Amit a Diákhitelről tudni kell

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Amit a Diákhitelről tudni kell"

Átírás

1 Amit a Diákhitelről tudni kell 1. Diákhitel1, Diákhitel2, összehasonlításuk Diákhitel 1 Fontos jellemzői: Szabad felhasználású (!) Nincs hitelbírálat, jövedelemvizsgálat, nem kell sem kezes, sem fedezet. A Diákhitel 1 az egyik legalacsonyabb kamatozású forinthitel. A kamat, változó, jelenleg 8%. Havi részletekben vagy szemeszterenként egy összegben is felvehető, akár egy szemeszterre is. A félévre szóló hitel akár a szemeszter második felében is igényelhető (december 15-ig, illetve május 15-ig) Csak a tanulmányok befejeztével kötelező a törlesztés, melynek összege az ügyfél jövedelmének alakulásához igazodóan változik az első két törlesztési év kivételével. A futamidő nem rögzített az évente változó havi törlesztő részlet miatt. Díjmentesen előtörleszthető! Különböző kedvezmények kérhetőek (gyermekvállalás, rokkantság, anyagi nehézség esetén) Amennyiben a hitelfelvevő tandíját kívánja ebből a hitelből finanszírozni, az engedményezési eljárással tudja lerövidíteni az utalás menetét, mely által az adott intézmény megelőlegezi a hallgatónak a kurzusfelvételt (stb.). Az engedményezés fogalma, célja: A diákhitellel rendelkező Hallgatók az igényelt diákhitel összeg egy írásbeli megállapodásban rögzített részét közvetlenül a Főiskola számlájára utaltathatják. Az átutalt összeget az intézmény kizárólag a költségtérítés kiegyenlítésére fordíthatja. Ilyenkor az intézmény megelőlegezi a hallgató beiratkozott státuszát, mintha a félév kezdetekor befizette volna a költségtérítést. Ezt az eljárást hivatalosan engedményezésnek hívják. Az engedményezésről félévenként újra kell rendelkezni. Az engedményezés feltétele, hogy a hallgató már rendelkezzen érvényes Diákhitel 1-es szerződéssel, ellenkező esetben nem jogosult az engedményezés elindítására. Az engedményezésről az alábbi linken tájékozódhat: Engedményezés a gyakorlatban: a) Az engedményezési űrlapot a Modulo-rendszer / Kérelmek / Diákhitel engedményezés elérési útvonalon kell kitölteni, majd 3 példányban kinyomtatva leadni a Hallgatói Információs és Szolgáltató Irodában (aláírás nélkül!) /Kitöltési útmutató/

2 b) A leadáskor a hallgatónak igazolnia kell személyazonosságát, valamint a Diákhitel Központtal kötött szerződés számát (szerződés vagy egyenlegértesítő alapján) az ügyintéző munkatárs ellenőrzi. Az engedményezési adatlapokat, azok ellenőrzését követően mindkét fél a helyszínen aláírja. A dokumentum három példányából egy a hallgatóé, egy a Főiskolát, egy pedig a Diákhitel Központot illeti meg. (a továbbítás az átvevő fél feladata) Diákhitel 2 Fontos jellemzői: (eltérések a Diákhitel 1-től) Kötött felhasználású! Csak a képzési költségre fordítható és annak mértékét nem haladhatja meg. Az igényelt hitelt közvetlenül a felsőoktatási intézménynek utalja a Diákhitel Központ. Csak állami részösztöndíjas és önköltséges hallgató igényelheti. Külföldi tanulmányokra nem vehető igénybe. A Diákhitel 2 állami kamattámogatással működik, így a hallgató által fizetendő kamat évi 2% A Diákhitel 1 és Diákhitel 2 összehasonlítása 2. Szerződések kötése, hivatalos eljárás A Diákhitel szerződéseket ezt követően főként a honlapon lehet kitölteni (vagy a DH ügyfélszolgálatán). Ehhez szükséges, hogy a hitelfelvevő regisztráljon a honlapon található Diákhitel Direkt felületre. Ez a felület szolgál arra, hogy a hitelfelvételt és az utána következő adatmódosítást, törlesztésre vonatkozó adatokat követni lehessen, Emellett alkalmas a Diákhitel Központtal való kapcsolattartásra is.

3 Az új honlapon főmenüjében külön lehet a DH1-re és a DH2-re vonatkozóan is információkat szerezni, de akár egy általános tájékoztatót is olvashatunk az Érdeklődöm ; Felvettem, Törlesztem menüpontokban. A Diákhitel Direkt felület kezdőlapján is több féle opció közül választhatunk, mely a folyamatok sorrendjét is jelöli elrendezésében: A Hiteligénylés menüponton belül kezdhető meg (a regisztrációt követően) a Diákhitel szerződések megkötése. A Hiteligénylési tájékoztató átolvasását követően az alul található négyzetbe kattintva nyilatkozunk arról, hogy A fenti dokumentumokat megismertem, megértettem és az abban leírtakat elfogadom

4 Ezt követően kezdhetjük meg az adataink rögzítését Az adatok rögzítése 5 lépcsőben történik. Az első két lépcsőben a hitelfelvevő személyes adatait kéri a rendszer, ezt követően a tanulmányaira vonatkozó adatokat, majd a szerződésben foglalt feltételek elfogadására vonatkozó nyilatkozatokat.

5 Az űrlap teljes kitöltését követően a szerződés véglegesítése és nyomtatása következik. A szerződést 2 példányban kell kinyomtatni, melyet az űrlapon meghatározott határidőn belül kell valamely átvevőhelyen leadni. A szerződést aláírásával véglegesíti (és az átvevő ügyintéző is), keltezik, pecsételik. Az egyik példány a hitelfelvevőé a másik pedig a Diákhitel Központnak kerül továbbításra. Átvevőhelyek: A leadáskor szükséges az alábbi iratok bemutatása: Személyazonosító okmányt, amely lehet: régi típusú, könyv formátumú személyi igazolvány, új típusú, kártya formátumú személyazonosító igazolvány, útlevél, január 1-jét követően kiállított gépjárművezetői engedély, menekült státuszt igazoló személyi igazolvány, letelepedett, bevándorolt státuszt igazoló személyazonosító igazolvány, EGT állampolgár tartózkodási engedélye; Lakcímet igazoló hatósági igazolványt, kivéve, ha a lakcímét régi típusú, könyv formátumú személyi igazolvány tartalmazza;

6 Adóigazolványt, vagy az APEH által kiállított adóazonosító jelet igazoló hatósági bizonyítványt. Az adatok módosítását a Diákhitel Direkt harmadik, a Nyomtatványok, adatmódosítások c. menüpontjában lehet elvégezni. Az adatmódosításhoz is szükséges, hogy a hitelfelvevő aláírásával véglegesítse a módosításra vonatkozó kérelmét és a rajta szereplő adatok valódiságát. Fontos! A BKF átvevőhelyként funkcionál, de egyéb, a szerződésre vonatkozó tájékoztatásra nem vagyunk felhatalmazva, így azt csak a DHK ügyfélszolgálatain kaphat az érdeklődő. 3. A HII-n leadott szerződések, módosító adatlapok, engedményezési adatlapok kezelése DH1, DH2, Diákhitel Direkt és Módosító adatlapok A Hallgatói Információs és Szolgáltató Iroda, mint szerződött átvevőhely jogosult az említett szerződések, adatlapok átvételére és továbbítására, melyek után a Diákhitel Központ jutalékot számláz az intézmény számára. (minden hiánytalanul továbbított szerződésért 400Ft + ÁFA jutalékot, mely az előzetes egyeztetések alapján a évtől 800Ft + ÁFA összegre módosul!) Vagyis, amennyiben a szerződések négy munkanapon belül, hiánytalanul aláírva, pecsételve és keltezve kerül továbbításra, jogosultak vagyunk a jutalék összegére. Az átvétel során az ügyintéző köteles ellenőrizni a szerződésen szereplő adatokat a hitelfelvevő személyi igazolványa, lakcímkártyája és adókártyája alapján. Mind a három szerződés esetében és az adatlap esetében is annyi az ügyintéző feladata, hogy minden oldalon, ahol ezt a nyomtatvány jelzi, kitöltse az átvétel igazolására vonatkozó adatokat: A hitelfelvevő mind a 3 oldalon aláírja a szerződést a Hitelfelvevő aláírása (Az átvétel helyén kell aláírni!) mezőben. Az ügyintéző tölti ki az Átvétel dátuma ; Átvevőhely kódja ; Átvevő aláírása mezőket az első és az utolsó oldalon. Ezeket az oldalakat hivatalos pecséttel látja el.

7 Módosító adatlap egy oldalból áll, melyet csak a hiteltulajdonos ír alá. Az átvétel dátuma az, amit az ügyintézőnek kell kitöltenie. (Diákhitel Direkt felületen tölthető ki)

8 A Diákhitel Direkt szerződések is egy oldalból állnak, melyet ugyan úgy kell kitölteni és keltezni, mint a DH szerződést. (Diákhitel Direkt felületen tölthető ki)

9 4. Fontos határidők, dátumok Engedményezés határideje: Őszi félév: szeptember 15. Tavaszi félév: február 15. A határidő elmulasztása jogvesztő! A hallgatóknak a bejelentkezési időszakban, az aktiválást követően (de még a kurzusfelvétel előtt) kell az engedményezést megcsinálnia! Folyósítási időpontok: Őszi félév: október 15. (ezt követően minden hónap 15-én utal, amennyiben a szerződés kötése 30 napnál régebben megtörtént) Tavaszi félév: március 15. (ezt követően minden hónap 15-én utal, amennyiben a szerződés kötése 30 napnál régebben megtörtént) DH szerződés kötésének határideje: Őszi félév: december 15. (folyósítás: január 15) Tavaszi félév: május 15. (folyósítás: június 15) /Amennyiben a szerződéskötés megtörténik az adott időpontokig, akkor a hitel folyósítása az adott szemeszterre vonatkozóan megtörténik/ 5. DH Központtal történő adategyeztetések en keresztül TO kapcsolattartók: Majzik Beáta Druczker Zsolt A kapcsolattartók általában egy-egy hallgatóra vonatkozó adatot kérnek ben visszaigazolás szempontjából. (pl.: adott félévi státusz, fin.form.). Ez esetben es válaszként küldjük a kért adatot. Diákhitel Direkt TO felületén keresztül A DH Központ új fejlesztéseként létrejött egy új felület (2012. augusztustól), melyre a Központ egyeztető kötegeket, folyósítási kimutatásokat és egyéb adategyeztető fájlt tölt fel, mely a saját Diákhitel modulunkon keresztül dolgozható fel.

10 A Diákhitel Direkt TO felület az alábbi linken keresztül érhető el: https://www.diakhiteldirekt.hu/to/ A felhasználó név és jelszó a Központtól érkezik, ügyintézőként (Intézményenként akár több jogosult személy is hozzáférhet. Igény esetén a kapcsolattartónak kell jelezni, hogy kinek legyen hozzáférése). A Felhasználói név és Jelszó megadását követően a rendszer automatikus üzenetben küld a megadott címre egy Ellenőrző kódot: (általában SPAM-ként és ékezetes magánhangzó nélküli üzenetben érkezik )

11 A felületre belépve három menüpontból választhatunk: EGYEZTETŐ KÖTEGEK Az Egyeztető kötegeken belül azok a fájlok találhatóak meg, melyeken keresztül a Központnak a hallgatók státuszát és további tanulmányi adataikat kell visszaigazolnunk: A Központ által feltöltött fájlt kijelölve (Azonosító előtti négyzet segítségével) az XML kérdésköteg letöltése opcióval tudjuk letölteni a további ügyintézéshez A letöltött fájlt a Diákhitel modulon keresztül tudjuk feldolgozni: Beolvas / Új

12 Feldolgoz: A feldolgozás során látható felület három részre osztható: - bal oldali sávon belül látjuk azoknak a hallgatóknak az adatait, akik szerepelnek a fájlban (Sorszám, azaz szerződésszám, Név, Kész, EHA-kód, BEFTR_TETELAZONOSÍTO) - középen a hallgatóra vonatkozó Kérdés, mely azokat az adatokat tartalmazza, amit a Központ tud a hallgatóról és tanulmányairól. - jobb oldalon az általunk készített Válasz, mely az ETR-es adatbázisból dolgozik. A bal alsó sarokban lehet a lista szűrését elvégezni, és ott jelzi a rendszer, hogy a lista a DH2-es szerződésekre vonatkozik. Ha a Kész nem látszik opció be van jelölve, akkor azoknak a hallgatóknak az adata nem fog már a listában megjelenni, akik már meg lettek válaszolva. A Folyamatos feldolgozás az első hibáig opció csak DH1-es kérdéskötegeknél mérvadó, mivel ott csak a hallgató státuszát kell a rendszernek hozzárendelnie a DHK adataihoz. A DH2-es lekérdezésnél látszik, hogy jelzi az Igényelt összeget, a Jogosultságot és tőlünk az Önköltség összegét kéri. (ez utóbbi manuális beállítást igényel!) A válasz készítéséhez a Módosít gombbal tudjuk elkezdeni az adatok keresését és rögzítését: Amennyiben az ETR a DHK adatai alapján megtalálja a saját adatbázisunkban szereplő hallgatót, akkor automatikusan kitölti a Válaszok nagy részét:

13 Kivetés(ek): (itt is látszik az Igényelt összeg) Kivetés választása / Választ

14 A kivetés kiválasztását követően az engedményezés összege itt még módosítható: Fontos, hogy ha a Kivetés összege magasabb lenne az Igényelt összegnél, akkor ezen a kis ablakon keresztül tudjuk átírni, így az Engedményezés összegének egyeznie kell az Igényelt összeggel: A Jóváhagyást követően a Jogcím és az Összeg ki lesz a kiválasztott kivetés adataival töltve. OK Jóváhagy

15 Mivel a hallgató jelen félévre Bejelentkezett, és van olyan kivetése, ami még kiegyenlítésre vár, így a válasz Normál típusú lesz. Jóváhagy A Jóváhagyás által a hallgató pénzügyi adatainál a tandíjkivetése teljesített, de Várakozó engedményezésként fog megjelenni, így pl. a vizsgajelentkezése nem lesz továbbra is blokkolva. Amennyiben DH1-es listát dolgozunk fel, akkor a csak tanulmányi adatokat igazolunk vissza:

16 Amikor minden hallgató esetében megválaszoltuk a kérdéseket, a Válasz / Készítés gomb által generálódik az a válaszfájl, mely a válaszokat tartalmazza. Ezt kell a Központ számára elküldeni, feltölteni a Diákhitel Direkt TO felületére. TO FÁJLOK Azok a fájlok, amik ebbe a menüpontba kerülnek feltöltésre, azok tartalmazzák a hitel folyósítására vonatkozó információkat. (külön bontva a Szabad felhasználású és a Kötött felhasználású hitelre). Ezek az egyeztető fájlok az utolsó ellenőrző folyamat részei az utalást megelőzően. (ezen a képen a dátum: , az utalás időpontja: ) A fájlok feldolgozásakor a hallgató tandíj kivetése Várakozó engedményezés státuszról Teljesített engedményezésre módosul, így már csak az összeg könyvelése marad hátra.

17 A Diákhitel modulon belül az alábbi menüpontban dolgozható fel a fájl: Ez a felület egy sokkal automatizáltabb felület, mint az egyeztető fájlokat feldolgozó Kérdés Válasz panel. Itt a fájlban szereplő adatokat megjelenítve látjuk (az esetleges hibákkal együtt, melyek javítását általában Karesz segít megoldani), majd, amennyiben nem szerepel benne hiba és a jobb alsó sarokban szereplő Feldolgoz gomb aktív, a feldolgozás így, ezzel az egy gombbal megtörténik. A már említett Teljesített engedményezés státusz ez által kerül rögzítésre. Ebből a fájlból nem készül válaszfájl, erről nem kell visszajelzést adnunk a Központnak.

18 Módosítások esetén Abban az esetben, ha a hallgatónak változik a hallgatói státusza, az alábbi módon változik az adott félévre az engedményezése és a hitelre vonatkozó jogosultsága: DH1-es engedményezést a hallgatónak kell átutalni. (Így nekik a jogosultsági idejük csökken ezzel a félévvel). DH2-es hitelt a DHK-nak kell vissza utalni, és az érintett hallgatókról külön listát küldeni a kapcsolattartónak. Utaláskor az indító bankszámlaszámra külön tételenként (hallgatónként) kell utalni, közlemény rovatban szerződésszám és név szerepeljen. Jelszó változtatása Ez a folyamat egy folyamatos művelet, melyet bizonyos időnként (kb. 1 hónap) kötelező megtenni, melyet a rendszer automatikusan jelez a bejelentkezés során. Ez ugyan olyan szintű adatvédelmi intézkedés, mint az, hogy a bejelentkezést követően 8 perc inaktivitás után, automatikusan kijelentkeztet a rendszer. A jelszó változtatására az 1 hónapos határidő lejárta előtt is van lehetőségünk a főmenün keresztül: július 1. Dömötör Judit

A Diákhitel Központ Zrt. Üzletszabályzata (Általános Szerződési Feltételek) I. Általános rész. Értelmező rendelkezések

A Diákhitel Központ Zrt. Üzletszabályzata (Általános Szerződési Feltételek) I. Általános rész. Értelmező rendelkezések A Diákhitel Központ Zrt. Üzletszabályzata (Általános Szerződési Feltételek) A Diákhitel Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhelye: 1027 Budapest, Csalogány u. 9-11., a továbbiakban: Diákhitel

Részletesebben

A Diákhitel Központ Zrt. ÜZLETSZABÁLYZATA. (Általános Szerződési Feltételek) Hatályos: 2012. szeptember 1-től

A Diákhitel Központ Zrt. ÜZLETSZABÁLYZATA. (Általános Szerződési Feltételek) Hatályos: 2012. szeptember 1-től A Diákhitel Központ Zrt. ÜZLETSZABÁLYZATA (Általános Szerződési Feltételek) Hatályos: 2012. szeptember 1-től Nyilvántartásba vette a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága a 01-10-044593 cégjegyzékszámon Székhelye:

Részletesebben

A Diákhitel Központ Zrt. ÜZLETSZABÁLYZATA. (Általános Szerződési Feltételek) Hatályos: 2015. február 1-től

A Diákhitel Központ Zrt. ÜZLETSZABÁLYZATA. (Általános Szerződési Feltételek) Hatályos: 2015. február 1-től A Diákhitel Központ Zrt. ÜZLETSZABÁLYZATA (Általános Szerződési Feltételek) Hatályos: 2015. február 1-től Nyilvántartásba vette a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága a 01-10-044593 cégjegyzékszámon Székhelye:

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Felhasználói kézikönyv Legutóbbi változások: A könnyebb használat

Részletesebben

Felhasználói segédlet az oktatas.hu oldalon elérhető Saját oldal és a szervező alkalmazás felületeinek és funkcióinak használatához

Felhasználói segédlet az oktatas.hu oldalon elérhető Saját oldal és a szervező alkalmazás felületeinek és funkcióinak használatához Felhasználói segédlet az oktatas.hu oldalon elérhető Saját oldal és a szervező alkalmazás felületeinek és funkcióinak használatához Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 I. Pedagógus és szakértő felhasználók

Részletesebben

A Diákhitel igénylése és az átvétel folyamata a NEPTUN rendszer használatával, illetőleg a hallgatói adategyeztetés változásai

A Diákhitel igénylése és az átvétel folyamata a NEPTUN rendszer használatával, illetőleg a hallgatói adategyeztetés változásai A Diákhitel igénylése és az átvétel folyamata a NEPTUN rendszer használatával, illetőleg a hallgatói adategyeztetés változásai 1 Kedves Kolléga! A Diákhitel Központ (DK) jelen segédlete a Tanulmányi Osztályok,

Részletesebben

A Diákhitel Központ Rt. módosításokkal egységes szövegbe foglalt Üzletszabályzata. (Általános Szerződési Feltételek)

A Diákhitel Központ Rt. módosításokkal egységes szövegbe foglalt Üzletszabályzata. (Általános Szerződési Feltételek) A Diákhitel Központ Rt. módosításokkal egységes szövegbe foglalt Üzletszabályzata (Általános Szerződési Feltételek) A Diákhitel Központ Rt. (székhelye: 1063 Budapest, Bajnok utca 13.) a Fővárosi Bíróságon,

Részletesebben

MOL Nyrt. Termékelőállítás és Kereskedelem H-1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 18.

MOL Nyrt. Termékelőállítás és Kereskedelem H-1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 18. FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV A MOL NYRT. VIRTUÁLIS KÁRTYA KÖZPONT SZOLGÁLTATÁSÁHOZ MOL Nyrt. Termékelőállítás és Kereskedelem H-1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 18. - 1 - Tartalomjegyzék 1. Általános

Részletesebben

OTTHONTEREMTÉSI KAMATTÁMOGATOTT HITEL

OTTHONTEREMTÉSI KAMATTÁMOGATOTT HITEL OTTHONTEREMTÉSI KAMATTÁMOGATOTT HITEL Használt lakás vásárlásra - Ügyféltájékoztató Érvényes: 2015 augusztus 4-től Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbiakban szeretnénk röviden bemutatni Önnek a Budapest Bank

Részletesebben

DbérWIN. Windows alapú bérszámfejtő program 5.00 verzió. Felhasználói leírás

DbérWIN. Windows alapú bérszámfejtő program 5.00 verzió. Felhasználói leírás DbérWIN Windows alapú bérszámfejtő program 5.00 verzió Felhasználói leírás Végfelhasználói licenc szerződés Mely létrejött egyrészről a C.A.T. Consulting Kft. (8000 Székesfehérvár, Távírda u.2/a 3.em.5.)

Részletesebben

A NEPTUN segédlet a hallgatók részére

A NEPTUN segédlet a hallgatók részére A NEPTUN segédlet a hallgatók részére A Nyíregyházi Főiskolán a hallgatókkal kapcsolatos adminisztratív munkák a NEPTUN.NET számítógépes rendszerben (továbbiakban Neptun) folynak. Ezen rendszeren keresztül

Részletesebben

ÚTMUTATÓ MIRŐL OLVASHAT A BEVALLÁS ÚTMUTATÓJÁBAN?

ÚTMUTATÓ MIRŐL OLVASHAT A BEVALLÁS ÚTMUTATÓJÁBAN? ÚTMUTATÓ A 2013. ÉVRŐL SZÓLÓ SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ, A JÁRULÉK, A KÜLÖNADÓ, AZ EGYSZERŰSÍTETT KÖZTEHERVISELÉSI HOZZÁJÁRULÁS, AZ EGÉSZSÉGÜGYI HOZZÁJÁRULÁS BEVALLÁSÁHOZ, HELYESBÍTÉSÉHEZ, ÖNELLENŐRZÉSÉHEZ

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. Az egyházi támogatások felhasználásához. (A támogatás kódja: EGYH-15)

ÚTMUTATÓ. Az egyházi támogatások felhasználásához. (A támogatás kódja: EGYH-15) EMBERI ERŐFORRÁS TÁMOGATÁSKEZELŐ EGYHÁZI ÉS NEMZETISÉGI TÁMOGATÁSOK IGAZGATÓSÁGA ÚTMUTATÓ Az egyházi támogatások felhasználásához (A támogatás kódja: EGYH-15) TARTALOMJEGYZÉK 1. A támogatás céljai és a

Részletesebben

ÚTMUTATÓ MIRŐL OLVASHAT A BEVALLÁS ÚTMUTATÓJÁBAN?

ÚTMUTATÓ MIRŐL OLVASHAT A BEVALLÁS ÚTMUTATÓJÁBAN? ÚTMUTATÓ A 2014. ÉVRŐL SZÓLÓ SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ, A JÁRULÉK, A KÜLÖNADÓ, AZ EGYSZERŰSÍTETT KÖZTEHERVISELÉSI HOZZÁJÁRULÁS, AZ EGÉSZSÉGÜGYI HOZZÁJÁRULÁS BEVALLÁSÁHOZ, HELYESBÍTÉSÉHEZ, ÖNELLENŐRZÉSÉHEZ

Részletesebben

Valamennyi PÉLDÁnyT. FUTÁRUNK JelenTKEZÉSÉT!

Valamennyi PÉLDÁnyT. FUTÁRUNK JelenTKEZÉSÉT! Cofidis Magyarországi Fióktelepe Székhely: 1066 Budapest, Mozsár utca 16. Cg: 01-17-000367 (Fővárosi Törvényszék Cégbírósága) Adatkezelési nyilvántartási azonosító: 01498-0001, 01498-0005 Valamennyi PÉLDÁnyT

Részletesebben

Szükséges dokumentum lista:

Szükséges dokumentum lista: Cofidis Magyarországi Fióktelepe Székhely: 1066 Budapest, Mozsár utca 16. Levelezési cím: 1433 Budapest, Pf. 1140 Cg: 01-17-000367 (Fővárosi Törvényszék Cégbírósága) Adatkezelési nyilvántartási azonosító:

Részletesebben

Vodafone Online Shop Vásárlási Feltételek és Adatvédelmi tájékoztató 2015. március 23-tól változata

Vodafone Online Shop Vásárlási Feltételek és Adatvédelmi tájékoztató 2015. március 23-tól változata Vodafone Online Shop Vásárlási Feltételek és Adatvédelmi tájékoztató 2015. március 23-tól változata A módosított feltételek a hatályba lépés napjától feladott igénybejelentésekre, illetve megrendelésekre

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV A BUDAPEST INTERNETBANK SZÁMLAVEZETÉSI SZOLGÁLTATÁSÁHOZ

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV A BUDAPEST INTERNETBANK SZÁMLAVEZETÉSI SZOLGÁLTATÁSÁHOZ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV A BUDAPEST INTERNETBANK SZÁMLAVEZETÉSI SZOLGÁLTATÁSÁHOZ 2015. május 27. Tartalomjegyzék BEVEZETÉS... 4 HOGYAN HASZNÁLJUK A KÖNYVET?... 4 1. MIT NYÚJT ÖNNEK A BUDAPEST INTERNETBANK...

Részletesebben

A FŐHITELKÁRTYA IGÉNYLÉS ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI

A FŐHITELKÁRTYA IGÉNYLÉS ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI Hitelkártya általános igénylési feltételek A FŐHITELKÁRTYA IGÉNYLÉS ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI 18 év feletti életkor; bejelentett magyarországi állandó lakóhely; MasterCard Electronic hitelkártyák esetében legalább

Részletesebben

ERSTE Lakossági NetBank. Felhasználói kézikönyv

ERSTE Lakossági NetBank. Felhasználói kézikönyv ERSTE Lakossági NetBank 1 Tartalom 1 Tartalom... 2 2 A NetBank működésének általános bemutatása... 4 2.1 Felhasználói felület általános működése... 4 2.1.1 Általános kereső... 4 2.1.2 Listák és lekérdezések

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek. Jelen ÁSZF hatálybalépésének ideje: 2013. október 20.

Általános Szerződési Feltételek. Jelen ÁSZF hatálybalépésének ideje: 2013. október 20. Általános Szerződési Feltételek Jelen ÁSZF hatálybalépésének ideje: 2013. október 20. Jelen dokumentum tartalmazza a Nettrade Szolgáltató és Tanácsadó Kft., mint szolgáltató által üzemeltetett www.kreativjatek.hu

Részletesebben

ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR

ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR ÚTMUTATÓ AZ IGÉNYBEJELENTÉS TÁPPÉNZ, TERHESSÉGI-GYERMEKÁGYI SEGÉLY, GYERMEKGONDOZÁSI DÍJ, BALESETI TÁPPÉNZ IGÉNYLÉSÉHEZ ELNEVEZÉSŰ NYOMTATVÁNY KITÖLTÉSÉHEZ 2.1 verzió

Részletesebben

Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer

Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer EKÁER WEB felhasználói kézikönyv Érvényes: 2015. március 1-től Tartalom I. A dokumentum célja... 3 II. Fogalomtár... 3 III. Regisztráció... 4 1. Bejelentésre

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AZ ERSTE LAKOSSÁGI NETBANK MŰKÖDÉSÉHEZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AZ ERSTE LAKOSSÁGI NETBANK MŰKÖDÉSÉHEZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AZ ERSTE LAKOSSÁGI NETBANK MŰKÖDÉSÉHEZ 1 Tartalomjegyzék Általános fogalmak... 4 Az Erste NetBank elérési címe... 4 Erste NetBank Súgó... 5 I. fejezet - Általános tudnivalók... 5 1.

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A 1453NY JELŰ NYILATKOZAT KITÖLTÉSÉHEZ A 1453E JELŰ EGYSZERŰSÍTETT BEVALLÁST VÁLASZTÓ ADÓZÓK RÉSZÉRE

ÚTMUTATÓ A 1453NY JELŰ NYILATKOZAT KITÖLTÉSÉHEZ A 1453E JELŰ EGYSZERŰSÍTETT BEVALLÁST VÁLASZTÓ ADÓZÓK RÉSZÉRE ÚTMUTATÓ A 1453NY JELŰ NYILATKOZAT KITÖLTÉSÉHEZ A 1453E JELŰ EGYSZERŰSÍTETT BEVALLÁST VÁLASZTÓ ADÓZÓK RÉSZÉRE Az egyszerűsített adóbevallás az önadózásnak egy formája, amely lehetőséget nyújt arra, hogy

Részletesebben

ONESOFT HUNGARY KFT. Általános Szerződési Feltételek

ONESOFT HUNGARY KFT. Általános Szerződési Feltételek ONESOFT HUNGARY KFT. Általános Szerződési Feltételek Az OneCRM rendszer használatára vonatkozóan Hatályos: Budapest, 2013. március 18. 1 Tartalomjegyzék 1. Szolgáltató adatai...4 1.1. A Szolgáltató neve

Részletesebben

K&H e-bank. felhasználói kézikönyv. legutolsó frissítés dátuma: 2014.07.15.

K&H e-bank. felhasználói kézikönyv. legutolsó frissítés dátuma: 2014.07.15. K&H e-bank felhasználói kézikönyv legutolsó frissítés dátuma: 2014.07.15. 1 Kedves Ügyfelünk! Köszöntjük Önt a K&H e-bank felhasználói között. Jelen felhasználói kézikönyvben röviden bemutatjuk a rendszer

Részletesebben

IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK, E-KÉPVISELŐK RÉSZÉRE. Szoftver verziószám: 1.2.2.0 Dátum: 2015.04.08.

IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK, E-KÉPVISELŐK RÉSZÉRE. Szoftver verziószám: 1.2.2.0 Dátum: 2015.04.08. IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK, E-KÉPVISELŐK RÉSZÉRE Szoftver verziószám: 1.2.2.0 Dátum: 2015.04.08. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 4 1.1. A DOKUMENTUM CÉLJA,

Részletesebben

HALLGATÓI FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET

HALLGATÓI FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET HALLGATÓI FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET Felhasználói dokumentáció verzió 3.4. Budapest, 2012. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 3.1 2011.03.01 2.3.3 Üzenetekhez melléklet csatolható (NMS modul

Részletesebben

1/2012. (I. 20.) Korm. rendelet a hallgatói hitelrendszerről

1/2012. (I. 20.) Korm. rendelet a hallgatói hitelrendszerről 1/2012. (I. 20.) Korm. rendelet a hallgatói hitelrendszerről A Kormány a Magyar Köztársaság 2001. és 2002. évi költségvetéséről szóló 2000. évi CXXXIII. törvény 42. - ában kapott felhatalmazás alapján,

Részletesebben