GoodWill Consulting Kft Budapest, Timur utca 74. Tel.: 06/ , Fax: 06/ Web:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "GoodWill Consulting Kft. 1162 Budapest, Timur utca 74. Tel.: 06/1-321-1173, Fax: 06/1-413-1461 E-mail: info@gwconsulting.hu Web: www.gwconsulting."

Átírás

1

2 Ügyvezetői köszöntő Kedves Partnerünk! Több olyan pillanat is volt már életem során, amikor büszke voltam vállalatom működésére, munkavállalóink hozzáállására, kitartására, és a közösen elért eredményeinkre, mégis úgy vélem, hogy most új fejezet kezdődik a cég életében ben ugyanis a GoodWill Consulting Kft. a Budapest Business Journal által összeállított Listák Könyve (Book of Lists) alapján az első helyen áll a pályázatíró társaságok sorában. Hálás vagyok, amiért a sok éves megfeszített munka, a vésőkig való kitartás és törekvésünk a lehető legjobb minőségű szolgáltatás nyújtására végre meghozta gyümölcsét. Hálás vagyok a vezetőségben dolgozó nagyszerű szakembereknek is, hogy tudásukkal, lelkesedésükkel és hozzáállásukkal inspirálni tudták csapatukat, mindegyre közelebb juttatva a céget céljaink megvalósulása felé. Az elért eredmény pedig segít abban, hogy erőt merítsünk belőle és megújulva haladjunk tovább az úton, hiszen már biztosan tudjuk, hogy jó irányba tartunk. Az pedig, hogy pont a 2014-es évben lettünk az elsők, több szempontból is nagy jelentőséggel bír cégünk életében. Egyrészt idén ünnepeltük a GoodWill Consulting Kft. megalapításának 10. évfordulóját, ami véleményem szerint komoly mérföldkő lehet minden hazai vállalkozás számára. Másrészt az elmúlt időszak nem bővelkedett pályázati kiírásokban, hiszen az Új Széchenyi Terv és a Széchenyi 2020 pénzügyi ciklusok között szükség volt némi átállási időre, sok kérdés, változás volt, melyekhez mind a kiíró szerveknek, mind nekünk, pályázatíróknak és pályázóknak adaptálódnunk kellett. Nem szabad ugyanakkor megfeledkeznünk a hétköznapi események folyásáról sem, hiszen az év vége közeledtével egyre sűrűbbek a napjaink. Az év utolsó két hónapja már jórészt az évet lezáró összegzések elkészítéséről szól, valamint ilyenkor már gondolni kell a jövő évre is, áttekinteni a feladatokat, stratégiákat, célokat. Mindamellett az elmúlt hónap is sok izgalmas és érdekes eseményt tartogatott számunkra, melyek közül néhányról beszámolunk jelen lapszámunkban is. Olvashatnak például nagy sikerű társasházi konferenciánkról, melyre nem csak a vendégek létszáma miatt vagyunk büszkék, hanem a program szakmai színvonalát is kiemelkedőnek tartottuk mi is és vendégeink is. Hasznos információkkal gazdagodhatnak azok is, akik fejlesztéseikhez keresnek uniós forrásokat, hiszen több lehetőségről is rövid beszámolót adunk hírlevelünk idei utolsó, ünnepi számában. Áldott Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet kívánok, lapszámunkhoz pedig kellemes és hasznos időtöltést! Harsányi Gábor ügyvezető igazgató, tulajdonos, GoodWill Cégcsoport GoodWill Consulting Kft Budapest, Timur utca 74. Tel.: 06/ , Fax: 06/ Web:

3 Újabb brüsszeli keretprogram Új brüsszeli forrás: COSME A COSME a kis- és középvállalkozások versenyképességét támogató közvetlen brüsszeli pályázati program (COSME Competitiveness of Enterprises and Small and Medium-sized Enterprises) rövidítése. A COSME elkülönül a Horizont 2020 programtól, önálló terület. De mit is érdemes tudni erről a pályázati programról és vajon miért lehet érdekes a magyar kis- és középvállalkozások számára, hogyan tud ebből egy hazai vállalkozás profitálni? Következő cikkemben a COSME főbb jellegzetességeit és lehetőségeit fogom bemutatni. A COSME-t az Európai Bizottság indította útjára azzal a céllal, hogy az európai kis- és középvállalkozásokat az alábbi 4 területen támogassa versenyképességükben. 1. Pénzügyi forrásokhoz való hozzáférés elősegítése Ez a forrás 2 területet fed le, egyrészt egy hitel- és viszont-garancia program keretében támogatja a pénzügyi intézményeket (bankok, hitelközvetítők, garancialapok etc.) abból a célból, hogy még több és még olcsóbb hiteleket nyújthassanak a kis-és középvállalkozások számára (a számítások szerint akár KKV-t is támogathatnak), másrészt tőkealapok révén korai fázisú KKV-kat kíván támogatni kockázati tőke kihelyezésével (legfeljebb 560 céget). 2. Nemzetközi piacra lépés támogatása Ebben az alprogramban 5 prioritást támogat a Bizottság: - Közvetlen támogatás a KKV-nak, amellyel az egységes belső piacon való és az EU-n kívüli piaci megjelenést segítik. - Az Enterprise Europe Network (EEN) működésének támogatása. - Vállalatfejlesztéshez kapcsolódó webfejlesztési eszközökhöz való hozzáférés támogatása (pl.: Your Europe Business Portal vagy az SME Internationalisation Portal). - A KKV-k szellemi tulajdonvédelemhez kapcsolódó információszerzésének elősegítése. - Az EU-Japán ipari együttműködési aktivitások támogatása. 3. Versenyképes környezet létrejöttének támogatása Az alprogram 3 területet dotál: - Támogatja a nemzeti és EU-s jogalkotási folyamatokat a KKV-k adminisztrációs és egyéb kötelezettségeinek enyhítése érdekében, a cél az, hogy egyszerű legyen céget alapítani és működtetni az Európai Unió területén. - Támogatja a legversenyképesebb ipari vállalkozások és szektorok fejlődését és megjelenését. - Támogatja a világszínvonalú klasztereket a szektorok közötti kooperáció elősegítésével.

4 Újabb brüsszeli keretprogram 4. A vállalkozói kultúra elterjedésének elősegítése A COSME ezen alprogramja a Vállalkozás 2020 Akciótervre építve (Entrepreneurship 2020 Action Plan) támogatja a vállalkozói tapasztalatcserét, mobilitást, pilot projektek megvalósítását, a best-practice elvek elterjesztését és kiemelten kezeli a digitális technológia elterjesztését, amely jelentős mértékben hozzájárul a vállalkozói versenyképesség javulásához. Az első kiírások ugyan már lezárultak, de 2015 elejéig még elérhető néhány felhívás. Többek között támogatni kívánják a turizmus nemzetközi szintű fejlődését, ezen kívül a kkv-k külföldi piacon történő megjelenést, kutatásokhoz a partner keresést, valamint a cégek innovációjához kívánnak támogatást nyújtani. A Bizottság a közötti időszakra 2,3 milliárd EUR támogatási forrást biztosít, amely aktuális árfolyamon nagyjából 710 milliárd Ft-t jelent, tehát hihetetlen nagy összegről van szó. Vasvári Ferenc Vezető pályázati tanácsadó, pályázatíró Horizont 2020 csoportvezető; IMP³rove Guide minősített innovációs tanácsadó GoodWill Consulting Kft.

5 Pályázati hírek Év végéig még igényelhető támogatás borászati gépek beszerzésére! Szeretné bővíteni borászati üzeme gépparkját? Igényeljen akár 100 millió Ft-os uniós támogatást rá! Már meg is vásárolta a szükséges gépeket? Ha ezt március 1. után tette, még mindig vehet rá igénybe támogatást! December 31-ig még beadható a pályázat, melynek célja, hogy javuljon a borászati üzemek összteljesítménye, növeljék termelési kapacitásukat. A pályázatról bővebben ide kattintva olvashat! A pályázatban a következő géptípusok támogathatóak: - Szőlőfeldolgozás gépei, berendezései - Borkészítés gépei, berendezései - Bor tárolásának gépei, berendezései - Bor palackozásának és kiszerelésének gépei, gépsorai - Pezsgőgyártás gépei, berendezései - Pezsgő palackozásának és kiszerelésének gépei, gépsorai - Szőlőfeldolgozás, bor- és pezsgőkészítés egyéb gépei - Szőlőfeldolgozás gépei - Bor és pezsgőkészítés gépei - Bor és pezsgő tárolók (hordók, tartályok, erjesztőtartályok) A támogatás mértéke Őstermelő és KKV esetében 40% Nagyvállalat esetében 20% A támogatás összege 50 millió Ft feletti árbevétel esetén Minimum 1 millió Ft, maximum 100 millió Ft 50 millió Ft alatti árbevétel esetén Maximum 100 millió Ft (alsó korlát nincs) További informácikért hívja kapcsolattartóját vagy a 06/ as központi számunkat!

6 Pályázati hírek Hamarosan ismét megnyílik a testvérvárosi projekteket támogató pályázat Jövő évtől lesz benyújtható a korábban nagy népszerűségnek örvendő Testvérváros-projektek című kiírás, mely a városok közötti jó kapcsolat kialakítását és elmélyítését kívánja szolgálni. A programra két ütemben lehet majd pályázni, az első határidő március 1, második körben pedig szeptember 1-ig lesz lehetőség igényeket benyújtani. A támogatás összege a programon résztvevő meghívottak számától függ, de elérheti akár a eurót is. A program egyik fő célja, hogy az EU polgárainak javuljanak az ismeretei az Európai Unióval, illetve annak történelmével és sokszínűségével kapcsolatosan, megerősödjön az európai polgárság, továbbá javuljanak az uniós szintű polgári és demokratikus részvétel feltételei. Az intézkedés olyan projektek támogatására irányul, amelyek a testvérvárosokból érkező polgárok széles rétegei számára szerveznek találkozási alkalmat olyan témák köré, melyek összhangban vannak a program célkitűzéseivel. Továbbá ösztönözni kívánják a polgárok részvételét az uniós döntéshozatali folyamatban, és lehetőséget kívánnak teremteni az uniós szintű társadalmi szerepvállalásra és önkéntességre. Külföldi irodáink révén több mint száz településsel tudjuk segíteni ügyfeleinket testvérvárosi kapcsolatok kialakításában, Románia, Bulgária és Horvátország területén. Bővebb tájékoztatásért hívja a 06/ as információs számot, vagy írjon az címre.

7 Sikeres volt társasházi konferenciánk Energiahatékonyság témakörében november 18.-án a Benczúr Hotelben került megrendezésre társasházkezelők számára társasházi konferenciánk. Fő témánk az energiahatékonyság és a közeljövőben megjelenő társasházaknak szóló pályázatok voltak. A konferencia célja az volt, hogy a társasházak képviselőinek szakmai program keretében bemutassuk a társasházak előtt nyitva álló fejlesztési lehetőségeket, és a beruházásokra igénybe vehető finanszírozási forrásokat. A vendégek számos előadást hallhattak az energiatakarékossággal, a megújuló energiákkal, a fűtéskorszerűsítéssel, valamint a társasházak energetikai felújításával kapcsolatosan. A rendezvényt Szanati Marcell, a GoodWill Energy Kft. ügyvezetője nyitotta meg. Köszöntője után Baranyák Zoltán energetikai szakmérnök vette át a szót, aki elsőként a társasházak nyílászáróinak cseréjéből, a hőszigetelés megoldásából, valamint a megújuló energia nagymértékű felhasználásából származó előnyökre mutatott rá, a rendelkezésre álló technológiai megoldások bemutatása mellett. Őt követte Lakatos Imre, energetikai szakmai vezető, aki a társasházak energetikai korszerűsítésének másik vetületét, azaz a fűtéskorszerűsítést és használati melegvíz-ellátás korszerűsítését vette górcső alá. Ehhez gyakorlati tanácsokat is adott, illetve ismertette a különböző rendszerek előnyeit, hátrányait. Az ezt követő 15 perces szünetben vendégeinknek lehetőségük volt kérdéseiket személyesen feltenni szakértő kollégáinknak, illetve akár beruházási elképzeléseiket megbeszélni. A konferencia az Aereco Légtechnika Kft. ügyvezetőjének, Király Tamásnak az előadásával folytatódott, aki energiahatékony szellőzési rendszereket mutatott be a hallgatóságnak. A konferenciát Madarász András, a GoodWill Consulting Kft. értékesítési igazgatója zárta, aki a társasházak finanszírozási lehetőségeiről beszélt, ezen belül is a várhatóan hamarosan kiírásra kerülő pályázati lehetőséget ismertette. A rendezvényen közel 30 társasházkezelő vett részt, és képviselték valamennyi társasház működését, érdekeit. Az előadásokat követően egy álló fogadás keretében lehetőség nyílt az előadókkal konzultálni, ami kiváló alkalom volt arra, hogy személyesen is feltegyék kérdéseiket és részletesebb tájékoztatást kaphassanak a témával kapcsolatosan. A társasházak energiahatékonyságát növelő pályázatok hamarosan kiírásra kerülnek. A konstrukció célja, hogy a társasházak energiahatékonysági komplex felújításával, korszerűsítésével, megújuló energia felhasználásával elősegítsék a széndioxid-kibocsátás csökkentését. A témával kapcsolatosan valamint a közös együttműködést remélve keressen minket bizalommal. Helyszíni konzultáció igénylése: as telefonszámon vagy az címen GoodWill Cégcsoport energetika és pályázatírás egy kézben

8 Gratulálunk! Nagylózs Önkormányzata A GoodWill Consulting Kft forint európai uniós támogatást nyert el Nagylózs Önkormányzata számára a Nevelési intézmények fejlesztése című pályázati kiíráson. A projekt keretében felújításra került a meglévő óvoda, illetve kialakításra került egy új épület is. A beruházás megvalósulása több szempontból is indokolt volt. Egyrészt korábban az óvoda túlzsúfolt volt, ami a gyermekek szakszerű ellátását nem tudta biztosítani, illetve ezen felül biztosítani kellett az épület akadálymentes megközelíthetőségét is. A felújítás és a bővítés során is kiemelt figyelmet fordítottak rá, hogy az eredmény megfeleljen a 21. század óvodai gyermeknevelési környezetéhez és a kompetencia-alapú oktatás/neveléshez szükséges feltételeknek. A projekt augusztus 28 és július 30-a között valósult meg. A kapacitásproblémák kiküszöbölésére új csoportszobák kerültek kialakításra, a régiek pedig felújításra. Ezen kívül a gyermekek fejlesztését elősegítő eszközök is beszerzésre kerültek. Napelemes rendszer a Polgár és Csege görbeházi üzletére Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a Polgár és Csege Coop Kereskedelmi Zrt. a KEOP /A kódjelű pályázaton. A támogatás segítségével a vállalkozás egy 14,945 kwp-es napelemes rendszert telepített. A kivitelezés során összesen 61 db polikristályos napelem modul került elhelyezésre, melyeknek egységteljesítménye 245 Wp. Éves szinten várhatóan a rendszer kwh villamos energiát fog megtermelni, tehát a cég éves fogyasztása jelentősen csökkenni fog. A várható megtakarítás így nettó Ft lesz évente.

19. szám 2015. február hírmondó

19. szám 2015. február hírmondó 19. szám 2015. február hírmondó Kövessen minket a facebookon is! Ügyvezetői köszöntő Kedves Partnerünk! Tartalom: Beköszöntött a tavasz, mely megfényesíti cégünk fennállásának közelgő 11. születésnapját.

Részletesebben

8. szám 2014. február hírmondó

8. szám 2014. február hírmondó 8. szám 2014. február hírmondó Kövessen minket a facebookon is! Ügyvezetői köszöntő Tisztelt Partnerünk! Cégünk mindig is törekedett rá, hogy a kezdeti fiatalos lendületet szem előtt tartva egy olyan csapatot

Részletesebben

5. szám 2013. november. hírmondó. Kövessen minket a facebookon is!

5. szám 2013. november. hírmondó. Kövessen minket a facebookon is! 5. szám 2013. november hírmondó Kövessen minket a facebookon is! Ügyvezetői köszöntő Tisztelt Ügyfelünk! A Goodwill Hírmondó novemberi számában a nonprofit szervezetekre kívánunk fókuszálni. A civil szervezetek

Részletesebben

HITELESFORRÁS. 2.évfolyam / 4. szám PÁLYÁZATI MAGAZIN. HITELES FORRÁS www.palyazatisajtokozlemenyek.hu. Nők a tudomány és gazdaság világából

HITELESFORRÁS. 2.évfolyam / 4. szám PÁLYÁZATI MAGAZIN. HITELES FORRÁS www.palyazatisajtokozlemenyek.hu. Nők a tudomány és gazdaság világából PÁLYÁZATI MAGAZIN 2.évfolyam / 4. szám 1 HITELESFORRÁS Eva M Szabo Photography Nők a tudomány és gazdaság világából Adósságátvállalás Győrben Varga Mihály: A magyar gazdaság erősödik Széchenyi Kártya Program

Részletesebben

2006. júniusi hírek. Többször ki kellett egészíteni (HEFOP) E-piacteret épít az unió vállalkozóknak

2006. júniusi hírek. Többször ki kellett egészíteni (HEFOP) E-piacteret épít az unió vállalkozóknak Többször ki kellett egészíteni (HEFOP) E-piacteret épít az unió vállalkozóknak 2006. júniusi hírek Pályázat a magyar találmányok külföldi bejelentésének támogatására Jól igényeltük az uniós pénzeket A

Részletesebben

2013. november. 1118 Budapest, Maléter Pál u. 4/G Tel.: +36-1/319 2707 Fax: +36-1/319 2702 e-mail: vanessia@vanessia.hu Internet: www.vanessia.

2013. november. 1118 Budapest, Maléter Pál u. 4/G Tel.: +36-1/319 2707 Fax: +36-1/319 2702 e-mail: vanessia@vanessia.hu Internet: www.vanessia. 2013. november Pályázati hírek 2013 decemberében újra élelmiszeripari pályázat! Módosítás a telephelyfejlesztés, ipartelepítés megvalósítását támogató felhívásban Több mint 13 milliárd forint falusi turizmusra

Részletesebben

FINANSZÍROZÁS ÁLLAMI ÉS UNIÓS SEGÍTSÉGGEL

FINANSZÍROZÁS ÁLLAMI ÉS UNIÓS SEGÍTSÉGGEL a sikeres újbudai kisvállalkozásokért 5. füzet FINANSZÍROZÁS ÁLLAMI ÉS UNIÓS SEGÍTSÉGGEL Finanszírozás állami és uniós segítséggel 2 Tisztelt újbudai vállalkozók! Magyarország fejlődésének talán legfontosabb

Részletesebben

2010. szeptemberi hírek

2010. szeptemberi hírek 2010. szeptemberi hírek Zárás előtt a sztárpályázat Áttörés a keretprogramnál Megkönnyítené a kormány a kkv-k részvételét az uniós Jeremie programban 100 milliót is kaphatnak Kevesebb pályázathoz több

Részletesebben

2010. novemberi hírek

2010. novemberi hírek 2010. novemberi hírek Még nincs késő kötelező biztosításának váltásához! Megjelent az akadálymentesítést célzó pályázati kiírás a Közép-magyarországi régióban A miniszterelnök kinevezte az uniós pénzek

Részletesebben

2006. március 7. Hírlevél. www.innovacio.hu. 5. szám. szám

2006. március 7. Hírlevél. www.innovacio.hu. 5. szám. szám XVI. évf. 5. szám Hírlevél www.innovacio.hu 5. szám XVI. évfolyam 32 Képviseletek Magyar Innovációs Szövetség Hírlevele Regionális képviseleti rendszer Gyõr Budavári László tel.: 0620 9557370 Veszprém

Részletesebben

HITELES FORRÁS. Pályázati Magazin www.hitelesforras.hu. 4 ÉLETMENTŐ VÁLLALKOZÁS Interjú a Defibrillátor Plusz Kft. ügyvezetőjével, Varga Erikával

HITELES FORRÁS. Pályázati Magazin www.hitelesforras.hu. 4 ÉLETMENTŐ VÁLLALKOZÁS Interjú a Defibrillátor Plusz Kft. ügyvezetőjével, Varga Erikával HITELES FORRÁS Pályázati Magazin www.hitelesforras.hu HIRDETÉSFELVÉTEL Fax: +36.707.017.689 E-mail: iroda@palyazatisajtokozlemenyek.hu FELELŐS KIADÓ Bannerpark Kft., Cím: 6000 Kecskemét, Katona József

Részletesebben

ENERGIA HÍRLEVÉL. Az ENEREA Észak-Alföldi Regionális Energia Ügynökség Nonprofit Kft. havi kiadványa. Bemutatkozik az Energia Ügynökség

ENERGIA HÍRLEVÉL. Az ENEREA Észak-Alföldi Regionális Energia Ügynökség Nonprofit Kft. havi kiadványa. Bemutatkozik az Energia Ügynökség ENERGIA HÍRLEVÉL Az ENEREA Észak-Alföldi Regionális Energia Ügynökség Nonprofit Kft. havi kiadványa I. évf. 1. szám, 2009. november Bemutatkozik az Energia Ügynökség Az Észak-alföldi régió adottságai kiválóak

Részletesebben

Első Budapesti Nemzetközi Hidrogén Energetikai Fórum megrendezése a Magyar Energetikai Társasággal közösen (2006. október 9-10.)

Első Budapesti Nemzetközi Hidrogén Energetikai Fórum megrendezése a Magyar Energetikai Társasággal közösen (2006. október 9-10.) A referenciamunkák bővebb bemutatása Renewable Energy in Hungary tanulmányok készítése a Norvég Királyi Nagykövetség Kereskedelmi Képviselete részére (2005. augusztus és 2007. február) Átfogó piaci tanulmány

Részletesebben

Újévi köszöntő gondolatok Tabutémák nyitódtak ki, évtizedes dogmák dőltek meg, a gazdaságpolitika kijelölte a nemzeti érdekérvényesítés kereteit

Újévi köszöntő gondolatok Tabutémák nyitódtak ki, évtizedes dogmák dőltek meg, a gazdaságpolitika kijelölte a nemzeti érdekérvényesítés kereteit XVI. évfolyam 2014. 1. szám január Újévi köszöntő gondolatok Tabutémák nyitódtak ki, évtizedes dogmák dőltek meg, a gazdaságpolitika kijelölte a nemzeti érdekérvényesítés kereteit Tabu 1. 2010 előtt a

Részletesebben

2013. augusztus szeptember. Ingyenes vállalkozói tanácsadás a VOSZ-nál A Munkáért projekt keretében

2013. augusztus szeptember. Ingyenes vállalkozói tanácsadás a VOSZ-nál A Munkáért projekt keretében VÁLLALKOZÓK ÉS MUNKÁLTATÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE INTERNET: WWW.VOSZ.HU 2013. AUG. SZEPT. 18. ÉVF. 5. SZÁM Ingyenes vállalkozói tanácsadás a VOSZ-nál A Munkáért projekt keretében Ülésezett a VOSZ Elnöksége

Részletesebben

2006. márciusi hírek

2006. márciusi hírek 2006. márciusi hírek Most kell pályázni komoly pénzekért Energetika Munkaügy Egészségügy Gyermek- és ifjúsági ügyek 100 millió forintos keret fedezi az art mozi-hálózat fejlesztésének támogatását Regionális

Részletesebben

3. Az Európai Unió vállalkozásfejlesztési politikája, különös tekintettel az építőiparra

3. Az Európai Unió vállalkozásfejlesztési politikája, különös tekintettel az építőiparra Az Európai Unió vállalkozásfejlesztési politikája 75 3. Az Európai Unió vállalkozásfejlesztési politikája, különös tekintettel az építőiparra Az Európai Unióban a kis- és középvállalkozások adják a foglalkoztatottság

Részletesebben

Felelősség és fejlesztések. HMVTA: Egy szívverés egy forint. Kiépült a szennyvízhálózat a Tarna-menti településeken.

Felelősség és fejlesztések. HMVTA: Egy szívverés egy forint. Kiépült a szennyvízhálózat a Tarna-menti településeken. heves megyei pénzvilág a MÉDIA EGER NONPROFIT KFT. INGYENES KIADVÁNYa 2014. október 5. évfolyam 10. szám Felelősség és fejlesztések HMVTA: Egy szívverés egy forint Kiépült a szennyvízhálózat a Tarna-menti

Részletesebben

2009. augusztusi hírek

2009. augusztusi hírek 2009. augusztusi hírek Uniós pályázat a nagyvállalkozások OKJ-s és akkreditált képzéseinek támogatására Fölgyorsult uniós kifizetések - több adminisztráció A cégek fele reálisnak tartja, hogy pályázaton

Részletesebben

Angol magyar üzleti fórum Szegeden Csongrád Megye Gazdaságáért Díj 10 éves a Magyar Kézműves Remek cím Küldöttgyűlés előtt tagozati ülések

Angol magyar üzleti fórum Szegeden Csongrád Megye Gazdaságáért Díj 10 éves a Magyar Kézműves Remek cím Küldöttgyűlés előtt tagozati ülések XVII. évfolyam 3. szám 2011 április Angol magyar üzleti fórum Szegeden Csongrád Megye Gazdaságáért Díj 10 éves a Magyar Kézműves Remek cím Küldöttgyűlés előtt tagozati ülések Angol üzletemberek jártak

Részletesebben

2013 szeptember 19 21

2013 szeptember 19 21 Magyar ital- és áruautomata szövetség 2013 szeptember 19 21 2013/1 [JÚNIUS] 2013. szeptember 19 21, Köln www.euvend-coffeena.com INTERNATIONAL VENDING AND COFFEE FAIR Vásárolja meg jegyét online 50%-os

Részletesebben

TÁMOGASSA ADÓJA 1 SZÁZALÉKÁVAL A PRIMA PRIMISSIMA ALAPÍTVÁNYT

TÁMOGASSA ADÓJA 1 SZÁZALÉKÁVAL A PRIMA PRIMISSIMA ALAPÍTVÁNYT VÁLLALKOZÓK ÉS MUNKÁLTATÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE INTERNET: WWW.VOSZ.HU 2011. JANUÁR. 16. ÉVF. 1. SZÁM TÁMOGASSA ADÓJA 1 SZÁZALÉKÁVAL A PRIMA PRIMISSIMA ALAPÍTVÁNYT A közhasznú szervezetként mûködô Prima

Részletesebben

Fenntartható Energia Akcióterv a Mecseki Energiakör települései számára

Fenntartható Energia Akcióterv a Mecseki Energiakör települései számára Fenntartható Energia Akcióterv a Mecseki Energiakör települései számára 2014. március 1 Készült a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. által koordinált MANERGY Megújuló energiaforrásokra

Részletesebben

SZÖVEGES KIEGÉSZÍTÉS A 2014. ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓHOZ 2015. ÉVI TERVEK

SZÖVEGES KIEGÉSZÍTÉS A 2014. ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓHOZ 2015. ÉVI TERVEK SZÖVEGES KIEGÉSZÍTÉS A 2014. ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓHOZ 2015. ÉVI TERVEK BUDAPEST, 2015. MÁJUS 06. KIEGÉSZÍTÉS 2014. év 1 A civil törvény 2012. január 1-től érvénybe lépve módosította Társaságunk

Részletesebben

MAGYARORSZÁG NEMZETI ENERGIAHATÉKONYSÁGI CSELEKVÉSI TERVE

MAGYARORSZÁG NEMZETI ENERGIAHATÉKONYSÁGI CSELEKVÉSI TERVE MAGYARORSZÁG NEMZETI ENERGIAHATÉKONYSÁGI CSELEKVÉSI TERVE (az energiahatékonyság javításának 2020-ig szóló stratégiai alapelvei, Magyarország 2016-ig szóló nemzeti energiahatékonysági cselekvési terve

Részletesebben

Napraforgó. Testvérvárosi civil szervezetek konferenciája Ez történt... Sajtótükör Felhívások

Napraforgó. Testvérvárosi civil szervezetek konferenciája Ez történt... Sajtótükör Felhívások BÉKÉS MEGYEI CIVIL SZERVEZETEK LAPJA 2011 június Napraforgó A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesületének kiadványa Testvérvárosi civil szervezetek konferenciája Ez történt... Sajtótükör Felhívások BÉKÉS

Részletesebben

heves megyei a média eger Nonprofit kft. ingyenes kiadványa 2011. április 2. évfolyam 4. szám

heves megyei a média eger Nonprofit kft. ingyenes kiadványa 2011. április 2. évfolyam 4. szám heves megyei PÉNZVILÁG a média eger Nonprofit kft. ingyenes kiadványa 2011. április 2. évfolyam 4. szám Régi-új elnök Ismét Bodnár Pál lett a Vállalkozók Országos Szövetségének Heves Megyei Szervezetének

Részletesebben

Elnökségi ülés - Pusztavám. Elnökségi ülés - Csákvár-Fornapuszta. 2011. január - III. évf. 1. szám

Elnökségi ülés - Pusztavám. Elnökségi ülés - Csákvár-Fornapuszta. 2011. január - III. évf. 1. szám 2011. január - III. évf. 1. szám Elnökségi ülés - Csákvár-Fornapuszta Elnökségi ülést tartott a Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösség 2011. január 14-én, a Pro Vértes Közalapítvány csákvári Dohányosházában.

Részletesebben

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg 8900 Zalaegerszeg, Gasparich Márk u. 18/A Telefon: +36-92-509-900

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg 8900 Zalaegerszeg, Gasparich Márk u. 18/A Telefon: +36-92-509-900 Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg 8900 Zalaegerszeg, Gasparich Márk u. 18/A Telefon: +36-92-509-900 FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK (felhasználási engedély) Ez a dokumentum a Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdálkodási

Részletesebben

A Kárpátok Eurorégió Interregionális Szövetség Hírlevele The Newsletter of the Carpathian Euroregion

A Kárpátok Eurorégió Interregionális Szövetség Hírlevele The Newsletter of the Carpathian Euroregion 1 2013/december A Kárpátok Eurorégió Interregionális Szövetség Hírlevele The Newsletter of the Carpathian Euroregion 20 éves a Kárpátok Eurorégió A Külügyminisztérium szakmai és anyagi támogatásával a

Részletesebben