Írország hercegnője Cegléden

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Írország hercegnője Cegléden 2014.04.04. 19 00"

Átírás

1 VIII. évfolyam, 4. szám február 28. P A A N O R Á M Írország hercegnője Cegléden

2

3 P A A N O Kiadó: Panoráma Média Kft Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.: (53) cegledipanorama.hu Lapunk megjelenését támogatja: R Á M Lapigazgató-főszerkesztő: Krizsán Ervin Tel.: (20) Szerkesztő: Krizsán Anett Megjelenés: minden páratlan hét pénteken Következő lapzárta: március 10. hétfő Terjesztési reklamáció: 06/ Példányszáma: db ISSN Nyomdai munkák: START Nonprofit Kft., Nyíregyháza Felelős vezető: Balogh Zoltán vezérigazgató Bevezetõ ki ne ismerné a világ legnépszerűbb táncának, az ír sztepp táncnak jeles férfi vezéregyéniségeit? A világ azonban már egy hölgyért rajong ebben a műfajban, aki nem más, mint Catherine Gallagher, Írország Nemzeti Bajnoka, többszörös ír sztepp tánc világbajnok. Az ír tánc dívája fergeteges sikert arat újszerű, modern koreográfiáival a világ nagyszínpadain. Most, két év után, ismét visszatér a ceglédi közönséghez, hogy elvarázsolhassa Önöket a legújabb produkciójával a Queen of the Dance nevet viselő előadásával, mely április 4-én (péntek) a ceglédi Kossuth Művelődési Központ Színpadán 19 órai kezdettel lesz látható. Catherine egy fantasztikus új show-t hoz el a hazai közönségnek, melyet gyönyörű fellépő ruhák, fergeteges ritmus, új modern, koreográfiák, és akár önálló koncerttel is felérő ír dallamok jellemeznek. Catherine Gallagher új táncműfajt teremtett, hiszen az autentikus ír sztepp lépéseit más táncműfajok elemeivel ötvözi, mint a balett, az akrobatika és a showtánc. A művésznő megismerve az országok lelkületét és kultúráját, megjeleníti, sőt feldolgozza a rá hatást gyakorolt életérzéseket és benyomásait koreográfiáiban. Rajong Magyarországért, s a hazai közönség tiszteletére a magyar néptánc elemeit, a magyar zenei motívumokat is beleszövi ír sztepptánc show-jába! Az este szárvendége Barry John Gallagher, a Lord of the Dance Las Vegasi csapatának principal szólistája, aki Catherine testvére. Most egy kis szünetet tartva a két társulatnál a világ legújabb, első számú ír tánc show-ja a Queen of the Dance meghívására csatlakozott húga által vezetett társulathoz. Ritka pillanatok egyike, hogy egy világsztár testvérpár egy időben, egy színpadon látható. Catherine 7 évesen indult el első versenyén. Senki nem ismerte, igazán, még koreográfiája sem volt, utcai ruhában lépett fel, szinte improvizált műsort adva. Senki nem tartotta esélyesnek, mégis továbbjutott az első ötvenbe! Egy évvel később, a következő versenyén már felkészülve, szép ruhában, koreográfiával indították a bajnokságon. Mindenki megdöbbenésére ebben az évben a 2500-as mezőny győztese lett. Jöjjön el, nézze meg Catherine Gallagher és a műfaj legtehetségesebb táncosaiból álló együttes produkcióját és ajándékozza meg magát egy életre szóló élménnyel, melyet a szervezők garantálnak! Jegyek kaphatók a helyszínen: Kossuth Művelődési Központ (Kossuth tér 5/a) 06-53/ , valamint az IRISHDANCE HU weboldalon és az InterTicket országos üzlethálózatában.

4 Hírek Fotó: Kisfaludi István Sztálin alkonya FENTI CÍMŰ TANULMÁNYÁT MUTATTA BE Kun Miklós (Kun Béla unokája) február 12-én a Művelődési Központban. A rendezvényen a szerző, Kun Miklós Széchenyi-díjas történész, egyetemi tanár, Szovjetunió- és Oroszország-szakértő és a kiadó, az Unicos Műhely vezetője Kemény András mutatta be a könyvet. A Sztálin alkonya 550 oldalas, fotókkal gazdagon illusztrált kötet az 1930-as évek végétől tekinti át a szovjet vezér életét, a sztálini korszak számos szereplőjét és szemtanúját is megszólaltatva a könyvben. A könyvbemutató után Kun Miklós Reznák Erzsébettel, a Kossuth Múzeum igazgatójával beszélgetett a Kossuth Múzeum legújabb kiadványáról a Téglába vésett történelem című kötetről. Fotó: Szokolai Attila Megújul a Városháza aulája A VÁROS 650 ÉVES SZÜLETÉSNAPJÁRA már teljes pompájában fogadja a ceglédi Városháza impozáns aulája a városba látogatókat. A tervek szerint a festési munkálatokat három hét alatt végzi el a vállalkozó. Az 1839-ben átadott épület rendezvényekre is sűrűn használt részén 20 éve nem végeztek ilyen munkát. Most azért újítják fel, mert a tervek szerint több jubileumi városi rendezvénynek is otthont ad majd. Felújítják a 441-es utat ÚJABB, EZÚTTAL A GYORSFORGALMI hálózatra is kiterjedő útfelújítási programot jelentett be Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár február 22-én, melynek része a 441-es út felújítása is. Az út Cegléd-Nagykőrös és Kecskemét-Nagykőrös közötti szakaszának balesetveszélyes állapota indokolja a felújítást. A gyorsforgalmi úthálózaton 180 km hosszban 27,1 milliárd forint tervezett összköltséggel végezhet el beavatkozásokat a közútkezelő. A fejlesztések az M1, M3, M7 autópályát és az M30 autóutat érintik több szakaszon, jellemzően az egyik pályaoldalon. Az országos főúthálózaton további 134 km hosszban, 21,7 milliárd forint tervezett összköltségű felújítás elvégzése válik lehetővé. A programba a közútkezelő javaslatai alapján a 3., 4., 441., 52. és 74. sz. főutak egyes szakaszai kerültek be. A tervezett kivitelezési költségek az itt található közúti hidak felújítását is fedezik. A munkálatok a támogatási szerződés aláírása és a fennmaradt tervezési feladatok elvégzése után várhatóan idén ősszel kezdődhetnek meg.

5 Last minute ajánlat hétköznapokra Hydromasszázzsal és kitûnõ egri borokkal Ft / 2fõ/2éj Szobafoglalás és további információ Tel.: 36 / Szeretettel Várjuk Egerben! Forgalmi rend változás a Táncsics iskolánál MÁRCIUS 1-TŐL FORGALMI REND VÁLTOZÁS lesz a Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola körül, amely a belvárosban közlekedőket is, főként a piacra látogatókat érinti. Rimóczi Gábor igazgató kezdeményezésére, a képviselőtestület február 12-ei döntése szerint a Piac utca és a Hunyadi utca egyirányú forgalma megfordul. - Erre az ésszerűsítésre azért volt szükség, mert a diákokat autóval az iskolába hozó szülőknek indokolatlanul nagy kört kellett megtenni, hogy visszaforduljanak, bármelyik irányból is hozták a gyermekeket. Szükségtelen dugókat okozott a logikátlan egyirányúsítás. Reméljük az új forgalmi renddel a Hunyadi utca a Damjanich utca felé, a Piac utca pedig a Selyem utca felé lesz egyirányúsítva megkönnyítjük majd a közlekedést. mondta el a kezdeményező igazgató. Az új közlekedési rend bevezetéséhez természetesen rendőri segítséget is igénybe vesznek az érintett környéken. Fotó: Krizsán Ervin Pozitív az uszoda fogadtatása NÉHÁNY HETE NYITOTT MEG A VÁROSI Uszoda. Az első hetek benyomásairól, a vendégek visszajelzéseiről kérdezte Pudics Zsolt, a cegledisport.hu szerkesztője Ványi Zsolt létesítmény vezetőt: - Biztosan valami baj van, mert eddig csak dicsérő visszajelzéseket kaptunk. Új szelek fújnak Cegléden, mert mindenki a pozitív oldalát nézi a létesítménynek. Mindenki jó érzéssel hagyja el az uszodát, jók a vizeink és Fotó: Kisfaludi István minden rendben van. Meghallgatjuk a vendégek észrevételeit, kéréseit és az ésszerűség határain belül teljesítjük is azokat. nyilatkozott a létesítményvezető bérletet értékesítettünk az első pár napon, ami indulásnak nagyon jó, de azért ott van bennünk a kérdés, hogy meglesz-e az a 300 tagú kör, akik annak idején a klub rendszerben bérletet vásároltak. Nagyon sokan kérdezték, hogy tényleg csak a CVSE szakosztály használhatja az uszodát? Tudatosítanunk kell a város és a környék településeinek a lakosságával, hogy ez egy teljesen nyitott uszoda, bárki jöhet. Az igaz, hogy figyelembe kell venni, hogy sok edzés és mérkőzés lesz, de olyankor is lehet úszni az 1,50 mély, 20 méteres medencében.

6 Hírek Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum FEBRUÁR 11-ÉN A CEGLÉDI Rendőrkapitányságon a Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumot tartottak. Az egyeztetésen dr. Mihály István dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány, a polgármesteri hivatalok, a polgárőrségek és az iskolák képviselői is részt vettek. A fórum célja, hogy az együttműködő társszervekkel közösen értékeljék azokat az intézkedéseket, amelyeket a rendőrség tett a lakosság szubjektív biztonságérzetének javítása érdekében. Török Csaba alezredes, ceglédi kapitányságvezető hangsúlyozta, hogy 2013 az összefogás éve volt a közbiztonság érdekében. A rendőrkapitányság bűnügyi mutatói jelentősen javultak, mind a bűncselekmények számát, mind a nyomozások eredményességét tekintve. A polgárőrséggel, mezőőrséggel történő közös szolgálatellátások, valamint a Ceglédi Járási Ügyészséggel való szoros együttműködés eredményeit a lakosság is érzékeli. A települések képviselői megköszönték a kapitányság tavalyi munkáját, eredményeit. A idei év célja a fejlődő tendencia további folytatása. Fotó: Szokolai Attila Elhunyt Etédi Miklós 101. ÉLETÉVÉBEN EL- HUNYT ETÉDI MIKLÓS, aki Erdélyben született, de már 90 éve Cegléd lakója. Tavaly augusztus végén ünnepelte 100. születésnapját a Kossuth Étteremben a jó fizikai és szellemi állapotban lévő Miklós bácsi, aki a ceglédi látássérültek egyesületében is aktív szerepet vállalt. A tavalyi születésnapon, ahol családján, ismerősein kívül Földi László polgármester és a sajtó képviselői is köszöntötték, Miklós bácsi újságírói kérdésekre válaszolva elárulta a hosszú élet titkát is. - Először is mindig betartottam, az alvás, szórakozás, pihenés idejét, az egészségemre mindig vigyáztam és soha nem voltam részeg. Soha semmit nem vittem túlzásba. Köszönetnyilvánítás ŐSZINTE HÁLÁVAL ÉS TISZTELETTEL köszönjük mindazoknak, akik Dr. Perneczky János búcsúztatásán személyesen vagy lélekben osztoztak mérhetetlen fájdalmunkban. Külön köszönetet mondunk a ceglédi Toldy Ferenc Kórház II. sz. Belgyógyászat-Kardiológiai Osztály vezetőjének, Dr. Káposztás Mária főorvosnőnek és az osztály orvosainak, ápolóinak, hogy élete utolsó két hetében szeretetükkel, emberségükkel, odaadó ápolásukkal igyekeztek elviselhetőbbé tenni akkor már oly törékeny életét. Köszönet Marietta sebkötöző nővér türelmes munkájáért, és nem utolsó sorban Bozóki Ágnes házi betegápoló fáradhatatlan, lelkiismeretes, ünnepnapokon is segítő emberségességéért. DR. PERNECZKY JÁNOSNÉ ÉS CSALÁDJA

7 Hírek Autót gyűrt maga alá a vonat SZOLNOKRA TARTÓ VONATTAL ÜTKÖZÖTT egy autó Abony és Törtel között egy vasúti átjáróban február 16-án. A fénysorompó tiltó jelzése ellenére sínekre hajtó jármű sofőrje még időben kiugrott az autóból tájékoztatta a Pest megyei rendőrség és katasztrófavédelem az MTI-t. A vonaton mintegy kétszáz utas volt, de nem sérült meg senki. A helyszínelés alatt a rendőrség rövid időre az érintett szakasz mindkét vágányát lezárta. Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője azt közölte, hogy a vonat maga alá gyűrte az üres személyautót, amelynek áramtalanításáról, illetve a műszaki mentésről a szolnoki és a ceglédi tűzoltók gondoskodtak. Beluzsárné Belicza Andrea rendőrségi szóvivő pedig arról tájékoztatott, hogy a sofőrt kórházba szállították. Tankó-Walter és társa Kegyeleti kft. Éjjel-nappal ügyelet 06-20/ , 06-30/ TELJES KÖRÛ TEMETKEZÉSI SZOLGÁLTATÁS Cegléd, Alszegi út / (Régi kerékpárszaküzlet helyén) Okmányhamisítók őrizetben Rablót keresnek A CEGLÉDI RENDŐRKAPITÁNYSÁG BŰNÜGYI Osztálya nyomozást folytat ismeretlen tettes ellen, rablás bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. M. József 91 éves ceglédi lakos február 17-én 13 óra körül érkezett haza gyalogosan, bevásárlást követően. Amikor bement a kiskapun, ismeretlen elkövető azt kintről benyomta, melynek következtében az idős férfi a földre esett, de nem sérült meg. Az ismeretlen férfi a sértett zsebéből elvette a pénztárcáját a benne lévő készpénzzel. A rendőrség kéri a lakosság segítségét, aki bármilyen gyanús mozgásra, személyre lett figyelmes a bűncselekmény elkövetése helyszínének közelében a jelzett időpontban, haladéktalanul jelezze a kapitányság ügyeletén vagy az ingyenesen hívható 107-es illetve 112-es segélyhívó számokon. Csalók járják Ceglédet! A RENDŐRSÉG KÖZLEMÉNYBEN TUDATJA a lakossággal, hogy illetékességi területén magukat a helyi vízmű munkatársainak kiadó személyek csöngetnek be és dugulás elhárításra hivatkozva kísérelnek meg Ft-ot kicsalni a lakóktól. A másik esetben a TIGÁZ vagy a helyi fűtőmű munkatársainak kiadva magukat az ismeretlen személyek és a valós árnál magasabb áron akarnak értékesíteni és felszerelni szén-monoxid érzékelőket az őket beengedő lakosoknak, arra való hivatkozással, hogy ellenkező esetben a gázszolgáltatást kikapcsolják. Amennyiben az Ön sérelmére is megpróbálnak bűncselekményt elkövetni, kérjük hívja a rendőrséget! szól a rendőrségi közlemény. A CEGLÉDI OKMÁNYIRODA KÉT munkatársának házi őrizetét rendelte el a Ceglédi Járási Ügyészség okmányhamisítás miatt. A miabonyunk.hu információi szerint a két nő évek óta nagyüzemben folytatta okmányok hamisítását. Azt, hogy az ügy régebbi keletű a CTV-nek nyilatkozó Terbe-Szabó Csilla, a Ceglédi Járási Hivatal vezetője is megerősítette: A Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatala 2013 októberében közokirat hamisítás miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen a Ceglédi Rendőrkapitányságon. Az ügyészség több fórumon is megjelent közleménye szerint házi őrizetben van az a két nő, akiket a Ceglédi Okmányirodán kiállított hamis személyi igazolványok miatt indult nyomozásban vesztegetéssel és közokirat-hamisítással gyanúsít a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Ebben az ügyben jelenleg bővebb felvilágosítás - a nyomozás érdekeire tekintettel - nem adható.

8 Cegléd a Hazahúzóban KÉT NAPIG CEGLÉDEN FORGATOTT az ATV és az ECHO TV turisztikai magazinműsora a Hazahúzó stábja. A népszerű műsor belföldi üdülési és szabadidős lehetőségeket mutat be a nézőknek. Legutóbb tavaly januárban jártak Cegléden, akkor mint Kossuth városát mutatták be településünket. Most egy sportos-vizes-halas Hazahúzó készült, olyan témákkal, mint a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, az új városi uszodánk, a ceglédi vízilabda, a Sportmúzeum, a 307. sz. Horgász Egyesület turisztikai vonzereje, a HelloHal halvacsorák, de bemutatták a Hotel Aquarellt és a a Kályhamúzeumot is. A műsor várhatóan március közepén kerül adásba. Vadászok bora FEBRUÁR 24-ÉN A CEGLÉDI AQUARELL Hotelben került megrendezésre Ujházi György szervezésében a Vadászok bora borverseny, amelyen ceglédi és környéki borászok italai versenyeztek három kategóriában. A rendezvényen képzőművészeti kiállítás is nyílt tájkép- és vadászfestők műveiből, melyet a közönség egy hónapon át látogathat. A programot Pászti György furulya- és blockflöte-művész és Kutik Rezső gitárművész műsora tette színesebbé. A legtöbb szavazatot kapott borok részesültek a évi Vadászok bora címben. A fehér és vörösbor kategóriában a Klément Családi Borászat Cserszegi fűszerese és Cabernet sauvinon-ja lett az első. A rozék közül pedig a Kökény és Fia Családi Borászat nedűjét találták legjobbnak. Fotók: Kisfaludi István

9 MNB NÖVEKEDÉSI HITELPROGRAM VÁLLALKOZÁSOK SZÁMÁRA MNB NÖVEKEDÉSI HITELPROGRAM MÁSODIK SZAKASZ

10 10. oldal Interjú Nem kívánok elszakadni Ceglédtől Február 14-i képviselő-testületi ülésén a nagykőrösi önkormányzat László Dittát, a ceglédi városi rendezvények szervezőjét bízta meg az Arany János Kulturális Központ vezetésével. A döntés értelmében Cegléd kulturális életének meghatározó szereplője március közepétől öt évre a szomszédos városban lát el hasonló feladatot. hónapok óta érlelődött bennem az az elhatározás, hogy szakmai fejlődésem elősegítése érdekében valami újba, valami másba kezdjek beszélt döntése hátteréről László Ditta. Nyolc évvel ezelőtt amikor megbíztak azzal, hogy Cegléden a lakosság nagy tömegét vonzó, minden társadalmi rétegnek megfelelő, turisztikailag jelentős rendezvényeket szervezzek, a város közösségi életébe új színfoltot vigyek nagy lelkesedéssel kezdtem a feladatba. A már kevéssé látogatott, megfáradt Czigle Fesztivált újragondoltam, új színfoltokkal gazdagítottam a Kossuth Toborzót, új rendezvényeket emeltem be az eseménynaptárba, mint a Nyitott Pince Nap, a Város Bora választás vagy az Adventi Kirakodó Vásár. Minden nagy rendezvényünk az eltelt évek alatt több ezres látogatószámot vonzott, forgatott itt az M1, a Hír TV és Paprika TV, minősítettük programsorozatainkat a Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minősítési Program keretében és rendezvényeinket immár 3 éve a világhálón is megtalálhatják az érdeklődök. Az eltelt évek alatt úgy érzem megfeleltem a kezdeti elvárásoknak, amely nem volt egyszerű. A rendezvények ma már népszerűek, látogatottak, továbbfejleszteni nem kell, csak továbbvinni őket. Sok munkám fekszik a rendezvényekben, fájó szívvel hagyom itt őket, hiszen én szerelemből végeztem ezt a munkát. A sok fájó bántás és a folyamatos harc ellenére is minden alkalommal újult erővel kezdtem bele egy-egy városi esemény szervezésébe. A közelmúltban Budapestről és Nagykőrösről is megkerestek, de én az utóbbi mellett döntöttem, mivel egy intézmény vezetése összetett feladat, új kihívást jelentett számomra és természetesen szakmailag is fejlődési lehetőséget láttam benne. Most érzem úgy, hogy 34 évesen még újult erővel tudok egy ekkora feladatba belevágni és olyan színvonalúra fejleszteni a kőrösi programokat, mint amilyenek a ceglédiek voltak. Sok megoldandó feladat vár rám, de készen állok. Kérdésünkre, hogy a jubileumi év programjainak szervezésében milyen változásokat jelent majd a szervező távozása, megnyugtató választ kaptunk: - Bár még nem tudom ki lesz az utódom, nem kívánok egyik napról a másikra elszakadni Ceglédtől. Szeretném tapasztalatomat, az aktuális ügyeket átadni a következő rendezvényszervezőnek, az általam szervezett nagyobb rendezvényekkel kapcsolatban segíteni a munkát. A város 650 éves születésnapjára rendezett programsorozat tervezete 80 %-ban már elkészült, hamarosan véglegesítésre kerül. A tervek között több magas kultúrát képviselő program is helyet kap, például irodalmi és kulturális estek, történész találkozók, de tárgyalunk Varnus Xavér orgonaművésszel is. Dr. Mizik Erzsébet Ultrahang rendelés Hasi szervek, kismedence, pajzsmirigy, erek color doppler vizsgálata Cegléd, Nádasdi út 10. Bejelentkezés: 06-70/

11 Riport 11. oldal Jobb, mint a semmi Közmunka programban résztvevők takarították, rendezték az autóbusz pályaudvar és a tízemeletesek közötti területet az elmúlt hetekben. A 8-10 fős brigád 6 hónapos programban vesz részt, november elejétől május elejéig dolgoznak az utcákon. eddig szemetet szedtünk a közparkokban, utcákon, a vasút mellett és az állatmenhelynél, máshol nádat vágtunk. meséli a csoport eredetileg kőműves szakmájú vezetője. Napi 8 óra munkáért 65 ezer forintot kapok kézhez, mert csak egy gyerekem van, ha lenne gyerekkedvezményem, akkor 85 ezret kapnék csoportvezetőként. Aki hat órát dolgozik az harmincezret visz haza, a teljes munkaidejű pedig maximum 77 ezer forintot. De ez még mindig jobb, mint a semmi. Mi nem tudunk, nem is akarunk lopni, ezek itt mind becsületes fiúk. fejti ki egyszuszra a középkorú férfi. A közvélekedéssel ellentétben egyébként a közmunkásokat rendszeresen ellenőrzik a foglalkoztató Várvag Kft. szakemberei a helyszínen is, valamint meghatározzák a naponta elvégzendő munkát. - Szerszámot kapunk, és amikor hidegek voltak, akkor a Várvag vezetője Czesznak Tamás küldetett nekünk meleg teát is. meséli a gesztust nagyon értékelő egyik munkás. Az interjú alatt a as éveikben járóktól, a nyugdíj előtt állóig mindenféle generációt képviselő csapat egymás szavába vágva beszél, elmondják szeretnek együtt dolgozni, jobban megy a munka, ha közben megy a poénkodás. A csoportvezető büszkén meséli, hogy a négy brigádból az övé a leghatékonyonyabb. Ennek lehetséges titkát is elmeséli: - Itt senki sem iszik, de nem is engednék. teszi hozzá, mert nem veheti fel a munkát, aki ittasan jön reggel. A munkavégzés intenzitására mindössze az arra sétáló szép, fiatal lányok veszélyesek, mint elmesélik azokon bizony rajta felejtik a szemüket. A milyen munkát szerettek? kérdésre azt válaszolják: mindegy, bár ez a mostani szutykosabb, koszosabb volt az eddigieknél, több teherautónyi szemetet szállítottak el, erről a viszonylag kis területről. Az átgereblyézéskor viszont nagy öröm is érte a fiúkat, nem várt kincsre bukkantak: - Találtunk egy kis sündisznót. Áttelepítettük, örültünk, hogy megmentettünk egy kis életet. mesélik csillogó szemmel. - Mindegy milyen a munka. Az lenne a jó, ha folyamatosan lehetne dolgozni, csinálnánk mi télen-nyáron, hóba-fagyba csak legyen. tér vissza a földre és fogalmazza meg mindannyiuk vágyát a csopvez, a többiek buzgó helyeslése közepette. Fotó: Krizsán Ervin

12 12. oldal Olvasói levél A lakosság tájékoztatása elmarad? Nem tudom Cegléd az Ökovíz Kfthez vagy Duna Menti Regionális Vízmű Zrt.-hez tartozik, de évek óta fellehető egy hiányosság: Amikor hálózati víztisztítás történik, mindenfajta előzetes jelzés nélkül elzárják a vizet. Általában a kórház és környékén szoktuk látni a működésüket, de mi már csak a hatását érzékeljük: hogy órákig nincs víz a lakásokban. úgy tudom, egy ilyen akciót törvényileg kötelező előre bejelenteni, kiplakátozni és hangosbeszélőn is felhívni a lakosság figyelmét arra, hogy ebben és ebben az időszakban lakossági víztisztítás, hálózat ellenőrzés történik és nem lesz víz. Ez a mai napig Budapesten is és minden általam ismert helyen így működik, kivéve Cegléden. Pedig ez azt a célt szolgálná, hogy a lakosság ivóvizet tudjon magának vételezni azokra az órákra, amíg nincs víz, (mert órákról beszélgetünk!) meg természetesen a folyó ügyeit is le tudja bonyolítani akadálymentesen. Mi ceglédi lakosok nem kapjuk meg ezt a lehetőséget, úgyhogy csak döbbenten szoktunk összeszaladni egy-egy ilyen alkalommal, hogy nálad sincs víz? Nem mellékes megemlítenem, hogy egy ilyen alkalom után rengeteg kosz kerül a rendszerbe, amit nagy nyomású vízeresztéssel kell utána kiengedni, mert ha bent marad, komoly károkat tud okozni a szerelvényekben. Így jártam most már harmadjára én is. A felgyülemlett kosz a WC-szerelvényemben olyan kárt okozott, hogy nem tudtam a csapomat megnyitás után elzárni, legalábbis puszta kézzel nem. Így szerelést vett igénybe. Egy ilyen szerelvénytisztítás és csere ma komoly tízezreket jelent a lakosságnak, holott elvileg ezeknek jó pár évet kellene kiszolgálniuk. És ki is szolgálna, ha szolgáltató venné a fáradtságot, és nem felejtkezne el a kötelezettségéről. Olyan jól azért szerintem a ceglédi lakosság nem áll, hogy minden ilyen alkalom után teljes generált kelljen csináltatnia, mert a vízszolgáltatót nem érdekli a törvény. És beszélhetnénk lajtos kocsikról, melyeket ilyen esetben a középületeknél el kellene helyezni, óvodánál, iskolánál, kórháznál Nos, látott már valaki Cegléden lajtos kocsit az elmúlt években? Meglepődnék, ha igen KÓMÁR-KÜLÜS ÁGNES Válasz TISZTELT HÖLGYEM! ÉSZREVÉTELÉT ezúton köszönjük, mellyel kapcsolatban az alábbi tényeket közöljük: Az ivóvízhálózat mosatása évente kétszer tavasszal és ősszel tűzcsapokon keresztül történik. Társaságunk a mosatást köteles bejelenteni a helyi önkormányzatnál, tűzoltóságnál, a helyi ÁNTSZ-nél és a regionális ÁNTSZ-nél. Minden alkalommal meghirdetjük honlapunkon, helyi médiában, újságokban, rádióban, tv-ben. A hálózat mosatás víz elzárással nem jár, csak nyomáscsökkenéssel. Zavaros ivóvíz, illetve károsodás kapcsán keresse ügyfélszolgálatunkat, vagy hívja ingyenes 06/ zöld számunkat ahol kollégáink a nap 24 órájában fogadják ivóvízzel kapcsolatos bejelentéseiket. Ügyfélszolgálatunkra nem érkezett ez ügyben bejelentés, panasz. Hat órán túli vízhiánynál ami csőtöréskor fordulhat elő - Társaságunk biztosít lajtos kocsit az 58/2013. (II.27.) Kormány rendelet 77. (2) bekezdés alapján. Kollégáink minden esetben a legrövidebb időn belül megkezdik a javítást, helyreállítást. ÖKOVÍZ NONPROFIT KFT.

13 Jókai utca 1. Ady Endre u. Kisfaludy u. Széchenyi út Új helyünkön, a megszokott színvonalon várjuk kedves vásárlóinkat! Kossuth Ferenc u. Rákóczi út Köztársaság u. Jókai u. Teleki u. Perc u. Clemens Optika 2700 Cegléd, Jókai u. 1. Mobil: / Tel.: 53/ Fax: 53/ Nyitva tartás: Hétfő-Péntek: , Szo:

14 14. oldal Olvasói levél Fikarcnyi zöldet se a panelproliknak? A Ceglédi Panoráma facebook oldalára írta alábbi felháborodott gondalatait Csak Én Csak Én néven magát megnevező olvasó, azzal megírom a véleményem, remélem lesz is aki elolvassa, és közzé is teszi! aceglédi Autóbusz pályaudvar melletti 10 emeletesek előtt gyönyörű, nagy bokorsor húzódott már évek óta, melyet annak rendje módja szerint időnként (soha nem akkor, amikor kellett volna) le is metszettek! Tavaly tavasszal az egyik sort kivágatta tövig valamelyik nagyon értelmes, aki természetesen biztos valami nagyfej az önkormányzatnál! Most mit ád' az Isten?! Megdöbbenve látjuk, hogy két nappal ez előtt gondolom közmunkások hada letarolta az egészet tövig. (...) hét végére, azaz három napig az addig feltorlódott szemét ott volt a helyszínen, arra már nem volt kapacitás, hogy ne hagyjuk már ott napokig csúfoskodni, ugyan szedjék már össze! Különösen szép látványt nyújtott a szemétlerakat az ide utazóknak! Ez lenne a kisebbik felháborodás! A nagyobbik pedig az, hogy ez a bokorsor Fotó: Krizsán Ervin elég magasra nőtt, nyáron nagyon jó hűvöst nyújtott, akár egy megpihenő embernek, aki épp a buszmegállóból jön, akár pedig a házból kilépőnek, akik ott elidőztek volna. De NEM, NEM, és NEM! Egy fikarcnyi zöldet sem a panelproliknak! Nem beszélve arról, hogy az autóbuszok kipufogójából a szenynyeződést is némiképp kompenzálta ez az ártatlan bokor sor, mely még a kóbor cicáknak vagy kutyáknak is menedéket adott. Mindenesetre azzal tisztában vagyok, hogy ez a cikk az büdös életben ebben az újságban nem fog megjelenni, mert mindenek cenzúrázva vannak ám, és véletlenül ha olyan valakinek lépünk a lábaújjára, aki az ügyben illetékes, akkor cikk nuku. Ezért a biztonság kedvéért megosztom a Facebokon. (...) Hát ennyit szerettem volna dióhéjban leírni, és háborogni, és szégyellje magát, aki ezt kitalálta, elrendelte, de az is, aki megtette. Igaz, a garázsok tetejéig ér a gaz minden nyáron, pedig állandóan a füvet nyírják a lakók nagy örömére, főleg a torzsát, már ki van száradva, de nyírják, (...) a portól majd meg fulladunk még a lakásokban is. Talán még el lehetne gondolkodni (..) ha másért nem, akkor azért, hogy ne rombolja már le azt a pici kis zöld szigetet, amely a hatalmas lakótömbök kietlen nagégette falai között van. Nem írom alá, megmondom miért, bárki megtudhatja hogy ki írta, ma már nem nehéz, de nem is ez a lényeg, mert ha kell vállalom a nevemet is és az arcomat is, azaz a saját személyemet! CESZNAK TAMÁS A MUNKA KAPCSÁN illetékes Várvag Kft. ügyvezetője elmondta megkeresésünkre, a bokrok visszavágása szakszerűen lett elvégezve, többek közt azért is, mert a helyszínen tavaly erőszakos bűncselekmény történt, hozzátette, a növényzet tavaszra újra kihajt, bezöldül.

15 Felhívás Valaki felismeri a házat? A CEGLÉDI GALÉRIÁBAN MÁRCIUS VÉGÉIG látogatható az az emlékkiállítás, amely a 100 éve Cegléden született Füle Mihály életútját és munkásságát mutatja be. Füle Mihály fia, Füle Péter meghatottan tapasztalta, hogy milyen nagy érdeklődés kíséri édesapja kiállítását. Lapunk munkatársának, dr. Szabó Alfrédnak képet is küldött arról, hol laktak a Sajtó utcában. Azt írta: Az én életem sajnos úgy bonyolódott, hogy Cegléddel nem tudtam mélyebb kapcsolatba kerülni, és az idő rohamos múlása miatt már szinte senki sem maradt a családban, aki a régi eseményeket-helyszíneket felidézhetné. A csatolt képen édesapám családja látható Cegléden, a Sajtó utcai házunk udvarán....középen, hátul áll a papám apja, előtte a szülei (tehát az én dédszüleim), körbe négy testvére. A kép 1912-ben készült. Lehet azonosítani a házat? Vagy már nem is áll? kérdezi, majd hozzáteszi, úgy 30 évvel ezelőtt jártak együtt Cegléden édesapjával, akkor még állt a ház! Ha valaki felismeri a házat, vagy információval tud segíteni olvasóink közül, értesítse a szerkesztőséget vagy munkatársunkat a címen. Köszönjük A kutyám soha nem bántottam! FEBRUÁR 10-I CSAVAROS-VIRSLIS kutyakínzó ügy országszerte foglalkoztatta az embereket, miután lapunk cikkét, több nagy hírportál vette át, többek között a hír24, a hvg.hu és a Blikk. Oldalunkon több mint húszezren olvasták a cikket, véleményezték az esetet. De minden hírportálon rekordszámú olvasó és kommentező szedte darabokra horrortörténetet, amelyet a CVSE Kutyás Szakosztályának Budai út és Külső Kátai út sarkán a kutyaiskolában február 10-én fedeztek fel. Mint ismert hétfőn délután, az oktatás után a kutyakiképző találta meg azokat a 3-4 centis horganyzott csavarokkal, gémkapoccsal spékelt virslidarabokat, melyeket egy állatkínzó a kutyáknak szánt. A rendőrségi vizsgálat ismeretlen tettes ellen indult meg, azonban mint a kutyaiskola vezetője Balogh László lapunk munkatársával megosztotta, az utóbbi időben volt egy furcsán viselkedő személy, akit kutyája bántalmazása miatt eltanácsoltak a kutyaiskola látogatásától. A cikkből önmagát felismerő férfi azonban megkereste lapunkat azzal, hogy több ponton sántít Balogh beszámolója. T. Viktor szerint, aki szabadidejében az Állatmenhelyen önkénteskedik, kutyákat sétáltat éppen az volt konfliktusuk oka, hogy ő nem értett egyet a kiképző drasztikus módszereivel, és otthagyta a kutyaiskolát. - A kutyám velem alszik, soha nem bántottam, a pozitív megerősítés híve vagyok. Azt a mocskos szemetet pedig, aki a csavaros virsliket kitette kívánom, hogy kapják el. mondta T. Viktor. Lakások eladók: m 2 Garázs és parkolási lehetőség. A központhoz közel, csendes udvar, saját kert. Irodák, üzlethelyiségek. Bérelhető is. Porta Hungária Kft. 20 / HALMY-UDVARHÁZ

16 16. oldal Politika Megszületett a város költségvetése Elfogadta a képviselő-testület a város 2014-es költségvetését február 12-én. A mérleg főösszeg 10,7 milliárd forint, 4 millárd 20 millió forintot fejlesztésekre fordítanak. Mindehhez a városnak nincs szüksége kölcsönre, csupán a szokásos munkabér és likvid hitelt veszi fel idén. kiemelt fejlesztési projekt lesz 2014-ben a csatorna-beruházás. Erre mintegy 2,7 milliárd forintot költ Cegléd, 95 %-ban uniós forrásból. Hasonlóan fontos fejlesztés a város közvilágításának energiatakarékos LED-esre cserélése, ez mintegy 700 millió forinttal szerepel a költségvetésben, amire szintén pályázaton nyert pénzt a város. A harmadik nagyberuházás a CVSE labdarúgópályájának felújítása a Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében, mely mintegy 400 millió forintba kerül. Ez utóbbi beruházáshoz nincs szükség önrészre, és magában foglalja a lelátók és az öltözők korszerűsítését, bővítését, a közművek kiépítését és a centerpálya gyepfelújítását is. A költségvetésben 100 millió forint szerepel útés járdafelújításra. Nagy Tamás képviselő több módosítási javaslattal is élt, ám ezeket egy kivételével nem fogadták be. A polgárőrség támogatására azonban megszavazott 3,6 millió forint helyett 4 milliót szavazott meg a testület. Az MSZP-s képviselő kifogásolta azt is, hogy a költségvetésben tervezett ingatlanértékesítési bevételek valószínűleg idén sem fognak megvalósulni. Földi László polgármester arról tájékoztatott, hogy az állami adósságátvállalással lekerül a jelzálog számos városi vagyonelemről, amivel jelentősen kibővül az értékesíthető ingatlanok köre. A konszolidáció folyamata egyébként február végén zárul le, ez után új költségvetést kell készíteni a városnak. Bobál István (CFE) képviselő a város gazdasági társaságainak helyzetére hívta fel a figyelmet. Pályázatot nyújt be a város a Deák utcai óvoda felújítására. A tervek szerint mintegy 30 millió forintos támogatással és 9 millió forintos önkormányzati önrésszel energiatakarékos szigetelést és nyílászárókat kap az épület, és ki is festik azt. Eldőlt az is, hogy mikor lesz a nyári bölcsődei szünet. Eszerint a Dózsa György utcai tagintézmény július 1-től augusztus 15-éig lesz zárva. Ez idő alatt szükség szerint a Deák utcai bölcsőde fogadja a gyerekeket. Garanciakezességet vállalt a város az Ökovíz Kft. 50 millió forintos folyószámlahitelére. A testületi ülésen Földi László polgármester elmondta: a társaság tartozásainak egy részét várhatóan átveszi majd az a váci székhelyű DMRV, amely a víziközmű szolgáltatást nyújtja a későbbiekben Cegléden. Az Ökovízre pedig további feladatok várnak: a szelektív hulladék kezelést a ceglédi tulajdonú társaság fogja végezni. Csaknem felére csökken a gimnáziumi étkezési térítési díj. Idén is megszervezi a város a nyári napközis tábort az általános iskolásoknak, erre a célra egymillió forintot szavaztak meg a képviselők. Megváltozik a forgalom iránya a Táncsics iskolát elölről és hátulról közrefogó Hu- Fotó: Szokolai Attila

Bevezetõ. Lapunk megjelenését támogatja:

Bevezetõ. Lapunk megjelenését támogatja: VIII. évfolyam, 5. szám 2014. március 14. P A A N O R Á M P A A N O Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.: (53) 312-038 info@cegledipanorama.hu cegledipanorama.hu Lapunk megjelenését

Részletesebben

IV. Ceglédi Menyegző Fesztivál. 2014. február 8. (szombat) Kossuth Étterem

IV. Ceglédi Menyegző Fesztivál. 2014. február 8. (szombat) Kossuth Étterem VIII. évfolyam, 2. szám 2014. január 31. Fotó: Hartyányi Norbert P A A N O R Á M cegledipanorama.huanno 2007 IV. Ceglédi Menyegző Fesztivál 2014. február 8. (szombat) Kossuth Étterem

Részletesebben

Legyen a szívünk szívügyünk!

Legyen a szívünk szívügyünk! IX. évfolyam, 5. szám 2015. március 13. P A A N O R Á M cegledipanorama.huanno 2007 Legyen a szívünk szívügyünk! ADOMÁNYGYŰJTŐ AKCIÓ a ceglédi Toldy Ferenc Kórház Kardiológiai Osztálya javára! 2015. március

Részletesebben

0 Ft kezdőrészlet OKOSTELEFON FEJHALLGATÓVAL. +24 x havi 2990 Ft kamatmentes részlet (Teljes ár: 71 760 Ft)

0 Ft kezdőrészlet OKOSTELEFON FEJHALLGATÓVAL. +24 x havi 2990 Ft kamatmentes részlet (Teljes ár: 71 760 Ft) VIII. évfolyam, 19. szám 2014. szeptember 26. P A A N O R Á M cegledipanorama.hu OKOSTELEFON FEJHALLGATÓVAL 0 Ft kezdőrészlet +24 x havi 2990 Ft kamatmentes részlet (Teljes ár: 71 760 Ft) Új előfizetéssel,

Részletesebben

2014. május 9. 23-24.

2014. május 9. 23-24. VIII. évfolyam, 9. szám 2014. május 9. P A A N O R Á M cegledipanorama.huanno 2007 9. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál 2014. május 23-24. P A A N O Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u.

Részletesebben

Paksi Hírnök. Tisztes polgárok. Elfogadták a költségvetést. Óriásberuházás. indul jövõre

Paksi Hírnök. Tisztes polgárok. Elfogadták a költségvetést. Óriásberuházás. indul jövõre Afrikától a háziorvosi székig: dr. Ságh Beáta Portrénk a 15. oldalon Fotó: Molnár Gyula Paksi Hírnök Az írás megmarad. XVIII. ÉVF. 6. SZÁM ALAPÍTVA 1989-BEN 2009. MÁRCIUS 20. Tisztes polgárok fotók: Molnár

Részletesebben

Most vasárnap Április 11. Választás A jövõnk a kezünkben van KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT INGYENES LAPJA

Most vasárnap Április 11. Választás A jövõnk a kezünkben van KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT INGYENES LAPJA A VIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT INGYENES LAPJA XVIII. évfolyam 6. szám I 2010. április 6. I Megjelenik: kéthetente Most vasárnap Április 11. Választás A jövõnk a kezünkben van ÖNKORMÁNYZAT Minden napra egy

Részletesebben

Ceglédi. Iskolaválasztás elõtt. az eredeti P A N O R Á M A. V. évfolyam, 2. szám 2011. január 28. panorama-online.hu ANNO 2007

Ceglédi. Iskolaválasztás elõtt. az eredeti P A N O R Á M A. V. évfolyam, 2. szám 2011. január 28. panorama-online.hu ANNO 2007 az eredeti Ceglédi V. évfolyam, 2. szám 2011. január 28. P A N O R Á M A panorama-online.hu ANNO 2007 Iskolaválasztás elõtt A hirdetés felmutatója 10% kedvezményben részesül FÉRFI ÉS NÕI DIVATÁRU ÜZLET

Részletesebben

Újra FIDESZ! Orbán Viktor: Magyarország felemelését válasszuk október 3-án! Mint ismeretes, a parlament jelentõs módosításokat

Újra FIDESZ! Orbán Viktor: Magyarország felemelését válasszuk október 3-án! Mint ismeretes, a parlament jelentõs módosításokat ÉRDI Ingyenes kétheti lap 15 000 példányban VIII. évfolyam LAP 18. szám 2010. szeptember 16. A P O L G Á R I Ö S S Z E F O G Á S L A P J A Újra FIDESZ! A Fidesz csapata. Elsõ sor (balról) dr. Veres Judit,

Részletesebben

Ceglédi. Ingyenes P A N O R Á M A FŰTÉS- FÜRDŐSZOBA- BARKÁCS SZAKÁRUHÁZ. IV. évfolyam, 7. szám 2010. április 9. cegledipanorama.hu ANNO 2007.

Ceglédi. Ingyenes P A N O R Á M A FŰTÉS- FÜRDŐSZOBA- BARKÁCS SZAKÁRUHÁZ. IV. évfolyam, 7. szám 2010. április 9. cegledipanorama.hu ANNO 2007. Ingyenes Ceglédi IV. évfolyam, 7. szám 2010. április 9. P A N O R Á M A cegledipanorama.hu ANNO 2007 NEGYEDI A l a p m e g j e l e n é s é t k i e m e l t e n t á m o g a t j a : FŰTÉS- FÜRDŐSZOBA- BARKÁCS

Részletesebben

M a i f i a t a l o k s z ó r a k o z á s i s z o k á s a i

M a i f i a t a l o k s z ó r a k o z á s i s z o k á s a i 2 3 9 Iskolaügy 2011 Közmeghallgatás Nyugdíba ment... XXIII.(X X X I I I. ) év folyam 2. Városi önkormányzati lap 2011. február 11. 790. szám M a i f i a t a l o k s z ó r a k o z á s i s z o k á s a i

Részletesebben

PAKSI HÍRNÖK. Borünnep Márton napján. Zeneiskola: Vissza az alapokhoz. SCHEFFER Rendezvény- és Esküvõszervezõ Iroda

PAKSI HÍRNÖK. Borünnep Márton napján. Zeneiskola: Vissza az alapokhoz. SCHEFFER Rendezvény- és Esküvõszervezõ Iroda PAKSI HÍRNÖK XIV. ÉVF. 16. SZÁM ALAPÍTVA 1989-BEN 2005. NOVEMBER 18. Borünnep Márton napján A Sárgödörtéri Présháztulajdonosok Egyesülete a város apraját-nagyját várta az ökomenikus újboráldásra, melyet

Részletesebben

Megkezdi működését az ipari park. Lokálpatrióta hetilap Alapítva 1992

Megkezdi működését az ipari park. Lokálpatrióta hetilap Alapítva 1992 XV. évf. 34. szám 2006. szeptember 21. Terjesztői ára: 75 Ft Megkezdi működését az ipari park Lokálpatrióta hetilap Alapítva 1992 Új munkahelyek, beruházások Szeptember 19-én, kedden délelőtt Gödöllő szempontjából

Részletesebben

Telefon: +36\20-598-7071, web: www.hangyavar.hu. Váci Napló. XIX/26-27. szám 2010. április 2. péntek

Telefon: +36\20-598-7071, web: www.hangyavar.hu. Váci Napló. XIX/26-27. szám 2010. április 2. péntek Káptalan Udvar: a kényelem otthona a történelmi belváros szívében! Április 15-ig 5% kedvezmény minden lakás árából! Beépített konyha, saját mélygarázs beálló hely, lift, napkollektor és még sok-sok extra

Részletesebben

Megérkezett Betlehemből a Békeláng Vasárnap délután a Magyar Önkormányzatok

Megérkezett Betlehemből a Békeláng Vasárnap délután a Magyar Önkormányzatok XXI. évf. 46. szám 2012. december 19. Terjesztői ára: 75 Ft www.szolgalat.com Lokálpatrióta hetilap Alapítva: 1992 A 2013-as esztendő kihívásairól, az idei esztendő eredményeiről és a további tervekről

Részletesebben

A FÉNY ÉS VÍZ BELVÁROSA

A FÉNY ÉS VÍZ BELVÁROSA XVII. évfolyam 24. szám 2005. július 14. Megjelenik 21.000 példányban http://kanizsaujsag.kanizsa.hu A FÉNY ÉS VÍZ BELVÁROSA Ha komolyan gondolja a társkeresést! 8800 Nagykanizsa Tel.: 06-93-311-396 06-30-508-4121

Részletesebben

Ceglédi. Coincidance, Kortárs Ír Tánc. az eredeti P A N O R Á M A. ...ahol az ír sztepp és a modern tánc összeér...

Ceglédi. Coincidance, Kortárs Ír Tánc. az eredeti P A N O R Á M A. ...ahol az ír sztepp és a modern tánc összeér... az eredeti Ceglédi V. évfolyam, 3. szám 2011. február 11. P A N O R Á M A panorama-online.hu ANNO 2007 Coincidance, Kortárs Ír Tánc...ahol az ír sztepp és a modern tánc összeér... Március 20-án 19 órakor

Részletesebben

Kampánynyitás Érden. Száz év. Vereség. Farsangi bál a gimnáziumban. Jótékonysági mûsor

Kampánynyitás Érden. Száz év. Vereség. Farsangi bál a gimnáziumban. Jótékonysági mûsor XXIV. évfolyam, 7. szám 2014. február 20. Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának ingyenes hetilapja 4 5 11 Rendkívüli közgyûlés A sürgõsséget csupán egyetlen napirendi pont, a Választási Bizottság megalakítása

Részletesebben

Nyolcadik expó. » Tudjon róla 5.» Országgyûlési képviselôként 7.» Jubilál a városi vegyeskar 9.» Négy között asztaliteniszben 12.

Nyolcadik expó. » Tudjon róla 5.» Országgyûlési képviselôként 7.» Jubilál a városi vegyeskar 9.» Négy között asztaliteniszben 12. Új» AZ ÚJSÁG CELLDÖMÖLKÖN INGYENES, A VIDÉKI ELÔFIZETÔKNEK HAVONTA 108 FORINT. XVIII. ÉVFOLYAM 9. SZÁM (420) 2006. MÁJUS 12. CELLDÖMÖLK VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA» Tudjon róla 5.» Országgyûlési képviselôként

Részletesebben

A polgármester fóruma. Művésztábor. Berecz András a Faluházban. VI. Monostori Kisállatvásár. Nőgyógyászati rákszűrés

A polgármester fóruma. Művésztábor. Berecz András a Faluházban. VI. Monostori Kisállatvásár. Nőgyógyászati rákszűrés 2014. március - április 1200 XX. 3-4. Berecz András a Faluházban Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2014. május 12-én hétfőn 18.30 órakor Szigetmonostor Faluházba (Árpád u. 15.), ahol Magyarország legismertebb

Részletesebben

Megyei elismerés a sajtónak

Megyei elismerés a sajtónak Megyei Itthon, Tolnában Napló 2009. március TOLNA MEGYE KÖZÉLETI LAPJA XI. ÉVFOLYAM 3 szám Megjelenik havonta Tolna megye minden településén, 90 000 példányban A láthatatlan Gemenc Szép idõben, különleges

Részletesebben

A Magyar Tudomány Ünnepén

A Magyar Tudomány Ünnepén V. évfolyam, 22. szám 2011. november 4. P A N O R Á M A ANNO 2007 panorama-online.hu A Magyar Tudomány Ünnepén P A N O R Á M A Címlap 3 Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.:

Részletesebben

Ára: 107 Ft VIII. év fo lyam 13. szám, 2007. július 5. Öröm és gyász a tápiószelei Blaskovich Múzeumban. Figyelmetlenül kerékpározott

Ára: 107 Ft VIII. év fo lyam 13. szám, 2007. július 5. Öröm és gyász a tápiószelei Blaskovich Múzeumban. Figyelmetlenül kerékpározott Ára: 107 Ft VIII. év fo lyam 13. szám, 2007. július 5. A lap megjelenési területe a Tápió-vidék 21 települése: Bénye, Gomba, Farmos, Káva, Kóka, Mende, Nagykáta, Sülysáp, Szentmártonkáta, Szentlőrinckáta,

Részletesebben

Pesterzsébet BUDAPEST FŐVÁROS XX. KERÜLETÉNEK TÁRSADALOMPOLITIKAI ÉS SZOLGÁLTATÓ LAPJA 5. oldal 13. oldal 23. oldal 26. oldal

Pesterzsébet BUDAPEST FŐVÁROS XX. KERÜLETÉNEK TÁRSADALOMPOLITIKAI ÉS SZOLGÁLTATÓ LAPJA 5. oldal 13. oldal 23. oldal 26. oldal Körkép Bár még néhány nap hátra van az esztendőből, talán időszerű volt a kérdés, milyen volt, mit hozott 2009? Politikusaink válaszait olvasva sem tisztult a kép, sokkal okosabbak nem lettünk. XXX. évfolyam

Részletesebben

Bár nőként kétszer annyit kell dolgoznia, hogy elfogadtassa magát, nagyon szereti

Bár nőként kétszer annyit kell dolgoznia, hogy elfogadtassa magát, nagyon szereti Bár nőként kétszer annyit kell dolgoznia, hogy elfogadtassa magát, nagyon szereti a munkáját és igyekszik megfelelni a rábízott feladatoknak vallja Tell Edit, Paks alpolgármestere. 6. oldal Paksi Hírnök

Részletesebben

Megjelenik minden hónap első hetében Bővebb információ, archívum a város honlapján: http://www.albertirsa.hu. 30 éves a Mirelite Mirsa Zrt!

Megjelenik minden hónap első hetében Bővebb információ, archívum a város honlapján: http://www.albertirsa.hu. 30 éves a Mirelite Mirsa Zrt! XXIII. évfolyam, 6. szám 2011. június 30 érem atlétáinknak az Atlétika Bajnokságon 17. oldal Közéleti és tájékoztató lap Megjelenik minden hónap első hetében Bővebb információ, archívum a város honlapján:

Részletesebben

Nyugodt szívvel, jó érzésekkel távozik Lovászi Zoltánné Anna, az Atomerőmű

Nyugodt szívvel, jó érzésekkel távozik Lovászi Zoltánné Anna, az Atomerőmű Nyugodt szívvel, jó érzésekkel távozik Lovászi Zoltánné Anna, az Atomerőmű újság nyugdíjba készülő főszerkesztője, mert úgy gondolja, összeszokott, jól együttműködni tudó csapatot hagy maga után. 15. oldal

Részletesebben

Újabb lépések az M0-ás felé

Újabb lépések az M0-ás felé obuda_02.qxd 1/11/2007 3:20 PM Page 1 XIII. évfolyam 2. szám 2007. január 15. Óbuda Kultúrájáért Díj Kamarazene korhû hangszereken Internet kávézó az ÓMK-ban Javaslatokat várnak olyan személyekre, csoportokra,

Részletesebben

Ismét lesz zöldhulladék gyűjtés

Ismét lesz zöldhulladék gyűjtés XXVI. évfolyam, 7. szám 2014. július Hangverseny a zsinagógában 10-11. oldal Közéleti és tájékoztató lap Megjelenik minden hónapban Bővebb információ, archívum a város honlapján: http://www.albertirsa.hu

Részletesebben

Ballagó idő. szép időszak ez s milyen jó is lesz majd visszaemlékezniük

Ballagó idő. szép időszak ez s milyen jó is lesz majd visszaemlékezniük Hajdú-bihari [ IV. évfolyam 16. szám 2010. május 5. ] Fotó: Nagy Gábor Ballagó idő Május volt, virágzott az orgona, és délután eleredt az eső, mielőtt este szerenádozni indultunk. Annyira régen, hogy amikor

Részletesebben