Bevezetõ. Lapunk megjelenését támogatja:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Bevezetõ. Lapunk megjelenését támogatja:"

Átírás

1 VIII. évfolyam, 5. szám március 14. P A A N O R Á M

2

3 P A A N O Kiadó: Panoráma Média Kft Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.: (53) cegledipanorama.hu Lapunk megjelenését támogatja: R Á M Lapigazgató-főszerkesztő: Krizsán Ervin Tel.: (20) Szerkesztő: Krizsán Anett Megjelenés: minden páratlan hét pénteken Következő lapzárta: március 24. hétfő Terjesztési reklamáció: 06/ Példányszáma: db ISSN Nyomdai munkák: START Nonprofit Kft., Nyíregyháza Felelős vezető: Balogh Zoltán vezérigazgató Bevezetõ március idusán ünnepel az ország. Mert valóban van okunk az ünneplésre. Március 15-e nem csak a természetben, de a szívünkben is a tavasz beköszöntét jelzi. Ahogy az 1848-as forradalmároknak, úgy számunkra is itt az idő, hogy feladjuk a kishitűségünket, és elhiggyük, boldogulhat a nemzetünk. Bibó István szavaival élve,,a szabadság ott kezdődik, ahol megszűnik a félelem. És ünnepel a városunk, Cegléd is. A nemzeti ünneppel kezdetét veszi az a programsorozat, amellyel 2014-ben Cegléd 650 évvel ezelőtti várossá válására emlékezünk. Méltó nyitány ez, hiszen március 15-e nekünk, ceglédieknek ugyanúgy az identitásunk részét képezi, mint a mezővárosi polgári létünk. Nem véletlen, hogy éppen Cegléden áll, ide hozták Pozsonyból a Zöldfa fogadó erkélyét, melyről Kossuth kihirdette a modern polgári állam alapjait jelentő törvényeket. Hiszen Cegléd a mindennapjaiban is őrzi Kossuth emlékét, és vele annak óhajtását, hogy a magyarok végre kezükbe vegyék a sorsukat, és ne mástól várják a boldogulásukat. Ez a kossuth-i örökségünk, amit olyan büszkén és féltve őrzünk: a saját sorsunk tudatos és felelős alakításának igénye. Ennek a városunkat jellemző életérzésnek az elismerése az, hogy hamarosan a nemzet szellemi örökségének a részét képezheti a ceglédi Kossuth-kultusz. Cegléd Város Önkormányzata nevében tisztelettel hívom a város polgárait az es forradalom és szabadságharc 166. évfordulójának ceglédi ünnepi eseményeire, ünnepeljünk együtt március 14-én és 15-én! FÉSŰS FERENC Cegléd Város Önkormányzata Kulturális, Oktatási és Népjóléti Bizottságának elnöke

4

5 Fotók: Töreki Zsolt A hónap beruházója AZ INFINEON TECHNOLOGIES Cegléd Kft. A hónap beruházója Díj"-at kapta Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől a Nemzetgazdasági Minisztérium budapesti székházában március 7-én. Az elismerés átadásakor a miniszter hangsúlyozta: a díjak odaítélésével szeretnék a magyar sikerekre, a sikeres vállalkozásokra ráirányítani a figyelmet. Kiemelte: az ország számára többlethasznot, munkahelyet hozó vállalkozások számíthatnak a kormány segítségére. Az Infineon Technologies vállalatcsoport az ipari alkalmazású félvezetők fejlesztésében és gyártásában több területen vezető szerepet tölt be, leányvállalatain keresztül világszerte több mint munkatársat foglalkoztat, árbevétele a 2013-ban lezárult üzleti évben elérte a 3,9 milliárd eurót. A vállalatcsoport új, 65,6 millió euró értékű beruházást valósít meg Cegléden, amely a vállalat egyik legjelentősebb európai bővítése. Az 533 új munkahelyet létesítő beruházáshoz még egy tavaly októberi kormánydöntés szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium nyújt támogatást. A támogatási szerződést Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Jörg Spiegel, az Infineon Technologies AG alelnöke írta alá a Nemzetgazdasági Minisztériumban. A gyártás teljes felfutásával a cég 1050 főre bővíti a foglalkoztatottak számát 2018-ig. Fotó: Szokolai Attila Gazdafórum Nyársapáton A KLÍMAVÁLTOZÁS MIATT MA MÁR öntözés nélkül nem lehet sikeresen mezőgazdasági termelést végezni, el kell tehát kezdeni a tudatos vízgazdálkodást. Ezzel a mezőgazdasági kibocsátást 30 %-kal lehetne megnövelni. Minderről Jakab István, a parlament alelnöke, a Magosz elnöke beszélt március 6-án a nyársapáti gazdafórumon, ahol a települési agrárgazdasági bizottság tagjait is megválasztották. Jakab István elmondta: a mezőgazdaság éves kibocsátása Magyarországon jelenleg 2650 milliárd forint, ez az összeg lehetne harmadával több a sikeres vízgazdálkodással vagyis a termőföldek öntözésével. A tervezés és a munkák már el is kezdődtek, utóbbi a közmunkaprogram keretében. A feladat az, hogy ahol sok van, onnan elvezessék a vizet oda, ahol viszont nincs, vagy kevés. Ehhez meg kell építeni és működtetni kell a tározókat, közműveket. A régi gazdabálok hangulatát idéző találkozón kulturális bemutatót is láthattak a résztvevők, felszólalt Nyársapát polgármestere, Kis Miklós és Földi László a térség országgyűlési képviselője is köszöntötte a gazdákat.

6 Hírek Művészetek Napi rendezvények PATKÓS IRMA SZÍNMŰVÉSZNŐ 114. születésnapja alkalmából rendezett Művészetek Napi ünnepséget a ceglédi önkormányzat és a Patkós Irma Színház március 7-én a Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár kamaratermében. A zenés ünnepi műsorban a színház növendékei mellett meghívott színészvendégek is részt vettek. Másnap 8-án délelőtt pedig a Patkós Irma hagyatéka című kiállítás felújítása alkalmából rendeztek megemlékezést a Kossuth Múzeumban. Fotó: Kisfaludi István Fotó: Krizsán Ervin Szól a Mária Rádió MÁRCIUS 6-ÁN DÉLUTÁN 16 ÓRAKOR elindult a ceglédi Mária Rádió adása az FM 88.3-as frekvencián. A napi 4 órában óra között az Eötvös téri ceglédi stúdióból élő adásban megszólaló adás önkéntesek közreműködésével dolgoz fel ceglédi témákat. A tervek szerint lesz irodalmi és gyermekműsor is. Az első adásban a műsorvezetők: Bokros Levente, Varga Sándor, Ábrahám Anett, Szász Tamás mutatkoztak be, de Földi László polgármester is köszöntötte a hallgatókat és a rádió munkatársait. A stúdiót megáldotta Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök és adásba került a rádió 25 lelkes, fiatal önkéntese is. A ceglédi Mária Rádió javára március 9-én a katolikus templomban Pitti Katalin operaénekes és Virágh András orgonaművész adott jótékonysági koncertet.

7 Hírek Fórum a szenvedélybetegségről A CEGLÉDI KISTÉRSÉGI SZOCIÁLIS Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ Szenvedélybetegek Közösségi Ellátása február 26-án rendezte meg második alkalommal kerekasztal megbeszélését, melynek témája a lelki egészségvédelem, a szenvedélybetegségek megelőzése és kezelése volt. A meghívott előadók Hegedűs Ágota alpolgármester, Török Csaba r. alezredes, Dr. Horváth Melinda pszichiáter, Füle Ágnes pszichológus, Kis Gyula pedagógus, Szalóki Levente szenvedélybeteg segítő, Kótabéné Ruda Gyöngyvér szakmai vezető voltak. A megbeszélés célja a közös gondolkodás és együttműködés a ceglédi problémák megoldása érdekében. - A szenvedélybetegség olyan veszélyt jelent a fiatalokra is, amely sok esetben visszafordíthatatlan. A kábítószer tekintetében a legjobb megoldás az volna, ha magát az igényt lehetne megszüntetni, mert ha nincs drogfogyasztó, akkor nincs kinek eladni a drogot. A szenvedélybetegség nem csak egyéni probléma, hanem a beteg egész családját és annak környezetét is érinti. hangzott el. Mikulásiné Oláh Ágnes az intézmény vezetője felhívta a figyelmet a családsegítő szolgálaton belül működő Szenvedélybetegek Közösségi Ellátására. Kiemelte, hogy a megelőzés tekintetében nagyon fontos a korai felismerés és a külső segítségkérés. GALAMBOSNÉ SZEGEDI SZILVIA Nem csak a húszéveseké a világ FERGETEGES FARSANGI MULATTSÁGOT rendezett február 27-én az otthon lakóinak a Ceglédi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ Idősek Otthona. Az intézmény vezetője Mikulásiné Oláh Ágnes mellett Földi László országgyűlési képviselő, polgármester is köszöntötte az időseket. Az eseményen nem csupán az otthon lakói adták elő produkciójukat, hanem az ott dolgozók is aktívan részt vállaltak a szereplésben. Megelevenedett a veresegyházi asszonykórus, a Beatles, stand up comedy és zenés divatbemutató is színesítette az előadásokat, örökzöld és mai slágerek kíséretében. Az ezt követő mulatságról természetesen a farsangi fánk sem hiányzott. Az idősek megfiatalodva, kifulladásig mulattak az élőzenés rendezvényen. GALAMBOSNÉ SZEGEDI SZILVIA dr. Baranyi Klára fõorvos pszichiátriai és pszichoterápiás magánrendelése Cegléd, Magyar u. 14. Kedd - Csütörtök: óra Cegléd, Ady E. u. 16. Hétfõ: Bejelentkezés:

8 Elhunyt Baldavári László ÉLETÉNEK 88. ÉVÉBEN MÁRCIUS 10-ÉN elhunyt Cegléd életének jeles alakja Baldavári László, akit az önkormányzat a város kulturális fejlődéséért végzett kimagasló tevékenységéért 2012-ben díszpolgárrá avatott. B a l d a v á r i László Bék é s c s a b á n született. Budapesten végezte kereskedelmi és közgazdasági tanulmányait ben költözött Ceglédre, és a Róna Vendéglátó Vállalat főkönyvelője lett. A cserkészmozgalomba 1941-ben kapcsolódott be először. A rendszerváltozás után a ceglédi cserkészcsapat vezetője lett. A Kárpáti Aurél Irodalmi Asztaltársaság alapító tagja volt. A ceglédi katolikus plébánia lapját, a Harangszót több évig szerkesztette. Tagja volt a Magyar Katolikus Újságírók Szövetségének. Összegyűjtött verseinek válogatásából 2004-ben jelent meg kötet Ébren is álmodunk címmel. Baldavári Lászlót a város saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek. Fotó: Kisfaludi István Forrás: ctv.hu Hírek Fotó: Kisfaludi István Születésnapján köszöntötték A KOSSUTH GIMNÁZIUM LEÁNYKARÁNAK próbáján köszöntötték Soltészné Lédeczi Judit karvezetőt 70. születésnapja alkalmából március 1-jén barátai, kollégái és a kórus tagjai a Gimnázium dísztermében. Kiállítás Orgoványban MÁRCIUS 7-ÉN TÓTH ISTVÁN ceglédi fotóművész kiállításával nyílt meg az Orgoványi Művelődési Házban kialakított Integrált Közösségi Szolgáltató Tér. Az ünnepélyes átadón köszöntőt Dr. Lóczi Boglárka, Orgovány polgármestere és Eperjesi Tamás, a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet Főigazgató helyettese mondott. Az ünnepi program része volt a Balázs Béla-díjas Érdemes Művész, Az Évszázad Kiváló Fotóművészének kiállítása, ahol Földi László, Cegléd polgármestere ajánlotta a kiállítást. Fotó: Szokolai Attila

9 Fotó: Mirage Film Studio Újabb filmet forgattak egy ceglédi tanyán ÚJABB FILMET EZÚTTAL TELEVÍZIÓS kisjátékfilmet forgattak a múlt héten egy ceglédi tanyán. Az MTVA támogatásával készült Agapé című alkotást négy napig rögzítette a stáb. - Bánovits Ottó külföldön elismert fiatal rendező, aki először dolgozik Magyarországon. mesélte lapunk munkatársának Dreissiger László, a filmet forgató Mirage Filmstúdió gyártásvezetője, aki azt is elmondta a több tucat magyarországi tanya közül azért szeretett bele a rendező a Fertályos határnál lévőbe, mert mindentől távol van és minden a film koncepciójának megvalósításához fontos elem is rendelkezésre állt. A 20 perces dráma egy idős, zárkózott házaspár életéről, kapcsolatáról, egy már letűnt korszak a tanyai életforma utolsó képviselőiről szól, főszereplői Lukács Andor és Lázár Kati ismert színészek. - A stáb munkáját nagyon sok ceglédi segítette köszönte meg a helyiek hozzáállását a gyártásvezető. - Elsőként kell említenem Farkas Mártát a tanyagondnoki szolgálat vezetőjét, ő segítette a helyszín kiválasztását és a négy nap alatt mindenben rendelkezésünkre állt. De sok más lelkes, segítőkész ember segítette a produkciót, a tanyán élő Terecskei Jánosné Juliska nénitől, a tulajdonos Füle doktorig, Lővey Sándortól, aki lovat hozott és tanított be a forgatásra, Kovács József főkertészig, vagy a szomszéd föld bérlőjéig sok ceglédi tett hozzá a munkánkhoz. Cegléd az Utazás 2014 Kiállításon A FEBRUÁR 27-TŐL MÁRCIUS 2-IG a Hungexpon 37. alkalommal megrendezett turisztikai vásáron Cegléd is képviseltette magát. A négy nap alatt nagyon sok érdeklődő belföldi és külföldi kereste fel a város standját. Népszerűek voltak kiadványaink, valamint sokan kíváncsiak voltak az idei évre vonatkozó eseménynaptárra is. Természetesen nem maradhatott el, a már hagyománynak számító laskatészta-osztás sem, mellyel az idén hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Bor- és Laskafesztiválra invitáltuk a vendégeket. tájékoztatták lapunkat a szervezők. TÁPIÓ-TECH Bt. Acélszerkezet Gyártó-Szerelő, Műszaki Bt. Tápiószele, Virág u.11. Tel.Fax.: (53)

10 10. oldal A hölgyeket köszöntötték Csaknem 1000 hölgy fogadta Cegléden a város nőnapi köszöntését. Az ünnepséget idén rendhagyó módon a Gál József Sportcsarnokban tartották meg, a regisztrációs jegyek ugyanis egy nap alatt elfogytak az eredetileg a színházterembe tervezett eseményre. A szervezők így a kétszer akkora befogadóképességű sportcsarnokba helyezték át az ünnepséget, amely így is zsúfolásig megtelt. nincs kétségem afelől, hogy a nők évszázadát éljük. kezdte beszédét Földi László. - Szerte a világban, sorban lépnek tudományágak, művészeti irányzatok, hivatásrendek, vállalatok és államok élére az okos, erős nők, akik ugyanakkor megtartják elkötelezettségüket feleségként, anyaként is. Úgy gondolom, hogy a legtöbb nő nem akar választani a tűzhely és a munkahely között. Ezért kell a nők speciális helyzetére érzékeny döntéseket Hírek hozni kormányzati szinten is. hangzott el az ünnepségen. Ezt követően a hölgyeket virággal köszöntötték. A polgármesteri köszöntőt Gergely Róbert Azok a fehér éjszakák című előadása követte, majd Pál Dénest, a The Voice című műsor győztesét hallhatták az est vendégei. Végezetül Farkas Bálint és Bálint Emese nőnapi műsorát tekinthették meg. Cegléden egyébként a Nőnap reggelén, a piacnál ajándékozott a hölgyeknek rendhagyó módon, virág helyett virágmago- Fotó: Kisfaludi István

11 Nyaraljon a napsütötte Görögországban az Olymposi Riviéra népszerû üdülõhelyén Olympic Beachen! Homokos tengerpart, mediterrán vendégszeretet, hangula tos tavernák, számtalan kikapcsolódási lehe tõ ség és a Stefanos ház segítõkész magyar házigazdái várják. Amit a Stefanos Apartman Ház kínál: - színvonalas, tiszta, kényelmes családi apartmanok és 2-3 fõs stúdiók - családias légkör, tágas közös szabadtéri helység, kerti grillezõ - kedvezõ árak, akár már Ft/fõ/éj-tõl* A 70 férõhelyes Stefanos Ház ideális szállás párok, családok és kisebbnagyobb baráti társaságok részére. Látogasson el honlapunkra vagy kérje egyedi ajánlatunkat a 06-30/ vagy 06-30/ telefonszámon. *az ár 1 fõ szállásdíjára vonatkozik elõ- és utószezonban, nem tartalmazza az egyéb kötelezõen fizetendõ költségeket és a megrendelhetõ szolgáltatások díját. kat Földi László polgármester és Rimóczi Gábor, a ceglédi képviselő-testület egyik tagja. Az ajándék szimbolikus volt, azt jelképezve, hogy a nők odaadásából, gondoskodásából élet fakad. Előtte való nap pedig az MSZP ceglédi szervezete férfitagjai lepték meg már hagyományosnak mondható módon a főposta környékén, az arra sétáló hölgyeket egy-egy szál szegfűvel az önkormányzati képviselő Nagy Tamással az élen. Fotó: Kisfaludi István Nagy siker a kocsmakvíz MÁRCIUS 10-ÉN A JAZZ CAFÉBEN került megrendezésre az első Quiznight, amely egy 7 városban 19 helyszínen zajló országos ren- Fotó: Kisfaludi István dezvénysoro- zat egyik állomása. A játékban 9 csapat 50 tagja mérte össze tudását két és fél órában a legkülönfélébb témákban, mint például a történelem, alapműveltség, popkultúra, filmtörténet, sport, sorozatok/rajzfilmek, irodalom, földrajz, informatika, gazdaság Süveges András játékmester vezetésével. A jó hangulatú, ingyenes játék folytatódik, az első fordulóban résztvevő nyertesek italnyereményeket kaptak.

12 Hírek Cegléden tartották a járási polgárőr bált CEGLÉDEN RENDEZTÉK MEG A MÁSODIK polgárőr bált az Imregi Rendezvényházban március 1-jén. A színvonalas estet Ceglédberceli Polgárőr Egyesület szervezte, így a fővédnök a település polgármestere, Török József volt, aki ünnepi beszédében a polgárőr egyesületek támogatásának szükségességéről szólt. Az eseményen megjelent Földi László, Cegléd polgármestere, aki elmondta: mintegy 500 millióval több támogatás jut idén a polgárőrségeknek. számolt be az eseményekről a miabonyunk.hu. Évet értékeltek IDÉN IS MEGTARTOTTA ÉVÉRTÉKELŐ közgyűlését a Cegléd Bedei Polgárőr Egyesület. Gigor István az egyesület elnöke elmondta, hogy a múlt évben számos városi ünnepségen, többek között a Laska Fesztivál, a Kossuth Napok, a Ceglédi Advent rendezvényeken biztosították a helyszínt. Tevékenységük között szerepel még, hogy idős, beteg embereket is meglátogatnak. Gigor István kiemelte, hogy sok problémát okoz a DPMG Zrt. tulajdonában lévő kiserdőt károsító személyek tevékenysége. Az eseményen kitüntetések is átadásra kerültek. A megyétől Keszthelyi Ferenc és Sági Péter részesült elismerésben. A Cegléd Bedei Polgárőr Egyesület szervezetén belül pedig Jana Szilvia és Müller Tamás Péter kapott kitüntetést. GALAMBOSNÉ SZEGEDI SZILVIA Fotó: Miabonyunk.hu Nyolcvannyolc új rendőr a megyében A FRISSEN KINEVEZETT ŐRMESTEREK március 1-jén kezdték meg munkájukat a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén, akik a megye különböző rendőrkapitányságain látnak el szolgálatot. A próbaidős őrmestereket március 7-én a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Dr. Mihály István r. dandártábornok és a Pest Megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Szűcs Lajos köszöntötte. Az újonnan érkezettekkel együtt közel 3200 rendőr teljesít szolgálatot a megyében, ahol 30 %-kal csökkent a a bűncselekmények száma 2013-ban. Gázolajban úszott a főút GÁZOLAJ FOLYT AZ ÚTTESTRE, MIUTÁN egy kamion és egy autó karambolozott március 8- án Ceglédnél a 4-es főút 74-es kilométerszelvényénél közölte az MTI-vel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A közlemény szerint egy autóalkatrészeket szállító, román rendszámú kamion és egy személygépkocsi ütközött. Az autó az ütközés következtében a tetejére borult, a kamionnak pedig kilyukadt az üzemanyagtartálya, amelyből mintegy négyszáz liter gázolaj folyt az úttestre. A gépkocsiban csak a sofőr utazott, aki nem sérült meg. A baleset helyszínére a ceglédi hivatásos tűzoltók vonultak ki. Forrás/Szerző: MTI/Hír24

13 A kommunizmus áldozataira emlékeztek FIATALOK, KÖZÉPISKOLÁSOK JELENLÉTÉBEN emlékeztek meg február 25-én a kommunizmus áldozatairól a városi ünnepségen. - A mai fiatalságnak kötelessége tudni, hogy az akkori fiatalok min mentek keresztül mondta Földi László a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából tartott ünnepségen. Cegléd történetének szégyene, hogy itt volt Közép-Európa legnagyobb szovjet hadifogoly tábora. A gyűjtőtáborban, úton a Szovjetunió felé több mint kétszázezren fordultak meg. Közülük ötezren vesztették itt az életüket az embertelen bánásmód miatt. Ezeknek az embereknek nevük volt, amely fennmaradt, és családjuk, amely hazavárta őket emlékeztetett Földi László. A rendezvényen Bencsik Péter történész az 1956-os forradalom utáni eseményeket, a megtorlást mutatta be a fiataloknak, a Közgazdasági Szakközépiskola diákjai pedig bebörtönzött és mellőzött írók, költők verseiből olvastak fel. Fotó: Kisfaludi István

14 650 éves város 130 éves iskolája k A múlt a jövendő tükre. ossuth Lajos gondolatát választotta mottóul az alapítását egész hetes programsorozattal ünneplő Bem József Műszaki Szakközép- és Szakiskola. A tanulók szabadon választhatnak a felkínált délelőtti és délutáni sport- és kulturális programokból. Gazdag a választék, hiszen játékos vetélkedők, sportversenyek, műhelymunkák, vidám találkozók részesei lehetnek a hét folyamán. Az ünnepélyes megnyitót Fotók: Kisfaludi István emlékezetessé tette az iskola volt diákjának, Ozsgyáni Mihály színésznek a fellépése és visszaemlékezése az iskolai évekre. A volt diákok közül Tom White is visszalátogatott, hogy barátaival udvari koncertet adjon a mai diákoknak és a Határtalanul pályázat keretében az iskolába látogató székelyudvarhelyi tanulóknak. A tanárok a kedd délutáni Jó ismét veletek! című rendezvényen várták egy kis nosztalgiázásra volt kollégáikat. Az ünnep nemcsak az iskoláé, hanem a városé is, így kerül sor 4 város részvételével egy nemzetközi kézilabdatornára a Gál József Sportcsarnokban, és Cegléd minden középiskolájának részvételével a Történelmi séta a 650 éves városban című vetélkedőre, mely után divatbemutató és táncház is szórakoztatja a vendégeket. Az iskola- és szakmatörténeti kiállítás, a művésztanárok tárlata, valamint a pályázati terem az érdeklődő városlakók előtt is nyitva áll. Az ünnepségsorozat méltó lezárása március 15-ének az erdélyiekkel való közös megünneplése, a gálaműsor és az esti fáklyás felvonulás. FERNENGEL KATALIN igazgató

15 Hírek Ruttner György házi őrizetben MINT JOVÁN LÁSZLÓ ÜGYVÉD az MTI megkeresésére megerősítette a Budapesten praktizáló, de Ceglédbercelen élő Ruttner György ügyvédet március 6-án őrizetbe vette és gyanúsítottként kihallgatta a Budapesti Nyomozó Ügyészség. Ruttner megalapozott gyanú szerint és között több alkalommal kötött letéti megállapodást ügyfeleivel, majd az ügyvédi letétként átvett összegekkel később nem számolt el, hanem sajátjaként rendelkezett velük. A Budapesti Nyomozó Ügyészség a férfit különösen nagy értékre üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette, ügyvédi visszaélés bűntette és más bűncselekmények miatt vette őrizetbe és a Budai Központi Kerületi Bíróság döntése szerint házi őrizetbe került. A Blikk szerint kényszerfogsága egyben most menedéke is lehet, amely védelmezi is az esetleges gyilkosaitól, ugyanis a sztárok ügyvédjét bérgyilkosok akarják eltenni láb alól, ezért hetekig védő őrizet alatt dolgozott és élt családjával. Az Országos Rendőr-főkapitányság megerősítette a Blikk értesüléseit, mondván: Ruttner Györgynek valóban a rendőrség biztosított védelmet, a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlya, valamint nemzetközi jellegére tekintettel, a fennálló fenyegetettség reális léte miatt. A lap úgy tudja, az NNI emberölés előkészületének megalapozott gyanúja miatt továbbra is nyomoz az ügyben, vagyis valószínű, nem találták még meg a vélelmezett bérgyilkosokat. Forrás: MTI, Blikk-információ Keresik a törteli templomrablót! LOPÁS BŰNTETT ELKÖVETÉSÉNEK megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen a Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. A törteli plébános tett bejelentést a rendőrségen, miszerint február 25-éről 26-ára virradóra ismeretlen tettes bement a Szent István téren lévő katolikus templomba és onnan kelyheket, gyertyatartót illetve oltárfeszületet tulajdonított el. A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kéri a lakosság segítségét, hogy amennyiben a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban érdemi információval rendelkeznek, értesítsék a Ceglédi Rendőrkapitányság ügyeletét az 53/ os telefonszámon. Két teherautónyi fát lopott A CEGLÉDI RENDŐRKAPITÁNYSÁG eljárást folytat H. Ferenc Dávid 20 éves ceglédi lakossal szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A férfi egy szolnoki lakos feljelentése szerint tavaly április vége és február 25. közötti Cegléd, Szúnyogos területén lévő erdőből hozzávetőlegesen 55 köbméter vegyes fát engedély nélkül kivágott és eltulajdonított. A nyomozók beazonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható H. Ferenc Dávidot, akit elfogtak, előállítottak és gyanúsítottként hallgattak ki. Lakások eladók: m 2 Garázs és parkolási lehetőség. A központhoz közel, csendes udvar, saját kert. Irodák, üzlethelyiségek. Bérelhető is. 20/ HALMY- UDVARHÁZ Porta Hungária Kft.

16 Jókai utca 1. Ady Endre u. Kisfaludy u. Széchenyi út Új helyünkön, a megszokott színvonalon várjuk kedves vásárlóinkat! Kossuth Ferenc u. Rákóczi út Köztársaság u. Jókai u. Teleki u. Perc u. Clemens Optika 2700 Cegléd, Jókai u. 1. Mobil: / Tel.: 53/ Fax: 53/ Nyitva tartás: Hétfő-Péntek: , Szo:

17 Választások oldal Csalások, milliós büntetések Március 6-án tartotta meg sajtónyilvános ülését a Pest megyei 12. választókerület választási bizottsága az országgyűlési választásokon induló jelöltek nyilvántartásba vételéről. A nyolc tagú bizottság 17 napirendi pontban hozott döntést. avégleges eredmények szerint 17 jelölt kapta meg a zöld utat az induláshoz, hat jelölt nyilvántartásba vételét viszont elutasították. A Zöld Párt, a Szociáldemokrata Párt, a Tempo Párt, a Szabad Magyarok Pártja, az Új Magyarország Párt, Nemzeti Érdekekért Párt jelöltjei kevés ajánlást gyűjtöttek össze, vagy azok hibásak voltak, ezért nem volt meg az 500 érvényes aláírás. Több jelölt közülük nemcsak hiányosan, de nem is határidőre adta le az íveket, ezért bírságot szabtak ki rájuk. Egy ív esetében ez a törvény szerint Ft. Két esetben egyegy ív nem került leadásra, de az Új Magyarország Párt több mint 2,2 millió forint bírságot fizethet. A Keresztény Magyarok Pártja jelöltje pedig a 250 ívből egyet sem vitt vissza, ezért több mint 12 milliós bírságot kellett kiszabnia a bizottságnak. A bírság és mértéke a bizottság tagjait is megosztotta, az ellenzéki tagok felvetették, hogy nem helyeselhető figyelmeztetés nélkül megbüntetni valakit, aki esetleg önhibáján kívül nem tudta visszahozni az íveket, vagy akár csak 5 perccel késett a leadással. Az ilyen esetekben inkább kizárással kellene élni, a törvény azonban erre nem ad lehetőséget. A választási bizottság két esetben is javasolta a helyi választási irodának, hogy büntetőfeljelentést tegyen választási csalás ügyében. A Szabad Magyarok Pártja és a Nemzeti Ér- ORSZÁGGYÛLÉSI KÉPVISELÕK VÁLASZTÁSA április. 6 PEST megye 12.sz. OEVK (Cegléd) jelöltjei Jelölt neve INDULHAT Jelölt állító Földi Áron LMP Laczkó Józsefné JESZ Fenyvesné Dr. Nádas Katalin Csilla MRPP Dr. Horváth Melinda Erzsébet ÉLÕLÁNC Romhányiné Dr. Balogh Edit MSZP,EGYÜTT,DK,PM,MLP Volner János JOBBIK Cseh Mihály Attila SZOCIÁLDEMOKRATÁK Vágó Tibor István SMS Cseriné Demeter Bernadett FÜGGETLEN KISGAZDAPÁRT Erdei Tünde MGP Keskeny Rudolfné MCP Kovács László A HAZA NEM ELADÓ MOZGALOM PÁRT Gyulai Lajos MKSZU Facskó Szilveszter MSZDP Bán Zsolt ÖP Földi László FIDESZ,KDNP Papp Viktor SEM Jelölt neve Sütõ Edina Geda Éva Spitz Judit Tóth Dániel Törökné Juhász Ilona Koltai Péter NEM INDULHAT Jelölt állító SZMP NEMZETI ÉRDEKÉRT PÁRT SZDP ZÖLDEK TEMPO ÚMP dekért Párt ívein ugyanis vélhetően hamisított aláírások is szerepelnek. Az előbbi párt ajánlásai között például egy másik párt jelöltjének az ívekről ismert aláírása is szerepel. A bizottsági ülésen jelenlévő egyik jelölt javasolta: érdemes lenne megvizsgálni, vane átfedés a jelöltek ajánlásai között, mert az adathalászok csalását bizonyítja. Az ülésen Szabó László az ellenzéki Összefogás által a bizottságba delegált tag felvetette azt a logisztikai problémát, miszerint a választás lebonyolításában nehézséget okozhat a szavazat-

18 számláló bizottságok extrém létszáma. Ugyanis a törvény szerint minden nyilvántartásba vett párt minden szavazókörbe 2-2 főt delegálhat, ami 17 jelölt esetén, a kijelölt tagokkal együtt majd 40 főt jelenthet, miközben a legtöbb szavazóköri helyiségben még öten is alig férnek el. Dr. Diósgyőri Gitta a helyi Választási Iroda vezetője válaszában elmondta, hogy felkészültek az ilyen jellegű esetleges problémák megoldására. Lapunk megkereste miután a Keresztény Magyarok Pártjának jelöltjét nem sikerült elérnünk az Új Magyarország Párt képviselőjét a kiszabott bírság ügyében. Táncsics Péter elmondta, hogy még a március 3-a 16 órai jogvesztő hatályú határidő előtt telefonon megkerestük a Nemzeti Választási Irodát, ahol azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a határidő után 72 óra lehetőségünk van visszavinni az íveket. Ez különösen azokra a pártokra vonatkozik, akiknek nem sikerült összegyűjteni az 500 érvényes aláírást, vagy nem is adtak le nyomtatványt. A szóvivő elmondta: érthetetlen számunkra, a helyi választási iroda döntése, ennek értelmében fellebbeztünk is ellene. Ismeretlen aláírásgyűjtő MÉG CSAKNEM EGY HÓ- NAP VAN HÁTRA az országgyűlési választásokig is, de Cegléden már megkezdődött az őszi önkormányzati választási kampány. Ifj. Károly Ferenc, a ceglédi 5. számú választókerület önkormányzati képviselője (Ceglédért Független Egyesület) nyílt levelet juttatott el lapunkhoz arról, hogy ismeretlen aláírásgyűjtő személyek február óta a választókerületemben azt a valótlan hírt terjesztik, hogy nem kívánok elindulni az őszi önkormányzati választáson és szavazzanak más jelöltre, akinek a nevét is közlik a lakosokkal. A képviselő polgári pert fontolgat és az önkormányzati választási kampány megkezdésekor bejelentést teszek a Helyi és a Nemzeti Választási Bizottságnál választási csalás előkészülete és esélyegyenlőség megsértése miatt. Csökkentse fûtési költségét kiváló minõségû Ablak - ajtó, redõny cseréjével Tetõsík ablakok pl: 78x118 burkoló kerettel Ft/db Fakro Fénycsatorna Ft/db Padlásfeljárók 70x120 hõszigetelt Ft/db Dekorfóliás ajtók Mûanyag oldalt nyíló ablak 90x Ft/db Rozettás kilincsek 650 Ft/db Csigalépcsõ tömörfa lépcsõfokkal BEVEZETÕ ÁRON GARÁZSKAPU szekcionált, motoros, hõszigelt fehér színû 300cm x 210 cm Ft Redõnyök (igénytõl függõen) mûanyag, alumínium, hõszi - getelt motoros kivitelben, szúnyoghálóval egybeépítve Reluxák, szalagfüggönyök, roletták nagy színválasztékban. BUDA-HÁZÉPÍTÕ KFT. TÜZÉP 2700 Cegléd, Szolnoki út 61. Tel.: 06 53/ , 06 30/ Áraink az áfát tartalmazzák, a készlet erejéig érvényesek. Ablakjavítás Ajtójavítás (jó megoldás nyílászáró csere helyett) 06-30/

19 Választások oldal Kövér László látogatása Cegléden járt március 4-én a Parlament házelnöke, Kövér László, aki a Városházára, majd az Ecseri Kft. fémöntödéjébe látogatott el. A házelnököt Földi László, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője látta vendégül, az öntödében pedig az Ecseri Kft. képviseletében az ügyvezető igazgató Kuttor György fogadta a vendégeket. Fotók: Kisfaludi István aházelnök a látogatás végén sajtótájékoztatót is tartott, melyben elmondta, a as költségvetési ciklusban az Európai uniós támogatás 60 százalékát gazdaságélénkítésre szeretné fordítani a kormány. Azt is közölte, Pest megye hátrányos helyzetű térségei köztük a ceglédi is számíthatnak arra, hogy a kieső uniós támogatást hazai forrásokkal pótolja a kormány. A magyar munkahelyek, a GDP, és az export legnagyobb részét a kis- és középvállalkozások adják, ezért kiemelten fontos, hogy a külföldi és a hazai tőkéből ilyen beruházások jöjjenek létre utalt az Ecseri Kft eredményeire Kövér László a sajtótájékoztatón. A kormány a munkahelyteremtést a gazdaságpolitikáján keresztül tudja támogatni a leginkább, vagyis olyan környezetet kell teremteni, amelyben nő a vállalkozási kedv. Mint elmondta, a következő költségvetési ciklusban az EU a magyar lobbinak is köszönhetően külön forrást biztosít a fiatalok munkanélküliségének csökkentésére hangzott el. A házelnök a 4. sz. főút bővítésével és a 441-es újjáépítésével kapcsolatban elmondta, a kormánynak a legnagyobb erőfeszítéseket az infrastruktúra fejlesztése érdekében kell tennie, hiszen ahol ez megvan, ott nagyobb a beruházási kedv is. Földi László, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője és jelöltje a sajtótájékoztatón arról beszélt, a Dél-Pest megyei térségben a legnagyobb problémát a munkanélküliség jelenti, ami jelenleg 9-10 százalékos. Ezért is fontos az az 1000 milliárd forint, amit a következő 7 éves uniós ciklusban munkahelyteremtésre szánnak habár a Középmagyarországi régió ebből kevesebbet kap. Földi László kiemelte: a város adósságának átvállalásáért a kormány azt kérte, hogy az így felszabadult pénzből az önkormányzat a helyi vállalkozások munkahelyteremtését támogassák.

IV. Ceglédi Menyegző Fesztivál. 2014. február 8. (szombat) Kossuth Étterem

IV. Ceglédi Menyegző Fesztivál. 2014. február 8. (szombat) Kossuth Étterem VIII. évfolyam, 2. szám 2014. január 31. Fotó: Hartyányi Norbert P A A N O R Á M cegledipanorama.huanno 2007 IV. Ceglédi Menyegző Fesztivál 2014. február 8. (szombat) Kossuth Étterem

Részletesebben

2014. május 9. 23-24.

2014. május 9. 23-24. VIII. évfolyam, 9. szám 2014. május 9. P A A N O R Á M cegledipanorama.huanno 2007 9. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál 2014. május 23-24. P A A N O Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u.

Részletesebben

Legyen a szívünk szívügyünk!

Legyen a szívünk szívügyünk! IX. évfolyam, 5. szám 2015. március 13. P A A N O R Á M cegledipanorama.huanno 2007 Legyen a szívünk szívügyünk! ADOMÁNYGYŰJTŐ AKCIÓ a ceglédi Toldy Ferenc Kórház Kardiológiai Osztálya javára! 2015. március

Részletesebben

Ceglédi. Ingyenes P A N O R Á M A FŰTÉS- FÜRDŐSZOBA- BARKÁCS SZAKÁRUHÁZ. IV. évfolyam, 7. szám 2010. április 9. cegledipanorama.hu ANNO 2007.

Ceglédi. Ingyenes P A N O R Á M A FŰTÉS- FÜRDŐSZOBA- BARKÁCS SZAKÁRUHÁZ. IV. évfolyam, 7. szám 2010. április 9. cegledipanorama.hu ANNO 2007. Ingyenes Ceglédi IV. évfolyam, 7. szám 2010. április 9. P A N O R Á M A cegledipanorama.hu ANNO 2007 NEGYEDI A l a p m e g j e l e n é s é t k i e m e l t e n t á m o g a t j a : FŰTÉS- FÜRDŐSZOBA- BARKÁCS

Részletesebben

Sikerült! Cikkünk a 9. oldalon. Csenger-Zalán Zsolt FIDESZ-KDNP 4. oldal. Császárné Kollár Tímea Jobbik 5. oldal. Dr. Szél Bernadett LMP 5.

Sikerült! Cikkünk a 9. oldalon. Csenger-Zalán Zsolt FIDESZ-KDNP 4. oldal. Császárné Kollár Tímea Jobbik 5. oldal. Dr. Szél Bernadett LMP 5. Sikerült! Cikkünk a 9. oldalon Fotó: Kocs Bea Fotó: Bánkuti Ákos Fotó: hirado.hu Kohuka 3. oldal Császárné Kollár Tímea Jobbik 5. oldal Dr. Szél Bernadett LMP 5. oldal Csenger-Zalán Zsolt FIDESZ-KDNP 4.

Részletesebben

Címlap. Lapunk megjelenését támogatja:

Címlap. Lapunk megjelenését támogatja: VIII. évfolyam, 11. szám 2014. június 6. P A A N cegledipanorama.hu O R Á M anno 2007 P A A N O R Á M Címlap Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.: (53) 312-038 info@cegledipanorama.hu

Részletesebben

www.szolgalat.com Lokálpatrióta hetilap Alapítva: 1992

www.szolgalat.com Lokálpatrióta hetilap Alapítva: 1992 XIX. évf. 42. szám 2010. november 24. Terjesztői ára: 75 Ft www.szolgalat.com Lokálpatrióta hetilap Alapítva: 1992 Erősödik a közbiztonság Gödöllőn az európai uniós elnökségi rendezvények alatt. Bozsó

Részletesebben

Lébény IV. ÉVFOLYAM 19. SZÁM INFORMÁCIÓS LAP ÖNKORMÁNYZAT KIADÁSÁBAN

Lébény IV. ÉVFOLYAM 19. SZÁM INFORMÁCIÓS LAP ÖNKORMÁNYZAT KIADÁSÁBAN 2010. április Ingyenes kiadvány IV. ÉVFOLYAM 19. SZÁM INFORMÁCIÓS LAP ÖNKORMÁNYZAT KIADÁSÁBAN Tisztelt i Választópolgárok! Egy új kezdeményezéssel fordulunk Önökhöz: szeretnénk lehetőséget biztosítani

Részletesebben

0 Ft kezdőrészlet OKOSTELEFON FEJHALLGATÓVAL. +24 x havi 2990 Ft kamatmentes részlet (Teljes ár: 71 760 Ft)

0 Ft kezdőrészlet OKOSTELEFON FEJHALLGATÓVAL. +24 x havi 2990 Ft kamatmentes részlet (Teljes ár: 71 760 Ft) VIII. évfolyam, 19. szám 2014. szeptember 26. P A A N O R Á M cegledipanorama.hu OKOSTELEFON FEJHALLGATÓVAL 0 Ft kezdőrészlet +24 x havi 2990 Ft kamatmentes részlet (Teljes ár: 71 760 Ft) Új előfizetéssel,

Részletesebben

Csalássorozat: feljelentés készül a volt rendőr ellen. Veszélyben a gyerekek!

Csalássorozat: feljelentés készül a volt rendőr ellen. Veszélyben a gyerekek! Valami hülye találhatta ki ezt is : agyrém szabályok az alkalmi munkára Az alkalmi munkavállalást újraszabályozó áprilisi jogszabály az érintettek szerint több gondot hozott, mint segítséget... (7. o.)

Részletesebben

Az épülő kiskórház számára gyűlt felajánlás a XII. Jótékonysági Polgári Bálon

Az épülő kiskórház számára gyűlt felajánlás a XII. Jótékonysági Polgári Bálon A VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT lapja XXV. évfolyam 3. szám 2014. február 25. Ingyenes Az épülő kiskórház számára gyűlt felajánlás a XII. Jótékonysági Polgári Bálon Vers mindenkihez Reményik Sándor: Ne ítélj Közel

Részletesebben

100 000 példány. 100 éves a diósgyõri sport

100 000 példány. 100 éves a diósgyõri sport 100 000 példány Bejáráson Jó a víz Gólszüret VII. ÉVFOLYAM 8. SZÁM Térítésmentes 2010. FEBRUÁR 27. A tervek szerint halad az Eperjesi utcán a miskolci készenléti század leendõ épületének felújítása. Írásunk

Részletesebben

Dr. Avarkeszi Dezsõ azt akarja, hogy legyen olimpia Csepelen! Podolák György kétmilliárd forinttal segítette a csepeli a fejlesztéseket

Dr. Avarkeszi Dezsõ azt akarja, hogy legyen olimpia Csepelen! Podolák György kétmilliárd forinttal segítette a csepeli a fejlesztéseket KÉPVISELÕ- JELÖLTEK BEMUTATKOZÁSA SZOLÁRPARABOLA A KERÜLET KÖZÉLETI LAPJA LXII. évfolyam 13. szám 2010. április 2. Megjelenik 35 000 példányban, legközelebb április 7-én. Az újság díjtalan. Jövõ vasárnap

Részletesebben

Most vasárnap Április 11. Választás A jövõnk a kezünkben van KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT INGYENES LAPJA

Most vasárnap Április 11. Választás A jövõnk a kezünkben van KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT INGYENES LAPJA A VIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT INGYENES LAPJA XVIII. évfolyam 6. szám I 2010. április 6. I Megjelenik: kéthetente Most vasárnap Április 11. Választás A jövõnk a kezünkben van ÖNKORMÁNYZAT Minden napra egy

Részletesebben

Aláírták az uniós szerződést

Aláírták az uniós szerződést KÖZBIZTONSÁG Térfigyelő-kamerák 2010-ben is tovább bővül a kispesti térfigyelő-kamerák száma, az önkormányzat Városüzemeltetési és Közbiztonsági Bizottsága januári ülésén újabb elektronikus szemek felszereléséről

Részletesebben

A VÁROS LAPJA. Miskolci Napló. jubilál a templom

A VÁROS LAPJA. Miskolci Napló. jubilál a templom A VÁROS LAPJA Miskolci Napló Megjelenik Miskolcon és vonzáskörzetében, 85 000 példányban fenntartót váltanának a szülők keresték meg a római katolikus egyházat, és az át is venné a Móra Ferenc általános

Részletesebben

Megkezdi működését az ipari park. Lokálpatrióta hetilap Alapítva 1992

Megkezdi működését az ipari park. Lokálpatrióta hetilap Alapítva 1992 XV. évf. 34. szám 2006. szeptember 21. Terjesztői ára: 75 Ft Megkezdi működését az ipari park Lokálpatrióta hetilap Alapítva 1992 Új munkahelyek, beruházások Szeptember 19-én, kedden délelőtt Gödöllő szempontjából

Részletesebben

Nincs vizsgálóbizottság. Részletesen: 3. oldal. 5. oldal. 6. oldal. 15. oldal. 8-9. oldal. a város lapja I. évfolyam, 20. szám. www.ozdikorkep.

Nincs vizsgálóbizottság. Részletesen: 3. oldal. 5. oldal. 6. oldal. 15. oldal. 8-9. oldal. a város lapja I. évfolyam, 20. szám. www.ozdikorkep. www.ozdikorkep.hu 2009. november 27. a város lapja I. évfolyam, 20. szám Nincs vizsgálóbizottság Részletesen: 3. oldal Vastolvajjal dulakodott Somsályon vastolvajokat fogtak a telepgondnokok, de nem bírtak

Részletesebben

A VÁROS LAPJA. Miskolci Napló. egyedi zene, egyedi autó

A VÁROS LAPJA. Miskolci Napló. egyedi zene, egyedi autó A VÁROS LAPJA Miskolci Napló Megjelenik Miskolcon és vonzáskörzetében, 85 000 példányban bérlakásokból kilakoltatnak a bankok kivárnak, ugyanakkor a Miskolc Holding 168 bérlakás esetén kezdeményezte a

Részletesebben

JELMEZBE BÚJTAK FIATALOK ÉS IDÕSEK

JELMEZBE BÚJTAK FIATALOK ÉS IDÕSEK XXV. év fo lyam 4. szám 2010. február 26. Ára: 150 fo rint www.szerencsihirek.hu SMS: 06-20/940-2066 JELMEZBE BÚJTAK FIATALOK ÉS IDÕSEK KÖZ ÉLE TI LAP MEG JE LE NIK KÉT HE TEN TE SZERENCSEN ÉS KÖR NYÉ

Részletesebben

A VÁROS LAPJA. Miskolci Napló. a szülőkhöz is szólnak. a gyermek- és ifjúsági központban a lelki közösséget a szülők is átélhetik. a város 4.

A VÁROS LAPJA. Miskolci Napló. a szülőkhöz is szólnak. a gyermek- és ifjúsági központban a lelki közösséget a szülők is átélhetik. a város 4. A VÁROS LAPJA Miskolci Napló Megjelenik Miskolcon és vonzáskörzetében, 85 000 példányban ismét fúj a tavaszi szél idén is lesz tavaszi szél takarít a város akció Miskolcon, ezúttal a kisavas megtisztítása

Részletesebben

Kanizsa DÉL-ZALAI HETILAP. Százötven éves a Keri. Követték az elõdök örökségét: értéket, hagyományt teremtettek

Kanizsa DÉL-ZALAI HETILAP. Százötven éves a Keri. Követték az elõdök örökségét: értéket, hagyományt teremtettek Kanizsa DÉL-ZALAI HETILAP XIX. évfolyam 43. szám 2007. december 6. Százötven éves a Keri Nagyszabású, egy hetes programmal, százötven körös váltófutással, iskolatörténeti kiállítással, szakmai nappal,

Részletesebben

Kampánynyitás Érden. Száz év. Vereség. Farsangi bál a gimnáziumban. Jótékonysági mûsor

Kampánynyitás Érden. Száz év. Vereség. Farsangi bál a gimnáziumban. Jótékonysági mûsor XXIV. évfolyam, 7. szám 2014. február 20. Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának ingyenes hetilapja 4 5 11 Rendkívüli közgyûlés A sürgõsséget csupán egyetlen napirendi pont, a Választási Bizottság megalakítása

Részletesebben

Békéscsabán szívhez szóló, és példaértékûen méltóságteljes

Békéscsabán szívhez szóló, és példaértékûen méltóságteljes Méltóságteljes ünnep Fórum Jaminában Új jegyzõ Békéscsabán 418 lakás lesz korszerûbb Párbeszéd az ifjúsággal XVII. évfolyam 5. szám 2007. március 29. A hónap mûtárgya Száz éve történt FOTÓ: VERESS ERZSI

Részletesebben

Ballagó idő. szép időszak ez s milyen jó is lesz majd visszaemlékezniük

Ballagó idő. szép időszak ez s milyen jó is lesz majd visszaemlékezniük Hajdú-bihari [ IV. évfolyam 16. szám 2010. május 5. ] Fotó: Nagy Gábor Ballagó idő Május volt, virágzott az orgona, és délután eleredt az eső, mielőtt este szerenádozni indultunk. Annyira régen, hogy amikor

Részletesebben

Ceglédi. Coincidance, Kortárs Ír Tánc. az eredeti P A N O R Á M A. ...ahol az ír sztepp és a modern tánc összeér...

Ceglédi. Coincidance, Kortárs Ír Tánc. az eredeti P A N O R Á M A. ...ahol az ír sztepp és a modern tánc összeér... az eredeti Ceglédi V. évfolyam, 3. szám 2011. február 11. P A N O R Á M A panorama-online.hu ANNO 2007 Coincidance, Kortárs Ír Tánc...ahol az ír sztepp és a modern tánc összeér... Március 20-án 19 órakor

Részletesebben

Elkészült a szerencsi országzászló

Elkészült a szerencsi országzászló Elkészült a szerencsi országzászló Szerencsi HÍREK KÖZÉLET SZABADIDŐ KULTÚRA szerencsihirek@szerencs.hu www.szerencsihirek.hu INGYENES KIADVÁNY XXIX. évfolyam 10. szám 2014. június 13. Szerencsről Csiksomlyóra

Részletesebben

XXII. évfolyam 9. szám 2014. március 4. Megjelenik: hetente. Növekvõ foglalkoztatottság. Csökkenõ munkanélküliség Józsefvárosban

XXII. évfolyam 9. szám 2014. március 4. Megjelenik: hetente. Növekvõ foglalkoztatottság. Csökkenõ munkanélküliség Józsefvárosban XXII. évfolyam 9. szám 2014. március 4. Megjelenik: hetente Növekvõ foglalkoztatottság Csökkenõ munkanélküliség Józsefvárosban ÖNKORMÁNYZAT Negyedével csökkent az álláskeresõk száma Józsefvárosban A VIII.

Részletesebben

A Magyar Tudomány Ünnepén

A Magyar Tudomány Ünnepén V. évfolyam, 22. szám 2011. november 4. P A N O R Á M A ANNO 2007 panorama-online.hu A Magyar Tudomány Ünnepén P A N O R Á M A Címlap 3 Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.:

Részletesebben

Ára: 107 Ft VII. évfolyam 22. szám, 2006. november 9. Márton Napok hurkatöltő

Ára: 107 Ft VII. évfolyam 22. szám, 2006. november 9. Márton Napok hurkatöltő Ára: 107 Ft VII. évfolyam 22. szám, 2006. november 9. A lap megjelenési területe a Tápió-vidék 21 települése: Bénye, Gomba, Farmos, Káva, Kóka, Mende, Nagykáta, Sülysáp, Szentmártonkáta, Szentlőrinckáta,

Részletesebben