Receptszponzorációs lehetőségek 2015

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Receptszponzorációs lehetőségek 2015"

Átírás

1 Receptszponzorációs lehetőségek 2015

2 Receptszponzorációs lehetőségek a gasztro lapcsoportban Jól körülhatárolt női célcsoportoknak szóló, konyhaművészethez kapcsolódó tartalmak. A tematikus szerkesztőségi anyagok mellett kínálunk kapcsolódási lehetőséget a hirdetőinknek, RECEPTEK SZPONZORÁCIÓJÁVAL. Megjelenés: havonta Pld. szám: Olvasottság: 116 ezer Megjelenés: évente 6 szám Nyomott pld. szám: * Megjelenés: évente 6 szám Értékesített pld. szám: Megjelenés: évente 3 szám Értékesített pld. szám: ** Forrás: TNS Hoffmann NOK olvasottságkutatás 2014/ /1. né Példányszám adatok: MATESZ Gyorsjelentés 2015.I. né. aktívan értékesített pld. *Central Médiacsoport, Terjesztési Osztály, átlag **Central Médiacsoport, Terjesztési Osztály, november

3 Affinitás Olvasók százalékos megoszlása A gasztro lapcsoport olvasóinak receptekkel kapcsolatos attitűdje Érdekelnek a magazinokban a főzéssel, receptekkel kapcsolatos tematikák 95% 184 Nők Lapja Konyha 100% 90% 80% 70% 60% 50% 40% 30% 20% 10% 0% Nők Lapja Konyha 16% 49% 0% 5% 10% 15% 20% 25% 30% 35% 40% 45% 50% Szeretek új recepteket kipróbálni Főzésnél szükségem van receptekre Forrás: TGI-NOK 2014/1-4

4 Nők Lapja Konyha & Desszert receptszponzoráció A szponzoráció megjelenése: Receptenként egy termékfotót VAGY logót és a hozzávalók felsorolásában a termék nevét közöljük le. A támogatható felület: RECEPT (db), egy recept mérete: min. 1/3 oldal.* Ennél a megjelenési formánál a szerkesztőségi tematika szerint készülő recept vagy receptek szponzorálhatóak meg, ezért értelemszerűen a megjelenő recept kiválasztása és a megjelenés mérete kizárólag a szerkesztőség kompetenciája. Amennyiben a kiválasztott lapszámban a támogató terméke szerinti receptet a szerkesztőség nem tervez vagy nem tud megoldani, akkor a receptszponzoráció nem valósítható meg. * a szerkesztőségi anyag tördelésétől és az oldalon elhelyezni tervezett receptek számától függően. FONTOS! Meglévő, a tervezett tematikában szereplő receptekhez való kapcsolódásnak nincs sem szerkesztőségi, sem produkciós költsége. Egyedi, a tervezett tematikától eltérő recept igények esetén, szerkesztőségi egyeztetést követően megoldható lehet a receptszponzoráció. Ez esetben azonban a recept előállítási költsége (PRODUKCIÓS KÖLTSÉG) külön fizetendő.

5 Nők Lapja Konyha & Desszert receptszponzoráció A receptszponzorációk a lap szakmai nívójának megfelelő szerkesztőségi tartalommal készülnek. A receptszponzorációt igénybe vevő ügyfelünk természetesen megjelenés előtt megtekintheti a támogatott receptet, azonban kifogását csak tárgyi tévedés esetén tudjuk figyelembe venni. A lap átfutási ideje miatt, szponzorációs igényt legkésőbb a megjelenés előtt 1,5 hónappal tud a szerkesztőség elfogadni. A receptszponzoráció lehetőségének hiányában, recept-sas megjelenés valósítható meg. (ld. később)

6 Nők Lapja Konyha Recept-SAS Tematikától lényegesen eltérő recept igény esetén vagy, ha a szerkesztőség által felajánlott receptek az ügyfél számára nem megfelelőek, akkor az egyedi igények megvalósítására a recept- SAS felületeink alkalmasak, a szokásos SAS kondíciókkal. (költségek részletezése lent) Szponzorálható recept: 1/2 oldal felületen 1 db recept 1/1 oldal felületen 2 db recept 2/1 oldal felületen 3 db recept megjelenítése FONTOS! A recept-sas megjelenéseknél a recepteket (recept+ételfotó) a megrendelő biztosítja. Ebben az esetben csak SAS szerkesztőségi költség fizetendő. Igény esetén a szerkesztőség a recept elkészítését is vállalja. Ez esetben a receptek előállításának plusz PRODUKCIÓS költsége van!

7 Nők Lapja Konyha 4 oldalas tematikus melléklet A 4 oldalas melléklet a lap megszokott terjedelmén belül készül. A melléklet minden receptje a hirdető terméke(i)nek felhasználásával készül. A melléklet 2 oldalpáron jelenik meg. Tartalmi elemek A melléklet nyitóoldalán (bal) egy recept jelenik meg logóval, termékfotóval. Az ezt követő két oldalon az ügyfél igényei szerint további négy vagy öt recept jelenhet meg termékfotó elhelyezéssel, a lap layoutjához és rovatstruktúrájához igazodva. A záró, negyedik (jobb) oldalon a megrendelő 1/1 oldalas direkt hirdetése jelenik meg. A receptekben a hozzávalóknál és az ételleírásnál névvel is szerepeltetjük a hirdető termékét. A megrendelő logója az oldalakon frekventált elhelyezést kap (lap tetején vagy alul). Megrendelési határidő: megjelenés előtt 7 héttel!

8 Nők Lapja Konyha 8 oldalas tematikus melléklet A 8 oldalas melléklet a lap megszokott terjedelmén felül készül. A melléklet minden receptje a hirdető terméke(i)nek felhasználásával készül. A melléklet 4 oldalpáron jelenik meg. Tartalmi elemek A melléklet nyitóoldalán (bal) egy recept jelenik meg logóval, termékfotóval. A mellékleten belül 1/1 oldal méretű direkt hirdetés megjelentetésére van lehetőség. Minden további oldalon a hirdető brand-jének megfelelő receptek jelennek meg, a lap layoutja és rovatstruktúrája szerint. A receptekben a hozzávalóknál és az étel leírásoknál névvel is szerepeltetjük a hirdető termékét. A megrendelő logója az oldalakon frekventált elhelyezést kap (lap tetején vagy alul). FONTOS! A recept-sas megjelenéseknél a recepteket (recept+ételfotó) a megrendelő biztosítja. Ebben az esetben csak SAS szerkesztőségi költség fizetendő. Igény esetén a szerkesztőség a recept elkészítését is vállalja. Ez esetben a receptek előállításának plusz PRODUKCIÓS költsége van! A 8 oldalas melléklet elkészítése és beemelése miatt felmerülő külön költségeket (papír, előkészítés, nyomás, művelet, stb.) az ár már tartalmazza! Megrendelési határidő: megjelenés előtt 10 héttel!

9 Lajos Mari Konyhája receptszponzorációs lehetőségek Megjelenés formája 1/3, 1/2 és 1/1 oldalas receptek, a rovatok különböző struktúrája szerint Értékesíthető felületek : RECEPT (db), egy recept mérete: minimum 1/3 oldal. A megjelenés kivitele: Termékfotó elhelyezése VAGY logó megjelenés a támogatott receptnél. A támogató termékének neve a recept hozzávalók között valamint az elkészítés folyamatában megjelenítve. FONTOS! Mivel a lap meglévő fotóanyagok felhasználásával készül, így csak a szerkesztőség által tervezett tematikában szereplő receptekhez való kapcsolódásra van lehetőség, ennek nincs sem szerkesztőségi, sem produkciós költsége. Fentiek miatt a recept szponzorációs lehetőségek, témák pontos előzetes egyeztetést igényelnek! Megjelenés: 5 lapszám Terjedelem: 48 + borító

10 Nők Lapja Konyha Desszert receptszponzoráció Megjelenés formája Jellemzően 1,5, 1/1 és1/2 oldalas receptek. Értékesíthető felületek: RECEPT (db), egy recept mérete minimum ½ oldal. A megjelenés kivitele: Termékfotó elhelyezése VAGY logó megjelenése a támogatott receptnél A támogató termékének neve a recept hozzávalók között valamint az elkészítés folyamatában megjelenítve FONTOS! Meglévő, a tervezett tematikában szereplő receptekhez való kapcsolódásnak nincs sem szerkesztőségi, sem produkciós költsége. Egyedi, a tervezett tematikától eltérő recept igények esetén, szerkesztőségi egyeztetést követően megoldható lehet a receptszponzoráció. Ez esetben azonban, a recept előállítási költsége (PRODUKCIÓS KÖLTSÉG) külön fizetendő.

11 Meglepetés Konyha & Rejtvény receptszponzorációs lehetőségek Megjelenés formája 1/3, 1/2, 2/3 és 1/1 oldalas receptek Értékesíthető felületek: RECEPT (db), egy recept mérete minimum 1/3 oldal. A megjelenés kivitele: Termékfotó elhelyezése VAGY logó megjelenése a támogatott receptnél A támogató termékének neve a recept hozzávalók között valamint az elkészítés folyamatában megjelenítve FONTOS! Meglévő, a tervezett tematikában szereplő receptekhez való kapcsolódásnak nincs sem szerkesztőségi, sem produkciós költsége. Egyedi, a tervezett tematikától eltérő recept igények esetén, szerkesztőségi egyeztetést követően megoldható lehet a receptszponzoráció. Ez esetben azonban, a recept előállítási költsége (PRODUKCIÓS KÖLTSÉG) külön fizetendő.

12 Meglepetés Konyha & Rejtvény Bővített receptszponzorációs lehetősége Lehetőséget biztosítunk az ügyfél EGYEDI IGÉNYEI szerint készülő receptre is, ha az a lap tematikájához szorosan kapcsolódik. Itt a szokásos szponzorációs megjelenések kivitelezési lehetőségein kívül (ld. egyszerű receptszponzorációk) a szponzoráló termék szerepelhet az egyedileg fotózott ételfotókon. Megjelenés formái (felületi lehetőségei) megegyeznek a receptszponzorációknál szereplőkkel: 1/3, 1/2, 2/3 és 1/1 oldalas receptek Értékesíthető felületek: RECEPT (db), egy recept mérete minimum 1/3 oldal. FONTOS! Az egyedi igények szerint készülő, termék fotózással készülő, bővített receptszponzorációk, szerkesztőségi valamint produkciós költséggel készülnek, aminek összege előzetes egyeztetést igényel! A recept oldalak gyártási átfutás ideje miatt a szponzoráció megrendelésének határideje: MEGJELENÉS ELŐTT EGY HÓNAPPAL!

13 Receptszponzorációs lehetőségek a tematikus lapcsoportban Jól körülhatárolt női célcsoportoknak szóló, élethelyzetekhez vagy életmódhoz kapcsolódó tartalmak. A nőket érintő általános és tematikus szerkesztőségi anyagok mellett kínálunk kapcsolódási lehetőséget a hirdetőinknek, RECEPTEK SZPONZORÁCIÓJÁVAL. Megjelenés: havonta Pld. szám: Olvasottság: 69 ezer Megjelenés: évente 9 szám Pld. szám: Megjelenés: havonta Pld. szám: Olvasottság: 94 ezer Megjelenés: évente 8 szám Pld. szám: Forrás: TNS Hoffmann NOK olvasottságkutatás 2014/ /1. né Példányszám adatok: MATESZ Gyorsjelentés 2015.I. né. aktívan értékesített pld.

14 Affinitás Olvasók százalékos megoszlása A tematikus lapcsoport olvasóinak receptekkel kapcsolatos attitűdje Érdekelnek a magazinokban a főzéssel, receptekkel kapcsolatos tematikák % 78% 77% Nők Lapja Egészség Otthon Praktika 100% 90% 80% 70% 60% 50% 40% 30% 20% 10% 0% Otthon 32% 41% Praktika 31% 47% Nők Lapja Egészség 21% 48% 0% 5% 10% 15% 20% 25% 30% 35% 40% 45% 50% Szeretek új recepteket kipróbálni Főzésnél szükségem van receptekre Forrás: TGI-NOK 2014/1-4

15 OTTHON Gasztro rovat Gasztró receptek A rovat teljes terjedelme: 3-4 oldalon A rovat kivitele: Havonta, bizonyos témában készülő oldalak, a laphoz illeszkedő téma megközelítéssel, receptekkel. Ebben a rovatrészben a szponzorálható felület: RECEPT (db), egy recept mérete minimum: 1/3 oldal méretben (változóan a téma függvényében), ez ELŐZETES szerkesztőségi TÉMAEGYEZTETÉST IGÉNYEL! A megjelenés kivitele: receptenként egy termékfotót és a hozzávalók felsorolásában a termék nevét közöljük le.

16 OTTHON Gasztro rovat Juditnál, otthon A rovat teljes terjedelme: 2-3 oldalon A rovat kivitele: A tördelési forma a téma és fotóanyag függvénye. A rovat az utolsó oldalon, a tematikához kapcsolhatóan szponzorációs csíkkal (rovatszponzoráció formájában) szponzorálható. A megjelenés kivitele: szponzorcsík az utolsó oldal alján, termékfotó, logó, szlogen, rövid szöveg megjelenítésére van lehetőség.

17 Nők Lapja Egészség Étrend & mozgás rovat A rovat teljes terjedelme: 2 oldalpár (4 recept) Szponzorálható felület: RECEPT (db), egy recept mérete min. 1/2 oldal. A receptek havonta egy-egy téma köré csoportosíthatók, amelyek a megszokott ízeket egészségesebb formában mutatják be. A megjelenés: A támogató termékének neve megjelenik a receptben a hozzávalók között, valamint receptenként egy termékfotót VAGY logót közlünk. Csatlakozni a szerkesztőség által megadott tematikához lehet. Ettől eltérő igény esetén előzetes egyeztetés szükséges! FONTOS! Meglévő, a tervezett tematikában szereplő receptekhez való kapcsolódásnak nincs sem szerkesztőségi, sem produkciós költsége. Egyedi, a tervezett tematikától eltérő recept igények esetén, szerkesztőségi egyeztetést követően megoldható lehet a receptszponzoráció. Ez esetben azonban, a recept előállítási költsége (PRODUKCIÓS KÖLTSÉG) külön fizetendő.

18 Praktika Főételek rovat A rovat terjedelme 3/1 oldal Értékesíthető felületek: RECEPT (db), egy recept mérete minimum 1/2 oldal. A rovat kivitele: A szerkesztőség által készített receptek fogások szerint felosztva. A megjelenés kivitele: Termék fotó VAGY logó megjelenése minden támogatott receptnél A támogató termékének neve a recept hozzávalók között valamint az elkészítés folyamatában megjelenítve FONTOS! Meglévő, a tervezett tematikában szereplő receptekhez való kapcsolódásnak nincs sem szerkesztőségi, sem produkciós költsége. Egyedi, a tervezett tematikától eltérő recept igények esetén, szerkesztőségi egyeztetést követően megoldható lehet a receptszponzoráció. Ez esetben azonban, a recept előállítási költsége (PRODUKCIÓS KÖLTSÉG) külön fizetendő.

19 Praktika Desszertek, sütik rovat A rovat terjedelme 2/1 oldal Egy recept felülete minimum kb. 1/4 oldal A rovat kivitele: A szerkesztőség által készített receptek előre tervezett tematikában, időszaki aktualitásokhoz kapcsolódva. A támogatható felület: RECEPT (db), egy recept mérete minimum 1/4 oldal. A megjelenés kivitele: Termékfotó elhelyezése VAGY logó megjelenése a támogatott receptnél. A támogató termékének neve a recept hozzávalók között valamint az elkészítés folyamatában megjelenítve. Ebben a rovatban csak a szerkesztőség által megadott tematikához lehet csatlakozni szponzorációval. FONTOS! Meglévő, a tervezett tematikában szereplő receptekhez való kapcsolódásnak nincs sem szerkesztőségi, sem produkciós költsége. Egyedi, a tervezett tematikától eltérő recept igények esetén, szerkesztőségi egyeztetést követően megoldható lehet a receptszponzoráció. Ez esetben azonban, a recept előállítási költsége (PRODUKCIÓS KÖLTSÉG) külön fizetendő.

20 Nők Lapja Psziché Ízek és élmények rovat A rovat terjedelme: 4/1 oldal Egy recept felülete általában: 1/1 oldal A rovat kivitele: A szerkesztőség által készített receptek előre tervezett tematikában, időszaki aktualitásokhoz kapcsolódva. A támogatható felület: RECEPT (db), egy recept mérete minimum 1/1 oldal. A megjelenés kivitele: Termékfotó elhelyezése VAGY logó megjelenése a támogatott receptnél. A támogató termékének neve a recept hozzávalók között valamint az elkészítés folyamatában megjelenítve. Ebben a rovatban csak a szerkesztőség által megadott tematikához lehet csatlakozni receptszponzorációval. FONTOS! Meglévő, a tervezett tematikában szereplő receptekhez való kapcsolódásnak nincs sem szerkesztőségi, sem produkciós költsége. Egyedi, a tervezett tematikától eltérő recept igények esetén, szerkesztőségi egyeztetést követően megoldható lehet a receptszponzoráció. Ez esetben azonban, a recept előállítási költsége (PRODUKCIÓS KÖLTSÉG) külön fizetendő.

21 Receptszponzorációs lehetőségek a Női lapcsoportban A nőket nap mint nap foglalkoztató témák sokszínű feldolgozását kínálják női magazinjaink: szépségápolási, divat- és életviteli tanácsok, ezotéria, gasztronómia, lelki témák, a nőket érintő társadalmi kérdések, jól szegmentált női tömeglapjainkban. Ezek mellett kínálunk kapcsolódási lehetőséget a hirdetőinknek, RECEPTEK SZPONZORÁCIÓJÁVAL. Megjelenés: hetente Pld. szám: Olvasottság: 749 ezer Megjelenés: hetente Pld. szám: Olvasottság: 300 ezer Forrás: TNS Hoffmann NOK olvasottságkutatás 2014/ /1. né Példányszám adatok: MATESZ Gyorsjelentés 2015.I. né. aktívan értékesített pld.

22 A női lapcsoport olvasóinak receptekkel kapcsolatos attitűdje Affinitás Olvasók százalékos megoszlása Érdekelnek a magazinokban a főzéssel, receptekkel kapcsolatos tematikák 81% 79% 157 Meglepetés 152 Nők Lapja 100% 90% 80% 70% 60% 50% 40% 30% 20% 10% 0% Meglepetés 30% 51% Nők Lapja 24% 45% 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% Szeretek új recepteket kipróbálni Főzésnél szükségem van receptekre Forrás: TGI-NOK 2014/1-4.

23 Nők Lapja magazin Konyha rovat Séfek és bloggerek receptjei A rovat teljes terjedelme: általában 3 oldal, 7 recept Szponzorálható felület: RECEPT (db), egy recept mérete min. 1/3 oldal. A megjelenés kivitele: Termékfotó elhelyezése VAGY logó megjelenés a támogatott receptnél. A támogató termékének neve a recept hozzávalók között valamint az elkészítés folyamatában megjelenítve. *tematikától, a szerkesztőségi anyag tördelésétől és az oldalon elhelyezni tervezett receptek számától függően FONTOS! Meglévő, a tervezett tematikában szereplő receptekhez való kapcsolódásnak nincs sem szerkesztőségi, sem produkciós költsége. Egyedi, a tervezett tematikától eltérő recept igények esetén, szerkesztőségi egyeztetést követően megoldható lehet a receptszponzoráció. Ez esetben azonban, a recept előállítási költsége (PRODUKCIÓS KÖLTSÉG) külön fizetendő.

24 Nők Lapja magazin Konyha rovathoz kapcsolódó Recept-SAS A konyha rovathoz kapcsolódó Recept-SAS megjelenésre a rovat 3. oldalát követő jobb oldalon álló 1/2 vagy 1/1 oldalas felületen van lehetőség. A megjelenés kivitele: Recept-SAS igény esetén 1/2 oldalas felületen kb. 1-2 recept, míg 1/1 felületen 2-3 recept megjelenése oldható meg esztétikusan. Ez a megjelenés lehet tematika független. A receptben lehetőség van termékfotó és/vagy logó elhelyezésre valamint a támogató termékének neve is szerepelhet a recept hozzávalók között és az elkészítés folyamatában. FONTOS! A recept-sas megjelenéseknél a recepteket (recept+ételfotó) a megrendelő biztosítja. Ebben az esetben csak SAS szerkesztőségi költség fizetendő. Igény esetén a szerkesztőség a recept elkészítését is vállalja. Ez esetben a receptek előállításának plusz PRODUKCIÓS költsége van!

25 Meglepetés magazin Konyha rovat A rovat teljes terjedelme: 4/1 oldal, melyből 3/1 oldal recept, 1/1 oldal a vegyes konyhatippek összeállítás Egyszerű receptszponzorációként a szponzorálható recept felülete: RECEPT (db), egy recept mérete minimum 1/3 oldal. A rovat kivitele: A rovat megjelenése hetente, egy előre tervezett tematikához kapcsolódó tartalommal. Első 1/1 oldal: recept oldal (1 recepttel), Második 1/1 oldal: recept oldal (2 db fél oldalas recepttel), Harmadik 1/1 oldal: recept oldal (1 recepttel), Negyedik oldal: vegyes konyhatippek A megjelenés kivitele: Termékfotó elhelyezése VAGY logómegjelenése minden támogatott receptnél. A támogató termékének neve a recept hozzávalók között valamint az elkészítés folyamatában megjelenítve. FONTOS! Meglévő, a tervezett tematikában szereplő receptekhez való kapcsolódásnak nincs sem szerkesztőségi, sem produkciós költsége. Egyedi, a tervezett tematikától eltérő recept igények esetén, szerkesztőségi egyeztetést követően megoldható lehet a receptszponzoráció. Ez esetben azonban, a recept előállítási költsége (PRODUKCIÓS KÖLTSÉG) külön fizetendő.

26 Receptszponzorációs lehetőségek a Női glossy lapcsoportban Változatos tematika a vásárlási tippektől a könnyed olvasmányokon át az igényes magazintartalomig, a fiatal és középkorú, fizetőképes keresletet alkotó, minőségorientált városi nőknek. Ezek mellett kínálunk kapcsolódási lehetőséget a hirdetőinknek, RECEPTEK SZPONZORÁCIÓJÁVAL. Megjelenés: havonta Pld. szám: Olvasottság: 120 ezer Megjelenés: évente 6 szám Pld. szám: Olvasottság: 56 ezer Megjelenés: negyedévente Pld. szám: * Olvasottság: 88 ezer Forrás: TNS Hoffmann NOK olvasottságkutatás 2014/ /1. né Példányszám adatok: MATESZ Gyorsjelentés 2015.I. né. aktívan értékesített pld. *Matesz Print Audit I. fé. összesen értékesített pld

27 Affinitás Olvasók százalékos megoszlása A női glossy lapcsoport olvasóinak receptekkel kapcsolatos attitűdje Érdekelnek a magazinokban a főzéssel, receptekkel kapcsolatos tematikák 83% 82% 60% Nők Lapja Évszakok Wellness Cosmopolitan 100% 90% 80% 70% 60% 50% 40% 30% 20% 10% 0% Nők Lapja Évszakok 24% 45% Cosmopolitan 33% 45% Wellness 30% 43% 0% 5% 10% 15% 20% 25% 30% 35% 40% 45% 50% Szeretek új recepteket kipróbálni Főzésnél szükségem van receptekre Forrás: TGI-NOK 2014/1-4.

28 Cosmopolitan Gasztro rovat Receptek csak ügyféligény esetén készülnek! A rovat felülete: általában 1 recept 1 oldalon A támogatható felület: RECEPT (db), egy recept mérete minimum 1/1 oldal. A rovat kivitele: Trendi, könnyen elkészíthető ételek. A megjelenés kivitele: A receptekben a hozzávalók leírásában termékmegnevezés, valamint logó vagy termékfotó megjelenítésére van lehetőség. Kizárólag a szerkesztőség által megadott tematikákhoz lehet receptszponzorációval csatlakozni, ezért a szponzoráló termék és a megvalósítható recept előzetes egyeztetést igényel! Megfelelő tematika hiányában a megjelenés recept-sas formában valósítható meg. Ebben az esetben a SAS szerkesztőségi költségén felül, technikai költséggel is számolni kell, melynek összege előzetes egyeztetést igényel.

29 Wellness Táplálkozás rovat A receptoldalak teljes terjedelme: 4/1 oldal (5 vagy 6 recept, egy témakörből válogatva) A rovat kivitele: viszonylag könnyen elkészíthető, egészséges ételek fotói recepttel, melyben a hozzávalók listáján és az elkészítés módján kívül az ételek elkészítési idejét is megjelenítjük. A támogatható felület: RECEPT (db), egy recept mérete minimum 1/2 oldal. A megjelenés kivitele: Termékfotó elhelyezése VAGY logó megjelenése a támogatott receptnél. A támogató termékének neve a recept hozzávalók között valamint az elkészítés folyamatában megjelenítve. Kiegészítő megjelenési lehetőség: Tematikus 1/2 oldalas SAS vagy direkt hirdetés elhelyezése, ha a hirdetés illeszkedik a témához! FONTOS! Meglévő, a tervezett tematikában szereplő receptekhez való kapcsolódásnak nincs sem szerkesztőségi, sem produkciós költsége. Egyedi, a tervezett tematikától eltérő recept igények esetén, szerkesztőségi egyeztetést követően megoldható lehet a receptszponzoráció. Ez esetben azonban, a recept előállítási költsége (PRODUKCIÓS KÖLTSÉG) külön fizetendő.

30 Nők Lapja Évszakok Konyha rovat A rovat teljes terjedelme: 2/1 oldal, 3 recept A támogatható felület: RECEPT (db), egy recept mérete minimum 1/2 oldal. A rovat kivitele: A receptek az utazási rovat témaköréhez kapcsolódnak. A három recept közül az egyik teljes oldalon jelenik meg. A megjelenés kivitele: A receptekben a hozzávalók leírásában termékmegnevezés, valamint logó VAGY termékfotó megjelenítésére van lehetőség. A szerkesztőség által megadott tematikákhoz lehet receptszponzorációval csatlakozni. FONTOS! Meglévő, a tervezett tematikában szereplő receptekhez való kapcsolódásnak nincs sem szerkesztőségi, sem produkciós költsége. Egyedi, a tervezett tematikától eltérő recept igények esetén, szerkesztőségi egyeztetést követően megoldható lehet a receptszponzoráció. Ez esetben azonban, a recept előállítási költsége (PRODUKCIÓS KÖLTSÉG) külön fizetendő.

31 Receptszponzorációs lehetőségek a média lapcsoportban Magazinjaink tartalmukban szorosan kapcsolódnak a média világához és a (legsikeresebb) televíziós műsorokhoz. Olvasóikra jellemző a tévénézés és a tévés sztárok iránti fokozott érdeklődés. Példányszám és olvasottság tekintetében kategóriájukban piacvezetők, tömegelérést garantálnak. Ezek mellett kínálunk kapcsolódási lehetőséget a hirdetőinknek, RECEPTEK SZPONZORÁCIÓJÁVAL. Megjelenés: hetente Pld. szám: Olvasottság: 748 ezer Megjelenés: hetente Pld. szám: Olvasottság: 223 ezer Megjelenés: hetente Pld. szám: Olvasottság: 375 ezer Forrás: TNS Hoffmann NOK olvasottságkutatás 2014/ /1. né Példányszám adatok: MATESZ Gyorsjelentés 2015.I. né. aktívan értékesített pld.

32 A Színes RTV és Best olvasóinak receptekkel kapcsolatos attitűdje Affinitás Olvasók százalékos megoszlása Érdekelnek a magazinokban a főzéssel, receptekkel kapcsolatos tematikák % % 72% 64% 80% 60% % 20% 0 Best Story Színes RTV 0% Story 24% 45% Best 30% 48% Színes RTV 26% 40% 0% 5% 10% 15% 20% 25% 30% 35% 40% 45% 50% Szeretek új recepteket kipróbálni Főzésnél szükségem van receptekre Forrás: TGI-NOK 2014/1-4.

33 Színes RTV Recept rovat A rovat szponzorációja: A Nők Lapja Konyhából átvett, tematikusan összeállított oldalakhoz való egyszerű receptszponzorációs kapcsolódási lehetőség. Ezek előzetes egyeztetést igényelnek! A rovat teljes terjedelme 1/4 oldal A támogatható felület: RECEPT (db), egy recept mérete: 1/4 oldal. A rovat kivitele: A Nők Lapja Konyha szerkesztősége által a Színes RTV-ben megjelentetett receptek. A megjelenés kivitele: A szponzorációban termékfotó VAGY logó elhelyezése és a hozzávalóknál valamint az elkészítés folyamatában a terméknév elhelyezésére van lehetőség. Figyelem! Meglévő, kész receptet lehet szponzorálni! Nincs szerkesztőségi, sem produkciós költség.

34 Színes RTV Recept-SAS Önálló, az ügyfél igényei szerint összeállított recept oldal, SAS-ként (Különleges hirdetési összeállítás) valósulhat meg. A megjelenés terjedelme 1/1 oldal A szponzorálható felület: 1/1 oldal A megjelenés kivitele: Ez a megjelenés lehet tematika-független. A receptben lehetőség van termékfotó és/vagy logó elhelyezésre valamint a támogató termékének neve is hangsúlyosan szerepelhet a recept hozzávalók között és az elkészítés folyamatában. Az összeállítás csak a megrendelő által biztosított receptekből és fotókból készülhet! FONTOS! A recept-sas megjelenéseknél a recepteket (recept+ételfotó) a megrendelő biztosítja. Így csak a SAS-ok esetében szokásos szerkesztőségi költség merül fel.

35 Best Receptszponzoráció A rovat teljes terjedelme 1/1 oldal / 1 recept A rovat a lap tematikájához hasonlóan a hírességekkel foglalkozik, tematikája kötött, ezért kötelező az előzetes egyeztetés! A megjelenés kivitele: Termékfotó elhelyezése VAGY logó megjelenítése a hozzávalóknál és az elkészítés folyamatában feltüntetjük a szponzor cég termékének nevét A szponzoráció: Teljes rovat szponzoráció 1/2 felület FONTOS! Meglévő, a tervezett tematikában szereplő receptekhez való kapcsolódásnak nincs sem szerkesztőségi, sem produkciós költsége. Egyedi, a tervezett tematikától eltérő recept igények esetén, szerkesztőségi egyeztetést követően megoldható lehet a receptszponzoráció. Ez esetben azonban, a recept előállítási költsége (PRODUKCIÓS KÖLTSÉG) külön fizetendő.

36 Story Anyukám receptje rovat A rovat terjedelme 1/1 oldal Értékesíthető felületek: RECEPT (db), egy recept mérete kb. 1/2 oldal. A rovat kivitele: általában 1 recept egy oldalon sztárkommenttel A megjelenés kivitele: Termék fotó VAGY logó megjelenése minden támogatott receptnél A támogató termékének neve a recept hozzávalók között valamint az elkészítés folyamatában megjelenítve FONTOS! Meglévő, a tervezett tematikában szereplő receptekhez való kapcsolódásnak nincs sem szerkesztőségi, sem produkciós költsége. Egyedi, a tervezett tematikától eltérő recept igények esetén, szerkesztőségi egyeztetést követően megoldható lehet a receptszponzoráció. Ez esetben azonban, a recept előállítási költsége (PRODUKCIÓS KÖLTSÉG) külön fizetendő.

37 Story Recept-SAS Tematikától lényegesen eltérő recept igény esetén vagy, ha a szerkesztőség által felajánlott receptek az ügyfél számára nem megfelelőek, akkor az egyedi igények megvalósítására a recept- SAS felületeink alkalmasak, a szokásos SAS kondíciókkal. (költségek részletezése lent) Szponzorálható recept: 1/3 oldal felületen 1 db recept 1/2 oldal felületen 2 db recept 1/1 oldal felületen 3 db recept megjelenítése FONTOS! A recept-sas megjelenéseknél a recepteket (recept+ételfotó) a megrendelő biztosítja. Így csak a SAS-ok esetében szokásos szerkesztőségi költség merül fel.

38 ÚJ RECEPTSZPONZORÁCIÓS FORMA! TIPPBOX Gasztro rovataink receptjeinek legújabb látványos és figyelemfelkeltő szponzorációs lehetősége a TIPPBOX szponzorációs forma, amelynél lehetőség van a receptek hozzávalóival, az elkészítés eszközeivel vagy egyéb, a recepthez kapcsolható, az ügyfél igényeinek megfelelő tippekkel, ötletekkel, ajánlásokkal való kiegészítésére egy kiemelt kereten belül. A tippbox szponzoráció az alábbi magazinokban megvalósítható: Nők Lapja, NL Konyha, Meglepetés, Meglepetés Konyha & Rejtvény, Otthon, NL Egészség, Desszert, Praktika, Wellness, NL Évszakok, Lajos Mari konyhája

39 ÚJ HIRDETÉSI FORMA! TIPPBOX Értékesíthető felületek: Egy RECEPT mellett kiemelt TIPPBOX megjelenés. Megjelenés kivitele: A recept oldalon jól láthatóan elkülönülő, tipp feliratú boxban, 1 db termékfotó, rövid szöveg, (max.100 karakter) 1 db logó elhelyezésére van lehetőség. FONTOS! Meglévő, a tervezett tematikában szereplő receptekhez való Tippboxkapcsolódásnak nincs sem szerkesztőségi, sem produkciós költsége. Egyedi, a tervezett tematikától eltérő receptekhez való kapcsolódási igények esetén, szerkesztőségi egyeztetést követően megoldható a TIPPBOX receptszponzorációs forma. Ekkor azonban, a recept előállítási költsége (PRODUKCIÓS KÖLTSÉG) külön fizetendő.

40 Szponzor feltüntetése a támogatott felületen A törvényi szabályozással összhangban, a Central Médiacsoport a megjelenéssel egyidejűleg az adott felületen megjeleníti az adott recept szponzorát, támogatóját is. Receptszponzorációk: Elhelyezés: Jól olvashatóan, a szponzorációhoz egyértelműen köthető módon az oldal vagy a szponzorált felület tetején vagy alján vízszintesen elhelyezve. Szöveg: Az oldalt (vagy receptet) XY. cég támogatta. vagy Az oldal (vagy recept) megjelenését XY. cég szponzorálta. SAS megjelenések: Elhelyezés: A felületen vagy oldalon jól olvashatóan, vízszintesen elhelyezve. Szöveg: Promóció vagy Különleges Hirdetési Összeállítás

41 Recept - SAS megjelenések A receptszponzorációs prezentációban megtalálható lapjainkban, valamint a kiadó VALAMENNYI magazinjában lehetőséget biztosítunk ügyfeleink részére, hogy egyedi igényeik alapján, receptet vagy recept összeállítást jelentessenek meg. Ennek megvalósítása különleges hirdetési összeállításként (SAS) lehetséges 1/3, 1/2 vagy 1/1 oldal méretben. Továbbiakban RECEPT-SAS. Az anyagokat, ahol erre lehetőség van és releváns rovat kínálkozik*, a szerkesztőségi gasztro/konyha rovatok közvetlen környezetében (pl.: folytatólagosan a cikk után) jelentetjük meg. Ügyfeleink számára ezt a lehetőséget speciális kedvezményes áron biztosítjuk! A Recept-SAS-oknál, amennyiben receptet és ételfotót a szerkesztőségnek kell biztosítania a megjelenéshez úgy a szerkesztőségi költségen felül PRODUKCIÓS (recept előállítási) költséggel is kalkulálni kell. *tematikus elhelyezés lehetősége laponként változó, a lehetőségekről előzetes egyeztetés javasolt

42 Mintaoldalak

43 Nők Lapja magazin Konyha rovat receptszponzoráció

44 Nők Lapja magazin Konyha rovat receptszponzoráció

45 Nők Lapja Konyha Desszert receptszponzoráció

46 Színes RTV SAS

47 Meglepetés receptszponzoráció

48 Nők Lapja Konyha 4 oldalas tematikus melléklet

49 Nők Lapja Konyha 4 oldalas tematikus melléklet

50 Receptszponzoráció SAS mintaoldal

51 Receptszponzoráció SAS mintaoldal

52 ÚJ HIRDETÉSI FORMA! TIPPBOX