A Katona József Mőszaki, Közgazdasági Szakképzı Iskola és Gimnázium diákönkormányzatának tevékenysége az Ökoiskola program támogatására.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Katona József Mőszaki, Közgazdasági Szakképzı Iskola és Gimnázium diákönkormányzatának tevékenysége az Ökoiskola program támogatására."

Átírás

1 A Katona József Mőszaki, Közgazdasági Szakképzı Iskola és Gimnázium diákönkormányzatának tevékenysége az Ökoiskola program támogatására. Iskolánk 2008-ban elnyerte az Ökoiskola címet és már akkor megfogalmazódott a diákönkormányzat tagjaiban, hogy a 2008/2009-es tanévben tevékenységét a környezettudatos gondolkodás erısítésének szenteli. Ennek jegyében készült el a diákönkormányzat éves programja, melyben kiemelt szerepet kapott a környezettudatos gondolkodásra irányító feladatok, programok szervezése. Megszerveztük a mőanyag palackok szelektív győjtését az iskolában. Minden tanterem részére az iskola biztosít egy külön győjtıt a mőanyag palackok számára, melyek leadása hetente egyszer történik a diákönkormányzatosok szervezésében. Az elszállítás megoldásában az iskola segít. Nagy örömünkre szolgál, hogy tanáraink is részt vesznek a szelektív győjtésben. İsszel több programunk is volt. Egy pályázaton elnyertük a lehetıséget, hogy iskolánk helyszínül szolgált a Fizibusz rendhagyó fizikaórának, amelyen minden 9. osztályunk részt vett. Ez egy olyan oktató program, amelyben a tananyaghoz illeszkedve, rendhagyó módon közölnek ismereteket az energetika, a tudatos és a takarékos energiafelhasználás témakörében, és egyben szórakoztató program is, amellyel a tanulók számára nem csak hasznos, de kellemes, emlékezetes, vidám perceket is szereznek.

2 Már hagyomány, hogy minden évben örökbe fogadunk egy állatot a Fıvárosi Növény- és Állatkertbıl. Idén egy tigrisre szavaztak a diákok. Minden osztály egy örökzöld tuja megvásárlásával és elültetésével járult hozzá az udvar szebbé tételéhez. Megszerveztük, hogy hová ültessük a fácskákat, és az iskolavezetés kis táblákat is készített, hogy minden osztály láthassa, hogyan fejlıdik az általa ültetett növény. Örömmel látjuk, hogy a fák megmaradtak és most tavasszal új hajtásokat hoznak, kizöldültek.

3 Másik hagyományos ıszi programunk az udvarrendezés. A levelek lehulltával minden évben közös udvarrendezést hirdetünk. Ilyenkor összegyőjtjük a lehullott faleveleket, az egyéb szemetet és elvégezzük az aktuális udvarrendezési feladatokat. A jó hangulatról idén is gondoskodott a jó idı valamint a finom, bográcsban fıtt palócleves és lángos. Néhány bokrot is átültettünk megfelelıbb helyre.

4 Pályázatot adtunk be arra, hogy a DÖK-szoba bútorzatát részben kartonbútorokra cserélhessük, de a nagyszámú jelentkezıbıl sajnos nem sikerült elnyernünk a pályázatot. Továbbra is figyelemmel kísérjük a lehetıségeket. Egy másik pályázat segítségével ingyenes mozi látogatásokat nyertünk a felújított Toldi moziba, ahol a Baraka és A Föld c. filmeket néztük meg december és január folyamán. A filmek megtekintése után kellemes hangulatban beszélgettünk a diákokkal a moziban. Karácsony elıtt hagyományosan meghirdettük a terem-szépségversenyt. Minden évben valamilyen téma szerint díszítik a tanulók a termeket. Idén a téma: a Szaloncukor volt. Ötletes, szellemes díszítések készültek. Ez kiváló alkalom volt arra is, hogy a termek dekorációját felfrissítsék az osztályok.

5 Március 28-án volt a Föld órája elnevezéső nemzetközi rendezvény. Plakátokkal hívtuk fel a diákok figyelmét az akcióra és sokan kísérték figyelemmel a híradásokat az eseményrıl. A legnagyobb rendezvényünk a szokásos Katona Nap volt, melyet minden évben a tavaszi szünet elıtti utolsó tanítási napon rendezünk meg. Az egész nap megrendezéséért a diákönkormányzat felel. Elızetes készülésként több feladatot is kaptak a diákok. Az egyik egy fotópályázat volt. Több témában lehetett fotókat készíteni és beadni. Pl.: Házi kedvenceink, Csodálatos állatok, Ember és természet stb. Az elkészült képeket az iskola folyosóján lehet megtekinteni kiállítás formájában.

6 Másik elızetes feladatunknak a Hulladékból hasznosat elnevezést adtuk. Arra kértük a vállalkozó kedvő diákokat, hogy már használt, felesleges anyagokból tervezzenek és készítsenek valami újat, ami hasznos is. Sok ötletes pályázat érkezett. A fémdobozokból készített ajtóra való függöny légy távoltartó, a malomjáték és a fémdoboz nyitóiból készült táska voltak a legötletesebb darabok. Öröm volt látni, hogy mennyire megmozdult a diákok fantáziája.

7 Elsı ízben hirdettük meg a papírgyőjtı versenyt az osztályok között. Eddig úgy gondoltuk, hogy a középiskolások már nem lelkesednek az ilyesmiért és nagy visszatartó erı az is, hogy már általában nem laknak olyan közel az iskolához, mint amikor az általános iskolába jártak. Idén próbát tettünk és több, mint 1 tonna papírt győjtöttünk össze 3 nap alatt, ami megerısítette bennünk, hogy kell szerveznünk minden évben győjtést. Az iskolanap elıkészítése több, mint egy hónappal a rendezvény elıtt megkezdıdött. Az ötletek összegyőjtésével, a feladatok megalkotásával telt a felkészülési idıszak. Idén a diákönkormányzatosok nem csak az elıkészítésben, hanem a feladatok lebonyolításában is tevékenyen részt vettek. A napnak vannak évek óta hagyományos elemei. Ezek megtartása mellett sok újdonsággal is elıálltunk. A versenyek szervezésében elsıdleges szempont mindig, hogy a lehetı legtöbb diákot mozgósíthassuk, és erısítsük az osztályközösségeket arra buzdítva ıket, hogy csak közös, összehangolt munkával érhetnek el komolyabb eredményt. Reggel a testmozgásé volt a legfıbb szerep. Hagyományosan a Katona József emléktáblától egy emlékfutást rendeztünk az iskoláig.

8 Azoknak, akik kerékpárral jöttek az iskolába, kerékpáros gyorsasági és ügyességi versenyt szerveztünk, kerékpáros-totó kitöltésével. Az érkezı diákoknak már a bejáratnál a környezettudatosság jegyében kellett regisztrálniuk. Belépni csak legalább 1 db elem vagy 1 db mőanyagpalack leadásával lehetett. Akiknek nem volt egyik sem, egy használt bérletszelvénnyel is beléphettek. Sokan nem csak egy darab elemet hoztak, voltak, akik fontosnak tartották, hogy összeszedjék a fiókok mélyén lapuló sok-sok elhasznált elemet.

9 A versenyek csak a regisztráció után kezdıdtek. Néhány feladat az iskolán kívül zajlott. Egy nagy csoport a Budai Várba ment, ott egy elıre összeállított feladatlap kérdéseire kellett megtalálni a választ egy kellemes séta közben. Egy másik csoport a Hulladékból hasznosat c. kiállítást nézte meg a Klebersberg Kúnó Mővelıdési Központban. A csoportot vezetık fogadták, majd néhány kérdésre kellett megkeresni a választ a kiállításon. Sok meglepetés érte a résztvevıket, hogy mi mindenre is lehet használni a különbözı hulladékokat. Reményeink szerint ık már sokkal megfontoltabban és fıleg szelektíven győjtik majd ezután a szemetet. A nap megkoronázásaként az ıszi sikeren felbuzdulva minden osztály egy virágpalántát ültetett az udvaron található virágtartókba, színesítve ezzel az udvart. Az iskolában is sokféle lehetıség várta az osztályokat. Egy nagyobb csoportnak Az utolsó óra címő filmet vetítettük le, mely arról szól, hogy vajon visszafordíthatóak-e azok a folyamatok, amelyek befolyásolják jövınket itt a Földön. A számítógép-kedvelık is több lehetıség közül választhattak. Lehetett prezentációkat vagy web-lapot készíteni általunk megadott témákban. Pl.: Víztakarékosság, Szelektív hulladékgyőjtés, Energiatakarékosság, Újrahasznosítás, stb. Szándékunkban áll egy kiadványt készíteni a környezettudatosság jegyében ez is hagyomány, hogy a Katona Nap eredményeként készül egy kiadvány az éppen aktuális témában. Így voltak olyan diákok, akik az újság egy lapját készítették el hasonló témákban.

10 Azok számára, akik szeretnek szörfölni az Interneten egy információvadászatot szerveztünk. A környezetvédelem, ökoiskola témában kaptak kérdéseket a diákok és erre kellett megtalálniuk a választ. Két kiállítást is sikerült szerveznünk erre a napra. Az egyik az E-misszió nevő szervezet Fogyasztás mindhalálig címő vándorkiállítása volt. Ez a spanyol plakátkiállítás arra hívja fel a figyelmet, hogy mennyire fogyasztói társadalomban élünk és a találó képek és a hozzá tartozó feliratok sok megdöbbentı tényre világított rá. Nagy sikert aratott a diákok és tanárok körében. A másik kiállítás a Humusz Munkaszövetség által összeállított és folyamatosan bıvülı Fölösleges Áruk Fóruma anyag volt. Olyan tárgyakat győjtöttek össze, melyek használata teljesen felesleges, sıt célszerőtlen. Mi is raktunk hozzá néhány tárgyat és úgy küldtük tovább a következı helyre. A Katona Napon hagyományosan mindig van azok számára is feladat, akiknek a kézügyessége, rajzkészsége jó. Idén egy mőalkotás elkészítése volt a feladat hulladékból kartonra. Sok ötletes mő készült. Meglepı felhasználását láthattuk a különbözı eredető hulladékoknak.

11 Idén egy újfajta mőalkotás is készülhetett. Az udvarnak egy félreesı falfelületére az iskolavezetés engedélyével graffiti készülhetett, így lehetıséget adva az ilyen jellegő alkotószenvedélynek.

12 A legtöbb embert megmozgató esemény a Forgószínpad (21 állomásból álló akadályverseny) volt. Az osztályoknak végig kellett haladniuk az állomásokon és megoldani a változatos feladatokat, melyek mind a környezettudatos gondolkodás valamely aspektusára hívta fel a figyelmet játékos formában. Így feladatokat kellett megoldani a tornateremben, össze kellett rakni a Tudatos vásárlók 12 pontját, rulettezés közben - a nyeremény reményében kérdéseket kellett megválaszolni, papírmerítéssel tanulták, hogyan kell újra papírt készíteni, Szerencsekerék játék során hasznos mondásokat kellett megfejteniük, irodalmi alkotásokat kellett felismerni állatokkal kapcsolatban, madárhang felismerés is volt a feladatok között. Keresztrejtvényt, Sudokut (ökológiai témájú képekkel) fejthettek, megismerkedhettek az ökológiai lábnyom fogalmával és ki is számíthatták az ökológiai lábnyomukat. Igazán tartalmas napot tölthettünk el az iskolában. Úgy gondoljuk, hogy sikeresek voltak programjaink, elértük célunkat, amennyiben felhívtuk a diákok figyelmét a környezettudatos gondolkodásra és arra, hogy mennyire fontos és egyre fontosabb lesz személyes részt vállalni abban, hogy majd gyermekeik is élvezhessék a Föld adta lehetıségeket, hogy gyönyörködhessenek annak szépségeiben minél tovább április Solymosiné Bakcsi Vera DÖK-segítı pedagógus

Hírek FÖLD PROJEKT április

Hírek FÖLD PROJEKT április Hírek 2016. április 18-22. FÖLD PROJEKT A projekt témája: a FÖLD A projekt megvalósításának helyszíne: Monorierdei Fekete István Általános Iskola A projekt időtartama: 2016. április 18-22. A projekt résztvevői:

Részletesebben

Beszámoló. Biharkeresztesi Bocskai István Általános Iskola Készítette: Csiki Zsolt

Beszámoló. Biharkeresztesi Bocskai István Általános Iskola Készítette: Csiki Zsolt Beszámoló Biharkeresztesi Bocskai István Általános Iskola 2015-2016 Készítette: Csiki Zsolt Pályáztunk Intézményünk sikerrel pályázott és a 2016. január 1. - 2018. december 31. közötti időszakra elnyerte

Részletesebben

BUDAI KÖZÉPISKOLA BUDAI KÖZÉPISKOLA

BUDAI KÖZÉPISKOLA BUDAI KÖZÉPISKOLA BUDAI KÖZÉPISKOLA BUDAI KÖZÉPISKOLA ELŐDISKOLÁINK FÉNYES TÁNCSICS SZIGETI KOSSUTH A Budai Középiskola születése 2004 Táncsics Mihály Angol Kéttannyelvű Gimnázium Kossuth Lajos Közgazdasági Szakközépiskola

Részletesebben

Beszámoló. Biharkeresztesi Bocskai István Általános Iskola Készítette: Csiki Zsolt

Beszámoló. Biharkeresztesi Bocskai István Általános Iskola Készítette: Csiki Zsolt Beszámoló Biharkeresztesi Bocskai István Általános Iskola 2016-2017 Készítette: Csiki Zsolt Szeptember Beindítottuk az elemek szelektív hulladékként gyűjtését osztályok szintjén. Környezetünket az őszi

Részletesebben

Magyarországi Evangélikus Egyház Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium

Magyarországi Evangélikus Egyház Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium Magyarországi Evangélikus Egyház Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium Székhely (Gimnázium): 1183 Budapest, Kossuth Lajos tér 2. Telephely (Általános Iskola): 1185 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky

Részletesebben

Magyarországi Evangélikus Egyház Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium

Magyarországi Evangélikus Egyház Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium Magyarországi Evangélikus Egyház Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium Székhely (Gimnázium): 1183 Budapest, Kossuth Lajos tér 2. Telephely (Általános Iskola): 1185 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky

Részletesebben

TÁMOP-3.1.4-08/1-2009-0019. Egészségnap órarend. Háztartási balesetek megelőzése 04.terem. A nemi élet kockázatai 103.terem

TÁMOP-3.1.4-08/1-2009-0019. Egészségnap órarend. Háztartási balesetek megelőzése 04.terem. A nemi élet kockázatai 103.terem Egészségnap órarend 9/a 014.terem 9/b 014. terem 9/c 10/a Szív, ér és 10/b Szív, ér és 10/c 11/a játék, játék, játék, játék, 11/c játék, játék, 07.terem 12/b Elsősegély 016.terem 12/c 07.terem Elsősegély

Részletesebben

Tegyünk többet környezetünkért! Háromhetes projekt Munkácsy Mihály Általános Iskola Fiumei utcai telephely Pápa március 1-20.

Tegyünk többet környezetünkért! Háromhetes projekt Munkácsy Mihály Általános Iskola Fiumei utcai telephely Pápa március 1-20. Tegyünk többet környezetünkért! Háromhetes projekt Munkácsy Mihály Általános Iskola Fiumei utcai telephely Pápa 2010. március 1-20. A kompetencia alapú oktatás bevezetése Pápa innovatív intézményeiben

Részletesebben

A Radnóti Miklós Közgazdasági Szakközépiskola Diákönkormányzatának éves program tervezete a 2010/2011-es tanévre

A Radnóti Miklós Közgazdasági Szakközépiskola Diákönkormányzatának éves program tervezete a 2010/2011-es tanévre A Radnóti Miklós Közgazdasági Szakközépiskola Diákönkormányzatának éves program tervezete a -es tanévre Osztályterem-díszítı verseny A -es tanévben a Diákönkormányzat bevezeti a pontozásos rendszerő osztályterem-díszítı

Részletesebben

Magyarországi Evangélikus Egyház Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium

Magyarországi Evangélikus Egyház Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium Magyarországi Evangélikus Egyház Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium Székhely (Gimnázium): 1183 Budapest, Kossuth Lajos tér 2. Telephely (Általános Iskola): 1185 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky

Részletesebben

Debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium. Ökoiskola munkaterv 2014/2015.

Debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium. Ökoiskola munkaterv 2014/2015. Debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium Ökoiskola munkaterv 2014/2015. Készítette: Sümeginé Vitális Éva D e b r e c e n, 2014. szeptember 12. Feladatok tevékenységek határidő felelős A/ Általános elvárások:

Részletesebben

Ökoiskola munkaterv 2012/2013.

Ökoiskola munkaterv 2012/2013. Ökoiskola munkaterv 2012/2013. Készítette: Stumpfné Zsolnai Éva M ó r, 2012. szeptember 1. Ökoiskola kritériumrendszere Feladatok tevékenységek határidő felelős A/ Általános elvárások: az iskola tevékenyégének

Részletesebben

Ökoiskola munkaterv 2011/2012.

Ökoiskola munkaterv 2011/2012. Ökoiskola munkaterv 2011/2012. Készítette: Stumpfné Zsolnai Éva M ó r, 2011. szeptember 30. A/ Általános elvárások: az iskola tevékenyégének környezetre gyakorolt hatása 1/a Pedagógusok és diákok környezettudatosságának

Részletesebben

Ökoiskola munkaterv 2010/2011.

Ökoiskola munkaterv 2010/2011. Ökoiskola munkaterv 2010/2011. Készítette: Stumpfné Zsolnai Éva M ó r, 2010. szeptember 30. Ökoiskola kritériumrendszere Feladatok tevékenységek határidő felelős A/ Általános elvárások: az iskola tevékenyégének

Részletesebben

A/ Általános elvárások:

A/ Általános elvárások: Öko iskola kritériumrendszere Feladatok tevékenységek Határidő Felelős A/ Általános elvárások: Az iskola tevékenyégének környezetre gyakorolt hatása. Igényes környezet kialakítása és kialakíttatása a diákok

Részletesebben

Ökoiskolai munkaterv Intézmény: Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző Iskola 6800 Hódmezővásárhely, Árpád utca 8.

Ökoiskolai munkaterv Intézmény: Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző Iskola 6800 Hódmezővásárhely, Árpád utca 8. Ökoiskolai munkaterv 2016-17 Intézmény: Gregus Máté Szakképző 6800 Hódmezővásárhely, Árpád utca 8. Az Ökoiskola célja, feladatai: Környezeti nevelési folyamat megvalósítására történő törekvés Felismerése,

Részletesebben

Ökoiskolai munkaterv Intézmény: Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző Iskola 6800 Hódmezővásárhely, Árpád utca 8.

Ökoiskolai munkaterv Intézmény: Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző Iskola 6800 Hódmezővásárhely, Árpád utca 8. Ökoiskolai munkaterv 2016-17 Intézmény: Gregus Máté Szakképző 6800 Hódmezővásárhely, Árpád utca 8. Az Ökoiskola célja, feladatai Környezeti nevelési folyamat megvalósítására történő törekvés. Felismerése,

Részletesebben

Ökoiskola munkaterv 2013/2014.

Ökoiskola munkaterv 2013/2014. Ökoiskola munkaterv 2013/2014. Készítette: Stumpfné Zsolnai Éva M ó r, 2013. szeptember 1. A/ Általános elvárások: az iskola tevékenyégének környezetre gyakorolt hatása 1/a Pedagógusok és diákok 2014.június

Részletesebben

Iskolánk fenntarthatósági nevelési céljait szolgáló tevékenységének bemutatása a 2016/2017-es tanévben

Iskolánk fenntarthatósági nevelési céljait szolgáló tevékenységének bemutatása a 2016/2017-es tanévben Iskolánk fenntarthatósági nevelési céljait szolgáló tevékenységének bemutatása a 2016/2017-es tanévben Az idei tanévben iskolánk egyik fontos céljának tekintette a tanulóink környezettudatos szemléletének

Részletesebben

NAGYRÁBÉI MÓRICZ ZSIGMOND ÁLTALÁNOS ISKOLA ÖKOISKOLAI MUNKATERVE. 2017/2018. tanév

NAGYRÁBÉI MÓRICZ ZSIGMOND ÁLTALÁNOS ISKOLA ÖKOISKOLAI MUNKATERVE. 2017/2018. tanév NAGYRÁBÉI MÓRICZ ZSIGMOND ÁLTALÁNOS ISKOLA ÖKOISKOLAI MUNKATERVE 2017/2018. tanév CÉLKITŰZÉSEINK: Környezettudatosságra nevelés, a fenntartható fejlődés elveinek érvényesítése iskolánk mindennapjaiban

Részletesebben

Környezetnevelési munkaterv a 2009/2010. tanévre

Környezetnevelési munkaterv a 2009/2010. tanévre Környezetnevelési munkaterv a 2009/2010. tanévre Csoport vezető: Környezetnevelési munkaterv 2009/2010. tanév Célunk: továbbra is az ÖKOISKOLA cím méltó viselése és megtartása. A feltételek teljesítése

Részletesebben

A Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium GIMNÁZIUMI DIÁKÖNKORMÁNYZATÁNAK munkaterve. 2016/2017. tanév

A Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium GIMNÁZIUMI DIÁKÖNKORMÁNYZATÁNAK munkaterve. 2016/2017. tanév A Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium GIMNÁZIUMI DIÁKÖNKORMÁNYZATÁNAK munkaterve 2016/2017. tanév Zalaegerszeg, 2016. szeptember 15. Németh Krisztián Illés Csaba DÖK munkáját segítő

Részletesebben

Ökoiskola munkaterv 2014/2015.

Ökoiskola munkaterv 2014/2015. Ökoiskola munkaterv 2014/2015. Készítette: Dugár Györgyné és Ökoiskola kritériumrendszere Feladatok tevékenységek határidő felelős A/ Általános elvárások: 1. ÖKO munkaterv készítése 2012. szeptember 30.

Részletesebben

ÖKO - MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE 2017/2018. TANÉV. -Dr.Füredi Árpádné Társadalomtudományi és nevelési munkaközösség vezető

ÖKO - MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE 2017/2018. TANÉV. -Dr.Füredi Árpádné Társadalomtudományi és nevelési munkaközösség vezető Az ÖKO Munkaközösség tagjai: -Németh Gábor Intézményvezető ÖKO - MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE 2017/2018. TANÉV ÖKO munkaközösség vezető Szakos Ibolya Természettudományi munkaközösségi tag -Dr.Füredi Árpádné

Részletesebben

Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola Kertvárosi Általános Iskolája

Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola Kertvárosi Általános Iskolája Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola Kertvárosi Általános Iskolája 2016/2017-ös tanév ÖKOISKOLA M U N K A T E R V E 2 2015-ben másodszor is elnyertük az Öko-iskola címet. Oktató nevelő munkánk során

Részletesebben

JANUÁR 9. HULLADÉK-JÁTSZÓHÁZ SZENTESEN

JANUÁR 9. HULLADÉK-JÁTSZÓHÁZ SZENTESEN JANUÁR 9. Január 9-én a Vörösmarty Mihály Tagintézmény 3.a, 4.a és 5.b osztályos tanulói közös tanulmányi kiránduláson vettek részt. Szentesre látogattak el január 9-én egy országos rendezvényre. A projekt

Részletesebben

Diákpolgármester pályázat

Diákpolgármester pályázat Diákpolgármester pályázat Hosták Katalin Piroska 2011.05.25. Hosták Katának hívnak, a Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium 10.a osztályába járok, pedagógusnak vagy színművésznek készülök, 10-es vagyok.

Részletesebben

ÖKOISKOLAI MUNKATERV 2013-2014

ÖKOISKOLAI MUNKATERV 2013-2014 ÖKOISKOLAI MUNKATERV 2013-2014 I.CÉL: A fenntarthatóság pedagógiájában a környezettudatos gondolkodás, életmód kialakítása, elmélyítése, együttműködve a város önkormányzatával, a szülői házzal, társadalmi

Részletesebben

ÖKOISKOLAI MUNKATERV tanév

ÖKOISKOLAI MUNKATERV tanév ÖKOISKOLAI MUNKATERV 2016-2017. tanév Időpont Program Résztvevők Felelős Megjegyzés 09. 05-09. 30. ökoszakkör szervezése alsó- és alsó: Szántóné Seller Szilvia, felső: Bekő László, Frák Erika 09.01 Felhívás

Részletesebben

ÖKOISKOLA PROGRAM 2013-2014

ÖKOISKOLA PROGRAM 2013-2014 ÖKOISKOLA PROGRAM 2013-2014 Készítette: Mujzer Richárd ÖKOiskola vezető Győr, 2013. szeptember 5. Ha majd kivágtad az utolsó fát, megmérgezted az utolsó folyót, és kifogtad az utolsó halat, rádöbbensz,

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. A programot azonosító adatok EFOP Tanulási motivációt felkeltő tevékenység

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. A programot azonosító adatok EFOP Tanulási motivációt felkeltő tevékenység SZAKMAI BESZÁMOLÓ tárgya: dátuma és időpontja: Támogatás azonosítószáma: A támogatás címe: felhívás szerinti tevékenységi rendszerbe való beillesztése A programot azonosító adatok Madarak, fák napja; természettudományi

Részletesebben

Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola Kertvárosi Általános Iskolája

Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola Kertvárosi Általános Iskolája Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola Kertvárosi Általános Iskolája 2017/2018-ös tanév ÖKOISKOLA M U N K A T E R V E 2 2015-ben másodszor is elnyertük az Öko-iskola címet. Oktató nevelő munkánk során

Részletesebben

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2009. május 13-i ülésére

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2009. május 13-i ülésére Elıterjesztés 8. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2009. május 13-i ülésére Tárgy: A 2009. évi Környezetvédelmi Nap program-tervezetének elfogadása Az elıterjesztést készítette: Földházi

Részletesebben

Zöld Sziget project beszámoló 2009-2010. Szigethalom Városi Szabadidőközpont

Zöld Sziget project beszámoló 2009-2010. Szigethalom Városi Szabadidőközpont Zöld Sziget project beszámoló 2009-2010. Szigethalom Városi Szabadidőközpont A tavalyi év folyamán a Városi Szabadidőközpont intézménye is csatlakozott a Zöld Sziget projecthez. A project főbb témakörei:

Részletesebben

Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai

Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai Ebben a tanévben gyermekszervezetünk feladatait nagyrészt az Kultúra és művészetek köré tervezi.

Részletesebben

Ökoiskola munkaterv 2011/2012.

Ökoiskola munkaterv 2011/2012. Ökoiskola munkaterv 2011/2012. Készítette: Ökomunkaközösség E g e r, 2011. szeptember 01. Ökoiskola kritériumrendszere Feladatok tevékenységek határidő felelős A/ Általános elvárások: az iskola tevékenyégének

Részletesebben

Óratervezet 2007/2008-as tanév

Óratervezet 2007/2008-as tanév Szelektív hulladékgyőjtés és környezetvédelem népszerősítése a gyerekek körében, az ÖKO-Pack Kht. mőködési területén Óratervezet 2007/2008-as tanév - Osztály: 3-4. osztály - Tantárgy: Környezetismeret

Részletesebben

ÖKO iskolai munkaközösség MUNKATERV 2017 / 2018

ÖKO iskolai munkaközösség MUNKATERV 2017 / 2018 ÖKO iskolai munkaközösség Okosan ökosan MUNKATERV 2017 / 2018 Készítette: Debrecen, 2017. 08. 31. 1 A munkaközösség tagjai: Kovács-Szabó Tímea - TAI munkaközösség - alsó Bőde Katalin - TAI munkaközösség

Részletesebben

ÖKOISKOLAI MUNKATERV. 2015-2016. tanév

ÖKOISKOLAI MUNKATERV. 2015-2016. tanév ÖKOISKOLAI MUNKATERV 2015-2016. tanév Időpont Program Résztvevők Felelős Megjegyzés 09. 03-09. 30. ökoszakkör szervezése alsó- és felső tagozatos tanulók alsó: Szántóné Seller Szilvia, felső: Bekő László,

Részletesebben

Ökoiskolai munkaterv 2014-15 Augusztus 29. Ökoiskola munkacsoport megalakulása Ökoiskolai munkacsoport megalakítása (munkaközösségenként 1 fő; 1 fő

Ökoiskolai munkaterv 2014-15 Augusztus 29. Ökoiskola munkacsoport megalakulása Ökoiskolai munkacsoport megalakítása (munkaközösségenként 1 fő; 1 fő Ökoiskolai munkaterv 2014-15 Augusztus 29. Ökoiskola munkacsoport megalakulása Ökoiskolai munkacsoport megalakítása (munkaközösségenként 1 fő; 1 fő technikai dolgozó) Munkaközösségi vállalások elkészítése

Részletesebben

PÉCSI APÁCZAI CSERE JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, KOLLÉGIUM, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA POGÁNYI ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA

PÉCSI APÁCZAI CSERE JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, KOLLÉGIUM, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA POGÁNYI ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA PÉCSI APÁCZAI CSERE JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, KOLLÉGIUM, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA POGÁNYI ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA ÖKOISKOLAI MUNKATERV 2016-2017 Pogány, 2016.09.16. Patói Öko-iskolai koordinátor Iktatási

Részletesebben

Tanév végi beszámolók / munkaterv 2016 / Dátum Program Feladat Értékelés

Tanév végi beszámolók / munkaterv 2016 / Dátum Program Feladat Értékelés ÖKOISKOLA FM DASzK, Sellyei Mezıgazdasági Szakgimnáziuma Szakközépiskolája és Kollégiuma Tanév végi beszámolók / munkaterv 2016 / 2017 Az igazi természetvédı az, aki tudja, hogy a világot nem a szüleinktıl

Részletesebben

ÖKO iskolai munkaterv A 2017/2018-as tanév iskolai munkatervének melléklete 2017/2018.

ÖKO iskolai munkaterv A 2017/2018-as tanév iskolai munkatervének melléklete 2017/2018. Kölcsei Kölcsey Ferenc Általános Iskola OM: 033454 4965 Kölcse, Arany J. u. 1. Tel.: 44/435-621, 44/435-622 ÖKO iskolai munkaterv A 2017/2018-as tanév iskolai munkatervének melléklete Kölcse, 2017. szeptember

Részletesebben

A Debreceni Bárczi Gusztáv EGYMI, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium. ÖKO iskola munkaközösség munkaterve 2018/2019

A Debreceni Bárczi Gusztáv EGYMI, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium. ÖKO iskola munkaközösség munkaterve 2018/2019 A Debreceni Bárczi Gusztáv EGYMI, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium ÖKO iskola munkaközösség munkaterve 2018/2019 Debrecen, 2018. 08. 22. Készítette: munkaközösség vezető A munkaközösség

Részletesebben

Ökoiskola munkaterve a 2014/2015. tanévre

Ökoiskola munkaterve a 2014/2015. tanévre Ökoiskola munkaterve a 2014/2015. tanévre Készítette: ÖKO je 2007-ben nyerte el iskolánk az Ökoiskola Címet először, 2010-ben második alkalommal is sikeresen pályáztunk.2014-ben benyújtottuk pályázatunkat

Részletesebben

Szelektív Szilárdtól a Szuperkukákig

Szelektív Szilárdtól a Szuperkukákig Szelektív Szilárdtól a Szuperkukákig SZELEKTÍV HULLADÉKGYŐJTÉSI KOMMUNIKÁCIÓS SZAKMAI NAP 2010. február 4. Elıadásom fıbb pontjai 1. Hulladékból Termék kiállítás 2. Honlapok 3. Tükörben a Világ kiállítás

Részletesebben

Svájci tanulmányút. Basel

Svájci tanulmányút. Basel Svájci tanulmányút Basel A tanulmányúton öten vettünk részt; két tanár, Gál Anikó és Dékány István, valamint három diák: Annus Péter, Pászti Ferenc és én, Papp Zsolt. 2013. január 22-én hajnali 2 órakor

Részletesebben

Corvina Általános Iskola Kertvárosi Általános Iskolája Ökoiskola munkaterv tanév

Corvina Általános Iskola Kertvárosi Általános Iskolája Ökoiskola munkaterv tanév Corvina Általános Iskola Kertvárosi Általános Iskolája Ökoiskola munkaterv 2013-2014. tanév 2012-ben iskolánk elnyerte az Ökoiskola címet. Oktató nevelő munkánk során arra törekszünk, hogy tanulóink figyelme

Részletesebben

ÖKOISKOLAI MUNKATERV THÖKÖLY IMRE KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA 2016/2017. TANÉV

ÖKOISKOLAI MUNKATERV THÖKÖLY IMRE KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA 2016/2017. TANÉV ÖKOISKOLAI MUNKATERV THÖKÖLY IMRE KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA 2016/2017. TANÉV.] ÖKOISKOLAI MUNKATERV Az ökoiskolai munka célja: Fenntarthatóságra nevelés: példamutatás, tapasztalatszerzés. Szemléletformálás,

Részletesebben

AZ ORCZY ANNA KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA ÖKOISKOLAI MUNKATERVE

AZ ORCZY ANNA KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA ÖKOISKOLAI MUNKATERVE Csepegjen tanításom, mint eső; hulljon mint harmat a beszédem; mint langyos zápor a gyenge fűre, s mint permetezés a pázsitra! /Második Törvénykönyv 32,2/ AZ ORCZY ANNA KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA

Részletesebben

A 2018/2019. tanév rendje

A 2018/2019. tanév rendje A 2018/2019. tanév rendje A tanév, a szorgalmi idő (tanítási év) A 2018/2019. tanévben a tanítási év első tanítási napja 2018. szeptember 3. (hétfő) és utolsó tanítási napja 2019. június 14. (péntek).

Részletesebben

Az ÖKO-Pannon Kht. oktatási programja. Haraszti Beáta oktatási referens 2007. Február 28.

Az ÖKO-Pannon Kht. oktatási programja. Haraszti Beáta oktatási referens 2007. Február 28. Az ÖKO-Pannon Kht. oktatási programja Haraszti Beáta oktatási referens 2007. Február 28. Hasznosítási célkitőzések az EU és hazánk szabályozása alapján Általános hasznosítási arány 60% Anyagában 55% Anyagfajtánként

Részletesebben

TANTÁRGYI FEJLESZTÉSEK

TANTÁRGYI FEJLESZTÉSEK TANTÁRGYI FEJLESZTÉSEK Tantárgyi fejlesztések Ha fölgyújtjuk a gyermekben a veleszületett szikrát, azzal mindig olyan magaslatok felé nyitunk utat, amilyenekről álmodni sem mertünk volna. Kristine Barnett

Részletesebben

Ökoiskolai munkaterv. Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola 2014.08.31.

Ökoiskolai munkaterv. Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola 2014.08.31. 2014 Ökoiskolai munkaterv Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola 2014.08.31. 1. Ökoiskolai munkacsoport tagjai: Tápai Zsuzsanna Tamás Emilia Élő Márta Jobbágy Miklósné Felker Fruzsina Lecsek

Részletesebben

ÖKOISKOLAI MUNKATERV 2016/17-ES TANÉV

ÖKOISKOLAI MUNKATERV 2016/17-ES TANÉV ÖKOISKOLAI MUNKATERV 2016/17-ES TANÉV Készítette: Az ÖKO munkacsoport Beled, 2016. szeptember 5. Az ÖKO-munkacsoport tagjai: Borosné Tóth Zsuzsanna Ágostonné Hajnali Csilla Homlokné Halász Judit igazgató

Részletesebben

EFOP Érezd jól magad a bőrödben! Változatos tevékenységformák a Jászai Mari Általános Iskolában SZAKMAI BESZÁMOLÓ

EFOP Érezd jól magad a bőrödben! Változatos tevékenységformák a Jászai Mari Általános Iskolában SZAKMAI BESZÁMOLÓ 1 EFOP-1.3.9-17-2017-00011 Érezd jól magad a bőrödben! Változatos tevékenységformák a Jászai Mari Általános Iskolában SZAKMAI BESZÁMOLÓ Idegen nyelvi klub A megvalósítás időszaka: 2018. 01. 07.-2018. 04.

Részletesebben

Fenntarthatósági Témahét a Kalocsai Szent István Gimnáziumban

Fenntarthatósági Témahét a Kalocsai Szent István Gimnáziumban Fenntarthatósági Témahét a Kalocsai Szent István Gimnáziumban 2018. április 23-27. Korunk egyik legfontosabb kérdése, a globális felmelegedés több tudományág szakembereit foglalkoztatja. Nem lehet elég

Részletesebben

A modern múlt m áért PROJEKTINDÍTÓ NAP. A projekt bemutatása

A modern múlt m áért PROJEKTINDÍTÓ NAP. A projekt bemutatása A modern múlt m - étkezésünk fenntarthatóságáé áért PROJEKTINDÍTÓ NAP A projekt bemutatása ELŐZMÉNYEK A TÁJT A VÁROSOMV A VÁROSODV A HELY SZELLEME KONFERENCIÁK Környezeti kultúra kulturális lis környezet

Részletesebben

Ökohét ill. ökonapok a Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban

Ökohét ill. ökonapok a Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban Ökohét ill. ökonapok a Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban Téma 2009. április 20-25. Időpont, helyszín Ökolábnyom kiállítás FairTrade=Fenntartható kereskedelem (interaktív foglalkozás) Elsősegély verseny Látogatás

Részletesebben

ÖKOISKOLAI MUNKATERVE

ÖKOISKOLAI MUNKATERVE A ZELEMÉRY LÁSZLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÖKOISKOLAI MUNKATERVE A 2016/2017. TANÉVRE Az Öko munkacsoport tagjai: Varga Edit Ungvári Ferencné Juhászné Papp Magdolna Buzás Andrea Juhászné Ficzek Erika Kathi Imréné

Részletesebben

A Cecei Általános Iskola ÖKO munkacsoportjának munkaterve

A Cecei Általános Iskola ÖKO munkacsoportjának munkaterve A Cecei Általános Iskola ÖKO munkacsoportjának munkaterve 2011/12. A Cecei Általános Iskola ÖKO munkaterve a 2011/12. tanévre Hónap Megfogalmazott célok Kapcsolódási pontok Szeptember 1. Öko csoport megalakítása

Részletesebben

NAPKÖZIS MUNKAKÖZÖSSÉGI MUNKATERV 2012/2013.

NAPKÖZIS MUNKAKÖZÖSSÉGI MUNKATERV 2012/2013. NAPKÖZIS MUNKAKÖZÖSSÉGI MUNKATERV 2012/2013. Munkaközösségünk helyzete: 6 napközis csoport működik délutános műszakban. A napközis nevelők munkájába több osztálytanító is bekapcsolódik. Minden napközis

Részletesebben

A hulladék begyőjtésére tett változtatási kísérletek, lépesek 1990-tıl a napjainkig a Szent István Egyetem Gödöllıi Campusán

A hulladék begyőjtésére tett változtatási kísérletek, lépesek 1990-tıl a napjainkig a Szent István Egyetem Gödöllıi Campusán A hulladék begyőjtésére tett változtatási kísérletek, lépesek 1990-tıl a napjainkig a Szent István Egyetem Gödöllıi Campusán A következıkben vázlatosan, a teljesség igénye nélkül megkíséreljük bemutatni

Részletesebben

HUNYADI JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÖKOISKOLA MUNKATERVE. 2015/2016. tanév

HUNYADI JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÖKOISKOLA MUNKATERVE. 2015/2016. tanév HUNYADI JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÖKOISKOLA MUNKATERVE 2015/2016. tanév Készítette: biolológia-földrajz szakos tanár tanító Debrecen,2015. szeptember 2 ÖKO MUNKACSOPORT TAGJAI tanár Munkacsoport vezető tanító

Részletesebben

Beszámoló Környezetvédelmi munkacsoport

Beszámoló Környezetvédelmi munkacsoport 1. Beszámoló Környezetvédelmi munkacsoport 2015-2016. Cegléd,2016. június 16. Hegedűs Istvánné 2. A munkacsoport tagjai: a környezetvédelmi irányultságú osztályok osztályfőnökei és a napközis párjaik:

Részletesebben

Kodály Zoltán Általános Iskola és AMI Herman Ottó Általános Iskolája Tatabánya. Ökoiskola munkaterve. a 2016/2017-es tanévre

Kodály Zoltán Általános Iskola és AMI Herman Ottó Általános Iskolája Tatabánya. Ökoiskola munkaterve. a 2016/2017-es tanévre Kodály Zoltán Általános Iskola és AMI Herman Ottó Általános Iskolája Tatabánya Ökoiskola munkaterve a 2016/2017-es tanévre értelemből fakadó szeretettel kell közeledned mindnyájunk szülőanyjához, a természethez

Részletesebben

ÖKO-iskola munkaterv 2014/2015 tanév

ÖKO-iskola munkaterv 2014/2015 tanév ÖKO-iskola munkaterv 2014/2015 tanév Szentlőrinc, 2014. 09. 24. Készítette: Tóth Beáta Iskolánk, a Szentlőrinci Általános Iskola Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye pályázati úton, a 2012/2013-as

Részletesebben

ÖKOISKOLAI MUNKATERV 2014-2015

ÖKOISKOLAI MUNKATERV 2014-2015 ÖKOISKOLAI MUNKATERV 2014-2015 I.CÉL: A fenntarthatóság pedagógiájában a környezettudatos gondolkodás, életmód kialakítása, elmélyítése, együttműködve a város önkormányzatával, a szülői házzal, társadalmi

Részletesebben

ÖKOISKOLAI MUNKATERV 2016/17. tanév

ÖKOISKOLAI MUNKATERV 2016/17. tanév ÖKOISKOLAI MUNKATERV 2016/17. tanév Készítette: Bádonyiné Olasz Erzsébet Börcsökné Csontos Tünde Ökoiskolai munkacsoport: Tagjai: Alsós osztályfőnöki mk: Felsős osztályfőnöki mk.: Alsós humán mk.: Felsős

Részletesebben

DEMOKRÁCIÁRA NEVELÉS AZ ISKOLÁBAN (modul) TÁMOP /2011. tanév

DEMOKRÁCIÁRA NEVELÉS AZ ISKOLÁBAN (modul) TÁMOP /2011. tanév DEMOKRÁCIÁRA NEVELÉS AZ ISKOLÁBAN (modul) TÁMOP 3.1.4 2010/2011. tanév A TÁMOP 3.1.4. pályázat keretein belül iskolánkban, az előző (2009/2010.) tanévben valósítottuk meg első alkalommal a Demokráciára

Részletesebben

programja a 2012/2013-es tanévre Katona József élete és munkássága

programja a 2012/2013-es tanévre Katona József élete és munkássága A DIÁKÖNKORMÁNYZAT programja a 2012/2013-es tanévre Katona József élete és munkássága augusztus - aug. 20-24. DÖK-tábor - az éves program elkészítése, - Vitakultúra képzés - aug. 24-26. Gólyatábor - Velence

Részletesebben

SZISZKI KRÓNIKA. Érdi Szakképzési Centrum Százhalombattai Széchenyi István Szakgimnáziuma és Gimnáziuma

SZISZKI KRÓNIKA. Érdi Szakképzési Centrum Százhalombattai Széchenyi István Szakgimnáziuma és Gimnáziuma Felelős szerkesztő: Breznay Gáborné Írta: Ridzi Gizella Fotókat készítette: Tauber Norbert, Péter András, Ráksi Mihály Szerkesztette: Fekete Balázs EU CODE WEEK - A PROGRAMOZÁS HETE EURÓPÁBAN IGY A SZISZKIBEN

Részletesebben

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Nyíregyházai Tankerülete

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Nyíregyházai Tankerülete Pályázati azonosító: TÁMOP-3.3.10.B-12-2013-0016. Továbbtanulás erősítő kezdeményezések támogatása pályázati felhívás keretében, Továbbtanulás erősítése a Móricz Zsigmond Iskolában. SZAKMAI BESZÁMOLÓ A

Részletesebben

A világ amit teremtettünk a gondolkodásunk eredménye; nem lehet megváltoztatni gondolkodásunk megváltoztatása nélkül.

A világ amit teremtettünk a gondolkodásunk eredménye; nem lehet megváltoztatni gondolkodásunk megváltoztatása nélkül. A világ amit teremtettünk a gondolkodásunk eredménye; nem lehet megváltoztatni gondolkodásunk megváltoztatása nélkül. /Albert Einstein/ Ökoiskolai munkaterv 2018/2019 N y í r e g y h á z a, 2018. szeptember

Részletesebben

Összefoglaló a 2013. március 14-17. között megrendezésre került Országos Fogyasztóvédelmi Sulitáborról

Összefoglaló a 2013. március 14-17. között megrendezésre került Országos Fogyasztóvédelmi Sulitáborról Összefoglaló a 2013. március 14-17. között megrendezésre került Országos Fogyasztóvédelmi Sulitáborról I. 2013. március 14-17. között a Balaton mellett fekvő Zánkán, az Új Nemzedék Központban került sor

Részletesebben

A LAKOSSÁGI SZELEKTÍV HULLADÉKGYŐJTÉS LEHETİSÉGEI NYÍREGYHÁZÁN

A LAKOSSÁGI SZELEKTÍV HULLADÉKGYŐJTÉS LEHETİSÉGEI NYÍREGYHÁZÁN ZÖLDSZEMLÉLET MINDEN NAPRA AVAGY A TÉRSÉGI HULLADÉK- GAZDÁLKODÁSI KFT. KÖRNYEZETVÉDELMI KOMMUNIKÁCIÓS TEVÉKENYSÉGE Hajzerné Hajnal Tünde PR referens A LAKOSSÁGI SZELEKTÍV HULLADÉKGYŐJTÉS LEHETİSÉGEI NYÍREGYHÁZÁN

Részletesebben

Fenntarthatósági témahét programja április Budapest XX. Kerületi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

Fenntarthatósági témahét programja április Budapest XX. Kerületi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Fenntarthatósági témahét programja 2017. április 24-28. Budapest XX. Kerületi Vörösmarty Mihály Általános Iskola 2017 áprilisában először szerveztük meg a Fenntarthatósági Projekthetet. Iskolánkban kiemelt

Részletesebben

A legnagyobb tanári művészet, hogy az alkotás és felismerés örömét ébresszék. /A. Einstein/

A legnagyobb tanári művészet, hogy az alkotás és felismerés örömét ébresszék. /A. Einstein/ DÉR NAPOK RENDEZVÉNYSOROZAT Mottó: A legnagyobb tanári művészet, hogy az alkotás és felismerés örömét ébresszék. /A. Einstein/ Iskolánk 2003-ban vette fel Dér István festőművész (1937 1993) nevét. A település

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA NAGYBAJOMI ÁLTALÁNOS MŐVELİDÉSI KÖZPONT EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNYE ÉS DIÁKOTTHON

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA NAGYBAJOMI ÁLTALÁNOS MŐVELİDÉSI KÖZPONT EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNYE ÉS DIÁKOTTHON KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA NAGYBAJOMI ÁLTALÁNOS MŐVELİDÉSI KÖZPONT EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNYE ÉS DIÁKOTTHON 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve a

Részletesebben

PÉCSI APÁCZAI CSERE JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, KOLLÉGIUM, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA POGÁNYI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÖKO-ISKOLAI MUNKATERV

PÉCSI APÁCZAI CSERE JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, KOLLÉGIUM, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA POGÁNYI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÖKO-ISKOLAI MUNKATERV PÉCSI APÁCZAI CSERE JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, KOLLÉGIUM, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA POGÁNYI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÖKO-ISKOLAI MUNKATERV 2018-2019 Pogány, 2018.09.10. Öko-iskolai koordinátor Iktatási

Részletesebben

ÖKOISKOLAI MUNKATERV. 2014-2015. tanév

ÖKOISKOLAI MUNKATERV. 2014-2015. tanév ÖKOISKOLAI MUNKATERV 2014-2015. tanév Időpont Program Résztvevők Felelős Megjegyzés 09. 03-09. 15. ökoszakkör szervezése alsó- és felső tagozatos tanulók Szántóné Seller Szilvia, Frák Erika 09. hótól folyamatos

Részletesebben

Ökoiskolai munkaterv 2017/2018.

Ökoiskolai munkaterv 2017/2018. Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Ökoiskolai munkaterv 2017/2018. Készítette: Szakálné Galbavi Márta ökoiskolai kapcsolattartó Ha majd az Időben eljön az a korszak,

Részletesebben

A DIÁKÖNKORMÁNYZAT. programja. a 2011/2012-es tanévre. Iskolánk 60 éves

A DIÁKÖNKORMÁNYZAT. programja. a 2011/2012-es tanévre. Iskolánk 60 éves A DIÁKÖNKORMÁNYZAT programja a 2011/2012-es tanévre Iskolánk 60 éves augusztus: - aug. 23-27. - DÖK-tábor - az éves program elkészítése - aug. 27-30. Gólyatábor Velence szeptember: - szept. 6. - A DÖK

Részletesebben

Gyomaendrődi Kis Bálint Általános Iskola. Ökomunkaterv. (2013/2014-es tanév) Készítette: Ökomunkacsoport

Gyomaendrődi Kis Bálint Általános Iskola. Ökomunkaterv. (2013/2014-es tanév) Készítette: Ökomunkacsoport Gyomaendrődi Kis Bálint Általános Iskola Ökomunkaterv Készítette: Ökomunkacsoport Szeptember - Osztályok őszi túrái - gyalogtúrák, kerékpártúrák - buszos kirándulások Ökomunkaterv Szeptember 14. TeSzedd!

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA NAGYBAJOMI ÁLTALÁNOS MŐVELİDÉSI KÖZPONT CSOKONAI VITÉZ MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA és a Pálmajori és Jákói Tagiskola

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA NAGYBAJOMI ÁLTALÁNOS MŐVELİDÉSI KÖZPONT CSOKONAI VITÉZ MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA és a Pálmajori és Jákói Tagiskola KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA NAGYBAJOMI ÁLTALÁNOS MŐVELİDÉSI KÖZPONT CSOKONAI VITÉZ MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA és a Pálmajori és Jákói Tagiskola 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve

Részletesebben

ÖKOISKOLAI MUNKATERV. Ökoiskolai munkacsoport tagjai: Mucsi Ágnes Intézményvezető. Adamcsik Norbert Intézményvezető-helyettes

ÖKOISKOLAI MUNKATERV. Ökoiskolai munkacsoport tagjai: Mucsi Ágnes Intézményvezető. Adamcsik Norbert Intézményvezető-helyettes ÖKOISKOLAI MUNKATERV Ökoiskolai munkacsoport tagjai: Mucsi Ágnes Intézményvezető Adamcsik Norbert Intézményvezető-helyettes Sugár Kinga (munkacsoportvezető) Károlyi Csilla Makkos Eszter Tóth Éva (DÖK)

Részletesebben

A Haza és haladás vetélkedő döntője

A Haza és haladás vetélkedő döntője A Haza és haladás vetélkedő döntője 2013. május 27. Debrecen Részletek az előzetes feladatokból A megnyitó A csapatok munka közben Nézzük, kit rejt a léggömb? A zsűri a feladatok értékelése közben, nagy

Részletesebben

Rendezvénynaptár 2014-2015. Pestújhelyi Általános Iskola

Rendezvénynaptár 2014-2015. Pestújhelyi Általános Iskola Rendezvénynaptár 2014-2015. Pestújhelyi Általános Iskola Hónap szeptember Önkormányzati rendezvények 19. Műsorszámos részvétel a Pestújhelyi Emlék tér emléktábla avatásán Kiemelt iskolai rendezvények 1.

Részletesebben

Múzeumpedagógiai szolgáltatások Általános információ. 33/500-250 irisz@dunamuzeum.h u Duna Múzeum Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum

Múzeumpedagógiai szolgáltatások Általános információ. 33/500-250 irisz@dunamuzeum.h u Duna Múzeum Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum MÚZEUM ADATAI Múzeum neve Megye Település Pontos cím Honlapcím Név Múzeumpedagógiai szolgáltatások Általános információ Megrendelés Telefon E-mail Név Telefon E-mail Fehér Györgyi 33/500-250 irisz@dunamuzeum.hu

Részletesebben

Széchenyi István Katolikus és Német Nemzetiségi Általános Iskola ÖKOISKOLA. Mi is az ÖKOISKOLA?

Széchenyi István Katolikus és Német Nemzetiségi Általános Iskola ÖKOISKOLA. Mi is az ÖKOISKOLA? Széchenyi István Katolikus és Német Nemzetiségi Általános Iskola ÖKOISKOLA Mi is az ÖKOISKOLA? - Pályázatunk - Vállalásaink - Fenntarthatósági témahét - Érdekességek, lehetőségek Mi is az ÖKOISKOLA? Az

Részletesebben

2. Honnan jött az ötlet, hogy a káposztásmegyeri Foltvarró Klub munkáiból kiállítás készüljön?

2. Honnan jött az ötlet, hogy a káposztásmegyeri Foltvarró Klub munkáiból kiállítás készüljön? Energia Detektívek - Interjú Bakos Mónikával, a Karinthy Frigyes Általános Mővelıdési Központ kiállítás szervezıjével (fotók és hangfelvétel) Idıpontja: 2011. október 24. Kérdéseink: 1. Mi a feladata egy

Részletesebben

ÖKOISKOLAI MUNKATERV KODÁLY ZOLTÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA

ÖKOISKOLAI MUNKATERV KODÁLY ZOLTÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA ÖKOISKOLAI MUNKATERV KODÁLY ZOLTÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA 2012-2013 Ökoiskolai munkaterv Mottó: Az ökológia lényege éppen az, hogy miként lehet kielégíteni a különbözőségében teljes világ lakóinak igényeit,

Részletesebben

ÓRAVÁZLAT Készítette: Tantárgy: Évfolyam: Tematikai egység: Témakör: Az óra célja és feladata: Módszerek: Munkaformák: Szemléltetés: Eszközök:

ÓRAVÁZLAT Készítette: Tantárgy: Évfolyam: Tematikai egység: Témakör: Az óra célja és feladata: Módszerek: Munkaformák: Szemléltetés: Eszközök: ÓRAVÁZLAT Készítette: Antalffy Zsuzsanna (kiegészítette Bubernik Eszter) Tantárgy: Erkölcstan Évfolyam: 6. Tematikai egység: A technikai fejlődés hatásai Témakör: Ökológia Az óra célja és feladata: Megismerni

Részletesebben

IDEGEN NYELVI MUNKAKÖZÖSSÉG M U N K A T E R V E

IDEGEN NYELVI MUNKAKÖZÖSSÉG M U N K A T E R V E IDEGEN NYELVI MUNKAKÖZÖSSÉG M U N K A T E R V E 2012/2013-as tanév Készítette: Jóváhagyta: Czirják Attila mk.vez. Törökné Ofella Katalin igazgató Az idegen nyelvi munkaközösség tagjai: Angol nyelv: Czirják

Részletesebben

Kelenvölgyi Általános Iskola 1116 Budapest, Kecskeméti József u. 14. Otthon az erdıben pályázat. Beszámoló

Kelenvölgyi Általános Iskola 1116 Budapest, Kecskeméti József u. 14. Otthon az erdıben pályázat. Beszámoló Kelenvölgyi Általános Iskola 1116 Budapest, Kecskeméti József u. 14. Otthon az erdıben pályázat Beszámoló Márciusban a felsı tagozatos diákokkal két órát töltöttünk el az iskolakertben, felmértük a kert

Részletesebben

Éves beszámoló a TÁMOP A-12/ számú projekthez kapcsolódóan

Éves beszámoló a TÁMOP A-12/ számú projekthez kapcsolódóan Éves beszámoló a TÁMOP-3.3.14A-12/1-2013-102 számú projekthez kapcsolódóan A Jászsági Napsugár Waldorf Óvodáért és Iskoláért Egyesület és a Bíborka Alapfokú Művészeti Iskola a Testvériskolai kapcsolatok

Részletesebben

KÖRNYEZETVÉDELEM a Karinthy Frigyes Általános Mővelıdési Központban 1048 Budapest, Hajló u. 2-8.

KÖRNYEZETVÉDELEM a Karinthy Frigyes Általános Mővelıdési Központban 1048 Budapest, Hajló u. 2-8. KÖRNYEZETVÉDELEM a Karinthy Frigyes Általános Mővelıdési Központban 1048 Budapest, Hajló u. 2-8. Budapest legészakibb szélén, Újpesten a káposztásmegyeri lakótelep elsı és eddig egyedüli komplex intézménye,

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA NAGYBAJOMI ÁLTALÁNOS MŐVELİDÉSI KÖZPONT CSOKONAI VITÉZ MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA és a Pálmajori és Jákói Tagiskola

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA NAGYBAJOMI ÁLTALÁNOS MŐVELİDÉSI KÖZPONT CSOKONAI VITÉZ MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA és a Pálmajori és Jákói Tagiskola KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA NAGYBAJOMI ÁLTALÁNOS MŐVELİDÉSI KÖZPONT CSOKONAI VITÉZ MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA és a Pálmajori és Jákói Tagiskola 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve

Részletesebben

Kincsünk az energia. A három hetet meghaladó projekt tervezett programjai november 3 21.

Kincsünk az energia. A három hetet meghaladó projekt tervezett programjai november 3 21. Kincsünk az energia A három hetet meghaladó projekt tervezett programjai 2014. november 3 21. A témaválasztás indoklása: Iskolánkban kiemelt nevelési feladat a környezetvédelem. Ezzel a projekttel igyekszünk

Részletesebben

TERMÉSZETTUDOMÁNYI MUNKAKÖZÖSSÉG TANÉV

TERMÉSZETTUDOMÁNYI MUNKAKÖZÖSSÉG TANÉV TERMÉSZETTUDOMÁNYI MUNKAKÖZÖSSÉG 2018-2019.TANÉV A MUNKAKÖZÖSSÉG TAGJAI NÉV Mihály Anikó Békésiné Katona Tünde Nyerges Zoltán Liskáné Farkas Angéla Várnai Beáta TANTÁRGY földrajz kémia fizika kémia A természettudományi

Részletesebben