Bevezetõ. Lapunk megjelenését támogatja:

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Bevezetõ. Lapunk megjelenését támogatja:"

Átírás

1 VIII. évfolyam, 5. szám március 14. P A A N O R Á M

2

3 P A A N O Kiadó: Panoráma Média Kft Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.: (53) cegledipanorama.hu Lapunk megjelenését támogatja: R Á M Lapigazgató-főszerkesztő: Krizsán Ervin Tel.: (20) Szerkesztő: Krizsán Anett Megjelenés: minden páratlan hét pénteken Következő lapzárta: március 24. hétfő Terjesztési reklamáció: 06/ Példányszáma: db ISSN Nyomdai munkák: START Nonprofit Kft., Nyíregyháza Felelős vezető: Balogh Zoltán vezérigazgató Bevezetõ március idusán ünnepel az ország. Mert valóban van okunk az ünneplésre. Március 15-e nem csak a természetben, de a szívünkben is a tavasz beköszöntét jelzi. Ahogy az 1848-as forradalmároknak, úgy számunkra is itt az idő, hogy feladjuk a kishitűségünket, és elhiggyük, boldogulhat a nemzetünk. Bibó István szavaival élve,,a szabadság ott kezdődik, ahol megszűnik a félelem. És ünnepel a városunk, Cegléd is. A nemzeti ünneppel kezdetét veszi az a programsorozat, amellyel 2014-ben Cegléd 650 évvel ezelőtti várossá válására emlékezünk. Méltó nyitány ez, hiszen március 15-e nekünk, ceglédieknek ugyanúgy az identitásunk részét képezi, mint a mezővárosi polgári létünk. Nem véletlen, hogy éppen Cegléden áll, ide hozták Pozsonyból a Zöldfa fogadó erkélyét, melyről Kossuth kihirdette a modern polgári állam alapjait jelentő törvényeket. Hiszen Cegléd a mindennapjaiban is őrzi Kossuth emlékét, és vele annak óhajtását, hogy a magyarok végre kezükbe vegyék a sorsukat, és ne mástól várják a boldogulásukat. Ez a kossuth-i örökségünk, amit olyan büszkén és féltve őrzünk: a saját sorsunk tudatos és felelős alakításának igénye. Ennek a városunkat jellemző életérzésnek az elismerése az, hogy hamarosan a nemzet szellemi örökségének a részét képezheti a ceglédi Kossuth-kultusz. Cegléd Város Önkormányzata nevében tisztelettel hívom a város polgárait az es forradalom és szabadságharc 166. évfordulójának ceglédi ünnepi eseményeire, ünnepeljünk együtt március 14-én és 15-én! FÉSŰS FERENC Cegléd Város Önkormányzata Kulturális, Oktatási és Népjóléti Bizottságának elnöke

4

5 Fotók: Töreki Zsolt A hónap beruházója AZ INFINEON TECHNOLOGIES Cegléd Kft. A hónap beruházója Díj"-at kapta Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől a Nemzetgazdasági Minisztérium budapesti székházában március 7-én. Az elismerés átadásakor a miniszter hangsúlyozta: a díjak odaítélésével szeretnék a magyar sikerekre, a sikeres vállalkozásokra ráirányítani a figyelmet. Kiemelte: az ország számára többlethasznot, munkahelyet hozó vállalkozások számíthatnak a kormány segítségére. Az Infineon Technologies vállalatcsoport az ipari alkalmazású félvezetők fejlesztésében és gyártásában több területen vezető szerepet tölt be, leányvállalatain keresztül világszerte több mint munkatársat foglalkoztat, árbevétele a 2013-ban lezárult üzleti évben elérte a 3,9 milliárd eurót. A vállalatcsoport új, 65,6 millió euró értékű beruházást valósít meg Cegléden, amely a vállalat egyik legjelentősebb európai bővítése. Az 533 új munkahelyet létesítő beruházáshoz még egy tavaly októberi kormánydöntés szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium nyújt támogatást. A támogatási szerződést Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Jörg Spiegel, az Infineon Technologies AG alelnöke írta alá a Nemzetgazdasági Minisztériumban. A gyártás teljes felfutásával a cég 1050 főre bővíti a foglalkoztatottak számát 2018-ig. Fotó: Szokolai Attila Gazdafórum Nyársapáton A KLÍMAVÁLTOZÁS MIATT MA MÁR öntözés nélkül nem lehet sikeresen mezőgazdasági termelést végezni, el kell tehát kezdeni a tudatos vízgazdálkodást. Ezzel a mezőgazdasági kibocsátást 30 %-kal lehetne megnövelni. Minderről Jakab István, a parlament alelnöke, a Magosz elnöke beszélt március 6-án a nyársapáti gazdafórumon, ahol a települési agrárgazdasági bizottság tagjait is megválasztották. Jakab István elmondta: a mezőgazdaság éves kibocsátása Magyarországon jelenleg 2650 milliárd forint, ez az összeg lehetne harmadával több a sikeres vízgazdálkodással vagyis a termőföldek öntözésével. A tervezés és a munkák már el is kezdődtek, utóbbi a közmunkaprogram keretében. A feladat az, hogy ahol sok van, onnan elvezessék a vizet oda, ahol viszont nincs, vagy kevés. Ehhez meg kell építeni és működtetni kell a tározókat, közműveket. A régi gazdabálok hangulatát idéző találkozón kulturális bemutatót is láthattak a résztvevők, felszólalt Nyársapát polgármestere, Kis Miklós és Földi László a térség országgyűlési képviselője is köszöntötte a gazdákat.

6 Hírek Művészetek Napi rendezvények PATKÓS IRMA SZÍNMŰVÉSZNŐ 114. születésnapja alkalmából rendezett Művészetek Napi ünnepséget a ceglédi önkormányzat és a Patkós Irma Színház március 7-én a Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár kamaratermében. A zenés ünnepi műsorban a színház növendékei mellett meghívott színészvendégek is részt vettek. Másnap 8-án délelőtt pedig a Patkós Irma hagyatéka című kiállítás felújítása alkalmából rendeztek megemlékezést a Kossuth Múzeumban. Fotó: Kisfaludi István Fotó: Krizsán Ervin Szól a Mária Rádió MÁRCIUS 6-ÁN DÉLUTÁN 16 ÓRAKOR elindult a ceglédi Mária Rádió adása az FM 88.3-as frekvencián. A napi 4 órában óra között az Eötvös téri ceglédi stúdióból élő adásban megszólaló adás önkéntesek közreműködésével dolgoz fel ceglédi témákat. A tervek szerint lesz irodalmi és gyermekműsor is. Az első adásban a műsorvezetők: Bokros Levente, Varga Sándor, Ábrahám Anett, Szász Tamás mutatkoztak be, de Földi László polgármester is köszöntötte a hallgatókat és a rádió munkatársait. A stúdiót megáldotta Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök és adásba került a rádió 25 lelkes, fiatal önkéntese is. A ceglédi Mária Rádió javára március 9-én a katolikus templomban Pitti Katalin operaénekes és Virágh András orgonaművész adott jótékonysági koncertet.

7 Hírek Fórum a szenvedélybetegségről A CEGLÉDI KISTÉRSÉGI SZOCIÁLIS Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ Szenvedélybetegek Közösségi Ellátása február 26-án rendezte meg második alkalommal kerekasztal megbeszélését, melynek témája a lelki egészségvédelem, a szenvedélybetegségek megelőzése és kezelése volt. A meghívott előadók Hegedűs Ágota alpolgármester, Török Csaba r. alezredes, Dr. Horváth Melinda pszichiáter, Füle Ágnes pszichológus, Kis Gyula pedagógus, Szalóki Levente szenvedélybeteg segítő, Kótabéné Ruda Gyöngyvér szakmai vezető voltak. A megbeszélés célja a közös gondolkodás és együttműködés a ceglédi problémák megoldása érdekében. - A szenvedélybetegség olyan veszélyt jelent a fiatalokra is, amely sok esetben visszafordíthatatlan. A kábítószer tekintetében a legjobb megoldás az volna, ha magát az igényt lehetne megszüntetni, mert ha nincs drogfogyasztó, akkor nincs kinek eladni a drogot. A szenvedélybetegség nem csak egyéni probléma, hanem a beteg egész családját és annak környezetét is érinti. hangzott el. Mikulásiné Oláh Ágnes az intézmény vezetője felhívta a figyelmet a családsegítő szolgálaton belül működő Szenvedélybetegek Közösségi Ellátására. Kiemelte, hogy a megelőzés tekintetében nagyon fontos a korai felismerés és a külső segítségkérés. GALAMBOSNÉ SZEGEDI SZILVIA Nem csak a húszéveseké a világ FERGETEGES FARSANGI MULATTSÁGOT rendezett február 27-én az otthon lakóinak a Ceglédi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ Idősek Otthona. Az intézmény vezetője Mikulásiné Oláh Ágnes mellett Földi László országgyűlési képviselő, polgármester is köszöntötte az időseket. Az eseményen nem csupán az otthon lakói adták elő produkciójukat, hanem az ott dolgozók is aktívan részt vállaltak a szereplésben. Megelevenedett a veresegyházi asszonykórus, a Beatles, stand up comedy és zenés divatbemutató is színesítette az előadásokat, örökzöld és mai slágerek kíséretében. Az ezt követő mulatságról természetesen a farsangi fánk sem hiányzott. Az idősek megfiatalodva, kifulladásig mulattak az élőzenés rendezvényen. GALAMBOSNÉ SZEGEDI SZILVIA dr. Baranyi Klára fõorvos pszichiátriai és pszichoterápiás magánrendelése Cegléd, Magyar u. 14. Kedd - Csütörtök: óra Cegléd, Ady E. u. 16. Hétfõ: Bejelentkezés:

8 Elhunyt Baldavári László ÉLETÉNEK 88. ÉVÉBEN MÁRCIUS 10-ÉN elhunyt Cegléd életének jeles alakja Baldavári László, akit az önkormányzat a város kulturális fejlődéséért végzett kimagasló tevékenységéért 2012-ben díszpolgárrá avatott. B a l d a v á r i László Bék é s c s a b á n született. Budapesten végezte kereskedelmi és közgazdasági tanulmányait ben költözött Ceglédre, és a Róna Vendéglátó Vállalat főkönyvelője lett. A cserkészmozgalomba 1941-ben kapcsolódott be először. A rendszerváltozás után a ceglédi cserkészcsapat vezetője lett. A Kárpáti Aurél Irodalmi Asztaltársaság alapító tagja volt. A ceglédi katolikus plébánia lapját, a Harangszót több évig szerkesztette. Tagja volt a Magyar Katolikus Újságírók Szövetségének. Összegyűjtött verseinek válogatásából 2004-ben jelent meg kötet Ébren is álmodunk címmel. Baldavári Lászlót a város saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek. Fotó: Kisfaludi István Forrás: ctv.hu Hírek Fotó: Kisfaludi István Születésnapján köszöntötték A KOSSUTH GIMNÁZIUM LEÁNYKARÁNAK próbáján köszöntötték Soltészné Lédeczi Judit karvezetőt 70. születésnapja alkalmából március 1-jén barátai, kollégái és a kórus tagjai a Gimnázium dísztermében. Kiállítás Orgoványban MÁRCIUS 7-ÉN TÓTH ISTVÁN ceglédi fotóművész kiállításával nyílt meg az Orgoványi Művelődési Házban kialakított Integrált Közösségi Szolgáltató Tér. Az ünnepélyes átadón köszöntőt Dr. Lóczi Boglárka, Orgovány polgármestere és Eperjesi Tamás, a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet Főigazgató helyettese mondott. Az ünnepi program része volt a Balázs Béla-díjas Érdemes Művész, Az Évszázad Kiváló Fotóművészének kiállítása, ahol Földi László, Cegléd polgármestere ajánlotta a kiállítást. Fotó: Szokolai Attila

9 Fotó: Mirage Film Studio Újabb filmet forgattak egy ceglédi tanyán ÚJABB FILMET EZÚTTAL TELEVÍZIÓS kisjátékfilmet forgattak a múlt héten egy ceglédi tanyán. Az MTVA támogatásával készült Agapé című alkotást négy napig rögzítette a stáb. - Bánovits Ottó külföldön elismert fiatal rendező, aki először dolgozik Magyarországon. mesélte lapunk munkatársának Dreissiger László, a filmet forgató Mirage Filmstúdió gyártásvezetője, aki azt is elmondta a több tucat magyarországi tanya közül azért szeretett bele a rendező a Fertályos határnál lévőbe, mert mindentől távol van és minden a film koncepciójának megvalósításához fontos elem is rendelkezésre állt. A 20 perces dráma egy idős, zárkózott házaspár életéről, kapcsolatáról, egy már letűnt korszak a tanyai életforma utolsó képviselőiről szól, főszereplői Lukács Andor és Lázár Kati ismert színészek. - A stáb munkáját nagyon sok ceglédi segítette köszönte meg a helyiek hozzáállását a gyártásvezető. - Elsőként kell említenem Farkas Mártát a tanyagondnoki szolgálat vezetőjét, ő segítette a helyszín kiválasztását és a négy nap alatt mindenben rendelkezésünkre állt. De sok más lelkes, segítőkész ember segítette a produkciót, a tanyán élő Terecskei Jánosné Juliska nénitől, a tulajdonos Füle doktorig, Lővey Sándortól, aki lovat hozott és tanított be a forgatásra, Kovács József főkertészig, vagy a szomszéd föld bérlőjéig sok ceglédi tett hozzá a munkánkhoz. Cegléd az Utazás 2014 Kiállításon A FEBRUÁR 27-TŐL MÁRCIUS 2-IG a Hungexpon 37. alkalommal megrendezett turisztikai vásáron Cegléd is képviseltette magát. A négy nap alatt nagyon sok érdeklődő belföldi és külföldi kereste fel a város standját. Népszerűek voltak kiadványaink, valamint sokan kíváncsiak voltak az idei évre vonatkozó eseménynaptárra is. Természetesen nem maradhatott el, a már hagyománynak számító laskatészta-osztás sem, mellyel az idén hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Bor- és Laskafesztiválra invitáltuk a vendégeket. tájékoztatták lapunkat a szervezők. TÁPIÓ-TECH Bt. Acélszerkezet Gyártó-Szerelő, Műszaki Bt. Tápiószele, Virág u.11. Tel.Fax.: (53)

10 10. oldal A hölgyeket köszöntötték Csaknem 1000 hölgy fogadta Cegléden a város nőnapi köszöntését. Az ünnepséget idén rendhagyó módon a Gál József Sportcsarnokban tartották meg, a regisztrációs jegyek ugyanis egy nap alatt elfogytak az eredetileg a színházterembe tervezett eseményre. A szervezők így a kétszer akkora befogadóképességű sportcsarnokba helyezték át az ünnepséget, amely így is zsúfolásig megtelt. nincs kétségem afelől, hogy a nők évszázadát éljük. kezdte beszédét Földi László. - Szerte a világban, sorban lépnek tudományágak, művészeti irányzatok, hivatásrendek, vállalatok és államok élére az okos, erős nők, akik ugyanakkor megtartják elkötelezettségüket feleségként, anyaként is. Úgy gondolom, hogy a legtöbb nő nem akar választani a tűzhely és a munkahely között. Ezért kell a nők speciális helyzetére érzékeny döntéseket Hírek hozni kormányzati szinten is. hangzott el az ünnepségen. Ezt követően a hölgyeket virággal köszöntötték. A polgármesteri köszöntőt Gergely Róbert Azok a fehér éjszakák című előadása követte, majd Pál Dénest, a The Voice című műsor győztesét hallhatták az est vendégei. Végezetül Farkas Bálint és Bálint Emese nőnapi műsorát tekinthették meg. Cegléden egyébként a Nőnap reggelén, a piacnál ajándékozott a hölgyeknek rendhagyó módon, virág helyett virágmago- Fotó: Kisfaludi István

11 Nyaraljon a napsütötte Görögországban az Olymposi Riviéra népszerû üdülõhelyén Olympic Beachen! Homokos tengerpart, mediterrán vendégszeretet, hangula tos tavernák, számtalan kikapcsolódási lehe tõ ség és a Stefanos ház segítõkész magyar házigazdái várják. Amit a Stefanos Apartman Ház kínál: - színvonalas, tiszta, kényelmes családi apartmanok és 2-3 fõs stúdiók - családias légkör, tágas közös szabadtéri helység, kerti grillezõ - kedvezõ árak, akár már Ft/fõ/éj-tõl* A 70 férõhelyes Stefanos Ház ideális szállás párok, családok és kisebbnagyobb baráti társaságok részére. Látogasson el honlapunkra vagy kérje egyedi ajánlatunkat a 06-30/ vagy 06-30/ telefonszámon. *az ár 1 fõ szállásdíjára vonatkozik elõ- és utószezonban, nem tartalmazza az egyéb kötelezõen fizetendõ költségeket és a megrendelhetõ szolgáltatások díját. kat Földi László polgármester és Rimóczi Gábor, a ceglédi képviselő-testület egyik tagja. Az ajándék szimbolikus volt, azt jelképezve, hogy a nők odaadásából, gondoskodásából élet fakad. Előtte való nap pedig az MSZP ceglédi szervezete férfitagjai lepték meg már hagyományosnak mondható módon a főposta környékén, az arra sétáló hölgyeket egy-egy szál szegfűvel az önkormányzati képviselő Nagy Tamással az élen. Fotó: Kisfaludi István Nagy siker a kocsmakvíz MÁRCIUS 10-ÉN A JAZZ CAFÉBEN került megrendezésre az első Quiznight, amely egy 7 városban 19 helyszínen zajló országos ren- Fotó: Kisfaludi István dezvénysoro- zat egyik állomása. A játékban 9 csapat 50 tagja mérte össze tudását két és fél órában a legkülönfélébb témákban, mint például a történelem, alapműveltség, popkultúra, filmtörténet, sport, sorozatok/rajzfilmek, irodalom, földrajz, informatika, gazdaság Süveges András játékmester vezetésével. A jó hangulatú, ingyenes játék folytatódik, az első fordulóban résztvevő nyertesek italnyereményeket kaptak.

12 Hírek Cegléden tartották a járási polgárőr bált CEGLÉDEN RENDEZTÉK MEG A MÁSODIK polgárőr bált az Imregi Rendezvényházban március 1-jén. A színvonalas estet Ceglédberceli Polgárőr Egyesület szervezte, így a fővédnök a település polgármestere, Török József volt, aki ünnepi beszédében a polgárőr egyesületek támogatásának szükségességéről szólt. Az eseményen megjelent Földi László, Cegléd polgármestere, aki elmondta: mintegy 500 millióval több támogatás jut idén a polgárőrségeknek. számolt be az eseményekről a miabonyunk.hu. Évet értékeltek IDÉN IS MEGTARTOTTA ÉVÉRTÉKELŐ közgyűlését a Cegléd Bedei Polgárőr Egyesület. Gigor István az egyesület elnöke elmondta, hogy a múlt évben számos városi ünnepségen, többek között a Laska Fesztivál, a Kossuth Napok, a Ceglédi Advent rendezvényeken biztosították a helyszínt. Tevékenységük között szerepel még, hogy idős, beteg embereket is meglátogatnak. Gigor István kiemelte, hogy sok problémát okoz a DPMG Zrt. tulajdonában lévő kiserdőt károsító személyek tevékenysége. Az eseményen kitüntetések is átadásra kerültek. A megyétől Keszthelyi Ferenc és Sági Péter részesült elismerésben. A Cegléd Bedei Polgárőr Egyesület szervezetén belül pedig Jana Szilvia és Müller Tamás Péter kapott kitüntetést. GALAMBOSNÉ SZEGEDI SZILVIA Fotó: Miabonyunk.hu Nyolcvannyolc új rendőr a megyében A FRISSEN KINEVEZETT ŐRMESTEREK március 1-jén kezdték meg munkájukat a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén, akik a megye különböző rendőrkapitányságain látnak el szolgálatot. A próbaidős őrmestereket március 7-én a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Dr. Mihály István r. dandártábornok és a Pest Megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Szűcs Lajos köszöntötte. Az újonnan érkezettekkel együtt közel 3200 rendőr teljesít szolgálatot a megyében, ahol 30 %-kal csökkent a a bűncselekmények száma 2013-ban. Gázolajban úszott a főút GÁZOLAJ FOLYT AZ ÚTTESTRE, MIUTÁN egy kamion és egy autó karambolozott március 8- án Ceglédnél a 4-es főút 74-es kilométerszelvényénél közölte az MTI-vel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A közlemény szerint egy autóalkatrészeket szállító, román rendszámú kamion és egy személygépkocsi ütközött. Az autó az ütközés következtében a tetejére borult, a kamionnak pedig kilyukadt az üzemanyagtartálya, amelyből mintegy négyszáz liter gázolaj folyt az úttestre. A gépkocsiban csak a sofőr utazott, aki nem sérült meg. A baleset helyszínére a ceglédi hivatásos tűzoltók vonultak ki. Forrás/Szerző: MTI/Hír24

13 A kommunizmus áldozataira emlékeztek FIATALOK, KÖZÉPISKOLÁSOK JELENLÉTÉBEN emlékeztek meg február 25-én a kommunizmus áldozatairól a városi ünnepségen. - A mai fiatalságnak kötelessége tudni, hogy az akkori fiatalok min mentek keresztül mondta Földi László a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából tartott ünnepségen. Cegléd történetének szégyene, hogy itt volt Közép-Európa legnagyobb szovjet hadifogoly tábora. A gyűjtőtáborban, úton a Szovjetunió felé több mint kétszázezren fordultak meg. Közülük ötezren vesztették itt az életüket az embertelen bánásmód miatt. Ezeknek az embereknek nevük volt, amely fennmaradt, és családjuk, amely hazavárta őket emlékeztetett Földi László. A rendezvényen Bencsik Péter történész az 1956-os forradalom utáni eseményeket, a megtorlást mutatta be a fiataloknak, a Közgazdasági Szakközépiskola diákjai pedig bebörtönzött és mellőzött írók, költők verseiből olvastak fel. Fotó: Kisfaludi István

14 650 éves város 130 éves iskolája k A múlt a jövendő tükre. ossuth Lajos gondolatát választotta mottóul az alapítását egész hetes programsorozattal ünneplő Bem József Műszaki Szakközép- és Szakiskola. A tanulók szabadon választhatnak a felkínált délelőtti és délutáni sport- és kulturális programokból. Gazdag a választék, hiszen játékos vetélkedők, sportversenyek, műhelymunkák, vidám találkozók részesei lehetnek a hét folyamán. Az ünnepélyes megnyitót Fotók: Kisfaludi István emlékezetessé tette az iskola volt diákjának, Ozsgyáni Mihály színésznek a fellépése és visszaemlékezése az iskolai évekre. A volt diákok közül Tom White is visszalátogatott, hogy barátaival udvari koncertet adjon a mai diákoknak és a Határtalanul pályázat keretében az iskolába látogató székelyudvarhelyi tanulóknak. A tanárok a kedd délutáni Jó ismét veletek! című rendezvényen várták egy kis nosztalgiázásra volt kollégáikat. Az ünnep nemcsak az iskoláé, hanem a városé is, így kerül sor 4 város részvételével egy nemzetközi kézilabdatornára a Gál József Sportcsarnokban, és Cegléd minden középiskolájának részvételével a Történelmi séta a 650 éves városban című vetélkedőre, mely után divatbemutató és táncház is szórakoztatja a vendégeket. Az iskola- és szakmatörténeti kiállítás, a művésztanárok tárlata, valamint a pályázati terem az érdeklődő városlakók előtt is nyitva áll. Az ünnepségsorozat méltó lezárása március 15-ének az erdélyiekkel való közös megünneplése, a gálaműsor és az esti fáklyás felvonulás. FERNENGEL KATALIN igazgató

15 Hírek Ruttner György házi őrizetben MINT JOVÁN LÁSZLÓ ÜGYVÉD az MTI megkeresésére megerősítette a Budapesten praktizáló, de Ceglédbercelen élő Ruttner György ügyvédet március 6-án őrizetbe vette és gyanúsítottként kihallgatta a Budapesti Nyomozó Ügyészség. Ruttner megalapozott gyanú szerint és között több alkalommal kötött letéti megállapodást ügyfeleivel, majd az ügyvédi letétként átvett összegekkel később nem számolt el, hanem sajátjaként rendelkezett velük. A Budapesti Nyomozó Ügyészség a férfit különösen nagy értékre üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette, ügyvédi visszaélés bűntette és más bűncselekmények miatt vette őrizetbe és a Budai Központi Kerületi Bíróság döntése szerint házi őrizetbe került. A Blikk szerint kényszerfogsága egyben most menedéke is lehet, amely védelmezi is az esetleges gyilkosaitól, ugyanis a sztárok ügyvédjét bérgyilkosok akarják eltenni láb alól, ezért hetekig védő őrizet alatt dolgozott és élt családjával. Az Országos Rendőr-főkapitányság megerősítette a Blikk értesüléseit, mondván: Ruttner Györgynek valóban a rendőrség biztosított védelmet, a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlya, valamint nemzetközi jellegére tekintettel, a fennálló fenyegetettség reális léte miatt. A lap úgy tudja, az NNI emberölés előkészületének megalapozott gyanúja miatt továbbra is nyomoz az ügyben, vagyis valószínű, nem találták még meg a vélelmezett bérgyilkosokat. Forrás: MTI, Blikk-információ Keresik a törteli templomrablót! LOPÁS BŰNTETT ELKÖVETÉSÉNEK megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen a Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. A törteli plébános tett bejelentést a rendőrségen, miszerint február 25-éről 26-ára virradóra ismeretlen tettes bement a Szent István téren lévő katolikus templomba és onnan kelyheket, gyertyatartót illetve oltárfeszületet tulajdonított el. A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kéri a lakosság segítségét, hogy amennyiben a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban érdemi információval rendelkeznek, értesítsék a Ceglédi Rendőrkapitányság ügyeletét az 53/ os telefonszámon. Két teherautónyi fát lopott A CEGLÉDI RENDŐRKAPITÁNYSÁG eljárást folytat H. Ferenc Dávid 20 éves ceglédi lakossal szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A férfi egy szolnoki lakos feljelentése szerint tavaly április vége és február 25. közötti Cegléd, Szúnyogos területén lévő erdőből hozzávetőlegesen 55 köbméter vegyes fát engedély nélkül kivágott és eltulajdonított. A nyomozók beazonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható H. Ferenc Dávidot, akit elfogtak, előállítottak és gyanúsítottként hallgattak ki. Lakások eladók: m 2 Garázs és parkolási lehetőség. A központhoz közel, csendes udvar, saját kert. Irodák, üzlethelyiségek. Bérelhető is. 20/ HALMY- UDVARHÁZ Porta Hungária Kft.

16 Jókai utca 1. Ady Endre u. Kisfaludy u. Széchenyi út Új helyünkön, a megszokott színvonalon várjuk kedves vásárlóinkat! Kossuth Ferenc u. Rákóczi út Köztársaság u. Jókai u. Teleki u. Perc u. Clemens Optika 2700 Cegléd, Jókai u. 1. Mobil: / Tel.: 53/ Fax: 53/ Nyitva tartás: Hétfő-Péntek: , Szo:

17 Választások oldal Csalások, milliós büntetések Március 6-án tartotta meg sajtónyilvános ülését a Pest megyei 12. választókerület választási bizottsága az országgyűlési választásokon induló jelöltek nyilvántartásba vételéről. A nyolc tagú bizottság 17 napirendi pontban hozott döntést. avégleges eredmények szerint 17 jelölt kapta meg a zöld utat az induláshoz, hat jelölt nyilvántartásba vételét viszont elutasították. A Zöld Párt, a Szociáldemokrata Párt, a Tempo Párt, a Szabad Magyarok Pártja, az Új Magyarország Párt, Nemzeti Érdekekért Párt jelöltjei kevés ajánlást gyűjtöttek össze, vagy azok hibásak voltak, ezért nem volt meg az 500 érvényes aláírás. Több jelölt közülük nemcsak hiányosan, de nem is határidőre adta le az íveket, ezért bírságot szabtak ki rájuk. Egy ív esetében ez a törvény szerint Ft. Két esetben egyegy ív nem került leadásra, de az Új Magyarország Párt több mint 2,2 millió forint bírságot fizethet. A Keresztény Magyarok Pártja jelöltje pedig a 250 ívből egyet sem vitt vissza, ezért több mint 12 milliós bírságot kellett kiszabnia a bizottságnak. A bírság és mértéke a bizottság tagjait is megosztotta, az ellenzéki tagok felvetették, hogy nem helyeselhető figyelmeztetés nélkül megbüntetni valakit, aki esetleg önhibáján kívül nem tudta visszahozni az íveket, vagy akár csak 5 perccel késett a leadással. Az ilyen esetekben inkább kizárással kellene élni, a törvény azonban erre nem ad lehetőséget. A választási bizottság két esetben is javasolta a helyi választási irodának, hogy büntetőfeljelentést tegyen választási csalás ügyében. A Szabad Magyarok Pártja és a Nemzeti Ér- ORSZÁGGYÛLÉSI KÉPVISELÕK VÁLASZTÁSA április. 6 PEST megye 12.sz. OEVK (Cegléd) jelöltjei Jelölt neve INDULHAT Jelölt állító Földi Áron LMP Laczkó Józsefné JESZ Fenyvesné Dr. Nádas Katalin Csilla MRPP Dr. Horváth Melinda Erzsébet ÉLÕLÁNC Romhányiné Dr. Balogh Edit MSZP,EGYÜTT,DK,PM,MLP Volner János JOBBIK Cseh Mihály Attila SZOCIÁLDEMOKRATÁK Vágó Tibor István SMS Cseriné Demeter Bernadett FÜGGETLEN KISGAZDAPÁRT Erdei Tünde MGP Keskeny Rudolfné MCP Kovács László A HAZA NEM ELADÓ MOZGALOM PÁRT Gyulai Lajos MKSZU Facskó Szilveszter MSZDP Bán Zsolt ÖP Földi László FIDESZ,KDNP Papp Viktor SEM Jelölt neve Sütõ Edina Geda Éva Spitz Judit Tóth Dániel Törökné Juhász Ilona Koltai Péter NEM INDULHAT Jelölt állító SZMP NEMZETI ÉRDEKÉRT PÁRT SZDP ZÖLDEK TEMPO ÚMP dekért Párt ívein ugyanis vélhetően hamisított aláírások is szerepelnek. Az előbbi párt ajánlásai között például egy másik párt jelöltjének az ívekről ismert aláírása is szerepel. A bizottsági ülésen jelenlévő egyik jelölt javasolta: érdemes lenne megvizsgálni, vane átfedés a jelöltek ajánlásai között, mert az adathalászok csalását bizonyítja. Az ülésen Szabó László az ellenzéki Összefogás által a bizottságba delegált tag felvetette azt a logisztikai problémát, miszerint a választás lebonyolításában nehézséget okozhat a szavazat-

18 számláló bizottságok extrém létszáma. Ugyanis a törvény szerint minden nyilvántartásba vett párt minden szavazókörbe 2-2 főt delegálhat, ami 17 jelölt esetén, a kijelölt tagokkal együtt majd 40 főt jelenthet, miközben a legtöbb szavazóköri helyiségben még öten is alig férnek el. Dr. Diósgyőri Gitta a helyi Választási Iroda vezetője válaszában elmondta, hogy felkészültek az ilyen jellegű esetleges problémák megoldására. Lapunk megkereste miután a Keresztény Magyarok Pártjának jelöltjét nem sikerült elérnünk az Új Magyarország Párt képviselőjét a kiszabott bírság ügyében. Táncsics Péter elmondta, hogy még a március 3-a 16 órai jogvesztő hatályú határidő előtt telefonon megkerestük a Nemzeti Választási Irodát, ahol azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a határidő után 72 óra lehetőségünk van visszavinni az íveket. Ez különösen azokra a pártokra vonatkozik, akiknek nem sikerült összegyűjteni az 500 érvényes aláírást, vagy nem is adtak le nyomtatványt. A szóvivő elmondta: érthetetlen számunkra, a helyi választási iroda döntése, ennek értelmében fellebbeztünk is ellene. Ismeretlen aláírásgyűjtő MÉG CSAKNEM EGY HÓ- NAP VAN HÁTRA az országgyűlési választásokig is, de Cegléden már megkezdődött az őszi önkormányzati választási kampány. Ifj. Károly Ferenc, a ceglédi 5. számú választókerület önkormányzati képviselője (Ceglédért Független Egyesület) nyílt levelet juttatott el lapunkhoz arról, hogy ismeretlen aláírásgyűjtő személyek február óta a választókerületemben azt a valótlan hírt terjesztik, hogy nem kívánok elindulni az őszi önkormányzati választáson és szavazzanak más jelöltre, akinek a nevét is közlik a lakosokkal. A képviselő polgári pert fontolgat és az önkormányzati választási kampány megkezdésekor bejelentést teszek a Helyi és a Nemzeti Választási Bizottságnál választási csalás előkészülete és esélyegyenlőség megsértése miatt. Csökkentse fûtési költségét kiváló minõségû Ablak - ajtó, redõny cseréjével Tetõsík ablakok pl: 78x118 burkoló kerettel Ft/db Fakro Fénycsatorna Ft/db Padlásfeljárók 70x120 hõszigetelt Ft/db Dekorfóliás ajtók Mûanyag oldalt nyíló ablak 90x Ft/db Rozettás kilincsek 650 Ft/db Csigalépcsõ tömörfa lépcsõfokkal BEVEZETÕ ÁRON GARÁZSKAPU szekcionált, motoros, hõszigelt fehér színû 300cm x 210 cm Ft Redõnyök (igénytõl függõen) mûanyag, alumínium, hõszi - getelt motoros kivitelben, szúnyoghálóval egybeépítve Reluxák, szalagfüggönyök, roletták nagy színválasztékban. BUDA-HÁZÉPÍTÕ KFT. TÜZÉP 2700 Cegléd, Szolnoki út 61. Tel.: 06 53/ , 06 30/ Áraink az áfát tartalmazzák, a készlet erejéig érvényesek. Ablakjavítás Ajtójavítás (jó megoldás nyílászáró csere helyett) 06-30/

19 Választások oldal Kövér László látogatása Cegléden járt március 4-én a Parlament házelnöke, Kövér László, aki a Városházára, majd az Ecseri Kft. fémöntödéjébe látogatott el. A házelnököt Földi László, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője látta vendégül, az öntödében pedig az Ecseri Kft. képviseletében az ügyvezető igazgató Kuttor György fogadta a vendégeket. Fotók: Kisfaludi István aházelnök a látogatás végén sajtótájékoztatót is tartott, melyben elmondta, a as költségvetési ciklusban az Európai uniós támogatás 60 százalékát gazdaságélénkítésre szeretné fordítani a kormány. Azt is közölte, Pest megye hátrányos helyzetű térségei köztük a ceglédi is számíthatnak arra, hogy a kieső uniós támogatást hazai forrásokkal pótolja a kormány. A magyar munkahelyek, a GDP, és az export legnagyobb részét a kis- és középvállalkozások adják, ezért kiemelten fontos, hogy a külföldi és a hazai tőkéből ilyen beruházások jöjjenek létre utalt az Ecseri Kft eredményeire Kövér László a sajtótájékoztatón. A kormány a munkahelyteremtést a gazdaságpolitikáján keresztül tudja támogatni a leginkább, vagyis olyan környezetet kell teremteni, amelyben nő a vállalkozási kedv. Mint elmondta, a következő költségvetési ciklusban az EU a magyar lobbinak is köszönhetően külön forrást biztosít a fiatalok munkanélküliségének csökkentésére hangzott el. A házelnök a 4. sz. főút bővítésével és a 441-es újjáépítésével kapcsolatban elmondta, a kormánynak a legnagyobb erőfeszítéseket az infrastruktúra fejlesztése érdekében kell tennie, hiszen ahol ez megvan, ott nagyobb a beruházási kedv is. Földi László, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője és jelöltje a sajtótájékoztatón arról beszélt, a Dél-Pest megyei térségben a legnagyobb problémát a munkanélküliség jelenti, ami jelenleg 9-10 százalékos. Ezért is fontos az az 1000 milliárd forint, amit a következő 7 éves uniós ciklusban munkahelyteremtésre szánnak habár a Középmagyarországi régió ebből kevesebbet kap. Földi László kiemelte: a város adósságának átvállalásáért a kormány azt kérte, hogy az így felszabadult pénzből az önkormányzat a helyi vállalkozások munkahelyteremtését támogassák.

20 20. oldal Választások 2014 Abonyban és Cegléden is otthon van Választási portré-interjú sorozatunkban lehetőséget biztosítunk a 2014-es országgyűlési választásokon induló képviselőjelölteknek olvasóink előtti bemutatkozásra, programjuk, terveik megismertetésére. Jelen cikkben Földi Áronnal az LMP országgyűlési képviselőjelöltjével készült interjút olvashatják. cegléden születtem 1980-ban. Édesanyám ceglédi, míg édesapám abonyi származású. Magam is oda jártam általános iskolába, majd az egyetem elvégzése után négy évig volt szerencsém az Élőlánc ökopárt színeiben képviselőnek lenni az akkor éppen fejlődésnek induló városban. Végezettségemet tekintve terület- és településfejlesztő geográfus vagyok, az egyetemet Budapesten végeztem. Az élethoszszig tartó tanulás jegyében most államvizsgázom Gödöllőn regionális- és környezeti gazd a s á g t a n szakon. Eddig, területi tervezéssel például városfejlesztési stratégiák írásával és pályázatírással foglalkoztam. Legnagyobb feladatunk az elmúlt években a megújuló energiákkal és az energiatakarékosságot elősegítő EU-s pályázatokkal volt, az ország szinte minden részéről voltak ügyfeleink. Néhány pályázati ötlettel sikerült ceglédi vállalkozásoknak, a kórháznak, de a katolikus templom felújításában is segíteni. - Mióta él Cegléden? - Az az igazság, hogy már 2010 előtt is Cegléden éltem, ezért is lett volna fenntarthatatlan, ha az ökopolitikával Abonyban kívánok tovább foglalkozni. Feleségem (Kerepesi Nóra a szerk.) is a ceglédi kórház fül-orrgégészeti osztályán dolgozik, mint rezidens. Amennyire tudtunk eddig is segítettük a város fejlődését. Például a Czeglédi Közösségi Múzeum (Puskaporos u. 5.) elindításában vállaltunk nagy szerepet. A Hegyi Ferenc ötlete és iránymutatásai alapján létrejött múzeum a helyi gyűjtőknek biztosít lehetőséget a bemutatkozásra. További terveink is a múzeum körül forognak, szeretnénk rendezvényeket szervezni és a kiállítók számát bővíteni. - Az, hogy korábban Abonyban volt, most itt Cegléden képviselő növeli vagy hátráltatja az esélyeit? - Az esélyekről reális képem van. Mikor ben az Élől á n c h o z csatlakoztam tudtam, hogy még Nyugat- Európában sem Fotó: Töreki Zsolt Föld Áron a közösségi múzeum egyik alapítója a megnyitón a legnagyobb pártok a Zöld formációk ben az Élőlánc nem indult a választáson, ekkor lettem LMP-s, úgy láttam Schiffer Andrásék sokkal hatékonyabban tudják a politikai párt szerepét betölteni. Nem dédelgetek reményeket, jelenlegi indulásomnak is inkább választástechnikai okai vannak, Schifferék akkor jutnak be, ha 106 helyen indulunk. Természetesen jó, hogy

Maroslele Község Polgármesterétől

Maroslele Község Polgármesterétől Maroslele Község Polgármesterétől 6921 Maroslele, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 62/256 033 E-mail: marosleleph@vnet.hu Maroslele Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Maroslele Tárgy: Polgármesteri tájékoztató

Részletesebben

Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről

Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről 2014 Szabó Tiborné Az egyesület elnöke Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről Az egyesület jogállása: A polgárőrség önálló civil

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából Tájékoztató az Alapítvány elmúlt éves munkájáról 2012. novemberében a 13. születésnap alkalmából

Részletesebben

MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ 1/162-1/2015/I. Ea: Varga Erika Tárgy: Czirbus Gábor alpolgármester tájékoztatója az előző ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról, eseményekről.

Részletesebben

7285 Törökkoppány, Kossuth L. u. 66. Email: munkaszervezet@koppanyvolgye.t-online.hu Tel.: 84-377-542

7285 Törökkoppány, Kossuth L. u. 66. Email: munkaszervezet@koppanyvolgye.t-online.hu Tel.: 84-377-542 Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. A konferenciáról készült ismertető elérhető az alábbi honlapcímen: www.bathorimuzeum.hu/közérdekű információk/pályázatok

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. A konferenciáról készült ismertető elérhető az alábbi honlapcímen: www.bathorimuzeum.hu/közérdekű információk/pályázatok Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága 1388 Budapest Pf. 82 Pályázati azonosító: 3508/01085. SZAKMAI BESZÁMOLÓ A Magyar Nemzeti Múzeum 3508/01085. számú pályázati azonosítóval jelölt pályázata 290.000,-

Részletesebben

Dunavecse Város Önkormányzat Képviselő Testületének. 2013. évi M U N K A T E R V E

Dunavecse Város Önkormányzat Képviselő Testületének. 2013. évi M U N K A T E R V E Dunavecse Város Önkormányzat Képviselő Testületének 2013. évi M U N K A T E R V E 2013. január 30. (szerda) 15 óra 2.) Javaslat a városi rendezvények, ünnepségek előkészítésére vonatkozó elképzelések pontosítására,

Részletesebben

ÍGY VÁLASZTOTTUNK. keményen számon kérjük az adóelkerülést. A célunk az, hogy többen fizessünk, és kevesebbet.

ÍGY VÁLASZTOTTUNK. keményen számon kérjük az adóelkerülést. A célunk az, hogy többen fizessünk, és kevesebbet. ÍGY VÁLASZTOTTUNK Az igazi munka csak most kezdõdik! Tervek és lehetõségek az országgyûlési választás után A választókerületünkben élõk Sági Istvánt, városunk képviselõ-testülete pénzügyi és városfejlesztési

Részletesebben

J e l e n t é s. Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat alapító okiratának módosítása megtörtént.

J e l e n t é s. Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat alapító okiratának módosítása megtörtént. Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. J e l e n t é s a lejárt határidejű testületi határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat két ülése közötti időszak fontosabb eseményeiről

Részletesebben

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2009-2010-es tanévre

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2009-2010-es tanévre Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2009-2010-es tanévre Készítette: a PIGYÖ képviselő-testülete és Oláhné Horváth Ildikó a Pigyö patronálója Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat

Részletesebben

A szavazóköri jegyzőkönyvek adatai alapján a választás szavazókörönkénti eredményeiről alábbiak szerint tájékoztatom az érdeklődőket.

A szavazóköri jegyzőkönyvek adatai alapján a választás szavazókörönkénti eredményeiről alábbiak szerint tájékoztatom az érdeklődőket. A 2014. április 6.-ai országgyűlési választás eredményei Kisbéren 2014. április 6.-án rendben, az előírásoknak megfelelően, sikeresen lebonyolítottuk az általános országgyűlési választást Kisbéren. Rendkívüli

Részletesebben

MAGLÓD 6 Vendégünk volt Lezsák Sándor A magyarság sorskérdései szerepeltek a középpontban azon az előadáson, amelyet Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke tartott a MagHázban

Részletesebben

20/2017.(I.26.) sz. képviselő-testületi határozati javaslat a két ülés között végzett munkáról

20/2017.(I.26.) sz. képviselő-testületi határozati javaslat a két ülés között végzett munkáról 20/2017.(I.26.) sz. képviselő-testületi határozati javaslat a két ülés között végzett munkáról Túrkeve Város Képviselő-testülete a két ülés között végzett munkáról szóló tájékoztatót elfogadja. Erről értesülnek:

Részletesebben

9.00 a Széchenyi emléktáblánál (Hősök tere 7.) néma koszorúzás egy szál virággal

9.00 a Széchenyi emléktáblánál (Hősök tere 7.) néma koszorúzás egy szál virággal KOSZORÚZÁSOK ÉS MEGEMLÉKEZÉSEK OKTÓBER 19-én pénteken 9.30 a Romek emlékoszlopnál (Szentpéteri kapu) Közreműködnek a Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói 10.30 Ünnepi műsor a Miskolci Egyetemen 12.00

Részletesebben

KIVONAT. Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

KIVONAT. Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. KIVONAT Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. A Képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot

Részletesebben

Ikt.szám: /2014.

Ikt.szám: /2014. Ikt.szám: 1126-1/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 15-én 15 00 órai kezdettel tartott közmeghallgatásáról Készült: Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Tömör István Balatonkenese Város polgármestere

Tömör István Balatonkenese Város polgármestere POLGÁRŐR EGYESÜLET BALATONKENESE-BALATONAKARATTYA 8174. Balatonkenese, Vörösmarty tér 8. e-mail: balatonkenese.polgarorseg@gmail.com Tel.: 06-30-621-58-71 Iktsz: 36/2013/05 Tömör István Balatonkenese Város

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Szentkirály Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 13-án (csütörtökön) 17,00 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Szabó Gellért polgármester,

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére 10220-1/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzata 2010. évi rendezvénytervének elfogadása

Részletesebben

Nagy Előd festő- és éremművész, Nagy Botond fotós. 2012. november 19-én, hétfőn 18 órára. kiállításának megnyitójára

Nagy Előd festő- és éremművész, Nagy Botond fotós. 2012. november 19-én, hétfőn 18 órára. kiállításának megnyitójára A Kozák téri Közösségi Ház és a kiállító tisztelettel meghívja Önt és kedves családját, barátait Nagy Előd festő- és éremművész, valamint fia Nagy Botond fotós kiállításának megnyitójára 2012. november

Részletesebben

J e g y zőkönyv HOB 3/2011/EL (HOB 5/ /EL)

J e g y zőkönyv HOB 3/2011/EL (HOB 5/ /EL) HOB 3/2011/EL (HOB 5/2010-2014/EL) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága Ellenőrző albizottságának 2011. április 28-án, csütörtökön, 10 óra 05 perckor az Országház földszint

Részletesebben

2015. október 26-i rendes ülésére

2015. október 26-i rendes ülésére 8. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. október 26-i rendes ülésére Tárgy: A Dombóvári Művelődési Ház NKft. új programjainak várható

Részletesebben

2016. évi munka és rendezvényterve.

2016. évi munka és rendezvényterve. Petőfi Sándor Könyvtári, Közművelődési és Intézményfenntartó Központ - Művelődési Központ és Könyvtár - 2016. évi munka és rendezvényterve. Készítette: Csenger, 2015. október 21. szakmai vezető Az intézményünk

Részletesebben

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2012-2013-as tanévre

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2012-2013-as tanévre ADY ENDRE ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS PESTERZSÉBETI PEDAGÓGIAI INTÉZET 1204 Budapest, Ady Endre u. 98. Tel/fax: 284-01-38; Tel.: 421-07-71 Email: pepe20@pepint.sulinet.hu Honlap: www.pepint.hu Pesterzsébeti Ifjúsági

Részletesebben

1/ 4. Budapest Főváros XVII. kerületi Lengyel Kisebbségi Önkormányzat SAMORZĄD MNIEJSZOŚCI POLSKIEJ W 17-TEJ DZIELNICY BUDAPESZTU

1/ 4. Budapest Főváros XVII. kerületi Lengyel Kisebbségi Önkormányzat SAMORZĄD MNIEJSZOŚCI POLSKIEJ W 17-TEJ DZIELNICY BUDAPESZTU 1/ 4 Ikt.szám: 18-204/4/2005. Budapest Főváros XVII. kerületi Lengyel Kisebbségi Önkormányzat SAMORZĄD MNIEJSZOŚCI POLSKIEJ W 17-TEJ DZIELNICY BUDAPESZTU J E G Y Z Ő K Ö N Y V PROTOKÓŁ amely készült a

Részletesebben

A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja

A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja 2014.02.21. A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján megemlékezést tartottak a városházán. A nyíregyházi önkormányzat idén immár negyedik alkalommal hirdetett a témában

Részletesebben

Biharkeresztes Őszi Kulturális Programok

Biharkeresztes Őszi Kulturális Programok Biharkeresztes 2013. Őszi Kulturális Programok Szeptember havi programok ITTHON VAGY MAGYARORSZÁG, SZERETLEK Szüreti Felvonulás és Bál Időpont: 2013. szeptember 28. 14.00 óra Helyszín: Városi Sportcsarnok

Részletesebben

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a május 2-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a május 2-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA TÖRVÉNYHOZÁSI IGAZGATÓSÁG TÁJÉKOZTATÁSI ÉS IROMÁNY-NYILVÁNTARTÓ IRODA Budapest, 2016. május 3. TÁJÉKOZTATÓ a 2016. május 2-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2014. december 18-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2014. december 18-i rendes ülésére 41. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2014. december 18-i rendes ülésére Tárgy: Dombóvár Város 2015. évi rendezvénynaptára Előterjesztő:

Részletesebben

Tisztelt ráckevei választópolgárok!

Tisztelt ráckevei választópolgárok! Tisztelt ráckevei választópolgárok! Mindannyiunk számára újszerű lesz a vegyes választási rendszer alkalmazása, hiszen négy évvel ezelőtt még egészen más formában választottuk meg képviselőinket. Egy rövid

Részletesebben

2 0. s z á m ú. Készült a 2012. szeptember 10-én megtartott képviselő-testületi ülésről.

2 0. s z á m ú. Készült a 2012. szeptember 10-én megtartott képviselő-testületi ülésről. 2 0. s z á m ú J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült a 2012. szeptember 10-én megtartott képviselő-testületi ülésről. Képviselő-testületi ülés helye: Polgármesteri Hivatal /Jobbágyi Bencsik utca 10./ Jelen voltak:

Részletesebben

MISKOLCI INDIÁN NYÁR ÉRTELMISÉGI KÖR PROGRAMTERVE

MISKOLCI INDIÁN NYÁR ÉRTELMISÉGI KÖR PROGRAMTERVE Semmi sem nehéz. Ezt kell gondolnod, Mielőtt bármit is tennél. Semmi sem könnyű. Ezt kell érezned, Mielőtt bármit is mondanál. (Sri Chinmoy) A MISKOLCI INDIÁN NYÁR ÉRTELMISÉGI KÖR PROGRAMTERVE 2015. Az

Részletesebben

X. évf. 1. sz. 2013. március. www.kiralyhegyes.hu

X. évf. 1. sz. 2013. március. www.kiralyhegyes.hu X. évf. 1. sz. 2013. március www.kiralyhegyes.hu Tisztelt Királyhegyesiek! Örömömre szolgál, hogy 2013. év elején községünk önállóságának stabilitásáról számolhatok be Önöknek. Az elmúlt időszakban számtalan

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Vámoscsalád Község Képviselő-testületének 2015. február 18-án 18 óra 30 perckor a Vámoscsaládi Kultúrház klubhelyiségében megtartott közmeghallgatásáról Jelen vannak: Németh

Részletesebben

JÖVŐNK KÖTELEZETTSÉGEI A JELEN LEHETŐSÉGEI KEDVEZMÉNYES KOLLEKTÍV STANDMEGJELENÉSI AJÁNLAT A CONSTRUMA / RENEO 2014-RE

JÖVŐNK KÖTELEZETTSÉGEI A JELEN LEHETŐSÉGEI KEDVEZMÉNYES KOLLEKTÍV STANDMEGJELENÉSI AJÁNLAT A CONSTRUMA / RENEO 2014-RE KEDVEZMÉNYES KOLLEKTÍV STANDMEGJELENÉSI AJÁNLAT A CONSTRUMA / RENEO 2014-RE CONSTRUMA / RENEO 2014 A HUNGEXPO Zrt. szakmai partnereként ismét kedvező megjelenési lehetőséget kínálunk a 2014 évi CONSTRUMA

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN

SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN Pályázati azonosító: 3508/01174 SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN Árny az árnyban. Versszínház Radnóti Miklós utolsó pillanatáról Időpont: 2014.11.10.

Részletesebben

Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége:

Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége: Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége: 2010. január 14. a Sátoraljaújhelyi Városvédő és Szépítő Egyesülettel, az Eötvös József Klubbal közösen megemlékezést

Részletesebben

Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola. Különös közzétételi listája

Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola. Különös közzétételi listája Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola Különös közzétételi listája Melléklet a 32/2008. (XI.24.) OKM rendelethez, 10. sz. melléklet a 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelethez 1. A pedagógusok

Részletesebben

A «A A Polgárok Európai Évének Ünnepe Sombereken» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében

A «A A Polgárok Európai Évének Ünnepe Sombereken» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében EURÓPA A POLGÁROKÉRT A «A A Polgárok Európai Évének Ünnepe Sombereken» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében Az 1. alprogram, 1.1. pályázati típusra vonatkozóan

Részletesebben

Szátok Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014. sz. Jegyzőkönyve

Szátok Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014. sz. Jegyzőkönyve Szátok Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014. sz. Jegyzőkönyve Készült: Szátok Község Önkormányzat Képviselő testületének üléséről, 2014. április 28. napján. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából Visszapillantó 2014. november 14. Születésnapi rendezvény Fazekas Lajos fazekas népi iparművész,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 3-án 18 órakor megtartott nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 3-án 18 órakor megtartott nyílt üléséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Decs, Fő utca 23. szám Tel: 74/595-911, Fax: 74/595-910... sz. példány Szám: 404-33/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ALELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-020, Fax: (88)545-025 E-mail: mokalelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ALELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-020, Fax: (88)545-025 E-mail: mokalelnok@vpmegye. Szám: 14/349-3/2011. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ALELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-020, Fax: (88)545-025 E-mail: mokalelnok@vpmegye.hu ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei

Részletesebben

FEBRUÁR. Rendezők: Magyar Mezőgazdaság Kft. Mezőgazda Kiadó Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet

FEBRUÁR. Rendezők: Magyar Mezőgazdaság Kft. Mezőgazda Kiadó Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet FEBRUÁR Rendezők: Magyar Mezőgazdaság Kft. Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet A rendezvény támogatója: Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat MAGYAR MEZŐGAZDASÁG KFT. 2014_konyvho_Meghivo_megnyito_CS6.indd

Részletesebben

Észak-balatoni Polgári Klub Alapítva 1998

Észak-balatoni Polgári Klub Alapítva 1998 Az Árpádháziak szellemi örökségétől az európai partnerségig A versenyképesség és energiái a magyar-türingiai kapcsolatokban Magyar-Türingiai Gazdasági Konferencia Székesfehérvár 2014. január 30-31. Helyszín:

Részletesebben

A Sertésstratégia eredményei, jövőbeni intézkedések

A Sertésstratégia eredményei, jövőbeni intézkedések A Sertésstratégia eredményei, jövőbeni intézkedések Horváth István Kiemelt programokért felelős miniszteri biztos, Országgyűlési képviselő Gödöllő, 2015. 05.05. 1 2012 augusztus 30-án Magyarország Kormánya

Részletesebben

Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. április 2. napján megtartott közmeghallgatással egybekötött ülésének. J e g y z ő k ö n y v e

Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. április 2. napján megtartott közmeghallgatással egybekötött ülésének. J e g y z ő k ö n y v e Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. április 2. napján megtartott közmeghallgatással egybekötött ülésének J e g y z ő k ö n y v e 24/2012./IV.02./ számú testületi határozat Öcsöd Nagyközség

Részletesebben

Négy művésznő pólót árult

Négy művésznő pólót árult Póló 2010 Médium: Életforma Dátum: 2010.03.14. Négy művésznő pólót árult Március 8-án, 15.00 órától 18.00 óráig az Összefogás támogató művészei és arcai, Sebestyén Márta, énekesnő, Oroszlán Szonja, Tallós

Részletesebben

- 1 - Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Munkaügyi Központ Sátoraljaújhelyi Kirendeltség TÁJÉKOZTATÓ. a munkanélküliség városi, térségi alakulásáról

- 1 - Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Munkaügyi Központ Sátoraljaújhelyi Kirendeltség TÁJÉKOZTATÓ. a munkanélküliség városi, térségi alakulásáról - 1 - Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Munkaügyi Központ i Kirendeltség TÁJÉKOZTATÓ a munkanélküliség városi, térségi alakulásáról, 2006. május 31. Napjaink gyorsan változó világában a munkahely megszerzése

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2012. szeptember 25. napján, Sajóbábony Város Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében. Tárgy: Sajóbábony Város Önkormányzat Képviselő-testület rendes ülése. Az ülést vezeti:

Részletesebben

2011. évi rendezvénynaptár

2011. évi rendezvénynaptár 2011. évi rendezvénynaptár JANUÁR 12. Doni megemlékezés 21. Magyar Kultúra Napja 22. Német Nemzetiségi Nap 28. FEBRUÁR 1. Meseszínház - Kabóca Bábszínház 11. 12. Valentin napi party Kultúrház 26. Farsangi

Részletesebben

Egy veszprémi vállalkozás sikertörténete

Egy veszprémi vállalkozás sikertörténete Egy veszprémi vállalkozás sikertörténete veszport.hu 2014.05.16.15:31 Új, korszerű 1332 négyzetméteres üzemcsarnokot avattak pénteken Veszprémben a Transmoduls Tervező és Gyártó Kft telephelyén. A gazdasági

Részletesebben

ÁLTALÁNOS ADATOK: TATAY SÁNDOR KÖZÖS FENNTARTÁSÚ ÁLTALÁNOS ISKOLA BADACSONYTOMAJ KERT UTCA 8. 8258.

ÁLTALÁNOS ADATOK: TATAY SÁNDOR KÖZÖS FENNTARTÁSÚ ÁLTALÁNOS ISKOLA BADACSONYTOMAJ KERT UTCA 8. 8258. Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés Innovatív intézményekben TÁMOP 3.1.4 TÉMAHÉT: 1848/49 ÁLTALÁNOS ADATOK: TATAY SÁNDOR KÖZÖS FENNTARTÁSÚ ÁLTALÁNOS ISKOLA BADACSONYTOMAJ KERT UTCA 8. 8258. A

Részletesebben

2017. évi Városi rendezvényterv. 1. sz. melléklet. Ferenczné Fajta Mária. Készítette: I. Nemzeti, állami és önkormányzati ünnepségek

2017. évi Városi rendezvényterv. 1. sz. melléklet. Ferenczné Fajta Mária. Készítette: I. Nemzeti, állami és önkormányzati ünnepségek 1. sz. melléklet 2017. évi Városi rendezvényterv Készítette: Ferenczné Fajta Mária mb. intézményvezető I. Nemzeti, állami és önkormányzati ünnepségek I. Nemzeti és állami ünnepek Március 15. Az 1848/49-es

Részletesebben

23. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-i rendes ülésére

23. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-i rendes ülésére 23. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-i rendes ülésére Tárgy: Dombóvári Polgárőrség Önvédelmi Egyesület beszámolója

Részletesebben

DECEMBER 10. (csütörtök) 18 óra. DECEMBER 13. (vasárnap) 19 óra

DECEMBER 10. (csütörtök) 18 óra. DECEMBER 13. (vasárnap) 19 óra Móricz Zsigmond - Kocsák Tibor - Miklós Tibor: Légy jó mindhalálig musical premiere DECEMBER 10. (csütörtök) 18 óra Belépõdíj: 1000 Ft Eisemann Mihály- Szilágyi László ÉN ÉS A KISÖCSÉM zenés bohózat 2

Részletesebben

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a április 18-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a április 18-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA TÖRVÉNYHOZÁSI IGAZGATÓSÁG TÁJÉKOZTATÁSI ÉS IROMÁNY-NYILVÁNTARTÓ IRODA Budapest, 2016. április 19. TÁJÉKOZTATÓ a 2016. április 18-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

Nemzeti értékek és hungarikumok törvényi szabályozása. Gyaraky Zoltán titkár Hungarikum Bizottság

Nemzeti értékek és hungarikumok törvényi szabályozása. Gyaraky Zoltán titkár Hungarikum Bizottság Nemzeti értékek és hungarikumok törvényi szabályozása Gyaraky Zoltán titkár Hungarikum Bizottság Közvetlen előzmények 77/2008. (VI. 13.) OGY határozat a hungarikumok védelméről Magyar Országgyűlés: 1.

Részletesebben

Élelmiszeripari intézkedések. Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály

Élelmiszeripari intézkedések. Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály Élelmiszeripari intézkedések Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály Magyar élelmiszeripar főbb adatok, 2011 Feldolgozóiparon belül a harmadik legjelentősebb ágazat, mintegy 2271

Részletesebben

35 milliárd forint vidékfejlesztési forrásra lehet pályázni

35 milliárd forint vidékfejlesztési forrásra lehet pályázni 35 milliárd forint vidékfejlesztési forrásra lehet pályázni 2015. április 20. 13:23 Összesen 35 milliárd forint vidékfejlesztési forrásra lehet pályázni a 2007-2013 között még fel nem használt keret terhére

Részletesebben

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a határozati javaslat támogatására.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a határozati javaslat támogatására. BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE Készült a Képviselő-testület 2015. április 1-i ülésére Készítette: dr. Kozma Enikő alpolgármesteri jogi referens Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

A Helyi Választási bizottság a 2006 szeptember 8.-án záruló jelöltajánlás

A Helyi Választási bizottság a 2006 szeptember 8.-án záruló jelöltajánlás MÁTÉTELKI HÍREK 25. szám Mátételke község Önkormányzatának friss hírei Képvisel -testületünk 2006. október 10-i ülésének anyagából 2006. október 17. Közérdek információk! A választási bizottság tájékoztatása

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Kányavár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 21- én megtartott közmeghallgatásról.

Jegyzőkönyv. Kányavár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 21- én megtartott közmeghallgatásról. 183/15/2013. Zala Megye Kányavár Jegyzőkönyv Kányavár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 21- én megtartott közmeghallgatásról. Rendelet: 10/2013.(XII.1.)önkormányzati rendelet szociális

Részletesebben

1000-32/2008. 268/2008. sz. határozat

1000-32/2008. 268/2008. sz. határozat Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 1000-32/2008. 268/2008. sz. határozat J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. július 30-i rendkívüli

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T A

T Á R G Y S O R O Z A T A Nagyhalász Város Önkormányzat és Tiszarád Község Képviselőtestületének 2009. augusztus 13-i közös testületi ülésének a./ tárgysorozata b./ jegyzőkönyve c./ határozatai : 191. T Á R G Y S O R O Z A T A

Részletesebben

KEDVEZMÉNYES KOLLEKTÍV STANDMEGJELENÉSI AJÁNLAT A CONSTRUMA / RENEO 2014-RE. Energiabarát Kft.

KEDVEZMÉNYES KOLLEKTÍV STANDMEGJELENÉSI AJÁNLAT A CONSTRUMA / RENEO 2014-RE. Energiabarát Kft. KEDVEZMÉNYES KOLLEKTÍV STANDMEGJELENÉSI AJÁNLAT A CONSTRUMA / RENEO 2014-RE CONSTRUMA / RENEO 2014 A HUNGEXPO Zrt. szakmai partnereként ismét nagyon kedvező áron kínálunk megjelenési lehetőséget a jövő

Részletesebben

Díszvendéghez méltó megjelenés

Díszvendéghez méltó megjelenés Díszvendéghez méltó megjelenés Mechanikus karbantartó MOM Zrt. Területi Igazgató City Hitelbróker Kft. Elektromos karbantartó MOM Zrt. Területi képviselő NYÍRSÉG NEHÉZGÉP 93 BT. Területi vezető CEUMED

Részletesebben

J e g y zőkönyv FVB-19/ (FVB-19/ )

J e g y zőkönyv FVB-19/ (FVB-19/ ) FVB-19/20010. (FVB-19/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi bizottságának 2010. december 6-án, hétfőn, 10 óra 5 perckor a Képviselői Irodaház V. emelet 562. számú tanácstermében

Részletesebben

Tények hazugságok helyett

Tények hazugságok helyett Tények hazugságok helyett Azt állítja a FIDESZ: hogy nyomorog az ország, szétporladóban van a szociális biztonság. A GDP hány százalékát költjük a fontosabb jóléti kiadásokra idén, és mennyit költöttünk

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 17. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 17. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 17. évfordulója alkalmából Visszapillantó 2015. november 14 Visszapillantó 2015. november 14 A Debreceni Főnix

Részletesebben

DERECSKE VÁROS BÁLJÁRA,

DERECSKE VÁROS BÁLJÁRA, Felhívás! A Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár 2011. december 21-2012. január 2-ig zárva tart. Nyitás 2012. január 3-án. Derecske Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és partnerét

Részletesebben

A Nemzeti Tehetség Program, a Nemzeti Tehetség Alap és pályázataik

A Nemzeti Tehetség Program, a Nemzeti Tehetség Alap és pályázataik A Nemzeti Tehetség Program, a Nemzeti Tehetség Alap és pályázataik Géniusz Országos Tehetségnap Budapest, 2010. március 27. Sarka Ferenc a Magyar Tehetséggondozó Társaság alelnöke A tehetségsegítés nemzeti

Részletesebben

Növekvő gyermeklétszámok

Növekvő gyermeklétszámok IX. évf. 5. sz. 2012. augusztus www.kiralyhegyes.hu Növekvő gyermeklétszámok óvodánkban, iskolánkban Palánta ültetvényezések a fóliasátorban Útkarbantartási munkálatok Egészségügyi szűrővizsgálatok Ingyenes

Részletesebben

2016. évi kerületi szociális, köznevelési, sport és közművelődési eseménynaptár Az esemény időpontja Január óra

2016. évi kerületi szociális, köznevelési, sport és közművelődési eseménynaptár Az esemény időpontja Január óra 2016. évi kerületi szociális, köznevelési, sport és közművelődési eseménynaptár Az esemény időpontja Január 9. Január 17. 16 óra Január 26. 15 óra Január 27. 11.00 óra Január 30. 10-17 óra Február 1. Február

Részletesebben

A HAMVAS BÉLA VÁROSI KÖNYVTÁR ÜNNEPI FÉLÉVÉNEK RENDEZVÉNYEI 2014

A HAMVAS BÉLA VÁROSI KÖNYVTÁR ÜNNEPI FÉLÉVÉNEK RENDEZVÉNYEI 2014 A HAMVAS BÉLA VÁROSI KÖNYVTÁR ÜNNEPI FÉLÉVÉNEK RENDEZVÉNYEI 2014 SZEPTEMBER Szeptember 16. kedd 18:00 Találkozás a festészettel I. Színek versek hangulatok: Hölgyek ecsettel és tollal Festménykiállítás

Részletesebben

IV. Rákosmenti Hagyományőrző Rendvédelmi és Katonai Napok

IV. Rákosmenti Hagyományőrző Rendvédelmi és Katonai Napok IV. Rákosmenti Hagyományőrző Rendvédelmi és Katonai Napok Negyedik alkalommal rendezték meg a Rákosmenti Hagyományőrző Rendvédelmi és Katonai Napokat június 12-14. között. A program fővédnöke Hende Csaba

Részletesebben

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2014-2015-ös tanévre

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2014-2015-ös tanévre Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2014-2015-ös tanévre Készítette: apigyö képviselő-testülete és Oláhné Horváth Ildikó apigyö patronálója Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat

Részletesebben

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2011-2012-es tanévre

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2011-2012-es tanévre ADY ENDRE ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS PESTERZSÉBETI PEDAGÓGIAI INTÉZET 1204 Budapest, Ady Endre u. 98. Tel/fax: 284-01-38; Tel.: 421-07-71 Email: pepe20@pepint.sulinet.hu Honlap: www.pepint.hu Pesterzsébeti Ifjúsági

Részletesebben

Projekt azonosítószáma: TÁMOP / vagy, attól függően melyik projekthez kapcsolódik DOKUMENTUM 5.

Projekt azonosítószáma: TÁMOP / vagy, attól függően melyik projekthez kapcsolódik DOKUMENTUM 5. Projekt azonosítószáma: TÁMOP-4.1.1-08/1-2009-005 vagy, attól függően melyik projekthez kapcsolódik Projekt azonosítószáma: TÁMOP-4.1.1/A-10/1/KONV-2010-0019 DOKUMENTUM 5. Foglalkoztatottság és munkanélküliség

Részletesebben

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 26-i nyílt üléséről

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 26-i nyílt üléséről Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. JT/3-18/2015 Tárgy: jkv-i kivonat Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 26-i nyílt üléséről Napirend:

Részletesebben

START Tőkegarancia Zrt. Hírlevél - 2007/1. szám

START Tőkegarancia Zrt. Hírlevél - 2007/1. szám Hírlevél - 2007/1. szám Hírlevél - 2007/1. szám 2 Tisztelt Olvasó! KÖSZÖNTŐ Ön Magyarország első befektetési tőkegarancia termékeket kínáló pénzügyi szolgáltatójának, a Start Tőkegarancia Zrt-nek havi

Részletesebben

Beszámoló a 35/2013. (V.22.) VM rendelet támogatásával megvalósult beruházásról

Beszámoló a 35/2013. (V.22.) VM rendelet támogatásával megvalósult beruházásról Beszámoló a 35/2013. (V.22.) VM rendelet támogatásával megvalósult beruházásról Pályázó neve: Palotási Polgárőr Egyesület Pályázó címe: 3042 Palotás Kossuth út 1. Ügyfél-azonosító: 1004795335 Támogatási

Részletesebben

Munkaerő-piaci helyzetkép. Csongrád megye

Munkaerő-piaci helyzetkép. Csongrád megye CSONGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONT Munkaerő-piaci helyzetkép Csongrád megye 2011. július 6721 Szeged, Bocskai u. 10-12. +36 (62) 561-561 +36 (62) 561-512 www.csmkh.hu csongradkh-mk@lab.hu

Részletesebben

ZÁHONY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT V.I.P. LISTA ÖSSZEÁLLÍTÁSÁNAK SZEMPONTJAI

ZÁHONY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT V.I.P. LISTA ÖSSZEÁLLÍTÁSÁNAK SZEMPONTJAI XVI. rész ZÁHONY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT V.I.P. LISTA ÖSSZEÁLLÍTÁSÁNAK SZEMPONTJAI Záhony Város Önkormányzat V.I.P lista összeállításának szempontjai: A V.I.P. listán szerepeljen csoportonként a személy 1.

Részletesebben

Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete JEGYZŐKÖNYV

Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete JEGYZŐKÖNYV Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete JEGYZŐKÖNYV Bekecs község Önkormányzati Képviselőtestületének 2010. március 25-én megtartott üléséről Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete

Részletesebben

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2012. (...) Öh. sz. határozata

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2012. (...) Öh. sz. határozata Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2012. (...) Öh. sz. határozata Biatorbágy Város Önkormányzata és intézményei, valamint a lakosság civil szerveződéseinek 2012. évi kulturális és rendezvényi

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSOK 2014.10.12. Ön gondolta volna? 2014 9. szám. VII. évfolyam

ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSOK 2014.10.12. Ön gondolta volna? 2014 9. szám. VII. évfolyam VII. évfolyam 2014 9. szám Ön gondolta volna? Ahogyan azt a www.dunaharasztima.hu portál szeptember 11-i híréből megtudhattuk, tizenkét év után az idei önkormányzati választásokon jelenlegi polgármesterünknek

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK. www.nyekladhaza.hu JÓ ÜTEMBEN HALAD AZ EGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT FELÚJÍTÁSA

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK. www.nyekladhaza.hu JÓ ÜTEMBEN HALAD AZ EGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT FELÚJÍTÁSA ÖNKORMÁNYZATI HÍREK www.nyekladhaza.hu JUTALOM A JÓ GAZDÁLKODÁSÉRT Azok az önkormányzatok, amelyek nem halmoztak fel adósságállományt, most lehetőséget kaptak a Belügyminisztériumtól támogatási összeg

Részletesebben

MISKOLCI INDIÁN NYÁR ÉRTELMISÉGI KÖR PROGRAMTERVE 2013.

MISKOLCI INDIÁN NYÁR ÉRTELMISÉGI KÖR PROGRAMTERVE 2013. A legjobb orvosok: Dr.Elégedettség, Dr. Higgadtság, és Dr. Jókedély (C.H.Spurgeon) A MISKOLCI INDIÁN NYÁR ÉRTELMISÉGI KÖR PROGRAMTERVE 2013. Az egyesület kultúraközvetítő, befogadó szervezet. Célja: a

Részletesebben

XVII. Közbiztonsági Rendezvénysorozat

XVII. Közbiztonsági Rendezvénysorozat XVII. Közbiztonsági Rendezvénysorozat Az idei évben is megvalósul a figyelemfelhívó és ismerető programokkal színesített városi és megyei Közbiztonsági Rendezvénysorozat. Az alábbiakban összegezzük, milyen

Részletesebben

Aranyosok Arany-hete

Aranyosok Arany-hete Aranyosok Arany-hete Arany János születésének 197. évfordulója alkalmából március másodikától egy teljes tanítási héten keresztül változatos programokon idéztük meg iskolánk névadójának szellemét, tudtunk

Részletesebben

MEZŐKÖVESD VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK M U N K A T E R V E 2015. ÉV

MEZŐKÖVESD VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK M U N K A T E R V E 2015. ÉV MEZŐKÖVESD VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK M U N K A T E R V E 2015. ÉV 2015. január 28. (szerda) 1. Az önkormányzat 2015. évi költségvetése (első olvasat) 2. A Mezőkövesdi Roma Nemzetiségi Önkormányzattal

Részletesebben

PREVENT ART 2. 2011. ÁPRILIS 7.

PREVENT ART 2. 2011. ÁPRILIS 7. PREVENT ART 2. Programok és Módszervásár a józanságért 2011. ÁPRILIS 7. ANGYALFÖLDI JÓZSEF ATTILA MŰVELŐDÉSI KÖZPONT PROGRAMISMERTETŐ A XIII. Kerületi Közművelődési Nonprofit Kft. Iránytű Ifjúsági Információs

Részletesebben

Szakközépiskola. E-mail cím: titkarsag@keri-szolnok.sulinet.hu Honlap elérhetőség: www.keri-szolnok.sulinet.hu Tel.: (56) 800-130 Fax.

Szakközépiskola. E-mail cím: titkarsag@keri-szolnok.sulinet.hu Honlap elérhetőség: www.keri-szolnok.sulinet.hu Tel.: (56) 800-130 Fax. Szolnoki Szolgáltatási Szakközép- és Szakiskola OM azonosító: 201166 Kereskedelmi és Vendéglátóipari Tagintézmény Akkreditált ECL Nyelvvizsga-szervező Központ Azonosító: 036025 Tagintézmény-vezető: Dr.

Részletesebben

Munkanélküliség Magyarországon

Munkanélküliség Magyarországon 2010 február 18. Flag 0 Értékelés kiválasztása értékelve Give Give Give Mérték Give Give Még nincs 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Évek óta nem volt olyan magas a munkanélküliségi ráta Magyarországon, mint most. Ezzel

Részletesebben

A tanév helyi rendje 2013/2014. tanév

A tanév helyi rendje 2013/2014. tanév 2. számú melléklet Ütemterv, naptári terv Szent György Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola A tanév helyi rendje 2013/2014. tanév 47/2013. (VII. 4.) EMMI rendelet a tanév rendjéről alapján

Részletesebben

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete elnöke és alelnöke a KASZ MUNKAVÁLLALÓKÉRT. kitüntetésben részesítette Müller Jánosnét,

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete elnöke és alelnöke a KASZ MUNKAVÁLLALÓKÉRT. kitüntetésben részesítette Müller Jánosnét, IIDddd A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete elnöke és alelnöke a KASZ MUNKAVÁLLALÓKÉRT kitüntetésben részesítette Müller Jánosnét, a Nógrádker Zrt. Szakszervezeti Bizottságának titkárát, a KASZ

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ I. 2-139./2006. Tárgy: Dr. Buzás Péter polgármester Üi.: Bakai Ildikó tájékoztatója az előző ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról Makó Város Önkormányzati

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. készült a képviselő-testület 2012. október 24-én 14.00 órakor kezdődő nyilvános üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. készült a képviselő-testület 2012. október 24-én 14.00 órakor kezdődő nyilvános üléséről Budapest Főváros XV. kerület Önkormányzat J E G Y Z Ő K Ö N Y V készült a képviselő-testület 2012. október 24-én 14.00 órakor kezdődő nyilvános üléséről Helye: XV. kerületi Polgármesteri Hivatal (1153

Részletesebben

KÁRPÁTOK BESZÁLLÍTÓI KLASZTER ALAPÍTÓ DOKUMENTUM

KÁRPÁTOK BESZÁLLÍTÓI KLASZTER ALAPÍTÓ DOKUMENTUM KÁRPÁTOK BESZÁLLÍTÓI KLASZTER ALAPÍTÓ DOKUMENTUM Mi, alapítók a mai napon létrehozzuk a KÁRPÁTOK BESZÁLLÍTÓI KLASZTERT. A Hármashatármenti térség ukrán, szlovák és magyar vállalkozásfejlesztéssel, ipartelepítéssel

Részletesebben