VÁSÁRI VIGASSÁGOK INTERAKTÍV JÁTÉKOS CSALÁDI NAP VÁSÁROS HANGULATBAN

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "VÁSÁRI VIGASSÁGOK INTERAKTÍV JÁTÉKOS CSALÁDI NAP VÁSÁROS HANGULATBAN"

Átírás

1 VÁSÁRI VIGASSÁGOK INTERAKTÍV JÁTÉKOS CSALÁDI NAP VÁSÁROS HANGULATBAN A Vásári Vigasságok programajánlat bővelkedik a fesztiváli hangulat minden szépségével, igényes jelmezekben pompázó magyar betyárokkal, hangulatos kikiáltókkal, minőségi kézművesekkel és a nélkülözhetetlen extra borjátékokkal szórakoztat kicsiket és nagyokat egyaránt. A Vigasság keretein belül a vendégek megismerhetik az ősi népi játékokat, kitanulhatják a kézműves mesterségek csínját-bínját, önfeledten kacaghatnak a már-már feledésbe került vitézi tornán. Vendégeink megcsodálhatják a vásározók forgatagát, parolázhatnak a hírhedt betyárokkal, és Matilda néni segítségével jó tanácsokban is bővelkedhetnek. Egy a fontos, hogy mindenki könnyedén megtalálja a neki való szórakozást és feledhetetlen emlékekkel térjen haza. Kezdődjék hát a vigasság! Programkínálat: 1. Gyermekmegőrző és játszótér a legkisebbeknek (0-4 éves korig) 2. A népmesék birodalma (4-14 éves korig) 3. Vitézi játékok kicsiknek és nagyoknak 4. Családi betyárkodások interaktív hagyományőrző vásári játékok 5. Jóborfalva borász játékok felnőtteknek 6. A Vásárosok szerencse vigasságai 7. Vásári forgatag és mutatványosok 8. Falusi-Vásáros kézművességek 9. Egyéb falusi vásári aktivitás

2 1. Gyermekmegőrző és játszótér a legkisebbeknek 0-4 éves korig Gyermekjátszótér, ahol kedves óvónők vigyáznak a kicsikre, és színes játék kavalkád teszi szórakoztatóvá az ottlétet. Színes szőnyegen lehet válogatni a lenyűgöző csodákból, babákkal és kedves állatfigurákkal játszhatnak a picik. Mese sarok pihe-puha párnákkal, készségfejlesztő aktivitások, koordinációs és egyensúly-fejlesztő ügyességek, hangszer kínálat a javából, fiúknak autók és kirakósok, lányoknak babák és cseppnyi bútorok. Csúszda, mászó-henger, labdák és hintalovak, egyszóval minden, ami a gyermekeket boldoggá teszik. A mamáknak pelenkázó áll rendelkezésre. 2.Vitézi játékok kicsiknek és nagyoknak A medve erejével A nyúl fürgeségével A róka furfangjával A bölcs vidámságával Játék, egyszerű, archaikus hangulatú eszközökkel a régiek nyomán. Miért ne szaladhatnánk versenyt, ha csak két lépésnyire is egy fakupáért, ügyeskednénk egymást fellökni, húznánk-tolnánk kötelet, rudat, vagy vigyáznánk futtunkban a fakanállal egyensúlyozott tojást, ha ez örömet okozott a régi korok játékos kedvű emberének is!

3 Játékleírás: 3 népi ruhás legény folyamatosan összegyűjti a gyerekeket, akik körjáték jelleggel, a nap egészében vidám, hangulatos népi játékokon vetélkedhetnek. - Dobálósok (dió repültetés, karika huppanás, kő hajítás gyűrűn által) - Kanálfutás (kanálon a tojás, kanál a szájban s uzsgyi le nem eshet) - Körbejárós (furfangos tárgy-gyűjtögetés) - Tai krumplivívás (botok és korongok kemény küzdelem) - Karikapárbaj (korongok röpülnek, s csaták kezdődnek) - Gyűrűdöfés (Fakardok párbaja a gyűrűért) - Lökdösődő (test-játék ügyesen) - Eszkimó kötélhúzás (rafinált eszkimó technikával) - Kézfogó (fekvőtámasz háború) - Bikuci (amikor emberekből bikaviadal formálódik) - Rúdtolás (emberfeletti erővel és agyafúrtan) - Rúdhúzás (kötélgyűrűn kívül esni és nem nagyot esni) 3. Családi betyárkodások interaktív hagyományőrző vásári játékok (Minden korosztálynak) Tallér játék Játék leírás A családi betyárkodások játékait archaikus öltözetű, vidám és szórakoztató betyárok vezetik, akik a Vásári Vigasság területén szétszórtan elhelyezkedve buzdítják vetélkedésre a családokat. Minden játék sikeres teljesítése esetén a vendégek fabatkákat nyerhetnek, melyből a a mozgó árus vásárosoknál számtalan apró ajándékot vehetnek. A fabatkákkal hatalmas móka ígérkezik, hiszen lehet alkudozni az árusokkal, és érdemes minél ügyesebben bánni a fabatkákkal. Ostor-viadal: Sobri Jóska várja a vendégeket, akinél elsajátíthatják az ostorcsattintás tudományát, ámde betyáros nehézséggel. Mindenki betyáros ügyességgel próbálkozhat lecsettinteni az oszlop tetejéről az almákat. Lövészet, de pontosan: Betyáros íjász-küzdelem Black Jack játszmával, különös technikával. Minden 21 találat után pecsét jár a tallér.

4 Bús betyár: Kissé becsiccsentett betyárunk pálinka-felismerő versenyre hívja ki a játékosokat, ahol a feladat nehézsége betyárunk turpisságát mutatja. Mindenki egy pohárban ízelítőt kap a pusztakoktélból. Aki helyesen veti a papírra a koktélok összetevőit, nyerhet! Gyerekek részére betyárunk bambi-koktéllal kedveskedik. Szerencse patkó: Patkórengeteg, célzással és hajítással, nem egyszerűen. Két-két pálcikára kell minél többször rádobni a patkókat, persze betyáros ügyességgel. Győzzön a jobbik! Lóra magyar! Izgalmas rodeó ló a vásárok pezsgő hangulatában, hatalmas fogadásokkal, nagy kacagásokkal és repülésekkel. Karikahajtás: Eredeti játék archaikus eszközökkel, ügyesen, s mindenki hamar rájöhet, hogy nem oly egyszerű a feladat, mint aminek látszik. Dióda: Zsákmányszerzés betyáros ügyességgel és villámreflexekkel. Ácspróba: Igazi magyaros játszma szögekkel, és furcsa kalapácscsal. Tréfás hangulat, szenzációs játszma. Lökd ide a poharat!: A feladat tréfás, de nem egyszerű, hiszen hosszú asztalon kell a pálinkás poharakat úgy végigcsúsztatni, hogy beérjenek a célba, és ne pottyanjanak le. Betyárfurfang: Ördöglakatok, billegő-kockák, logikai furfangok, fejtörők, 3D-s puzzle rengeteg, fajátékok, egyszóval ezernyi feladvány és logikai talány.

5 Kulacshimba Igazi betyársport a csikóbőrös kulacsokkal, melyeket a két csapat tagjai a derekukra kötnek, s a himbálózó ivóalkalmatosságokkal indulhat a derbi, melyben a cél a kapuba juttatni a háncslabdákat. Kiváló csípőmozgásúak előnyben! Kötélhúzás, rúdtartás betyárosan Avagy ki lesz a Toldi próba győztese, ki tudja kitartani Buda felé a rudat, s ezzel mutatni az utat, avagy elhúzni a kötelet jobban, erősebben biztosabban? Halat a horogra Hamisítatlan lubickolás a pecák és halak birodalmában, ahol fateknőben pihennek a kis horgászati célok, s eredeti pecabottal vágunk neki a feladatnak Lápjárásos mocsárpróba Melyben a vásári forgatag vendégei fából készült mocsárjáró talpakkal kelhetnek át az ingoványos területen Gólyalábas próbatételek Embert próbáló magasságok, különböző méretű gólyalábakkal, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Vásári szkanderezés Különböző méretű, ülő és álló szkanderpadok várják a vásár legerősebbjeit, hogy próbára tegyék egymást s persze magukat is egyaránt. Hordólovasok hajrá! Betyáros vágta a hordó nyergében, melyben a vásár huszárai bebizonyíthatják rátermettségüket, ügyességüket s persze lóra termettségüket is. Itt a piros, hol a piros: Szerencsejáték, ahol a játékosoknak agyafúrt betyárunk ellen kell győzedelmeskednie, aki hatalmas hordón játszik a bátor vendégekkel. Lökd meg a kecskét! És találd el a legmagasabb pontot, ami egyértelmű bizonyítéka annak, mennyire vagy vásáros hangulatban, hiszen minde nki szurkol, s neked már csak az erődre lesz szükség.

6 5. Jóborfalva - borász játékok felnőtteknek Interaktív játékos borbarangolás Magyarország híres bortermelő vidékeivel Bor a nemes nedű, az istenek itala. Jókedvűvé varázsolja a hétköznapokat, elűzi a bánatot, könynyűvé teszi a pillanatot. Persze az igazi élvezet kulcsa a szakértelem, az élmény sokszoros, ha tudjuk, hogy mit kell értékelnünk egy jó palack borban. Most itt a lehetőség, hogy mindenki elmélyítse egy kissé tudását, új dolgokat tudjon meg kedvenc italáról, s mindezt játékos formában tegye. Játék leírás A borospincék udvarában megelevenítjük Magyarország ismert borvidékeit. Itt kalandozás közben kedvük szerint megismerkedhetnek a vendégek egy-egy jellegzetes nedűvel, és sok érdekességet tudhatnak meg az adott tájegységről. Borászaink azonban a poharazgatás mellett borász játék bemutatót is tartanak, melyet a vállalkozó kedvűek kipróbálhatnak. A szórakozás, a jó hangulat garantált, és aki jól teljesít, még külön ajándéksorsoláson is részt vehet. Tokaji borvidék memória játékkal Az asztalánál mindenki megízlelheti a Tokaj Hegyaljai borvidék csábító különlegességeit, s memória játékban mérhetik fel szemfülességüket és bor ismeretüket. Bor memória: Borcímkék képei felismerése, melyben adott időn belül minél több párra kell lelni. Egri borvidék Eger vidéke nem csak a ménesekről, hanem leánykáiról is híres, főként ha jól palackozzák, s szívvel érlelik. Borászunk kiválóan ismeri az Egri borokat, s jókedvvel tart borkóstolót minden kedves érdeklődőnek. A kellemes poharazgatás után megmozgatjuk az agytekervényeket egy különleges borpóker játékkal. Somlói borvidék Nemcsak a borvidék neve, hanem az istenek itala is különleges ezen a vidéken. Borászunk mesél, és jó szívvel méri az italt. Az ízlelgetés után kezdődhet a Kupakolás! Vicces ügyességi játék, ahol fontos az összpontosítás, a célzó képesség és a kitartás.

7 Soproni borvidék Óh, a soproni borok messze híresek, s mindenképpen érdemes ellátogatni feléje, s megismerkedni kincseivel. A kóstoló után azonban egy kis ügyességi megmérettetés veheti kezdetét. Borospohárcuppantó-verseny: Ki tudja a legtovább megtartani a poharat, na de nem akárhogy! Etyek-Budai borvidék Etyek vidéke kihagyhatatlan, s etyeki daliánk csitíthatatlan. Kínálgat és magyaráz, majd ügyességi játékra csábítja a résztvevőket. Bor-rántotta: Különleges reflexjáték palackokkal és pénzzel, csak erős idegzetűeknek! Villányi borvidék Szép tájon fekszik Villány, s borai igen ízletesek. Ismerkedjük hát meg velük és próbáljuk meg minél hamarabb kirakni a borvidék képeit. Bor Puzzle: ismert borászati tájékokkal, puzzle technikával, felismeréssel és megismeréssel. Badacsonyi borvidék Ki ne ismerné Balatont és környékét? Ki ne hallott volna a Badacsonyi bor legendájáról? Most érdemes megkóstolni, és elmélyedni az ízek színes kavalkádjában, na meg a borkészítés rejtelmeiben. Bor Design center Mire jó a fokoló? Hogy néz ki egy káci? Különleges tárgyakat kell felismerni. Szekszárdi borvidék A dimbes-dombos szekszárdi termőföld kiváló táptalaja a szőlőnek, melyek ültetését finom borokkal hálálta meg a természet. Persze a jó gazda sem hiányozhat a vidékről, aki bemutatja a borlopás csínját-bínját. Borlopoda: Hogyan kell a lopótökkel ügyesen bánni, s ki mennyi bort lop saját demizsonjába? A Vásárosok szerencse vigasságai Játék leírás Különleges szerencsepercek hahotázásokkal és tallér kockáztatásokkal, ahol a vendégek kipróbálhatják csalafintaságukat és bátorságukat,s a játékot vezető vásározók pedig garantálják a különleges bánásmódot és élményt.

8 Malac rulett A speciális vásáros ruletten malacokra és egyéb állatokra lehet rakni a tétet,s aki jó vásárt csinál, vagyis eltalálja a kipörgetett állatot, az meg is duplázhatja fabatkáit, s ha még malaca is van.. Vásári kockapóker Egy rendkívül izgalmas társasjáték, amelyben egy 10 oldalú kockával dobnak a játékosok. A kocka minden oldala más és más színű, a színek pedig lépésszámokat jelentenek. Az egymás ellen küzdő két versenyző a lépéseket a dobómező melletti pályán, speciális bábukkal teheti meg egészen a célig. Tréfás egérfuttató Melyben játékegerekkel folyik a verseny, amivel különböző módon haladhatnak a cél felé a szerencse vadászai, s akinek az egere jól fut, az tutti nyerő lehet. Kártyahúzda-szerencsezúzda Ezt a játékot azoknak találták ki, akik könnyen szeretnének nyerni. Csupán három kártya közül kell kiválasztani a megfelelőt, ám persze a játékvezetőnk néha csalfa, s nem egyszerű megsokszorozni a fabatkáinkat. Cserépcsere Már Mátyás király vásáraiban is ismert és kedvelt játék volt, mely párban és csapatban is egyaránt játszható. Néhány, autentikus cserépedény, kövek és homok kell csak, s már kezdődhet is a játék! igazi időutazás a szerencsejátékok birodalmában! Snúr-snóbli Az ízléses kivitelezésű, bárhol felállítható snúr falnál zajlik a verseny. A szerencse, az ügyesség és egy kis logika egyaránt fontos a győzelem érdekében, hiszen az aprópénzekkel nem lesz egyszerű a küzdelem. Ki húzza a rövidebbet? Felhajtható asztal és elrejtett táblák, különleges tétek, izgalmas gondolat cikázások, melyben az arcmimika is szerepet játszik, s kiderül ki tud jól blöffölni, ha kell.

9 Tréfás szerencsekerék A játék, ahol tudás és szerencse összekapcsolódik: a szerencsekerék színes mezői különböző szorzókat rejtenek, de a nagyobb nyereményért bizony meg kell dolgozni! Minden mezőhöz tartozik egy vicces kérdés, melynek nehézsége arányban van a nyereménnyel. Mágikus 24 A tallérszerzés nem egyszerű feladat, s játékosaink különböző dobókockákkal próbálhatják elérni a bűvös huszonnégyest, a mágikus számot, mely egyúttal a főnyereményt is rejti. Tallér katapult A kis katapult különböző hosszúságú rúdjai különböző méretű és formádobozokba tudják bejuttatni az tallér szorzókat, persze csak akkor, ha ügyes játékosaink a megfelelő erőt fejtik ki rájuk jú Vásári Tapint-Ó Szemesnek áll a világ, szokták mondani, de mi a helyzet, ha szemünket nem használhatjuk? Játékosaink az ajándékdoboz oldalán nyúlnak be, és kizárólag tapintásukra hagyatkozva kell a dobozban található 3D kirakó elemekből fölépíteniük az adott szobrot legyen az bármi. Útkereső labirintus A játéktábla közepén lévő vásártérre kell eljutni a játékosoknak méghozzá úgy, hogy a zsákból különböző útelemeket húznak. Akinek hamarabb sikerül célba jutni, megsokszorozhatja fabatkáit. Vásári forgatag és mutatványosok Mutatványosok, gólyalábasok, kofák és Malvin néni igazi zsongó vásári hangulatot teremtenek a standokkal berendezett vásártéren. Alkudozás és vásári fergeteges hangulat a javából. Pár fabatkáért megtudhatod mi vár rád, hisz cigányasszonyunk elárulja a kiszámíthatatlan jövendőt. Vásári standok mögött nagyszájú kofák kínálgatják portékájukat, és szóval tartanak minden kíváncsiskodót, ki csak betéved

10 eme színes forgatagba. A kavalkádot mutatványosok és gólyalábasok színesítik, akik fergeteges vásári hangulatot biztosítanak, megidézik az igazi vásári miliőt. Falusi-Vásáros kézművességek Az ajánlatunkban szereplő kézműves-foglalkozások óriási élményt jelentenek kicsiknek s nagyoknak egyaránt. Kézműveseink segítségével mindenki elsajátíthatja a mesterségek fortélyait és elkészítheti saját mesterművét. Minden kézművességet igényes kellékekkel és jól kommunikáló kézművessel ajánljuk, az alábbi választékból: Mézeskalács-díszítés Mindenki saját ízlésének megfelelően színezheti, díszítheti, ékesítheti a mézeskalácsokat. Cserép figurák Bolondos figurák ügyes technikával cserépből, csuporból Termés-kép alkotás Szép képeket készíthetnek kézműves segítségével a vendégek, magvakból, gumókból és természetes anyagokból. Agyagozás kézzel marokedények, applikált edénykészítés Gyertyaöntés Gyertyaöntés, mártogatás, úszógyertya készítés különböző fortélyokkal és mindenféle díszítőelemmel, szalagokkal, csillámokkal, szárított virágok kal, gyöngyökkel. Bőrdíszművesség Bőrdíszművesünk segítségével és speciális eszközökkel elkészülhetnek a remekművek. Szütyők, kulcstartók, övek, pántok, ékszerek és mindenféle bőr csodák.

11 Fafaragás Kulcstartók, pálcák, medálok és más dísztárgyak készülhetnek egy ügyes és biztos kéz alatt. Fafaragó mesterünk megmutatja, hogyan használjuk az éles szerszámokat és máris készülhetnek a szebbnél szebb munkák. Ékszerkészítés Nagy tetszésnek örvendő foglalkozás, ahol mindenki elkészítheti saját gyöngyökkel díszített nyakékjét, karperecét, fülbevalóját az ősi gyöngyfű zési technikák elsajátításával. Csuhébaba készítés: Kukoricacsuhé babák és állatok Nemezelés: Labdanemezelés során megismerkedhetünk a gyapjúval, álagá val, tulajdonságaival, és hogy hogyan reagál a vízre Mini bokréták Szárazvirágok, szalagok egy pár díszítő elem, egy kis ötletesség és kézművesünk segítségével mindenki megkötheti bokrétáját. Papírsárkány készítés: Készítsünk magunknak olyan sárkányt, amilyet csak megálmodunk! Vesszőfonás: A kosárfonás ősidőkbe nyúló mesterség. Minden valószínűség szerint a fészekrakó madaraktól lestük el ezt a technikát és fejlesztettük tovább. Kézművesünk bevezeti a kedves vendégeket a vesszőfonás rejtelmeibe, és segítséget nyújt, hogy mindenki maga készítsen egy-egy remekművet. Szövés mesterfokon Színes fonalakból, anyagokból nagyon kreatív könyvjelzőket, asztaldíszeket, kis terítőket készíthetünk pillanatok alatt, de aki kicsit nagyobb kihívásra vágyik az akár karkötő fonatokat és pomponokat is készíthet, mert kézművesünk készséggel várja a kihívásokat.

12 Tündérvirágok Krepp és dekorpapírból különböző díszítőelemek felhasználásával szépséges tündérvirágokat, készíthetnek a vendégek, a virágcsokroknak csak a képzelet szab határt. Só-liszt agyagozás Só-liszt gyurmákból, egyszerű technikával pompázatos figurákat, állatokat, virágokat, tálakat, cserepek és sok-sok mindeden érdekességet készíthetnek a gyermekek és a felnőttek egyaránt. Az elkészült remekműveket színesre pingálhatják az újdonsült kézműveseink, így még látványosabb csodák fognak születni. Rongybaba Színes anyagokból egy pár ügyes minta alapján, kézművesünk segítségével minden gyermek elkészítheti saját kis mesehősét. Ujjbáb készítés Tű cérna és egy kis kézügyesség meg rengeteg színes filcanyag és a hozzá tartozó díszítők és életre kelnek az álatkák. Termény állatkák Mennyi minden érdekesség készülhet természetes alapanyagokból! Kutyák, macskák, egerek és még mindenféle háziállat. Készítsünk terményállatokat a hagyományos technikákkal, ahogy réges-régen mindenki maga készítette a gyerekeknek a játékokat. Egyéb falusi vásári aktivitás Arcfestők, Hennafestők, Lufihajtogató leányok Grafológus Tízsoros kézírásból rövid, lényegre törő személyiségkép készítés. A legfőbb jellemzőkre fókuszálva: gondolkodás, érzelmi élet, mozgatórugók, társas kapcsolatok, és a munkavégzés területei.

13 Tarot elemzés A Tarot a kártyalapok segítségével képi szinten jeleníti meg az adott helyzetben Önben levő, kevésbé tudatos információt. A Tarot elemzés hasznos lehet, ha számot akar vetni életével, ha szeretne tisztábban látni egy konkrét helyzetet illetően, ha fontos döntésre készül, vagy csak szeretné tudni, mire érdemes figyelnie, hangsúlyt fektetnie egy adott időszakban. Árajánlat Gyermekmegőrző és játszótér a legkisebbeknek (0-4 éves korig) 2 fő óvónővel, minden kellékkel Vitézi játékok kicsiknek és nagyoknak Magyaros betyárkodások interaktív hagyományőrző vásári játékok jelmezes színész animátorokkal, 6 játék esetén tallérokkal Magyaros betyárkodások interaktív hagyományőrző vásári játékok jelmezes színész animátorokkal, 8 játék esetén tallérokkal mozgó árus Portéka Jóborfalva borász játék minden kellékkel, bor nélkül (boros ár külön opcióban) A Vásárosok szerencse vigasságai, jelmezes szereplőkkel Hangulatkeltő mutatványosok Kézművességek Arcfestő, hennafestő, lufihajtogató Grafológus, tarot elemző Ft+Áfa Ft+Áfa Ft + Áfa/csomag Ft + Áfa/csomag Ft + Áfa/ fő Megadott budget szerint Ft + Áfa/8 játék Ft + Áfa/db Igény és létszám szerint csomagárban Ft + Áfa/db Ft + Áfa/fő Ft + Áfa/óra Áraink családi nap esetén maximum naponta 8 óra munkaidőre vonatkoznak. Útiköltség/szállítás: A megrendelt szolgáltatások mértéke szerint útiköltséget számolunk fel.

1-2 napos csapatépítő játékká bővíthető, CSI ajánlatunkkal egységet alkothat

1-2 napos csapatépítő játékká bővíthető, CSI ajánlatunkkal egységet alkothat 1. A herceg hagyatéka Kalandos ereklyevadászat. Az útvesztő a mai ember számára rejtvény, izgalmas, olykor félelmetes kaland lehet, melyet ereklyevadászat színesít, különleges szereplők jelenléte tarkít,

Részletesebben

Kedves Lányok és Fiúk!

Kedves Lányok és Fiúk! Kedves Lányok és Fiúk! Megint eltelt egy év, ismét itt a nyár, újra kezetekbe vehetitek a szegedi vakáció kedvelt programfüzetét. Jobbnál jobb ajánlatok sorakoznak benne, amelyek elkalauzolnak Benneteket

Részletesebben

Szükséges a játékhoz egy műanyagtábla, melybe belecsúsztathatóak a különböző készségek

Szükséges a játékhoz egy műanyagtábla, melybe belecsúsztathatóak a különböző készségek Karácsony közeledtével szeretnék önöknek ötleteket adni igazán jó és okos játékokhoz, hiszen sokszor csak becsomagolva látjuk a boltokban az egyes játékokat, jó esetben pedig az ismerősök tapasztalataira

Részletesebben

Környezettudatosság az óvodában - Apró lépés az óvodásnak, nagy lépés a világnak!

Környezettudatosság az óvodában - Apró lépés az óvodásnak, nagy lépés a világnak! Környezettudatosság az óvodában - Apró lépés az óvodásnak, nagy lépés a világnak! Oktatási segédanyag az informális környezeti nevelésröl óvodapedagógusoknak Támogatta Izland, Liechtenstein és Norvégia,

Részletesebben

Játékgyűjtemény 2009

Játékgyűjtemény 2009 Játékgyűjtemény 2009 Tartalom 1. Matematika órákon használható játékok... 3 2. Magyar órákon használható játékok... 8 2.1 Kommunikációt fejlesztő játékok... 16 3. Környezet órákon használható játékok...

Részletesebben

A játék hatalma. Játékötletek a hasznos szórakozáshoz. XI. Kerületi Logopédiai Intézet kiadványa. www.logopedia11.hu.

A játék hatalma. Játékötletek a hasznos szórakozáshoz. XI. Kerületi Logopédiai Intézet kiadványa. www.logopedia11.hu. Játékötletek a hasznos szórakozáshoz XI. Kerületi Logopédiai Intézet kiadványa www.logopedia11.hu Itteni olvasásra Hazamentünk, és valaki azt kérdezte: hol voltál?, azt mondtuk: odakint, és ha valaki azt

Részletesebben

CATAN TELEPESEI EL GRANDE BURG APPENZELL RACE FOR THE GALAXY. 7.old. FREE www.tabulamagazin.hu

CATAN TELEPESEI EL GRANDE BURG APPENZELL RACE FOR THE GALAXY. 7.old. FREE www.tabulamagazin.hu A játékok története Ókor, első rész A társasjátékozásról Általános ismertető 27 4 I. évfolyam 1. szám 2008. április online kiadás FREE www.tabulamagazin.hu EL GRANDE 18. oldal BURG APPENZELL 24. oldal

Részletesebben

MONTESSORI ESZKÖZRENDSZERE A Montessori eszközök leírása, területük szerint. 1. Az eszközökről általában, alkalmazásuk indoklása

MONTESSORI ESZKÖZRENDSZERE A Montessori eszközök leírása, területük szerint. 1. Az eszközökről általában, alkalmazásuk indoklása MONTESSORI ESZKÖZRENDSZERE A Montessori eszközök leírása, területük szerint 1. Az eszközökről általában, alkalmazásuk indoklása Montessori magasabb pedagógiai céljai az eszközei révén valósulnak meg. Tehát

Részletesebben

Kedves Lányok és Fiúk!

Kedves Lányok és Fiúk! Kedves Lányok és Fiúk! Megint eltelt egy év, ismét itt a nyár, újra kezetekbe vehetitek a szegedi vakáció kedvelt programfüzetét. Sorjáznak benne a jobbnál jobb ajánlatok, amelyek elkalauzolnak Benneteket

Részletesebben

Bútorajánló Magazin. www. Bútorajánló a köbön, lakberendezés a neten! virágtrendek. ü l ű b ú t o r t r e n d e k. mini zen kert. www.trendlakas.

Bútorajánló Magazin. www. Bútorajánló a köbön, lakberendezés a neten! virágtrendek. ü l ű b ú t o r t r e n d e k. mini zen kert. www.trendlakas. www. r e n d la k á s.h u Bútorajánló Magazin Lakberendezési és életmódmagazin III. évfolyam 2010/március április mini zen kert egy házikó metamorfózisa Tavaszi virágtrendek Kínai tudomány n y u g a t

Részletesebben

TARTALOM. BOLDOG KARÁCSONYT! 4 Bevezetô. A MI KARÁCSONYUNK 6 Szellemes ötletekkel tarkított történetek arról, hogyan lehet más a Karácsony.

TARTALOM. BOLDOG KARÁCSONYT! 4 Bevezetô. A MI KARÁCSONYUNK 6 Szellemes ötletekkel tarkított történetek arról, hogyan lehet más a Karácsony. Tudatos Vásárló Fôszerkesztô: Lewis Akenji Szerkesztô: Gulyás Emese Fordító: Ujhelyi Katalin Nyelvi lektor: Banzi Tímea Grafikai tervezés: Czakó Zsolt Nyomdai kivitelezés: Assisto Kft. Kiadó: Tudatos Vásárlók

Részletesebben

Zsúrszervező kisokos 1.

Zsúrszervező kisokos 1. Zsúrszervező kisokos 1. Hogy, minden gördülékenyen menjen. Tartalomjegyzék BEVEZETŐ... 3 IDŐPONT KIVÁLASZTÁS... 4 VENDÉGLISTA ÖSSZEÁLLÍTÁSA... 5 MEGHÍVÓK... 6 DEKORÁCIÓ... 8 Zászló fűzér készítése lépésről-lépésre...

Részletesebben

Nyerges Attila: A dolog (részlet) Kinek mi dolga? Szerintem a gyermeké az, hogy szülessen, a Napé, hogy megsimogassa, s a Holdé, hogy álomba ringassa.

Nyerges Attila: A dolog (részlet) Kinek mi dolga? Szerintem a gyermeké az, hogy szülessen, a Napé, hogy megsimogassa, s a Holdé, hogy álomba ringassa. Nyerges Attila: A dolog (részlet) Kinek mi dolga? Szerintem a gyermeké az, hogy szülessen, a Napé, hogy megsimogassa, s a Holdé, hogy álomba ringassa. A tanító dolga, hogy tanítson, a lelkemen valamit

Részletesebben

A természetes, a feltétel nélküli bizalom

A természetes, a feltétel nélküli bizalom AZ ÉLETTÉR EGYESÜLET HÍRÚJSÁGA A hírújság megjelenését az NCA támogatja A természetes, a feltétel nélküli bizalom - Civil partnerség - Azonnal a civil kurázsi szó villan belém, amikor az Élettér Egyesület

Részletesebben

Kedves Lányok és Fiúk!

Kedves Lányok és Fiúk! Kedves Lányok és Fiúk! Megint eltelt egy év, ismét itt a nyár, újra kezetekbe vehetitek a szegedi vakáció kedvelt programfüzetét. Sorjáznak benne a jobbnál jobb ajánlatok, amelyek elkalauzolnak Benneteket

Részletesebben

GÉZENGÚZ világ. Óvodánk nyári zárva tartása. 2014. június 16 - július 18. Hivatalos ügyben, ügyeleti rend itt az óvodában:

GÉZENGÚZ világ. Óvodánk nyári zárva tartása. 2014. június 16 - július 18. Hivatalos ügyben, ügyeleti rend itt az óvodában: GÉZENGÚZ világ Káldi János: Itt a szünidő Itt a víg nyár, a szünidő. Csupa arany erdő-mező. Minden nap látsz újabb csodát: bari-felhőt, mókus-komát. Futó folyót, benne halat. A cserjésben nyuszi szalad.

Részletesebben

DRÁMAPEDAGÓGIAI ÖTLETTÁR a ROMI-SULI olvasókönyveihez. 3. évfolyam. munkapéldány. Készítette: Romankovics Edit, drámapedagógus

DRÁMAPEDAGÓGIAI ÖTLETTÁR a ROMI-SULI olvasókönyveihez. 3. évfolyam. munkapéldány. Készítette: Romankovics Edit, drámapedagógus DRÁMAPEDAGÓGIAI ÖTLETTÁR a ROMI-SULI olvasókönyveihez 3. évfolyam munkapéldány Készítette: Romankovics Edit, drámapedagógus Bevezetõ A következõkben olvasható drámapedagógiai ötlettár abban kíván segítséget

Részletesebben

BOHÓCOK A KÓRHÁZAKBAN

BOHÓCOK A KÓRHÁZAKBAN BOHÓCOK A KÓRHÁZAKBAN Bohócszínház Alapítvány www.bohocdoktorok.hu Kiadványunk a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával készült. Vörös Zoltán 2011 Bohócszínház Alapítvány 2011 Kedves Olvasó! Sok felnőttben

Részletesebben

TARTALOM TARTALOMJEGYZÉK:

TARTALOM TARTALOMJEGYZÉK: TARTALOM TARTALOMJEGYZÉK: KÖSZÖNTŐ 2 MUNKATÁRSAINK 3 CSALÁDI PROGRAMOK Kézműves alkotóházak 4 Tükörtermi családi hangverseny 4-5 Családi bábszínház 5-6 ZsebSzínháZ 6 BABA-MAMA 6-8 Szülők iskolája 8-11

Részletesebben

A magyar cserkészet lapja 2010. július augusztus Szent Jakab hava Kisasszony hava 0,75. SZMCS vezetőképző táborok

A magyar cserkészet lapja 2010. július augusztus Szent Jakab hava Kisasszony hava 0,75. SZMCS vezetőképző táborok A magyar cserkészet lapja 2010. július augusztus Szent Jakab hava Kisasszony hava 0,75 SZMCS vezetőképző táborok MAJ NEM Fotóverseny Szeretsz fényképezni? Jobban érzed magad a fényképezőgép mögött, mint

Részletesebben

2010. március-április IX. évfolyam 4. szám

2010. március-április IX. évfolyam 4. szám 2010. március-április IX. évfolyam 4. szám Fanfár... 1 Rügyfakadás Tündérkertben... 2 Hegyen-völgyön Meseföldön... 6 Meseország vándorai... 8 Varázsceruza... 10 Kattintgató... 11 Figurafaggató... 12 Terülj,

Részletesebben

Dél-alföldi. Programajánló

Dél-alföldi. Programajánló 2014 Dél-alföldi Programajánló 2 Dél-Alföldi Programajánló 2014 Kedves Utazó! A Dél-Alföld számtalan ismert és kevésbé ismert látnivalója mellett az utazás megtervezésekor érdemes számba venni az utazási

Részletesebben

ÉLMÉNY itthon. Terítéken a gasztronómia 2013. SZEPTEMBER. Ingyenes turisztikai programajánló magazin. Fókuszban

ÉLMÉNY itthon. Terítéken a gasztronómia 2013. SZEPTEMBER. Ingyenes turisztikai programajánló magazin. Fókuszban Ingyenes turisztikai programajánló magazin ÉLMÉNY itthon Fókuszban Terítéken a gasztronómia 2013. SZEPTEMBER Minden élménnyel több leszel EGÉSZSÉGESEN mozgásban vízparton kul-túra ízutazás falujárás A

Részletesebben

Németh László Általános Iskola. Projekttervek. Készítette: Lukács Istvánné

Németh László Általános Iskola. Projekttervek. Készítette: Lukács Istvánné Németh László Általános Iskola Projekttervek Készítette: Lukács Istvánné PROJEKTLEÍRÁSOK MELLÉKLETEK I. Játék projekt I/1. Projektleírás Kiemelt téma: együttműködés Időtartam: 4 hét Előkészítés: egy hét,

Részletesebben

JÁTÉKOS MATEMATIKA - MATEMATIKAI JÁTÉKOK

JÁTÉKOS MATEMATIKA - MATEMATIKAI JÁTÉKOK 1037 Budapest, Laborc u 2. /b OM: 201037 Tel: 436 0118, Fax: 436 0119 Email: laborc.suli@gmail.com Web: www.laborciskola.t-online.hu JÁTÉKOS MATEMATIKA - MATEMATIKAI JÁTÉKOK Készítette: Kántorné Nagy Éva

Részletesebben

EBES SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2015-2020

EBES SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2015-2020 EBES SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2015-2020 Ebes, 2014. április 16. Készítette: Sós Barnabás Ebes Község Önkormányzat 1 Előszó Köszönettel tartozom azoknak az ebesi társaimnak, barátaimnak, akik nélkül

Részletesebben

DOBBANTÓ PROGRAM Diáktámogató füzetek 3. Szárnyalás. Játékgyűjtemény pedagógusoknak. Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány 2009.

DOBBANTÓ PROGRAM Diáktámogató füzetek 3. Szárnyalás. Játékgyűjtemény pedagógusoknak. Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány 2009. DOBBANTÓ PROGRAM Diáktámogató füzetek 3. Szárnyalás Játékgyűjtemény pedagógusoknak Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány 2009. A Dobbantó program a Munkaerő-piaci Alap képzési alaprész

Részletesebben

Megjelent: az ELTE Pedagogikum támogatásával. az iskolakultúra 2009/12 melléklete

Megjelent: az ELTE Pedagogikum támogatásával. az iskolakultúra 2009/12 melléklete Megjelent: az ELTE Pedagogikum támogatásával az iskolakultúra 2009/12 melléklete Matóné Szabó Csilla Kodolányi János Főiskola, Neveléstudományi Tanszék Egy japán eredetű szubkultúra: az animék és a mangák

Részletesebben

A PESTERZSÉBETI PEDAGÓGIAI INTÉZET TALLÓZÓJA VIII. / 3. Május

A PESTERZSÉBETI PEDAGÓGIAI INTÉZET TALLÓZÓJA VIII. / 3. Május A PESTERZSÉBETI PEDAGÓGIAI INTÉZET TALLÓZÓJA VIII. / 3. Május 2008 Kedves Olvasók! A februárban megjelent számunkban megígértük, hogy a HEFOP 2.1.5. pályázat Halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek/tanulók

Részletesebben

ÚJ! Luxury Nail Design

ÚJ! Luxury Nail Design ÚJ! Luxury Nail Design A KÖRMÖS SZAKMA ÉLVONALÁBAN! A BRILLBIRD MADÁR MAGASAN SZÁRNYAL! A BrillBird műkörömalapanyag márka még fiatalnak számít a magyar, illetve nemzetközi porondon, azonban ez idő alatt

Részletesebben