Probert o tlete: Szakkifejezések A-tól Z-ig. DIY-Lexikon. Nur im

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Probert o tlete: Szakkifejezések A-tól Z-ig. DIY-Lexikon. Nur im"

Átírás

1 Probert o tlete: Szakkifejezések A-tól Z-ig DIY-Lexikon Nur im

2 A Alapokzók/tapadóhidak A csempével burkolni kívánt aljzat előkezelése emulzióval vagy egy habarcsiszappal, hogy, aljzattól függően, pl. javítsák a tapadást, csökkentsék a szívóképességet vagy szilárdítsák az alapot. Az alapozókat általában kenőkefével, kefével vagy hengerrel viszik fel. Alapozás A csempével burkolni kívánt aljzat előkezelése emulzióval vagy egy másik habarccsal, hogy, aljzattól függően, pl. javítsák a tapadást, csökkentsék a szívóképességet vagy megszilárdítsák az alapot. Anhidritesztrichek Ennél az esztichféleségnél kötőanyagnak anhidritet használnak. Kivitelezése vagy úsztatva, vagy közvetlenül az aljzathoz kapcsolódóan történik és semmi esetre sem szabad vizes vagy nedves helyiségbe beépíteni. További megmunkálás előtt felületét le vagy meg kell csiszolni. Ásványi nemesvakolatok Itt alapvetően természetes mészvakolatokról van szó, amelyek nem tartalmaznak műanyag adalékokat. Ásványi vakolatok Ezek vakolóhabarcsok, amelyeket természetes nyersanyagokból állítanak elő. Kötőanyagként meszet, cementet, ezek kombinációját, vagy gipszet használnak. Áthidaló Tartó vagy gerenda egy nyílás fölött. Átszáradási idő Időadat, amikorra a vastagbevonó teljesen átszárad és elvégezhető a munkatér feltöltése. B Beiszapolás Általában a felületek eltömítése iszappal, itt a fugázás munkamenete. A fugázáshoz nagyon folyós/puha habarcsot (iszapot) dolgoznak be egy gumilehúzóval. Bekeverés Az anyagelőkészítés munkamenete. A szárazhabarcsot feldolgozás előtt tiszta vízzel (keverővíznek is nevezik) csómómentesre el kell keverni. Ez a legjobban keverőszárral megy. Bevasalás A fugahabarcs tömörítésének eljárását jelenti, miután azt behúzták a fugákba. Bitumen A bitumen különböző szerves anyagok válogatott nyersanyagok feldolgozása során nyert keveréke, melynek viszkózus tulajdonsága a hőmérséklettől függően változik. Bitumenemulzió A bitumen intenzív bekeverésével forró vízbe a bitumen cseppekben eloszlik a vízben - bitumenemulzió keletkezik. Bőrképződés Csemperagasztó vizsgálati kritériuma a fogazott glettvassal történő felhordás és a kikeményedés kezdete közötti időre vonatkozóan. Ezután csökken a felhordott réteg tapadóképessége. A felületi bőrképződés megkezdődése után már nem szabad csempét belefektetni.

3 Buttering-eljárás Munkamódszer a vékonyágyas ragasztásnál. A csemperagasztót a csempe hátlapjára és nem a csempézni kívánt aljzatra viszik fel. Buttering-floating eljárás Lásd "Kombinált eljárás". C Cementesztrich Cement a kikeményedésért felelős kötőanyag. A cementesztrich hidraulikusan keményedik, és a teljes kikeményedésig legalább 28 napra van szüksége. A padlóburkolat fektetésére csak ezután kerüljön sor. CO 2 Szén-dioxid ("üvegházgáz") keletkezik széntartalmú tüzelőanyagok (szén, olaj, földgáz, fa) elégetésekor. Csúszóesztrich Ez az esztrich nem kötődik szilárdan az aljzathoz, hanem elválasztó fólián fekszik. A minimális rétegvastagság kb. 35 mm. D DIN 4108 DIN (Német Ipari Szabvány) a hővédelemmel szemben támasztott minimális követelményekről a magasépítésben, 1-5 rész. DIN A német szabvány építmények szigetelésére. Leírja az építmény szigetelésének kivitelezését és tárgyalja a szigetelőanyagok használatát a különböző terhelési típusokra. Diszperziós ragasztó Használatra kész ragasztóanyag műanyagokból. A kikeményedés vízleadás/levegő hozzávezetése útján játszódik le. Drénlapok A drénlapokat védőrétegnek ragasztják a vastagbevonóra. Ezután feltöltik a munkateret földdel. E Energiamérleg módszere Hőveszteségek és hőhasznosítások szembeállítása. EnEV, német energiamegtakarítási rendelet Rendelet az energiamegtakarító hővédelemről és berendezéstechnikáról épületekben. Érési idő Az az idő, amennyit néhány anyagnak a bekeverés és az újbóli felkeverés között pihennie kell. Esztrich Padlóburkolat többnyire cement, anhidrit, öntött aszfalt vagy aszfalt/bitumen alapon sík, sima felülettel. Megkülönböztetnek "úsztatott" esztrichet és "kontakt" esztrichet. Éves fűtési hőigény Éves energiaszükséglet a lakó-/hasznos felület négyzetméterére, fűtőolajliterben, ill. gázköbméterben kifejezve. F Fagybiztos Kikeményedett állapotban ellenáll a fagy hatásának.

4 Falhorgony Nem rozsdásodó dróthorgony a falazatnak a határoló épületelemmel való összekötéséhez. Fel- vagy átfésülés Az aljzatra felhordott anyag fogazott vagy fésűs spatulyával mint a csemperagasztónál történő áthúzásának munkafolyamatát jelöli. Feldolgozási idő Az az idő, amely alatt az anyag a bekeverés után feldolgozásra alkalmas marad. Feltapadás Csemperagasztó vizsgálati kritériuma. Leírja a felfésült ragasztóréteg képességét a plasztikus alakváltozásra. A csemperagasztót felfésülik, egy üveglapot fektetnek rá és megterhelik. Ezután mérik, hogy mennyi ragasztó van az üveglap és a ragasztó közötti érintkezisi felületen. A feltapadásnak (érintkezési felületnek) legalább 65 %-nak kell lenni. Feltorlódó víz Talaj-, torlasz- vagy rétegvíz, amely hidrosztatikai nyomást fejt ki a falazatra. Ezt a terhelésfajtát kell feltételezni talajvízben, de kötött talajoknál és/vagy domboldali fekvésnél is. Fényálló Jó pigmentek tulajdonsága, amelyek fény hatására nem fakulnak ki. Filcelés A megkötött vakolat filces simítóval való "ledörzsölésének" folyamatát írja le. Floating eljárás Munkamódszer a vékonyágyas fektetésnél, amelynél a csemperagasztót az aljzatra viszik fel. H Habarcscsoportok/vakolóhabarcscsoportok A habarcs szilárdságát jelölik. A falazóhabarcsokat habarcscsoportokba, a vakolatokat vakolóhabarcs-csoportokba osztják. Hajlat Leírja az átmenetet falak és padlók minden csatlakozásánál és belső sarkokban. A hajlatot 4-6 cm-es sugárral, MG II vagy III csoportú habarccsal alakítják ki. Homogén Jelentése egynemű, egységes. A habarcs akkor homogén, ha alaposan összekeverték és egyenletesen feldolgozható. Hidraulikusan keményedő, vékonyágyas habarcs Szárazhabarcs bekeveréshez és keramikus csempék és járólapok fektetéséhez. Kötőanyagként cementet használnak. A habarcs csak víz hozzáadása után tud kikeményedni. J Javítási idő Csemperagasztók kritériuma: az az időszak, amelyben a csempe helyzete még a tapadási tulajdonságok változása nélkül korrigálható.

5 K Kaparó spatulyázás Kaparó spatulyázást felületkialakításnál, ill. falazóelemek egyenetlensége esetén visznek fel és a következő felhordás előtt száraznak kell lennie. Keverővíz Azt a vízmennyiséget jelöli, amit a habarcshoz adnak, hogy a feldolgozás igényének megfelelően bekeverjék. Kiegyenlítő réteg Ez egy homokból vagy finom kavicsból álló réteg, amit betonozási aljzat egyengetésére visznek be. Kisenergiájú ház Kisenergiájú ház, 0,3 vagy kisebb U-értékkel a külső falra. Kombinált eljárás ("buttering-floating" is). Különleges vékonyágyas fektetési technika, pl. nagy igénybevételű területeken. A ragasztót mind az aljzatra, mind pedig a csempe hátoldalára felhordják. Kontakt esztrich Az esztrich szilárdan kötődik az aljzathoz. A minimális rétegvastagság kb. 20 mm. Konzisztencia A habarcs híg- vagy sűrűn folyósságát írja le. A feldolgozás igényének megfelelő konzisztencia függ az alkalmazás módjától és a csomagoláson megadott vízmennyiséggel érik el. Kötőanyagok Kötőanyagok mindenek előtt a gipsz, a mész és a cement és arra szolgálnak, hogy az adalékanyagokat (homok, kavics) szilárdan összekössék. Kötött talaj A kötött talajok plasztikus tulajdonságokkal rendelkeznek, mint pl. a vályog vagy az agyag. Középágyas fektetés/eljárás Ez a technika a vastagágyas és a vékonyágyas eljárásból fejlődött ki. A ragasztót 5-15 mm-esen hordják fel egy durván fogazott spatulyával. Így kiegyenlíthetők az aljzat kisebb egyenetlenségei. Kvarchomok Ásványokból álló homok. Kitermelés homokbányákból és folyómederkotrásból. Adalék falazó-, vakoló- és esztrichhabarcshoz. L Lecsúszás Csemperagasztó vizsgálati kritériuma. Függőleges vagy erősen dőlt felületen mérik, hogy hány millimétert csúszik le a ragasztó a csempe súlya miatt. A vizsga eredményes, ha egy csempe sem csúszik 0,5 mm-nél többet le. M Mozgóhézagok Olyan hézagok, amelyek a szilárd épületelemek közötti szerkezeti feszültségeket egyenlítik ki. Ezek eltömítése tartósan rugalmasan történik. A már az aljzatban is adott mozgófugákat alapvetően a burkolat felszínéig át kell vezetni. Munkatér Munkatérnek nevezik a pince külső fala és a föld közötti teret. Ezt a munkateret a vastagbevonó elégséges átszáradása után ismét feltöltik földdel.

6 N Nedves rétegvastagság Megfelel a vastagbevonó felhordási vastagságának a szigetelendő épületelemen. A megadott nedves rétegvastagságot egyetlen helyen sem szabad több mint 100 %-kal túllépni. Nem kötött talajok Nem kötött talajnak nevezik többek között a homokot és a kavicsot, azaz ezeknél plasztikus tulajdonságok nélküli talajokról van szó. Nem nyomó víz Ez a terhelési típus cseppfolyós formájú felületi- és szivárgóvíz esetén fordul elő. A szigetelésre nem fejt ki hidrosztatikai nyomást. Nemesvakolatok Olyan vakolatok, amelyek a szemcsenagyság eloszlása alapján különböző struktúrákat engednek meg. Rendszerint színezővakolatként is léteznek. Nyitott idő Terméktulajdonság, amely az anyagfelhordás és a bőrképződés közötti időre vonatkozik (fontos a feldolgozási idő számára). O Oldószer Bitumentermékek előállításánál használják, egyebek mellett a feldolgozási hőmérsékletek csökkentésére. Önterülő Tulajdonság, amely a padlókiegyenlítő anyag folyóképességét írja le. Az anyag szinte magától terül el. Az egyenletes elterülés segítésére gumilehúzóval, seprűvel vagy egy simítókanállal dolgoznak. P Padló Megnevezés minden rétegre és héjra egy épület tartó, vízszintes eleme felett. Padlóburkolat A közvetlenül használt és bejárt felületi réteg. Felső padlónak is nevezik. A legismertebb padlóburkolatok a parketta, laminált padló, csempék, járólapok, textil burkolatok stb. Páradiffúzió-képesség Építőanyagok légzőképességét írja le. Pigment Nagyon finom, száraz festőpor, amit például színes nemesvakolatok színezésére használnak. Ezek a pigmentek elvileg fény- és időjárásállóak. PS keményhab lapok Műszaki elnevezés: polisztirol keményhab. Műanyaghab lapok hő- és hangszigetelésre. Sztiropor vagy sztirofóm nevek alatt is ismert. R Repedésáthidalás Leírja a lehetőséget a már az aljzatban meglévő, ill. utólag keletkezett repedések áthidalására.

7 S Simítás Leírja a megkeményedett gipszvakolat ledörzsölését egy acélsimítóval és esetleg kevés vízzel. Simítókanál Acél- vagy műanyag kanál esztrichek vakolatok felületének megmunkálására és simított szerkezet kialakítására, nemesvakolatok felhordására és/vagy megmunkálására. Száraz rétegvastagság A száraz rétegvastagság a bitumenes vastagbevonó végleges vastagságát adja meg. Ez a vastagbevonó teljes átszáradása után áll elő és a terhelés típusától függően minimális vastagságokkal kell rendelkezzen, amelyek alatt nem maradhat egyetlen helyen sem. Száradási idő Azt az időt írja le, amely az anyag teljes kiszáradásához szükséges. A további munkák csak ez után végezhetők el. Szárazhabarcs Már a gyártónál előre összekevert habarcs, amely víz hozzáadása után használatra kész. T Tágulási hézagok Lásd Mozgóhézagok. Talajnedvesség A talajnedvesség terhelési típus nagyon jó vízáteresztő talaj esetén áll fenn, amelyben víz cseppfolyós formában nem hat a pincefalakra. Terhelésí típus Földfelszín alatti szigetelési munkáknál különböző terhelési típusokkal számolnak: talajnedvesség, nem torlódó szivárgóvíz, feltorlódó szivárgóvíz. Tetőgerinc Felső tetőél, amelyen a ferde tetőoldalak találkoznak egymással. Tömörítés Eljárás, amellyel a habarcs-, ill. betonstruktúrát összenyomják, tehát tömörebbé teszik. Túlvizezés A habarcs bekeverésekor túl sok vizet adnak hozzá. Ezáltal megváltoznak az anyagi tulajdonságok. U U-érték Hőátbocsátási tényező, a hőveszteséget számszerűsíti. W/ (m²k)-ben, watt per négyzetméterszer Kelvinben fejezik ki és azt mondja meg, hogy mennyi hő megy veszendőbe 1 C hőmérséklet-különbség mellett 1 m² falfelületen. Minél kisebb az U-érték, annál jobb a hőszigetelés. Úsztatott esztrich Az esztrich nem kötődik szilárdan az aljzathoz, hanem egy vagy több szigetelő rétegen fekszik. A minimális rétegvastagság kb. 35 mm. Utókezelés Betonokat és habarcsokat a feldolgozás után utókezelni kell, ami azt jelenti, hogy ezeket a környezeti hőmérséklettől függően egy bizonyos ideig fóliával letakarják, vagy nedvesen tartják.

8 V Vasalás Vasháló vagy vasrudak, amiket a betonba fektetnek és minimalizálják a repedésképződést a betonban. Vastagágyas fektetés/eljárás A legrégebbi technika csemperakáshoz. A csempékre egyenként raknak habarcsot, a habarcsréteg mm vastag. Pl. terméskőfektetéshez. Vastagbevonók A műanyaggal módosított, bitumenes vastagbevonók pépes, spatulyázható anyagok bitumenemulzió alapon. Külső szigetelőknek hordják fel víz ellen épülettestek víz felé néző oldalára. Vékonyágyas fektetés/eljárás A csemperakásra ma leggyakrabban használatos technikák egyike. A ragasztót vékony rétegben (2-től 6 mm-ig) viszik fel az aljzatra, vagy a csempe hátoldalára. Az aljzatnak ehhez abszolút síknak kell lennie. Z Zsugorodás Leírja az épületelem rövidülését a kikeményedés alatt. Építőanyagok a PROBAU-tól Márkaminőség otthona számára A PROBAU széles termékpalettát kínál a barkácsolás, a felújítás és az építés sok területéhez. Profi minőségben, amelyben Ön mindenkor megbízhat. Otthonának specialistája! SZERVIZTELEFON Ingyenes hívás: H - P, 9:00-18:00 óra BAHAG AG Postfach , Mannheim

Amire a munkához szüksége van:

Amire a munkához szüksége van: Amire a munkához szüksége van: Vastagbevonó Földdel érintkező épületrészeknek a talaj nedvességével, nem nyomó talajvízzel és feltorlódó szivárgóvízzel szembeni védelmére. Alkalmas: függőleges és vízszintes

Részletesebben

vízszigetelési megoldások Minden részletében minőség

vízszigetelési megoldások Minden részletében minőség vízszigetelési megoldások Minden részletében minőség vízszigetelési megoldások Az épületek nedvesség elleni védelme kulcsfontosságú az építkezések és a felújítások során. A Weber nemzetközi tapasztalatának

Részletesebben

Csempék, lapok és természetes kövek vízszigetelése, fektetése. és fugázása

Csempék, lapok és természetes kövek vízszigetelése, fektetése. és fugázása Csempék, lapok és természetes kövek, fektetése és fugázása Flächengrund 303 Flächengrund 404 Gisogrund Wadian Komplett- Dichtsystem Lastogum Seccoral 1K Seccoral 2K Bicollit Carraflex Carraflott weiß/grau

Részletesebben

www.probau.eu Csempézés, rendesen Fal, padló, lépcső, csempe csempére Építőanyagok a Márkaminőség otthona számára Nur im

www.probau.eu Csempézés, rendesen Fal, padló, lépcső, csempe csempére Építőanyagok a Márkaminőség otthona számára Nur im www.probau.eu Építőanyagok a -tól Márkaminőség otthona számára A PROBAU széles termékpalettát kínál a barkácsolás, a felújítás és az építés sok területéhez. Profi minőségben, amelyben Ön mindenkor megbízhat.

Részletesebben

www.murexin.com Hidegburkolati rétegrendek

www.murexin.com Hidegburkolati rétegrendek www.murexin.com Hidegburkolati rétegrendek Ajánlott rétegrend vizes helyiségekbe fürdőszobák (zuhanyzók, mosdók, kádak) burkolásához Használati víz elleni védelem a Folyékonyfólia KS felhordásával történik,

Részletesebben

ALJZAT KÉSZÍTÉSI MUNKÁK ÉPÍTÉSTECHNOLÓGIÁJA

ALJZAT KÉSZÍTÉSI MUNKÁK ÉPÍTÉSTECHNOLÓGIÁJA ALJZAT KÉSZÍTÉSI MUNKÁK ÉPÍTÉSTECHNOLÓGIÁJA CONSTRUCTION TECHNOLOGY of UNDERLAY CONTRUCTION BME ÉPÍTÉSKIVITELEZÉS 2007/2008. ELÕADÓ: KLUJBER RÓBERT FOGALOMTÁR ALJZAT a burkolati/felületképzési (vagy vízszigetelési)

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre i napló a 20 /20. tanévre Kőműves és hidegburkoló szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 582 08 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók adatai

Részletesebben

Különböző burkolóanyagok biztonságos és deformálódás mentes fektetése 1.6. Csempék és lapok burkolása homlokzatokra

Különböző burkolóanyagok biztonságos és deformálódás mentes fektetése 1.6. Csempék és lapok burkolása homlokzatokra .6 Külső homlokzatok burkolatai. rész Mindig felmerül az építtetők és tervezők arra vonatkozó kívánsága, hogy a legújabb építészeti elképzeléseik homlokzatát kerámia csempével burkolják. Az előnyök kézenfekvők:

Részletesebben

Xella szerkezetek a gyakorlatban

Xella szerkezetek a gyakorlatban Az alaptól a belsőépítészetig Xella szerkezetek a gyakorlatban Xella Magyarország Kft. 2011 május Külső határoló szerkezetek P2-0,5 NF+GT 600x200x250 U=0.44 W/m2K P2-0,5 NF+GT 600x200x300 U=0.37 W/m2K

Részletesebben

Növeli a nyúlóképességet, a vízállóságot és a vegyi anyagokkal szembeni ellenállást; Csökkenti a vízáteresztı képességet és kiválóan rugalmas.

Növeli a nyúlóképességet, a vízállóságot és a vegyi anyagokkal szembeni ellenállást; Csökkenti a vízáteresztı képességet és kiválóan rugalmas. ASOPLAST-MZ Cikkszám: 2 02222 Kötıanyag - Esztrich- és habarcsadalék Jellemzıi: Az ASOPLAST-MZ nem szappanosítható ragasztó adalékanyag; Acetát-, valamint lágyítóanyag-mentes; Nem korrozív; Az ASOPLAST-MZ

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK HIDEGBURKOLÁSI RENDSZEREK LASSELSBERGER-KNAUF KFT.

TARTALOMJEGYZÉK HIDEGBURKOLÁSI RENDSZEREK LASSELSBERGER-KNAUF KFT. TARTALOMJEGYZÉK HIDEGBURKOLÁSI RENDSZEREK Esztrich- és önterülõalapozó 3 Önterülõ padlótapasz 0 5 4 Önterülõ 3 15 5 Bond 6 Gyors padlókiegyenlítõ 3 15 7 NIVO 10 30 önterülõ padlókiegyenlítõ 10 30 mm 8

Részletesebben

Terasz felújítás egyszerűen vízszigetelési tippek a piacvezetőtől

Terasz felújítás egyszerűen vízszigetelési tippek a piacvezetőtől 19 20 Terasz felújítás egyszerűen vízszigetelési tippek a piacvezetőtől A tél beállta előtt lehetőségünk nyílhat olyan kültéri munkák elvégzésére, mint pl az erkélyek, teraszok vízszigetelésének, burkolatának

Részletesebben

25teljes bizalmával. építőipar. Az európai. Egyenletes aljzatkiegyenlítés 2 40 mm-ig. Kiegyenlítő és javító anyagok

25teljes bizalmával. építőipar. Az európai. Egyenletes aljzatkiegyenlítés 2 40 mm-ig. Kiegyenlítő és javító anyagok 25teljes bizalmával év Az európai építőipar Egyenletes aljzatkiegyenlítés 2 40 mm-ig Optimális terülési tulajdonságot biztosít a szuperplasztifikáló (nagy teljesítményű folyósító) A hosszú nyitott idő

Részletesebben

DEITERMANN Épület vízszigetelõ rendszerek

DEITERMANN Épület vízszigetelõ rendszerek DEITERMANN Épület vízszigetelõ rendszerek Gazdaságos és megbízható DEITERMANN épületvízszigetelõ termékek és rendszerek Talajnedvesség, csurgalékvíz vagy talajvíz a gond? Melyik rendszer a megfelelõ? A

Részletesebben

TERMÉK ADATLAP. Sika Ceram-220 TERMÉKLEÍRÁS

TERMÉK ADATLAP. Sika Ceram-220 TERMÉKLEÍRÁS TERMÉK ADATLAP CEMENTBÁZISÚ, POLIMERREL MÓDOSÍTOTT RAGASZTÓANYAG FALI- ÉS PADLÓ KERÁMIA LAPOKHOZ, BELTÉRI ÉS KÜLTÉRI ALKALMAZÁSRA, CSÖKKENTETT LECSÚSZÁSSAL ÉS MEGHOSSZABBÍTOTT NYITOTT IDŐVEL. C2TE BESOROLÁSÚ

Részletesebben

Alapozók és tapadóhidak

Alapozók és tapadóhidak Alapozó Grundierung GD 749 kb. Gyorsan száradó perc Oldószermentes, erős koncentrátumú, gyorsan száradó, műgyanta ala po zó. Erős- és ve gyes nedvszívóképességű alj za tokra. Cement esztrichek, kálcium-szulfát

Részletesebben

JAVASLATOK Ne használja a Planitop 520-at rétegenként 3 mm-nél nagyobb vastagságban.

JAVASLATOK Ne használja a Planitop 520-at rétegenként 3 mm-nél nagyobb vastagságban. Planitop 520 Mész-cement bázisú sima felületképző simítóanyag bel- és kültéri vakolatokra, nedves a nedvesre eljárással történő feldolgozáshoz 3 mm rétegvastagságig ALKALMAZÁSI TERÜLET Durva felületű hagyományos

Részletesebben

Bel- vagy kültéri érlelt mész-cement vagy előkevert vakolatok sima felületképzése falon vagy mennyezeten.

Bel- vagy kültéri érlelt mész-cement vagy előkevert vakolatok sima felületképzése falon vagy mennyezeten. Planitop 560 Fehér színű, mész-bázisú felületképző simítóanyag nagyon sima felület kialakítására bel- és kültéri cementkötésű vakolatokra és betonfelületekre, 0-3 mm rétegvastagságig ALKALMAZÁSI TERÜLET

Részletesebben

Útmutató a nagyformátumú burkolatok fektetéséhez

Útmutató a nagyformátumú burkolatok fektetéséhez Útmutató a nagyformátumú burkolatok fektetéséhez A nagyformátumú burkolatok állandó helyet foglalnak el a kereskedelemben. Reprezentatív lakó- és kereskedelmi ingatlanok esetében ezek a burkolatok a megrendelők

Részletesebben

Műszaki ismertető StoLevell Reno

Műszaki ismertető StoLevell Reno Szerves adalékkal javított ásványi alapú filcezhető, szálerősítésű glettanyag Jellemzés Alkalmazási terület Kül- és beltéri felhasználás Régi ásványi homlokzatok és nem rugalmas szerves kötésű vakolatok

Részletesebben

Gazdálkodás. 2. Ismertesse a reklám kialakításának szempontjait, a fogyasztói és a vásárlói magatartást, a piackutatás elveit és módszereit!

Gazdálkodás. 2. Ismertesse a reklám kialakításának szempontjait, a fogyasztói és a vásárlói magatartást, a piackutatás elveit és módszereit! 2 Gazdálkodás 1. Ismertesse a vállalkozás előkészítését, az előkészítés szempontjait termék vagy szolgáltatás esetében, a vállalkozások sikerének legfontosabb tényezőit, a vállalkozás egyensúlyi feltételeit,

Részletesebben

Kapcsoljon a Murexin Aljzatkiegyenlítő Programra!

Kapcsoljon a Murexin Aljzatkiegyenlítő Programra! www.murexin.com Kapcsoljon a Murexin Aljzatkiegyenlítő Programra! A rendszerben alkalmazott alapozók és aljzatkiegyenlítők bármilyen burkolat és terhelés esetén megfelelő szilárdságot adnak. Esztrichfajták

Részletesebben

Szárazesztrichek és száraz szakipari (különösen gipszbázisú) építőanyagok kiegyenlítő simítása.

Szárazesztrichek és száraz szakipari (különösen gipszbázisú) építőanyagok kiegyenlítő simítása. Planitex D10 Önterülő, különösen alacsony illékony szervesanyag kibocsátású, kromátmentes, szivattyúzható, alfa-félhidrát-kalciumszulfát bázisú aljzatkiegyenlítő simítóhabarcs 1-15 mm közötti rétegvastagságokhoz

Részletesebben

TERMÉK ADATLAP. SikaCeram -225 TERMÉKLEÍRÁS

TERMÉK ADATLAP. SikaCeram -225 TERMÉKLEÍRÁS TERMÉK ADATLAP FLEXIBILIS, CEMENTBÁZISÚ RAGASZTÓANYAG KERÁMIA LAPOKHOZ, BELTÉRI ÉS KÜLTÉRI ALKALMAZÁSRA, CSÖKKENTETT LECSÚSZÁS- SAL ÉS MEGHOSSZABBÍTOTT NYITOTT IDŐVEL. C2TE S1 BESOROLÁSÚ ANYAG AZ MSZ EN

Részletesebben

LB-KNAUF FALAZÓHABARCS HF10; HF30; HF50; HF100

LB-KNAUF FALAZÓHABARCS HF10; HF30; HF50; HF100 LB-KNAUF FALAZÓHABARCS HF10; HF30; HF50; HF100 : Az LB-KNAUF falazóhabarcsok gyárilag elõkevert szárazhabarcsok, melyeket az építkezés helyszínén közvetlenül a felhasználás elõtt vízzel kell összekeverni.

Részletesebben

Háromkomponensű epoxi-cement állékony (tixotróp) habarcs nedves aljzatok simítására

Háromkomponensű epoxi-cement állékony (tixotróp) habarcs nedves aljzatok simítására Triblock Finish Háromkomponensű epoxi-cement állékony (tixotróp) habarcs nedves aljzatok simítására ALKALMAZÁSI TERÜLET Nedvesedésnek kitett vízszintes és függőleges betonfelületek védelmére és simítására,

Részletesebben

Tegye egyedivé padlóját!

Tegye egyedivé padlóját! Tegye egyedivé padlóját! Tartalom: Floor Expert EP 101... 08 Floor Expert EP 1013... 09 Floor Expert EP 310W... 10 Floor Expert EP 311...11 Floor Expert EP 211... 12 Floor Expert EP Dizájn és funkció együtt

Részletesebben

Fejezet Tartalom Oldal. 10 Üreges csempeburkolat és esztrichréteg felújítása 187 190

Fejezet Tartalom Oldal. 10 Üreges csempeburkolat és esztrichréteg felújítása 187 190 Fejezet Tartalom Oldal 10 Üreges csempeburkolat és 187 190 Üreges csempeburkolat és 10 A gyakorlatban gyakran előforduló probléma kerámia és természetes kőburkolatoknál az üregképződés. Vita alakul ki

Részletesebben

Vízszigetelés csempe- és lapburkolathoz. Alapelvek. Az adott vízterhelés osztályozására un. vízterhelési osztályok szerint kerül sor.

Vízszigetelés csempe- és lapburkolathoz. Alapelvek. Az adott vízterhelés osztályozására un. vízterhelési osztályok szerint kerül sor. Alapelvek A vízszigetelési eljárások megközelítôleg 1988. után kerültek sikeres alkalmazásra a csempe- és lapburkoló szakág gyakorlatába. Az 1997. májusában és 2000. augusztusában megjelent Bel- és kültéri

Részletesebben

ALJZAT KÉSZÍTÉSI MUNKÁK ÉPÍTÉSTECHNOLÓGIÁJA BME ÉPÍTÉSKIVITELEZÉS 2013. ELŐADÓ: KLUJBER RÓBERT

ALJZAT KÉSZÍTÉSI MUNKÁK ÉPÍTÉSTECHNOLÓGIÁJA BME ÉPÍTÉSKIVITELEZÉS 2013. ELŐADÓ: KLUJBER RÓBERT ALJZAT KÉSZÍTÉSI MUNKÁK ÉPÍTÉSTECHNOLÓGIÁJA BME ÉPÍTÉSKIVITELEZÉS 2013. ELŐADÓ: KLUJBER RÓBERT FOGALOMTÁR ALJZAT a burkolati/felületképzési (vagy vízszigetelési) réteg készítésére, fogadására alkalmas

Részletesebben

Construction. Aljzatkiegyenlítő. Termékleírás. Termékadatok. Vizsgálatok. Megjelenés. Tárolás

Construction. Aljzatkiegyenlítő. Termékleírás. Termékadatok. Vizsgálatok. Megjelenés. Tárolás Termék Adatlap Kiadás dátuma: 2010.08.19. Verziószám: 04 Aljzatkiegyenlítő Construction Termékleírás A műanyaggal javított, pumpálható, gyorsan száradó, aljzatkiegyenlítő, beltéri padlóburkolatok alatti

Részletesebben

Fejezet Tartalom Oldal

Fejezet Tartalom Oldal Fejezet Tartalom Oldal 11 Aljzatok kiegyenlítése, szintezése 255 11.1 Önterülő anyagok 257 11.2 Nagy szilárdságú anyagok 258 Aljzatok kiegyenlítése, szintezése 11 Az aljzat alapozása az aljazat lealapozása

Részletesebben

Alapozók és tapadóhidak

Alapozók és tapadóhidak Alapozó Grundierung GD 749 kb. Gyorsan száradó perc Oldószermentes, erős koncentrátumú, gyorsan száradó, műgyanta ala po zó. Erős- és ve gyes nedvszívóképességű alj za tok ra. Cementesztrichek, kálcium-szulfát

Részletesebben

Burkolat cseréje bontás nélkül Magic Floor modul PVC lapok alkalmazásával

Burkolat cseréje bontás nélkül Magic Floor modul PVC lapok alkalmazásával Burkolat cseréje bontás nélkül Magic Floor modul PVC lapok alkalmazásával +36309663268 Ha már nem szeretik a lakásban a járólapot, ha a járólap felülete megkopott, sokszor gyors és hatékony megoldást jelent

Részletesebben

Foglalkozási napló. Kőműves

Foglalkozási napló. Kőműves Foglalkozási ló a 20 /20. tanévre Kőműves (OKJ száma: 34 582 4) szakma gyakorlati oktatásához 0. évfolyam A ló vezetéséért felelős: A ló megnyitásának dátuma: A ló lezárásának dátuma: Tanuló Tanulók adatai

Részletesebben

1. A természetes kőanyagok... 5 3. HAbArcsok... 33 2. építési kötőanyagok... 17 4. burkolatragasztók... 47

1. A természetes kőanyagok... 5 3. HAbArcsok... 33 2. építési kötőanyagok... 17 4. burkolatragasztók... 47 Ta rta l o m j e g y z é k 1. A t e r m é s z et e s k ő a n y a g o k... 5 1.1. Adalékanyagok... 5 1.2. Szemmegoszlás és vizsgálata... 7 1.3. Adalékanyagok szemmegoszlás szerint... 10 1.3.1. Agyag és

Részletesebben

Aktuális akciós árak

Aktuális akciós árak akciós AQUAFIN-1K Vízzáró 7 bar nyomásig 25 kg 268 Ft 6 700 Ft 8 509 Ft Merev vízszigetelő habarcs Kül- és beltérben egyaránt alkalmazható Hidraulikusan köt Szulfátálló AQUAFIN-2K Talaj- és torlaszvíz

Részletesebben

Építőlemezek beltéri alkalmazása. Tudnivalók és technika

Építőlemezek beltéri alkalmazása. Tudnivalók és technika Építőlemezek beltéri alkalmazása Tudnivalók és technika HU A wedi termékek és rendszerek magas minőségi standardot képviselnek, amiért Európa-szerte számos tanúsítvánnyal tűntették ki őket. 2 Tartalom

Részletesebben

MŰSZAKI ADATLAP. PCI PECIMOR SUPER Bitumenes vastagbevonat pincék külső falaihoz, alaptestekhez

MŰSZAKI ADATLAP. PCI PECIMOR SUPER Bitumenes vastagbevonat pincék külső falaihoz, alaptestekhez MŰSZAKI ADATLAP PCI PECIMOR SUPER Bitumenes vastagbevonat pincék külső falaihoz, alaptestekhez Termékismertető: 302 PCI-kiadás: 2004. 06. Fordítás-aktualizálás: 2004. 10. Alkalmazási terület: - Falra és

Részletesebben

weber.pas 15 Terméksegédlet Tulajdonságok Dokumentáció Színek Termékelőnyök

weber.pas 15 Terméksegédlet Tulajdonságok Dokumentáció Színek Termékelőnyök weber.pas 15 Termékelőnyök Feldolgozásra kész, pasztaszerű, finomszemcsés, homlokzati díszítő fedővakolat, modern színválasztékban. Értékesítési pontok Tulajdonságok FELHASZNÁLÁSI TERÜLET Terméksegédlet

Részletesebben

Oxal. Technológiai kézikönyv. Oxal értékmegóvás: van benne rendszer.

Oxal. Technológiai kézikönyv. Oxal értékmegóvás: van benne rendszer. Oxal értékmegóvás: van benne rendszer. szigetelés kapilláris nedvesség ellen utólagos külső oldali szigetelés belső oldali szigetelés nedves és sóterhelt pincefalak belső és külső oldali helyreállítása

Részletesebben

Alkalmazástechnikai Útmutató. Alépítményi szigetelés

Alkalmazástechnikai Útmutató. Alépítményi szigetelés Alkalmazástechnikai Útmutató Alépítményi szigetelés 2006 EGYENES RÉTEGRENDÛ MELEGTETÕK TELJES FELÚJÍTÁSA Alépítményi szigetelés RÉTEGRENDEK 1. Talajnedvesség elleni szigetelés általános rétegfelépítés

Részletesebben

A HOSSZÚTÁVON MEGBÍZHATÓ ÉPÜLETSZERKEZETEK LÉTESÍTÉSÉNEK FELTÉTELEI ÉPÜLETSZERKEZETEK TERVEZÉSE DR. Gábor László: az első kérdés: mikor és miért van szükség? a második kérdés: hová kerülnek? a harmadik

Részletesebben

Hidegburkolási rendszerek

Hidegburkolási rendszerek Hidegburkolási rendszerek www.lb-knauf.hu epitomegoldasok.hu Hidegburkolatok a lakásban és a ház körül A burkolás mindig örömteli esemény akár felújítunk, akár új épületet építünk. A szem a csempét látja,

Részletesebben

Alapozók és tapadóhidak

Alapozók és tapadóhidak Alapozó Grundierung GD 749 kb. Gyorsan száradó perc Oldószermentes, erős koncentrátumú, gyorsan száradó, műgyanta ala po zó. Erős- és ve gyes nedvszívóképességű alj za tokra. Cement esztrichek, kálcium-szulfát

Részletesebben

BETONFELÜLET JAVÍTÓ POLIMER DISZPERZIÓ

BETONFELÜLET JAVÍTÓ POLIMER DISZPERZIÓ BETONFELÜLET JAVÍTÓ POLIMER DISZPERZIÓ Jellemzők: A ALL-lal készült beton már vékony rétegben is nagy szilárdságot biztosít. Az elkészült felület kemény, vízzáró, kopásálló. Néhány milliméteres, de több

Részletesebben

Vizes bázisú alapozó és nedvesség szabályozó, problémás alapfelületekre, SikaBond anyagokkal ragasztott melegburkolatokhoz

Vizes bázisú alapozó és nedvesség szabályozó, problémás alapfelületekre, SikaBond anyagokkal ragasztott melegburkolatokhoz Termék Adatlap Kiadás dátuma: 2011/09/28 Termékazonosító szám: 02 08 01 02 007 0 000016 Sika Primer MR Fast Sika Primer MR Fast Vizes bázisú alapozó és nedvesség szabályozó, problémás alapfelületekre,

Részletesebben

weber.pas 15 Terméksegédlet Termékelőnyök Feldolgozásra kész, pasztaszerű, finomszemcsés, homlokzati díszítő fedővakolat, modern színválasztékban.

weber.pas 15 Terméksegédlet Termékelőnyök Feldolgozásra kész, pasztaszerű, finomszemcsés, homlokzati díszítő fedővakolat, modern színválasztékban. weber.pas 15 Termékelőnyök Feldolgozásra kész, pasztaszerű, finomszemcsés, homlokzati díszítő fedővakolat, modern színválasztékban. FELHASZNÁLÁSI TERÜLET Termék: Terméksegédlet Több mint 270 színben Kültérben,

Részletesebben

5 mm-nél nagyobb vastagsághoz 30%-nyi legfeljebb 2 mm szemcseméretű adalékanyag hozzáadása javasolt.

5 mm-nél nagyobb vastagsághoz 30%-nyi legfeljebb 2 mm szemcseméretű adalékanyag hozzáadása javasolt. [Mapei logo] Planitop 100 Gyorskötő, világosszürke, finomszemcséjű habarcs vízszintes és függőleges betonfelületek, cementhabarcs vakolatok, mészcementhabarcs felületek lokális javítására, felületképzésére

Részletesebben

X. fejezet Rimano gipsz alapú vakolatok és glettek Rimano termékcsalád

X. fejezet Rimano gipsz alapú vakolatok és glettek Rimano termékcsalád X. fejezet Rimano gipsz alapú vakolatok és glettek X.1 Termékek és tulajdonságaik áttekintése............. 213 X.2 Szükséges eszközök.................................... 214 X.3 A munka menete.......................................

Részletesebben

TERMÉK ADATLAP. SikaCeram -205 Large TERMÉKLEÍRÁS C2TE BESOROLÁSÚ KERÁMIARAGASZTÓ NAGYMÉRETŰ LAPOKHOZ AZ MSZ EN 12004 SZABVÁNY SZERINT

TERMÉK ADATLAP. SikaCeram -205 Large TERMÉKLEÍRÁS C2TE BESOROLÁSÚ KERÁMIARAGASZTÓ NAGYMÉRETŰ LAPOKHOZ AZ MSZ EN 12004 SZABVÁNY SZERINT TERMÉK ADATLAP C2TE BESOROLÁSÚ KERÁMIARAGASZTÓ NAGYMÉRETŰ LAPOKHOZ AZ MSZ EN 12004 SZABVÁNY SZERINT TERMÉKLEÍRÁS A SikaCeram -205 Large egykomponensű, készre kevert ragasztó magas ellenállású cementből,

Részletesebben

Műszaki ismertető StoLevell Novo

Műszaki ismertető StoLevell Novo Ásványi könny ű habarcs/ragasztó-ágyazóhabarcs polisztirol lapokhoz Jellemzés Alkalmazási terület Tulajdonságok Kül és beltér Minden ásványi aljzathoz Szigetel ő lapok ragasztására ásványi aljzatokra Közepes

Részletesebben

Mész-cement bázisú természetes felületképző simítóanyag bel- és kültéri friss vagy érlelt vakolatokra 3 mm rétegvastagságig

Mész-cement bázisú természetes felületképző simítóanyag bel- és kültéri friss vagy érlelt vakolatokra 3 mm rétegvastagságig Planitop 530 Mész-cement bázisú természetes felületképző simítóanyag bel- és kültéri friss vagy érlelt vakolatokra 3 mm rétegvastagságig ALKALMAZÁSI TERÜLET Durva felületű, hagyományos vagy előkevert,

Részletesebben

LB-KNAUF ESZTRICH- ÉS ÖNTERÜLÕALAPOZÓ

LB-KNAUF ESZTRICH- ÉS ÖNTERÜLÕALAPOZÓ LB-KNAUF ESZTRICH- ÉS ÖNTERÜLÕALAPOZÓ ANYAGTÍPUS ANYAGTÍPUS: Az LB-KNAUF Esztrich- és önterülõalapozó alkáliálló, mûanyagdiszperziós kötõanyagot tartalmazó termék. Az LB-KNAUF Esztrich- és önterülõalapozó

Részletesebben

Bel- és kültéri mész-cement vagy előkevert érlelt vakolatok sima felületképzése falakon és mennyezeten.

Bel- és kültéri mész-cement vagy előkevert érlelt vakolatok sima felületképzése falakon és mennyezeten. Planitop 560 Mész-cement bázisú nagyon sima felületképző simítóanyag bel- és kültéri friss vagy érlelt cementkötésű vakolatokra és betonfelületekre, 0-3 mm rétegvastagságig ALKALMAZÁSI TERÜLET Durva felületű,

Részletesebben

Nagyteljesítményű, cementbázisú, C1 besorolású csemperagasztó beltéri padló- és falburkolatok ragasztásához az MSZ EN 12004 szabványnak megfelelően

Nagyteljesítményű, cementbázisú, C1 besorolású csemperagasztó beltéri padló- és falburkolatok ragasztásához az MSZ EN 12004 szabványnak megfelelően TERMÉK ADATLAP Nagyteljesítményű, cementbázisú, C1 besorolású csemperagasztó beltéri padló- és falburkolatok ragasztásához az MSZ EN 12004 szabványnak megfelelően TERMÉKLEÍRÁS A egy felhasználásra kész

Részletesebben

{loadposition ujakcio} {phocagallery view=category categoryid=28 image INDUFLOOR-IB2360. Műgyanta záró réteg betonra. {tab=termékleírás}

{loadposition ujakcio} {phocagallery view=category categoryid=28 image INDUFLOOR-IB2360. Műgyanta záró réteg betonra. {tab=termékleírás} {loadposition ujakcio} {phocagallery view=category categoryid=13 imageid=68} {phocagallery view=category categoryid=25 imageid=136} {phocagallery view=category categoryid=28 image {phocagallery Vékonybevonat

Részletesebben

Sopro FließSpachtel FS 15 plus:

Sopro FließSpachtel FS 15 plus: Kiegyenlítő- 1.3 és és javító javító Sopro FließSpachtel FS 15 plus: Egyenletes aljzatkiegyenlítés 2 40 mm-ig Optimális terülési tulajdonságot biztosít a szuperplasztifikáló A hosszú nyitott idő lerakódásmentes

Részletesebben

Az épület öröme. www.aquabau.hu

Az épület öröme. www.aquabau.hu Az épület öröme www.aquabau.hu AZ AQUABAU KERESKEDŐI HÁLÓZATA MAGYARORSZÁGON Horváth Attila Észak-Nyugat-Magyarország email: horvath.attila@aquabau.hu; telefon: +36 30 997 7544 Banics József Dél-Nyugat-Magyarország

Részletesebben

Kerámia burkolatok szakértői tapasztalatai

Kerámia burkolatok szakértői tapasztalatai Nemzetközi Építéstudományi Konferencia ÉPKO Csíksomlyó, 2005.június 3-5 Kerámia burkolatok szakértői tapasztalatai Dr. Arany Piroska BME Építőanyagok és Mérnökgeológia Tanszék 1 Az építészet történetében

Részletesebben

MUREXIN Szigetelő- és feszültségmentesítő lemez AE 100

MUREXIN Szigetelő- és feszültségmentesítő lemez AE 100 MUREXIN Szigetelő- és feszültségmentesítő lemez AE 100 Magas minőség és megbízhatóság kevesebb idő alatt! MUREXIN. Ami tart. MUREXIN Szigetelő- és feszültségmentesítő lemez AE 100 A Murexin AE 100 Szigetelő-

Részletesebben

MŰSZAKI JELLEMZŐK A Plastimul 2K Super hozzáadott polimerekből és egy por komponensből álló kétkomponensű, nagyon kiadós bitumenemulzió.

MŰSZAKI JELLEMZŐK A Plastimul 2K Super hozzáadott polimerekből és egy por komponensből álló kétkomponensű, nagyon kiadós bitumenemulzió. Plastimul 2K Super Kétkomponensű, oldószermentes, gyorsszáradású, alacsony zsugorodású, nagyon rugalmas, polisztirol golyócskákkal töltött, bitumenes vízszigetelő emulzió ALKALMAZÁSI TERÜLET A Plastimul

Részletesebben

Foglalkozási napló. Burkoló

Foglalkozási napló. Burkoló Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Burkoló (OKJ száma: 34 582 13) szakma gyakorlati oktatásához 2/10. évfolyam A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanuló

Részletesebben

Fejezet Tartalom Oldal

Fejezet Tartalom Oldal Fejezet Tartalom Oldal 12 Gyors építőrendszerek határidős építkezésekhez 203 12.1 Gyorskötő esztrichek 205 207 12.2 Szigetelés, burkolás, fugázás 208 210 Gyors építőrendszerek 12 Alapelvek Gyors termékek,

Részletesebben

Ssz. Tételszám Egységre jutó (HUF) A tétel ára összesen (HUF) Tételkiírás Anyag Munkadíj Anyag Munkadíj

Ssz. Tételszám Egységre jutó (HUF) A tétel ára összesen (HUF) Tételkiírás Anyag Munkadíj Anyag Munkadíj 1. oldal 1 11-002-1.4.3.1 (25) ÖN X0b(H) Környezeti hatásoknak ki nem tett beton, C16/20 - X0b(H) - D max = 16 mm, CEM 42,5 szilárdsági osztályú portlandcementtel, képlékeny beton, m = 6,5 finomsági modulusú

Részletesebben

LASSELSBERGER-KNAUF ESZTRICHEK SZABVÁNYSZERINTI JELÖLÉSE: Gyorsan száradó Cementesztrich ZE-20

LASSELSBERGER-KNAUF ESZTRICHEK SZABVÁNYSZERINTI JELÖLÉSE: Gyorsan száradó Cementesztrich ZE-20 KOPÁSSÁLLÓSÁG: Böhme A OSZTÁLY A22 A15 A12 A9 A6 A3 A1,5 Anyagveszteség cm 3 /50 cm 2 22 15 12 9 6 3 1,5 BCA AR OSZTÁLY AR6 AR4 AR2 AR1 AR0,5 Kopásmélység µm 600 400 200 100 50 Kopásállóság görgôvel RWA

Részletesebben

Műszaki ajánlás és kivitelezési útmutató pincék utólagos belső oldali vízszigeteléséhez SCHOMBURG TERMÉKEKKEL

Műszaki ajánlás és kivitelezési útmutató pincék utólagos belső oldali vízszigeteléséhez SCHOMBURG TERMÉKEKKEL Műszaki ajánlás és kivitelezési útmutató pincék utólagos belső oldali vízszigeteléséhez SCHOMBURG TERMÉKEKKEL 2012. - 1 - 1. Rekonstrukciós munkák A bontási munkák során a falazott szerkezetek felületéről

Részletesebben

Egykomponensű, cementkötésű habarcs hőszigetelő-táblák és hőszigetelő védőrendszerek ragasztására és simítására

Egykomponensű, cementkötésű habarcs hőszigetelő-táblák és hőszigetelő védőrendszerek ragasztására és simítására Mapetherm AR1 GG Egykomponensű, cementkötésű habarcs hőszigetelő-táblák és hőszigetelő védőrendszerek ragasztására és simítására ALKALMAZÁSI TERÜLET Bármilyen (extrudált vagy habosított polisztirol, ásványgyapot,

Részletesebben

Előkészítő munkák (bontás és irtás) Tereprendezés és földmunkák

Előkészítő munkák (bontás és irtás) Tereprendezés és földmunkák Előkészítő munkák (bontás és irtás) Tereprendezés és földmunkák Talajosztályok: 1 Homok, laza termőtalaj 2 Nedves homok, kavics, tömör termőföld 3 Homokas agyag, száraz lösz 4 Tömör agyag, nagyszemű kavics

Részletesebben

EN 12004 SZERINTI BESOROLÁS

EN 12004 SZERINTI BESOROLÁS Keraflex S1 Szürke színű, fokozott terhelhetőségű, alakítható, hosszú nyitott idejű, lecsúszásmentes cementkötésű ragasztó a kerámia és az alaktartó természetes kő burkolóanyagokhoz EN 12004 SZERINTI BESOROLÁS

Részletesebben

Műszaki ismertető StoLevell Combi Plus

Műszaki ismertető StoLevell Combi Plus Ásványi ragasztóés ágyazóhabarcs/alapvakolat Jellemzés Alkalmazási terület kül- és beltéri felhasználás szigetelő lapok ragasztásához ásványi és szerves, nem rugalmas aljzatokra renováló habarcs szanáláshoz

Részletesebben

Fûthet kevesebbet is! HATÉKONY ÉS ESZTÉTIKUS SZIGETELÉS. Miért érdemes? A Policolor hôszigetelô rendszer hatásossága

Fûthet kevesebbet is! HATÉKONY ÉS ESZTÉTIKUS SZIGETELÉS. Miért érdemes? A Policolor hôszigetelô rendszer hatásossága HÔSZIGETELÔ VAKOLATRENDSZER HATÉKONY ÉS ESZTÉTIKUS SZIGETELÉS Miért érdemes? Az energiaköltségekkel együtt növekvô fûtési költségek miatt mind nagyobb jelentôséget kap a hôszigetelés. A POLICOLOR HÔSZIGETELÔ

Részletesebben

TERMÉK ADATLAP. Sika Ceram-213 TERMÉKLEÍRÁS VIZSGÁLATOK

TERMÉK ADATLAP. Sika Ceram-213 TERMÉKLEÍRÁS VIZSGÁLATOK TERMÉK ADATLAP Nagyteljesítményű, cementbázisú, C2TE besorolású csemperagasztó az MSZ EN 12004+A1 szabványnak megfelelően TERMÉKLEÍRÁS A cementbázisú csemperagasztó, melyet alacsony megcsúszás és kiterjesztett

Részletesebben

BETONTECHNIKA, BETONKOZMETIKA Beton és habarcs adalékszerek Fal és padlókiegyenlítô anyagok Betonglettek, javító anyagok. Építôanyagok szakembereknek

BETONTECHNIKA, BETONKOZMETIKA Beton és habarcs adalékszerek Fal és padlókiegyenlítô anyagok Betonglettek, javító anyagok. Építôanyagok szakembereknek BETONTECHNIKA, BETONKOZMETIKA Beton és habarcs adalékszerek Fal és padlókiegyenlítô anyagok Betonglettek, javító anyagok Építôanyagok szakembereknek Alapfelület hibák megszüntetése Burkolatok tartóssága

Részletesebben

Nagyon gyors száradású, önterülő aljzatkiegyenlítő 3-30 mm-ig terjedő vastagsághoz

Nagyon gyors száradású, önterülő aljzatkiegyenlítő 3-30 mm-ig terjedő vastagsághoz Ultraplan Maxi Nagyon gyors száradású, önterülő aljzatkiegyenlítő 3-30 mm-ig terjedő vastagsághoz ALKALMAZÁSI TERÜLET Az Ultraplan Maxi új és meglévő aljzatok 3-30 mm vastagságú kiegyenlítésére és simítására

Részletesebben

weber.pas silicasol Terméksegédlet Tulajdonságok Problémák és megoldások Hogyan hőszigeteljünk homlokzatot, a fallégzés megtartása mellett?

weber.pas silicasol Terméksegédlet Tulajdonságok Problémák és megoldások Hogyan hőszigeteljünk homlokzatot, a fallégzés megtartása mellett? weber.pas silicasol ÚJ Termékelőnyök Feldolgozásra kész, pasztaszerű, finomszemcsés, homlokzati díszítő fedővakolat Értékesítési pontok Tulajdonságok FELHASZNÁLÁSI TERÜLET Kültérben, beltérben egyaránt

Részletesebben

Különleges hidraulikus kötőanyag normál kötésidejű és gyorsszáradású (4 nap) zsugorodáskompenzált esztrichek készítéséhez

Különleges hidraulikus kötőanyag normál kötésidejű és gyorsszáradású (4 nap) zsugorodáskompenzált esztrichek készítéséhez Topcem Különleges hidraulikus kötőanyag normál kötésidejű és gyorsszáradású (4 nap) zsugorodáskompenzált esztrichek készítéséhez ALKALMAZÁSI TERÜLET Úsztatott, csúsztatott vagy kötött esztrichek készítése

Részletesebben

Szigetelõ és multifunkcionális lemezek

Szigetelõ és multifunkcionális lemezek 42 Szigetelõ és multifunkcionális lemezek 43 Blanke PERMAT A Blanke PERMAT újszerû feszültségcsökkentô lemezt fôleg instabil aljzatokon, mint pl.: fa vagy padló használják ipari és magánkivitelezéseknél.

Részletesebben

MAPEI Szerszámárlista. Érvényes 2009. április 1-tõl. Áraink az ÁFA-t nem tartalmazzák.

MAPEI Szerszámárlista. Érvényes 2009. április 1-tõl. Áraink az ÁFA-t nem tartalmazzák. MAPEI Szerszámárlista Érvényes 2009. április 1-tõl. Áraink az ÁFA-t nem tartalmazzák. Tartalom Termékcsoport / Mûanyag simítók Mûanyag simítók 3 85000375 Műanyag simító 130x270 mm 1 165 Ft Műanyag: ABS,

Részletesebben

Előkevert, puccolán hatású drénhabarcs hagyományos kövezett burkolatok fektetésére szolgáló esztrichek készítéséhez

Előkevert, puccolán hatású drénhabarcs hagyományos kövezett burkolatok fektetésére szolgáló esztrichek készítéséhez Mapedrain Mortar Előkevert, puccolán hatású drénhabarcs hagyományos kövezett burkolatok fektetésére szolgáló esztrichek készítéséhez ALKALMAZÁSI TERÜLET Porfír kockákból készített hagyományos kültéri kövezett

Részletesebben

Baumit Sanova Felújító vakolat rendszer

Baumit Sanova Felújító vakolat rendszer Baumit Sanova Felújító vakolat rendszer Baumit Sanova Hogyan adhatunk régi értékeinknek új minőséget? Sanova egyrétegű trassz vakolat Géppel is feldolgozható Nedves és sókkal terhelt falazatokra Speciálisan

Részletesebben

Műgyanta bázisú diszperziós alapozó, nagyon alacsony illékony szervesanyag (VOC) kibocsátással

Műgyanta bázisú diszperziós alapozó, nagyon alacsony illékony szervesanyag (VOC) kibocsátással Primer G Műgyanta bázisú diszperziós alapozó, nagyon alacsony illékony szervesanyag (VOC) kibocsátással ALKALMAZÁSI TERÜLET Gipsz felületek kezelésére kerámiaburkolatok rögzítése előtt. Tapadóhídként gipsz

Részletesebben

Talajba kerülő szerkezetek szigetelése - Pincefalak

Talajba kerülő szerkezetek szigetelése - Pincefalak Talajba kerülő szerkezetek szigetelése - ak Egyre gyakoribb felhasználói igény, az épületeink terepszint alatti tereinek (pincehelységeinek) a teljes értékű lakásként való kialakítása. Ebből kifolyólag

Részletesebben

ALKALMAZÁSI TERÜLET Pórusbeton, kalcium-szilikát mészhomok és tégla falazóelemek bel- és kültéri falazása.

ALKALMAZÁSI TERÜLET Pórusbeton, kalcium-szilikát mészhomok és tégla falazóelemek bel- és kültéri falazása. Porocol FF Egykomponensű, finom szemcsenagyságú, cement alapú, fehér, poralakú ragasztóhabarcs pórusbeton falazóblokkok falazásához és legfeljebb 10 mm szélességben vakolásához. Az MSZ EN 1364-1 szerint

Részletesebben

Műszaki ismertető StoLevell Duo Plus

Műszaki ismertető StoLevell Duo Plus Ásványi ragasztóés ágyazóhabarcs/alapvakolat Jellemzés Alkalmazási terület kül- és beltéri felhasználás minden szervetlen aljzathoz szigetelő lapok ragasztásához ásványi aljzatokra vékony erősítő rétegek

Részletesebben

Menjen biztosra! Saint-Gobain Weber Terranova Építôanyagipari Kft.

Menjen biztosra! Saint-Gobain Weber Terranova Építôanyagipari Kft. Saint-Gobain Weber Terranova Építôanyagipari Kft. 2085 Pilisvörösvár, Bécsi út külterület (Pf. 46.) 26-567-600 26-567-601 e-mail: headoffice@weber-terranova.hu www.weber-terranova.hu Menjen biztosra! Színes

Részletesebben

Anyagtan és Geotechnika Tanszék. Építőanyagok I - Laborgyakorlat. Habarcsok

Anyagtan és Geotechnika Tanszék. Építőanyagok I - Laborgyakorlat. Habarcsok Anyagtan és Geotechnika Tanszék Építőanyagok I - Laborgyakorlat Habarcsok 1. Kötőanyagok: - cement, mész, gipsz, magnézia - bitumen, műgyanta (polimer) - bentonit, agyag Habarcsok alkotóanyagai 2. Adalékanyagok:

Részletesebben

Magas minőségű, flexibilis tulajdonságú, vékonyágyazatú csemperagasztó

Magas minőségű, flexibilis tulajdonságú, vékonyágyazatú csemperagasztó Műszaki Adatlap Kiadás dátuma 11/2008 Verziószám: 04 Sika Ceram-203 Sika Ceram-203 Magas minőségű, flexibilis tulajdonságú, vékonyágyazatú csemperagasztó Construction Termékleírás A magas minőségű, flexibilis

Részletesebben

Padlóburkolatok fektetése

Padlóburkolatok fektetése Padlóburkolatok fektetése Hajópadló: Rögzítés: (rejtett) szögezés A falak mentén 10-15 mm hézag - szegélyléc vagy lábazati deszka Hossztoldás: tompa illesztéssel a párnafákon vagy gerendákon (A szomszédos

Részletesebben

Különleges hidraulikus kötőanyag gyorskötésű és gyorsszáradású (24 óra) zsugorodáskompenzált esztrichek készítéséhez

Különleges hidraulikus kötőanyag gyorskötésű és gyorsszáradású (24 óra) zsugorodáskompenzált esztrichek készítéséhez Mapecem Különleges hidraulikus kötőanyag gyorskötésű és gyorsszáradású (24 óra) zsugorodáskompenzált esztrichek készítéséhez ALKALMAZÁSI TERÜLET Úsztatott, csúsztatott vagy kötött esztrichek készítése

Részletesebben

Cégbemutatkozás 03. Csempe- és járólap ragasztó 04. Fagyálló csempe- és járólap ragasztó 05. Flexibilis csempe- és járólap ragasztó 06

Cégbemutatkozás 03. Csempe- és járólap ragasztó 04. Fagyálló csempe- és járólap ragasztó 05. Flexibilis csempe- és járólap ragasztó 06 Tartalom Cégbemutatkozás 03 Csempe- és járólap ragasztó 04 Fagyálló csempe- és járólap ragasztó 05 Flexibilis csempe- és járólap ragasztó 06 Önterülõ aljzatkiegyenlíto 07 Fugázó anyag 08 Kül- és beltéri

Részletesebben

Műszaki ismertető Sto-Armierungsputz

Műszaki ismertető Sto-Armierungsputz Szerves kötésű, cementmentes, feldolgozásra kész ágyazóhabarcs/alapvakolat Jellemzés Alkalmazási terület kültéri felhasználásra ásványi és szerves aljzatokra a StoTherm Classic és StoVentec Fassade ágyazóhabarcsaként,

Részletesebben

Magasépítéstan alapjai 3. Előadás

Magasépítéstan alapjai 3. Előadás MAGASÉPÍTÉSTAN ALAPJAI Magasépítéstan alapjai 3. Előadás BME MET Előadó: 2014/2015 II. szemeszter egyetemi docens, BME Építőanyagok és Magasépítés Tanszék BME MET 2014 / 2015 II. szemeszter 3. Előadás

Részletesebben

Műszaki ismertető StoPox GH 205

Műszaki ismertető StoPox GH 205 Minősített EP alapozó, hátoldali nedvesedés Jellemzés Alkalmazási terület kül- és beltéri padlófelületek simító gletteléshez 0,5 mm-nél nagyobb felületi érdesség esetén cementkötésű aljzatok kapilláris

Részletesebben

Alépítményi és felszíni vízelvezetések

Alépítményi és felszíni vízelvezetések Alépítményi és felszíni vízelvezetések A vízelvezetésről általában A talajban és a felszínen megtalálható különbözõ megjelenési formájú vizek veszélyt jelenthetnek az épületeinkre. Az épületet érõ nedvességhatások

Részletesebben

Burkolatok, utólagos hőszigetelés, utólagos hangszigetelés - tervezés, tanácsadás vagy

Burkolatok, utólagos hőszigetelés, utólagos hangszigetelés - tervezés, tanácsadás vagy Subertres parafa vakolat vagy más néven folyékony parafa Burkolatok, utólagos hőszigetelés, utólagos hangszigetelés - tervezés, tanácsadás +363096632 68 vagy info@parafa.net Rugalmas, páraáteresztő felületképző

Részletesebben

Kétkomponensű, magas szulfátállóságú cementkötésű habarcs nagy koptatóhatásnak kitett betonszerkezetek védelmére

Kétkomponensű, magas szulfátállóságú cementkötésű habarcs nagy koptatóhatásnak kitett betonszerkezetek védelmére Mapefinish HD Kétkomponensű, magas szulfátállóságú cementkötésű habarcs nagy koptatóhatásnak kitett betonszerkezetek védelmére ALKALMAZÁSI TERÜLET Nagy koptatóhatásnak kitett betonfelületek védelme és

Részletesebben

Műszaki ismertető StoMurisol GP

Műszaki ismertető StoMurisol GP A WTA által bevizsgált és tanúsított pórusos alapvakolat, MSz EN 998-1 szerint Jellemzők Alkalmazási terület Tulajdonságok Kültérben és beltérben Nedvesség és só hatásának kitett falazat szanálására és

Részletesebben

Burkolati jelek Elvárások és lehetőségek

Burkolati jelek Elvárások és lehetőségek Burkolati jelek Elvárások és lehetőségek Magyar Plastiroute Kft. Rövid áttekintés Elvárások és lehetőségek Anyagválasztás Felhordási technológiák (gépválasztás) Utánszóró anyagok Új generációs burkolati

Részletesebben

Capatect EPS-homlokzati hôszigetelô táblák 600

Capatect EPS-homlokzati hôszigetelô táblák 600 Mûszaki Információ Capatect Nr. 600 Capatect EPS-homlokzati hôszigetelô táblák 600 Expandált polisztirol keményhab homlokzati hôszigetelô táblák 600 Termékleírás Alkalmazási területek: Capatect hôszigetelô

Részletesebben