Intézetünk Szakkönyvtára december 22-től január 1-jéig zárva tart.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Intézetünk Szakkönyvtára 2005. december 22-től január 1-jéig zárva tart."

Átírás

1

2 Intézetünk hírei Közérdekű információk Intézetünk Szakkönyvtára december 22-től január 1-jéig zárva tart. JOGSZABÁLYFIGYELŐ Magyar Közlöny Intézményvezetők rovata 2005: CVI. törvény: A felsőoktatásról szóló évi LXXX. törvény módosításáról (MK 135. szám, o.) 2005: CXII. törvény: A számvitelről és a könyvvizsgálói tevékenységről szóló törvények módosításáról (MK 139. szám, o.) 92/2005. FVM r. 68/2005. módosítása iskolatej program (MK 139. szám, o.) 2005: CXIII. törvény: A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéről szóló évi CXXIV. törvény módosításáról (MK 140. szám, o.) 239/2005. (X. 25.) Korm. r. A felsőoktatási intézmények felvételi eljárásainak általános szabályairól szóló 269/2000. (XII. 26.) Korm. rendelet, illetve a pedagógus-továbbképzésről, a pedagógus-szakvizsgáról, valamint a továbbképzésben részt vevők juttatásairól és kedvezményeiről szóló 277/1997. (XII. 22.) Korm. rendelet módosításáról (MK 140. szám o.) A rendelet meghatározza, hogy a felsőoktatási intézmény a felvételi eljárásban jelentkezési feltételként, illetve választható módon meghatározott tárgyakból az emelt szinten teljesített legalább közepes érettségi vizsgáért többletpontot ad. Többletpont 2 tantárgy esetében adható, akkor, ha a jelentkező a vizsgaeredmény alapján kéri pontjai megállapítását. Amennyiben olyan szakra, szakpárra jelentkezik, ahol két érettségi vizsgatantárgy alapján számítják a szerzett pontokat, vizsgatantárgyanként 7 7 pontot, ahol egy vizsgatantárgy alapján számolják ki a szerzett pontokat, 14 többletpontra jogosult.

3 Egyéb többletpontok, melyek január 1-jétől érvényesek: A felsőoktatási intézmény legfeljebb 2 államilag elismert, vagy azzal egyenértékű nyelvvizsgáért nyelvvizsgánként: középfokú C típusú nyelvvizsga esetén 7 pontot; felsőfokú C típusú nyelvvizsga esetén 10 pontot ad; államilag elismert A ill. B típusú nyelvvizsgát akkor lehet beszámoltatni, ha a jelentkező sajátos nevelési igénye miatt a közoktatásról szóló évi LXXIX. törvény 30. -ának (8) bekezdése szerinti döntés alapján igazoltan nem tudja a C típusú nyelvvizsgát letenni. A Középiskolai Tudományos Diákkörök Országos Konferenciája versenyen elért helyezések alapján a nagydíjasok legfeljebb 5, az első díjasok legfeljebb 3 többletpontot kaphatnak. A rendelet meghatározza, hogy felsőoktatási intézménybe a felsőfokú szakképzés kivételével csak az a jelentkező vehető fel, akinek az emelt szintű érettségiért adható többletpontokkal, de más jogcímen szerzett többletpontok nélkül számított pontszáma eléri a 78 pontot. Felsőfokú szakképzésbe az a jelentkező vehető fel, akinek a pontszáma többletpontok nélkül eléri a 72 pontot. A felvételi eljárás során a művészeti és testkulturális szakcsoportba tartozóak kivételével 2 érettségi vizsgatantárgy alapján kell kiszámítani a szerzett pontokat. A művészeti és testkulturális szakcsoportba jelentkezők esetén a felvételi összpontszám megállapítható kizárólag a felvételi teljesítmény alapján is. A 269/2000. Korm. rendelet módosítása alapján az Országos szakértői névjegyzékbe január 1-jétől, az Országos vizsgáztatási névjegyzékben január elsejétől csak azok szerepelhetnek, akik a fent említett rendelet 12. (3) bekezdésében meghatározott ismereteket szakvizsgára történő felkészítés vagy továbbképzés keretében elsajátították. A rendelet január 1-jén lép életbe. 12/2005. IHM r. Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium az elektronikus ügyintézési eljárásban alkalmazható dokumentumok részletes technikai szabályairól (MK 142. szám o.) A Közigazgatási Hivatalra és az ügyfelekre terjed ki. Rögzíti az elektronikus dokumentumok formátumára kiterjedő szabályokat, azok egyes műszaki jellemzőit, adatszerkezetét, az információs rendszerek közötti kicserélés feltételeit. 13/2005. IHM r. A papíralapú dokumentumokról elektronikus úton történő másolat készítésének szabályairól (MK 142. szám o.)

4 A fogalmak tisztázása: az elektronikus másolat képileg, tartalmilag egyező, külön jogszabályban meghatározott joghatás kiváltására alkalmas elektronikus eszköz útján értelmezhető adatgyűjtés. Az elektronikus másolat készítésének szabályai: Képi vagy tartalmi megfelelés. Az elektronikus másolat ellátása hitelesítési záradékkal: Az eredeti papíralapú dokumentummal egyező, majd elektronikus aláírással kell ellátni. A következő adatokkal ellátva kell az eredeti dokumentumhoz csatolni: eredeti dokumentum megnevezése, annak fizikai méretei, másolatkészítő szervezet megnevezése, másolatkészítő személy megnevezése. A másolatkészítő rendszer megnevezése, ideje, érvényessége, ha az korlátozott. Fokozott biztonságú elektronikus aláírás alkalmazása. A másolatkészítésre feljogosított személyek körét belső szabályzat határozza meg. Az oktatási azonosító szám A közoktatási törvény előírása alapján november 30-ig másfélmillió diák és pedagógus kapta meg az oktatási azonosító számát tartalmazó igazolását. Ez az igazolás nem helyettesíti a diákigazolványt, és nem minősül hatósági igazolványnak, célja az érintett személy tájékoztatása a számára kiosztott azonosító számról, amelyet a későbbiekben egyre szélesebb körben lehet felhasználni az oktatási jogviszonyt érintő ügyintézések során (pl. diákigazolvány igénylése, felvételi eljárás stb.). A közoktatási törvény rendelkezései előírják a közoktatásban résztvevők (tehát a tanulók és pedagógusok) számára egy tizenegy számjegyből álló azonosító szám kiosztását. A szám kiosztásának legfontosabb célja a korszerű, pontos, naprakész nyilvántartás, amely biztosítja, hogy a közoktatási jogviszonyhoz kapcsolódó juttatások (pl. normatívák), illetve kedvezmények (pl. utazási kedvezmény) igénybevételére való jogosultság központilag ellenőrizhető legyen. Az azonosító számok kiadását adatszolgáltatás előzte meg; az oktatási intézmények az Educatio Kht. Közoktatási Információs Irodájának (KIR) április 1. és június 15. között továbbították azok nevét és szükséges adatait, akik az intézménnyel tanulói jogviszonyban állnak, vagy az intézményben dolgozó pedagógusok. A nyilvántartásban szereplő személyek részére létrehozták és hozzárendelték az oktatási azonosító számokat, legyártották az azonosító számokat tartalmazó igazolásokat. Az igazolásokat az intézmények a Közoktatási Információs Irodától az őszi szünet után kapták meg, és azt november 30-ig kötelesek voltak tanulóiknak, pedagógusaiknak átadni.

5 A Közoktatási Információs Iroda az oktatási intézmények részére eljuttatott egy Felhasználási kézikönyvet, amelynek célja, hogy az előírt tanuló- és pedagógus-nyilvántartás működési kereteit a mindennapi tevékenységek szintjén meghatározza. A kézikönyv átfogó tájékoztatást ad a tanuló- és pedagógus-nyilvántartás működéséről, részletekbe menően tárgyalja a nyilvántartás létrehozásának célját, az intézmények feladatait, a feladatok végrehajtását támogató informatikai rendszert. További információ: Továbbképzések TISZTELT INTÉZMÉNYVEZETŐK, KEDVES PEDAGÓGUSOK! Köszönettel vettük jelentkezéseiket akkreditált pedagógus-továbbképzési programjainkra. Örömmel értesítjük Önöket, hogy több mint húsz csoportot el tudtunk indítani a különböző témákban. Több programunk egy-egy tantestület megrendelésére kihelyezett formában is zajlik. A tanfolyamok többsége már elkezdődött, sőt néhány be is fejeződik az ősz folyamán. Az alábbi képzések indulásának várható ideje január február. (Az oktatókkal történő egyeztetés után levélben is értesítjük a jelentkezőket a pontos időpontokról.) Ezekre a tanfolyamokra még szívesen fogadunk további jelentkezőket. (A jelentkezéseket írásban, a szokott formában szíveskedjenek elküldeni.) Kód - szá m Cím Ismerkedés a hazai tájakkal és megismertetésük módszereivel Tánc zene drámajáték. A kisgyermekkori nevelés új lehetőségei a személyiségfejlesztésben A pedagógusok konfliktuskezelésének korszerű gyakorlata. Kommunikációs fejlesztő program A foglalkozások időpontjai március, április, egész napos túra Várható: január február Várható: január február terep Helyszín

6 Prezentációkészítési ismeretek számítógépes alapismeretekkel rendelkező pedagógusok számára Számítástechnikai alapismeretek, internethasználat és szövegszerkesztés alapszinten Várható: január február Várható: január február MPI, számítástechnikaterem Bízva abban, hogy mindenki megtalálja az érdeklődésének megfelelő tanfolyamot és a konzultációra, tapasztalatcserére is alkalmas kellemes együttlétek mellett magas színvonalú szakmai ismereteket nyújtó képzésben lesz/van részük, a továbbiakban is állunk rendelkezésükre. A pedagógusok módszertani megújulását elősegítő kooperatív tanulási technikák alkalmazására felkészítő 30 órás akkreditált pedagógustovábbképzési tanfolyamunk hamarosan indul. Még néhány jelentkezőt fogadni tudunk. Érdeklődés: Mosolits Lászlóné ügyintéző szakértőnél ( 96/ ). Még lehet jelentkezni a Matematikai készségek mérése játékkal és a A speciális igényű gyermekek (figyelemzavaros, hiperaktív, nem együttműködő) fogyatékossági fokának megállapítása természetes módszerekkel, játékokkal c. 20 órás kompetenciafejlesztő tanfolyamainkra. Előadó: Kárpáthy Magdolna szakpszichológus. Részvételi díj: Ft/fő tanfolyamonként. Bővebb információ, jelentkezés Némethné Józsa Ágnes szervezési igazgatóhelyettesnél ( 96/529-4). Számítástechnika tanfolyamok pedagógusoknak! A pedagógusok mindennapi munkájában egyre inkább elengedhetetlen a számítógép használata. Ezért Számítógép-kezelés, szövegszerkesztés, internet-felhasználás című 20 órás kompetenciafejlesztő tanfolyamokat indítunk intézetünkben. Célunk, hogy a tanfolyam elvégzése során a pedagógusok sajátítsák el a számítógép hatékony használatát, az internet szolgáltatásainak alkalmazását, tudjanak szövegszerkesztő segítségével különböző szerkezetű dokumentumokat létrehozni. A foglalkozások időpontja: heti 1 2 alkalom, délután ig. (Időpont-egyeztetés a 15 fős csoportok megalakulása után.) Helyszíne: MPI, Győr, Árpád út emelet. Szervező: Kákonyi Ágnes továbbképzési felelős. Jelentkezési határidő: december 20. A jelentkezéseket a Jelentkezési lap kompetenciafejlesztő képzéshez c. formanyomtatvány kitöltésével várjuk. Költség: Ft/fő.

7 Új, 60 órás akkreditált pedagógus-továbbképzési programot indítunk Számítástechnikai alapismeretek, internethasználat és szövegszerkesztés alapszinten címmel. A képzés célja, hogy a képzésben részt vevők olyan informatikai ismeretekre tegyenek szert, melyekre alapozva hatékonyabban tudnak dolgozni a munkahelyükön. Ismerjék meg a számítástechnikai eszközök alapvető használatát. Tudjanak számítógépen egyszerű dokumentumokat (pl. óravázlat, egyszerű feladatlap, rövid beszámoló) készíteni, tárolni, rendszerezni, előkeresni, újrafelhasználni. Tudjanak alapesetekben információt keresni interneten, elektronikus levelet írni, küldeni és fogadni. Szerezzenek olyan ismereteket, amelyek alkalmassá teszik őket újabb informatikai ismeretek befogadására. Legyenek képesek önálló ismeretszerzéssel a folyamatos önképzésre. A képzés időtartama: 60 óra. A foglalkozások tervezett ideje: heti 1 2 alkalommal, délután óráig. A továbbképzés helye: Győr-Moson- Sopron Megyei Pedagógiai Intézet, Győr, Árpád út 32. A képzés indításának feltétele minimum 12 fő jelentkezése. Jelentkezési határidő: december 20. Részvételi díj: Ft/fő. A továbbképzésről bővebb információt az MPI munkatársától, Kákonyi Ágnestől ( 96/ ) kérhetnek. Csorna és Kapuvár körzete óvodapedagógusainak december 7-én és 8-án 8 órától Menedzserszemlélet címmel előadást tart Varga Árpádné megyei szaktanácsadó a csornai Bóbita Óvodában. Könyvajánlatok Az MPI Szakkönyvtárának legújabb dokumentumai: Könyvek: 1. Kerther Zoltán: Tartalmak és módszerek az ezredforduló iskolájában. Bp.: OKI, Laminé Antal Éva: Mérés, értékelés az óvodában. Bp.: OKKER, Lannert Judit: Hogyan Tovább? Bp.: OKI, Mészáros István: Neveléstörténeti szöveggyűjtemény. Bp.: Osiris, Németh András: A pedagógia problématörténete. Bp.: Gondolat, Fran Newman: Gyermekek krízishelyzetben. Bp.: Pont, Perlai Dezsőné: A család és óvoda kapcsolata. Bp.: Magyar Óvodapedagógiai Egyesület, Vass Zoltán: A rajzvizsgálat pszichológiai alapjai. Bp.: Flaccus K., 2003

8 A megyei intézmények hírei Óvodáink életéből A győri Brunszvik Teréz Óvoda és Német Nemzetiségi Tagozata december 2-án ünnepelte 25 éves fennállását. A sokorópátkai Napközi Otthonos Óvoda szintén december 2-án tartotta 25 éves fennállásának jubileumi ünnepségét. Gratulálunk és további szakmai munkájukhoz sok sikert kívánunk! Hírek innen onnan Pályázati felhívások Gyermekrajzpályázatok o o Rajzpályázat 3 7 éves korig, Andersen születésének kétszázadik évfordulója alkalmából. A kicsik Andersen mese-illusztrációkkal indulhatnak az ez évi Egyszervolt Pályázaton. Feladat: Rajzoljatok bármely Andersen meséhez illusztrációt. Kizárólag egy, a legjobb A/4-es méretű rajzokkal induljatok a pályázaton. Beadási határidő, cím: március 17.; palyazat@egyszervolt.hu; Egyszervolt.hu; 15 Budapest, Pf. 46. Legkedvesebb bibliai történetem A Haypál Alapítvány és a Budai Református Egyházközség országos gyermekrajzpályázatot hirdet Legkedvesebb bibliai történetem címmel. A pályázat jeligés. A munkákat A/4-es és A/3-as méretekben fogadják, a szokásos technikákkal (színes ceruza, grafit, tus, filctoll, akvarell, tempera, olaj, kollázs stb.). A pályaműveket négy korcsoportban fogadják: 3 6, 7 10, 14 és éves korig. A kép hátoldalán az alábbi adatokat kell feltüntetni: jelige; a kép címe; a bibliai igeszakasz, amire a kép vonatkozik; az alkotó életkora. A lezárt borítékban, amin kívülről csak a jelige és az életkor szerepel, az alábbi adatlapot kell a benyújtott munkával együtt leadni: jelige; név; életkor; a kép címe; igeszakasz; a gyülekezet, ahova az alkotó jár;

9 értesítési cím: telefon, ; óvoda/iskola neve, címe; felkészítő tanár (rajz- vagy hittantanár, ha segített a munkában). A képek és a jeligés boríték az alábbi címre küldhetők levélben: Gyerekrajzpályázat, Budai Református Egyházközség, 10 Budapest, Szilágyi Dezső tér 3. 20/ ; betlehem@citromail.hu. A gyerekektől maximum 3 rajzot várnak. Beadási határidő: január 31. Eredményhirdetés és kiállítás: május. A képeket nem küldik vissza, az eredményhirdetéssel egy időben kiállítást és árverést rendeznek a határon túli magyar oktatási intézmények megsegítésére. o Az Országos Vérellátó Szolgálat rajzpályázatot hirdet 4 18 éves gyermekek részére Véradás címmel. Cél: A jövő generációinak figyelmét felhívni már gyermekkorban a véradásra, annak értékére, fontosságára. Az OVSZ olyan pályamunkákat vár, amelyeken a gyermekek vérrel, véradással kapcsolatos saját, esetleg szülők által elmesélt, vagy mellettük átélt élményeiket örökítik meg. Az alkotás témája lehet továbbá a véradás fontossága. Egy pályázó max. két pályamunkát nyújthat be. Technikai megkötés nincs, bármilyen eszközzel lehet dolgozni. Pályaműveket A/4-es és A/3-as méretben fogadnak el. Az alkotásokhoz mellékelni kell: a pályázó nevét, elérhetőségét, születési idejét, a pályamű címét, témáját és szüleinek elérhetőségét. Benyújtási határidő: március 31. Benyújtási cím: Országos Vérellátó Szolgálat, Kommunikáció, Véradás gyermekrajzpályázat, 13 Budapest, Karolina út A pályázatokat a zsűri 4 korcsoportban bírálja el: óvodások, alsó és felső tagozatosok, középiskolások. A szakmai zsűri által eredményesnek tartott pályázatokat nyereményekkel jutalmazzák: játékok, képzőművészeti albumok, marcipános édességcsomag, könyvutalvány. A nyertes rajzokat több helyen is kiállítják, így a kis képzőművészek alkotásait ország-világ megcsodálhatja. Az eredményeket május 28- án, a Margitszigeti Családi Véradó- és Gyermeknapon teszik közzé és adják át a díjakat. A pályázattal kapcsolatban további információ kérhető dr. Buday-Sántha Andreától, az OVSZ kommunikációs vezetőjétől ( 1/ ).

10 o Az Életfa Kulturális Alapítvány és a Békés Megyei Művelődési Központ és Kézműves Szakiskola rajzpályázatra hívja azokat a gyerekeket és fiatalokat, akik szeretik a népmeséket, és szeretnének alkotó módon részt venni a honlap meséinek illusztrálásában. A pályázat címe: Nagy Népmese Rajzpályázat. Pályázni három kategóriában lehet: I. kategória: óvodáskor; II. kategória: általános iskolák alsó tagozatos tanulói; III. kategória: általános iskolák felső tagozatos tanulói. Beadási határidő: december 9. Feladat: Válasszátok ki a oldalon azokat a meséket, amelyekhez még nem készült illusztráció! Jelenítsétek meg a számotokra legkedvesebb meseszereplőt vagy legérdekesebb jelenetet rajzban vagy festményben! A technikát szabadon választhatjátok meg, lehet rajz, tusrajz, festmény, akvarell, kollázs, montázs stb. A rajzok hátulján vagy e- mailben írjátok meg neveteket, életkorotokat, felkészítő tanárotok nevét, óvodátok/iskolátok nevét, címét, lakcímeteket, és ha van, akkor saját e- mail címeteket. A legjobb művek megjelennek a Mese Képtárban, sőt a népmesék mellett is. A legjobb műveket beküldők értékes tárgyjutalmakat nyerhetnek. A pályamunkákat A/4-es méretben keretezés (paszpartu) nélkül a következő címre kérik beküldeni: Megyei Művelődési Központ, Népmese rajzpályázat, 5600 Békéscsaba, Luther u. 6. Pályaműveket elfogadnak en is nepmese@nepmese.hu, de kérik, hogy ebben az esetben az egyes képek állománymérete ne haladja meg az 500 kb-ot. Részletes tájékoztatót a oldalon lehet olvasni. Beküldési határidő: december 9. Pályaműveket csak kérésre küldenek vissza. Ebben az esetben kérik, hogy a beküldéskor mellékeljenek megfelelő méretű és felbélyegzett válaszborítékot.

11 A Napvilág Íróklub ( és a Tropicarium (Óceanárium Budapest) közös meseíró pályázatot hirdet két korosztályban: 6 10, illetve 14 éves gyermekek részére. A pályázatra olyan mesét, mesés történetet várnak, melynek cselekménye Földünk élővizeiben (folyók, tavak, óceánok, tengerek stb.) játszódik. Szereplői egyaránt lehetnek ott élő állatok, emberek vagy más mesebeli lények. Ha kíváncsi vagy, milyen csodás a vizek birodalma, látogass el a Tropicarium honlapjára ahol bepillantást nyerhetsz ebbe a különös világba, és ötletekkel is gazdagodhatsz mesédhez. A mesék terjedelme legalább ötszáz, de legfeljebb ezer szó legyen; mindemellett kizárólag szövegszerkesztett műveket tudnak elfogadni (Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret, 1,5 sorköz) csatolt fájlként (doc, rtf), amelyeket a palyazat@napvilag.net címre várnak. (Természetesen megkérheted idősebb testvéredet vagy szüleidet, hogy segítsenek a begépelésnél.) Minden jelentkezőtől csak egyetlen pályázatot fogadnak el. Egy pályamű kizárólag akkor érvényes, ha a mesén kívül tartalmazza az írója nevét, életkorát, lakcímét és elérhetőségét. A meséket december. éjfélig várják a fenti címen. Ha a pályázat elküldése sikeres, válasz ben értesítik az alkotót. A pályaműveket zsűri bírálja el, a nyertes művek szerzőit mindkét korosztályban Családi Belépővel jutalmazzák a Tropicarium felajánlásával, továbbá a művek felkerülnek az Íróklub és a Tropicarium honlapjára. Ha további kérdésed lenne, megtalálsz minket az iroklub@napvilag.net címen. Az eredményről december 19. után tájékozódhatsz az Íróklub honlapján, a nyerteseket ben külön értesítik.

12 B É K É S, B O L D O G K A R Á C S O N Y T, E R E D M É N Y E K B E N G A Z D A G Ú J E S Z T E N D Ő T, A T É L I S Z Ü N I D Ő R E J Ó P I H E N É S T K Í V Á N U N K M I N D E N K E D V E S K O L L É G A N Ő N K N E K! A HÍREK következő számának lapzártája január 2., óvodai megjelenése január 16-án várható. Kiadja: a Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet, 9021 Győr, Árpád út 32. Akkreditált felnőttképző intézmény, lajstromszám: 1030 COMENIUS 2000 Közoktatási Minőségfejlesztési Program minősített tanácsadó szervezete 96/ , mpi@mpigyor.hu, URL: Győr, Pf. 67 F. k.: Turbók Arnold Bertalan igazgató Szerkesztette: Telekes Annamária

Intézetünk hírei. Közérdekű információk. Intézményvezetők rovata

Intézetünk hírei. Közérdekű információk. Intézményvezetők rovata Intézetünk hírei Közérdekű információk Tisztelt Intézményvezetők! Köszönettel vettük e nevelési évre szóló előzetes megrendeléseiket pedagógiaiszakmai szolgáltatásainkra. Az előző évekhez hasonlóan intézetünk

Részletesebben

Magyar Tolkien Társaság Alapítva 2002-ben

Magyar Tolkien Társaság Alapítva 2002-ben Tündék Törpök Emberek A Magyar Tolkien Társaság 2014. január 4-én J. R. R. Tolkien, a XX. század egyik legnagyobb írója, az utolérhetetlen mítoszteremtő és nyelvész életműve előtt tisztelegve, 122. születésnapja

Részletesebben

AZ ERZSÉBET A KÁRPÁT-MEDENCEI GYERMEKEKÉRT ALAPÍTVÁNY KREATÍV PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA ÉVI ERZSÉBET-TÁBOROZÓK SZÁMÁRA

AZ ERZSÉBET A KÁRPÁT-MEDENCEI GYERMEKEKÉRT ALAPÍTVÁNY KREATÍV PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA ÉVI ERZSÉBET-TÁBOROZÓK SZÁMÁRA AZ ERZSÉBET A KÁRPÁT-MEDENCEI GYERMEKEKÉRT ALAPÍTVÁNY KREATÍV PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA 2017. ÉVI ERZSÉBET-TÁBOROZÓK SZÁMÁRA 1 A pályázat kiírója: Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (továbbiakban:

Részletesebben

Kőbánya az én városom címmel.

Kőbánya az én városom címmel. Kőbánya az én városom P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S A Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat, a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ és a Szülőföld Könyvkiadó (továbbiakban: Kiíró)

Részletesebben

Felvételi eljárás 2011.

Felvételi eljárás 2011. Felvételi eljárás 2011. Előadó: Sergyán Szabolcs Dékáni hivatalvezető 2011. január 25. 2011. évi általános felvételi eljárás Jelentkezés a 2011. szeptemberében induló képzésre: 2011. február 15. A felvételi

Részletesebben

Egy hét a kedvencemmel

Egy hét a kedvencemmel PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Tisztelt Igazgatók, Igazgatónők, Pedagógusok! A környezeti nevelés és a felelős kisállattartás fontosságának hangsúlyozására a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium pályázatot hirdet

Részletesebben

Intézetünk hírei. Közérdekű információk

Intézetünk hírei. Közérdekű információk Intézetünk hírei Közérdekű információk Tájékoztatjuk az intézményvezető kollégákat, hogy 2006 januárjától intézetünk Hírek c. lapját változatlan áron kínálja: Hírek óvoda (évi 10 szám) 4000 Ft Hírek alapfok

Részletesebben

OM azonosító: 200951

OM azonosító: 200951 Hunyadi János Általános Iskola, Gimnázium, Szakközépiskola 6440 Jánoshalma, Béke tér 11. E-mail: hunyadi.kir@gmail.com Honlap: www.hunyadi.janoshalma.hu Tel.: 06-77/501-180 Fax:06-77/501-180 FELVÉTELI

Részletesebben

P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S

P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S Az igazság arcai - a jog és a bíróság színesben Rajzpályázat általános és középiskolások, valamint speciális intézmények szervezetek részére. Az Egri Törvényszék (székhely:

Részletesebben

SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA. képzési. tájékoztató. 2012/2013-as tanév. esti és levelező. Pécs 2012

SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA. képzési. tájékoztató. 2012/2013-as tanév. esti és levelező. Pécs 2012 SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA képzési tájékoztató 2012/2013-as tanév esti és levelező 1223 0255 1478 Pécs 2012 az esti és levelező tagozatos képzés általános tudnivalói Az iskola alapítványi fenntartású

Részletesebben

A Tatabányai Árpád Gimnázium beiskolázási tájékoztatója a 2015/16-os tanévre

A Tatabányai Árpád Gimnázium beiskolázási tájékoztatója a 2015/16-os tanévre A Tatabányai Árpád Gimnázium beiskolázási tájékoztatója a 2015/16-os tanévre OM azonosító: 031936 Székhely/telephely kódja: 001 Igazgató: Kovács Miklós Pályaválasztási felelős: Polyóka Tamás igazgatóhelyettes

Részletesebben

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar. Felvételi tájékoztató 2014.

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar. Felvételi tájékoztató 2014. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar Felvételi tájékoztató 2014. A JELENTKEZÉS MÓDJA e-jelentkezés e-felvételi keretében, amelyet a www.felvi.hu honlapon, regisztráció után lehet igénybe

Részletesebben

AKKREDITÁLT TOVÁBBKÉPZÉSEK 2013/2014. tanév őszi félév

AKKREDITÁLT TOVÁBBKÉPZÉSEK 2013/2014. tanév őszi félév A NymE Szakmai Szolgáltató Intézményegysége a következő akkreditált pedagógus továbbképzéseket kínálja az óvodák és iskolák pedagógusai számára a 2013/2014. tanév 1. félévére. Az itt feltüntetett képzéseken

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a szaktanácsadói tevékenység végzésére irányuló

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a szaktanácsadói tevékenység végzésére irányuló KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a szaktanácsadói tevékenység végzésére irányuló pedagógustovábbképzésre, valamint Mesterpedagógus fokozat elérését célzó minősítési eljárásra való jelentkezés során benyújtandó személyi

Részletesebben

SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA. képzési. tájékoztató. 2011/2012-es tanév. esti és levelező. Pécs 2011

SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA. képzési. tájékoztató. 2011/2012-es tanév. esti és levelező. Pécs 2011 SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA képzési tájékoztató 2011/2012-es tanév esti és levelező 1223 0255 1478 Pécs 2011 az esti és levelező tagozatos képzés általános tudnivalói Az iskola alapítványi fenntartású

Részletesebben

Pályázati felhívás Digitális Kárpát-medence című rajzpályázatra

Pályázati felhívás Digitális Kárpát-medence című rajzpályázatra Pályázati felhívás Digitális Kárpát-medence című rajzpályázatra 2015 Tartalom Előzmények... 3 1. A pályázat célja... 3 2. Pályázók köre... 4 3. Pályázati részvétel feltételei... 4 4. Pályázat beadásának

Részletesebben

Érettségi jelentkezés

Érettségi jelentkezés Érettségi jelentkezés Határidő: 2018. február 15. (Jogvesztő hatályú!! Igazolási kérelem 8 napon belül adható be.) Nem keverendő össze a felvételi jelentkezéssel, KÉT KÜLÖN ELJÁRÁS!! Tanulói jogviszony

Részletesebben

A Nyíregyházi SZC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma szakképzési tájékoztatója érettségizettek számára

A Nyíregyházi SZC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma szakképzési tájékoztatója érettségizettek számára A Nyíregyházi SZC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma szakképzési tájékoztatója érettségizettek számára a 2017/2018. tanévre Kedves Érettségiző! A Nyíregyházi SZC Széchenyi

Részletesebben

Felvételi tájékoztató

Felvételi tájékoztató Felvételi tájékoztató 2019-2020 A Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium tájékoztatója Tisztelt Szülők! Kedves Diákok! Nevelő-oktató munkánk feladata: Korszerű oktatás (kiemelkedően felszerelt

Részletesebben

II. GYŐRI ORSZÁGOS KONFERENCIÁJA A GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI PEDAGÓGIAI INTÉZET

II. GYŐRI ORSZÁGOS KONFERENCIÁJA A GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI PEDAGÓGIAI INTÉZET A GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI PEDAGÓGIAI INTÉZET ÉS A PEDAGÓGIAI SZOLGÁLTATÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE TEHETSÉGGONDOZÓK ÉS VERSENYSZERVEZŐK MUNKACSOPORTJÁNAK II. GYŐRI ORSZÁGOS KONFERENCIÁJA 2005. május 18 20.

Részletesebben

A Tatabányai Árpád Gimnázium beiskolázási tájékoztatója a 2017/18-as tanévre

A Tatabányai Árpád Gimnázium beiskolázási tájékoztatója a 2017/18-as tanévre A Tatabányai Árpád Gimnázium beiskolázási tájékoztatója a 2017/18-as tanévre OM azonosító: 031936 Székhely/telephely kódja: 001 Igazgató: Kovács Miklós Pályaválasztási felelős: Polyóka Tamás igazgatóhelyettes

Részletesebben

IV. KRUTILLA JÓZSEF ORSZÁGOS AKVARELLFESTŐ VERSENY

IV. KRUTILLA JÓZSEF ORSZÁGOS AKVARELLFESTŐ VERSENY IV. KRUTILLA JÓZSEF ORSZÁGOS AKVARELLFESTŐ VERSENY A verseny döntőjének időpontja: 2017. 04. 01. (szombat), TISZAVASVÁRI 9:30-10:30 Regisztráció 10:45 Megnyitó 11:00 Döntő: I-II korcsoport 13:00 óráig

Részletesebben

Pályázati Útmutató A Miskolci Egyetem Demján Sándor Alapítvány Külföldi Kiegészítő Ösztöndíjához

Pályázati Útmutató A Miskolci Egyetem Demján Sándor Alapítvány Külföldi Kiegészítő Ösztöndíjához Pályázati Útmutató A Miskolci Egyetem Demján Sándor Alapítvány Külföldi Kiegészítő Ösztöndíjához A Pályázati útmutató elválaszthatatlan része a Pályázati felhívás, a Pályázati adatlap kitöltése, és a szükséges

Részletesebben

HOGYAN VÁLASSZUNK ISKOLÁT? TUDNIVALÓK ISKOLAVÁLASZTÁS ELŐTT TÁJÉKOZTATÓ ELŐADÁS SZÜLŐKNEK

HOGYAN VÁLASSZUNK ISKOLÁT? TUDNIVALÓK ISKOLAVÁLASZTÁS ELŐTT TÁJÉKOZTATÓ ELŐADÁS SZÜLŐKNEK HOGYAN VÁLASSZUNK ISKOLÁT? TUDNIVALÓK ISKOLAVÁLASZTÁS ELŐTT TÁJÉKOZTATÓ ELŐADÁS SZÜLŐKNEK AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELADATA A TOVÁBBTANULÓK ÉS SZÜLEIK RÉSZLETES, PONTOS TÁJÉKOZTATÁSA. A BEKÜLDENDŐ DOKUMENTUMOK

Részletesebben

Felsőoktatási felvételi eljárás 2017.

Felsőoktatási felvételi eljárás 2017. Felsőoktatási felvételi eljárás 2017. Képzési szerkezet - Többciklusú képzés: Alap, Mester, Doktori - Érettségi utáni lehetőségek: Alapképzés Osztatlan mesterképzés Felsőoktatási szakképzés Felvételi

Részletesebben

Pontszámítás a felsőoktatásban

Pontszámítás a felsőoktatásban Pontszámítás a felsőoktatásban 2019 Az elérhető maximális pontszám 500 pont Kétféle pontszámítási módszer létezik I. számítási mód tanulmányi pontok (max. 200 pont) + érettségi pontok (max. 200 pont) +

Részletesebben

A felsőoktatási felvételi eljárás 2013. Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola

A felsőoktatási felvételi eljárás 2013. Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola A felsőoktatási felvételi eljárás 2013 Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola Jogszabályi helyzet A 500 pont, azaz 400+100 pontos rendszer. A minimális pontszám alapképzésben és egységes,

Részletesebben

Tájékoztató a 11. évfolyamos tanulók és szüleik részére

Tájékoztató a 11. évfolyamos tanulók és szüleik részére Tájékoztató a 11. évfolyamos tanulók és szüleik részére 2018. február, március Az érettségi vizsga tárgyai Legalább öt tantárgy: négy kötelező: magyar nyelv és irodalom történelem matematika idegen nyelv

Részletesebben

Tájékoztató a Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium gimnáziumi osztályainak felvételi eljárásáról Az iskola OM azonosítója:

Tájékoztató a Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium gimnáziumi osztályainak felvételi eljárásáról Az iskola OM azonosítója: Tájékoztató a Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium gimnáziumi osztályainak felvételi eljárásáról Az iskola OM azonosítója: 035326 Iskolánk a 2015/2016-os tanévben a következő gimnáziumi

Részletesebben

ELTE Informatikai Kar Nyílt Nap

ELTE Informatikai Kar Nyílt Nap ELTE Informatikai Kar Nyílt Nap A felvételi és érettségi kapcsolata 2008. november 13. Előadó: Végh Tamás, felvételi iroda A Bologna-rendszer A Bologna-rendszer néven ismertté vált többciklusú képzés három,

Részletesebben

PONTSZÁMÍTÁS 2013-ban. TANULMÁNYI PONTOK (maximum 200) ÉRETTSÉGI PONTOK (maximum 200) TÖBBLETPONTOK (maximum 100)

PONTSZÁMÍTÁS 2013-ban. TANULMÁNYI PONTOK (maximum 200) ÉRETTSÉGI PONTOK (maximum 200) TÖBBLETPONTOK (maximum 100) PONTSZÁMÍTÁS 2013-ban TANULMÁNYI PONTOK (maximum 200) ÉRETTSÉGI PONTOK (maximum 200) TÖBBLETPONTOK (maximum 100) FELVÉTELI PONTOK (200+200+100) Pontszámítás 200+200+100 Tanulmányi pontok Max. 200 pont

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet I. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet Polgármesteri ösztöndíjra a 2011/2012. tanévben felsőoktatási intézményekbe teljes idejű, nappali tagozatos képzésre beiratkozott pécsi

Részletesebben

Kisbolygó-látogatások

Kisbolygó-látogatások Kisbolygó-látogatások A Magyar Asztronautikai Társaság űrkutatási diákpályázata 1. A pályázat meghirdetői A Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) az Informatika a Látássérültekért Alapítvánnyal együttműködve,

Részletesebben

Alapszintű számítástechnikai ismeretek pedagógusoknak 30 óra. Továbbképzési tájékoztató 2017.

Alapszintű számítástechnikai ismeretek pedagógusoknak 30 óra. Továbbképzési tájékoztató 2017. Alapszintű számítástechnikai ismeretek pedagógusoknak 30 óra Akkreditált pedagógus-továbbképzés Alapítási engedély nyilvántartási száma: 575-2/2017. (e-learning képzés) Továbbképzési tájékoztató 2017.

Részletesebben

Amire figyelni kell a felvételizőknek 2013-ban. Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar

Amire figyelni kell a felvételizőknek 2013-ban. Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar Amire figyelni kell a felvételizőknek 2013-ban Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar A jelentkezési folyamat A továbbtanulási döntés meghozatala Az aktuális felvételi meghirdetések pontos tanulmányozása

Részletesebben

Szakközépiskola. képzési. tájékoztató. 2007/2008-as tanév. e sti. tagozat

Szakközépiskola. képzési. tájékoztató. 2007/2008-as tanév. e sti. tagozat Szakközépiskola képzési tájékoztató 2007/2008-as tanév e sti 1223 0255 1478 tagozat Pécs 2007 az esti tagozatos képzés általános tudnivalói Az iskola alapítványi fenntartású intézmény. Középfokú és emelt

Részletesebben

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Bolyai János Műszaki Szakgimnáziuma és Kollégiuma Felvételi tájékoztató 2018/2019

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Bolyai János Műszaki Szakgimnáziuma és Kollégiuma Felvételi tájékoztató 2018/2019 Bolyai János Műszaki Szakgimnáziuma és Kollégiuma Felvételi tájékoztató 2018/2019. OM azonosító: 203058 Feladatellátási hely: Cím: 1134 Budapest, Váci út 21. Tel.:1-3208-233 Web: www.bolyai-szakgimnazium.hu

Részletesebben

A FELVÉTELI ELJÁRÁS HELYI RENDJE

A FELVÉTELI ELJÁRÁS HELYI RENDJE A FELVÉTELI ELJÁRÁS HELYI RENDJE Iskolánk a hozzánk jelentkező nyolcadikosok számára a rendes felvételi eljárás keretében felvételi vizsgát tart. A felvételi vizsga részei: - központi írásbeli felvételi

Részletesebben

Felvételi tájékoztató 2010/2011-es tanév

Felvételi tájékoztató 2010/2011-es tanév Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Középiskola, Szakiskola és Kollégium 4400 Nyíregyháza, Krúdy Gy.u.32. Telefon: (42) 445-332 Fax: (42) 447-545 E-mail: sipkay@chello.hu http://www.sipkay.hu

Részletesebben

Felvételi tájékoztató 2017/18

Felvételi tájékoztató 2017/18 Felvételi tájékoztató 2017/18 Tomori Pál Magyar - Angol Két tanítási nyelvű Közgazdasági Szakgimnázium Cím: 1223 Budapest, Művelődés utca 21-27. Telephely kód: 001 Telefon: 06 1 362-1551 OM azonosító:

Részletesebben

3. Csak saját készítésű pályaművek küldhetők. A pályázat témája: Én és a média, az egyes pályaműveknek akár rajz, akár fotó címet kell adni.

3. Csak saját készítésű pályaművek küldhetők. A pályázat témája: Én és a média, az egyes pályaműveknek akár rajz, akár fotó címet kell adni. Az Én és a média rajz- és fotópályázat részvételi és játékszabályzata A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által létrehozott Bűvösvölgy Médiaértés-oktató Központ (székhelye: 1021 Budapest, Hűvösvölgyi

Részletesebben

Portfólióvédés március 2. Bajnokné Vincze Orsolya. Pedagógiai előadó Református Pedagógiai Intézet

Portfólióvédés március 2. Bajnokné Vincze Orsolya. Pedagógiai előadó Református Pedagógiai Intézet Portfólióvédés 2018. március 2. Bajnokné Vincze Orsolya Pedagógiai előadó Református Pedagógiai Intézet Hitvallásom Nem változtathatunk azon, ami már megtörtént, de hatást gyakorolhatunk arra, ami most

Részletesebben

A felsőoktatási intézmények felvételi eljárásairól alapképzésre és osztatlan képzésre jelentkezés esetén

A felsőoktatási intézmények felvételi eljárásairól alapképzésre és osztatlan képzésre jelentkezés esetén A felsőoktatási intézmények felvételi eljárásairól alapképzésre és osztatlan képzésre jelentkezés esetén 2013. január 01-jétől 432/2012 (XII. 29.) Korm. rendelet alapján Tanulmányi pontok középiskolai

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Az egyes alprogramokra vonatkozó pályázati feltételek és tudnivalók az alprogramokról szóló mellékletekben találhatók meg.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Az egyes alprogramokra vonatkozó pályázati feltételek és tudnivalók az alprogramokról szóló mellékletekben találhatók meg. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Fadd Nagyközség Önkormányzata tanulmányi ösztöndíj pályázatot hirdet roma tanulók/hallgatók részére tanulmányi sikerességük előmozdításának támogatására Fadd Nagyközség Önkormányzata

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Környezetvédelmi versenyt hirdetünk az Építőipari TISZK tanulóinak Környezetvédelem a művészet szemével címmel

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Környezetvédelmi versenyt hirdetünk az Építőipari TISZK tanulóinak Környezetvédelem a művészet szemével címmel A pályázat célja: PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Környezetvédelmi versenyt hirdetünk az Építőipari TISZK tanulóinak Környezetvédelem a művészet szemével címmel A tanulóknak a környezet tiszteletére, a környezetvédelem

Részletesebben

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum. Bolyai János Műszaki Szakközépiskolája és Kollégiuma

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum. Bolyai János Műszaki Szakközépiskolája és Kollégiuma Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Bolyai János Műszaki Szakközépiskolája és Kollégiuma Felvételi tájékoztató 2016/2017 OM azonosító: 203058 Iskolakód: 051402 Telephelykód: 03 Cím: 134 Budapest, Váci

Részletesebben

Kedves Tanuló! A 2015/2016-os tanévre meghirdetett osztályok OM azonosító: 029280

Kedves Tanuló! A 2015/2016-os tanévre meghirdetett osztályok OM azonosító: 029280 Kedves Tanuló! Bizonyára nehéz feladat előtt állsz, hiszen döntened kell arról, hogy milyen iskolában akarsz tanulni az elkövetkezendő néhány évben. Tájékoztatónkkal szeretnénk számodra segítséget nyújtani,

Részletesebben

Az igazság arcai - a jog és a bíróság színesben Rajzpályázat általános és középiskolások, valamint speciális intézmények szervezetek részére

Az igazság arcai - a jog és a bíróság színesben Rajzpályázat általános és középiskolások, valamint speciális intézmények szervezetek részére P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S Az igazság arcai - a jog és a bíróság színesben Rajzpályázat általános és középiskolások, valamint speciális intézmények szervezetek részére A Kecskeméti Törvényszék (székhely:

Részletesebben

A Kőbánya számít Rád szociális alapú tanulmányi ösztöndíj pályázati felhívása

A Kőbánya számít Rád szociális alapú tanulmányi ösztöndíj pályázati felhívása A Kőbánya számít Rád szociális alapú tanulmányi ösztöndíj pályázati felhívása Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testületének a Kőbánya számít Rád szociális alapú tanulmányi ösztöndíjról

Részletesebben

A FELVÉTELI ELJÁRÁS IDŐPONTJAI, HATÁRIDŐK

A FELVÉTELI ELJÁRÁS IDŐPONTJAI, HATÁRIDŐK A FELVÉTELI ELJÁRÁS IDŐPONTJAI, HATÁRIDŐK a 2016/2017-es tanévre jelentkezőknek Október 20. A középiskoláknak meg kell határozniuk tanulmányi területeik belső kódjait (régen: tagozatkód)*. A középiskoláknak

Részletesebben

JOGSZABÁLYKIVONATOK. Az érettségiről

JOGSZABÁLYKIVONATOK. Az érettségiről JOGSZABÁLYKIVONATOK AZ ÉRETTSÉGIRŐL (részletes leírás a 100/1997. Kormányrendeletben)...1 Felvételi vizsgatárgyak a Közgazdaságtudományi Karon meghirdetett alapszakokon...2 Érettségi vizsgaidőpontok a

Részletesebben

Pedagógustovábbképzés

Pedagógustovábbképzés Pedagógustovábbképzés 2016 Amit tanultatok és átvettetek, hallottatok és láttatok is tőlem, azt tegyétek, és veletek lesz a békesség Istene.(Fil.4.9.) Idevonatkozó jogszabályok: 277/1997. (XII.22.) Korm.rend.

Részletesebben

Felsőoktatási felvételi 2011

Felsőoktatási felvételi 2011 Felsőoktatási felvételi 2011 Egy évben két felvételi eljárás Egy évben két egyenrangú felvételi eljárás: - Korlátlan számú jelentkezési hely megjelölhető - A felvételi kérelmek központi feldolgozása Szeptemberben

Részletesebben

Szabályzat a papíralapú dokumentumokról elektronikus úton történő másolat készítésének szabályairól

Szabályzat a papíralapú dokumentumokról elektronikus úton történő másolat készítésének szabályairól Szabályzat a papíralapú dokumentumokról elektronikus úton történő másolat készítésének szabályairól Dr. Nagy Erzsébet Egyéni Ügyvéd székhely: 9022 Győr, Árpád u. 40. fszt. 1. tel.: 96/310-781 dr.nagye@externet.hu

Részletesebben

Információk: Ponácz Ferenc igazgatóhelyettes, tel.: 22/ 506-162 Titkárság, tel.: 22/ 506-472. web: www.telekiblanka.hu. e-mail: budai@telekiblanka.

Információk: Ponácz Ferenc igazgatóhelyettes, tel.: 22/ 506-162 Titkárság, tel.: 22/ 506-472. web: www.telekiblanka.hu. e-mail: budai@telekiblanka. Kedves Szülők! Köszönjük érdeklődésüket iskolánk hat évfolyamos gimnáziumi képzése iránt. E tájékoztató honlapunkon történő megjelentetésével is szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy Önök minél több információhoz

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet I. 1.számú melléklet PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet Polgármesteri ösztöndíjra a. tanévben felsőoktatási intézményekbe teljes idejű, nappali tagozatos képzésre beiratkozott

Részletesebben

A 2014-es felsőoktatási felvételi eljárás

A 2014-es felsőoktatási felvételi eljárás A 2014-es felsőoktatási felvételi eljárás A jelentkezés rendje Általános tudnivalók A felsőoktatási felvételi tájékoztató megjelenése : 2013. december 16. Esetleges változások( ún. pótkötet) a tájékozatóban

Részletesebben

Fejlődjünk, hogy fejleszthessünk! EFOP

Fejlődjünk, hogy fejleszthessünk! EFOP Konzorcium vezető: Konzorciumi partner: Konzorciumi partner: Lamenda Alapítvány 2660 Balassagyarmat, Zsák utca 10 www.jatekvaroscsana.hu EuroHungaricum Közhasznú Alapítvány 1116 Budapest, Abádi utca 12.

Részletesebben

Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar

Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar Nyílt Nap 2015. január 27. 2015. február 6. A 2015. évi általános eljárás főbb dátumai Felsőoktatási felvételi tájékoztató megjelent kizárólag elektronikusan

Részletesebben

Tájékoztató a 10. évfolyamos tanulók és szüleik részére

Tájékoztató a 10. évfolyamos tanulók és szüleik részére Tájékoztató a 10. évfolyamos tanulók és szüleik részére 2018. március Az érettségi vizsga tárgyai Legalább öt tantárgy: négy kötelező: magyar nyelv és irodalom történelem matematika idegen nyelv egy kötelezően

Részletesebben

Tájékoztató a Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium gimnáziumi osztályainak felvételi eljárásáról Az iskola OM azonosítója:

Tájékoztató a Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium gimnáziumi osztályainak felvételi eljárásáról Az iskola OM azonosítója: Tájékoztató a Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium gimnáziumi osztályainak felvételi eljárásáról Az iskola OM azonosítója: 035326 Iskolánk a 2018/2019-es tanévben a következő gimnáziumi

Részletesebben

A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ ELNYERÉSÉRE FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK TANULÓI SZÁMÁRA

A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ ELNYERÉSÉRE FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK TANULÓI SZÁMÁRA A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ - 2018 ELNYERÉSÉRE FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK TANULÓI SZÁMÁRA A Közbeszerzési Hatóság a kiemelkedő színvonalú közbeszerzési szakmai

Részletesebben

FELVÉTELI ELJÁRÁS 2019.

FELVÉTELI ELJÁRÁS 2019. FELVÉTELI ELJÁRÁS 2019. A felvételi jelentkezés A jelentkezési sorrend Pontszámítás Határidők Jogorvoslat FELVÉTELI MENETREND Felvételi jelentkezés: 2019.02.15. Hitelesítés: 2019.02.20. E-felvételi ügyintézési

Részletesebben

Óvodai jelentkezési lap 2015/2016. Alulírott (név), kérem, hogy gyermekem számára 2015.(hó) napjától..óvodában férőhelyet biztosítani szíveskedjék.

Óvodai jelentkezési lap 2015/2016. Alulírott (név), kérem, hogy gyermekem számára 2015.(hó) napjától..óvodában férőhelyet biztosítani szíveskedjék. Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Óvodai jelentkezési lap 2015/2016 Alulírott (név), kérem, hogy gyermekem számára 2015.(hó) napjától..óvodában férőhelyet biztosítani szíveskedjék. 1. A

Részletesebben

A FELVÉTELI ELJÁRÁS IDŐPONTJAI, HATÁRIDŐK

A FELVÉTELI ELJÁRÁS IDŐPONTJAI, HATÁRIDŐK A FELVÉTELI ELJÁRÁS IDŐPONTJAI, HATÁRIDŐK a 2014/2015-ös tanévre jelentkezőknek Október 15. A középiskoláknak meg kell határozniuk tanulmányi területeik belső kódjait (régen: tagozatkód)*. NYÍLT NAPOK

Részletesebben

1. Felhívás. 2. Általános tudnivalók

1. Felhívás. 2. Általános tudnivalók Pályázati felhívás Az intézményi tanácsadás folyamatára történı felkészítés- hátrányos helyzető gyermekek integrált oktatása, együttnevelése szakterület, illetve Integrációs tanácsadók felkészítése az

Részletesebben

Felhívás. A Europe Direct Tájékoztató Központ Győr-Moson-Sopron megye, a Hatos és Társa Nyelviskola, valamint

Felhívás. A Europe Direct Tájékoztató Központ Győr-Moson-Sopron megye, a Hatos és Társa Nyelviskola, valamint Felhívás A Europe Direct Tájékoztató Központ Győr-Moson-Sopron megye, a Hatos és Társa Nyelviskola, valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari Tagozata a Nyelvek Európai

Részletesebben

Érettségi vizsga 2014.

Érettségi vizsga 2014. Érettségi vizsga 2014. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK 4 kötelező és egy választható vizsgatárgy összesen tehát legalább 5 (lehet több is): Magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, idegen nyelv, és egy választható.

Részletesebben

Pályázati kiírás. Rajzodat a kitöltött jelentkezési lappal együtt küldd el postán vagy juttasd el személyesen az Őrzők Alapítványnak!

Pályázati kiírás. Rajzodat a kitöltött jelentkezési lappal együtt küldd el postán vagy juttasd el személyesen az Őrzők Alapítványnak! Pályázati kiírás Egy kórterem is lehet MENŐ! Rajzold meg a legszuperebb kórházi szobát a Tűzoltó utcai Gyermekklinika kis betegeinek! Rajzpályázat 6-9 és 10-14 éveseknek (Beérkezési határidő: 2013. október

Részletesebben

PÁLYAORIENTÁCIÓ SZAKTERÜLETEN PEDAGÓGUS SZAKVIZSGÁRA FELKÉSZÍTŐ SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK Eng.sz.: FF/1554-3/2014.

PÁLYAORIENTÁCIÓ SZAKTERÜLETEN PEDAGÓGUS SZAKVIZSGÁRA FELKÉSZÍTŐ SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK Eng.sz.: FF/1554-3/2014. PÁLYAORIENTÁCIÓ SZAKTERÜLETEN PEDAGÓGUS SZAKVIZSGÁRA FELKÉSZÍTŐ SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK Eng.sz.: FF/1554-3/2014. Képzésvezető: Dr. Móré Mariann egyetemi docens Képzési idő: 4 Szakképzettség megnevezése:

Részletesebben

A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ ELNYERÉSÉRE FELELŐS AKKREDITÁLT KÖZBESZERZÉSI SZAKTANÁCSADÓK SZÁMÁRA

A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ ELNYERÉSÉRE FELELŐS AKKREDITÁLT KÖZBESZERZÉSI SZAKTANÁCSADÓK SZÁMÁRA A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ - 2018 ELNYERÉSÉRE FELELŐS AKKREDITÁLT KÖZBESZERZÉSI SZAKTANÁCSADÓK SZÁMÁRA A Közbeszerzési Hatóság a kiemelkedő színvonalú közbeszerzési

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések PONTSZÁMÍTÁS A DISZCIPLINÁRIS MESTERSZAKOKON Általános rendelkezések A jelentkező teljesítményét felvételi pontszámmal, 100 pontos rendszerben kell értékelni, ennek elemei a tanulmányi pontok, a felvételi

Részletesebben

A bolognai folyamat és a felsőoktatási felvételi 2006

A bolognai folyamat és a felsőoktatási felvételi 2006 A bolognai folyamat és a felsőoktatási felvételi 2006 Magyar Bálint oktatási miniszter 2005. december 2. A felsőoktatásba bekerülők aránya 10-15 évvel ezelőtt ma 10% >40% Ugyanazt és ugyanúgy tanítani

Részletesebben

PTE-IFK. 1. oldal, összesen: 7 PTE FI58544 INTÉZMÉNY ELÉRHETŐSÉGE

PTE-IFK. 1. oldal, összesen: 7 PTE FI58544 INTÉZMÉNY ELÉRHETŐSÉGE PTE FI58544 PTE-IFK INTÉZMÉNY ELÉRHETŐSÉGE 7100 Szekszárd, Rákóczi u. 1. Telefon: (74) 528-300 Fax: (74) 528-301 E-mail: felveteliinfo@igyfk.pte.hu Honlap: http://www.igyfk.pte.hu A JELENTKEZÉSI LAPOT

Részletesebben

A pedagógusok iskolai végzettsége, szakképzettsége és továbbképzései

A pedagógusok iskolai végzettsége, szakképzettsége és továbbképzései A pedagógusok iskolai végzettsége, szakképzettsége és továbbképzései SÁRBOGÁRDI MÉSZÖLY GÉZA ÁLTALÁNOS ISKOLA Sorszám: Tanított tantárgy: Végzettség: Továbbképzés: 1 tanító, rajz tanító, rajz szak 2 angol

Részletesebben

FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2019.

FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2019. FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2019. 1 A felvételi eljárás: határidők E-felvételi hitelesítés: 2019. február 20. www.magyarorszag.hu/ugyfelkapu- n keresztül vagy kinyomtatott, aláírt, ajánlottan

Részletesebben

A Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium felvételt hirdet négy és nyolc évfolyamos gimnáziumi osztályaiba a 2019/2020-as tanévre az alábbiak szerint

A Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium felvételt hirdet négy és nyolc évfolyamos gimnáziumi osztályaiba a 2019/2020-as tanévre az alábbiak szerint A Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium felvételt hirdet négy és nyolc évfolyamos gimnáziumi osztályaiba a 2019/2020-as tanévre az alábbiak szerint A.) Négy évfolyamos gimnázium (Egy osztály általános tantervű)

Részletesebben

ZMNE Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem

ZMNE Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem MNE rínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem MNE felvehető összlétszáma: 2217 fő. Képzési terület Felvehető (fő) Esti, TelepülésNyelv Nappali képzés levelező munkarend Képzési Távoktatásterület/Szakmacsoport

Részletesebben

Tisztelt Intézményvezető! A gyenesdiási Kárpáti János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola meghirdeti XV. GERGELY-NAPI MŰVÉSZETI FESZTIVÁLJÁT

Tisztelt Intézményvezető! A gyenesdiási Kárpáti János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola meghirdeti XV. GERGELY-NAPI MŰVÉSZETI FESZTIVÁLJÁT Tisztelt Intézményvezető! A gyenesdiási meghirdeti XV. GERGELY-NAPI MŰVÉSZETI FESZTIVÁLJÁT az általános és művészeti iskolák tehetséges tanulói részére DRÁMAJÁTÉK, VERS- ÉS PRÓZAMONDÁS, IPAR- ÉS KÉPZŐMŰVÉSZET,

Részletesebben

Tájékoztató a református szaktanácsadó rendszerről. Budapest, január 21.

Tájékoztató a református szaktanácsadó rendszerről. Budapest, január 21. Tájékoztató a református szaktanácsadó rendszerről Budapest, 2016. január 21. A feladat 2011. évi CXC. törvény 19. (2) Pedagógiai-szakmai szolgáltatás a) a pedagógiai értékelés, b) a szaktanácsadás, tantárgygondozás,

Részletesebben

VERSENYSZABÁLYZAT. PAPÍRMÁNIA avagy SZERETEM AZ ERDŐT! Helyi és országos rajzverseny 10-14 év közötti gyermekek részére a 2015/16 tanévben!

VERSENYSZABÁLYZAT. PAPÍRMÁNIA avagy SZERETEM AZ ERDŐT! Helyi és országos rajzverseny 10-14 év közötti gyermekek részére a 2015/16 tanévben! VERSENYSZABÁLYZAT PAPÍRMÁNIA avagy SZERETEM AZ ERDŐT! Helyi és országos rajzverseny 10-14 év közötti gyermekek részére a 2015/16 tanévben! Papír- és Nyomdaipari Szövetség - elsősorban tagvállalatai bevonásával

Részletesebben

A FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI JELENTKEZÉSI LAPOT ÉS A RENDELKEZÉSRE ÁLLÓ DOKUMENTUMMÁSOLATOKAT 2011. FEBRUÁR 15-ÉIG A KÖVETKEZŐ CÍMRE KELL BEKÜLDENI:

A FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI JELENTKEZÉSI LAPOT ÉS A RENDELKEZÉSRE ÁLLÓ DOKUMENTUMMÁSOLATOKAT 2011. FEBRUÁR 15-ÉIG A KÖVETKEZŐ CÍMRE KELL BEKÜLDENI: ELTE-TÓK Intézmény elérhetősége: 1126 Budapest, Kiss János altb. u. 40. Telefon: (1) 487-8100 Honlap: http://www.tok.elte.hu/to Felvételivel kapcsolatos egyéb elérhetőség: Tanulmányi Osztály I. em. 136.

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ Tengerecki Alapítvány www.tengereckialapitvany.hu Óriás Társas Játsszunk egy nagyot! Pályázat 2015.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ Tengerecki Alapítvány www.tengereckialapitvany.hu Óriás Társas Játsszunk egy nagyot! Pályázat 2015. FELHÍVÁS A pályázatot hirdet magyarországi és európai pályázók számára Óriás Társas játékpark használatára. A által meghirdetett pályázat célja: - a játékkultúra fejlesztése - élő társasjátékok használata

Részletesebben

PÁLYÁZATOT HIRDET óvodák számára Zöld Óvoda cím elnyerésére

PÁLYÁZATOT HIRDET óvodák számára Zöld Óvoda cím elnyerésére A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium és az Oktatási és Kulturális Minisztérium megbízásából az Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatáskezelı Igazgatósága PÁLYÁZATOT HIRDET óvodák számára Zöld

Részletesebben

Felvételi tájékoztató

Felvételi tájékoztató Felvételi tájékoztató Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnázium (OM azonosító: 035282) Györgyi Albert) Az iskola dolga, hogy megtanítsa vélünk, hogyan kell tanulni, hogy felkeltse a tudás iránti

Részletesebben

P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S

P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S Az igazság arcai - a jog és a bíróság színesben Rajzpályázat általános és középiskolások, valamint speciális intézmények szervezetek részére. A Szombathelyi Törvényszék

Részletesebben

2700 Cegléd, Rákóczi út 46. tel: (53) , (53) fax:(53)

2700 Cegléd, Rákóczi út 46. tel: (53) , (53) fax:(53) Beiskolázási tájékoztató a 2017/2018-as tanévre Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium OM azonosító: 032549 Telephely kódja: 001 2700 Cegléd, Rákóczi út 46. tel: (53)-310-934, (53)-500-525 fax:(53)-500-625 e-mail:

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista Különös közzétételi lista A lista személyes adatokat nem tartalmaz 2015/16. tanítási év Tanévkezdés: 2015. szeptember 1. A 2015/2016os tanév szeptember elsején, kedden kezdődik. A tanítási napok száma

Részletesebben

TÁMOP 3.1.5/12-2012-0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA MEGVÁLTOZOTT SZAKTANÁCSADÓI SZEREPEK ÚJ TÍPUSÚ SZAKTANÁCSADÁS

TÁMOP 3.1.5/12-2012-0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA MEGVÁLTOZOTT SZAKTANÁCSADÓI SZEREPEK ÚJ TÍPUSÚ SZAKTANÁCSADÁS TÁMOP 3.1.5/12-2012-0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA MEGVÁLTOZOTT SZAKTANÁCSADÓI SZEREPEK ÚJ TÍPUSÚ SZAKTANÁCSADÁS Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (továbbiakban: OFI) a TÁMOP-3.1.5/12 Pedagógusképzés

Részletesebben

Türr István Gazdasági Szakgimnáziuma

Türr István Gazdasági Szakgimnáziuma Bajai SZC Türr István Gazdasági Szakgimnáziuma (OM azonosító: 203028) Felvételi tájékoztató 8. osztályosok számára 2018/2019-es tanévre Informatika Közlekedés, szállítmányozás és logisztika Közgazdaság

Részletesebben

Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium 2017/2018

Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium 2017/2018 Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium 2017/2018 Elérhetőségeink OM kód: 032286 Igazgató: Pálfalvai Zoltán Telephely kód: 001 Pályaválasztási felelős: Szabóné Básti Csilla Iskola címe: 3100 Salgótarján, Kissomlyó

Részletesebben

2014/2015 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

2014/2015 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 1204 Budapest, Pöltenberg utca 10-12. Tel./Fax: 06-1-347-0950 iskola@szivarvanygszki.hu www.szivarvanyszakkepzo.hu OM: 200479 2014/2015 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ Elérhetőségek Adatok Igazgató: Kisely Zsuzsanna

Részletesebben

HALLGATÓI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

HALLGATÓI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ HALLGATÓI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ FONTOS! A csoportos tanulmányút kizárólag a konvergencia régiók felsőoktatási intézményeiben tanulók számára elérhető! Csoportos

Részletesebben

Intézetünk hírei. Közérdekű információk. Intézményvezetők rovata

Intézetünk hírei. Közérdekű információk. Intézményvezetők rovata Intézetünk hírei Közérdekű információk Emlékeztető a 005/006. tanév rendjéről szóló rendelet alapján: Március 1. Az általános iskola első évfolyamára történő beiratkozás kezdő napja (az iskola által megadott

Részletesebben

MÁSOLATKÉSZÍTÉSI REND

MÁSOLATKÉSZÍTÉSI REND MÁSOLATKÉSZÍTÉSI REND Gyollai Ügyvédi Iroda Irodavezető: Dr. Gyollai János ügyvéd Székhely: H-1126 Budapest, Ugocsa u. 4/b Tel.: (+36 1) 487-8715 Fax: (+36 1) 487-8701 E-mail: iroda@gyollai.hu Készítés

Részletesebben

TOVÁBBTANULÁS, FELVÉTELI A FELSŐOKTATÁSBA

TOVÁBBTANULÁS, FELVÉTELI A FELSŐOKTATÁSBA TOVÁBBTANULÁS, FELVÉTELI A FELSŐOKTATÁSBA FELVÉTELI FELVÉTELI PONTSZÁMÍTÁS TANULMÁNYI PONTOK ÉRETTSÉGI PONTOK www.felvi.hu FELVÉTELI Jelentkezési határidő: február 15. Max. 6 helyre (első 3 díjmentes)

Részletesebben

Köszöntjük intézményünkben! Beiskolázás a hat évfolyamos gimnáziumi képzésbe a 2017/18. tanévre

Köszöntjük intézményünkben! Beiskolázás a hat évfolyamos gimnáziumi képzésbe a 2017/18. tanévre Köszöntjük intézményünkben! Beiskolázás a hat évfolyamos gimnáziumi képzésbe a 2017/18. tanévre OM azonosító: 036391 Paks Dózsa György út 103. http://vakbottyangimnazium.hu Iskolánk felsőfokú tanulmányokra

Részletesebben

2014/2015 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

2014/2015 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ Felnőttképzési nyilvántartásba vétel: 01-0874-04 Akkreditációs lajstromszám: AL-2243 2014/2015 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ OM: 200479 1204 Budapest, Pöltenberg u. 10-12. Tel/Fax: 06-1-347-0950 E-mail: iskola@szivarvanygszki.hu

Részletesebben

CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Csoportos tanulmányutak esetén szükséges egy csoportvezető kijelölése. Az ő feladata lesz a regisztráció és a teljes pályázati anyag feltöltése.,

Részletesebben