VÁSÁRI VIGASSÁGOK INTERAKTÍV JÁTÉKOS CSALÁDI NAP VÁSÁROS HANGULATBAN

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "VÁSÁRI VIGASSÁGOK INTERAKTÍV JÁTÉKOS CSALÁDI NAP VÁSÁROS HANGULATBAN"

Átírás

1 VÁSÁRI VIGASSÁGOK INTERAKTÍV JÁTÉKOS CSALÁDI NAP VÁSÁROS HANGULATBAN A Vásári Vigasságok programajánlat bővelkedik a fesztiváli hangulat minden szépségével, igényes jelmezekben pompázó magyar betyárokkal, hangulatos kikiáltókkal, minőségi kézművesekkel és a nélkülözhetetlen extra borjátékokkal szórakoztat kicsiket és nagyokat egyaránt. A Vigasság keretein belül a vendégek megismerhetik az ősi népi játékokat, kitanulhatják a kézműves mesterségek csínját-bínját, önfeledten kacaghatnak a már-már feledésbe került vitézi tornán. Vendégeink megcsodálhatják a vásározók forgatagát, parolázhatnak a hírhedt betyárokkal, és Matilda néni segítségével jó tanácsokban is bővelkedhetnek. Egy a fontos, hogy mindenki könnyedén megtalálja a neki való szórakozást és feledhetetlen emlékekkel térjen haza. Kezdődjék hát a vigasság! Programkínálat: 1. Gyermekmegőrző és játszótér a legkisebbeknek (0-4 éves korig) 2. A népmesék birodalma (4-14 éves korig) 3. Vitézi játékok kicsiknek és nagyoknak 4. Családi betyárkodások interaktív hagyományőrző vásári játékok 5. Jóborfalva borász játékok felnőtteknek 6. A Vásárosok szerencse vigasságai 7. Vásári forgatag és mutatványosok 8. Falusi-Vásáros kézművességek 9. Egyéb falusi vásári aktivitás

2 1. Gyermekmegőrző és játszótér a legkisebbeknek 0-4 éves korig Gyermekjátszótér, ahol kedves óvónők vigyáznak a kicsikre, és színes játék kavalkád teszi szórakoztatóvá az ottlétet. Színes szőnyegen lehet válogatni a lenyűgöző csodákból, babákkal és kedves állatfigurákkal játszhatnak a picik. Mese sarok pihe-puha párnákkal, készségfejlesztő aktivitások, koordinációs és egyensúly-fejlesztő ügyességek, hangszer kínálat a javából, fiúknak autók és kirakósok, lányoknak babák és cseppnyi bútorok. Csúszda, mászó-henger, labdák és hintalovak, egyszóval minden, ami a gyermekeket boldoggá teszik. A mamáknak pelenkázó áll rendelkezésre. 2.Vitézi játékok kicsiknek és nagyoknak A medve erejével A nyúl fürgeségével A róka furfangjával A bölcs vidámságával Játék, egyszerű, archaikus hangulatú eszközökkel a régiek nyomán. Miért ne szaladhatnánk versenyt, ha csak két lépésnyire is egy fakupáért, ügyeskednénk egymást fellökni, húznánk-tolnánk kötelet, rudat, vagy vigyáznánk futtunkban a fakanállal egyensúlyozott tojást, ha ez örömet okozott a régi korok játékos kedvű emberének is!

3 Játékleírás: 3 népi ruhás legény folyamatosan összegyűjti a gyerekeket, akik körjáték jelleggel, a nap egészében vidám, hangulatos népi játékokon vetélkedhetnek. - Dobálósok (dió repültetés, karika huppanás, kő hajítás gyűrűn által) - Kanálfutás (kanálon a tojás, kanál a szájban s uzsgyi le nem eshet) - Körbejárós (furfangos tárgy-gyűjtögetés) - Tai krumplivívás (botok és korongok kemény küzdelem) - Karikapárbaj (korongok röpülnek, s csaták kezdődnek) - Gyűrűdöfés (Fakardok párbaja a gyűrűért) - Lökdösődő (test-játék ügyesen) - Eszkimó kötélhúzás (rafinált eszkimó technikával) - Kézfogó (fekvőtámasz háború) - Bikuci (amikor emberekből bikaviadal formálódik) - Rúdtolás (emberfeletti erővel és agyafúrtan) - Rúdhúzás (kötélgyűrűn kívül esni és nem nagyot esni) 3. Családi betyárkodások interaktív hagyományőrző vásári játékok (Minden korosztálynak) Tallér játék Játék leírás A családi betyárkodások játékait archaikus öltözetű, vidám és szórakoztató betyárok vezetik, akik a Vásári Vigasság területén szétszórtan elhelyezkedve buzdítják vetélkedésre a családokat. Minden játék sikeres teljesítése esetén a vendégek fabatkákat nyerhetnek, melyből a a mozgó árus vásárosoknál számtalan apró ajándékot vehetnek. A fabatkákkal hatalmas móka ígérkezik, hiszen lehet alkudozni az árusokkal, és érdemes minél ügyesebben bánni a fabatkákkal. Ostor-viadal: Sobri Jóska várja a vendégeket, akinél elsajátíthatják az ostorcsattintás tudományát, ámde betyáros nehézséggel. Mindenki betyáros ügyességgel próbálkozhat lecsettinteni az oszlop tetejéről az almákat. Lövészet, de pontosan: Betyáros íjász-küzdelem Black Jack játszmával, különös technikával. Minden 21 találat után pecsét jár a tallér.

4 Bús betyár: Kissé becsiccsentett betyárunk pálinka-felismerő versenyre hívja ki a játékosokat, ahol a feladat nehézsége betyárunk turpisságát mutatja. Mindenki egy pohárban ízelítőt kap a pusztakoktélból. Aki helyesen veti a papírra a koktélok összetevőit, nyerhet! Gyerekek részére betyárunk bambi-koktéllal kedveskedik. Szerencse patkó: Patkórengeteg, célzással és hajítással, nem egyszerűen. Két-két pálcikára kell minél többször rádobni a patkókat, persze betyáros ügyességgel. Győzzön a jobbik! Lóra magyar! Izgalmas rodeó ló a vásárok pezsgő hangulatában, hatalmas fogadásokkal, nagy kacagásokkal és repülésekkel. Karikahajtás: Eredeti játék archaikus eszközökkel, ügyesen, s mindenki hamar rájöhet, hogy nem oly egyszerű a feladat, mint aminek látszik. Dióda: Zsákmányszerzés betyáros ügyességgel és villámreflexekkel. Ácspróba: Igazi magyaros játszma szögekkel, és furcsa kalapácscsal. Tréfás hangulat, szenzációs játszma. Lökd ide a poharat!: A feladat tréfás, de nem egyszerű, hiszen hosszú asztalon kell a pálinkás poharakat úgy végigcsúsztatni, hogy beérjenek a célba, és ne pottyanjanak le. Betyárfurfang: Ördöglakatok, billegő-kockák, logikai furfangok, fejtörők, 3D-s puzzle rengeteg, fajátékok, egyszóval ezernyi feladvány és logikai talány.

5 Kulacshimba Igazi betyársport a csikóbőrös kulacsokkal, melyeket a két csapat tagjai a derekukra kötnek, s a himbálózó ivóalkalmatosságokkal indulhat a derbi, melyben a cél a kapuba juttatni a háncslabdákat. Kiváló csípőmozgásúak előnyben! Kötélhúzás, rúdtartás betyárosan Avagy ki lesz a Toldi próba győztese, ki tudja kitartani Buda felé a rudat, s ezzel mutatni az utat, avagy elhúzni a kötelet jobban, erősebben biztosabban? Halat a horogra Hamisítatlan lubickolás a pecák és halak birodalmában, ahol fateknőben pihennek a kis horgászati célok, s eredeti pecabottal vágunk neki a feladatnak Lápjárásos mocsárpróba Melyben a vásári forgatag vendégei fából készült mocsárjáró talpakkal kelhetnek át az ingoványos területen Gólyalábas próbatételek Embert próbáló magasságok, különböző méretű gólyalábakkal, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Vásári szkanderezés Különböző méretű, ülő és álló szkanderpadok várják a vásár legerősebbjeit, hogy próbára tegyék egymást s persze magukat is egyaránt. Hordólovasok hajrá! Betyáros vágta a hordó nyergében, melyben a vásár huszárai bebizonyíthatják rátermettségüket, ügyességüket s persze lóra termettségüket is. Itt a piros, hol a piros: Szerencsejáték, ahol a játékosoknak agyafúrt betyárunk ellen kell győzedelmeskednie, aki hatalmas hordón játszik a bátor vendégekkel. Lökd meg a kecskét! És találd el a legmagasabb pontot, ami egyértelmű bizonyítéka annak, mennyire vagy vásáros hangulatban, hiszen minde nki szurkol, s neked már csak az erődre lesz szükség.

6 5. Jóborfalva - borász játékok felnőtteknek Interaktív játékos borbarangolás Magyarország híres bortermelő vidékeivel Bor a nemes nedű, az istenek itala. Jókedvűvé varázsolja a hétköznapokat, elűzi a bánatot, könynyűvé teszi a pillanatot. Persze az igazi élvezet kulcsa a szakértelem, az élmény sokszoros, ha tudjuk, hogy mit kell értékelnünk egy jó palack borban. Most itt a lehetőség, hogy mindenki elmélyítse egy kissé tudását, új dolgokat tudjon meg kedvenc italáról, s mindezt játékos formában tegye. Játék leírás A borospincék udvarában megelevenítjük Magyarország ismert borvidékeit. Itt kalandozás közben kedvük szerint megismerkedhetnek a vendégek egy-egy jellegzetes nedűvel, és sok érdekességet tudhatnak meg az adott tájegységről. Borászaink azonban a poharazgatás mellett borász játék bemutatót is tartanak, melyet a vállalkozó kedvűek kipróbálhatnak. A szórakozás, a jó hangulat garantált, és aki jól teljesít, még külön ajándéksorsoláson is részt vehet. Tokaji borvidék memória játékkal Az asztalánál mindenki megízlelheti a Tokaj Hegyaljai borvidék csábító különlegességeit, s memória játékban mérhetik fel szemfülességüket és bor ismeretüket. Bor memória: Borcímkék képei felismerése, melyben adott időn belül minél több párra kell lelni. Egri borvidék Eger vidéke nem csak a ménesekről, hanem leánykáiról is híres, főként ha jól palackozzák, s szívvel érlelik. Borászunk kiválóan ismeri az Egri borokat, s jókedvvel tart borkóstolót minden kedves érdeklődőnek. A kellemes poharazgatás után megmozgatjuk az agytekervényeket egy különleges borpóker játékkal. Somlói borvidék Nemcsak a borvidék neve, hanem az istenek itala is különleges ezen a vidéken. Borászunk mesél, és jó szívvel méri az italt. Az ízlelgetés után kezdődhet a Kupakolás! Vicces ügyességi játék, ahol fontos az összpontosítás, a célzó képesség és a kitartás.

7 Soproni borvidék Óh, a soproni borok messze híresek, s mindenképpen érdemes ellátogatni feléje, s megismerkedni kincseivel. A kóstoló után azonban egy kis ügyességi megmérettetés veheti kezdetét. Borospohárcuppantó-verseny: Ki tudja a legtovább megtartani a poharat, na de nem akárhogy! Etyek-Budai borvidék Etyek vidéke kihagyhatatlan, s etyeki daliánk csitíthatatlan. Kínálgat és magyaráz, majd ügyességi játékra csábítja a résztvevőket. Bor-rántotta: Különleges reflexjáték palackokkal és pénzzel, csak erős idegzetűeknek! Villányi borvidék Szép tájon fekszik Villány, s borai igen ízletesek. Ismerkedjük hát meg velük és próbáljuk meg minél hamarabb kirakni a borvidék képeit. Bor Puzzle: ismert borászati tájékokkal, puzzle technikával, felismeréssel és megismeréssel. Badacsonyi borvidék Ki ne ismerné Balatont és környékét? Ki ne hallott volna a Badacsonyi bor legendájáról? Most érdemes megkóstolni, és elmélyedni az ízek színes kavalkádjában, na meg a borkészítés rejtelmeiben. Bor Design center Mire jó a fokoló? Hogy néz ki egy káci? Különleges tárgyakat kell felismerni. Szekszárdi borvidék A dimbes-dombos szekszárdi termőföld kiváló táptalaja a szőlőnek, melyek ültetését finom borokkal hálálta meg a természet. Persze a jó gazda sem hiányozhat a vidékről, aki bemutatja a borlopás csínját-bínját. Borlopoda: Hogyan kell a lopótökkel ügyesen bánni, s ki mennyi bort lop saját demizsonjába? A Vásárosok szerencse vigasságai Játék leírás Különleges szerencsepercek hahotázásokkal és tallér kockáztatásokkal, ahol a vendégek kipróbálhatják csalafintaságukat és bátorságukat,s a játékot vezető vásározók pedig garantálják a különleges bánásmódot és élményt.

8 Malac rulett A speciális vásáros ruletten malacokra és egyéb állatokra lehet rakni a tétet,s aki jó vásárt csinál, vagyis eltalálja a kipörgetett állatot, az meg is duplázhatja fabatkáit, s ha még malaca is van.. Vásári kockapóker Egy rendkívül izgalmas társasjáték, amelyben egy 10 oldalú kockával dobnak a játékosok. A kocka minden oldala más és más színű, a színek pedig lépésszámokat jelentenek. Az egymás ellen küzdő két versenyző a lépéseket a dobómező melletti pályán, speciális bábukkal teheti meg egészen a célig. Tréfás egérfuttató Melyben játékegerekkel folyik a verseny, amivel különböző módon haladhatnak a cél felé a szerencse vadászai, s akinek az egere jól fut, az tutti nyerő lehet. Kártyahúzda-szerencsezúzda Ezt a játékot azoknak találták ki, akik könnyen szeretnének nyerni. Csupán három kártya közül kell kiválasztani a megfelelőt, ám persze a játékvezetőnk néha csalfa, s nem egyszerű megsokszorozni a fabatkáinkat. Cserépcsere Már Mátyás király vásáraiban is ismert és kedvelt játék volt, mely párban és csapatban is egyaránt játszható. Néhány, autentikus cserépedény, kövek és homok kell csak, s már kezdődhet is a játék! igazi időutazás a szerencsejátékok birodalmában! Snúr-snóbli Az ízléses kivitelezésű, bárhol felállítható snúr falnál zajlik a verseny. A szerencse, az ügyesség és egy kis logika egyaránt fontos a győzelem érdekében, hiszen az aprópénzekkel nem lesz egyszerű a küzdelem. Ki húzza a rövidebbet? Felhajtható asztal és elrejtett táblák, különleges tétek, izgalmas gondolat cikázások, melyben az arcmimika is szerepet játszik, s kiderül ki tud jól blöffölni, ha kell.

9 Tréfás szerencsekerék A játék, ahol tudás és szerencse összekapcsolódik: a szerencsekerék színes mezői különböző szorzókat rejtenek, de a nagyobb nyereményért bizony meg kell dolgozni! Minden mezőhöz tartozik egy vicces kérdés, melynek nehézsége arányban van a nyereménnyel. Mágikus 24 A tallérszerzés nem egyszerű feladat, s játékosaink különböző dobókockákkal próbálhatják elérni a bűvös huszonnégyest, a mágikus számot, mely egyúttal a főnyereményt is rejti. Tallér katapult A kis katapult különböző hosszúságú rúdjai különböző méretű és formádobozokba tudják bejuttatni az tallér szorzókat, persze csak akkor, ha ügyes játékosaink a megfelelő erőt fejtik ki rájuk jú Vásári Tapint-Ó Szemesnek áll a világ, szokták mondani, de mi a helyzet, ha szemünket nem használhatjuk? Játékosaink az ajándékdoboz oldalán nyúlnak be, és kizárólag tapintásukra hagyatkozva kell a dobozban található 3D kirakó elemekből fölépíteniük az adott szobrot legyen az bármi. Útkereső labirintus A játéktábla közepén lévő vásártérre kell eljutni a játékosoknak méghozzá úgy, hogy a zsákból különböző útelemeket húznak. Akinek hamarabb sikerül célba jutni, megsokszorozhatja fabatkáit. Vásári forgatag és mutatványosok Mutatványosok, gólyalábasok, kofák és Malvin néni igazi zsongó vásári hangulatot teremtenek a standokkal berendezett vásártéren. Alkudozás és vásári fergeteges hangulat a javából. Pár fabatkáért megtudhatod mi vár rád, hisz cigányasszonyunk elárulja a kiszámíthatatlan jövendőt. Vásári standok mögött nagyszájú kofák kínálgatják portékájukat, és szóval tartanak minden kíváncsiskodót, ki csak betéved

10 eme színes forgatagba. A kavalkádot mutatványosok és gólyalábasok színesítik, akik fergeteges vásári hangulatot biztosítanak, megidézik az igazi vásári miliőt. Falusi-Vásáros kézművességek Az ajánlatunkban szereplő kézműves-foglalkozások óriási élményt jelentenek kicsiknek s nagyoknak egyaránt. Kézműveseink segítségével mindenki elsajátíthatja a mesterségek fortélyait és elkészítheti saját mesterművét. Minden kézművességet igényes kellékekkel és jól kommunikáló kézművessel ajánljuk, az alábbi választékból: Mézeskalács-díszítés Mindenki saját ízlésének megfelelően színezheti, díszítheti, ékesítheti a mézeskalácsokat. Cserép figurák Bolondos figurák ügyes technikával cserépből, csuporból Termés-kép alkotás Szép képeket készíthetnek kézműves segítségével a vendégek, magvakból, gumókból és természetes anyagokból. Agyagozás kézzel marokedények, applikált edénykészítés Gyertyaöntés Gyertyaöntés, mártogatás, úszógyertya készítés különböző fortélyokkal és mindenféle díszítőelemmel, szalagokkal, csillámokkal, szárított virágok kal, gyöngyökkel. Bőrdíszművesség Bőrdíszművesünk segítségével és speciális eszközökkel elkészülhetnek a remekművek. Szütyők, kulcstartók, övek, pántok, ékszerek és mindenféle bőr csodák.

11 Fafaragás Kulcstartók, pálcák, medálok és más dísztárgyak készülhetnek egy ügyes és biztos kéz alatt. Fafaragó mesterünk megmutatja, hogyan használjuk az éles szerszámokat és máris készülhetnek a szebbnél szebb munkák. Ékszerkészítés Nagy tetszésnek örvendő foglalkozás, ahol mindenki elkészítheti saját gyöngyökkel díszített nyakékjét, karperecét, fülbevalóját az ősi gyöngyfű zési technikák elsajátításával. Csuhébaba készítés: Kukoricacsuhé babák és állatok Nemezelés: Labdanemezelés során megismerkedhetünk a gyapjúval, álagá val, tulajdonságaival, és hogy hogyan reagál a vízre Mini bokréták Szárazvirágok, szalagok egy pár díszítő elem, egy kis ötletesség és kézművesünk segítségével mindenki megkötheti bokrétáját. Papírsárkány készítés: Készítsünk magunknak olyan sárkányt, amilyet csak megálmodunk! Vesszőfonás: A kosárfonás ősidőkbe nyúló mesterség. Minden valószínűség szerint a fészekrakó madaraktól lestük el ezt a technikát és fejlesztettük tovább. Kézművesünk bevezeti a kedves vendégeket a vesszőfonás rejtelmeibe, és segítséget nyújt, hogy mindenki maga készítsen egy-egy remekművet. Szövés mesterfokon Színes fonalakból, anyagokból nagyon kreatív könyvjelzőket, asztaldíszeket, kis terítőket készíthetünk pillanatok alatt, de aki kicsit nagyobb kihívásra vágyik az akár karkötő fonatokat és pomponokat is készíthet, mert kézművesünk készséggel várja a kihívásokat.

12 Tündérvirágok Krepp és dekorpapírból különböző díszítőelemek felhasználásával szépséges tündérvirágokat, készíthetnek a vendégek, a virágcsokroknak csak a képzelet szab határt. Só-liszt agyagozás Só-liszt gyurmákból, egyszerű technikával pompázatos figurákat, állatokat, virágokat, tálakat, cserepek és sok-sok mindeden érdekességet készíthetnek a gyermekek és a felnőttek egyaránt. Az elkészült remekműveket színesre pingálhatják az újdonsült kézműveseink, így még látványosabb csodák fognak születni. Rongybaba Színes anyagokból egy pár ügyes minta alapján, kézművesünk segítségével minden gyermek elkészítheti saját kis mesehősét. Ujjbáb készítés Tű cérna és egy kis kézügyesség meg rengeteg színes filcanyag és a hozzá tartozó díszítők és életre kelnek az álatkák. Termény állatkák Mennyi minden érdekesség készülhet természetes alapanyagokból! Kutyák, macskák, egerek és még mindenféle háziállat. Készítsünk terményállatokat a hagyományos technikákkal, ahogy réges-régen mindenki maga készítette a gyerekeknek a játékokat. Egyéb falusi vásári aktivitás Arcfestők, Hennafestők, Lufihajtogató leányok Grafológus Tízsoros kézírásból rövid, lényegre törő személyiségkép készítés. A legfőbb jellemzőkre fókuszálva: gondolkodás, érzelmi élet, mozgatórugók, társas kapcsolatok, és a munkavégzés területei.

13 Tarot elemzés A Tarot a kártyalapok segítségével képi szinten jeleníti meg az adott helyzetben Önben levő, kevésbé tudatos információt. A Tarot elemzés hasznos lehet, ha számot akar vetni életével, ha szeretne tisztábban látni egy konkrét helyzetet illetően, ha fontos döntésre készül, vagy csak szeretné tudni, mire érdemes figyelnie, hangsúlyt fektetnie egy adott időszakban. Árajánlat Gyermekmegőrző és játszótér a legkisebbeknek (0-4 éves korig) 2 fő óvónővel, minden kellékkel Vitézi játékok kicsiknek és nagyoknak Magyaros betyárkodások interaktív hagyományőrző vásári játékok jelmezes színész animátorokkal, 6 játék esetén tallérokkal Magyaros betyárkodások interaktív hagyományőrző vásári játékok jelmezes színész animátorokkal, 8 játék esetén tallérokkal mozgó árus Portéka Jóborfalva borász játék minden kellékkel, bor nélkül (boros ár külön opcióban) A Vásárosok szerencse vigasságai, jelmezes szereplőkkel Hangulatkeltő mutatványosok Kézművességek Arcfestő, hennafestő, lufihajtogató Grafológus, tarot elemző Ft+Áfa Ft+Áfa Ft + Áfa/csomag Ft + Áfa/csomag Ft + Áfa/ fő Megadott budget szerint Ft + Áfa/8 játék Ft + Áfa/db Igény és létszám szerint csomagárban Ft + Áfa/db Ft + Áfa/fő Ft + Áfa/óra Áraink családi nap esetén maximum naponta 8 óra munkaidőre vonatkoznak. Útiköltség/szállítás: A megrendelt szolgáltatások mértéke szerint útiköltséget számolunk fel.

Fejlesztők lapja www.fejlesztoklapja.hu Telefon: 70-4569841 E-mail: fejlesztoklapja01@gmail.com

Fejlesztők lapja www.fejlesztoklapja.hu Telefon: 70-4569841 E-mail: fejlesztoklapja01@gmail.com Fejlesztők lapja www.fejlesztoklapja.hu Telefon: 70-4569841 E-mail: fejlesztoklapja01@gmail.com Fesztiválokra, falu- és családi napokra, iskolai programokra, szállodai gyermekfoglalkozásokra, egyéb rendezvényekre

Részletesebben

Fejlesztő játékok. MB 306029 Tapintós sétány. MB 118 210 Bűvös zsákok. MB 358023 Nagymosás. NA 337 224 Mágneses virágok 2+ ÉV 3+ ÉV 4+ ÉV 5+ ÉV

Fejlesztő játékok. MB 306029 Tapintós sétány. MB 118 210 Bűvös zsákok. MB 358023 Nagymosás. NA 337 224 Mágneses virágok 2+ ÉV 3+ ÉV 4+ ÉV 5+ ÉV MB 306029 Tapintós sétány 3 különböző mintával 6 négyzetet lehet összerakni, akár egymás után, akár egymás mellé. A gyerekek séta közben a talpukkal érzékelik a különböző mintázatot. Ezzel serkentik a

Részletesebben

Weöres Sándor kiállítás Megtekinthető: 2013. július 1-15.

Weöres Sándor kiállítás Megtekinthető: 2013. július 1-15. Weöres Sándor kiállítás Megtekinthető: 2013. július 1-15. Tervezett gyermekprogramok: Időpont: 2013. július 6. 10-16 óráig, valamint 2013.július 13. 10-16 óráig gyermekprogramok, kézműves foglalkozások,

Részletesebben

ACTIVITEAM-ART CSAPATÉPÍTŐ JÁTÉKOK

ACTIVITEAM-ART CSAPATÉPÍTŐ JÁTÉKOK ACTIVITEAM-ART CSAPATÉPÍTŐ JÁTÉKOK 1. Rejtély Harkányban interaktív nyomozás A bohókás törzsőrmester, és hű társa Füredi kapitány, rejtélyes bűnügy szálait bogozgatja a festői szépségű helyszínen, de valljuk

Részletesebben

Játéktár. Farm dominó. Dominó fa elemekből. 24 darabos játék, amelyet 4 éves kortól ajánlunk, akár több. résztvevőnek is.

Játéktár. Farm dominó. Dominó fa elemekből. 24 darabos játék, amelyet 4 éves kortól ajánlunk, akár több. résztvevőnek is. Játéktár Ha játszani szeretnél ezekkel a játékokkal, keresd meg a Fogadóportán dolgozó munkatársunkat és kérd el tőle! 2.000 Ft letét ellenében megkapod őket! Farm dominó Dominó, fa elemekből. 24 darabos

Részletesebben

BABY KOCKÁK. Minden Baby kockák játékunkhoz tartozik egy szülőknek szóló, játékötleteket tartalmazó inspirációs füzet.

BABY KOCKÁK. Minden Baby kockák játékunkhoz tartozik egy szülőknek szóló, játékötleteket tartalmazó inspirációs füzet. BABY KOCKÁK Fejlődjünk a Baby kockákkal! A Baby kockákat a kisgyerekek motorikus képességeinek fejlesztésére tervezték. A kockák egymásra helyezésével fejlődik a kézügyesség, a kezek koordinációja és egyben

Részletesebben

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig PROGRAMAJÁNLÓ 2012. április hónapra a GYERMEKEK HÁZÁBA www.gyhgyor.hu ZENEBÖLCSI ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig 6 hónapos kortól 3 éves korig várjuk az apróságokat és szüleiket.

Részletesebben

Népi játékok foglalkozások

Népi játékok foglalkozások Népi játékok foglalkozások Szélkakas népi játszópark (Kosaras körhinta, népi játékok) A népi játékok, nem csupán látványos népművészeti alkotások, hanem fejlesztő hatású kreatív, embert próbáló ügyességi

Részletesebben

Megdöbbentő állatvilág

Megdöbbentő állatvilág négyrészes könyvsorozat összesen 256 oldalon több száz látványos fotóval Megdöbbentő állatvilág négyré szes kö nyvsor matric ingyen e interne s tes versen y ozat ás albu m A kép illusztráció közönko!zz!

Részletesebben

Bogyó és Babóca évszakok társasjáték

Bogyó és Babóca évszakok társasjáték Bartos Erika mára halhatatlanná vált figurái, Bogyó és Babóca, ezúttal társasjáték formájában csalnak mosolyt a gyerekek arcára. Évszakok címmel négy játék került a dobozba. Az ötletes játékok, melyek

Részletesebben

Program és árajánlat. Egy napos kirándulások. Iskolás vagy óvodás csoportok részére

Program és árajánlat. Egy napos kirándulások. Iskolás vagy óvodás csoportok részére Program és árajánlat Egy napos kirándulások Iskolás vagy óvodás csoportok részére Érkezés Lehetőség van rá, hogy jó idő esetén a csoport lovas kocsival érkezzen a vasútállomástól a park területére. Azonban

Részletesebben

Február hónap. Gondos Gabriella óvodapedagógus. Kiticsics Anikó óvodapedagógus. Priskin Ágota óvodapedagógus. Március hónap

Február hónap. Gondos Gabriella óvodapedagógus. Kiticsics Anikó óvodapedagógus. Priskin Ágota óvodapedagógus. Március hónap Február hónap 1. 2011.02.15. Népi kismesterségek fazekasság Képkészítés különböző technikákkal. A technika önálló alkalmazása. 2 3 2011.02.17. 2011.02.22. Vegyes technika: olajpasztell és tempera alkalmazásával-tenger.

Részletesebben

OLVASÁS FEJLESZTÉSE 6.HÉT PROGRAMJA

OLVASÁS FEJLESZTÉSE 6.HÉT PROGRAMJA OLVASÁS FEJLESZTÉSE 6.HÉT PROGRAMJA OLVASÁS FEJLESZTÉSE 1.NAP PROGRAMJA Elsőként megismerkedünk azokkal a betűkkel, amelyekkel ezen a héten dolgozni fogunk. Ezek pedig: b,d,p Nem elég, hogy vizuálisan

Részletesebben

2014.október Gyermekek Háza

2014.október Gyermekek Háza 2014.október Gyermekek Háza 2014.október 1. 17.45-19.45 óráig 2014.október 1. 15-17 óra István fotográfus.. Részvételi díj: 4.500 Ft/hó. 2014.október 2. 9.15-9.45 óra 2014.október 2. 10-10.40 óra és 11-11.40

Részletesebben

GEOMATECH TANULMÁNYI VERSENYEK 2015. ÁPRILIS

GEOMATECH TANULMÁNYI VERSENYEK 2015. ÁPRILIS GEOMATECH TANULMÁNYI VERSENYEK 2015. ÁPRILIS Eddig nehezebb típusú feladatokkal dolgoztunk. Most, hogy közeledik a tavaszi szünet, játékra hívunk benneteket! Kétszemélyes játékokat fogunk játszani és elemezni.

Részletesebben

ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI

ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI Óvodánk a hagyományőrzést, a népi kultúra ápolását egyik legfontosabb feladatának tekinti. Megteremtjük azt a miliőt, amelyben az óvodába lépés első pillanatától a nevelés

Részletesebben

Kedves Fesztivállátogató!

Kedves Fesztivállátogató! Kedves Fesztivállátogató! Szeretettel köszöntjük Önöket a tavaszi fesztiválok megrendezése alkalmából és örömmel invitáljuk programjainkra a siófoki Hajókikötőbe. Reményeink szerint olyan színvonalas programot

Részletesebben

A héten vendégeket fogadunk. Egy idegen bolygóról érkeztek, de nagyon kedvesek, szeretnének megismerkedni velünk. Ők a robotok.

A héten vendégeket fogadunk. Egy idegen bolygóról érkeztek, de nagyon kedvesek, szeretnének megismerkedni velünk. Ők a robotok. A héten vendégeket fogadunk. Egy idegen bolygóról érkeztek, de nagyon kedvesek, szeretnének megismerkedni velünk. Ők a robotok. Elsőként bemutatkozunk egymásnak. Ekkor derül ki, hogy értik a nyelvünket,

Részletesebben

Robin KalandSziget. Kalandpark tömör bemutatása. 20 kiemelt játék bemutatása

Robin KalandSziget. Kalandpark tömör bemutatása. 20 kiemelt játék bemutatása Robin KalandSziget Kalandpark tömör bemutatása Hazánk egyik leggyönyörűbb és legkalandosabb vízi világában, a Tisza-tó vadregényes szigetén Magyarországon egyedülálló élménypark épült. Az attrakció célja,

Részletesebben

OLVASÁSI KÉPESSÉGEKET FEJLESZTŐ PROGRAM

OLVASÁSI KÉPESSÉGEKET FEJLESZTŐ PROGRAM OLVASÁSI KÉPESSÉGEKET FEJLESZTŐ PROGRAM 1. NAP PROGRAMJA Ezen a héten újabb, egymáshoz nagyon hasonló betűkkel játsszunk! Azonban ők már nem csak hárman vannak, hanem bizony nyolcan, így a dolgunk is nehezebb

Részletesebben

A rendezvény célja. Sporteszközök, szervizek, edzőtermek bemutatkozása, kitelepüléssel.

A rendezvény célja. Sporteszközök, szervizek, edzőtermek bemutatkozása, kitelepüléssel. A rendezvény célja Az egészségtudatos és energikus életvitel népszerűsítése, ahol megmutatjuk az országnak, hogy az egészségünk megőrzéséért mit tudunk tenni. Megmozdítjuk, megmozgatjuk az országot, egy

Részletesebben

Fedezze fel. karácsonyi ajánlatunkat

Fedezze fel. karácsonyi ajánlatunkat Fedezze fel karácsonyi ajánlatunkat A karácsony már a küszöbön áll Gondolkodott már azon, mivel lepje meg szeretteit? Egy tökéletes és stílusos ajándékot keres? Állítsa össze egyedi szettjét, vagy válasszon

Részletesebben

Fedezze fel. karácsonyi ajánlatunkat

Fedezze fel. karácsonyi ajánlatunkat Fedezze fel karácsonyi ajánlatunkat A karácsony már a küszöbön áll Gondolkodott már azon, mivel lepje meg szeretteit? Egy tökéletes és stílusos ajándékot keres? Állítsa össze egyedi szettjét, vagy válasszon

Részletesebben

Zalaegerszegi Országos Fazekas-keramikus Találkozó. Kozárdi Gazdaünnep és 8. Almavirág Fesztivál

Zalaegerszegi Országos Fazekas-keramikus Találkozó. Kozárdi Gazdaünnep és 8. Almavirág Fesztivál V. Vőfélytalálkozó Zalaegerszegi Országos Fazekas-keramikus Találkozó és Fesztivál Szent György-napi Országos Biovásár Kozárdi Gazdaünnep és 8. Almavirág Fesztivál XV. Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál

Részletesebben

VADNYUGATI KALANDOK. Program ajánlat:

VADNYUGATI KALANDOK. Program ajánlat: VADNYUGATI KALANDOK A vendégek egy napra a westernfilmek legendás díszletei közé csöppenhetnek, egy olyan helyre, ahol cseppet sem meglepő, ha Buffalo Billbe, Winnetou-ba, vagy egy hamisítatlan sheriffbe

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. A SZÓRAKATÉNUSZ JÁTÉKMÚZEUM ÉS MŰHELY valamint A MAGYAR NAIV MŰVÉSZEK GYŰJTEMÉNYE közös MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA PROGRAMJÁRÓL 2016

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. A SZÓRAKATÉNUSZ JÁTÉKMÚZEUM ÉS MŰHELY valamint A MAGYAR NAIV MŰVÉSZEK GYŰJTEMÉNYE közös MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA PROGRAMJÁRÓL 2016 SZAKMAI BESZÁMOLÓ A SZÓRAKATÉNUSZ JÁTÉKMÚZEUM ÉS MŰHELY valamint A MAGYAR NAIV MŰVÉSZEK GYŰJTEMÉNYE közös MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA PROGRAMJÁRÓL 2016 A Múzeumok Éjszakája a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhelyben

Részletesebben

Húsmanufaktúra mesterséges adalékanyagoktól, tartósítószerektől mentes

Húsmanufaktúra mesterséges adalékanyagoktól, tartósítószerektől mentes A Húsmanufaktúra egy olyan gasztronómiai sziget Debrecen belvárosában, ahol kiváló alapanyagokból álló, hazai és külföldi húskülönlegességeket kínálunk.bár a friss húsok és a belőlük készülő finomságok

Részletesebben

A kreativitás az a folyamat, amikor a semmiből valamit teremtünk. (Bencze K.) 3. rész. Két hetente megjelenő ingyenes kiadvány

A kreativitás az a folyamat, amikor a semmiből valamit teremtünk. (Bencze K.) 3. rész. Két hetente megjelenő ingyenes kiadvány 3. rész Két hetente megjelenő ingyenes kiadvány A kreativitás az a folyamat, amikor a semmiből valamit teremtünk. (Bencze K.) Készítette: Burián Mónika FonalDesign(er) www.fonaldesign.cafeblog.hu 2 Tartalom

Részletesebben

Hírlevél. A múlt hónapban történt

Hírlevél. A múlt hónapban történt Hírlevél A múlt hónapban történt 2015.02.11 FARSANGRA készülődtünk: A jelmezek kiegészítőit a gyerekházban a szülőkkel együtt készítettük el február 11-én 11 anyuka társaságában. Alkottunk hercegnő fejdíszt,

Részletesebben

Kedves Első Osztályos! Rajzold be az óvodai jeledet!

Kedves Első Osztályos! Rajzold be az óvodai jeledet! Kedves Első Osztályos! Rajzold be az óvodai jeledet! Ez a szép, színes feladatgyűjtemény segíti munkádat a matematika tanulásában. Érdekes, játékos feladatokon keresztül ismerkedhetsz meg a 20-as számkörrel.

Részletesebben

Az Igazi Ajándék. Máté és a sárkány. Táblácska Megismételhetetlen alkalmakra copyright

Az Igazi Ajándék. Máté és a sárkány. Táblácska Megismételhetetlen alkalmakra copyright Az Igazi Ajándék Máté és a sárkány Táblácska Megismételhetetlen alkalmakra copyright 2011-2013 www.tablacska.hu 1 Egyszer volt, hol nem volt, még az Óperenciás tengeren is túl, még az üveghegyen is túl,

Részletesebben

www.dinasztia.hu Egyedülálló, játékos készségfejlesztő rendszer Képességfejlesztő játék csoportos foglalkozásokra, de akár egyéni fejlesztésre is!

www.dinasztia.hu Egyedülálló, játékos készségfejlesztő rendszer Képességfejlesztő játék csoportos foglalkozásokra, de akár egyéni fejlesztésre is! Egyedülálló, játékos készségfejlesztő rendszer átfogó, komplex sorozat, mely az iskolaérettség szempontjából lényeges, összes képességet fejleszti: megfigyelés, összpontosítás, kitartás, problémamegoldó

Részletesebben

SZONEK Bükkösdi Általános Iskola és Óvoda Tagintézménye. ALKOT-LAK Tehetségműhely

SZONEK Bükkösdi Általános Iskola és Óvoda Tagintézménye. ALKOT-LAK Tehetségműhely SZONEK Bükkösdi Általános Iskola és Óvoda Tagintézménye ALKOT-LAK Tehetség A tervezett 30 órásprogramja Február tervezett tevékenységek Időpont- időkeret helyszín Tevékenységekdifferenciálás Felelős Sikerkritérium

Részletesebben

Szerencsejátékok. Elméleti háttér

Szerencsejátékok. Elméleti háttér Szerencsejátékok A következőekben a Szerencsejáték Zrt. által adott játékokat szeretném megvizsgálni. Kiszámolom az egyes lehetőségeknek a valószínűségét, illetve azt, hogy mennyi szelvényt kell ahhoz

Részletesebben

Színes iskolánk. Sporttevékenységek

Színes iskolánk. Sporttevékenységek Színes iskolánk Ha megkérdezzük a gyerekeket,hogy miért szeretnek iskolába járni, a válaszok igen tág skálán mozognak. Vannak, akiket az érdekes feladatok hoznak izgalomba, vannak akiket a naponta elért

Részletesebben

Komplex, egyedi programcsomagokat kínálunk leendő látogatóink számára szórakoztatási lehetőségekkel, családbarát programok biztosításával.

Komplex, egyedi programcsomagokat kínálunk leendő látogatóink számára szórakoztatási lehetőségekkel, családbarát programok biztosításával. Csabai Kolbászház Látvány és élmény! Disznóvágás Kolbászkészítés Csapatépítő programok 2015 januárjától megnyitotta kapuit a Csabai Rendezvényszervező Kft. által üzemeltetett fesztiválház. Fő célunk a

Részletesebben

A turizmus, borturizmus az alapköve a borvidék stratégiájának is, melynek szellemében készült el a borvidéki honlap:

A turizmus, borturizmus az alapköve a borvidék stratégiájának is, melynek szellemében készült el a borvidéki honlap: A Balaton-felvidék a Balaton-környéki borvidékek közül eddig eléggé ismeretlen volt a borkedvelő közönség körében. Néhány bor, néhány pincészet ugyan fel-felbukkan a fővárosi borszaküzletekben, éttermekben

Részletesebben

1-2 napos csapatépítő játékká bővíthető, CSI ajánlatunkkal egységet alkothat

1-2 napos csapatépítő játékká bővíthető, CSI ajánlatunkkal egységet alkothat 1. A herceg hagyatéka Kalandos ereklyevadászat. Az útvesztő a mai ember számára rejtvény, izgalmas, olykor félelmetes kaland lehet, melyet ereklyevadászat színesít, különleges szereplők jelenléte tarkít,

Részletesebben

Tanulási kisokos szülőknek

Tanulási kisokos szülőknek Tanulási kisokos szülőknek Hogyan oldd meg gyermeked tanulási nehézségeit? Nagy Erika, 2015 Minden jog fenntartva! Jelen kiadványban közölt írások a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény alapján

Részletesebben

Három hetet meghaladó projekt lezárása Iskolánk névadójára Benedek Elekre Emlékeztünk

Három hetet meghaladó projekt lezárása Iskolánk névadójára Benedek Elekre Emlékeztünk Három hetet meghaladó projekt lezárása Iskolánk névadójára Benedek Elekre Emlékeztünk 2010/2011 Időtartama:2010.szeptember 20 - október 20-ig BENEDEK ELEK PROJEKT ÖSSZEGZÉSE A három hetet meghaladó projekt

Részletesebben

Szeretettel hívunk és várunk benneteket iskolánkba játékos, iskolaelőkészítő foglalkozásainkra, melyet a tanítónők havonta tartanak.

Szeretettel hívunk és várunk benneteket iskolánkba játékos, iskolaelőkészítő foglalkozásainkra, melyet a tanítónők havonta tartanak. Játsszunk együtt! 4. Kedves Nagycsoportos Óvodások! Szeretettel hívunk és várunk benneteket iskolánkba játékos, iskolaelőkészítő foglalkozásainkra, melyet a tanítónők havonta tartanak. A részvétel ingyenes!

Részletesebben

REGINA Fórum Hírlevél 2011. 3. szám

REGINA Fórum Hírlevél 2011. 3. szám REGINA Fórum Hírlevél 2011. 3. szám Kedves Olvasó! A hosszúra nyúlt hideg idő után végre élvezhetjük a tavaszt. Áprilisban nemcsak a Húsvétra készülünk kínálatunkkal, de már anyák napjára is, hiszen május

Részletesebben

FIGYELMEZTETÉS! Fulladásveszély! Apró alkatrészeket tartalmaz, ezért 3 éves kor alatt tilos! 5 éves kortól ajánlott 2-6 játékos számára

FIGYELMEZTETÉS! Fulladásveszély! Apró alkatrészeket tartalmaz, ezért 3 éves kor alatt tilos! 5 éves kortól ajánlott 2-6 játékos számára Zingo játékszabály és használati útmutató FIGYELMEZTETÉS! Fulladásveszély! Apró alkatrészeket tartalmaz, ezért 3 éves kor alatt tilos! 5+ 5 éves kortól ajánlott 2-6 játékos számára Játssz a kedvenc Zingo

Részletesebben

Kültéri játékok. Kültéri játékok. Homokozók, dömperek. IT 048 Kisöntözőkanna. IT 045 Vödör. IT 052 16 darabos homokozó készlet.

Kültéri játékok. Kültéri játékok. Homokozók, dömperek. IT 048 Kisöntözőkanna. IT 045 Vödör. IT 052 16 darabos homokozó készlet. Homokozók, dömperek Gyerekek számára készült fém kerti szerszám: ásó, gereblye, lapát, amelyek valós környezetben is jól használhatók. Piros és kék színben kapható. A szerszámok négy méretben vásárolhatók

Részletesebben

KREATÍV TERÜLETEK FOGLALKOZÁSOK

KREATÍV TERÜLETEK FOGLALKOZÁSOK KREATÍV TERÜLETEK FOGLALKOZÁSOK KÉZMŰVESSÉG FAZEKASSÁG - Honti Rita, - Szarka Szilvia A foglalkozás indításának tervezett időpontja: 2013. február A foglalkozásokon a tanulók megismerkednek: - a fazekasság

Részletesebben

Alkotóházzá alakult át a Bácsalmás 2. lakás

Alkotóházzá alakult át a Bácsalmás 2. lakás Alkotóházzá alakult át a Bácsalmás 2. lakás Végre itt a jó idő, melegszik a levegő, így egyre többször alkalmunk nyílt a hónapban a szabadban szervezett programokra. Ismét sok színes közös programon vehettek

Részletesebben

MIKULÁS PROGRAMOK 2017.

MIKULÁS PROGRAMOK 2017. MIKULÁS PROGRAMOK 2017. M I K U L Á S P A R T I S Z E R V E Z É S TARTALOM M i k u l á s m ű s o r o k I n t e r a k t í v p r o g r a m o k, j á t s z ó h á z a k, f o g l a l k o z t a t ó k S z o l

Részletesebben

Bor Baráti Kör. képes krónikája 2001. Október Megszületik az ötlet, és hirtelen elhatározásból

Bor Baráti Kör. képes krónikája 2001. Október Megszületik az ötlet, és hirtelen elhatározásból A Bor Baráti Kör képes krónikája 2001. Megszületik az ötlet, és hirtelen elhatározásból elmegyünk Egerbe, a Szépasszony völgybe. Következő héten borkóstolót tartunk (képen balról jobbra: Miki, Konyak)

Részletesebben

FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL

FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL 2013. szeptember 6 8. Gasztronómiai és Kulturális Rendezvény 2013. szeptember 06. péntek Helyszín: Kikötő, Szabadtéri színpad 20:00 Románia Magyarország Világbajnoki selejtező mérkőzés

Részletesebben

ÓBUDAI REHABILITÁCIÓS ÉS FOGLALKOZTATÁSI KÖZPONT

ÓBUDAI REHABILITÁCIÓS ÉS FOGLALKOZTATÁSI KÖZPONT ÓBUDAI REHABILITÁCIÓS ÉS FOGLALKOZTATÁSI KÖZPONT TERMÉKKATALÓGUS 2019 TERMÉKKATALÓGUS 2019 Felelős kiadó: Janurikné Csonka Erika Cím: 1033 Budapest, Benedek Elek utca 1-3. Tel.: 06 1 388 7530 E-mail:

Részletesebben

TÁRSASJÁTÉK. 4. Egy bábut mindenki elhelyez a pontok számolására szolgáló táblán

TÁRSASJÁTÉK. 4. Egy bábut mindenki elhelyez a pontok számolására szolgáló táblán TÁRSASJÁTÉK A játék célja A játék az útonállók, lovagok, földművesek és szerzetesek világába vezet el: Mindegyikőjük célja, gyarapodni, pontokat szerezni. Hogyan? Lovag várat, várost épít, minél nagyobb

Részletesebben

DUNA. A folyó közelsége biztosítja az exkluzív légkört ahely számára. Teraszhelyiségünkben és a 200 fő

DUNA. A folyó közelsége biztosítja az exkluzív légkört ahely számára. Teraszhelyiségünkben és a 200 fő Rendezvény központ Üdvözöljük A Római-part legújabb gyöngyszeme, ahely, csodálatos dunai panorámával várja kedves vendégeit. Hatalmas kertünkben közvetlenül a folyóparton gyönyörködhet a Dunában egy pohár

Részletesebben

Soproni SzC Handler Nándor Szakképző Iskolája SZAKMAI NAP PROGRAMAJÁNLAT november 22. ÖSSZEÁLLÍTOTTA: HORVÁTH TAMÁS szakmai igazgatóhelyettes

Soproni SzC Handler Nándor Szakképző Iskolája SZAKMAI NAP PROGRAMAJÁNLAT november 22. ÖSSZEÁLLÍTOTTA: HORVÁTH TAMÁS szakmai igazgatóhelyettes SZAKMAI NAP PROGRAMAJÁNLAT 2017. november 22. ÖSSZEÁLLÍTOTTA: HORVÁTH TAMÁS szakmai igazgatóhelyettes 0 Könnyű döntések nehéz élet. Nehéz döntések könnyű élet. (Jerzy Gregorek) Tisztelt Igazgató Nő/Úr!

Részletesebben

I. díjas Károlyi Pályázatok Alsó tagozat 2015/16.

I. díjas Károlyi Pályázatok Alsó tagozat 2015/16. 1 I. díjas Károlyi Pályázatok Alsó tagozat 2015/16. A VERSFARAGÁS kategóriában kétféle módszerrel lehetett verset alkotni. Szabályos, kötött formában vagy rímek nélkül, szabadon. Magyar Emma 4.b Emma két

Részletesebben

M E G H Í V Ó. a MAKÓI HAGYMAFESZTIVÁL rendezvényre. melynek időpontja: 2013. szeptember 7-8., szombat-vasárnap

M E G H Í V Ó. a MAKÓI HAGYMAFESZTIVÁL rendezvényre. melynek időpontja: 2013. szeptember 7-8., szombat-vasárnap M E G H Í V Ó a MAKÓI HAGYMAFESZTIVÁL rendezvényre melynek időpontja: 2013. szeptember 7-8., szombat-vasárnap Az rendezvény helye: 6900 Makó - Fő tér, Deák Ferenc u. A rendezvény programja: 2013. SZEPTEMBER

Részletesebben

Szia Kedves Elsős! Remélem, jól megtanulsz írni év végéig! Jutalmad ez az érme lesz. Színezd ki, vágd ki, és viseld büszkén! Megérdemled! Jó munkát!

Szia Kedves Elsős! Remélem, jól megtanulsz írni év végéig! Jutalmad ez az érme lesz. Színezd ki, vágd ki, és viseld büszkén! Megérdemled! Jó munkát! Szia Kedves Elsős! Ugye ismersz? Én vagyok BÖLCS BAGOLY! Remélem, jól megtanulsz írni év végéig! Jutalmad ez az érme lesz. Színezd ki, vágd ki, és viseld büszkén! Megérdemled! Jó munkát! 3 4. Játsszunk

Részletesebben

Kincskereső tábor 2012. LABIRINTUS

Kincskereső tábor 2012. LABIRINTUS Kincskereső tábor 2012. LABIRINTUS 2012. július 30. hétfő Időpont Tartalmi rész Felelős és feladatai Terem berendezése Kellékek kiosztása, 8:15-8:45 - Névtanulás, ismerkedés - Csapatalakítás - CSENDJEL

Részletesebben

Gyerekesély Program Hírlevél

Gyerekesély Program Hírlevél Hírlevél Patapoklosi Biztos Kezdet Gyerekház 2014. III. Hírlevél Gyerekházunk napi szinten nyitva áll a családok számára, valamint folyamatosan próbálja programokkal, jeles napok megünneplésével színesíteni

Részletesebben

Nyári napközi programterv 2011. 07. 18. - 2011. 08. 12. 1. hét 2011. 07. 18-07. 22.

Nyári napközi programterv 2011. 07. 18. - 2011. 08. 12. 1. hét 2011. 07. 18-07. 22. Nyári napközi programterv 2011. 07. 18. - 2011. 08. 12. 1. hét 2011. 07. 18-07. 22. Hétfő 07. 18. 9.15-10.00 Bemutatkozás-ismerkedés. 10.00-12.00 Zeneiskola - Fúvószenekar bemutatója, hangszerek kipróbálása

Részletesebben

Nyomozós Játék. A főbérlő értelmetlen halála

Nyomozós Játék. A főbérlő értelmetlen halála Nyomozós Játék A főbérlő értelmetlen halála A játék menete Minden csapat megtudja a kerettörténetet a startnál, valamint kapnak egy 16 kérdésből álló tesztet is, melyekre a feladatok megoldása során tudnak

Részletesebben

NYEREMÉNY JÁTÉK. Kedves Pedagógus, Partnerünk és Játszótársunk!

NYEREMÉNY JÁTÉK. Kedves Pedagógus, Partnerünk és Játszótársunk! Fő fejezet A termék kódja és neve A termék leírása A termék összetevői Alfejezet A termék Kedves Pedagógus, Partnerünk és Játszótársunk! Cégünk 20 éve szolgálja az Önök igényeit és elképzeléseit. Most

Részletesebben

ÖKO-Pack Zöld Programcsomag

ÖKO-Pack Zöld Programcsomag ismeretterjesztő kiállítás oktatóprogram környezettudatos csapatépítő tréning öko játszóház családi program ParasztWellness ÖKO-Pack Zöld Programcsomag Célunk a környezettudatosság terjesztése és fejlesztése,

Részletesebben

NYÁRI TÁBOR- ÉS PROGRAMAJÁNLÓ GYERMEKEKNEK 2016.

NYÁRI TÁBOR- ÉS PROGRAMAJÁNLÓ GYERMEKEKNEK 2016. NYÁRI TÁBOR- ÉS PROGRAMAJÁNLÓ GYERMEKEKNEK 2016. Kedves Szülők és Gyerekek! Az előző évekhez hasonlóan idén újra összegyűjtöttük azokat az információkat, amelyek segítségével megkönnyíthetjük a választást

Részletesebben

T Ö B B M I N T J Á T É K!

T Ö B B M I N T J Á T É K! Újdonság! játék elalváshoz Szörnyszekrény Kooperációs játék a legfiatalabb szörnyűzőknek. A játékosok közösen igyekeznek az ágy alól előbújó szörnyeket elkergetni. Kiváló szórakozás az egész családnak.

Részletesebben

2015. március 28. HÚSVÉTI KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS. 10 órától. 16 óráig. Helye: BAB-USKA Tájház Úri, Fő út 52.

2015. március 28. HÚSVÉTI KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS. 10 órától. 16 óráig. Helye: BAB-USKA Tájház Úri, Fő út 52. 2015. március 28. HÚSVÉTI KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS 10 órától 16 óráig Helye: BAB-USKA Tájház 2244. Úri, Fő út 52. Amit kínálunk: - kis állat simogató (nyuszi, bárány, kiscsibe stb.) - tojás festés - tojás

Részletesebben

Ami elmúlt, ami van és ami lesz, bele van szőve az élet szőnyegébe. (Nora Roberts) 4. rész. Két hetente megjelenő ingyenes kiadvány

Ami elmúlt, ami van és ami lesz, bele van szőve az élet szőnyegébe. (Nora Roberts) 4. rész. Két hetente megjelenő ingyenes kiadvány 4. rész Két hetente megjelenő ingyenes kiadvány Ami elmúlt, ami van és ami lesz, bele van szőve az élet szőnyegébe. (Nora Roberts) Készítette: Burián Mónika FonalDesign(er) www.fonaldesign.cafeblog.hu

Részletesebben

Játéklehetőségek a logi munkafüzetben

Játéklehetőségek a logi munkafüzetben Játéklehetőségek a logi munkafüzetben gyereketeto.hu/jatekok/jateklehetosegek-logi-munkafuzetben/ Szerző: Virag 2016. 11. 15. A Budapesti POK Őszi Pedagógiai Napok keretében tartottam egy előadást, melynek

Részletesebben

Kifogyhatatlan ötletek - Kézműveskedés a Bácsalmás 4. lakásban Veréb- Fészek

Kifogyhatatlan ötletek - Kézműveskedés a Bácsalmás 4. lakásban Veréb- Fészek Kifogyhatatlan ötletek - Kézműveskedés a Bácsalmás 4. lakásban Veréb- Fészek A februári hónap is tartalmasan és eseménydúsan telt nálunk. Sok új dolgot tanultunk és próbáltunk ki a gyerekekkel. Nagyon

Részletesebben

Jó éjszakát, Vasarely!

Jó éjszakát, Vasarely! Jó éjszakát, Vasarely! Pályázat a Szépművészeti Múzeum Múzeum+ DESIGN felhívására Blaskó Ágnes Szabó Péter A pályázati anyag leírása Az Jó éjszakát, Vasarely! társasjáték esti játék a családnak. A játék

Részletesebben

Városzöldítő Majális 2008. május 25-én Budapesten, az Erzsébet téren, a Gödör klub területén

Városzöldítő Majális 2008. május 25-én Budapesten, az Erzsébet téren, a Gödör klub területén Városzöldítő Majális 2008. május 25-én Budapesten, az Erzsébet téren, a Gödör klub területén A Levegő Munkacsoport pályázatot indított annak érdekében, hogy Budapest belső kerületeiben megnöveljék az egy

Részletesebben

Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum NYÁRI TÁBOROK. KIS MUZEOLÓGUSOK TÁBORA 7 9 éves gyerekeknek június 27. július

Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum NYÁRI TÁBOROK. KIS MUZEOLÓGUSOK TÁBORA 7 9 éves gyerekeknek június 27. július Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum NYÁRI TÁBOROK 2016 KIS MUZEOLÓGUSOK TÁBORA 7 9 éves gyerekeknek június 27. július 8. 8.00 16.00 óráig Helyszín: Cserépkályha-történeti Állandó Kiállítás, Fruhmann-ház

Részletesebben

Az Év Közösségi Kezdeményezése 2014 részletei

Az Év Közösségi Kezdeményezése 2014 részletei Az Év Közösségi Kezdeményezése 2014 részletei Jelölt megnevezése Bajnai Zöld Tündérek Ökokör Játszóház Levelezési címe 2525 Bajna, József Attila utca 3. Kapcsolattartó neve Bódiné Bakó Renáta Telefonszáma,

Részletesebben

a kedvezmények 2016 április 19. és 2016. május 31. között érvényesek Csajos Cuccok Ékszer Webáruház http://www.csajoscuccok.eu Anyák napjára, ballagásra tökéletes ajándék egy szép ékszer. Lepd meg szerettedet

Részletesebben

Kedves gyerekek! A kalandpark

Kedves gyerekek! A kalandpark Kedves gyerekek! Szeretném bemutatni nektek a gyulai GELLÉNY birtokot, ahol a kirándulásunk harmadik napját fogjuk tölteni. Ez a birtok, megfelelő helyszín a tökéletes lakodalomhoz, családi eseményekhez,

Részletesebben

Bogácsi programok 2014

Bogácsi programok 2014 Bogácsi programok 2014 III. Falusi Kamra Mustra és IV. Bogácsi Kocsonyafőző Verseny 2014. február 01. Közösségi Ház A III. alkalommal megrendezésre kerülő Falusi Kamra Mustra vendégei több település éléskamrájába

Részletesebben

Csapatépítő tréning ajánlatok

Csapatépítő tréning ajánlatok Csapatépítő tréning ajánlatok Céges rendezvények, csapatépítő tréningek alkalmával ma már elengedhetetlen fontosságúvá vált a megfelelő helyszín kiválasztása, amelyet nem csupán a könnyű megközelíthetőség

Részletesebben

Játékok. Fa puzzle-ok. JM 13801 Közlekedési eszközök puzzle. JM 12804 Óriás puzzle ZOO. JM 13803 Story puzzle Tom új házat épít 2-3 ÉV 3-4 ÉV

Játékok. Fa puzzle-ok. JM 13801 Közlekedési eszközök puzzle. JM 12804 Óriás puzzle ZOO. JM 13803 Story puzzle Tom új házat épít 2-3 ÉV 3-4 ÉV JM 13801 Közlekedési eszközök puzzle A doboz négy darab puzzlet tartalmaz, melyek 2, 3, 4 illetve 5 darabból állnak. Ez a játék lehet az első puzzle, melyen felfedezik a gyerekek a kirakók világát. Fa

Részletesebben

SET. Például: SET mert: Szín: 3 egyforma. Alak: 3 egyforma. Darab: 3 egyforma. Telítettség: 3 különböző

SET. Például: SET mert: Szín: 3 egyforma. Alak: 3 egyforma. Darab: 3 egyforma. Telítettség: 3 különböző 1 SET A SET játékszabályairól röviden, már ha valaki nem ismerné: Hogy néznek ki a kártyalapok? Minden kártyán van egy ábra, aminek 4 jellemzője van. Minden kategória további három különböző lehetőséget

Részletesebben

5 napos Erdei iskola Program (E)

5 napos Erdei iskola Program (E) 5 napos Erdei iskola Program (E) 1. nap 2. nap 3. nap 4.nap 5. nap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek 7.45 ébresztő ébresztő ébresztő ébresztő 8.00 reggeli reggeli reggeli reggeli 9.00- délelőtti prg 10.00:

Részletesebben

JÁTÉKOSLÉT 2013 KÉRDŐÍV eredmények. 5. rész Játékosok MOTIVÁCIÓI

JÁTÉKOSLÉT 2013 KÉRDŐÍV eredmények. 5. rész Játékosok MOTIVÁCIÓI Eötvös Loránd Tudományegyetem, Társadalomtudományi Kar, Szociológia Doktori Iskola Fromann Richárd JÁTÉKOSLÉT 2013 KÉRDŐÍV eredmények 5. rész Játékosok MOTIVÁCIÓI www.jatekkutatas.hu Interdiszciplináris

Részletesebben

Kincses Természet. Erdő Anyó meséi. Szerződésszám: 16/1/KA219/022948

Kincses Természet. Erdő Anyó meséi. Szerződésszám: 16/1/KA219/022948 Kincses Természet Erdő Anyó meséi Szerződésszám: 16/1/KA219/022948 Kincses Természet- Erdő anyó meséi Víz, víz tiszta víz 2018. március CÉL: Óvodánk természeti környezetének felfedezése, megismerése- Természetünk

Részletesebben

REGINA Fórum Hírlevél 2011. 1. szám

REGINA Fórum Hírlevél 2011. 1. szám REGINA Fórum Hírlevél 2011. 1. szám 2011. február elsején nyílt meg a REGINA Fórum elnevezésű jótékonysági bolt Gödöllő szívében, az Átrium Üzletház földszintjén. Az üzlet a helyi és térségi lakosok számára

Részletesebben

egy fogalom Gyártja: Malte Haaning Plastic A/S, Dánia

egy fogalom Gyártja: Malte Haaning Plastic A/S, Dánia egy fogalom Gyártja: Malte Haaning Plastic A/S, Dánia Mi a HAMA? A HAMA egy olyan kreációs játékcsalád, amellyel színes alaplapok és gyöngyök segítségével egyszer u vagy egészen bonyolult minták, képek,

Részletesebben

Szegedi Tudományegyetem

Szegedi Tudományegyetem Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula pedagógusképző kar Tanító- és Óvóképző Intézet Óvóképző Szakcsoport Játékpedagógia Készítette: Szikora Andrea (SZAVAIF.SZE) 2014.12.01. Oktató: Dr. Sztanáné dr. Babics

Részletesebben

Halloween Összefoglaló: Gyülekező. Kézműves foglalkozás Bázisos játék A bázisok nevei és feladatok röviden: 1. bázis Halász Hat Alma (Halász Alma)

Halloween Összefoglaló: Gyülekező. Kézműves foglalkozás Bázisos játék A bázisok nevei és feladatok röviden: 1. bázis Halász Hat Alma (Halász Alma) Halloween Összefoglaló: A program a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolában került megrendezésre 2012. október 27-én 14:00 órai kezdettel. Rendezvényünkön 60 jelmezbe öltözött gyermek jelent meg. Nagyon

Részletesebben

AJÁNDÉKCSOMAG KATALÓGUS 2013

AJÁNDÉKCSOMAG KATALÓGUS 2013 AJÁNDÉKCSOMAG KATALÓGUS 2013 Kedves Vásárlónk, Katalógusunkat úgy állítottuk össze, hogy mindenki megtalálja a megfelelő ünnepi meglepetést. Akár családtagjainak és barátainak, akár munkatársainak vagy

Részletesebben

TEMATIKUS PROGRAMAJÁNLATOK VANNAK AKIKBEN A STÍLUS A GONDOLATOKBAN SZÜLETIK BALATONQUALITY RENDEZVÉNYSZERVEZŐ IRODA

TEMATIKUS PROGRAMAJÁNLATOK VANNAK AKIKBEN A STÍLUS A GONDOLATOKBAN SZÜLETIK BALATONQUALITY RENDEZVÉNYSZERVEZŐ IRODA TEMATIKUS PROGRAMAJÁNLATOK VANNAK AKIKBEN A STÍLUS A GONDOLATOKBAN SZÜLETIK BALATONQUALITY RENDEZVÉNYSZERVEZŐ IRODA 20-AS ÉVEK AMERIKÁJA - A bűnbarlangban a szerencsejátéké, a szeszé, a fegyvereké a főszerep.

Részletesebben

Készítette: Jankóné Jónás Zsuzsa BEMUTATÓ A BOGÁCSI BÜKKALJA ÁLTALÁNOS ISKOLA SZÜLŐI MUNKAKÖZÖSSÉGÉNEK MUNKÁJÁRÓL 2014. NOVEMBER 2015.

Készítette: Jankóné Jónás Zsuzsa BEMUTATÓ A BOGÁCSI BÜKKALJA ÁLTALÁNOS ISKOLA SZÜLŐI MUNKAKÖZÖSSÉGÉNEK MUNKÁJÁRÓL 2014. NOVEMBER 2015. Készítette: Jankóné Jónás Zsuzsa BEMUTATÓ A BOGÁCSI BÜKKALJA ÁLTALÁNOS ISKOLA SZÜLŐI MUNKAKÖZÖSSÉGÉNEK MUNKÁJÁRÓL 2014. NOVEMBER 2015. NOVEMBER A következő programok nem valósulhattak volna meg a Szülői

Részletesebben

U6-os korosztály a 2006-ban születettek és U7-es korosztály a 2005-ben születettek. Készítette: Rugovics Vendel

U6-os korosztály a 2006-ban születettek és U7-es korosztály a 2005-ben születettek. Készítette: Rugovics Vendel U6-os korosztály a 2006-ban születettek és U7-es korosztály a 2005-ben születettek Készítette: Rugovics Vendel 1 Mottó: A csapatnak igazodnia kell a korosztályok életkori sajátosságaihoz. ( UEFA) Az új

Részletesebben

Világgá megyek! Népmesékkel reggeltől estig Beszámoló

Világgá megyek! Népmesékkel reggeltől estig Beszámoló Világgá megyek! Népmesékkel reggeltől estig Beszámoló A Népmese napjához kötődő programunkat azzal a céllal terveztük, hogy hozzásegítsük a kisiskolás korosztály képviselőit a mesékben való elmélyüléshez,

Részletesebben

ERASMUS SZAKMAI GYAKORLATI BESZÁMOLÓ

ERASMUS SZAKMAI GYAKORLATI BESZÁMOLÓ NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM APÁCZAI CSERE JÁNOS KAR ERASMUS SZAKMAI GYAKORLATI BESZÁMOLÓ Gyakorlati hely: Park Hotel Le Sorgenti Gyakorlat időtartama: 2012. május 01.-augusztus 01. Készítette: Szabó Alexandra

Részletesebben

Képek a Gondozási Központ életéből

Képek a Gondozási Központ életéből 2010. május 5 Képek a Gondozási Központ életéből Várják az ebédet! Mini ló - mini lovas A gyerekek táncoltak az időseknek A Népdalkör Anyák Napi műsora MEGHÍVÓ Tisztelettel meghívjuk Önt 2010. május 30-án

Részletesebben

Bogácsi programok 2013

Bogácsi programok 2013 Bogácsi programok 2013 II. Falusi Kamra Mustra és IV. Bogácsi Kocsonyafőző Verseny 2013. február 02. Bükkalja Általános Iskola A II. alkalommal megrendezésre kerülő Falusi Kamra Mustra vendégei több település

Részletesebben

KARÁCSONYI ajándékkártya

KARÁCSONYI ajándékkártya KARÁCSONYI ajándékkártya s z a b a d u l ó j á t é k A J Á N D É K KÁRTYA 60 perced van! 60 perced van! Elmegyógyintézet Casino Backstage pálya pálya pálya Időpont foglalás: Kód: Érvényes: 2019. február

Részletesebben

Herman Ottó Vándortanösvény (interaktív polihisztor játszóház)

Herman Ottó Vándortanösvény (interaktív polihisztor játszóház) készítette : a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület a Nemzeti Környezetügyi Intézet támogatásával 2o14, 2o15, 2o16 Miért a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület készítette? -Az egyesület az egyik legrégibb

Részletesebben

Csípd meg akciós áron dögös őszi kínálatunkat, s újítsd be a szezon legtrendibb újdonságait!

Csípd meg akciós áron dögös őszi kínálatunkat, s újítsd be a szezon legtrendibb újdonságait! Kattints ide,ha nem jelenik meg 52/38 szám 2014.09.23. www.perfectnails.hu Csípd meg akciós áron dögös őszi kínálatunkat, s újítsd be a szezon legtrendibb újdonságait! A teljes akciós kínálatunkat keresd

Részletesebben

46. Grósz Erzsébet: A MAGYAR KÁRTYA a fejlesztésben

46. Grósz Erzsébet: A MAGYAR KÁRTYA a fejlesztésben 46. Grósz Erzsébet: A MAGYAR KÁRTYA a fejlesztésben A matematikai készségek kialakítása, és megerősítése a magyar kártya segítségével Kidolgozta: Grósz Erzsébet fejlesztő pedagógus A magyar kártya méltatlanul

Részletesebben

Stone Age. Style is the goal kiegészítő

Stone Age. Style is the goal kiegészítő Stone Age Style is the goal kiegészítő Előkészületek 1. Tegyük az új játéktáblát az eredetire. 2. A díszeket (10 fog és 5 gyűrű) a vadászmezőre tesszük az étel korongok mellé. 3. A fát az erdőre tesszük.

Részletesebben

Nem lehet elég korán kezdeni! Ahhoz, hogy megtanuljunk játszani, gyakorolnunk kell!

Nem lehet elég korán kezdeni! Ahhoz, hogy megtanuljunk játszani, gyakorolnunk kell! Nem lehet elég korán kezdeni! Ahhoz, hogy megtanuljunk játszani, gyakorolnunk kell! Az edzéseken fontos a fegyelem. Ha végrehajtjuk az edző kérését, akkor lehetünk egyre ügyesebbek. Pista bácsi megtanít

Részletesebben

A játékosok választanak különböző színű bábukat, mindenki 3 fél színből. Kettő a tényezőké, egy a szorzat bábu színe. Ezeket megjegyzik.

A játékosok választanak különböző színű bábukat, mindenki 3 fél színből. Kettő a tényezőké, egy a szorzat bábu színe. Ezeket megjegyzik. SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ FEJLESZTŐ ESZKÖZÖK 1 2 3 3 4 5 6 7 4 Szerző: Szabó Ottilia 1. SZORZÁS MÁTRIX TÁBLA Eszközök: - szorzatokat tartalmazó tábla, a tényezők fent és bal oldalon - 20-30 bábu - 1-1 vagy 2-2 db

Részletesebben