Nyári keresztény táborok: Gondnoka: Budai Sándor a az Abaújkéri Wesley János szakközépiskola igazgatója

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Nyári keresztény táborok: Gondnoka: Budai Sándor a az Abaújkéri Wesley János szakközépiskola igazgatója"

Átírás

1 Nyári keresztény táborok: 1. Hejcei Metodista tábor Gondnoka: Budai Sándor a az Abaújkéri Wesley János szakközépiskola igazgatója 2-3. Hejcei református táborok: az ún. alsó és a felső tábor Gondnoka: Sóhajda Levente göncruszkai református lelkész 4-5. Fonyi református táborok Gondnoka: Kovács Zsolt Levente vizsolyi református lelkész Bojtor István fonyi református lelkész 6. Parádfürdői görög katolikus ifjúsági tábor Gondnoka: Jaczkó Sándor balkányi görög katolikus pap 7. Sátoraljaújhelyi evangélikus tábor Gondnoka: Asztalos Richárd tokaji evangélikus lelkész 8. Piliscsabai Béthel Evangélikus Ifjúsági Központ (Külön honlapja van) 9. Vonyarcvashegyi evangélikus tábor (Érd: ev. oktatási hivatalnál) 10. Olcsvaapáti evangélikus központ Gondnoka: Laborczi Géza nyíregyházi evangélikus lelkész 11. Kékedi pihenőházak-táborozóknak Tulajdonosa: Dajka Bertalan (Tel: ) 12.Öreg Bence Ifjúsági Tábor- Pusztafalu (Külön honlapja van)

2 Szabolcs Szatmár-Bereg megye, Nyíregyháza és környéke látnivalói 1. Nyíregyháza Egy kedves, hangulatos, vonzó arculatú, ugyanakkor mozgalmas, dinamikusan fejlődő város. A régió fontos gazdasági, oktatási, kulturális, egészségügyi, kereskedelmi központja, 120 ezer lakosú székhely. Aki régen járt Nyíregyházán elámul dinamikus változásának, kulturális pezsgésének, üde parkjainak, tereinek, hangulatos kávézóinak láttán. Nyíregyháza északi részén, Sóstógyógyfürdőn találjuk a csodálatos környezetű Sóstót, amely vízterülete közel 9,5 hektáron terül el. A kellemes vizű tó mélysége maximum 2 és fél méter, északi része csónakázó tóként, a város felé eső része, pedig népszerű fürdőhelyként funkcionál. A tó vize kiemelkedik a nátriumsó koncentrációja és a sziksótartalma végett. A Nyíregyházi Állatpark a várostól 5 km-re a sóstói üdülő övezetben található, ahol strandfürdő, falumúzeum és egy parkerdő nyújt kikapcsolódást az idelátogatóknak. Az Állatpark ebben a természetes, szinte háborítatlan környezetben kapott helyet, egy tölgyerdő mélyén. A közel 30 hektáros területen földrészek fogadják a látogatókat, hogy aki ide belép, végigjárhassa a Földet, megfigyelhesse miként élnek a világ különböző vidékein az állatok. A park nem egy szokványos állatkert. Megpróbálja eltüntetni a határokat ember és állat között, hogy aki nálunk jár, az érezhesse, valóban vadregényes tájakon kalandozik. Egyedülálló, hogy a park saját szállodával - Hotel Dzsungel - rendelkezik. Jelenleg 320 faj, 3200 egyede tekinthető meg, olyan ritkaságok, mint a fehér tigris, indiai orrszarvú, fekete jaguár, szirti cápa, jegesmedve, afrikai elefánt, s olyan különleges állat bébivel is meglehet ismerkedni, mint például a 2007 szeptemberében született első Magyarországon született elefántborjú. A nyíregyházi Jósa András Múzeum nevét a híres tudósról és polihisztorról kapta. A múzeum állandó kiállításai többek közt a dr. Jósa András emlékkiállítása, a nyíregyházi festő Benczúr Gyula emlékkiállítása, Sárga Ördög című numizmatikai kiállítás a trezor teremben, néprajzi kiállítás amelynek jelentős része a Sóstói Múzeumfaluban található, az Ősi mesterek nyomában című régészeti kiállítás, Nyíregyháza katonaság kiállítása, Dr. Kovács Gyula és felesége Péchy Mária művészettörténeti gyűjteménye a Péchy-Kovács Gyűjtemény található, valamint Krúdy Gyula (a város híres írója) élete és kora, valamint a nyíregyházi huszárokat bemutató tárlat. Figyelemre méltó a bronz-, vas- és honfoglalás-kori illetve numizmatikai gyűjteménye. Szabadtéri Néprajzi Múzeum Sóstófürdő területén találjuk az 1979-ben megnyílt szabadtéri Múzeumfalut. Szabolcs- Szatmár-Bereg megye népi építészetének legszebb darabjait csodálhatjuk meg itt, s képet kapunk az egyes tájegységekről: Nyírség, Szatmár és Bereg, Rétköz, Nyíri Mezőség.

3 A Nyíregyházi Főiskola bőséges, gyakorlatorientált képzési kínálatából válogatva a hallgatók helyben szerezhetnek olyan jól használható ismereteket, amelyek a régiós munkaerőpiac elvárásaihoz is igazodnak. Szálláslehetőség Nyíregyházán: Luther Márton Kollégium 4400 Nyíregyháza, Iskola u. 2. Tel./fax: / / Nyírbátor történelmi hangulatú kisváros. A századból fennmaradt világi és egyházi építészeti emlékeiről, és a város egykori földesurairól, a Báthoriakról is híres. A város történelmét az egymást váltó fejedelmek, főurak Báthoriak, Bethlenek, Rákócziak, és Károlyiak határozták meg. Virágzása mégis a Báthori családhoz kötődik. 3. Tákos református temploma 1766-ban épült, paticsfallal, zsindelytetővel. Mellette álló faépítésű tornyát eredeti stílusban újraépítették. A templom belsejében egyedi, festett berendezés található ből való mennyezete 58 festett virágos kazettából áll. Padlója döngölt sár. A templomot "mezítlábas Notre-Dame" néven is nevezik. Híresek az itt készült "beregi keresztszemes" kézimunkák is, melyeket még ma is készíti a lakosság. 4. Csaroda református temploma késő román stílusban, a 13. században épült a Csaronda patak árterületéből kiemelkedő szigeten (szárazulaton). A körerkélyes tornyot zsindellyel borított hegyes sisak koronázza. A templom belsejében színes falfestés maradványai láthatók. A 13. században épült műemlék-jellegű fa haranglába a templom mellett áll. Tájházát favázas, paticsfalas parasztházból alakították ki. 5. Túristvándi a Túr folyó partján fekvő, csodálatos természeti környezetű település, 700 lakossal. A 18. században épült, ma is működőképes vízimalom ipartörténeti műemlék. A Túr folyóra épült két malomkerékkel ellátott, fából épített, zsindellyel fedett malomépületben malomtörténeti kiállítás működik. A malom működés közben is megtekinthető. Református temploma gótikus stílusú, tégla és kőépület, között épült gótikus stílusban.bejárati ajtaját és terméskőből faragott, csúcsíves ablakait, valamint diadalívét Hunyadi Mátyás király kőfaragói készítették, melyek az eltelt évszázadok során bevakolták, és csak az 1970-es árvíz utáni helyreállítás során kerültek napvilágra. A környék egyik legszebb kiemelt műemlék temploma lett. Itt járt iskolába Móricz Zsigmond is 1885 és 1887 között. Istvándiról több művében is megemlékezik. Életem regénye című művében mint "jellemformáló kohó"-ról emlékszik vissza erre az időre. Nagybátyja házán az egykori kovácsműhelyen emléktáblát helyeztek el az itt töltött évek emlékére.

4 A Túr folyó, mely kanyarogva öleli át Túristvándit, és partjának erdeje természeti értékekben rendkívül gazdag. Szálláslehetőség Túristvándiban házias/kemencében sült ételekkel: 1. Tur - Party Vendégház és Ifjúsági Szálláshely Összes férőhely: 30 fő Cím: 4944 Túristvándi, Bocskai u Tel: (20) , (70) Fax: (44) Vízimalom Panzió és Kemping Összes férőhely: 50 fő Cím: 4944 Túristvándi, Malom u Web: Tel: (30) , (44) Vaja Vay Ádám Múzeum, volt Vay-kastély, 16. sz.-i eredetű. Többször átépítve a 17. sz. második felétől. Kertje természetvédelmi terület. 7. Szatmárcseke haláláig itt élt Kölcsey Ferenc költő; itt írta a Himnuszt, Szatmárcsekei Tájház: XVIII. sz-ban épült taposott szalmatetős szegényparaszti lakóház, népi bútorokkal berendezve. Csónak alakú, faragott fejfák sokasága mellett haladva érjük el Kölcsey Ferenc fehérmárvány klasszicista stílusú síremlékét a református temetőben. Református templomát a XV. században építették. Római katolikus temploma 1840 táján klasszicista stílusban épült. Cinkefőző verseny, szilvalekvár fesztivál. 5. Tiszatúrák, Öreg-Túr és Bodrogzug vízitúra Az Öreg-Túr és Öreg-Túrral vegyes Tisza-túrák mindegyike kerékpárral is kombinálható, pl. reggel a vízhez és délután a víztől kerékpárral menve. Javasolt (gyermekbarát) utazási irodák: 1./ Gentlemen Tours Utazási Iroda 4400, Nyíregyháza, Ér u. 12. Telefon: (42) , (30) fax: (42) Gyula Sándor főiskolai docens, mestertanár (30) Regős József főiskolai docens(30) Web:

5 2./ Vidám Delfin Kft. és Utazási Iroda Dallos Sándor testnevelő, főiskolai docens, Dallos Sándorné testnevelő, gyógytestnevelő Ifj. Dallos Sándor testnevelő, idegenforgalmi és szálloda közgazdász Nyíregyháza: Sóstói-tó Nyíregyháza: Aquarius Fürdő A Sóstói-tó északi része a csónakázótó, a déli a tófürdő. Ennek partjára selymes Tisza-fövenyt terítettek, és Kovács Tibor tervei alapján ban megépítették a balatonfüredi fürdőházat idéző faépületet. A 2000 négyzetméteres parkosított területen egy 40 m3-es (34 oc, m) termálmedence, és egy 14 m2 -es gyermekmedence, gyerek csúszdával és vízi gombával várja a strandolókat. A tófürdő 1325 vendéget fogadhat egyszerre. Szolgáltatások gyerekek számára: gyermekmedence 3 féle vízmélységgel (65 m3, C ), játszóvár mászókákkal, íves csúszda, verseny csúszda, elefánt csúszda, spriccelok, trópusi pihenoszoba Nyíregyháza: Állatpark A Nyíregyházi Állatpark a várostól 5 km-re, a sóstói üdülőövezetben található. Az Állatpark természetes, háborítatlan környezetben kapott helyet egy tölgyerdő mélyén. A 30 hektáros területen földrészek fogadják a látogatókat. Parkunk nem szokványos állatkert, megpróbálja eltüntetni a határokat ember és állat között. Nyíregyháza: Sóstói Múzeumfalu Ki ne hagyják hazánk legnagyobb regionális szabadtéri néprajzi múzeumának, a Sóstói Múzeumfalunak a megtekintését! Múzeumunk nem papucsos múzeum : itt a gyerekek labdázhatnak, fogócskázhatnak, megehetik a magukkal hozott elemózsiát (még szalonnát is süthetnek!).

6 Tiszadob: Andrássy-kastély, buxus-labirintus A kastély szállóként működik, nagy termeiben rendezvényeket és konferenciákat tartanak. Szépségét csodálatos környezete növeli. Északi oldalát a még most is pompás látványt nyújtó buxus-labirintus, az angolpark övezi, délen franciapark, keletről a Tisza, nyugaton és északon a labirintus után az 500 hektáros parkerdő fogja körül. Kisvárda: Várfürdő Kisvárda: Vár Ismertető: A Várfürdő, az Uszoda és a Kemping a város észak-nyugati részén 4 hektáros zöldövezetben helyezkedik el. A strandon egy 50x25 méteres feszített víztükrű úszómedence, egy pancsoló gyermek medence, többrészes élménymedence, valamint Celsius fokos termálmedence áll a vendégek rendelkezésére. Ismertető: Jelenlegi formáját az 1950-es években végzett régészeti feltárásnak és helyreállításnak köszönheti, napjainkban a kisvárdai Várszínház működik a sok háborús évszázadot megélt műemlékben. Hajdúnánás: Strucc farm Ismertető: Az 1993-ban ide érkező dél-afrikai madarak nemcsak turisztikai látványosságként szolgálnak. Minden részük hasznosítható. Bőrükből igen finom minőségű bőrtáskák, cipők, egyéb kiegészítők, tollukból pedig használati tárgyak készülnek. Húsuk vörös és koleszterinszegény, éttermek rendelésre szállítják. Főleg ínyenceknek ajánlják, az íze marhahúsra emlékeztet, alacsony zsír és magas fehérje tartalmú. Túristvándi: Vízimalom Ismertető: Túristvándi büszkesége az ipartörténeti szempontból egyedülálló vízimalom. Népi stílusban épült, alulcsapós, három hajtókerekes épület. Az épület belsejét 11 ablak világítja meg. Kívülről 3 erkély díszíti, melyekről csodálatos kilátásra van lehetőség a környékre és a folyócskára. Teteje fazsindellyel fedett, melyen két torony található. Az épület déli oldalán találhatók a kerekek, a víziláda és a duzzasztó zsilip, mely

7 szerkezetek a malom "lelke". Vásárosnamény: Atlantika Aquapark Ismertető: Az Atlantika vízi vidámpark a maga nemében nemcsak Magyarországon, de Közép-Európában is egyedülálló beach típusú vízi vidámpark! Élményparkunkban 7 db csúszdapálya várja kedves vendégeinket. A hét medence között a hullámmedencét, hidromasszázs-medencét, úszómedencét ajánljuk szíves figyelmükbe. Fókashow, papagájbemutató is megtekinthető. Szabolcsi földvár A IX-X. században épített földvár Közép-Európa egyik legimpozánsabb ilyen jellegű építménye. Sáncai a méter magasságot is elérik, méter hosszúságúak, hatalmas üres területet zárnak körül. A Tisza árterületének szélén fekvő erődítményben az Árpád-korban országgyűléseket is tartottak. A régészeti feltárások semmilyen állandó épületnek nem találták benne nyomát. A XVIII. századtól temetőnek... A IX-X. században épített földvár Közép-Európa egyik legimpozánsabb ilyen jellegű építménye. Sáncai a méter magasságot is elérik, méter hosszúságúak, hatalmas üres területet zárnak körül. A Tisza árterületének szélén fekvő erődítményben az Árpád-korban országgyűléseket is tartottak. A régészeti feltárások semmilyen állandó épületnek nem találták benne nyomát. A XVIII. századtól temetőnek használták, a község felé eső külső sáncoldalra szőlőt telepítettek. A földvár területe műemlék, sztyeppére emlékeztető növényzete védett. Szabadon látogatható! Tokaj- Sárospatak-Sátoraljaújhely és környéke szintén nagyon sok látványosságot kínál.

2013.január. Baráti Társaság programajánlója. Harmadik évfolyam, első szám. Rell Kata: Csak a fényt

2013.január. Baráti Társaság programajánlója. Harmadik évfolyam, első szám. Rell Kata: Csak a fényt 2013.január 1 Harmadik évfolyam, első szám Baráti Társaság programajánlója Rell Kata: Csak a fényt Csak a fényt keresem Szürkülő alkonyon, Mikor árny motoz már A lélek ablakon. S amikor meglelem Elveszni

Részletesebben

VÍZITÚRA PROGRAM 2014.07.05. - 07.13.

VÍZITÚRA PROGRAM 2014.07.05. - 07.13. VÍZITÚRA PROGRAM 2014.07.05. - 07.13. 1. NAP (2014.07.05.) - I. szakasz: Tiszabecs-Szatmárcseke: 23 km, 5 óra A folyó szelvényszáma: 743,0 fkm A szelvény tengerszint feletti magassága: 115 m Tiszabecs

Részletesebben

Mezôtúr köszönti Önt! Legyen Ön is MEZŐTÚRista!

Mezôtúr köszönti Önt! Legyen Ön is MEZŐTÚRista! Mezôtúr köszönti Önt! Mezőtúr az Alföld közepén, a Nagykunságban, Budapesttől 150 km-re, a 46-os főút mentén helyezkedik el. A Hortobágy-Berettyó-főcsatorna két partján fekvő város a Budapest-Szolnok-Békéscsaba

Részletesebben

T A R T A L O M Nyíregyházi séta Nyíregyháza A-tól Z-ig Ajándékbolt ÁFA visszaigénylés Állatkórház Állat- és Növénykert Bank Csónakázás, Vizibicikli

T A R T A L O M Nyíregyházi séta Nyíregyháza A-tól Z-ig Ajándékbolt ÁFA visszaigénylés Állatkórház Állat- és Növénykert Bank Csónakázás, Vizibicikli 1 T A R T A L O M Nyíregyházi séta Nyíregyháza A-tól Z-ig Ajándékbolt ÁFA visszaigénylés Állatkórház Állat- és Növénykert Bank Csónakázás, Vizibicikli Éttermek (Gyorsétterem, Pizzéria, Cukrászda, Kávézó)

Részletesebben

BÁCS-KISKUN MEGYE. Séta az ősborókásig Tóth Endre 30/488-45-47 Útvonal: Pásztormúzeum - Ősborókás Indulás: szombat:10 óra, Pásztormúzeum

BÁCS-KISKUN MEGYE. Séta az ősborókásig Tóth Endre 30/488-45-47 Útvonal: Pásztormúzeum - Ősborókás Indulás: szombat:10 óra, Pásztormúzeum BÁCS-KISKUN MEGYE Pásztormúzeum Bugac, Nagybugac Bugac a Kiskunsági Nemzeti Park legnagyobb területű homokpusztája, ahol a száraz malmok stílusában épült múzeumban a bugaci pásztorélet tárgyi emlékeit

Részletesebben

Kossuth Lajos Tudomány Egyetem

Kossuth Lajos Tudomány Egyetem Kossuth Lajos Tudomány Egyetem Debrecen, Magyarország második legnagyobb városa, a keleti országrész tudományos és kulturális központja, fesztiválváros. A protestantizmus egyik fellegvára, amiért gyakran

Részletesebben

Szolnoki Evangélikus Gyülekezetért Alapítvány 5000 Szolnok Verseghy park 1. ÉDENKE(RT) projekt. Édenke(rt) projekt. Információs CD

Szolnoki Evangélikus Gyülekezetért Alapítvány 5000 Szolnok Verseghy park 1. ÉDENKE(RT) projekt. Édenke(rt) projekt. Információs CD Édenke(rt) projekt Információs CD Jász-Nagykun-Szolnok megyei települések természetvédelmi és turisztikai lehetőségeiről általános és középiskolák számára 2010 Abádszalók Tiszafüredtől délnyugatra, 25

Részletesebben

Country Tours U T A Z Á S. Török Riviera - Alanya. Szabadságán, legyen szabad! éves az iroda

Country Tours U T A Z Á S. Török Riviera - Alanya. Szabadságán, legyen szabad! éves az iroda U T A Z Á S Country Tours 25 2015 éves az iroda Török Riviera - Alanya HOTEL WIEN *** REPÜLŐVEL, FÉLPANZIÓS ELLÁTÁSSAL, Háztól-házig transzferrel 1. nap: Elutazás a Liszt Ferenc repülőtérről, várhatóan

Részletesebben

Látnivalók a Vértes-Gerecse vidékén

Látnivalók a Vértes-Gerecse vidékén Látnivalók a Vértes-Gerecse vidékén Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösség www.vercse.hu Egyesület elérhetőségei: Székhely: 2836 Baj, Petőfi S. utca 50. Munkaszervezeti iroda: 2890 Tata, Erzsébet tér

Részletesebben

Legyen Neked is Pincéd! Térségi kalauz. Látnivalók, programok, szállások és vendéglátás. a Monori Pincefalu. környezetében

Legyen Neked is Pincéd! Térségi kalauz. Látnivalók, programok, szállások és vendéglátás. a Monori Pincefalu. környezetében Legyen Neked is Pincéd! Térségi kalauz Látnivalók, programok, szállások és vendéglátás a Monori Pincefalu környezetében Legyen Neked is pincéd! Kiadta: Keress minket az interneten: www.monoriborut.hu www.legyennekedispinced.hu

Részletesebben

Szakmai záróbeszámoló az OTKA T/F 042771. számú kutatási pályázathoz a 2003-2007 között elvégzett munkáról

Szakmai záróbeszámoló az OTKA T/F 042771. számú kutatási pályázathoz a 2003-2007 között elvégzett munkáról Szakmai záróbeszámoló az OTKA T/F 042771. számú kutatási pályázathoz a 2003-2007 között elvégzett munkáról Készült az OTKA IRODA részére 1093 BUDAPEST Czuczor u. 10. Téma: AZ IDEGENFORGALOM FEJLESZTÉSÉNEK

Részletesebben

Tisztelt Vendégünk! Kedves Barátunk!

Tisztelt Vendégünk! Kedves Barátunk! Ez a kiadvány az EURÓPAI VIDÉKFEJLESZTÉSI MEZŐGAZDASÁGI ALAP: A VIDÉKBE BERUHÁZÓ EURÓPA anyagi hozzájárulásával jött létre. SZK VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAMJA 2007-1013 Tisztelt Vendégünk! Kedves Barátunk!

Részletesebben

Budapest. Közép-Dunavidék. Kistérségei

Budapest. Közép-Dunavidék. Kistérségei Budapest Közép-Dunavidék Kistérségei www.itthon.hu Itthon otthon van Erdő Etyek-Budai borvidék Kunsági borvidék Nemzeti Park Régióhatár Autópálya Vasút Komp Tourinform Iroda Kastély Vár Várrom Múzeum Gyógy/termál/wellness

Részletesebben

REFORMÁTUS TEMPLOM ÉS EGYHÁZKÖZSÉG Alsódobsza, Rákóczi u. 37. A régi Zemplén vármegye déli részén, a Hernád folyó mentén a Miskolc és Szerencs között levő település lassan 200 éves temploma éke és büszkesége

Részletesebben

MInden élménnyel több leszel

MInden élménnyel több leszel MInden élménnyel több leszel Budapest és környéke A Dunakanyar minden évszakban változatos sportolási lehetőségekkel vár minket, vízen és szárazföldön egyaránt! A Duna elbűvölő látványa, a különböző hangulatú

Részletesebben

MInden élménnyel több leszel

MInden élménnyel több leszel MInden élménnyel több leszel Északmagyarország Végvári vigasságok Természetesen... Kalandozás Észak- Magyarországon A páratlan és sok helyen érintetlen természet hegyekkel, erdőkkel, folyókkal, tavakkal,

Részletesebben

EGERSZALÓKI HŐFORRÁS-FEJLESZTÉS

EGERSZALÓKI HŐFORRÁS-FEJLESZTÉS EGERSZALÓKI HŐFORRÁS-FEJLESZTÉS Kalandozás Észak-Magyarországon Természetesen... kalandozás Észak-Magyarországon Északi esszencia Magyarország hegyvidéki régiója az ország esszenciája, mert minden együtt

Részletesebben

Rejtett kincsek Pest kapujában

Rejtett kincsek Pest kapujában Barangolás a Gödöllôi Kistérségben Kincskeresôben Vannak, akik elsô látásra beleszeretnek és vannak, akik csak hosszabb ismerkedés után válnak rajongóivá, de abban mindenki egyetért, hogy az egyik legszebb

Részletesebben

Kalandra várja az Ipoly völgye!

Kalandra várja az Ipoly völgye! Kalandra várja az Ipoly völgye! www.sugarkankalin.hu Tagjaink a dejtári Tájház tornácán A kerékpártúrázók hosszú sora Madárgyûrûzés a Csadó-tanyán A gombatúra egyik szépsége A "Sugárkankalin Turisztikai

Részletesebben

Balaton. Kedves Vendégünk! Tartalom

Balaton. Kedves Vendégünk! Tartalom Kedves Vendégünk! Szeretettel köszöntjük Önt a páratlan szépségű Balaton régióban. A Balaton régió Magyarország egyik legkedveltebb desztinációja, ahol túrázhat a Nemzeti Park csodás területén, az egyedülálló

Részletesebben

A Körösök-vidéke fenntartható térségfejlesztése A Körösök Völgye Natúrpark vidékfejlesztési céljait és működését megalapozó szakmai dokumentáció

A Körösök-vidéke fenntartható térségfejlesztése A Körösök Völgye Natúrpark vidékfejlesztési céljait és működését megalapozó szakmai dokumentáció A Körösök-vidéke fenntartható térségfejlesztése A Körösök Völgye Natúrpark vidékfejlesztési céljait és működését megalapozó szakmai dokumentáció Készült a Körösök Völgye Akciócsoport Nonprofit Kft. megbízásából

Részletesebben

POROSZLÓ SARUD TISZAFÜRED ABÁDSZALÓK KISKÖRE ÚJLÔRINCFALVA TISZAVALK TISZASZÔLÔS BEREKFÜRDÔ MEZÔKÖVESD ZSÓRY FÜRDÔ

POROSZLÓ SARUD TISZAFÜRED ABÁDSZALÓK KISKÖRE ÚJLÔRINCFALVA TISZAVALK TISZASZÔLÔS BEREKFÜRDÔ MEZÔKÖVESD ZSÓRY FÜRDÔ Vakáció POROSZLÓ SARUD TISZAFÜRED ABÁDSZALÓK KISKÖRE ÚJLÔRINCFALVA TISZAVALK TISZASZÔLÔS BEREKFÜRDÔ MEZÔKÖVESD ZSÓRY FÜRDÔ Tisza-tó ATisza-tó Magyarország második legnagyobb tava, 127 km 2 -nyi területével

Részletesebben

SELMECBÁNYA SPORT: AKTÍV PIHENÉS LÁTNIVALÓK, NEVEZETESSÉGEK VENDÉGLÁTÁS SELMECBÁNYA 7 CSODÁJA INFORMÁCIÓK HAGYOMÁNYOK KÖZLEKEDÉS

SELMECBÁNYA SPORT: AKTÍV PIHENÉS LÁTNIVALÓK, NEVEZETESSÉGEK VENDÉGLÁTÁS SELMECBÁNYA 7 CSODÁJA INFORMÁCIÓK HAGYOMÁNYOK KÖZLEKEDÉS B A R Á T S Á G H A T Á R O K N É L K Ü L SELMECBÁNYA D I Á K Ú T I K A L A U Z LÁTNIVALÓK, NEVEZETESSÉGEK SELMECBÁNYA 7 CSODÁJA HAGYOMÁNYOK ESEMÉNYEK-RENDEZVÉNYEK SPORT: AKTÍV PIHENÉS VENDÉGLÁTÁS INFORMÁCIÓK

Részletesebben

A Tatradol Travel Utazási Iroda 2015. évi ajánlatai. 6721 Szeged, Szent István tér 6. Tel.: (62) 487-835 e-mail: info@tatradol.hu web: www.tatradol.

A Tatradol Travel Utazási Iroda 2015. évi ajánlatai. 6721 Szeged, Szent István tér 6. Tel.: (62) 487-835 e-mail: info@tatradol.hu web: www.tatradol. Tatradol travel Kirándulások Kulturális körutazások Üdülések A Tatradol Travel Utazási Iroda 2015. évi ajánlatai 6721 Szeged, Szent István tér 6. Tel.: (62) 487-835 e-mail: info@tatradol.hu web: www.tatradol.hu

Részletesebben

BARANYA MEGYE MAGYAR CEMENTLAP MÚZEUM Erzsébet, Fő u. 40. Vezetés: lesz Információs anyag: lesz Az egyetlen magyar Cementlap Múzeum egy 100 éves

BARANYA MEGYE MAGYAR CEMENTLAP MÚZEUM Erzsébet, Fő u. 40. Vezetés: lesz Információs anyag: lesz Az egyetlen magyar Cementlap Múzeum egy 100 éves BARANYA MEGYE MAGYAR CEMENTLAP MÚZEUM Erzsébet, Fő u. 40. Az egyetlen magyar Cementlap Múzeum egy 100 éves restaurált parasztház padlásán található. Az utolsó 100 év 100-féle lapja látható és vásárolható

Részletesebben

Székesfehérvár. Kalandozás a királyok városában. Látnivalók Élmények Program. Szállás Étterem. www.turizmus.szekesfehervar.hu

Székesfehérvár. Kalandozás a királyok városában. Látnivalók Élmények Program. Szállás Étterem. www.turizmus.szekesfehervar.hu Székesfehérvár Kalandozás a királyok városában Látnivalók Élmények Program Szállás Étterem www.turizmus.szekesfehervar.hu SZÉKESFEHÉRVÁR FEDEZZE FEL ÚJRA 2013-BAN! KIRÁLYI NAPOK Augusztus 14-24. Augusztus

Részletesebben

AUTÓBUSZOS UTAZÁSOK 2014

AUTÓBUSZOS UTAZÁSOK 2014 AUTÓBUSZOS UTAZÁSOK 2014 W W W. B L A G U S S. H U 2 KEDVES UTAZÓ! Örömmel nyújtjuk át Önnek a 2014- es autóbuszos utazásainkat bemutató megújult katalógusunkat. A közkedvelt és immár hagyományosnak számító

Részletesebben

Az utazás élménye mindenkié!

Az utazás élménye mindenkié! Az utazás élménye mindenkié! AKADÁLYMENTES AJÁNLATOK 2014 Tartalom: Bemutatkozunk... 3 Kirándulások... 4-7 Esztergom... 4 Győr... 5 Komárom, Mór... 6 Szentendre... 7 Fürdőlátogatások... 8-11 Agárd... 8

Részletesebben

a KISALFÖLD VOLÁNTOURIST Munkatársai és értékesítô Partnerei IRODÁINKBAN AZ AUTÓBUSZOS KÖRUTAZÓ ÉS VÁROSLÁTOGATÓ PROGRAMOK LEGSZÉLESEBB

a KISALFÖLD VOLÁNTOURIST Munkatársai és értékesítô Partnerei IRODÁINKBAN AZ AUTÓBUSZOS KÖRUTAZÓ ÉS VÁROSLÁTOGATÓ PROGRAMOK LEGSZÉLESEBB TURISTA az, aki útra kel azért, mert foglalkozásának egyformasága, gondjainak sokasága közepette álmaiban feltûnik elôtte egy olyan szebb világ, melyben zöldebb a fû, kékebb az ég, magasabbak a hegyek,

Részletesebben