Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "www.pirosbananokert.hu"

Átírás

1 Nagyon múlékony mesterség az övék. Tele kételyekkel, örömökkel és vívódással. Egyvalami összeköti ôket : föladni azt, amire hivatásukat tették : átadni a következô generációnak is játék, a színpad, zene, a szavak, a versenyek igazi örömét és hitét.. Ha olyan alkatú az ember, és jó pillanatban érkezett a pályára, olyanban, amikor a nemes dolgokra szükség volt, ha ezeken nevelkedett és ezekben hitt, amikor elindult, akkor újra ugyanahhoz a gondolathoz érkezik vissza: az életbe vetett hithez -nyilatkozta nem is oly rég Piros Ildikó színmûvésznô. Nagy örömünkre szolgál, hogy elsô szóra mellénk álltak és vállalták a PAN Alapító Nagykövetének szerepét. Hitvallásukban és munkájukban mindazok a régi értékek a fontosak, amiket próbálunk valamennyien lányainknak, fiainknak, unokáinknak, a családnak átadni. Harmónia, barátság, beszélgetés, pillantok, szavak, érzések, mosolyok, csendek, meghitt pillanatok Akkor is ha a nevetést olykor felváltja a bánat könnye. Akkor is, ha kócos reggeli ébredéseknél még csak ismerkedünk a nappal. Akkor is, ha napközben csak arra marad idônk : Nem felejtetted el kedves? Akkor is, ha esténként az esti puszik, és mesék után egy kicsit tartunk a holnaptól Ahhoz, hogy a hétköznapok világa mindig kerek legyen, nekünk is tenni kell. Hisz az adatok és felmérések riasztók. Mi Magunk is kóstolgatjuk, olvasgatjuk és nem igazán hisszük, tényleg így van? Ha csak egy szóval Ha csak egy mondattal Ha csak egy gesztussal Ha csak egy pillanattal De segíteni szeretnénk a Magunk módján A PAN Nagykövetei Magyar Nemzeti Szívalapítvány Magyar Kardiólógusok Társasága

2 Nagykövetek: Für Anikó színésznô A legnépszerûbb magyar színésznôk egyike. Jászai Mari-díj, Filmkritikusok díja, Mensáros-díj, Puszedli-dij. Klasszikus és modern darabokban fô- és mellékszereplôje. Az életben a harmóniát tartja a legfontosabbnak. Féltve ôrzi magánéletének apró titkait, mégis ô az, akihez bármikor lehet fordulni. Mer kockáztatni és megmutatni, milyen is ô valójában.

3 dr. Gyarmati Andrea gyermekorvos, világbajnok úszó A magyar úszósport meghatározó egyénisége a hetvenes években 15 Európa-rekord és egy világrekordot állított fel Olimpiai ezüst-, és bronzérmes Münchenben Európa-bajnok és világbajnoki bronzérmes 1982-ben megkapta Magyarország örökös úszóbajnoka címet ben az Úszó Hírességek Csarnoka tagjává választották Az aktív sportolói pályafutása után a Semmelweis Orvosi Egyetemen végzett A mai napig gyermekorvosként praktizál.

4 Harcsa Veronika jazzénekesnô Keresgél_ típus az élet minden területén - tartja magáról ben alapította saját jazz zenekarát ban diplomázott a Liszt Ferenc Zenem_vészeti Fôiskola jazz tanszékén ben A Fringel legjobb hangja" díjat nyerte ben elnyerte az év hazai jazz albuma díjat. A 40. Magyar Filmszemlén a legjobb eredeti filmzenének járó díjat kapta másodmagával. Molnár Gabriella

5 Nôk Lapja fôszerkesztôje A szavakat szereti. Beszélgetni. Amit mi magunk sokszor elfelejtünk a nagy rohanásban. Kócos hajnali kelések, néha láblógatós teázások, késô esti puszik. Szemében mindig ott a pajkos mosoly: itt vagyok, hallgatlak! Történetek. Pillanatok. Mosolyok. Örömök. Összefüggések és megoldások. Egymásra találások. Amik fontosak. Kilenc éve vezeti a Nôk Lapját. Piros Ildikó Színésznô 1970-ben végzett a Színház- és Filmmûvészeti Fôiskolán, azóta a Madách Színház és a Soproni Petôfi Színház örökös tagja óta a Magyar Táncmûvészeti Fôiskola színészi játék tanára. Kitüntetései: Jászai Mari-díj Déryné-díj Legjobb nôi alakítás díja Érdemes mûvész 2003.

6 Sebestyén Márta Énekesnô Világhírû mûvész, igazi kulturális nagykövete Magyarországnak. Születése óta a zene bûvöletében él, édesanyja révén is, aki zenepedagógus - Kodály Zoltán egykori tanítványa. Különösen a népdalok világa ragadta meg. Minden magyarországi díjat megkapott, amit egy mûvész elnyerhet : "Az év énekesnôje", Liszt Ferenc-díj", "Kossuth-díj", "Prima Primissima-díj", "Magyar Köztársaság Érdemrend Középkereszt.

7 Stefanek Gertrúd világbajnok vivo Világ- és Európa-bajnok tôrvívó. Olimpiai bronzérmes csapatban. Hétszeres Magyar bajnok. A magyar nôi vívóport meghatározó egyénisége. Pályafutása után üzletasszonyként dolgozik. Legfontosabb számára : az otthonteremtô, családi fészek ahová jó hazaérkezni.

8 Tóth Krisztina költô, író, mûfordító, ólomüveg-készítô 1986-ban érettségizett a Képzômûvészeti Szakközépiskolában szobrász szakon, majd az ELTE bölcsész karán, magyar-történelem szakon kezdte meg tanulmányait tôl ösztöndíjasként két évet töltött Párizsban ban szerzett diplomát, majd 1994 és 1998 között a Francia Intézet munkatársa óta ólomüveg-készítéssel és -restaurálással is foglalkozik óta vezet szemináriumokat a JAK Irodalmi Egyesület prózaírói, költôi, mûfordítói és kritikaírói kurzusain. Tervezôk

9 Konsánszky Dóra Skakmai információ : Képzô és Iparmûvészeti Szakközépiskola, Budapest 1991 : végez a Magyar Iparmûvészeti Egyetem, Budapest; : Nina Ricci- Air France ösztöndíj Párizsban : diplomát szerez Párizsban a Haute Couture Szövetség Fôiskoláján Számos nemzetközi verseny díjazottja 2008-ban az Év Divattervezôjének választották A párizsi Haute Couture Iskola határozza meg tevezési koncepcióját Ruháiban megjelenik a strukturalitás és a nôiesség kettôssége, keveredik a designer hatás és a francia couture pikantériája. Pályafutása kezdetén tervezés mellett divatújságírással foglalkozott, divatmagazinoknak stylist munkákat készített.

10 Léber Barbara "Mint dolgozó és gyermekét nevelô nô, sokszor érzem veszélyben az egészségemet. A sok stressz miatt. Épp ideje, hogy jobban odafigyeljünk magunkra, hiszen férfitársainktól eltérôen nekünk nôknek gyakran az élet sokkal több frontján kell bizonyítanunk. Szakmai információ "Minden Nôben van valami különleges amit lehet és kell is hangsúlyozni! Empatikus alkat vagyok, így kifejezetten szeretek megrendelésre dolgozni. Szinte belehelyezkedem a megrendelô fejébe és a funkcionális tények figyelembevételével, valamint 15 éves tervezôi tapasztalatommal segítve tervezek". Léber Barbara arra törekszik, hogy öltözékeit tartalmas, örök értékeket felvonultató, nôiességüket büszkén vállaló személyiségek viseljék. Kerüli a közönségesség minden potenciális veszélyét. Nagy hangsúlyt fektet a jótékonysági események támogatására. Luan By Lucia S. Hegyi Lucia Divatházunkra már évek óta jellemzô, hogy alkotásaival egy-egy nemes célú rendezvényhez kapcsolódik. Ebben az évben a PAN kezdeményezését választotta, amely azt a nemes célt tûzte ki, hogy valamennyiünket arra emlékezteti, hogy nem csak a férfiak, hanem a nôk halálozásának elsô számú okát is a szív- és érbetegségek jelentik. A Luan by Lucia Divatház számára a nôk mindig is a szépség jelképét alkották, ezért örömmel vettük a felkérést, hogy a Pirosban a Nôkért kezdeményezés rendezvényen bemutathassunk néhányat tûzpiros alkotásinkból Szakmai információ A hazai divattervezôk kiemelkedô alakja nem csak önmagáért de a magyar divat szakmáért, öltözködés kultúráért is sokat tesz. A Luan by Lucia Divatház célja és küldetése - az haute couture, kézmûves értékek megôrzése, újraélesztése,

11 - a szakma jövôjének biztosítása - a hanyatló magyar könny_- és konfekcióipar újraélesztése és fejlesztése - a magyar ruhagyárakkal történô összefogás és ennek keretében - a fiatal tehetségekfelkarolása - a hazai közízlés formálása, divatteremtés Makány Márta Szakami információ "Gyerekkoromban szabadidômet mindig rajzolással és festéssel töltöttem, ez volt a legnagyobb örömöm és egyben játékom is. Tanáraim, szüleim eredetileg festônek szántak. A mai napig nagyon szeretem a színeket. Olyan ember vagyok, akinek szüksége van arra hogy folyamatosan újabb és újabb emberekkel találkozzon, az így szerzett tapasztalatokkal, kapcsolatokkal gazdagodjon." Szalonjában - melyet 1995-ben alapított - számos politikus, közéleti személyiség találta és találja meg ma is a személyiségéhez tervezett egyedi öltözékeket.

12 Márton Rózsa Végsô Gizi Azért csatlakoztunk a mozgalomhoz, mert fontosnak tartjuk a test- és egészségtudatosságot. Szakmai információ Közel 20 éve együtt dolgozó tervezô párost a Monarchia és az Art'z modell tervezôjeként ismerhette meg a közönség. Ma csak saját szalonjuk és vásárlóik részére terveznek. Különleges és vagány tervezôi attitûd jellemzi munkájukat. Elônyben részesítik az újszerû megoldásokat, legyen az jelmez, lakásdekoráció, esküvôi ruha vagy hétköznapi viselet. "A mi hitvallásunk, hogy légy önmagad, mindegy, hogy hány kiló vagy, legyen kisugárzásod és máris divatos vagy! Ruhád legyen igényes, stílusos és könnyed éppolyan, mint a nô maga! Mi arra törekszünk, hogy az öltözködésünket illetôen mások legyünk és azok akik nem szeretnek beállni a sorba és azonosulni a szokványossal, nálunk megtalálják a nekik leginkább megfelelôt."

13 Németh Anikó A Manier Szalon tervezôje, Németh Anikó támogat minden olyan kezdeményezést, melynek célja a tudatos életminôség építés és az élet védelme. Különösen értékes kezdeményezés a PAN hisz egy tévhit eloszlatására, a tájékoztatásra, megelôzésre és az egymás iránti figyelem fontosságára figyelmeztet Szakmai információ Németh Anikó, a Manier szalon tulajdonosa merészen játszik az anyagokkal, színekkel és szabásvonalakkal, bizonyítva ezzel azt, hogy a divat több mint egyszer_en öltözködés, a divat érzés, szenvedély, egyéniségünk és hangulatunk kifejez_je, ugyanakkor egy csodálatos játék. "Az általam létrehozott MANIER Haute Couture Szalon tizenöt éve van jelen hazai és nemzetközi tervez_i piacon.. Kreációimmal élményt szeretnék nyújtani visel_iknek és környezetüknek egyaránt." Héjja János Szakami információ Francia és angol nõi mesterszabóság már 1950 óta mûködik családjában. _Héjja János 1990 óta tervez és készít nõi alkalmi és esküvõi ruhákat, férfi öltönyöket. Generációk járnak vissza hozva családtagjaikat: lányaikat, unokáikat, hiszen évekkel, évtizedekkel ezelõtt õk maguk is meg voltak elégedve a minõségi munkával. _Elsõsorban nõi felsõruházatot gyártanak: a nappali ruhától, az üzleti kosztümön át a különbözõ koktélruhákon, alkalmi és estélyi ruhákon keresztül, a koszorúslányi és menyasszonyi ruhákig._az egész országban ismertté és elismertté váltak a Héjja ruhák mind a menyasszonyok,_mind a viszonteladók körében.

14 Nagy Orsolya Matos Doktor magával ragadó lelkesedésének köszönhetôen eleinte azt gondoltam, végre van egy olyan karitatív kezdeményezés, melyhez divattervez_ként tudok hozzá tenni egy kicsit: ruháim által felhívni a figyelmet arra, hogy a nôk is mennyire veszélyetetettek a szív- és érrendszeri betegségek tekintetében. Aztán szép lassan azon vettem észre magam, hogy fôszervezôként dolgozom azon, hogy Magyarországon elinduljon a PaN kampánya. Bízom benne, hogy kitartó csapatmunkánk és lelkesedésünk által minél több emberhez jut el az üzenet: Ez nem csupán egy piros ruha. Ez Riadó! Szakmai információk: A NOS elsôsorban különleges, nemesen egyszerû, rendhagyó szépségû alkalmi öltözékeket készít. A klasszikus stílushoz pompásan illeszkedô vonalvezetés párosul a tökéletes arányérzékkel és az aktuális trendek átirataival. Hordhatóság és idôtállóság jellemzi a megálmodott ruhákat, melyeket a letisztult tervezôi gondolatvilág és az elkészítésnél brillírozó kézmûves-munka tesz tökéletessé. A NOS felvállaltan mer különbözni a divat haladási irányaitól, ismeri és használja a nemes kelmék adta lehetôségeket, valamint az ultra nôies, arisztokratikus formákat. A NOS Célja a kezdetektôl egy olyan stílus kialakítása, mely addig ismeretlen finomsággal és határozottsággal definiálja a rafinált nôi ruhatárat, a nôi vonalakat.

15 Orlando Collection Az Orlando Collection tervezôi, Halász Éva és Nagy Ágota ruháit 15 éve ismerik a divat világában. Munkájukkal rangot és elismerést vívtak ki maguknak, így fontosnak tekintik azt, hogy mellé álljanak olyan kezdeményezéseknek, amelyek az egészség megóvására irányulnak. A divat, az öltözködés olyan kommunikációs lehetôség, ahol a legkönnyebben hívhatják fel a figyelmet azokra a dolgokra, amelyek mellett a rohanó világban nincs idô odafigyelni. A divatra mindenki felkapja a fejét, kortól és nemtôl függetlenül, így fontosnak tartották, hogy nevüket és munkájukat adják a kezdeményezéshez. Remélik, hogy egy csak pirosban megrendezett bemutatkozás elgondolkodtat mindenkit, hogy nemcsak szép látvány, hanem egy nagyon fontos figyelmeztetés is, oda kell figyelni magunkra és másokra is. Szakmai anyag A tizennégy éve mûködô Haute Couture szalon munkáját az egyszerû és tiszta szabásvonalak, az öltözködés hagyományainak és értékeinek teljes tisztelete jellemzi. "A nô ragyogjon saját szépségében, hangsúlyozza nôiességét, báját. A ruha mind szabásában, mind anyaghasználatában, mind díszítésében minden pillanatban a nô ragyogását fokozza, és kápráztassa el viselôjének környezetét"

16 Sziráczky Brigitta Orulok, hogy reszese lehetek egy folyamatnak, ami olyan emberek munkajat konnyiti meg, akik nap mint nap kuzdenek azert, hogy masokat segitsenek. Miert eppen PaN? Egyik testverem evek ota olyan szoftverek fejlesztesevel foglalkozik, ami nagy mertekben javithat a szivbetegek allapotan. Ezert ugy erzem, hogy a sziv a szivugyem. Szakmai anyag A nagy szakmai tapasztalattal rendelkez_ tervez_n_ szívesen kísérletezik az anyagokkal, egyedülálló módon alkalmazza hazánkban a b_r, a sz_rme és a fonal e speciális kombinációját, mellyel valóban egyedit és újat hoz létre. Szalonjában egyedi megrendelésekre készít öltözékeket hétköznapi és ünnepi alkalmakra egyaránt. "Nem tragédia az, ha egy ember nem tudja milyen az ô stílusa. Erre is születni kell. Viszont ha a nô azt szeretné, hogy elismerjék, akkor fel kell vállalnia önmagát úgy, hogy ne torz személyiség váljon belôle, hanem kellemes, harmonikus egyéniség. Ehhez a tervezô segítséget nyújthat, de csakis úgy, ha alaposan megismeri az embert, sôt, még nagy vonalakban az életét is. Nem hiszek az "ilyen volt, ilyen lett" trükkökben, hiszen minden embernek van stílusa, még ha elô is kell hívogatni, csiszolni is kell rajta de ezt csak fokozatosan, egyetértéssel lehet megtenni, ellenkezô esetben az illetô nevetségesnek érezheti magát új külsejével, s nem tudja viselni azt, ami rajta van." Vágó Réka Sokszor hallhatunk érrendszeri megbetegedések okairól, az infarktusról, stroke-ról a sajtóban, melyeket legtöbbször férfi betegségekként említenek. Elôbbi betegségekkel testközelben találkoztam, és nyomasztó érzés volt, hogy megelôzhetôek lettek volna a betegések. Ez a negatív élmény késztetett arra, hogy a PAN mellé álljak. Ez nem nemhez kötött betegség! Nem csak a körülöttünk élô férfiakra kell odafigyelni, hanem saját magunkra is.

17 Szakami információ A magyar tervezônô saját bevallása szerint nem egyszerûen csak cipôket, hanem egy látványt tervez meg munkái során. A cipô és láb egységes képét találja ki, ezért ami a polcon jól mutat az a lábon is tökéletesen fog állni. Budapesten, Londonban és Pozsonyban végezte tanulmányait, de legfontosabbnak a magyar kézmûves hagyományok elsajátítását és azok használatát, tovább fejlesztését tartja. Vass Éva Szakami információ Vass Éva 1999-ben nyitotta meg barátságos kis dizájner stúdióját a Paulay Ede utcában, amely azóta is a budapesti divatínyencek egyik kedvenc lel_helyének számít. A " vasseva" készruhákat, egyedi, különleges kiegészít_ket kínál és egyéni megrendel_ket kiszolgáló divatszalonként is funkcionál. Vass Éva számos filmhez és rendezvényhez készített jelmezeket. A tervez_n_ nagyon szereti a színeket és a különleges anyagokat. Az egyes textíliák matt-fényes-átlátszó felületeib_l alakítja ki a különböz_ rétegeket,és tervezi meg az egyedi öltözékeket, szabásvonalakat. A tervez_n_t inspirálják az egzotikus tájak és kultúrák, India és Thaiföld látványvilága nagy hatással van munkáira. Smink:

18 Rikk Ági Azért csatlakoztam jelen felhíváshoz, mert sajnos a mi családunkban is volt olyan aki nem vette idôben észre a figyelmeztetô jeleket és szeretném ha ez által minél több ember értesülne arról hogyan vegyük észre, és idôben segítsünk. Szakmai információ: Rikk Ágnes-több mint tíz éve van a szakmában. Számos hazai verseny gyôztese ben Magyar és Európa bajnok ban Világbajnoki ezüstérmet szerez. Divatmagazinokban, CD-borítokon, szakmai újságokban jelennek meg munkái. Tudását kozmetikai cégeknek, szépséggel foglalkozó szakmai magazinoknak, valamint saját sminkiskolájában adja tovább. Magyar Nemzeti Szívalapítvány Magyar Kardiólógusok Társasága Magyar Nemzeti Szívalapítvány A Magyar Kardiológusok Társasága által létrehozott Magyar Nemzeti Szívalapítvány célja a szívérrendszeri betegségek visszaszorítása annak érdekében, hogy az ne legyen a vezet_ halálok, valamint a korai rokkantság egyik f_ el_idéz_je Magyarországon. mail@mnsza.hu telefon: (76) Magyar Kardiológusok Társasága Fô feladata, hogy segítséget nyújtson mindazoknak, akik a Társaságon belül vagy kívül a szív és érrendszeri betegségek elleni harcban, illetve a hazai kardiológia fejlesztésében részt kívánnak venni.

Közérdekû információk:

Közérdekû információk: Közérdekû információk: A kezdeményezés A Szív Világszövetség (World Heart Federation) az Amerikai Szív Szövetség (American Heart Association) által elindított Go Red for Women mozgalom világméret_ elterjesztését

Részletesebben

Délnyugat - Magyarország legnagyobb kínálatával várjuk mindazon nõket és már a férfiakat

Délnyugat - Magyarország legnagyobb kínálatával várjuk mindazon nõket és már a férfiakat A z Elizabeth N. Divatházban elkészítettük a 2006-os év újmodelljeit. A jövõ év slágere lesz a gyûrt orgonából és gyûrt szaténból készült ruhák és ugyan ebbõl az anyagból készült férfiöltönyök. A Divatház

Részletesebben

Hagyomány, érték, minőség Közzétéve itt: magyarmezogazdasag.hu az Agrárhírportál (

Hagyomány, érték, minőség Közzétéve itt: magyarmezogazdasag.hu az Agrárhírportál ( Az egyedülálló vadászkollekcióval pedig a vadászat és a népművészet évszázados hagyományait ötvözte, és ezzel sok vadász, illetve természetszerető ember álmát valósította meg. wondeer_dianak.jpg Éppen

Részletesebben

Nógrád megye. Ország: Magyarország Régió: Észak-Magyarország Megyeszékhely: Salgótarján Balassagyarmati kistérség

Nógrád megye. Ország: Magyarország Régió: Észak-Magyarország Megyeszékhely: Salgótarján Balassagyarmati kistérség Nógrád megye Ország: Magyarország Régió: Észak-Magyarország Megyeszékhely: Salgótarján Balassagyarmati kistérség Nevezetességei: -Tolnay Klári Emlékház -Zichy Vay-kastély -Mauks-kúria(Mikszáth-Mauks emlékszoba)

Részletesebben

Kedves KONTRASZTBAN X-FAKTOR GIRLZ

Kedves KONTRASZTBAN X-FAKTOR GIRLZ A csodás fotók Borzi Viviennek köszönhetően születtek, aki arra törekszik, hogy fiatalos, élettel teli képeket tárjon a szemünk elé. Vivien 16 éves kora óta fotóz, s először víz alatti munkáival vált ismertté.

Részletesebben

A Ciróka a sokszínűség bábszínháza. Írta: Major Zoltán szeptember 16. szombat, 12:26

A Ciróka a sokszínűség bábszínháza. Írta: Major Zoltán szeptember 16. szombat, 12:26 Több mint harminc éve működik hivatásos bábszínházként a kecskeméti Ciróka. A Bóbita szintén több évtizede áll szakmai és baráti kapcsolatban vele. Szeptember 9-én Rigócsőr király című darabjukat adták

Részletesebben

Pirosban A Nôkért (PAN)

Pirosban A Nôkért (PAN) Szakmai háttéranyag Pirosban A Nôkért (PAN) A nôk 57 százalékának szív és érrendszeri betegség okozza a végzetét. Ennek ellenére a legtöbben nem fordítanak kellô figyelmet az idôben történô megelôzésre.

Részletesebben

KATLAN TÓNI VENDÉGLÁTÁS SZERETETTEL

KATLAN TÓNI VENDÉGLÁTÁS SZERETETTEL KATLAN TÓNI VENDÉGLÁTÁS SZERETETTEL Katlan Tóni Vendéglátás szeretettel A remek ízek, ételek, a kellemes közös étkezések örömöt okoznak és összehoznak. A Kárpát-medence tájegységeinek gasztronómiája egyszerre

Részletesebben

Veszprémben is megszólalt a Szívhang

Veszprémben is megszólalt a Szívhang Betegszoba 2011.04.28. http://www.betegszoba.hu/cikkek/sziv_es_errendszer/veszpremben_is_megszolalt_a_szivhang/ A Szívhang program a következő állomásán is elérte célját, hiszen a Petőfi Színház színészeinek

Részletesebben

96 év szeptember Olimpiai bajnok is indult a hajdúszoboszlói szenior úszóversenyen Puskás Pál és Krasznai Róbert Örökös Bajnok!

96 év szeptember Olimpiai bajnok is indult a hajdúszoboszlói szenior úszóversenyen Puskás Pál és Krasznai Róbert Örökös Bajnok! 96 év Puskás Pál 96 éves III. rész Szerkesztette Rentka László 2013 2013. szeptember 28-29. A Hajdúszoboszlón megrendezett szenior versenyünkön először osztották ki a szigorú feltételekhez kötött A magyar

Részletesebben

Szívhang Egerben. Egri online 2011.04.14. http://www.egri-hirhatar.hu/hirek/szivhang-egerben

Szívhang Egerben. Egri online 2011.04.14. http://www.egri-hirhatar.hu/hirek/szivhang-egerben Szívhang Egerben Egri online 2011.04.14. http://www.egri-hirhatar.hu/hirek/szivhang-egerben Magyarországon 65 ezer ember hal meg szív- és érrendszeri betegségekben. Közel 2,5 millió ember szenved magas

Részletesebben

Hosszú Katinka: Szeretnék többször a dobogón állni Budapesten

Hosszú Katinka: Szeretnék többször a dobogón állni Budapesten https://www.fina-budapest2017.com/hu/hirek/252/hosszu-katinka-szeretnek-tobbszor-a-dobogon-allni-budapesten Hosszú Katinka: Szeretnék többször a dobogón állni Budapesten 2017.01.13. 11:57 CET A háromszoros

Részletesebben

Fashion; A divat nagyban!

Fashion; A divat nagyban! Sylverro a Plusz Size Fashion; A divat nagyban! A divat nagyban Hiszünk abban, hogy minden Nő nagyszerűen nézhet ki, függetlenül a kortól és mérettől! Plusz Size Fashion: A saját gyártású Sylverro márkanév

Részletesebben

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása Gratulálok a döntésedhez! Kalló Melinda vagyok és üdvözöllek az első leckén! Ez egy kicsit rendhagyó tanítás lesz,

Részletesebben

HAGYOMÁNYŐRZŐ ÉS INNOVATÍV MEGOLDÁSOK A FENNTARTHATÓ DIVATBAN

HAGYOMÁNYŐRZŐ ÉS INNOVATÍV MEGOLDÁSOK A FENNTARTHATÓ DIVATBAN HAGYOMÁNYŐRZŐ ÉS INNOVATÍV MEGOLDÁSOK A FENNTARTHATÓ DIVATBAN Április 9. Konferencia és divatbemutató Helyszín: OLASZ KULTURÁLIS INTÉZET A Nemzeti Divat Liga Magyarország Egyesület (NDL) szeretné a kreatív

Részletesebben

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com Korrektúra: Egri Anikó 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 3 Az összefogás döbbenetes ereje... 4 Depressziós helyett bajnok... 6 Na

Részletesebben

www.triumph.hu www.shapesensation.hu Shape guide to go

www.triumph.hu www.shapesensation.hu Shape guide to go www.triumph.hu www.shapesensation.hu Shape guide to go TRENDI STÍLUS RAGYO GÓ FORMÁK! Legyen szó hétköznapi viseletről, randi szerelésről vagy elegáns irodai meg jelenésről, öltözködésünket rendszerint

Részletesebben

STÍLUS, ÖLTÖZKÖDÉS FELMÉRÉS 2011 www.stiluscoach.hu

STÍLUS, ÖLTÖZKÖDÉS FELMÉRÉS 2011 www.stiluscoach.hu STÍLUS, ÖLTÖZKÖDÉS FELMÉRÉS 2011 A felmérés adatai Részvevők neme : nők Kitöltési időtartam: 4 hét (2011.04.11.- 05.08) Célom: megismerni a nők gondolatait a stílusról, öltözködési szokásaikról, felmérni

Részletesebben

ARTIQ MÉDIAAJÁNLAT 2015. ARTIQ Kulturális Magazin

ARTIQ MÉDIAAJÁNLAT 2015. ARTIQ Kulturális Magazin Kulturális Magazin MÉDIAAJÁNLAT 2015. A Magazinról Tisztelt leendő Hirdetőnk, Partnerünk! Az Kulturális Magazin 2014 januárja óta napi rendszerességgel tájékoztatja olvasóit a kulturális élet hazai és

Részletesebben

MEGNYITÓ, ART VIENNA-BUDAPEST. 2012. május 8., 18 óra, Bécs. nyelvét hívjuk segítségül. Különösen így van ez akkor, ha a történelmi

MEGNYITÓ, ART VIENNA-BUDAPEST. 2012. május 8., 18 óra, Bécs. nyelvét hívjuk segítségül. Különösen így van ez akkor, ha a történelmi MEGNYITÓ, ART VIENNA-BUDAPEST 2012. május 8., 18 óra, Bécs Tisztelt (az eseményen jelenlévők függvénye). Különleges és talán minden másnál alkalmasabb két egymáshoz ezernyi szállal kötődő nemzet kapcsolatainak

Részletesebben

A TREND FOR ME KFT. PÁLYÁZATA a. Fogyasztóbarát Vállalkozás. tanúsítás elnyerésére

A TREND FOR ME KFT. PÁLYÁZATA a. Fogyasztóbarát Vállalkozás. tanúsítás elnyerésére A TREND FOR ME KFT. PÁLYÁZATA a Fogyasztóbarát Vállalkozás tanúsítás elnyerésére A Fogyasztóbarát Tanúsítási Rendszer célja, hogy - a vállalkozások közül kiemelje és a fogyasztók figyelmébe ajánlja a jogkövető

Részletesebben

PAJKOS NEVELÉSI PROGRAM

PAJKOS NEVELÉSI PROGRAM PAJKOS NEVELÉSI PROGRAM PAJKOS ÓVODA 1119 BUDAPEST, PAJKOS U. 35. Az intézmény OM azonosítója: 034459 Intézményvezető: Csályiné Schön Mária Ph Legitimációs eljárás Nevelőtestületi elfogadás határozatszáma:

Részletesebben

Médiafigyelés FIGYELŐ (66,67. OLDAL)

Médiafigyelés FIGYELŐ (66,67. OLDAL) FIGYELŐ - 2017. 11. 09. (66,67. OLDAL) Dubéczi Zoltán Kamasz Melinda Évente több mint ezer közgazdasági tanuló folytat tanulmányokat vagy kap ösztöndíjat az MNB oktatási programjainak a segítségével. Újabban

Részletesebben

Pénztárcakímélő, minőségi ruhatár legalább 22 variációban

Pénztárcakímélő, minőségi ruhatár legalább 22 variációban 1 Pénztárcakímélő, minőségi ruhatár legalább 22 variációban Beszélgetés Radics Edit szín- és stílustanácsadóval, a Stíluskommunikátor.hu honlap tulajdonosával (www.stiluskommunikator.hu) Szín- és stílustanácsadónak,

Részletesebben

Az esemény résztvevői

Az esemény résztvevői Az esemény résztvevői 1. Beszállítóvá válás Boross Dávid marketing igazgató Oázis Kertészeti Kft. Virágok között nőtt fel, már kisgyerekként besegített szülei kertészeti üzletében, mégsem kertész lett

Részletesebben

Bodrogközy Eszter. Dr. Sebestyén István fuvolaművész-tanárra emlékeztünk

Bodrogközy Eszter. Dr. Sebestyén István fuvolaművész-tanárra emlékeztünk Bodrogközy Eszter Dr. Sebestyén István fuvolaművész-tanárra emlékeztünk Dratsay Ákos fuvolaművész kereste fel a Tanár Úr családját, volt növendékeit, kollégáit, tisztelőit e különleges ünnepi alkalomra

Részletesebben

Fedezze fel a lapokban rejlô ajándékot!

Fedezze fel a lapokban rejlô ajándékot! unite for children 202 Karácsonyi katalógus Fedezze fel a lapokban rejlô ajándékot! Az UNICEF termékek megvásárlásával Ön is részt vehet a Föld legkiterjedtebb segélyakciójában. Minden megvásárolt UNICEF

Részletesebben

MINDEN ANYUKA MEGGYÓGYUL!

MINDEN ANYUKA MEGGYÓGYUL! MINDEN ANYUKA MEGGYÓGYUL! TÓTH ICÓ, MÁLYVAVIRÁG ALAPÍTVÁNY DISSZEMINÁCIÓS WORKSHOP BUDAPEST, MÁLYVAVIRÁG ALAPÍTVÁNY A MÉHNYAKRÁKOS NŐK GYÓGYULÁSÁÉRT ÉS A MEGELŐZÉSÉRT 2013: Minden anyuka meggyógyul! c.

Részletesebben

Iskolánk az első középfokú intézmények között, 2000/2001-es tanévben kezdte meg a ruhatervezéssel összefüggő művészeti oktatását.

Iskolánk az első középfokú intézmények között, 2000/2001-es tanévben kezdte meg a ruhatervezéssel összefüggő művészeti oktatását. KÉPZÉSI KÍNÁLATUNK: Általános iskola 8. osztályos tanulóinak: 01: Divat- és stílustervező képzés OKJ 54 211 02 02: Textilműves képzés OKJ 54 211 08 01: DIVAT- ÉS STÍLUSTERVEZŐ PÁRHUZAMOS KÉPZÉS OKJ száma:

Részletesebben

Debrecen Poétái. Debrecen Poétái. I.évfolyam 1.szám 2010 november. Ady Endre. Csokonai Vitéz Mihály. Kölcsey Ferenc. Arany János.

Debrecen Poétái. Debrecen Poétái. I.évfolyam 1.szám 2010 november. Ady Endre. Csokonai Vitéz Mihály. Kölcsey Ferenc. Arany János. Debrecen Poétái Ady Endre Csokonai Vitéz Mihály Kölcsey Ferenc Arany János Tóth Árpád I.évfolyam 1.szám 2010 november Készítette: 11.D Szerkesztők: Rabb Franciska, Nádró Veronika, Zámbó Gabriella, Olexa

Részletesebben

Országos Gyermek Táncművészeti Fesztivál 2018.

Országos Gyermek Táncművészeti Fesztivál 2018. XXVII. Országos Táncművészeti Fesztiválok 2018. Országos Ifjúsági és Felnőtt Táncművészeti Fesztivál Országos Junior és Művészeti Szakközépiskolások fesztiválja Országos Gyermek Táncművészeti Fesztivál

Részletesebben

2013/2014 őszi és tavaszi szemeszter (Budapest, ELTE BTK)

2013/2014 őszi és tavaszi szemeszter (Budapest, ELTE BTK) PESTI BÖLCSÉSZ AKADÉMIA KULTÚRÁRA AKADVA 2013/2014 őszi és tavaszi szemeszter (Budapest, ELTE BTK) 2013. november 4., hétfő 18.00 A kétnyelvűségtől a többnyelvűségig I. Kétnyelvűség. Előny vagy hátrány?

Részletesebben

élő könyvtár katalógus

élő könyvtár katalógus élő könyvtár katalógus élő könyvtárunk könyvei BE2011 Betegágytól a kutatólaborig FA2013 Dunavirágzástól az égi fénytüneményekig NJ2011 Észleléstől a szabályozásig, avagy az idegrendszer máig felderítetlen

Részletesebben

VOLT EGYSZER EGY GÓLYABÁL. sok-sok tánccal....és a gólyaesküvel.

VOLT EGYSZER EGY GÓLYABÁL. sok-sok tánccal....és a gólyaesküvel. Jeles napok 113 VOLT EGYSZER EGY GÓLYABÁL énekléssel sok-sok tánccal...és a gólyaesküvel. 114 A szalagavatót minden évben nagy várakozás előzi meg, mind a diákok, mind a tanárok részéről. Így történt ez

Részletesebben

HÁLA KOPOGTATÁS. 1. Egészség

HÁLA KOPOGTATÁS. 1. Egészség HÁLA KOPOGTATÁS 1. Egészség Annak ellenére, hogy nem vagyok annyira egészséges, mint szeretném, teljesen és mélységesen szeretem és elfogadom a testemet így is. Annak ellenére, hogy fizikailag nem vagyok

Részletesebben

SZAKMAI GYAKORLAT BESZÁMOLÓ LUKÁCS ZSÓFIA 2015/2016 MÁLTA

SZAKMAI GYAKORLAT BESZÁMOLÓ LUKÁCS ZSÓFIA 2015/2016 MÁLTA SZAKMAI GYAKORLAT BESZÁMOLÓ LUKÁCS ZSÓFIA 2015/2016 MÁLTA Szakmai gyakorlatomat Máltán, a Vera Sant Fournier Interior Design Studionál végeztem. Ez a csupán három főből álló cég elsősorban magánlakások

Részletesebben

Modern Provance. a belvárosban

Modern Provance. a belvárosban 18 19 Modern Provance a belvárosban Fent: Díszpárnával dekorálni az egyik legegyszerűbb fogás, amivel csak élhetünk, hiszen lecserélve őket ripsz-ropsz, máris új stílusban tündököl a kanapénk. Lent: Bár

Részletesebben

AZ ÉNEK A LELKI GAZDAGSÁG ALAPJA

AZ ÉNEK A LELKI GAZDAGSÁG ALAPJA AZ ÉNEK A LELKI GAZDAGSÁG ALAPJA 2014.05.03. 05:22 szerző: Bertalan Melinda Veszprém gazdag zenei kultúráját a kiváló ének-zenei oktatás alapozta meg hangzott el a Veszprémi Történelmi Szalon 11. rendezvényén

Részletesebben

MagyarOK A2+ munkalapok 1

MagyarOK A2+ munkalapok 1 1. Ismerkedünk munkalap / Kérdés Válasz 1. Jól hallom, hogy nem vagy magyar? Jól hallom, hogy nem magyar? 2. Hol dolgozol? Hol dolgozik? 3. Hol élsz? Hol él? 4. Mivel foglalkozol / foglalkozik? Milyen

Részletesebben

PRESENTS MINDEN AMI FARMER!

PRESENTS MINDEN AMI FARMER! PRESENTS MINDEN AMI FARMER! Spontan MINDEN AMI FARMER!! KERESSE AZ EREDETIT! Széleskörű típusválaszték + a legkedveltebb szabásminták + modern és hagyományos modellek + ötletes részletek, ellenőrzött minőség

Részletesebben

Szerelem és küzdés nélkül mit ér a lét?

Szerelem és küzdés nélkül mit ér a lét? 2011/10/06 Az ember tragédiája rajzfilmen: Jankovics Marcell részleteket vetít az alkotásból október 6-án. Az érdeklődőket előzetes bejelentkezés után várjuk! [1]Jankovics Marcell Kossuth-díjas, érdemes

Részletesebben

Magyarország, 2760 Nagykáta Gyóni Géza u. 1. Telefonszám: Mobilszám:

Magyarország, 2760 Nagykáta Gyóni Géza u. 1. Telefonszám: Mobilszám: Önéletrajz Személyi adatok Vezetéknév/Utónév: PALKÓ TIBOR Cím: Magyarország, 2760 Nagykáta Gyóni Géza u. 1. Telefonszám: +3657502400 Mobilszám: +36305963711 E-mail: palko.tibor@uni-eszterhazy.hu Honlap:

Részletesebben

ÉS TE HOVA TARTOZOL? A tinik, mint pénzeszsákok: a blokknegyedi lázadók és társaik [11.3.2008] Forrás: www.transindex.hu

ÉS TE HOVA TARTOZOL? A tinik, mint pénzeszsákok: a blokknegyedi lázadók és társaik [11.3.2008] Forrás: www.transindex.hu ÉS TE HOVA TARTOZOL? A tinik, mint pénzeszsákok: a blokknegyedi lázadók és társaik [11.3.2008] Forrás: www.transindex.hu Hip-hophoz kötődő márkákkal rombolják azt a társadalmat, mely ezeket a brandeket

Részletesebben

Szakmai beszámoló Pályázati azonosító: /00295 Adatlap azonosító: A2014/N8906

Szakmai beszámoló Pályázati azonosító: /00295 Adatlap azonosító: A2014/N8906 Szakmai beszámoló Pályázati azonosító: 202104/00295 Adatlap azonosító: A2014/N8906 1 A program előzményei A Happy Dixieland Baráti Kör Egyesületet többek között a magyar zenei kulturális örökség megőrzése

Részletesebben

Az elhízás hatása az emberi szervezetre. Dr. Polyák József Pharmamedcor Kardiológiai Szakambulancia 1137. Budapest, Katona J. u. 27.

Az elhízás hatása az emberi szervezetre. Dr. Polyák József Pharmamedcor Kardiológiai Szakambulancia 1137. Budapest, Katona J. u. 27. Az elhízás hatása az emberi szervezetre Dr. Polyák József Pharmamedcor Kardiológiai Szakambulancia 1137. Budapest, Katona J. u. 27. Melyek az élő szervezet elemi életjelenségei közül minőségében testtömeg

Részletesebben

8. A SZÜLŐ A SZOLGÁLATRA NEVELŐ

8. A SZÜLŐ A SZOLGÁLATRA NEVELŐ Kezdés 8. A SZÜLŐ A SZOLGÁLATRA NEVELŐ Olyannyira fontos téma a szolgálatra nevelés, hogy talán ezzel kellett volna kezdeni az egész sorozatot. A szolgálat az egyik leghatékonyabb gyógyír a mai tévútra

Részletesebben

Harmonikus színkombinációk. Szebb életterek. CombiColours a BLANCO színes mosogatóközpontjai.

Harmonikus színkombinációk. Szebb életterek. CombiColours a BLANCO színes mosogatóközpontjai. Harmonikus színkombinációk. Szebb életterek. CombiColours a BLANCO színes mosogatóközpontjai. 555_10_Farbbroschuere_HU.indd 1 17.11.2010 15:24:16 Uhr Kreatív megoldásokat kínálunk. BLANCO CombiColours

Részletesebben

Tanítás és nevelés, ahogy én csinálom Nyíregyházi környezettervezési projektek

Tanítás és nevelés, ahogy én csinálom Nyíregyházi környezettervezési projektek Gaul Emil Tanítás és nevelés, ahogy én csinálom Nyíregyházi környezettervezési projektek A vizuális nevelésről, a környezetkultúra tanításáról és a projektmódszerről Ebben a tanulmányban bepillantást nyújtunk

Részletesebben

Hangsúlyozd ki nőiességed!

Hangsúlyozd ki nőiességed! www.triumph.hu varázslatos dekoltázs formás FENÉK Hangsúlyozd ki nőiességed! VÁLASZD KI KEDVENC DARABOD Varázsolj magadnak vonzó dekoltázst, vékony derekat, lapos hasat, formás feneket a forradalmi Shape

Részletesebben

Mesélnél általános iskolai tanulmányaidról? Már ott is érdekelt az iskolán kívüli kulturális élet?

Mesélnél általános iskolai tanulmányaidról? Már ott is érdekelt az iskolán kívüli kulturális élet? Szalai-Bordás Gergő a Földes Ferenc Gimnázium volt diákja, jelenleg az ELTE ÁJK jogász hallgatója. Középiskolás évei során magyar nyelv és irodalom tantárgyból ért el kimagasló eredményeket, valamint az

Részletesebben

Zalaszentgrót értéktára

Zalaszentgrót értéktára Zalaszentgrót értéktára Kedves Helyben Élő! Készül Zalaszentgrót értéktára, amelyben valamennyi helyi értékkel bíró (szellemi, emberi, tárgyi és természeti) kincsünket szeretnénk összegyűjteni, rendszerezni

Részletesebben

Portfólió. Név: Szklenár Bence. Dátum: szeptember

Portfólió. Név: Szklenár Bence. Dátum: szeptember Portfólió Név: Szklenár Bence Dátum:. szeptember 1 A mobilitás adatai: A kiutazó neve, évfolyama: Szklenár Bence 1/13log. A küldő intézmény neve: Salgótarjáni Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakgimnáziuma

Részletesebben

Miért válaszd az egészségfejlesztés-tanár mesterszakot a JGYPK-n?

Miért válaszd az egészségfejlesztés-tanár mesterszakot a JGYPK-n? Miért válaszd az egészségfejlesztés-tanár mesterszakot a JGYPK-n? A tanári pálya iránt érdeklődő felvételizőként valószínűleg gondoltál már arra, hogy ehhez a hivatáshoz nemcsak a tudás közvetítése, hanem

Részletesebben

Hidegen sajtolt mákolaj, a csontok őre

Hidegen sajtolt mákolaj, a csontok őre Hidegen sajtolt mákolaj, a csontok őre Készítette: Martincsevicsné Jenei Gizella Ki vagyok én? Szeretettel üdvözöllek! Martincsevicsné Jenei Gizella vagyok, egészségőr, hidegen sajtolt olajok szakértője,

Részletesebben

ALLIANZ HUNGÁRIA ZRT. TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS PROGRAM 2018

ALLIANZ HUNGÁRIA ZRT. TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS PROGRAM 2018 ALLIANZ HUNGÁRIA ZRT. TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS PROGRAM 2018 Az Allianz Hungária elkötelezett a társadalmi felelősségvállalásban. Hiszünk abban, hogy az alulról jövő kezdeményezések ugyanolyan fontosak

Részletesebben

A HANSA kiállítása igazán ütős volt. A zenére koreografált, különböző színű vízsugarakat kibocsátó zuhanyfejek mágnesként vonzották a látogatókat.

A HANSA kiállítása igazán ütős volt. A zenére koreografált, különböző színű vízsugarakat kibocsátó zuhanyfejek mágnesként vonzották a látogatókat. Frankfurt, ISH szubjektíven Szerző: Bodor Éva lakberendező A HANSA-GEBERIT pályázat helyezettjeként alkalmam nyílt ellátogatni a frankfurti ISH kiállításra, amely a szaniter kiállítások körében olyan helyet

Részletesebben

Célnyelvi civilizáció tantárgy. (német nyelv) 5.-8. évfolyam

Célnyelvi civilizáció tantárgy. (német nyelv) 5.-8. évfolyam I. Bevezetés Célnyelvi civilizáció tantárgy (német nyelv) 5.-8. évfolyam Az önálló tematikával megjelenő, de a célnyelvek keretei között is oktatható célnyelvi civilizáció tantárgy tanításának az a célja,

Részletesebben

KÁRPÁT-MEDENCE KINCSEI VETÉLKEDŐ 2. FELADAT AKIRE BÜSZKÉK VAGYUNK INTERJÚ KÉSZÍTÉSE

KÁRPÁT-MEDENCE KINCSEI VETÉLKEDŐ 2. FELADAT AKIRE BÜSZKÉK VAGYUNK INTERJÚ KÉSZÍTÉSE KÁRPÁT-MEDENCE KINCSEI VETÉLKEDŐ 2. FELADAT Csapatnév Vörösmarty-Fröccs Település Pincehely Interjúalany Spacérné Szili Zsuzsanna INTERJÚALANY: SPACÉRNÉ SZILI ZSUZSANNA CSAPAT NEVE: VÖRÖSMARTY-FRÖCCS 1/1

Részletesebben

1. CICA CSOPORT. óvónők. Németh Zoltánné. Tóth Ildikó. dajka. Vilhelmné Vágó Katalin

1. CICA CSOPORT. óvónők. Németh Zoltánné. Tóth Ildikó. dajka. Vilhelmné Vágó Katalin 1. CICA CSOPORT Németh Zoltánné Tóth Ildikó Vilhelmné Vágó Katalin A környezet megismerésére nevelés témáihoz kapcsoljuk a tervezett beszélgetés - és játéktémákat, valamint az ének-zene, vizuális, irodalmi,

Részletesebben

Sorsoltak: íme, a világbajnoki vízilabdatornák csoportbeosztása

Sorsoltak: íme, a világbajnoki vízilabdatornák csoportbeosztása http://fina-budapest2017.com/hu/hirek/319/sorsoltak-ime-a-vilagbajnoki-vizilabdatornak-csoportbeosztasa Sorsoltak: íme, a világbajnoki vízilabdatornák csoportbeosztása 2017.02.24. 12:28 CET A budapesti

Részletesebben

Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Alkalmazott Művészeti Intézet. Kézműves diploma 2 011

Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Alkalmazott Művészeti Intézet. Kézműves diploma 2 011 Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Alkalmazott Művészeti Intézet Kézműves diploma 2 011 Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Alkalmazott Művészeti Intézet Kézműves diploma 2 011 Technokrata

Részletesebben

Dobrovitz József NÉGYESFOGATHAJTÁS

Dobrovitz József NÉGYESFOGATHAJTÁS Dobrovitz József 2009 NÉGYESFOGATHAJTÁS LEGEREDMÉNYESEBB HAJTÓINK A Magyar Lovassport kétségkívül legeredményesebb szakága évtizedek óta a fogathajtóké, hisz sikert sikerre halmoztak az egykori szövetségi

Részletesebben

Pedagógusdinasztiák létjogosultsága pedagógus karrierpályák tükrében Magyarországon

Pedagógusdinasztiák létjogosultsága pedagógus karrierpályák tükrében Magyarországon Pedagógusdinasztiák létjogosultsága pedagógus karrierpályák tükrében Magyarországon Tanulmányom a pedagógusdinasztiák vizsgálatára koncentrál. 1 A tanulmányom elején olyan kérdésekre keresem a választ,

Részletesebben

***SUNNY DANCE*** 2018/2019. évad

***SUNNY DANCE*** 2018/2019. évad ***SUNNY DANCE*** 2018/2019. évad Sok szeretettel várok mindenkit a tánctanfolyamokon. :) Csatlakozz Te is egy nagyszerű közösséghez, táncolj, fejlődj, hozz ki magadból még többet és szerezz új barátokat!

Részletesebben

A FELSŐPAKONYI HERMAN OTTÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA

A FELSŐPAKONYI HERMAN OTTÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA Ikt.: A FELSŐPAKONYI HERMAN OTTÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA Helyi Tanterve 2014. Felülvizsgálta és módosította a Felsőpakonyi Herman Ottó Általános Iskola Nevelőtestülete Felsőpakony, 2014. március 20. Tartalom

Részletesebben

Daniel Defoe: Robinson Crusoe 4. fejezet

Daniel Defoe: Robinson Crusoe 4. fejezet A kis képek alapján mondd el a mesét saját szavaiddal! Te milyen csodatarisznyát szeretnél? Írd le! Az olvasófüzetedben dolgozz! Daniel Defoe: Robinson Crusoe 4. fejezet Írd le a fejezet címét! Hány méterre

Részletesebben

Kishegyi Nóra: de tudom, hogy van szeretet!

Kishegyi Nóra: de tudom, hogy van szeretet! Kishegyi Nóra: de tudom, hogy van szeretet! Mivel sem az én szüleim, sem férjem szülei nem álltak olyan jól anyagilag, hogy támogatni tudtak volna új otthonunk megteremtésében, esküvőnk után vidékre kötöztünk

Részletesebben

VAN SZERENCSÉNK HÍVNI A NAGYÉRDEMŰ KÖZÖNSÉGET! UTAZZON AZ OMNIBUSSZAL! KISVÁRDA A SZÁZADFORDULÓN

VAN SZERENCSÉNK HÍVNI A NAGYÉRDEMŰ KÖZÖNSÉGET! UTAZZON AZ OMNIBUSSZAL! KISVÁRDA A SZÁZADFORDULÓN VAN SZERENCSÉNK HÍVNI A NAGYÉRDEMŰ KÖZÖNSÉGET! UTAZZON AZ OMNIBUSSZAL! KISVÁRDA A SZÁZADFORDULÓN 3507/00102 Szakmai beszámoló Az idén immár hatodik alkalommal volt Múzeumok Éjszakája Kisvárdán. A késő

Részletesebben

MAGYAR BAJNOKSÁG 2016

MAGYAR BAJNOKSÁG 2016 ( 1064-Budapest, Vörösmarty utca 48. Tel/Fax: 061 3317-767,+36-30-407-33-84 Fodrász Felnőtt Jelentkezési lap E-mail:... Női Fodrászat kategória Egyéni versenyszámok Kreatív (Creative) frizura Babafejen

Részletesebben

Csoóri Sándor Alap program pályázat támogatásának felhasználása. Beszámoló a gödi Dunavirág néptáncegyüttes szakmai támogatásáról

Csoóri Sándor Alap program pályázat támogatásának felhasználása. Beszámoló a gödi Dunavirág néptáncegyüttes szakmai támogatásáról Pályázati azonosító: CSSP-2018-0068 Csoóri Sándor Alap program pályázat támogatásának felhasználása Beszámoló a gödi Dunavirág néptáncegyüttes szakmai támogatásáról 2018. évben a gödi József Attila Művelődési

Részletesebben

Méltó születésnapi ajándék

Méltó születésnapi ajándék Szeged gazdálkodásának egyre nagyobb hányadát teszik ki azok az állami és uniós pályázatok, melyeket teljes egészében a város fejlesztésére fordítanak. Az idén 32 milliárd forintot fektetnek be a város

Részletesebben

Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum. 2013. október 3 24.

Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum. 2013. október 3 24. Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum 2013. október 3 24. október 3. Esterházy-palota (Győr, Király u. 17.) Mesterek és tanítványok 17.00 Prof. Dr. Winkler Gábor építésszel, egyetemi tanárral dr.

Részletesebben

Tovább folytatódik Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja

Tovább folytatódik Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja Sajtóközlemény 2011. Tovább folytatódik Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 144 helyszín, közel fél millió vizsgálat, elkeserítő szűrési adatok, ez a 2010 év statisztikája. Tovább folytatódik

Részletesebben

Miért ku lönlegesek a Rippel produkciók?

Miért ku lönlegesek a Rippel produkciók? MŰSOR- KIAJÁNLÓ RIPPEL BROTHERS A kétszeres Állami Díjjal kitüntete@, immár kilencszeres világrekorder Rippel Ferenc és Rippel Viktor a mai napig a párizsi Moulin Rouge és több ku lföldi nagy show és TV

Részletesebben

Heaven is a place on Earth

Heaven is a place on Earth Heaven is a place on Earth Beszámoló szakmai gyakorlatról Minden egyetemista fejében megfordul az Erasmus gondolata. Engem régóta foglalkoztatott, nem tudtam és nem is akartam lemondani róla. Arról nem

Részletesebben

Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népi pengetős szakirány. Szlama László. Szakmai önéletrajz 2012-09-11

Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népi pengetős szakirány. Szlama László. Szakmai önéletrajz 2012-09-11 Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népi pengetős szakirány Szlama László Szakmai önéletrajz 2012-09-11 Név: Szlama László Születés: Budapest 1990.07.04 Cím: 2370 Dabas, Dinnyés Lajos Utca. 9. Telefon:

Részletesebben

III. helyezett: Gál Csenge (7.o.) III. helyezett: Farkas Viktória (5.o.) III. helyezett: Ádám Dóra (4.o.)

III. helyezett: Gál Csenge (7.o.) III. helyezett: Farkas Viktória (5.o.) III. helyezett: Ádám Dóra (4.o.) Senki nem képes jobban megérezni valamit abból a pátoszból, mellyel Isten a teremtés kezdetén nézte kezének alkotásait, mint ti, Művészek, akik a Szépség alkotó mesterei vagytok. Ennek az érzésnek az utórezgése

Részletesebben

Molnár Katalin A rendészettudósok új generációja? Kiemelkedő szakdolgozatok a Rendőrtiszti Főiskola MA szakának első évfolyamán

Molnár Katalin A rendészettudósok új generációja? Kiemelkedő szakdolgozatok a Rendőrtiszti Főiskola MA szakának első évfolyamán Molnár Katalin A rendészettudósok új generációja? Kiemelkedő szakdolgozatok a Rendőrtiszti Főiskola MA szakának első évfolyamán Sikeresen befejezték tanulmányaikat a Rendőrtiszti Főiskola mesterszakának

Részletesebben

Vizuális alapismeretek (pl: festõ, szobrász, képgrafikus, restaurátor )

Vizuális alapismeretek (pl: festõ, szobrász, képgrafikus, restaurátor ) Képzõ- és iparmûvészet Tantárgy Végzettség, szakképzettség Vizuális alapismeretek (pl: festõ, szobrász, képgrafikus, restaurátor ) (pl: építész, formatervezõ, textiltervezõ, szilikátipari tervezõ, vizuális

Részletesebben

2018 Idősek Napja. Tisztelt Ünnepeltek, Hölgyeim és Uraim!

2018 Idősek Napja. Tisztelt Ünnepeltek, Hölgyeim és Uraim! 1 2018 Idősek Napja Tisztelt Ünnepeltek, Hölgyeim és Uraim! Taktaszada Község Önkormányzata és a faluközösség nevében minden kedves jelenlévőt szeretettel köszöntök az idősek világnapja alkalmából rendezett

Részletesebben

Akárki volt, Te voltál!

Akárki volt, Te voltál! Mindenkinek annyi baja van, az annyi bajnak annyi baja van, hogy annyi baj legyen. A. E. Bizottság: Vaníliaálomkeksz Előszövegelés De sok gyerekfilmet meg kellett néznem a gyerekeimmel! Micsoda időpocsékolás

Részletesebben

Varga Timea, Fotók: a Lord tagjainak archívumából Koncert fotók: Horváth László

Varga Timea, Fotók: a Lord tagjainak archívumából Koncert fotók: Horváth László 10», Varga Timea, 2007 Fotók: a Lord tagjainak archívumából Koncert fotók: Horváth László Az együttes tagjai: Erős Attila - szólógitár Pohl Mihály - ének Gidófalvy Attila - billentyűs hangszerek Gyurik

Részletesebben

Marmorin Tervezéstől egészen a vásárlásig!

Marmorin Tervezéstől egészen a vásárlásig! Kedves Partnerünk! Annak érdekében, hogy Neked minél több vásárlód legyen folyamatosan kommunikálunk ügyfeleink felé. Hírleveleinket Veled is megosztjuk! Hogyha partneri kapcsolatban állsz szakemberekkel,

Részletesebben

- menyasszonyok napja 2014!

- menyasszonyok napja 2014! EC - menyasszonyok napja 2014! EGY ÚJABB EC-MENYASSZONYOK KIHÍVÁST INDÍTOTTUNK, ÉS NEM IS CSALÓDTUNK, BIZONY NEM SOKAN VANNAK, AKIK ELLEN TUDNAK ÁLLNI AZ EGYNAPOS SZTÁRSZEREPNEK. AZ ELŐZŐEKHEZ HASONLÓAN

Részletesebben

MINTAPROGRAM A MINŐSÉGI IDŐSKORÉRT

MINTAPROGRAM A MINŐSÉGI IDŐSKORÉRT MINTAPROGRAM A MINŐSÉGI IDŐSKORÉRT HU11-0005-A1-2013 19. HÍRLEVÉL Oldal 2 JÓ GYAKORLATOK KIADVÁNY A társadalmi nemek közötti esélyegyenlőség megteremtésekor elsősorban azoknak az akadályoknak a leküzdését

Részletesebben

BEMUTATKOZÁS

BEMUTATKOZÁS www.zmkba.hu BEMUTATKOZÁS Az egyesület névadója Zrínyi Miklós VI. danos mesteredző. 35 éves pályafutása során több rangos tisztséget töltött be és számos kitüntetésben részesült, valódi ikonja a kick-box

Részletesebben

TISZTELET NAGYBÁNYÁNAK

TISZTELET NAGYBÁNYÁNAK TISZTELET NAGYBÁNYÁNAK A Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. tisztelettel meghívja Önt és művészetkedvelő barátait 2016. május 28-án, szombaton 18 órára Debrecenbe, a Kölcsey Központ Bényi

Részletesebben

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. A közművelődési feladatok ellátásának alapelvei

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. A közművelődési feladatok ellátásának alapelvei Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2017. (II.21.) önkormányzati rendelete az önkormányzat közművelődési feladatairól Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros

Részletesebben

Az oktatás, kultúra és egészségügy területén adományozható egyes kitüntetések javaslattételi rendje a PTE-n (2011/2012. tanév)

Az oktatás, kultúra és egészségügy területén adományozható egyes kitüntetések javaslattételi rendje a PTE-n (2011/2012. tanév) Az oktatás, kultúra és egészségügy területén adományozható egyes ek javaslattételi Kossuth-díj (a kulturális és művészeti alkotások terén kivételesen magas színvonalú, példaértékű, nemzetközileg is elismert

Részletesebben

A kompetenstől, az elkötelező vezetésig

A kompetenstől, az elkötelező vezetésig A kompetenstől, az elkötelező vezetésig Gondoljon egy eseményre az elmúlt időszakból, ami pozitív érzéseket keltett Önben! Megvan? Mi az a pozitív érzés? Ízlelgesse raktározza el! Miről fogunk beszélgetni?

Részletesebben

QUIMERA TÁNC SHOW AJÁNLATAINK

QUIMERA TÁNC SHOW AJÁNLATAINK QUIMERA TÁNC SHOW AJÁNLATAINK Tartalom Tánc show ajánlataink Táncosok bemutatkozója A Quimera módszer Egyéb szolgáltatásaink Elérhetőségünk QUIMERA TÁNC SHOW Stílusunk fő jellemzője, hogy egyedi, újszerű

Részletesebben

A legnagyobb tanári művészet, hogy az alkotás és felismerés örömét ébresszék. /A. Einstein/

A legnagyobb tanári művészet, hogy az alkotás és felismerés örömét ébresszék. /A. Einstein/ DÉR NAPOK RENDEZVÉNYSOROZAT Mottó: A legnagyobb tanári művészet, hogy az alkotás és felismerés örömét ébresszék. /A. Einstein/ Iskolánk 2003-ban vette fel Dér István festőművész (1937 1993) nevét. A település

Részletesebben

M A G Y A R N E M Z E T I S Z Í V A L A P Í T V Á N Y

M A G Y A R N E M Z E T I S Z Í V A L A P Í T V Á N Y M A G Y A R N E M Z E T I S Z Í V A L A P Í T V Á N Y székhely: 1146 Budapest, Cházár András u. 19. adószám: 18049471-2-42 közhasznúsági fokozat: kiemelkedően közhasznú szervezet közhasznúsági végzés:

Részletesebben

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM JUHÁSZ GYULA PEDAGÓGUSKÉPZŐ KAR TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ INTÉZET ÓVÓKÉPZŐ SZAKCSOPORT PEDAGÓGIAI NAPLÓ. I. évfolyam 2.

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM JUHÁSZ GYULA PEDAGÓGUSKÉPZŐ KAR TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ INTÉZET ÓVÓKÉPZŐ SZAKCSOPORT PEDAGÓGIAI NAPLÓ. I. évfolyam 2. SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM JUHÁSZ GYULA PEDAGÓGUSKÉPZŐ KAR TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ INTÉZET ÓVÓKÉPZŐ SZAKCSOPORT PEDAGÓGIAI NAPLÓ I. évfolyam 2. félév Javasolt érdemjegy: Ph. Óvoda neve: Hallgató neve: A naplót

Részletesebben

Nemek és a vásárlói magatartás

Nemek és a vásárlói magatartás Nemek és a vásárlói magatartás A magyar férfiak és nők A nemek között lényeges különbségek vannak a vásárlásokkal kapcsolatban beállítódásaikat, szokásaikat tekintve, amit kutatásokkal és tapasztalatokkal

Részletesebben

SZEGLET IRODALMI TÁRSASÁG 2. ANTOLÓGIA SZERKESZTETTE: VARGA MAGDOLNA BUDAPEST 2015.

SZEGLET IRODALMI TÁRSASÁG 2. ANTOLÓGIA SZERKESZTETTE: VARGA MAGDOLNA BUDAPEST 2015. SZEGLET IRODALMI TÁRSASÁG 2. ANTOLÓGIA SZERKESZTETTE: VARGA MAGDOLNA BUDAPEST 2015. Készült az Underground Kiadó és Terjesztő Kft. támogatásával, magánkiadásban BEVEZETŐ Történetünk 2005-ben kezdődött.

Részletesebben

Beiskolázási információk

Beiskolázási információk Újbudai Teleki Blanka Általános Iskola Teleki-Blanka-Grundschule Beiskolázási információk Ö R Ö K Ö S ÖKOISK LA 2017/2018 A TELEKI Iskolánkban a pedagógiai munka legfőbb célja olyan tartalmas, bensőséges

Részletesebben

1. A MAGYAR TÁNCMŰVÉSZETI FŐISKOLA KÜLDETÉSE ÉS JÖVŐKÉPE... 4 2. A FŐISKOLA MINŐSÉGÜGYI KONCEPCIÓJÁNAK BEMUTATÁSA... 5 2.1. Minőségbiztosítás a

1. A MAGYAR TÁNCMŰVÉSZETI FŐISKOLA KÜLDETÉSE ÉS JÖVŐKÉPE... 4 2. A FŐISKOLA MINŐSÉGÜGYI KONCEPCIÓJÁNAK BEMUTATÁSA... 5 2.1. Minőségbiztosítás a 1 1. A MAGYAR TÁNCMŰVÉSZETI FŐISKOLA KÜLDETÉSE ÉS JÖVŐKÉPE... 4 2. A FŐISKOLA MINŐSÉGÜGYI KONCEPCIÓJÁNAK BEMUTATÁSA... 5 2.1. Minőségbiztosítás a Magyar Táncművészeti Főiskolán... 5 2.2. A Minőségfejlesztési

Részletesebben

A holdfényben repülő bicikli

A holdfényben repülő bicikli A holdfényben repülő bicikli Páros interjú Mindketten rövid ideig tudhatták magukénak különleges biciklijüket, és vendéglátós művészi karrierjük sem tartott sokáig. Marozsán Erika színésznő épp túl egy

Részletesebben

Magyar mint idegen nyelv - B2 (középfok)

Magyar mint idegen nyelv - B2 (középfok) 1. szöveg Hallgassa meg a szöveget, és oldja meg az utána következő feladatokat! Maximális pontszám: 10 Feladatmegoldási idő: 15 perc Ha farsang, akkor természetesen bál. A farsangi bálok a XIX. század

Részletesebben