Írország hercegnője Cegléden

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Írország hercegnője Cegléden 2014.04.04. 19 00"

Átírás

1 VIII. évfolyam, 4. szám február 28. P A A N O R Á M Írország hercegnője Cegléden

2

3 P A A N O Kiadó: Panoráma Média Kft Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.: (53) cegledipanorama.hu Lapunk megjelenését támogatja: R Á M Lapigazgató-főszerkesztő: Krizsán Ervin Tel.: (20) Szerkesztő: Krizsán Anett Megjelenés: minden páratlan hét pénteken Következő lapzárta: március 10. hétfő Terjesztési reklamáció: 06/ Példányszáma: db ISSN Nyomdai munkák: START Nonprofit Kft., Nyíregyháza Felelős vezető: Balogh Zoltán vezérigazgató Bevezetõ ki ne ismerné a világ legnépszerűbb táncának, az ír sztepp táncnak jeles férfi vezéregyéniségeit? A világ azonban már egy hölgyért rajong ebben a műfajban, aki nem más, mint Catherine Gallagher, Írország Nemzeti Bajnoka, többszörös ír sztepp tánc világbajnok. Az ír tánc dívája fergeteges sikert arat újszerű, modern koreográfiáival a világ nagyszínpadain. Most, két év után, ismét visszatér a ceglédi közönséghez, hogy elvarázsolhassa Önöket a legújabb produkciójával a Queen of the Dance nevet viselő előadásával, mely április 4-én (péntek) a ceglédi Kossuth Művelődési Központ Színpadán 19 órai kezdettel lesz látható. Catherine egy fantasztikus új show-t hoz el a hazai közönségnek, melyet gyönyörű fellépő ruhák, fergeteges ritmus, új modern, koreográfiák, és akár önálló koncerttel is felérő ír dallamok jellemeznek. Catherine Gallagher új táncműfajt teremtett, hiszen az autentikus ír sztepp lépéseit más táncműfajok elemeivel ötvözi, mint a balett, az akrobatika és a showtánc. A művésznő megismerve az országok lelkületét és kultúráját, megjeleníti, sőt feldolgozza a rá hatást gyakorolt életérzéseket és benyomásait koreográfiáiban. Rajong Magyarországért, s a hazai közönség tiszteletére a magyar néptánc elemeit, a magyar zenei motívumokat is beleszövi ír sztepptánc show-jába! Az este szárvendége Barry John Gallagher, a Lord of the Dance Las Vegasi csapatának principal szólistája, aki Catherine testvére. Most egy kis szünetet tartva a két társulatnál a világ legújabb, első számú ír tánc show-ja a Queen of the Dance meghívására csatlakozott húga által vezetett társulathoz. Ritka pillanatok egyike, hogy egy világsztár testvérpár egy időben, egy színpadon látható. Catherine 7 évesen indult el első versenyén. Senki nem ismerte, igazán, még koreográfiája sem volt, utcai ruhában lépett fel, szinte improvizált műsort adva. Senki nem tartotta esélyesnek, mégis továbbjutott az első ötvenbe! Egy évvel később, a következő versenyén már felkészülve, szép ruhában, koreográfiával indították a bajnokságon. Mindenki megdöbbenésére ebben az évben a 2500-as mezőny győztese lett. Jöjjön el, nézze meg Catherine Gallagher és a műfaj legtehetségesebb táncosaiból álló együttes produkcióját és ajándékozza meg magát egy életre szóló élménnyel, melyet a szervezők garantálnak! Jegyek kaphatók a helyszínen: Kossuth Művelődési Központ (Kossuth tér 5/a) 06-53/ , valamint az IRISHDANCE HU weboldalon és az InterTicket országos üzlethálózatában.

4 Hírek Fotó: Kisfaludi István Sztálin alkonya FENTI CÍMŰ TANULMÁNYÁT MUTATTA BE Kun Miklós (Kun Béla unokája) február 12-én a Művelődési Központban. A rendezvényen a szerző, Kun Miklós Széchenyi-díjas történész, egyetemi tanár, Szovjetunió- és Oroszország-szakértő és a kiadó, az Unicos Műhely vezetője Kemény András mutatta be a könyvet. A Sztálin alkonya 550 oldalas, fotókkal gazdagon illusztrált kötet az 1930-as évek végétől tekinti át a szovjet vezér életét, a sztálini korszak számos szereplőjét és szemtanúját is megszólaltatva a könyvben. A könyvbemutató után Kun Miklós Reznák Erzsébettel, a Kossuth Múzeum igazgatójával beszélgetett a Kossuth Múzeum legújabb kiadványáról a Téglába vésett történelem című kötetről. Fotó: Szokolai Attila Megújul a Városháza aulája A VÁROS 650 ÉVES SZÜLETÉSNAPJÁRA már teljes pompájában fogadja a ceglédi Városháza impozáns aulája a városba látogatókat. A tervek szerint a festési munkálatokat három hét alatt végzi el a vállalkozó. Az 1839-ben átadott épület rendezvényekre is sűrűn használt részén 20 éve nem végeztek ilyen munkát. Most azért újítják fel, mert a tervek szerint több jubileumi városi rendezvénynek is otthont ad majd. Felújítják a 441-es utat ÚJABB, EZÚTTAL A GYORSFORGALMI hálózatra is kiterjedő útfelújítási programot jelentett be Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár február 22-én, melynek része a 441-es út felújítása is. Az út Cegléd-Nagykőrös és Kecskemét-Nagykőrös közötti szakaszának balesetveszélyes állapota indokolja a felújítást. A gyorsforgalmi úthálózaton 180 km hosszban 27,1 milliárd forint tervezett összköltséggel végezhet el beavatkozásokat a közútkezelő. A fejlesztések az M1, M3, M7 autópályát és az M30 autóutat érintik több szakaszon, jellemzően az egyik pályaoldalon. Az országos főúthálózaton további 134 km hosszban, 21,7 milliárd forint tervezett összköltségű felújítás elvégzése válik lehetővé. A programba a közútkezelő javaslatai alapján a 3., 4., 441., 52. és 74. sz. főutak egyes szakaszai kerültek be. A tervezett kivitelezési költségek az itt található közúti hidak felújítását is fedezik. A munkálatok a támogatási szerződés aláírása és a fennmaradt tervezési feladatok elvégzése után várhatóan idén ősszel kezdődhetnek meg.

5 Last minute ajánlat hétköznapokra Hydromasszázzsal és kitûnõ egri borokkal Ft / 2fõ/2éj Szobafoglalás és további információ Tel.: 36 / Szeretettel Várjuk Egerben! Forgalmi rend változás a Táncsics iskolánál MÁRCIUS 1-TŐL FORGALMI REND VÁLTOZÁS lesz a Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola körül, amely a belvárosban közlekedőket is, főként a piacra látogatókat érinti. Rimóczi Gábor igazgató kezdeményezésére, a képviselőtestület február 12-ei döntése szerint a Piac utca és a Hunyadi utca egyirányú forgalma megfordul. - Erre az ésszerűsítésre azért volt szükség, mert a diákokat autóval az iskolába hozó szülőknek indokolatlanul nagy kört kellett megtenni, hogy visszaforduljanak, bármelyik irányból is hozták a gyermekeket. Szükségtelen dugókat okozott a logikátlan egyirányúsítás. Reméljük az új forgalmi renddel a Hunyadi utca a Damjanich utca felé, a Piac utca pedig a Selyem utca felé lesz egyirányúsítva megkönnyítjük majd a közlekedést. mondta el a kezdeményező igazgató. Az új közlekedési rend bevezetéséhez természetesen rendőri segítséget is igénybe vesznek az érintett környéken. Fotó: Krizsán Ervin Pozitív az uszoda fogadtatása NÉHÁNY HETE NYITOTT MEG A VÁROSI Uszoda. Az első hetek benyomásairól, a vendégek visszajelzéseiről kérdezte Pudics Zsolt, a cegledisport.hu szerkesztője Ványi Zsolt létesítmény vezetőt: - Biztosan valami baj van, mert eddig csak dicsérő visszajelzéseket kaptunk. Új szelek fújnak Cegléden, mert mindenki a pozitív oldalát nézi a létesítménynek. Mindenki jó érzéssel hagyja el az uszodát, jók a vizeink és Fotó: Kisfaludi István minden rendben van. Meghallgatjuk a vendégek észrevételeit, kéréseit és az ésszerűség határain belül teljesítjük is azokat. nyilatkozott a létesítményvezető bérletet értékesítettünk az első pár napon, ami indulásnak nagyon jó, de azért ott van bennünk a kérdés, hogy meglesz-e az a 300 tagú kör, akik annak idején a klub rendszerben bérletet vásároltak. Nagyon sokan kérdezték, hogy tényleg csak a CVSE szakosztály használhatja az uszodát? Tudatosítanunk kell a város és a környék településeinek a lakosságával, hogy ez egy teljesen nyitott uszoda, bárki jöhet. Az igaz, hogy figyelembe kell venni, hogy sok edzés és mérkőzés lesz, de olyankor is lehet úszni az 1,50 mély, 20 méteres medencében.

6 Hírek Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum FEBRUÁR 11-ÉN A CEGLÉDI Rendőrkapitányságon a Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumot tartottak. Az egyeztetésen dr. Mihály István dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány, a polgármesteri hivatalok, a polgárőrségek és az iskolák képviselői is részt vettek. A fórum célja, hogy az együttműködő társszervekkel közösen értékeljék azokat az intézkedéseket, amelyeket a rendőrség tett a lakosság szubjektív biztonságérzetének javítása érdekében. Török Csaba alezredes, ceglédi kapitányságvezető hangsúlyozta, hogy 2013 az összefogás éve volt a közbiztonság érdekében. A rendőrkapitányság bűnügyi mutatói jelentősen javultak, mind a bűncselekmények számát, mind a nyomozások eredményességét tekintve. A polgárőrséggel, mezőőrséggel történő közös szolgálatellátások, valamint a Ceglédi Járási Ügyészséggel való szoros együttműködés eredményeit a lakosság is érzékeli. A települések képviselői megköszönték a kapitányság tavalyi munkáját, eredményeit. A idei év célja a fejlődő tendencia további folytatása. Fotó: Szokolai Attila Elhunyt Etédi Miklós 101. ÉLETÉVÉBEN EL- HUNYT ETÉDI MIKLÓS, aki Erdélyben született, de már 90 éve Cegléd lakója. Tavaly augusztus végén ünnepelte 100. születésnapját a Kossuth Étteremben a jó fizikai és szellemi állapotban lévő Miklós bácsi, aki a ceglédi látássérültek egyesületében is aktív szerepet vállalt. A tavalyi születésnapon, ahol családján, ismerősein kívül Földi László polgármester és a sajtó képviselői is köszöntötték, Miklós bácsi újságírói kérdésekre válaszolva elárulta a hosszú élet titkát is. - Először is mindig betartottam, az alvás, szórakozás, pihenés idejét, az egészségemre mindig vigyáztam és soha nem voltam részeg. Soha semmit nem vittem túlzásba. Köszönetnyilvánítás ŐSZINTE HÁLÁVAL ÉS TISZTELETTEL köszönjük mindazoknak, akik Dr. Perneczky János búcsúztatásán személyesen vagy lélekben osztoztak mérhetetlen fájdalmunkban. Külön köszönetet mondunk a ceglédi Toldy Ferenc Kórház II. sz. Belgyógyászat-Kardiológiai Osztály vezetőjének, Dr. Káposztás Mária főorvosnőnek és az osztály orvosainak, ápolóinak, hogy élete utolsó két hetében szeretetükkel, emberségükkel, odaadó ápolásukkal igyekeztek elviselhetőbbé tenni akkor már oly törékeny életét. Köszönet Marietta sebkötöző nővér türelmes munkájáért, és nem utolsó sorban Bozóki Ágnes házi betegápoló fáradhatatlan, lelkiismeretes, ünnepnapokon is segítő emberségességéért. DR. PERNECZKY JÁNOSNÉ ÉS CSALÁDJA

7 Hírek Autót gyűrt maga alá a vonat SZOLNOKRA TARTÓ VONATTAL ÜTKÖZÖTT egy autó Abony és Törtel között egy vasúti átjáróban február 16-án. A fénysorompó tiltó jelzése ellenére sínekre hajtó jármű sofőrje még időben kiugrott az autóból tájékoztatta a Pest megyei rendőrség és katasztrófavédelem az MTI-t. A vonaton mintegy kétszáz utas volt, de nem sérült meg senki. A helyszínelés alatt a rendőrség rövid időre az érintett szakasz mindkét vágányát lezárta. Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője azt közölte, hogy a vonat maga alá gyűrte az üres személyautót, amelynek áramtalanításáról, illetve a műszaki mentésről a szolnoki és a ceglédi tűzoltók gondoskodtak. Beluzsárné Belicza Andrea rendőrségi szóvivő pedig arról tájékoztatott, hogy a sofőrt kórházba szállították. Tankó-Walter és társa Kegyeleti kft. Éjjel-nappal ügyelet 06-20/ , 06-30/ TELJES KÖRÛ TEMETKEZÉSI SZOLGÁLTATÁS Cegléd, Alszegi út / (Régi kerékpárszaküzlet helyén) Okmányhamisítók őrizetben Rablót keresnek A CEGLÉDI RENDŐRKAPITÁNYSÁG BŰNÜGYI Osztálya nyomozást folytat ismeretlen tettes ellen, rablás bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. M. József 91 éves ceglédi lakos február 17-én 13 óra körül érkezett haza gyalogosan, bevásárlást követően. Amikor bement a kiskapun, ismeretlen elkövető azt kintről benyomta, melynek következtében az idős férfi a földre esett, de nem sérült meg. Az ismeretlen férfi a sértett zsebéből elvette a pénztárcáját a benne lévő készpénzzel. A rendőrség kéri a lakosság segítségét, aki bármilyen gyanús mozgásra, személyre lett figyelmes a bűncselekmény elkövetése helyszínének közelében a jelzett időpontban, haladéktalanul jelezze a kapitányság ügyeletén vagy az ingyenesen hívható 107-es illetve 112-es segélyhívó számokon. Csalók járják Ceglédet! A RENDŐRSÉG KÖZLEMÉNYBEN TUDATJA a lakossággal, hogy illetékességi területén magukat a helyi vízmű munkatársainak kiadó személyek csöngetnek be és dugulás elhárításra hivatkozva kísérelnek meg Ft-ot kicsalni a lakóktól. A másik esetben a TIGÁZ vagy a helyi fűtőmű munkatársainak kiadva magukat az ismeretlen személyek és a valós árnál magasabb áron akarnak értékesíteni és felszerelni szén-monoxid érzékelőket az őket beengedő lakosoknak, arra való hivatkozással, hogy ellenkező esetben a gázszolgáltatást kikapcsolják. Amennyiben az Ön sérelmére is megpróbálnak bűncselekményt elkövetni, kérjük hívja a rendőrséget! szól a rendőrségi közlemény. A CEGLÉDI OKMÁNYIRODA KÉT munkatársának házi őrizetét rendelte el a Ceglédi Járási Ügyészség okmányhamisítás miatt. A miabonyunk.hu információi szerint a két nő évek óta nagyüzemben folytatta okmányok hamisítását. Azt, hogy az ügy régebbi keletű a CTV-nek nyilatkozó Terbe-Szabó Csilla, a Ceglédi Járási Hivatal vezetője is megerősítette: A Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatala 2013 októberében közokirat hamisítás miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen a Ceglédi Rendőrkapitányságon. Az ügyészség több fórumon is megjelent közleménye szerint házi őrizetben van az a két nő, akiket a Ceglédi Okmányirodán kiállított hamis személyi igazolványok miatt indult nyomozásban vesztegetéssel és közokirat-hamisítással gyanúsít a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Ebben az ügyben jelenleg bővebb felvilágosítás - a nyomozás érdekeire tekintettel - nem adható.

8 Cegléd a Hazahúzóban KÉT NAPIG CEGLÉDEN FORGATOTT az ATV és az ECHO TV turisztikai magazinműsora a Hazahúzó stábja. A népszerű műsor belföldi üdülési és szabadidős lehetőségeket mutat be a nézőknek. Legutóbb tavaly januárban jártak Cegléden, akkor mint Kossuth városát mutatták be településünket. Most egy sportos-vizes-halas Hazahúzó készült, olyan témákkal, mint a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, az új városi uszodánk, a ceglédi vízilabda, a Sportmúzeum, a 307. sz. Horgász Egyesület turisztikai vonzereje, a HelloHal halvacsorák, de bemutatták a Hotel Aquarellt és a a Kályhamúzeumot is. A műsor várhatóan március közepén kerül adásba. Vadászok bora FEBRUÁR 24-ÉN A CEGLÉDI AQUARELL Hotelben került megrendezésre Ujházi György szervezésében a Vadászok bora borverseny, amelyen ceglédi és környéki borászok italai versenyeztek három kategóriában. A rendezvényen képzőművészeti kiállítás is nyílt tájkép- és vadászfestők műveiből, melyet a közönség egy hónapon át látogathat. A programot Pászti György furulya- és blockflöte-művész és Kutik Rezső gitárművész műsora tette színesebbé. A legtöbb szavazatot kapott borok részesültek a évi Vadászok bora címben. A fehér és vörösbor kategóriában a Klément Családi Borászat Cserszegi fűszerese és Cabernet sauvinon-ja lett az első. A rozék közül pedig a Kökény és Fia Családi Borászat nedűjét találták legjobbnak. Fotók: Kisfaludi István

9 MNB NÖVEKEDÉSI HITELPROGRAM VÁLLALKOZÁSOK SZÁMÁRA MNB NÖVEKEDÉSI HITELPROGRAM MÁSODIK SZAKASZ

10 10. oldal Interjú Nem kívánok elszakadni Ceglédtől Február 14-i képviselő-testületi ülésén a nagykőrösi önkormányzat László Dittát, a ceglédi városi rendezvények szervezőjét bízta meg az Arany János Kulturális Központ vezetésével. A döntés értelmében Cegléd kulturális életének meghatározó szereplője március közepétől öt évre a szomszédos városban lát el hasonló feladatot. hónapok óta érlelődött bennem az az elhatározás, hogy szakmai fejlődésem elősegítése érdekében valami újba, valami másba kezdjek beszélt döntése hátteréről László Ditta. Nyolc évvel ezelőtt amikor megbíztak azzal, hogy Cegléden a lakosság nagy tömegét vonzó, minden társadalmi rétegnek megfelelő, turisztikailag jelentős rendezvényeket szervezzek, a város közösségi életébe új színfoltot vigyek nagy lelkesedéssel kezdtem a feladatba. A már kevéssé látogatott, megfáradt Czigle Fesztivált újragondoltam, új színfoltokkal gazdagítottam a Kossuth Toborzót, új rendezvényeket emeltem be az eseménynaptárba, mint a Nyitott Pince Nap, a Város Bora választás vagy az Adventi Kirakodó Vásár. Minden nagy rendezvényünk az eltelt évek alatt több ezres látogatószámot vonzott, forgatott itt az M1, a Hír TV és Paprika TV, minősítettük programsorozatainkat a Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minősítési Program keretében és rendezvényeinket immár 3 éve a világhálón is megtalálhatják az érdeklődök. Az eltelt évek alatt úgy érzem megfeleltem a kezdeti elvárásoknak, amely nem volt egyszerű. A rendezvények ma már népszerűek, látogatottak, továbbfejleszteni nem kell, csak továbbvinni őket. Sok munkám fekszik a rendezvényekben, fájó szívvel hagyom itt őket, hiszen én szerelemből végeztem ezt a munkát. A sok fájó bántás és a folyamatos harc ellenére is minden alkalommal újult erővel kezdtem bele egy-egy városi esemény szervezésébe. A közelmúltban Budapestről és Nagykőrösről is megkerestek, de én az utóbbi mellett döntöttem, mivel egy intézmény vezetése összetett feladat, új kihívást jelentett számomra és természetesen szakmailag is fejlődési lehetőséget láttam benne. Most érzem úgy, hogy 34 évesen még újult erővel tudok egy ekkora feladatba belevágni és olyan színvonalúra fejleszteni a kőrösi programokat, mint amilyenek a ceglédiek voltak. Sok megoldandó feladat vár rám, de készen állok. Kérdésünkre, hogy a jubileumi év programjainak szervezésében milyen változásokat jelent majd a szervező távozása, megnyugtató választ kaptunk: - Bár még nem tudom ki lesz az utódom, nem kívánok egyik napról a másikra elszakadni Ceglédtől. Szeretném tapasztalatomat, az aktuális ügyeket átadni a következő rendezvényszervezőnek, az általam szervezett nagyobb rendezvényekkel kapcsolatban segíteni a munkát. A város 650 éves születésnapjára rendezett programsorozat tervezete 80 %-ban már elkészült, hamarosan véglegesítésre kerül. A tervek között több magas kultúrát képviselő program is helyet kap, például irodalmi és kulturális estek, történész találkozók, de tárgyalunk Varnus Xavér orgonaművésszel is. Dr. Mizik Erzsébet Ultrahang rendelés Hasi szervek, kismedence, pajzsmirigy, erek color doppler vizsgálata Cegléd, Nádasdi út 10. Bejelentkezés: 06-70/

11 Riport 11. oldal Jobb, mint a semmi Közmunka programban résztvevők takarították, rendezték az autóbusz pályaudvar és a tízemeletesek közötti területet az elmúlt hetekben. A 8-10 fős brigád 6 hónapos programban vesz részt, november elejétől május elejéig dolgoznak az utcákon. eddig szemetet szedtünk a közparkokban, utcákon, a vasút mellett és az állatmenhelynél, máshol nádat vágtunk. meséli a csoport eredetileg kőműves szakmájú vezetője. Napi 8 óra munkáért 65 ezer forintot kapok kézhez, mert csak egy gyerekem van, ha lenne gyerekkedvezményem, akkor 85 ezret kapnék csoportvezetőként. Aki hat órát dolgozik az harmincezret visz haza, a teljes munkaidejű pedig maximum 77 ezer forintot. De ez még mindig jobb, mint a semmi. Mi nem tudunk, nem is akarunk lopni, ezek itt mind becsületes fiúk. fejti ki egyszuszra a középkorú férfi. A közvélekedéssel ellentétben egyébként a közmunkásokat rendszeresen ellenőrzik a foglalkoztató Várvag Kft. szakemberei a helyszínen is, valamint meghatározzák a naponta elvégzendő munkát. - Szerszámot kapunk, és amikor hidegek voltak, akkor a Várvag vezetője Czesznak Tamás küldetett nekünk meleg teát is. meséli a gesztust nagyon értékelő egyik munkás. Az interjú alatt a as éveikben járóktól, a nyugdíj előtt állóig mindenféle generációt képviselő csapat egymás szavába vágva beszél, elmondják szeretnek együtt dolgozni, jobban megy a munka, ha közben megy a poénkodás. A csoportvezető büszkén meséli, hogy a négy brigádból az övé a leghatékonyonyabb. Ennek lehetséges titkát is elmeséli: - Itt senki sem iszik, de nem is engednék. teszi hozzá, mert nem veheti fel a munkát, aki ittasan jön reggel. A munkavégzés intenzitására mindössze az arra sétáló szép, fiatal lányok veszélyesek, mint elmesélik azokon bizony rajta felejtik a szemüket. A milyen munkát szerettek? kérdésre azt válaszolják: mindegy, bár ez a mostani szutykosabb, koszosabb volt az eddigieknél, több teherautónyi szemetet szállítottak el, erről a viszonylag kis területről. Az átgereblyézéskor viszont nagy öröm is érte a fiúkat, nem várt kincsre bukkantak: - Találtunk egy kis sündisznót. Áttelepítettük, örültünk, hogy megmentettünk egy kis életet. mesélik csillogó szemmel. - Mindegy milyen a munka. Az lenne a jó, ha folyamatosan lehetne dolgozni, csinálnánk mi télen-nyáron, hóba-fagyba csak legyen. tér vissza a földre és fogalmazza meg mindannyiuk vágyát a csopvez, a többiek buzgó helyeslése közepette. Fotó: Krizsán Ervin

12 12. oldal Olvasói levél A lakosság tájékoztatása elmarad? Nem tudom Cegléd az Ökovíz Kfthez vagy Duna Menti Regionális Vízmű Zrt.-hez tartozik, de évek óta fellehető egy hiányosság: Amikor hálózati víztisztítás történik, mindenfajta előzetes jelzés nélkül elzárják a vizet. Általában a kórház és környékén szoktuk látni a működésüket, de mi már csak a hatását érzékeljük: hogy órákig nincs víz a lakásokban. úgy tudom, egy ilyen akciót törvényileg kötelező előre bejelenteni, kiplakátozni és hangosbeszélőn is felhívni a lakosság figyelmét arra, hogy ebben és ebben az időszakban lakossági víztisztítás, hálózat ellenőrzés történik és nem lesz víz. Ez a mai napig Budapesten is és minden általam ismert helyen így működik, kivéve Cegléden. Pedig ez azt a célt szolgálná, hogy a lakosság ivóvizet tudjon magának vételezni azokra az órákra, amíg nincs víz, (mert órákról beszélgetünk!) meg természetesen a folyó ügyeit is le tudja bonyolítani akadálymentesen. Mi ceglédi lakosok nem kapjuk meg ezt a lehetőséget, úgyhogy csak döbbenten szoktunk összeszaladni egy-egy ilyen alkalommal, hogy nálad sincs víz? Nem mellékes megemlítenem, hogy egy ilyen alkalom után rengeteg kosz kerül a rendszerbe, amit nagy nyomású vízeresztéssel kell utána kiengedni, mert ha bent marad, komoly károkat tud okozni a szerelvényekben. Így jártam most már harmadjára én is. A felgyülemlett kosz a WC-szerelvényemben olyan kárt okozott, hogy nem tudtam a csapomat megnyitás után elzárni, legalábbis puszta kézzel nem. Így szerelést vett igénybe. Egy ilyen szerelvénytisztítás és csere ma komoly tízezreket jelent a lakosságnak, holott elvileg ezeknek jó pár évet kellene kiszolgálniuk. És ki is szolgálna, ha szolgáltató venné a fáradtságot, és nem felejtkezne el a kötelezettségéről. Olyan jól azért szerintem a ceglédi lakosság nem áll, hogy minden ilyen alkalom után teljes generált kelljen csináltatnia, mert a vízszolgáltatót nem érdekli a törvény. És beszélhetnénk lajtos kocsikról, melyeket ilyen esetben a középületeknél el kellene helyezni, óvodánál, iskolánál, kórháznál Nos, látott már valaki Cegléden lajtos kocsit az elmúlt években? Meglepődnék, ha igen KÓMÁR-KÜLÜS ÁGNES Válasz TISZTELT HÖLGYEM! ÉSZREVÉTELÉT ezúton köszönjük, mellyel kapcsolatban az alábbi tényeket közöljük: Az ivóvízhálózat mosatása évente kétszer tavasszal és ősszel tűzcsapokon keresztül történik. Társaságunk a mosatást köteles bejelenteni a helyi önkormányzatnál, tűzoltóságnál, a helyi ÁNTSZ-nél és a regionális ÁNTSZ-nél. Minden alkalommal meghirdetjük honlapunkon, helyi médiában, újságokban, rádióban, tv-ben. A hálózat mosatás víz elzárással nem jár, csak nyomáscsökkenéssel. Zavaros ivóvíz, illetve károsodás kapcsán keresse ügyfélszolgálatunkat, vagy hívja ingyenes 06/ zöld számunkat ahol kollégáink a nap 24 órájában fogadják ivóvízzel kapcsolatos bejelentéseiket. Ügyfélszolgálatunkra nem érkezett ez ügyben bejelentés, panasz. Hat órán túli vízhiánynál ami csőtöréskor fordulhat elő - Társaságunk biztosít lajtos kocsit az 58/2013. (II.27.) Kormány rendelet 77. (2) bekezdés alapján. Kollégáink minden esetben a legrövidebb időn belül megkezdik a javítást, helyreállítást. ÖKOVÍZ NONPROFIT KFT.

13 Jókai utca 1. Ady Endre u. Kisfaludy u. Széchenyi út Új helyünkön, a megszokott színvonalon várjuk kedves vásárlóinkat! Kossuth Ferenc u. Rákóczi út Köztársaság u. Jókai u. Teleki u. Perc u. Clemens Optika 2700 Cegléd, Jókai u. 1. Mobil: / Tel.: 53/ Fax: 53/ Nyitva tartás: Hétfő-Péntek: , Szo:

14 14. oldal Olvasói levél Fikarcnyi zöldet se a panelproliknak? A Ceglédi Panoráma facebook oldalára írta alábbi felháborodott gondalatait Csak Én Csak Én néven magát megnevező olvasó, azzal megírom a véleményem, remélem lesz is aki elolvassa, és közzé is teszi! aceglédi Autóbusz pályaudvar melletti 10 emeletesek előtt gyönyörű, nagy bokorsor húzódott már évek óta, melyet annak rendje módja szerint időnként (soha nem akkor, amikor kellett volna) le is metszettek! Tavaly tavasszal az egyik sort kivágatta tövig valamelyik nagyon értelmes, aki természetesen biztos valami nagyfej az önkormányzatnál! Most mit ád' az Isten?! Megdöbbenve látjuk, hogy két nappal ez előtt gondolom közmunkások hada letarolta az egészet tövig. (...) hét végére, azaz három napig az addig feltorlódott szemét ott volt a helyszínen, arra már nem volt kapacitás, hogy ne hagyjuk már ott napokig csúfoskodni, ugyan szedjék már össze! Különösen szép látványt nyújtott a szemétlerakat az ide utazóknak! Ez lenne a kisebbik felháborodás! A nagyobbik pedig az, hogy ez a bokorsor Fotó: Krizsán Ervin elég magasra nőtt, nyáron nagyon jó hűvöst nyújtott, akár egy megpihenő embernek, aki épp a buszmegállóból jön, akár pedig a házból kilépőnek, akik ott elidőztek volna. De NEM, NEM, és NEM! Egy fikarcnyi zöldet sem a panelproliknak! Nem beszélve arról, hogy az autóbuszok kipufogójából a szenynyeződést is némiképp kompenzálta ez az ártatlan bokor sor, mely még a kóbor cicáknak vagy kutyáknak is menedéket adott. Mindenesetre azzal tisztában vagyok, hogy ez a cikk az büdös életben ebben az újságban nem fog megjelenni, mert mindenek cenzúrázva vannak ám, és véletlenül ha olyan valakinek lépünk a lábaújjára, aki az ügyben illetékes, akkor cikk nuku. Ezért a biztonság kedvéért megosztom a Facebokon. (...) Hát ennyit szerettem volna dióhéjban leírni, és háborogni, és szégyellje magát, aki ezt kitalálta, elrendelte, de az is, aki megtette. Igaz, a garázsok tetejéig ér a gaz minden nyáron, pedig állandóan a füvet nyírják a lakók nagy örömére, főleg a torzsát, már ki van száradva, de nyírják, (...) a portól majd meg fulladunk még a lakásokban is. Talán még el lehetne gondolkodni (..) ha másért nem, akkor azért, hogy ne rombolja már le azt a pici kis zöld szigetet, amely a hatalmas lakótömbök kietlen nagégette falai között van. Nem írom alá, megmondom miért, bárki megtudhatja hogy ki írta, ma már nem nehéz, de nem is ez a lényeg, mert ha kell vállalom a nevemet is és az arcomat is, azaz a saját személyemet! CESZNAK TAMÁS A MUNKA KAPCSÁN illetékes Várvag Kft. ügyvezetője elmondta megkeresésünkre, a bokrok visszavágása szakszerűen lett elvégezve, többek közt azért is, mert a helyszínen tavaly erőszakos bűncselekmény történt, hozzátette, a növényzet tavaszra újra kihajt, bezöldül.

15 Felhívás Valaki felismeri a házat? A CEGLÉDI GALÉRIÁBAN MÁRCIUS VÉGÉIG látogatható az az emlékkiállítás, amely a 100 éve Cegléden született Füle Mihály életútját és munkásságát mutatja be. Füle Mihály fia, Füle Péter meghatottan tapasztalta, hogy milyen nagy érdeklődés kíséri édesapja kiállítását. Lapunk munkatársának, dr. Szabó Alfrédnak képet is küldött arról, hol laktak a Sajtó utcában. Azt írta: Az én életem sajnos úgy bonyolódott, hogy Cegléddel nem tudtam mélyebb kapcsolatba kerülni, és az idő rohamos múlása miatt már szinte senki sem maradt a családban, aki a régi eseményeket-helyszíneket felidézhetné. A csatolt képen édesapám családja látható Cegléden, a Sajtó utcai házunk udvarán....középen, hátul áll a papám apja, előtte a szülei (tehát az én dédszüleim), körbe négy testvére. A kép 1912-ben készült. Lehet azonosítani a házat? Vagy már nem is áll? kérdezi, majd hozzáteszi, úgy 30 évvel ezelőtt jártak együtt Cegléden édesapjával, akkor még állt a ház! Ha valaki felismeri a házat, vagy információval tud segíteni olvasóink közül, értesítse a szerkesztőséget vagy munkatársunkat a címen. Köszönjük A kutyám soha nem bántottam! FEBRUÁR 10-I CSAVAROS-VIRSLIS kutyakínzó ügy országszerte foglalkoztatta az embereket, miután lapunk cikkét, több nagy hírportál vette át, többek között a hír24, a hvg.hu és a Blikk. Oldalunkon több mint húszezren olvasták a cikket, véleményezték az esetet. De minden hírportálon rekordszámú olvasó és kommentező szedte darabokra horrortörténetet, amelyet a CVSE Kutyás Szakosztályának Budai út és Külső Kátai út sarkán a kutyaiskolában február 10-én fedeztek fel. Mint ismert hétfőn délután, az oktatás után a kutyakiképző találta meg azokat a 3-4 centis horganyzott csavarokkal, gémkapoccsal spékelt virslidarabokat, melyeket egy állatkínzó a kutyáknak szánt. A rendőrségi vizsgálat ismeretlen tettes ellen indult meg, azonban mint a kutyaiskola vezetője Balogh László lapunk munkatársával megosztotta, az utóbbi időben volt egy furcsán viselkedő személy, akit kutyája bántalmazása miatt eltanácsoltak a kutyaiskola látogatásától. A cikkből önmagát felismerő férfi azonban megkereste lapunkat azzal, hogy több ponton sántít Balogh beszámolója. T. Viktor szerint, aki szabadidejében az Állatmenhelyen önkénteskedik, kutyákat sétáltat éppen az volt konfliktusuk oka, hogy ő nem értett egyet a kiképző drasztikus módszereivel, és otthagyta a kutyaiskolát. - A kutyám velem alszik, soha nem bántottam, a pozitív megerősítés híve vagyok. Azt a mocskos szemetet pedig, aki a csavaros virsliket kitette kívánom, hogy kapják el. mondta T. Viktor. Lakások eladók: m 2 Garázs és parkolási lehetőség. A központhoz közel, csendes udvar, saját kert. Irodák, üzlethelyiségek. Bérelhető is. Porta Hungária Kft. 20 / HALMY-UDVARHÁZ

16 16. oldal Politika Megszületett a város költségvetése Elfogadta a képviselő-testület a város 2014-es költségvetését február 12-én. A mérleg főösszeg 10,7 milliárd forint, 4 millárd 20 millió forintot fejlesztésekre fordítanak. Mindehhez a városnak nincs szüksége kölcsönre, csupán a szokásos munkabér és likvid hitelt veszi fel idén. kiemelt fejlesztési projekt lesz 2014-ben a csatorna-beruházás. Erre mintegy 2,7 milliárd forintot költ Cegléd, 95 %-ban uniós forrásból. Hasonlóan fontos fejlesztés a város közvilágításának energiatakarékos LED-esre cserélése, ez mintegy 700 millió forinttal szerepel a költségvetésben, amire szintén pályázaton nyert pénzt a város. A harmadik nagyberuházás a CVSE labdarúgópályájának felújítása a Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében, mely mintegy 400 millió forintba kerül. Ez utóbbi beruházáshoz nincs szükség önrészre, és magában foglalja a lelátók és az öltözők korszerűsítését, bővítését, a közművek kiépítését és a centerpálya gyepfelújítását is. A költségvetésben 100 millió forint szerepel útés járdafelújításra. Nagy Tamás képviselő több módosítási javaslattal is élt, ám ezeket egy kivételével nem fogadták be. A polgárőrség támogatására azonban megszavazott 3,6 millió forint helyett 4 milliót szavazott meg a testület. Az MSZP-s képviselő kifogásolta azt is, hogy a költségvetésben tervezett ingatlanértékesítési bevételek valószínűleg idén sem fognak megvalósulni. Földi László polgármester arról tájékoztatott, hogy az állami adósságátvállalással lekerül a jelzálog számos városi vagyonelemről, amivel jelentősen kibővül az értékesíthető ingatlanok köre. A konszolidáció folyamata egyébként február végén zárul le, ez után új költségvetést kell készíteni a városnak. Bobál István (CFE) képviselő a város gazdasági társaságainak helyzetére hívta fel a figyelmet. Pályázatot nyújt be a város a Deák utcai óvoda felújítására. A tervek szerint mintegy 30 millió forintos támogatással és 9 millió forintos önkormányzati önrésszel energiatakarékos szigetelést és nyílászárókat kap az épület, és ki is festik azt. Eldőlt az is, hogy mikor lesz a nyári bölcsődei szünet. Eszerint a Dózsa György utcai tagintézmény július 1-től augusztus 15-éig lesz zárva. Ez idő alatt szükség szerint a Deák utcai bölcsőde fogadja a gyerekeket. Garanciakezességet vállalt a város az Ökovíz Kft. 50 millió forintos folyószámlahitelére. A testületi ülésen Földi László polgármester elmondta: a társaság tartozásainak egy részét várhatóan átveszi majd az a váci székhelyű DMRV, amely a víziközmű szolgáltatást nyújtja a későbbiekben Cegléden. Az Ökovízre pedig további feladatok várnak: a szelektív hulladék kezelést a ceglédi tulajdonú társaság fogja végezni. Csaknem felére csökken a gimnáziumi étkezési térítési díj. Idén is megszervezi a város a nyári napközis tábort az általános iskolásoknak, erre a célra egymillió forintot szavaztak meg a képviselők. Megváltozik a forgalom iránya a Táncsics iskolát elölről és hátulról közrefogó Hu- Fotó: Szokolai Attila

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Vitnyéd Község Önkormányzat október 26.-án tartott soros ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Vitnyéd Község Önkormányzat október 26.-án tartott soros ülésén. J E G Y Z Ő K Ö N Y V 13/2010. Készült: Vitnyéd Község Önkormányzat 2010. október 26.-án tartott soros ülésén. Jelen vannak: Tóth Kálmán polgármester Kis-Tóth István alpolgármester Horváth Zsuzsanna Ivancsics

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 10/2014. (III. 3.) számú OEVB határozat

JEGYZŐKÖNYV. 10/2014. (III. 3.) számú OEVB határozat JEGYZŐKÖNYV Készült: A Heves megye 3. számú Országgyűlési Egyéni Választókerület Választási Bizottságának (a továbbiakban: OEVB) a Hatvani Közös Önkormányzati Hivatalban 2014. március 3-án megtartott üléséről.

Részletesebben

ÍGY VÁLASZTOTTUNK. keményen számon kérjük az adóelkerülést. A célunk az, hogy többen fizessünk, és kevesebbet.

ÍGY VÁLASZTOTTUNK. keményen számon kérjük az adóelkerülést. A célunk az, hogy többen fizessünk, és kevesebbet. ÍGY VÁLASZTOTTUNK Az igazi munka csak most kezdõdik! Tervek és lehetõségek az országgyûlési választás után A választókerületünkben élõk Sági Istvánt, városunk képviselõ-testülete pénzügyi és városfejlesztési

Részletesebben

MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ 1/162-1/2015/I. Ea: Varga Erika Tárgy: Czirbus Gábor alpolgármester tájékoztatója az előző ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról, eseményekről.

Részletesebben

ZA4891. Flash Eurobarometer 266 (Women and European elections) Country Specific Questionnaire Hungary

ZA4891. Flash Eurobarometer 266 (Women and European elections) Country Specific Questionnaire Hungary ZA4891 Flash Eurobarometer 266 (Women and European elections) Country Specific Questionnaire Hungary FLASH 266 WOMEN AND EUROPEAN PARLIAMENT Demographics D1. A kérdezett neme [1] Férfi [2] Nő D2. Hány

Részletesebben

7285 Törökkoppány, Kossuth L. u. 66. Email: munkaszervezet@koppanyvolgye.t-online.hu Tel.: 84-377-542

7285 Törökkoppány, Kossuth L. u. 66. Email: munkaszervezet@koppanyvolgye.t-online.hu Tel.: 84-377-542 Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jegyzőkönyv

Jegyzőkönyv. Jegyzőkönyv Jegyzőkönyv Készült: Besenyszög Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. június 19-én megtartott soron kívüli üléséről Határozat tárgya: Határozat száma: Old. A Képviselő-testület 2014. június 20-i

Részletesebben

Mádi Furmint Ünnep 2013 Szakmai Beszámoló

Mádi Furmint Ünnep 2013 Szakmai Beszámoló Mádi Furmint Ünnep 2013 Szakmai Beszámoló Tartalomjegyzék: Technikai adatok 2 A program eredményessége, szakmai hatásai 3 Részletes Program 4-6 Fotóalbum 7-16 Sajtómegjelenések 17-22 Kreatív anyagok 23-24

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Községháza tanácskozó terme. igazgatási előadó Tomics Jánosné. pályázó, Diósdról Pradán Ilona

JEGYZŐKÖNYV. Községháza tanácskozó terme. igazgatási előadó Tomics Jánosné. pályázó, Diósdról Pradán Ilona JEGYZŐKÖNYV Készült: Atkár község önkormányzata Képviselőtestületének 2007. szeptember 19-én 15.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Távolmaradását bejelentette:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: 2013. július 24-én (szerda) 18 órakor megtartott rendkívüli ülésén, a Varsányi Közös Önkormányzati Hivatalban. Jelen vannak: Pintérné Kanyó Judit polgármester Bárány Erzsébet

Részletesebben

Káli szennyvízelvezetési agglomeráció csatornázása és szennyvíztisztítása beruházás. A Káli Kistérség Víziközmű Társulatának tájékoztatója

Káli szennyvízelvezetési agglomeráció csatornázása és szennyvíztisztítása beruházás. A Káli Kistérség Víziközmű Társulatának tájékoztatója Káli szennyvízelvezetési agglomeráció csatornázása és szennyvíztisztítása beruházás TISZTELT INGATLANTULAJDONOSOK! Örömmel értesítjük Önöket, hogy a Káli szennyvízelvezetési agglomeráció csatornázása és

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a Képviselő-testület 2013. április 25-i ülésére Salgóbányai Ifjúsági tábor 2012. évi működéséről

TÁJÉKOZTATÓ a Képviselő-testület 2013. április 25-i ülésére Salgóbányai Ifjúsági tábor 2012. évi működéséről Székhely: H-2740 Abony, Kossuth tér 1. Telephely: H-2740 Abony, Vasút út 15. Tel./Fax: (53) 562-070 Adószám: 20244075-2-13 E-mail: abokom@pr.hu Pest Megyei Cégbíróság Cg.: 13-09-118514 Az előterjesztés

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSOK 2014.10.12. Ön gondolta volna? 2014 9. szám. VII. évfolyam

ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSOK 2014.10.12. Ön gondolta volna? 2014 9. szám. VII. évfolyam VII. évfolyam 2014 9. szám Ön gondolta volna? Ahogyan azt a www.dunaharasztima.hu portál szeptember 11-i híréből megtudhattuk, tizenkét év után az idei önkormányzati választásokon jelenlegi polgármesterünknek

Részletesebben

11. SZ. JEGYZŐKÖNYV. Készült: A Tiszagyendai Képviselő-testület 2012. június 15-án megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből.

11. SZ. JEGYZŐKÖNYV. Készült: A Tiszagyendai Képviselő-testület 2012. június 15-án megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből. 11. SZ. JEGYZŐKÖNYV Készült: A Tiszagyendai Képviselő-testület 2012. június 15-án megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből. Jelen vannak: A mellékelt jelenléti ív alapján. Pisók István polgármester:

Részletesebben

J e l e n t é s. Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat alapító okiratának módosítása megtörtént.

J e l e n t é s. Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat alapító okiratának módosítása megtörtént. Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. J e l e n t é s a lejárt határidejű testületi határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat két ülése közötti időszak fontosabb eseményeiről

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Pitvaros Község Önkormányzati Képviselőtestületének 2009. augusztus hó 6. napján megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Dénes László polgármester Siket Sándor alpolgármester

Részletesebben

2015. október 26-i rendes ülésére

2015. október 26-i rendes ülésére 8. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. október 26-i rendes ülésére Tárgy: A Dombóvári Művelődési Ház NKft. új programjainak várható

Részletesebben

MAGLÓD 6 Vendégünk volt Lezsák Sándor A magyarság sorskérdései szerepeltek a középpontban azon az előadáson, amelyet Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke tartott a MagHázban

Részletesebben

Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804

Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804 BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZMŰVELŐDÉSI, IFJÚSÁGI, OKTATÁSI ÉS SPORT BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804 Telefon: (66)

Részletesebben

AZ ÚJ CSALÁD MOZGALOM HÍRLEVELE

AZ ÚJ CSALÁD MOZGALOM HÍRLEVELE AZ ÚJ CSALÁD MOZGALOM HÍRLEVELE 3. szám, 2015. március 3. szám - 2015. március Apró lépések a családokért Néhány évvel ezelőtt egy kolléganőm felhívott, hogy nem tudja, mit csináljon, ugyanis abortuszra

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI KÖZMEGHALLGATÁS. Martonvásár, 2014. 01. 29.

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI KÖZMEGHALLGATÁS. Martonvásár, 2014. 01. 29. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI KÖZMEGHALLGATÁS Martonvásár, 2014. 01. 29. A KÖZMEGHALLGATÁS TÉMÁI Polgármesteri beszámoló - visszatekintéssel Tervek, gazdasági helyzet - kitekintéssel Egyebek Kérdések válaszok 2010-14

Részletesebben

tovább örökítő város legyen!

tovább örökítő város legyen! K Ö R M E N D I F Ó R U M 3 tovább örökítő város legyen! kampányról, tervekről, a város jövőjéről hogy milyen szakokra lenne még szükség a mezőgazdasági képzések mellett, így például a fémipari szakmák

Részletesebben

J E G Y ZŐKÖNYV. Határozati javaslatként a testületi ülés napirendjének a meghívóban szereplő napirendi pontok tárgyalását javasolja.

J E G Y ZŐKÖNYV. Határozati javaslatként a testületi ülés napirendjének a meghívóban szereplő napirendi pontok tárgyalását javasolja. Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9144 Kóny, Rákóczi u. 30. Tel.: 96/280-140. Szám: 1-11/2014.NY. J E G Y ZŐKÖNYV Készült: Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 29-én,

Részletesebben

A Magyarországi Kisebbségek Pártja - ÉKE Érdekvédelmi Egyesület nyílt levele Bajnai Gordonnak April 15.

A Magyarországi Kisebbségek Pártja - ÉKE Érdekvédelmi Egyesület nyílt levele Bajnai Gordonnak April 15. A Magyarországi Kisebbségek Pártja - ÉKE Érdekvédelmi Egyesület nyílt levele Bajnai Gordonnak 2009. April 15. Tisztelt Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt úr! Kérjük, miniszterelnök-jelölt úr, a megszorító

Részletesebben

kerékpáros nyom (pl: Iszák utca) kerékpáros nyom (pl: Sportcsarnok))

kerékpáros nyom (pl: Iszák utca) kerékpáros nyom (pl: Sportcsarnok)) 2012. 12.10. A biztonságos közlekedésért I. - Hol szabad kerékpározni? Kaposváron elkészült 7 kilométer hosszú kerékpárforgalmi úthálózat. Mivel a városban közlekedőknek több, Kaposváron eddig ismeretlen

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 3-án 18 órakor megtartott nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 3-án 18 órakor megtartott nyílt üléséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Decs, Fő utca 23. szám Tel: 74/595-911, Fax: 74/595-910... sz. példány Szám: 404-33/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Vaszar község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. június 26-án 16,30 órakor megtartott testületi üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Vaszar község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. június 26-án 16,30 órakor megtartott testületi üléséről Vaszar Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 8542 Vaszar, Fő u. 29. Szám: 22-../2012. Ügyintéző: Pfilfné Bagics Judit körjegyző JEGYZŐKÖNYV Készült: Vaszar község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Tartalom ház lakás lakberendezés egészség szépségápolás divat ruházat állatok Közérdekű telefonszámok autó közlekedés Térkép élelmiszer vendéglátás turizmus sport 7-14 15-24 25-28 29-30 31-34 34 35-39

Részletesebben

Tisztelt ráckevei választópolgárok!

Tisztelt ráckevei választópolgárok! Tisztelt ráckevei választópolgárok! Mindannyiunk számára újszerű lesz a vegyes választási rendszer alkalmazása, hiszen négy évvel ezelőtt még egészen más formában választottuk meg képviselőinket. Egy rövid

Részletesebben

A legnagyobb tanári művészet, hogy az alkotás és felismerés örömét ébresszék. /A. Einstein/

A legnagyobb tanári művészet, hogy az alkotás és felismerés örömét ébresszék. /A. Einstein/ DÉR NAPOK RENDEZVÉNYSOROZAT Mottó: A legnagyobb tanári művészet, hogy az alkotás és felismerés örömét ébresszék. /A. Einstein/ Iskolánk 2003-ban vette fel Dér István festőművész (1937 1993) nevét. A település

Részletesebben

2016. július Tisztelt Partnerünk!

2016. július Tisztelt Partnerünk! 2016. július Tisztelt Partnerünk! Ön az Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat 2016 évi július hírlevelét olvassa, melyben tájékoztatást nyújtunk a Jász-Nagykun-Szolnok megyében megvalósuló eseményekről, a Vidékfejlesztési

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A rendkívüli képviselő-testületi ülésre telefonon történt értesítés alapján került sor. Az ülés 16:00 órakor kezdődött.

Jegyzőkönyv. A rendkívüli képviselő-testületi ülésre telefonon történt értesítés alapján került sor. Az ülés 16:00 órakor kezdődött. 78 Jegyzőkönyv Készült: Kisköre Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 27-i rendkívüli üléséről a Kiskörei Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében. Jelen vannak: Magyar Csilla po1gárn~ester

Részletesebben

Ezen dokumentum Jászárokszállás Város Önkéntes Tűzoltó Egyesületének 2007. évi jelentősebb eseményeit, beavatkozásait, híreit foglalja magába Készítette: Tekse Csaba parancsnok-helyettes 2007. október

Részletesebben

Dorogi Ipartestület XXII. sz. hírlevele

Dorogi Ipartestület XXII. sz. hírlevele Dorogi Ipartestület XXII. sz. hírlevele Tisztelt Vállalkozó! A csatolt sajtószemle a kkv-k napi működését érintő fontos változásokat, gyakorlati tudnivalókat tartalmaz. Dorog, 2015. július 20. Üdvözlettel:

Részletesebben

Jegyzőkönyvi kivonat

Jegyzőkönyvi kivonat Jegyzőkönyvi kivonat Készült: Demecser Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. október 22. napján a Demecser Város Önkormányzata (4516. Demecser, Gábor Áron út 4.) Ebédlőjében megtartott rendkívüli

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: a Sárospataki Polgármesteri Hivatal Dísztermében a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 2015. november 24-én tartott ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: a Sárospataki Polgármesteri Hivatal Dísztermében a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 2015. november 24-én tartott ülésén. Jegyzőkönyv Készült: a Sárospataki Polgármesteri Hivatal Dísztermében a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 2015. november 24-én tartott ülésén. Jelen vannak: a részéről: Egyed Attila levezető elnök Hutkainé

Részletesebben

Látnivalók, múzeumok, egyéb szolgáltatók nyitva tartásai Szilvásváradon

Látnivalók, múzeumok, egyéb szolgáltatók nyitva tartásai Szilvásváradon Látnivalók, múzeumok, egyéb szolgáltatók nyitva tartásai Szilvásváradon Szilvásvárad Állami Erdei Vasút: Október 31-ig naponta, az 1 -es jelzésű vonatok indulnak a Szalajka-völgybe: 10:30, 11:30, 13:00,

Részletesebben

file:///c:/docume~1/barany~1/locals~1/temp/rar$ex26.297... Mûsor : Egyenes beszéd (R:) Dátum : 2005.12.07. - 2000 Credit: 0000

file:///c:/docume~1/barany~1/locals~1/temp/rar$ex26.297... Mûsor : Egyenes beszéd (R:) Dátum : 2005.12.07. - 2000 Credit: 0000 Dátum : 2005.12.07. - 2000 Adó : ATV Mûsor : Egyenes beszéd (R:) Credit: 0000 - A mûsorvezetõ következõ vendége, Szolnoki Andrea fõpolgármester-helyettes. Öt budapesti kórház indít egy programot, méghozzá

Részletesebben

JEGYZŐKÖNY. Újlőrincfalva Község Képviselő-testülete: Zsebe Zsolt polgármester, Lovász László Györgyné képviselő, Paulik Kálmán képviselő

JEGYZŐKÖNY. Újlőrincfalva Község Képviselő-testülete: Zsebe Zsolt polgármester, Lovász László Györgyné képviselő, Paulik Kálmán képviselő 1 JEGYZŐKÖNY Készült: Poroszló- Újlőrincfalva Önkormányzatok Képviselő-testületének 2011. január 26-án (szerdán) 13.30 órai kezdettel tartott együttes nyílt üléséről Az ülés helye: Községháza tanácskozóterme,

Részletesebben

Bor és gasztroturizmus menedzser szakirányú továbbképzés Eger, 2014.november 28-29. Dr. Tóthné Igó Zsuzsanna Tanár EKF-GTK Turizmus Tanszék

Bor és gasztroturizmus menedzser szakirányú továbbképzés Eger, 2014.november 28-29. Dr. Tóthné Igó Zsuzsanna Tanár EKF-GTK Turizmus Tanszék Bor és gasztroturizmus menedzser szakirányú továbbképzés Eger, 2014.november 28-29. Dr. Tóthné Igó Zsuzsanna Tanár EKF-GTK Turizmus Tanszék A vendég Otthon: rokon, barát Üzleti életben: partner, munkatárs

Részletesebben

Fogyasztóbarát város lett Salgótarján, rekordszámú pozitív listás cég kapott elismerést

Fogyasztóbarát város lett Salgótarján, rekordszámú pozitív listás cég kapott elismerést Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkárság hírlevele 75/2015 Kedves Kolléga! Hírlevelünk következő számában tisztelettel tájékoztatjuk Önt arról, hogy SALGÓTARJÁN az országban tizenötödikként

Részletesebben

Szátok Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014. sz. Jegyzőkönyve

Szátok Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014. sz. Jegyzőkönyve Szátok Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014. sz. Jegyzőkönyve Készült: Szátok Község Önkormányzat Képviselő testületének üléséről, 2014. április 28. napján. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 Adorjánháza, Csögle, Egeralja községek képviselő-testületei Szám: 989/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Adorjánháza, Csögle, Egeralja községek képviselő-testületeinek 2013. április 29-én 17 óra 30

Részletesebben

1. sz. Jegyzőkönyv. Készült: Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2010. január 26-i üléséről.

1. sz. Jegyzőkönyv. Készült: Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2010. január 26-i üléséről. Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése 1. sz. Jegyzőkönyv Készült: Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2010. január 26-i üléséről. Jelen vannak: a Közgyűlés tagjai a mellékelt jelenléti ív szerint

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó a Képviselő-testülethez

B E S Z Á M O L Ó a Képviselő-testülethez FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 1608-2/2013. ; 1607-3/2013. 2. a.) a helyi Polgárőrség B E S Z

Részletesebben

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A 2014. MÁRCIUS 13. NAPJÁN TARTOTT NYÍLVÁNOS ÜLÉSÉRŐL.

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A 2014. MÁRCIUS 13. NAPJÁN TARTOTT NYÍLVÁNOS ÜLÉSÉRŐL. Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 5/2014. sz. Jegyzőkönyv Készült: 2014. március 13-án 14:00 órai kezdettel tartott nyilvános Képviselő-testületi ülésről. Testületi ülés helye: Polgármesteri

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült Gomba Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2008. november 13-án 15 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Jelen voltak: jelenléti ív alapján Üdvözölte az ülésen

Részletesebben

V. ÉVFOLYAM 1. SZÁM 2014. január-február

V. ÉVFOLYAM 1. SZÁM 2014. január-február Pontot TETT-ek az alszerzõdések végére 3. oldal TETT HÍRLAP BÁTASZÉK BÁTAAPÁTI CIKÓ FEKED MÓRÁGY MÕCSÉNY VÉMÉND V. ÉVFOLYAM 1. SZÁM 2014. január-február EZÉRT TET(T)SZIK NEKEM A TELEPÜLÉSEM... Fogalmazásíró

Részletesebben

A pécsváradi Tourinform iroda 2014/ÁPRILIS. Tisztelt Olvasó!

A pécsváradi Tourinform iroda 2014/ÁPRILIS. Tisztelt Olvasó! A pécsváradi Tourinform iroda HÍRLEVELE 2014/ÁPRILIS Tisztelt Olvasó! Ön a pécsváradi Tourinform Iroda 2014. évi negyedik hírlevelét olvassa, amellyel célunk, hogy mind partnereinket, mind pedig az érdeklődőket

Részletesebben

Boundless World - Establishing an NGA Telecommunications Network between Békés Sub- Region and Bihor County HURO/1101/002/1.2.1. Webes megjelenések

Boundless World - Establishing an NGA Telecommunications Network between Békés Sub- Region and Bihor County HURO/1101/002/1.2.1. Webes megjelenések 1. http://www.beol.hu/bekes/gazdasag/elindult-a-bekesi-szuperhalozat-epitese-485861 Elindult a békési szuperhálózat építése 2013. február 26. 14:02 p. g. A nyitórendezvénnyel indították útjára kedden a

Részletesebben

Maroslele Község Polgármesterétől

Maroslele Község Polgármesterétől Maroslele Község Polgármesterétől 6921 Maroslele, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 62/256 033 E-mail: marosleleph@vnet.hu Maroslele Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Maroslele Tárgy: Polgármesteri tájékoztató

Részletesebben

Gyomaendrődi Start Szociális Szövetkezet. 2014. évi tevékenysége

Gyomaendrődi Start Szociális Szövetkezet. 2014. évi tevékenysége Gyomaendrődi Start Szociális Szövetkezet 2014. évi tevékenysége A Szövetkezet 2013. évben alakult meg, akkor az évet nyereségesen zárta 1.012eFt volt a mérleg szerinti eredménye, a bankszámla egyenlege:

Részletesebben

AKTUÁLIS. Beszámoló a város közbiztonsági helyzetérõl "Hiszek benne, hogy el kell rettenteni a bûnelkövetõket"

AKTUÁLIS. Beszámoló a város közbiztonsági helyzetérõl Hiszek benne, hogy el kell rettenteni a bûnelkövetõket AKTUÁLIS Beszámoló a város közbiztonsági helyzetérõl "Hiszek benne, hogy el kell rettenteni a bûnelkövetõket" A város közbiztonságának helyzetérõl, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekrõl, valamint

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2002. február 7-ei üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2002. február 7-ei üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2002. február 7-ei üléséről. Az ülés helye: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének ülésterme Jelen vannak: 1. Almási Zsolt

Részletesebben

Révkomárom után. Európai utas OTTHON LENNI

Révkomárom után. Európai utas OTTHON LENNI OTTHON LENNI Révkomárom után Pomogáts Bélával, az Anyanyelvi Konferencia elnökével, Sárközy Péter római, Péntek János kolozsvári és Bányai János újvidéki egyetemi tanárral, valamint Göncz Lászlóval, a

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Martfű Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 17 napján, - 14 órakor kezdődött -, a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében (Martfű, Szent István tér 1.)

Részletesebben

Önkormányzatok versenye: a XIII. kerülettel az élen Budapest veri a vidéki Magyarországot Összefoglaló

Önkormányzatok versenye: a XIII. kerülettel az élen Budapest veri a vidéki Magyarországot Összefoglaló Önkormányzatok versenye: a XIII. kerülettel az élen Budapest veri a vidéki Magyarországot Összefoglaló A legkisebb adósággállománnyal a XIII. kerület, jóléti kiadásokban Salgótarján, vállalkozások számában

Részletesebben

Kaskantyú, Hunyadi J. u. 16

Kaskantyú, Hunyadi J. u. 16 Kaskantyú Községi Önkormányzat Képviselő - Testülete 8/2013. Test. ül. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kaskantyú Községi Önkormányzat képviselő - testületének 2015. június 14.-én (péntek) napján 8 00 órai

Részletesebben

Tárgy: Önálló képviselői indítvány a Tóth József utca és Sima Ferenc utca forgalmi rendjének tervezett változása miatti lakossági kifogások ügyében

Tárgy: Önálló képviselői indítvány a Tóth József utca és Sima Ferenc utca forgalmi rendjének tervezett változása miatti lakossági kifogások ügyében - 1 Pálmások Szövetsége Horváth István önkormányzati képviselő Szentes, Móricz Zsigmond u. 1/2. Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete részére Szentes Tárgy: Önálló képviselői indítvány a Tóth

Részletesebben

Napirend. Iktatószám: 6-1 /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Napirend. Iktatószám: 6-1 /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Sáránd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 4272 Sáránd, Nagy u. 44. Tel: 52/374-104 Tel/Fax: 52/567-209 e-mail: sarandph@t-online.hu, sarandph@gmail.com Iktatószám: 6-1 /2014. J E G Y Z Ő K Ö N

Részletesebben

Jármi Község Önkormányzata Képviselő-testülete február 10-én tartott rendkívüli nyilvános ülésének. J e g y z ő k ö n y v e.

Jármi Község Önkormányzata Képviselő-testülete február 10-én tartott rendkívüli nyilvános ülésének. J e g y z ő k ö n y v e. Jármi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. február 10-én tartott rendkívüli nyilvános ülésének J e g y z ő k ö n y v e Készült: 3 példányban Kapják: 2. példányt Sz-Sz-B Megyei Kormányhivatal,

Részletesebben

A bizottság 4 egyhangú szavazattal egyetértett a napirendekre tett javaslatokkal az alábbiak szerint:

A bizottság 4 egyhangú szavazattal egyetértett a napirendekre tett javaslatokkal az alábbiak szerint: Jegyzőkönyv Készült: 2013.juniu 13-án megtartott Pénzügyi-Ügyrendi és Foglalkoztatáspolitikai Bizottság ülésén. Jelen vannak: Szokolai Lajos polgármester Dr Héczei Eszter jegyző Tóth Istvánné Echbauerné

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. március 17-i ülésén, a Városháza A épületének nagytermében.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. március 17-i ülésén, a Városháza A épületének nagytermében. 1 PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE Szám: 1/1-25/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. március 17-i ülésén, a Városháza A épületének nagytermében.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Zádori János polgármester. Fűri Ferenc Gászné Bősz Bernadett Dr. Hutvágner Rozália László Miklós Tóth Györgyi

JEGYZŐKÖNYV. Zádori János polgármester. Fűri Ferenc Gászné Bősz Bernadett Dr. Hutvágner Rozália László Miklós Tóth Györgyi JEGYZŐKÖNYV Készült: Pécsvárad Város Képviselő-testületének 2015. május 11-én tartott üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Jelen vannak: Meghívottak: Benkő László Fűri Ferenc Gászné Bősz Bernadett

Részletesebben

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE MÁRCIUS 17-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE MÁRCIUS 17-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. MÁRCIUS 17-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Határozatok: 12/2014. (III. 17.) sz. 13/2014. (III. 17.) sz. 14/2014. (III. 17.) sz. 15/2014. (III.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Gyányi Irén igazgatási főelőadó. Szociális Földprogram irányító

JEGYZŐKÖNYV. Gyányi Irén igazgatási főelőadó. Szociális Földprogram irányító II-2/455-2/2011. ikt. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Dévaványa Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában 2011. március 22-én megtartott Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szociális és Egészségügyi

Részletesebben

A Somogy Megyei Kormányhivatal hírlevele

A Somogy Megyei Kormányhivatal hírlevele A Somogy Megyei Kormányhivatal hírlevele Viii. szám - 2015. szeptember A megyei köznevelési rendszerről egyeztetett a kormánymegbízott Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott irodájában fogadta Pölöskei Gábornét,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV SOROS NYÍLT KISZOMBOR 2014. január 28.

JEGYZŐKÖNYV SOROS NYÍLT KISZOMBOR 2014. január 28. JEGYZŐKÖNYV SOROS NYÍLT KISZOMBOR 2014. január 28. I. JEGYZŐKÖNYV Készült Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 28. napján 9 órai kezdettel megtartott soros nyílt üléséről.

Részletesebben

A H i p H o p I n t e r n a t i o n a l H u n g a r y

A H i p H o p I n t e r n a t i o n a l H u n g a r y BEMUTATKOZÁS A H i p H o p I n t e r n a t i o n a l H u n g a r y A Hip Hop International Hungary alapítóinak sikerült először megszerezniük az MTV zenés tv-csatornán közelmúltban futott, népszerű America

Részletesebben

Fizikai környezet KOHÉZIÓ

Fizikai környezet KOHÉZIÓ Települési jövőkép Sárszentágota Milyen lesz az élet Sárszentágotán 2010-ben? Vízió/Misszió Sárszentágota újra vonzó, lakosai számára otthont és megélhetést biztosító falu lesz, amely környezetével összhangban,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Tömörd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 10-én 17.30 órakor megtartott közmeghallgatásáról.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Tömörd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 10-én 17.30 órakor megtartott közmeghallgatásáról. 1 Tömörd Község Önkormányzat 16/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Tömörd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 10-én 17.30 órakor megtartott közmeghallgatásáról. Az ülés helye: Faluház

Részletesebben

A Kiemelkedően Közhasznú Fehér Bot Alapítvány lapja 20. 9. évfolyam 1. szám 2009. február

A Kiemelkedően Közhasznú Fehér Bot Alapítvány lapja 20. 9. évfolyam 1. szám 2009. február A Kiemelkedően Közhasznú Fehér Bot Alapítvány lapja 20. 9. évfolyam 1. szám TARTALOM - Nemzetközi Fogyatékos Nap Nyíregyházán - Karácsonyi ünnepség Tégláson - Vakos bejárás a Fórumban - Braille Emlékülés

Részletesebben

KOLOZSVÁRI SPORTCENTRUM LAKOSSÁGI HASZNÁLATI RENDJE

KOLOZSVÁRI SPORTCENTRUM LAKOSSÁGI HASZNÁLATI RENDJE KOLOZSVÁRI SPORTCENTRUM LAKOSSÁGI HASZNÁLATI RENDJE ELŐTERJESZTÉS 2016. MÁJUS 10. VIADUKT SPORT NONPROFIT KFT. BEVEZETŐ Az alábbi használati rend a Kolozsvári utcai sportcentrumban megvalósult nagy műfüves

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Majdanics László polgármester a napirendek előtt szót adott Batári Csabának a Tiszalúci Gyermekekért Alapítvány elnökének.

JEGYZŐKÖNYV. Majdanics László polgármester a napirendek előtt szót adott Batári Csabának a Tiszalúci Gyermekekért Alapítvány elnökének. JEGYZŐKÖNYV Készült Tiszalúc Nagyközség Képviselő-testületének 2011. január 25- napján a Községháza tanácskozó termében megtartott nyílt üléséről. Jelen vannak: Majdanics László polgármester Tóth Albert

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. december 08-án 14 00 órakor tartott ülésén, a hivatalban

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. december 08-án 14 00 órakor tartott ülésén, a hivatalban J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. december 08-án 14 00 órakor tartott ülésén, a hivatalban Határozatok száma és tárgya: 132/2010. (XII. 8.) Közbeszerzési

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. I-1/9-5/2014. ikt.sz.

JEGYZŐKÖNYV. I-1/9-5/2014. ikt.sz. I-1/9-5/2014. ikt.sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 27-én megtartott nyílt ülésén a Városháza 17-es sz. helyiségében. Jelen vannak: Valánszki Róbert

Részletesebben

Üdvözli a megjelenteket Tusjak Tamás a Polgárőrség vezetője

Üdvözli a megjelenteket Tusjak Tamás a Polgárőrség vezetője Üdvözli a megjelenteket Tusjak Tamás a Polgárőrség vezetője A polgárőrség szerepe a közrend biztosításában, a bűncselekmények megelőzésében a tanyás térségben Szarvason. A rendszerváltáskor jelentős gazdasági

Részletesebben

LAKITELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE

LAKITELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE LAKITELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE 6065 Lakitelek, Széchenyi krt. 48. Telefon: 06-(76) - 449-011, 449-003 Fax.: 06-(76) - 449-055 ALAPÍTÓ OKIRAT egységes szerkezetben Lakitelek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

1000-32/2008. 268/2008. sz. határozat

1000-32/2008. 268/2008. sz. határozat Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 1000-32/2008. 268/2008. sz. határozat J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. július 30-i rendkívüli

Részletesebben

Hagyomány és kreativitás a Zagyván innen és a Galgán túl - tanórán kívüli kulturális kapcsolatok Jászfényszaru térségében a fenntarthatóság jegyében

Hagyomány és kreativitás a Zagyván innen és a Galgán túl - tanórán kívüli kulturális kapcsolatok Jászfényszaru térségében a fenntarthatóság jegyében térségében a fenntarthatóság jegyében Alapadatok TÁMOP 3.2.13/12/1 Kulturális intézmények részvétele a tanórán kívüli nevelési feladatok ellátásában című felhívásra beadott pályázat. A pozitív támogatói

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Napirendi javaslat 4

Tartalomjegyzék. Napirendi javaslat 4 Ikt. sz.: MB/121-1/2012. MB-34/2012. sz. ülés (MB-82/2010-2014. sz. ülés) J e g y z ő k ö n y v az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottságának 2012. október 31-én, szerdán 9 óra 3 perckor a Képviselői Irodaház

Részletesebben

A helyi gazdaságfejlesztés lehetőségei a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban

A helyi gazdaságfejlesztés lehetőségei a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban A helyi gazdaságfejlesztés lehetőségei a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban Döbrönte Katalin Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság Gazdaságtervezési Főosztály

Részletesebben

Havi Sajtófigyelés. Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Kamara. 2011. december 1. - 31. Tartalom 2011. december 01... 8 MTI...

Havi Sajtófigyelés. Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Kamara. 2011. december 1. - 31. Tartalom 2011. december 01... 8 MTI... Havi Sajtófigyelés Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Kamara 2011. december 1. - 31. Tartalom 2011. december 01.... 8 MTI... 8 Több mint egymilliárd forint lehet az eltűnt pénzszállító autó sofőrjénél...

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Révfülöp Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 16- án 16.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Községháza Szontágh Tamás

Részletesebben

Hajdúdorog Város Önkormányzati Képviselő-testülete

Hajdúdorog Város Önkormányzati Képviselő-testülete Hajdúdorog Város Önkormányzati Képviselő-testülete KÖZMEGHALLGATÁS 2014. Előadó: Csige Tamás polgármester Az előadás felépítése 1) Tájékoztató a 2013-ben elért eredményekről, az önkormányzat vagyonáról

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2007. augusztus 30-án 14 órai kezdettel megtartott testületi ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2007. augusztus 30-án 14 órai kezdettel megtartott testületi ülésén. 11/2007. ÖKÜ. JEGYZŐKÖNYV Készült Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2007. augusztus 30-án 14 órai kezdettel megtartott testületi ülésén. Jelen vannak: Ramasz Imre polgármester, Gombkötő

Részletesebben

Méltó születésnapi ajándék

Méltó születésnapi ajándék Szeged gazdálkodásának egyre nagyobb hányadát teszik ki azok az állami és uniós pályázatok, melyeket teljes egészében a város fejlesztésére fordítanak. Az idén 32 milliárd forintot fektetnek be a város

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám:D-17-16 /2014. J e g y z ő k ö n y v Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. december 5-én 18 órai kezdettel megtartott közmeghallgatásról. Ülés helye: Művelődési Ház Doba, Kossuth u.

Részletesebben

TESKÁND KSE sportfejlesztési programja 2014/15-ös bajnoki évre

TESKÁND KSE sportfejlesztési programja 2014/15-ös bajnoki évre TESKÁND KSE sportfejlesztési programja 2014/15-ös bajnoki évre Helyzetelemzés, létesítmény feltételek, valamint a sportszervezet jelenlegi helyzetének bemutatása A közel ötvenéves létesítményben a legutolsó

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Borota Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2010. március 25-én megtartott üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: Borota Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2010. március 25-én megtartott üléséről Jegyzőkönyv Készült: Borota Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. március 25-én megtartott üléséről 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Borota Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010.

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T A

T Á R G Y S O R O Z A T A Nagyhalász Város Önkormányzat és Tiszarád Község Képviselőtestületének 2009. augusztus 13-i közös testületi ülésének a./ tárgysorozata b./ jegyzőkönyve c./ határozatai : 191. T Á R G Y S O R O Z A T A

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ki az, aki egyetért a meghívóban szereplő napirendi pontokkal?

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ki az, aki egyetért a meghívóban szereplő napirendi pontokkal? J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Balmazújvárosi Közös Önkormányzati Hivatal Tanácskozótermében (4060 Balmazújváros, Kossuth tér 4-5.) Balmazújváros Város Önkormányzat Ügyrendi és Jogi Bizottságának 2015.

Részletesebben

Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről

Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről 2014 Szabó Tiborné Az egyesület elnöke Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről Az egyesület jogállása: A polgárőrség önálló civil

Részletesebben

Tudja Ön, miért NEM lesz uszoda és szálloda Kozármislenyben?!

Tudja Ön, miért NEM lesz uszoda és szálloda Kozármislenyben?! Tudja Ön, miért NEM lesz uszoda és szálloda Kozármislenyben?! Ha Ön, vagy gyermeke, ismerőse szeretett volna egy igényes, szép fürdőbe, strandra járni a kisvárosban, ha szeretett volna büszke lenni erre

Részletesebben

BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. JÚLIUS 30-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. JÚLIUS 30-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. JÚLIUS 30-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Határozatok: 56/2012. (VII.30.) számú BKt. határozat Pályázat benyújtásáról a Szociális földprogramok

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2016. október 26-án 14 óra 30 perckor tartott rendkívüli, nyílt ülésén. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal tanácskozó

Részletesebben

NEMTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 10/2016. sz. jegyzőkönyve. a augusztus 9 én megtartott rendes üléséről

NEMTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 10/2016. sz. jegyzőkönyve. a augusztus 9 én megtartott rendes üléséről NEMTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 10/2016. sz. jegyzőkönyve a 2016. augusztus 9 én megtartott rendes üléséről 1 Jegyzőkönyv Készült: Nemti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016.

Részletesebben

KÉSZÜLT: Badacsonytördemic Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. szeptember 13. napján megtartott nyilvános, rendes üléséről.

KÉSZÜLT: Badacsonytördemic Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. szeptember 13. napján megtartott nyilvános, rendes üléséről. BADACSONYTÖRDEMIC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETE Szám: 19/2012 J E G Y Z Ő K Ö N Y V KÉSZÜLT: Badacsonytördemic Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. szeptember 13. napján megtartott

Részletesebben

Készült: a Marcali Városi Önkormányzat nagytermében 2015. július 28-án megtartott soron kívüli nyilvános képviselő-testületi ülésen.

Készült: a Marcali Városi Önkormányzat nagytermében 2015. július 28-án megtartott soron kívüli nyilvános képviselő-testületi ülésen. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a Marcali Városi Önkormányzat nagytermében 2015. július 28-án megtartott soron kívüli nyilvános képviselő-testületi ülésen. Helyszín: Marcali Közös Önkormányzati Hivatal

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Bucsa, Községháza nagyterme (Bucsa, Kossuth tér 6.)

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Bucsa, Községháza nagyterme (Bucsa, Kossuth tér 6.) Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testülete Bucsa, Kossuth tér 6. Tel: 66/585-520. 600-19/2014. iktatószám 19. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus

Részletesebben