Szélrózsa Nagydíj, Távolsági Túrafutam BALATON, JÚLIUS 31 - AUGUSZTUS 01 (TELIHOLD IDEJÉN)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szélrózsa Nagydíj, Távolsági Túrafutam BALATON, 2015. JÚLIUS 31 - AUGUSZTUS 01 (TELIHOLD IDEJÉN)"

Átírás

1 1 Szélrózsa Nagydíj, Távolsági Túrafutam BALATON, JÚLIUS 31 - AUGUSZTUS 01 (TELIHOLD IDEJÉN) VERSENYKIÍRÁS V. kategóriájú verseny, melyen engedélyezett az amatőr versenyzők részvétele is. A verseny kiírása szem előtt tartotta az MVSZ általános versenyrendelkezéseit, főként a biztonsági előírások tekintetében. A futam hivatalos oldala:

2 2 Verseny helye és ideje: Balaton, július 31-augusztus 01. Verseny rendezője: Másodikhullám SE és Második Hullám Hajózási és Szolg. Kft. Versenyvezető: Stricz Tamás Versenybíróság elnöke: Hodács Attila Versenyorvos: dr. Kovács Krisztina 1. VERSENYSZABÁLYOK A futamon a Vitorlázás Versenyszabályai (továbbiakban VSZ), a résztvevő osztályok osztályelőírásai, valamint a jelen Versenykiírás és a később kiadásra kerülő Versenyutasítás (továbbiakban VU) az érvényesek. 2. HIRDETÉS VISELÉS Hirdetést az összes résztvevő hajó bármilyen formában viselhet, külön kikötés nincs. A versenyen résztvevő összes hajón, az orrtól számított 2,5 m-en belül, mindkét oldalfelületen el kell helyezni a futam támogatóinak logóját is tartalmazó öntapadós rajtszám matricát. 3. A VERSENY RÉSZTVEVŐI, RÉSZVÉTELI JOGOSULTSÁG 3.1. Nevezhető hajók Nevezhetőek azok az egytestű hajók, melyek rendelkeznek hivatalos hajólevéllel és lajstromszámmal. Továbbá, azok a hajók is nevezhetnek, melyek hivatalosan képzett előnyszámmal rendelkeznek, elismert hajóosztályok nyilvántartott és felmért hajói, valamint a külföldi hajók, amelyek rendelkeznek a saját hatóságuk által megkövetelt dokumentumokkal. Azok a hajók, amelyek nem szerepelnek az hivatalos hajóregiszterben, vagy amelyek regisztrációját legkésőbb július 20-ig az Szélrózsa versenyrendezőségnél hiánytalanul kitöltött regisztrációs lap leadásával nem kezdeményezik, azok csoportjuk (SZR ZERO) alapján kerülnek értékelésre. Versenyekre érvényes felelősségbiztosítással rendelkezzen minden hajó, amely minimum 5 millió Ft összegig biztosít fedezetet A hajóknak meg kell felelniük a Szélrózsa túrafutam Versenyutasítás 16. pontjában (Biztonsági rendelkezések) előírt feltételeknek, rendelkezniük kell a Hajózási Szabályzat által előírt éjszakai fényjelzésekkel Definíciók/Meghatározások Hagyományos egytestű hajó: Az összes olyan egytestű hajó, amely kiállja a magyar Nemzeti Közlekedési Hatóság előírásai alapján a 90 fokos döntéspróbát és ezt okmányokkal igazolja és a legénység súlypontja nem helyeződik a hajótesten kívülre, hagyományos egytestű hajónak minősül.

3 3 4. HAJÓOSZTÁLYOK 4.1. Hajóosztályok, minimális csapatlétszám Yardstick flotta csoportok: Yardstick I/1. csoport (YS-szám: 89 és alatta) Yardstick I/2. csoport (YS-szám: 90-99) Yardstick II. osztály (YS-szám: ) Yardstick III/1 csoport (YS-szám: ) Yardstick III/2. csoport (YS-szám: 116 és felette) 4 fő 4 fő 3 fő 3 fő 3 fő A külföldi lajstromban lévő hajókat a típusnak megfelelő hazai, ennek hiányában a német YS száma szerinti Yardstick csoportban értékelik. Azon külföldi hajókat, melyeknek sem magyar, sem német YS száma sincs, egységesen a YS-I csoportban, 65-ös YS számmal értékelik. 4.2 Tekintettel a verseny hosszú távjára, az éjszakai menetre, illetve az esetleges viharos szélben való navigálásra, a verseny rendezősége csak azon hajók nevezését fogadja el, amelyek legalább a fent jelzett minimális létszámmal neveznek és teljesítik a futamot. A minimális létszámmal versenyző hajók teljes személyzetének-(a versenyzők mindegyikének- legalább 17 évesnek kell lennie. (a résztvevő 2015.július 29.ig betöltötte 17. életévét) 4.3. A benevezett hajón a csapat teljes létszáma nem haladhatja meg a hajólevélben, illetve a felmérési bizonylatban előírt létszámot. A rendezőség a hajóokmányoktól függetlenül a maximális létszámot a hagyományos hajók tekintetében 12 főben határozza meg. 4.4 Nevezhető versenyzők/részvételi jogosultság A versenyeken résztvevő személyeknek meg kell felelniük az alábbi feltételeknek: Amatőr versenyzők A hajó benevezett kormányosának rendelkeznie kell az adott hajóra a Hajózási Szabályzat által előírt, érvényes képesítéssel és meg kell felelnie az ott leírt egyéb feltételeknek. Belföldi illetőségű résztvevő nevezéséhez egyéb más előírás nincs. Erősen ajánlott továbbá érvényes sportorvosi vizsgálat és engedély. A sportorvosi igazolás érvényessége 18 éves korig hat hónap, 18 éves kor felett egy év. Igazolt versenyzők A versenyeken a vitorlás sportágban leigazolt belföldi, valamint olyan külföldi versenyzők indulhatnak, akik tagjai valamely ISAF-hez tartozó, nemzeti vitorlás sporthatóság által elismert egyesületnek vagy szervezetnek. Belföldi illetőségű versenyző nevezése, csak a évi versenyengedélyt igazoló érvényes okmánnyal és érvényes sportorvosi engedéllyel fogadható el. Utólagos, akár aznapi bemutatásra felmentés nem adható. A fenti előírás betartásáért a versenyvezető egy személyben felelős. A sportorvosi igazolás érvényessége 18 éves korig hat hónap, 18 éves kor felett egy év évi versenyengedélyi tagdíj befizetést igazoló okmányt csak évi versenyengedély kérőlapot leadott versenyzőknek ad ki a szövetségi iroda.

4 4 A hajó benevezett kormányosának rendelkeznie kell az adott hajóra a Hajózási Szabályzat által előírt, érvényes képesítéssel és meg kell felelnie az ott leírt egyéb feltételeknek. 5. NEVEZÉS és ELŐNEVEZÉS 5.1. Előzetes jelentkezés, és/vagy nevezés: július 20-ig. web site: A nevezés, regisztráció helye és ideje Balatonfűzfőn: július án, 09:00-16:00 között a Művelődési házban. A rendezőség a fenti időpont után nem fogad el nevezéseket, a verseny napján nevezni már nem lehet. 5.3 Nevezési díj Személyenként: Ft/fő A január 1. után született versenyzők (mocók) nevezési díjat nem fizetnek. A nevezési díjat mind készpénzzel, mind banki átutalással ki lehet egyenlíteni. CIB bank: Második Hullám Hajózási és Szolgáltató Kft. IBAN: HU SWIFT/BIC code : IBHHUHB 6. VERSENYUTASÍTÁS A versenyre külön Versenyutasítás készül, amelyet nevezéskor minden hajóegység megkap. A versenyutasítás július 01-től a verseny honlapján oldalon elérhető lesz. 7. VERSENYZŐK TÁJÉKOZTATÁSA, KORMÁNYOSI ÉRTEKEZLET A közlemények elérhetőek/letölthetőek a verseny hivatalos honlapján (www.szelrozsa.info). A Versenyutasítás esetleges változásai, legkésőbb július 28-án, 22:00 óráig lesznek letölthetőek a verseny hivatalos honlapján (www.szelrozsa.info). A versenyre nevezett kormányosok részére a Versenyvezetőség kormányosi értekezletet tart a balatonfűzfői Művelődési házban, július án 13:00, 14:00 órakor. A verseny vezetősége a verseny ideje alatt a rendező-hajók kikötőből való elindulásától, a verseny befejezéséig a kijelölt hajózási VHF 78. és 18. csatornákon (78. csatornán működő adó a keleti medencét és a nyugati medence keleti felét, míg a 18. csatornán működő adó a nyugati medencét fedi le) közli a Rendezőség a szervezéssel, pályakitűzéssel, a rajtoltatási eljárással kapcsolatos, továbbá a biztonsági jellegű üzeneteit.

5 5 8. VERSENYPÁLYA A távverseny útvonala kétirányú: A pálya: Nyugati medence (rajt) Tihanyi szoros-keleti medence-tihanyi szoros-nyugati medence (cél), A verseny hossza légvonalban kb. 100 km. B pálya: Keleti medence (rajt) Tihanyi szoros- Nyugati medence-tihanyi szoros-keleti medence (cél), A verseny hossza légvonalban kb. 100 km. A pontos pályarajzot, a rajt- és célvonal helyét és a kerülő pályajelek elhelyezkedését, illetve GPS koordinátáit a Versenyutasítás közli. 1. számú melléklet tartalmazza a verseny tervezett pálya alakját és irányát 9. RAJT 9.1. Tervezett rajtidőpont valamennyi osztály részére: július :00 óra. Általános visszahívás esetén a Versenyvezetőség az új rajt figyelmeztető jelzésének időpontját 10:20 órára határozza meg. 9.2 Rajthalasztás: A Versenyrendezőség a hajók épségét veszélyeztető viharos időjárás esetén vagy egyéb okokból jogosult a rajt halasztására. 10. PÁLYARÖVIDÍTÉS, PÁLYAMÓDOSÍTÁS Pályarövidítés a szél elégtelensége okán lehetséges, pályamódosítás nincs. Ez a szabály az jelenti, hogy a futam a rajt utáni 1. pályajelnél befuttatható. 11. A VERSENY FÉLBESZAKÍTÁSA A Versenyrendezőség kedvezőtlen időjárási viszonyok és vihar esetén sem szakítja félbe a versenyt. Minden hajó felelős személye egyénileg viseli a verseny feladásának vagy folytatásának felelősségét. A résztvevőket közvetlenül fenyegető időjárási veszély esetén a vízi rendészet jogosult a rendezvény megtartását megtiltani vagy a folytatását a helyszínen felfüggeszteni. 12. IDŐKORLÁTOZÁS Azon hajók, melynek nem érnek célba a rajt időpontját követő 24 órán belül, DNF-ként kerülnek értékelésre. 13. BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK A futamon érvényesek a távversenyekre vonatkozó szigorított biztonsági előírások, amelyek szerint: Valamennyi hajóegységnek kötelessége az építési terveinek megfelelő oldalkorlátot használni. Amennyiben a hajó(k)ra az építési terv nem írt elő oldalkorlátot, úgy karabineres mentőhevedert kell a hajóra rendszeresíteni, amelyet 10 csomó szélerő felett a cockpiten kívül tartózkodó résztvevő(k) a mentőmellény viselése mellett is köteles(ek) viselni.

6 A versenyre vonatkozó GKM rendelet értelmében valamennyi résztvevő hajón kötelezően kell lennie egy (vagy több) mobiltelefonnak, amely alkalmas arra, hogy legénység havaria esetén értesítse a Versenyvezetőséget, a versenyirodát vagy a mentőegységeket. (A hívható telefonszámokat a Versenyutasítás közli.) Minden hajóra ajánlott egy GPS műszer, hogy havaria esetén a bajba jutott egység pontosan meg tudja határozni pozícióját és megadni azt a mentőegységek részére A résztvevőknek ajánlott a hajózási VHF rádió használata (78, 18csatorna) mind a futamról való tájékoztatás illetve az általános 16-os csatorna használata esetleges segélykérés esetén A versenyzők kötelesek folyamatosan, a vonatkozó szabványoknak megfelelő mentőmellényt (úszást segítő eszköz) viselni (lehetőleg élénk színűt a jó láthatóság érdekében), a balatoni viharjelző rendszer állapotának és a napszak függvényében az alábbiak szerint: Nincs viharjelzés Nappal (napkeltétől napnyugtáig) Éjszaka (napnyugtától napkeltéig) I. fokú viharjelzés (45 villanás/perc) II. fokú viharjelzés (90 villanás/perc) - kötelező érvényű kötelező érvényű erősen ajánlott kötelező érvényű kötelező érvényű Napnyugtától napkeltéig a kivilágítás, azaz a láthatóság szempontjából valamennyi, a futamon résztvevő hajóra a Hajózási Szabályzat, vonatkozó rendelkezései lépnek hatályba, az előírt fények használata folyamatosan KÖTELEZŐ, ennek hiánya kizárási ok. ( Versenyszabályok 63.1 szabály módosítása). Versenyvezetőség az előírt fények használatát fokozottan ellenőrzi. 14. GPS NYOMKÖVETŐK A Versenyvezetőség lehetőséget biztosít GPS nyomkövető használatára, mobil applikáció formájában a futamon induló hajókon, melynek segítségével a hajók helyzete a versenyen figyelemmel kísérhető. A jeladókat használó hajókon biztosítani kell a mobiltelefonok biztonságos működését, folyamatos tápellátását. 15. ELLENŐRZÉS A Versenyrendezőség a befutó után szúrópróbaszerűen ellenőrzi a résztvevő hajóknál, hogy: rendelkeznek-e fenti Biztonsági előírások pontban és a Hajózási Szabályzat által előírt felszerelésekkel, és, hogy a hajón tartózkodó személyek száma és kiléte megegyezik-e a nevezési lapon megjelöltekkel. Az ellenőrzés során talált bármely hiányosság, vagy a nevezéstől eltérő létszám, esetleges személycsere, óvást von maga után, és ez a futamból való kizárást eredményezheti. A pályajeleknél, illetve a futam teljes időtartama alatt a hivatalos ellenőrző hajóról (SZÉLRÓZSA rendező feliratú) az ott lévő rendezők és versenybírók fokozottan ellenőrizhetik a biztonsági okokból kötelezően előírt derék-, illetve hevederek, mentőmellények meglétét.

7 7 16. ÉRTÉKELÉS AZ A ÉS B PÁLYA, KÜLÖN-KÜLÖN KERÜL KIÉRTÉKELÉSRE! 16.1 Abszolút értékelésre kerül a befutás sorrendjében valamennyi nevezett és célba ért hajó Értékelésre kerül valamennyi kiírt, a Yardstick csoportokban a részükre kiadott előnyszámok szerint számított korrigált idő alapján Értékelésre kerül valamennyi nevezett és célba ért hajó a saját Yardstick száma szerint számított korrigált idő alapján is Azok a hajók melyek nem rendelkeznek előnyszámmal, abszolút befutási sorrend alapján kerülnek kiértékelésre. 17. DÍJAZÁS 17.1 Az abszolút győztes hajó versenyzői érem és kupadíjazásban részesülnek Az abszolút befutási sorrend II-III. helyezett hajói kupa és éremdíjazásban részesülnek, 17.3 Az abszolút YS értékelés szerinti I.- II.-III. helyezett hajók kupa díjazásban részesülnek. Az I.- III. helyezett hajók versenyzői éremdíjazásban részesülnek Azon hajók (SZR ZERO csoport) melyek nem rendelkeznek előnyszámmal, I-III helyezett, abszolút befutási sorrend alapján kerülnek értékelésre. Érem és kupadíjazásban részesülnek A évi 3. Szélrózsa Nemzetközi Távolsági Túrafutam legjobban navigáló hajója az, amelyik az A és B pálya eredményeit összevonva, Yardstick előnyszám rendszerben a legjobb korrigált időt futja. Ez az egység nyeri el a SZÉLRÓZSA KUPÁJÁT. 18. DÍJKIOSZTÓ ÜNNEPSÉG Az ünnepélyes díjkiosztó augusztus 01-én, szombaton 18:00 órakor lesz a Egyeztetés alatt. 19. JAVASOLT RUHÁZATI VISELET A Versenyrendezőség felkéri a verseny részvevőit (versenyzőket, meghívottakat), hogy a díjkiosztó ünnepségen és a versenyzői fogadáson az esemény rangjának érdekében figyelembe véve a Vitorlázás tradícióját csapatuk egységes formaruhájában vagy a csapat egységes pique pólójába, valamint a hölgyek világos színű sportos szoknyában/nadrágban illetve az urak hosszú nadrágban jelenjenek meg. 20. TÁRSASÁGI ESEMÉNY MEGHÍVÓ A Versenyrendezőség szeretettel meghívja a résztvevőket a verseny hivatalos fogadására, amely augusztus 01-én, szombaton este 20:00 órakor lesz a(z).. rendezvénysátorban. Ide kizárólag a nevezéskor kapott karszalagot viselő vendégek léphetnek be.

8 8 21. SZAVATOSSÁG KIZÁRÁSA A hajók csapatai teljes egészében maguk felelnek saját biztonságukért, mind a rendezvény szárazföldi eseményein, mind a vízen futam közben, és ezt a felelősséget sem a jelen Versenykiírás, sem a Versenyutasítás, sem egyéb rendelkezés nem korlátozza. Minden hajó felelős személye, ill. legénysége hozza meg a döntést arról, hogy a hajó, ill. a legénység képzettsége és felkészültsége alkalmas-e az adott időjárási viszonyok között, a futamon való részvételre. Azzal, hogy a hajó kihajózik a kikötőből megerősíti, hogy mind a hajó, mind pedig a legénység alkalmas az adott időjárási viszonyok közötti futamteljesítésre. A vonatkozó jogszabályok által megengedett keretek között a versenyen való részvétellel kapcsolatban vagy annak folyamán előforduló személyi sérülésekért vagy halálesetért és vagyoni károkért, veszteségekért a versenyt rendező szervezet, annak munkavállalói, tisztségviselői, illetve megbízottjai és alvállalkozói semmilyen felelősséget nem vállalnak. A résztvevők versenyengedélyének, illetve a hajók biztosításának és a biztonsági előírások betartásának rendező általi ellenőrzése a sportszerű versenyzés célját szolgálja, és nem mentesíti a résztvevőket a vonatkozó szabályoknak a résztvevők saját felelősségi körükben történő követése alól. A nevezési lap aláírásával a hajó felelős vezetője kijelenti, hogy a futamra és a vízi közlekedésre vonatkozó szabályokat és előírásokat ismeri, azokat tudomásul vette és a felelősségi körébe tartozó személyekkel ezeket ismerteti, ill. az esemény időtartama alatt mind a vízen, mind a szárazföldön betartatja. Jó szelet! Versenyrendezőség A verseny támogatói:

9 9 1. számú melléklet

2SZALAG KATAMARÁN REGATTA

2SZALAG KATAMARÁN REGATTA 2SZALAG KATAMARÁN REGATTA NEMZETKÖZI TÁVOLSÁGI VERSENY BALATONFÜRED, 2015. JÚLIUS 1. VERSENYKIÍRÁS A VERSENY RENDEZÔJE: MAGYAR VITORLÁS SZÖVETSÉG VERSENYVEZETÔ: KEREKES KÁZMÉR A VERSENYBÍRÓSÁG ELNÖKE:

Részletesebben

FEHÉR SZALAG - NJL Nagydíj VERSENYKIÍRÁS ÉS VERSENYUTASÍTÁS

FEHÉR SZALAG - NJL Nagydíj VERSENYKIÍRÁS ÉS VERSENYUTASÍTÁS FEHÉR SZALAG - NJL Nagydíj Nagyhajós távverseny és NJL Classic Round futam 13. IZSÁK SZABOLCS EMLÉKVERSENY Balaton Kupa versenysorozat 3. versenye VERSENYKIÍRÁS ÉS VERSENYUTASÍTÁS A verseny helye és ideje:

Részletesebben

FEHÉR SZALAG 18. IZSÁK SZABOLCS EMLÉKVERSENY CLASSIC ROUND FUTAM

FEHÉR SZALAG 18. IZSÁK SZABOLCS EMLÉKVERSENY CLASSIC ROUND FUTAM FEHÉR SZALAG 18. IZSÁK SZABOLCS EMLÉKVERSENY CLASSIC ROUND FUTAM NAGYHAJÓS TÁVOLSÁGI VERSENY A BALATON KUPA VERSENYSOROZAT FUTAMA BALATONFÜRED, 2015. JÚNIUS 27. VERSENYKIÍRÁS A VERSENY RENDEZÔJE: MAGYAR

Részletesebben

A MAGYAR VITORLÁS SZÖVETSÉG 2014. ÉVI ÁLTALÁNOS VERSENYUTASÍTÁSA

A MAGYAR VITORLÁS SZÖVETSÉG 2014. ÉVI ÁLTALÁNOS VERSENYUTASÍTÁSA A MAGYAR VITORLÁS SZÖVETSÉG 2014. ÉVI ÁLTALÁNOS VERSENYUTASÍTÁSA 1 Bevezető A Magyar Vitorlás Szövetség 2014. évi Általános Versenyutasítása (11/2014 (01.24.) számú elnökségi határozat) A versenyutasítás

Részletesebben

Magyar Kajak-Kenu Szövetség

Magyar Kajak-Kenu Szövetség ZEBRA VERSENYSZABÁLYZAT 2014 Magyar Kajak-Kenu Szövetség KOROSZTÁLYOK, VERSENYTÍPUSOK, NEVEZÉS ÉS INDULÁS FELTÉTELEI AZ MKKSZ AMATŐR VERSENYRENDSZERÉBEN RÉSZVÉTEL AZ MKKSZ VERSENYRENDSZERÉBEN Az MKKSZ

Részletesebben

Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok 2015 évi Versenykiírása

Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok 2015 évi Versenykiírása Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok 2015 évi Versenykiírása 1. A VERSENYEK CÉLJA A Magyar Úszó Szövetség (továbbiakban: MÚSZ) által szervezett legmagasabb szintű versenyeken Magyarország 2015. évi

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Szilveszter Rallye 2012 Mogyoród Hungaroring 2012. december 28 29

VERSENYKIÍRÁS. Szilveszter Rallye 2012 Mogyoród Hungaroring 2012. december 28 29 VERSENYKIÍRÁS Szilveszter Rallye 2012 Mogyoród Hungaroring 2012. december 28 29 Országos Meghívásos rallye verseny magyar és külföldi Licences és Amatőr versenyzők részvételével GPS: N 47 35'00.65 EO 19

Részletesebben

Székesfehérvár Rally 2015.06.12-14. TARTALOM. 1., BEVEZETÉS 3. oldal. 2., RENDEZÉS 3. oldal. 3., PROGRAM 4. oldal. 4., NEVEZÉSEK 6.

Székesfehérvár Rally 2015.06.12-14. TARTALOM. 1., BEVEZETÉS 3. oldal. 2., RENDEZÉS 3. oldal. 3., PROGRAM 4. oldal. 4., NEVEZÉSEK 6. TARTALOM 1., BEVEZETÉS 3. oldal 2., RENDEZÉS 3. oldal 3., PROGRAM 4. oldal 4., NEVEZÉSEK 6. oldal 5., BIZTOSÍTÁS 8. oldal 6., REKLÁMOK ÉS AZONOSÍTÓK 9. oldal 7., GUMIABRONCSOK 9. oldal 8., ÜZEMANYAG 9.

Részletesebben

ÁLTALÁNOS VERSENYSZABÁLYZAT. 1. kiadás, 2015. február 21. hatályos: 2015. április 1-től

ÁLTALÁNOS VERSENYSZABÁLYZAT. 1. kiadás, 2015. február 21. hatályos: 2015. április 1-től ÁLTALÁNOS VERSENYSZABÁLYZAT 1. kiadás, 2015. február 21. hatályos: 2015. április 1-től 1 Magyar Lovassport Szövetség t: +36 1 460 6950 Istvánmezei út 1-3 f: +36 1 460 6951 1146 Budapest e: office@lovasszovetseg.hu

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Országos Meghívásos rallye verseny magyar és külföldi Licences és Amatőr versenyzők részvételével. Szilveszter Rallye Legend betétfutam

VERSENYKIÍRÁS. Országos Meghívásos rallye verseny magyar és külföldi Licences és Amatőr versenyzők részvételével. Szilveszter Rallye Legend betétfutam VERSENYKIÍRÁS Országos Meghívásos rallye verseny magyar és külföldi Licences és Amatőr versenyzők részvételével Szilveszter Rallye Legend betétfutam MNASZ Regisztráció folyamatban GPS: N 47 35'00.65 EO

Részletesebben

BÜKFÜRDŐ RALLYE 2014 Bükfürdő, 2014. május 9-11.

BÜKFÜRDŐ RALLYE 2014 Bükfürdő, 2014. május 9-11. 2 3 4 5 6 FIGYELEM! 7 ISMÉT! RALLYE2 NAPI LICENCE Ha szeretnél belekóstolni a Rallye2 Bajnokság versenyébe, itt a remek alkalom! RALLYE2 NAPI LICENCE Rövidebb időre, azaz egy alkalomra, versenyre szól,

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. XVI. Szilveszter Rallye 2014. Mogyoród Hungaroring 2014. december 28 29.

VERSENYKIÍRÁS. XVI. Szilveszter Rallye 2014. Mogyoród Hungaroring 2014. december 28 29. VERSENYKIÍRÁS XVI. Szilveszter Rallye 2014 Mogyoród Hungaroring 2014. december 28 29. Országos Meghívásos rallye verseny magyar és külföldi Licences és Amatőr versenyzők részvételével GPS: N 47 35'00.65

Részletesebben

FORRÁS Rallye Sprint Komló Zobákpuszta, 2014. szeptember 20-21.

FORRÁS Rallye Sprint Komló Zobákpuszta, 2014. szeptember 20-21. 1 2 3 4 TARTALOM 1., BEVEZETÉS 6. oldal 2., RENDEZÉS 6. oldal 3., PROGRAM 7. oldal 4., NEVEZÉSEK 9. oldal 5., BIZTOSÍTÁS 13. oldal 6., REKLÁMOK ÉS AZONOSÍTÓK 13. oldal 7., GUMIABRONCSOK 14. oldal 8., ÜZEMANYAG

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Igazgatóság (Pest Megyei Labdarúgó Szövetség) U14 KOROSZTÁLYÚ ¾ PÁLYÁS BAJNOKSÁG Megyei U14 korosztályú vegyes (fiú, leány) serdülő ¾ pályás labdarúgó-bajnokság versenykiírása

Részletesebben

TARTALOM. 3. sz. MELLÉKLET VERSENYZŐ ÖSSZEKÖTŐ NEVE és FÉNYKÉPE 19. oldal. 6. sz. MELLÉKLET KIEGÉSZÍTÉS A HISTORIC BAJNOKSÁG RÉSZTVEVŐINEK 22.

TARTALOM. 3. sz. MELLÉKLET VERSENYZŐ ÖSSZEKÖTŐ NEVE és FÉNYKÉPE 19. oldal. 6. sz. MELLÉKLET KIEGÉSZÍTÉS A HISTORIC BAJNOKSÁG RÉSZTVEVŐINEK 22. 1 TARTALOM 1., BEVEZETÉS 3. oldal 2., RENDEZÉS 3. oldal 3., PROGRAM 4. oldal 4., NEVEZÉSEK 6. oldal 5., BIZTOSÍTÁS 9. oldal 6., REKLÁMOK ÉS AZONOSÍTÓK 9. oldal 7., GUMIABRONCSOK 10. oldal 8., ÜZEMANYAG

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség NEMZETI BAJNOKSÁG III. OSZTÁLY NB III. férfi felnőt nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2010 2011. Tartalom 1. A bajnokság szervezője és rendezője, a bajnokság típusa...

Részletesebben

Magyarország 2015/2016. évi NB s férfi és női asztalitenisz csapatbajnokságának versenykiírása

Magyarország 2015/2016. évi NB s férfi és női asztalitenisz csapatbajnokságának versenykiírása Magyarország 2015/2016. évi NB s férfi és női asztalitenisz csapatbajnokságának versenykiírása 1 Az 2014/2015. évi kiíráshoz képest történő változásokat vastag betűvel szedtük, kérjük azokra fordítsanak

Részletesebben

Rádióhasználati útmutató (elsősorban balatoni) vitorlás versenyek rendezéséhez

Rádióhasználati útmutató (elsősorban balatoni) vitorlás versenyek rendezéséhez Rádióhasználati útmutató (elsősorban balatoni) vitorlás versenyek rendezéséhez 1. Bevezető Az útmutató a Magyarországon (elsősorban a Balatonon) szervezett vitorlás versenyeken közreműködő versenyrendezők,

Részletesebben

Porrogszentkirály 2015. július 18-19.

Porrogszentkirály 2015. július 18-19. 7x görbe Kupa Porrogszentkirály 2015. július 18-19. 1 Szállás lehetőség: Csurgó kollégium: Sikesdi Endréné Tel: 30/701-1623 Csurgó kollégium: Bertalan Marliees Tel: 30/480-4325 Porrogszentkirály, Öregtölgy

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Somogy Megyei-Budapesti Igazgatóság MEGYEI IGAZGATÓSÁG CÍMERE MEGYEI I-. OSZTÁLY Megyei I. osztályu férfi felnőtt, nagypályás, labdarúgó bajnokság alap versenykiírása 2015 2016.

Részletesebben

LICENCES INDULÓK RÉSZÉRE

LICENCES INDULÓK RÉSZÉRE 1 A verseny neve: 17. Mikulás Rallye licences résztvevők számára A verseny időpontja: 2013. december 7-8. A verseny szervező: LAROCO MSC 8200. Veszprém, Gábor Á u. 2/C Tel/fax : 88/ 407-639; email: laroco@chello.hu

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Békés Megyei Igazgatóság U-16 KOROSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG Békés Megyei U-16 korosztályú férfi ifjúsági műfüves futsal labdarúgó bajnokság versenykiírása 2015 2016. év Tartalom 1. A

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség NEMZETI BAJNOKSÁG I. OSZTÁLY NB I. férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2013 2014. Tartalom 1. A bajnokság szervezője és rendezője, a bajnokság típusa

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatóság Veszprém Megyei I. ú férfi felnőtt, nagypályás pályaméretű labdarúgó bajnokság versenykiírása 2015 2016. Tartalom 1. A bajnokság szervezője és rendezője,

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség NEMZETI BAJNOKSÁG II. OSZTÁLY NB II. férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2014 2015. Tartalom 1. A bajnokság szervezője és rendezője, a bajnokság típusa...

Részletesebben

VERSENYSZABÁLYZAT. Jóváhagyta az MLSZ elnöksége 74/2005. (06.30.) számú határozatával.

VERSENYSZABÁLYZAT. Jóváhagyta az MLSZ elnöksége 74/2005. (06.30.) számú határozatával. VERSENYSZABÁLYZAT Jóváhagyta az MLSZ elnöksége 74/2005. (06.30.) számú határozatával. BEVEZETŐ A versenyszabályzat a versenyrendszer keretében folytatott sporttevékenységre és az ahhoz közvetlenül kapcsolódó

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóság ÖREGFIÚK BAJNOKSÁG Megyei Öregfiúk nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2015-16.évi bajnoki év Tartalom 1. A bajnokság szervezője

Részletesebben

X.SUZUKI-KAISER ÓZD-RALI

X.SUZUKI-KAISER ÓZD-RALI VERSENYKIÍRÁS X.SUZUKI-KAISER ÓZD-RALI Az MNASZ által regisztrált verseny 2012. Május 19-20. Rali- Túra Bajnokság 2012. évi 2. futama RTE A bajnokság honlapja: www.rte.hu A verseny hivatalos honlapja:

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség LABDARÚGÁS VERSENYSZABÁLYZATA NAGYPÁLYÁRA, CSÖKKENTETT PÁLYAMÉRETRE A Labdarúgás Versenyszabályzatát az MLSZ Elnöksége 55/2009. (04.16.) számú határozatával fogadta el. Módosította

Részletesebben

XI.SUZUKI-KAISER ÓZD-RALI

XI.SUZUKI-KAISER ÓZD-RALI VERSENYKIÍRÁS XI.SUZUKI-KAISER ÓZD-RALI Az MNASZ által regisztrált verseny 2013. Május 11-12. A Rali- Túra Bajnokság 2013. évi 2. futama RTE A bajnokság honlapja: www.rte.hu A verseny hivatalos honlapja:

Részletesebben