Küzdj másokért! Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Közhasznú Nonprofit Kft. Beszámoló IV január december

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Küzdj másokért! Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Közhasznú Nonprofit Kft. Beszámoló IV. 2013. január 2013. december"

Átírás

1 Küzdj másokért! Beszámoló IV január december

2 2 PROLÓG A 2010 január áprilisig tartó első beszámolóját májusában tettük nyilvánossá. A második beszámoló májusától Januárig, a harmadik beszámoló januárjától decemberig ölelte fel a történéseket. Az itt lévő, negyedik beszámoló az előző tájékoztatók formai és tartalmi követelményrendszere szerint épül fel. Barta Balázs felügyelőbizottsági elnök

3 január AKTIVITÁS HEGYEM diplomata- felkérést kapott Oláh Gergő Szervezetünk az X- Faktor indulása óta sokat tett azért, hogy Gergő és a HEGYEM egymásra találjon, és most tisztelettel jelentjük: ez megtörtént. Az egymásratalálás oka egyszerű: Gergő abból a faluból, Karancslapujtőről indult el országhódító útjára, ahol a HEGYEM már évek óta jelen van, és ahol jóideje támogatja a nélkülöző gyermekeket,. A felkérést két nagykövetünk, Pártos Csilla és Erdei Zsolt adta át. INFO: Fényes medálokkal ismerték el gyermekeink tudását február Sikeres hónapok után, 2012 végén újabb hat HEGYEM gyermek csatlakozott a Kyokushin Rengokai égisze alatt dolgozó szegedi Ichiro Dojo legénységéhez. A Sensei Kardos Imre (4. DAN) vezette klubban már tizennyolc karatékánk dolgozik, hogy minél hatékonyabban sajátítsák el a kyo fortélyait. Nem is akárhogyan..., a hagyományosan az év elején megrendezett regionális, makói gyermekviadalon remekül szerepeltek az Ichiro Dojo HEGYEM gyermekei. A versenyen Ruszkai Renáta ezüstérmet, Mezei Virág pedig bronzérmet szerzett. A két fiatal karatéka küzdelemben és formagyakorlatban is begyűjtötte az elismeréseket. INFO: A szegediek Szegeden is bizonyítottak február A pöttöm dél- alföldi HEGYEM- harcosok később a szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskolában is bizonyíthatták képességeiket egy muay thai- box bemutatóval egybekötött családi napon. A Szandzsu Thai Boksz Klub szervezésében sorra kerülő esemény egyáltalán nem volt eseménytelen. Elég, ha csak annyit mondunk, hogy a hatéves Zsoltika, a szegedi GYILKOLÓGÉP bedühödött... INFO:

4 március Látogatás a februári sikerdojóban Nagy volt az izgalom a szegedi Ichiro Dojóban: a HEGYEM egyik alapítója, Dr. Gubacsi Attila látogatta meg a lurkóinkat, akiknek egy kőkemény edzést is levezényelt. A gyerekek gyönyörűen katáztak és mozogtak; igyekeztek pontosan, hatékonyan felhasználni tudásukat a küzdelmekben. INFO: Északi harcosaink is megmutatták! március Számos arany-, ezüst- és bronzérmet szereztek harcosaink a III. Kazincbarcika Open Cup nemzetközi shotokan karate bajnokságon. Sőt a 15 egyesület 150 karatékáját felvonultató versenyt a Lázi József mesterünk által vezényelt HEGYEM- bemutató nyitotta meg. INFO: Madár az övén is képviselte a HEGYEM- et! március PROMÓCIÓ Boksz- és médiatörténelmi jelentőségű megállapodás született március elején: Erdei Madár Zsolt a Monte- Carlo millió dolláros szupernégyes elnevezésű torna első fordulójában HEGYEM- nadrágban lép szorítóba írtuk akkor. A Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalom nagykövete az önzetlen segítségnyújtás szükségességére és a Mozgalom küldetésének fontosságára akarta felhívni a figyelmet. INFO: et_.html

5 március PROMÓCIÓ M O N A K.O.: Blogot indítottunk, Zsoltot kísértük Ahol a Ferrari épp olyan megszokott közlekedési eszköz, mint a BKK- busz; ahol először vásárolnak, és csak utána kérdezik meg a portéka árat; ahol a környezet szépsége éppolyan megkapó, mint az emberek laza és életigenlő mosolya. Erdei Madár Zsolt, a HEGYEM nagykövete Monaco- ban bokszol a hétvégén, és nekünk lehetőségünk van arra, hogy kövessük. Elindítottuk a hegyem.blog.hu- t. INFO: MADÁR nem nyert, de mégis győzött március PROMÓCIÓ Pontozással veszített az egymillió dolláros összdíjazású Monte- Carlo millió dolláros szupernégyes elnevezésű monacói négyestorna első fordulójában Erdei Zsolt. A szakértők szerint Madár végig jobb ellenfelénél, a bírók mégis Gyenyisz Gracsovot hirdették ki győztesnek. INFO: Hegyem Mesterek Értekezlete április április Találkoztak és tanácskoztak a HEGYEM tanárai és nagykövetei. A Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalom működésének tapasztalatairól, a szervezet stratégiájáról, valamint a közös együttlétek, táborok és versenyek hasznosságáról tartottak konferenciát a HEGYEM- mesterek április közepén. INFO:

6 6 II. rész: A bemutatókkal, közös gyakorlással egybekötött szakmai találkozón az ötletek begyűjtésére, a tapasztalatok megosztására, valamint a HEGYEM Kódex elfogadására is sor került. HEGYEM Kódex: 1. Tisztelet Az élet alfája és omegája a közös megbecsülés, egymás tisztelete. Ez vonatkozik az ígéretek betartására, a pontosságra az élet minden apró mozzanatára. 2. Tolerancia és elfogadás A tiszteletből következik egymás elfogadása, az egymás iránti tolerancia. A másság elfogadása, legyen az vallás, bőrszín, helyrajzi hovatartozás, társadalmi, anyagi helyzet, politikai nézet, ízlésbeli különbség. Bármennyire is nagynak látszik a különbség, képviseljük a testvériség alapeszményét, mert konfliktusmentes, boldog életet csak így élhet a jövő generációja. 3. Ígéretek szentsége; Pacta sunt servanda Az adott szó kötelez! Minden kimondott szó, tett, ígéret akár mestertől, akár tanítványtól legyen szent, betartott és betartatott. Ez már egymás tiszteletéből adódóan is nélkülözhetetlen, de a kiszámíthatóságnak az alapja. 4. Kitartás Soha nem adom fel! Naponta kapjuk a megoldandó feladatokat, nézünk szembe kilátástalannak tűnő nehézségekkel. Ezek azonban csak megerősítő próbatételek. A minden helyzetből való reményteli küzdelem, "a soha nem adom fel!" rögzültt mentalitása az életben maradás és fejlődés alapja. Mutassunk példát, kérjük számon a kitartást! 5. Szorgalom, Tanulás és Alázat A végsőkig kitartás következménye egy sokkal aktívabb, szorgalmas életmód. Egy ilyen mentalitás természetes következménye az eredményesség és a fejlődés. Az alázatos, mindenkitől szándékolt tanulás folyamatossága nélkülözhetetlen alapérték. Legyen az mester vagy tanítvány, felnőtt vagy hátrányos helyzetű gyermek. Minden helyzetből tanulhatunk, tapasztalatot gyűjthetünk, és jobbá válhatunk. Tegyük alázatosan, nyitott szívvel, elmével, de lehajtott fejjel. Ez az élet igazi célja. 6. A Szeretet - az ÉLET energiája A fentiek összessége a forrás és végcél, egymás, önmagunk, hivatásunk, életünk, környezetünk SZERETETE az ÉLET energiája, találkozás a végső igazsággal. INFO:

7 május Köszönet, felhívás, invitálás A HEGYEM több száz gyermek nevében, levélben köszönte meg barátainak és támogatóinak, hogy az elmúlt évben is kitartóan támogatták a szervezetet. Az elkötelezettségért cserébe a Mozgalom a támogatókat meghívta a III. HEGYEM Táborba, amely minden eddiginél színesebb és gazdagabb programmal várta a lurkókat július 15. és július 19- dike között. INFO: Új főhadiszálláson a HEGYEM május Megtisztelő ajándékot kapott a Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalom: a Sunrise CrossFight Aréna önálló irodát biztosított a HEGYEM- nek. Az új helyiség új lehetőségeket is megnyitott: olyan teremben lehettünk jelen, ahol Mozgalmunk rendezvényeit zökkenőmentesen, klasszikus küzdősportos díszletek között tarthatjuk meg. INFO: Mosolyogtunk a mosolygós gyereknap után május AKTIVITÁS Még a szeszélyes és rendetlen időjárás is visszafogta magát, amikor a Rózsadomb Center udvarán Pártos Csilla Nagykövetünk, a Chili Jóga alapítója megtartotta második gyereknapi rendezvényét. INFO:

8 8 Dolgozni kezdett az Erdei Zsolt Sportegyesület május PROMÓCIÓ A két súlycsoportban is világbajnok profi ökölvívó, Erdei Zsolt ünnepélyesen elindította saját nevével fémjelzett sportegyesületét, az Erdei Zsolt Sportegyesületet (EZS SE), amely a CrossFight Arénában kapott helyet. Az EZS SE az ökölvívó szakosztály és a szabadidősport szakosztály indulásával kezdte meg munkáját. INFO: Gyereknapi parádé Orosházán is június AKTIVITÁS SEGÍTSÉG Ahogyan ben, ban is jelentős gyerekcsapattal érkezett a HEGYEM Orosházára, hogy részt vegyen a helyi nőegylet által minden évben, a rászoruló családoknak megrendezett saját gyereknapi programján. Zseniális nap volt. INFO: Diplomatánk lett a sport- államtitkár június AKTIVITÁS Különleges játszótér- avatásra készülődtünk a XI. kerületben a nyári kánikula első hetében. Az esemény főszereplője egy felújított játszótér volt, amelyet Dr. Hoffmann Tamás, a kerület polgármestere és Dr. Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért és Ifjúságért felelős államtitkára adott át a gyerekeknek. A megnyitón fellépett a HEGYEM is: szegedi lurkóink bemutatót tartottak, Madár léceket tört, az államtitkár pedig jelezte: nem idegen tőle egy spontánul végrehajtott wing tsun formagyarkolat bemutatása. Dr. Simicskó István megkapta diplomata megbízólevelünket. INFO:

9 9 HEGYEM Nyílt Nap új színhely, új diplomatákkal július AKTIVITÁS PROMÓCIÓ Pazar vendéglátónak bizonyult a Sunrise Crossfight Aréna: vakáció- indító nyílt napján minden jóval megkínálta a vendégeit. Mi sem panaszkodhatunk: a HEGYEM Erdei Zsolttal, pici karatékákkal és ütős, akrobatikus, misztikus bemutatókkal úgy jelent meg, ahogyan elvárható tőlünk. És ahogy egy ilyen eseményhez illik: újabb diplomatákat is avattunk: 1) Fritz Sdunek Napjaink egyik legsikeresebb német ökölvívóedzője, egykori amatőr bokszoló. Három magyar versenyző is az ő keze alatt lett világbajnok: Erdei Zsolt, Kovács István és Balzsay Károly. Sdunek mester Vlagyimir Klicsko, Vitalij Klicsko és Dariusz Michalczewski felkészüléseit is irányítja. 2) Orlik Zoltán Az Erdei Zsolt Baráti Kör elnöke, az Erdei Zsolt Sportegyesületet (EZS SE) szabadidősport szakosztály- igazgatója. Az elkötelezett támogatónk a III. HEGYEM Szeretet Táborban is részt vett. 3) Szénási Zsolt Hanshi (8. DAN) Az Európai Kyusho Akadémia (EKA) alapítója, szakmai alelnöke, vezető instruktora, valamint a SMART SportSystem, a SmartGuard atyja. Különleges és unikális tudása miatt minden bemutatója és edzése élményszámba megy. 4) Várkonyi Attila (DJ Dominique) A hazai médiaipar egyik meghatározó alakja régóta foglalkozik jótékonysági tevékenységgel. Az 1985 óta lemezlovasként és ceremóniamesterként is dolgozó DJ Dominique minden ismertségét felhasználja azért, hogy Mozgalmunkat segítse. INFO:

10 10 III. HEGYEM SZERETET TÁBOR, Salgóbánya július 15 július július SEGÍTSÉG AKTIVITÁS Tábori napló I.: Újra HEGYEM- kiáltásoktól hangos Salgóbánya Amire vártunk, eljött... Hivatalosan is megnyílt a III. HEGYEM Szeretet Tábor, amelyre az idén is több tucat gyermek érkezett Salgóbányára az ország számos pontjáról. A szervezők kitettek magukért: sohasem volt még ennyire színes és sokrétű a tábori program a gyerekek egymás után kóstolhatnak bele a különböző harcművészeti irányzatok rejtelmeibe, valamint a gazdag helyszín gazdag programválasztékába. INFO: kialtasoktol_hangos_salgobanya.html Tábori napló II.: Bemutatkoznak a szőnyegek varázslói Igazi sztárvendégek részvételével kezdődött meg a III. HEGYEM SZERETET TÁBOR szakmai programja. Az első nap azok a gyerekek voltak a középpontban, akik a középpontokat általában alulról látják, de persze a karatékák sem maradtak tanulnivaló nélkül. Természetesen a kőkemény edzések sem akadályoztak meg senkit, hogy este a megszokott vehemenciával látogassák sorra a rég nem látott barátokat és ismerősöket... INFO: Tábori napló III.: Amikor a törpék igazán örülnek a nagyoknak A tábor második napja a Nagykövetek és a különleges vendégek napja volt a salgóbányai HEGYEM táborban. Pártos Csilla és Erdei Zsolt hozták a formájukat. Előbbi lenyűgöző jógagyarkolatokat hozott magával, utóbbi pedig újra bizonyította: csibészség nélkül még egyetlen bokszoló sem jutott fel a csúcsra. Mindezek mellett óriási megtiszteltés volt a HEGYEM számára, hogy a táborban üdvözölhettük Shihan Kálóczi József (5. DAN), Bódi István (3. DAN) és Kalmár Árpád (4. DAN) kyokushin karatemestereket, akik vitathatatlanul a tábor egyik legértékesebb edzésnapját celebrálták a gyerekeknek. INFO:

11 11 Tábori napló IV.: Kína és New York, lélek és izom Ha a tábori program második napja választékos volt, akkor a harmadik napra már nem igazán tudunk jelzőt találni... A HEGYEM- gyermekek a szokásos jelenetek mellett ugyanis újabb és újabb élményeket élhettek át, amikről még hónapokig fogunk beszélni. Volt itt motorcsoda, életpontokat kereső és megtaláló harcművész, kung- fu- harcos, break- bemutató, no és egy világbajnok testépítő is, akinek bicepsze akkora árnyékot vetett a táborhelyre, hogy felkapcsoltuk a lámpákat. INFO: Tábori napló V.: Oláh Gergő velünk volt, és mindig velünk lesz Negyedik nap, amely azzal zárult, hogy Oláh Gergő, a Karancslapujtőről származó, az egész országot meghódító X- Faktor- győztes meglátogatta a tábort. Jött, látott, győzött énekelt, küzdött, és átvette a HEGYEM diplomata oklevelét. Gergő érkezéséről nem tudtak a táborlakók, így amikor felvirradt a csütörtök, még csak abban voltak biztosak, ma sem telik el a nap komoly edzések és szórakoztató programok nélkül". INFO: Köszönet a Mestereknek A III. HEGYEM Szeretet Tábor abból a szempontból is különleges volt, hogy számos harcművészeti stílus nagynevű, tapasztalt és elismert mestere tisztelte meg a gyermekeinket. Nagy öröm számunkra, hogy a mesterek felismerték a HEGYEM missziójának fontosságát; hogy mellénk álltak; hogy segítenek bennünket; hogy együtt küzdhetünk másokért. Táborvezető mesterek voltak: Shihan Büki Péter (5. DAN), Judo Senpai Szendi Norbert (2. DAN), Kyokushin Karate Senpai Lázi József (2. DAN), Shotokan Karate Senpai Veréb Zoltán (1. DAN), Shotokan Karate Gellénné Siket Edit (1. DAN), TaiChi- ZenDo Deme János birkózó edző, Nagyszénás Kiss István birkózó edző, Orosháza Dr. Gubacsi Attila (3. DAN), Kyokushin Karate a HEGYEM és a Szeretet Tábor alapítója

12 12 Vendégmesterek voltak: Józsa Barnabás (4. DAN), Shotokan Karate Németh Nyiba Sándor olimpikon, birkózó edző Sárközi Róbert MMA világbajnok Shihan Juhász Ferenc (7. DAN), Shotokan Karate Shihan Kálóczi József (5. DAN), Kyokushin Karate Kalmár Árpád (4. DAN), Kyokushin Karate Bódi István (3. DAN), Kyokushin Karate Shihan Szénási Zsolt (8. DAN), Shito Ryu Shihan Kovács Gábor (6. DAN), Shotokan Karate Sifu Serflek József, Kung- fu, ChiKung Szénási Gergely akr. világbajnok, harcművész, breaktáncos Tóth TOZÓ Zoltán világbajnok testépítő Hanshi Adámy István (8. DAN), Kyokushin Karate Sensei Németh Pál (4. DAN), Kyokushin Karate Orlik Zoltán, szabadidősport szakosztály- igazgató, Erdei Zsolt Sportegyesület INFO: Sportnap és HEGYEM, mozgás és egészség augusztus AKTIVITÁS A nyár talán utolsó látványos pillanataként mozgalmas sportparkká változott a Ramada Aquaworld, és ebben a metamorfózisban a HEGYEM is aktív szerepet vállalt. Az augusztus közepén megrendezett Generációk Sportnapját ugyanis nagyköveteink, Pártos Csilla és Erdei Zsolt celebrálta; a szervezést bokszoló világbajnokunk sportegyesülete valamint a Generációk Központ vállalta magára. A sportnapon minden a mozgásról és az egészségről szólt. INFO: Kelemen Gabriella, a HEGYEM új gazdasági vezetője augusztus Kelemen Gabriella a Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalom új gazdasági vezetőjeként lép tatamira. Igaz, ezen a küzdőtéren elsősorban pályázatokkal, számokkal és gazdasági lehetőségekkel harcol majd. A fiatal és elkötelezett közgazdász színrelépése mérdföldkő a HEGYEM életében. Tervek és

13 13 tettek Kelemen Gabriellával beszélgettünk a mozgalom múltjáról, jelenéről és jövőjéről: INFO: Jiu jitsu táborban tanultak és nyaraltak a HEGYEM lurkók augusztus SEGÍTSÉG Nagy megtiszteltésnek éltük meg, hogy a Jiu Jitsu Kelemen Ryu azzal kereste meg a Mozgalmunkat, hogy szívesen fogadnának hét HEGYEM gyerkőcöt balatonfenyvesi edzőtáborukba. Bátor jelentkezőket kerestünk, mivel közösségünk számára a jiu jitsu nem számít mindennapi stílusnak. De találtunk bátor jelentkezőket... INFO: HEGYEM dojót avattak Budapesten szeptember AKTIVITÁS Új dojót nyitott a tízéves Seiken STKE Budapest szívében. A Margitsziget szomszédságában megnyílt edzőterem lesz a kyokushin karate klub új főhadiszállása, de egyben a Hiko- ryu Taijutsu harcművészeti stílus európai Honbu- ja (központi edzőterme) is. Ami számunkra azonban még ennél is fantasztikusabb hír: az új dojóban HEGYEM- gyermekek is tanulnak majd. INFO: Karácsondon dobás- és földharctechnikákat oktattak szeptember AKTIVITÁS Szeptember elején a karácsondi Jang Tang Do mester, Veréb Zoltán (2. DAN) edzésére látogatott el Shihan Büki Péter (5. DAN). A kétszer három órás foglalkozáson a fiatal karatékák élménygazdag tapasztalatokat szereztek. INFO: _es_foldharctechnikakat_oktattak.html

14 október AKTIVITÁS PROMÓCIÓ Adományvonal a HEGYEM- nek Az ősz egyik legfontosabb és legfantasztikusabb híre az volt, hogy a HEGYEM támogatói, segítői, szimpatizánsai október 1- től már a Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány pályázatán elnyert ADHAT VONAL (www.adhatvonal.hu) telefonvonalán keresztül is tudnak adományokat küldeni a szervezetnek. INFO: et_.html Adományátadás Madár szárnyai alatt október SEGÍTSÉG A szeptemberi XIII. Budapesti Nagy Sportágválasztóhoz egy jótékonysági felhívás is kapcsolódott, amellyel a szervezők a hátrányos helyzetű családok gyermekeinek, jelen esetben a HEGYEM lurkóinak iskolakezdését szerették volna támogatni. A begyűjtött adományokat októberben adták át a HEGYEM- nek. INFO: Kornél VB- érmet hozott a HEGYEM- nek október Büszkén írjuk: négy HEGYEM- gyermeket válogattak be Magyarország SKDUN Shotokan Karate Világbajnokságra delegált csapatába. A magas presztízsű, október elején, a szerbiai Újvidéken megrendezett viadalon a HEGYEM- gyerekek közül Kossuth Kornél volt a legeredményesebb. INFO: ermet_hozott_a_hegyemnek_.html

15 október Újabb nemzetközi versenyen remekelt a HEGYEM Hat versenyzőnk kilenc érmet gyűjtött egy harcművészeti viadalon, amit a romániai Nagykárolyban rendeztek. Az MSKE HEGYEM- tanítványokkal felállt csapata minden elismerést megérdemel. INFO: Gyerekeink sikeresen vizsgáztak! november A kemény munka meghozta édes gyümölcsét: a Lázi József (2. DAN) vezette HEGYEM- es csapatunk tizenhárom tagja (köztük négy bódvalenkei srác) sikeresen övvizsgázott, és kapta meg a shotokan karate kiérdemelt fokozatait. A HEGYEM különösen büszke, mert a srácok nagyon kitettek magukért, ráadásul a vizsgázottak között többek már nemzetközi versenyeken is bizonyítottak. INFO: Megszületett a Way of Life HEGYEM támogatási modell november A Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalom Magyarországon szokatlan, ugyanakkor innovatív, a kölcsönösségre és a viszonosság elvére épülő támogatási modellt dolgozott ki. Egy több szinten megvalósuló és újszerű fundraising forrásteremtő stratégiáról van szó, amelynek alapeleme, hogy civil szervezetünk nem elvárja a támogatást, hanem megdolgozik érte. A megcélzott támogatói körnek egyedi, funkcionális, hatékony támogatási rendszert dolgoztunk ki, amelyben nemcsak aktív adományozó és passzív adományozott fél szerepel. Az adományozás, a támogatás rendszerében a HEGYEM aktívan kapcsolódik be, és olyan szolgálatási portfóliót kínál, amelynek igénybevételével a támogató is mérhető eredményeket produkálhat saját működésében.

16 16 A HEGYEM azt szeretné, ha a vele kapcsolatba került cégek éppolyan hasznosnak és eredményesnek éreznék a kapcsolatot, mint mi, akik az adományokat jótékony célokra fordítjuk. Az új stratégia a HEGYEM Way of Life program név alatt fut. A HEGYEM szolgáltató szereplőként egészségvédelmi, sportolási, oktatási, a testi- lelki egyensúlyt biztosító tevékenységeket kínál a cégeknek, amelyek révén az adott cég munkatársai kiegyensúlyozottabbak, kreatívabbak lesznek, jobban végzik munkájukat, így hasznosabb fogaskerekei egy jól olajozott vállalati gépezetnek. A konkrét szolgáltatásokon túl a HEGYEM olyan környezetet biztosít, amely révén a cég saját maga is meggyőződhet támogatásának fontosságáról, valamint lehetőséget biztosít az adományozó és adományozott közötti kapcsolat teljes körű kiaknázására. Legyen szó csapatépítésről, üzenetátadásról, koherencia- erősítésről, a szervezeti/vállalati kultúra elemeinek rögzítéséről, a társadalmi tőke növeléséről, vagy éppen a jótékonysági szerepvállalást hirdető kommunikációról. Továbbiak: Way of Life prezentáció; adattár Budapest útjain robogott a HEGYEM- Mikulás tandem december SEGÍTSÉG Megbeszéltük a Mikulással: ha Magyarországon jár, töltsön velünk egy ajándékosztós napot. A Mikulásnak lehet a szavára adni. Ari és Jack krampusz kíséretében pontosan érkezett, és még az sem ijesztette meg, hogy már az elején rögzítettük: éjfélig közel száz gyerekhez kell eljutnunk. INFO: mikulas_tandem.html Fényes érmekkel gazdagodott Karácsond december Remekül szerepelt a Veréb Zoltán (2. DAN) mester által vezetett karácsondi csapatunk az Érden, a Rendvédelmi Kiképzők Szövetsége Országos Szervezete által megrendezett amatőr és profi meghívásos nyílt versenyen. Az önvédelmi kupán két versenyszámban, "kumite" és "földharc" kategóriában harcoltak a mieink. INFO:

17 december SEGÍTSÉG Elindult a HEGYEM Nagy Karácsonyi Csomagtúrája A HEGYEM szervezett, vásárolt, bepakolt, és elindult hagyományos csomagosztó túrájára. Szerettünk volna valamennyi kis lurkónak olyan ajándékokat átnyújtani, amikre leginkább a vacsorasztalon csodálkozhatnak majd rá. A HEGYEM karácsonyi csomag- és ajándéktúráján több lelkes támogató is velünk tartott. INFO: Barátok kíséretében folytatódott az adománykörút Sok- sok zöldséggel, húspakkal, gyümölccsel, a Family Frost- tal és az Orlik családdal indultunk neki Bátonyterenyének és a Karancsvidéknek. A hideg ellenére hosszú, tartalmas és meleg napot zártunk: mindehol megilletődötten és köszönettel vártak bennünket. A HEGYEM csomag- és ajándéktúrája fent a messzi északon folytatódott. INFO: Élelmiszeradományokkal kopogtattunk szeretett családjainknál Monca, a dél- alföldi HEGYEM- vezető végigjárta az otthonokat, és hússal, szaloncukrokkal, finom- hasznos- édes ajándékokkal lepte meg a lurkókat. Ők pedig Moncát lepték meg. INFO: Így köszöntöttük a karácsonyt december LÉLEK Karácsonykor mindig nagy dolgokat kívánnak egymásnak az emberek, holott az életünk sok kicsi, apró momentumtól válik egyedivé és szerethetővé. Ezért azt kívánjuk, hogy lássátok meg azokat a dolgokat, amiket hajlamosak vagyunk nem észrevenni. A vacsorában a fáradozást, a karácsonyfában a fenyőt, a borban a szőlőt, az ünnepi ruhában az embert, a képeslapban a szándékot, Jézus születésében a reményt, az ajándékokban pedig azt a szeretetet, amivel készítették Nektek... INFO:

LIONS. We serve! HUNGARY. Lions Klubok Magyarországi Szövetsége 2014

LIONS. We serve! HUNGARY. Lions Klubok Magyarországi Szövetsége 2014 Lions Klubok Magyarországi Szövetsége 2014 LIONS HUNGARY We serve! 2 Lions Klubok Magyarországi Szövetsége Közhasznú Egyesület 2014 Barnabás békéje Egy emberöltő, szoktuk mondani, éppen annyi idő, amennyi

Részletesebben

International Inner Wheel

International Inner Wheel család Próbaszám International Inner Wheel Fotó: Rotary International/Alyce Henson, Monika Lozinska Tartalom 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 14 15 16 18 19 20 21 22 23 24 25 27 28 31 Köszöntő A Rotaract észrevétlenül

Részletesebben

Fábiáni TARTALOM: Szent Sebestyén Tûzoltó Egyesület Sport 19. Duna-Alpesi Kupa Véradás Családi események Egészségoldal

Fábiáni TARTALOM: Szent Sebestyén Tûzoltó Egyesület Sport 19. Duna-Alpesi Kupa Véradás Családi események Egészségoldal Fábiáni TARTALOM: Karácsonyi köszöntõ Polgármesteri beszámoló Közmeghallgatás Hírek az iskolából Népszokások Mûvészeti Iskola Fábiánsebestyén Gyermekeiért Alapítvány Az óvoda életébõl Falukarácsony Magányosok

Részletesebben

számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere I. Tartalmi összefoglaló

számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere I. Tartalmi összefoglaló Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere (C) számú előterjesztés Előterjesztés a Humánszolgáltatási Bizottság részére a Kőbányai Sportegyesületek és Sportszervezetek Szövetsége

Részletesebben

Rólad szól! Neked szól! Gyere velünk Te is!

Rólad szól! Neked szól! Gyere velünk Te is! A MEOSZ Ifjúsági Tagozatának a 2012-es ifjúsági tevékenységét összefoglaló kiadványa Rólad szól! Neked szól! Gyere velünk Te is! Összeállította: Vid Natasa 1 Bemutatkozás. Kik vagyunk? Szövetségünket,

Részletesebben

1995-ben a Magyar Tudományos Akadémia külső tagjává választotta, 1998-ban a Miskolci Egyetem diszdoktorává avatta. 20. oldal

1995-ben a Magyar Tudományos Akadémia külső tagjává választotta, 1998-ban a Miskolci Egyetem diszdoktorává avatta. 20. oldal MARTONVÁSÁR VÁROS LAPJA FORUM MARTINI XXIV. évfolyam 5. szám 2015. május 15. 2015 /05 03. oldal 05. oldal POLGÁRMESTERI SOROK SZABÓ BARNA 07. oldal 45 ÉVES JUBILEUM... mit tegyünk, hogy mindenki otthonosan

Részletesebben

Adásidő. Mindennek megvan az órája. vetőmag egy jobb életért. Merj kérni! Kétszázezer család ezer tonna. III. évfolyam II. szám 2013.

Adásidő. Mindennek megvan az órája. vetőmag egy jobb életért. Merj kérni! Kétszázezer család ezer tonna. III. évfolyam II. szám 2013. Adásidő A Katolikus Egyház Hivatalos Segélyszervezetének lapja III. évfolyam II. szám 2013. június Ingyenes Mindennek megvan az órája vetőmag egy jobb életért Merj kérni! Kétszázezer család ezer tonna

Részletesebben

MOLDVAI CSÁNGÓMAGYAROK SZÖVETSÉGE KERESZTSZÜLÕK A MOLDVAI CSÁNGÓMAGYAROKÉRT EGYESÜLET A MOLDVAI MAGYAR OKTATÁSÉRT ALAPÍTVÁNY.

MOLDVAI CSÁNGÓMAGYAROK SZÖVETSÉGE KERESZTSZÜLÕK A MOLDVAI CSÁNGÓMAGYAROKÉRT EGYESÜLET A MOLDVAI MAGYAR OKTATÁSÉRT ALAPÍTVÁNY. MOLDVAI CSÁNGÓMAGYAROK SZÖVETSÉGE KERESZTSZÜLÕK A MOLDVAI CSÁNGÓMAGYAROKÉRT EGYESÜLET A MOLDVAI MAGYAR OKTATÁSÉRT ALAPÍTVÁNY Naputánjáró A moldvai magyar oktatási program hírlevele ///. évfolyam 2. szám

Részletesebben

Az újabb együttműködés gyümölcse

Az újabb együttműködés gyümölcse Homokháti Sokadalom az esélyegyenlőségért Homokháti Sokadalom ÉRTED! Ez volt a jelszava az idei, tizenegyedik ízben megrendezett Sokadalomnak. És kiért? Azokért a Homokhátságban élő emberekért, akik valamiért

Részletesebben

is biztos vagyok, hogy sokan nem tudják azt sem, hogy a karcagi kórház már nem városi,

is biztos vagyok, hogy sokan nem tudják azt sem, hogy a karcagi kórház már nem városi, XXVI. évf. 43-44. szám 2013. december 20. INGYENES ÖNKORMÁNYZATI HETILAP Egyszerűbb és átláthatóbb lett a költségvetésünk Interjú Dobos László polgármesterrel Önkormányzati szinten az idei év jelentős

Részletesebben

www.szerencsihirek.hu SMS: 06-20/940-2066 RÓNAVÖLGYI ENDRÉNÉ polgármester

www.szerencsihirek.hu SMS: 06-20/940-2066 RÓNAVÖLGYI ENDRÉNÉ polgármester XXIV. év fo lyam 21. szám 2009. december 18. Ára: 150 fo rint Lapunkhoz 2010. évi színes falinaptárt mellékeltünk www.szerencsihirek.hu SMS: 06-20/940-2066 Megérkezett a Mikulás a szerencsi gyerekekhez.

Részletesebben

MEGHÍVÓ. Búcsúzik az ősz. Disznóságok. Sok szeretettel meghívjuk a kedves szülőket és a település lakóit iskolánk karácsonyi ünnepségére.

MEGHÍVÓ. Búcsúzik az ősz. Disznóságok. Sok szeretettel meghívjuk a kedves szülőket és a település lakóit iskolánk karácsonyi ünnepségére. A Bócsai Önkormányzat lapja 2013. december - karácsony hava MEGHÍVÓ Sok szeretettel meghívjuk a kedves szülőket és a település lakóit iskolánk karácsonyi ünnepségére. Időpont: 2013. december 20. péntek,

Részletesebben

Gyáli. Újság. Advent Gyálon. Gyál Város Önkormányzatának közéleti és információs lapja

Gyáli. Újság. Advent Gyálon. Gyál Város Önkormányzatának közéleti és információs lapja Új Gyáli 2008. december Újság Gyál Város Önkormányzatának közéleti és információs lapja Puskás Katalin és Bácsi Péter megyei kitüntetést kapott December 4-én, a Pesti Vármegyeházán tartotta megyenapi ünnepségét

Részletesebben

Rövid iskolatörténet

Rövid iskolatörténet 55. szám Jubileumi ünnepség December 17-én fél tizenkettőkor a zsúfolásig megtelt aulában Révay Lili köszöntötte a Bolyai János Gimnázium alapításának 20. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepség vendégeit,

Részletesebben

Őri Hírek ŐRISZENTPÉTEREN ÉLŐK LAPJA. Szívem csengő

Őri Hírek ŐRISZENTPÉTEREN ÉLŐK LAPJA. Szívem csengő III. évfolyam 4. szám 2014. december 1 ŐRISZENTPÉTEREN ÉLŐK LAPJA Tartalomból Közmeghallgatás Házunk tája - Önkormányzati hírek Újraválasztották az elnököt Sokan, sokféleképpen emlékeztek Fesztiválváros

Részletesebben

FÓRUM. arácsonyt és eredmény boldog új esztendõt endõt kívánunk! Áldott, békés és kark

FÓRUM. arácsonyt és eredmény boldog új esztendõt endõt kívánunk! Áldott, békés és kark Áldott, békés és kark arácsonyt és eredmény edményekben ekben gazdag, g boldog új esztendõt endõt kívánunk! FÓRUM ÁB O LNAI 25. évfolyam 12. szám Bábolna Város Önkormányzatának havonta megjelenõ lapja

Részletesebben

Köszöntő. Főpásztori áldással: Dr. Beer Miklós váci püspök

Köszöntő. Főpásztori áldással: Dr. Beer Miklós váci püspök Köszöntő Az édesanya a család lángoló tűzhelye, otthonná teszi a lakást gondoskodó szeretetével, megértő és megbocsátó szívével, tiszta szavaival a család minden tagja számára. Az édesanya felejthetetlen,

Részletesebben

Visszaköltözik a Hivatal

Visszaköltözik a Hivatal nyírbátor város önkormányzatának lapja xxiii. évfolyam 3. szám 2015. május Visszaköltözik a Hivatal Tisztelt Lakosság! Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a Városháza felújítása a napokban befejeződik.

Részletesebben

Gyál Város Önkormányzatának közéleti és információs lapja

Gyál Város Önkormányzatának közéleti és információs lapja Új Gyáli 2008. július Újság Gyál Város Önkormányzatának közéleti és információs lapja Arany fokozat a Gyál Városi Népdalkörnek Ráckevén, az Ács Károly Művelődési Központban került sor a népdalkörök, népzenei

Részletesebben

Pénz, Paripa és Fegyver. Karitatív díjak a jótékonyságért. Prices of Charity for Doing Good Works. Történelmi esély az olimpia megrendezésére

Pénz, Paripa és Fegyver. Karitatív díjak a jótékonyságért. Prices of Charity for Doing Good Works. Történelmi esély az olimpia megrendezésére A PANORÁMA AJÁNLATA Karitatív díjak a jótékonyságért A Panoráma Világklub Dunakeszin megrendezett gálaestjén azok vehették át a Karitatív Díjat, akik a határokon átívelõ jótékony cselekedeteikkel kiemelkedõ

Részletesebben

ŐRISZENTPÉTEREN ÉLŐK LAPJA

ŐRISZENTPÉTEREN ÉLŐK LAPJA III. évfolyam 3. szám 2014. október 1 Tartalomból Tökfesztivál Őrségben a helyzet változatlan Önerős fejlesztések Természetesen Őrség Főztek, kirándúltak olimpiát nyertek Megújult tűzoltószertár Kipréselték

Részletesebben

100. éves születésnap! 100 éves Ercsi legidősebb polgára.

100. éves születésnap! 100 éves Ercsi legidősebb polgára. jan2013_layout 1 2013.01.14. 9:45 Page 1 www.ercsi.hu Hoffmann Margit élt 90 évet A jó harcot megharcoltam, a pályát végig futottam, a hitet megtartottam. Most készen vár az igaz élet koronája, melyet

Részletesebben

Gyál Város Önkormányzatának közéleti és információs lapja

Gyál Város Önkormányzatának közéleti és információs lapja Új Gyáli 2009. július Újság Gyál Város Önkormányzatának közéleti és információs lapja Főbb változások az okmánykiadásban 4. oldal Nagyszabású beruházás saját erőből Nem marad földút Gyálon! Gyémántdiplomás

Részletesebben

DUNAI ÉLETKÉPEK 2011. XIX.

DUNAI ÉLETKÉPEK 2011. XIX. Római Parti Hírek DUNAI ÉLETKÉPEK 2011. XIX. évf. 6. sz. Rómaifürdõ Telep Környezetvédõ, Szabadidõ és Diák Vízisport Egyesület café Bp. III., Nánási út 55. Tel.: 240-1188 TÉLI NYITVA TARTÁS: 9,00-19,30-ig

Részletesebben

(Akit érdekel a teljes kötet a Thorma János Múzeumban és a Martonosi Pál Városi Könyvtárban megvásárolhatja.)

(Akit érdekel a teljes kötet a Thorma János Múzeumban és a Martonosi Pál Városi Könyvtárban megvásárolhatja.) Emlékszel még? - részletek a halasi ökölvívás történetéből 2005-ben megjelent a Hajrá Halas - Kiskunhalasi sportalbum, melyben minden sportág, mely jelen volt, jelen van városunkban, bemutatta saját történetét,

Részletesebben

56-ról ötvenhatodszor

56-ról ötvenhatodszor XXVIII. évfolyam 10. szám V I S E G R Á D V Á R O S Ö N K O R M Á N Y Z A T Á N A K L A P J A 2012. október 56-ról ötvenhatodszor Tollas Tibor: Október 23. Rian a föld, a falak dőlnek, Kék harsonákkal

Részletesebben

Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánunk!

Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánunk! 2007. DECEMBER LELTÁR Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánunk! 2 ÜNNEPI KÖSZÖNTŐ 2007. december Tisztelt Salgótarjániak! A közelgő Karácsony és az Óév búcsúztatása alkalmából tisztelettel

Részletesebben

Programok Alakuló ülés: beszámoló Bemutatkozik az új testület

Programok Alakuló ülés: beszámoló Bemutatkozik az új testület Fonyódi Hírmondó XV. évfolyam 11. szám www.fonyod.hu 2014. november Programok Alakuló ülés: beszámoló Bemutatkozik az új testület 2 Közérdekű információk Fonyódi Polgármesteri Hivatal Cím: 8640 Fonyód,

Részletesebben

Megszentelt várakozás

Megszentelt várakozás CIII. évfolyam, 42. szám VÁROS AZ ALFÖLD SZÍVÉBEN POLGÁRI HETILAP Ára: 158 Ft Elõfizetõknek 130 Ft Szeretetbõl segítenek Az önkéntességnek számtalan példája ismert világszerte. De nem kell olyan messzire

Részletesebben