Szám: 02/257-8/2008. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének szeptember 18-i ülésére

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szám: 02/257-8/2008. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. szeptember 18-i ülésére"

Átírás

1 VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) Szám: 02/257-8/2008 E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének szeptember 18-i ülésére Tárgy: Tájékoztató az elmúlt időszak legfontosabb eseményeiről (2008. június augusztus 31.) Előadó: Lasztovicza Jenő a megyei közgyűlés elnöke Az előterjesztés készítésében részt vett: Veszprém Megyei Önkormányzat Hivatala munkatársai Jurics Imréné szakkönyvtárvezető

2 2 Június 1. Üdvözöltem az öt éves tapolcai rendezvénycsarnokot a hétvégi ünnepségen, és Ács János polgármesterrel együtt átadtam a 250 ezredik látogatónak az ajándékot. Június 2. A határon túli magyarok találkozóján vettem részt, és köszöntöttem a megjelenteket, Megyeren. Június 3. Ülést tartott a Gazdasági és Területrendezési Bizottság. Talabér Márta alelnök Nyitrára utazott, Ján Vančo nyitra megyei alelnök meghívására, a Nyitra Kerületi Önkormányzattal április 11-én történt tárgyalás folytatásaként. A találkozón az általános tájékozódáson és tapasztalatcserén túl, a konkrét együttműködési területek kerültek meghatározásra a turisztika, a sport és a gazdaság területén. Június 4. Részt vettem a Trianoni ünnepségen, Sümegen és Tapolcán, ahol köszöntőmben felidéztem a történelmi időket, kiemeltem a múlt üzenetét. A Magyar Fordítóház fennállásának 10 éves évfordulójára szervezett megemlékezésen és konferencián vett részt és köszöntötte a megjelenteket Talabér Márta alelnök. A nemzetközi rendőri szervezet, az IPA ülésén, Balatonfüreden Polgárdy Imre alelnök köszöntötte a megjelenteket. Június 4-5. A Veszprém Megye Idegenfogalmáért Közalapítvány Kuratóriumának és Felügyelő Bizottságának tagjai Győr-Moson-Sopron megyei tapasztalatcserén vettek részt. Tájékozódtak a Mosonmagyaróvári Tourinform Iroda tevékenységéről, a Szigetköz kínálatairól, megtekintették a lipóti termálfürdő komplexumot. Június 5. Látogatást tettem Naberuka Sinicsi úrnál, a Japán Nagykövetségen. A megbeszélésen részt vett Sípos László úr a WOU Japan részéről. Tájékoztattam a Japán nagykövetséget Gifu Prefektúrában tett látogatásomról, az egyetemi együttműködés fejlesztéséről, a japán turisták és befektetők Veszprém megyébe vonzására irányuló elképzelésekről. Június 5-8. Oktatási delegáció járt Lengyelországban Stolár Mihály tanácsnok vezetésével. A Thuri Gimnázium, a balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium, a Faller Jenő SZKI, a balatonfüredi Bem iskola, a Bánki Donát Szakközépiskola, a Dózsa általános iskola képviselői konferencia keretében áttekintették a kapcsolatok eddigi helyzetét re közös programként elhatározták, hogy legyen lengyel-magyar barátság napja mindkét helyen. Ősszel a lengyel oktatási delegáció látogat el hozzánk. Június 6. Ülést tartott a Veszprém Megyei Német Önkormányzat. Várpalotán, a Vár Expo általános kiállításon és vásáron a vásári díjakat adta át Talabér Márta alelnök. Balatonalmádiban, a Padlás Galériában a Képző- és Iparművészeti Tárlat megyei különdíját adta át Talabér Márta alelnök.

3 3 A fogyatékkal élő gyerekek országos olimpiáját Zánkán a Diákcentrumban Polgárdy Imre alelnök üdvözölte. Talabér Márta alelnök megnyitotta a Kovászna megyéből érkezett Kovács Géza szobrászművész kiállítását a megyék közötti kulturális együttműködés keretében - az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban Június 7. A kéknyelű virágzása alkalmával köszöntöttem a borászokat, vendégeket a badacsonyi borászati kutatóintézetnél rendezett ünnepségen. Balatonfüreden a Krúdy-napokon részt vett Polgárdy Imre alelnök. Június 9. Ülést tartott a Gazdasági és Területrendezési, valamint a Szociális és Gyermekvédelmi Bizottság. A Megyeháza Szent István termében került sor a Veszprém megyei gyermek és ifjúsági művészeti díj átadására és a XI. Megyefutás résztvevőinek köszöntésére. A megyei önkormányzat nevében Talabér Márta alelnök mondott köszöntőt. Június 10. Kiemeltem az evangélikus egyház szerepét Magyarországon a révfülöpi, többnapos rendezvény nyitóestjén. Ülést tartott a Nemzetközi Kapcsolatok és Turizmus, a Kulturális, Kisebbségi és Vallásügyi, az Oktatási, Ifjúsági és Sport Bizottság. Június 11. Ülést tartott az Egészségügyi, a Pénzügyi és Ellenőrzési, valamint az Ügyrendi Bizottság. Ülést tartott a Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat. Június 12. Vezettem a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének soron következő ülését. Ülést tartott a Gazdasági és Területrendezési Bizottság. Június 13. A 18. Pápai Nemzetközi Játékfesztivál rendezvényén részt vettek Talabér Márta és Polgárdy Imre alelnökök. Június Dr. Zsédenyi Imre főjegyző társaságában részt vettem a Tarnówi Napok rendezvényein. Megbeszélést folytatam Richard Scigala polgármester úrral a jelenlegi ifjúsági és turisztikai kapcsolatok folytatásáról. Tarnów város, mint a Lengyelországba irányuló magyar borkereskedelem hajdani központja, őrzi ezeket a hagyományokat. Megyénk részéről javasoltuk egy Tarnówi Magyar Borhét létrehozását, amin a megye borvidékei bemutatkozhatnának. A program részeként részt vettem Lipóczy Norbert fejfájának felavatásán, és látogatást tettem a Tarnówi Magyarbarátok Társaságánál is. A rendezvénysorozat keretében, - a helyi turisztikai információs ponttal együttműködve mutatkozott be Veszprém megye. Június 14. Halimba, Nyirád, Szőc Intézményfenntartó társulás Általános Iskolája és Óvodája évzáró ünnepségén mondott köszöntőt Talabér Márta alelnök.

4 4 A káptalantóti tócsi napon Polgárdy Imre alelnök köszöntötte a vendégeket. Balatonfüreden, a triatlon versenyen díjat adott át Polgárdy Imre alelnök. Június 16. Az MKB Veszprém KC évzáró rendezvényén vett részt Talabér Márta alelnök. A Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság (Zrt.) a megyei kórház E épület I. emeleti számú tanácstermébe hívta össze rendes közgyűlését, amelyen sor került a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság alaptőkéjének emelésére, valamint az alapszabály módosítására vonatkozó javaslat elfogadására. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlését képviselve részt vettem a Zrt. közgyűlésén. Június 17. Iszkázon a somlói borászok találkozóját Polgárdy Imre alelnök nyitotta meg. Június 20. Tapolcán a Hungária Nostra rendezvényén üdvözöltem a városvédelmi törekvéseket. Június 21. A zánkai Gyermek- és Ifjúsági Centrum születésnapi nagyrendezvényein Veiland László a Megyei Turisztikai Hivatal vezetője vett részt. Június 23. Ülést tartott a Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat. Június A közgyűlés, és annak alelnökei tanulmányúton vettek részt Kárpátalján, amelynek keretében a viski önkormányzat intézményei részére ajándékot adtak át, illetve megkoszorúzták a Vereckei hágón felállított emlékművet. Június 24. Átadtam a sporteszközöket a Megyeházán azon az ünnepségen, amelyen a sikeres pályázók vettek részt. Ülést tartott a Kulturális, Kisebbségi és Vallásügyi Bizottság. Június 25. A Regionális Egészségügyi Tanács elnökeként beszámoltam az utóbbi ülés óta eltelt eseményekről, a pályázati lehetőségekről a megyei kórházban. Ülés tartott a Város-megye Egyeztető Bizottság. Dr. Kiszely Pál alpolgármester úr társaságában meglátogattam a Balatonfüreden közösen edzőtáborozó magyar és japán főiskolai kézilabda válogatottakat. (A közös látogatást egyéb elfoglaltság miatt Nabekura japán nagykövet úr lemondta). Június 26. Intézményeink energiaracionalizálása miatt üdvözöltem a megtakarítást érintő előadásokat egy erről szóló konferencián, a Megyeházán.

5 5 Június 27. Balatonfüreden a "Hal, bor fesztiválon" köszöntőmben külön kiemeltem a város idegenforgalmát, fejlődését. A fesztiválon Polgárdy Imre alelnök vezetésével halászlét főztek a megyegyűlés képviselői. Június 28. A veszprémi mérnökképzés jelentőségét emelte ki Polgárdy Imre alelnök a Pannon Egyetem Mérnöki karának diplomaosztóján. Június 29. A Szabadság Napja c. rendezvény alkalmából a Somlón lelepleztem Antall József emlékművét, és felidéztem a rendszerváltás eseményeit. A rendezvényen részt vettek Talabér Márta és Polgárdy Imre alelnökök is és koszorút helyeztek el Antall József emlékművén. A Tölgy Nemzetközi Kulturális Művészeti és Ökoturisztikai Egyesület 10 éves évfordulója tiszteletére rendezett nemzetközi szimpóziumon mondott köszöntőt Talabér Márta alelnök. Július 1. A megyei kórházban ünnepélyes keretek közt tartották meg az egészségügyben dolgozók hagyományos Semmelweis-napi megemlékezését, amelyen dr. Rácz Jenő főigazgató ünnepi köszöntőjét követően sor került egy reprezentatív tudományos előadásra, illetve főorvosi, adjunktusi, alorvosi kinevezések mellett a tudományos munkát végző dolgozók elismerésének átadására. Az ünnepségen a megyei önkormányzat képviseletében Császár László, a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság igazgatóságának elnöke vett részt. Július 2. Talabér Márta alelnök a Megyeházán fogadta Stanley Koo-t, Tajvan nagykövetét, Polgárdy Imre alelnök az ajkai befektetési lehetőségekről tájékoztatta a vendéget. Július alkalommal rendezték meg Nyirádon a Falunapot. A rendezvényen Talabér Márta alelnök mondott köszöntőt. Az 50. Balaton Kupa atlétikai versenyen Talabér Márta alelnök mondott köszöntőt és adott át emléktárgyakat. Turisztikai Hivatalunk Budapesten, a Tourinform főirodában - az IHSZ- Megyék Idegenforgalmi Szövetsége Egyesület szervezésében, a budapesti Turisztikai Hivatal biztosította lehetőség alapján mutatta be a látogatóknak megyénk turisztikai kínálatát. Július A franciai Maine-et-Loire megye, a romániai Kovászna megye és Veszprém megye között a gyermekvédelem szakterületén fennálló együttműködés keretében Veszprémben került sor a testvér megyék ellátórendszerében élő gyermekek találkozójára, közös táborozására. Mindhárom megyéből 5-5 fő gyermek, illetve 2-3 fő kísérő nevelő vett részt a programban. A Megyeházán Talabér Márta alelnök fogadta a delegációt, bemutatva nekik Veszprém megyét. A megyénkben eltöltött egy hét során a csereprogramban résztvevők megismerkedhettek Pápa, Tapolca, Balatonfüred, Veszprém nevezetességeivel, élvezték a Balaton nyújtotta strandlehetőségeket, sétahajóztak a tavon, és egy bakonyi túrán is részt vettek. Egy napos kirándulás keretében Budapestet is megnézték. Jó hangulatú egy hetet töltöttek a Veszprém Megyei Önkormányzat vendégeiként Magyarországon, a mi megyénkben. A delegáció

6 6 programjainak szervezését a Hivatal Egészségügyi, Szociális és Gyermekvédelmi Irodájának, és a Veszprém Megyei Lakásotthonok Igazgatóságának a munkatársai végezték. Július 7. Az Egyenlő Esélyek Esélyegyenlőségi Szakmai Egyesület a Veszprém megyei Szenior kortárssegítő képzés Diplomaosztó záróünnepségén mondott köszöntőt Talabér Márta és a képzést sikeresen elvégzett nyugdíjasok részére átadta az okleveleket. Július Franciaországban, Nantes-ban, a Loire-Balaton Régió Konzultatív Tanács ülésén Talabér Márta alelnök képviselte a Veszprém Megyei Önkormányzatot. Július 10. Székely Tamás miniszterrel az onkológiai központ létrehozásáról a Megyeházán. Július 11. Ülést tartott az Oktatási, Ifjúsági és Sport Bizottság. Zircen a Reguly-napok megnyitóján Polgárdy Imre alelnök vett részt. Július 12. Részt vettem és köszöntöttem a vendégeket a Sáskai rétes fesztiválon. Július 14. Ülést tartott a Pénzügyi és Ellenőrzési, valamint az Ügyrendi Bizottság. Július 15. Vezettem a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének rendkívüli ülését. Ülést tartott a Gazdasági és Területrendezési Bizottság. Július 16. A Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság által kiírt turisztikai pályázatok bíráló bizottsága minősítette a pályamunkákat és döntött a 190 mft összegű keret felosztásáról. A kiírás 3 komponens tekintetében történt: turisztikai vonzerejű rendezvények, marketing eszközök, animátorok foglalkoztatása. A 3 balatoni megyét érintő pályázatban különösen aktívak voltak a Veszprém megyei települési önkormányzatok, és intézményeik, valamint az animátorok tekintetében egyes szolgáltatók, melynek révén a pályamunkák több mint 40 %-a megyénket érintette hasonló részarányt jelentve az elnyert pénzösszegben. Rendezvények kategóriában 22, marketing területen 10, illetve animáció kategóriájában 5 Veszprém megyét érintő pályamunka nyert támogatást, azaz összesen 37 pályázat. A Megyei Turisztikai Hivatal 2 pályamunkája (Aktív turizmus 2009, Természetjárás Veszprém megyében) mft mértékű támogatásban részesült. Július 18. Ágyúlövéssel indítottam el a Kékszalag Vitorlásversenyt Balatonfüreden. Péch Fanni ezüstérmes vitorlázó EB bajnoknak díjat adtam át Révfülöpön, a hétvégi Villa Filippi napok megnyitásakor. Az amerikai Great Lakes Consortiummal fenntartott kapcsolat keretében amerikai vendégoktatók részvételével megrendezett egy hetes Nyári Amerikai Iskola záró programjaként sajtótájékoztatót tartott Talabér Márta.

7 7 Július 19. Kiemeltem köszöntőmben a Csobánc váráért rendezett Gyulaffy Napok jelentőségét Gyulakeszin. Megnyitottam Badacsonyban a borhetet, és rámutattam a térség borászatának idegenforgalmi jelentőségére. Iszkázon, a Nagy László Emléknapon a megyei önkormányzat nevében Polgárdy Imre alelnök helyezte el a megemlékezés virágait Nagy László emléktáblájánál. Nagyesztergár Nemzetiségi és Falunap rendezvényén Talabér Márta alelnök vett részt. A Veszprémben elkészült Veszprémi Aréna rendezvénycsarnok átadási ünnepségén vett részt Talabér Márta alelnök. Július 20. Részt vettem a Veszprém Aréna megnyitó ünnepségén Polgárdy Imre alelnökkel együtt. Balatonfüreden a 40. Kékszalag Vitorlásverseny ünnepélyes díjkiosztó rendezvényén a megyei önkormányzat részéről Talabér Márta alelnök vett részt. Július 23. A Közép-dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság által kiírt turisztikai pályázatok bíráló bizottsága minősítette a pályamunkákat és döntött a 160 mft összegű keret felosztásáról. Megyénket a kiírás értelmében a Balaton megyei partszakaszán túli területen működő önkormányzatok és intézmények turisztikai vonzerejű rendezvényeire, valamint marketing eszközök megjelentetésére irányuló pályázatai érintették (Komárom-Esztergom megyéhez hasonlóan csak részterületként), míg Fejér megyét teljes területével. Ennek megfelelően 13 megyei pályázó összesen 38 millió Ft támogatást kapott. A Megyei Turisztikai Hivatal a Történelmi útvonalak Veszprém megyében című pályamunkájához 50 %-os mértékű, 2,1 mft támogatásban részesült. Július 25. Üdvözöltem a Kapolcsi Napokat a megnyitón, kiemeltem Márta István szerepét, aki kevés pénzből is vállalta a főszervezést. Július Borszörcsökön, Szentbékállán, Óbudaváron, Kispiriten, Bakonyjákón, Paloznakon Polgárdy Imre alelnök vett részt és köszöntötte a vendégeket a falunapokon. Július 26 augusztus 1. - A magyar-tajvani együttműködést szorgalmazó parlamenti delegáció vezetőjeként Tajvanba utaztam. A delegációt a tajvani fél a legmagasabb szinten fogadta. Közvetlen találkozóra került sor köztem és a (Tajvani) Kínai Köztársaság elnöke Ma úr között. A lehetséges együttműködési területek közül mostanra az oktatás területén már konkrét eredmény is megvalósult. Megyénkből négy egyetemista megkezdte tanulmányait a tajpeji Kainan Egyetemen. A látogatás során szándéknyilatkozatot írtunk alá Veszprém megye tajvani kapcsolatainak fejlesztése érdekében a Tajpej Képviseleti Iroda vezetőjével. Augusztus 2. Nemzetközi Kórusfesztiválon Veszprémben a tajvani nagykövettel találkoztam, fogadtam és köszöntöttem a tajvani kórust a Megyeházán. A programon részt vett Polgárdy Imre alelnök is. Balatonfűzfőn, a már hagyományos NIKE trapplövő versenyt Talabér Márta alelnök nyitotta meg.

8 8 Nemesvámoson rendezték meg a Vámos nevű települések II. Országos Találkozóját, melyen Talabér Márta alelnök mondott köszöntőt. Augusztus 4-8. Megvalósult a megyei önkormányzat által részben támogatott ökumenikus egyházi szakmai út 40 fő részvételével Wittenbergbe. A programon az önkormányzat részéről a Kulturális Kisebbségi és Vallásügyi Bizottság alelnöke Lévai József, valamint Kuti Csaba képviselő vett részt. Augusztus 6. Köszöntöttem az olimpiai játékokra utazásuk előtt Orbán Éva kalapácsvetőt és Pegan Zoltán vitorlázó paraolimpikont. Mindketten 200 eft támogatást kaptak az olimpiai keretből. Kis Gergő Veszprém megyei olimpikon, úszó a 400 m vegyes úszásban pontszerző 6. helyen végzett a pekingi nyári olimpián. Gádorfalvi Áron szörföző a 19.,Detre Diana szörföző a 22., Orbán Éva atléta, kalapácsvető a 34. helyen végzett. Augusztus 8. A zirci Betyárnapok programsorozatot felkérésre Veiland László a Turisztikai Hivatal vezetője nyitotta meg. Ha jó a kedved üsd a tenyered elnevezéssel a zene és a közös éneklés állt a középpontjában a nyírlaki Pszichiátriai Betegek Otthona e napon megrendezett fesztiváljának, amelyet a közgyűlés Szociális és Gyermekvédelmi Bizottságának a támogatása által, a bizottság tagjainak részvételével rendeztek meg az otthonban. Augusztus 12. Veszprémben, a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség és a Közép-dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság által szervezett Regionális Turisztikai Desztinációs Menedzsment információs napján Balajthy Zsuzsanna, a Turisztikai Hivatal munkatársa vett részt. A rendezvény fő témája a helyi és térségi TDM szervezetek létrehozása és fejlesztése volt. A Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Rehabilitációs és Szociális Igazgatósága a Veszprém Megyei Önkormányzat Hivatalának közreműködésével 2008.augusztus 12-én szakmai fórumot szervezett Veszprém, Győr, Vas, Zala megye szociális szolgáltatásainak fenntartói valamint szolgáltatás vezetői részére Veszprémben, a Megyeháza Szent István termében. A nagyszámú érdeklődő a hivatal által végzett központi ellenőrző munkáról, a működési engedélyek hiányosságairól, a szociális intézmények központi ellenőrzésével kapcsolatos tapasztalatokról kapott tájékoztatást. A szakmai fórum kiemelt témái voltak a támogató szolgáltatás és a közösségi ellátások új rendszerű finanszírozásának bevezetése. Augusztus 13. Rendkívüli jelentőséget tulajdonítottam köszöntőmben a Pannon Egyetemen, az ottani 4,3 milliárdos pályázattal megvalósuló innovációs központnak. Augusztus 15. A zirci Búzaszentelő Kereszt újraállításának megáldási ünnepségén mondott beszédet Talabér Márta alelnök. Megérkezett a NATO első C-17-es szállító repülőgépe a Pápai bázisrepülőtérre, amit Polgárdy Imre alelnök is fogadott a városvezetéssel együtt.

9 9 Augusztus 16. Porva község falunapi rendezvényén vett rész és mondott köszöntőt Talabér Márta alelnök. Nagyalásonyban, Karakószörcsökön, Tüskeváron, Somlószőlősön és Alsóörsön, a falunapokon részt vett Polgárdy Imre alelnök, köszöntőjében kiemelte a falunapok közösséget összetartó erejét. Pápán, a Történelmi napok és borhét alkalmával pohárköszöntőt mondott Polgárdy Imre alelnök. Augusztus 17. Megnyitottam a "Tapolcai ünnepi napok és borhét" rendezvényét, Nagyalásonyban és Halimbán pedig a falunapokat. Ősi község falunapi ünnepségén mondott köszöntőt Talabér Márta alelnök. Badacsonytördemicen Polgárdy Imre alelnök nyitotta meg a falunapot. Augusztus 19. Ülést tartott a Gazdasági és Területrendezési Bizottság. Fennállásának 35 évfordulóját ünnepelte a Veszprém Megyei Önkormányzat külsővati Idősek Otthona és Módszertani Intézménye. A nemzeti ünnepünkhöz, augusztus 20-ához kapcsolódó megemlékezésen az intézményvezető tartalmas köszöntőjét követően beszédében Talabér Márta a megyei közgyűlés alelnöke emlékeztetett vissza az eltelt időszak legfontosabb eseményeire. A szociális és munkaügyi minisztert képviselő Kissné Cziráki Andrea főosztályvezető-helyettes az országos szinten is elismert otthon módszertani munkájával ismertette meg a meghívott vendégeket, végül a miniszter asszony megbízásából kitüntetéseket adott át az otthonban különböző területeken dolgozó munkatársainak. Több évtizedes kiváló munkájáért, Idősekért Díjat vehetett át Szalai József, az intézmény igazgatója. A jeles eseményen Olaszországból érkezett vendégek is részt vettek, akik 10 éve önkéntes munkájukkal járultak hozzá az intézmény területén található kápolna felépítéséhez. Az alelnöknő az önzetlen segítséget megköszönve a Veszprém Megyei Önkormányzat nevében jelképes ajándékot nyújtott át a küldöttség vezetőjének. Az ünnepség keretében az otthon ellátottjainak szórakoztatására gazdag kulturális programot állítottak össze a szervezők. Az évforduló alkalmából szervezett megemlékezésen megjelent Gőgös Zoltán szakállamtitkár, dr. Németh Márta a Szociális és Gyermekvédelmi Bizottság elnöke, Kovács József és Papp Tamás képviselők, a bizottság tagjai. Augusztus 20. Részt vettem Tapolcán a kenyérszentelő ünnepségen és megkoszorúztam István király szobrát. Litéren, az államalapítás évfordulójára rendezett ünnepségen mondott ünnepi beszédet Talabér Márta alelnök. A Laczkó Dezső Múzeum Ünnepek és Találkozók című kiállítását nyitotta meg Talabér Márta alelnök. Pápán ünnepi beszédet mondott Polgárdy Imre alelnök, melyben az ország kritikus helyzetét hangsúlyozta. Augusztus 22. Megnyitottam Lesencetomajon a falunapot. A megye szociális ellátórendszeréről tartott előadást Lesencetomajon, a Pszichiátriai Betegek és Fogyatékosok Otthonában Talabér Márta alelnök.

10 10 Augusztus A szlovákiai Nyitra Megyei Önkormányzat szakmai meghívásának eleget téve a Veszprém Megyei Turisztikai Hivatal részt vett a Nyitrán megrendezett Agrokomplex Szakkiállításon. A hivatal képviseletében Zsebe Péter turisztikai referens látott el standszolgálatot a rendezvényen. A Somlói borvidék képviseletében Fazekas András somlóvásárhelyi borász és segítője tartott borkóstolót a helyszínen. Augusztus 23. Megnyitottam Raposkán és Monostorapátiban a falunapokat. Balatonfüreden a Veszprém Megyei Önkormányzat képviseletében Polgárdy Imre alelnök írta alá a "Józan közlekedési kartát". Harmadik alkalommal került megrendezésre Lesencetomajon, a Pszichiátriai Betegek és Fogyatékosok Otthonában a lakók-hozzátartozók-gondozók találkozója. A rendezvény keretében került átadásra a megyei önkormányzat képviseletében Papp Tamás képviselő közreműködésével az otthon új mozgáskoordinációs terme, amely a fenntartó támogatásával került kialakításra. A rendezvényt megelőző napon szakmai napot is szerveztek az intézmény munkatársai részére, amelyen Talabér Márta alelnöknő a Veszprém Megyei Önkormányzat fenntartásában működő szociális intézményekre vonatkozó fejlesztési elképzelésekről tartott előadást, Erdélyi Gézáné szociális szakreferens pedig a felnőtt fogyatékosságról beszélt a gyógypedagógus szemszögéből. Augusztus Talabér Márta részt vett az Európai Régiók, és városok konferenciáján Salzburgban. Augusztus 25. Elismerésemet fejeztem ki a színház vezetésének, társulatának a megduplázódott jegyvásárlás, a stabil működés miatt az évadnyitó társulati ülésen a Petőfi Színházban. Augusztus A Magyar Gyermek- és ifjúságvédelmi Szövetség (MAGYISZ) Balatonlellén rendezte meg a Nevelőszülők Nemzetközi Találkozóját. A rendezvényen a Kárpát-medencei magyar ajkú testvérmegyék képviselői is részt vettek. A rendezvény célja volt a nevelőszülői tevékenység körében a tapasztalatcsere, a kapcsolatteremtés lehetősége. A rendezvény megnyitásaként a Somogy Megyei Önkormányzat elnöke, és Balatonlelle polgármestere mondott köszöntő beszédet. Dr. Kovárik Erzsébet, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára, és az illetékes főosztály vezetője is előadást tartottak. A Szociálpolitikai és Munkaügyi Intézet nevelőszülői tevékenység szakterületi referense előadásában kiemelte példaként a Veszprém megyében kidolgozott új nevelőszülős programunkat, dicsérte azt a kezdeményezést, amit a Veszprém Megyei Önkormányzat tesz azért, hogy a saját családjukat nélkülözni kénytelen gyermekek közül mind többen családban élhessenek. A programnak további fejlesztését, további bővítését, illetve országos kiterjesztését szorgalmazta. A rendezvényen Jungvert Valéria, a Veszprém Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatója, és Dr. Radovits Tiborné, a Hivatal gyermekvédelmi szakreferense vett részt. Augusztus 26. Át kell gondolni a megye intézményhálózata működését mondtam köszöntőmben a Megyei Pedagógiai Intézet tanévnyitóján a Petőfi Színházban. A megnyitón részt vett Polgárdy Imre alelnök is.

11 11 Augusztus 27. A veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark Csimpánzvilág alapkőletételén vett részt Talabér Márta alelnök. A Keressük a legkedveltebb Balaton-parti települést címen évek óta folyó, a Napló által végzett felmérés értékelésére Alsóörsön került sor és itt kapták meg díjaikat a legjobbak. Első helyen Alsóörs végzett, Badacsonytomaj és Csopak településeket megelőzve, míg a közönségdíjat Balatonfüred városa kapta. A díjátadón Pál Béla országgyűlési képviselővel, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács Elnökével együtt hozzászólásunkban értékeltük a felmérés eredményeit. A programon meghívásra jelen volt Veiland László turisztikai hivatalvezető is. Augusztus 29. Ülést tartott az Oktatási, Ifjúsági és Sport Bizottság. Augusztus 30. Borzavár Falunap-i rendezvényén köszöntőt mondott Talabér Márta alelnök. Talabér Márta alelnök megnyitotta a Pannon Egyetemen szervezett, a japán kapcsolatok fejlesztését szolgáló jövő-műhelyt. Az ötletbörzére a megye több településéről érkeztek civil, önkormányzati, gazdasági és oktatási területen tevékenykedő japánbarátok, hogy ötleteikkel, javaslataikkal gazdagítsák a megyei nemzetközi kapcsolatait. Veszprém, szeptember 5. Lasztovicza Jenő s.k.

Veszprém Megyei Önkormányzat Hivatala munkatársai

Veszprém Megyei Önkormányzat Hivatala munkatársai Veszprém Megyei Önkormányzat Közgy lésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/185-31/2007. E L T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE 221/2007. (XII. 13.) MÖK határozat melléklete A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. ÉVI MUNKATERVE február 14. (csütörtök) 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat 2008. évi költségvetésének megállapítása

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/86-23/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

Szám: 02/32-9/2009. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. február 19-i ülésére

Szám: 02/32-9/2009. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. február 19-i ülésére VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/32-9/2009 E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/285-12/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE A 212/2008. (XII. 4.) MÖK határozat melléklete A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2009. ÉVI MUNKATERVE február 19. (csütörtök) 1. Egyetértés a Veszprém Megyei Közművelődési Intézet igazgatóhelyettesének

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/207-9/2007. E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

16. sz. melléklet C Í M R E N D

16. sz. melléklet C Í M R E N D 16. sz. melléklet C Í M R E N D I. KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK Cím Alcím rövid neve gazdálkodási jogköre: teljes önállóan gazdálkodó részben önállóan gazdálkodó 1. Megyei Önkormányzat Hivatala 1.1. Közgyűlés

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/225-22/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/193-10/2010 E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE 218/2009. (XII. 17.) MÖK határozat melléklete A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2010. ÉVI MUNKATERVE 2010. január 28. (csütörtök) 1. A Veszprémi Petőfi Színház igazgatójának megbízása Véleményezi:

Részletesebben

Szám: 02/91-23/2009. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. április 23-i ülésére

Szám: 02/91-23/2009. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. április 23-i ülésére VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/91-23/2009 E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

16. sz. melléklet C Í M R E N D I. KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK Cím száma neve Alcím száma neve gazdálkodási jogköre: teljes önállóan gazdálkodó részben

16. sz. melléklet C Í M R E N D I. KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK Cím száma neve Alcím száma neve gazdálkodási jogköre: teljes önállóan gazdálkodó részben 16. sz. melléklet C Í M R E N D I. KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK Cím Alcím gazdálkodási jogköre: teljes önállóan gazdálkodó részben önállóan gazdálkodó 1. Megyei Önkormányzat Hivatala 1.1. Közgyűlés és bizottságai

Részletesebben

Szám: 02/79-31/2007. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. április 19-i ülésére

Szám: 02/79-31/2007. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. április 19-i ülésére VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/79-31/2007. E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE 80/2016. (XII. 15.) MÖK határozat melléklete A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2017. ÉVI MUNKATERVE 2017. február (csütörtök) 1. Döntés a Dr. Komjáthy László Díj 2017. évi adományozásáról (zárt

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/16-8/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

A 12/2007. (VI.15.) rendelet 1-10. számú mellékletei KIMUTATÁS. a Veszprém Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról

A 12/2007. (VI.15.) rendelet 1-10. számú mellékletei KIMUTATÁS. a Veszprém Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról A 12/2007. (VI.15.) rendelet 1-10. számú mellékletei 1. sz. melléklet (1. sz. melléklet) KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról adatok ezer forintban

Részletesebben

Szám:02/225-29/2008. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. június 12-i ülésére

Szám:02/225-29/2008. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. június 12-i ülésére VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88)545-011, FAX: (88)545-012 E-MAIL: MOKELNOK@VPMEGYE.HU Szám:02/225-29/2008 E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

Határidő: folyamatos, illetve december 31. Felelős: Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke

Határidő: folyamatos, illetve december 31. Felelős: Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke 75/2012. (XII. 20.) MÖK határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a megyei közgyűlés 2013. évi munkatervét a mellékletben foglaltak szerint állapítja meg. Határidő: folyamatos, illetve 2013.

Részletesebben

felhasználás célja Reguly Iskoláért Alapítvány, Zirc: - Csopaki Erdei Iskola működési költségeihez hozzájárulás

felhasználás célja Reguly Iskoláért Alapítvány, Zirc: - Csopaki Erdei Iskola működési költségeihez hozzájárulás 103/2009. (VI. 18.) MÖK határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2009. évi költségvetésben tervezett kiadási előirányzat terhére az alábbi alapítványok támogatásáról dönt: Képviselői Keret

Részletesebben

Működés 61 543. Működés 6 000. Működési költségek támogatása. Működés 2 000. Pályamunkák finanszírozása. Működés 1 200

Működés 61 543. Működés 6 000. Működési költségek támogatása. Működés 2 000. Pályamunkák finanszírozása. Működés 1 200 2007. Kimutatás A Megyei Önkormányzat támogató által az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. tv. 15/A & (1) bekezdésében meghatározott, az államháztartás alrendszeréből nyújtott, nem normatív, céljellegű,

Részletesebben

módosított Előirányzat megnevezése eredeti

módosított Előirányzat megnevezése eredeti 8/2006. (VI.20.) rendelet 1. sz. melléklete (1. sz. melléklet) KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2006. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról adatok ezer forintban 2006. évi 2006. évi Elő-

Részletesebben

MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ 1/162-1/2015/I. Ea: Varga Erika Tárgy: Czirbus Gábor alpolgármester tájékoztatója az előző ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról, eseményekről.

Részletesebben

Maroslele Község Polgármesterétől

Maroslele Község Polgármesterétől Maroslele Község Polgármesterétől 6921 Maroslele, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 62/256 033 E-mail: marosleleph@vnet.hu Maroslele Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Maroslele Tárgy: Polgármesteri tájékoztató

Részletesebben

Szám: 02/22-18/2008. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyőlésének 2008. február 21-i ülésére

Szám: 02/22-18/2008. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyőlésének 2008. február 21-i ülésére Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyőlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/22-18/2008 E L İ T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

Tájékoztató. a Képviselő-testület két ülése között történt eseményekről, értekezletekről Békés Város Képviselő-testületének április 26-i ülésére

Tájékoztató. a Képviselő-testület két ülése között történt eseményekről, értekezletekről Békés Város Képviselő-testületének április 26-i ülésére Tájékoztató Sorszám: I. a Képviselő-testület két ülése között történt eseményekről, értekezletekről Békés Város Képviselő-testületének 2012. április 26-i ülésére 1. 2012. március 31-én rendezték a Békés

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE HATÁROZAT Szám: 71/2018. (VI. 28.) MÖK határozat Tárgy: Beszámoló a Veszprém Megyei Értéktár 2018. év I. félévi tevékenységéről A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88)545-011, FAX: (88)545-096 E-MAIL: MOKELNOK@VPMEGYE.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88)545-011, FAX: (88)545-096 E-MAIL: MOKELNOK@VPMEGYE. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88)545-011, FAX: (88)545-096 E-MAIL: MOKELNOK@VPMEGYE.HU Szám: 02/225-11/2008. ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

A KÉPVISELŐK NÉVJEGYZÉKE

A KÉPVISELŐK NÉVJEGYZÉKE 1. függelék a./2011. (.) önkormányzati rendelethez A KÉPVISELŐK NÉVJEGYZÉKE DR. ÁLDOZÓ TAMÁS 8500 Pápa, Fenyves u. 4. Telefonszám: 30/256-1475 aldozo.tamas@gmail.com Pápa Város Önkormányzata, 89/515-000

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE MEGYEI ÉRTÉKTÁR BIZOTTSÁG 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. E L Ő T E R J E S Z T É S

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE MEGYEI ÉRTÉKTÁR BIZOTTSÁG 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. E L Ő T E R J E S Z T É S Szám: 02/308-4/2015. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE MEGYEI ÉRTÉKTÁR BIZOTTSÁG 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2015. december

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. Előirányzat megnevezése

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. Előirányzat megnevezése 1. sz. melléklet (1. sz. melléklet) KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról adatok ezer forintban Előirányzat száma Előirányzat megnevezése 2005. évi

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2002-2003. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2002-2003. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról 1. sz. melléklet KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2002-2003. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról adatok ezer forintban Elő- 2003. évi 2003. évi 2003. évi 2003. évi teljesítés irányzat Előirányzat

Részletesebben

1.sz. melléklet. A Veszprém Megyei Önkormányzat 2005.évi bevételei címenkénti részletezésben

1.sz. melléklet. A Veszprém Megyei Önkormányzat 2005.évi bevételei címenkénti részletezésben 1.sz. melléklet 1 A Veszprém Megyei Önkormányzat 2005.évi bevételei címenkénti részletezésben 01 Megyei Önkormányzat 01 Megyei Közgyűlés és Hivatala bizottságainak működésével kapcsolatos kiadások 12 Önkormányzat

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) Ügyiratszám: 02/266-8/2016 VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: elnok@vpmegye.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

2013. évi idegenforgalmi idény rendezvényei témája, helye: Tavaszi Játékok, Veszprém, Belváros 2013.04.25

2013. évi idegenforgalmi idény rendezvényei témája, helye: Tavaszi Játékok, Veszprém, Belváros 2013.04.25 Időpontja: 2013. évi idegenforgalmi idény rendezvényei témája, helye: (hónap, nap) Rendőrkapitányság i Rendőrkapitányság Tapolcai Rendőrkapitányság i Rendőrkapitányság 2013.04.24 Tavaszi Játékok,, 2013.04.25

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. A Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. szeptember 10-i ülésére

TÁJÉKOZTATÓ. A Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. szeptember 10-i ülésére TÁJÉKOZTATÓ A Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. szeptember 10-i ülésére Tárgy: Előadó : Tájékoztató az elmúlt időszak legfontosabb eseményeiről (2007. június 18 - augusztus 31-ig) Ottó

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. Előirányzat megnevezése

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. Előirányzat megnevezése 1. sz. melléklet (1. sz. melléklet) KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról Előirányzat száma Előirányzat megnevezése 2005. évi eredeti előirányzat adatok

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról 1. sz. melléklet (1. sz. melléklet) KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról Előirányzat száma Előirányzat megnevezése 2005. évi eredeti előirányzat adatok

Részletesebben

a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. december 17-ei ülésére

a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. december 17-ei ülésére VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/285-7/2009. ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

1.sz. melléklet. KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetési bevételeinek alakulásáról

1.sz. melléklet. KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetési bevételeinek alakulásáról 1.sz. melléklet Előirányzat száma KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2004. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról Előirányzat megnevezése 2004. évi eredeti Változás ezer forintban 2004. évi

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE A 253/2011. (XII. 29.) MÖK határozat melléklete A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2012. ÉVI MUNKATERVE 2012. február 16. (csütörtök) 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat Szervezeti és Működési

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetési bevételeinek alakulásáról

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetési bevételeinek alakulásáról Előirányzat száma 1.sz. melléklet KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2004. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról ezer forintban 2004. évi 2004. évi utolsó Előirányzat megnevezése Változás módosított

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. 2005. évi eredeti előirányzat

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. 2005. évi eredeti előirányzat 1. sz. melléklet (1. sz. melléklet) KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról adatok ezer forintban Előirányzat száma Előirányzat megnevezése 2005. évi

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/161-9/2007. E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

1.sz.melléklet. KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. ezer forintban

1.sz.melléklet. KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. ezer forintban 1.sz.melléklet KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2004. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról Előirányzat száma Előirányzat megnevezése 2004. évi utolsó módosított Változás ezer forintban 2004.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2015. szeptember 17-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2015. szeptember 17-i ülésére VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/249-5/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

2. A közgyűlés felkéri a megyei főjegyzőt, hogy az intézmény bankszámlájának, adószámának nyitásával kapcsolatos intézkedéseket tegye meg.

2. A közgyűlés felkéri a megyei főjegyzőt, hogy az intézmény bankszámlájának, adószámának nyitásával kapcsolatos intézkedéseket tegye meg. 58/2008. (IV. 24.) MÖK határozat 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2008. június 15-ei hatállyal Veszprém Megyei Önkormányzat Tapolca környéki intézményei gazdasági irodája elnevezésű költségvetési

Részletesebben

Közszolgáltatási szerződés I. számú melléklet: A gyűjtőkörzetekhez tartozó települések listája Sorszám Település Ajkai gyűjtőkörzet 1 Adorjánháza 2 Ajka 3 Apácatorna 4 Bakonyjákó 5 Bakonypölöske 6 Bodorfa

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2003-2004. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2003-2004. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról Előirányzat Előirányzat megnevezése KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2003-2004. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról 2003. évi tény 1. sz. melléklet adatok ezer forintban 2004. évi teljesítés

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! 28. NAPIREND: Ügyiratszám: 1 /92-17/ 2011 ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2011. december 9 i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Tapolca és Környéke Kistérség Többcélú

Részletesebben

J e l e n t é s. a lejárt határidejű testületi határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat két ülése közötti időszak fontosabb eseményeiről

J e l e n t é s. a lejárt határidejű testületi határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat két ülése közötti időszak fontosabb eseményeiről Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. J e l e n t é s a lejárt határidejű testületi határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat két ülése közötti időszak fontosabb eseményeiről

Részletesebben

1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/153-4 /2015. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2015. április 24-i nyilvános ülésére

1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/153-4 /2015. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2015. április 24-i nyilvános ülésére 1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/153-4 /2015. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. április 24-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Beszámoló a polgármester és az alpolgármester fontosabb

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye. Szám: 02/16-5/2010. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Előterjesztés a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/154-21/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. december 13-ai ülésére

a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. december 13-ai ülésére VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT Gazdasági és Területrendezési Bizottsága Szám: 02/228-2/2007. ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. december 13-ai ülésére Tárgy: A Veszprém Megyei

Részletesebben

a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. június 12-i ülésére

a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. június 12-i ülésére Szám: 02/225-26/2008. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu E lőterjesztés a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE XX. (XLVIII.) évfolyam 3. szám II/I. kötet 2010. április 28. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE TARTALOM I. SZEMÉLYI RÉSZ 69/2010. (IV. 22.) MÖK határozat: Ekker-Horgos Mária pályázatának

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/145-32/2009. ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

J e l e n t é s. a lejárt határidejű testületi határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat két ülése közötti időszak fontosabb eseményeiről

J e l e n t é s. a lejárt határidejű testületi határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat két ülése közötti időszak fontosabb eseményeiről Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. J e l e n t é s a lejárt határidejű testületi határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat két ülése közötti időszak fontosabb eseményeiről

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 07/205-2008, 07/217-2008, 07/225-2008, 07/231-2008

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. november 19-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. november 19-i ülésére Szám: 02/267-9/2009. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 14/144-23/2011. E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

Október 4. péntek. Október 5. szombat

Október 4. péntek. Október 5. szombat 2013. október hónapra tervezett sebességmérések (Veszprém MRFK) Nap Mérés tervezett ideje Mérés tervezett helye 08.30-09.30 8-as sz. főút Devecser és Ajka-Bakonygyepes közötti szakasza 09.50-11.00 Devecser,

Részletesebben

HATÁROZAT. Szám: 33/2014. (VII. 10.) MÖK határozat Tárgy: Döntés fogszabályozási szakellátási feladattal kapcsolatos pályázati felhívásról

HATÁROZAT. Szám: 33/2014. (VII. 10.) MÖK határozat Tárgy: Döntés fogszabályozási szakellátási feladattal kapcsolatos pályázati felhívásról VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE HATÁROZAT Szám: 33/2014. (VII. 10.) MÖK határozat Tárgy: Döntés fogszabályozási szakellátási feladattal kapcsolatos pályázati felhívásról 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/13-7/2011. ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyőlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyőlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyőlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/228-22/2007. E L İ T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének február 18-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének február 18-i ülésére Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/32/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém Megyei

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Babits Emil Hofferné Hanich Erika Kovács Attila Oszvald József Ruppert Báláné Scheer József Schindler László Tihanyiné Baki Zsuzsanna

JEGYZŐKÖNYV. Babits Emil Hofferné Hanich Erika Kovács Attila Oszvald József Ruppert Báláné Scheer József Schindler László Tihanyiné Baki Zsuzsanna JEGYZŐKÖNYV A Veszprém Megyei Német Kisebbségi Önkormányzat testületének 2007. március 14-én 10.00 órai kezdettel Veszprémben, a Megyeháza I. emeleti Szent István termében megtartott alakuló üléséről.

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE XVI. (XLIV.) évfolyam 6. szám 2006. október 19. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE TARTALOM I. SZEMÉLYI RÉSZ 106/2006. (X. 12.) MÖK határozat: A szavazatszámláló bizottság elnökének megválasztásáról

Részletesebben

Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai

Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai 1./ Az elnökség 2014. évi tevékenységének értékelése, évzáró. Előterjesztő: Kárpáti Zoltán megyei elnök Előterjesztés módja: írásban illetve szóban 2./ A jelenlévők

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2008. december 18-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2008. december 18-i ülésére [Ide írhatja a szöveget] PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 8500 Pápa, Fő utca 12. Tel.: 89/515-000 Fax.: 89/313-989 E-mail: polgarmester@papa.hu 141. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2008. december

Részletesebben

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete a helyi közművelődésről (módosítással egybefoglalva és lezárva: 2014. december 31.) Tapolca Város Önkormányzatának

Részletesebben

FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK ÁPRILIS 26-I ÜLÉSÉRE

FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK ÁPRILIS 26-I ÜLÉSÉRE E LİTERJESZTÉS FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK 2012. ÁPRILIS 26-I ÜLÉSÉRE 17. IKTATÓSZÁM: 2-5/2012. MELLÉKLET: TÁRGY: Tájékoztató a közgyőlés két ülése között történt fontosabb eseményekrıl ELİTERJESZTİ: Vargha

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE MEGYEI ÉRTÉKTÁR BIZOTTSÁG 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. E L Ő T E R J E S Z T É S

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE MEGYEI ÉRTÉKTÁR BIZOTTSÁG 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. E L Ő T E R J E S Z T É S Szám: 02/21-5/2014. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE MEGYEI ÉRTÉKTÁR BIZOTTSÁG 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2014. február

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS. Békéscsaba, Szent ls/ván tér 7. NYILVIÍNOS ÜLÉS napirendje. A döntéshozatal egyszerű többséget igényel!

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS. Békéscsaba, Szent ls/ván tér 7. NYILVIÍNOS ÜLÉS napirendje. A döntéshozatal egyszerű többséget igényel! BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS POLGIÍRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent ls/ván tér 7. lk/o sz.: I. 341-812008. E/oodó: Opauszki Zoltán Mell.: Hiv. sz.: Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-801 Telefax: (66)

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY 2013/01

SAJTÓKÖZLEMÉNY 2013/01 Projekt címe: Turizmus határok nélkül információs látogatóközpontok fejlesztése Nagyatádon és Križevciben Projekt rövid címe: ViNaK Projekt azonosító: HUHR/1101/1.2.2/2020 Vezető Kedvezményezett: Križevci

Részletesebben

1. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) kötelezően ellátandó feladatkörében:

1. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) kötelezően ellátandó feladatkörében: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a 7/2013. (III.29.) Ör, a 31/2013. (X.31.) Ör, a 18/2014.(VI.30.) Ör, a 20/2015. (IV.30.) Ör, a 30/2015.(IX.24.) Ör, a 31/2015. (X.29.) Ör, a 25/2016.

Részletesebben

Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya s.k. a közgyőlés elnöke. Dr. Varjú Mihály s.k. fıjegyzı

Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya s.k. a közgyőlés elnöke. Dr. Varjú Mihály s.k. fıjegyzı F.M. Közgyőlése 385/2008. (XII.18.) K.h.sz. határozata Fejér Megye Közgyőlése 2009. I. félévi üléstervérıl Fejér Megye Közgyőlése megtárgyalta és elfogadta a közgyőlés 2009. I. félévi üléstervét, amely

Részletesebben

2019. február 14. (Miskolc, Megyeháza Díszterme)

2019. február 14. (Miskolc, Megyeháza Díszterme) 2019. február 14. (Miskolc, Megyeháza Díszterme) 1. Javaslat Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Közbiztonságáért Díj 2019. évi adományozására 2. Javaslat Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Tűzbiztonságáért Díj 2019. évi

Részletesebben

KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA KÜLKAPCSOLATOK TEVÉKENYSÉGI BESZÁMOLÓ 2011

KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA KÜLKAPCSOLATOK TEVÉKENYSÉGI BESZÁMOLÓ 2011 KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA KÜLKAPCSOLATOK TEVÉKENYSÉGI BESZÁMOLÓ 2011 KAPCSOLATAINK Magyarország Baranya Békés Heves Veszprém Zala Jász-Nagykun-Szolnok Csongrád Franciaország Svédország Maine-et-Loire Värmland

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki:

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: 47. sz. melléklet ALAPÍTÓ OKIRAT A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: 1. Költségvetési szerv neve: Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

A fesztiválok szerepe a Balaton régió turizmusában. Rosta Sándor

A fesztiválok szerepe a Balaton régió turizmusában. Rosta Sándor A fesztiválok szerepe a Balaton régió turizmusában Rosta Sándor Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság Balatonfüred, 2007. szeptember 26. Kulturális rendezvény, mint turisztikai termék Kiemelkedı

Részletesebben

33-22/2013. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS

33-22/2013. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 1. sz. napirendi pont 33-22/2013. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS az elmúlt közgyűlésen hozott határozatok végrehajtásáról,

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/154-18/2010. Előterjesztés a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

J e l e n t é s. Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat alapító okiratának módosítása megtörtént.

J e l e n t é s. Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat alapító okiratának módosítása megtörtént. Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. J e l e n t é s a lejárt határidejű testületi határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat két ülése közötti időszak fontosabb eseményeiről

Részletesebben

NAPIREND ELŐTT Ügyiratszám: 1/148-4/2009. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2009. április 24-i nyilvános ülésére TISZTELT KÉPVISELŐ-TESTÜLET!

NAPIREND ELŐTT Ügyiratszám: 1/148-4/2009. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2009. április 24-i nyilvános ülésére TISZTELT KÉPVISELŐ-TESTÜLET! NAPIREND ELŐTT Ügyiratszám: 1/148-4/2009. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2009. április 24-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Beszámoló a polgármester és az alpolgármesterek fontosabb

Részletesebben

Pedagógusnap A feladat, amely sosem fejeződik be

Pedagógusnap A feladat, amely sosem fejeződik be Pedagógusnap A feladat, amely sosem fejeződik be Szerző: Zele Tímea Publikálva: 2019. jún 07. 19:25 Pedagógusnapi ünnepséget tartott Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Kazincbarcikai Tankerületi Központ

Részletesebben

Magyar-Lengyel Barátság Napja Rákosmentén

Magyar-Lengyel Barátság Napja Rákosmentén Magyar-Lengyel Barátság Napja Rákosmentén Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata, Budapest Főváros XVII. kerületi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat és a Rákoshegyi Bartók Zeneház (1174

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Békéscsaba Megyei Jogú Város Lengyel Nemzetiségi Önkormányzata 5600 Békéscsaba, Szabadság tér 11-17. Ikt.sz.: I. 340-13/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V (Tekintettel az ülés hangfelvételen történt rögzítésére,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/79-23/2007. E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/13-4/2011. E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

Heves Megyei Közgyűlés év I. félévi ülésterve. KÖZGYŰLÉS IDŐPONTJA: február 24. NAPIREND

Heves Megyei Közgyűlés év I. félévi ülésterve. KÖZGYŰLÉS IDŐPONTJA: február 24. NAPIREND Heves Megyei Közgyűlés 2017. év I. félévi ülésterve KÖZGYŰLÉS IDŐPONTJA: 2017. február 24. NAPIREND 1. Elnöki jelentés Jogi és Szervezési Osztály vezetője 2. Javaslat a Heves Megyei Önkormányzat 2016.

Részletesebben

Az ülés helye: VMJV Polgármesteri Hivatalának (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti Komjáthy-terme.

Az ülés helye: VMJV Polgármesteri Hivatalának (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti Komjáthy-terme. J E GY Z Ő K Ö NY V 2016. november 21-én 15,00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről Szám: KOZP/1264-19/2016. Az ülés helye: VMJV Polgármesteri Hivatalának (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2015. június 18-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2015. június 18-i ülésére VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám:02/182-6/2015. ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT MEGÁLLAPODÁSOK

KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT MEGÁLLAPODÁSOK KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT MEGÁLLAPODÁSOK 2013-2014 Megjegyzés: A lejárt érvényességű közösségi szolgálatok megújítása folyamatban van. Együttműködő Ajkarendekért 8-25-1/2013 2014. augusztus 31. Litéri Református

Részletesebben

Polgármesteri Tájékoztató. a október 17. napjától november 20. napjáig eltelt időszak fontosabb eseményeiről, közérdekű tárgyalásairól

Polgármesteri Tájékoztató. a október 17. napjától november 20. napjáig eltelt időszak fontosabb eseményeiről, közérdekű tárgyalásairól Polgármesteri Tájékoztató a 2017. október 17. napjától 2017. november 20. napjáig eltelt időszak fontosabb eseményeiről, közérdekű tárgyalásairól 1 Polgármesteri Tájékoztató a 2017. október 17. napjától

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE XX. (XLVIII.) évfolyam 8. szám 2010. október 13. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE TARTALOM I. SZEMÉLYI RÉSZ 184/2010. (X. 13.) MÖK határozat: A Szavazatszámláló Bizottság tagjainak megválasztásáról

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/86-2/2010. ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Békéscsaba, Szabadság tér 11-17. a Cigány Kisebbségi Önkormányzat székhelyén, a III. emeleti irodában.

Békéscsaba, Szabadság tér 11-17. a Cigány Kisebbségi Önkormányzat székhelyén, a III. emeleti irodában. Békéscsaba Megyei Jogú Város Cigány Kisebbségi Önkormányzata 5600 Békéscsaba, Szabadság tér 11-17. Ikt.sz.: /2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V (Tekintettel az ülés hangfelvételen történt rögzítésére, a jegyzőkönyv

Részletesebben