SCENIC RÖVID ÚTMUTATÓ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SCENIC RÖVID ÚTMUTATÓ"

Átírás

1 SCENIC RÖVID ÚTMUTATÓ

2 1 ÜDVÖZÖLJÜK AUTÓJA FEDÉLZETÉN Előszó Gratulálunk a választáshoz! Új gépkocsija fedélzetén könnyűnek fogja találni az életet a gépkocsi tágas belső terének, kivételes kényelmének, valamint a hétköznapokban jól használható, csúcstechnológiát alkalmazó felszereléseinek köszönhetően. A gépkocsi által nyújtott lehetőségek maximális kihasználása érdekében azt ajánljuk, tekintse át a főbb funkciókat a jelen dokumentumban. Ez a dokumentum nem helyettesíti a kezelési kézikönyvet. A gépkocsi Fontos tudnivalók útmutatójában bemutatott felszerelésekkel kapcsolatos részletesebb információkért kérjük, olvassa el a teljes kezelési kézikönyvet. A Fontos tudnivalók útmutató a feltüntetett típusok összes (szériában vagy opcióként létező) felszereltségét jelzi, melynek megléte mindig a gépkocsi típusától, a választott opcióktól és a forgalmazó országtól függ. A internetes oldalon a gépkocsihoz tartozó e-guide segítségével egy kattintással elérheti a gépkocsi használatával, karbantartásával és garanciájával kapcsolatos összes információt, illetve az adott modellel kapcsolatos videókat és szimulátorokat. Francia nyelvről fordítva. A teljes vagy részleges sokszorosítás és fordítás a gépkocsi gyártójának írásos engedélye nélkül tilos.

3 Elülső rész és motor tér 3 Terelő- vagy záróvonal átlépése 4 Utasoldal 5 Hátsó ülések 6 Hátsó rész 8 A gépkocsi központi zárja 10 Kezelőszer vek 11 A motor beindítása/leállítása 13 Stop és Start funkció 14 Műszerfal 15 Kijelzőegység 16 Világítás/ablaktörlés 17 Vezetés 18 Multimédia rendszerek 19 Légkondicionálás 20 Hasznos felszerelések 21 Renault eco2 22

4 e l s ő r é s z é s m o t o r t é r A B A B A motorháztető kinyitása A nyitáshoz húzza meg a kioldó kapcsolót (tájékozódjon a Műszerfal fejezetben), emelje fel a működtetőfogantyút 1, és emelje fel a motorháztetőt. Kísérje végig kézzel a mozgást, a tartószerkezet megtartja a motorháztetőt. A motorháztető bezárása Ellenőrizze, hogy semmit nem hagyott a motortérben. A motorháztető zárásához fogja meg középen, és kísérje végig a mozgását, amíg az 30 cm távolságra nem kerül a zárt helyzetétől, majd engedje el. A saját súlyánál fogva bezáródik. Ellenőrizze, hogy megfelelően bezárult-e. Hűtőfolyadék szintje A szint ellenőrzése álló motornál, vízszintes talajon történik. A tartályon 2 jelzett szintnek a MINI és MAXI jelölés között kell elhelyezkednie. Ha a szint beállítása szükséges, az utántöltést feltétlenül hideg motornál végezze. Ablakmosó-folyadék szintje Szükség esetén töltsön folyadékot a tartályba 4. Megjegyzés: gépkocsitól függően, a folyadékszint leolvasásához nyissa ki a zárósapkát és húzza ki a mérőpálcát. Motorolajszint Az olajszint ellenőrzéséhez használja az olajszintjelzőpálcát 3. A szintmérő 3 által mutatott szintnek a MINI A és MAXI B jelölések között kell lennie. Ha az olajszint a minimumon van, a kijelzőegységen megjelenik az Állítsa be az olajszintet üzenet. Feltétlenül tartsa be az átvizsgálások esedékességi idejét, és a gépjárművéhez tesztelt, megfelelő minőségű motorolajat használjon. A motorolaj-feltöltés előírásairól tájékozódjon a gépjármű karbantartási füzetében, valamint a kezelési kézikönyv 4. fejezetében.

5 T E R E L Ő - V A G Y Z Á R Ó V O N A L Á T L É P É S E 4 1 Ez a figyelmeztető funkció értesítést ad a gépkocsivezetőnek arról, ha véletlenül terelő- vagy záróvonalat lép át. A funkció a belső visszapillantó tükör mögött elhelyezett kamera segítségével működik. Bekapcsolás Nyomja meg az 1 -gyel jelölt kapcsolót: Az 1 -gyel jelölt kapcsolóba épített visszajelzőlámpa kigyullad. Ezt a kijelzőegységen megjelenő alerte de sortie de voie activée üzenet és egy hangjelzés kíséri. A funkció jelez, ha: az 1 -gyel jelölt kapcsolóba épített visszajelzőlámpa kigyullad; és ha a gépkocsi sebessége nagyobb kb. 70 km/óránál; és a rendszer terelő- vagy záróvonalat észlel. A visszajelzőlámpa figyelmeztetés képpen világít a kijelzőegységen. Ha anélkül halad át a vonalon, hogy az irányjelző-lámpa be lenne kapcsolva, a rendszer a kijelzőegységen felvillanó visszajelzőlámpán és az azt kísérő hangjelzésen keresztül figyelmezteti a gépkocsivezetőt. Kikapcsolás Nyomja meg az 1 -gyel jelölt a belső visszapillantó tükör mögött található kapcsolót. Az 1 -gyel jelölt kapcsolóba épített visszajelzőlámpa kialszik, ezt a kijelzőegységen megjelenő alerte de sortie de voie désactivée üzenet kíséri. További információért tájékozódjon az útmutató 2. fejezetének Terelő- vagy záróvonal véletlen átlépése című részében.

6 U t a s o l d a l i Az első utasoldali légzsák kikapcsolása Ha gyermekülést kíván felszerelni menetiránynak háttal az első utasoldali ülésre, feltétlenül ki kell kapcsolni a légzsákot: a gépkocsi álló helyzetében nyomja meg és fordítsa el a reteszt 1 az OFF állásba. Bekapcsolt gyújtásnál a visszajelzőlámpa ¹ narancssárga színben kigyullad a kijelzőegységen 2. Az első utasoldali légzsák bekapcsolása Ha kiveszi a gyermekülést az első utasülésből, kapcsolja vissza a légzsákot, hogy az első utas ütközés elleni védelme biztosítva legyen. A légzsák visszakapcsolása: a gépkocsi álló helyzetében nyomja meg és fordítsa el a reteszt 1 az ON állásba. Bekapcsolt gyújtásnál feltétlenül ellenőrizze, hogy a visszajelző-lámpa zöld színben kigyullad a kijelzőegységen 2, majd körülbelül egy perc után kialszik. Ha már nem használ gyermekülést az ülésen, feltétlenül állítsa vissza a kapcsolót ON helyzetbe.

7 H á t s ó ü l é s e k ( 1 / 2 ) 6 2 A 1 B 3 Az ülés lehajtása Működtesse a kapcsolót 1 vagy a hevedert 2 (középső ülés) a háttámla visszahajtásához. Emelje fel az ülés hátsó része alatt elhelyezkedő kapcsolót, az ülés visszahajtásához. A Az ülés kivétele Behajtott ülésnél (1) enyhén engedje le és emelje fel a fogantyút 3 az ülés első rögzítéseinek (2) kioldásához. Majd kísérje végig az ülést a padlólemezig (3). Lásd az ülés hátoldalán található matricán. Emelje fel teljesen előre (2), a kapcsoló 3 blokkolódásáig (ha szükséges, tolja előre az első ülést), engedje le 10 centiméterre a padlólemeztől, majd engedje el. Mindig ellenőrizze a megfelelő rögzülést. Lásd az ülés hátoldalán található matricán. B Az ülés behelyezése Tegye az ülést vízszintesen a padlólemezre, a rögzítőhorgokat az ülés első rögzítéseinek műanyag burkolatán látható nyilakkal (1) szemben elhelyezve. A visszahelyezés után ellenőrizze az ülések megfelelő rögzítését.

8 H á t s ó ü l é s e k ( 2 / 2 ) A gyermekek biztonságáért Elektromos zárás: a vezetőoldali ajtó kapcsolóegységén helyezkedik el, lehetővé teszi a hátsó ajtók és elektromos ablakemelők belülről történő nyitásának blokkolását. Kézi zárás: a hátsó ajtók belülről történő kinyithatóságának tiltásához állítsa át a kart 4 az ajtó oldalsó részén, majd ellenőrizze belülről, hogy az ajtók valóban nem nyithatók ki. Tájékozódjon a kezelési kézikönyv 1. fejezetében. ISOFIX rendszer A hátsó ülések fel vannak szerelve az ISOFIX gyermekülések rögzítésére szolgáló rendszerrel. Az alkalmazott gyermekülés típusának megfelelően, a felszerelés különleges elővigyázatosságot igényel. Tájékozódjon a kezelési kézikönyv 1. fejezetében. A két gyűrű 5 az ülés háttámlája és ülőrésze között helyezkedik el, egy harmadik rögzítési pont pedig az adott ülés mögött van kialakítva. A gyűrűk elhelyezkedését jelölés mutatja. A beszerelés és a gyűrűkhöz 5 történő rögzítés megkönnyítése érdekében használja a gyermekülés vezetőelemeit 6. Hátsó harmadik sor ülései Egy ülés kihajtása: a csomagtartóból húzza vissza a csomagtér takarófedelét, helyezze el a tárolórekeszébe (tájékozódjon az útmutató 3. fejezetében) és húzza meg a 8-cal jelölt hevedert. Ügyeljen arra, hogy az ülés jól rögzüljön a helyén. Egy ülés behajtása: a csomagtartóból húzza meg a hevedert 8 és nyomja meg a háttámla felső részét. Ügyeljen arra, hogy az ülés jól rögzüljön a helyén. A gépkocsiból történő kiemeléshez, a harmadik üléssor üléséről: húzza meg a piros nyelvet 7, hajtsa vissza az ülést és vegye ki a gépkocsiból.

9 h á t s ó r é s z ( 1 / 2 ) 8 1 A B C C B A 2 3 D E F 4 Parkolást segítő rendszer Ha a gépkocsi fel van szerelve parkolást segítő rendszerrel, a rendszer méri a távolságot a gépkocsi hátsó (és gépkocsitól függően első része) és az akadály között. Közeledéskor a hangjelzések gyakorisága növekszik, ha az akadály 30 centiméterre van a gépkocsitól a hangjelzés folyamatossá válik. A kijelzőegységen megjelenő kijelzés 1 kiegészíti a hangjelzéseket. Három különböző színű zónából áll A, B és C. A gépkocsi, felszereltségtől függően, rendelkezhet tolatókamerával, amely lehetővé teszi a gépkocsi hátsó környezetének megjelenítését a navigációs rendszer képernyőjén. Hátramenetbe kapcsoláskor a kamera működésbe lép, és két nyomvonal jelenik meg a képernyőn. Kék mozgó nyomvonal 2: a kormánykerék helyzete alapján megadja a gépkocsi pályáját. Fix nyomvonal 3: három fix jelölésből D, E és F áll, amelyek jelzik a gépkocsi mögötti távolságot. Tájékozódjon a kezelési kézikönyv 2. fejezetében. Állandó jelleggel kikapcsolhatja a parkolást segítő rendszert, és beállíthatja a hangerőt a gépkocsi személyre szabott beállításának menüjében. Lásd a kezelési kézikönyv 2. fejezetében. Üzemanyagtartály A jármű integrált zárósapkával ellátott üzemanyag-betöltőnyílás fedéllel rendelkezik. A nyitáshoz helyezze az ujját a fedél nyílásába 4, ezután illessze be a betöltőpisztolyt; menet közben, ha az alacsony üzemanyagszintre fi- gyelmeztető visszajelzőlámpa L kigyullad vagy villog (gépkocsitól függően), tankoljon minél előbb. Megjegyzés: ha a fedél nem nyílik ki, ellenőrizze, hogy a gépkocsi központi zárja nyitva van-e Az üzemanyagtartály kapacitása körülbelül 60 liter.

10 h á t s ó r é s z ( 2 / 2 ) Szerszámok A gépkocsi felszereltségétől függően, a csomagtér padlószőnyege alatti 5-tel jelölt helyen vagy a harmadik üléssor jobb oldali ülése mögötti rekeszben helyezkednek el. Pótkerék A gépkocsi felszereltségétől függően, a csomagtér padlószőnyege alatt vagy a gépkocsi alatt helyezkedik el. A csomagtér padlószőnyege alatt elhelyezkedő pótkerék elérése: emelje fel a csomagtér padlószőnyegét és akassza fel; csavarja ki a 6-tal jelölt központi rögzítést és vegye ki a pótkereket. Defektjavító készlet 7 A gépkocsi felszereltségétől függően, a csomagtér padlószőnyege alatt vagy a bal oldali oldalsó rakodórekeszben helyezkedik el. Tájékozódjon a kezelési kézikönyv 5. fejezetében.

11 A g é p k o c s i k ö z p o n t i z á r j a 10 1 A gépkocsi központi zárása és nyitása A RENAULT kártya rendszere helyettesíti a hagyományos kulcsot. A gépkocsi központi zárjának zárása/nyitása egyszerűen elvégezhető: távolról és közelről elegendő egyetlen gombnyomás. A rendszerhez kapcsolódó különlegességekről tájékozódjon az kezelési kézikönyv 1. fejezetében. Soha ne hagyja a RENAULT kártyát a gépkocsiban 2 TÁVIRÁNYÍTÓS RENAULT KÁRTYÁVAL felszerelt változat Nyomja meg a következőt: a központi nyitáshoz ; a központi záráshoz ; ˆ a külső világítás távirányítóval történő bekapcsolása/kikapcsolása (ez lehetővé teszi például a gépkocsi azonosítását a parkolóban); csak a csomagtartó zárásához / nyitásához. SZABAD KÉZ RENAULT KÁRTYÁVAL felszerelt változat Ha a kártya Önnél van (elhelyezheti a zsebében, táskájában stb.), a távirányítós RENAULT kártya funkcióin felül a következő funkciók állnak rendelkezésre: automatikus központi nyitás valamely ajtófogantyú meghúzásával ; automatikus központi zárás a gépkocsitól történő eltávolodás esetén (hangjelzés hallható) vagy zárás a vezetőoldali nyitófogantyú gombjának megnyomásával. Megjegyzés: szükség esetén használhatja a kézi üzemmódot vagy a kulcsot 2. A kulcs kiemeléséhez, nyomja meg a gombot 1. Különlegességek A kártya felismerési zónája, a gépkocsi központi nyitásának és zárásának maximális távolsága a környezettől és a kártya elhelyezésétől függ ; biztonsági központizárral felszerelt gépkocsik esetén, a gomb egymás után kétszer történő megnyomása megakadályozza a gépkocsi nyitását (még belülről sem nyitható), és gépkocsitól függően az ablakok felemelkednek. MEGJEGYZÉS Minden esetben: a központi zárást az irányjelzőlámpák két felvillanása jelzi; a központi nyitást az irányjelző-lámpák egy felvillanása jelzi. A gépjárműnek és a csomagtartónak csak a RENAULT kártya gombjaival történő zárását és nyitását követően, az eltávolodással történő zárás és a szabad kéz üzemmódú nyitás kikapcsolt helyzetben van. A szabad kéz üzemmódhoz való visszatéréshez indítsa újra a gépjárművet.

12 V e z e t ő t é r : ü l é s e k Kézi állítású ülések beállítása az ülés előretolása/hátrahúzása Emelje fel a fogantyút 1 a rögzítés nyitásához. A kívánt helyzetben engedje vissza a fogantyút, és győződjön meg arról, hogy rendesen van-e rögzítve. az ülés felemelése/leengedése Mozgassa a kart 2 addig, amíg el nem éri a kívánt szintet. a háttámla döntése Forgassa a szabályozókereket 3 a kívánt állás eléréséig. Elektromosan állítható ülések beállítása az ülés előretolása/hátrahúzása Mozgassa a kapcsolót 5 előre vagy hátra. az ülés felemelése/leengedése Mozgassa a kapcsolót 5 felfelé vagy lefelé. a háttámla döntése Mozgassa a kapcsoló felső részét 6 előre vagy hátra. Az ülés deréktámaszának beállítása Süllyessze le a kart 7 a támasz növeléséhez, és emelje fel a csökkentéséhez. Fűthető ülések Járó motornál forgassa el a forgókapcsolót 4 az I, II vagy III helyzet egyikébe. ñ Ez a visszajelzőlámpa kigyullad a kijelzőegységen, amint az egyik első ülés fűtése működni kezd. A hőszabályozóval rendelkező rendszer szabályozza a fűtést, és szükség esetén kikapcsolja azt.

13 V e z e t ő t é r : b e á l l í t á s o k 12 A B C D 4 5 Fejtámla A fejtámla felemelése Húzza a fejtámlát felfelé, a kívánt helyzetbe. A fejtámla leengedése Nyomja meg a gombot 1 és kísérje a fejtámlát kézzel a kívánt helyzetbe való leengedéskor. a fejtámla dőlési szögének beállítása Gépjárműtől függően távolítsa vagy közelítse a megfelelő részt A a kívánt állásig. az oldalsó támaszok beállítása Gépkocsitól függően a B részeket egymástól függetlenül állíthatja be. Első biztonsági övek Magasság beállítása Nyomja meg a gombot 2, majd ezzel egyidejűleg állítsa be a biztonsági övet a kívánt magasságba. Hátsó biztonsági övek Tájékozódjon a kezelési kézikönyv 1. fejezetében. Külső visszapillantó tükrök Válassza ki a kapcsolóval 5 a tükröt, majd a gombbal 3 állítsa be a kívánt állást. Behajtható visszapillantó tükrök Kapcsoló 4 központi helyzetben: a visszapillantó tükrök behajtása a gépkocsi zárásakor automatikus. A gyújtás következő bekapcsolásakor a visszapillantó tükrök kihajtódnak. A visszapillantó tükrök be- vagy kihajtásának működtetéséhez állítsa a kapcsolót 4 C vagy D állásba (típustól függően). Az automata üzemmód kikapcsolt állapotban van. A visszakapcsoláshoz állítsa a kapcsolót 4 középső helyzetbe.

14 a m o t o r b e i n d í t á s a é s l e á l l í t á s a 13 1 A motor beindítása Ha a távirányítós RENAULT kártya a kártyaleolvasóban 2 van vagy a szabad kéz RENAULT kártya a belső felismerési zónában (néhány felső zóna kivételével, pl. napellenző stb.) található, teljesítse az indításhoz szükséges feltételeket: 2 AUTOMATA SEBESSÉGVÁLTÓ Sebességváltó kar P helyzetben, nyomja meg a START/ STOP gombot 1. Megjegyzés: a szabad kéz rendszerű RENAULT kártyával rendelkező gépkocsik esetén a motor indításához nyomja le egyidejűleg a fékpedált vagy a tengelykapcsoló-pedált és a START/STOP gombot 1. A motor leállítása A gépkocsi álló helyzetében nyomja meg a START/ STOP gombot 1. Adott esetben bizonyos funkciók (autórádió, navigációs berendezés, ablaktörlés stb.) bizonyos idővel a gépkocsi zárása után kapcsolódnak ki. Mechanikus SEBESSÉGVÁLTÓ Sebességváltó kar üres állásban, nyomja meg a START/ STOP gombot 1.

15 S t o p a n d s t a r t f u n k c i ó 14 A rendszer az üzemanyag és az üvegház hatást okozó gázok kibocsájtását csökkenti. A jármű elindulása után a rendszer automatikusan aktiválódik. Haladás közben a rendszer leállítja a motort (készenléti leállás), amikor a jármű megáll (csúcsforgalom, jelzőlámpa...) A rendszer működésének feltételei A motor készenléti állapotba állítása abban az esetben történik meg, ha: a jármű az utolsó megállása óta halad; a sebességváltó semleges helyzetben van (üres állás); a tengelykapcsoló-pedál fel van engedve; és a gépkocsi 3 km/h-nál kisebb sebességgel halad. A motor készenléti üzemmódjáról a kijelzőegységen megjelenő visszajelzőlámpa figyelmeztet. A gépkocsi berendezései a motor leállása alatt tovább működnek. A motor a tengelykapcsoló-pedál lenyomásakor és egy sebességfokozat bekapcsolásakor indul újra. Megjegyzés: Azokról a körülményekről, amikor a motor készenléti üzemmódja nem kapcsolódik be, és a motor automatikus újraindításáról tájékozódjon az útmutató 2. fejezetének Stop és Start funkció c. részében. Különleges esetek A rendszer működik, a motor leállítva, ha a vezető felemelkedik az ülésről vagy kioldja a biztonsági övét, kinyitja a vezető oldali ajtót, a gyújtás megszakad és a gépkocsitól függően, az automata parkolófék automatikusan behúz. A funkció újraindítása és reaktiválása érdekében nyomja meg a START gombot (tájékozódjon A motor beindítása/leállítása c. fejezetben); A motor lefulladása esetén, ha a rendszer működik, az újraindításhoz nyomja le teljesen a tengelykapcsolópedált. A motor készenléti állapotának kizárása Gépkocsitól fűggően, a visszajelzőlámpa vagy a kijelzőegységen megjelenő AUTOSTOP indisponible üzenet figyelmezteti arról, hogy a motor készenléti üzemmódja nem elérhető. 2 A funkció be- és kikapcsolása Nyomja meg a kapcsolót 1 a funkció kikapcsolása érdekében. A Stop-Start kikapcsolva üzenet megjelenik a kijelzőegységen és a kapcsolóba épített visszajelzőlámpa 2 kigyullad. Az újbóli megnyomás visszakapcsolja a rendszert. A Stop-Start bekapcsolva üzenet megjelenik a kijelzőegységen és a kapcsolóba 1 épített visszajelzőlámpa 2 kialszik. A rendszer automatikusan bekapcsolódik a gépkocsi START gomb megnyomásával történő minden szándékos indítása esetén (lásd a jelen dokumentum Motor indítása/leállítása című részét). 1

16 M ű s z e r f a l A következőkben bemutatott felszerelések jelenléte a gépkocsi változatától és az adott országtól függ A nem becsatolt első biztonsági övek visszajelzőlámpája és az utasoldali légzsák bekapcsolt/kikapcsolt állapotának visszajelzőlámpája: ç a gépkocsivezető és az első utas biztonsági öve. A hátsó biztonsági övek esetén, a kijelzőegységen megjelenő üzenet jelzi a bekapcsolt biztonsági övek számát. ¹: utasoldali légzsák OFF helyzetben; : utasoldali légzsák ON helyzetben. 6 Rakodóhely vagy az autórádió helye. 7 A légkondicionáló berendezés kapcsolója. 8 Automata parkolófék kapcsolója. 9 RENAULT kártyaleolvasó. 10 Audiocsatlakozók (hordozható lejátszó, MP3- lejátszó, pendrive stb.). 11 Sebességtartó és sebességhatároló automatika ki- - és bekapcsolója. 12 Sebességtartó és sebességhatároló kapcsolói 13 A motorháztető nyitókarja. 14 Kapcsolók: fényszórómagasság elektromos beállítása; visszajelző műszerek fényerő-szabályozója; kipörgésgátló rendszer ki- és bekapcsolása. 15 Visszajelzőlámpák: A kigyulladása esetén vezessen kíméletesen, és minél előbb keresse fel a RENAULT márkaképviseletet. Ezen előírás figyelmen kívül hagyása a gépkocsi károsodásához vezethet. A visszajelzőlámpa kigyulladása esetén biztonsági okokból, a forgalmi viszonyoknak megfelelően azonnal álljon meg. Állítsa le a motort és ne indítsa újra. Forduljon a RENAULT márkaképviselethez. A következő karbantartás esedékessége: Motortípustól függően a gépkocsi fel van szerelve az olaj minőségét ellenőrző rendszerrel, ez a használati feltételek függvényében meghatározza a következő karbantartás esedékességét. A kijelzőegységen megjelenő üzenet minden esetben jelzi a karbantartás szükségességét. 1 Hangkürt és a vezetőoldali légzsák helye. 2 Motorindító és -leállító gomb. 3 Vészvillogók. 4 Kijelzőegység.

17 K i j e l z ő e g y s é g 16 A B TFT Display kijelzőegység A Személyre szabottan állítható be: nyomja meg a gombot 6 a megfelelő kijelzés megjelenéséig. 1 Üzemanyagszint-jelző. Ha a szint a minimumon van a visszajelzőlámpa M hangjelzés kíséretében villog. 2 A hűtőfolyadék hőmérsékletét jelző műszer. 3 Sebességmérő (km/h vagy mph). 4 Fordulatszámmérő (ford/perc 1000). A kijelzőegység választott egyéni beállításainak megfelelően jelenik meg. 5 Üzemanyag megtakarítási segítség. 9 A gépjármű személyre szabott beállítása A kijelzőegységgel A felszerelt gépkocsik esetén, beállíthat bizonyos funkciókat. A menü eléréséhez nyomja meg a gombot 7, 8 vagy 9. Válassza ki a módosítandó funkciót a gomb 7 vagy 9 megnyomásával, majd kapcsolja be, kapcsolja ki vagy lépjen a beállításokra 8. Egy beállítás módosításához, nyomja meg a gombot 7 vagy 9, és érvényesítse a gombbal 8. A menüből történő kilépéshez válassza ki a Kilépés sort a gomb 7 vagy 9, majd a gomb 8 megnyomásával. Kijelzőegység B 10 Üzemanyagszint-jelző. Ha a szint a minimumon van a visszajelzőlámpa M hangjelzés kíséretében kigyullad. 11 Fordulatszámmérő (ford/perc 1000). 12 Sebességmérő (km/h vagy mph). A gépkocsi álló helyzetében végezze el a beállításokat. Tájékozódjon a kezelési kézikönyv 1. fejezetében.

18 v i l á g í t á s / a b l a k t ö r l é s A A B B Világítás A A következő funkciók eléréséhez forgassa el a gyűrűt 1 a kapcsolókaron A: u helyzetjelző világítás bekapcsolása; k tompított fényszórók bekapcsolása; Fénykürt: húzza a kapcsolókart A maga felé; Fényszórók: a gyűrű 1 k helyzetében húzza maga felé a fogantyút A; AUTO: a világítás automatikus bekapcsolása funkció aktiválása (gépkocsitól függően). automata távolsági fényszóró. A rendszer automatikusan be- és kikapcsolja a távolsági fényszórókat (tájékozódjon az útmutató 1. fejezetében). Forgassa felfelé a gyűrűt 2, majd engedje el a következő funkciók eléréséhez: g ködfényszórók bekapcsolása; Forgassa el lefelé a gyűrűt 2, majd engedje fel a következő funkciók eléréséhez: f hátsó ködlámpa bekapcsolása. A kikapcsoláshoz ismételje meg a műveletet. Ablaktörlés B A fogantyú különböző pozíciói B megfelelnek : 0: leállítás; AUTO: automata ablaktörlés; Megjegyzés: a gyűrű 5 segítségével állítható a bekapcsolás érzékenysége, a minimális érzékenységtől (4) a maximális érzékenységig (6). 1: folyamatos lassú törlés; 2: folyamatos gyors törlés, vagy álló motor esetén karbantartás pozíció. Hátsó ablaktörlő: a törlés indításához/leállításához forgassa el a gyűrűt 3 maga felé, majd engedje vissza. Első ablaktörlő: húzza meg a kapcsolókart B. Hátsó ablakmosó: nyomja meg a kart B.

19 V e z e t é s Automata parkolófék Gépkocsitól függően, a behúzás a motor leállásakor automatikusan megtörténik a motor indító- és leállítógombjának megnyomása esetén (kivéve a motor lefulladásakor). A kiengedés automatikusan történik: járó motornál, bekapcsolt fokozat esetén, gázt adva, és mechanikus sebességváltónál a tengelykapcsoló-pedál felengedésekor. Az automata parkolófék a kézifékhez hasonlóan lehetővé teszi a következőket: kézi behúzás: emelje fel a kapcsolót 2; kézi kiengedés: lenyomott fékpedálnál, nyomja le a kapcsolót 2. Sebességtartó- és sebességhatároló automatika Ï A sebességtartó funkció segítséget nyújt Önnek a haladási sebesség állandó értéken tartásában. Ð A sebességhatároló funkció segítséget nyújt abban, hogy menet közben ne lépje át a beállított sebességértéket. Felszereltségtől függően, válassza ki a sebességtartó vagy a sebességhatároló funkciót, a kapcsoló 1 használatával Sebességtartó / sebességhatároló automatika kapcsolói A felügyeleti sebességérték bekapcsolása, memorizálása és növelése: gomb 3 (+); A felügyeleti sebességérték csökkentése: gomb 6 (-); A funkció készenléti állapota a felügyeleti sebességérték memorizálásával: gomb 5 (0); Bekapcsolás a felügyeleti sebesség visszahívásával: gomb 4 (R); Központi be- és kikapcsoló 1. A sebességtartó és sebességhatároló automatika használatát lásd a kezelési kézikönyv 2. fejezetében.

20 M U L T I M É D I A R E N D S Z E R E K 19 A kapcsolók és a kijelzések jelenléte és működése típustól függően különböző lehet. A működéssel kapcsolatban lásd a berendezés útmutatóját. A kormánykerék alatti kapcsoló lehetővé teszi a rendszer vezérlését működés közben. Részletesebb információkkal kapcsolatban lásd a berendezés útmutatóját

21 L é g k o n d i c i o n á l á s 20 A B Automata légkondicionálás A Járó motornál, az automata légkondicionálás bekapcsolása érdekében válassza ki a három automatikus program egyikét: AUTO: a hőmérséklet szabályozásának használati üzemmódja; SOFT: a zaj-komfortot előnyben részesítő szabályozási mód; FAST: a szellőzést előnyben részesítő használati mód (a hátsó ülések komfortja érdekében ajánlott). Ezután válassza ki a hőmérsékleteket a karok 1 és 2 segítségével. Megjegyzés: a többi gomb megnyomásával kiléphet az automata üzemmódból. Jó kilátás funkció (páramentesítés) Nyomja meg a gombot 5. Ebből a funkcióból úgy léphet ki, hogy újra megnyomja a gombot 5. Kiegészítő légkondicionáló A gomb 3 lehetővé teszi a légkondicionálás működésének kikapcsolását (beépített visszajelzőlámpa és az AC OFF kijelzés megjelenik a kijelzőn 4). Belső levegőkeringtetés Egyes automatikus üzemmódok esetén bekapcsol. Kézileg is bekapcsolható a gomb 6 megnyomásával. Kézi beállítású légkondicionáló berendezés B A ventilátor fordulatszámának beállítása: forgassa el a gombot 7; a levegőelosztás módosítása: forgassa el a gombot 8; légkondicionálás bekapcsolása/kikapcsolása: nyomja le a kapcsolót 9; levegő-recirkuláció bekapcsolása/kikapcsolása: nyomja le a kapcsolót 10; a hőmérséklet beállítása: forgassa a kapcsolót 11. páramentesítés Forgassa a gombot 7, 8 és 11 d helyzetbe. Megjegyzés: bizonyos helyzetekben, a kapcsoló 8 kikapcsolja a levegő-recirkulációt és bekapcsolja a légkondicionálást.

22 H a s z n o s f e l s z e r e l é s e k Mozgatható középső konzol A középső konzol eltolható a hosszúság beállítása érdekében. Emelje fel a kart 1 és tolja el a konzol egységet. Ez két rakodórekeszt tartalmaz. Az első eléréséhez: emelje fel a könyöktámaszt. A második eléréséhez: zárt könyöktámasznál nyomja meg a könyöktámasz előtt elhelyezkedő gombot. Eltolható könyöktámasz A könyöktámasz 2 eltolása érdekében, csúsztassa el. Napellenzők Az árnyékolás érdekében lehúzhatja a napellenzőket az oldalablakokon. Húzza felfelé a napellenzőt a horog 3 segítségével és akassza be a horgot a megfelelő helyre. Tartóhorgok A csomagérben tartóhorgok 4 állnak rendelkezésre. Ezekre bevásárlótáska stb. akasztható. Segédberendezések csatlakozója A csomagtérben elhelyezkedő segédberendezés-csatlakozó 5 elektromos berendezések (gumiabroncs-felfújó készülék stb.) bekötését teszi lehetővé. A csatlakoztatott berendezések teljesítménye legfeljebb 120 W lehet.

23 r e n a u l t E C O 2 A gépkocsi használata során alkalmazzon gazdaságos vezetési stílust. Ezek a vezetési előírások alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást eredményeznek. A mindennapokban alkalmazható hat gyakorlati tanács, amely 10% - 20%-os üzemanyag-megtakarítást tesz lehetővé. 1 Megfelelő sebességváltások Kapcsoljon magasabb fokozatba dízel változat esetén 2000 ford/perc, benzines változat esetén 2400 ford/perc fordulatszám elérésekor; kapcsoljon alacsonyabb fokozatba 1000 ford/perc fordulatszám elérésekor; állandó sebesség esetén vagy enyhe gyorsításkor használja a legmagasabb sebességfokozatot. 2 Lendületes vezetési stílus alkalmazása Folyamatosan kísérje figyelemmel a forgalmat, és ha lehetséges, a fékpedál helyett inkább a motorféket használja; 50 km/h felett tartson egyenletes sebességet. 3 A gázadások és a sebességfokozat ellenőrzése 50 km/h sebességig adjon gázt, az 5. sebességfokozat gyors elérése érdekében; 50 km/h sebesség felett mérsékelje a gázadásokat és korlátozza a fordulatszámot. 4 Megfelelő közlekedés emelkedőn és lejtőn Lejtőn történő haladáskor tartsa meg a haladási sebességet; emelkedőn, a forgalom zavarása nélkül hagyja lassulni a gépkocsit. 5 A motor átgondolt használata másodpercnél hosszabb ideig tartó állás esetén állítsa le a motort; indulás előtt ne járassa alapjáraton a motort (az üzemi hőmérséklet elérése érdekében), még télen sem. 6 A gépkocsi optimális használata A légkondicionálást csak akkor használja, ha szükséges: a külső és a belső hőmérséklet közötti eltérést korlátozza 5 C értékre; havonta ellenőrizze a gumiabroncsok nyomását; ne hagyjon felesleges terheket a gépkocsiban.

24 ( ) RENAULT S.A.S. SOCIÉTÉ PAR ACTIONS SIMPLIFIÉE AU CAPITAL DE / 13-15, QUAI LE GALLO BOULOGNE-BILLANCOURT R.C.S. NANTERRE SIRET / TÉL. : RP R 09/2011 Edition hongroise à rùëêä KE

SCENIC RÖVID ÚTMUTATÓ

SCENIC RÖVID ÚTMUTATÓ SCENIC RÖVID ÚTMUTATÓ RÖVID ÚTMUTATÓ 1 ÜDVÖZÖLJÜK AUTÓJA FEDÉLZETÉN Előszó Gratulálunk a választásához: új gépkocsija a család számára lett tervezve és kialakítva, kivételes modularitást és otthonosságot,

Részletesebben

KOLEOS RÖVID ÚTMUTATÓ

KOLEOS RÖVID ÚTMUTATÓ KOLEOS RÖVID ÚTMUTATÓ ÜDVÖZÖLJÜK AUTÓJA FEDÉLZETÉN Előszó Gratulálunk a választáshoz! Ez egy kényelmes, könnyen alakítható, nagy teljesítményű gépkocsi, amely megkönnyíti az Ön mindennapjait. Ezen felül

Részletesebben

AJTÓK/ RENAULT KÁRTYÁK (1. fejezet) Különlegességek a használattal kapcsolatban. Távirányító üzemmód. (5) az ajtón vagy a csomagtartóajtón.

AJTÓK/ RENAULT KÁRTYÁK (1. fejezet) Különlegességek a használattal kapcsolatban. Távirányító üzemmód. (5) az ajtón vagy a csomagtartóajtón. AJTÓK/ RENAULT KÁRTYÁK (1. fejezet) 1 24088 3 2 4 5 Távirányító üzemmód Kinyitás: gomb (1). Bezárás: gomb (3). Csak a csomagtartó kinyitása és bezárása: gomb (2). Különlegességek a használattal kapcsolatban

Részletesebben

MEGANE RÖVID ÚTMUTATÓ

MEGANE RÖVID ÚTMUTATÓ MEGANE RÖVID ÚTMUTATÓ 1 ÜDVÖZÖLJÜK AUTÓJA FEDÉLZETÉN Előszó Gratulálunk a választáshoz és köszönjük a vásárlást. Az Ön új gépkocsiját a RENAULT munkatársai úgy alakították ki, hogy megfeleljen a hétköznapok

Részletesebben

AJTÓK (1. fejezet) ABLAKEMELÕK (3. fejezet) Az ajtók nyitása/zárása az elektromos belsõ központi. ABLAKOK (3. fejezet) ablakemelõk

AJTÓK (1. fejezet) ABLAKEMELÕK (3. fejezet) Az ajtók nyitása/zárása az elektromos belsõ központi. ABLAKOK (3. fejezet) ablakemelõk JTÓK (1. fejezet) Indításgátló berendezés z indításgátló berendezés a kódolt gyújtáskulcs nélkül lehetetlenné teszi a jármû elindítását. LKEMELÕK (3. fejezet) C D z ajtók nyitása/zárása az elektromos belsõ

Részletesebben

MEGANE GT KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

MEGANE GT KEZELÉSI ÚTMUTATÓ MEGANE GT KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Kijelzőegység:.......................................................................... 2 Visszajelzőlámpák.................................................................

Részletesebben

Felszereltség Suzuki Swift

Felszereltség Suzuki Swift 1.2L 1.2L 1.L 5 5 Sebességváltó / / FUTÓMŰ Abroncsok és keréktárcsák 175/65R15 + acél keréktárcsa (teljes méretű dísztárcsával) 185/55R16 + könnyűfém keréktárcsa S S - S - S - Defektjavító készlet KÜLSŐ

Részletesebben

Sebességváltás 5MT 5MT 4AT 5MT Modell JLX JLX JLX MODE3

Sebességváltás 5MT 5MT 4AT 5MT Modell JLX JLX JLX MODE3 BENZIN Sebességváltás 5 5 4 5 FUTÓMŰ Abroncsok és keréktárcsák Pótkerék és keréktárcsa Pótkerék fedő (lemez tipusú) 205/70R15 + acél keréktárcsa 205/70R15 + acél keréktárcsa (*1) (*1) (*1) (*1) 205/70R15

Részletesebben

OPEL MOVANO. Kezelési útmutató

OPEL MOVANO. Kezelési útmutató OPEL MOVANO Kezelési útmutató Tartalom Bevezetés... 2 Röviden... 6 Kulcsok, ajtók és ablakok... 19 Ülések, biztonsági rendszerek... 36 Tárolás... 59 Műszerek és kezelőszervek... 67 Világítás... 86 Hőmérséklet-szabályozás...

Részletesebben

OPEL CORSA. Kezelési útmutató

OPEL CORSA. Kezelési útmutató OPEL CORSA Kezelési útmutató Tartalom Bevezetés... 2 Röviden... 6 Kulcsok, ajtók és ablakok... 20 Ülések, biztonsági rendszerek... 36 Tárolás... 54 Műszerek és kezelőszervek... 71 Világítás... 100 Hőmérséklet-szabályozás...

Részletesebben

OPEL CORSA. Kezelési útmutató

OPEL CORSA. Kezelési útmutató OPEL CORSA Kezelési útmutató Tartalom Bevezetés... 2 Röviden... 6 Kulcsok, ajtók és ablakok... 20 Ülések, biztonsági rendszerek... 36 Tárolás... 53 Műszerek és kezelőszervek... 70 Világítás... 99 Hőmérséklet-szabályozás...

Részletesebben

Távirányító használati útmutató

Távirányító használati útmutató Távirányító használati útmutató MODEL RAR-5F1 Távirányító használati útmutató Oldalak: 1~8 A legjobb teljesítmény elérése és a problémamentes használat érdekében kérjük, olvassa végig ezt az útmutatót!

Részletesebben

OPEL ANTARA. Kezelési útmutató

OPEL ANTARA. Kezelési útmutató OPEL ANTARA Kezelési útmutató Tartalom Bevezetés... 2 Röviden... 6 Kulcsok, ajtók és ablakok... 20 Ülések, biztonsági rendszerek... 36 Tárolás... 56 Műszerek és kezelőszervek... 75 Világítás... 110 Hőmérséklet-szabályozás...

Részletesebben

OPEL ZAFIRA TOURER. Kezelési útmutató

OPEL ZAFIRA TOURER. Kezelési útmutató OPEL ZAFIRA TOURER Kezelési útmutató Tartalom Bevezetés... 2 Röviden... 6 Kulcsok, ajtók és ablakok... 21 Ülések, biztonsági rendszerek... 38 Tárolás... 65 Műszerek és kezelőszervek... 97 Világítás...

Részletesebben

Felszereltség Suzuki Swift Sport

Felszereltség Suzuki Swift Sport uzuki wift port ebességváltó PORT FUTÓMŰ Abroncsok és keréktárcsák Defektjavító készlet 175/65R15 + acél keréktárcsa (teljes méretű dísztárcsával) 185/55R16 + könnyűfém keréktárcsa 195/45R17 + könnyűfém

Részletesebben

Renault ESPACE. Kezelési útmutató

Renault ESPACE. Kezelési útmutató Renault ESPACE Kezelési útmutató szenvedély és teljesítmény Az ELF a World Series by Renault partnere A RENAULT az ELF-et ajánlja Az autóipar csúcstechnológiás partnerei, az Elf és a Renault egyesítik

Részletesebben

TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK...1 TÍPUS ÉS MŰSZAKI ADATOK...1 GOMBOK ÉS FUNKCIÓJUK...2 JELZÉSEK ÉS FUNKCIÓK...5 ÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁSOK...

TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK...1 TÍPUS ÉS MŰSZAKI ADATOK...1 GOMBOK ÉS FUNKCIÓJUK...2 JELZÉSEK ÉS FUNKCIÓK...5 ÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁSOK... MEGJEGYZÉS 1. A borítón látható ábra csak tájékoztatásul szolgál, amely eltérhet a vásárolt terméktől. 2. A légkondicionáló működtetése előtt feltétlenül olvassa el az ÓVINTÉZKEDÉSEK című részt. 3. Ez

Részletesebben

Kiegészítő a Master kezelési útmutatóhoz

Kiegészítő a Master kezelési útmutatóhoz Kiegészítő a Master kezelési útmutatóhoz Busz változatok Elektromos működtetésű oldalsó tolóajtó... Kézi működtetésű oldalsó tolóajtó... 3 Fogantyúk... 4 Fellépő... 4 Hátsó ülések: működés... 5 Hátsó biztonsági

Részletesebben

Használati útmutató 1/5. 1) Termékleírás. A termék részei:

Használati útmutató 1/5. 1) Termékleírás. A termék részei: 1/5 1) Termékleírás A beep&park /keeper egy olyan első és hátsó tolatóradar, amely egyben védi is parkoló járművét más autósok figyelmetlen parkolási manőverei ellen. A termék részei: Ellenőrző kijelző

Részletesebben

2 Bevezetés. Bevezetés

2 Bevezetés. Bevezetés Opel Ampera 08/2011 Tartalom Bevezetés... 2 Röviden... 6 Kulcsok, ajtók és ablakok... 19 Ülések, biztonsági rendszerek... 34 Tárolás... 52 Műszerek és kezelőszervek... 57 Világítás... 95 Hőmérséklet-szabályozás...

Részletesebben

OPEL ASTRA Kezelési útmutató

OPEL ASTRA Kezelési útmutató OPEL ASTRA Kezelési útmutató Tartalom Bevezetés... 2 Röviden... 6 Kulcsok, ajtók és ablakok... 20 Ülések, biztonsági rendszerek... 47 Tárolás... 72 Műszerek és kezelőszervek... 91 Világítás... 137 Hőmérséklet-szabályozás...

Részletesebben

OPEL Movano. Kezelés, biztonság, karbantartás. Csak Euro Diesel EN 590!*

OPEL Movano. Kezelés, biztonság, karbantartás. Csak Euro Diesel EN 590!* OPEL Movano Csak Euro Diesel EN 590!* Az Opel gépkocsik dízelmotorjait az autóipari kutatások legújabb eredményei alapján fejlesztették ki, így magas mûszaki színvonalat és kifinomult technológiát képviselnek,

Részletesebben

Spark. Üzemeltetői kézikönyv

Spark. Üzemeltetői kézikönyv Spark Üzemeltetői kézikönyv Tartalom Bevezetés... 2 Rövid áttekintés... 6 Kulcsok, ajtók és ablakok... 20 Ülések, biztonsági rendszerek... 35 Tárolás... 56 Műszerek és kezelőszervek... 63 Világítás...

Részletesebben

Suzuki Grand Vitara Felszereltség 5 ajtó

Suzuki Grand Vitara Felszereltség 5 ajtó Suzuki Grand Vitara Felszereltség 5 ajtó A gyártó bármikor megváltoztathatja a műszaki adatokat, a felszereltséget, az opciókat, az árakat és a színeket, ezért pontosabb felvilágosítás érdekében kérjük,

Részletesebben

OPEL COMBO. Kezelési útmutató

OPEL COMBO. Kezelési útmutató OPEL COMBO Kezelési útmutató Tartalom Bevezetés... 2 Röviden... 6 Kulcsok, ajtók és ablakok... 19 Ülések, biztonsági rendszerek... 30 Tárolás... 46 Műszerek és kezelőszervek... 53 Világítás... 72 Hőmérséklet-szabályozás...

Részletesebben

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR TARTALOM ELSŐ LÉPÉSEK ELSŐ LÉPÉSEK TARTALOM 1. ELSŐ LÉPÉSEK 1. Első ek 02 2. Kijelző 03 3. Gombok 04 4. Működtetés 08 3. 4.

Részletesebben

CITROËN BERLINGO KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

CITROËN BERLINGO KEZELÉSI ÚTMUTATÓ CITROËN BERLINGO KEZELÉSI ÚTMUTATÓ A CITROËN a -t választotta Innovatív együttmûködés A CITROËN és a TOTAL immár 35 esztendeje azon dolgozik, hogy a legújabb technológiák alkalmazásával a lehetõ legjobb

Részletesebben

TWINGO AKTUÁLIS AKCIÓ. FELSZERELTSÉG MOTOR LISTAÁR Dynamique 1,2 16V 55 kw / 75 LE 2 790 000 1,2 16V 55 kw / 75 LE Quickshift*** 3 040 000

TWINGO AKTUÁLIS AKCIÓ. FELSZERELTSÉG MOTOR LISTAÁR Dynamique 1,2 16V 55 kw / 75 LE 2 790 000 1,2 16V 55 kw / 75 LE Quickshift*** 3 040 000 TWINGO AKTUÁLIS AKCIÓ OOAlakítsd a stílusod szerint! Válassz az egyéniségedhez illő színt és akár felnit is! FELSZERELTSÉG MOTOR LISTAÁR 1,2 16V 55 kw / 75 LE 2 790 000 1,2 16V 55 kw / 75 LE Quickshift***

Részletesebben

Használati útmutató a HPB1 3.5, HPB1 4.0, HPB2 3.5, HPB2 4.0, HPB4 4.0 HPB5 3.5, HPB5 4.0, HPB6 WFS riasztókhoz

Használati útmutató a HPB1 3.5, HPB1 4.0, HPB2 3.5, HPB2 4.0, HPB4 4.0 HPB5 3.5, HPB5 4.0, HPB6 WFS riasztókhoz Használati útmutató a HPB1 3.5, HPB1 4.0, HPB2 3.5, HPB2 4.0, HPB4 4.0 HPB5 3.5, HPB5 4.0, HPB6 WFS riasztókhoz FORGALMAZÓ SETECH Meta Hungária Kft. 1116 Budapest, Fehérvári út 130. Tel/fax: 06 1 206-1881

Részletesebben

KÜLÖNLEGES AJÁNLATUNK CÉGES ÜGYFELEINK RÉSZÉRE

KÜLÖNLEGES AJÁNLATUNK CÉGES ÜGYFELEINK RÉSZÉRE MÉGANE EXPRESSION KÜLÖNLEGES AJÁNLATUNK CÉGES ÜGYFELEINK RÉSZÉRE O OÚj Energy 1,2 TCe 115 LE motor Stop&Start rendszerrel OOFlottakedvezmény már egy autó vásárlásakor is O OGazdag felszereltség: Kétzónás

Részletesebben

Automata világításvezérlés - - - -

Automata világításvezérlés - - - - Swift Motor Benzin Benzin Diesel 1.2L 1.2L 1.3L Ajtók száma 3 és 5 5 3 és 5 Hajtás 2WD 4WD 2WD Sebességváltó 5MT 5MT/4AT 5MT/4AT 5MT 5MT Felszereltség GC GLX GS GLX GLX Futómű Abroncsok és keréktárcsák

Részletesebben

Használati útmutató 1/9. 1) Termékleírás. 6 szettből álló kínálat

Használati útmutató 1/9. 1) Termékleírás. 6 szettből álló kínálat 1/9 1) Termékleírás A beep&park egy olyan parkolást segítő rendszer, amely jelzi a vezetőnek a jármű előtt és/ vagy mögött észlelt akadályokat. 6 szettből álló kínálat 1 sz. szett 4 hátsó érzékelő 1 hangszóró

Részletesebben

e 120 KÁRTYÁS KÖZPONTI ZÁR VEZÉRLŐ KÉSZÜLÉK (K-CARD)

e 120 KÁRTYÁS KÖZPONTI ZÁR VEZÉRLŐ KÉSZÜLÉK (K-CARD) e 120 KÁRTYÁS KÖZPONTI ZÁR VEZÉRLŐ KÉSZÜLÉK (K-CARD) BESZERELÉSI ÚTMUTATÓ Az e120 egy központi zár vezérlő készülék, amely két db elektronikus kártyával kerül forgalomba. A készülék az elektronikus kártya

Részletesebben

DRL 01. NAPPALIVILÁGÍTÁS MODUL Daytime Running Light / Coming Home / Leaving Home. Szerelési útmutató

DRL 01. NAPPALIVILÁGÍTÁS MODUL Daytime Running Light / Coming Home / Leaving Home. Szerelési útmutató DRL 01 NAPPALIVILÁGÍTÁS MODUL Daytime Running Light / Coming Home / Leaving Home Szerelési útmutató 5A KÉK 6 Jobboldali reflektor +12V PIROS 2 PIROS 7 +12V Gyújtás +12V ZÖLD 4 KÉK 8 Baloldali reflektor

Részletesebben

Műszaki leírás/adatlap. 1. rész

Műszaki leírás/adatlap. 1. rész Műszaki leírás/adatlap Adásvételi szerződés keretében személygépjármű beszerzés az Országos Vízügyi Főigazgatóság részére tárgyú közbeszerzési eljárás 1. rész 1 db szolgálati használatra szánt, önálló

Részletesebben

81C 181C BIZTOSÍTÉKOK. Utastéri biztosíték- és relédoboz 81C-1. Ez a biztosítékdoboz az utastérben, a bal oldalon található.

81C 181C BIZTOSÍTÉKOK. Utastéri biztosíték- és relédoboz 81C-1. Ez a biztosítékdoboz az utastérben, a bal oldalon található. 181C BIZTOSÍTÉKOK 81C Utastéri biztosíték- és relédoboz Ez a biztosítékdoboz az utastérben, a bal oldalon található. A fedél (A) mögött a balkormányos gépkocsik esetén. A fedél (B) mögött a jobbkormányos

Részletesebben

SPY LP828. Visszapillantó tükör rendszer. Kijelző. A kijelző első és hátsó része: Tulajdonságok:

SPY LP828. Visszapillantó tükör rendszer. Kijelző. A kijelző első és hátsó része: Tulajdonságok: SPY LP828 Visszapillantó tükör rendszer Kijelző A kijelző első és hátsó része: Tulajdonságok: Parkoló szenzor + Bluetooth + Alkoholszonda, három az egyben, emberközpontú formatervezés és valódi szituáció

Részletesebben

Starset Z1000/1500. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót!

Starset Z1000/1500. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! Starset Z1000/1500 Szerelési útmutató Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! BESZERELÉS ÉS HASZNÁLAT ELŐTT: 1. FIGYELEM: balesetek elkerülése végett az instrukciókat

Részletesebben

Az Ön kézikönyve OPEL CORSA http://hu.yourpdfguides.com/dref/2824886

Az Ön kézikönyve OPEL CORSA http://hu.yourpdfguides.com/dref/2824886 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

TARTALOM. BLINDER M-20 X-TREME készlet tartalma BLINDER M-20 X-TREME LASERJAMMER

TARTALOM. BLINDER M-20 X-TREME készlet tartalma BLINDER M-20 X-TREME LASERJAMMER TARTALOM A BLINDER M20-XTREME készlet tartalma szerelési folyamat Szerelési útmutató Elektromos szerelési utm. Lézeres sebességmérés BLINDER M-20 X-TREME LASERJAMMER Köszönjük hogy megvásárolta a BLINDER

Részletesebben

2012 Kezelői kézikönyv Chevrolet Malibu M

2012 Kezelői kézikönyv Chevrolet Malibu M 2012 Kezelői kézikönyv Chevrolet Malibu M Kulcsok, ajtók és ablakok... 1-1 Kulcsok és zárak.........1-2 Ajtók......................... 1-12 Gépkocsivédelem.......1-13 Külső visszapillantó tükrök... 1-16

Részletesebben

YB1FA infra távirányító. Kezelési útmutató

YB1FA infra távirányító. Kezelési útmutató YB1FA infra távirányító Kezelési útmutató Az YB1FA infra távirányító használata A távirányító felépítése 1 2 3 4 ON/OFF (BE/KI) gomb MODE (üzemmód) gomb +/- gomb FAN (ventilátor) gomb 1 3 4 6 2 5 5 6 7

Részletesebben

Vehicle Security System VSS 1. Rendszer beállítási útmutató - Hungarian

Vehicle Security System VSS 1. Rendszer beállítási útmutató - Hungarian Vehicle Security System VSS 1 Rendszer beállítási útmutató - Hungarian Tisztelt Vásárló, Ebben az útmutatóban a következőkhöz találja meg a szükséges információt és műveleteket : A riasztórendszer üzembeállításának

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ R05/BGE távszabályzóhoz

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ R05/BGE távszabályzóhoz KEZELÉSI ÚTMUTATÓ R05/BGE távszabályzóhoz Megjegyzés 1. A közölt ábrák szemléltető jellegűek. Az Ön által vásárolt modell ettől némileg eltérhet. 2. A légkondicionáló használatba vétele előtt olvassa el

Részletesebben

TÁVSZABÁLYZÓ. Kezelési útmutató. KJR-90 típushoz

TÁVSZABÁLYZÓ. Kezelési útmutató. KJR-90 típushoz Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ KJR-90 típushoz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

Steel Mate PTSV402. tolatóradar kamerával és monitorral

Steel Mate PTSV402. tolatóradar kamerával és monitorral Steel Mate PTSV402 tolatóradar kamerával és monitorral 1 Steel Mate PTSV402 tolatóradar kamerával és monitorral Használati és beszerelési útmutató Nyilatkozat A parkolást segítı rendszert arra tervezték,

Részletesebben

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA Használati útmutató

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA Használati útmutató A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA Használati útmutató MAGYAR SZERELÉSI ÚTMUTATÓ 1. oldal 8 AHI CARRIER S.E. EUROPE AIRCONDITIONING S.A. 18, KIFISOU AVENUE 0442 ATHENS, GREECE TEL.: +30-210-6796300. TARTALOM

Részletesebben

Műszaki leírás/adatlap. 2. rész

Műszaki leírás/adatlap. 2. rész Műszaki leírás/adatlap Adásvételi szerződés keretében személygépjármű beszerzés az Országos Vízügyi Főigazgatóság részére tárgyú közbeszerzési eljárás 2. rész 2 db egyterű 1. kategóriába tartozó, 80-129

Részletesebben

DRL 01. NAPPALIVILÁGÍTÁS MODUL Daytime Running Light / Coming Home / Leaving Home. Szerelési útmutató

DRL 01. NAPPALIVILÁGÍTÁS MODUL Daytime Running Light / Coming Home / Leaving Home. Szerelési útmutató DRL 01 NAPPALIVILÁGÍTÁS MODUL Daytime Running Light / Coming Home / Leaving Home Szerelési útmutató 5A KÉK 6 Jobboldali reflektor +12V PIROS 2 PIROS 7 +12V Gyújtás +12V ZÖLD 4 KÉK 8 Baloldali reflektor

Részletesebben

Kezelési útmutató RG58-as távszabályzóhoz

Kezelési útmutató RG58-as távszabályzóhoz Kezelési útmutató RG58-as távszabályzóhoz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne. Tartalomjegyzék

Részletesebben

LATITUDE KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

LATITUDE KEZELÉSI ÚTMUTATÓ LATITUDE KEZELÉSI ÚTMUTATÓ szenvedély és teljesítmény Az ELF a World Series by Renault partnere A RENAULT az ELF-et ajánlja Az autóipar csúcstechnológiás partnerei, az Elf és a Renault egyesítik szakértelmüket

Részletesebben

Annak érdekében, hogy az új Infiniti Q30 modellt kényelmesen felfedezhesse, ebben az útmutatóban bemutatjuk az alapvető funkciókat.

Annak érdekében, hogy az új Infiniti Q30 modellt kényelmesen felfedezhesse, ebben az útmutatóban bemutatjuk az alapvető funkciókat. Q30 Felhasználói útmutató Annak érdekében, hogy az új Infiniti Q30 modellt kényelmesen felfedezhesse, ebben az útmutatóban bemutatjuk az alapvető funkciókat. Utastér áttekintése 2 Műszerfal 4 Műszerek

Részletesebben

CAN 700 (H) HASZNÁLATI UTASÍTÁS

CAN 700 (H) HASZNÁLATI UTASÍTÁS CAN 700 (H) HASZNÁLATI UTASÍTÁS AUTÓRIASZTÓ Működés RIASZTÓ BEKAPCSOLÁSA Nyomja meg a gépkocsi gyári távirányítójának záró gombját. Az aktiválást a következők erősítik meg: Indexvillogás a gépkocsi zárási

Részletesebben

Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ. R51ME típushoz

Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ. R51ME típushoz Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ R51ME típushoz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

Cirkónium kiégető kemence

Cirkónium kiégető kemence Pi dental Fogászati Gyártó Kft.Tel.: (36-1) 251 4944 /363 2234 / 221 2077 fax: (36-1) 251 4891 85 Szugló St. H- 1141 Budapest,Hungary www. pidental.hu e-mail: sales.pidental@pidental.hu Cirkónium kiégető

Részletesebben

SCENIC KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

SCENIC KEZELÉSI ÚTMUTATÓ SCENIC KEZELÉSI ÚTMUTATÓ szenvedély és teljesítmény Az ELF a World Series by Renault partnere A RENAULT az ELF-et ajánlja Az autóipar csúcstechnológiás partnerei, az Elf és a Renault egyesítik szakértelmüket

Részletesebben

FORD KA. Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés

FORD KA. Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés 1106 Budapest, Kerepesi út 105. Tel.: 260-5050/215, Fax: 262-4736 1195 Budapest, Üllői út 309. Tel.: 281-8000/215, Fax: 281-2981 1112 Budapest Budaörsi

Részletesebben

Funkciók: Kétkörös, 3 vezetékes ütésérzékelő. (Gyenge ütés 9 figyelmeztető csipogás, erős behatás 30 másodperc szirénázás) Központizár vezérlő

Funkciók: Kétkörös, 3 vezetékes ütésérzékelő. (Gyenge ütés 9 figyelmeztető csipogás, erős behatás 30 másodperc szirénázás) Központizár vezérlő Funkciók: Kétkörös, 3 vezetékes ütésérzékelő. (Gyenge ütés 9 figyelmeztető csipogás, erős behatás 30 másodperc szirénázás) Központizár vezérlő kimenet (külső CPL relé nélkül) Állandó távirányított Zárás/Nyitás

Részletesebben

OPEL Vivaro Kezelési útmutató

OPEL Vivaro Kezelési útmutató OPEL Vivaro Kezelési útmutató Tartalom Bevezetés... 2 Röviden... 6 Kulcsok, ajtók és ablakok... 21 Ülések, biztonsági rendszerek... 45 Tárolás... 70 Műszerek és kezelőszervek... 78 Világítás... 100 Hőmérséklet-szabályozás...

Részletesebben

LAGUNA KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

LAGUNA KEZELÉSI ÚTMUTATÓ LAGUNA KEZELÉSI ÚTMUTATÓ szenvedély és teljesítmény Un réseau automobile à l échelle mondiale 6 000 points Renault en France 11 000 en Europe Az ELF a World Series by Renault partnere 14 000 dans le Monde

Részletesebben

ÚJ Fiat Doblò Cargo árlista

ÚJ Fiat Doblò Cargo árlista ÚJ Fiat Doblò Cargo árlista Modell Sincomkód Kivitel Nyomaték Üzemanyag Hengerûrtart. Teljesítmény Teherbírás Tengelytáv cm 3 kw/le Nm kg mm Nettó ár Bruttó ár Új Doblò Cargo 1.4 16V E6 263.11A.1 zárt

Részletesebben

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék bemutatása 1 REC - Felvétel gomb 2 Stop/Kikapcsolás gomb 3 UP - FEL/Visszatekerés 4 DOWN LE/Előretekerés 5 HOLD - Billentyűzár 6 VOL + (hangerő

Részletesebben

HARVIA GRIFFIN INFRA. Vezérlőegység

HARVIA GRIFFIN INFRA. Vezérlőegység HARVIA GRIFFIN INFRA HU Vezérlőegység 20080623 Az alábbi beépítési és használati útmutató infraszauna kabinok, sugárzók és vezérlőegység tulajdonosok, az infraszauna kabinok, sugárzók és vezérlőegységek

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 3060 Lézeres távolságmérő TARTALOMJEGYZÉK ELEM CSERÉJE... 3 A KÉSZÜLÉK FELÉPÍTÉSE... 3 A KIJELZŐ FELÉPÍTÉSE... 3 MŰSZAKI JELLEMZŐK... 4 LÉZERES CÉLZÓ BEKAPCSOLÁSA... 4 MÉRÉSI TÁVOLSÁG...

Részletesebben

Párátlanító. Kezelési kézikönyv

Párátlanító. Kezelési kézikönyv Párátlanító Kezelési kézikönyv 1 TARTALOM GDN20AV-K4EBA1A GDN40AW-K3EBA1A TARTALOM Általános tudnivalók:...3 A berendezés részei:...3 A berendezés működtetése:...4 További funkciók:...6 Cseppvíz elvezetés:...7

Részletesebben

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu SAS816FHL-0 szoba termosztát egy nem programozható elektromos fűtéshez kifejlesztett, digitális hőmérséklet kijelzővel. Padlóérzékelő

Részletesebben

Starset-Con. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót!

Starset-Con. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! Starset-Con Szerelési útmutató Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! BESZERELÉS ÉS HASZNÁLAT ELŐTT: 1. FIGYELEM: balesetek elkerülése végett az instrukciókat

Részletesebben

Gyors telepítési kézikönyv

Gyors telepítési kézikönyv Gyors telepítési kézikönyv 1 A csomag tartalma Üdvözöljük! Köszönjük, hogy az Arlót választotta! A kezdés egyszerű. Bázisállomás Bázisállomás tápadaptere 100%-ban vezeték nélküli kamerák UTP hálózati kábel

Részletesebben

Biztosítékok és relék

Biztosítékok és relék UTASTÉRI BIZTOSÍTÉK- ÉS RELÉDOBOZ (1016) Elhelyezkedés Ez a doboz az utastérben található, a mszerfal bal oldalán. A biztosítékok címkéi: 31 30 29 28 4 3 2 1 8 7 6 5 35 34 33 32 12 11 10 9 16 15 14 13

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Head Up Display auto Modell: Vision

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Head Up Display auto Modell: Vision HASZNÁLATI UTASÍTÁS Head Up Display auto Modell: Vision Köszönjük, hogy WELL terméket választott. Kérjük, olvassa el figyelmesen a következő utasításokat, és tartsa meg. Rendelési azonosító: HUD-5-VISION-WL

Részletesebben

Új Hyundai H350 3 év kilométerkorlátozás nélküli garanciával!

Új Hyundai H350 3 év kilométerkorlátozás nélküli garanciával! Új Hyundai H350 3 év kilométerkorlátozás nélküli garanciával! Karosszéria Teljesítmény / Hajtás Listaár (nettó) Listaár (bruttó) ECO 2.5 CRDi LP 5,7m Alváz (CAB) 150 LE / Hátsókerék 6 299 000 7 999 730

Részletesebben

Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat.

Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat. Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat. A csomag tartalma 1. Készülék 2. Rögzítő kulcs 3. Kétoldalú csatlakozógyűrű 4. Gumi tömítőgyűrű

Részletesebben

Fiat Doblò Cargo árlista

Fiat Doblò Cargo árlista Fiat Doblò Cargo árlista Modell Sincomkód Kivitel Nyomaték Üzemanyag Hengerûrtart. Teljesítmény Teherbírás Tengelytáv cm 3 kw/le Nm kg mm Nettó ár Bruttó ár Doblò Cargo 1.4 16V E6 263.11A.0 zárt furgon

Részletesebben

AR5A107W mennyezeti ventilátor lámpa

AR5A107W mennyezeti ventilátor lámpa AR5A107W mennyezeti ventilátor lámpa használati útmutató általános biztonsági tudnivalók 1. Mielőtt a hálózati áramkörhöz csatlakoztatjuk a ventilátort, szakítsuk meg az áramkört a központi biztosítékszekrényben

Részletesebben

2014 Kezelői kézikönyv Chevrolet Captiva M

2014 Kezelői kézikönyv Chevrolet Captiva M Kezelői kézikönyv Chevrolet Captiva - 2014 - Black plate (1,1) 2014 Kezelői kézikönyv Chevrolet Captiva M Röviden....................... 1-1 Kezdeti vezetési információk... 1-1 Kulcsok.......................

Részletesebben

Beachside FAMILY. Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Beachside FAMILY. Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Beachside FAMILY Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Beachside FAMILY Kombinált Infraszauna Méretei: 2000x1950x2100 2-4 személyes Candlenut diófa infraszauna Füstszínű üvegajtó Színterápiás világítás

Részletesebben

Használati útmutató a HPA 2.0 és HPA 2.5 riasztókhoz

Használati útmutató a HPA 2.0 és HPA 2.5 riasztókhoz Használati útmutató a HPA 2.0 és HPA 2.5 riasztókhoz FORGALMAZÓ SETECH Meta Hungária Kft. 1116 Budapest, Fehérvári út 130. Tel/fax: 06 1 206-1881 www.setech.hu - 2 - A HPA riasztók kétgombos távirányítóval,

Részletesebben

S2302RF vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát

S2302RF vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 1 1 Programozhatóság: 7 napos előre programozhatóság Kijelezhető hőmérséklet tartomány 0 C~40 C (0.1 C-os

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Audio Baby monitor PNI B6000 wireless

Felhasználói kézikönyv. Audio Baby monitor PNI B6000 wireless Felhasználói kézikönyv Audio Baby monitor PNI B6000 wireless A készülék első bekapcsolása vagy használata előtt, kérjük olvassa el figyelmesen ezeket az utasításokat és tartsa meg ezt a kézikönyvet a későbbi

Részletesebben

MEGANE KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

MEGANE KEZELÉSI ÚTMUTATÓ MEGANE KEZELÉSI ÚTMUTATÓ ajánlás ELF Az ELF a RENAULT számára a kenőanyagok teljes temékcsaládját kínálja: motorolajok, sebességváltó-olajok manuális és automata váltókhoz. Figyelmeztetés: a motor optimális

Részletesebben

Fiat Doblò Cargo E5+ árlista

Fiat Doblò Cargo E5+ árlista E5+ árlista Sincomkód Kivitel Nyomaték Üzemanyag Hengerûrtart. Teljesítmény Teherbírás Tengelytáv cm 3 kw/le Nm kg mm Nettó ár Bruttó ár Doblò Cargo 1.3 Mjet E5+ 263.12D.1 zárt furgon dízel 1248 66/90

Részletesebben

Fiat Fiorino árlista

Fiat Fiorino árlista Fiat FIORINO 75 LE 75 LE E5 75 LE E5 SX Sincom-kód: Kivitel: Hengerûrtartalom (cm 3 ): Teljesítmény (kw/le): Nyomaték (Nm): Üzemanyag: Fogyasztás (l/100 km, városi/városon kívüli/vegyes)* CO 2 -kibocsátás

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 5040 Lézeres távolságmérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Az elemek cseréje... 2 3. A készülék felépítése... 2 4. Műszaki jellemzők... 3 5. A lézeres távolságmérő bekapcsolása...

Részletesebben

NannyCam V24. Felhasználói 1 Kézikönyv

NannyCam V24. Felhasználói 1 Kézikönyv NannyCam V24 Felhasználói 1 Kézikönyv A csomag tartalma: Szülő egység (kijelzővel) + hálózati adapter Gyermek egység (kamerával) + hálózati adapter Felhasználói kézikönyv Gyermek egység felépítése: 1.

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv M300. Video Kaputelefon Monitor

Felhasználói Kézikönyv M300. Video Kaputelefon Monitor Felhasználói Kézikönyv M300 Video Kaputelefon Monitor TARTALOMJEGYZÉK 1. ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK 1.1 Monitor kijelző állapotok 2. KIJELZŐ FUNKCIÓK ÉS IKONOK LEÍRÁSA 2.1 Kitekintés funkció 2.2 Portás funkció

Részletesebben

MEGANE KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

MEGANE KEZELÉSI ÚTMUTATÓ MEGANE KEZELÉSI ÚTMUTATÓ szenvedély és teljesítmény Az ELF a World Series by Renault partnere A RENAULT az ELF-et ajánlja Az autóipar csúcstechnológiás partnerei, az Elf és a Renault egyesítik szakértelmüket

Részletesebben

Szoba edzőgép

Szoba edzőgép Szoba edzőgép 10022302 10022301 Tisztelt vásárló, gratulálunk Önnek a Klarfit eszköz vásárlásához. Olvassa el az egész használati utasítást alaposan és kövesse azt a lehetséges károk elkerülése érdekében.

Részletesebben

PTM1000 PTM1001 PTM1002 PTM1200

PTM1000 PTM1001 PTM1002 PTM1200 Használati utasítás PTM1000 PTM1001 PTM1002 PTM1200 Kerülje a szíjak mozgása által okozható sérüléseket: ne indítsa el a gépet felszerelt védőrész nélkül. Tartózkodjon távol a szíjaktól. BEMUTATÁS 1 HU

Részletesebben

elektromos kerékpár vezérlő kézikönyv

elektromos kerékpár vezérlő kézikönyv elektromos kerékpár vezérlő kézikönyv 1/ 6 oldal Kijelző változatok Kompakt kijelző: ebben az egységben összeolvad a kijelző és a vezérlő, kellemes, kompakt nem feltűnő méretben. Kisebb méretének köszönhetően

Részletesebben

Beszerelés. ConCorde BC 803 tolatóradar Használati útmutató

Beszerelés. ConCorde BC 803 tolatóradar Használati útmutató Beszerelés ConCorde BC 803 tolatóradar Használati útmutató LCD kijelző 1,5 m Szint 1 Biztonságos Zöld 1,1-1,4 m Szint 2 Biztonságos Zöld 0,8-1,0 m Szint 3 Riasztás Sárga 0,6-0,7 m Szint 4 Riasztás Sárga

Részletesebben

VIDEÓ KAPUTELEFON SZÍNES CMOS KAMERÁVAL

VIDEÓ KAPUTELEFON SZÍNES CMOS KAMERÁVAL VIDEÓ KAPUTELEFON SZÍNES CMOS KAMERÁVAL CIKKSZÁM: HD-2253 Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott terméket választotta! Ez a videó kaputelefon könnyen telepíthető, használata egyszerű. A legoptimálisabb

Részletesebben

Használati útmutató a Meta M8700 és M8700A riasztókhoz

Használati útmutató a Meta M8700 és M8700A riasztókhoz Használati útmutató a Meta M8700 és M8700A riasztókhoz Az M8700 riasztók kétgombos távirányítóval, valamint egy, a visszajelző LED tokozásában elhelyezkedő nyomógombbal működtethetőek. A távirányító kisebb

Részletesebben

Renault ESPACE. Kezelési útmutató

Renault ESPACE. Kezelési útmutató Renault ESPACE Kezelési útmutató szenvedély és teljesítmény Az ELF a World Series by Renault partnere A RENAULT az ELF-et ajánlja Az autóipar csúcstechnológiás partnerei, az Elf és a Renault egyesítik

Részletesebben

web edition quick guide

web edition quick guide web edition quick guide Köszöntjük új Volvójában! Egy új autó megismerése mindig izgalmas élmény. Ebben nyújt segítséget ez a Quick Guide, amellyel gyorsan és könnyen megismerheti a legfontosabb funkciókat.

Részletesebben

FAGYASZTÓ ÉS HŰTŐGÉP

FAGYASZTÓ ÉS HŰTŐGÉP MAGYAR HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FAGYASZTÓ ÉS HŰTŐGÉP A berendezés elindítása előtt kérjük ismerkedjen meg részletesen az alábbi útmutatóval és őrizze meg az esetleges későbbi felhasználás céljából. www.lge.com

Részletesebben

CPA 601, CPA 602, CPA 603

CPA 601, CPA 602, CPA 603 CPA 601, CPA 602, CPA 603 Infravörös távvezérlő rendszer Felhasználói kézikönyv Olvassa el a teljes kezelési útmutatót a használatba helyezés előtt! A helytelen használat visszafordíthatatlan károkat okozhat!

Részletesebben

JELZETT HIBA. Kevés az üzemanyag. Alacsony vagy magas hűtőfolyadék szint. A motor túlmelegedett. Ellenőrizd a hűtőfolyadék szintjét.

JELZETT HIBA. Kevés az üzemanyag. Alacsony vagy magas hűtőfolyadék szint. A motor túlmelegedett. Ellenőrizd a hűtőfolyadék szintjét. ÜZEMANYAG Kevés az üzemanyag Keresd meg a legközelebbi töltőállomást és tankold meg autódat. HŰTŐRENDSZER Alacsony vagy magas hűtőfolyadék szint A motor túlmelegedett. Ellenőrizd a hűtőfolyadék szintjét.

Részletesebben

Renault TRAFIC. Kezelési útmutató

Renault TRAFIC. Kezelési útmutató Renault TRAFIC Kezelési útmutató szenvedély és teljesítmény Az ELF a World Series by Renault partnere A RENAULT az ELF-et ajánlja Az autóipar csúcstechnológiás partnerei, az Elf és a Renault egyesítik

Részletesebben

Kezelési útmutató R 1200 RT

Kezelési útmutató R 1200 RT Kezelési útmutató R 1200 RT BMW Motorrad A motorozás élménye Gépjármű/kereskedő adatai Gépjármű adatai Kereskedő adatai Modell Kapcsolattartó a szervizben Vázszám Úr/Úrhölgy Színkód Telefonszám Első forgalomba

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv ACR Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum:

Felhasználói kézikönyv ACR Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: ACR-3280 Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: http://hu.akai-atd.com/hasznalati-utasitas 1 1. ON/OFF: Készülék ki/bekapcsolása vagy AM/FM mód váltás. 2. Set: Idő beállítása

Részletesebben