Az értéket teremtő szinergia. Humán, állatorvosi és környezetkémiai laboratóriumi vizsgálatok

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Az értéket teremtő szinergia. Humán, állatorvosi és környezetkémiai laboratóriumi vizsgálatok"

Átírás

1 Az értéket teremtő szinergia Humán, állatorvosi és környezetkémiai laboratóriumi vizsgálatok

2 Tények Nevünk, társasági formánk: synlab Holding GmbH, Magyarországon synlab Hungary Kft Alapításunk: 2010 ben a synlab GmbH (Augsburg), a Futurelab GmbH (Bécs) és a Fleminglabs Srl (Brescia) fúziójával Európa és Magyarország legnagyobb magán laborszolgáltatójává váltunk. Társaságunk tevékenysége: orvosi és állatorvosi laboratóriumi vizsgálatok, környezetvédelmi és mezőgazdasági elemzések. Orvosi szolgáltatások közvetítése, tanácsadás, klinikai tanulmányok egész Európában Ügyfeleink: orvosi rendelők, kórházak, egyetemi klinikák, idősek otthona és gondozóintézetek, állatorvosi rendelők, ipari üzemek, önkormányzatok és hivatalok, gyógyszeripari vállalkozások, az egészséges életmódot támogató magánszemélyek Mio ben elvégzett elemzéseink száma: kb. 200 millió Magyarországon: kb. 23 millió Foglalkoztatottaink száma: kb fő, Magyarországon: 300 fő Telephelyeink száma vérellátó állomásokkal együtt: 20 országban összesen 260, Magyarországon: 26 Ügyvezető elnökünk: Dr. Bartl Wimmer, Magyarországon: Szekeres Júlia és Dr. habil. Kalocsai Renátó Forgalmunk alakulása 2001 óta (synlab Holding GmbH)

3 Az egészségügy, mint a fejlődés motorja Folyamatosan idősödő, de pörgő társadalmunkban egyre nagyobb jelentőséggel bír a modern orvostudomány. Az ember jogos szükséglete és igénye ugyanis, hogy a lehető leghosszabb ideig egészséges és teljesítő képes maradjon. Az egészség önálló és hatalmas értéket képvisel. Az egészségügyet a 21. században a fejlődés motorjaként említik. Az átfogó szellemi és fizikai integritás irányába mutató értékváltozás az életkörülmények összességét foglalja magában, beleértve háziállatainkat és a környezetünket is. Az orvosi diagnózisok felállításában, mintegy 60 százaléknyi szerepet kapnak az egészségügyi laboratóriumokban végzett vizsgálatok. Ugyanakkor az irány elvekben javasolt vizsgálatok egy részét költséghatékonysági okok, vagy a nem kellően fejlett labortechnika okán nem végeztetik el! A fejlett informatikát alkalmazó mai társadalomban az egészségügyi összefüggések és az orvosi tevékenység is egyre áttekinthetőbbé válik a páciensek számára. A lehető legnagyobb pontossággal végzett laboratóriumi vizsgálatok eredményei a klinikai döntések és az azokba vetett bizalom megalapozói. A vizsgálatok eredményei, a laboratóriumi leletek objektív, hamisíthatatlan információhalmazt szolgáltatnak. GREAT BRITAIN GERMANY AUSTRIA SWITZERLAND HUNGARY SLOVAKIA CZECH REPUBLIC SLOVENIA CROATIA ITALY POLAND BELARUS BULGARIA ROMANIA UKRAINE MACEDONIA A minél magasabb színvonalú laboratóriumi szolgáltatás érdekében igen fontosnak tartjuk, hogy a laboratóriumok, valamint a különböző orvosokból, specialistákból álló csoportok között szinergista kapcsolatot építsünk ki. Annál is inkább így van ez, mert tudjuk, hogy pácienseink, ill. egészségügyi partnereink bizalmát nagyon könnyen el lehet veszíteni, és csak nagy erőfeszítések árán lehet újra visszanyerni. TURKEY SAUDI ARABIA UNITED ARAB EMIRATES

4 Értékek az emberek, az állatok és környezetünk részére 1. indok Minőség A synlab hálózatában a korszerű laboratóriumi diagnosztika alappillére a modern technológia és a magas szinten képzett munkaerő. Szaklaboratóriumaink ISO 9001:2009 tanúsítvánnyal rendelkező intézmények. A minőségbiztosítás központi helyet foglal el laboratóriumainkban. Szakorvosaink a leletértékelés mellett konzultációval, konzíliummal is segítik a klinikus kollégák munkáját. Úgy gondoljuk, hogy a területi és a szakmai közelség a minőséggel megegyező jelentőséggel bír. A szakértői tevékenységet a humán orvoslás mellett az állatorvosi és a környezetkémiai elemzések területein is kiemelkedően fontosnak tartjuk. Csatlakozási pontok és szinergia Fertőző betegségek Paraziták kimutatása Allergiák Környezet integritása Higiénia Munkavédelem Élelmiszerbiztonság Talaj egészségvédelem Sikeres növénytermesztés, állattenyésztés

5 2. indok Optimalizálás Hogyan tudjuk biztosítani a lehető leggyorsabban a legjobb minőségű analitikai tevékenysé get és az átfogó laboratóriumi tapasztalatokat akár ritkán felmerülő vizsgálati igények esetében is? Úgy gondoljuk az optimális megoldás valamennyi laboratóriumunk regionális laboratóriumokra történő ráfűzése, melyek hálózatát pedig központi, kompetencia labo ratóriumok fogják át. Ügyfeleinket ezen kívül a három támpillér ( Ember Állat Környezet ) szakmai és logiszti kai hálózata is szolgálja. Mindezen optimalizált tevékenység sikerességét jelzi, hogy a synlab Európában évente több mint 200 millió laboratóriumi elemzést végez. 3. indok Tudomány Az orvostudomány és a természettudományok az elmúlt évtizedekben létrehozták azt az evidens tudományos eredményekre felépített tudásbázist, amely lehető teszi többek között a betegek individuális ellátását is. Törekvésünk a rutin laboratóriumi vizsgálatok mellett minél nagyobb aktivitással részt venni pl. tanulmányok készítésében, hatékonysági analízisekben, tudományos kísérletekben, vala mint klinikai beszámolók tartásában. Nem feledkezhetünk meg, azonban saját tevékenységünk tudományos minőségének időről időre történő elemzéséről sem, hiszen így tudjuk biztosítani, hogy a mindenkori legújabb tudományos vívmányok is helyet találhassanak maguknak szolgáltatásainkban és így elérhetővé válhassanak partnereink számára. Hálózatunk keretében a különböző szakterületek tudományos munkatársai közötti folyamatos interdiszciplináris dialógus biztosítja a komplex tudás fejlődését.

6 4. indok Tudásmenedzsment Hálózatunkban a fiatalabb szakemberek, orvosok egy egy szakterület specialistájával dol goznak együtt. A tapasztalt kolléga így személyesen adhatja tovább tudását. Emellett helyi és multi labor továbbképzések, szakmai tanácsadó testület, ad hoc munkacso portok, intranet, synlab akadémia szolgálják a folyamatos szakmai továbbfejlődést és tu dásáramlást A tudás értéket teremt!

7 5. indok Etika Az emberek legfontosabb igényei közé tartozik, hogy egészségesen éljék meg idős korukat. Aki a laboratóriumi leleteket és a betegségek kockázatát ismeri, az köteles ezt a tudást a legnagyobb gondossággal kezelni. Feladata a betegek átfogó tájékoztatása és támogatása a partnerek igényeihez alkalmazkodó maximális diszkréció biztosítása mellett. Mi figyelünk erre! 6. indok Megelőzés Meg vagyunk győződve arról, hogy a megelőzés az egészségügyi rendszer egyik legfontosabb eleme kell, hogy legyen. Ehhez interdiszciplináris laborhálózatunk már ma biztosítja a legfontosabb alapfeltételt: az embereket a megelőző intézkedések fontosságáról akkor lehet meggyőzni, ha a betegségek kockázatairól megfelelő és megalapozott felvilágosítást szolgáltatunk, amelyek diagnosztikai szűrőtesztekre valamint laboratóriumi vizsgálatokra támaszkodnak. Ennek érdekében részt veszünk a betegek átfogó felvilágosítására irányuló kampányokban és szűrésekben.

8 Értékek az emberek, az állatok és környezetünk részére 7. indok Széleskörű szolgáltatás A Mindent egy kézből szlogen több, mint a gazdasági teljesítmény növelésének eszköze. Elsősorban a komplex és magas szintű analitika hálózatban történő összefogását és továbbfejlesztését jelenti. Specialistáink laborszervezési tanulmányokkal rendelkeznek. Ezen kívül klinikai tanulmányok tervezését és támogatását is vállaljuk a projektek minden fázisában és még sok egyéb szolgáltatással állunk rendelkezésükre. Minden egy kézből semlegesítés levegő víz talaj újrahasznosítás tápanyag ellátás ipari termékek élelmiszerek munkakörnyezet haszonállatok munkát végző emberek férfiak szabadidő, utazás nők gyógyszerek terhesség klinikai kutatás gyermekek baktériumok, vírusok, gombák háztartási hulladék háziállatok

9 8. indok Fejlődés A humángenetikai projekt elindítása óta folyamatosan bővülő genetikai ismeretekkel és ada tokkal rendelkezünk, amelyek segítenek a betegségek kockázatainak és a terápiás kezelések következményeinek meghatározásában. A daganatos kezelések hatékonysága a biologi ka bevezetésével jelentősen növekedett. A célirányos alkalmazásnak köszönhetően a költsé gek csökkentek, miközben a kezelések a betegek részére kíméletesebbé váltak. Az Amerikai Egyesült Államokban ezeket az eszközöket csak akkor engedélyezik, ha az alkalmazásuk az adott betegre vonatkozóan mérhető, ellenben a synlab hálózata a speciális mutációs vizsgálatokat, igény felmerülése esetén mindenkor elvég zi. A humángenetikai vizsgálatok elérhetősége ily módon lehetővé teszi a személyre szabott diagnosztika és gyó gyászat alkalmazását a gyakorlatban. Mi tudjuk, hogy minden ember egyedülálló, páratlan.

10 Értékek az emberek, az állatok és környezetünk részére 9. indok Költségek Célunk, hogy a hatékony labormenedzsment és a modern készülékek alkalmazásával jelentősen csökkentsük a laboratóriumi elemzések költségeit és így partnereink számára a lehető legkedvezőbb árakat tudjuk kínálni. A synlab európai ajánlatában szerepelő paraméter nagy részénél már megvalósult ez a költséghatékonyság. A teljesen automatizált analitika viszont nem tartozik céljaink közé. Nem hanyagoljuk el az igényes, speciális diagnosztikát és a tanácsadói szolgáltatásainkat akkor sem, ha az többletköltséggel terhelt. A synlab holding tevékenységével az egészségügyi rendszer költségeinek hosszú távú csökkentését kívánja elősegíteni minden országban, ahol aktív tevékenységet folytat.

11 10. indok Jövő A jövőnk saját kezünkben van. Célunk az életterünkön belüli analitikát egy kézben egyesíteni. A tudást összefogni és rendelkezésre bocsátani. Önálló kutatásokat végezni és más kutatásokat támogatni. A diagnosztika és a terápia csatlakozási pontján a személyre szabott gyógyászatot támogatni. Gyorsabban, még pontosabban, rugalmasabban és még kevesebb hibával professzionális szolgáltatást nyújtani, hogy az emberek részére Európában a lehető legjobb egészségügyi ellátás álljon rendelkezésre. Mi aktívan alakítjuk jövőnket! Ott, ahol a mai modern világunkban szükség van elemzésekre: az analitika előkészítését, a minták szállítását, a méréseket, a leletek elkészítését, véleményezését és a széleskörű tanácsadást a tudományos eredményekre alapozott átfogó szolgáltatásként valósítjuk meg. A synlab csoport felelősséget vállal Európában és egyidejűleg új értékeket teremt. Értéket az emberek, az állatok és környezetünk számára.

12 Werte für Menschen, Tiere und Umwelt HU_00_00_9_Synergien_Werte_1

AZ EURÓPA TANÁCS MINISZTERI BIZOTTSÁGA. R (92) 6. sz. Ajánlás. A rokkant/fogyatékos személyek átfogó politikájáról

AZ EURÓPA TANÁCS MINISZTERI BIZOTTSÁGA. R (92) 6. sz. Ajánlás. A rokkant/fogyatékos személyek átfogó politikájáról AZ EURÓPA TANÁCS MINISZTERI BIZOTTSÁGA R (92) 6. sz. Ajánlás A rokkant/fogyatékos személyek átfogó politikájáról (Elfogadta a Miniszteri Bizottság 1992. április 9-én a 474. nagyköveti szintű ülésén) A

Részletesebben

Innovatív Gyógyszerek Kutatására Irányuló Nemzeti Technológiai Platform MEGVALÓSÍTÁSI TERV

Innovatív Gyógyszerek Kutatására Irányuló Nemzeti Technológiai Platform MEGVALÓSÍTÁSI TERV Innovatív Gyógyszerek Kutatására Irányuló Nemzeti Technológiai Platform MEGVALÓSÍTÁSI TERV Szerkesztette Prof. Dr. Vas Ádám MAGYOSZ Tudományos és Műszaki Bizottság elnök, Richter Gedeon Nyrt. kutatási

Részletesebben

HealthOnLine Hírlevél

HealthOnLine Hírlevél HealthOnLine Hírlevél 2012/7 - Különszám A betegút szervezés módszertana és európai példái GYEMSZI Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minõség- és Szervezetfejlesztési Intézet Informatikai és Rendszerelemzési

Részletesebben

46/2003. (IV.16.) OGY határozat. az Egészség Évtizedének Johan Béla Nemzeti Programjáról

46/2003. (IV.16.) OGY határozat. az Egészség Évtizedének Johan Béla Nemzeti Programjáról 46/2003. (IV.16.) OGY határozat az Egészség Évtizedének Johan Béla Nemzeti Programjáról Az Országgyűlés, tekintettel arra, hogy hazánk lakosságának egészségi állapota évtizedek óta elmarad az ország társadalmi

Részletesebben

46/2003. (IV. 16.) OGY határozat. az Egészség Évtizedének Johan Béla Nemzeti Programjáról

46/2003. (IV. 16.) OGY határozat. az Egészség Évtizedének Johan Béla Nemzeti Programjáról 46/2003. (IV. 16.) OGY határozat az Egészség Évtizedének Johan Béla Nemzeti Programjáról Az Országgyűlés, tekintettel arra, hogy hazánk lakosságának egészségi állapota évtizedek óta elmarad az ország társadalmi

Részletesebben

TARTALOM. ÁROP 1.2.18 Szervezetfejlesztési Program

TARTALOM. ÁROP 1.2.18 Szervezetfejlesztési Program TARTALOM 1. BEVEZETŐ... 4 2. A CAF MODELL JELENTŐSÉGE, FELÉPÍTÉSE ÉS MŰKÖDÉSE... 5 3. A CAF MODELL GYAKORLATI ALKALMAZÁSÁNAK MENETE... 7 4. AZ ADOTTSÁGOK ÉRTÉKELÉSE... 9 1. KRITÉRIUM: VEZETÉS... 10 1.1.

Részletesebben

INTEGRÁLT HELYI JÓLÉTI RENDSZER (Jóléti kistérség stratégia)

INTEGRÁLT HELYI JÓLÉTI RENDSZER (Jóléti kistérség stratégia) INTEGRÁLT HELYI JÓLÉTI RENDSZER (Jóléti kistérség stratégia) SÁRVIZÍ KISTÉRSÉG KÖZÖS ÉRDEKELTSÉGŰ PARTNERI EGYÜTTMŰKÖDÉSE A JÓLÉTI RENDSZER MEGVALÓSÍTÁSÁRA Készítette: Stratégiakutató Intézet Írta: Dr.

Részletesebben

MAGYAR INFORMÁCIÓS TÁRSADALOM STRATÉGIA Egészségügyi és szociális ágazat

MAGYAR INFORMÁCIÓS TÁRSADALOM STRATÉGIA Egészségügyi és szociális ágazat MAGYAR INFORMÁCIÓS TÁRSADALOM STRATÉGIA Egészségügyi és szociális ágazat Készült Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium ajánlásai az információs társadalom ágazati részstratégiák készítéséhez c. ajánlás

Részletesebben

REGIONÁLIS SZOCIÁLIS KÖZPONT SZAKMAI PROGRAM. Jóváhagyta:

REGIONÁLIS SZOCIÁLIS KÖZPONT SZAKMAI PROGRAM. Jóváhagyta: REGIONÁLIS SZOCIÁLIS KÖZPONT SZAKMAI PROGRAM Jóváhagyta: 1 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 A SZOLGÁLTATÁS CÉLJA, FELADATA... 5 A MEGVALÓSÍTANI KÍVÁNT PROGRAM KONKRÉT BEMUTATÁSA, LÉTREJÖVŐ KAPACITÁSOK,

Részletesebben

MaecVET projekt. Zöld könyv a masszőr szakmák minőségi előírásairól és a kapcsolódó foglalkoztatási helyzetről Európában

MaecVET projekt. Zöld könyv a masszőr szakmák minőségi előírásairól és a kapcsolódó foglalkoztatási helyzetről Európában MaecVET projekt Zöld könyv a masszőr szakmák minőségi előírásairól és a kapcsolódó foglalkoztatási helyzetről Európában 4 MaecVET projekt Bevezetés 5 MaecVET projekt Bevezetés Bevezetés A közelmúlt gazdasági

Részletesebben

Az alapellátás jellemzői Európában

Az alapellátás jellemzői Európában Készítette: Informatikai és Rendszerelemzési Főigazgatóság Rendszerelemzési Főosztály Budapest, 2014. szeptember Tartalom Vezetői összefoglaló... 3 Az alapellátás meghatározása, funkciói... 4 Az alapellátás

Részletesebben

Idősödő munkaerő mint lehetőség a vállalatok számára

Idősödő munkaerő mint lehetőség a vállalatok számára Idősödő munkaerő mint lehetőség a vállalatok számára A tagszövetségei Idősödő munkaerő mint lehetőség a vállalatok számára 1 Készült Magyarországon, 2010 júniusában. A kiadvány az Ageing Workforce 2 Ensuring

Részletesebben

FOGLALKOZÁSI REHABILITÁCIÓ

FOGLALKOZÁSI REHABILITÁCIÓ FOGLALKOZÁSI REHABILITÁCIÓ JEGYZET FOGYATÉKOS SZEMÉLYEK ESÉLYEGYENLŐSÉGÉÉRT KÖZALAPÍTVÁNY Szakértők: Dr. Gere Ilona Dr. Hegedüs Lajos Dr. Horesnyi Julianna Horváth Anikó Lechnerné Vadász Judit Munkácsi

Részletesebben

AZ EGÉSZSÉGÜGYI ÁGAZAT, MINT KÖZSZOLGÁLTATÁS K+F+I STRATÉGIÁJA ÉS AZ ÁGAZAT INNOVÁCIÓS FOLYAMATAINAK VIZSGÁLATA AZ OKTATÁSI ÁGAZAT SZÁMÁRA

AZ EGÉSZSÉGÜGYI ÁGAZAT, MINT KÖZSZOLGÁLTATÁS K+F+I STRATÉGIÁJA ÉS AZ ÁGAZAT INNOVÁCIÓS FOLYAMATAINAK VIZSGÁLATA AZ OKTATÁSI ÁGAZAT SZÁMÁRA AZ EGÉSZSÉGÜGYI ÁGAZAT, MINT KÖZSZOLGÁLTATÁS K+F+I STRATÉGIÁJA ÉS AZ ÁGAZAT INNOVÁCIÓS FOLYAMATAINAK VIZSGÁLATA AZ OKTATÁSI ÁGAZAT SZÁMÁRA Készítette: Dr. Inotai András, Dr. Kaló Zoltán, Syreon Kutató

Részletesebben

Az egészségügy humán erőforrás stratégiája Munkapéldány

Az egészségügy humán erőforrás stratégiája Munkapéldány 2010. Az egészségügy humán erőforrás stratégiája Munkapéldány Vízvári László Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet 2010.02.03. 1 Szerkesztette: Vízvári László Gyetvai Györgyi A 2008-as anyagot

Részletesebben

www.hungarocontrol.hu

www.hungarocontrol.hu www.hungarocontrol.hu A HungaroControl Zrt. Társadalmi Felelősségvállalási Programja 3 A HungaroControl Zrt. társadalmi felelőssége Vezérigazgatói köszöntő 2 1 HungaroControl Zrt. 4 2 A HungaroControl

Részletesebben

Public Relations egy egészségügyi intézmény szolgálatában

Public Relations egy egészségügyi intézmény szolgálatában Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Főiskolai Kar Nemzetközi Kommunikáció Szak Nappali tagozat Public Relations szakirány Public Relations egy egészségügyi intézmény szolgálatában Készítette:

Részletesebben

A MAGYAR TEXTIL- ÉS RUHAIPAR KUTATÁS-FEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS STRATÉGIÁJA

A MAGYAR TEXTIL- ÉS RUHAIPAR KUTATÁS-FEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS STRATÉGIÁJA TEXPLAT A MAGYAR TEXTIL- ÉS RUHAIPAR KUTATÁS-FEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS STRATÉGIÁJA Fő fejezetek: Vezetői összefoglaló A magyar textil- és ruhaipar kutatás-fejlesztési és innovációs stratégiája Stratégiai

Részletesebben

Kommunikációs, kapcsolati és egyéni tényezők az egészségügyi szolgáltatások minőségében és kimeneteiben

Kommunikációs, kapcsolati és egyéni tényezők az egészségügyi szolgáltatások minőségében és kimeneteiben Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar Közgazdaságtani Doktori Iskola Kincsesné Vajda Beáta Kommunikációs, kapcsolati és egyéni tényezők az egészségügyi szolgáltatások minőségében és kimeneteiben

Részletesebben

Háttértanulmány az "Oktatásügyi rendszer K+F+I rendszer elemzése és stratégai fejlesztése" c. kutatáshoz 2009.

Háttértanulmány az Oktatásügyi rendszer K+F+I rendszer elemzése és stratégai fejlesztése c. kutatáshoz 2009. AZ ÜZLETI TANÁCSADÁSI ÁGAZAT JELLEMZŐINEK ÉS INNOVÁCIÓS MODELLJÉNEK FELVÁZOLÁSA Háttértanulmány az "Oktatásügyi rendszer K+F+I rendszer elemzése és stratégai fejlesztése" c. kutatáshoz 2009. Szerzők: Dr.

Részletesebben

CORPORATE GOVERNANCE. Arculatunk

CORPORATE GOVERNANCE. Arculatunk CORPORATE GOVERNANCE Arculatunk A WESSLING Európa vezető analitikai, vizsgáló és tanácsadó vállalatai közé tartozik. A laboranalitikai és mérnöki munka kombinációjaként egyedülálló szolgáltatási spektrumot

Részletesebben

NYILVÁNOS KONZULTÁCIÓ RITKA BETEGSÉGEK: KIHÍVÁS EURÓPA SZÁMÁRA

NYILVÁNOS KONZULTÁCIÓ RITKA BETEGSÉGEK: KIHÍVÁS EURÓPA SZÁMÁRA EURÓPAI BIZOTTSÁG EGÉSZSÉGÜGYI ÉS FOGYASZTÓVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG C. Igazgatóság Népegészségügy és kockázatértékelés C2 Egészségügyi tájékoztatás NYILVÁNOS KONZULTÁCIÓ RITKA BETEGSÉGEK: KIHÍVÁS EURÓPA SZÁMÁRA

Részletesebben

Innovatív megoldások infrastruktúrák, közszolgáltatások, hatékony irányítási rendszereinek kidolgozására Közép-Európa csökkenő népességű régióiban

Innovatív megoldások infrastruktúrák, közszolgáltatások, hatékony irányítási rendszereinek kidolgozására Közép-Európa csökkenő népességű régióiban Innovatív megoldások infrastruktúrák, közszolgáltatások, hatékony irányítási rendszereinek kidolgozására Közép-Európa csökkenő népességű régióiban Eredmények és tapasztalatok A projekt az Európai Unió

Részletesebben

Az ellátási kockázatok feltárása érdekében végzett audit az ISO 9001 és MEES alapján Bevezető Az SGS bemutatása Société Générale de Surveillance

Az ellátási kockázatok feltárása érdekében végzett audit az ISO 9001 és MEES alapján Bevezető Az SGS bemutatása Société Générale de Surveillance Az ellátási kockázatok feltárása érdekében végzett audit az ISO 9001 és MEES alapján (Mikó Zsuzsa, Mohácsi Imre, Dr. Sesztakovné Varga Krisztina, Tar Judit) SGS Egészségügyi Team Az előadás az SGS Hungária

Részletesebben

AZ ÉLELMISZER AZ ÉLETÉRT

AZ ÉLELMISZER AZ ÉLETÉRT MAGYAR NEMZETI ÉLELMISZER- TECHNOLÓGIAI PLATFORM AZ ÉLELMISZER AZ ÉLETÉRT A magyar élelmiszeripar egyeztetett innovációs stratégiai terve (2014 2029) A 2014. évi felülvizsgált változat 2014. augusztus

Részletesebben

Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztési Stratégia 2014-2020

Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztési Stratégia 2014-2020 Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztési Stratégia 2014-2020 Tartalom 1 Köszöntő... 4 2 Bevezetés... 6 3 Tervezési és végrehajtási alapelvek... 8 3.1 A tématerület pontos definiálása a tervezés során...

Részletesebben

KORAI FEJLESZTÉS. Előrelépés és eredmények 2005 2010

KORAI FEJLESZTÉS. Előrelépés és eredmények 2005 2010 KORAI FEJLESZTÉS Előrelépés és eredmények 2005 2010 KORAI FEJLESZTÉS ELŐRELÉPÉS ÉS EREDMÉNYEK 2005 2010 Európai Ügynökség a Sajátos Nevelési Igényű Tanulók Oktatásának Fejlesztéséért Az Európai Ügynökség

Részletesebben

A pénz forgatja a világot. Forgassa Ön is.

A pénz forgatja a világot. Forgassa Ön is. A pénz forgatja a világot. Forgassa Ön is. Az AWD számos perspektívát kínál. Mindenekelôtt több pénzt. Mindannyiunknak megvannak a maga vágyai és céljai. És ez rendjén is van így, amíg ezeket meg tudjuk

Részletesebben

Esettanulmányok. Összeállította: INNOVA Észak-Alföld Regionális Fejlesztési és Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft.

Esettanulmányok. Összeállította: INNOVA Észak-Alföld Regionális Fejlesztési és Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. Esettanulmányok Összeállította: INNOVA Észak-Alföld Regionális Fejlesztési és Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. Közreműködött: a DE KTK Menedzsment és Marketing Tanszék, Polónyi István professzor és

Részletesebben

Az http://www.eutanfolyam.hu/ webcímen fellelhető anyag. az Oktatáspolitika és K+F c. tantárgyhoz. Oktatás és képzés

Az http://www.eutanfolyam.hu/ webcímen fellelhető anyag. az Oktatáspolitika és K+F c. tantárgyhoz. Oktatás és képzés Az http://www.eutanfolyam.hu/ webcímen fellelhető anyag az Oktatáspolitika és K+F c. tantárgyhoz Oktatás és képzés 1. Az oktatási politika helye az EU jogrendszerében 1.1 Az oktatás és az acquis Az európai

Részletesebben