Amit a Diákhitelről tudni kell

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Amit a Diákhitelről tudni kell"

Átírás

1 Amit a Diákhitelről tudni kell 1. Diákhitel1, Diákhitel2, összehasonlításuk Diákhitel 1 Fontos jellemzői: Szabad felhasználású (!) Nincs hitelbírálat, jövedelemvizsgálat, nem kell sem kezes, sem fedezet. A Diákhitel 1 az egyik legalacsonyabb kamatozású forinthitel. A kamat, változó, jelenleg 8%. Havi részletekben vagy szemeszterenként egy összegben is felvehető, akár egy szemeszterre is. A félévre szóló hitel akár a szemeszter második felében is igényelhető (december 15-ig, illetve május 15-ig) Csak a tanulmányok befejeztével kötelező a törlesztés, melynek összege az ügyfél jövedelmének alakulásához igazodóan változik az első két törlesztési év kivételével. A futamidő nem rögzített az évente változó havi törlesztő részlet miatt. Díjmentesen előtörleszthető! Különböző kedvezmények kérhetőek (gyermekvállalás, rokkantság, anyagi nehézség esetén) Amennyiben a hitelfelvevő tandíját kívánja ebből a hitelből finanszírozni, az engedményezési eljárással tudja lerövidíteni az utalás menetét, mely által az adott intézmény megelőlegezi a hallgatónak a kurzusfelvételt (stb.). Az engedményezés fogalma, célja: A diákhitellel rendelkező Hallgatók az igényelt diákhitel összeg egy írásbeli megállapodásban rögzített részét közvetlenül a Főiskola számlájára utaltathatják. Az átutalt összeget az intézmény kizárólag a költségtérítés kiegyenlítésére fordíthatja. Ilyenkor az intézmény megelőlegezi a hallgató beiratkozott státuszát, mintha a félév kezdetekor befizette volna a költségtérítést. Ezt az eljárást hivatalosan engedményezésnek hívják. Az engedményezésről félévenként újra kell rendelkezni. Az engedményezés feltétele, hogy a hallgató már rendelkezzen érvényes Diákhitel 1-es szerződéssel, ellenkező esetben nem jogosult az engedményezés elindítására. Az engedményezésről az alábbi linken tájékozódhat: Engedményezés a gyakorlatban: a) Az engedményezési űrlapot a Modulo-rendszer / Kérelmek / Diákhitel engedményezés elérési útvonalon kell kitölteni, majd 3 példányban kinyomtatva leadni a Hallgatói Információs és Szolgáltató Irodában (aláírás nélkül!) /Kitöltési útmutató/

2 b) A leadáskor a hallgatónak igazolnia kell személyazonosságát, valamint a Diákhitel Központtal kötött szerződés számát (szerződés vagy egyenlegértesítő alapján) az ügyintéző munkatárs ellenőrzi. Az engedményezési adatlapokat, azok ellenőrzését követően mindkét fél a helyszínen aláírja. A dokumentum három példányából egy a hallgatóé, egy a Főiskolát, egy pedig a Diákhitel Központot illeti meg. (a továbbítás az átvevő fél feladata) Diákhitel 2 Fontos jellemzői: (eltérések a Diákhitel 1-től) Kötött felhasználású! Csak a képzési költségre fordítható és annak mértékét nem haladhatja meg. Az igényelt hitelt közvetlenül a felsőoktatási intézménynek utalja a Diákhitel Központ. Csak állami részösztöndíjas és önköltséges hallgató igényelheti. Külföldi tanulmányokra nem vehető igénybe. A Diákhitel 2 állami kamattámogatással működik, így a hallgató által fizetendő kamat évi 2% A Diákhitel 1 és Diákhitel 2 összehasonlítása 2. Szerződések kötése, hivatalos eljárás A Diákhitel szerződéseket ezt követően főként a honlapon lehet kitölteni (vagy a DH ügyfélszolgálatán). Ehhez szükséges, hogy a hitelfelvevő regisztráljon a honlapon található Diákhitel Direkt felületre. Ez a felület szolgál arra, hogy a hitelfelvételt és az utána következő adatmódosítást, törlesztésre vonatkozó adatokat követni lehessen, Emellett alkalmas a Diákhitel Központtal való kapcsolattartásra is.

3 Az új honlapon főmenüjében külön lehet a DH1-re és a DH2-re vonatkozóan is információkat szerezni, de akár egy általános tájékoztatót is olvashatunk az Érdeklődöm ; Felvettem, Törlesztem menüpontokban. A Diákhitel Direkt felület kezdőlapján is több féle opció közül választhatunk, mely a folyamatok sorrendjét is jelöli elrendezésében: A Hiteligénylés menüponton belül kezdhető meg (a regisztrációt követően) a Diákhitel szerződések megkötése. A Hiteligénylési tájékoztató átolvasását követően az alul található négyzetbe kattintva nyilatkozunk arról, hogy A fenti dokumentumokat megismertem, megértettem és az abban leírtakat elfogadom

4 Ezt követően kezdhetjük meg az adataink rögzítését Az adatok rögzítése 5 lépcsőben történik. Az első két lépcsőben a hitelfelvevő személyes adatait kéri a rendszer, ezt követően a tanulmányaira vonatkozó adatokat, majd a szerződésben foglalt feltételek elfogadására vonatkozó nyilatkozatokat.

5 Az űrlap teljes kitöltését követően a szerződés véglegesítése és nyomtatása következik. A szerződést 2 példányban kell kinyomtatni, melyet az űrlapon meghatározott határidőn belül kell valamely átvevőhelyen leadni. A szerződést aláírásával véglegesíti (és az átvevő ügyintéző is), keltezik, pecsételik. Az egyik példány a hitelfelvevőé a másik pedig a Diákhitel Központnak kerül továbbításra. Átvevőhelyek: A leadáskor szükséges az alábbi iratok bemutatása: Személyazonosító okmányt, amely lehet: régi típusú, könyv formátumú személyi igazolvány, új típusú, kártya formátumú személyazonosító igazolvány, útlevél, január 1-jét követően kiállított gépjárművezetői engedély, menekült státuszt igazoló személyi igazolvány, letelepedett, bevándorolt státuszt igazoló személyazonosító igazolvány, EGT állampolgár tartózkodási engedélye; Lakcímet igazoló hatósági igazolványt, kivéve, ha a lakcímét régi típusú, könyv formátumú személyi igazolvány tartalmazza;

6 Adóigazolványt, vagy az APEH által kiállított adóazonosító jelet igazoló hatósági bizonyítványt. Az adatok módosítását a Diákhitel Direkt harmadik, a Nyomtatványok, adatmódosítások c. menüpontjában lehet elvégezni. Az adatmódosításhoz is szükséges, hogy a hitelfelvevő aláírásával véglegesítse a módosításra vonatkozó kérelmét és a rajta szereplő adatok valódiságát. Fontos! A BKF átvevőhelyként funkcionál, de egyéb, a szerződésre vonatkozó tájékoztatásra nem vagyunk felhatalmazva, így azt csak a DHK ügyfélszolgálatain kaphat az érdeklődő. 3. A HII-n leadott szerződések, módosító adatlapok, engedményezési adatlapok kezelése DH1, DH2, Diákhitel Direkt és Módosító adatlapok A Hallgatói Információs és Szolgáltató Iroda, mint szerződött átvevőhely jogosult az említett szerződések, adatlapok átvételére és továbbítására, melyek után a Diákhitel Központ jutalékot számláz az intézmény számára. (minden hiánytalanul továbbított szerződésért 400Ft + ÁFA jutalékot, mely az előzetes egyeztetések alapján a évtől 800Ft + ÁFA összegre módosul!) Vagyis, amennyiben a szerződések négy munkanapon belül, hiánytalanul aláírva, pecsételve és keltezve kerül továbbításra, jogosultak vagyunk a jutalék összegére. Az átvétel során az ügyintéző köteles ellenőrizni a szerződésen szereplő adatokat a hitelfelvevő személyi igazolványa, lakcímkártyája és adókártyája alapján. Mind a három szerződés esetében és az adatlap esetében is annyi az ügyintéző feladata, hogy minden oldalon, ahol ezt a nyomtatvány jelzi, kitöltse az átvétel igazolására vonatkozó adatokat: A hitelfelvevő mind a 3 oldalon aláírja a szerződést a Hitelfelvevő aláírása (Az átvétel helyén kell aláírni!) mezőben. Az ügyintéző tölti ki az Átvétel dátuma ; Átvevőhely kódja ; Átvevő aláírása mezőket az első és az utolsó oldalon. Ezeket az oldalakat hivatalos pecséttel látja el.

7 Módosító adatlap egy oldalból áll, melyet csak a hiteltulajdonos ír alá. Az átvétel dátuma az, amit az ügyintézőnek kell kitöltenie. (Diákhitel Direkt felületen tölthető ki)

8 A Diákhitel Direkt szerződések is egy oldalból állnak, melyet ugyan úgy kell kitölteni és keltezni, mint a DH szerződést. (Diákhitel Direkt felületen tölthető ki)

9 4. Fontos határidők, dátumok Engedményezés határideje: Őszi félév: szeptember 15. Tavaszi félév: február 15. A határidő elmulasztása jogvesztő! A hallgatóknak a bejelentkezési időszakban, az aktiválást követően (de még a kurzusfelvétel előtt) kell az engedményezést megcsinálnia! Folyósítási időpontok: Őszi félév: október 15. (ezt követően minden hónap 15-én utal, amennyiben a szerződés kötése 30 napnál régebben megtörtént) Tavaszi félév: március 15. (ezt követően minden hónap 15-én utal, amennyiben a szerződés kötése 30 napnál régebben megtörtént) DH szerződés kötésének határideje: Őszi félév: december 15. (folyósítás: január 15) Tavaszi félév: május 15. (folyósítás: június 15) /Amennyiben a szerződéskötés megtörténik az adott időpontokig, akkor a hitel folyósítása az adott szemeszterre vonatkozóan megtörténik/ 5. DH Központtal történő adategyeztetések en keresztül TO kapcsolattartók: Majzik Beáta (Majzik.Beata@diakhitel.hu) Druczker Zsolt (Druczker.Zsolt@diakhitel.hu) A kapcsolattartók általában egy-egy hallgatóra vonatkozó adatot kérnek ben visszaigazolás szempontjából. (pl.: adott félévi státusz, fin.form.). Ez esetben es válaszként küldjük a kért adatot. Diákhitel Direkt TO felületén keresztül A DH Központ új fejlesztéseként létrejött egy új felület (2012. augusztustól), melyre a Központ egyeztető kötegeket, folyósítási kimutatásokat és egyéb adategyeztető fájlt tölt fel, mely a saját Diákhitel modulunkon keresztül dolgozható fel.

10 A Diákhitel Direkt TO felület az alábbi linken keresztül érhető el: A felhasználó név és jelszó a Központtól érkezik, ügyintézőként (Intézményenként akár több jogosult személy is hozzáférhet. Igény esetén a kapcsolattartónak kell jelezni, hogy kinek legyen hozzáférése). A Felhasználói név és Jelszó megadását követően a rendszer automatikus üzenetben küld a megadott címre egy Ellenőrző kódot: (általában SPAM-ként és ékezetes magánhangzó nélküli üzenetben érkezik )

11 A felületre belépve három menüpontból választhatunk: EGYEZTETŐ KÖTEGEK Az Egyeztető kötegeken belül azok a fájlok találhatóak meg, melyeken keresztül a Központnak a hallgatók státuszát és további tanulmányi adataikat kell visszaigazolnunk: A Központ által feltöltött fájlt kijelölve (Azonosító előtti négyzet segítségével) az XML kérdésköteg letöltése opcióval tudjuk letölteni a további ügyintézéshez A letöltött fájlt a Diákhitel modulon keresztül tudjuk feldolgozni: Beolvas / Új

12 Feldolgoz: A feldolgozás során látható felület három részre osztható: - bal oldali sávon belül látjuk azoknak a hallgatóknak az adatait, akik szerepelnek a fájlban (Sorszám, azaz szerződésszám, Név, Kész, EHA-kód, BEFTR_TETELAZONOSÍTO) - középen a hallgatóra vonatkozó Kérdés, mely azokat az adatokat tartalmazza, amit a Központ tud a hallgatóról és tanulmányairól. - jobb oldalon az általunk készített Válasz, mely az ETR-es adatbázisból dolgozik. A bal alsó sarokban lehet a lista szűrését elvégezni, és ott jelzi a rendszer, hogy a lista a DH2-es szerződésekre vonatkozik. Ha a Kész nem látszik opció be van jelölve, akkor azoknak a hallgatóknak az adata nem fog már a listában megjelenni, akik már meg lettek válaszolva. A Folyamatos feldolgozás az első hibáig opció csak DH1-es kérdéskötegeknél mérvadó, mivel ott csak a hallgató státuszát kell a rendszernek hozzárendelnie a DHK adataihoz. A DH2-es lekérdezésnél látszik, hogy jelzi az Igényelt összeget, a Jogosultságot és tőlünk az Önköltség összegét kéri. (ez utóbbi manuális beállítást igényel!) A válasz készítéséhez a Módosít gombbal tudjuk elkezdeni az adatok keresését és rögzítését: Amennyiben az ETR a DHK adatai alapján megtalálja a saját adatbázisunkban szereplő hallgatót, akkor automatikusan kitölti a Válaszok nagy részét:

13 Kivetés(ek): (itt is látszik az Igényelt összeg) Kivetés választása / Választ

14 A kivetés kiválasztását követően az engedményezés összege itt még módosítható: Fontos, hogy ha a Kivetés összege magasabb lenne az Igényelt összegnél, akkor ezen a kis ablakon keresztül tudjuk átírni, így az Engedményezés összegének egyeznie kell az Igényelt összeggel: A Jóváhagyást követően a Jogcím és az Összeg ki lesz a kiválasztott kivetés adataival töltve. OK Jóváhagy

15 Mivel a hallgató jelen félévre Bejelentkezett, és van olyan kivetése, ami még kiegyenlítésre vár, így a válasz Normál típusú lesz. Jóváhagy A Jóváhagyás által a hallgató pénzügyi adatainál a tandíjkivetése teljesített, de Várakozó engedményezésként fog megjelenni, így pl. a vizsgajelentkezése nem lesz továbbra is blokkolva. Amennyiben DH1-es listát dolgozunk fel, akkor a csak tanulmányi adatokat igazolunk vissza:

16 Amikor minden hallgató esetében megválaszoltuk a kérdéseket, a Válasz / Készítés gomb által generálódik az a válaszfájl, mely a válaszokat tartalmazza. Ezt kell a Központ számára elküldeni, feltölteni a Diákhitel Direkt TO felületére. TO FÁJLOK Azok a fájlok, amik ebbe a menüpontba kerülnek feltöltésre, azok tartalmazzák a hitel folyósítására vonatkozó információkat. (külön bontva a Szabad felhasználású és a Kötött felhasználású hitelre). Ezek az egyeztető fájlok az utolsó ellenőrző folyamat részei az utalást megelőzően. (ezen a képen a dátum: , az utalás időpontja: ) A fájlok feldolgozásakor a hallgató tandíj kivetése Várakozó engedményezés státuszról Teljesített engedményezésre módosul, így már csak az összeg könyvelése marad hátra.

17 A Diákhitel modulon belül az alábbi menüpontban dolgozható fel a fájl: Ez a felület egy sokkal automatizáltabb felület, mint az egyeztető fájlokat feldolgozó Kérdés Válasz panel. Itt a fájlban szereplő adatokat megjelenítve látjuk (az esetleges hibákkal együtt, melyek javítását általában Karesz segít megoldani), majd, amennyiben nem szerepel benne hiba és a jobb alsó sarokban szereplő Feldolgoz gomb aktív, a feldolgozás így, ezzel az egy gombbal megtörténik. A már említett Teljesített engedményezés státusz ez által kerül rögzítésre. Ebből a fájlból nem készül válaszfájl, erről nem kell visszajelzést adnunk a Központnak.

18 Módosítások esetén Abban az esetben, ha a hallgatónak változik a hallgatói státusza, az alábbi módon változik az adott félévre az engedményezése és a hitelre vonatkozó jogosultsága: DH1-es engedményezést a hallgatónak kell átutalni. (Így nekik a jogosultsági idejük csökken ezzel a félévvel). DH2-es hitelt a DHK-nak kell vissza utalni, és az érintett hallgatókról külön listát küldeni a kapcsolattartónak. Utaláskor az indító bankszámlaszámra külön tételenként (hallgatónként) kell utalni, közlemény rovatban szerződésszám és név szerepeljen. Jelszó változtatása Ez a folyamat egy folyamatos művelet, melyet bizonyos időnként (kb. 1 hónap) kötelező megtenni, melyet a rendszer automatikusan jelez a bejelentkezés során. Ez ugyan olyan szintű adatvédelmi intézkedés, mint az, hogy a bejelentkezést követően 8 perc inaktivitás után, automatikusan kijelentkeztet a rendszer. A jelszó változtatására az 1 hónapos határidő lejárta előtt is van lehetőségünk a főmenün keresztül: július 1. Dömötör Judit

Amit a Diákhitelről és a szerződés megkötéséről tudni érdemes

Amit a Diákhitelről és a szerződés megkötéséről tudni érdemes Amit a Diákhitelről és a szerződés megkötéséről tudni érdemes Diákhitel1 Szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető (tandíjra, különeljárási díjra, stb.) A havonta igényelhető összeg 15,21,25,30,40,

Részletesebben

Diákhitel igénylés ETR-rendszerből

Diákhitel igénylés ETR-rendszerből Diákhitel igénylés ETR-rendszerből A 2013. év őszi félévétől lehetőség nyílik diákhitel igénylésre az ETR rendszerén keresztül, mely lehetőség egyszerűsíti és kényelmesebbé teszi az igénylési folyamatot.

Részletesebben

Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Diákhitel engedményezés visszavonása Diákhitel bef

Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Diákhitel engedményezés visszavonása Diákhitel bef Diákhitel engedményezésének menete Felhasználói dokumentáció verzió 2.1 Budapest, 2008. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 2.1. 2008.11.03. 1.3.2. Diákhitel engedményezés visszavonása

Részletesebben

Nyilatkozat kötött felhasználású diákhitelről (DH2) űrlap kitöltési útmutató

Nyilatkozat kötött felhasználású diákhitelről (DH2) űrlap kitöltési útmutató Nyilatkozat kötött felhasználású diákhitelről (DH2) űrlap kitöltési útmutató Amennyiben Ön Diákhite2-ből finanszírozza a tandíját, a tényleges fizetés nem történik meg a tantárgyfelvételi időszak (augusztus

Részletesebben

Diákhitel engedményezés (DH1) űrlap kitöltési útmutató

Diákhitel engedményezés (DH1) űrlap kitöltési útmutató Diákhitel engedményezés (DH1) űrlap kitöltési útmutató Amennyiben Ön Diákhitel1-ből fizeti a tandíját, a tényleges fizetés nem történik meg a tantárgyfelvételi időszak (augusztus 22.) előtt, azonban a

Részletesebben

Amit a Diákhitelről és a szerződés megkötéséről tudni érdemes

Amit a Diákhitelről és a szerződés megkötéséről tudni érdemes Amit a Diákhitelről és a szerződés megkötéséről tudni érdemes Tartalomjegyzék Diákhitel1 vagy Diákhitel2?... 2 A Diákhitel ügyintézés lépései a Neptunban... 3 Diákhitel igénylés Neptunból... 4 A szerződés

Részletesebben

Amit a Diákhitelről és a szerződés megkötéséről tudni érdemes

Amit a Diákhitelről és a szerződés megkötéséről tudni érdemes Amit a Diákhitelről és a szerződés megkötéséről tudni érdemes Tartalomjegyzék Diákhitel1 vagy Diákhitel2?... 2 A Diákhitel ügyintézés lépései... 3 Diákhitel igénylés ETR-ből... 4 Módosító adatlap... 9

Részletesebben

DIÁKHITELLEL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÓ

DIÁKHITELLEL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÓ DIÁKHITELLEL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÓ KTI Pénzügy csoport 2018. július 2. - 0 - Neptunon keresztül történő Diákhitel ügyintézési időszak: 2018. augusztus 15. és 2018. szeptember 14. 12:00 Diákhitel szerződéskötés

Részletesebben

Amit a Diákhitelről és a szerződés megkötéséről tudni érdemes

Amit a Diákhitelről és a szerződés megkötéséről tudni érdemes Amit a Diákhitelről és a szerződés megkötéséről tudni érdemes Tartalomjegyzék Diákhitel1 vagy Diákhitel2?... 2 A Diákhitel ügyintézés lépései... 3 Diákhitel igénylés ETR-ből... 4 Módosító adatlap... 9

Részletesebben

Amit a Diákhitelről és a szerződés megkötéséről tudni érdemes

Amit a Diákhitelről és a szerződés megkötéséről tudni érdemes Amit a Diákhitelről és a szerződés megkötéséről tudni érdemes Tartalomjegyzék Diákhitel1 vagy Diákhitel2?... 2 A Diákhitel ügyintézés lépései... 3 Diákhitel igénylés ETR-ből... 4 Módosító adatlap... 9

Részletesebben

Diákhitel Tájékoztató

Diákhitel Tájékoztató Diákhitel Tájékoztató Diákhitel 1. Engedményezés 2016/2017. őszi szemeszter Tisztelt Hallgatók! Figyelem! Azon hallgatók, akik diákhitellel szeretnék kiegyenlíteni az önköltségüket, legyenek szívesek a

Részletesebben

Beiratkozás menete a Neptunban

Beiratkozás menete a Neptunban Beiratkozás menete a Neptunban Neptunba való bejelentkezés után az Ügyintézés / Beiratkozás/Bejelentkezés megjelenik a 2018/19/1-es félév, a sor végén egy + jel. A + jelre kattintva feljön egy lista, melyből

Részletesebben

A Diákhitel igénylése és az átvétel folyamata a NEPTUN rendszer használatával, illetőleg a hallgatói adategyeztetés változásai

A Diákhitel igénylése és az átvétel folyamata a NEPTUN rendszer használatával, illetőleg a hallgatói adategyeztetés változásai A Diákhitel igénylése és az átvétel folyamata a NEPTUN rendszer használatával, illetőleg a hallgatói adategyeztetés változásai 1 Kedves Kolléga! A Diákhitel Központ (DK) jelen segédlete a Tanulmányi Osztályok,

Részletesebben

Amit a Diákhitelről és a szerződés megkötéséről tudni érdemes

Amit a Diákhitelről és a szerződés megkötéséről tudni érdemes Amit a Diákhitelről és a szerződés megkötéséről tudni érdemes Tartalom Diákhitel1 vagy Diákhitel2?... 2 A Diákhitel ügyintézés lépései a Neptunban... 3 Diákhitel igénylés Neptunból... 4 A szerződés megkötése

Részletesebben

1. Nyissa meg a honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés

1. Nyissa meg a   honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek gombra. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. Mit tegyek, ha elfelejtettem a jelszavamat?

Részletesebben

Amit a Diákhitelről és a szerződés megkötéséről tudni érdemes

Amit a Diákhitelről és a szerződés megkötéséről tudni érdemes Amit a Diákhitelről és a szerződés megkötéséről tudni érdemes Tartalom Diákhitel1 vagy Diákhitel2?... 2 A Diákhitel ügyintézés lépései a Neptunban... 3 Diákhitel igénylés Neptunból... 4 A szerződés megkötése

Részletesebben

Díjak befizetése a Dunaújvárosi Főiskolán

Díjak befizetése a Dunaújvárosi Főiskolán Díjak befizetése a Dunaújvárosi Főiskolán A díjak befizetésének 3 módja van: - Gyűjtőszámlás befizetés (1): amikor a hallgató saját maga fizeti a költségeit. Ezzel a fizetési móddal minden tétel teljesíthető.

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.05.07. v.1.2. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

Hiteles elektronikus postafiók Perkapu

Hiteles elektronikus postafiók Perkapu Hiteles elektronikus postafiók Perkapu 2018.10.27. Tartalom Bevezetés...2 Bejelentkezés a Hiteles Elektronikus Postafiókba...2 Perkapu tárhely kiválasztása...2 Beérkezett üzenetek...3 Dokumentumletöltés...4

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ Jelentkezési útmutató I. Bevezető A szakirányú továbbképzési szakokra történő jelentkezés a Probono rendszer felületén keresztül történik.

Részletesebben

Beváltói Folyamat Felhasználói útmutató

Beváltói Folyamat Felhasználói útmutató Beváltói Folyamat Felhasználói útmutató Bevezető Az alábbiakban a beváltói folyamat és az ehhez szükséges Beváltói oldal funkcióinak bemutatása történik, ami a regisztrált kereskedők számára került létrehozásra.

Részletesebben

Diákhitel igénylés folyamata

Diákhitel igénylés folyamata 1 Diákhitel igénylés folyamata Beállítások A DHK-tól kapott éles vagy teszt tanúsítványokat telepíteni kell a megfelelő szerveren, szervereken (ld. Neptun üzemeltetési dokumentáció). A tesztelési folyamat

Részletesebben

KISZÁLLÍTÁSI SEGÉDLET 1

KISZÁLLÍTÁSI SEGÉDLET 1 KISZÁLLÍTÁSI SEGÉDLET 1 1. Belépés az Online Megrendelői Felületre 1. 1. Lépjen fel a www.erzsebetutalvany.hu weboldalra. 2. A kezdőoldalon válassza az Online megrendelő menüpontot. 3. Adja meg a felhasználónevét

Részletesebben

EGYÉB BEFIZETÉSI MÓDOK (KÜLSŐ SZÁMLA, HÁZIPÉNZÁR)

EGYÉB BEFIZETÉSI MÓDOK (KÜLSŐ SZÁMLA, HÁZIPÉNZÁR) (KÜLSŐ SZÁMLA, HÁZIPÉNZÁR) Felhasználói dokumentáció verzió 1.2. Budapest, 2014. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 1.1. 2014.07.17. 2.1. Egy külső számla több kiíráshoz rögzítése 7.

Részletesebben

Tartalom. Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8

Tartalom. Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8 Tartalom Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8 Bö ngé szö s Pérkapu haszna lata Bejelentkezés Jelentkezzen be az Ügyfélkapura felhasználói

Részletesebben

Webes étkezés rendelés felhasználói kézikönyv

Webes étkezés rendelés felhasználói kézikönyv Webes étkezés rendelés felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék 1 Bejelentkezési képernyő... 2 1.1 Bejelentkezés menete... 2 1.2 Elfelejtett jelszó... 2 2 Főmenü... 3 3 Menüpontok... 3 3.1 Lemondás (pótrendelés)...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. ÜFT szolgáltatás. Magyar Nemzeti Bank

Felhasználói kézikönyv. ÜFT szolgáltatás. Magyar Nemzeti Bank Felhasználói kézikönyv ÜFT szolgáltatás Magyar Nemzeti Bank TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. FOGALOMTÁR... 3 3. KÉSZPÉNZÁLLÁTÁSI ÜTF (KÜFT) MODUL... 3 3.1. A KÜFT MODUL FUNKCIÓI... 3 3.1.1. Pénzintézet

Részletesebben

Klebelsberg Képzési Ösztöndíj rendszer hallgatói felülete. Felhasználói kézikönyv

Klebelsberg Képzési Ösztöndíj rendszer hallgatói felülete. Felhasználói kézikönyv Klebelsberg Képzési Ösztöndíj rendszer hallgatói felülete Felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék 1. Webes felület használata... 2 2. Regisztráció, belépés... 2 3. Jelszó módosítása... 4 4. Kilépés... 5

Részletesebben

A Soproni Egyetem Neptun hallgatói kézikönyv első éves hallgatók számára

A Soproni Egyetem Neptun hallgatói kézikönyv első éves hallgatók számára A Soproni Egyetem Neptun hallgatói kézikönyv első éves hallgatók számára 2019. Tartalomjegyzék A SOPRONI EGYETEM NEPTUN HALLGATÓI KÉZIKÖNYV ELSŐ ÉVES HALLGATÓK SZÁMÁRA... 1 KÖSZÖNTÉS... 2 A NEPTUNRÓL...

Részletesebben

Védőnői jelentés összesítője modul. eform Felhasználói kézikönyv

Védőnői jelentés összesítője modul. eform Felhasználói kézikönyv Védőnői jelentés összesítője modul eform Felhasználói kézikönyv 1. ÁNTSZ eform Védőnői jelentés modul... 3 1.1 Bejelentkezés... 3 1.2. Az eform alkalmazás használata... 4 1.2.1 Területi védőnői jogkörrel

Részletesebben

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál www.otpvnt.hu 2017.02.23. MUNKÁLTATÓK... 3 1. Belépés az internetes portálra... 3 2.

Részletesebben

Továbbtanulás jogi kérdései

Továbbtanulás jogi kérdései Továbbtanulás jogi kérdései Jogszabályok, intézményi szabályzatok Törvények, kormányrendeletek A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 51/2007. (III. 26.) Korm. rendelet a felsőoktatásban

Részletesebben

Budai Egészségközpont Online Ügyfélszolgálat

Budai Egészségközpont Online Ügyfélszolgálat Budai Egészségközpont Online Ügyfélszolgálat KÉZIKÖNYV Online ügyfélszolgálat Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Budai Egészségközpontban immár online ügyfélszolgálaton keresztül is módja van egészségügyi ellátással

Részletesebben

Van, amiben nem különbözünk

Van, amiben nem különbözünk Van, amiben nem különbözünk Diákhitel - a tudásba történő befektetés A felsőoktatásba belépve olyan kiadásokkal is szembesülhetsz, amelyekkel középiskolásként eddig nem találkozhattál. Érdemes alaposan

Részletesebben

Kitöltési útmutató a beiratkozási laphoz

Kitöltési útmutató a beiratkozási laphoz Kitöltési útmutató a beiratkozási laphoz A Modulo indítása: https://modulo.kefo.hu/modulo FIGYELEM! A BÖNGÉSZŐ PROGRAMBAN ENGEDÉLYEZNI FELL A FELUGRÓ ABLAKOKAT, KÜLÖNBEN A FENTI HIBAÜZENET NEM JELENIK

Részletesebben

Díjak befizetése a Dunaújvárosi Egyetemen

Díjak befizetése a Dunaújvárosi Egyetemen Díjak befizetése a Dunaújvárosi Egyetemen A díjak befizetésének 3 módja van: - Gyűjtőszámlás befizetés (1): amikor a hallgató saját maga fizeti a költségeit. Ezzel a fizetési móddal minden tétel teljesíthető.

Részletesebben

Használati útmutató az MNVH rendszerébe történő regisztrációhoz

Használati útmutató az MNVH rendszerébe történő regisztrációhoz Használati útmutató az MNVH rendszerébe történő regisztrációhoz Tisztelt Partnerünk! Ezúton tájékoztatom, hogy a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (a továbbiakban: MNVH) szolgáltatásai (hírlevél, projektötlet

Részletesebben

Tisztelt Vizsgaszervező!

Tisztelt Vizsgaszervező! Tisztelt Vizsgaszervező! A LEO integrált nyelvvizsgakezelő ügyviteli rendszer bizonyítvány moduljának tudnivalóit az alábbi dokumentumban olvashatják el. 1. Bizonyítványok elkészítése A bizonyítványok

Részletesebben

Útmutató. Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon. 2012. július 25. Oldal: 1 / 8

Útmutató. Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon. 2012. július 25. Oldal: 1 / 8 Útmutató Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon 2012. július 25. Oldal: 1 / 8 Tartalomjegyzék I. Fontos tudnivalók... 3 II. Belépés a felületre... 3 III. E-ügyintézés... 4 1. Bizonylatkitöltés

Részletesebben

FIR WEBMODUL ALKALMAZÁS DIÁKIGAZOLVÁNY IGÉNYLÉS

FIR WEBMODUL ALKALMAZÁS DIÁKIGAZOLVÁNY IGÉNYLÉS Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit kft. FIR WEBMODUL ALKALMAZÁS DIÁKIGAZOLVÁNY IGÉNYLÉS Felhasználói kézikönyv Dokumentum állapota: Tervezet Verzió: 0.1.0 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Bejelentkezés...

Részletesebben

Középfokú intézménybe történő beiratkozás folyamata a 2019/2020-as tanévre vonatkozóan

Középfokú intézménybe történő beiratkozás folyamata a 2019/2020-as tanévre vonatkozóan Középfokú intézménybe történő beiratkozás folyamata a 2019/2020-as tanévre vonatkozóan 1. TEENDŐK A BEIRATKOZÁS ELŐTTI IDŐSZAKBAN AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA TEENDŐI Az általános iskolák minden végzős tanuló szülőjének/törvényes

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről belföldi partner nevében

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről belföldi partner nevében TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről belföldi partner nevében REGISZTRÁCIÓ A regisztrációs felület a bejelentkező ablak jobb alsó sarkában

Részletesebben

TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció

TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció 2014. második félévétől kezdődően a TERC V.I.P. költségvetés-készítő program hardverkulcsát regisztrálniuk kell a felhasználóknak azon a számítógépen, melyeken futtatni

Részletesebben

Elmib Önkormányzati hibabejelentő. Felhasználói kézikönyv v1.0

Elmib Önkormányzati hibabejelentő. Felhasználói kézikönyv v1.0 Elmib Önkormányzati hibabejelentő Felhasználói kézikönyv v1.0 Tartalom Az első belépés... 3 Regisztráció utáni első lépések... 4 Kezdő képernyő felépítése... 5 A hibabejelentő menü... 7 Új hiba bejelentése...

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ, SEGÉDLET

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ, SEGÉDLET KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ, SEGÉDLET A hiánypótlások benyújtására szolgáló elektronikus benyújtó felülethez Óvoda- és iskolatej program Véglegesítés dátuma: 2017. január 31. Oldal: 1 / 9 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...

Részletesebben

TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR Tanulmányi Hivatal TUDNIVALÓK A KREDITÁTVITELI KÉRELMEK BENYÚJTÁSÁRÓL

TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR Tanulmányi Hivatal TUDNIVALÓK A KREDITÁTVITELI KÉRELMEK BENYÚJTÁSÁRÓL TUDNIVALÓK A KREDITÁTVITELI KÉRELMEK BENYÚJTÁSÁRÓL Csak a NEPTUN tanulmányi rendszeren keresztül, elektronikus formában adhatók le a kreditátviteli kérelmek. Határidő: az adott félév kurzusfelvételi időszakának

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Tőkepiaci Közzététel. Magyar Nemzeti Bank

Felhasználói kézikönyv. Tőkepiaci Közzététel. Magyar Nemzeti Bank Felhasználói kézikönyv Tőkepiaci Közzététel Magyar Nemzeti Bank TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. FOGALOMTÁR... 3 3. TŐKEPIACI KÖZZÉTÉTEL (TPK) MODUL... 4 3.1. A TPK MODUL ÁLTALÁNOS BEMUTATÁSA... 4

Részletesebben

Parlagfű Bejelentő Rendszer

Parlagfű Bejelentő Rendszer Parlagfű Bejelentő Rendszer felhasználói útmutató A rendszer elérése: Elérési cím: www.govcenter.hu/pbr Felhasználói funkciók: 1. Regisztráció Új felhasználói fiókot az oldalsó menüben a [Regisztráció]-ra

Részletesebben

E-ADÓ RENSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

E-ADÓ RENSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ E-ADÓ RENSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BEJELENTKEZÉS NÉLKÜL KIZÁRÓLAG MAGÁNSZEMÉLYEK / EGYÉNI VÁLLALKOZÓK KÜLDHETIK BE AZ ŰRLAPOKAT. Ebben az esetben az űrlapra írt névnek teljesen azonosnak kell lennie az

Részletesebben

Meghatalmazás LEADER pályázatok elektronikus beadására. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa

Meghatalmazás LEADER pályázatok elektronikus beadására. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa Meghatalmazás LEADER pályázatok elektronikus beadására Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa Benyújtási időszak: 2011. szeptember 30. 2011. október 31. (nov.

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató egyeztetési eljárás kezdeményezéséhez a (volt) biztosítottak részére 2013. január 1-jétől azok a biztosítottak (volt biztosítottak), akik ügyfélkapu regisztrációval rendelkeznek,

Részletesebben

Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014.

Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014. 2. Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014. évre vonatkozóan) Bejelentkezés az EPK rendszerébe: 1) Az Akadémiai Adattárban rögzített

Részletesebben

MILTON FRIEDMAN EGYETEM

MILTON FRIEDMAN EGYETEM MILTON FRIEDMAN EGYETEM FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYI AZONOSÍTÓ: FI83995 * FELNŐTTKÉPZÉSI NYILVÁNTARTÁSI SZÁM: E-000725/2014 1039 BUDAPEST, KELTA UTCA 2. * POSTACÍM: 1312 BUDAPEST, PF. 16. * E-MAIL: HIK@UNI-MILTON.HU

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszer használatához a veszélyes anyagokkal veszélyes keverékkel történő tevékenység bejelentése esetén

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszer használatához a veszélyes anyagokkal veszélyes keverékkel történő tevékenység bejelentése esetén TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszer használatához a veszélyes anyagokkal veszélyes keverékkel történő tevékenység bejelentése esetén Az egyes egészségügyi tárgyú miniszteri rendeletek

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A látvány-csapatsportok támogatási rendszeréről a 2014/15-es évadban

TÁJÉKOZTATÓ A látvány-csapatsportok támogatási rendszeréről a 2014/15-es évadban TÁJÉKOZTATÓ A látvány-csapatsportok támogatási rendszeréről a 2014/15-es évadban Tisztelt Tagszervezetek, Tisztelt Pályázók! Korábbi tájékoztatóinkban részletes leírást adtunk a sporttámogatási rendszer

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ, SEGÉDLET

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ, SEGÉDLET KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ, SEGÉDLET A hiánypótlások benyújtására szolgáló elektronikus benyújtó felülethez Iskolatej program Verzió 1.0 Véglegesítés dátuma: 2015. július 9. Oldal: 1 / 10 Tartalomjegyzék 1 Bevezetés...

Részletesebben

HALLGATÓI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

HALLGATÓI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ HALLGATÓI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ FONTOS! A csoportos tanulmányút kizárólag a konvergencia régiók felsőoktatási intézményeiben tanulók számára elérhető! Csoportos

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.10.13. v.1.3. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

Klímagáz képesítések megszerzésének ismertetése

Klímagáz képesítések megszerzésének ismertetése 1 Klímagáz képesítések megszerzésének ismertetése Tartalomjegyzék Klímagáz képesítés megszerzésének folyamata... 2 Regisztráció... 3 Jelentkezés Klímagáz képesítés megszerzésére... 6 Jelentkezés elbírálása...

Részletesebben

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés Tartalom Új diákigazolvány igénylés folyamata... 2 1. IAR feltöltéshez szükséges jogosultságok beállítása... 2 2. Token kérés... 2 3. Új igénylés feladása... 2 Igénylések keresése, szinkronizálása... 4

Részletesebben

Bankkivonatok feldolgozása modul

Bankkivonatok feldolgozása modul Bankkivonatok feldolgozása modul 1 1. Bevezetés... 3 2. A Banki kivonatok karbantartása ablak menüpontjai... 3 2.1. Riportok... 3 o Túlfizetett számlák... 3 o Nyitott számlák... 4 o Rendezett számlák...

Részletesebben

Használati útmutató az Üzleti e-pack kedvezmény igénybevételéhez

Használati útmutató az Üzleti e-pack kedvezmény igénybevételéhez Használati útmutató az Üzleti e-pack kedvezmény igénybevételéhez 1 Az Üzleti e-pack kedvezmény együttes igénybevételi feltételei: elektronikus számlaküldés igénylése (Távszámla, Telemátrix e-számla) számla

Részletesebben

PwC EKAER Tool felhasználói leírás. 2015. május

PwC EKAER Tool felhasználói leírás. 2015. május www.pwc.com/hu/ekaer PwC EKAER Tool felhasználói leírás 2015. május Tartalom Bejelentések létrehozása 3 1. A forrás Excel állomány kitöltése 3 2. A forrás Excel állomány mentése 4 A szükséges mezők kitöltését

Részletesebben

Segédlet a Diplomamentő II. program benyújtásához a Forrástár rendszeren keresztül

Segédlet a Diplomamentő II. program benyújtásához a Forrástár rendszeren keresztül Segédlet a Diplomamentő II. program benyújtásához a Forrástár rendszeren keresztül A Diplomamentő II. Program elektronikus (FORRÁSTÁR) felületen benyújtott pályázatához kapcsolódóan a következő segédlet

Részletesebben

CONSENTIT Kft. Dr. Tánczos László T.:(+36)

CONSENTIT Kft. Dr. Tánczos László T.:(+36) Elsős hallgatók bevezetése a NEPTUN rendszerbe Adatok ellenőrzése Tárgyfelvétel Tárgyfelvétel ellenőrzése Vizsgajelentkezés Eredmények az indexben Pénzügyek kezelése CONSENTIT Kft. Dr. Tánczos László T.:(+36)30

Részletesebben

Knowledge Challenge Rendszer Használata. Keresés. Regisztráció. Belépés. Vásárlás. Fizetés. Végrehajtás. Létrehozás

Knowledge Challenge Rendszer Használata. Keresés. Regisztráció. Belépés. Vásárlás. Fizetés. Végrehajtás. Létrehozás Knowledge Challenge Rendszer Használata Keresés A WebShop-ban előzetes regisztráció, vagy belépés nélkül is lehetőség nyílik az ott elérhető információk megtekintésére, a feltöltött termékek közötti keresésre,

Részletesebben

- HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

- HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ - HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ŰRLAPOK BEKÜLDÉSE - BEJELENTKEZÉS/REGISZTRÁLÁS NÉLKÜL A nyomtatványokat az Elektronikus űrlapok menüpontban kell letölteni az ÁNYK keretprogramba. TÁRSAS VÁLLALKOZÁSOK CÉGKAPUN KERESZTÜL

Részletesebben

Ügyfélkapuból hivatalos ügy indítása

Ügyfélkapuból hivatalos ügy indítása Ügyfélkapuból hivatalos ügy indítása A Somogy Megyei Kormányhivatal az elektronikus ügyintézést az e-papír szolgáltatás segítségével biztosítja. Az e-papír űrlapokat folyamatosan fogadja a hivatali kapuján,

Részletesebben

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató Új Nemzedék Központ EFOP pályázatok online beszámoló felülete Felhasználói útmutató Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 1.1. Első bejelentkezés... 2 1.2. Elfelejtett jelszó... 3 2. Saját adatok... 4 3. Dokumentumok...

Részletesebben

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza.

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza. Bóra Adatcsere A Bóra Adatcsere a Bóra bérprogram webes modulja, ami a http://adatcsere.globo.hu címen érhető el. Természetesen a modult szeretnénk az Önök igényei alapján tovább fejleszteni, ezért kíváncsian

Részletesebben

BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE

BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE 1) Az Akadémiai Adattárban regisztrált felhasználók (az MTA köztestületének akadémikus és nem akadémikus tagjai, a 2013 utáni MTA-pályázatokon résztvevő személyek) minden

Részletesebben

A Statisztikai adatszolgáltatás menüpont alatt végezhető el az adatlap kitöltése. 3 Statisztikai adatszolgáltatás menetének részletes bemutatása

A Statisztikai adatszolgáltatás menüpont alatt végezhető el az adatlap kitöltése. 3 Statisztikai adatszolgáltatás menetének részletes bemutatása 1 Bevezetés Jelen dokumentum összefoglalja az igazságügyi szakértők 2017. II. negyedéves statisztikai adatszolgáltatásával kapcsolatos információkat, tudnivalókat. 2 Összefoglalás A statisztikai adatszolgáltatást

Részletesebben

Pénzügyileg rendezett számla befizetés után. Átutalásos számla befizetés előtt

Pénzügyileg rendezett számla befizetés után. Átutalásos számla befizetés előtt Pénzügyileg rendezett számla befizetés után Minden már befizetett tételről a teljesítést követően automatikusan elektronikus számla készül a hallgató nevére, amely megtekinthető és letölthető a Pénzügyek/Számlák

Részletesebben

Tájékoztató a Neptun nyári kötelező szakmai gyakorlatok jelentkezéséhez

Tájékoztató a Neptun nyári kötelező szakmai gyakorlatok jelentkezéséhez Tájékoztató a Neptun nyári kötelező szakmai gyakorlatok jelentkezéséhez A nyári gyakorlatok időtartamára és helyszínére történő jelentkezések adminisztrációját a Neptunban végezheti el, melynek regisztrációs

Részletesebben

Tájékoztató a Szakmai gyakorlat 1. és 2. tantárgyak Neptunban történő jelentkezéséhez gyógyszerészhallgatók számára

Tájékoztató a Szakmai gyakorlat 1. és 2. tantárgyak Neptunban történő jelentkezéséhez gyógyszerészhallgatók számára Tájékoztató a Szakmai gyakorlat 1. és 2. tantárgyak Neptunban történő jelentkezéséhez gyógyszerészhallgatók számára Legfontosabb általános információk A Szakmai gyakorlat 1. és Szakmai gyakorlat 2. tantárgyak

Részletesebben

Regisztrációs segédlet A roma közösségekben dolgozó védőnők. munkafeltételeinek javítása elnevezésű norvég projekt keretében

Regisztrációs segédlet A roma közösségekben dolgozó védőnők. munkafeltételeinek javítása elnevezésű norvég projekt keretében Regisztrációs segédlet A roma közösségekben dolgozó védőnők munkafeltételeinek javítása elnevezésű norvég projekt keretében végzett informatikai eszközellátottság felméréséhez 1 1 1 TÁJÉKOZTATÓ az OTH

Részletesebben

CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Csoportos tanulmányutak esetén szükséges egy csoportvezető kijelölése. Az ő feladata lesz a regisztráció és a teljes pályázati anyag feltöltése.,

Részletesebben

Playlist.hu Kiadói kézikönyv

Playlist.hu Kiadói kézikönyv Playlist.hu Kiadói kézikönyv Verziószám: 1.1.4. Dátum: 2010. október 13. Tartalomjegyzék Verziótörténet... 3 1. Bevezető... 4 2. Rendszerkövetelmények... 4 3. Bejelentkezés... 4 4. Regisztráció... 5 5.

Részletesebben

KORMÁNYRENDELET ÖSSZEFOGLALÓ

KORMÁNYRENDELET ÖSSZEFOGLALÓ KORMÁNYRENDELET ÖSSZEFOGLALÓ I. A FELSŐOKTATÁS FINANSZÍROZÁS ÁTSZERVEZÉSÉNEK CÉLJAI a tehetséges és tanulni vágyó fiatalok számára általánosan hozzáférhető, minőségi és fenntartható felsőoktatási rendszer

Részletesebben

Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál

Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál Felhasználói leírás Tartalomjegyzék 1Regisztráció... 2 1.1Regisztráció megerősítése... 3 2Bejelentkezés... 4 3Elfelejtett jelszó... 4 4A Partner Portál felépítése...

Részletesebben

Aktiválási segédlet a Partnercég opcióhoz. A TeleMátrix adminisztrációs felületének használata Partnercég opció igénybevétele esetén

Aktiválási segédlet a Partnercég opcióhoz. A TeleMátrix adminisztrációs felületének használata Partnercég opció igénybevétele esetén Aktiválási segédlet a Partnercég opcióhoz A TeleMátrix adminisztrációs felületének használata Partnercég opció igénybevétele esetén 1 Partnercég opció bemutatása 2009. január 1-jétől új taggal bővült a

Részletesebben

Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez

Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez Súgó a magyarországi központi Agrárstatisztikai és Piaci Árinformációs rendszer publikus moduljához. 1 Publikus felhasználói regisztráció A publikus felület Regisztráció

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv DPD Elektronikus regisztráció. Revision Szentesi János Szentesi János

Felhasználói kézikönyv DPD Elektronikus regisztráció. Revision Szentesi János Szentesi János Felhasználói kézikönyv DPD Elektronikus regisztráció Revision 2010.04.14 Szentesi János 2010.07.09 Szentesi János Tartalomjegyzék FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV... 1 DPD ELEKTRONIKUS REGISZTRÁCIÓ... 1 TISZTELT

Részletesebben

ÉTDR REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA

ÉTDR REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA ÉTDR REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA 2017-06-12 Felhívjuk a figyelmet, hogy az ÉTDR a mindenkori jogszabályi keretek között működik, a csatlakozószerveknek és személyeknek a mindenkori jogszabály szerint

Részletesebben

Felhasználói tájékoztató

Felhasználói tájékoztató Internetes adatlekérdező rendszer (E-adó) Felhasználói tájékoztató Tisztelt Felhasználó! Ezúton tájékoztatjuk, hogy Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Adóirodája kialakította az elektronikus

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről külföldi partner nevében

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről külföldi partner nevében TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről külföldi partner nevében REGISZTRÁCIÓ A regisztrációs felület a bejelentkező ablak jobb alsó sarkában

Részletesebben

Általános használati tudnivalók és szabályok

Általános használati tudnivalók és szabályok MÜTF Polihisztor Általános használati tudnivalók és szabályok A MÜTF Polihisztor azzal a céllal jött létre, hogy elsősorban a MÜTF hallgatóinak tanulmányait és közösségépítését segítse jegyzetfeltöltési

Részletesebben

QUAESTOR Egészségpénztár Pénztártagi extranet Felhasználói kézikönyv

QUAESTOR Egészségpénztár Pénztártagi extranet Felhasználói kézikönyv QUAESTOR Egészségpénztár Pénztártagi extranet Felhasználói kézikönyv Budapest 2013.02.13. Oldalszám: 1. Tartalomjegyzék 1.1 A Központi Egységes Regisztráció célja és szolgáltatásai... 3 1.2 A regisztráció

Részletesebben

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák A Portál rendszer felületének általános bemutatása Felhasználói útmutató Támogatott böngészők Internet Explorer 9+ Firefox (legújabb verzió) Chrome (legújabb verzió) Felületek felépítése Információs kártyák

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 1. Általános ismertető... 2 1.1 A program funkciója...2 1.2 Milyen adatokat tartalmaz a rendszer...2 1.3 Belépés...2 2. Részletek az egyes menüpontokhoz...

Részletesebben

Segédlet a GÉPJÁRMŰVEZETŐ KÉPZÉS MUNKAVISZONYBAN ÁLLÓK SZÁMÁRA II. program informatikai rendszerének használatához

Segédlet a GÉPJÁRMŰVEZETŐ KÉPZÉS MUNKAVISZONYBAN ÁLLÓK SZÁMÁRA II. program informatikai rendszerének használatához Segédlet a GÉPJÁRMŰVEZETŐ KÉPZÉS MUNKAVISZONYBAN ÁLLÓK SZÁMÁRA II. program informatikai rendszerének használatához A rendszer az alábbi böngészők használatát támogatja: Google Chrome, Firefox, Safari Regisztráció

Részletesebben

KKK2.0 Regisztráció. A regisztráció teljes folyamata: 1. Ügyfél kommunikációs jogosultságának regisztrálása a NAV vámszerveinél.

KKK2.0 Regisztráció. A regisztráció teljes folyamata: 1. Ügyfél kommunikációs jogosultságának regisztrálása a NAV vámszerveinél. KKK2.0 Regisztráció A regisztráció teljes folyamata: 1. Ügyfél kommunikációs jogosultságának regisztrálása a NAV vámszerveinél. 2. Alapszintű felhasználó 3. Alapszintű aktivált felhasználó (hitelesített

Részletesebben

Univerzális modult érintő változások, módosítások

Univerzális modult érintő változások, módosítások w Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Pénzügy, Eszköz, Univerzális számlázó, Készlet, Kommunális Számla, Iktató, Pénztár

Részletesebben

Tájékoztató a Neptun 6. éves külső gyakorlatok adminisztrációjához

Tájékoztató a Neptun 6. éves külső gyakorlatok adminisztrációjához Tájékoztató a Neptun 6. éves külső gyakorlatok adminisztrációjához A szigorló éves gyakorlatok időtartamára és helyszínére történő jelentkezések adminisztrációját a hallgatók Neptunban végezhetik el, melynek

Részletesebben

NEVEZÉS. Jogosultság. sportszervezetek sportszervezet adatai kapcsolattartók menü

NEVEZÉS. Jogosultság. sportszervezetek sportszervezet adatai kapcsolattartók menü NEVEZÉS Jogosultság A Nevezési anyagok feltöltése előtt, akinél nincs beállítva az alábbi jogosultság, azt ellenőrizni és amennyiben nincs, akkor azt beállítani szükséges: sportszervezetek sportszervezet

Részletesebben

ESZR - Feltáró hálózat

ESZR - Feltáró hálózat ESZR - Feltáró hálózat ERDŐGAZDÁLKODÁS/FELTÁRÓ HÁLÓZAT Bevezetés Az erdészeti tevékenységeket támogató technológiák folyamatos fejlődésével szükségessé válik az erdőfeltárás, az erdőfeltáró hálózatok -

Részletesebben

Rendszeres szociális támogatás 2015/16/2 Kitöltési útmutató

Rendszeres szociális támogatás 2015/16/2 Kitöltési útmutató Rendszeres szociális támogatás 2015/16/2 Kitöltési útmutató A rendszeres szociális támogatásra félévente, a Neptun rendszerén belül elektronikus formában, digitalizált és feltöltött dokumentumokkal lehet

Részletesebben

Önkormányzati Hivatali Portál használata. Általános Kitöltési útmutató

Önkormányzati Hivatali Portál használata. Általános Kitöltési útmutató Önkormányzati Hivatali Portál használata Általános Kitöltési útmutató Tisztelt Ügyfelünk! Az Önkormányzati ASP rendszernek köszönhetően Ön kényelmesen, áttekinthetően, elektronikus úton, akár otthonából

Részletesebben

Segédlet kártya feltöltéséhez

Segédlet kártya feltöltéséhez Gyors áttekintés oldal oldal I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek/ Kártyát rendelek/rendelek menüpontra. Adja meg a felhasználónevét

Részletesebben

Szakdolgozat feltöltési útmutató

Szakdolgozat feltöltési útmutató Szakdolgozat feltöltési útmutató Tisztelt hallgatók mielőtt belekezdenének a szakdolgozatatuk feltöltésébe az elektronikus felületen kérem, hogy figyelmesen olvassák el a tájékoztatót. Feltölteni csak

Részletesebben