozi Vanessza, Liszt Vanessza, Mösenbacher Rebeka, Pál Mónika, Jurasits Hajni és a Takács Andrea. A másik a gyermek fiú, lány vegyes csapat, azaz mi voltunk. Csapattagok: Varga Inez, Kovács Réka, Nagy Anna, Horváth Viktória, Németh Natália, Plózer Emília, Bozi Péter, Márk Konczér és én, Boda Boglárka. Nagyon örültünk, hogy megyünk röplabda meccsre. Márc.14-én (szombaton) negyed tízkor indultunk autókkal. A Szent Györgyi Albert iskolában volt a megnyitó, oda kellett menni mindenkinek. Nagyon izgultunk előtte, mert úgy volt, hogy Andi néni nem tud velünk jönni, mert a mini és a mi csapatunk külön iskolában fog játszani, és a kisebbekére megy. De aztán megnyugtatott minket, hogy át tud jönni velünk. Megnyitó aztán átsétáltunk a másik suliba. A meccs előtt bemelegítettünk. A bíró megfújta a sípot, hogy vége a bemelegítésnek álljunk be. Én voltam a csapatkapitány. A csapatkapitánynak meccs elején oda kellett menni a bíróhoz kezet fogni és ott eldöntötték pénzfeldobással, hogy ki kezd. Először mi kezdtünk. Hát egy jó erős, fiúkból álló csapattal kerültünk össze. Az első meccsünkön kikaptunk. Szegény Réka rosszul ért bele a labdába, eltörte az ujját és nem tudott pályára lépni utána. Bizakodtunk a másik három meccsben. Következett a második meccs ahol egy vegyes csapattal játszottunk. Ellenünk szerencsére nyertünk. Nagyon örültünk. Utána volt időnk, mert a következő meccsünk csak később kezdődött. Aztán egy kis idő múlva megint mi jöttünk. Megint a fiúkkal játszottunk. Hát sajnos a fiúk ellen megint kikaptunk. Következett a negyedik meccsünk. Szerintem arra már elfáradt a csapat, mert sajnos kikaptunk a vegyes csapattól. Nem voltunk elkeseredve, mert örültünk, hogy legelső meccsünk volt ez és legalább egyet megnyertünk. Utána felöltöztünk és átsétáltunk a Szent Györgyi suliba, mert a hatodikosoknak hátra volt még egy meccsük. Ők is négy meccsből egyet megnyertek. Ők is ügyesek voltak, csak az ő korosztályukban több csapat volt. Kicsit várnunk kellett még, de aztán jött az eredményhirdetés. A 6.osztály 5.helyezést, mi 7.osztály pedig 2.helyézést értünk el. Nagyon örültünk. Kaptunk oklevelet és érmet is. Nagyon jó volt ez a nap. Legelső meccsünk volt, azt hiszem sohasem felejtjük el. Köszönjük Andi néninek aki felkészített minket.:) Boda Boglárka

7 MÁRCIUS 15-RE EMLÉKEZTÜNK A 4:20-as iskolabusszal, az összes szereplővel, kellékkel és Hédi nénivel Balogunyom felé vettük az irányt. A buszon mindenki arról beszélt, hogy hogyan fog sikerülni a szereplés. Mikor megérkeztünk a balogunyomi volt iskolába, rémülten vettük befelé az irányt. - Ez egy szellemkastély kastély! kiáltottuk meglepetten. Beléptünk. Megpillantottuk a színpadot, ami rettentően kicsi volt. Mindenki megérkezett. Hédi néni előkészítette a szerepléshez szükséges kellékeket. Elkezdődött a műsor. Először a picike balogunyomi óvodások műsoroztak, majd mi léptünk színpadra. A műsor végén vastapsot kaptunk. A polgármester fejenként egy egész tábla Boci csokit ajándékozott nekünk. Felszálltunk a buszra és hazafelé vettük az irányt. Élmény volt a szereplés. Liszta Liliána és Odler Janka (5. osztály)

8 Anyukám, a cukrász Az iskola újság minden hónapban kíváncsi egy volt diák életének alakulásáról. Márciusban anyukám Timárné Zelles Mária (cukrász) iskolai éveire és munkájának alakulására voltunk kíváncsiak. Tirza: Mikor döntötted el, hogy cukrász leszel? T.Z.M: Már alsós koromban szívesen sürögtem-forogtam a konyhában. Sokat segítettem anyukámnak, majd egyre jobban megszerettem a sütés szépségét. 5. osztályos koromban már voltak olyan egyszerűbb sütik, melyeket már egyedül is meg tudtam csinálni. Tirza: Milyenek voltak az iskolás éveid? T.Z.M: 1991-ig jártam általános iskolába Jákra. Nagyon szerettem ezeket az éveket. Ma is szívesen gondolok vissza ezekre az évekre, a kirándulásokra, Hédi néni kémia óráira, Kati néni és Márta néni matek és rajzóráira, rajzszakköreire. 8. osztályban a pályaválasztásnál szóba sem jöhetett más, mint az Orlay. Felvételiznem kellett, mert 3-szoros volt a túljelentkezés. Írásbeli és szóbeli felvételi mellett gyakorlati feladat is volt, ahol a tanárok már felfigyeltek rám. Egy billegős asztalon kellett tésztát nyújtanom. Én a csípőmmel kitámasztottam az asztalt és végrehajtottam a feladatot. Sikerült. A felvételiztető tanárok elmosolyodtak és mondták, hogy belőlem biztosan jó cukrász lesz. A sikeres felvételi után 2 évig jártam a vendégipari iskolába elméletre, majd 1 év összefüggő gyakorlat következett egy szombathelyi cukrászdába. Sokszor beledobtak a mély vízbe, de becsületesen megoldottam a feladatot. Nagyon szerettek ott. A mai napig nagyon barátság van a volt főnökömmel és a volt kollégáimmal. Azt akarták, hogy munkatársuk legyek, de volt egy álmom a testvéremmel és azt akartuk megvalósítani. A vizsgáim után nyitottunk egy kicsi üzletet, 2 évig béreltük. Sikeres volt a munkánk. Ez idő alatt leérettségiztem a munka mellett esti tagozaton. Ebben az időszakban rájöttünk, hogy érdemes saját üzletet építeni. A falu központjában vettünk egy régi házat, lebontottuk és felépítettünk egy új üzletet. Nagyon sok fáradságos munkánk volt benne, de megérte. Minden időmet a munkámra szenteltem. Szabadnap nélkül dolgoztam, sokszor napi 20 órát. Kitartó munkámmal sikerült szép kis vendégkört kialakítani. Formatortáimért még a megyén kívül is eljönnek.

9 Tirza: Hogyan lehet összeegyeztetni a családot és a munkát? T.Z.M: Sajnos nagyon nehezen. A vendéglátás csodálatos szakma, de nagyon nehéz. Mikor más ünnepel, akkor a cukrászatban van a legtöbb munka. A pihenés a hétfői napra esik. Akkor a családdal a nyári szünetben mindig kirándulunk. Érdekes vagy pihentető kikapcsolódást választunk. Sajnos nyáron nem tudunk hosszabb ideig pihenni, így ezt mi az őszi szünetre tartogatjuk. Ekkor elutazunk a kedvenc országomba és ott kipihenjük az egész évi munkát. Feltöltődve, boldogan várjuk a vendégeket a pihenés után. Nagyon jó érzés, mikor mondják Mennyire hiányoztatok! Tirza: A munka mellett milyen feladataid vannak? T.Z.M: Jelenleg a munkával párhuzamosan képzem magam. Mesterképzésre járok. Az elméleti vizsgák 1. részén sikeresen túl jutottam. Nehéz feladat volt, hiszen jogot, pedagógiát, pszichológiát nem tanultam. A marketing és az adózás és a vállalkozási ismeret közelebb állt hozzám. A vizsgán nagyobb szigor volt, mint az érettségin, de sikerült. A következő lépés a szakmai ismeret és gyakorlat. Heti 2-3 alkalommal veszek részt tanfolyamon napi 8-10 órában, amit Celldömölkön van. Nagyon jó csapatunk van. Ha sikerül, talán már május végén befejezem a tanulmányaimat. Addig sok gyakorlásra van szükség és mellette a cukrászdai feladatok ellátására, hiszen mindjárt itt a fagylalt szezon Tirza: Vannak-e újabb terveid a jövőre nézve? T.Z.M: Igen, tervnek mindig kell lenni. Ennek megvalósítása az emberben egy doppingszer. Most is van valami a tarsolyomban, de a megvalósítása még kezdetleges. Ígérem, ha sikerül megosztom veletek! Tirza: Milyen gondolattal zárnád az interjúdat? T.Z.M: Büszkén mondhatom, hogy a munkám a hobbim, és a munka minden percét örömmel végzem, így a munka is kevésbé fárasztó. Sok energiát adnak a vevői visszajelzések is, de a legfőbb kritikusok a gyerekek. Csodálatos a gyermek arcán a csillogó szemeket látni, mikor meglátja a szülinapi tortát és tetszik neki, ez a legnagyobb elismerés. Minden kis diáknak olyan szakmát kívánok, ahol megtalálja számítását, kiélheti kreativitását. Ehhez elengedhetetlen a tanulás, a szorgalom és a szakma szeretete. A sikerhez vezető út hosszú és rögös, de becsülettel, kitartással minden elérhető. Timár Tirza (5. osztály)

10 2015-ös napfogyatkozás Jákon Teljes napfogyatkozás a Föld olyan pontjairól lett volna megfigyelhető március 20-án, mint a Feröer-szigetek vagy az Északi-sark. Voltak emberek, akik odautaznak csak ezért! Sajnos a szigetek felett éppen felhős volt az ég, így nem láthatták a teljes napfogyatkozást március 20-án, pénteken Magyarországról részleges napfogyatkozás volt megfigyelhető, vagyis innen nézve a Hold nem takarta teljesen el a Napot. A napfogyatkozás Szombathely környékén pénteken délelőtt 9.36-kor kezdődött és ig tartott. Csúcspontja kor volt, amikor a Hold majdnem 60 százalékban eltakarta a Napot. A napfogyatkozást közismerten speciális szemüvegen keresztül szabad csak nézni, mert különben megvakíthat. Az erős fény ugyanis kiégetheti a retinánkat március 20-án, péntek a második óra végétől kb. a negyedik óra elejéig nagy volt a forgalom az a jáki iskola udvarán. Ezen a napon volt részleges napfogyatkozás Magyarországon. Csütörtökön az osztályfőnökök kijelentették a diákoknak, hogy pénteken napfogyatkozás lesz Jákon. (Még szerencse, mert ha az osztályfőnökök nem jelentették volna ki, talán el is marad a nagy esemény. - D.M.K.) Délelőtt fél 10-től úgy délig tartott. Mindenkinek, vagyis aki tudott, annak hozni kellett hegesztőüveget, mert csak így nézhettük meg a napfogyatkozást. Aki nem hozott, az kölcsön kérte a másiktól. Sok tanár megengedte, hogy óra alatt is nézhessük. Az volt az érdekes, hogy a Napnak volt kifli alakja, nem pedig a holdnak. Nagyon izgalmas, de egyben ijesztő is volt. Nagy Eszter(5.o.) és Horváth Laura (7.b )

11 Dóra, a dekoratőr Én a jáki általános iskola után a Hefelébe jártam 9. évfolyamtól és ott is érettségiztem. Érettségi után is itt tanulok. A dekoratőr szak érettségi után kétéves OKJ-s szakma mely rengeteg kreativitást igényel. Több modulban megegyezik a lakberendező képzéssel. A képzés elején először az anyagokkal és azoknak a tulajdonságaival, a hagyományos és digitális világ eszközeivel kell megismerkedni. Az idő haladtával, a képzés végére bármely reklámfelület megtervezésére kivitelezésére képesek lehetünk. Cégek arculatát teljes mértékben ki kell tudni alakítani a megrendelő kérése alapján, és az ehhez tartozó költségkalkulációt is le kell tudni adni. Az iskola címe: 9700 Szombathely, Szent Márton utca 77. Honlapja: Hefele dekoratőr és lakberendező képzés facebook-os oldala : https://m.facebook.com/profile.php?id= Azért választottam a dekoratőr szakot, mivel eredetileg is arra jelentkeztem, és tetszett, amiket a felsőbb évesek készítettek. Ha valaki dekoratőr szeretne lenni, fontos, hogy kreatív legyen. A tanulmányi eredmény annyira nem fontos. Akik most jelentkeztek, nekik volt írásbeli felvételi, de az sem volt nehéz (rajzolni kellett). Rajzügyesség szerintem a legfontosabb. Az iskola októberben szokott nyílt napot tartani. De ha van rá igény, megoldható hogy a nyitott tanműhelyben bemutassuk miket is készítünk. A tanáromat megkérdeztem a nyitott tanműhelyről és mondta, hogy meg lehet szervezni, csak min. 2, héttel előtte értesítsék és legyen legalább 10 diák. Februárban jöttek az oladi iskolából és használhatták a habvágót (különböző mintákat vághattak vele pl.: hello kittyt és haza is vihették, amit készítettek) A kárpitosokkal telefontokot készítettek, a faiparisokkal pedig ceruzatartót és kiskocsit fából. (Tari Dóri) Pólókat is festettünk: A Hefelébe készült betlehemünk: A söptei polgármester kérésére készült betlehemünk:

12 BARANYAI BÁLINT Ez a sport, - mondja Bálint,- a karate egyik válfaja. A formagyakorlat annyit jelent, hogy vannak adott formációk és a bírók azt értékelik, hogy az adott formáció mennyire néz ki úgy, mint ahogy kellene. A bunyó un. Kumite szabályok szerint kézvédő fogvédő lábvédővel történik és pontozás szerint. A versenyen 140 induló volt,az egyesületből én voltam a legeredményesebb. A versenyt nagyon élveztem a képen 2 arany és 1 ezüst van a nyakamban. Igazából 3 aranyat nyertem. A formagyakorlatban a saját korcsoportomban és az eggyel fölöttem lévő korcsoportban lettem első. A bunyóban pedig csak a saját korcsoportomban lettem első. Gratulálunk! További sikereket kívánunk! Végre elkezdődött a Bozsik program tavaszi szezonja A világ egyik legnépszerűbb és legtöbbek által űzött sportág, a labdarúgás. A jáki fiatalok, a jáki iskola diákjai már több éve szerepelnek a magyar labdarúgás utánpótlását összefogó Bozsik programban. Március 21-én végre a srácok újra felhúzhatták a stoplis cipőjüket, s belebújhattak a jáki mezekbe, s újult erővel kipihenve a téli időszakot, kergethették a bőrlabdát. A Bozsik program idén egy kicsit átalakulva folytatódott. Több alközpontban vannak besorolva a települések Vas megyében. A mi kis falunk a szombathelyi alközpontban található, s a mi csoportunkban van még a Lurkó UFC, Haladás Kft, Illés Akadémia, Kőszeg SE, Kőszeg UFC, Vép és a Táplánszentkereszt. A tornákon már esélyesként számolnak velünk, s szinte minden alkalommal a dobogó valamelyik fokán végez kis csapatunk. A Bozsik programban U-7, U-9, U-11 és U-13-as csapattal képviseljük Ják színeit. Március 21-én csak az U-11-es csapatunk vett részt az 1. Alközponti tornán, kiváló eredménnyel. Két csoportban küzdöttek a csapatok, s minden ellenfelünket legyőzve, a csoportunk győzteseként végeztünk. Eredményhirdetéskor, külön kiemelték csapatunkat, hogy mennyire érett és tudatos játékkal bizonyítottak a fiúk, hogy ezen a napon nem volt náluk jobb csapat. S ami a legfontosabb, hogy örömmel, s alázattal űzik ezt a remek sportágat. A torna résztvevői: Baranyai Áron, Merőtei Gergely, Horváth Levente, Németh Levente Horváth Bálint, Németh Kristóf, Grabarics Levente és Takács Sándor, (Kiss Gábor-edző) A Bozsik program folytatódik, s a többi korosztályaink is remélhetőleg hasonló szép eredményeket fognak elérni az elkövetkezendő időszakban. Folyt. köv (Kiss Gábor edző

13 A NAGY NAP március 21-én 6 kicsi jáki lány ( osztályosok) és edzőjük Vera néni korán reggel a Torna Diákolimpia Országos Döntőjére indultak. Jáki tornacsapat immár 3. alkalommal vívta ki ezt a nagy eredményt. Először a fiúk, Sancié. Aztán nem is olyan rég a nagylányink Katáék jutottak el az osrzágos döntőig, és ha már ott voltak dobogóra is álltak. Most pedig a legkisebb jáki lányoknak sikerült beküzdeni magukat a döntőbe. 3 és fél óra alatt értünk Budapestre. A helyszínen átöltöztünk és indultunk a bemelegítő terembe. Itt találkoztunk híres tornászokkal is, pl. Szabó Nándival kor kellett volna kezdődni a versenyünknek, de sajnos nagy volt a csúszás. Mi először ugrásban, másodszor gerendán, harmadszor talajon léptünk szerekhez. Mindenki jól szerepelt, de sajnos a pontok elmaradtak az előző versenyen elért nagyságtól. Míg a többi csapat versenyzett Kati néni elvitt bennünket a Récsei Centerbe nézelődni. A legjobb része a Kölyök Vadon volt kor volt az eredményhirdetés. Az ország 16 legjobb csapatából 13.-ak lettünk. Utána vacsorázni mentünk. A leves sós, de a többi étel finom volt. 21 óra után értünk haza. Nagyon jó volt a nap. Reméljük, eljutunk még országos versenyre. A verseny izgalmai után vidáman telt a délután Németh Petra és Novák Tamara 5. osztály

14 VÍZ VILÁGNAPJA RAJZPÁLYÁZAT A Jáki iskolából is küldtünk be pályamunkát a Víz Világnapja alkalmából a Vasi Vízmű által meghirdetett rajzversenyre. A megye 35 iskolájából több mint 300 gyerek műve került az iskolai válogatások után a szakértő zsűri elé. Fotó, rajz és csoportos alkotás kategóriákban összesen 70 alkotást állítottak ki. (Horváth Eszter 5.o.) A márc. 24-i megnyitóra mi is meghívást kaptunk. Timár Tirza, 5. osztályos tanuló rajz kategóriában bekerült a legjobb 10 díjazott közé. Tirza egyéni alkotással vehetett át értékes díjakat A víz élteti a Földet című rajzáért. Csoportos alkotásban a 7.B mosógépe pedig a 3 díjazott alkotás között szerepelt. Németh Angelika, Varga Inez és Konczér Márk részesültek bőséges jutalomban. Végül Angelika még interjút is adott a szombathelyi tévé stábjának. Földmosógép 7.B Rajtuk kívül Jákról 2.B, 5. és 7.B osztályos tanulók több szép képét is kiállították. A 2. osztályos Vidóczi Júlia rajzát. Az ötödik osztályosok közül Tirzáén kívül további 4 szép alkotást láthatunk: Balczár Hajnalka, Hegedüs Milán, Dobos Balázs és Horváth Eszter grafikáit illetve festményeit. Kiállították még a Kelemen Nóra, Nagy Anna Andrea, Nagy Gabriella és Horváth Laura (7.B osztályosok) újrahasznosított anyagból készült csoportos munkáját. Tirza, Angelika, Inez Hegedüs Milán 5.o.

15 MÁLÉFESZTIVÁL március 27-én, péntek délután kezdetét vette az Egyházasrádóci Kossuth Lajos Általános Iskolában, a Feketerigó Ökotanoda Egyesület szervezésében a húsvétváró Máléfesztivál. A vásár bővelkedett iskolai előadásokban, vásári pórtékákban. A tornateremben és az ebédlőben kézműves foglalkozások, kézművesek, fazekasok, ékszerészek, kürtöskalácsosok, bőrdíszművesek árulták termékeiket. Az árusok között megtalálható volt Vera néni szalvétatechnikás portékái, Eszti néni foltvarrós nyuszis termékei és Alexa néni kosárkái is. A vásárt az egyházasrádóci és a jáki iskolások műsorai tették színesebbé. A jáki néptáncosok népviseletbe öltözve mutatták be táncaikat Erika néni és Magdi néni vezetésével. A vásári forgatagban délután a táncosok, szüleik és a jáki iskola tanárai is nézelődtek, vásárolgattak a sok kézműves portékából. (Süle Alexa) Foto: vaol és Sz.F.E.

16 Szent Márton rajzpályázat A Szent Márton jubileumi év előkészületeként kiírt rajzpályázaton is sikeresen szerepeltek iskolánk tanulói. Március 27-én, pénteken a Martineumban volt a kiállítás megnyitója: Két tanulónkat Odler Jankát (5. osztály) és Varga Borbálát (2.A) kiemelten díjazták. Rajtuk kívül tíz jáki gyerek kapott oklevelet és ajándékot kiállított rajzáért: Kovács Eliza, Kecskés Alexa, Timár Tirza, Liszta Lili, Balczár Hajnalka, Szemes Boldizsár és Németh Levente, és a képről hiányzó Horváth Eszter, Horváth Ádám, Nagy Eszter, akik ugyan ekkor más rendezvényeken képviselték iskolánkat.

17 NAGY LÁSZLÓ: PIROSODIK HÚSVÉT Tél veszíti ingét, pirosodik Húsvét, hamarosan hazamegyek, boldog leszek ismét. Kötél meg nem köthet, szél vissza nem lökhet, aki velem összeveszik: porba höntöröghet. Nagycsütörtök: átok, szeget kalapáltok, Isten ellen készülődtök ácsok és kovácsok. Nagypéntek: habos vér, működik a hóhér, Jézus meghal bűnösökért, jószagú ringyókért. Feketednek felhők, bőjtölnek a bendők, harangnyelvek megbénulnak, szólnak fakereplők. Nagyszombat sugároz a feltámadáshoz, selyem-zászlók akadoznak bimbózó faághoz. Alkonyatkor festek piros tojást, kéket, borozgatva megköszönünk égi üdvösséget. Tél veszíti ingét, pirosodik Húsvét, hamarosan hazamegyek, boldog leszek ismét.

18 Ismét Budapesten jártunk Március 31-én kedden (szünet előtti utolsó tanítási napon ) ismét Budapestre utaztunk (7/b és az 5. rajzos és újságíró része). Kora reggel a ös gyorsvonattal mentünk, ami kb. fél tízkor ért oda Kelenföldre. Itt leszálltunk és Kati néni megvette az egész napra szóló tömegközlekedési jegyet és már mentünk is tovább, nehogy lekéssük a buszunkat. Hát azzal még nem volt gond,hogy időbe oda érjünk a megállóba, de azzal már igen, hogy hová álljunk. Mivel tudtuk,hogy a 150-es busszal kell mennünk beálltunk oda ahol azt láttuk, igen ám, de volt még egy olyan megálló is. Egyszer csak láttuk, hogy jön a 150-es, de elment mellettünk akkor jöttünk rá,hogy van egy másik megálló is. Ezt lekéstük, a következő busz pedig 20 perc múlva indult, szóval vártunk. Mikor végre megérkezett azzal kimentünk a Camponába (ez egy hatalmas pláza) ami egyszerűen rohadt nagy. A Camponában volt a Tropicarium is, ami mondhatni az első úti cél volt. Szerintem mindenki nevében állíthatom: fantasztikus! Színes, érdekes halak, cápák, ráják Az egyik rész esőerdőnek volt kialakítva. Pont akkor értünk oda, amikor beindult az eső szimulátor! A plafonról víz csobogott és egy hangszóróból dörgés hallatszott. Mikor ennek vége lett még ki is világosodott a terem. Szupi volt! De ezeken kívül sok más érdekesség volt még ott. Színes halak, apró medúzák, békák, aligátorok, gyíkok, egy-két rovar Az alagút résznél mindenki lestoppolt és csak bámulta a feje fölött úszkáló ráják és cápák hasát Ez a legszebb része a Tropicáriumnak. Fotóztuk is bőszen valamennyien És végül a rája simogató! Nekem ez tetszett a legjobban! Utána kaptunk másfél órát, hogy kajáljunk és körbenézzünk a plázában. Szerintem azt nem is kell mondanom, hogy 1. mindenkinek az evés volt, 2. meg mindenkinek más: Csodák Palotája, könyvesbolt, ruhaboltok stb. Minket, -Nóri és Anna- Gabó alig tudott kihúzni a Libriből mert aznap jelent meg Leiner Laura legújabb könyve a Hullócsillag (a Késtélnek a folytatása Azért kicsit reklámozzuk már! A Campona után bementünk a belvárosba, újra 150-es busz és 4-es metró. A következő úti cél a Magyar Nemzeti Múzeum volt. Mert múzeum az kell, ha ingyen akarunk utazni. Az 5. és a 7. osztály, különböző részlegeket nézett meg. Mi Mátyás király és erdélyi fejedelmek termeit jártuk végig. De benéztük az eredeti koronázási palást termébe is. Az ötödikesek a 48-as szabadságharc tárlóit nézték végig, mert ők idén szerepeltek márc. 15-én egy nagyszerű műsorral. Két éve a szereplésünk után mi már megnéztük ezt a részt. Végül az alagsorban, a múzeum büféjében találkoztunk.

19 A múzeum után szerintem fél várost bejártuk metróval, villamossal és lábbusszal: először metró, aztán a Fővám térről átgyalogoltunk a Szabadság hídon Budára a Szent Gellért térre, aztán vissza a Duna alatt metróval. Eztán Európa egyik legszebb panorámájú villamosával, a 2-sel utaztunk a rakparton a Parlamentig. Útközben Duna partján a bronz cipőket is láthattuk, amit különösen Milka, Paca és Szebi figyelmébe ajánlottunk. Az időjárás nem igazán szeret minket, mert mikor Pesten vagyunk, mindig esik vagy fúj a szél. Ez alkalommal is ezt tette. Viszont nem áztunk bőrig, mint a tavalyi színházi utunk alkalmával. Végül a 4-es metróval a Keleti-pályaudvartól elmentünk Kelenföldig, ahol föl is szálltunk a vonatunkra. A hazafele úton mindenkin kijött a fáradtság, csak máshogyan voltak kulturált utasok, akik olvastak, voltak a kevésbé kulturáltak, akik hangoskodtak, egymás hegyén hátán ültek (szó szerint ). Mi az Annával olvastunk, a Gabó pedig fárasztó vicceket olvasott fel nekünk. A Johanna csak beszélt és beszélt. Az Inezék a Hajnika plüss baglyával cicáztak (a vonaton!) A hóbagolyból porbagoly lett, Hazafelé a vonaton, amikor a mi, vagyis az 5.-esek csapata betelt az utazás élményével, úgy döntöttünk elkezdünk játszani,,felelsz vagy mersz -et. A játék vidáman zajlott. Milánnak az volt a feladata, hogy odamenjen Dobos Kati nénihez és elmondja neki, hogy csinos a haja. A Johannának azt kellet mondania, hogy ő még óvodás. Az én feladatom az volt, hogy mondjam meg, hogy ő a legjobb matek tanár. A hetedikesek teljesen ki voltak akadva rajtunk, hogy miért ott, és miért olyan vihogva játszunk. Pedig Kati néni szerint ők is éppen ilyenek voltak két éve. Amikor befejeztük ezt a játékot és a 7.-esek idegesítését, jót pihentünk. 5 perc pihenés után, -ami nekünk bőven elég volt,- gyerek hegyet alkottunk. Mi alul ültünk Tirza, N. Eszter és én, rajtunk a Johanna, Janka, Milán. Aztán cicásat játszottunk a plüss hóbaglyommal, ami estére korombagollyá változott. Az út többi részét nyugiba töltöttük, de ebben nagy része volt a keksznek. Gabó ugyanis kitalálta, hogy felajánl egy-egy fini kekszet 10 perc csendért. Bejött a dolog! Innentől nyugi volt. Szóval nem csoda, ha a vagon végeibe rakott helyfoglaló cédulát, amin az iskola neve volt Kati néni tanácsára le is vettük körül értünk Szombathelyre. Onnan a szülők vittek minket haza Jákra/Balogunyomba. Fantasztikus egy nap volt! Köszönjük Kati néni! Remek nap volt ezt, még párszor meg kéne ismételni. Kelemen Nóra és Nagy Anna Andrea (7.B) Balczár Hajnalka (5. osztály)

20 RE-design- Gondold újra pályázat Iskolánk tanulói Hédi néni vezetésével a Re-disign pályázatra benyújtott alkotásaikkal nagy sikert arattak: A HuMuSz Szövetség vándor kiállítására meghívták bőröndjüket és lámpásaikat. 1 bőrönd 2 élete A pályázat kiírása között azonnal megakadt a szemünk a bőröndön. Ötlet-ötlet hátán érkezett, hogy mit lehetne belőle készíteni. Végül a babaház mellett döntöttünk. Találtunk hozzá egy igazi régi favázas papírkoffert, melynek belsejét nagyon szép, jó állapotú zöldkockás papír borította. Először a bútorokat készítettük el. Teásdobozok, gyufásdobozok, papírgurgulák, építőkocka elemek képezték az alapot. Asztalok, ágy, kanapé, fotelok vázát készítettük el belőlük, majd következett a kárpitozás. Farmerrel, bőrrel, textillel, dekor gumival vontuk be őket. Textil párnákat varrtunk a kanapéra. A gömbölyű díszpárnák dugóból készültek dekorgumi és textil bevonással. A bútorokkal párhuzamosan készült a ház belső szerkezete. A bőrönd alsó, szélesebb részét három szintre osztottuk. Fából ácsoltunk két födémet. Az oldalukat hozzászögeltük a bőrönd oldalához is, hogy stabilak legyenek. A szobák falát tapétával borítottuk be, majd ezek színvilágához alakítottuk a padló színét is. A bőrönd tetejére - a keskenyebb részre- ablakokat és ajtót vágtunk. Ezen az oldalon meghagytuk az eredeti papírborítást, belülről csak függönyöket akasztottunk az ablakok elé. Sok fejtörést okozott a külső falak lefestése. Végül a Hundertwasser stílus mellett döntöttünk. A gyerekek nagy élvezettel festettek, hisz ez a stílus nem követel olyan nagy precizitást. A homlokzat sem maradt csupaszon. Az ablakokat hullámpapír zsaluk szegélyezik, előttük virágládák, bennük pipaszurkálóból hajtogatott virágokkal.az ajtó felett az esőfogó tető ásványvizes palackból készült. A kerítés, a virágágyás, a száradó ruhák otthonosabbá teszik a házikót. Lakói örömmel foglalták el új birodalmukat! Pályázó csoport: Horváth Eszter, Horváth Johanna, Nagy Eszter,Timár Tirza, Glettler Ariane, Szalai Krisztián, Németh Lili, Varga Cintia, Lakics Szebasztián, a természet szakkör 5-6.osztályos tagjai. Lámpaernyők - avagy harisnyák tánca a fényben. Minden nő tudja, hogy a nylon harisnya nem hosszú életű. Gyorsan elszakad és csak gyűlik, csak gyűlik a fiókban. Kidobni sajnáljuk, mert hátha fel lehet szedetni még valahol, mint a régi időkben. Olvasva a pályázatot, gondoltunk egy merészet és lámpaburákat készítettünk belőle a lányokkal.

FELSŐBÜKI NAGY PÁL ALSÓ TAGOZATOS TANULMÁNYI VERSENY BÜK MÁRCIUS 25. HELYEZÉSEK

FELSŐBÜKI NAGY PÁL ALSÓ TAGOZATOS TANULMÁNYI VERSENY BÜK MÁRCIUS 25. HELYEZÉSEK FELSŐBÜKI NAGY PÁL ALSÓ TAGOZATOS TANULMÁNYI VERSENY BÜK 2013. MÁRCIUS 25. HELYEZÉSEK 1. évfolyam 1. helyezett: Antal Flórián Reményik 2. helyezett: Spilenberg Márk Bük 3. helyezett: Gyürüs Bence Vasszécseny

Részletesebben

Iskolagyűlés 2015.10.20.

Iskolagyűlés 2015.10.20. Iskolagyűlés 2015.10.20. Nagyon mozgalmas 2 hónap áll már mögöttünk, rengeteg csodaszép eredménnyel. És hol van még a tanév vége?! 2015.09.19-én, szombaton reggel a szokásokkal ellentétben tárva-nyitva

Részletesebben

Időutazás Dél-Erdélyben a Hunyadiak nyomában

Időutazás Dél-Erdélyben a Hunyadiak nyomában Időutazás Dél-Erdélyben a Hunyadiak nyomában 2016. június elején került sor a Nagymágocsi Hunyadi János és a Vásárosnaményi Petőfi Sándor Általános Iskola tanulmányi kirándulására a Határtalanul program

Részletesebben

Svájci tanulmányút. Basel

Svájci tanulmányút. Basel Svájci tanulmányút Basel A tanulmányúton öten vettünk részt; két tanár, Gál Anikó és Dékány István, valamint három diák: Annus Péter, Pászti Ferenc és én, Papp Zsolt. 2013. január 22-én hajnali 2 órakor

Részletesebben

TANULMÁNYI VERSENYEK

TANULMÁNYI VERSENYEK TANULMÁNYI VERSENYEK Német nemzetiségi vers- és prózamondó verseny megyei forduló Felkészítő: Cser Márta, Kornerné Kosztich Julianna, Tóth Zoltánné Kelemen Mária 1. kategória 2. hely: Tánczos Regina 2.a

Részletesebben

.a Széchenyi iskoláról

.a Széchenyi iskoláról Negyedikesek írták....a Széchenyi iskoláról 7 éves koromban, szüleimmel azért választottuk ezt az iskolát, mert itt német nyelvet lehet tanulni. Én már óvodás korom óta tanulom a németet, így ragaszkodtunk

Részletesebben

Időpont: 2013. 05. 06 09. Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium

Időpont: 2013. 05. 06 09. Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium Időpont: 2013. 05. 06 09. Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium Az emeletes buszunk, mellyel utaztunk Így mentünk Kárpátaljára Elindultunk: 7 órakor, Budapestről Délkor elértük a határt, kis idő után

Részletesebben

Gratulálunk a gyerekeknek a szép eredményekhez, és reméljük, hogy jövőre is ilyen szép számmal jelentkeznek majd tanulóink erre a versenyre!

Gratulálunk a gyerekeknek a szép eredményekhez, és reméljük, hogy jövőre is ilyen szép számmal jelentkeznek majd tanulóink erre a versenyre! Sikerek 2013/2014: Iskolánkban nagyon népszerű a Bendegúz Levelezős Verseny. Az idén is több diákunk jutott el a Tatán megrendezett megyei fordulóba, ahonnan nagyon szép helyezésekkel tértek haza. Bencz

Részletesebben

2014-2015-ÖS TANÉV EREDMÉNYEI

2014-2015-ÖS TANÉV EREDMÉNYEI 2014-2015-ÖS TANÉV EREDMÉNYEI Horvát nyelv, kulturális élet A tanévet megelőző nyári programok: 1) 2014.Június 22-29.- Pag (Horvátország)- Horvát nyelvi tábor 6 tanuló vett részt az egy hetes horvátországi

Részletesebben

EGÉSZSÉGNAP 3. Alsó tagozat PROGRAMTERV

EGÉSZSÉGNAP 3. Alsó tagozat PROGRAMTERV EGÉSZSÉGNAP 3. Alsó tagozat PROGRAMTERV Balatonszabadi, 2014. június 12. Pedagógiai célok Célunk a környezettudatos nevelés: a tudatos szelektív hulladékgyűjtés jelentőségére való figyelemfelkeltés. Hisz

Részletesebben

Marossy Dojo sikerek a X. Zemplén Kupán! 2 arany, 3 ezüst, 8 bronzérem!

Marossy Dojo sikerek a X. Zemplén Kupán! 2 arany, 3 ezüst, 8 bronzérem! 2015-02-15 12:00:00 Marossy Dojo sikerek a X. Zemplén Kupán! 2 arany, 3 ezüst, 8 bronzérem! Marossy Dojo sikerek a X. Zemplén Kupán! 2 arany, 3 ezüst, 8 bronzérem! Marossy Dojo sikerek a X. Zemplén Kupán!

Részletesebben

Nemzetiségi nap az első osztályban

Nemzetiségi nap az első osztályban Nemzetiségi nap az első osztályban November 10-én ismét nemzetiségi napot tartottunk az alsó tagozaton. Az első osztályosok közös programot szerveztek. Két vendéget hívtunk. A nap mesehallgatással kezdődött.

Részletesebben

a második évünk Újpesti Futónap. szülőknek! családi nap

a második évünk Újpesti Futónap. szülőknek! családi nap Megkezdődött a második évünk a suliban, amit nagyon vártunk is, meg kicsit nem is. Jó volt a nyári szünet, a sok alvás, az élmény, de izgatottságunk az újév kapcsán mégiscsak erősebb volt. Már szeptemberben

Részletesebben

Délelőtt a 4.c osztályosokkal előkészültünk a műsorra. Felraktuk a dekorációt, berendeztük az aulát. 14 órakor kezdődött a

Délelőtt a 4.c osztályosokkal előkészültünk a műsorra. Felraktuk a dekorációt, berendeztük az aulát. 14 órakor kezdődött a Az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnáziumban ezen a pénteki napon került megrendezésre a Gyerek-Faktor. Az előző években elkezdett Csillag Születik vetélkedőt folytattam, csak a nevét

Részletesebben

Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.)

Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.) 2008/2009-es tanév Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.) Iskolánk tanulói az országos döntőben az alábbi eredményeket érték el. Fliszár Tímea (12.B osztály)

Részletesebben

A FELSÔ TAGOZATOS TANULMÁNYI VERSENYEK EREDMÉNYEI

A FELSÔ TAGOZATOS TANULMÁNYI VERSENYEK EREDMÉNYEI A FELSÔ TAGOZATOS TANULMÁNYI VERSENYEK EREDMÉNYEI MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM Országos Kazinczy verseny Balatonboglár 3. helyezett Madácsi Réka 8.b Országos Kossuth Lajos szónokverseny 3. helyezett Sipos

Részletesebben

TORNA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ 2014/2015 tanév Budapest I. korcsoport "B" kategória leány csapatbajnokság

TORNA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ 2014/2015 tanév Budapest I. korcsoport B kategória leány csapatbajnokság Hely. Cím Csapatnév 1 Ózd Újváros Téri Ált. Isk. 36,600 38,000 74,600 2 Szombathely Zrínyi Ilona Ált. Isk. 35,850 37,400 73,250 3 Kecskemét Széchenyivárosi Óvoda és Ált. Isk. 35,250 37,750 73,000 4 Zalaegerszeg

Részletesebben

Név oszt. helyezés Kategória felkészítő tanár Kiss Hunor 1.a 1. 1. Gál Csabáné. Név oszt. helyezés Kategória felkészítő tanár

Név oszt. helyezés Kategória felkészítő tanár Kiss Hunor 1.a 1. 1. Gál Csabáné. Név oszt. helyezés Kategória felkészítő tanár TUDÁSBAJNOKSÁG MEGYEI DÖNTŐ - ANYANYELV Kiss Hunor 1.a 1. 1. Gál Csabáné TUDÁSBAJNOKSÁG MEGYEI DÖNTŐ - ANYANYELV Fónagy-Árva Péter 2.a 18. 2. Nagy Levente 2.b 26. 2. Bodnárné Bali Krisztina TUDÁSBAJNOKSÁG

Részletesebben

Aranyosok Arany-hete

Aranyosok Arany-hete Aranyosok Arany-hete Arany János születésének 197. évfordulója alkalmából március másodikától egy teljes tanítási héten keresztül változatos programokon idéztük meg iskolánk névadójának szellemét, tudtunk

Részletesebben

A környék legjobb sulija

A környék legjobb sulija A környék legjobb sulija Szerintem minden diák egyetért velem, ha azt mondom, hogy egy jó suliban rengeteg a program. Persze az még jobb lenne, ha a gyerekeknek kellene tanítania a tanárokat, de ezt sajnos

Részletesebben

P E V I. Szemünk fényei. Színkeveréses virágültetés. Színes tojások Pilvax Színes 48. 2015. 1. szám

P E V I. Szemünk fényei. Színkeveréses virágültetés. Színes tojások Pilvax Színes 48. 2015. 1. szám P E V I 2015. 1. szám 2 0 1 5. A N E M Z E T K Ö Z I F É N Y É V E Fé n y e s e r e d m é n y e k Ve r s e n y e k Szemünk fényei Fa r s a n g Színkeveréses virágültetés Színes tojások Pilvax Színes 48

Részletesebben

Iszkaszentgyörgyi Általános Iskola

Iszkaszentgyörgyi Általános Iskola iszkaisko la.hu http://iszkaisko la.hu/versenyek3.html Iszkaszentgyörgyi Általános Iskola Versenyek Archívum: 2009/2010, 2010/2011, 2011/2012 2010/2011 A 2011. évi Országos Z rínyi Ilona Matematikaverseny

Részletesebben

Versenyek 2012 I. negyedév

Versenyek 2012 I. negyedév Versenyek 2012 I. negyedév 1. A Polgárőrség Biztonságos közlekedés című rajzpályázata (2012. 03.09.) 1.helyezett: Takács Kitti 4.s Különdíj: Kerek Martina és Tóth Szelina 4.s Felkészítő tanáruk: Némethné

Részletesebben

JAJ DE JÓ A VAKÁCIÓ!!!

JAJ DE JÓ A VAKÁCIÓ!!! A VAJDA PÉTER ÉNEK- ZENEI ÁLTALÁNOS ÉS SPORTISKOLA LAPJA 18. ÉVFOLYAM 5. SZÁM 2012. JÚNIUS Botos Auróra 3.s JAJ DE JÓ A VAKÁCIÓ!!! tartalom JÚNIUS 3 Kiváló Vajdások 4 Pedagógusnapra 5 Németországban Comeniussal

Részletesebben

Barossosok az Európai Parlamentben (és egyéb helyeken)

Barossosok az Európai Parlamentben (és egyéb helyeken) Barossosok az Európai Parlamentben (és egyéb helyeken) A tények: Időpont: 2012. október 10 13. Helyszínek, látnivalók, programok: Dachau: koncentrációs tábor megtekintése Strasbourg: angolosok: részvétel

Részletesebben

RÖPLABDA NAPTÁR - 2013 SZEPTEMBER

RÖPLABDA NAPTÁR - 2013 SZEPTEMBER RÖPLABDA NAPTÁR - 2013 SZEPTEMBER 16 20:00 17 SZUPER MINI 15:00-16:00 _ PETZELT 19:00-21.00 18 GYEREK 'A és 'B 16:00-18:15 19:00 21:00 19 SZUPER MINI 17:00-18:00 20 21 MINI 'A és GYEREK 'B 15:30 SZUPER

Részletesebben

Az ókori világ csodái pályázati füzet eredményei

Az ókori világ csodái pályázati füzet eredményei Az ókori világ csodái pályázati füzet eredményei helyezés pontszám név iskola 1. 124 Póda Katica Bíborka 1. 124 Sárközi Eszter Móricz Zsigmond Általános 2. 122 Marschalkó Csinszka 2. 122 Kovács Ádám Győri

Részletesebben

1. forduló 2. fgorduló 3. forduló Pontszám:

1. forduló 2. fgorduló 3. forduló Pontszám: Név: : 1. forduló 2. fgorduló 3. forduló Pontszám: Vincze Laura 8.osztály Apáczai Csere János Általános iskola Táplánszentkereszti tagintézménye Szabó Szilveszter 7. osztály Appony Albert Általános Séllei

Részletesebben

Szeptemberi októberi programok

Szeptemberi októberi programok Szeptemberi októberi programok Szeptember 17 én, 18 án iskolánkban papírgyűjtés volt. A felsőtagozat összesen 5623 kg papírt gyűjtött. A tavalyi évben többet gyűjtöttünk. Reméljük a következő tanévben

Részletesebben

Megyei versenyek. A verseny megnevezése Elért helyezés Tanuló neve Osztály Felkészítő tanár. Nyerges Tamás, Sajtos Olivér, Torgyik Éva, Wenczel Balázs

Megyei versenyek. A verseny megnevezése Elért helyezés Tanuló neve Osztály Felkészítő tanár. Nyerges Tamás, Sajtos Olivér, Torgyik Éva, Wenczel Balázs Megyei versenyek A verseny megnevezése Elért helyezés Tanuló neve Osztály Felkészítő tanár 1. Nyerges Tamás, Sajtos Olivér, Torgyik Éva, Wenczel Balázs Bolyai Matematika Csapatverseny 6. 19. 12. 14. 15.

Részletesebben

"Fut mint a nyúl" - Lagroland Utcai Futóverseny 3,6km Kategória Eredmények

Fut mint a nyúl - Lagroland Utcai Futóverseny 3,6km Kategória Eredmények 3,6km Gyerek I. fiú 2000-2003 1 105 Perusza Zoltán 2000 8:13 16:55 2 92 Bácsai Balázs 2001 8:19 17:21 3 96 Németh Péter 2001 8:29 18:09 4 103 Ruppert Péter 2000 8:47 18:28 5 104 Csatlós Dániel 2000 9:02

Részletesebben

A XIII. GENIUS konferencia és diákverseny díjazott tanulói erdélyi jutalomkiránduláson vettek részt

A XIII. GENIUS konferencia és diákverseny díjazott tanulói erdélyi jutalomkiránduláson vettek részt A XIII. GENIUS konferencia és diákverseny díjazott tanulói erdélyi jutalomkiránduláson vettek részt (Ivó, Románia, 2015. július 25-31.) Gyere el, kérünk, légy a vendégünk! S lesz egy szép, közös emlékünk,

Részletesebben

Bolyai Természettudományi Csapatverseny

Bolyai Természettudományi Csapatverseny Bolyai Természettudományi Csapatverseny 2016. február 5 én rendezték meg a Bolyai Természettudományi Csapatverseny körzeti fordulóit. Iskolánkból a 7. évfolyamról két csapat, a 8. évfolyamról pedig hat

Részletesebben

Lecsó fesztivál a Szt. István Általános Iskolában

Lecsó fesztivál a Szt. István Általános Iskolában 1. 1. Hétfő 2. 2. Kedd 3. 3. Szerda 4. 4. Csütörtök 5. 5. Péntek 6. Szombat 7. Vasárnap 6. 8. Hétfő 7. 9. Kedd 8. 10. Szerda 9. 11. Csütörtök 10. 12. Péntek 13. Szombat 14. Vasárnap 11. 15. Hétfő 12. 16.

Részletesebben

A Beszédes József Általános Iskola felső tagozatán az alábbi magyar versenyeken vettek részt tanulóink:

A Beszédes József Általános Iskola felső tagozatán az alábbi magyar versenyeken vettek részt tanulóink: A Beszédes József Általános Iskola felső tagozatán az alábbi magyar versenyeken vettek részt tanulóink: A MESEMONDÓ VERSENYEN, Pakson 2014. október 20-án STINGLI JÓZSEF 3. helyezést ért el! A BOLYAY ANYANYELVI

Részletesebben

KVSE atlétika szakosztály évi értékelése

KVSE atlétika szakosztály évi értékelése KVSE atlétika szakosztály 2013. évi értékelése Az atlétika szakosztály elsősorban gyermek és serdülő korcsoporttal dolgozik. A 2013-as évben bekapcsolódtunk a Magyar Atlétikai Szövetség által életre hívott

Részletesebben

VERSENYEREDMÉNYEK. 1. osztály. Bendegúz matematika levelezős verseny. Berki Andrea bronz Berki Milán bronz Bertók Eliza ezüst Németh Boglárka arany

VERSENYEREDMÉNYEK. 1. osztály. Bendegúz matematika levelezős verseny. Berki Andrea bronz Berki Milán bronz Bertók Eliza ezüst Németh Boglárka arany VERSENYEREDMÉNYEK 1. osztály Bendegúz matematika levelezős verseny Berki Andrea bronz Berki Milán bronz Bertók Eliza ezüst Németh Boglárka arany Irodalom, szövegértés Péter Dominik ezüst Felkészítő pedagógus:

Részletesebben

FIÚ LABDARÚGÁS I. korcsoport 3. helyezés

FIÚ LABDARÚGÁS I. korcsoport 3. helyezés y FIÚ LABDARÚGÁS I. korcsoport 3. helyezés Nagy Miklós, Berencsi Sándor, Jádi Bence, Dálnoki László, Kosdi Bálint, Pócsi Balázs, Páter Gergő, Lakatos Patrik LÁNY LABDARÚGÁS (5.oszt.) 3. helyezés Koszta

Részletesebben

TORNA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ 2014/2015 tanév Budapest II. korcsoport "B" kategória leány csapatbajnokság

TORNA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ 2014/2015 tanév Budapest II. korcsoport B kategória leány csapatbajnokság Hely. Cím Csapatnév 1 Szombathely Zrínyi Ilona Ált. Isk. 37,650 37,300 38,300 113,250 2 Veszprém Hriszto Botev Német Nemz. Nyelvoktató Ált. Isk. 37,650 37,800 37,650 113,100 2 Debrecen Református Kollégium

Részletesebben

I. Tanévnyitó Amatőr Úszóverseny

I. Tanévnyitó Amatőr Úszóverseny 1/11 Délelőtti végeredmény Versenyszám Futam Sáv Egyesület Név szül nev. Idő vers. idő helyezés 1 25 m fiú gyors 3 Győri Vízisport SE Török Donát vk 2004 9:99,9 0:22,3-1 25 m fiú gyors 4 Győri Vízisport

Részletesebben

A szerkesztôség e-mail címe: derekpont@freemail.hu telefon: 0620-389-58-53. Zetelakán jártunk Aki járt már Derekegyház testvértelepülésén Zetelakán az bizonyára igen kellemes tapasztalatokat szerzett az

Részletesebben

Természettudományi munkaközösség. Versenyeredmények 2009/2010

Természettudományi munkaközösség. Versenyeredmények 2009/2010 Természettudományi munkaközösség Versenyeredmények 2009/2010 Természetfotó pályázat Őszi forduló I. helyezés: Szabó Fanni 7.b Ködbe burkolózva II. helyezés: Batki Viktória 8.e Fénysugár III. helyezés:

Részletesebben

Spanyolországi beszámoló

Spanyolországi beszámoló Spanyolországi beszámoló Rettentően vártam már hogy végre eljöjjön a nap, hogy Spanyolországba utazzunk, mivel ez lett volna az első utam, amit repülővel tettem volna meg, ami már magában elég ok a nagy

Részletesebben

Hely. Rajtszám Atléta Sz. év Egyesület Sorrend Eredmény Rekord

Hely. Rajtszám Atléta Sz. év Egyesület Sorrend Eredmény Rekord EREDMÉNYEK Férfi 10 km utcai futás Döntő 13:05 1. nap 1 010 Farkas Dárius Ádám 1991 BEAC 41 30:20 PB 2 019 Juhász Balázs 1996 DSC-SI 10 30:27 PB 3 023 Koszár Zsolt 1986 SYN FIT SZTG 42 30:35 SB 4 026 Kovács

Részletesebben

Bólyai Matematika Csapatverseny 2012.10.12. Megyei forduló. 3.a Gézengúzok: Béres Eszter Csákó András Elek Attila Fényes Gréta. 7.

Bólyai Matematika Csapatverseny 2012.10.12. Megyei forduló. 3.a Gézengúzok: Béres Eszter Csákó András Elek Attila Fényes Gréta. 7. Bólyai Matematika Csapatverseny 2012.10.12. Megyei forduló 3.a Gézengúzok: Béres Eszter Csákó András Elek Attila Fényes Gréta 3.a Csipet csapat: Bereczki Enikő Darabos Zsombor Lakato Réka Major Eszter

Részletesebben

1. A OSZTÁLY Bogdán Dániel Bogdán Edina Bogdán György Bogdán György Bogdán Krisztián Bogdán László Bogdán Richárd Czimmerman Patrik Horváth Dorotina

1. A OSZTÁLY Bogdán Dániel Bogdán Edina Bogdán György Bogdán György Bogdán Krisztián Bogdán László Bogdán Richárd Czimmerman Patrik Horváth Dorotina 1. A OSZTÁLY Bogdán Dániel Bogdán Edina Bogdán György Bogdán György Bogdán Krisztián Bogdán László Bogdán Richárd Czimmerman Patrik Horváth Dorotina Hörcsöki Alíz Kovács Antónia M. Kovács Dávid Kovács

Részletesebben

Versenyeredmények 2015/2016. Berzsenyi Dániel Gimnázium

Versenyeredmények 2015/2016. Berzsenyi Dániel Gimnázium Versenyeredmények 2015/2016. Berzsenyi Dániel Gimnázium MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM Krúdy Gyula országos prózamondó verseny 1. helyezés Pántics Luca 10.E Felkészítő tanár: Horváthné Csoszó Gyöngyi Nagy Kitti

Részletesebben

Kossuth Lajos Evangélikus. Általános Iskola ÉS. 2014/2015. munkaterve

Kossuth Lajos Evangélikus. Általános Iskola ÉS. 2014/2015. munkaterve Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA 2014/2015. munkaterve 1 2014/2015. tanév helyi rendje és munkaterve A tanév szorgalmi rendje: 2014.szeptember 1.(hétfő) - 2015. június

Részletesebben

2012. január 16., Városi B kategóriás úszó diákolimpia, Nagykanizsa

2012. január 16., Városi B kategóriás úszó diákolimpia, Nagykanizsa 2012. január 16., Városi B kategóriás úszó diákolimpia, Nagykanizsa I. kcs., fiú 50 m gyors: 2. Soós Bence 48.00 3. Nyakas Kristóf 48.25 6. Úr Bendegúz 50.70 leány 50 m gyors: 4. Bogos Csenge 51.58 fiú

Részletesebben

A 2011/2012-es tanév sportversenyeinek kiemelkedő eredményei Kodály Zoltán Általános Iskolában

A 2011/2012-es tanév sportversenyeinek kiemelkedő eredményei Kodály Zoltán Általános Iskolában A 2011/2012-es tanév sportversenyeinek kiemelkedő eredményei Kodály Zoltán Általános Iskolában Verseny szintje Verseny megnevezése (országos, megyei, régiós) ORSZÁGOS II. Sas Kupa legeredményesebb Lány

Részletesebben

Wadokai Magyar Bajnokság 1. forduló EGYESÜLETI PONTTÁBLA. Bronz pontok (3)

Wadokai Magyar Bajnokság 1. forduló EGYESÜLETI PONTTÁBLA. Bronz pontok (3) Rangsor Egyesület Wadokai Magyar Bajnokság 1. forduló EGYESÜLETI PONTTÁBLA Arany pontok (10) Ezüst pontok (6) Bronz pontok (3) 4. hely pontok (1) Összpontszám 1 I.C. TATAMI 140 120 57 15 332 2 NÓVA 110

Részletesebben

Kerületi, területi és országos versenyeredmények az alsó tagozaton, a 2007/2008. tanévben Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium

Kerületi, területi és országos versenyeredmények az alsó tagozaton, a 2007/2008. tanévben Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium Kerületi, területi és országos versenyeredmények az alsó tagozaton, a 2007/2008. tanévben Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium Bolyai Matematikaverseny (területi) Csapatban 4. hely Biró Adrienn 3.b Fülöp

Részletesebben

s tanév versenyeredményei

s tanév versenyeredményei 2013-2014 - s tanév versenyeredményei Alsós munkaközösség eredményei Olvasás verseny (tankerületi): Sándor Viktória 3.b Vinkler Gréta 3. a Rozsnyai Luca 4.a Matematika verseny Nyírbátor: Szabó Anikó 4.b

Részletesebben

DIÁKOLIMPIA VÁROSI MEZEI BAJNOKSÁG Szeged, március 13. Városi Stadion

DIÁKOLIMPIA VÁROSI MEZEI BAJNOKSÁG Szeged, március 13. Városi Stadion ,, borongós idő egy híján 500 célba érkező! DIÁKOLIMPIA VÁROSI MEZEI BAJNOKSÁG Szeged, 2013. március 13. Városi Stadion Kemény, de futható 1000m-es kör fogadta a Diákolimpia Városi Mezei bajnokságán induló

Részletesebben

FEJÉR MEGYEI GYERMEK VERSENY Székesfehérvár,Sóstói-stadion 2007.május 20.

FEJÉR MEGYEI GYERMEK VERSENY Székesfehérvár,Sóstói-stadion 2007.május 20. FEJÉR MEGYEI GYERMEK VERSENY Székesfehérvár,Sóstói-stadion 2007.május 20. FIÚK 60 M SÍKFUTÁS 12 ÉVESEK I. ELŐFUTAM 1. Szloboda Bence 95 DVSI 8.56 D 2. Bándli Olivér 95 TSC Dózsa 8.75 D 3. Katona Bence

Részletesebben

VERSENYEREDMÉNYEK 2013-14., 1. FÉLÉV

VERSENYEREDMÉNYEK 2013-14., 1. FÉLÉV VERSENYEREDMÉNYEK 2013-14., 1. FÉLÉV (EREDMÉNYHIRDETÉS: 2013. december 21., szombat) REGIONÁLIS VERSENYEREMÉNYEINK A Széna Téri Általános Iskola és a Kedvenc rejtvényújság szerkesztősége által 3-8. évfolyamos

Részletesebben

TORNA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ 2014/2015 tanév Budapest III-IV. korcsoport "B" kategória leány csapatbajnokság

TORNA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ 2014/2015 tanév Budapest III-IV. korcsoport B kategória leány csapatbajnokság Hely. Cím Csapatnév 1 XVII. Kossuth Lajos Ált. Isk. 37,700 37,200 37,550 112,450 2 Győr Tánc- és Képzőműv. Ált. Isk. Szakközépisk. és Koll. 35,500 36,300 37,650 109,450 3 Szombathely Ny-mo. Egyetem Bólyai

Részletesebben

A 14 tagú kalocsai küldöttség remekül teljesített a Diákolimpia megyei fináléjában, hiszen nyolc éremmel térhettek haza

A 14 tagú kalocsai küldöttség remekül teljesített a Diákolimpia megyei fináléjában, hiszen nyolc éremmel térhettek haza Baján csobbant a csapat Megyedöntőn jártak 2009.01.15. A 14 tagú kalocsai küldöttség remekül teljesített a Diákolimpia megyei fináléjában, hiszen nyolc éremmel térhettek haza Január 8-án a vizek városában

Részletesebben

Sport XXI. Mezei, Mosonmagyaróvár U11 (2005 és később születettek), CSAPAT EREDMÉNY

Sport XXI. Mezei, Mosonmagyaróvár U11 (2005 és később születettek), CSAPAT EREDMÉNY U11 (2005 és később születettek), CSAPAT EREDMÉNY 1.hely Zalaegerszeg "A" 133 pont Jakab Martin 2005 5 Fonyódi Ákos 2005 7 Gaál Máté 2005 14 Mészáros Mirkó 2006 17 Horváth Kevin 2005 20 Balogh Ákos 2005

Részletesebben

HITTANOS TÁBOR. 2009. jún. 22-26.

HITTANOS TÁBOR. 2009. jún. 22-26. HITTANOS TÁBOR 2009. jún. 22-26. 2009. június 22-én, egy borús hétfői napon a templom udvarán gyülekeztünk, de az idő senkinek nem rontotta el a kedvét. Vártuk, hogy a névjegykártyánkat megkapjuk. Amint

Részletesebben

JUTALOMKÖNYVEK, OKLEVELEK

JUTALOMKÖNYVEK, OKLEVELEK JUTALOMKÖNYVEK, OKLEVELEK 2014-2015. TANÉV VÉGÉN TANULÓ NEVE OSZTÁLY ÉRDEM Horváth Rebeka 1.a Példamutató magatartása, szorgalma és kitűnő. Kovács Boldizsár 1.a Példamutató magatartása, szorgalma és kitűnő

Részletesebben

Köszönetünket fejezzük ki Szakács Zoltánnak a sárbogárdi TÜZÉP vezetőjének, aki 19db udvari ülőkének való fával támogatta iskolán öko programjának

Köszönetünket fejezzük ki Szakács Zoltánnak a sárbogárdi TÜZÉP vezetőjének, aki 19db udvari ülőkének való fával támogatta iskolán öko programjának Október első napján Énekel az iskola, elnevezésű programmal emlékeztünk meg a zenei világnapról. Elsősorban Bodoki Györgyné Betti néni volt segítségünkre ebben, ő volt az, aki megénekeltette az iskola

Részletesebben

OM azonosító: 027953 Székhely neve: Kecskeméti Református Gimnázium Székhely címe: 6000 Kecskemét, Szabadság tér 7.

OM azonosító: 027953 Székhely neve: Kecskeméti Református Gimnázium Székhely címe: 6000 Kecskemét, Szabadság tér 7. 6000 Kecskemét, Tanulmányi terület kódja: 40 Tanulmányi terület gimnázium: 4 évfolyamos; általános kerettanterv; az első idegen nyelv a(z) francia nyelv vagy a(z) spanyol nyelv vagy a(z) angol nyelv; felvételi

Részletesebben

Az alsó tagozat versenyeredményei a 2014/15-ös tanévben

Az alsó tagozat versenyeredményei a 2014/15-ös tanévben Az alsó tagozat versenyeredményei a 2014/15-ös tanévben 1/6 I. Tanulmányi versenyek 1. MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM Iskolai szavalóverseny 3-4. osztály 2. helyezés : Nagy Gréta 3.a és Győri Barnabás 3.a 3.

Részletesebben

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Pedagógiai Könyvtár és Múzeum. Összesen Feladatlap Esszé Nevezett tanuló neve Évfolyam Kódszám Ssz.

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Pedagógiai Könyvtár és Múzeum. Összesen Feladatlap Esszé Nevezett tanuló neve Évfolyam Kódszám Ssz. Pontszámok A Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny megyei/fővárosi fordulójára (2015. március 2. 10 óra) nevezett középiskolai tanulók versenyeredményei* Összesen Feladatlap Esszé Nevezett tanuló

Részletesebben

Október. Szüreti felvonulás és bál. Kirándulás a Gemenci erdőben. Tanulmányi kirándulás Bikalon

Október. Szüreti felvonulás és bál. Kirándulás a Gemenci erdőben. Tanulmányi kirándulás Bikalon Tartalom Szüreti felvonulás és bál Kirándulás a Gemenci erdőben (1.-2. évf.) Tanulmányi kirándulás Bikalon (3.-4. évf.) Rajzpályázat Vetélkedő a magyar népmese napjának tiszteletére Bolyai matematika csapatverseny

Részletesebben

A Belvárosi Általános Iskola programjai, éves ütemterve

A Belvárosi Általános Iskola programjai, éves ütemterve A Belvárosi Általános Iskola programjai, éves ütemterve időpont program felelős Augusztus 24. Alakuló értekezlet 25. 8 00 Osztályozóvizsga Dr. Kapusiné Szigethi Emese 26. Szakalkalmazotti értekezlet 27.

Részletesebben

Nevelőtestületi alakuló értekezlet Munkaközösségi értekezletek Javító- pótló-osztályozó- különbözeti vizsgák

Nevelőtestületi alakuló értekezlet Munkaközösségi értekezletek Javító- pótló-osztályozó- különbözeti vizsgák A 2012/2013-as tanév helyi rendje 2012. augusztus augusztus 22-24. augusztus 27. augusztus 28. augusztus 29. Gólyatábor 9. évfolyam Nevelőtestületi alakuló értekezlet Munkaközösségi értekezletek Javító-

Részletesebben

Projektnapló. Kárpátalja 2013. Előkészítő tevékenység

Projektnapló. Kárpátalja 2013. Előkészítő tevékenység Projektnapló Előkészítő tevékenység A Kardos László Általános Iskola diákjaiként nagyon megörültünk, mikor tanév végén meghallottuk a jó hírt: pályázati munkánk sikeresnek bizonyult a Bethlen Gábor Alapkezelő

Részletesebben

EREDMÉNYEK ALSÓ TAGOZAT 2013/2014. tanév. 1.évfolyam. 2. évfolyam

EREDMÉNYEK ALSÓ TAGOZAT 2013/2014. tanév. 1.évfolyam. 2. évfolyam EREDMÉNYEK ALSÓ TAGOZAT 2013/2014. tanév Helyezés Verseny Szint: Név Osztály 1.évfolyam Felkészítő pedagógus Különdíj Rajzpályázat: Milyen állat lennék? városi Nagy Dominika 1.b Erdei Judit Különdíj Rajzpályázat:

Részletesebben

SPORTEREDMÉNYEK. Id pont Verseny megnevezése Helyezés Tanuló

SPORTEREDMÉNYEK. Id pont Verseny megnevezése Helyezés Tanuló SPORTEREDMÉNYEK Id pont Verseny megnevezése Helyezés Tanuló 1997. Megyei Mezei Futóverseny 3. Kovács András Országos Mezei Futóverseny 52. Kovács András Megyei Atlétika 100 m síkfutás 1. Ács Tamás Országos

Részletesebben

LELÁTÓ. Salzburgban jártunk. A II. Kerület UFC információs magazinja. Wwww.keruletufc.hu

LELÁTÓ. Salzburgban jártunk. A II. Kerület UFC információs magazinja. Wwww.keruletufc.hu LELÁTÓ Wwww.keruletufc.hu A II. Kerület UFC információs magazinja Salzburgban jártunk 2012.ajúnius Tartalom 2012. Június-Július Búcsú Harmati Balázs összefoglalója Szépen csillogó bronz Dobogóra léphetett

Részletesebben

6 2011. október HUNYADI JÁNOS ÁLTALÁNOS Egyéni Atlétika Verseny - Szarvas, 2011. 09. 27. A III-IV. korcsoportnak (5-8.osztály) megrendezett atlétika versenyen, minden tanuló, abban a versenyszámban indulhatott,

Részletesebben

Sporteredmények (március)

Sporteredmények (március) Tanács Levente 3.b Bak Péter 4.a Szeri Ádám 4.a 2. hely Városi Mezei Futóbajnokság (Diákolimpia) Tóth Gergely 4.a Kapic Amir 4.a Szabó Csenge 5.a Király Csenge 3.a Koltai Anna 3.b Lukács Noémi 4.a Mukus

Részletesebben

Versenyeredmények 2013-2014-es tanév

Versenyeredmények 2013-2014-es tanév Versenyeredmények 2013-2014-es tanév Gárdonyi Géza területi matematikaverseny (Ács) A versenyen évfolyamonként egy-egy tanuló vett részt. 4. évfolyam Nagy Adél 6. évfolyam Kocsis Anett 8. évfolyam Kelemen

Részletesebben

II. FÖLDI JÁNOS ORSZÁGOS TERMÉSZETTUDOMÁNYI VERSENY

II. FÖLDI JÁNOS ORSZÁGOS TERMÉSZETTUDOMÁNYI VERSENY CSOKOLÁDÉ ÉS FESZTIVÁL RAJZPÁLYÁZAT VIII. ORSZÁGOS CSOKOLÁDÉ FESZTIVÁL Pozsa Panna Eszter 7.a III. Felsős Szilvásiné Bodnár Tímea BENDEGÚZ GYERMEK- ÉS IFJÚSÁGI AKADÉMIA XVI. NYELVÉSZ TANULMÁNYI ORSZÁGOS

Részletesebben

2012. szeptember 1. 1 / 15 oldal

2012. szeptember 1. 1 / 15 oldal Andó Szabolcs Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek 6 13:00 angol C2 2 angol C2 2 tesi Sz6 angol C2 2 tesi P6 7 13:55 informatika csibe TTI 2 TTI 2 8 14:50 informatika csibe Árky Emilia Anna Hétfő Kedd Szerda

Részletesebben

Dél-Alföld Régió Sport XXI. Alapprogram Nyílt Mezei Futóverseny. Békéscsaba, október 25. JEGYZŐKÖNYV. Rendezők:

Dél-Alföld Régió Sport XXI. Alapprogram Nyílt Mezei Futóverseny. Békéscsaba, október 25. JEGYZŐKÖNYV. Rendezők: Dél-Alföld Régió Sport XXI. Alapprogram Nyílt Mezei Futóverseny Békéscsaba, 2012. október 25. JEGYZŐKÖNYV Rendezők: Magyar Atlétikai Szövetség Buda-Cash Békéscsabai Atlétikai Club Utánpótlás Központ Helyszín:

Részletesebben

Weekend Driver Fiesta Cup

Weekend Driver Fiesta Cup Weekend Driver Fiesta Cup 2014.09.21 Rapai Zoltán Karimo: Szia Rapus! Mid Ohio-ba értünk. Már szabadedzésen látszott, hogy izgalmas futam lesz, és szoros időmérő. Sikerült menned egy 2. időt előtted Gombár

Részletesebben

Városi Városi Kispályás Labdarúgó Verseny, Szlovák Kupa 3.helyezés 11 fő 8. 5 fő Danyis János Kovács Richárd Gyulafalvi Máté Csaba Máté József Gyula

Városi Városi Kispályás Labdarúgó Verseny, Szlovák Kupa 3.helyezés 11 fő 8. 5 fő Danyis János Kovács Richárd Gyulafalvi Máté Csaba Máté József Gyula Verseny eredmények: Iskolai Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny iskolai fordulója 8. 4 fő Magyar Beatrix Naszvadi Regina Greguss Beatrix Klaudia Duhaj Bernadett 7.b 1 fő Kukuják Martina(80%

Részletesebben

Fizika. Környezetismeret. Városi Angol Verseny

Fizika. Környezetismeret. Városi Angol Verseny Fizika 2014. április 8-án Hidy Gábor 8.c osztályos tanulónk részt vett az Eötvös Lóránd Fizikai Társulat által szervezett Öveges József Fizikaverseny megyei fordulóján és továbbjutott az országos döntőbe.

Részletesebben

Zalaegerszeg Nyílt Fedett Pályás Atlétikai Bajnoksága XII. Kondex Kupa Kauzli József Emlékverseny Zalaegerszeg

Zalaegerszeg Nyílt Fedett Pályás Atlétikai Bajnoksága XII. Kondex Kupa Kauzli József Emlékverseny Zalaegerszeg EREDMÉNYEK Férfi 60 méter fedett pálya Előfutam 1. Futam 11:50 1. nap Hely. Atléta Sz. év Nevező Pálya Eredmény 1 Balogh Péter 1996 ZALASZÁM-ZAC 6 6.9h q 2 Baki Barnabás 1999 ZALASZÁM-ZAC 4 7.0h q 3 Horváth

Részletesebben

A legnagyobb tanári művészet, hogy az alkotás és felismerés örömét ébresszék. /A. Einstein/

A legnagyobb tanári művészet, hogy az alkotás és felismerés örömét ébresszék. /A. Einstein/ DÉR NAPOK RENDEZVÉNYSOROZAT Mottó: A legnagyobb tanári művészet, hogy az alkotás és felismerés örömét ébresszék. /A. Einstein/ Iskolánk 2003-ban vette fel Dér István festőművész (1937 1993) nevét. A település

Részletesebben

Beszámoló a Vissza a múltba történelmi tehetségműhely munkájáról és a Tehetségnapról

Beszámoló a Vissza a múltba történelmi tehetségműhely munkájáról és a Tehetségnapról Beszámoló a Vissza a múltba történelmi tehetségműhely munkájáról és a Tehetségnapról Iskolánk, a tornyosi Tömörkény István Általános Iskola (Tehetségpont) 2010. júniusában megnyerte az Oktatási Közalapítvány

Részletesebben

Kedves Fesztivállátogató!

Kedves Fesztivállátogató! Kedves Fesztivállátogató! Szeretettel köszöntjük Önöket a tavaszi fesztiválok megrendezése alkalmából és örömmel invitáljuk programjainkra a siófoki Hajókikötőbe. Reményeink szerint olyan színvonalas programot

Részletesebben

Honismereti Tanulmányi Verseny

Honismereti Tanulmányi Verseny Honismereti Tanulmányi Verseny A háromfordulós versenyben a tanulóknak fordulónként 19 feladatot kellett megoldaniuk egyénileg interneten. A 38 nevezett tanulónk közül 10 diák megoldásai lettek hibátlanok:

Részletesebben

!"#$ ,"-*"$"$ "-%!$)"%""-%*(. / -&0& 1 -*" ,#*"5,#! 1 A! $ "" $ & B! "" $ '(" $ " " A!% E % D2"% D D

!#$ ,-*$$ -%!$)%-%*(. / -&0& 1 -* ,#*5,#! 1 A! $  $ & B!  $ '( $   A!% E % D2% D D $ % $ & & '(& )'(' +,-./01 ) & 20(3 % & 4( 3 5 $ & 6 7 % )& (%83% 2 ) 5 98..'1 : & % $ $% $ $& 7 % % ; & & % $ ) &<

Részletesebben

Az egyik kedvenc ünnepem a palacsintanap. Rita néni palacsintát is hozott. Palacsintadobáló versenyt is játszottunk. Balázs Anna

Az egyik kedvenc ünnepem a palacsintanap. Rita néni palacsintát is hozott. Palacsintadobáló versenyt is játszottunk. Balázs Anna Pancake Day vagy palacsintanap a böjt előtti utolsó nap, nálunk húshagyó keddnek hívják. Ezzel zárjuk le a farsangi időszakot. Az angol nyelvű országokban ezen a napon palacsintát esznek, mert olyan hozzávalókat

Részletesebben

Youth Volleyball Festival

Youth Volleyball Festival 2016 Youth Volleyball Festival 17 23 July 2016 Kaposvár, Hungary Youth Volleyball Festival HUNGARY KAPOSVÁR 2016 17-23 JULY www.youthvolleyballfestival.org 2016 ÜDVÖZLÜNK minden sportbarátot az INTERSPORT

Részletesebben

Nyári gyakorlat beszámoló

Nyári gyakorlat beszámoló Nyári gyakorlat beszámoló Készítette: Vándor Lilla Mikor megtudtam az iskolában, hogy van lehetőségünk külföldön gyakorlatozni, nem is hezitáltam, ahogy lehetett jelentkeztem a programra. El sem hittem,

Részletesebben

Pápai Weöres Sándor Általános Iskola

Pápai Weöres Sándor Általános Iskola Eredményeink Országos eredményeink tanévenként 2013/2014. Kovács Dorottya 8.b Tollaslabda Diákolimpia Döntõ 1.hely Németh Gréta 8.b Tollaslabda Diákolimpia Döntõ 2.hely Kovács Mirtill 6.b Tollaslabda Diákolimpia

Részletesebben

A székesfehérvári Kodolányi János Középiskola és Kollégium beszámolója a Nemzetközi Könyvajándék Nap alkalmával tartott eseményeiről

A székesfehérvári Kodolányi János Középiskola és Kollégium beszámolója a Nemzetközi Könyvajándék Nap alkalmával tartott eseményeiről A székesfehérvári Kodolányi János Középiskola és Kollégium beszámolója a Nemzetközi Könyvajándék Nap alkalmával tartott eseményeiről Iskolánk nagy lelkesedéssel csatlakozott a kezdeményezéshez, melynek

Részletesebben

Vakáció..3. Miért jó Gáboros ifinek lenni?...4. Régen volt, hogy is volt...5. A hónap sztárjai üzenték Nektek... 6. Gáborosok a nagyvilágból...

Vakáció..3. Miért jó Gáboros ifinek lenni?...4. Régen volt, hogy is volt...5. A hónap sztárjai üzenték Nektek... 6. Gáborosok a nagyvilágból... Gáborél et 2015j úni us VAKÁCI ÓÓÓ! Kel l emesnyar atkí vánunk! Er dél ybenj ár t unk Ál l at ker t isét a Tartalomjegyzék Vakáció..3 Miért jó Gáboros ifinek lenni?...4 Régen volt, hogy is volt....5 A

Részletesebben

2. számú melléklet Összesítő kimutatás a zsámboki Bajza Lenke Általános Iskola 2013/2014. tanévében versenyző tanulókról. megyei.

2. számú melléklet Összesítő kimutatás a zsámboki Bajza Lenke Általános Iskola 2013/2014. tanévében versenyző tanulókról. megyei. 2. számú melléklet Összesítő kimutatás a zsámboki 2013/2014. tanévében versenyző tanulókról Tanuló neve Osztálya Osztályfőnök neve 2. Kis Kornél 2. Kis Kornél 2. Bagó Norman 2. Papp Tibor 2. Papp Tibor

Részletesebben

Név oszt. helyezés korcsoport felkészítő tanár. Név oszt. helyezés korcsoport felkészítő tanár LANGWEST ORSZÁGOS TEHETSÉGKUTATÓ TANULMÁNYI VERSENY

Név oszt. helyezés korcsoport felkészítő tanár. Név oszt. helyezés korcsoport felkészítő tanár LANGWEST ORSZÁGOS TEHETSÉGKUTATÓ TANULMÁNYI VERSENY CSODÁT VIRÁGZIK A JELEN REFORMÁTUS ISKOLÁK ORSZÁGOS E - VERSMONDÓ KATEGÓRIA Fekete Kiara Mercédesz 6.a 2. Simonné Varga Katalin ANYANYELVI JÁTÉKOK JÁTÉKOS ANYANYELV ORSZÁGOS DÖNTŐ Takács Noémi Nagy Nelli

Részletesebben

Landorhegyi Általános Iskola,Sportiskola "Pais anyanyelvi verseny" 2011.03.28. I. korcsoport

Landorhegyi Általános Iskola,Sportiskola Pais anyanyelvi verseny 2011.03.28. I. korcsoport Landorhegyi Általános Iskola,Sportiskola I. korcsoport Kódszám: Név: Iskola neve: Tollbamondás: Teszt: Fogalmazás: Összesen: 1. Varga Dorottya Dózsa Ált. Isk. 13 36 17 66 2. Vigh Dorottya Dózsa Ált. Isk.

Részletesebben

Rabb Csenge 5.a 1. Pozsonyi Anna 7.a 3. Tálosi Kristóf 5.c 1. Szilágyi Lilla; Hergár Réka, Waller Tamara 6.c

Rabb Csenge 5.a 1. Pozsonyi Anna 7.a 3. Tálosi Kristóf 5.c 1. Szilágyi Lilla; Hergár Réka, Waller Tamara 6.c Versenyek Tanulók helyezés Felkészítő tanár vers és prózamondó 5-6. évf Rabb Csenge 5.a 1. vers és prózamondó 7-8. évf Pozsonyi Anna 7.a Schődl Gabi helyesírási 5. évf Tálosi Kristóf 5.c 1. könyvtári Szilágyi

Részletesebben

5.b S. Tóth Marcell országos fordulóba továbbjutott 5.b Kovács Bertalan országos fordulóba továbbjutott 4.a Horváth Kristóf megyei l.

5.b S. Tóth Marcell országos fordulóba továbbjutott 5.b Kovács Bertalan országos fordulóba továbbjutott 4.a Horváth Kristóf megyei l. Kiemelkedő verseny eredmények az elmúlt fél évben Titok Arany János országos verseny 8.a. Papp Marcell 3.hely Nagyné Molnár Sarolta 5.a. Osváth Bálint 7.hely Guzslovánné B. Judit 5.b. Kovács Bertalan 7.hely

Részletesebben

TORNA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ 2015/2016 tanév Szombathely III-IV. korcsoport "B" kategória leány csapatbajnokság

TORNA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ 2015/2016 tanév Szombathely III-IV. korcsoport B kategória leány csapatbajnokság Hely. Cím Csapatnév 1 Zalaegerszeg Eötvös József és Liszt Ferenc Ált. Isk. 37,600 37,350 37,200 112,150 2 Bolyai János Ált. Isk. 37,100 37,600 37,050 111,750 3 Veszprém Hriszto Botev Ált. Isk. 36,750 37,750

Részletesebben

TERMÉSZETTUDOMÁNYOS HÉT. 2014. november 10 - november 14.

TERMÉSZETTUDOMÁNYOS HÉT. 2014. november 10 - november 14. TERMÉSZETTUDOMÁNYOS HÉT 2014. november 10 - november 14. A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS HÉT PROGRAMJA 2014. november 10 - november 14. November 10. hétfő 13 45 óra Megnyitó 14 00 óra Matematika verseny I. forduló

Részletesebben